Új privát üzeneted érkezett!

Azon gondolkozom, hogy akkor tavasztól ki fog itt beszélgetni?Maradunk hárman, négyen?hm...

Kép
jázmin20

Nálunk rántott hús lesz, meg rizi-bizi, meg vmi desszert a fiúknak.Nekiállt a párom előkészíteni a betonozásnak a terepet, azt mondja ,nem fognak egy nap alatt végezni..reggel 4 óta talpont van, holnap meg a betonozás, aztán meg hat napig éjszakás..már úgy sajnálom, nagyon fáradt, de nem tud kivenni szabit, sok a munka, kevés az ember.Pedig van még 14 napja.

KépKépKép
tünci28

És mennyi a pénz? :?

Betti
Kép
betti0412

Én nem szeretnék maradni....

Betti
Kép
betti0412

Jázmin, szerintem épp annyian, ahányan beszélgetni szeretnénk.Ahogy most is.MÉrt lenne másképp, máskor?

KépKépKép
tünci28

Betti:hogyhogy?

Kép
jázmin20

Most én nem értelek. De lehet csak elbeszélünk.

Betti
Kép
betti0412

Jaj, lányok ezeket már annyiszor megbeszéltük.Kialakul majd, mi hogyan lesz, ki akar írni, ki az, aki már nem találja majd a helyét.Szerintem rendben lesz minden.
Most sem beszélünk reggeltől estig a terhességi eredményeimről, meg azután sem fogunk egész nap a pelenkáról meg a bébiételről.Ugyanúgy, mint most, lesz mindenféle téma.

KépKépKép
tünci28

Én úgy érzem, hogy itt tavasztól, ha ti elmentek szülni, alig fogunk itt maradni egy páran.Írtad, hogy te nem szeretnél maradni.De végülis érthető, hogy nem fogtok ide írni.Felejtsd el a kérdésemet.

Kép
jázmin20

VÉeleményem:lásd feljebb! :)

KépKépKép
tünci28

Sokszor terhességről van szó, illetve az ahhoz kapcsolódó dolgokról, ezért gondoltam, hogy jövőre meg babás dolgokról lesz...mindegy, végülis nem kötelező jönnöm...hűű, ma elég negatív vagyok fórumilag.Sorry. :oops: :roll:

Kép
jázmin20

Tényleg negatív vagy, de elmúlik szerintem.
Ki tudja, mi a sok, de ,ha visszanézem, szerintem több a nem, mnit az igen.És lehet, hogy jövőre lesz babás dolog, TE meg írsz várandós dolgot, nem gondolod???Hm??

KépKépKép
tünci28

Nem.Most nem. :roll:

Kép
jázmin20

Áh, dehogynem!(oké ,ezt én is utálom, ha vki megmondja, mit fogok tenni ,vagy mit nem, de legtöbbször igazuk van, amit megint nem szeretek, de attól még.....)

KépKépKép
tünci28

Terhességgel kapcsolatban is inkább negatív dolgok jönnek elő, nem az örömök, inkább a kapcsolódó tapasztalatok, aggodalmak, esetleges hírek kommentálása.
Én nem terveztem ide hozni majd a gyermeknevelés problémáit, mindennapi gondjait, semmilyen formában sem.
Hettuli is kicsi babás, ő sem hozza ide, korábban is csak annyit, hogy kicsit nehéz most a szervezés neki, pörög egész nap. Mégis ír, bár már ritkábban.

Negatív érzés is érzés, nincs abban semmi szégyelnivaló. Hű, ha tudnád én milyen is voltam március tájékán, hát igen.
És ez még nem jelent semmi biztosat, hogy soha nem is leszek.

Betti
Kép
betti0412

Jesszus, férjem pakol a mosogató gépbe! Hallom! Szerintem lettek kispoharak...ajaj.

Betti
Kép
betti0412

Bejött az uram, holnap folytatjuk, puszik

Jó éjt!

KépKépKép
tünci28

Betti
sajnálom ha ugy érzed nem azt mondtam,hogy ezt a babát is elfogod veszíteni.hanem azt,hogy kaptál egy jelet,hogy lassits.
hála nemtörtént baj.de ott a jel,hogy kicsit lassits.most otthon leszel márciusig ebben biztos vagyok,mert nem fog semmi baj történi, ugyhogy van időd szépen lassan komotosan csinálni a munkákat. rossz a semmit tevés egy olyan embernek aki előtte pörgöt.most is csinálhatod de lassabban.
nem akartalak megbántani,jaj dehogy is.sajnállak téged és mindenkit aki igy járt.mondom tudom milyen érzés. a bántásnak,főleg egymás bántásának itt nincs helye.
hidd el nem lesz semmi probléma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
martina29

Én is megyek, nézünk valami filmet állítólag.
Jó éjt nektek Csajszik. Holnap főzős, vendéges napom lesz, reggeli kávé közben benézek, meg délután majd.

Betti
Kép
betti0412

A Geréb Ágnes témához annyit, hogy én sajnos tapasztalatból tudom, hogy mit jelent egy percnyi oxigénhiány. Egész életre jelenthet növény életet én ezért tartom felelőtleségnek a dolgot.
Persze megtörténhet máshol is, de legalább nem azt hallom az egész életemben a fülemben zakatolni, hogy másképp is lehetett volna, ha nem vagyok felelőtlen.
Inkább kórházban szülök akárhogy, és a szülésem nem volt akármi, mármint az első, minthogy legyen egy mozgássérült, vagy autista, vagy mit tudom én milyen gyermekem.
Persze a fiam is sérült volt és pontosan tudom mit jelent nevelni egy ilyen gyereket, amely nemcsak az első év megpróbáltatásait jelentik, hanem az összes többit is, nem kívánom azt senkinek.
Mikor nekem mondták, hogy jobb az, hogy meghalt az első gyerekem én is azt gondoltam, amit ti, de most már könnyebben átlátom a dolgokat és elengedem Boglárkámat.
Geréb Ágnest pedig nagyon felelőtlen embernek tartom.
Mirci

mirci001

Betti a chilis bab holnap lesz!A zembermmel közösen főzzük!
Én is megsütöttem a tortát,ha-ha megvettem!De még van egy csomó dolog,amit megkell csinálnunk és nem is drága a torta!2 kg-mos kb.
2400ft!Szerintetek okés ár?

Jázmin szerintem is jövőre te már a várandós dolgokról fogsz irní és még neked is lehet 2010-es babád!Nem?

Betti lettek kispoharak? :lol:
szintus

Kép

Jó éjt lányok és asszonyok! :wink:
szintus

nem tudom mit csinálok rosszul minden hozzász. 2xer küldök el mostanában :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára leda2002 2009.09.20 00:17-kor.

Kép
leda2002

Az otthonszülés érdekes téma.
Személy szerint nagy felelőtlenségnek tartom, főleg azokat akik úgy szülnek otthon, hogy sem orvos sem bába segítségét nem fogadják el.. Azok akik otthon szülnek azzal érvelnek, hogy nyugodt, kellemes környezetben akarják világra hozni gyereküket, alternatív módszerekkel (sétálás, gugolás, mászás, vízbe szülés stb.) amit jelenleg pl. Magyarországon a legtöbb kórházban nem támogatnak, legtöbbször a szülő nőt betegnek kezelve és semmilyen beleszólást a szülésbe nem engedélyezve. Azt hiszem, ha a mentalitás, a lehetőségek, a körülmények megváltoznának, ha a szülést barátságosabb módon tudnák a nők levezetni a kórházban, akkor az igény az otthon szülésre csökkene. Viszont a sokszor stresszes szülés (több vajudó nő egy helyen, vagy többb nő egy szobában stb) ellenére is, az otthonszülés véleményem szerint nagy rizikó, ami nagy felelőtlenség és itt nemcsak Geréb Ágnesről van szó, hanem azokról a szülörkől, akik ezt bevállalják.

Pl.. éppen 2 napja volt egy adás a tvben erről a témáról. A hölgy úgy szült otthon, hogy sem orvos sem bába segítségét nem fogadta el, viszont előtte megérdezte az orvost, hogy ha a baba oxigénhiányos lenne hány perce van ameddig kiérnek a mentők mielőtt meghalna. :shock: Elmagyarázták neki a veszélyeket ezzel együtt bevállalta és kamerák, férj, barátnő jelenlétében a nappaliban megszült.. minden rendben volt, de engem olyan szinten sokkolt, végig izgultam és szinte rosszul voltam már.. soha, de soha nem vállalnék be egy ilyen mértékű felelősséget.. vagy felelőtlenséget..

Kép
leda2002

Sziasztok!

Első perctől olvaslak Benneteket, és már nagyon sokszor akartam írni.
Nem vagyok egészen kívűlálló, de össze sem mérhető az én veszteségem, veszteségeim a legtöbbetekével itt. Van egy 4 éves kisfiam és egy 8 hónapos kislányom, a kettő közötti 3 és fél évben pedig volt 2 spontán vetélésem a 6-7 héten, és 2 méhenkívüli terhességem, az egyik a 8 héten. Mindkét terhességgel végig feküdtem, a kislányom ugye már csak 1 petevezetékből "sikeredett", de a második műtét után 3 hónappal, és a 41. héten, annak ellenére, hogy már a 20. héten kinyílt a méhszájam mindkét terhességnél.
Igazából csak azért írtam le mindezt, hogy mindig van remény, nekem is mondta orvos a második méhenkívüli után, hogy nincs már sok esély még egy babára, de ha igen, akkor is várjak 1-2 évet.

A lényeg, amiért most írtam, hogy nagyon sokszor együtt sírtam itt Veletek, és együtt örültem, és voltam büszke Rátok, arra, amit itt végigcsináltatok, és ahogy egymás támaszai voltatok.
Nagyon örülök mindenki pocaklakójának, és szorítok, hogy a többieknek is sikerüljön.

Tünci, külön Neked szeretnék még írni néhány sort: annyira szembetűnő a változás, amin napról-napra keresztülmész.
Ahogy egyre inkább megnyugszol, kinyílsz, és bölcsebb leszel.
Gratullálok hozzá!

Mindenkinek nyugodt, békés, reményteli, boldog hónapokat kívánok, csak így tovább!

Enikő

benci

Sziasztok!
Feltettem az ebédet, minden rotyog, sül.....várjuk a vendégeket. Remélem a csülök is megsül addigra, még elég keményke volt az előbb, ráadtam egy kis hőt, hátha.
Szép vasárnapot kívánok mindenkinek.

Szintus, uradat isten éltesse sokáig!

Betti
Kép
betti0412

Elmentek a vendégek, az ebéd finom lett, én meg most lepihenek egy kicsit. Elfáradtam.
Tegnap óta nem hagynak nyugodni, hülye nyugtalanító gondolatok, azok is elveszik az energiámat.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Én holnap fogok reggel tesztelni!
Tünetek?? Hát a melleim érzékenyek meg már 2x is a róka koma környékezet meg fura a gyomrom (de az is lehet, hogy elkaptam ezt a hányás hasmenésem vírust ki tudja) :wink:

Remélem mindenki jól van!

Puszi!

Kép
grácus

Grácus, tényleg, te írtad, hogy talán a hétvége fele már lehet tudni valamit majd.....
Nagyon szorítok!
Ha publikus, azért írd meg légyszi.

Betti
Kép
betti0412

Többieknek remélem jól telt a vasárnap. Pihent mindenki ebben a szép időben.
Nagyon díjazom ezt az időt, végre élhető jó idő van.

Betti
Kép
betti0412

Szinti, boldog szülinapot férjuradnak! Majd írj, hogy sikerült.

Grácus, Neked is szorítok!

Betti, majd írd meg, ha akarod ezeket a gondolatokat.

Én most ennyi voltam, ma azt hittem, beleőrülök.

Jó éjt.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jó reggelt Mindenkinek!
Zaha, hogy vagy ma?

Betti
Kép
betti0412

jÓ REGGELT!

Remélem azért volt vki ,akinek igazán jó volt a hétvégéje..én is szarul voltam, ezért nem is írtam semmit, tegnap.Előző éjjel nem aludtam semmit, aztán tegnap meg alig álltam a lábamon, napközben nem tudtam aludni...de végre ez elég jó éjszaka volt, csak párszor ébredtem.
A fiúk is befejezték a betonozást, jobban ment ,mint gondolták.Ketten együtt ebédre 13 szelet rántott húst ettek!!!! :shock: :shock:

Zaha, ölellek,vigyázzz magadra!!!!!! :cry:

KépKépKép
tünci28

Gárcus+++++++++++++++++++++++++ :!:
tünci28

Sziasztok!

Köszi a drukkot!

Sajnos ez a hónap sem jött össze :cry: tegnap este már volt egy kevés barna ízé ma reggel a teszt - lett :cry: Most nem tudom mi legyen jó lenne folytatni de, hogy nincs melóm... Hát nem is tudom! :cry:

Remélem nektek jobban indul a hét!

Puszi!

Kép
grácus

Sajnálom Grácus!! :cry:

REmélem mihamarabb találsz munkát, nagyon nehéz így tényleg..de azért folytasátok a kezelést,emiatt ne hagyjatok ki hónapokat, sose lehet tudni..

KépKépKép
tünci28

Grácus, sajnálom én is. Júniusban nekem három negatív tesztem lett, mielőtt pozitívra fordult volna.

Tegnap nálunk is eltünt az a két csülök, amit megsütöttem....de nem baj, szeretem nézni, mikor eszik, amit főztem.

Holnap megyünk a kr vérvételre, csütörtökön meg a dokimhoz uh-ra, de már nagyon várom.
Nagyon sokat aggódom megint egy két napja, hülye rémképeim vannak, hogy elveszítem, hogy nem mozog, hogy nem látják már az UH-n, hogy élne. Valahonnan mélyről indulnak, és eddig olyan sikeresen nyomtam el magamban, nem foglalkoztam ezekkel, de pár napja nagyon erősek, hogy elveszítem újra. Nem hagynak békén.
Bár érezni lehetne már, hogy mozog, de még olyan pici, és akkor tudnám, hogy él, de ezek a hetek olyan nyomasztóan bizonytalanok. Jövő héten jön a kritikus AFP is. Mostmár, hogy lassan eredmények is lesznek, egyre nagyobb a feszültség bennem, még páromat is ellökdösöm magamtól.Tegnap, akik itt voltak, hozták az egy éves kislányukat is, tündéri, édes teremtés, és eszembe jutott, hogy Franciskám is lassan ennyi idős lenne és olyan borzasztóan távolinak tünt, az hogy gyermekem legyen.
Nem bízok meg benne, sem magamban. Nem beszélgetek vele, szinte nem veszek róla tudomást, hogy ne szeressem meg, ha mennie kell.
Olyan borzalmas ezzel együtt élni.
Azt hiszem, ma felhívom a pszichológusomat és bejelentkezek egy beszélgetésre, lenne miről.
Csütörtökig meg nem tudom, hogy bírom ki, de rémképek gyötörnek és nem akarom őket már! Elég volt már! De nincs, ami meg tudna nyugtatni....

Betti
Kép
betti0412

a negativ gondolatok vonzzák a negativ dolgokat.
Nagyon hasznos technika egyszerű, jelen idejű pozitív állításokat megfogalmazni a babával, a szüléssel kapcsolatban, és ezeket napjában többször (még jobb, ha relaxált állapotban) mondogatni magunknak. Ezek arra is kiválóan alkalmasak, hogy segítségükkel megnyilvánulnak tudattalan félelmeink, automatikus negatív gondolataink. Tudatosítsuk ezeket, hiszen ezáltal elvesztik erejüket!

Persze ez megint csak munka, azaz odafigyelést és befektetett energiát igényel. Továbbra is csak bátorítani tudlak, hogy találd meg a helyét/idejét az életedben ezeknek az egyszerű technikáknak, hogy ezzel is tudatosabb szülővé válhass!
martina29

Ismerem a technikákat, megtanultam.
Csak néha egy mondat, gondolat erősebben hoz felszínre dolgokat, mint ahogyan a pozitívummal el tudom nyomni.
Abban bízok, hogy pár nap alatt lecseng ez az állapot és visszaáll a régi, bár labilis, de mégis nyugalom.

Betti
Kép
betti0412

Vidámabb dolgok: Itt megint nagyon szép az idő, úgyhogy felkerekedek és sétálok egyet, hátha a napsütés kiszívja az agyamból a hülyeségeket.

Tünci, a férjedéknek jó 'huzatjuk' volt! Bár egész napi betonozás után nem csodálom, hogy ennyit ettek azért. :D

Betti
Kép
betti0412

Betti
egy ötlet.sétálj el a védőnődhöz és kérd meg,hogy legyen szives hallgassátok meg a baba szivhangját mert szeretnél megnyugodni.ha jól tudom ilyenkor már sima doplerer is ki lehet venni.akkor talán nyugodt lennél a következő vizsgálatig.most már 16hetes vagy ugye? már csak 24hét és a kezedben lesz a pici manód.gondolj erre
tudom nehéz,főleg ilyen előzmények után de sok sok pozitiv dologra gondolj.pl.:10évre későbbre amikor a 2-3 egészséges gyermekeddel játszol és megköszönöd a 2kis angyalkádnak,hogy őket küldték neked,nektek.
martina29

Betti, nagyon remélem, így lesz, és pár nap alatt megnyugszol. Teljesen megértelek, én is ugrom bármilyen aprócska megjegyzésre, amit esetleg nem annak szántak, aminek én éreztem.

Szarul vagyok. Rettenetesen. A férjem szerint és a legjobb barátnőm szerint segítségre van szükségem. Azt tudom, hogy az, hogy megint beszélgetünk, sírdogálunk a pszichológussal, akihez jártam, nem fog működni, nem segít, akármilyen kedves és szimpatikus. Valami más kell. Tegnap már nyugtató után kutattam otthon, és annak, aki ismer, és saját magamnak is ez már az alja. Csak pislogok kifelé a gödörből, illetve lassan már nem is pislogok, mert elfogadtam és nem érdekel, hogy ott vagyok. És ez már nem jó…és van egy élő gyerekem, akinek szüksége van rám.
A férjemet teljesen kikészítem, az a szerencse, hogy ő nagyon türelmes és maximálisan mellettem áll, azon van, hogy túléljük valahogy ezt az egészet.

Neked – azt írtad – használt a pszichoterápia. Elmondod, miket csináltatok?

Zaha

Kép
Kép
zaha

zaha
szörnyü ez az állapot, amiben vagy és azt gondolom egy olyan pszichológus, aki tényleg segíteni tud és nem csak veled sír, sokat tudna tenni érted, értetek. De nem ő gyógyít meg, hanem te magad, igaz a segítségével, de csodaszer, hogy elmész hozzá és másnap minden rendben, olyan nincs.

Sajnos a terápiáról nem beszélhetek nyilvánosan, mert nem szabad. Ha egyszer valaki elmegy, először kell találkozzon a gyakorlatokkal. Ha meg is szegném ezt sem tudnám visszaadni azok lényegét, hatását, hiszen egymás titkait őrizzük, egymás sorsainak tanúi voltunk, megrendítő mélységben, az hogy leírom, néha milyen egyszerü szituáción is mentünk keresztül és hová is jutottunk, félek nem adná vissza kellő komolyságát. Ott a 3 napot még a szüneteket is együtt kell tekinteni, az energiákat, folyamatokat, alakulásokat, fejlődéseket. Van egy honlap, ahol tudsz bővebben olvasni erről, jobban megfogalmazzák, mint én, elfelejtettem, de majd mindjárt rájövök és leírom.

Betti
Kép
betti0412

www.kheironközpont.hu
Orosz Katalin volt a terapeuta, szenzációs hölgy.

Betti
Kép
betti0412

o-val

Betti
Kép
betti0412

Köszi Betti.

Igen, erre emlékszem, hogy írtad, nem beszélhetsz róla, én arra gondoltam, hogy előtte, még Franciska után ha jól emlékszem, jártál egy pszichiáterhez, és emlékszem valami olyanra is, hogy gyurmából kellett megformálni a családtagokat, ilyesmi.
Az használt akkor valamit?

Hívtam már a dokit, de nem érem el.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Sziasztok!

Betti
(Arra a csodahoroszkópra reagálva)...ugye nekem azt írták, hogy értelmi fogyatékos gyerekem lesz...Kicsi fiam most 4 és fél éves és magától megtanult 4 évesen írni, olvasni (szó szerint magától), minket is meglepett vele, amikor felolvasott egy hosszú címet az újságból, ami a közelében volt. DE az is igaz, hogy emiatt autisztikusnak minősítették...nem, mintha ez minket annyira érdekelne. :-), mert nem az. Szóval akár magamra is vehettem volna a horoszkópot.

Más: Betti, szerintem azt csináld, amit úgy érzel, hogy helyes. Hidd el, ha a baba maradni akar (márpedig, miért ne akarna), akkor marad is. Nem hiszem, hogy túlzásba esnél és azt sem gondolom, hogy ne tudnád, hogy mennyit engedhetsz meg magadnak.

Zaha
Barátnőm kislánya 2 hónapot élt, pedig azt mondták neki, hogy jó esetben 1-2 nap. Nem tudom, hogy jobb volt-e így...akkor erről nem beszélgettünk, csak később mesélt róla. Utólag ő azt mondta, hogy talán jobb lett volna, ha szegény nem szenved, mert tényleg nagyon beteg volt, és amit ő nem mondott, de én láttam, hogy ráment a házassága, az egészsége. :-( Nem hiszem, hogy ezt normálisan és hamar át lehet vészelni, egyszerűen ez egy emberi dolog. És szánom - bánom, de akkor, mint másik oldalon álló bevallom, hogy abban az időben én is keveset beszéltem vele, mert egyszerűen nem tudtam, mit mondani és borzasztó hülyén éreztem magam. Volt, hogy vele sírtam, de ez akkor is más. Ezt csak azért írom le, mert sokszor mondtátok hogy milyen hülyeségeket tudunk mondani, akik ezt nem élték át és egy tényleg így van. Én mondjuk úgy voltam, hogy inkább csak hallgattam őt és igyekeztem nem mondani semmit...de, hogy ő is így látta ezt, azt nem tudom.

Továbbra is szorítok nektek!
bencusanyu

Betti

Elhiszem, hogy nehéz, de próbálj meg valami jóra gondolni.
Belegondolok, hogy nekem bár kicsi fiam első baba volt és minden rendben volt, mégis néha agyon aggódtam magam...szerintem ezzel mindenki így van...főleg, aki előtte már elveszített egy babát.
Nálam a tuti módszer egy kis kedély javításra az édesség, abban állítólag boldogság hormon van! :-)

Zaha

Olyan rossz olvasni, amiket írsz! A szívem szakad meg. :-(
Nem tudok semmi okosat mondani, pedig úgy szeretnék!
De küldök sok pozitív energiát! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

puszi
bencusanyu

Zaha, egész délután azon töröm a fejem ,hogy mi mondhatnék még, amit a többiek nem, amivel segíthetnék..

Aztán beugrott vmi, annak idején én sokat olvastam tőle/róla és tudom, ohgy Budapesten könnyen elérhető és biztosan nem drágább, mnit egy orvos..
Singer Magdolna..megnéztem és éppen szeptemberben indult egy csoport hozzánk hasonló anyukáknak a budapesti hospiceban.

http://www.singer.hu/segitek

Azt hiszem Ő tudja miről beszélnél....

KépKépKép
tünci28

Betti!

Martina ötlete jóó, a védőnővel kapcs!

Ha elfog a kétség és a félelem, általában én azza ltudom megnyugtatni magam, hogy:
1.imádkozom
2.mondogatom magamnak ,hogy elrendeltetett, még semmit sem tehetek, még nincs itt az ideje , hogy az orvostudomány beavatkozhasson, még csak várhatok.

Amikor nem pánikszerű a félelem, csak a háttérben meglévő rossz érzés, akkor engedek magamnak 5 percet, (nem többet!!!!!!), amiben megfogalmazok minden rossz gondolatot, kimondom hangosan, mindazt amitől félek..s mire végzek, már nem is érzem ugyanazt..és van már ,hogy ki sem tudom tölteni a félelmeimmel az öt percet..

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?