Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt hittem nem voltam néhány napig, és alig birok majd visszaolvasni. :shock:
Nekünk tegnap megvolt a lagzi. Szerencsére ottalvósra volt szervezve, és csak ma jöttünk haza. Szonja is jól érezte magát. NAgyon sok fiatal volt, és marha jó hangulat. :wink: MAjd később teszek fel fotókat, de nincsenek még feltöltve.

Persze nem indult ám minden ilyen szép harmonikusan. Az autónk már nem először jól megszívatott bennünket. Első körben csütörtökön. Elmentem anyuval a keresztapámhoz a kórházba, és az egyik kereszteződésnél észrevettem, hogy nem fog a fék. MAjd össze fostam magam, de hazajöttem vele, pedig már odafele észrevettem. Itthon kiderült, hogy eltört az egyik hátsó fékcső... :shock: A szerelő rögtön meg is csinálta, és másnap ismét elindultam vele, szerencsére csak Aszódig. Ott hazafele jöttem volna, de az Istennek nem indult. A szerelő jó ismerősünk, úgyhogy egyből hívtuk is. Gondolom kihullott a maradék haja is mikor meglátta, hogy megint mi keressük... :wink: :? :lol: De most nem is tudta megcsinálni, mert az önindító szart be, és maradt a jövő hétre. Anyuék autóját kértük el, hogy el tudjunk menni az esküvőre. :?

Hát röviden ennyi, majd estemég leszek, ha tudok, de most nagyon fos, álmos vagyok... :oops:

thenus

Sziasztok!

Jó rég nem írtam, de azért időnként bekukkantottam. Velünk minden rendben, gyorsan telnek a hétköznapok, nap közben nem nagyon van időm netezni(azért vannak kivételek :lol: ), estére mire a törpök ágyba kerülnek, én is hulla vagyok. Anna minden "jót"elles a nővérkétől, állandóan őt figyeli, bálványozza, Sárika továbbra is kis csibész, csacsogó-fecsegő nőszemély :D

Tiiop, Piroska, Nircee, Tüccs, Andi,nagyon édesek a képek a gyerkőcökről egytől-egyig!!!!

Verna, örülök, hogy nincs semmi komoly bajod. És hogy Loli szépen javul.

Henus, várjuk a képeket! :lol: Mi jún. 27-én nmegyünk a barátnőmék esküvőjére, rá egy hétre júl. 4-én meg a bátyámék esküvője lesz. Sára koszorúslány lesz. Jajj, már nagyon várom azt az esküvőt!!(Tudjátok, ők azok, akik miatt el voltam kenődve másfél éve, hogy szakítottak :lol: )

Kicsinyítgettem képeket a lányokról én is, már régen tettem fel róluk:

Kép Meghitt csipeszezés

Kép Anni bébi

Kép egyedül eszek meggyet

Kép az eredmény

Kép reggeli zsömlézés

Kép csiniben

Kép Sári bébi

Kép Séta :)

Bocs, hogy kicsit sok lett, nem tudtam jobban szelektálni :wink:

Szép napot mindenkinek!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hello!
Na, akad pár percem, kihasználom én is. Megvagyunk, elég mozgalmasak a napok, mert Marci olyan, mint egy pusztító szélvész, Simi meg állandóan menni akar, de még nem tud, és hatalmasakat zakózik, mindig fejre, ma reggel már felszakította az állát, a nyelvét ész az ínyét. Nem komoly, de már kezdek aggódni, annyit koppan, ráadásul elég csúnyákat, pedig nagyon figyelünk rá, de elég egy másodperc, és már dől is! Ráadásul nem tanul a hibáiból, és újra meg újra ugyanott próbálkozik. :roll: Ráadásul ezerrel mászik, alig tudok utána futni, mellette meg ott van Marci, aki folyton nyúz, hogy "anyaaaaa, csináld ezt, anyaaaaa, gyere ide, anyaaaaaa.... stb.) Aztán itt van Finci is, a cica, aki végülis nem sok vizet zavar, de hát őt is etetni-itatni kell, ráadásul állandóan virnyákol, hogy menjünk ki hozzá játszani. Éjjel még bent alszik, de nappal kint van, elég sokat kalandozik, és már az egész környéket lenyúlta kajára. :lol: Egyébként haláli egy fazon, mindent kibír, és ezt vegyétek szó szerint!!!! Simi nem kíméli, húzza-vonja, nyomkodja, de ez a kis dög még élvezi is. :D
Marcinál is van változás: már vécébe pisil!!!! Kint a kertben már csak bilibe hajlandó, bent meg megy a vécéhez. Még nekem kell "csinálnom" a dolgot, de ez óriási haladás a korábbi sírásokhoz képest. Előbb-utóbb a kaki is meglesz, remélem. Pedig már ott tartottunk, hogy megvettük a világ leggiccsesebb wc-ülőkéjét, nem fogjátok elhinni: delfines kívül-belül,és még plusz halak is úszkálnak rajta!!! :oops: :oops: :oops: Marci választotta, mert tönkrement a régi, és kérdeztük, melyikbe lenne hajlandó kakilni. Ezt választotta. Beszereltük a vendég-vécébe (hogy lássa mindenki, ha-ha), persze Marci nem ül rá. :roll: :? . Mindegy, most van egy gyönyörűségünk odalent. :lol:

Katica,
jaj, de jó, hogy tettél fel képeket!!!! Nagyon szépek a lányaid!!!! A férjed meg nem semmi a két gyerkőccel! :shock: :D

Henus,
képek????? :wink:

Kép
Kép
nircee

Nircee: emlékszem, eleinte Loli is borult állandóan, mikor felállósdit játszott, körbe kellett rakni mindenfélével (pl. szopipárna), de hamar elmúlt. :)
A mindent kibíró macskát pedig becsüljétek meg! :D A mienk is ilyen szerencsére, de ritka! Nálunk Zorka már családtag, mikor Loli "főz", akkor Zorkának is terít külön. Szerintem nagyon jót tesz a gyereknek az állat társasága!

Amúgy ma voltam kineziológusnál, nagyon jó volt! Kifejezetten élveztem a kezelést, és úgy jöttem ki, hogy tele vagyok energiával, minden bajom csipcsup problémának és távolinak tűnik. Egy hónap múlva kell csak mennem legközelebb, de szívesen is megyek, mert tényleg jót tett! :D Ja, és rendeltem "családfa-állítást" is magunknak, ami állítólag segít abban, hogy Loli személyiségét jobban megértsük, és tudjuk, hogy kell őt nevelni, hogy álljunk hozzá. Kíváncsi leszek, mi sül ki belőle, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz haszontalan.
Vendég

Ichtus, csodaszépek a lányok!!!! :D Olyan élvezet nézni őket, Sára olyan , mint egy angyal!

Mára ennyire futotta, csak olvasó-módra vagyok képes..

KépKép
tüccs

Henus,
jó kis kaland :)

Ichtus
nagyon édik a képek. A férjed két gyerekkel :) Rutinos apuka :)

Nircee
gratula! :) Most nézegethetitek a delfines cuccost :). Vannak gyakorlatok arra, hogy fejleszd az egyensúlyérzékét, de sokat fog még esni. A parkettán nem is annyira gond, mint a kövön vagy a betonon. Egyébként van erre fejvédő, de ilyenkor elég meleg. Az a baj, hogy még nagyon fiatal szerintem ahhoz, hogy járjon és nehezebben fog kialakulni neki az, hogy megtartsa a fejét, amikor esik. De már nem is emlékszem, mikor tanulta ezt meg Didri, mert ő is sokszor beverte a fejét szegénykém. Ez általában a második gyerekeknél így megy, mert a nagy tesó mellett mindent megtanul, de még nem érett rá annyira. Nem tudsz, mit csinálni, nem lesz könnyű...
Szegény macsek. :) Az egyik nálunk is tűrőképesebb, de már azért unja, sokszor elmenekül a gyerek elől. :)

Na, megyek tanulni.

Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nircee, gratula Marcinak! Laurának esze ágában sincs a peluson kívülre pisilni. Próbálkoztunk már fűbe, WC-be, bilibe, de semmi. Már nem is stresszelem magamat ezen...

Ichtus, nagyon szépek a lányok és Anni nagyon nagyot nőtt.

Tiop, Sárga vagyok az irígységtől, hogy eljársz bulizni. Apa mit szólt a képekhez?

Henus, sajnálom ezt a kocsi mizériát.
Szombaton mi is esküvőn voltunk, de csak olyan szolíd 20 fős, Polgármesteri Hivatalos, másodszorra házasodunk össze, bár év elején váltunk el, esküvőn. Utána a Trófeában volt vacsi, hát nem nagyon tudtam választani annyi kaja közül. :shock:

Lányok! Nálunk a fű már OK. Tegnap a medence vize is 24 fokos volt (Laurát ki sem lehet szedni). Mit szólnátok egy talihoz nálunk? Akár ezen a héten, vagy amikor többeknek is jó. Csinálnék szenyákat, valami ropogtatni való is lenne, meg ücsi, stb. Hozhatnátok fürdőrucit, felfújhatnék két kisebb medencét is, meleg vízzel töltve, meg az ugrálóvárat. Van homokozó, hinta, csúszda. Jobb, mint a Margitsziget. :wink: Szóval?
Vendég

Pilla
nem akartok az államvizsgám után talizni? Egyébként hogy fürdenek a gyerkőcök? Úszópelusban?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla: a hét második felére rossz időt mondanak (mi azért fel sem raktuk még a medencét), amúgy ok. :)

Piroska: nekünk van pelenkabetétes fürdőbugyi, én arra esküszöm. Ez egy fürdőgatyó, ami dupla fenekű, combnál gumírozott, így nem jön ki belőle a kaksi. (Tényleg nem.) Lényegesen gazdaságosabb, mint az úszópelus, mivel a legdrágábbat is 700 Ft-ért vettem a turiban (újat). Már nem is tudom, hanyadik méretet használjuk, van olyan méret, amiből kettő is van (de mondjuk mi sokat úszunk Lolival). Alkalmanként jó az úszópelus is. :)
Vendég

Akkor legyen jövő héten. Nekem szinte teljesen mindegy, csak találjunk egy időpontot ami sok mindenkinek jó.
Amúgy mi már múlt héten összeraktuk a medencét, és kb. 4 napja már fürdeni is lehet benne.
Piroska, Laura pucéran fürdik. Eddig még soha nem pisilt, sem kakilt bele a vízbe. Amúgy van uszispelusunk is, de csak akkor adom rá, ha nem itthon pancsol...
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dicséreteket a lányok nevében! :lol:

Hű, Pilla, ez a tali nagyon jól hangzik!!!! :lol: A jövő hét nekünk is jó. (Hétfő kivételével)Tiszta jó lenne! Kb. egy éve voltunk nálatok, mikor hárman pocakosak voltunk, az óta szaporodott a gyerekállomány :lol:

Mi pünkösdre hazamegyünk anyukámékhoz, csütörtöktől hétfőig leszünk.

Piroska, sok erőt a tanuláshoz, meg Szantre neked is, gondolom te is el vagy havazva az államvizsga miatt. Neked mikor lesz?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, azóta már voltatok itt Anni babával is. :wink:
Vendég

Pilla,
a jövő hét nekünk is jó! Szuper lenne összefutni!

Kép
Kép
nircee

Helló!
Most csak gyorsan:
Pilla!
Mi is tökre szívesen elmennénk hozzátok. Nekünk is jó lenne a jövőhét, kivéve a keddet. :D

Kép
Kép
giga1

Tudom, Pilla, csak most arra gondoltam, hogy akkor volt nagyobb tali nálatok. Nem felejtettem el az őszit sem! :wink: Csak rosszul fejeztem ki magam :oops: :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Giga, de jó lenne veletek is találkozni, és személyesen megismerni titeket!! :D Remélem, összejön, hogy mindenkinek jó legyen.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jövőhét szerdától írja újra a 30 fokokat, úgyhogy az időpont szerda, csütörtök, vagy péntek lenne. Ami a legtöbbünknek jó. Biztos meg tudunk egyezni, hogy melyik nap legyen. A nagy medencében viszont le fog hűlni pár nap alatt a víz, úgyhogy csak a nagyon bevállalósak hozzanak fürdőrucit. :lol: :wink: A kicsiknek viszont lesz pancsolási lehetőség.
Várok még jelentkezőket. Henus? Tiop? Tüccs? Szantre? Piroska? Tusi? Andibab? Pimpo? Mali (bár ők most nayaralnak)?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.28 20:22-kor.
Vendég

Pilla
én nagyon tanakodom rajta, szuper lenne megismerni személyesen is titeket. Ez délelőtti vagy délutáni program lenne??

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Én is csak olvasó üzemmódban vagyok. :oops:

Nagyon jó lenne találkozni veletek! Az a baj, hogy én hétköznap dolgozom, Zsófi meg bölcsiben van. Szóval nekünk ideálisabb lenne a hétvége.
Ha nektek viszont a hétköznap jó, akkor is megpróbálnék kitalálni valamit. Jó lenne nagyon összeereszteni a babókat, meg persze minket is... :-)
Majd figyelgetem a fórumot, hogy találtok-e időpontot, aztán majd jelzek, hogy tudunk-e jönni.

Vigyázzatok magatokra!
Puszi
Márti
Vendég

Szerintetek mennyire vagyok szédült? Betettem a kávésbögrémet a mikróba cukorral kávé nélkül. :) Lehet, hogy kéne egy kicsit aludnom...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla, mi is nagyon szívesen mennénk a talira Márkkal. Nekünk a péntek (jún.5.) kivételével bármi jó lenne :)

Majd már én is teszek fel képeket.. ha eljutok odáig..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Akkor marad a szerda, vagy a csütörtök.

Tüccs, én délelőttre gondoltam, mondjuk 10 órától, de gondolom folyamatosan érkeztek majd, úgyhogy lesz, aki csak 11-re ér ide. Maradni pedig addig lehet, amíg csak akartok, vagy tudtok. :wink:
Vendég

Nekünk mindkét nap jó. :D

Piroska,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Helló,

Bocsika, de azt mondtam teszek fotókat, és egy hétre eltűntem... :oops: Annyira nehezen tudtam kipihenni ezt az esküvőt. Nem is a bulit, hanem , hogy előtte napokban is rohadt korán keltem, és rohadt későn feküdtem. Szóval fos voltam. Egyébként meg kint kertészkedtem, meg átültettem a muskátlijaimat, mert vettem anno vagy 20 tő pirosat, amiről mikor kinyíltak kiderült, hogy a fele rózsaszín. Így most vettem még annyi pirosat, hogy legalább elől egyforma legyen... :x
Amikor meg nem kertészkedtem, akkor bertészkedtem idebent...
Most próbálom Szonját rávenni az aludásra, egyenlőre kevés sikerrel. :?

Pilla, olvastam itt egyik nap a felhívásodat a talira, de azt hittem csak a csömörieknek szól. :oops:
Nekünk jó a szerda is meg a csütörtök is... :wink: És hogy tervezed a "süti- ropi -táncot"? Mármint hogyan osztjuk el a költségeket? VAgy megbeszéljük, hogy ki mit hoz? Ez most csak úgy hirtelen eszembe jutott... :roll:

NA bocsi, majd talán folytatom később, most mennem kell...

thenus

Hűűű! De jó, hogy ilyen sokan leszünk. :wink:

Henus, konkrétan sehogy nem osztjuk el, mert nincs.
Veszek ücsiket, meg rágcsákat, készítek valami gyors sütit, esetleg egy gyümölcsalátát. Persze, ha valaki akar hozhat még házi készítésű sütit, pogácsát, bármit. Katica múltkor muffint hozott, el is fogyott mind egy szálig. Ha megéhezünk, összedodhatunk pár szenyát is.
Vendég

PIlla, dehát pont ez az, hogy TE veszel üccsit, TE veszel rágcsát, TE csinálod a sütit (gondolom a hozzávalók sincsenek ingyen), meg a gyümölcssali sem mind a kertedbe terem. :lol: Szerintem egyikünk se várja el, hogy ennyiünket megvendégelj. :wink: Szerintem ha tényleg sokan leszünk ezt beszéljük majd még át :wink:

NA most megint csak ennyi volt, mert mennem kell... :?

thenus

Pilla
nekem elég húzós a dél-időszak, mindhárom gyerek eszik-alszik. Ha Dóri nem alszik ebéd után, tiszta kezelhetetlen lesz, nem élvezné a helyzetet. Majd legközelebb.

KépKép
tüccs

Most csak a képek, aztán egyszer tényleg összeszedem magam és írok is valamit.. :oops:

Kép
Kép
Kép Kép Márk a nosztalgia gőzmozdonyt csodálja ;)
Kép
Kép A városligeti játszin
Kép Túrázunk

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Nekünk is mindegy, hogy szerda vagy csütörtök.

Tüccs!
Akkor gyertek el délután! Szerintem mi is úgy fogjuk csinálni, hogy megpróbálom a lurkókat dél körül letenni, és akkor már leg-legkésőbb 2-kor fent lesznek. 3 felé át tudunk menni. Jó lenne, ha Ti is ott lennétek!

Piroska!
Nagyot nevettem a mikrós sztorin! :lol:

Katica!
Tündériek a lányok! Nagyon jól néz ki Anna az etetőszékben. :lol: Sárika pedig nagyon kis csinos a fehér ruciban. Biztosan nagyon szép lesz koszorúslányként is! Gratulálok bátyádéknak, hogy újra összejöttek, és meg is házasodnak!
Én is nagyon örülnék, ha megismerhetnélek Titeket is!

Szantre!
Végre oda tudnám adni a mellszívót! :wink: :oops:
Nagyon helyes Márk a képeken!

Pilla!
Én szívesen csinálok valamilyen sütit!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Na, már megint van valami bajom. :) Lányok, ti hogy tanítottátok meg a gyereket, hogy ne menjen ki az útra a bringával? Szerintem fogok rá tenni madzagot, mert ezt én nem vállalom be. Most tanítom, én eddig nem mertem kimenni vele az útra, csak a belső kertbe, de ott is jól elvolt. Az apja kezdte kiszoktatni, de én nem mertem, mert én minden nap kettőkor kelek, nem olyan aktív az agyam, hogy időben tudjak reagálni. Felelős anyuka így nem megy ki a gyerekkel az utcára bringázni szerintem. Na, tegnap úgy éreztem, hogy most megpróbálhatjuk, de amikor tizedikre sem állt meg, amikor szóltam, akkor mondtam, hogy ok, akkor babakocsiba be és kész. Már megvan a módszer, hogy csatolom rá a babakocsira a bringát, feltettem, majd odaadtam az egyik szomszéd kislánynak. Amikor a kislány megunta, mondtam, hogy jó, akkor még egy kicsit mehet, Didrike, mint egy kisangyal, megállt, ha szóltam, nagyon rendes volt, majd egyszer egy hirtelen kanyar és ki az úttestre. Hát azonnal hazahoztam, mondanom sem kell, de én annyira félek ettől, hogy az hihetetlen. Fogok rá tenni madzagot. Sőt, már most keresek valamit.
Ha van valamit ötletetek, mondjátok már el nekem is.

Tegnap voltunk hasi ultrahangon, mert oda is elküldtek. Lányok, ha kértek valahová időpontot, utána telefonáljatok vissza, hogy be van-e írva. Vagy kérdezzétek meg a nevét annak, aki bejegyezte. Ne tudjátok meg milyen kellemetlen volt, amikor a fickó elkezdte nekem magyarázni, hogy lehet, hogy másik kórházat hívtam, vagy nem ultrahangra kértem időpontot. Mondtam neki, hogy igen, valószínűleg én vagyok szellemi fogyatékos, ők meg a tökéletesek. Közben meg a gyerek ordított, mert félt! ÁÁÁÁ...
A vicc az egészben az, hogy háromszor kérdeztem rá, mert meglepett, hogy két nap múlva kaptam időpontot, azt is megkérdeztem, hogy mit ehet a gyerek és mikor ehet utoljára, háromszor megkérdezte tőlem a nő, hogy kontrollra megyünk? Ezek után jött a kérdés a helyszínen az orvostól, hogy akkor valószínűleg nem ezt a kórházat hívtam, nem lehet? Hm... Eddig ragaszkodtam a Bethesda-hoz. Na, mindegy! Ez még nem fog eltántorítani, de most már résen leszek. Azért ez hihetetlen, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga, a 3 órával az a baj, hogy ha délelőtt 10-11-re ideér mindenki, 3-kor már nem lesz itt senki, mert legkésőbb 2-3-kor alvás van a legtöbb gyereknek (az eddigi bulik tapasztalata).
A délutáni szervezéssel meg az a baj, hogy Laura is minimum 2-4-ig alszik.

Kinek mi lenne a jobb? Délelőtt, vagy délután?
Vendég

Piroska,
hát, mi sehogy. Egészen egyszerűen nem megyünk biciklizni utca mellett, csak olyan helyen, ami zárt. Ha megyünk valahova, akkor séta van vagy babakocsi. Nem is szoktattam rá, eszébe sem jut, hogy motorozni/biciklizni lehetne máshol is, mint elzárt területen. Pont azért nem szoktattuk rá, amit írsz, sokszor látok a járdán vadul motorozó kisgyerekeket, hát nekem akkor az égnek áll a hajam, az egy ketyegő bomba! Mintha egyedül sétálgatna. A gyerekben még nincs felelősségérzet, szerintem ilyen korban ezt nem is lehet elvárni tőlük, nekünk kell helyettük vigyázni. Persze mindenki maga ismeri a gyerekét, és lehet, hogy én aggódom ezt túl, de én bizony nem engednék egyetlen gyereket sem motorozni az út mellett 4-5 éves korig. A baj olyan hamar megtörténik, és ami elkerülhető, azt legalább próbáljuk meg elkerülni - sajnos ezt személyes tapasztalat ugyebár... :cry: :oops:

Pilla,
nekünk a délután jobb lenne, akkor Simi sem alszik (egyébként de. 10-12-ig van az alvóideje), Marci is kipihent. 3-1/2 4-től bármikor. Persze, ha a többieknek a délelőtt jó, az sem gond, akkor is megyünk, csak kényelmesebb a délután. (Ha már kérdezted :D )

Kép
Kép
nircee

Ja, Szantre,
szuperek a képek!!!!! :wink:

Kép
Kép
nircee

Akkor eddig 3 délután, 1 délelőtt.
Vendég

Nircee
az a baj, hogy nem aggódod túl, abszolút igazad van. De a madzag nem megoldás vajon?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok! Loli kb. fél 3-tól alszik, úgy fél 5-5-ig. Mondjuk megpróbálhatom korábban letenni, de nem nagyon szokott elaludni... Szóval nekünk a de. lenne a jobb, de ha délután, azt is meg tudjuk oldani, csak akkor mi később mennénk.
Mondjuk hozzánk kár alkalmazkodni, mi lakunk a legközelebb, 5 perc alatt ott vagyunk. :D

Bicajozás: nekünk a kismotor valahogy kimaradt, mivel elég vacak az utcánk, ugyebár. A nagyszülők meg rögtön 3 kerekű bringákat vettek Lolinak. Ezeket meg ugye nem tudja tekerni rendesen - még mindig - ezért van rajtuk nyél, amivel mi irányítjuk hátulról - az egyik bringán gyárilag van, a másikra a Papa szerelte rá. Szóval nem gond, oda megy, ahova mi irányítjuk, és csak olyan helyen engedjük egyedül tekerni - most már az is szokott sikerülni -, ahol biztonságos. Egyébként most van az Auchanban nagy bringa-akciózás 4 kerekű (segédkerekes) bringákból, most olyanra pályázik Loli nagyon. :) Méretben már jó is lenne, de tekerni még csak lejtőn lefelé tud, szóval egyelőre gyakorolunk a kis 3 kerekűkön, csak már kezdi kinőni.
Egyébként mi szoktuk neki mondogatni, hogy vigyázni kell, ha jön az autó - nem bringázás közben, hanem úgy általában, ha kimegyünk az utcára. Igaz, nálunk alig van forgalom, de már ő mondogatja, hogy nem szabad kimenni, ha jön az autó.
Vendég

Lili nagyon sokat motorozik és biciklizik is. Mi lakó-pihenő övezetben lakunk, úgyhogy elvileg itt csak 20-szal lehetne közlekedni az autóknak. Persze ezt sokan nem tartják be, de szerencsére a mi utcánk zsákutca, a végén körforgalommal. Oda szoktunk kimenni és ott tudnak a csemeték körbe-körbe menni. Ilyenkor itt mindig kisebb banda verődik össze. :) Ha pedig elmegyünk mondjuk zöldségeshez, Lili akkor is hozhatja a motorját vagy a biciklijét. A forgalmasabb úton mindig a járdán megyünk, a kisebb forgalmún pedig mehet az úton. Ő már nagyon ügyes olyan téren, hogy ha meglátja az autót közeledni, akkor automatikusan lemegy az út szélére és megáll, ha szólok neki szintén. Most tanítom neki, hogy a kereszteződésekben mindig meg kell állni, és körülnézni. Persze ezt sűrűn elfelejti, ha nem szólnék neki simán kimenne az útra. Egyébként pedig edzésben vagyok, mivel sokszor szaladok mellette a babakocsival. :wink: :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Pilla, nekünk tulajdonképpen mindegy, mikor mennénk, mert Sára nem alszik délután, Anna meg mindenhol el tud aludni, ha fáradt. De jó, hogy ennyien leszünk!! :D Én is sütök vmi sütit. Igaza van Henusnak, hogy nem jó, ha mindent te csinálsz egyedül.

Szantre, nagyon jó képeket csináltál! Márk mennyire nagyfiús már! Eszembe jutott, hogy nemrég mutattad azt a videót, mikor Márk pár hónaposan a játszószőnyegen egyedül mozgatta meg a játékokat, és most meg már igazi legényke :lol: Az a vonaton kinézős kép nagyon tetszik :D

Piroska, tudom, hogy nyakadon az államvizsga, de azért egy délelőttöt, vagy délutánt(még kiderül mi lesz) megengedhetsz magadnak meg Didrinek, hogy eljöjjetek, nem? Bár nem beosztani akarom az idődet, tudom, hogy ilyenkor minden perc aranyat ér :wink:
Motorozáshoz nem nagyon tudok hozzászólni, mert Sára nem nagyon szokott az utcán motorozni, inkább sétálunk, ha igen, akkor sem száguldozik szerencsére. Nem tudom, mennyire válna be a madzag, szerintem, ha mindig mellette mész, szaladsz, és megfogod, mielőtt a kereszteződéshez értek, nem lehet baj. Közben meg tanítgasd neki, hogy ott mindig meg kell állni.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szia, Katica!

Hát nem tudom, nem nagyon merem megkockáztatni most, hogy elmászkáljak, mert akkor már csak egy hét lesz az államvizsgáig, nem is tudnám jól érezni magam. Kár, hogy nem később lesz ez a tali. :(
Tanítgatom neki, egész nap azt csinálom. De azért nehéz. A férjem ma kiment vele és azt mondja, hogy nem volt vele gond. Na, majd kiderül.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla, nekünk is inkább a délután lenne jó, úgy kb. 4 felé.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pilla, és én is szívesen sütök valami sütit, vagy viszek rágcsát!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Én beszállok az ücsikbe (rostos, szénsavas? - lehet szavazni!) Sajna a sütést nem tudom bevállalni, a legelemibb dolgokra sincs időm, de innivalót szívesen viszek!

Nekem az a bajom az "XY már nagyon ügyesen tudja, hogy...." mondatokkal, hogy azért nem vennék mérget rá, hogy mindig 100%-ban betartja ilyen korban. Marci is rengeteg mindent tud már, itthon is és az utcán is. Ő is félreáll, ha jön egy autó, mert azt "el kell engedni", sőt, séta közben is megáll, hogy elmehessen. Persze tudja, hogy a konnektorba nem dugunk semmit, stb... DE! Néha teljesen elmegy az agya, és egyik pillanatról a másikra megbokrosodhat, és ILYENKOR történik meg a baj. Hiába megy általában szépen magától, ha egyszer csak eszébe jut valami, és lehajt az úttestre, ahol éppen jön egy őrült autós 60-nal. Persze nem azt akarom én sem mondani, hogy burokban nőjenek fel a gyerekek, mi sem kíméljük Marcit, de pl. épp ma délelőtt mászott fel a létrán a csúszdához, és eddig sosem esett le (hónapok óta fel tud egyedül mászni), ma meg az utolsó lépcsőfokon megcsúszott, és ha a férjem nincs mögötte (nem sogjuk soha, de ott állunk), akkor 2,5 méterről zuhan le a vas létrafokokról! Én Simi esése után tanultam meg, hogy biztonság kérdésében nincs lazaság, igenis előzzük meg a bajt, legalábbis amit meg tudunk. Úgyis olyan sokmindent nem tudunk. Senkinek nem kívánom azt a hónapokig tartó önmarcangolást, bizonytalanságot, aggódást, hogy mi lesz vele, nem lesz-e maradandó következménye stb. És ő még szerencsésen megúszta!
Úgyhogy lányok: ÓVATOSAN az úttest mellett, én azt mondom!

Kép
Kép
nircee

Én is délutánra szavazok, kb. fél4 4-re ott is tudnánk lenni.
Ha mindenki sütivel jön, én vinnék innivalót!!

KépKép
tüccs

Lányok, ha mindenki hoz mindent, akkor én tulképp mivel készüljek? :shock:

Nálunk ücsi és ropogtatós mindig van itthon, úgyhogy az lesz. Akkor sütit nem sütök...

Páran még nem nyilatkoztak, úgyhogy egyelőre az időpont CSÜTÖRTÖK, érkezés DÉLUTÁN 3 ÓRÁTÓL.
Címet telefonszámot priviben küldöm.

Na pá!
(Mára húzok, mert nemsokára jön a tesóm, este meg moziba megyünk apával.)
Vendég

Én sem vállalok sütést, de szintén üdítőre gondoltam.

Nircee: egyetértek, hogy egy ekkora gyerkőc még teljesen megbízhatatlan. Meglát valami érdekeset, kirohan, stb.
Mi utcán mindig fogjuk a kezét, ha gyalog megyünk, csak teljesen forgalommentes szakaszokon mehet egyedül. Az utcánkban pedig nagyon figyel az autókra - mondjuk nálunk tényleg nagyon kicsi a forgalom, ráadásul nem is aszfaltos, így nem tudnak gyorsan menni. Csak hát próbáljuk tanítgatni, mert így önállósul előbb-utóbb... Ha mindig fogjuk a kezét, akkor nem tanulja meg.
Csúszda: na, mi is állandóan állunk Loli mögé, nekünk nem hagyományos mászóka van, hanem egy palánk, keresztbe "lépcsőkkel". Elég biztonsággal mászik fel rajta Loli, de mostanában mániája, hogy mindenfélét fel akar cipelni magával a toronyba, így csak egy kézzel kapaszkodik - már ha kapaszkodik. Hát ilyenkor mindig mögéállok, mert nálunk pont ott van a kerítés beton alapja, ha leesne, oda vágná be a fejét. Most fogjuk kirakni gumitéglával, akkor azért nyugodtabb leszek. Körben meg fű van, az jobban tompít, mint a gumitégla. :)
Vendég

Nircee
tettünk a bringájára madzagot és úgy voltak tegnap a férjemmel kint, azt mondta, hogy egész jól ment. Egyébként egész végig gyakorolták az állj meg, mehetsz, megint állj meg, megint mehetsz-et. :) Szerintem sem megbízhatóak, én sem tartom jó ötletnek, hogy csak úgy elinduljon, hiszen az orrom előtt ment ki az úttestre. Ha akkor jön autó... Na, inkább nem gondolok bele. Pedig mellette álltam, de egy másodperc volt az egész. Mire kapcsoltam, már kint volt. Nem véletlen, hogy eddig nem mertem megpróbálni.

Lányok, ti láttátok, hogy van olyan, hogy Disney magic english? Mit gondoltok róla? Nekem egész jónak tűnik, így szép lassan tanulgathat a gyerek angolul. Egyébként azt olvastam, hogy ha a gyerek két-három éves kora körül sokat hall egy nyelvet, könnyebben tanulja meg utána. Igaz, hogy én két nyelvet hallottam folyamatosan, én tényleg érzékelem, hogy nekem a másik sem idegen egyáltalán. Nem tudom, de gondoltam, lehet, hogy jól fog jönni az, hogy néha ránéz, hallja, aztán csak tudatosuljon benne, hogy valamit mondogatnak ott, aztán majd még meglátjuk. Persze nem úgy gondoltam, hogy ezt nézegesse egyfolytában, hiszen ez 6-10 éves gyerekeknek való, hanem néha (egy héten egyszer) berakom, kikapcsolódásnak se rossz, aztán majd ha nagyobb lesz, akkor fog tudni tanulni belőle. Most csak azért tenném be néha, mert legalább felkeltem a figyelmét, aztán majd később tanulhat belőle. Ti mit gondoltok?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: akkor inkább naponta, rövid időre! Én is hallgattatok néha Lolival angolul meséket - szerintem tök mindegy, hogy mi, csak angol legyen. Elmo-t és Dora-t szokott így nézni.
Bár mostanában, hogy jó idő van, nagyon keveset vagyunk bent és nézünk mesét, így még az énekeket is elfelejtette, amiket eddig tudott. De mindegy, majd ha rossz idő lesz, megint tanulunk. :) Most inkább kint játszunk.
Vendég

Sziasztok!

Nekünk jó a csütörtök, és a délelőtt volna a tutibb, de a délutánt is megoldjuk. :wink:

Bicikli, motor: Mi már régóta motorozunk, az az amivel simán elindulok Szonjával postára, boltba, stb. A járdán megyünk, de vannak helyek ahol muszáj kimenni az útra mert vagy nincs járda, vagy olyan rossz, hogy gyalog is a nyakam töröm. :? Eleinte futottam utána, vele, mellette. A kereszteződéseknél most is mindig futok utána/vele, hogy el ne felejtsen megállni. Én azt gondolom, hogy előbb vagy utóbb meg kell tanulni ezeket a szabályokat is.
Biciklink van 2 háromkerekű, de azokkal nem nagyon megyünk, mert hosszú távon nem birja tekerni, tolni szoktam. Most ő is áhítozik egy olyanra mint Loli, és kapni is fog a szülinapjára, mert érdekes módon olyannal sokkal jobban közlekedik, mint a háromkerekűvel. :shock:

Látom, hogy itt mindenki felajánlkozott már sütire, vagy üccsire csütörtökre, úgyhogy én akkor vinnék gyümit. :wink:
Pilla, ne aggódj, hogy neked nem jut semmi...te adod a helyet. :wink: :D MAjd priviben beszéljünk már légyszi, hogy pontosan hová is kell menni, meg esetleg cseréljünk telószámot. :wink:

thenus

Verna, honnan van Dora babás mesétek???? Nekünk is nagyon jó lenne, Dóri olyan babát kapott apától mikor Miamiban volt..

Pilla , majd nekem is küldd el légyszi a címet, én gps-szel mennék... meg persze telszámodat is légyszi. Köszi!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

A híradóban láttam, hogy Lara baba új szívet kapott, és jól van! Annyira örülök!!! :D :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?