Új privát üzeneted érkezett!

Hát, nálunk ez a szobatisztaság téma csak téma marad... tegnap is sokat beszélgettünk róla, akart is bilin ülni, elég sokszor. Megígértem, hogy ha sikerül belepisilni a bilibe, akkor kap bugyit. Aztán délutáni alváshoz mégiscsak pelus lett, addig ráültette a babáit a bilire (az egyiket az igazira, a másikat a játék bilire), és mondta nekik, hogy "pisiljetek".
Ébredés után volt kaki, úgy döntöttem, hogy kipróbálhatjuk akkor a bugyit is. Előtte ült vagy 10 percet a bilin, sikertelenül. Megkapta a bugyit, pelus nélkül. Eltelt 5 perc, egyszer csak látom, hogy Loli rohan, ül rá a bilire, csak úgy ruhástul, de már csorgott is. :) Szóval végül is sikerült a bilibe, csak a ruháját felejtette el levenni előtte. :) Gyors átöltözés, még egy kis bilin ülés, hátha jön még, mondom majd legközelebb sikerül, csak akkor szóljon és levesszük a bugyit meg a nadrágot. Nem telt el 10 perc sem, egyszer csak szólt Loli: "vizes lett, vegyük le!". Hát nézem, megint bepisilt. Úgyhogy feladtuk, már ő is inkább pelust akart ezek után. Majd később próbálkozunk újra - de legalább már kezdi sejteni, hogy mit is várok tőle. :)

Piroska: nálunk is elég nehézkes a házimunka, én vagy bevonom Lolit (mindenből van neki kicsi: partvisból, felmosóból stb.), a mosógépbe, szárítógépbe ő pakolhat be, a mosogatógépből ki. Főzésnél is utánoz, van kis kése, szokott húst klopfolni stb.
Mondjuk volt már, hogy segítség címén kárt okozott (szőnyeget tisztítottam, és segített lelkesen a saját kis keféjét mártogatta a vízbe), amikor egy percre félrenéztem, kilocsolt majdnem egy egész flakon Vanish szőnyegtisztítót. :(
Na ilyenkor jön az, hogy akkor takarítok, ha Apa vigyáz rá, lehetőleg vigye el sétálni, mert az nem pálya, ha 5 percenként kitalálnak nekem valami feladatot. :) De ez a séta dolog általában beválik. :) Kisebb dolgokat meg tudok csinálni, amíg alszik, mesét néz stb., nagytakarításhoz meg Apa viszi sétálni, biciklizni, játszótérre.
Vendég

Helló!

Hát a spirállal valahogy én is úgy vagyok, mint Verna, és Nircee. Nagyon idegenkedem tőle. :shock:

Takarítás: Hát én vagy alvásidőben takarítgatok, vagy mivel az mostanában elég ritka :? lassacskán amíg mese van, vagy apázik, vagy kint homokozik. Olyan ritkán van, hogy na most takarítok, és egy óra múlva kész is vagyok. Kb egész nap eltart. Pakolászni, mosogatni, tudok bármikor, vasalást utálja. Felmosásban meg ő is "segít". Szétpocskolni a vizet. :?

Szonja egyébként tiszta takony. Szerencsére nem vészes, csak panaszkodik az orrdugulás miatt.

Piroska, iszonyat mekkorát nőtt Didri! :shock:
Édes, hogy még mindig ilyen kevés haja van. Szonja is ilyen kis hajatlanka volt sokáig... :wink:

Mali, Dani is mekkora. Fiatalabb Szonjától, de sokkal idősebbnek néz ki. :shock: Szonja az ekkora biciklin, elveszik. :oops:

Nircee, nagyon ügyesek vagytok szobatisztaságban. :wink:

Verna, szerintem Lolo is jó úton halad. HA már összeköti, hogy ha jön a pisi, rá kell ülni a bilire, az már nagyon jó. MAjd megtanulja, hogy le kell húzni a gatyót. :wink:

NA mi most megyünk természetesen az "obiba" :), de nem maradunk sokáig, csak viszünk a csoportba finomságot ahová Szonja be szokott járni. :wink:

Képzeljétek a múlt héten szombaton elmentünk a boltba autóval. Persze vinnünk kellett a mocit is. Kivettük a bolt előtt, mert Szonja mindig beparkol vele a biciklitárolóba. :) Hazajöttünk, majd elmentünk ugyanabba a boltba hétfőn is, kedden is, és szerdán elkezdtük keresni a mocit. Na akkor jöttünk rá, hogy azt szombaton ott hagytuk. :oops: Nem ez a szép, hanem mondták a boltban, hogy 3 napig ott parkolt, csak nem tudták kié, és szerda reggelre szépen eltűnt.... :x Hát így jártunk. :lol: Tegnap vettünk egy másikat a Tescoban

thenus

Henus, sajnálom a motort. Én azt hittem, már másnapra ellopják...

Mali
A dokim nagyon ajánlotta a Mirenát, sok páciensének van, és alig volt problémás eset. Nekem végül mást választottunk a korábbi előzményeim miatt.

Voltunk cundába, és jóóóó dolgokat láttam nyárra a gyerek részen is és a felnőtt részen is. Vettem én is kisbugyit Dórinak, fel is próbálta, tetszett neki. Remélem a nyáron sikerül letenni a pelust.

Szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
tüccs

Verna,
nálunk is ugyanez volt, Marci mindig akkor szólt, mikor már kipisilte magát. Ez 2 napig tartott, aztán egyre korábban szólt, most meg már csak az első cseppek mennek a gatyába, aztán már vissza tudja tartani. Én az első nap kivételével nem adtam rá vissza a pelust itthon, úgy döntöttem, hogy ha egyszer már belevágtunk, akkor végigcsináljuk, akármennyiszer is öltöztetni kell. Most már teljesen természetes neki, hogy gatyót cserélünk, és nem pelust. :D

Henus,
sajnálom a motort, én sem adtam volna neki egy napot sem. Szerencsére azért nem olyan őrült érték. Szonja nem sajnálta?

Takarítás,
én azt hittem, csak én vagyok ennyire szervezetlen, béna háziasszony. Úgy gondoltam, mindenki simán kitakarít gyerek mellett, csak nekem nem megy! Jaj, most nagy kő esett le a szívemről. Nálam is igen nagy szerevezést igényel, ráadásul mivel sehol nincs szőnyeg, hihetetlen, mennyire meglátszik minden csepp és minden porszem! 2-naponta kell felmosni, és még a gőztisztítóval is legalább 3x kellene végigmenni, hogy ne legyen fekete a rongy. :evil: Én nem tudom, hogy van ez másoknál, de én úgy érzem, nálunk koszosabb ház nincs sehol máshol, pedig tényleg sűrűn takarítok. Igaz, sosem egyszerre, mindig vagy az egyik, vagy a másik szintet csinálom, aztán valamikor a kádat, vagy a mosdót, aztán néha 1-1 szekrényt. Egyszerre esélytelen. Ráadásul Simi de. 10-12-ig alszik, aztán Marci 12-15-ig, aztán megint Simi 15-16-ig. Amíg alszanak, nem tudok takarítani, Simit nem tudom egyedül hagyni, Marcit lehetne, de Simi a legkisebb zajra is felébred. :roll:

Képzeljétek, ma hogy jártam:
Marci szólt, hogy menjünk pisilni, persze utána gatyócsere lett, majd rá 10 percre szólt, hogy cseréljük ki a gatyót, mert bekakilt. Ok, kicseréltem. Utána 2x felmostam az alsó szintet a gőzölős felmosóval (elég nehéz, már leszakadt a karom a végére), mikor is Marci szól, hogy cseréljük ki gatyót, mert kakilt (!). Na, ekkor már kicsit kezdett felmenni a pumpa, de nem szóltam semmit. Míg vettem le róla a gatyót, a kaki persze kifordult, rá a frissen felmosott parkettára! Na, gatyócsere után harmadszor is moshattam fel. :evil: Nem tudom, miért nem hajlandó bilibe kakilni, de ez a gatyába pottyantás eléggé idegesítő, főleg, hogy tudom, hogy érzi, mert akkor mindig elvonul.

Aztán történt egy jó dolog is:
ma megjött Finci cica! Nagyon édes, fehér-cirmos foltos, 6 hetes. Marci teljesen fel van miatta pörögve, még le sem tettem a hordozóját, már hozta neki a kaját, aztán végig követte, bárhová ment, és vitte utána a játékait. Úgy tűnik, Finci (Fincsi/Kaja cica) is nagyon megszerette Marcit, simán tűrte, hogy az felvegye és simogassa. Simitől viszont eléggé fél, amit valahol megértek, mert Simi igencsak hangosan örült neki, és mindenhova mászott utána, majd mikor egyszer elkapta, jól megmarkolta. :lol: Most lent alszik a vaterán vett szuper házikójában, még néhány éjszaka bent lesz, aztán fokozatosan kiszoktatjuk. Szegényke néha sírt, de olyankor csak játszani kellett kicsit vele, és jól elvolt. A gazdijától még egy csomag almot is kaptunk, amit nagyon ügyesen használ, úgyhogy szerencsénk van. :lol:

Úgy látszik, szóf.sásom van, de muszáj leírnom a tapasztalatomat:
A múltkor kaptam egy mailt a mosódióról, és addig-addig olvastam róla, míg rendeltem egy adagot. Hát Lányok, én annyira meg vagyok vele elégedve!!!!!!! Gyönyörűen mos, 100%-ban vegyszermentes, lebomlik, ráadásul lágyítja a vizet, így a normál öblítő 1/4-e kell csak!!! Ezentúl csak ezzel fogok mosni! Selyemre, gyapjúra is tökéletes, 30-90fokig. Ráadásul kicsit élénkíti is a színeket, és hihetetlen puhák lesznek a ruhák mosás után! Ha érdekel titeket próbáljátok ki, tényleg szuper!!! Kisgyerekeknek, érzékeny bőrűeknek külön ideális, mert nem allergén. Mosás után kicsit büdösek a ruhák, de ahogy száradnak, egyre jobban előjön az öblítő illata, és mikor szárazak, akkor már meg nem mondanád, hogy nem hagyományosan mostad őket! Nemcsak mosásra, hanem hajmosáshoz, mosdáshoz, mosogatáshoz, kézmosáshoz is ideális. Ja, és sokkal olcsóbb, mint a mosóporos mosás!!! Itt van róla bővebben: http://www.mosodionagyker.hu, http://www.mosodio.hu

Kép
Kép
nircee

Nircee, a mocit meg se mondtuk Szonjának, mert őrült hisztit csapott volna. Nagyon szerette. Csak tegnap mikor megvettük mondtuk, hogy azért vesszük, mert a másikat elhagytuk. Így nagyon örült, csomószor megköszönte. :D Amikor kereste ködösítettünk, hogy maminál maradt, menjünk bicajjal, stb... NAgyon ciki, de nem mertem bevállalni, hogy bevallom az elvesztést. :oops:

Ezt a mosódiót már én is többször olvastam, és nekem is nagyon tetszik. Lehet, hogy kipróbálom. :roll:

thenus

Nircee, akkor mégsem olyan nagy hülyeség a Fifi virágoskertje c. mesében a dióból készített szappan?? :oops: :oops: :wink: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Mi kipróbáltuk azt a diós cuccot, de nem tudom, miért nem foglalkoztunk vele. Talán, mert az anyósom hozta és nem akartam vele kavarni, elegem van belőle. Lányok, az anyósok azért vannak, hogy megkeserítsék az életünket, menjenek a penészbe! Na, kihőbörögtem magam. :)

Nircee
lehet, hogy mi is kipróbáljuk a kiszoktatást a macskák részéről, csak attól tartok, hogy egy 11 éves macskát meg egy 13 éveset nem fogunk tudni kiszoktatni. pedig láttam fűthető macskaházat is. Mondjuk a Didri nagyon elvan velük, csak szegény macskáknak kell kibírni. :)
Részvétem, nem is tudom, hogy takarítanék egy akkora házat.

Henus
sajnálom a bringát. De ez tényleg kész! Ott parkolt néhány napig? :)

Jó, hogy leírjátok a bilire szoktatást, mert azért nem árt felkészülni. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
nem olyan extra nagy a ház (98nm), hanem az a baj, hogy 2-szintes, így vagy cipelem magammal mindkét gyereket egyik szintről a másikra, vagy várok, míg adódik egy olyan ritka alkalom, hogy valaki kiviszi őket a kertbe. Egyedül nem merem őket hagyni, Simi már őrült sebességgel mászik, meg mindenhova feláll, így folyton résen kell lenni, nehogy valamit a szájába vegyen.

Kép
Kép
nircee

Hááát, azért az én fogalmaim szerint az egyáltalán nem nagy. Jaajjj. azt mindig kitakarítani! Egyébként a másik véglet a kis lakás, mert a mienk a tieteknek a felénél is kisebb és sehová nem tudok semmit elrakni, pedig tele vagyunk szekrényekkel. Na, ezt egyszerű takarítani, de nagyon nehéz rendben tartani. Így sokkal sűrűbben kellene, de ugye a leányzó miatt nem tudom, ááá...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nálunk is az elpakolás a gond, egyszerűen nem férünk el. :( A takarítás még hagyján, de a játékoktól mozdulni nem tudunk. Ha elpakolok, két nap, és már megint káosz van. Mostanában az óvodával dresszírozom Lolit, mondtam neki, hogy rakjon rendet, mert az oviban is meg fogják követelni tőle.
Erre levonta a következtetést: "az oviban kupi van!" :D

Macskákból most egy kicsit elegem lett, a sajátunk még hagyján, az elvan, mint a befőtt - bár legújabb szokása, hogy befekszik Loli mellé az éjszaka közepén. Volt, hogy reggel úgy találtam Lolit, hogy megfordult az ágyban, hogy odabújhasson a macskához. :roll: Mondjuk amíg kicsi volt, addig szerencsére esze ágában nem volt a macskának befeküdni a kiságyba, csak mostanában.
De amiből elegem lett: a környéken nagyon sok macska van, és a legtöbbjük sajnos rosszul tartott, gyakorlatilag csak löknek nekik valamit enni, aztán annyi. Ivartalanítva nincsenek, így aztán állandóan szaporodnak, a kandúrok meg folyton összeverve sántítanak. Kb. egy hónapja az egyik itt döglött meg a kertünkben. :( Na most 2 napja megint láttam egyet nagyon leromlott állapotban, sántítva, tele sebekkel - mondtam is, hogy csak ne itt dögöljön meg ez is. Erre ma megyünk ki hátra, az udvarra, és az egyik széken kint felejtettük a konyharuhákat: hát tiszta macskapisi meg genny volt. Az ülőpárna is. A leggázosabbakat kidobtam, a többit meg fertőtlenítettem, főztem ki ezerrel, hogy használható legyen. A széket is mostam vagy fél órán át. Aztán meglett a "tettes" is, itt lábadozik a kertünkben. Talán megmarad. Sajnálom szerencsétlent, mert nem tehet róla, hogy ilyen felelőtlen gazdái vannak. Adtam neki enni, és kértem, hogy ha lehet, ne itt dobja fel a talpát... Régebben volt, hogy befogadtam egy ilyen sértült kandúrt, hordtam dokihoz injekcióra, többször is. Aztán mindig visszajött, leginkább ha valami baja volt. :( Loli születése után aztán eltűnt, nem is baj, Loli mellett már bőven elég volt a saját macsekunk is, az legalább gondozott, ivartalanított, nem betegeskedik - ha meg igen, akkor visszük rögtön orvoshoz.
Na, én is kipanaszkodtam magam...

Ja, Loli meglátta a sérült cicát, mondtam, hogy ne nyúljon hozzá, mert beteg. Erre közölte: "Majd meggyógyítjuk kenőccsel!". :D
Vendég

Sziasztok!

Tudom, hogy ezer éve nem jelentkeztem, ég is a fejem miatta :oops: de sokminden összejött manapság...

Próbálok visszaolvasgatni, talán menni fog. :wink: Egy téma ragadott csak meg igazán, ez a spirál-mizéria... Nekem egyszerű a véleményem róla: dugja fel magának, aki kitalálta! Egy barátnőm a hülye spiráltól lett meddő. :cry: Szerintem, ha valaki már "letudta" a gyerekvállalást, vagyis nem akar többet, akkor a legtisztább és legegyszerűbb megoldás a petevezetékek elvágása. Osztán jónapot... Egyszerűbb nekünk, nőknek felfogni és megérteni ezt, mint a pasinkat arra kérni, hogy "sterilizáltasd magad édes, jó?"... kevesen mennek bele... És nekem is nagyon idegen ez a folyamatos abortusz-izé, ahogy a spirál működik.

A szobatisztasággal kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy ovi előtt nyáron Bogika 2 hét alatt cakk-pakk letudta az egészet, mindenféle stressz nélkül. Csak hagyni kellett, hogy a maga ritmusában érjen meg rá. "Baleset" is csak nagyon kevés volt! Roni meg ugye ezerrel figyeli, mit csinál a nővérkéje, és már volt, hogy rákéredzkedett Bogi után a wc-re ő is... igaz, mondta a maga nyelvén egy darabig, mire a béna anyja felfogta :lol: persze nem alkotott semmit bele, csak feszített, mint pók a lucernásban. És mostmár rendszeresen szól, hogy "kaka" meg "pis" és fogdossa a pelust. :wink:

Beiratkoztunk a bölcsibe, mi a legelső nap délelőtt 10-kor voltunk, és már az 50. hely körül jártunk - bár Roni előjegyzéses, hála az égnek, így van remény. Egyik barátosném másnap, vagyis utánunk 1 nappal iratkozott fel a kisfiával, és nekik már csak a 191. hely jutott... őrület...

Nekem szeptember 1-el meló, de hogy konkrétan mi, azt még nem tudom. A személyzetisek azt mondták, hogy a felgyűlt szabadságokat nem fizetik ki, azt mindet ki kell vennem, és majd csak ha az lejárt, akkor fognak "keresni valamit"... szép kilátások...

A házunk épülget, és sajnos nem véletlen a kifejezés. A fővállalkozó 7 hete nem fizette ki a kőműveseket, így azok most leálltak, majd ha pénz lesz, meló is lesz. Meg tudom őket érteni, de így minimum 1 hónapot csúszunk, legkorábban szeptember végén fogunk költözni. Bár a férjem megígérte Boginak, hogy már az új házban fogjuk ünnepelni a szülinapját októberben, remélem, nem hiába ígérgette. Persze a fővállalkozót egyszerűen képtelenség volt elérni, hogy beszéljünk vele, csak akkor állt velünk szóba, amikor az ügyvédünk hívta fel. De akkor rögtön. :twisted: Természetesen fizeti majd a kötbért, vagy más, "természetbeni" módon megoldjuk a dolgot. De pénzt tőlünk csak akkor lát, ha megtörtént a ház kulcsrakész átadás-átvétele, szerencsére a bank ragaszkodott ehhez, és a pasi alá is írta.

De a családunk gyarapodott! Megőrültem... vettem egy óriás schnauzer kiskuttyot. Most 7 hetes, még a tenyésztőnél van, pünkösdkor fogjuk végleg elhozni. Olyan éééééédes! :D Sajnos nem szerencsés az időzítés, nem akartuk a panelba hozni, de már le volt tárgyalva a tenyésztővel a dolog, amikor kiderült az első csúszás a házátadásban (eredetileg június vége...) aztán most meg jött a második módosítás... Szerencsére az albi tulaját nem érdekli a dolog, közölte, hogy utánunk már nem fogja kiadni a lakást, hanem eladja, múlt héten jött is az ingatlanossal felmérni és fotózni. Bár túl sok időt nem fogunk a lakásban tölteni, szinte már az egész nyarunk be van táblázva, jövünk-megyünk mindenfelé, így talán elviselhető lesz a kutyás élet.

Roni és Bogi is imádja a kutyákat, és jól eljátszottak mind a kicsikkel, mind a nagyokkal már több alkalommal is a tenyésztőnél, így láthattuk, hogyan viselkednek a kutyák a tökidegen gyerekekkel. Bogival fogócskáztak és apportíroztak, Ronit meg elölről-hátulról mosdatták. A kisdrágám még azt is megcsinálta, hogy befeküdt a kiskutyák közé a kutyaágyba... :shock: A mama-kutya meg hagyta. :D Sőt, a nagyoknak a szájából szedte ki a labdát, ők meg tűrték. Vagyis rendes, gyerekszerető dögökről van szó. :D

Túl vagyok az első anyáknapi ünnepségen is, már anyukaként. Óriási élmény volt!!! Tanács: vigyetek bőven papírzsepit, és fontos a vízálló szempillaspirál! :wink:

Dióhéjban ennyi rólunk, próbálok olvasni és fogok írni is, de tényleg sűrű mostanában az életem, van amiről én tehetek, de bőven akad rajtam kívülálló ok is, ezeket inkább nem részletezem...

Azért teszek fel képet is! Bocsi, de nem tudtam választani... :wink:

Puszi mindenkinek!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
andibab

Andi
sokan vagyunk, akiknek nem kifejezetten a teherbeesés ellen kell fogamzásgátlót választanunk. Sajnos én is ez az eset vagyok, mindhárom gyermek lombikbébi, mégis muszáj fogamzásgátlót szedni és hormonnal kordában tartani a ciklusaimat és még jónéhány dologra odafigyelni. Sajnos a kórelőzmények diktálnak, az alapbetegség ellen pedig küzdeni kell. :(

KépKép
tüccs

Andi
a csajaid jól megnőttek, főleg Roniban látom a nagy változást.
Sajnálom a házépítés bonyodalmait, de ahogy ismerlek, akár felfalazod a falakat is októberre. :)

KépKép
tüccs

Andi:
jól megleptél. :) Nem te mondtad, hogy te aztán lakásba kutyát nem. :) De nem érdekes, tudom én, hogy a házba akartad. :) Egyébként elmondanám, hogy mielőtt az állataim hozzám kerültek, én voltak a legjobban ellene, hogy lakásba állat. Na, de rám sózták! Hm, ez van...

Tüccs
miért, mi baj? Mi az oka annak, hogy kell a fogamzásgátlás? Nem is hallottam még ilyen betegségről. Vagy csak én vagyok tudatlan? :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska
Endometriozis. Nagyon nem részletezném a dolgaimat, csak felvázoltam a helyzetet.

KépKép
tüccs

Szegénykém. Most olvastam róla. És ebből nem lehet kigyógyulni? Semmi megoldás nincs rá?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tüccs! Köszi az infot. Hogy megy az etetés? Miket adsz nekik? 4 nap van a gyerkőceink között, de én még csak almát és barackot adtam Marcinak. Ezeket nagyon szereti. Dóri foglalkozk valamennyire a kicsikkel?

Danival hétvégén kipróbáltuk a pelus nélküli létet. Hát nem zárult sikerrel a történet. Annyira játszott, hogy elfelejtett szólni. Azt bezzeg élvezte, hogy alsónadrágban van! Elmosat vettem neki, nagy sikert aratott.
Egyébként nekem valaki egyszer azt mondta, hogyha 2 és félévesen kezded el a szobatisztaságra szoktatást, akkor 3 éves korára tanulják meg, ha közvetlenül 3 éves kora előtt kezded el, akkor is 3 éves korára sajátítják el a "tudományt".

Andi! Tényleg jó nagyok lettek a csajok!Itt látszik, hogy a kicsinek mennyit számít a nagy ösztönzése. Pont most találkoztam két óriás schnauzerrel. Hát azok imádnivalóak! Felkészültetek, hogy akkora lesz, mint egy tehén? Nekünk általában keverék kutyáink voltak, ha lesz egyszer kertesházunk, akkor is valószínűleg az lesz. De nagy a csábítás valami igazán nagy testű kutya iránt (dán dog, vagy óriás schnauzer) is. Ezek az óriások sokkal barátságosabbak a gyerekekkel, mint a kisebbek. Legalábbis én ezt tapasztaltam.

Henus! Milyen magas Szonja? Nekem nem tűnt picinek.

Mali
Kép
Kép
mali

Tüccs, Piroska:
Nekem is volt egy olyan időszak, amikor orvosilag volt indokolt a fogamzásgátló szedése, mert állandóan cisztáim voltak, hol az egyik, hol a másik petefészkemen. (Nem PCO, csak egy-egy ciszta volt, nem repedtek meg a tüszők.) A fogigátló hozta helyre, miután abbahagytam a szedését, már nem is tért vissza a probléma. Szóval tényleg vannak jótékony hatásai is, én sose bántam meg, hogy szedtem.

Tegnap próbálkoztunk megint a bugyival, kint az udvaron. Becsurgott a pisi, meg is lepődött nagyon Loli, mutogatta, hogy folyik. Ma Csiribirin voltunk, most meg a mamáéknál van, úgyhogy megint pelusozunk. Holnap, ha jó idő lesz, jön újra a bugyika. Próbálkozunk, majd csak sikerül egyszer. :)
Vendég

Sziasztok!

Tanácstalan vagyok:
Marci eddig ugyebár már nagyon jól haladt a szobatisztasággal, természetesen minden erőltetés nélkül (erre nagyon figyeltünk). Tegnap óta azonban azt vettem észre, hogy alig iszik, így pisilni sem kell neki. Hiába kérem, hog yigyon, napi max. 1 decit nyom le, míg korábban simán megivott 7-8 decit!!! Ráadásul itt a meleg, de nem hajlandó inni. Kortyol egyet, majd leteszi, hog ynem kér. Tegnap pl. 11-től este 7-ig nem pisilt egyáltalán!!!! Tök kivagyok, mert ez nagyon egészségetelen! Mi a fenét tegyek? Adjam vissza a pelust, mikor már sikerült mindig úgy szólnia, hogy nem pisilt be??? Az elég nagy visszalépés lenne. Ha viszont maradunk a gatyónál, a végén még kórházba kerülne valami fertőzés vagy kiszáradás miatt. Pedig már ott tartottunk, hogy a délutáni alváshoz sem kellett pelus!
Ma ráadásul tök gáz volt, egyedül voltam velük itthon, és el kellett mennem nagyvécére, épp hasmenésem volt. Ő is jött velem, egyszercsak megszólalt, hogy menjünk pisilni. Mondtam, most nem tudunk, vagy tartsa vissza, vagy pisiljen a vécébe. Ez utóbbit nem akarta, élesen tiltakozott, így annyira sikerült visszatartania, hogy utána már nem is tudott pisilni. :roll: :roll: :roll: És sajna a legrosszabb: nekem meg elfogyott az türelmem a nyafogására, és kissé idegesen kérdeztem tőle, hogy mi a fenéért nem hajlandó a vécébe pisilni? Hogy miért nem tud inni? Aztán mondtam neki, hogy ez így nem jó, mert beteg lesz. Mikor kimentünk a kertbe (persze mindketten tök idegesen), akkor meg mondtam, hogy most már pisilhet. Már mindent megpróbáltam, hogy rajzoljuk szívecskét a pisivel, vagy pisiljünk meg egy fát, de semmi nem jött. Aztán megjött az apja, de vele sem sikerült. Végül lefektettem, mert nagyon fáradt volt, Simi 1/2 6-kor keltett minket, akkor ráadtam egy pelust, azóta alszik, tuti abba pisilt. Annyira utálom ilyenkor magam, miért nem voltam vele türelmesebb? És persze miért akkor tört rá a pisilhetnék, mikor épp vécéztem??? Előtte persze kérdeztem egy csomószor, hogy nem kell-e mennie.
Nem tudom, mi lesz, ha felébred, tartok tőle, marad a pelus, ismerem már. :evil:

Andi,
na, mi ezért nem voltunk hajlandók építkezni. Túl sok rémhírt hallottunk már róla. :cry: Drukkolok, hogy minden simán menjen!!! A baártnőmék szerkezetkészen vettek egy házat, és már csak be kellett volna fejezni, de 1,5 évet (!) csúszott a vállalkozó, közben már többször is úgy volt, hogy csődbe megy, és a barátnőmék buknak laza 12milliót. Ő közben volt terhes a kissebbik gyerekkel, mondanom sem kell, beleőszült a történtekbe. :evil: :evil: :evil:
Rengeteget nőttek a csajok!!!! Roni nagyon hasonlít rád!!!!!

Tiop,
hol vagy megint??????????

Piroska,
nehogy azt hidd, hogy ha nagyobb lakásod lenne, mindennek lenne helye!!!! Mi is 48nm-ből jöttünk ide, akkor még elfértünk, most meg ha nem lenne padlás, nagy bajban lennénk. Oda baromi sok dolog elfér, de már majdnem tele van, pedig kb. 20nm, és ugyebár függőlegesen is lehet ott pakolni! :oops: Ha nagy lakásban laksz, akkor több mindened van, pont amiatt, mert "elfér". Na ja. :roll:

Kép
Kép
nircee

Laura ugyanaz, mint Marci. Egész nap nem pisil, csak akkor, ha ráadom a pelust. Szerintem még 3 évesen is pelenkás lesz, úgyhogy ha mégis felveszik az oviba, akkor sem tud majd menni...
Vendég

Helló!

Pilla, Nircee, ne aggódjatok a szobatisztaság miatt. Senki sem marad örökké pelenkás, és őket fogja nemsokára a legjobban zavarni a pelus. :wink: Marci pedig akárhogy is nem akarod, Nircee, amilyen kis érzékeny megérzi, hogy ezen megy az aggódás. Nekem is van, hogy feltűnik, hogy Szonja keveset iszik egy nap. Próbálom itatni, de nem kell neki, pedig nekünk pisiléssel nincs gond. Másnap, vagy két nap múlva meg az tűnik fel, hogy folyton szlopál. :oops:
NE hozd összefüggésbe a pelussal, és ne add rá vissza szerintem.
A türelem meg mindenkinél elfogy néha. :wink:
Nálunk pl rendszeresen ebédnél jut eszébe kakilni. Ez pár hete van így. Egyik nap kikeltem magamból, mert nem birok bekanalazni egy tányér levest folyamatába. Megkérdeztem, hogy ezt most direkt csinálja? (Persze nem is értette mi az hogy direkt... :oops: ) És szegényem a wc-n csak annyit kérdezett, hogy anya mérges vagy, hogy kakilnom kell? Na persze akkor már én is megbánom, de onnan nincs nagyon vissza út. :?

Mali, Szonja 94cm, és még mindig 92-es ruhákat hord. :oops: Vettem neki most egy-két nyári 98-ast, de nem tudom melyik nyáron fogja felvenni, mert mindnek lóg a válla, vagy a térdéig ér (pl: póló) :roll:

Andi, hát légy üdvözölve! :lol: Jól eltűntél!! :shock: A csajok pedig tényleg megnőttek. Roni különösen. :wink:

Most húzok, elmegyek nézek valami szandi félét magamnak az esküvőre...

thenus

Henus, milyen esküvő?? :roll: :oops: :oops: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Bocs mindenkitől, mostanában csak ennyikre futja.. :? :oops: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

JA, megyünk most szombaton a barátaink esküvőjére, Üllőre. Szonja koszorúslány lesz. :wink: Vettem egy ruhát, és kéne hozzá valami cipike...
Persze nem jutottam el ma. Majd holnap :?

thenus

Nircee
szegénykém, nagyon nehéz lehet ez a bilire szoktatás. És ha ott lenne a wc mellett a bili?

Na, már megvolt az utolsó vizsgám, csak az államvizsga van hátra. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Mali
én már adtam nekik sütőtököt, répát, krumplit, almát és ma banán-almát. Kicsit lazább vagyok, mint Dórival, de már nem győzöm a tápot venni. :(

Piroska
gratula a vizsgákhoz!

Nircee
szerintem várj még 1-2 napot mi történik. Aztán ha továbbra sem iszik, én visszaadnám a pelust biz. időszakokra. Pl alvás. Inkább maradjon száraz a pelus, de nyugodtan aludjon.

KépKép
tüccs

Köszi a tanácsokat! Végül ébredés után levettem a pelust (ami száraz volt), és szerintem kialhatta magát, mert ha nem is sokat, de azért ivott kb. 1 decit, meg evett pár kanál levest, így du. egy hihetetlen mennyiséget pisilt az utcán! :D Aztán fürdés előtt még egyszer szólt, és ha nem is sokat (pont emiatt voltam nagyon boldog, hogy nem tartogatta, és nem várta meg a fürdést!), de belepisilt a fenti bilibe, amibe eddig nem volt hajlandó. Úgyhogy haladunk, bár az ivás még mindig aggaszt, de megnyugtattatok egy kicsit.

Képzeljétek, Simi hihetetlen! Ma szó szerint pengette Marci kis gitárját, amin igazi húrok vannak, aztán később megtalálta a kis golyós dobot (nem tudom, mi a neve, amin 2 golyó van 1-1 zsinórra rögzítve, és pörgeti a nyelét a kezük között), és azt is szó szerint próbálta forgatni, miközben állt, 1 kézzel kapaszkodott a kanapéba, és közben táncolt! Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem! Egyébként őrület, mennyire gyorsan fejlődik Marcit utánozva! Van egy FP nagy garázsuk, amin van egy spirál lejtő az autóknak. És Simi konkrétan ráteszi a kis autókat, hogy guruljanak le, persze össze-vissza pakolgat, így nem gurulnak, de teljesen tudatosan csinálja. Mindent megfigyel, és leutánoz. :shock:

Kaja,
Simi már majdnem mindenevő. Eddig nem adtam gluténos kajákat, mert először nagyon kicsapta, de most újra próbálkoztam, és úgy tűnik, semmi baja tőle. Fogai még nincsenek, de egy üveg bébiétel után simán bevág egy másik üveg gyümölcsöt, vagy egy egész banánt, amit kanállal darabolok neki. A főtt krumplit is eszi már darabosan, meg a rizst szemenként, meg a babakekszet kis darabokra törve. Őrült étvágya van, ennek megfelelő a mérete is, bár már nem olyan kövér, regeteget leadott, de azért így is sokkal zömökebb, mint Marci valaha is volt. :lol: Majd teszek fel fotókat, de még fel kell őket töltenem.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee!
Örülök, hogy kicsit megnyugodtál.
Gratula Siminek a fejlődésekhez! Ügyes kiskrapek! :)

Andi!
Végre újra jelentkeztél! Már hiányoztál!
Asztaaa! Hogy mekkorát nőttek a lányok! Roni hihetetlen módon megnyúlt. :shock: :D Gyönyörűek!

Képzeljétek!
Lili úgy néz ki, hogy nappalra szobatiszta lett. Múlt héten gondoltam egyet, vettünk neki néhány bugyit, és csütörtök délután már nem adtam rá pelust. Péntek délelőtt még 5ször cseréltem neki ruhát, de utána már egyre kevesebbet. Végül tegnap délelőtt már egyszer sem kellett cserélnem a ruciját. Alváshoz még ráadom a pelust, meg ha lemegyünk játszani, de szépen lassan majd azt is elhagyjuk. Ahhoz képest, hogy én szinte biztos voltam benne, hogy nálunk ez sokáig fog tartani, mert Lili régebben a bugyi említésére is tiltakozott, most nagyon gyorsan ment minden. :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Mi most hanyagoljuk kicsit a bugyit. Tegnap anyukáméknál volt délután Loli, és egyszer csak hívtak, hogy gond van, lázas a gyerek (38,4) és nehezen lélegzik. Na mondom, kiújult a hörghurut - elég tipikus, mindig akkor jön ki, mikor náthás, és amikor már múlik a nátha, akkor jön a láz meg a ziháló légzés. Megbeszéltük, hogy hozzák haza, van itthon Spiropent, pont ilyen esetekre. Rögtön beadtak neki egy adag Nurofent, hideg borogatást kapott, így csak kb. egy óra múlva hozták haza. Gyorsan beadtam a Spiropentet, mértem lázat, még mindig 38,2 volt, úgyhogy kapott egy lázcsillapító kúpot is. (Szépen tűrte, hogy benyomjam, de utána közölte, hogy vegyük ki. :) ). Lefektettem, betakartam, hogy izzadjon egy kicsit, közben mesét nézett, de egyáltalán nem volt elesett, vagy kába, mint legutóbb. Fél óra múlva már rá se lehetett ismerni, mikor az apja hazaért, ment ki vele az udvarra, szaladgált, játszott, énekelt, egyáltalán nem tűnt betegnek. :D Estére már semmi láza nem volt. Orrot kell csak szívni, amúgy teljesen jól van. Persze adom a Spiropentet tovább, és megelőzésképp Nurofent is. Dokihoz most már nem viszem így, hogy szépen javul, mert nem akarom, hogy antibiotikumot kapjon. (Az első hörghurutnál, a kórházban nem adtak neki, mégis rendbejött hamar. A második hörghurutnál írt fel a gyerekorvos, és minden bajunk lett tőle (gyomorproblémák, gomba...). Sajnos az már egyértelmű, hogy nagyon hajlamos a hörghurutra a csajszikám, de úgy látszik, a hörgtágító tényleg segít. :D Most is szépen játszik, babázik. Láztalan, jó az étvágya, jó a kedve. Annyi utal a bajára, hogy hajnalban kérte, hogy szívjam le az orrát, hogy tudjon aludni.
De a szobatisztaság most halasztódik, megvárom, hogy teljesen meggyógyuljon!
Vendég

Verna,
jobbulást Lolinak!

Giga,
gratula sorstársnő, ti is ügyesek vagytok! :wink:

Kép
Kép
nircee

Azt szeretném megkérdezni a frissen szobatisztává váltak anyukáitól, hogy a kakit is jelzik a gyerkőcök, vagy csak a pisit? Mert hát az lenne az igazi. :)
Rokonok azt mondták, ne hagyjuk nagyon a nyárra a szobatisztaságot, mert akkor úgyis sokat jövünk-megyünk majd, és bezavarhat a terveinkbe. Végül is jogos meglátás...
Vendég

Verna,
nem, a kaki nálunk külön téma, mindig csak utólag szól, mikor már a kisgatyában van. :roll: Még csak hallani sem akar arról, hogy megpróbáljon bilibe pottyantani. Valószínűleg az a 2 alapvető baj, hogy 1: nem mer ráülni a bilire/vécére (állva pisil), így ugyebár kakilni sem lehet, 2: a kakit saját tulajdonnak tekinti, és nem akar tőle megválni. A kakis gatyót is csak hosszas rábeszélés után engedi meg levenni. Sajna tanácstalan vagyok e téren, de reménykedem, hogy előbb-utóbb ez is megoldódik, zavarni fogja. Egyelőre örülök a pisinek, e téren azt kell mondjam, teljesen szobatiszta lett, egy csepp sem megy már a gatyába! És délben alváshoz sem vesszük fel.

Kép
Kép
nircee

Verna
jobbulást!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Drága Barátaim!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik a tavalyi
évben megörvendeztettek számtalan körlevéllel és küldd tovább típusú
e- maillel.

Sokat változtattak az életemen!

- Nem iszom Colát, mióta megtudtam, hogy wc tisztításra is alkalmas.
- Nem járok többé moziba, nehogy véletlenül beleüljek egy AIDS-el
fertözött tübe.
- Azóta sem használok izzadásgátlót, mivel rákot okoz.
- Nem parkolok többé zárt parkolóban, nehogy elraboljanak.
- A gyerekeimet egyetlen másodpercre sem tévesztem szem elöl,
nehogy pedofilok áldozataivá váljanak.
- Az összes megtakarított pénzem Amy Bruce-nak ajándékoztam,
annak a szegény gyermeknek, aki már legalább a 7000. szervének
átültetésére vár.(Ami igazán érdekes, hogy ez a kislány nem öregszik,
1995 óta még mindig 7 éves!)
- Nem kaptam meg az igért Nokia csodatelefonomat, ahogy a
Disneylandba szóló belépöket sem!
- Én is feliratkoztam amellé a 3000 ember mellé,akik a mozambiki
törpemókus megmentésén fáradoznak.
- 170-szer is megtudtam, hogy a www.freemail.hu azonnali hatállyal
törli az összes mailemet, és az iwiw is megszünteti a tagságomat,ami
azóta se történt meg.
- Hála nektek, már én is tudom hogy kell megfelelö partnert találni.
- Legalább 5000 szerencsétlenség kellett volna hogy érjen, emellett
minimum 100-szor kellett volna meghalnom!

Szóval menjetek a ..........!!!

UI: Ha nem küldöd tovább ezt a levelet 10 másodpercen belül legalább
850000 embernek, akkor holnap kapsz a postán egy két hónapos roma
csecsemöt,és ha du.2-ig nem veszed át,másnap postázzák az egész
családot!
Vendég

Verna!
Loli jó hamar túllendült a betegségen. :D Mindig ilyen gyorsan menjen neki! :wink: :D
Kaki nekünk eddig kétszer sikerült a wc-be még az elején. Tegnap nem kakilt, tegnap előtt meg este, lefekvéskor a pelusba. Tisztába is tettem, aztán rá 2 percre megint termelt egyet. Szerintem visszatartotta egész nap. :? Tehát a kaki téma még nekünk sem az igazi...

Pilla!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Nircee!
Itt vagyok csak mostanában elfoglal sok dolog!
Anett Június 5.én ballag Roland aznap megy kirándulni 2 napra..aztán Zsani meg egy kisördög!

Szobatisztasághoz annyit,hogy mi az egyik napról a másikra lettünk"nappalra"pelus nélküliek...kb 3-om hónapja...azóta annyit elértünk,hogy délutáni alvásnál nincsen pelus ,olyankor mindig aláterítek egy gumis lepedőt és ha be pisil akkor sincsen gond! :wink: Ne erőltesse senki,mert annál rosszabb.....ők majd tudják,hogy mikor jön el az idő! :D :wink:

Fogamzásgátló!
:? :? Spiráltól kiráz a hideg.....gyógyszert most megyek íratni-mivel már nem szoptatok így tud felírni bármilyet....sztem a gyógyszer a legbiztonságosabb ,persze ha szedik rendszeresen!
Mondjuk mi még gumizunk,de nem szeretem........gondolom mindenki eltudja képzelni miért!Na mindegy!Nem olvastam vissza nagyon csak andibab írásából vettem le pár dolgot!
Andibab!
Szép nagyok lettek a csajok!
Az első anyák napjára én is emlékszem(mindegyikre mondjuk)rázkódtam a bőgéstől!akkor voltam terhes Anettal szóval még érzékenyebb is voltam!Ez van.....ezek az anyai érzések előjönnek sokszor az életben! :wink: :D

Múlthéten voltunk az állatkertbe de csak a csajokkal mentem meg a sógornőmmel!Tisztelet jegyet kapott sóginőm,így bementünk velük!
Anettnak mozog elől 2db foga,mostanában avval vagyunk nagyon elfoglalva ....érdekes eddig azt lestem,hogy Zsaninak mikor jön most meg,hogy kinek esik ki előbb........
Szombaton pedig én voltam kicsit bulizni!Fiesta bulin voltam!Valami fergeteges nagy buli volt! :wink: :lol: :lol:

Teszek fel pár képet!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Elvittük a babakocsit is,hátha elalszik.......de nem akart aludni így a babakocsi csak nyűg volt.....bár néha jó volt beletenni Zsanit :lol: :lol: :? :oops:
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

A Fiestás buliról is van képem,ha valakit érdekel! :oops: 8) :wink: :lol: :lol: Bár kicsit nagyon bulis de jók lettek!Jó fej ez a Csordás Tibi! :wink: :wink: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Hát, azért nem vagyunk még túl a dolgon, tegnap délután megint belázasodott, 38,7 volt! Kúp vitte csak le. Ha ma megint lázas lesz, elviszem dokihoz, addig is vettem köptetőt - azt is a doki ajánlotta, csak nem nagyon szeretem. Pedig tényleg az lehet a gond, hogy nem tudja felköhögni a slejmet, attól lesz hörghurutja.
Amúgy teljesen jó a hangulata, étvágya, csak a láz meg a sok trutyi utal betegségre.
Nem szívesen szaladgálnék dokihoz, ma van rajtam a 24 órás vérnyomásmérő. Nem éppen kényelmes, főleg hogy 20 percenként felfújódik. Holnap meg ekg lesz rajtam egész nap.
Vendég

Verna!
Nem lehetséges,hogy nem köptető kel neki hanem már hörgő tágító?????
Nem okoskodni akarok! :? :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: azt is kap. Spiropentet. Ezeket mind a háziorvos javasolta, illetve írta fel, hogy legyen itthon, szükség esetére!
Vendég

Pilla
:)

Tiop
Ne kérdezd már meg, hogy érdekel-e valakit! Tedd már fel azokat a képeket! :) Hidd el, akit nem érdekel, tovább fog görgetni, ennyi! Ezért megfosztod a többieket?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Piroska!
Hát jól van felteszem.......de nem baba fórumra való csak azért írtam,hogy kit érdekel! :oops: :? :wink:
Kép
A cigaretta a kezemben egy száll volt semmi több..kicsit elcsábultam de megittam a levét.. :oops: :oops: :shock:
Kép
Kép
Kép

Van még kép,de azt aki kéri priviben elküldöm! :D :wink:
Pont lekaptak amikor az autógrammot kapom! :wink: :oops: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Loli szerencsére szépen javul, sokat köhög, de szépen jön fel a trutyi és ez most jó! Úgy látszik, akármennyire is idegenkedem a köptetőktől, neki szüksége van rá, ha el akarjuk kerülni a nátha szövődményeit...
Amúgy áldom az eszét annak, aki kitalálta az adagoló fecskendőt! :) Mindent szépen be lehet adni vele, ami folyékony halmazállapotú! Loli "guris kanál"-nak hívja, és - még ha picit fintorog is néha - szépen beveszi a gyógyszereit. A Nurofen adagolóját használjuk mindenhez, és így legalább tényleg pontos az adagolás!

Ma reggel levették rólam a vérnyomásmérőt, kaptam helyette EKG-t. Ez lényegesen kényelmesebb. Éjszaka csomószor felébredtem arra, hogy a vérnyomásmérő elszorítja a karom. :( De azt mondták, értékelhető az eredmény, pontosan mért végig, egyetlen alkalommal jelzett hibát, mert éppen mozgásban voltam. Egy kicsit magas volt amúgy a vérnyomásom, de nem vészes.
Holnap leveszik az ekg-t is, és a doki kiértékeli az eredményeket.
Lolit visszük amúgy mindig magunkkal, amíg én a rendelőben vagyok, Apával mennek a Corvinba mozgólépcsőzni - most nagyon rá van kattanva a mozgólépcsőre. :D
Hétfőre meg van időpontom kineziológushoz, mikor telefonáltam, rögtön beazonosított: "magának van az a gyönyörű kislánya". :D (Anyukám járt hozzá, és a nagynénémet is ismeri. Amikor szültem, küldött nekem energiát. Tágultam is, mint a kisangyal, csak Loli nem akart kijönni...)
Vendég

Tiop,
jók a képek! :wink: :lol: Nekem nyugodtan küldhetsz még! Ja, és tényleg ne kérdezd folyton, hogy érdekelnek-e! Rakd fel, aztán akinek nem tetszik, továbbgörgeti! :wink:

Verna,
mikor lesz végleges eredmény? Remélem, megtalálják az okát, és nem kell tovább keresgélni. Egyébként még mindig vannak hasonló tünetek?
Loli jobban van már?

Most csak ennyire futja, mostanában esténként vagy vaterázok, vagy újból Sims-ezek, így nem igazán van időm jönni, de néhány nap alatt kijátszom magam, és akkor ismét leszek. :oops: :lol: Most épp apa fürdet, de már hallom, hogy hívnak. :roll:

Kép
Kép
nircee

Tiop
miért lett meg az eredménye a ciginek?

Nircee
nem tudom, mi az a Sims, de ha játék és két gyerek mellett tudsz játszani, akkor te egy zseni vagy! :wink:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
igen, játék. És este 10-12-ig játszom vele. :wink: Neked meg tanulni van időd! Szerintem az ezerszer nehezebb! :wink: :D

Kép
Kép
nircee

Ez igaz :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Megvannak az eredmények, nincs semmi komoly gond, de kell szednem egy kis beta-blokkolót a szívritmusom és a vérnyomásom szabályozására. Nagyon enyhét, kis adagban. Szóltam a dokinak, hogy babaprojekt van, úgyhogy olyat írjon, amit terhesen is lehet szedni. :D
Loli is jól van, bár még mindig szívni kell az orrát, de szerencsére kedd óta nem volt se láz, se más gond. Már csak egy kis köptetőt adok neki, hogy jobban felszakadjon, de nagyon szépen javul! :D
Vendég

Verna,
örülök, hogy nincs komolyabb gond! Tényleg, miért idegenkedsz a köptetőktől? Én nagyon szeretem őket, mert rengeteget segítenek. :?:

Kép
Kép
nircee

Nircee: nem is tudom, kisgyereknek nem nagyon szokták ajánlani... mikor kórházban voltunk Lolival, akkor mondtam a dokinak, hogy nem veszi be Loli a köptetőt, és azt mondta rá a doki, hogy jobb is! Szóval ők is ellenzik, legalábbis egy sima nátha esetében. Hörghurutra ők is adtak, de csak miután kikezelték. Azt hiszem, azért nem szorgalmazzák, mert a kisgyerekek nem tudnak köhögni, orrot fújni, tehát az összes trutyi visszacsurog.
De most már úgy vagyok vele, hogy elég nagy Loli, úgyhogy merem neki adni, meg szépen be is veszi.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?