Új privát üzeneted érkezett!

Timesz,
nem csinálsz új vonalzót? :wink:
Rékababa,
nem szülök én meg soseeeee Kép
Egyébként javulok javulok... kicsi taki kicsi köhögés még van, de legalább már nem fáj semmim. :)
Vendég

áfi,dehogy nem szülsz meg...majd olyan hirtelen,mint én :D
Írok egy-két szót...a csecsemősök,szülésznők,stb...nagyon aranyosak,rendesek,segítőkészek,le a kalappal mindegyik előtt,komolyan mondom.
A Kun doktorbácsi elött is,naponta többször bejött,megnézett. És nem igaz,hogy nem tud jól uh-zni...
A varga doktorbácsinak tényleg sok a betege-kismamája. Én is hallottam,hogy többször nem ment be szülésre,hétvégén is volt egy kismama,akihez nem ment be,okot nem mondott neki.
Ő járt vizitelni,nagyon aranyos volt.
A cukroskaja katasztrofális,és sokszor akkor kaptuk meg,mikor már hozták a törpikéket.
Eliza nagyon besárgult,de fertőzése nem volt,vettek tőle leoltást. A magyarázat a buksiján a kefa-a szívófogótól-meg a vércsoportösszeférhetetlenségünk volt. A gyerekorvos is aranyos,jut eszembe. Minden nap végigmegy,és mindenkinek elmondja,hogy mi van a babájával.
Tehát Eliza nem nagyon volt velem,minden szopizás után ment szolizni :) Na,egyenlőre ennyi,majd még jövök és mesélek...
Eliza nagyon jól eszik,70-100-akat szopizik. 3670-nel született és 3630-cal jöttünk haza :D
Tápszert tényleg csak akkor kapnak,ha nem eszik a baba egyáltalán,a 4.nap kezdik.Elötte cukrosvíz,ha nincs tejci.
Láttam nagyobb súllyal született babát bekómálni úgymond..hát,inkább adjanak neki cukrosvizet,amig nincs mérhető szopizása...
Vendég

Cseriani, de jó olvsasni, amit írsz! Persze, nem Vargadokiról... Ez azé durva. Én nagyon kétségeestem volna, ha nem jött volna be a szülésemre... :cry: Túl sokat vállal.
Jesszus, Elizát is vákumozni kellett? Szegényke... meg szegény te... Na, de az a jó, ha minden rendben lett végülis. Majd, ha lesz energiád, azért írdd le a szülésedet, lécci! Meg Timesz is... Meg Áfi is... Meg mindenki is.
A gyerekorvos csajszi tényleg nagyon aranyos, én is nagyon szerettem. Jó fej, és a védőnő is az, a Livi (asszem, úgy hívják, pici fekete csaj).
Továbbra is jóóó sok tejet és jó egészséget nektek!
És amikor csak tudsz, gyere!
Timesz, te mikor mész Pécsre?
Vendég

Jó reggelt!

Emmamami! Holnap szombaton megyek MR vizsgálatra délután Pécsre. Mindenképp megírom majd mi volt, kezdek nagyon beijedni, bárcsak tudnám milyen tortúrák várnak még rám. Már olyan jól megszoktam a picivel itthon és akkor megint kórház, műtét, meg ki tudja mi.... Milyen jó lenne, ha csak tényleg a babával kéne törődjek és ilyeneken nem emészteném magam.
A tejem is elég jól megcsappant mostanában és pótlásként tápszert kell adjak a cici mellé a babának, amitől meg a hasikája fáj szegénynek. Milumil HA-t kap, lehet hogy túl erős neki és át kéne álljak másra, mondjuk a START-ra? Tudtok valamit erről? Ti milyen folyadékot adnátok a tápszer mellé? Tea vagy víz???

Áfonyaaa! Akartam már új vonalzót csinálni, de ezt a régit hogy tudom kitörölni???

Kép
timesz

Timesz,
nagyon nehéz lehet most neked, de meglátod, jóra fordul minden! És hamarosan már tényleg csak Olivérrel kell foglalkoznod. Majd drukkolunk az MR-hez is, meg mindenhez, ami még vár rád (remélem, hamar túl leszel az esetleges beavatkozáson és elfelejtheted az egészet)!
Majd mesélj!
Nekünk Hannánál a BEBA HA vált be; kezdetben valóban a Start. Talán próbáld meg ugyanezt a Milumillal! Az meg nem csoda, ha kevesebb a tejed az idegeskedés meg a hülye tortúrák miatt, de majd helyreáll ez is, csak kitartást!
Nemtom, de ha kitörlöd a profilodban az aláírásnál a vonalzód kódját, nem lehet, hogy eltűnik, és tudsz a helyére újat beilleszteni?
Vendég

Timi Kristóf is beba HA-t kapott,bevált.
Nagyon-nagyon drukkolok,a tejed meg tényleg visszaáll majd,affelől ne izgulj.
Emma persze,leírom majd magát a szülést is,de még én sem tudtam teljesen megemészteni...
Kristóf 3 óra alatt megvolt,mikortól felfektettek,mostmeg 7 órát tartott...
kétszer a nyakán,meg egyszer a hóna alatt volt a köldökzsinór,és mikor elfolyt a magzatvíz a feje még nem rögzült,ezért volt ennyire nehéz...
Ráadásul fájásgyengeségem volt-vagy hogy mondják,ezért először kaptam ifúziót,de semmit nem ért,majd kaptam injekciót,ez kicsit használt,aztán kaptam még egy injekciót,na,az megtette a hatását,folyamatos fájásom volt..majd jött a szívófogó,meg még pluszban a Brunszvick(vagy hogy írja a nevét),és meglett a hugi.A Brunszvick is nagyon rendes volt.
Most megyek,majd még mesélek.

Ja,igen,töröld ki az aláírásnál a másik vonalzót,és akkor tudsz újat csinálni
Vendég

Lányom és a mai ovis szüreti felvonulás:
Kép

Egész délelőtt ott aktívkodtunk, nagyon elfáradtam, majd később reagálok is.
Vendég

Sziasztok!
Cseriani, annyira sajnálom... Iszonyatos lehetett. Tényleg örülök, hogy mindketten egészségesen kerültetek ki ebből az egészből, és Elizán nem látszik az égvilágon semmi... (Azt hallottam, hogy a szívófogós babáknak csúcsos a fejük... :lol: - mondjuk Ármint nem szívózták, mégis csúcsos volt... :shock:
A doki így írja: Bruncvik. (dr. Bruncvik Nikifor...) :D Igaz, Timesz?[/b]
Vendég

Nikifor??? Te jó ég, milyen nemzetiségű ez az ember? :shock:
Én már Juantól is félek hogy mi van ha nem érti ha valami bajom van (marhaság, tudom de mégiscsak...) erre most még egy Nikifor is? :?
Vendég

Áfi: :lol: :lol: :lol: - ha jól tudom, ukrán... De sokkal jobban beszél magyarul, mint a Juan. És fele akkora.
Vendég

Semmi bajom komolyan sem az ukránokkal sem az arabokkal (na jó lehet hogy az arabokkal van :twisted: ) de ne közelítsen a lábaim közé aki nem magyar. :twisted:
Vendég

Sziasztok!
Megkezdődött az utolsó évem a fősulin, tegnap is, ma is előadásokon voltam, holnap is egész délelőtt ott leszek. Közben hazajöttem megszopiztatni Dominikot. Hát hulla fáradt vagyok. De remélem július elején az én fejemen is lesz ilyen kalap:
Kép

megyek, elolvasom miket írtatok, tegnap még a gépet sem kapcsoltam be, aztán megpróbálom Domit is elaltatni, de még nagyon virgonc :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Emma!
Küldtem neked privit ide a babanetre, remélem célba is ért:)

dadomi

Dadomi, megkaptam, köszönöm szépen! :wink:
Hajrááá, fősuli! Lassan írhatod a szakdogádat... :twisted:
Vendég

luis gfy7! Mi a fenét keresel közöttünk már megint?

Sziasztok lányok! Igen, a Dr. Bruncvik Nikifor orosz származású, de már vagy 20 éve Bonyhádon él, a fia már itt is született, úgyhogy szinte "magyarnak" mondhatja magát, már rég áttelepült ide.

Lányok ! Tápszer mellé milyen folyadékot célszerű adni a babának? Elég a víz, vagy kezdjem el teáztatni is? (Vagy inkább ne kezdjem el a cukros löttyöket itatni vele?!) Mind a kettőt elfogadja, már próbáltam.

Kép
timesz

Timesz,
segítenék, de igazából sosem tápoztam. De ha nekem kéne dönteni, én vizet adnék. Abból biztos hogy annyit iszik amennyi kell neki, nem fogja csak azért inni mert édes és ízlik. De ez csak az én tippem.
Vendég

Timesz én is a vizet ajánlom. Evelinnek én azt adtam tea helyett. Nálam a védőnő is a vizet ajánlotta jobban.

Áfi nagyon szép a kislányod.

Cseriani akkor eléggé megkínlodtatok mind a ketten, de szerencsére nem történt semmi baj és végre otthon vagytok. Hogy teltek az első éjszakák?
Vendég

Timesz,én is inkább a vizet ajánlanám,mert ha teáztatod lehet(de nem biztos) hogy kevesebbet fog enni. De ez is csak az én véleményem. A lányom ma már kicsit jobban van,ma már a pizsamán kívül normális ruha is van rajta. Kicsit még görcsölget,de nem ment még ma a hasa :lol:

Kép
Kép
josi

Timi,szerintem is víz...
Egyébként ki hogy van,mi újság veletek? Visszaolvasgattam,meg Zoli nyomtatott ki,míg kórházban voltam,de így is nagy kiesés az az egy hét :(
Eliza jó baba,eszik-alszik. Ejjel tegnap is,meg ma is kb.két órát ébren volt,nézelődik. Ha fogom,minden ok,ha leteszem,nyüglődik.
Olyan kár,hogy ilyen szép idő van,és még nem mehetünk ki..remélem hosszú vénasszonyok nyara lesz..
Áfi,mostmár rajtad a sor,egyre fogy az időd :D
Vendég

Aztán jön Josi :D
Vendég

Cseriani!
Én szülés után már nem diétás kosztot kaptam szerencsére. Nem csodálom, hogy nem ízlett Kép

Timesz!
Én is inkább vizet adnék a kicsinek, nem teát. De csak forralt vizet! Én Daninak is egy éves koráig forraltam a vizet, Dominiknak is csak úgy adom.

Áfi!
Betöltötted a 38. hetet! :) Irány a szülőszoba, most már kint is növögethet Barnus! Talán egy kis lépcsőzés segítene, nem? :) Kép

dadomi

Lányok,
el nem hiszitek hogy most azonnal mennék szülni ha lehetne. Borzalmasan kínlódok. De nem és nem jön ez a Barnagyerek! Lépcsőzni nem tudok, a házunk földszintes és itt falun hiánycikk a lépcső. Mászkálni meg szoktam. A szexet ne ajánlgassátok, létezni is nyűg, egyszerűen nem bírom magam rávenni. Csak várom hogy teljen egyik nap a másik után, és reménykedem. Tegnap este tök jól elgörcsölgettem, volt 2 egész erős is (igaz 40 perc különbséggel) de elaludtam és elmúlt. Szeretnék átaludni most 2 hetet. :(
Vendég

Áfi! Ne hülyéskedj már, hogy aludnál át két hetet??? Alvás közben akarsz szülni???? :lol: :lol: Ma éjszaka még alhatsz, aztán holnap irány a szülőszoba :D

Emma! Kép Mi boszik fogjunk össze, és beszéljük ki Áfiból Barnus babát. Cserianinál is összejött, igaz, hogy az utolsó pillanatban, de azért csak kibeszéltük belőle, még mielőtt befektették volna :lol:

dadomi

Dadomi,
hát persze hogy alva akarok szülni! :lol:
Befektetés... na ez meg a másik. Kedden megyek a dokihoz. Nem kérdés hogy befektet a jövő héten :cry:
Vendég

Áfi, az alva-szülő:) Este lefekszik aludni, reggel meg úgy ébred, hogy mellette fekszik Barnus. :lol: :lol: Nem gondolod, hogy túl sok lenne a jóból? :D Persze, hogy befektet a doki, kibújik Barnus, és kapsz egy jó kis ágyikót, és arra a pár napra befekszel, amit szülés után ott kell tölteni :) Jó lesz így? :D

dadomi

Áfi,a lányok boszorkányok,lásd az én példám...
Ugye írta este Emma,hogy a reggeli nap már Eliza arcát is éri..hát,a reggeli nem is,de a délelötti igen,ráadásul a szülőszobába rendesen be is tűzött a nap :D
Mikor a szemembe sütött két fájás között kajabáltam egyet,hogy húzzák már el azt a függönyszerű valamit,mert a szemembe süt a nap..ekkor eszembe jutott Emma,és a kínlódás között nevetni tudtam volna :D De nem tudtam :?
Vendég

Cseriani!
Nem is Emma írta a reggeli napfényt :P , én voltam az a boszi :) De két fájás közti tévedés megbocsátható :) :)

dadomi

dadomi ne haragudj :oops:
Kicsit még összefolynak a dolgok nekem,mindent gyorsan megint végigolvastam.
Vendég

Cseriani! ugyan már, miért haragudnék?! :)

dadomi

Estét!
Halljátok, töxar kedvem van és naon fáradt vagyok, de idejöttem olvasni és egyből jobban érzem magam miattatok! Röhögtem jókat...Köszi!
Há, nem én írtam, valóban , a reggeli napfényt, és ráadásul asszem csütörtököt is mondtam. Aztán tényleg csütörtököt mondtam a csütörtökkel... :lol: Meg asszem azt is mondtam, hogy nem fogja Kundoki befektetni Cserianit, merhogy megszül. De ezt többen is mondtátok. Na, ez bejött! Nade a banyaságot vállalom, sajna még lehet bibircsókom ugye, ahogy ígértem, mondjuk 2, esetleg, ha Áfi és Josi is császárral szül... :cry: (Dadomi, nem akarsz osztozni velem a bibircsókokban?) Magam részéről Josi természetes szülésében még reménykedem, Josi, nemtom, te hogy vagy ezzel?
Áfi, én is alva akartam szülni! De nem jött össze sajna. :x A legjobbakat neked. Itt a kristálygömböm és aszongya, hogy jövő héten már te is babázni fogsz. Vagy előbb akarsz? :wink:
Timesz miatt aggódom, hogy nem jött, remélem, nincs gond.
Cseriani, az éjszakáink az első napokban/hetekben nekünk is hasonlóképpen alakultak, mi is korzóztunk rendszeresen 2 órát éjjelenként. De már nem... Most a nappalokkal van gond.
:evil: Majd rakjatok fel képet a kis lurkókról, te is, meg Timesz is!
Tééényleg... azt írtam a múltkor, hogy nem is láttam olyan szép kisbabát pár órásan, mint Eliza. Há dehonnem! Olivér is nagyon szép kisbaba volt! Áfié is az lesz. Meg Josié is. Meg mindenkié. Ezek a babanetes babák nagyon szépek. és kécc.
Na, miután ennyi hülyeséget összehordtam nektek, megyek dógomra...
Vendég

Hát Emma.....sajnos nem tudni milyen szülésem lesz :( Még mindíg nagyobb az esélyem a császárra. De végül is a lényeg az hogy minden rendbe legyen velünk!!

Kép
Kép
josi

Josi,kicsit vigasztallak:míg bennt voltam,két anyuka is úgy szült hüvelyi úton,hogy az első császár volt. Egyikőjüknél a nagyobbik 2 éves. A másik csajnál meg képzeljétek,nemrég múlt egy éves a nagyobbik,és őt sem császározták meg. Viszont volt olyayn,akinél a baba nagyon nagy volt,4 kiló feletti,a csajnak magas volt a vérnyomása,az első babája is császáros volt,és hagyták 7 -8 órát szenvedni,és csak azután vitték a műtőbe. Szegény,nagyon sajnáltuk...
Vendég

jajistenem :shock:
egyre bizonytalanabb vagyok a túlélési esélyeimet illetően :(
Meggondoltam magam. Inkább csináljunk mindent vissza.
Vendég

Áfi: :lol: :lol: :lol: (Jó, tudom, ezt is komolyan mondtad... ) :oops:
De.
Gondolj arra, hogy semmi olyasmi nem fog veled történni, amiről nemtod, hogy milyen... Mer, ha télleg úgy van, ahogy Matyódoki ígérte, akkor mondjuk szerdán befektet (ha előbb nem szülsz meg, de sztem meg fogsz), kapsz egy kis infúziót, oszt megműt. Utána meg jó szar lesz. De legalább megússzátok mindketten, nem kell tartanod attól, hogy egy esetleges hüvelyi szülésnek, meg hosszú vajúdásnak vajon milyen kimenetele lesz.
Dehát ezt te is tod... Csak bíztatni akartalak itten. Akkor is, ha nem volt túl bíztató... :oops:
Josi, drukk, hogy a 2. ne császár legyen!
Timesz, ha tudsz, írj pár sort...
Vendég

Emma,
kösziköszi! Tudom ám hogy bíztattok, és sokat is jelent. De ma pl már főzni se... egyszerűen nem megy. Fáj a derekam, fáj a medencém, a bokám, bőgök okkal ok nélkül, öklendezek minden szagtól, türelmetlen vagyok a gyerekkel, utálom saját magam is. Elég volt. Szerintem ez már ok az eutanáziára is, nemhogy egy szülésindításra!
Vendég

jesszus Áfi,nem elijeszteni akatralak.De bánom most,hogy leírtam,amit írtam. Ne haragudj. Neked eddig is császárt mondott a doki,nem? Na,jobb lesz,befogom a ... :oops: :cry:
Vendég

Cseriani,
ne bánkódj, ma nekem nincs jó hír! Ez egy ilyen nap.
Vendég

egyébként,annak a csajnak,akit olyan sokáig hagytak,nem volt fogadott dokija,és ő szeretett volnba mindenáron hüvelyi szülést. Szerintem vártak,hogy meglátják mi lesz,aztán mikor végképp nem haladt a dolog,akkor vitték fel. Ezt most nem megnyugtatásképp írom,így volt.
Vendég

Áfi, ez már a vég. A terhesség vége, úgyértem. De most komolyan.
Vendég

de igen,Áfi,bánkódok. Én csak azt akartam mondani,hogy megpróbálják császár után is a hüvelyi szülést. Bele sem gondoltam,hogy mit írok a másik csajról... :oops:
Egyébként,mielött Eliza megszületett,én két napot végigbőgtem,de szó szerint.
Vendég

Jajj, mennyi baj van errefelé... de kedves Áfi, előbb-utóbb meglesz az a gyerek, ne aggódj. Apám szokta mondani a repülésre, hogy "Ne aggódj, fent még nem maradt senki!", no én akkor azt mondom, hogy "bent még nem maradt senki", és te sem gondolod komolyan, hogy visszacsinálnád, de azért jobb lenne, ha már két héttel öregebbek lennénk... :) Különben is, olyan szép a kislányod, hogy ha a fiad csak feleannyira lesz szép, akkor is ő lesz a Mr. Universe. :) Nehogymá ez a néhány nap vergődés nem éri meg - bár tudom, hogy nehéz várni.

Velem semmi hír, se jó, se rossz, az ismerősök még mindig (25. hét) kicsinylik a pocakomat (tény, ami tény, voltam már ennél kövérebb is :D), holnap cukrosítom magam Pakson, aztán elmegyünk bútort nézni.

cseriani: mint tök kezdő kismama, már nagyon kíváncsian várom a szüléstörténetet! :oops:
enahma

Enahma,
persze hogy nem csinálnám vissza :) és köszi amit a gyerekeimre írtál, kedves vagy. De már kínlódás minden nap, vegetálok. A legvége nagyon nagyon nehéz, nem várni hanem élni. Főleg ekkora babával, ekkora hassal. De csak idő kérdése ám hogy te is megtudd! :wink:
Vendég

Áfi mekkora a babád??
Látod,Eliza szülés elött két héttel 3180g volt a 4d-s Uh szerint,aztán 3670-nel született,tehát ő is jó nagy baba lett.
Kedden mész doktorbácsihoz?
A Varga jár ám reggelente vizitelni,tudtad? Tök aranyos volt,mindig feldobta a reggeli nyomott hangulatunkat valami poénnal. Én ugye kedden jöttem volna haza,erre szerdán mikor meglátott vizitnél,mondt,hát,ha még ittvagyok,kapjak még méhösszehúzót,érezzem már,hogy törődnek velem. Mindezt hatalmas vigyor közepette :D Erre csütörtök reggel,mikor megnyomkodta a pockom:Na látja,kellett még ez a két plusz nap. Úgy összement a méhe,jöhet bele a következő baba :D
Tényleg jó volt reggelente így "ébredni".
Vendég

Cseriani,
csak 2 héttel ezelőtti adatom van: akkor volt 3300 gramm. Azóta simán elértük a 3700-at, és még mindig nem szülök! Még egy hét, és meglesz a 4 kiló mint a lányomnál. De esküszöm nem emlékszem hogy akkor ennyire nehéz lett volna, pedig 2 naponta jártam Csepelről a belvárosba NSTre persze tömegközlekedéssel. Enikővel kiírás előtt 12-13 nappal kellett befeküdnöm, és 10 nappal hamarabb ki is kapták mert már a napi 4 NST egyike se lett jó.
Vendég

Áfi,Kristóffal én is jobban bírtam a végét,nem kínlódtam ennyit,mint most.
Egyébként,ha még úgy is lesz,akkor sem leszel egyedül a 4 kilós törpikével,kb.minden 3.baba 4 kiló feletti volt,amig bennt voltam. Ilyenkor mérnek az anyukának cukrot. Lehet a babánál is,azt nem tudom.Bár,nálatok mindenképpen mérnek majd terhességi diabetes miatt. Szülés közben mértek egyszer,meg másnap reggel éhgyomorrl. Meg a huginál,mikor megszületett. A szülés közbeni cukrom épphogy 4 lett,a másnap reggeli meg 3.4 :D
De így is vissza kell mennem a gondozóba,mielött letelne a 6 hét. De már nem kell diétáznom :D Egyébként ketten voltunk a szülészeten terhességi cukorral,de kb.10-en álltunk sorba cukormérésre-a többieknek a nagy baba miatt kellett. :?
Vendég

Hű, Cseriani, dokibácsi(nk) kedves, akár egy lórúgás... :twisted: :lol:
Amúgy télleg az.
Engem pölö a varrás alatt már azzal győzködött, hogy jaaaaj, dehonnem, szüljek csak egy negyediket is... :twisted: Hápersze. Akkor pont az szerepelt a legvágyottab elképzeléseim között...
Kíváncsi vagyok, mit mond kedden Áfinak.
Vendég

Bakker, nem elég, hogy ott kínlódsz a szülőágyon, még böködnek is??? Vagy akkor észre sem veszi az ember...
Vendég

Ja,és ráadásul Kristóffal 19 kilót híztam,mostmeg csak 7-et,és most mégis nehezebb volt a vége :?
Vendég

nem vettem észre,csak le tudtam volna csapni a kiscsajt,mikor odajött,és elkapta a kezem,meg az ujjam. De a bökést nem éreztem :D
Vendég

Cseriani,
érdekes, a lányommal én is közel 20 kilót híztam, most meg 8at. :D
Tudom én hogy nem csak nekem van 4 kilós babám, csak azt ecsetelem milyen nehéz. Remélem csak átmeneti és holnap új erőre kapok, de ez a mai nem az én napom.
Cukorgondozásra meg nem is járok. Már legutóbb se mentem. Ha lehetőségem lesz rá a kórházban is balladai homályba burkolom a dolgot. A védőnő méregeti (épp annyit csinál mint a szekszárdi diab gondozó, csak helyben van és kedves) sose lett magas azóta se.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?