Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Képzeljétek, Simi tegnap felállt!!!! Egyszer csak azt látjuk, hogy ott támaszkodik a kanapén! Azóta folyamatosan állni akar. Aztán meg sír, hgy elfárad. :roll: 8)

Ovi,
hát, én már nem is görcsölök rajta. Én jövő aug. 19-ig kapok Gyed-et, így azt beszéltük a férjemmel, hogy ha nem veszik fel, akkor majd jövő szeptembertől megy oviba, én meg akkor megyek vissza dolgozni. Én nem is magam/magunk miatt szeretném, ha felvennék, hanem Marci miatt, mert szerintem 3 éves kor után már igenis fontos lenne a kortárs társaság. Magánovit nem vagyok hajlandó fizetni, ha itt van egy a szomszédban! Akkor inkább várunk.

Kép
Kép
nircee

Nircee: esetleg beírhatod "opcióként" a fél napos konstrukciót, hátha az javítja az esélyeket...
Az indoklással meg egyetértek, én be is fogom írni, hogy pedagógiailag fontosnak tartjuk a kortárs-közösséget! (Úgyis látják, hogy pedagógus apuka van - az én mh-ből nem derül ki a végzettségem).

Siminek nagy gratula! :)
Vendég

Verna,
mi amúgy is 9-14-ig gondoltuk először, de ha nagyobb az esély, akkor akár 8-12 is jó. Végülis mindegy, mert még pár hónapig úgyis itthon lennék, ebben teljesen rugalmasak vagyunk. Sőt, azt is beszéltük, hogy az sem baj, ha a másik épületbe vennék fel, akkor oda vinnénk.

Kép
Kép
nircee

Helló!

Ehhez az ovi témához már nincs is nagyon mit hozzáfűzni. Talán csak annyit, hogy ez sajnos nagyon ördögi kör. Az óvodákat keményen büntetik, ha engedély nélkül 25 fölé teszi a csop. létszámot. (Nálunk az utóbbi két évben kb 12 ellenőrzés volt, egyszer kaptunk büntit másért.) Egyetértek, hogy 3 éves kor körül elérik azt a szintet a gyerekek szociálisan ( a legtöbb) hogy igénye legyen a kortársakra. De sajnos az óvodáknak valahogy szelektálniuk kell. Nálunk most 2 csoportra íratkoztak 80-an. (!!!!) Abból mondjuk mennek a vegyesbe, ahonnan elballagnak nagyok kb 16-an. A maradék 64-et akárhogy is osztom szorzom 32/ csop. Azt nem lehet. Nálunk is lesz akit elutasítunk. Szerintem nálunk a 2009 okt 31-ig betöltött 3 év, mindkét szülő dolgozzon, lesz a kritérium. Sajnos valahogy muszáj....
Törvényben le van írva pl az is, hogy délutáni alváskor az ágyak között nem lehet 25 ( vagy 30 már nem emlékszem pontosan) cm hely. HA 32 gyereket altatsz egy csoportszobában lehetetlen ezt betartani. (Amúgy az ősszel volt nálunk olyan ellenőrzés, hogy a szakértő benyitott az egyik csoportba, és konkrétan mérőszalaggal lemérte.... :shock: :? :wink: :roll: :lol: )
NA erről ennyit....

Délután lefeküdtem Szonjával. Én elaludtam egy fél órácskát, ő nem. Apja telefonált, a drága meg garázdálkodott. Engedett vizet a babakonyhás edényekbe, és vígan elpocskolt. Úszik az egész szoba.... :?

thenus

Henus: unokatesóméknál 27-en vannak egy csoportban... szóval van, ahol kénytelenek túltölteni, úgyis mindig van hiányzó, nem?!
A másik dolog meg, hogy ok, hogy szelektálni kell, de mit csináljon az anyuka, akinek lejár év közben a GYES, és nem veszik fel oviba a gyereket?! Nálunk pl. nincs bölcsi egyáltalán, csak magán, de az meg nekünk megfizethetetlen... több mint egy fél fizetés.
Tudom, hogy ördögi kör, de ha egyszer nincs más megoldás?! (Nálunk olyan szinten elzárkózik az önkormányzat a bölcsi indítástól, hogy az elképesztő, de még minicsoport sincs, nem is lesz egyhamar... :( )
Vendég

Ez az ovitéma jól felpörgette a fórumot :)
Mi most úgy határoztunk, nem íratjuk be Márkot, mert - ha felvennék is - április 1-jén kezdhetne belecsöppenve az anyák napi felkészülésbe, aztán mire valamennyire megszokná az ovi rendjét, jönne a nyár, összevont csoportok, aztán valószínűleg újrajáratnák vele a kiscsoportot, ami új óvónőt, új gyerekeket jelentene. Ez az én Márkomat szerintem teljesen kikészítené, hisz ő nagyon ragaszkodik a megszokott dolgokhoz. Úgyhogy valószínűleg csak 3 és félévesen kezdi majd az ovit szeptembertől (én is a középső közepén kezdtem annakidején), talán nem is itt, nem tudjuk még.

Henus, Márk is folyton pacsál. Még a fürdéshez is viszi a kislábasaimat, merőkanalat, szűrőt, mindent. Napközben meg kisüvegből kér inni és persze az egészet kiöntögeti edénykékbe, fazekakba. Lehet hogy szakács lesz ;)

Nircee, gratula Marcinak a gatyóhoz, Siminek meg az álláshoz :)

Pimpoka, kitartást, nem irigyellek most. Várjuk majd a képeket, beszámolót, milyen az új otthonotok!
A tesódnak pedig mielőbbi jobbulást!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop, jajjjjjj, de örülök, hogy jelentkeztél!!!! :lol: Eszméletlen, mennyit nőttek és változtak a gyerekeid! Roli és Anett sokat komolyodott, Zsani is rengeteget nőtt. Nagyon cuki a haja! :wink: Sajnálom a himlőt. Te is beteg voltál, vagy csak a lányok? Gyere, mikor tudsz, mostanában tényleg nem igazán pörgött a fórum, leszámítva az ovitémát.

Nircee, gratula Simi felállásához!!Jól belehúzott a kislegény!!

Henus, Szantre, Sára dettó pancsolás terén. Ő is behurcolja a vizet a kiskonyhájába, a múltkor is már csak azt vettem észre, hogy úszik a szoba :shock:

Nálunk pont jól jön ki, ha felveszik Sárát, mert szeptemberben lesz három, akkor kezdhet. Ha nem, akkor sem lesz tragédia, itthon marad még egy évet, csak a gyerektársaságért szeretném, ha járna. Meg én délben hazahoznám mindenképpen. Nem lenne ottalvós, mert itthon sem alszik el délután, oviban meg szerintem főleg gond lenne az alvással. Bár, ha látja, hogy minden gyerek alszik, lehet, hogy ő is megpróbálná....ki tudja??

Hétvégén megyünk Bécsbe gyerekestül. A barátnőm ott él, és most fog vasárnap bérmálkodni, és meghívott minket. Annyira várom ezt a kiruccanást, még soha nem voltam Bécsben. A két gyerekkel meg igazi "kaland" lesz. :lol: :wink: :shock:

Anna mostanában kezdte összerakosgatni az azonos szótagokat, annyira édes, mikor mondja, hogy baba, mama, dede. Az apa-apa is szerepel már a repertoárjában, az apja nagy örömére, és büszkeségére. :lol: Hogy Sárikáva is büszkélkedjek egy kicsit, ő meg ismeri a színeket. A számokkal is barátságban van, a múltkor a Jim-Jam-en nézte azt a kérdezz-felelekes feladványt, négy autó jelent meg a felhőn, és mikor kérdezték, mennyit lát, nézte, nézte, majd rávágta, hogy négy. :D Néhány betűt is felismer, és a múltkor azt kérdezte az öcsémtől, hogy "Béla, hogy kell olvasni?"Erre a lüke öcsém rávágta, hogy mire négy éves leszel, megtanítalak olvasni. :lol:

Na, most lépek, jó éjszakát mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Verna, hát igen, annak az anyukának vannak még lehetőségei a fellebezésre, erre-arra. Mert már írtam a múltkor is Gigának, hogy év közben egy csomó minden változik. Egy-kettő elköltözik, mégsem jön stb. Nálunk az elutasítás nem úgy zajlik, hogy most megmondjuk az október 31 utániaknak, hogy heló. Hanem akik utána töltik a 3 évet úgyis felvesszük a kapcsolatot. Családlátogatás, stb. Addigra teljesen tiszta, hogy jöhet vagy sem.
A 27-es létszám lehet, nem mondtam, hogy nem, csak engedélyeztetni kell. Különben jön a kemény bünti... :?
A hiányzás is igaz, főleg kiscsoportban. Nagycsoportban már nem annyira jellemzőek a nagy hiányzások.
Nálunk indul mini csoport minden évben.
Most beszéltem pont a főnökömmel és most mondta hogy úgy néz ki lehet majd pályázni bölcsödére és ha igen, akkor fogunk is. Mármint a falu.

Szantre, igazatok van Márkkal kapcsolatban. Az ilyen nagyon későn jövőknek mi is szoktuk javasolni, hogy ha megtehetik, hozzák inkább szeptemberben, mert mire épphogy beszokik (vagy nem) jön egy csomó változás...Azt nem minden kicsike viseli jól.

Pimpoka, jobbulást a hugodnak. Költözésben te már rutinos vagy, de nekem még most is feláll a szőr a hátamon, ha rá gondolok, és még mindig vannak dolgok amik várnak, hogy a helyükre kerüljenek. :oops:

Nircee, Simi nem semmi! :shock: A kis húsgombóc...hogy belehúzott.. :lol: Marci pedig a legjobb úton halad a szobatisztaság fele. Én továbbra is azt mondom, hogy ez a titok nyitja: a kisbugyi. :wink:

Katica, nálatok is zajlik az élet! Anna úgy látszik inkább a beszédre hajtott rá. :wink: :D
Szonja is kb szeptember óta ismeri a színeket, és nagyon örülök neki, mert tudom, hogy sok kicsinek okoz ez gondot. Ő mondjuk egy betűt ismer fel bárhol: a Meki betűt. :? :oops:

thenus

Köszi a dícséreteket! Marci is így fejlődött: 1 héten belül mászott, felült, állt, kb. 9 hónaposan. Nem gondoltam, hogy az én kis dundi Simikém is követni fogja, de úgy látszik, ebben hasonlítanak. Egyébként nem csodálkozom, Simi anniyra erőszakos tank, és ha ő akar valamit, akkor az úgy is lesz! Ha meglát valami érdekes (és rendszerint tiltott) dolgot, akkor kb. 5 mp. alatt a ház másik felében van! Úgy kúszik, mint egy partra vetett halacska, nagyon édes! Ja, és már a lépcsőre is próbál felmászni, őrület a kiskrapek! Marci meg most lépett az "utálom az öcsém, vidd innen el" korszakba, miután Simi azonnal letámadja, Marci menekül, és hisztériás naggal kéri, hogy Simit vigyük onnan el, meg hogy Simi mit akar, mit csinál, ne csinálja, stb... Hajj, és ez csak a kezdet! :roll: :D

Henus,
jót nevettem a Meki-betűn!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Hát... Ha felveszik, felveszik, ha nem, akkor nem. Magánra jelenleg nekünk sincs pénzünk. Bár, ha dolgozok a fizetésem feléből talán kijönne a pénz, és akkor is jobb a helyzet, mert ami marad az még mindig több, mint a GYES. Fene sem tudja... Van itt a közelünkben egy magánbölcsi. Sára egyik osztálytársának az anyukája csinálja. Beszélek vele, mert úgy is azt terveztem, hogy ősztől beadnám Laurát heti két napra. Látom rajta, hogy veszettül unatkozik itthon, hiányzik Neki a gyerektársaság.

Nircee, nagy gartula a fiúknak! Ígértem egy képet a fűről. Ez hét végén készült, azóta már sokkal jobb a helyzet, mert egyrészt sokat nőtt, másrészt a foltok is kezdenek eltűnni.
Kép

Szantre, Henus, Katica, a vizezős téma nálunk sem ismeretlen. A poharából beleönti a játék lábasokba, letakarít vele dolgokat, felmossa a padlót, beáztatja a papírlapokat.

Henus, a Mekdonácc betű Lauránál is kedvenc. Ha meglátja az út szélén:
"Ott a Mekdonácc! Köszönöm, hogy elhoztatok ide."
Konkrétan fel szoktunk nyeríteni a röhögéstől. :lol:
Amúgy a lány betűket még nem, de bizonyos márkákat már elég régóta felismer. Pl.: Samsung. A színeket még keveri...
Vendég

Henus: milyen pályázat ez? Intézmények, vagy önkormányzatok pályázhatnak?
Ha tudsz többet, elküldenéd az infót?
Én már régóta tervezem, hogy elkezdek bölcsiért lobbizni... (persze nem egyedül, hanem egy egyesülettel karöltve, hátha tudunk tenni valamit közösen, hogy megváltozzon a hozzáállás... a pályázatokat itt nagyon szeretik, így talán lenne némi esély...)

Lolit a számok érdeklik (apja lánya), a betűkre is azt mondja, hogy számok. :) A színeket pedig egyre nagyobb biztonsággal ismeri fel. :D
Vendég

Verna, még nem írták ki, de minisztériumi infók szerint hamarosan meglesz. A főnököm férje nálunk a polgármester, tehát első kezes a tegnapi infó. Fogom tudni ha kiírják, és azonnal szólok. :wink:

thenus

Henus!

Nekem is megírnád ha van infód erről a pályázatos dologról? Mi magánbölcsi-ovi nyitásán gondolkodunk a családdal.

KépKép
tüccs

Tüccs: szerintem a pályázat településekre vonatkozik, nem magánbölcsire, ha családi napközire gondolsz, akkor arról itt találsz bővebb infót:
http://www.csana-info.hu/content/index.php?menu_id=4

Én már átnéztem alaposan, mert mi is gondolkodtunk, ha lerövidítik a GYED/GYES-t - bár hozzáteszem, nem olyan nagy üzlet sajnos, ahhoz képest, hogy mekkora felelősség. :( Egyedül 5 gyereket lehet vállalni (saját is beleszámít), segítséggel 7 gyereket. Két fizetést szerintem nem termel ki (járulékokkal, mindennel együtt). Egyet igen, de egyedül intézni mindent... hát, elég necces szerintem.
Vendég

Sziasztok!
Na, fél óra volt, mire visszaolvastam.

Tiop
végre visszajöttél. Hát nem irigyellek, a kamaszkor nem egyszerű. Két gyerek himlős, egy kamasz, hááát...
Jók a képek :)

Ovi
mi beiratkoztunk bölcsibe, ha nem megy másképp, akkor lehet, hogy vissza kell mennem dolgozni, sajnos, szinte biztos. Ez a válság most annyira betett nekünk, hogy el sem merem mesélni, úgyhogy hagyjuk. Az ovival nem tudom, hogy lesz. Henus, az, hogy Didri október 7-én született, azt jelenti, hogy három évesen nem fogják felvenni?

Testvérke nem akar összejönni, bár lehet, hogy a hajnali két órás kelés nem tesz jót a tesó projektnek. Majd kiderül. Én már elkezdtem munkát nézni, egy hónap múlva államvizsgázom és utána nincs mese, valami megoldást kell találni, ha a férjemnek nem jön össze valami. Már azon is gondolkodtunk, hogy elköltözzünk Solymárra, a mi lakásunkat kiadjuk, mert ott van egy üres családi ház, de van egy vadállat kutya, szomszéd semmi, télen meg fogunk fagyni, szóval nem szívesen mennék oda. Valami lesz, az biztos, de nem tudom, mi. A szakdogámat lehúzta a bíráló kegyetlenül. A bírálatból tökéletesen látszik, hogy nem olvasta el, úgyhogy nem érdekel, meg fogom védeni. Nem hagyom magam, na nehogy már az én fél éves munkámat csak így lehúzzák. Olyan dolgokat hiányolt, ami benne van, csak nincs hozzá alfejezet. Ebből is látszik, hogy csak a tartalomjegyzéket nézte meg. Most majd jól előkészülök egy kemény védésre.
Velünk ez van. Nem sok jó, de mindjárt végzek a sulival, az legalább jó hír. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja és Didrinek volt egy hányós-hasmenéses vírusa, aztán a hasmenés nem nagyon akart elmúlni, meg jött a foga, akkor három napig lázas volt tőle. Most lehet, hogy lisztérzékeny, kaptunk a gasztroenterológiára 12-ére időpontot, úgyhogy remélem, akkor már többet tudnak mondani. Nem adtam neki liszteset egy hétig, aztán amikor adtam, akkor kiütötte, utána megint nem adtam, aztán amikor újra megpróbáltam, olyan hasmars volt, hogy kifolyt a cucc. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, a mi ovinkban egyáltalán nem jelentené az október 7.-ei születés, hogy nem veszik fel. Szerintem fel kéne hogy vegyék, de a Budapesti ovik sokat is megengednek maguknak, és tény, hogy nagyon telítve is vannak. Így nem tudom megmondani. :roll:
De ezen még ne aggódj, ha jól látom van most neked több minden amin aggódhatsz...Sajnálom az anyagi helyzeteteket, de tudod, úgy még sosem volt, hogy ne lett volna sehogy...fel a fejjel! :wink:

A védés pedig pont erre való, hogy a bírálóval szemben megvédd a munkád! Hajrá! :wink:

Mi ma egész nap csavirgáztunk. Igaziból én akartam valami ruha félét venni a közelgő esküvőre, de természetesen ez nem sikerült elsőre.
:? Szonjának vettünk viszont egy kis topánkát a koszorúslány ruhához. Nem hiányzott egy ilyesmi topánka a repertoárból, egy szandi jobban kéne... :?
Hazafele bevittük anyut a kórházba, Szonja felment babalesőbe, és úgy jött le, hogy nekünk is kéne itthonra egy kisbaba. :shock: Ebből akkora cirkuszt rendezett, hogy zengett a parkoló...
Jól be is aludt a csaj hazafele, és akkor még csak fél 7 volt, azóta is alszik. Félek egy 11 órás ébredéstől... :shock:

thenus

Na ne má, hogy szombat óta rajtam kívül nem járt itt senki!! :shock: :shock:
Hová lettetek már megint??? :shock:

thenus

Beköszöntött a jóidő! :D

Nálunk megvolt az első kerti pancsolás is:

Kép
Vendég

hehe :lol: :lol: Laura halálos. Már a nézése is kis boszi :lol:
Szonja is nyafogott a medencéért. De be kellett menni az oviba, így elfelejtette. :wink:

thenus

Ja, itt a jóidő, mi is kint vagyunk amíg csak bírják a kicsik.

Szonja jópofa a medencében! :D

KépKép
tüccs

LAura van a medencében, Tüccs, de majdnem mindegy, ő is ilyen kis kóci-boszi... :lol: :lol:

thenus

izé..... bocsánat. :oops: :oops: :oops:

KépKép
tüccs

Semmi baj. ;)
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, csak egy gyors kérdés. Nem láttatok mostanában valahol olyan Crocs féle műanyag papucsot 23-24-es méretben fiú színben? Nagyon kéne, mert jövő héten megyünk nyaralni és nem kapok sehol. Köszi előre is a segítséget.

Igyekszem beszámolni.
:oops:

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Mali, szombaton láttam az Árkádban. Ne kérdezd az üzlet nevét. :oops: De egy kisebb bolt, nem Humanic, vagy ilyesmi.

thenus

Ja, és a legfontosabb: hová mentek nyaralni??? ÉS de jó nektek... :)

thenus

Sziasztok!

Na, megvolt a beírtakozás. Mondták, hogy túljelentkezés van, így jövő hétre hozzak munkáltatóit, hgy februártól visszavesznek. Megpróbálok szerezni. Egyébként kedvesek voltak, Marci szokásához híven "nem köszönök"-kel indult, de ott jól elvolt magában, dumált folyamatosan.

Na, ennyit rólunk, majd még jelentkezem.

Ja, Pilla, nem rossz az a fű! :wink: :D

Kép
Kép
nircee

Mali, tavaly a Babybell-ben vettem. Nézd meg, hátha van Nekik.

Nircee, nekünk is modták, hogy túljelentkezés van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.15 14:17-kor.
Vendég

Pilla,
na ja, de Laurának nincs kistesója!!!! :cry: Mi januártól szeretnénk menni, de nem sok esélyt látok rá, majdnem, hogy 0-t. Még nem válaszoltak a munkahelyemről, hátha tudnak igazolást adni. Még arra is gondoltam, hogy Anyu cége adhatna szándéknyilatkozatot, hogy februártól alkalmaznak. Bár ez meg már gyanús lenne. Mindegy, nem ér annyit az egész, hogy ezen agyaljak, lesz, ahogy lesz. Max. majd megy köv. szeptembertől, csak tényleg Marcinak lenne jó, ha mehetne.

Marci egészbként egyre kezelhetetlenebb itthon, ha nem történik valami érdekes, akkor szétszedi a házat. Szó szerint!!!!! Amit csak lehet, leszed, letép, ledob, szétszerel, ráadásul Simit is egyre többször bántja. Üti, ha éppen sír, csak azért, hogy "hírjon még!". A másik percben meg szeretgeti. :roll:

A szobatisztasággal is egyre szebben haladunk, itthon már nincs rajta pelus, és már akkor szól, hogy menjünk pisilni, mikor kezdődik, így már nem is megy a gatyába. A baj csak az, hogy kizárólag a kertben hajlandó pisilni, bilibe, vécébe nem. Ha mondom neki, hogy próbálja meg, akkor elkezd sírni, hogy nem!!! Csak a kertbe. :? Kakilni még sosem szólt, az megy a gatyába. :?

Kép
Kép
nircee

Ja, kistesó. Bocsánat, megfeledkeztem róla. :oops:

Laura is rettentően unatkozik már itthon, egyszerűen kezelhetetlen ilyenkor. Az udvaron még eljátszik, de bent már egyáltalán nem tudom lefoglalni.
Vendég

Na akkor nem vagyunk egyedül. Tény hogy a legtöbben ugye ilyenkorra megérnek a kortárs közösségre. Én is azt tapasztalom, hogy Szonjának sokszor mi már kevesek vagyunk. HA eljönnek a barátaink, vagy elmegy anyuékkal, vagy a tesómékkal valahová, teljes a feltöltődés. (mindenkinek :P ) Amúgy meg csak a nyafogás, a hiszti, a "szar is büdös" esete. :?

thenus

Sziasztok!

Mali
Jó nyaralást! :)

Lányok, Didri egész nap megy: reggel felkel, reggeli, utána ki a kertbe, aztán délben hami, alvás, felkel, eszik, ki a kertbe, este hat-hétkor hazajön, kaja, fürdés és lefekszünk. Az a jó, hogy itt úgy van, hogy a mi kis kertecskénkből ki tud menni a közös kertbe és itt rengeteg a gyerek, el van kerítve a lakópark, tehát nyugodtan mehet, amerre akar, nagyon élvezi. Csak nekem kell rohangálni utána, mert már ki tudja nyitni a kertkaput és mire utolérem, a játszótéren van, ami a szembe lévő ház mögött van (négy lépcsőházas házról van szó), megkerüli, lemegy a lejtőn, aztán sipirc. Nagyon zsivány! Én nem tudom itthon tartani, nekünk egész nap menni kell.
Tegnap voltunk gasztroenterológián, mert a múltkori hányós-hasmenéses vírus óta nem nagyon látom, hogy rendeződne, meg nagyon soványka is. Azt mondták, hogy most két-három hétig tömjük lisztes, tojásos, tejes cuccal és utána menjünk vérvételre, mert akkor mutatható ki, ha érzékeny. Hát remélem, hogy nem lesz semmi gond, tegnap este kapott egy csomó mindent: puding, krémtúró, babapiskóta. Csak attól félek, hogy utána meg nem fog enni rendes ételt. Majd megpróbálok adni neki sima tejet, de még nem mertem. Mondta a doki néni, hogy ha meg akarjuk tudni, hogy mi baja, akkor egész nap azt kell kapjon, amire érzékeny, ha tényleg az. Már előre félek, hogy nyakig lesz tele hasmarssal a gyerek. Jaj....
Én meg már csak egy hónapig tanulok. :) Jövő hónap 13-án már meglesz az államvizsgám. :)

Na, szép napot, lányok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Nálunk is állandóan menne Loli... főleg gyerektársaságba. Janka barátnőjét pl. folyton emlegeti, mindig menne hozzá. :)

Ovira kíváncsi leszek, mi ugye holnap megyünk, a mai nap nekem nem volt jó a kardiológia miatt. Nem mondhatom, hogy nem vizsgálnak ki rendesen! Ma volt szívultrahang (rendben), EKG (rendben), a vérnyomásom totál káosz (először magas, egy perc múlva normális). Jövő héten szerdán kapok 24 órás vérnyomásmérőt, másnap 24 órás EKG-t, aztán pénteken vissza a dokihoz az eredményekkel. A lényeg, hogy szervi baj nincs, de valami miatt rendetlenkedik a szívem és a vérnyomásom. :(
Ha meglesznek a kivizsgálások, elmegyek kineziológushoz is.
Vendég

Piroska,
nem semmi Didri! Kész kis kalandor! :wink:

Verna,
nem hangzik jól ez a vérnyomás-dolog, de legalább szervi baj nincs! Remélem, megtalálják az okát!

Kép
Kép
nircee

Verna
hát nem irigyellek, nem utálod ezt a cécót?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna!
Szorítok, hogy megtalálják az okát a szíved össze-vissza kalimpálásának!

Piroska!
Hűűű! Nem semmi Didri. A kis szökevény... :wink: :D Résen kell lenned rendesen, gondolom?!
Remélem minden rendben lesz, és Didri nem lesz allergiás!

Nircee!
Gratulálok nektek, hogy ilyen jó úton haladtok a szobatisztaság felé! Mi most vettünk a lánynak bugyikat, így holnap el is kezdem a pelusról leszoktatást. Nem tudom, hogy hogyan fog menni, mert Lili eléggé tiltakozik a bugyi, bili, wc triumvirátusra. Viszont muszáj lenne már leszoknia, főleg, hogy itt a jóidő. Nem szeretnék még 1 évet várni vele. És nem mellesleg anyagilag is jobb lenne... :oops: :?

Pilla!
Jók a pancsolós képek! :wink:

Tegnap beadtuk a fellebbezést az oviba. Nem tudja valaki, hogy innentől kezdve hogyan működik? A jegyzőnek kellett címezni, de az óvoda vezetőjének kellett odaadni. Gondolom van valami határidő, amin belül nekik válaszolniuk kell.

Kép
Kép
giga1

Lányok, tök jól haladunk, Marcin itthon már egyáltalán nincs pelus, a kakit reggel még meg kell várni a pelussal, de utána jöhet a gatyó. ÉÉÉÉÉS, ma már hajlandó volt BILIBE pisilni!!!! Csak még azt kellene megtanulnom, hogy hogyan pisiltessem úgy, hogy a végén ne folyjon a pisi a gatyára. Ülve nem hajlandó produkálni, csak állva, így azonban a végén, mikor már nem elég a nyomás, a gatyára és a zoknira megy a cucc, így sajna mindig öltözni kell. Tiszta béna vagyok, ha a férjem segít neki, akkor persze egy csepp sem megy ki. :? :?:

Ma Marci megszólalt:
"Ott han megnás, van hajta kettő héttöjpe", azaz ott van a mágnes, van rajta kettő héttörpe. :D

És ma valami angyal szálhatta meg az én drágámat, mert 10percig hajlandó volt az öccsével játszani, még adogatta is neki az autókat és az építőkockákat! Teljesen magától, én pakolgattam közben, a szemem sarkából néztem csak őket. Van remény!!!! :D

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nálunk is megvolt az óvodai beiratkozás. Hát itt nem kérdeztek szinte semmit. A tesóra rákérdeztek ugyan, mondtam, hogy van (nem volt képem letagadni, habár megtehettem volna)és ezt ceruzával felírta egy cetlire. Utána végigvezettek az ovin, nagyon rendes volt mindenki. A vezetőnő még azt is mondta, hogy Csilla óvónénit keressük meg az udvaron, mert ő lesz az óvónénink. Hát én bizakodom, habár lehet, hogy kivétel nélkül mindenkivel ilyen rendesek voltak. Dani végig jól viselkedett, örültem, hogy nem hozta a "szokásos" akaratos formáját.
Marci jól van, kivéve, hogy van egy fejlődés rendellenéssége, amit csak most vettek észre. A farpofája között van egy kis lyuk, ami számomra olyan volt, mint egy kis heg, mondjuk olyan, mint ami bárányhimlő után marad. Ez egy bőrtölcsér, ami, ha beékelődik a gerinccsatornába, akkor komoly fertőzésveszélyt jelenthet. Voltunk UH-n és sebészeten. Elvileg be van záródva, de már 5 hónaposan nem látszik rendesen. Most nagyon figyelni kell+ 1/2 évente kontroll. Ha nincs semmi gáz, akkor 3 éves kora körül meg kell műteni. Állítólag ez elég gyakori betegség, csak azt nem értem, hogy ezek a buzi orvosok miért nem tudják rendesen megvizsgálni az újszülötteket. Bocs a kiborulásért, csak egy pár orvos már átnézte ezt a gyereket és csak most véletlenül a neurológus vette észre. Ha előbb kiderül akkor az UH biztosat mondott volna. Nekünk ez már a második ilyen baki, az első a nyelvlenövés volt.
Amúgy nagyon édes. Már kb egy hónapja kint van az alsó két foga, most jönnek a felsők. Szerintem csak napok kérdése és már szúrni fog. Nagyon kutyázik, Dani nevet rajta, ezen ő is elkezd hahotázni, majd fejre esik. Imádja Danit nézni, meg fogdosni. Dani viszont az esetek 99%-ban nem vesz róla tudomást, a maradék 1%-ban pedig elveszi tőle a játékokat. Kíváncsi leszek, hogy mikorra fognak összeérni, mert egyelőre úgy néz ki, hogy soha.
Dani is állandóan menne, de ő igazából még nem is gyerektársaságra vágyik, mert a korabeliek elől inkább menekül. Őt csak az vezérli, hogy ne legyünk itthon, csavarogjunk egész nap. Unatkozik itthon. Minden játék 1 perc, én sem tudom jobban lefoglalni, főleg így Marci mellett nehéz.
Hát röviden ennyi.

Köszi a segítséget papucs ügyben.
Pilla, úgy láttam, hogy a Babybell bezárt, helytte Brendon lesz. Majd végignézzük az Árkád cipőüzleteit.

Teszek fel képeket. Nem tudtam szelektálni. :roll:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Mali
Kép
Kép
mali

Nircee
ha felemeled a bilit és mutatod, hogy fogja a kukiját pisilés közben, akkor talán nem megy mellé. Bár lehet, hogy nem fogja hagyni. Nem egyszerű, de legalább elkezdődött a szobatisztaság. :)

Mali
hát megértem, hogy nem tudsz lefoglalni egy 2 és fél éves gyereket, én a Didrit nem tudom, mert unatkozik, pedig mi csak ketten vagyunk, neked meg ott van a másik. Nem tudtok kimenni valami játszótérre?

Giga
hát igen, nagyon résen kell lennem. És ráadásul amikor kiszökik, akkor tudja, hogy most zsiványkodott és nevetve rohan. Imádom. :) Olyan jókedvű, játékos gyerek. :) Tényleg nálunk alig van sírás még mindig, ennek annyira örülök. :) Hála Istennek, napi negyed óra a max, van olyan nap, hogy egyáltalán nem sír. De már vészesen közeledik a dackorszak, annyira félek tőle...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, teszek fel képeket, tudom, már rég nem tettem fel. :)
Kép Ez a kedvencem. Ez a tipikus Didri, a rosszcsont. :) Kép Apa sapijával Kép Virágot szaglászunk. :) Addig szaglászta a virágot, míg vennem kellett másikat, mert közben elfogyott. :)
Kép Kép Na, így néz ki, amikor úgy tesz, mint a jó gyerekek. :) Kép Imád motorozni, de melyik gyerek nem? :) Kép Szende mosoly, hm. Következő pillanatban meg rombol. :)
Kép Na, a csúzda a másik kedvenc Kép Most már nem esik fejre, amikor innen lemászik. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na mi is beiratkoztunk az oviba. :)
Nagyon szimpi volt az óvodavezető, Loli meg egyből elkezdett játszani az asztalán a plüssökkel, meg akarta gyújtani a gyertyát, stb. :) Mondta is az óvodavezető, hogy milyen kis érdeklődő, és hogy szépen beszél.
Nekünk is elmondta, hogy nagy a túljelentkezés, 78 helyre eddig kb. 110-en jelentkeztek. Júni 8-án lesz ülés, utána írásban kapunk értesítést. Kérdezte, hogy melyik ovit szeretnénk, én mondtam, hogy egyforma távolságra van a kettő, a férjem viszont azt mondta, inkább az újba szeretnénk - állítólag oda nagyobb esélyünk is van, pedig azt hittük, mindenki oda akar menni...

A szobatisztaság nekünk még mindig elég távolinak tűnik. Pedig sokat beszélgetünk róla, elvben akarja is, de a gyakorlat nagyon messze van még az elmélettől... :roll: Ma reggel pl. ráült a bilire, ült kb. 5 percig, nyomott nagyokat, semmi nem volt, csak egy puki. (Úgy állt fel a biliről, hogy akkor most megnézi a pukit. :) ). Kérdeztem, akar-e még próbálkozni tovább, de nem akart. Majd 5 perc múlva, mikor épp indultunk az oviba, érzem, hogy büdös a gyerek... hát persze, hogy bekakilt. :( Mondtam neki, hogy ennek a bili nagyon örült volna, kár, hogy a pelusba sikerült, de ennyi... nem akarom erőltetni, mert azzal csak frusztrálnám - nem mintha különösebben frusztrálható lenne a gyerekem. ;) Egyébként pont reggel mondtam a férjemnek, hogy eddig Loli mindent "tankönyv szerint" csinált, pontosan akkor, amikor a tankönyvi átlag-gyerek... ha a szakirodalom szerint 2,5 évesen kell szobatisztának lennie, akkor ő pontosan 2,5 évesen lesz az. :D Úgyhogy van még két hónapunk. :)

Nircee, ezt neked írom: tegnap angliai rokonoktól Loli kapott pár GAP gyönyörűséget, majd legközelebb, ha találkozunk, azt adom Lolira, hogy irigykedj! ;)
Vendég

Teszek fel én is pár képet, hogy ki ne maradjunk. :)

Kép Egyedül biciklizik

Kép Lovagolt is :)

Kép Arcfestés után

Kép Víz alatti kukucskálás
Vendég

Kicsit off-leszek, van közületek vki, vagy az ismerősök között, akinek Mirena spirálja van???
Holnap kéne dönteni, milyen fogamzásgátlót válasszak és erről a spirálról olvastam már jót-rosszat is. Mégis valamiért izgat, mert ha beválik nagyon klassz lenne vele élni..

Piroska, jól megnyúlt Didri!! Nekem a magassága tűnt fel elsőre, nagyon megnőtt!
Verna ez a víz alatti kép szenzációs!

KépKép
tüccs

Tüccs!

Jó, hogy rákérdeztél. Ez nekem is nagy dilemma. Engem egy kicsit elrettentett a dokim a spiráltól (mondjuk ő ilyen, a legkisebb veszélyforrást is kiemeli, pl: gyulladás), de a gyógyszerszedés már nem jön be nekem se. Kíváncsi vagyok, mit mondanak a többiek.
Habár az ismerőseimnek, akinek van, nem mondtak semmi rosszat.

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Verna,
köszike.... :lol: :lol: :lol: Jók a képek!

Piroska,
aszta, mennyit nőtt Didri!!!!! :shock: :shock: :shock: Nekem az első kép a kedvencem, annyira huncut rajta! :lol: És nagyon szép!!!!!!!

Spirál,
hát, én meg ettől félek, valahogy nagyon idegenkedek attól, hogy helyi gyulladást okoz éveken át! Nekem ne okozzon semmi gyulladást odabent. Én maradok a tablettánál, bár még mindig nem jutottam el a 6hós rákszűrésre, így még csak gumit használunk. :oops:

Bili,
mi úgy csináljuk, hogy egyik kezemmel emelem, a másikkal meg a kukacát fogom, de akkor is mellémegy a végén, mert nincs meg a nyomás, és akármennyire szorosan teszem a bilit Marcihoz, mindig marad egy kis rés, amin sajna lecsurog. Az a baj, hogy ráülni egyáltalán nem hajlandó, állva meg tényleg elég nehéz. Mindegy, én nagyon büszke vagyok rá így is, nem csinálok nagy gondot az öltözésekből, de hát ez nem mehet így, mert mi lesz, ha megyünk valahova? Mindegy, ez még csak az eleje, tök jól csinálja, főleg az előzmények ismeretében. :D

Kép
Kép
nircee

Hát, nekem a spirál a mechanizmusa miatt nagyon nem jön be (mivel abortív eszköz). Az én felfogásomba ez nem fér bele... A másik gond vele, hogy elég magas a hibaszázaléka. (Egyik barátnőm pl. spirál mellett lett terhes. De a hivatalos statisztikák sem túl jók spirál-ügyben.)
Nekem ha most döntenem kellene, akkor a hüvelygyűrűre szavaznék - bár hormonális, de helyileg hat, nem a gyomron keresztül jut el a hormon a szervezetben mindenhova. Igaz, elég húzós az ára, de nagyon biztonságos.
Vendég

Nem tudom mennyire ismeritek, ez a Mirena egy hormonálisan is ható spirál. Ha befogadja a szervezet , évekig nincs v. pár csepp a menses, ugyanis a méhnyálkahártyát vékonyítja el teljesen. (ezzel a teherbeesés is kilőve) Ez nálam szuper jó lenne, az endometriozis miatt. Csak ezmiatt szeretném mindenképpen kipróbálni. Az ára húzós, 40e. Persze ha bejön, nincs több betét-tampon és 5évig nem kell tablettáért se fizetni. De én többet is fizetnék, ha tudnám , hogy jó a kütyü.
Sokat olvastam pro-és kontra a neten, igazából az jött le , hogy egyéni szervezettől függ, mennyire jön be valakinél.
Holnap okosabb leszek, doki után.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Mali: hát nem tudom, de a gyulladás nem kis veszélyforrás. A nővéremnek volt spirálja, begyulladt, ne tudd meg, hogy milyen kínjai voltak. Szóval nem kívánom senkinek. Én is úgy hallottam, hogy azzal simán lehet babó.

Nem tudom, nálunk mindig az a gond, hogy nehezen jön a baba, nekem nem a védekezés, hanem a teherbeesés volt mindig a központi probléma. Úgyhogy ebben nem vagyok jó, majd a többiek tanácsolnak.

A leány tényleg megnőtt. :)

Nircee
hát az lenne a jó, ha a bilit a fal mellé tudnád tenni és az egyik kezével támaszkodni tudna és így előre tudna dőlni. De gondolom, most nem akarsz ezen agyalni. Hm... Valami olyasmit kellene kifejleszteni, hogy a kukija alá tenni egy előtétet, vagy egy textilpelust vagy valamit. Akkor arra menne és kész. Vagy nem tudom, mi lányok vagyunk, ezen soha nem gondolkodtam.
Az első kép az igazi Didri. Ilyen ő, ez az ő formája. Na, akkor el tudod képzelni, hogy mit művel velem egész nap. :) Egyébként most viccet félretéve, én mellette nem tudok semmit takarítani, mosogatni. Mostanában amikor eszik, akkor el tudok pakolni a mosogatógépbe. Egyébként semmit. A porszívózás megy, azt vele csinálom, mert ő abból ki nem maradhat. Ha valami nem tetszik, eldobja magát, de olyan vicces, hogy kiröhögtem és erre ő is elkezdett nevetni, úgyhogy úgy néz ki, hogy nem fog erre rászokni, de majd kiderül. Én nem tudom, ti hogy csináljátok, de nekem ez a takarítás a gyerek mellett nem megy. Akkor szoktam megcsinálni, amikor még apa itthon van, mert éjjel ugye tanulok, tehát csak napközben tudok takarítani.

De már megint sikeresen elidőztem egy órát, úgyhogy nagyon söprök tanulni.

Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!

Nem úgy értettem, hogy a gyulladás az kis baj, hanem, hogy kis százalékban fordul elő. Ezért hezitálok én is, nagyon nem szeretném, ha gond lenne bellőle.

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?