Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok, kérlek segítsetek, pár évvel ezelőtt hoztam a világra a kisfiamat a Margitban és magával a kórházzal semmi bajom nem volt, a szülésznő is nagyon kedves volt(Mártika), de a dokimmal nem voltam megelégedve és sürgősen szükségem lenne egy laza de figyelmes orvosra. Ráadásul vidéki vagyok, de itt semmiképpen nem szeretnék szülni és már 9.hetes vagyok! Tudom, sokáig vacakoltam, és az itteni dokim is nagyon kedves, figyelmes, de a kórház ...és én a legjobbat szeretném a picimnek, legalábbis ennéla kórháznál jobbat, tisztábbat.....
KÉRLEK SEGÍTSETEK!
Előre is köszönöm, Mónika
angelka

Kedves Mindenki!

Zsemlemorzsa és Mónika!!

Engem Pappné Hajninak hívnak és én is a Margitban szültem gyermekeimet Dr Sztanyik Lászlónál és Horváth Ottóné Pannikánál.Nyugodt szívvel tudom Nektek ajánlani Sztanyik doktort és Pannit,mert Bennük nem fogtok csalódni.Sztanyik doktor kedves,nyugodt és fantasztikus Orvos!/Én előtte máshoz jártam,aki szerint nem lehetett volna kisbabánk,de hála Istennek jó kezekbe kerültünk és már van egy 1.5 éves Mártonunk és egy 7 hetes Rékánk Neki köszönhetően!/
Pannika anyám helyett Anyám volt és minden pillanatban melletünk állt.Ő az az Ember akit éjjel-nappal zaklatva sem volt felháborodva és a vidáman,magabiztosan kisért el a szülésekig.Utána is mindenben segített.
Nagyon aranyosak voltak a Szülésznők és Nővérek is akik segítettek előtte és szülés utáni nehéz napokon.
Mindent szeretnék ezúttal megköszönni a Margit Kórház dolgozóinak és a következő babánkig is nagy szeretettel fogok Rájuk gondolni!
Sok sikert
Pappné Horváth Hajni
és a Családja
dr Pappné H.Hajni

kedves Mindenki!
hogy lehet az hogy a Sztanyik dr.-hoz jártatok vizsgálatra, de Rafthoz terhesgondozásra? Ki az a Raft?
Sztanyik dr. a kórházban van még vagy csak szülésekkor és magánpraxisa van?
Idősebb vagy középkorú?
Tudnátok telefonszámot adni, hogy elérhessem?
Kezdek kétségbeesni, kihez forduljak.Az is szempont, hogy ott dolgozzon még a kórházban, mert ha v.mi vizsgálat után az orvosomhoz kell mennem, úgy ott helyben meg tudom keresni és nem kell várnom az esti rendelésig, esetleg újabb napon odautaznom, nagy pocakkal az majd esetleg macerás lenne.
Mónika
Angelka

Kedves Angelka!
Sztanyik doki fiatalabb, bár persze már megszáradt a pecsét a diplomáján. Kép Én ugyan nem járok hozzá, de úgy tudom, hogy a kórházban dolgozik, de van magánpraxisa is. Ha kicsit visszaolvasol a topikban, akkor meg fogod találni a cimét is. Egyébként én eddig csak jót hallottam róla mindenkitől. Személyesen csak annyit tudok mondani, hogy amikor vajúdtam, akkor kétszer is bejött, hogy itt van már a férjem, pedig nem is ő volt ügyeletben. Kép (Páromnak várnia kellett kicsit a szülésznőváltás miatt.) Ha egy nem is pácienst is ennyire emberszámba vesz, az már jelent valamit. Kép
bogyeszka

Sziasztok!

Én is a Margitban fogok szülni.
Az én választott szülésznőm Szökrényiné Gyöngyi, a doki pedig Dr. Horváth Ernő.

A kérdésem az volna ismertik-e öket?
A másik kérdésem pedig hogy tényleg választani kell epidurális érzéstelenitéshez dokit?
Mi a véleményetek az epidurális érzéstelenitésről?

Előre is köszi a válaszokat.
Csigu
csigu

Csigu,
AZ EDA-t felajánlják, de előre is megkérdezik amikor felvesznek a szülőszobára, hogy kérsz-e majd. Én csak ajánlani tudom, egyébként a Margitban majd minden doki be tudja adni.
Renata
Renáta

Kedves Csigu!
Én Horváth főorvos úrnál szültem. Nem tudok szavakat rá, hogy mennyire topon volt szakmailag és emberileg egy komplikált szülésnél. Utána is minden nap bent volt nálam. A férjem, aki eddig csak azt látta a nőgyógyászokból, mint a legtöbb laikus (ti. magánrendelés, "könnyű" pénz, stb) a szülés óta teljesen átértékelte mind a margitos nőgyógyászok, mind szülésznők emberfeletti munkáját.
jade

Kép Sziasztok lányok! Kép

Csigu! Kép

Én is a Magritban fogok szülni 2004. április 06-ára várjuk harmadik kishercegünk érkezését. Én is ugyanannál a szülésznőnél fogok szülni mint te! Kép

Mikorra várod a babádat???

Az orvosodat nem ismerem, az én orvosom Dr. Lacza Tibor! Ismered???

Szia

Sziszike

bedoli

Sziasztok Lányok!
Vannak még rendes emberek a földön!!!
Képzeljétek egy titokzatos Doktorbácsi írt nekem, hogy ne legyek olyan egyedül a kérdésemmel. Ezúton szeretném megköszönni!! Sokat segített!!!! Máris szimpatikus lett, és ahogy látom a lányoknak is az volt!

Csajok van olyan kismama aki a 13. hetében jár a pocaklakójával???

Mónika (Anelka) Te mikorra várod a babádat?, jól értem, hogy neked is bizonytalan még hogy ki lesz az orvosod?
Én most döntöttem el, hogy kinél szeretnék szülni, csak az a kérdés, hogy a doki is úgy gondolja-e, de próba cseresznye, megkeressük a férjemmel.

Szia(sztok),
Alma
Alma

Kedves Alma, én a 10.hétben vagyok és vidéki lévén nagy kakiban, már nem is tudom kihez menjek dokihoz.Te ki mllett tetted le a voksodat?M.
Angelka

Kedves Alma, én a 10.hétben vagyok és vidéki lévén nagy kakiban, már nem is tudom kihez menjek dokihoz.Te ki mllett tetted le a voksodat?M.
Angelka

Sárközi nevű doki van a Margitban?Tudom, hogy hülyén hangzik, de álmomban nála jártam. ??
Mónika
angelka

Sárvári van asszem
Névtelen

Szia csigu! az epidurálról csak annyit,hogy én úgy tudom a saját orvosod nem adhatja be csak egy másik.!?Különben 2003 májusába szültem úgyhogy elég friss az infó.
Angelka!Nem a kórházban a nőgyógyászaton van a rendelése hanem a terhesgondozónál/orthopédiánál kell bemenni az utcáról/ ott van hátul a terhesgondozó elől a nőgyógyászat Én ott voltam nála szülés után 6 héttel ellenörzésen.Úgy tudom pénteken rendel, be kell jelentkezni hozzá nem tudom ,hogy csinál -e itt terhesgondozást de a szülészeten úgy hallottam,hogy nem csak a magánrendelőjében.
De itt a magánrendelőjének címe és rendelése:
Óbudai Egészségügyi Centrum
Bp.1036 Bécsi út.61.1 emelet Tel:436-7344
Kedd:9.00-15.00
Szerda:12.00-15.00
Csütörtök:15.00-21.00
remélem tudtam segíteni,
jó babavárást!
üdv.timi
utimi

Sziasztok!

Mai infom, hogy Béres dr. elment a kórházból. Tud róla valaki valamit? Mármint, hogy melyik kórházba ment vagy megy?

Köszi:
KNS
KNS

KNS,

én pár órával ezelőtt voltam nála magánrendelésen, nekem semmit nem szólt. Márciusban szülök nála, csak megmondta volna...

Éva
evaanya

Sziasztok!

Én is ma voltam nála, este 7 után jutottam be hozzá, és nekem említette, hogy csak csütörtökönként van bent a kórházban és a magánja van egyelőre!
Kíváncsi vagyok a fejleményekre, mert nem szívesen váltanék másik kórházat, de a dokihoz is nagyon ragaszkodom!

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

KNS, ez engem is erdekelne, mert neki koszonhetem a kisfiam (kezdve az elejetol a szulesig). Kép Mivel most gondolkodunk kisteso projekten, elegge erzekenyen erint a hir. Legyszi ird ide, ha tudsz valami konkretumot, jo?
Koszi szepen,
Gombóc
gombóc

Szia Jade!Köszi a választ nagyon megnyugtató volt.Amúgy a TV2-ön most láttam hogy hogy vezeti le a szülést az orvosom, és tényleg minden úgy van ahogy te is irtad.

Szia Sziszike!A pocaklakót 2004.május 01-04 között várjuk.A nemét még sajnos nem tudjuk.
Most fogunk majd 2004.január 24.-én menni 4d vizsgálatra remélem megmutatja a nemét.Ha visszont nem tudjuk meg a nemét az sem baj csak egészséges legyen.Az orvosodat sajnos nem ismerem. Sziszi a Gyöngyiről mi a véleményed?
Nekem amikor találkoztam vele nagyon-nagyon szimpatikusnak és kedvesnek tünt.

Szia Timi!Igazad van az epidurálissal kapcsolatban.Úgyanis ma voltam az orvosomnál, és ő is azt mondta hogy ő nem adhatja be az EDA-t csak egy másik orvos, mert ha a saját adná be az injekciót akkor nem tudna az orvos oda figyelni rendesen a kismamára.

Köszi a válaszokat!

Sziasztok.
Csigu
csigu

Sziasztok!

Ismertek valamilyen jó terheségi csikok elleni krémet?Szerencsére még nem alakultak ki terheségi csikok a hasamon, de meg szeretném előzni.

Köszi
Csigu
csigu

Gombóc!

Nem tudok semmi pontosat, ezért érdeklődtem! Amúgy lásd Philissa hsz-t!

KNS
KNS

Névtelen, dr Pappné H.Hajni, nagyon köszönöm a hozzászólást! Igazán megnyugtató ilyeneket olvasni! Eddig én is nagyon jó tapasztalatokat szereztem mind Sztanyik doktorral, mind Pannival (bár vele ugye nem találkoztam még annyit), és gondolom ezután sem fognak csalódást okozni!

Sziszike, köszi a gratot, már valóban nincs sok hátra... Kép

(37+6)
zsemlemorzsa

Köszönöm a segítséget neked is Utimi, úgyis ideje volt már a tettek mezejére lépnem.Azt meg tudnád mondani nekem, hogy mi a keresztneve a dokinak?
Neked pedig jó babázást kívánok, irigykedem!
Mónika
angelka

Mónika, ha
a Sztanyik dr. kérdezed ô László.
Ô rendel a Bécsi úton,
úgye jól tudom?
Alma
Alma

Alma, 1gyel kevesebb számmal küldted el a telefonod számát, nem tudlak felhívni.Mónika
angelka

Kép Sziasztok Lányok! Kép

Kedves Evaanya!Kép

Írtad, hogy márciusra várod a babádat. Mikorra?
Hány hetes vagy? Mikor voltál utoljára ultrahangon?
Én multhéten kedden voltam, akkor voltam 26. hetes a babácskám már 894 gramm volt.
A tied mekkora?
Tudjátok már mitek lesz?

Írj!

Szia Sziszike Kép

Kedves Csigu! Kép

Mégegyszer gratuláloka pocaklakódhoz!
Remélem hamarosan kiderül, hogy kit rejteget a pocid, a 4D-n biztosan, majd írd meg.

A szülésznőnkről nem nagyon szetetnék írni, csak e-mailben, ha akarod add meg a címedet!

Remélem jól vagytok! Vigyázzatok magatokra!

Szia Sziszike Kép

Kedves Philissa! Kép

Hogy vagy? Mi újság veletek?
Már régen nem írtál nekem!
Mi újság baba ügyben!
Olvastam, hogy voltál orvosnál, minen OK?
Nem kopogtat még a gólya???

Írj!

Puszi

Sziszike

Gratulálok mindenkinek, aki babát vár, és sok sikert a szüléshez!!!

Kedves Zsemlemorzsa! Kép

Hogy vagytok? Mi újság veletek?
Mikor voltál ultrahangon? Mekkora a baba?
Izgulok miattad, remélem minden rendben lesz veled!

Írj nekem néhány sort!

Szia

Sziszike

Kedves Angelika! Kép

Gratula neked is a 10 hetes pocaklakóhoz!
Vigyázzatok magatokra! Sok sikert!

Szia Sziszike

Kedves Bogyeszka! Kép

Mi van veled mostanában? Nagyon eltüntél!
Hogy vagytok? Írj néhány sort!
Hány hetes is vagy most?

Kellemes hétvégét és jó pihenést mindenkinek!

Sziasztok

Sziszike ( 27 hét )

Kép

bedoli

Philissa,

mit modott, hogy szüléseket külsősként fog levezetni? Kicsit kiakadtam, az elsőt is nála szültem, semmi kedvem kórházat vagy orvost váltani. Főleg, hogy császár lesz. Csak három hét múlva megyek hozzá, ha megtudsz előtte valamit, légyszi írj!

Éva
evaanya

Kedves Sziszi!

Köszi szépen az érdeklődést, most a 20. hétben járok és azon malmozok, hajlandó lesz-e már végre valami értékelhetőt mozdulni a kicsi lány. Kép Egyébként hálistennek minden értékem (főleg a cukorért szoritottam) rendben van, úgyhogy épp békésen növesztem a pocakom Kép
bogyeszka

Suia Eva!

Nekem is csak ennyit mondott. Nagyon ledöbbentem én is, kérdeztem hova megy, de erre mondta, hogy egyelőre csak magánban van és csütörtöki napokon van bent a kórházban (valszeg külsősként). Én is nála szültem, nekem is csaszi volt, második is az lesz, ha sikerül végre összehozni. Szóval én is nagyon ragaszkodom hozzá, remélem nem egy tré kórházba megy.

Bár azt gondolom, csak szólna a kismamáinak, ha már nem a kórházban vezetné le a szüléseket.

Ha meg tudok valamit, azonnal leírom, de ha Ti tudtok meg valamit, jelezzétek!

Philissa

Ui: Sziszike, majd írok!

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Igen Alma a Sztanyik László rendel a Bécsi úton.
Csigu! Én sima testápolóval kentem magam /elég vastagon,hogy még a bőröd azért beszívja/ és jó volt.
Láttátok szerdán a tv2 a "Szülőszoba" c műsort mi a véleményetek? Van erre különben egy topik.
üdv.timi
ulrchtimi

Sziasztok!

Én is a Margitba szeretnék majd szülni, bár egyenlőre még nincs pocaklakóm, de nemsokára lesz remélem..
Bánkúti doktort ismeri valaki???
civic

Sziasztok!
Timi, hol van az a topic?

köszi
J.
jade

Sziasztok, lányok!

Timi, a ,,Szülôszoba,, nekem, akinek még ,,csak,, pocaklakója van, kicsit vad, de ez az igzi valóság show, csak hát én nem láttam eddig még szülést. Szoktatom magam majd szerdánként. Aki már átélte ezt a csodát, annak lehet igazán véleménye. Utólag persze szerintem mindenki szépíti kicsit a fájásokat, de lehet, hogy tévedek. Ha a szülésre gondolok picit tartok tôle és ekkor én is szépítettem. Van olyan aki nem így érez/érzett szülés elôtt?
Timi, te milyennek tartod a m?sort és hol
az a topic?

Mónika, elküldtem e-mailben és SMS-ben is a számom.

Én használok egy terhességi csíkok elleni krémet, de mivel eddig még a pocakom sem nagyon nôt hát fogalmam sincs mennyire lesz jó a késôbbiekben.
A ,,volt,, orvosom azt mondta, hogy ez alkati kérdés, van aki csíkos lesz, ha keni-ha nem, van aki meg se krém-se csík. Jó volna ha mindenki az utóbbihoz tartozna.
Megkérem az anyukákat, hogy írjanak Ôk mitôl lettek csíkmentesek?!-vagy éppen melyik krém, ami sz.... sem ér.

Legyetek jók és jól!
Alma
Alma

Alma,
az elso 6 honapban sima testapoloval, aztan Vichy kremmel kentem a pocimat a utolso honapig. Utana valtottam Sanosan kremre, ami olcso, viszont tomenytelen mennyiseget tudtam igy hasznalni belole, szemben az "aranyarban" mert Vichy-vel.

Gombóc
gombóc

Alma,
Én most néztem meg a tv2 honlapján a műsort. Ugyanott és ugyanannál az orvosnál szültem alig több,mint egy hete, de ha előbb látom a műsort, féltem volna. Szerintem (túl)dramatizálták.Így meg úgy indultam neki, hogy végre találkozom a babámmal.
csíkok: a Vichy nekem bevált (nagyon drága),pedig hajlamos vagyok a csíkosodásra, de a hasamon egy sincs.
jade

Sziasztok,
Jade és Gombóc!
Én a Vichy krémét használom, de nagyon örülök, hogy dícséritek, mert tényleg aranyárban van. Nekem még a gyógyszertáros nôci a Milupa krémet nézte, de összetevôi alapján nem nagyon ajánlotta.

Örülök, hogy még egy Anyukának is ,,sok volt,, kicsit a mu˝sor. Szegény férjemet képzelhetitek, Ô még gondolkozik a papás szülésen, én is bizonytalan vagyok, de szerdánként nem biztos, hogy a TV elé engedem. Nekem az, hogy felvesszük videora és fényképezünk is, elképzelhetetlennek tu˝nik, de ki tudja még változhat a véleményem.
A Ti párotok veletek volt? / Ha igen semmi rosszullét?

Alma
Alma

Alma!Az Én párom velem volt és bánja,hogy az elsőnél nem jött be.Még ma is felhozza,hogy neki milyen fantasztikus élmény volt.(különben írtózik a vértől).Ennek ellenére mikor kibújt a buksija a babónak megnézte és eggyáltalán nem lett rosszul és nem is undorodott meg tőlem ,sokan mondják ezt ugyanis.Nekünk közre játszott a jól választott szülésznő is,mert tájékoztatta a párom,hogy ott nem ő lesz a fontos /úgymond/ hanem a baba , de ha nagyon nem bírja ki lehet menni.Különben van fürdőszoba a szülőszobák között oda is be lehet menni.Amikor +született a babó ő ment e csecsemőssel mérlegelni,mosdatni stb.Különben 2,5 óra alatt meglett a pici.(Az első szülésem 7,5óra volt)Vannak a hónapokban tájékozó tanácsadások a kórházban mi is voltunk érdemes elmenni.A terhespapíron vannak a dátumok meg a programok,ki mikor tartja.
Remélem jól vagytok jó babavárást,Írjál,majd,hogy a pici hogy fejlődik!
A krémmel kend a legelejétől a pocakod talán +úszod a csíkokat.
(Nekem sajna a 9hó-ban lett a fenekemen.)
Jade! Igen a csajszik is mondták,hogy a tv2 honlapján van vmi videó?!
Nők lapja c@fe/Fórum/Babázzunk/Szülőszoba
utimi

Alma, megkaptam,köszi, jelentkezni fogok nemsokára,telefonommal van gáz.
Nekem is bent volt a férjem az 1.baba születésénél-bár falfehér volt- büszkén állta a sarat és örült h. ott lehetett, elment fürdetni, ilyesmi, azután büszkén hozta vissza hozzám Marcikát.
A videozás, fényképezés számomra taszító dolog,de ez a saját véleményem.
Alma, szerintem csakis akkor menjen be a párod veled, ha ő is azt szeretné és ha már ott lesz, csodás élményben lesz része, neked támaszod lesz és később elrebegi majd, mennyire büszke is rád.Mi nem voltunk sokáig, tul.képpen szerencsés vagyok, 3 és fél óra alatt meg is érkezett Marcipán.
Mónika
angelka

Alma,

én is úgy tudom, hogy alkati kérdés, de én az elsőnél és most is kenem, biztos, ami biztos. Vichy, Milupa, most meg AVON. Nem volt, és most sincs csíkom. Szerintem nem éerdemes nagyon drága krémeket venni, inkább a napi rendszeresség és a masszírozás a lényeg.
Nekem is benn volt a férjem, nagy segítség volt, mert 12 órát vajúdtam hiába, császár lett. De ha azt a 12 órát egyedül kellett volna végigfájnom...Nemcsak a társaság miatt, de igen jó kiszolgálószemélyzet volt, inni adott, masszírozott, cserélgette a CD-ket, lesegített az ágyról a labdára, labdáról az ágyra...stb. Aztán mikor műtőbe vittek, lesett egy darabig az ablakon, de azt már nem bírta olyan jól. Utána ment a babával az első karbantartásra és fényképezett. Nagy élmény volt neki, máig emlegeti, pedig azt gondolta, nem fogja bírni.

Éva
evaanya

Kép

Sziasztok Lányok! Kép

Kedves Bogyeszka! Kép

Örülök, hogy hírt adtál magadról nagyon eltüntél mostanában, és nagyon sok az új látogató én sem nagyon győzöm követni őket.

Ami a mocorgást illeti ne aggódjál, nekem Olivér 18 hetesen mozdult meg előszőr határozottan, de még aznap este Dominik ráugrott a hasamra, amitől nagyon megijedtem főleg attól ami utána következett, illetve nem következett, mert kb. másfél hétig meg sem mozdult a baba. Kép Kép Kép
Még orvosnál is voltam emiatt, de azt mondták, hogy ha bármi baj lenne annak más jelei is lennének, úgyhogy mire sikerült megnyugodnom addigra megint érztem a mocorgását Kép !

Hát ennyi ami a mocorgást illeti!

Írj gyakrabban, vigyázzatok magatokra!

Puszi Sziszike

Kép

Kedves Philissa! Kép

Remélem előbb vagy utóbb tényleg írsz nekem pár sort, nagyon várom.
Baba ügyben van valami fejlemény???

Írj!

Puszi Sziszike

Kedves Evaanya! Kép

Írtam Neked pár sort, de nem válaszoltál a kérdéseimre!
Hány hetes vagy? Mikorra várod pontosan a babádat?
Lehet, hogy találkozunk, ha az én kicsikém úgy dönt hogy korábban akarja meglátni a napvilágot Kép !

Mekkora a babád az ultrahang szerint, mikor volt utoljára súlybecslésed???

Írj!

Szia Sziszike

Sziasztok Lányok!

Az én férjecském is bent volt a szülésnél, és Neki is fantasztikus élményként jelentett, amikor kibújt a baba buksija, sőt az is amikor még csak a kis hajat látta meg, és a fejecske még sehol nem volt, nem undorodott a vértől, nem volt sápadt, nagyon jól bírta!
Szeritem ha lehetne akkor még a császármetszéstől sem riadna vissza, volt egy időszak az életében amikor orvos akart lenni, csak Nagyváradon akkor nem volt olyan iskola SAJNOS!!!

Ő vágta el a köldökzsinórt Kép !

Kép Ami a legrosszabb volt az elmondása szerint a gátmetszéskor keletkezett sercegő hang Kép !!!
Még mindig emlékszik rá!

Az én férjem kamerázott, de nem teliben!
Azt is lekamerázta, amikor elvágta a köldökzsinórt, de semmi nem látszik belőlem szerencsére! Kép

Amíg engem elaltattak a méhüri betapintás során elkisérte a babát és végig lekamerázta, ahogy megmosdatták, lemérték, és felöltöztették Kép ! Nem hagyta Benit és Domit sem magára egy percre sem Kép!

A fényképezést a szülés utánra hagyta!

Most is azért izgul, hogy sikerüljön a szülés és nem kelljen császározni, mert nagyon szeretne most is ott lenni velem!!!
De sajnos mivel Benikém császárral született, van esélyem a császárra ismét!

Sziasztok!

Írjatok nekem is néha pár sort! OK!

Sziasztok

Sziszike

Utóirat:

A KÉJGÁZRÓL tud valamelyikőtök valamit???
Van közöttetek olyan aki kapott a szülésnél???
Tényleg jó?
Úgy hallottam, hogy kábít és a fájdalmat is tompíja!
IGAZ MINDEZ???

Sziasztok!Kép

Kép

bedoli

Kép

Sziasztok Lányok! Kép

Kedves Bogyeszka! Kép

Örülök, hogy hírt adtál magadról nagyon eltüntél mostanában, és nagyon sok az új látogató én sem nagyon győzöm követni őket.

Ami a mocorgást illeti ne aggódjál, nekem Olivér 18 hetesen mozdult meg előszőr határozottan, de még aznap este Dominik ráugrott a hasamra, amitől nagyon megijedtem főleg attól ami utána következett, illetve nem következett, mert kb. másfél hétig meg sem mozdult a baba. Kép Kép Kép
Még orvosnál is voltam emiatt, de azt mondták, hogy ha bármi baj lenne annak más jelei is lennének, úgyhogy mire sikerült megnyugodnom addigra megint érztem a mocorgását Kép !

Hát ennyi ami a mocorgást illeti!

Írj gyakrabban, vigyázzatok magatokra!

Puszi Sziszike

Kép

Kedves Philissa! Kép

Remélem előbb vagy utóbb tényleg írsz nekem pár sort, nagyon várom.
Baba ügyben van valami fejlemény???

Írj!

Puszi Sziszike

Kedves Evaanya! Kép

Írtam Neked pár sort, de nem válaszoltál a kérdéseimre!
Hány hetes vagy? Mikorra várod pontosan a babádat?
Lehet, hogy találkozunk, ha az én kicsikém úgy dönt hogy korábban akarja meglátni a napvilágot Kép !

Mekkora a babád az ultrahang szerint, mikor volt utoljára súlybecslésed???

Írj!

Szia Sziszike

Sziasztok Lányok!

Az én férjecském is bent volt a szülésnél, és Neki is fantasztikus élményként jelentett, amikor kibújt a baba buksija, sőt az is amikor még csak a kis hajat látta meg, és a fejecske még sehol nem volt, nem undorodott a vértől, nem volt sápadt, nagyon jól bírta!
Szeritem ha lehetne akkor még a császármetszéstől sem riadna vissza, volt egy időszak az életében amikor orvos akart lenni, csak Nagyváradon akkor nem volt olyan iskola SAJNOS!!!

Ő vágta el a köldökzsinórt Kép !

Kép Ami a legrosszabb volt az elmondása szerint a gátmetszéskor keletkezett sercegő hang Kép !!!
Még mindig emlékszik rá!

Az én férjem kamerázott, de nem teliben!
Azt is lekamerázta, amikor elvágta a köldökzsinórt, de semmi nem látszik belőlem szerencsére! Kép

Amíg engem elaltattak a méhüri betapintás során elkisérte a babát és végig lekamerázta, ahogy megmosdatták, lemérték, és felöltöztették Kép ! Nem hagyta Benit és Domit sem magára egy percre sem Kép!

A fényképezést a szülés utánra hagyta!

Most is azért izgul, hogy sikerüljön a szülés és nem kelljen császározni, mert nagyon szeretne most is ott lenni velem!!!
De sajnos mivel Benikém császárral született, van esélyem a császárra ismét!

Sziasztok!

Írjatok nekem is néha pár sort! OK!

Sziasztok

Sziszike

Utóirat:

A KÉJGÁZRÓL tud valamelyikőtök valamit???
Van közöttetek olyan aki kapott a szülésnél???
Tényleg jó?
Úgy hallottam, hogy kábít és a fájdalmat is tompíja!
IGAZ MINDEZ???

Sziasztok!Kép

Kép

bedoli

Sziszi, a méhűri betapintásról irnál bővebben? Mert ha nekem sikerülne most hüvelyin szülni, valszeg úgyanúgy megnézik, lévén az első császár volt. Csak elbóditanak vagy hogy lesz? Nem szeretnék nagyon elszakadni a gyerektől, elég volt nekem az első alkalom bőven, mikor amit először láttam a gyerekből csak a lába volt térdtől lefelé... Szoptatni pl. mikor tudtál?
bogyeszka

Bogyeszka, bár Sziszit kérdezted, de a Margitban nekem is altatásban csinálták a méhűri betapintást, mert beszakadt a lepény (dr Sztanyik egyébként). Fél óra lehetett az egész, utána szopizhattunk a babával. Rendes altatás volt, nem csak bÓdítás. Nagyon hálás voltam érte, mert így a varrásból sem éreztem semmit. Puszi, Klára
klara

Az én párom sem bírja még az injekciós tűt sem. Amikor megkérdezték szülés előtt, hogy bent akar-e lenni, akkor is csak annyit mondtam, hogy majd ő eldönti.
Átöltöztem, ctg, majd a szülésznő megkérdezte, behívja-e. Mondtam, hogyha ő akar bejönni, akkor hívja. És bejött zöld ruhában, és együtt sétáltunk a folyosón, és mérte a fájások idejét. Aztán előkészítettek stb stb és nem tudom, hogy csináltam volna végig a következő tizenórát egyedül (persze végigcsináltam volna, de így könnyebb volt). A végén, amikor már a csaszi is szóba került és nem volt egyszerű a kitolási szak, kiment. Amikor felsírt a baba, jött vissza zokogva. Ennél nagyobb dolgot nem tehetett volna értünk ott, akkor.
jade

Klára, köszi neked is! Kép És ott helyben altatott a szülőszobában, vagy áttoltak a műtőbe? Irod, hogy szoptattál, ezek szerint az altató nem került bele a kolosztrumba?
bogyeszka

Bogyeszka, ott helyben, a szülőszobán volt ez a beavatkozás. Hát, biztos átkerült valamennyi a kolosztrumba, és valóban az elején aluszékony volt a babám, de ennek az is lehetett az oka, hogy kicsit besárgult. Különben vicces volt, mert a párom benn akart maradni még ezen a kis műtétemen is, de kizavarták, hogy menjen inkább a babussal. Kép Nekem mindkét szülésemnél benn volt a férjem, és őrülten sokat segített, főleg az elsőnél. Nincs ám annyi vér, meg nem is ott lenn állnak a papák, hanem ált. a mama fejénél. Nagy élmény volt egyébként számára. Puszi, K.
klara

Kép

Kedves Bogyeszka! Kép

Örülök, hogy megint írtál nekem pár sort. Kép

Ami a méhüri betapintást illeti én is hasonló infókkal tudok szolgálni mint Klára.

Ott helyben a szülőszobán végezték el, és kb.
20-25 perces altatásban.

Kép Amikor megszületett Dominik azonnal odaadták, de csak pár pillanat erejéig Kép , mert gyorsan elvitték felöltöztetni, hogy láthassam mégegyszer a beavatkozás előtt.

Amíg elvitték Domit máris megjelent két aneszteziológus és mindenfélt kérdezgettek, hogy valtam-e már altatva, allergiás vagyok-e valamilyen gyógyszerre, meg ilyesmiket.

Kép Domikát elég gyorsan visszahozták, de akkor is csak pár pillanat erejéig kaphattam meg, mert már minden készen állt. Kép

Annak én is nagyon örülök, hogy legalább a varrás érzését megúsztam nem lehet valami kellemes.
Kép Viszont a varratszedés annál borzalmasabb volt a számomra, valószínű eltaláltak egy ideget, azért fájt olyan sokáig a gátsebem.

Én az altatás után nagyon kóma voltam azért is mert a vajúdás alatt kaptam valamilyen injekciót, hogy legalább a fájások között tudjak egy kicsit pihenni, és az nagyon elkábított, én alig bírtam nyitva tartani a szememet. Kép Amikor behozták Domit még őt is alig bírtam fogni, és át kellett, hogy vegye tőlem a férjem, mert féltem, hogy elejtem.

Én a szülőszobán nem is próbálkoztam a szoptatással, csak estefele, amikor kikerült Domikám az inkubátortól.

Én úgy tudom, hogy minden újszülött az első napja nagy részét inkubátorban tölti.

Én 9-óra körül szültem, kb. 13-óráig voltam a szülőszobán, és kb. 17-óra körül vették ki Domit az inkubátorból.
Ahogy bekerült a kis kosarába azonnal vittem magammal a kórterembe, ahol az esti fürdetésig velem volt, és még után is pár órát. Kép
Az első éjszakájukat a babák a csecsemőosztályon töltik, megfigyelés miatt, de a második éjszakától már veled lehet, én a harmadik éjszakától mertem éjszakára is vállalni. Kép

Hát ennyit a mi történetünkről.

Puszi Kép

Sziszi

Írj!!!

Kép

bedoli

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a sok infót a Papás szülésrôl + a krémekrôl is, mindenkinek!

Kicsit egykekének érzem magam köztetek, mert úgy nézem már mindenkinek a második babája érkezik vagy tévedek!???
Mivel 13 hét + 4 napos a pocaklakóm, és az elsô baba lesz, ne csodálkozzatok az olyan kérdéseken, amit Ti már Anyucik nagyon jól tudtok!
- Mi is az a a méhu˝ri betapintás? -ezt mikor végzik?
- A gátmetszés a Margitban egyértelmu˝ vagy orvosa és helyzete válogatja?
- A császár után sokkal rosszabb, mint ,,sima,, szülés után a ,,lábadozás,,?

Még sokmindent tudnék kérdezni, de késôbbre hagyom, mert a végén senki nem fog válaszolni.
Puszi mindenkinek
Alma

Szia Mónika,
vettem az adást, várom, hogy jelentkezz.
Ha voltam a dokinál írok vagy hívlak mindenképpen, Te végülis már voltál? Én 15-én megyek, mert úgyis szabit kell kivennek a védônô miatt és gondoltam egy napon elintézem a dolgokat.
Remélem jól vagytok!

Szia, Sziszike!
Domikához gratulálok! Nekünk is a Dominik név tetszik a fiú nevek közül a legjobban versenyben van még a Máté és a Patrik is.
Köszi a történeteteket, tudod a páromnak velem együtt új és ismeretlen a szülés, ha szeretne ott lenni én nem mondom neki, hogy ne jöjjön, ezt eldöntöttem, mert írjátok, hogy milyen nagy segítség is ha velünk vannak. És hát mégis csak a ,,fél siker,, az ôvé.
- Mennyi ideig voltatok bent a kórházban?
-Ügyesen beilleszted, ezteket a grafikákat a leveleidbe. Nagyon helyesek!!

Puszi, legyetek jól!!!
Alma
Alma

Kép

Kedves Alma!

Üdvözöllek közöttünk, ne érezed magad egykének, hiszen mindenki úgy kezdte mint te!

Kép Szívből GRATULÁLOK neked a pocaklakódhoz!!!

Kép A MÉHÜRI BETAPINTÁST nekem azért kellett elvégezni, mert Benike császárral született, Domi meg természetes úton, és ellenőrizni kellett, hogy a régi császárheg nem sérült-e meg, mert ha igen akkor irány a műtő Kép !

Én személy szerint a CSÁSZÁR után sokkal gyorsabban felépültem mint a sima szülés után, amint kiszedték a varratokat már semmi bajom nem volt.
A gátsebbel viszont nagyon sokáig szenvedtem Kép !

Én CSÁSZÁRRAL 7 napig voltam kórházban, a SIMA szüléssel pedig 4,5 napot Kép !

Én úgy tudom, hogy az első szülés alkalmával mindenképpen végeznek gátmetszést.

Én most harmadjára azért nem szülhetek GÁTVÉDELEMMEL, mert akkor elhúzódik a kitolási szakasz, és az szintén hegszétváláshoz vezethetne. - legalábbi valami ilyesmit magyaráztak, de már hallottam olyanról aki csaszi után gátvédelemmel szült!!!

Hát most röviden ennyi a válasz a kérdéseidre!

További kellemes hétvégét és jó pihenést!

Puszi Kép

Sziszike ( 27 + 6 )

Kép

Utóirat:

Vannak rólam új pocis képek az albumomban, ha akarod nézd meg őket:

www.babanet.hu/album/main.php?album=1086

A fiacskáimat meg a másik albumomban nézheted meg:

www.babanet.hu/album/main.php?album=237

bedoli

Szia Sziszike!
Megnéztem a képeket, gratulálok a fiaidhoz, tüneményesek, szép család vagytok!
(ennyi pasit egy rakáson).
Szép, pocit van és aki benne van... könnyes lett a szemem, ahogy nézegettem az ultrahangos képeket, gyönyöru˝ek!!!!

Köszi, a válaszokat a kérdéseimre!!!!

A következô ultrahangon, ha bébike is akarja már mi is megtudhatjuk, hogy kukis vagy sem. Már alig várom hogy láthassam, nekem mondjuk a neme nem fontos, én meg sem kérdezném, de a férjem szerené tudni.

Mára én is befejezem,
további jó hétvégét a családnak,
szia, puszi,
Alma
alma

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?