Új privát üzeneted érkezett!

A hosszú ü betü nem mindig sikeredik

Bocsi,
Alma
Alma

Kedves Klára és Sziszi, köszi szépen a válaszokat!
Sziszi, azt még megmondanád, hogyha zűr van a heg körül a szülés után, akkor a műtőben mit is csinálnak?

Kedves Alma, az csak állapot és idő kérdése, hogy ki hanyadik csemetéjével van itt. Kép Mindenkinek az elején kellett elkezdenie, szóval ne szégyeld a sok kérdésedet, amire tudunk válaszolunk! Látod, még nekem is vannak kérdéseim, pedig a másodikkal vagyok már félidőben. Kép

Általában az összes magyarországi kórházban rutinból vágnak gátat először. Talán a második, harmadik szülésnél már lehet gátvédelmet kérni, orvos és szülésznő függő, sajnos.

Én csak a császárból való felgyógyulásról tudok első kézben beszámolni: mi 6 nap múlva mentünk haza, de szerintem ez múlt a gyerkőc állapotán is, aki sajnos lázasan született, és ki kellett találni, hogy mi a baja. Csaszi után a hasizmokat nem lehet használni, és kutyakemény felkelni az ágyból. Leginkább úgy éreztem magam, mint egy hátára forditott teknősbéka. Persze nekem ehhez az is hozzájárult, hogy nagyon fájt a derekam és képtelen voltam oldalra fordulni. Viszont minél hamarabb megindul az ember, annál gyorsabban visszanyeri az erejét. Mivel az én kisbabám a fent már emlitett ok miatt az újszülött intenzivre került, az meg a jobb oldali folyosó elején van, mig a csaszis őrző a baloldali közepén, volt ám séta 3 óránként. Kép De napról napra jobb lett, és 2-3 héttel a szülés után csodálkozva vettem észre, hogy jajgatás nélkül tudok nevetni. Kép Addig a röhögtetés kinzóeszköznek számitott. Kép
Viszont volt olyan csaszis anyuka is, aki a másodikat szülte meg igy, lábon! jött át az őrzőből, és már másnap átkérte magát rumis szobába. Mivel én is már az első naptól fogva "szaladgáltam", azt hiszem, én is elég gyorsan felépültem, persze nem fájdalommentesen.

A gátmetszéses anyukáknál inkább azt láttam, hogy elég "érdekesen" sétálnak (mondjuk ki: totyognak Kép ), és még úrinősebben ülnek le. De ott is volt olyan, aki fel sem vette az egészet. Szóval alkatfüggő is, és persze akaratfüggő is. Nem szabad elhagyni magad és akkor annál gyorsabban helyrejössz.

Na, most én is szómentem, de ma végre többször is éreztem a gyereket mozogni. Kép
bogyeszka

Sziszike!

Bocs, nem olvastam visszamenőleg.
28+4 vagyok, elvileg márc. 30-án szülök. 23. hét óta nyitva van a méhszájam, rövidült is a méhnyakam, úgyhogy azóta intenzíven pihenek, szinte állandóan fekszem. Eddig minden oké, de örülök, ha márciusig kihúzom.
Nem tudom a nemét, mert ugyanúgy utálja az UH-t, mint az első gyerkőcöm, nem hajlandó moccanni sem vizsgálatkor. Január 19-én megyek újabb UH-ra, talán akkor.

Alma,

csak császárról tudok beszámolni. Engem du. ötkor műtöttek, két óra múlva elkezdtem forgolódni az ágyban, másnap reggel egyedül zuhanyoztam. Öt napot voltunk kórházban. Nagyon fontos, hogy mozogni kell minél előbb, nem túlerőltetve, de én pl. annyit sétálgattam, amennyit csak bírtam és nagyon jól gyógyultam.

Éva
evaanya

Kép

Sziasztok lányok! Kép

Szép napot és kellemes hétvégét mindenkinek! Kép

Kedves Evaanya! Kép

Örülök,hogy végre nekem is írtál pár sort, köszönöm szépen.

Mivel én április 06-ra vagyok kíírva csak minimális különbség van kettőnk között.

Hogy hogy nyitva a méhszájad????
Az előző babádnál is így volt, mi történhetett???
Hát ami engem illet, nem tudnék pihenni két duracell nyuszi mellett, feküdni meg pláne nem Kép!

Mekkora a babád? Mikor voltál utoljára ulrahangon?
Én 26 hetesen voltam utoljára, és akkor a Olivér 894 gramm volt azóta persze csak növekedhetett.Kép
Nagyobb mint Domikám volt, kb "egy héttel", mert
Domi 890 gramm volt 27 hetesen.
De azt mondják minél többedik terhesség annál nagyobb a baba!

Kép Még azt szeretném tudni, hogy lehet az, hogy olyan korán eljöhetettek a kórházból. Azt írtad 5 nap!
Ahol én Benikét szültem annakidelyén ott csak a 8. napon engedtek haza, én csak azért jöhettem a 7. nap, mert be volt gyulladva a császársebem, és nem szedték ki a varratokat.
Neked kiszdték az 5. napon, vagy neked is vissza kellett menned varratszedésre???

Még annyit, hogy mennyit híztál???
Rám a mostani terhességemnél ragadnak a kilók, pedig elég sokat küzdöttem azért hogy kevesebb kilóval kezdjem mint az előző terhességeimet, míg Benit és Domit 68 kg körül kezdtem, Olivért 63-mal, de már 9 KILÓ rajtam van, és még 12 hetem van hátra!
Egyébként a fiúkkal 12-13 kg híztam, de szerintem most több lesz!!!

Most ennyi jutott az eszebe, remélem minél hamarabb válaszolsz nekem.

Szia

Kellemes hétvégét!

Puszi Kép

Sziszike

Nem tudom te megnézted-e az új pocis képeimet az albumomban, úgyhogy megadom a címet, hátha érdekel.

www.babanet.hu/album/main.php?album=1086

A fiacskáimról is vannak új képek a másik albumomban:

www.babanet.hu/album/main.php?album=237

Kedves Bogyeszka! Kép

Kép GRATULÁLOK A PICÚR MOZGOLÓDÁSÁHOZ!!!

Örülök, hogy végre sokat írtál! Kép

Hát ami a hegszétválást illeti, én úgy tudom, hogyha a méhüri betapintás során azt tapasztalná a doki, hogy esetleg kinyílt a régi seb akkor azonnal vinnének a műtőbe, és újra felvágnák a pocidat és összevarrnák a kinyílt sebet.

Ez elég borzalmasan hangzik pláne úgy, ha előtte megszültél simán, egy jókora gátsebbel a lábad között, és utána még a hasadat is felvágják.

De reméljük, hogy velük nem fog ilyen szörnyűség történni, mert azt hiszem,akkor fuccs a baba-mama szobának, a felépülésről nem is beszélve.

Hát ennyit erről!

Puszi Kép

Sziszike

Nem tudom te megnézted-e az új pocis képeimet az albumomban, úgyhogy megadom a címet, hátha érdekel.

A fiacskáimról is vannak új képek a másik albumomban:

Kedves Alma! Kép

Örülök, hogy sikerült megnézned a képeket, és annak is, hogy tetszettek, szerintem is nagyon jók lettek a 4D képek, minden látszik rajta, főleg a lényeg!!! Kép

Írj, ha még van kérdésed!

Puszika Kép

Sziszike

Kép

bedoli

Sziszike !Nem bánnád ha én is + nézném azmalbumodat?Gratulálok a harmadik bébiteknek fiút szeretettek volna vagy "mindegy csak egészséges legyen"Hármat is terveztetek?

Alma! Én amikor 6,5éve Bencét szültem gátmetszéssel elég kellemetlen volt utána.De volt az Istvánba mindig öblögetés reggelente ami fertőtlenit és összehúzó volt, ne kérdezd nem tudom mi volt.Nekem bent maradt 1 kis placenta azt kaparták ki érzéstelenítés nélkül dea varrásnál kapott lidocain hatott még szerintem. Még amikor hazamentünk utána is elég nehezen ment az űlés. Otthonra azt a /lila port:fenolftalein????/ oldottam fel a lavorba és öblögettem többször!Pár napig.
2003 májusában amikor Csengét szültem a Margitban szinte semmi gondom nem volt.Sztanyik szerette volna gátvédelemmel de a végén látta,hogy "csúnya a régi hegem" és azon vágot de olyan kicsit,hogy 1 öltéssel varta össze.A varrás most nekem rosszabb volt.után semmi gondom nem volt.A többiek aszülészeten azt hitték még meg se szültem úgy rohangálok!Remélem neked is ilyen tapasztalataid lesznek,mint nekem 2.
Mindenkinek jó babavárást akinek már megszületett jó babázást!!!
üdv.timi
utimi

Sziszike!

Elbizonytalanítottál, megnézem, meddig voltam kórházban, de a férjem is öt napra emlékszik.

Hogy mitől nyíltam ki, nem tudni. Az elsőt azért kellett császárral szülni, mert 12 óra alatt szűk egy ujjnyit tágultam. Hát ez az egy ujj már megvan öt hete...
Anyu nyugdíjas, ő van itt nálunk, aztán Bálint megy hozzájuk egy hétre, és ez így megy felváltva. Majd talán a 34. héttől kicsit lazítok, de addig inkább kibírom fekve. Nem nagyon tudnám feldolgozni, ha valami baj lenne. A család pedig szerencsére besegít. A fiam imádja anyut, és náluk lenni is jó, mert kert van, meg kutya...
Rajtam is kilenc kiló van, ahogy a könyvben meg van írva, szerintem ne aggódj. Én csak az édességet vonom meg magamtól. Nagy áldozat...
A baba nemtom mekkora, 18. héten voltam utoljára, majd most a 30. hetire kíváncsi leszek. A hasam mindenesetre nagyon nagy, szerintem az egész 9 kiló ott van.

Szia
Éva
evaanya

Kép

Kedves Utimi! Kép

Kép Örülök, hogy végre te is írtál nekem pár sort.
Az ünnepek alatt volt egy olyan időszak, amikor elég keveset voltam fent a neten, és akkor is csak olvasgattam, mert nem nagyon tudtam hozzászólni az orvosos témátokhoz.
Fogalmam sincs ki az a Sztanyik doktor, azt sem tudom, hogy néz ki! Leírnád? Hátha láttam már és úgy beugrana.

Kép Természetesen nyugodtan megnézheted az albumaimat, sőt örülnék is neki! Kép

Ha még nem tetted meg, akkor hajrá!!! Kép

Olivér képei + pocis képek:

Benike és Domika képei és náhány kép a családról:

Írd le a véleményedet!

Puszi

Sziszike

Utóirat: Az oldat amivel lemostak valószínűleg Hipermangán ? - azt hiszem így kell leírni, az egy lila színű por, amit vízbe kell tenni Kép !

Kedves Evaanya! Kép

Kép Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál megint a kérdéseimre!

A varratot kiszedték, amikor hazajöttél???

Szerencsés vagy, hogy van segítséged, ugyan mi is az anyukámékkal lakunk együtt, csak külön lakásban, de ő a két gyereket nem szivesen vállalja el egyszerre 1-2 óránál tovább, mert nagyon eleven mind a kettő.
Még szerencse, hogy Benike hétköznap oviba, van szerencsés esetben, mire megszületik a pici, már Domika is ovis lesz!!! Kép

Hát ami a kilókat illeti én sem eszem túl sokat, nem "zabálok kétpofára" - nem eszem kettő helyett, mégis csak úgy ragadnak rám a kilók!
Nekem sajnos nem csak a hasamon van, hanem a fenekem, és a combjaim is kaptak egy jó adaggal Kép !

Sikerült megnézned a képeket??? - sokkal nagyobb a hasad mint nekem, vagy hasonló???

Mekkora volt Bálint???

Várom mihamarabbi válaszodat!

Puszi Kép

Sziszike

Kép

bedoli

Sziaszok!!
Alma, gátmetszésem volt nekem is, szinte észre sem vettem, amikor történt, csak utána volt több, mint kellemetlen, se ülni, sem állni nem volt jó ás féloldalasan feküdtem, de engem Marcipán szétszakított belül, így lehet, hogy amiatt voltak többnyire ezek a gondjaim. Sokáig volt a szülőcsatornában, a rövid megszületése ellenére - ezt mondták, bár a doki sietett hozzám, 1másik műtétről.

A kéjgáz viszont, hááááát, ha a fájdalmat nem is csökkenti, szerintem elég érdekes érzés, mert elkábít, valamelyest mégis könnyít a helyzeten.

Nem hívtam még a dokit, nem voltunk itthon. mikor célszerű hívni és mobil száma nincsen? Te melyiken hívtad?
Puszi, Mónika
angelka

Sziszi!

Most a 29. héten vagyok, a Te képeid 26. hetesek, nem csoda, hogy nagyobb a hasam. A Bálint 53 cm és 3650 gr volt, szerintem a következő minimum ennyi lesz. De már nem aggódom, csak minél tovább benn maradjon, készülök lelkileg a császárra.
A varratot kiszedték, mielőtt hazajöttünk a kórházból.
Helyesek a nagyfiaid, nagyon hasonlítanak egymásra.

Éva
evaanya

Sziszike! +néztem a képeket kb.nekem is ekkora volt a pocakom. Én is kaptam a fenekemre 1jó NAGY adagot a kb-ból a 2.terhességemnél! Nagyon helyesek a fiaid ? a kor különbség nagyon hasonlítanak egymásra .

Hogy lehet erre a topicra fényképeket betenni tudtok nekem ebben segíteni?
utimi

Kép

Sziasztok lányok! Kép

Mindenkinek szép estét aki ma még idetéved!!!

Kedves Mónika! Kép

Kép Ezekszerint Te kaptál KÉJGÁZT???

Hogy adják, csövön kell belélegezni?
Mennyit kaptál? Ahányszor kértél?
Milyen érzés, letudnád írni valahogy?
Tényleg nem enyhíti a fájdalmat?

Te mikor szültél?
Mennyi idő után jött helyre a gátsebed?

Nekem nagyon elhúzódott a gyógyulás, mert egy fel nem szívódott belső varrat okozta zsírmirigyet egy évvel a szülés után ki kellett metszeni + három öltés Kép Kép Kép !!! - Én csak utána jöttem helyre rendesen!!!

Írj még, a szülésről!!!

Szia Kép

Sziszike

Kedves Évi! Kép

KépKöszike, hogy megint írtál egy keveset.
Neked tuti a császár??? Mit mondott az orvosod?
Hogy vagy? Nem akart befektetni a máhszáj miatt?
26 hetesen is nagyobb volt a hasad mint Nekem a képeken???

Írj sokat, nagyon várom!

Szia

Puszi Kép

Sziszike

Kedves Timi! Kép

KépÖrülök, hogy sikerült megnézned a képeimet!

A gyerekek között 20 hónap van, most viszont meg lesz a három év Kép, április 06-ra vagyok kíírva, és Domi április 17-én lesz 3 éves!

Benikénél 5 hónapig csak combra és fenékre híztam, hasam alig volt, csak a vége fele kezdett el növekedni. - azt mondták kislány lesz!!! Kép

Domikánál azonnal kezdett a hasam is növekedni nem is híztam annyit combra, mert feljöttek rám még a 36 héten is a nadrágjaim, persze csap pociban nem volt jó!

Most Olivérnél is azonnal kezdett növekedni a hasam is, de jócskán van a combomon és a popsimon Kép is, hát ez van nem tudok mit tenni ellene.

Neked mekkorák a gyerekeid?

Írj mihamarabb!!!

Puszi Kép

Sziszike

Sziasztok

bedoli

Szia Timi! Kép

A képfeltöltésről annyit, hogy rákattintasz a MELLÉKLET FELTÖLTÉSE utána a TALLÓZZÁSRA, és kiválasztod a képeid közül, hogy melyiket akarod feltenni, hogy melyik képet akarod feltenni, FELTÖLTÉS és már kész is!!!

Valahogy így! Kép

Írj!

Puszi

Sziszike Kép

Kép

bedoli

Sziasztok Lányok!
Köszi, mindenkinek a tapasztalatait, nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyien válaszoltatok!
Bevallom, eddig azt képzeltem a császáros szülés a könnyebb, de ezek szerint
egyéni ez is. Nekem volt egy méhnyak plasztikám 2 éve, attól még nem tuti a császár?

Sajnos kicsit megfáztam, de eszem a vitamionokat rendesen (mármint gyümölcs formában)+ az Elevitet. A volt dokim a panadol extrát úgy gondolta szedhetik kismamák, de elolvastam, hát nem. Az ACC-vel ugyanez a helyzet. Maradok a Méz, tea, gyümölcs verziónál.

A kilókkal kapcsolatban úgye nem 10%
a normális súlynövekedés, mert ezzel ilyesztgetett a doki, de nekem ez nagyon kevéskének tu˝nik. Igaz én még csak ,,alakulok,, át, de kilókban meg nem híztam semmit, van rá még jó pár hónapom. Mikor indul meg igazán a mérleg nyelve?

Sziszike, a fiaid tényleg nagyon hasonlítanak.
(és Tünemések).
és még mindig Te ,,írod,, a legprofibb levélkéket, már a kis kiegészítôkre gondolok.

Mónika, írtam a e-mailod-re!

Sziasztok,
Puszi mindenkinek,
Alma
Alma

Sziszi!

Nem emlékszem, mekkora volt a hasam három héttel ezelőtt! Ne aggódj már annyit a súlyod miatt, tapasztalt anyuka vagy és csini Kép, tudod, hogy majd lemegy.
Jól vagyok, köszi, bár a szomszéd lakást átépítik, falat bontottak ma éppen. Szerencsére a nagyfiam anyuéknál van. Ma megkeresték neki a régi gitáromat, telefonált is nekem gyorsan és adott egy kis szerenádot Kép
Tuti császár, azt mondta. Eredetileg én alkatilag alkalmatlannak bizonyultam a tágulásra, és még a medencém is elég szűk, na és a már meglevő heg a méhemen... Szóval nem szívesen vállalná be a normál szülést. Én meg megbízom benne. Most, hogy fel tudok rá készülni, és nem vajúdok majd hiába, lelkileg jobban is fogom viselni. Nem lesz kudarcélményem belőle.

Nem fektet be, mert hat hete nem romlott a méhszáj állapota, látja, hogy fegyelmezett vagyok és fekszem. Remélem, továbbra is elég lesz az itthoni pihi. Tényleg nem voltak keményedéseim napok óta.

Éva
evaanya

Sziszike!köszi a választ Bence 6múlt szeptemberben Csenge jan.19-én lesz 8hónapos.
A kéjgázhoz én is tudnék szólni ,majdnem kkipróbáltam de a szülésznőm lebeszélt"nem tudsz velem együtt működni".Az a tapasztalata,hogy túl jó kedvük lesz a kismamáknak és nem lehet velük beszélni,csak vigyorognak!!??Persze ez a mennyiségtől is függ gondolom,különben maszkon lélegzed be.+próbálom a képeket!
utimi

Kép

Sziasztok lányok! Kép

KépÖrülök, hogy megint írtatok nekem néhány sort!

Kép Alma Kép!

Mások is mondják, hogy hasonlítanak a fiacskámi, de én ezt nem nagyon látom, pedig van aki azt mondja, hogy olyanok mint az ikrek! Kép

Én úgy tudom, hogy Algópirint lehet szedni, ha bármid fáj Kép, illetve az Augmentin ( antibiotikum ) tablettát is. Ezt azért tudom, mert én is nagyon meg voltam fázva a terhesség korai szakaszában és azt szedhettem, azt még szoptatás alatt is lehet szedni, a mellemreis azt kaptam, amikor annyira begyulladt, és lázas voltam!
Persze az Augmentint csak szigorú orvosi utasításra lehet szedni, de ezt én már egy párszor megszegtem!

Kép Évi! Kép

Neked akkor legalább nem kell bizonytalanságban élned Kép, mert tudod, hogy mi vár rád.
Tuti császár!!!
De én nem! Lehet ez is, és az is, csak azt nem szeretném semmiképpen, hogy 10 óra vajúdás után legyen császár! Kép Kép Kép
Retteghetek majd, hogy nehogy megsérüljön a régi sebem. Kép

Vigyázz magadra, és pihengessél sokat!

Kép Timi! Kép

Gratulálok neked is a gyermekeidhez! Remélem hamarosan sikerül majd fényéképet is felraknod róluk. Kíváncsi vagyok rájuk!!! Kép

Hát ami a KÉJGÁZT illeti én biztosan ki fogom próbálni, inkább vigyorogjak Kép, mint szitkozódjak Kép magamban !!!

Nekem a szülések során csak derékgörcseim voltak, Beninél csak 2 ujnyira sikerült kitágulnom 12 óra alatt, Domikánál meg csak a tolófájások enyhítették azt az iszonyatos derékgörcsöt. Kép

Én nem értem, van aki azt mondja, hogy neki soha nem fájt a dereka, ő csak a hasában érezte a fájdalmat. Ez vajon alkatfüggő??? Nekem a hasam egy percig sem fájt!

Kép Bogyeszka! Kép

Mostanában megint hanyagolsz bennünket!
Minen OK???
Mocorog a babuci!
Írj!

Most már mennem kell!!!

Írjatok!!! Kép

Sziasztok

Puszi

Sziszike

Felteszek egy olyan képet is, ahol még csak picurik voltak a testvérkék!!!

Kép

Sziasztok!!!

Kép

bedoli

Kép

Sziasztok lányok! Kép

KépÖrülök, hogy megint írtatok nekem néhány sort!

Kép Alma Kép!

Mások is mondják, hogy hasonlítanak a fiacskámi, de én ezt nem nagyon látom, pedig van aki azt mondja, hogy olyanok mint az ikrek! Kép

Én úgy tudom, hogy Algópirint lehet szedni, ha bármid fáj Kép, illetve az Augmentin ( antibiotikum ) tablettát is. Ezt azért tudom, mert én is nagyon meg voltam fázva a terhesség korai szakaszában és azt szedhettem, azt még szoptatás alatt is lehet szedni, a mellemreis azt kaptam, amikor annyira begyulladt, és lázas voltam!
Persze az Augmentint csak szigorú orvosi utasításra lehet szedni, de ezt én már egy párszor megszegtem!

Kép Évi! Kép

Neked akkor legalább nem kell bizonytalanságban élned Kép, mert tudod, hogy mi vár rád.
Tuti császár!!!
De én nem! Lehet ez is, és az is, csak azt nem szeretném semmiképpen, hogy 10 óra vajúdás után legyen császár! Kép Kép Kép
Retteghetek majd, hogy nehogy megsérüljön a régi sebem. Kép

Vigyázz magadra, és pihengessél sokat!

Kép Timi! Kép

Gratulálok neked is a gyermekeidhez! Remélem hamarosan sikerül majd fényéképet is felraknod róluk. Kíváncsi vagyok rájuk!!! Kép

Hát ami a KÉJGÁZT illeti én biztosan ki fogom próbálni, inkább vigyorogjak Kép, mint szitkozódjak Kép magamban !!!

Nekem a szülések során csak derékgörcseim voltak, Beninél csak 2 ujnyira sikerült kitágulnom 12 óra alatt, Domikánál meg csak a tolófájások enyhítették azt az iszonyatos derékgörcsöt. Kép

Én nem értem, van aki azt mondja, hogy neki soha nem fájt a dereka, ő csak a hasában érezte a fájdalmat. Ez vajon alkatfüggő??? Nekem a hasam egy percig sem fájt!

Kép Bogyeszka! Kép

Mostanában megint hanyagolsz bennünket!
Minen OK???
Mocorog a babuci!
Írj!

Most már mennem kell!!!

Írjatok!!! Kép

Sziasztok

Puszi

Sziszike

Felteszek egy olyan képet is, ahol még csak picurik voltak a testvérkék!!!

Kép

Sziasztok!!!

Kép

bedoli

Sziasztok!

Kép Hogy mér tette fel kétszer a hozzászólásomat, és hogy a másodikat miért ilyen összevissza, azt nem tudom, nekem se sikerülhet mindig!!! Kép

Puszi

Sziszike

bedoli

Sziasztok Lányok!
Már este 8 és Ti nagyon el vagytok veszve!
Sziszike, kösz a jó tanácsot a gyógyszerekkel kapcsolatban. Már jobban vagyok, csak az orrfújást únom nagyon, de már az is jobb, mint tegnap. Ahogy nézem a most felrakot képet a fiaidról, máris szülni szeretnék. Kép

Lányok,
Van aki az Elevitet szedi? Én nem szedtem a terhesség elôtt, de azt hallottam úgy lett volna az igazi. Bár szerintem nagyon kevesen lehetnek akik elôre szedik.

A 4D-s ultrahangot mikor célszeru˝ elôször csináltatni és hol??

Puszi nektek,
Alma
Alma

Az u1/2 az nálam még hosszú ü betü volt, de úgy látszik valami nem jó. Nézzétek el nekem, ha mostantól rövid ü betüket írok csak.

Alma
Alma

Sziszi, vagyok, csak azért nem akarok állandóan én irni. Kép Babuci kezd mocorogni végre. Kép

Alma, én szedek Elevitet, de terhesség előtt nem szedtem, főleg, mert elég gyorsan összejöttek a babák. Kép
bogyeszka

Sziszi!A képek felrakásánál nagy felbontást ír! Hogyan tudom azt lejjeb venni???
A derékfájásról annyit nekem is a 2.terheségnél majd be szakadt .A szülésnél finoman masszírozta a párom ami enyhítette,Ő különben MASSZŐR.
Alma! Én nagyon fejfájós vagyok.Igaz amíg terhes voltam eggyáltalán nem fájt a fejem.Miután +szültem már a 2.nap elkezdte a kórházban,ott a nővérke PANADOLT adott mert az paracetamol tartalmú és szoptatásnál is lehet szedni.(állítólag) de nem túl sűrűn.Az Algopyrint nekem is +engedték de csak ritkán.
Én szoptatok + és néha mind a kettőt szedem ritkán .-hó/3-4db-
Az ELEVIT-et én kb.4hónapos terhes koromtól még a mai napig is szedem 1db/nap.
bogyeszka! evaanya! Mindenkinek GRATULA a babóhoz hányadik?Nincs róla képetek?
üdv.timi
utimi

Utimi, babó a második, és papiron van róla uh-s képem, de olyan nagyjából paca formájú paca, nincs mit nézni rajta. Kép
bogyeszka

Szia Mónika!
Már én is, itt vagyok. Megbíztam a férjemet a kereséssel, sok kollégájának a babája született ott.
Ennyire nem lehetünk szerencsétlenek?
Én még most sem hiszem el, hogy így jártam-tunk.
Alma
Alma

Alma,megvan a doki, este felhívlak, mert most a férjem elment itthonról.
Ne aggódj!A dokit pénteken kell hívnunk.Chat valahol???
angelka

Mónika, Én fent vagyok itt a babanet chat-en.
Alma + néven sikerült belépnem.
Alma
Alma

Kép

Kép Sziasztok lányok! Kép

Szép délutánt és szép estét mindenkinek aki még ma idelátogat!

Kedves Alma! Kép

Örülök, hogy jobban vagy!!! Kép

Mivel Olivér is tervezett baba volt mint a másik kettő is, én már áprilisban ( három hónappal a próbálkozás előtt ) elkezdtem szedni az Elevitet Kép, és csak júliuban próbálkoztunk előszőr Kép.

Kép Nálunk a családban volt redellenesség, fejlődési ( Kép nyitott gerinc - középső testvérem 10 éves korában halt meg - második terhesség ) és genetikai ( Kép Edwards szindróma - nővérem második terhességét emiatt kellett megszakítani a 16. terhességi héten - hogy mi is ez pontosan nem akarom ecsetelni, nem akarlak elriasztani, és megilyeszteni benneteket, nagyon ritka ).

Kép Most már értheted, hogy én miért kezdtem el szedni már jóval korábban, mert azt mondják, hogy bizonyos rendellenességek megelőzhetők, ha az ember már terhesség előtt is szedi.

Ami a 4D ultrahangot illeti én 16,5 hetesen voltam, ha megnézegetted az albumomat, láthattad, hogy már ott is milyen jól látszik mindene!!! Kép
( Feje, keze, lába, a köldökzsinór, orra, szája, szemürege, sőt az a drága kicsi KUKI is!!! Kép

Pl: Fejecske, keze, orra, szája, szemüreg:

Kép

Pl: Törzse, lábacskái, és az a dárága kicsi kuki:

Kép

Kedves Bogyeszka! Kép

Örülök, hogy megint jelentkeztél, annak is hogy aktív a pici baba a pocakodban! Kép

Vigyázzatok magatokra, és írj gyakrabban! OK!

Kedves Timi!

Csökkentsd a kép méretét, nem tudom, hogy te hol szoktad a képeidet formázni, de én az Adobe Photoshopban és ott ha lecsökkentem a méretet, akkor semmi akadálya annak, hogy fel tudd tölteni! Kép

Láttad a PROFILOMAT??? - Kattints a nevemre, és akkor megnézheted, az a képet amit oda feltettem, azt is ott csináltam, szerintem nagyon jó lett! Kép

Kedves Mónika! Kép

Már írtam neked korábban is, biztosan elkerülte a figyelmedet, írnál a KÉJGÁZRÓL bővebben???
Te kaptál? Mennyit? Ahányszor kértél?
Le tudnád írni, hogy milyen érzés???

Nagyon érdekelne!

Mivel Benike császárral született, nem szívesen adnak nekem Eda-t Kép, ha kérek is mert állítólag annyira elnyomja a fájdalmat, hogy ha valami gond lenne a régi seb körül nem érezném.

Előre is köszike a válaszodat!

Szaiasztok

Írjatok!

Puszi mindenkinek

Sziszike

Kép

bedoli

Én kértem a szülésnél gázt, mivel már túl kitágultam ahhoz, hogy kapjak gerincérzéstelenítőt. Nekem használt és szerintem nem volt tőle röhögőgörcsöm. Úgy "működik" ugyanis, hogy teljesen elbódít. Magadnál vagy valamilyen szinten, ha kérdeznek tudsz rá válaszolni és ha kérnek tőled valamit akkor meg tudod csinálni, főleg ha előtte mondják a nevedet is. Eltompítja az érzékeidet, mármint a fájásokat érzed, de annyira bódult vagy, hogy nem igazán tudatosul. Én ki sem bírtam volna érzéstelenítő nélkül, mert amikor elfolyt a magzatvíz, azt hittem megőrülök a fájdalomtól. Nekem a férjem adagolta, ezért is jó, hogy bent volt, mert a bódultság miatt magamnak biztosan nem tudtam volna a megfelelő ütemben adagolni. Mélyen be kell lélegezni és szerintem a babának sem árt. Amikor nyomni kellett teljes erőmmel tudtam nyomni, azzal nem volt gond. Szerintem inkább így, mint minden érzéstelenítő nélkül. Bea
szilágyibea

Szia Alma! Kép

Olivér itt szopja a kis ujjacskáját!

Kép

Ezen a képen meg a köldökzsinór is jól látható, ahogy átmegy a kis vállán!

Kép

Mi tervezünk még a 36-37 hét körül is egyet, ha még egyben leszek akkor!

Csak ajánlani tudom Neked a Praxis rendelőt, ha interneten jelentkezel akkor még egy kódot is kapsz ami 1000,- Ft kedvezményt jelent, ha fizetésnél szólsz.
Persze telefonálni ugyanúgy kell, azt időpont miatt! Kép

Szia

Puszi

Sziszike

bedoli

Sziasztok Lányok !
S.O.S.
Szült már valaki Szigeti Adrien doktornônél, és Szávai dr.-nál.
Aki tudja az elérhetôségüket írjon nekem.
Fontos volna mindkettô.
Alma
Alma

Sziszike, bocs, elkerülhette a figyelmemet, szóval kaptam gázt, kezembe kaptam a maszkot és azt mondták, adagoljam magamnak. Félbódulatban hallottam, hogy a szülésznőm nevetősen megjegyzi, hogy adagolom, mégpedig nonstop az arcomon van, de már annyira fájtam és nem káros, így aztán tényleg így adagoltam. A fájdalmat érzed, de valahogy nem tudatosul és megérted az utasításokat is, meg közreműködtem és valahogy feledteti veled a kellemetlenebb részét- ha lehet így nevezni.Én is epidurálisra készültem, de lemaradtam róla, mert Marci jött. Így legalább az egész akció után megkatétereztek,-mivel az epid.infúzió részéig jutottunk- de a többi után az már semmi volt.
Hát ennyi, én ajánlom!

Kedves mindenki!
Nem ismeri valaki közületek a Szlávy doktort vagy a Szigeti Adrienn doktornőt?
Angelka

Alma, azt hittem Szlávy!bocs.Amikor láttaam az üzenetedet :-)))))
Angelka

Szia, Sziszike!
A 4 D képek nagyon édesek!!!! Rendellenességek szempontjából is érdemes megcsináltatni? Feltétlenül elmegyek én is, köszi a tippet megkeresem ôket!

Szia Bogyeszka!, nekünk is gyorsan összejött a bébi. Megnyugtattál, hogy te is így szedted az elevitet, habár érthetô, hogy akiknél. mint ahogy Sziszike is írta volt korábban gond a családban ott odafigyelnek jobban az elôkészületekre is!!

Szia Utimi!, érdekes, én is fejfájós vagyok, de amióta terhes is nem fájt még egyszersem a fejem. De már tudom mit vegyek be, ha mégis. Köszi!

Mónika, este nem leszek a chat-en csak késôbb, de küldök SMS-t. Megtudtam, hogy holnap lesz a ,,pasim,, Bemegyünk! Szoríts-Nagyon!!, de este még beszélünk!

Sziasztok, legyetek jól
Alma
Alma

Szia Mónika!
Már kavarodás van a fejemben a nevekkel kapcsolatban, de ugye legalább
Te nem csodálkozol rajta!
Puszi, este jövök
Alma
Alma

Sziasztok,lehet,hogy csak nekem újdonság, de találtam egy oldalt, van külön Margitról is, néhány dokiról tapasztalatok.
Alma, Adriennről is van, te áldozatodról nem találtam!
Nézd meg:www.halapenz.cjb.net
pussz
Angelka

a PÁCIENSEK ÁLTAL SZOLGÁLTATOTT INFORMÁCIÓK,VÉLEMÉNYEK(A HALAPENZ.HU GYÜJT.BŐL ARCHIVÁLVA -CÍM ALATT
angelka

Mónika!
Olvastam az Adriennrôl a levélkét. Legalább egy valaki írt róla. Az én kiszemeltemmel, remélem holnap tényleg tudunk beszélni.
Már csak holnap hívlak délután,
délelött orvosról-orvosra fogunk járni. (védönö, körzeti, + az én kiszemeltem.)

Puszi,
Alma
Alma

Sziszike!
A Sztanyik dokiról kapcsolatban elfelejtettem válaszolni.Kb.35-40 éves,kb.180 cm magas,vékony testalkatú,barna hajú,nekem szimpi.(és elég jó képű)
A képekkel továbbra is próbálkozok.
utimi

KépBence 15 hó
KépCseni kb 2,5 hó
KépBence 6,2 éves,Csenge6 hó a képen.A frissek még nincsenek kész.
utimi

Mónika, küldenék e-mail-t neked, de visszajön folyton! Van másik e-mail címed?
Alma
Alma

Kép

Sziaszotk lányok! Kép

Kép Mindenkinek köszönöm, aki a KÉJGÁZRÓL infót adott!

Kedves Bea! Kép

Köszi, hogy írtál pár sort Kép a gázról, örülök, hogy neked segítséget jelentett, én is mindenképpen kérni fogom, ha szülhetek simán és nem császár lesz!
A szülésznőm azt mondta, hogy ha kérem akkor kaphatok és én is adagolhatom magamnak, csak ő állítja az összetételt.

Köszi a választ!

Kedves Angelika! Kép

Neked is köszi, hogy írtál nekem pár sort!
Örülök, hogy neked is pozitív tapasztalataid voltak a gázzal kapcsolatban.

Ami azt a katéteres dolgot illeti, nem nagyon értettem, miért kellett megkatéterezni téged???

Várom a válaszodat!

Kedves Alma! Kép

Örülök, hogy tetszettek a képek, szerintem is nagyon jók lettek!
Én csak ajánlani tudom Neked. Minket majd meg "ölt" a kíváncsiság, hogy ki rejtőzik a pocimba, ugyan már eredményt vártunk, de ez a sors keze!
Csak abban reménykedek, hogy Olivér kicsit nyugodtabb természetű lesz mint a másik két kiskrapek! Kép

Írj!

Kedves Timi!

Látom még tényleg csak próbálkozol a képekke, nagyon kíváncsi vagyok, már a gyerkőceidre!

Sikerült megnézned a PROFILOMAT???
Kattints a nevemre a hozzászólás kezdeténél, bal oldalt!

Ügyeskedj!

Sziasztok

Puszi Kép

Sziszike

Írjatok!!!

Kép

bedoli

Sziasztok,

Kép Sziszike! A 4D-s képeket milyen formában kaptátok meg videokazettán vagy hogy?

Kép UTimi! Nagyon helyesek a Ti gyerköceitek is, sok örömötök lehet bennük.
Már alig várom, hogy én is ANYUKA lehessek.

Kép Mónika!
Ma nagyon eltu˝ntél, küldj egy sms-t, ha elôkerülsz., remélem minden rendben!!!
Puszi,
mindenkinek,
Alma
Alma

Szia Alma! Kép

A videófelvétel 7000,- Ft volt, kell vinni kazettát! + kapsz fekete fehér képet is!
A képek CD-re írása 1200,- ( Cd-t adnak nem kell vinni ) !
Illetve, ha ott helyben kérsz színes képet, akkor egy 10x15-ös méret az 1000,- ( ez elég húzós ! ).

Hát ennyi!

Jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek!

Sziasztok

Sziszike

Utóirat: Ezt a jópofa tátogós figurát beillesztetted, vagy úgy lehet betenni, mint a mosolygós figurát Kép ???

bedoli

Sziszike,
azért kellett megkatéterezni a végén,mert infúziót kaptam, az epidur.előkészítésénél, szülés előtt, amiről végülis lemaradtam, mert Marci teljes erővel megindult. Kiindult.

Alma, igen, rohangáltam, legalább kimozdultam, amikor írtál, oviba mentem Marcipánért, meg postaára, utána sétáltunk a Mogyorómmal, mert ma magányosak vagyunk, Robi csak éjjel érkezik külhonból.
Most meg te hol vagy, smsen csaltalak chatre.
Pusznyó
Angelka

Mi a HAttyzhazban voltunk 3D-s UH-n, oket is csak ajanlani tudom. Fel oras UH volt, aprolekosan mindent vegignezett a doki, aztan meg mozizhattunk. Kép Igy tudtuk meg a 28. heten, az addig titkolozo gyerkocunkrol, hogy Gombocka fiu. Kép
Sziasztok es tovabbi jo pocakosodast,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Arra lennek kivancsi, hogy mostanaban mi a gyakorlat a Margit korhazban. Akik mostanaban szultek, mit tapasztaltak.
Ha megszuletett (persze gond nelkul) a kicsi, azonnal odaadjak e megszoptatni, es kap e valami potlast cumibol, vagy csak akkor ha az anya beleegyezik. Szoval arra lennek kivancsi, hogy mennyire bababarat a korhaz. Ezt nem a szuleteskalauzbol, nem is az ott dolgozoktol, hanem az ott szulo anyaktol szeretnem hallani.
Elore is koszonom ha valaszoltok.
Remelem szeptember vegen szulni fogok...
csengo
Vendég

Kedves Csengo! Én tavaly szültem, akkor odaadták a babust a szülőágyon, de csak kevés időre (azért szopiztunk picit). Azt hiszem, utána mindenképp inkubátorba teszik a frissen születetteket. A fő gond szvsz az, hogy ha épp nincs hely a rooming inben (ahogy pl velünk történt), akkor a hagyományos osztályra tesznek, ahol csak 3 óránként hozzák a babákat, aztán ha épp alszanak, akkor annyi. Kép Hogy ez esetben adnak-e pótlást, nem tudom, de tartok tőle, hogy teát igen. Ha átkerülsz a roomi-ba és éjszakára is magadnál tartod a babát, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem kap semmi pótlást. Elvileg teát adnak a kis kocsijára reggelente cumisüvegben, de nekünk pl nem is adtak, nem tudom, azért-e, mert már volt tejem, vagy csak véletlenül. Szóval nem tudlak teljesen megnyugtatni, de ha szerencséd van, és rögtön roomiba kerülsz (lesz hely), akkor a kórház eléggé "bababarát". (Mellesleg tudtommal hivatalosan nem nyerték el ezt a címet.)
Klára
klara

Kedves Klara!
Koszi hogy valaszoltal. Hozzank a legkozelebb a Margit van. Meg soha nem voltam ott, de amit a szuloszobaban lattam elbizonytalanitott. Persze mindenki azt mondja, hogy az a Margitos szules egyatalan nem jellemzo, es hogy az anyukaval gondok voltak, azert tunt olyan remisztonek. (NA meg a TV-s vagasok...)
Szoval ha szerencsem van es lesz hely a roomiban, akkor minden rendben! Megnyugodtam, de meg van idom, addig kerdezoskodom.
Udv:
csengo
Vendég

Sziasztok,
Sziszike, köszönök mindent!
Kép ezt kérdezed, én a fomázás/képek, mellékletek.../index-ben találtam ezt a jelet sok más között.
Te azt a puszis-Almát hogy raktad be?
Kép

Kép Gombóc, nem mutatnád meg a képeket?

Kép Csengo, a szerdai szülöszoba kicsit rémisztö-néha nagyon, már megint megnéztem pedig az elsö után is úgy éreztem nem kéne. Én még nem tudom mi az a szülés, de ha sokat nézem ezt a mu˝sort félni fogok töle. / Júliusban megtudom.
Neked a baba még készülöben van? Jól értettem?

Kép Klára, Te kinél szültél?

Kép Mónika, ne felejts el felhívni, mert már most izgulok, hogy mi lesz!!!! Ja és Jól nyisd ki a füled!!!!-Puszi Marcinak is.

Legyetek jól, Pocaklakóstól,
Puszi, Alma
Alma

Sziasztok,

CSengo,
Az en tapasztalatom szerint a MArgit Korhaz szuleszete szuper, a csecsemosok...khmm...hat, ott azert volt nemi negativ tapasztalatom. Kép
HA a roaming in-ben van hely, es Te jol vagy, akkor azonnal mehetsz oda, de ha nem vagy jol vagy nincs hely, akkor a hagyomanyos reszre kerulsz, ahonnan utana atkerheted magad. Szules utan a baba es az ujdonsult csalad meg 2-3 orat egyutt maradhat a szuloszobaban, hoznak teat, es lehet gyonyorkodni a piciben. A csecsemos reszrol: kerdezni, kerdezni, kerdezni, mert maguktol semmit se mondanak! Kép Vigyel pici lyuku cumisuveget, mert a noverek teaztatjak a babakat, es ha nem raksz ki sajat cumisuveget, akkor a korhazi bocicumibol adjak. Kép Van ket vedono, oket meg lehet kerni, hoyg segitsenek a szoptatasnal, ez nagyon jo. Kép
Az en fiam gyenge szopireflex-szel szuletett, a teaztatas meg jobban bekavart a szopinal, ezert nem is tanult meg soha szopizni, es 8 honapig fejtem neki a tejet. Kép
Arra keszulj, hogy olyan idetlenul vannak a csecsemosnoverek beosztva, hogy ha az egyikkel megbeszelsz valamit, azt a novert tobbet mar nem latod, igy minden nap mindent meg kell beszelned ujra az uj noverekkel.

Sziszike,
lehet egy keresem? VAn, aki modemmel internetezik, igy a hatalmas anim gif-ek miatt rettento lassan jon le az oldal. Kép Koszi. Kép

Alma,
mi nem kertunk kepet, csak videot. Az nincs bedigizve, igy nem tudok ZSombirol 3D-s UH kepet feltenni. Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?