Új privát üzeneted érkezett!

De hülye vagyok ,ventillátornak olvastam a monitort..höhö....
Akkor is nézd meg a kábeleket. :wink:

KépKépKép
tünci28

A húsklopfolóra gondoltam.....az mindenre jó...... :D

Ma garázstakarítás a programom. Most csinálták még csak meg a mélygarázs alját, így mikor beálltunk mindig felvertük a port, de olyan szinten, hogy ha megmostam a kocsit másnap olyan volt, mintha lisztes lett volna az egész. A saját garázsaink alja már kész volt, de ugye a közös a kivitelezőé, meg a lejárta, így azzal nem annyira sietett. Namost a garázs tele van, a polcok, és azokon mostmár kb 5cm a fehér betonpor.
Érdekes meló lesz mindent áttörölni, porszívózni........ :( Szerintem majd valamikor délután ha feljövök a bányából....

Holnap meg ebédre vendégek jönnek, párom meghívta őket, a feleség meg főz, úgyhogy még délelőtt el is kellene menni bevásárolnom, hogy holnap már ne azzal kelljen tölteni az időt.

Betti
Kép
betti0412

Tegnap egész délután bosszankodtam, hogy mi ez a rengeteg sziréna, nem lehetett érteni a szavamat a lakásba, erre este a hírekben kiderül, hogy a szembe sarkon levő 10emeletes kigyúlladt.
Én ebből semmit nem vettem észre, bár mondjuk a társasházak miatt takarásban van, csak a rohangászást hallottam, de se füst szag, semmi.
Jó, hogy nagy baj nem történt.

Betti
Kép
betti0412

Mostanában nagyon sok emeletes gyullad ki..de azért a lakók is nagyon felelőtlenek ám..amiben anyu lakott az 22 éves épület volt(felújítás nélküli) és minden szinten van egy helység, ahol a túzcsap, meg a tűzoltócső van.namármost azt minden szinten lomtárnak használták hosszú éveken át, mnidenféle brutál égehető anyagot tároltak.(festék, benzin, gumik, ruhák, papírok, stb), egészen addig maíg az egyik emelet lakóit a tűzoltóság meg nem büntette 300 ezer forintra..utána mindjárt ki lehetett pakolni..
Azért úgy egyszerűbb az oltás, ha odamész, khúzod a slaggot, aztán uccu neki!
Viszont a tetőajtót nálunk is zárta a házmester a beköltöző hajléktalanok miatt, úgyhogy menekülni nem lehetett volna...

KépKépKép
tünci28

Itt állítólag zárlat okozta. Nem valami újak ám már a villamos vezetékek ezekben a házakban.

Betti
Kép
betti0412

Persze a tűz keletkezése, az emiatt van általában, de a terjedés gyorsasága nagyon nem mindegy...

Na, itt viszont ,ha nem gyullad fel semmi ház ,akkor is minden nap füst van..ez van egséz évben, mnidig tüzel vki vmi szemetet..olyan borzasztó, nagyon pipa vagyok érte.Tipikus paraszt hozzáállás, ami éghető, azért nem fizetnek ,hogy elvitessék..és akkor egy kupac autógumi két-három napig is füstöl, ablakot nem lehet kinyitni..

KépKépKép
tünci28

Jó reggeeeeelt!!!!

Tegnap idejekorán beájultam, így a hálóval kapcsolatos terveimből megint nem lett semmi.... :oops:

Betti, húsklopfoló :lol: 8)

Szia Hettuli, jól vagytok?

Tünci, ma nyugisabb a hangulatod?

Tegnap voltam isiben, még májusban hirtelen felindulásból beiratokoztam egy ilyen infokommunikációs szakképzésre (gondoltam egy kis húzóerő a jövőbe), tegnap kezdődött. A virtuális közösségekről is volt szó, kérdezi az előadó, ugye itt is sokan fórumoznak? Persze. Az egyik csajszi a barna kiskutyákat kedvelők topikjába, a másik hapsi a modellezők topikjába ír, gondoltam rá, felállok, ja, én is írogatok az SOS élet a kisbabánk halála után c. topikba...megnéztem volna a fejeket. :?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Tüncike, sajnos a bérszámfejtéshez teljesen hülye vagyok, így nem tudok segíteni...bent nem tudják megmondani?

Betti, garázstakarítás jó meló...van festőmaszkod? Ne nyeld a port.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Szinti, remélem, jó időtök lesz holnap.
Te főzöd a chilis babot?

Jázmin, dob, gitár, de jó!! Szoktál csápolni, netán fejedet fogva sikítani a koncertjeiken? :wink:
Én zenetagozatos ált. suliba jártam, 8 évig hegedültem. Mennyivel jobb lenne, ha hegedűművész lennék.
Én is szeretem a melóm, szeretek bejárni is, bár rohadt fárasztó. Itthon viszont nem tudok dolgozni, mert mindig azt sasolom, mit kéne csinálnom. Mikor itthon voltam Vincussal, egy idő után nagyon hiányzott.

Bencusanyu, a barátnőd babája meddig élt? Bocs hogy kérdezem. :(

Otthonszülés...nem értem, mennyi az a plusz, amit adhat, hogy lehet szembeállítani a mérhetetlen kockázattal? Esztelenségnek, felelőtlenségnek, tartom. A gyereket nem a születési élménye fogja érdekelni, hanem a szülő és az otthon, akivel és ahol él. Attól lesz kiegyensúlyozott, nem attól, hogy otthon születik. Lehet, hogy egyszerű vagyok.
Perelni vagy feljelentést tenni bármikor lehet, de sikeres akkor lesz a dolog, ha bizonyítást nyer, hogy az orvos foglalkozási szabályszegést követett el, és ez okozati összefüggésben áll a bekövetkezett eredménnyel, a baba sérülésével, vagy a legrosszabbal.
Azért az orvosoknak is iszonyatos szar lehet állandóan pellengéren állni, annak a súlya alatt dolgozni, hogy ha valamit elnéz, vagy rosszul dönt, annyi. Akár az ő karrierjének, álmainak, életének is.

Betti, milyen színű függönyt szeretnél?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Bézs, halványsárga, ekrü, ilyeneket válogattam. Lapszerüen szeretném varratni, egymás fedésébe, mintha a téglalapokat egymáson elcsúsztatnád.
Majd ha kijönnek, ők is mondanak valamit, én ehhez hülye vagyok.
A lényeg, sötétitő nem kell, van redőnyöm, és semmi kiugró szint nem akartam, csak ami természetes.
Szegény kis lakásunk olyan szedett vedett még, ezek a régi bútorok, hát nem nagyon illenek ide, de úgy végignéztem tegnap rajta, hogy azért csak a miénk és ez nagy szó!

Betti
Kép
betti0412

Bizony. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk. :D
Az nagyon jól fog kinézni, a lapfüggöny. És akkor azt ilyen keretre kifeszítik, vagy hogy csinálják? Én is szeretem a természetes színeket.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Szia Zaha!

Érdekes ez a fórumozás dolog..én tulajdonképpen senkinek sem mondom.Jó, persze párom tudja, sokat mesélek rólatok, néha belezavarodik a sok névbe, de beszélgetünk róla.volt idő, amikor azt hitte, csak ártok vele, de aztán belátta, hogy nagy segítség.
De a nem "online"ismerősökkel, barátokkal, rokonokkal sosem beszélek róla..nem is szeretném, ha belefolynának az itteni életembe, meg nem is hiszem ,hogy érdekli őket..Sem anyu, sem a legjobb barátnőm még csak meg sem tudta jegyezni melyik ez az oldal....most meg már örülök is, hogy így alakult.
Furán hangzik, de már régóta Ti vagytok a legjobb barátaim.
Olyan sokfélék vagytok és mindenkiben van vmi, vagy több vmi, amit imádok benne, amiért jó érzés rátok gondolni.

Örülök ,hogy jársz iskolába.
Nagyon tervezem, ha sikerül ez a terhesség, akkor a gyed alatt tanulok vmit, valahogy csak megoldjuk ,hogy legyen kire hagyni a gyerkeket.Néztem tanfolyamokat, ingyenes a gyes alatt.Úgy szeretném használni a fejem a napi munkavégzésben, mert amit csinálok az semmiség,ahhoz képest, amit tudnék.Meg úgysem tudok hasonló időbeosztásba visszamenni, nappali munka kell.

Terveim vannak.

Isten meg majd eldönti.

KépKépKép
tünci28

[quote="tünci28"]
írta:
tünci28Na, itt viszont ,ha nem gyullad fel semmi ház ,akkor is minden nap füst van..ez van egséz évben, mnidig tüzel vki vmi szemetet..olyan borzasztó, nagyon pipa vagyok érte.Tipikus paraszt hozzáállás, ami éghető, azért nem fizetnek ,hogy elvitessék..és akkor egy kupac autógumi két-három napig is füstöl, ablakot nem lehet kinyitni..

Akkor én nagyot tévedtem, amikor azt gondoltam, hogy faluhelyen - ahol ugye az emberek "természetközelben" élnek - sokkal környezettudatosabb, környezetvédőbb az ott lakók viselkedése? (Vagy lehet, hogy a zaj- és levegőszennyezést nem gondolják a környezet károsításának, szemétnek, csakis a "látható", "megfogható" dolgokat?)
aarnika

Tünci az olyan jó,hogy vannak tervedid a jövővel
kapcsolatban!Az is nagyon szupi,hogy vannak ingyen tanfolyamok a gyes alatt!Nem rossz dolog,nálunk is volt valami ilyesmi,annak aki nem dolgozik!Azthiszem hogy ingyé angol tanfolyam!
Te milyen szakra szeretnél menni?Én hallottam,hogy van olyan tanfolyam (magam részére),ami ugye nem suli,de inyjekciót,infuziot,katetert bekötni megtanitanak és lehet dolgozni benne!Majd utánnajárok!Én még egyszer felfogom venni a fehér köppenyt figyeljétek meg!!! :lol: Ugy érezném,ha sikerülne akkor lenne teljes az életem!

Zaha chilis babot a párom főzi,ő nagyon jól csinálja!
Hiába az Isten a férfiakat teremtette arra,hogy profik legyenek valamiben! :lol: :lol: (csak vicc)

Nálunk nagyon ritkán van tűz!(persze az jó)
Kb.35000 lakosú a falu(vagyis városka)
Tünci én a multkor kilestem,hogy te hol laksz,a neten lefigyeltem! :wink: (mármint a falut)
szintus

[quote="aarnika"] írta:aarnika
[quote="tünci28"]
írta:
tünci28Na, itt viszont ,ha nem gyullad fel semmi ház ,akkor is minden nap füst van..ez van egséz évben, mnidig tüzel vki vmi szemetet..olyan borzasztó, nagyon pipa vagyok érte.Tipikus paraszt hozzáállás, ami éghető, azért nem fizetnek ,hogy elvitessék..és akkor egy kupac autógumi két-három napig is füstöl, ablakot nem lehet kinyitni..

Akkor én nagyot tévedtem, amikor azt gondoltam, hogy faluhelyen - ahol ugye az emberek "természetközelben" élnek - sokkal környezettudatosabb, környezetvédőbb az ott lakók viselkedése? (Vagy lehet, hogy a zaj- és levegőszennyezést nem gondolják a környezet károsításának, szemétnek, csakis a "látható", "megfogható" dolgokat?)

Igen,tévedtél! :wink:
Nélunk is folyton tüzelnek... :(
Bár egyes vajdasági városokban már be van tiltva a tüzelés,büntetnek érte!
Ugye a tengerparton sem szabad....ott mindég olyan tiszta a levegő és sós és olyan jó...és aki még nem volt az egyszer menyjen el,mert nem tudja mit veszít...
szintus

Szinti!

Amit én néztem az ugynevezett OKJ tanfolyam, iskolarendszeren kívül, de végülis mivel oda van sorolva a képzési jegyzékben, mégiscsak az.
ilyesmire gondoltam, hogy számvitel, pénzügy, tb és bérügyintéző, banki ügyintéző..szóval csak olyat nézek, amivel napközben lehet elhelyezkedni..

Aarnika, szia!

Jaj, dehogy azok!!!Képzeld most volt lomtalanítás.Direkt kiírják, ohgy NE tegyenek ki veszélyes hulladékot, építési törmeléket..mi van minden másodk háznál:PALA!!!!Azbesztből készült tetőfedő anyag!!Meg gumiabroncs, ami nem égett el..meg benzines dobozok...meg olajos rongy, az autóműhely előtt...
És rám is szól a szomszéd, amikor fizetős zsákot lát a kukánk mellett, hogy mért nem égetem el, meg a lehullott leveleket ősszel, nehogymár fizessek érte...De hallod, mikor felajánlottuk 10 szomszédnak ,hogy az építkezés után visszamard faanyagot(deszkák, gerendák, kisebb, nagyobb lécek) ingyen elvihetik(van vagy 5 mázsa), akkor na neeeeem ,mert csak nem fogja darabolni, hát az idő...tipp:égessem el..NOOOORmálisak, a fél falut fel lehetne gyújtani annyi fával..
Na, ne féjletek, van egy vasas cigány, majd szólok neki, az elviszi a gyerkeivel öt perc alatt, aztán majd sopánkodnak a szomszédok, hogy :Jaj, azt a drága fát nekik adni, ingyen. :twisted:

Ja, SZinti, itt is tiltják, bírságolják okt. 1- ig, áprlistól..megoldás:éjjel tüzelnek...

uff ,beszéltem. :lol:

KépKépKép
tünci28

Tünci, az Neked nagyon jól is menne, mert ahogy figyelem, igencsak képben vagy.
Kívánom, hogy így legyen.

Szinti, Neked meg, hogy felvehesd a fehér köpenyt!

Az én barátaim tudják, hogy van valami fórum, persze azt én sem árulom el senkinek, hol. De van egy gyanúm, hogy egy ismerősöm zugolvas, és a héten egy volt kolléganőm is mondta, hogy van egy ilyen topik itt a babaneten, mondtam, igen, ez az (mondjuk vele nagyon jóban vagyunk).
De azt nagyon utálom, mikor azt mondják, pl. a szomszédasszony vagy egy másik ismerősöm, hogy azért nem vagyok én jól, mert még idejárok. Megkérdezik kétkedő fejjel: jó ez Neked? Ha tudnák.

És persze mindenki azt gondolja, ideje lenne már jobban lenni, mitöbb túllenni rajta, és ezt gyűlölöm.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Tünci, azért ez, hogy terveid vannak, már jelent valamit... :)

Zaha

Kép
Kép
zaha

tagadás-harag-alkudozás-kilátástalanság (mélypont)-belenyugvás-jövő felé fordulás, tervek szövése

Hm?

Zaha

Kép
Kép
zaha

sziasztok
bocsánat,hogy ide irok.olvaslak titeket elég rég óta ( a kezdetektől). van egy kicsi angyalkám de nem szeretnék beszélni róla.már 6éves lenne. most csak Bettihez szólnék
-elvesztettél 2kisangyalkát.most ott a 3.a pocidba.ha nem fogod vissza magad őt is elfogod vesziteni. most vigyáznod kéne magadra nem takaritani,dolgozni megerőltetni magad.persze nem kell az,hogy semmit ne csinálj.de tudod magadról is,hogy sok amit csinálsz.vigyázz a 3.angyalkádra jobban. sok boldogságot kívánok hozzá. :)

de nagyon szeretnék gratulálni minden új babásnak.aki még nem babás annak is majd lesz kis ördögfiókája. de az angyalka megmarad nekünk anyáknak mindig. mi mindig emlékezni fogunk rájuk és mindig tudni fogjuk,hogy most hány éves is lenne.mikor lenne a névnapja és mindenre.

én minden aprópénzt bedobok egy kis tartóba és hónapvégén ha üress a kassza előveszem. tök jó mikor számolgatom,hogy mennyi is jött össze benne.álltalában 5-10ezer ft. :) :)

sziasztok
martina29

Tünci, milyen jó lenne az a fa nektek, ha lenne tüzelős kályhátok.
Vagy van egy ötletem. Rakjunk tüzet az udvar közepén és rendezzünk egy babanetes szalonnasütést!
Füstöljünk a szomszédok orra alá.

Betti
Kép
betti0412

Megcsináltam az ebédet, és két órát aludtam, most keltem fel.
Garázs pakolás ugrott, majd jövő héten beosztom szépen napokra, a koszt úgysem viszi el senki sajnos.

Betti
Kép
betti0412

Én is gondolkodtam valamin, de én inkább a nyelvórákon. Angolból középfokú nyelvvizsgám sokáig jól jött, de sajnos 3 éve nem használom, rohamosan csökken a szintem, és olaszt tanultam egy évig, azt jó lenne folytatni. Talán október környékén ráfekszek.
Ha a 20. heti is rendben lesz, akkor teljesen leadok minden munkát és akkor tényleg rengeteg időm lesz majd, remélhetőleg ez így is lesz, ha csak addigra ezt a gyermekemet is nem gyilkolom meg, ugye?
Gondoltam keresek valami tanárt itt, akihez el tudok járni és szépen átveszünk nagy léptekkel mindent ismét.

Betti
Kép
betti0412

Betti, ne mondj ilyet, egyiket sem gyilkoltad meg, nem a Te hibád volt.
A nyelvtanulás jó ötlet, olaszul én is tanultam.
Szalonnasütés mehet, utána pedig leküldünk egy tonna citromos nápolyit! :D

Martina, sajnálom nagyon... :(

Zaha

Kép
Kép
zaha

Először úgy gondoltam, nem foglalkozom vele. De néhány gondolat megfogalmazódott bennem.

1. terhességem, Franciska
20. hétig dolgoztam, problémamentes terhesség, zárt méhszáj, tökéletes paraméterek, nagy kislány. Nem cigarettáztam, nem ittam, szedtem a vitaminokat, csak dolgoztam és nagyon-nagyon jól éreztem magam. Ugye, az, hogy dolgozol, talán még megbocsájtható egészséges terhesség mellett.
Éjszakánként a saját vádam és az orvos szavai csengtek a fülembe, hogy nem az én hibám, ez genetika, ez ellen nem tehettem semmit.
Elszámoltam a lelkiismeretemmel, meggyőzve magam, hogy mindent megtettem érte.

2. terhessége, Kicsi Baba
Dolgoztam, a 12. héten terveztem, ha akkor minden rendben, eljövök. Problémamentes terhesség, zárt méhszáj, 10. héten magzatelhalás. Vitaminok szedve, cigi, ital, mozgás nincs. Orvosom szerint mikor a két sejt egyesül, és egy kr hibát kap, akkor, mikor szükség van rá, nem teszi a dolgát, elhal a Kicsi. Ezt is túléltem.

3. Terhesség
Július 1.-e óta táppénzen vagyok, ez idő alatt talán 4-szer vagy 5 ször voltam bent, sürgős esetben. Itthonról dolgozom, szigorúan csak 4 órát, koránt sem annyit, mint normálisan. A vitaminokat május óta szedem, mert akkor már késő, ha pozitiv a teszt, készítettem egy hónappal előtte a szervezetem. Tornázni júniusban voltam utoljára, én, aki előtte megbolondult ha kimaradt egy nap is.
Cigi nincs, ital sem. A nyáron bár voltunk wellnesen, usziban, mindenhol, soha egy merülésre nem mentem a medencében, mert ott volt a vészcsengő, hogy nem szabad, fertőző lehet, árt a babának.
4 napot szigorúan feküdtem, de általában minden délután két-három óra pihi, alvás, olvasás van.
Házimunka módjával, beosztva, ekkora lakást nem nagy cucc rendben tartani. Anyumat két hete nem láttam, mert nem ülök autóba vezetni, csak annyit, amennyi a Tesco-ig itt kell.
Az élelmiszereknél szigorúan megnézem mi van benne, igyekszem figyelni arra, mit viszek be.
Hetente járok Uh-ra, egyéb idegölő vizsgálatokra, betartva minden orvosi utasitást.

Mondjátok mi az, amivel elkerülhetem azt, hogy ne gyilkoljam meg a gyerekem? Mi az amit jobban csinálhatok?
Feküdjek le most és márciusban kelljek fel? Megcsinálom, ha ez kell.
De úgy éreztem megtaláltam azt az egyensúlyt, mikor még hasznosnak, jól érzem magam, nem erőltetve, de tevékenyen élek és talán így gyorsabban telnek a napok és nem figyelek annyira az aggódásra.

Azt az elképzelést pedig, hogy az előző két babám elvesztéséért, betegségéért én lennék a felelős, határozottan visszautasítom.
Mondjátok, mit csináljak, mitől lesz egészséges, élő gyermekem, aki tudja, írja meg, mi a garancia, megteszek mindent, hogy az legyen, csak mondjátok!!!

Betti
Kép
betti0412

Semmit nem kell másképp csinálni, nem erőlteted magad.Szerintem fő, hogy te magad jól érezd magad a bőrödben, mozogj, dolgozz, főzz, ha jól esik.És ha 7.hónapig esik jól, akkor azt kell tenni.Az észerűség keretein belül.
És elmondanám, hogy Czeizel doktor szerint igenis szükség van mozgásra, a simaizom mozgásával a harántizmok nem sérülnek, így a méh biztonságebn van.Szóval az, hogy semmi mozgás, az egy baromság.Csak meg kell találni a megfelelő mozgás fajtát.Pl.pilates, jóga.
A genetikával szemben meg semmivel nem lehet felvenni a harcot.Ehetjük a világ összes vitaminját egy oxigénsátorban fekve 9 hónapig.Ha a baba beteg, akkor mindegy sajnos mit teszel.

Zaha:köszi, hogy legalább te elmondtad a véleményedet az otthonszüléssel kapcsolatban.Egyetértünk, ahogy olvastalak.A többiek jól csendben maradtak ezügyben, ami nekem kicsit fura.

Kép
jázmin20

Helló!

Jázmin!
nem olvastál figyelmesen, Szinti, Betti és én is elmondtuk a véleményünket az otthonszüléssel kapcsolatban...

Betti!
Leírom itt, ami hirtelen bennem is megfogalmazódott, ha ez bánt vkit, akkor utólag kitörlöm..

Szerintem Martina egészen mást mondott, mnit amit értettél belőle..én a féltést, az aggódást, a figyelemfelhívást, az óvatosságra intést olvastam.Aztán ahogy elolvastam a reakciódat, ami szerintem túlzott, akkor feljebb mentem és megint elolvastam ,amit írt.Ugyanazt gondolom.
Most, persze aztán ,ha tovább beszéljük,akkor majd lehet másképp tűnik, de szerintem pont azon a módon érted félre, ahogy már többször volt itt félreértés, ne kelljen pééldálóznom, tudjátok miről van szó..

gyors elküldöm,folyt..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.09.19 15:22-kor.

KépKépKép
tünci28

Azt ,hogy túlreagálod azért gondolom, mert a gyilkolás szót használod és erről szó sem volt,magasságos ég, dehogy volt erről szó!!!!

Martina valószínűleg a túlféltők, túlaggódok táborát erősíti, megvan a törénetük(..megértem, ha már nem akar beszélni róla... :cry: ), megvan a miértje.Számomra nem furcsa, mert én pont ilyen vagyok, azt hiszem már mind tudjátok és azt is tudom, hogy nem mindenki ért egyet velem, nem mindenki ért meg.
Ahogy sokszor beszéltük, mnidenki a maga démonjával küzd.Akinek nem a fenyegető vetélés és nem a fenyegető koraszülés az, az nyílván nem fél mozogni, míg én, naponta képzelgem egy-egy riasztó tünetre ,hogy kiesik belőlem..

Emlékszel mit mondtam neked, amikor írtad az uzenetet, hogy reggel be kellett menni a kórházba???Vígasztaltalak ,hogy ennél sokkal súlyosabb vérzés is csillapodik a fekvés hatására, ne félj, de pihenj, ha kell egy hétig szigorú vízszintes.
Mert féltelek, de egy pillanatig sem gondolom, ohgy vakmerőségből, vagy felelőtlenségből ártanál a babádnak!Betti ,ezt egy pillanatig sem hiheted!!!!!!!!!!

KépKépKép
tünci28

És itt jön a személyes tapasztalat:
A test nem jelez időben ,nem szól, nem figyelmeztet.
Szól- e,ha nyílik a méhszáj?
Szól-e, hogy a derekam azért fáj, mert napokkal hamarabb megkezdődött a szülés?
Szól-e, hogy a borzasztó darabos vérzésem ,ha csillapodott egy hét fekvés után, akkor a pihenést úgy kell érteni azután is, hogy csak tisztálkodni lehet felkelni?
Szól-e, hogy a legkisebb mozgásra megint elkezdődik a vérzés?

Nem, nem ,nem és megint nem.

Amikor jelez, akkor már késő.Hidd el, szívből remélem ,hogy Te másképp éled ezt meg.Akkor én sem így gondolkodtam, most, ma ,nem mennék takarítani a garázsba.Azt hiszem ,hogy nem "okos" a testünk és nem mindig tudja, mi a jó neki..

Had meséljem ezt el.Amikor mondta az orvos , hogy sokat feküdjek, szigorú ágynyugalom, én azt úgy értettem ,hogy erősen lassítsak..Ekkor kb 18-20 hetes voltam.De azért a néhány órás fekvés mellett kiporszívóztam, megfőztem, takarítottam, apránként.
Tegnap nem vettem fel a telefont, mert ne mhallottam meg a porszívótól, pedig csak a hangyákat szedtem ki a sarokból, nem az egész lakást akartam.ÉS amikor a párom kérdezte, hogy mért nem vettem fel én meg mondtam ,hogy mert a porszívótól nem hallottam, szabályosan üvölteni kezdett velem ,hogy meg akarom ölni a babát??????????????????És tudod mit, nem bántani akart vele és nem azt mnodta ,hogy Violát megöltem, de sokkal jobban félt, mnit akkor és azt mnodta nem és nem engedi ,hogy a mnimum dolgoknál többet tegyek és azt is csak addig, míg egyetlen rossz tünet nem jelentkezik.

Nekem azt kell naponta hallgatnom, hogy mért jöttem már most táppénzre?Aki kérdi, nyílván nem állt egy 2m*2m-es kalitkában 11 órán át, nem hajol le egy műszakban 150* és nem időre megy pisilni.

Mondják, hogy mért kényeskedek, mért nincs nagyobb rend a lakásban ,ha már itthon vagyok?
Mert a múltkor nem kényeskedtem..nem időben.
Ha eljön az ideje nem fogok főzni sem, nem megyek a boltba sem, ha kell két hónapon át fekszem ,amíg túl nem jutok a kritikus heteken.

Én nem félek a genetikai vizsgálatoktól, még nem.De lehet, hogy fogok.Tehát ezt akartam mondani, mindenki a saját hátterével küszködik...
tünci28

Betti, bár tudnám... :(
Én úgy érzem, most minden jó lesz.
Ezt pedig tényleg felejtsd el. Nem Te okoztad. Nem tehetsz róla.

Zaha

Kép
Kép
zaha

És tudjátok mit, Tünci, Betti? Nekem is csak annyit mondott a váci kókler, nem kell feküdni, de pihenjek sokat. Én majdnem reggeltől estig feküdtem, mert olyan szarul voltam, és mégis.
Mai napig azt gondolom, hogy ha az elején vért vesznek...na mindegy, most nem ez a lényeg.
Nincs recept, a francba, tudjátok, már ezerszer átbeszéltük. :(

Zaha

Kép
Kép
zaha

Betti sajnos a genetikai betegséget így spontán
semmivel sem lehet elkerülni,ez már akkor eldől,amikor
megfogan a magzat!De...te megvéreztél és onnantól kezdve veszélyeztetett terhes vagy!Fruzsival én is így jártam(elöbb,mint te)de én tényleg betartottam mindent!Nem mostam ablakokat,nem kezdtem bele nagyobb munkába!Anyukám párszor eljött segíteni és annyi!De nem izgatott,hogy nem volt mindég minden a helyén,hogy nem volt csilli-villi minden!Szülés után 6 héttel mindent bepótoltam meszeltünk a férjemmel,kertet csináltunk...
Vigyázni kell magadra!Nem rosszból irtam,ez csak az én történetetm,az én véleményem....
Ez a terhesség most könnyebb....
szintus

Ja, és Tünci, Te se foglalkozz senkivel, aki ilyen kérdéseket tesz fel. Mi a fene közük van hozzá????

Mikor Vincével a 30. héten kinyílott a méhszáj, azt mondta a dokim, fekvés, nyugi. Én nem vettem komolyan, nem gondoltam, hogy baj lehet, pihengettem, de csináltam a dolgom. Szülés? A 38-39. héten, simán.
Most? Fekvés orrvérzésig, és...

Na, hát ilyen szép játék ez az élet vagy mi.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Hát nekem úgy magyarázta a dokim, hogy két ujjnyi a 25.héten,tegyem egymás mellé a két ujjam, számoljak férfiujjal és megmutatta mekkora a baba feje.. :cry: ha beilleszkedik, kicsúszik..két újjnyi a termniusban más,azzal még van ,hogy a szülőszobára se vesznek fel, hetekig is úgy lehet.

KépKépKép
tünci28

[quote="zaha"]J írta:zahaa, és Tünci, Te se foglalkozz senkivel, aki ilyen kérdéseket tesz fel. Mi a fene közük van hozzá????

Mikor Vincével a 30. héten kinyílott a méhszáj, azt mondta a dokim, fekvés, nyugi. Én nem vettem komolyan, nem gondoltam, hogy baj lehet, pihengettem, de csináltam a dolgom. Szülés? A 38-39. héten, simán.
Most? Fekvés orrvérzésig, és...

Na, hát ilyen szép játék ez az élet vagy mi.

Igaza van Zahának Tünci,ne figyeljél a buta kérdésekre!
Lényeg,hogy te meg a baba jól legyetek,a többi meg nem annyira fontos...(tudom,h anyagi szempontból nem könnyű,de mit lehet tenni ellene....)
szintus

Hát ez a Geréb Ágnes már sohasem nyugszik? Már rég be kellett volna zárni a bolondok közé. És azt is aki ezt tette a babájával.
A saját nyugalmam érdekében nem lehet egy kisbabát kitenni annak hogy vegetáljon. És én nem lennék képes,hogy a gyermekem szemébe nézzek és azt mondjam bocs én nyugalmat akartam, ezért te most növény leszel. Sok ilyen esetet láttam a Dévénynél. Az orvosoknak pedig semmi sem szent csak a pénz.
Meg az összetartás.
A genetika pedig tényleg genetika Betti szerintem ezt mi tudjuk a legjobban itt páran az ellen nincs apelláta. Aki ezt nem tudja nem is értheti ezeket a dolgokat.
De azért pihenj amennyit tudsz, merta vérzés nincs összefüggésben a genetikával. Én nagyon megjártam a lazaságom.A 29. héttől szigorú fekvés volt, de Bálint fiam így is előbb jött akelleténél. Nem volt könnyű vele és ma sem az.
De ne emészd magad a genetikáról nem te tehetsz azt az élet írta így. Azon még az álladó fekvés sem segít ebbn nagyon egyet értek Veled.
Mirci

mirci001

Borzasztó rosszul esett, inkább a helyes szó, hogy érzékenyen érintett, az a mondat, hogy ezt a babát is el fogom veszíteni.
Sok-sok órát töltöttem sírva, meg a pszichológusnál, míg elfogadtam, megértettem, hogy nem én vagyok a hibás.
Nem kell ez most, nem hiányzik, tudom, hogy mindent megteszek érte, ahogyan eddig is, nem vagyok felelőtlen, még ha aggódásnak szánta is, olyan dolgokat hozott és gondoltatott velem át újra, amit már rég eltemettem, és jött az újabb önmarcangolás, lelkiismeret furdalás.
Leírtam, ami épp rögtön érzelmileg eszembe jutott, mert ezt hozta ki belőlem, független mi volt a célja, és azt hiszem csak ennyi.
Ezzel a hozzászólással nem is szeretnék többet foglalkozni.

Jázmin, én indítottam a témát, és írtam is, hogy nem igazán van még kialakult véleményem erről, valahogy próbálom az otthonszülős oldalt is megérteni, de nem igazán tudom. Egyenlőre. Azért is nem írtam bővebb véleményt, mert még nincs kiforrott, de az erősen él bennem, hogy feletőtlenség.

Betti
Kép
betti0412

Na azért azzal vitatkoznék, hogy Geréb Ágnest be kellett volna zárni a bolondok közé.Ez durva és nem igaz.Szakember, aki nagyon sok szülést levezett otthon, csak persze előszeretettel kizárólag arról esik szó, amikor baj lett.Nem lehet ilyet állítani róla!!!
Mondom ezt én, aki semmiképpen nem szülnék otthon.

Tünci:elnézést a figyelmetlenségért.
Betti:igaza van a csajoknak, nem kell túlspirázni a dolgokat.

Kép
jázmin20

Igen, ezt a kérdést én is megkapom, hogy már táppénzen vagy?

Pl. kincstáros csaj telefonba, mikor születik meg az a baba? Márciusban.
Jaj, hát az még hol van és addig táppénzen akar lenni?

Betti
Kép
betti0412

Betti, ezekkel a soraiddal viszont 100%-ig egyet értek!Nem vagy hibás, ahogy egyikőnk sem.De elég egy mondat, s felszínre hozza.
A lényeg, ohgy aggódunk érted, ahogy magunkért, akár jelen ,akár jövő időben!!!Vigyázzunk magunkra!!!

Jázmin, nem akartam bő lére ereszteni a véleményem, nem igazán voltam benne biztos, hogy többeket is megmonzgat ez a téma, pedig most egész délután ezen agyaltam, később le is írom.
A lényeg hogy elviekben egyáltalán nem utasítom el az otthonszülést, de én semmiképpen nem vállalkoznék rá.A többit meg később.

De nagyon örülnék, ha Kisanya írna erről, mert Ő részese volt, úgy csak más, elsőkézből info.

KépKépKép
tünci28

De ne mondjon ilyet, hogy el fogom veszíteni. Tudjátok milyen lelkiismeret furdalást ébresztett ez a mondata? Mert mi van, ha történik majd valami, akkor itt úgy érzik majd, hogy én tehetek róla és megérdemlem?
Nem sprirázom én ezt túl, de lehet akarat nélkül, de olyan rossz, fanyar, önvádas érzéseket hozott fel, amik már rég eltemetődtek.
Nem tudom leírni honnan jönnek, de mostmár megint itt vannak és nem kellenek.
Francba az egésszel, meg fogok ebbe bolondulni.

Betti
Kép
betti0412

Ezen nem kell csodálkozni szerintem, én is meglepődnék, én is feltenném a kérdést.Aki nem ismeri az előzményeket, az honnan is tudhatná.Sőt, én is feltettem nektek nemrég, mert furcsállottam és magamból indultam ki.

Franka komám merre van???Minden oké?

Kép
jázmin20

Tényleg, Franka milyen rég volt már!

Betti
Kép
betti0412

kedvelem őt, vele jókat lehet dumálni, nem babás dolgokról is.

Kép
jázmin20

Remélem nincs semmi baj, csak nem tudott most jönni. De tegnap sem volt már.

Betti
Kép
betti0412

Na ,ezt jól megmondtad...

KépKépKép
tünci28

Franka hétvégenként ritkábban jön, de hétfőn biztos ír.

KépKépKép
tünci28

Hát igen, néha olyan szépen össze tudom szedni a gondolataim.

Szintus
Chilis Bab megvolt?

Betti
Kép
betti0412

Zaha, tudod, tényleg igazad van, milyen az élet. A fekvés, nem fekvéssel kapcsolatban. A mai blikket megvette a férjem, sosem szokta, most megvette, belenéztem. BB Évi, zárt osztályon, hetek múlva szül és füstöl mint a gyárkémény. Miért is nem ő veszíti el?
De ezt már annyiszor kibeszéltük, csak amíg nem ad rá értelmes magyarázatot valaki, örök kérdés lesz bennem.
De csak érjek egyszer fel a menyországba, első kérdésem lesz Istenhez.

Betti
Kép
betti0412

Holnap ragulevest csinálok meg csülköt sütök, vendégeknek. Reggel 5.kor be kell kapcsolnom a sütőt, hogy délre kész legyen, utána visszafekszek pihenni.
Mivel sütni nem tudok, a desszert fagyi lesz.
Találtam egy tök egyszerű barackos tora receptet, de még torta sütőformám sincs, úgyhogy marad a fagyi.

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?