Sziasztok!
Tudom, hogy ezer éve nem jelentkeztem, ég is a fejem miatta
de sokminden összejött manapság...
Próbálok visszaolvasgatni, talán menni fog.
Egy téma ragadott csak meg igazán, ez a spirál-mizéria... Nekem egyszerű a véleményem róla: dugja fel magának, aki kitalálta! Egy barátnőm a hülye spiráltól lett meddő.
Szerintem, ha valaki már "letudta" a gyerekvállalást, vagyis nem akar többet, akkor a legtisztább és legegyszerűbb megoldás a petevezetékek elvágása. Osztán jónapot... Egyszerűbb nekünk, nőknek felfogni és megérteni ezt, mint a pasinkat arra kérni, hogy "sterilizáltasd magad édes, jó?"... kevesen mennek bele... És nekem is nagyon idegen ez a folyamatos abortusz-izé, ahogy a spirál működik.
A szobatisztasággal kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy ovi előtt nyáron Bogika 2 hét alatt cakk-pakk letudta az egészet, mindenféle stressz nélkül. Csak hagyni kellett, hogy a maga ritmusában érjen meg rá. "Baleset" is csak nagyon kevés volt! Roni meg ugye ezerrel figyeli, mit csinál a nővérkéje, és már volt, hogy rákéredzkedett Bogi után a wc-re ő is... igaz, mondta a maga nyelvén egy darabig, mire a béna anyja felfogta
persze nem alkotott semmit bele, csak feszített, mint pók a lucernásban. És mostmár rendszeresen szól, hogy "kaka" meg "pis" és fogdossa a pelust.
Beiratkoztunk a bölcsibe, mi a legelső nap délelőtt 10-kor voltunk, és már az 50. hely körül jártunk - bár Roni előjegyzéses, hála az égnek, így van remény. Egyik barátosném másnap, vagyis utánunk 1 nappal iratkozott fel a kisfiával, és nekik már csak a 191. hely jutott... őrület...
Nekem szeptember 1-el meló, de hogy konkrétan mi, azt még nem tudom. A személyzetisek azt mondták, hogy a felgyűlt szabadságokat nem fizetik ki, azt mindet ki kell vennem, és majd csak ha az lejárt, akkor fognak "keresni valamit"... szép kilátások...
A házunk épülget, és sajnos nem véletlen a kifejezés. A fővállalkozó 7 hete nem fizette ki a kőműveseket, így azok most leálltak, majd ha pénz lesz, meló is lesz. Meg tudom őket érteni, de így minimum 1 hónapot csúszunk, legkorábban szeptember végén fogunk költözni. Bár a férjem megígérte Boginak, hogy már az új házban fogjuk ünnepelni a szülinapját októberben, remélem, nem hiába ígérgette. Persze a fővállalkozót egyszerűen képtelenség volt elérni, hogy beszéljünk vele, csak akkor állt velünk szóba, amikor az ügyvédünk hívta fel. De akkor rögtön.
Természetesen fizeti majd a kötbért, vagy más, "természetbeni" módon megoldjuk a dolgot. De pénzt tőlünk csak akkor lát, ha megtörtént a ház kulcsrakész átadás-átvétele, szerencsére a bank ragaszkodott ehhez, és a pasi alá is írta.
De a családunk gyarapodott! Megőrültem... vettem egy óriás schnauzer kiskuttyot. Most 7 hetes, még a tenyésztőnél van, pünkösdkor fogjuk végleg elhozni. Olyan éééééédes!
Sajnos nem szerencsés az időzítés, nem akartuk a panelba hozni, de már le volt tárgyalva a tenyésztővel a dolog, amikor kiderült az első csúszás a házátadásban (eredetileg június vége...) aztán most meg jött a második módosítás... Szerencsére az albi tulaját nem érdekli a dolog, közölte, hogy utánunk már nem fogja kiadni a lakást, hanem eladja, múlt héten jött is az ingatlanossal felmérni és fotózni. Bár túl sok időt nem fogunk a lakásban tölteni, szinte már az egész nyarunk be van táblázva, jövünk-megyünk mindenfelé, így talán elviselhető lesz a kutyás élet.
Roni és Bogi is imádja a kutyákat, és jól eljátszottak mind a kicsikkel, mind a nagyokkal már több alkalommal is a tenyésztőnél, így láthattuk, hogyan viselkednek a kutyák a tökidegen gyerekekkel. Bogival fogócskáztak és apportíroztak, Ronit meg elölről-hátulról mosdatták. A kisdrágám még azt is megcsinálta, hogy befeküdt a kiskutyák közé a kutyaágyba...
A mama-kutya meg hagyta.
Sőt, a nagyoknak a szájából szedte ki a labdát, ők meg tűrték. Vagyis rendes, gyerekszerető dögökről van szó.
Túl vagyok az első anyáknapi ünnepségen is, már anyukaként. Óriási élmény volt!!! Tanács: vigyetek bőven papírzsepit, és fontos a vízálló szempillaspirál!
Dióhéjban ennyi rólunk, próbálok olvasni és fogok írni is, de tényleg sűrű mostanában az életem, van amiről én tehetek, de bőven akad rajtam kívülálló ok is, ezeket inkább nem részletezem...
Azért teszek fel képet is! Bocsi, de nem tudtam választani...
Puszi mindenkinek!!