Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzis gratulálok!!! Nagyon édes Zsolti:)

evaczak
Nekem azt mondta a dokinő, hogy az a jó, ha az oltás helye bekeményedik és pattanásszerűen néz ki.
Sőt tovább megyek még azt is mondta, az a legjobb, ha ez egyszer csak kifakad és a benne lévő fehér cuccos kifolyik, mert akkor jól reagált a szervezete a szurira.
Mi anno épp fürödtünk mikor kifakadt.

kis.csillag
Nagyon ügyes Máté!!
Dorina még csak próbálkozik, már csak egy lehelletnyi hiányzik neki, hogy sikerüljön és remélhetőleg pár napon belül neki is sikerül megfordulnia.
Mosz is itt erőlködik mellettem:)
Mondjuk majdnem 7 kilós, mondta is a védőnő, hogy van mit megmozdítania neki:)

Kép

Kép
buba*

Evaczak, jó úgy az oltás helye, Zsoltinak is pattanásszerű volt, majd kifakadt.

Zsuzsi, nagyon cuki Zsolti baba! :D

A hőséget még mindig nehezen bírjuk, be se kapcsolom a gépet mostanában, ne fűtse még az is a szobát... :P
A lányom is izzad, szegénynek összeáll a haja a délutáni alvás után, úgy beizzad a feje is. :?

Zsoltit lemértem pénteken, tényleg 6 kg... :shock: Szinte alig tudok rá ruhát adni, annyira kinőtt mindent. Ja, erről jut eszembe: Ebben a hőségben otthon ti is csak egy szál body-t adtok a gyerkőcökre? Vagy azt se, csak pelus? És a szabadban?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági:
én csak bady-t vagy az alsó képen látható ruhába öltöztetem Dorinát.
Ez egy könnyű, szellős, pántos kis ruha, ami nem tapad a kis testéhez.
Hoztam képet a kis csajszimról
itt ép fordulást gyakorolta, de csórikám annyira kimerült, hogy inkább úgy döntött megpihen.
Nem kapkodja el a dolgokat:)
Kép

Kép

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Zsuzsi, nagy gratula Zsolti fiúhoz, szép babóca! Majd azért mesélj, hogy alakult a szülés.

Dorka, neked is nagy gratula, várjuk a híreket és az első fotót.

Evaczak: csak csatlakozni tudok, Gergőnek szintén pirosra dagadt az oltása, fel is hívtam a védőnőt és azt mondta, ez normális, és nekem is említette a gennyesedést, nálunk egyelőre nem volt. Ne aggódj!
Sajnálom a kólikát!
Mi is ezzel küzdünk, egyre durvább, tegnap iszonyat napunk volt, alig tud tőle aludni és szopni se szopik rendesen...ma már fejnem kellett, mert nem bírták a melleim... :( Sajnálom szegénykét és rossz az is, h Mátéra szinte nem jut idő, mert mindig őt próbáljuk rendbe tenni, apa meg ráadásul dolgozna, disszettációt ír, gondolhatjátok... nem tudom, mikor lesz vége. Most vettünk még gripe watert, azt még nem próbáltuk, hátha..
Andi, köszi a homeos tippet, veszek chamomillát is, az kell nekünk a leírás alapján.

Ági: szép nagy lett Zsolti, majd rakhatnál fel már róla képet, rég láttuk! :wink:
Én először nem nagyon mertem G-t rögtön nekivetkőztetni, de aztán annyira meleg lett... többnyire nyári rugiban v csak egy bodyban van, kintre azért inkább a rövid szárú rugi.

Bea: Máté nagyon ügyes! :) Hajrá az alvás-kísérletezéshez! :)

Erika, mi van veletek?

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Ági
ami lemaradt.....én általában reggel vittem le ebben a nagy melegben sétálni Dorinát, de akkor is csak egy napozóban, mint amit az első képen látsz rajta.
Mondta a védőnő, hogy napközben mikor 30 fok felett van, inkább ne legyünk a melegen, mert árnyékban is hamar hőgutát kapnak ezek a pici babák.
Reggel ez a napozó pont jó.
Nagyon jó súlyban van Zsolti :)

Kép

Kép
buba*

Ja, Bea, nálunk Mátéval többször riasztott a légzésfigyelő, 1-2 hós korában, olyankor mindig nagyon mélyen aludt. gergővel még 1x sem. Ő is sokat ottragad velünk a nagyágyban, nappal se teszem át mindig, hogy Máté tudjon a szobában játszani, de éjjel se mindig, amikor felkel enni. Amúgy ha vele vagy, kevésbé történik baj, ő is érzi meg te is érzed a rezdüléseit, még álmodban is sztem.. de azért próbáld minél inkább a helyén hagyni, ha már volt riasztás, biztos, ami biztos...

Éva, neked meg kitartást júliusig! Vagy júni végéig! :)

Kép

Kép
tkrisz

Köszi lányok, én is úgy gondoltam, hogy elég ennyi ruha, de biztos, ami biztos, kérdezek... Zsófi ősszel volt pár hónapos, így rá inkább egyre több ruhát kellett aggatni. :P

Hogy álltok a szoptatással ebben a hőségben? Többször teszitek mellre, vagy kap plusz vizet a baba? Zsolti ráállt a 2 óránkénti evésre, amit inkább ivásnak neveznék, mert kb. 5 perc alatt végez, elég is neki, hiába kínálom még. Gondolom szomjas szegény... Szerintetek kéne még vizet is kínálnom neki, vagy elég ez a gyakori szoptatás? Kép Édesem

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

"Pici" fiam :D
Kép zs

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági, tündér ez a fiú! Ez az ejtőernyős pelusa? Hogy bírja szegény ebben a melegben?

Én is csak badit adok Mátéra itthon, lehetőleg nem megyünk ki a házból. Tegnap délelőtt programunk volt, így jól összeizzadtunk, de még árnyékban is ráadom a sapkát a sugarak miatt. Amúgy emberek köé én is rövid szárú rugiban viszem. Ja! És kenem a 30-as napvédővel.

Ma megtudtam :idea: (mert elolvastam a tájékoztatót :o ), hogy rosszul adtam be eddig a D vitamint és a vasat. Tejben vagy tápszerben kellett volna, de én egyenest a szájába adtam. Csak nem lesz baja tőle! Utána kap enni is rögtön!
Ti hogy adjátok a Vigantolt?

Kriszta, én is azt gondolom, hogy vagy a helyén aludjon, vagy rajtam. Valahogy úgy hiszem, hogy a szívdobogásommal neki is ritmost adok :roll:

Ági, én annyiszor teszem mellre Mátét, ahányszor kéri, kb 2 óránként. Szerintemvíz nem kell nekik, ha szopiznak - Máté a tápszer mellé sem kér.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Még egy kérdés a Vigantolhoz (amit holnap a védőnőnek is felteszek): Létezik, hogy nem 40 csepp volt benne?
Léteznie kell, mert még mindig van benne sok, és ma megszámoltam, hogy 25 csepp fér egy szippantásba, és így még vag 60 csepp biztos van benne... :shock:

Ez egy fárasztó időszak lesz: Máté mindenáron hasra fordul, de nem akar úy maradni, ezért odrdít. Visszafordítom, újra átfordul, újra ordít :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Igen Kiscsillag, az a terpeszpelusa. Remélem kedden megszabadulunk tőle, akkor jár le az 5 hét. Éjjel-nappal rajta volt, remélem nem kell folytatni, pont emiatt a hőség miatt nem szívesen adnám rá tovább. És ez még mindig klasszisokkal jobb, mint a poliészter változata.

Miért, 40 cseppnek kéne lennie a Vigantolos üvegben? Ez nekem új... :shock: Az egy üveg Vigantol nagyon sokáig elég! Ha negyven csepp lenne, akkor kb. 1,5 hónapig lenne elég.
És van valami szippantód hozzá? Én szimplán az üvegből cseppentek a kiskanálra, amibe előzőleg kifejtem pár csepp tejet. De mostanában közvetlenül a szájába (nekem nem mondta a doki, hogy tilos lenne) cseppentek szigorúan 1 cseppet! Ahogy belement a szájába, már rántom is el az üvegcsét... 8)
Gondolom azért jobb a tejbe rakni, mert a D-vitamin zsírban oldódó.
Azt hiszem visszatérek a tejben való adagoláshoz... :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

A Vigantol dobozára és az üvegére is azt írták: 40 csepp. Ugyanakkor 10 ml. Biztos elírás.
A mi üvegünk kupakja egyben cseppentő is, mint az orrcseppé. Én azzal adom az egy cseppet naponta. Ha véletlen kettő lenne, másnap nem adom. Így szólt az utasítás. De tejről nem volt szó, azt csak ma olvastam.
Egy barátomék a cumira cseppentettek este fürdés után - az ő kisfiuk nem szeretett öltözködni, így nagyon örült a cuminak a tortura végén, vígan leszopogatta róla az olajt.
Ma kanállal adtam a vasat, miután elolvastam - a felét visszaadta Máté. Maradok a bevált módszernél: egyenesen a szájába.

Belefájdult a fejem ebbe a melegbe!
Szorítok, hogy lekerüljön a terpeszpelus Zsoltiról, és ő is szellősebben élvezhesse a nyarat!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

A kanalas, meg cumis beadással az a bajom, hogy hiába nyalogatja le a bébi, akkor is marad rajta valamennyi. Vagy az elenyésző mennyiség? Nem számít?

Én se vagyok túl jól ebben a melegben, ráadásul ideges is vagyok... Sehogy nem tudom rávenni a lányomat, hogy a bilibe kakiljon. :evil: A pisi még megy, de a "nagydolog" nem. Most is a pelenkában "szaglik" a feneke, direkt nem vettem le róla azonnal. Hátha zavarni kezdi... de nem... :evil: :cry:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

A biliről nincs taasztalatom. Csak a Nicsak, ki beszélből emlékszem arra, amikor a fejükre rakják Travoltáék, a gyerek edig hülyének nézi őket, amikor felfogja, hogy azt akarják, a peluson kívül kakiljon.
Biztos nem egyszerű dolog!
"Bosszúból" nehogy szétkenje magán Zsófi :wink: !

Nekem a kanállal az a bajom, hogy elő kell venni... 8) A cumiról biztos lenyalná, ha nem köpné ki Máté - még mindig nincs igazán oda érte. Amikor becsöpögtetem a szájába, rögtön elkezdi mogatni a nyaelvét, mintegy ízlelgetve. Ilyenkor azt mondom: hammamam, erre nevet, viszont nem köpi ki a cuccot. Próbálkozunk. :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Kis.csillag: köszi, lehet, hogy kipróbáljuk az espumisant, ha szükség lesz rá, lekopogom, egyenlőre nem kell
én igyekszem Bálintot a saját helyén altatni, márcsak a légzésfigyelő miatt is, és egyenlőre örülök, ha éjjel kibír 4 órát evés nélkül :D
ügyes Máté, hogy már így forgolódik, pár nap és visszafordulni is biztos megtanul, addig kitartás!

Gyöngyi: üdv itt! hogy bírod a meleget?

Kriszta: köszi, úgy néz ki, hogy túl vagyunk a betegségen, remélem Lili nem fázott meg, tegnap töltötték Apával a medencét és abban fürdött :roll:
el vagyok tűnve, mert ezt a hőséget nem bírjuk a tetőtérben, már reggel levonulunk lentre, meg a kertbe, a gép meg fent :wink: , a laptopot meg nincs huzatom cígölni :oops:
nagyon édes Gergő!
Nálatok tart még az imádat? nálunk igen, pedig azt hittem le fog csengeni hamar
Lili azt mondta, azért kell sokat puszilgatnia Bálintot, pl. evés közben is, mert olyan sokat alszik :D
ngyon sajnálom, hogy ilyen sokat kínlódtok a hasfájással, a gripe nekünk nagyon bevált Lilinél

Éva: jó, hogy írtál, szorítok, hogy minden rendben legyen! maradjon csak Petra még egy kicsit!
ja, klíma az nincs, de a szülőszobán úgy láttam van, meg ablakok is vannak, én is nyitott ablaknál szültem :)

evaczak: jók ezek a képek, de sajnálom, hogy kínlódtok :(

Zsuzsi: szívből gratulálok, nagyon édes Zsolti! ha van időd írd meg, hogy hogy alakult, miért lett császár és hogy voltál megelégedve a doktornővel

Ági: én is nehezen mertem levetkőztetni, de csak bodyba van
nagyon jók a képek, szép nagyfiú Zsolti :), szorítok, hogy lekerüljön a terpeszpelus
a pelenkába kakálással kapcsolatan, szerintem nem szabad erőltetni, főleg ebben a "kistesóm született" helyzetben nem, tudom, hogy egyszerűbb lenne, meg Zsófinak is kényelmesebb, de a barátnőm lánya 5 évesen szokott le erről egyk napról a másikra, ehhez is meg kell érni

Buba: nagyon csini Dorina!

mi ki sem megyünk az utcára, ha nem feltétlenül kell :shock:

szép estét mindenkinek! remélem enyhül kicsit a hőség Kép Kép

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Köszi mindenkinek :D

Erka: maximálisan elégedett voltam a doktornővel és Lukács doktorral is, mert ő volt az ügyeletes és nagyon jól össze dolgoztak.
Hát a szülésemből tényleg nem sokra emlékszem, de ami meg van azt szivesen leírom:
Délután 2-kor kezdtem érezni görcsöket, de nem voltam biztos magamban, mert a gátam görcsölt és semmi más. Kicsit még jöttünk mentünk, de csak nem múlt. Rendszer semmi nem volt a dologban, mert hol 15 percre jött, hol pedig 5-re. Családi ráhatásra végül 5-kor bementünk a kórházba a párommal. Akkor 2 ujjnyira voltam nyitva, de magasan volt a gyerek feje. Nem tudták eldönteni, hogy szülünk-e vagy sem ezért kiküldtek a szülőszoba elé a folyosóra a páromhoz. Óránként mentem vissza vizsgálódásra, elég gyorsan tágultam, mert hétkor már megvolt a 3 ujjnyi, de még mindig a folyosón szteppeltünk a látogatók között. Aztán műszakváltás jött Lukács doki, hirtelen 4 ujjnyi és onnantól pörögtünk. A páromat behívták végre a doktornő is pillanatok alatt ott termett. Elkezdünk normális módon szülni, burokrepesztés meg minden, egyszer felállítottak, és bíztak a gravitációban, de ekkor elzöldültem és nekem innentől homályos minden. Arra emlékszem, hogy tolnak a műtőbe, ott szurkálják a hátam, sikeretelenül. Állítólag 3 tű görbült el, de az anesztes nem akart elaltatni, a dokik ráhatására végül aludtam, így mindent kipróbálhattam egy délután alatt.
A császának az oka elvileg, hogy beszűkült a szívhang és beszorult a kicsi feje.
Röviden ennyi, örülök, hogy minden rendben lett a végére :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Erika, igenis sokat kell puszilgatnia a tesónak a tesót. :D
Máténak nincs tesója, ezért én helyette is puszilgatom. Ha üvegből eszi, akkor evés közben is - egyébként nem érem el, akkor csak simizem. :roll:

Zsuzsi, örülök, hogy csak ennyire emlékszel! A többire nem is kell! :wink:

Reggelre megtudtam, hogy nem a melegtől ájt tegnap a fejem: már éjjel szélvihar volt nálunk, reggelre a ragyogó napsütésben esett az eső, most meg besötétedett és nagy cseppekben esett. Először azt hittem, jég, mert úgy kopogott a tetőn.
Felfrissült a levegő! Már csak 25 fok van lent és 28 fent. :D :D :D
Úgyhogy mehetünk doki nénihez. Az oltás napján nem csak az ortopéd rendeést felejtettem el, de tápszert is kellett volna iratni. Mennyivel egyszerűbb szoptatni!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

vigantol: hát én baba kanálba pár csepp tej és abba bele az 1 csepp cucc, de hát nagyon bele kell találni a szájába és el kell találni a hangulatát mert hát néha kifelé távozik azonnal ilyen köpködős hangok kíséretében:)

Kólika, az a baj ezt irják róla: sajnos szülés trauma, nem segit semmi, ki kell zökkenteni a babát a megszokott bőgő rohamból, akkor a sok praktika közül talán egy hosszú távon beválik, elszivó, porszivó, hangos zene, séta, stb. mosógépnek támasztás mosógép bekapsz. stb.

Nekünk két napja a Roxy jött be, kicsit hangosan és táncolva a kezemben, beájul, és figyel a ritmusra.:) végül is anya hasában sem Mozartot hallgatott:)

este-reggel kis zene, anyára is ráfér.

Viszont két-3 napja jól kizökkentettük, először lenti séta, aztán délutáni római parton evés, aztán meg tegnap nagyi látogatós friss levegős, kézből kézbe járós:)

Már csendesebb verzióban adja elő itthon, kicsit berekedt a sirástól:) de nekem tetszik a hangja és már szépen bőgicsél, nem ugy bele a vakvilágba ordítósan. Meg néha olyan kedvesen panaszosan akkor meg lehet zabálni.
lá-láááááááááá, őőőőőőőőőőőőőmmmmmmmmmmb,lááááááá

imádom.
evaczak

ja meg ilyen kis kandúros nyávogásokat is kiad, olyan komolytalanul előadva..........
evaczak

Sziasztok!

Lilijudit, köszi nagyon nem, épp esik az eső, remélem lehül kicsit.
Az biztos, hogy szerintem mi élünk meg terhességünk alatt amolyan "legvadabb " időjárást.

Volt már valakinek az LDH széruma magas? Mit mondott rá az orvos?

Zsukka: Hogy vagytok? Úgy irigyellek , hogy Te már csak utána vagy :) ..... és nem előtte....

Dóriról lehet tudni valamit?

Üdv: Gyöngyi
gajdangy

Sziasztok!

Eléggé eltűntem, de újra itt vagyok. Rendszeresen olvaslak titeket, csak sajnos írni nem volt időm.

Gratulálok minden nemrég született babához!
Megnéztem a képeket is. Nagyon édes minden kisfiú és kislány :)

Velünk az elmúlt 2 hónapban elég sokminden történt.
Sajnos Bogi bal csípője nagyon fejletlen volt, a jobb pedig határeset. Ezt a 6 hetes csípő UH-on állapították meg. Szegénykém kengyelt kapott. Már 2 hónapja hordja éjjel-nappal, de szerencsére van eredménye. Pont ma voltunk kontrollon és a jobb csípője teljen rendbe is jött, a bal pedig szépen javul. Remélem, már csak 1 hónap és vége. Sajnos csak 1-1 órára vehetem le róla ezért alig van hason. Nagyon utálja a hasonfekvést, 2 perc után ordít. Pedig kéne erősítenie a nyakacskáját. Kézben szépen tartja a fejét, viszont hason nem mindig akarja emegetni.
Az oltásokkal viszont "szerencsénk" volt eddig. Egyszer sem lázasodott be. Nagyon jól viselte.
Szopizni már sajnos e hónap elejétől nem tud. Szép lassan elapadt a tejem :( . Már 2,5 hónapos korától is ki kellett egészíteni tápszerrel, de 2 hete meg már csak azt tudok neki adni. Én kínálgatom vízzel is, ha ébren van. Szokott inni mindig egy keveset 5-10 ml-t.
Az alvással nincs gondunk. Este leteszem olyan 9 körül és másnap reggel fél7-7-ig alszik.
Ebben a melegben én is csak egy body-t adok rá + zoknit, hogy a kengyel ne dörzsölje ki a lábát. Így is melege van szegénynek.

Teszek fel 2 képet Bogiról:

Kép Kép

Nagyvonalakban ennyi.

Szép napot kívánok mindenkinek!

Niki

Kép
lina81

brühü, brühü
irigylem akiknek végig alussza már az éjszakát. nekünk alszik reggel este , evés után azonnal 3 órákat, délután kicsit fent van, de este!
annyit eszik és olyan mohó, és óramű pontossággal ébred 3 óránként van hogy 2,5 óránként, hogy szerintem nekünk még soká lesz mire elfelejti az esti evést!
evaczak

evaczak:
Bogi is csak nemrég hagyta el az éjjeli evést. Kb 2 hete. Három hónapos koráig ő is evett egyszer éjjelente. Nálatok is egyszercsak be fog következni, hogy végigalussza az éjszakát :) Eleinte nálunk úgy volt, hogy 1-2 napig aludt egész éjjel, utána pár napig megint evett 1-szer aztán megint pár napig végig aludt,...stb. és kb. 2 hete állt be, hogy csak nappal eszik 5-ször.

Niki

Kép
lina81

evaczak, Máté 4 és fél hónapos, minden éjjel legalább egyszer, de inkább kétszer eszik, és nappal is legalább 6x.
Mondjuk, én élvezem :D
Bár, néha aludnék, kihaynám a hajnali 5 körüli ébredést... :roll:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Gyöngyi: Dóri ott van abban a szobában ahol én voltam. Még vigyáznak, hogy velük is minden rendben legyen ezért napján kétszer nézik őt. egyébként jól van és remélem majd csak jó hírekkel fog minket örvendeztetni :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Ági: nagyon szép nagyfiú lett Zsolti! :)
Én szoptatnék többet, de pont most eszik kevesebbet a drágám... ez a hasfájás.. :cry: amúgy nálunk van készenlétben víz is plusz mindennap adok neki friss Mecsek baby teát hasfájás ellen, de csak keveseket iszik mindezekből. Igazából azt mondják, a tej elég folyadéknak is. De nekünk a magunkkal vitt víz v tea bevált, ha mondjuk nyugtalan kint a babakocsiban v a boltban. :wink:

Bea: nekünk is szippantós a vigantol, én is anyatejben adom az 1 cseppet. Utána még lenyalogattatom vele a kanalat, biztos ami biztos. :lol:

Andi: Dorina is gyönyörű, kis mosolygós, mint mindig! :)

Erika, örülök h jól vagytok, csodaszép nagylegény Bálint is! :) Nálunk is ugyanúgy tart még a tesóimádat, én is csodálkozom! :lol:
A gripe water eddig elég jónak tűnik a többihez képest, el ne kiabáljam!!! :)

Zsuzsi: hű, ez a zöldülés meg tűgörbülés elég durva, de lényeg, hogy jól vagytok!!!

Niki: sajnálom a csípőproblémát, de jó hogy rendbe tud jönni. És a szopit is... de nagyon szép kislányod van és ez a lényeg! :)

Az éjszaka átalvására még én is várok, de nem aggódom, így is egyszer kel csak ált. 3 körül és gyorsan vissza is alszik evés után, aztán meg reggel 6-7 közt, akkor meg úgyis kelünk. :)

Ma voltam 6 hetes kontrollon, minden oké, fel vagyok mentve a tilalmak alól. :) Ti irattatok fel fogamzásgátlót?

Na sziasztok! kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Judit
Nagyon édes Lili és Bálint. Jó lett ez a tesós kép nagyon:)

Zsuzsi
Elég ijesztő, amit írtál a szüléssel kapcsolatban, de hál' istennek minden rendben van mindkettőtökkel és ez a legfontosabb.
A többi már a múlt, most az öröm és a babázás a legfontosabb

Niki
Reméljük hamarosan eldobhatjátok a kengyelt.
nagyon aranyos Bogi. Gyönyörű szemecskéi vannak.

evaczak
nemsokára ti is átalusszátok majd az éjszakát.
Anno nálunk szó szerint egyik napról a másikra történt meg.
Egyik éjjel még felkelt enni, majd következő estétől már egyszer sem.
Azóta is 12 órákat alszik éjjel, cserében nappal csak kétszer alszik fél max. 1 órát.

Kriszta
remélem segít Gergőnek a gripe water és elfelejthetitek ezt a hasfájós időszakot.

Nekem írt fel a doki fogamzásgátlót. Egyetlen ilyen van, amit szoptatás alatt lehet szedni, de én nem szedem :oops:
Biztos majd kapok is a fejemre, ha legközelebb megyek hozzá.
Bár Dorina nagyon jó baba, este 8-kor már alszik és másnap reggel 8-9 körül ébred ennek ellenére amennyit mostnában együtt tudunk lenni férjemmel, azért nem éri meg szedni.
Mivel a kiscsaj ennyit alszik éjjel, cserében egész nap ébren van és igényli a foglalkozást, nincs kézben, de az egész napos szórakoztatása, majd az azt követő főzés, mosás, takarítás vasalás kicsit lemerít estére.
Ráadásul nekem már kétszer megjött mióta Dorina megszületett, így még egy hét kiesés minden hónapban, szóval én nem szedem.
De amint beindul az élet lehet elkezdem majd szedni.

Kép

Kép
buba*

Kriszta, én cerazettet szedek. Szedem, mert ugye a peteérésnek nincs jele. Még nem mesterálok (lekopogom, mert nem hiányzik), de mindenképpen és főleg a császár miatt nem lenne szerencsés teherbe esni. És amennyit vártam a babára, tuti, hogy most elsőre becsöppenne :oops:

Niki, ez a kengyel kegyetlenül hangzik. Remélem, hogy minden rendben lez ezzel a gyönyörűséggel, és elhagyhatjátok a szerkezetet!

Máténak nagyon tetszik a foci vb. Biztos az az afrikai hangszer teszi, amit egyfolytában fújnak a meccs alatt és jó monotot zajt ad.
Ma Kamerun kikapott, pedig nekik szurkolok! :cry:

Ma nem nagyon hagyott dolgozni a kisfiam.
Alig alszik fél órát, máris szólít. Pedig így nemlehet alaposan kigyomlálni a kertet! :? Pláne nem lehet pénzkereső tevékenységet végezni, pedig tervezem, hogy valamit csinálok, mert nem sokáig bírom munka nélkül. Nem vagyok egy házitündér típus :roll: Mindent megcsinálok szívesen, de az agyamat dolgoztatni kell! És tanulnom is kellene - ez az egyszerűbb, mert csak idekészítem a könyvet... De nyelvet pl beszélve tanul az ember... Szóval, nem egyszerű.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Köszönjük a dícséreteket :)

Kriszta:
Nekem Cerazette-t írt fel a nőgyógyász. Kb. 3 hétig szedtem és abbahagytam. Nekem nem jött be. 12 nap után elkezdtem vérezni, ami 10 napig tartott. Valakinél sokáig meg sem jön tőle, valakinek meg pár naponta össze-vissza is megjöhet tőle. A védőnő szerint az is lehet emiatt kezdett csökkenni a tej mennyisége is. Azonnal abbahagytam, de a tej nem jött vissza sajna.

kis.csillag:
Olvastam, hogy próbálkoztok Máténál a tejpéppel. Kipróbáltad már? Nekem a védőnő mondta, hogy 4 hónaposan majd meg lehet próbálni Boginál. Máténak ízlik?

Niki

Kép
lina81

Mindenkinek ezt a cerazettet nevű bogyót írják fel, mert elméletileg ez az egyetlen fogamzásgátló gyógyszer, amit szoptatás mellett lehet szedni.
Én is hallottam olyanról, akinek elment a teje tőle, többek közt ez is hozzásegítette abban, hogy ne szedjem, meg a korábban leírt dolgok miatt sem szedem.
De sokan szedik, akiknek ugyan annyi a teje szóval ez szervezet függő lehet.

kis.csillag
Biztos a monoton hang, ami tetszik a kisfiadnak:)
A babák nagyon szeretik a monoton hangokat.
Az én lányom képes néha ha fáradt elaludni az elektromos fogkefe hangján, de volt már, hogy a porszívóra aludt el:)

Mi kipróbáltuk ezt a tejpépet és nyelte, mint kacsa a nokedlit:)
Nagyon bejött Dorinának.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Zsuzsi: elég ijesztő lehetett, a lényeg, hogy mindketten rendben vagytok!

Kis.csillag: igen, puszilgatja is eleget, de azért én is igyekszem! :D
talán Máténak is lesz tesója, tudod, mi is lemondtunk már a kistesóról, és most itt van :!:

Gyöngyi: ma már kicsit elviselhetőbb a meleg :), én nem is tudom mi az az ldh szérum :oops:

Niki: nagyon édes Bogi, jó nagyot nőtt Ő is
ááá, ez a kengyel de kényelmetlen lehet szegénykémnek :(, remélem hamarosan lekerül!

Kriszta: köszönjük a dicséretet!
remélem beválik a gripe

nekem is aktuális lassan a 6 hetes kontroll, de szerintem nekem nem is fognak már fogamzásgátlót felírni a korom miatt :( :oops:
nekünk ráadásul eddig nem is kellett védekeznünk, de azért a 3. gyerek meggondolandó :)
van valakinek más bevált módszere?

Buba: köszönöm, sok tesós kép van, egyedüli alig-alig :D

szép estét mindenkinek!
Kép Lili mesél Kép

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Hű, nekem meg Azalia nevűt írt fel Mecsér és arra is azt mondta h az egyetlen, ami szedhető szoptatás mellett... khm, ismeri esetleg valaki?
Andi, neked is a cerazett van?
Mondjuk azt én sem tudom, hogy egyelőre mennyire lesz kihasználva... :oops: bár még nem kezdtem el, még nincs is itthon, vissza kell menni érte a gyógyszertárba holnap.

Bea: hát nem könnyű... én már most azon gondolkozom, hogy vajh hogyan fogom kivitelezni a terveimet, miszerint majd továbbfejlesztem az angoltudásom, visszahozom szintre a németet, esetleg tanulok még valamit... khm... hát remélem, hogy majd egyszer csak lesz rá idő valahogy. :roll:

Erika: nagyon édesek a tesós képek. Annyira látszik, h összhangban vannak! Lili arcán az a szeretetteljes nyugalom... :)

Jó éjt!
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
tkrisz

Nekem a védőnő mondta, hogy kettő van, amit lehet szedni szoptatás alatt. Ezek szerint az azalia a másik.
Kriszta, azt tudod véletlenül, van-e valahol valami kedvezmény kismamáknak tanuláshoz?
Boldogult fiatalkoromban még ingyen volt a felsőoktatás a várandósság és a gyás-gyed-gyes alatt... Sőt, talán az okj-s képzések is, de ez nem biztos.
Nekem nyelvvizsgát kellene tennem, mert bár beszélek néhány nyelvet, pont a legismertebbekből nincs nyelvvizsgám :? Remélem, lesz még alkalmam olyan helyen dolgozni, ahol anyagilag is értékelik! Nem az anyagiak miatt, hanem azért, mert oda vágyom, ahol papíron is igazolni kell. De ez még titok!!

Ráadásul van még egy-két dolog, amit elvégeznék, de a piszkos anyagiak miatt nem biztos, hogy belefér.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kriszta
nagyon édesek a srácok. Büszke lehetsz rájuk!!
Igen, nekem is a cerazett van. De nem szedem. hallottam olyat is, hogy megcsappan a tej mennyisége, olyat is, hogy nem fogadja el a pici a tejet, mert megváltozik az íze, de hallottam olyat is, hogy semmi változást nem okoz sem mennyiségben sem minőségben.
Nekem így is kevés volt, emiatt nem mertem bekockáztatni.
Meg apával sem tudunk hetente többször együtt lenni, addig meg megoldjuk másképp. ajd ha már rendszeresen együtt tudunk lenni akkor lehet elkezdem.

Képzeljétek elapadt teljesen a tejem :( :( :(
Rengeteg pénzt költöttem különféle teákra, homeos bogyókra, bármennyire szerettem volna fenntartani azt a keveset is, elment.
Ennyi volt:(
Vacak érzés nagyon. :(

Kép

Kép
buba*

Sajnálom, buba!
huhhh :(

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Buba én is sajnálom. Sajna egy ciőben járunk :( Neked 1 hónappal tartott tovább. Lehet, hogy ezt a cerazette-t nem is kellett volna nekem sem elkezdenem.

A Ti babáitok mennyire élvezik a fürdést? Boginak eleinte nem nagyon tetszett, de mostanában már örül neki :)

Niki

Kép
lina81

Köszi csajok.
Tudtam, hogy ez lesz a vége, csak azt hittem nem ilyen hamar.
De most már megkezdtük a hozzátáplálást. És örülök, mert Dorina élvezi az új ízeket.

A pancsolást nagyon szereti Dorina. Első perctől fogva imádja.
Úgy örülök neki, mert látom rajta, hogy várja. Mikor eljön az este 7 óra és mondom neki, hogy megyünk pancsolni, majd el replül és fülig ér a szája:)

Tervez valaki nyárra Balcsit?

Kép

Kép
buba*

Én mennék Balcsira, de kettesben fárasztó lenne, a párom pedig dolgozik. Ilyenkor nem bánom, hogy itt lakom, majd pancsolunk a kertben.
Utoljára 2007-ben voltam nyaralni...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

basszus..............most hogy irjátok a cerazettét hát nem tudom szerintem nem vettem be. na hajrá. nálam eddig semmi mellékhatás, volt ilyen kis nyálas barnás de az még szoptatás is kiválthatta.
evaczak

evaczak, nézd meg napok szerint! én már néhányszor elfelejtettem, abból van tartalékba néhány szem, mert pl el fog fogyni, és még nem voltam dokinál feliratni :?

nyaralás: néhány évig nagyon jó dolgom volt, szép helyeken voltam, de bármikor feladtam volna egy babáért. Nem babáért kellett feladnom :cry:

Tavaly már Baba miatt nem mentem nyaralni: a kéthetes szabit télre időzítettem, hogy akkor már itthon maradhassak, ne kelljen a ngy hóban-hidegben dolgozni járni innen a sarki szelek hazájából. Jó döntés volt.
Nyáron csak néhány napot vltam itthon, de leginkább egyedül, így nem volt túl nagy élvezet. Kertészkedtem (na, az jó volt :D ), kutyát sétáltattam (az is), de leginkább nem csináltam semmit. Nagyokat aludtam.

Most Babával kettesben még nem lenne nagyélvezet nyaralni, hisz ő még nem tudná a különbséget, legfeljebb azt, hogy nem a saját ágyában alszik, és eggel nem az én ágyamban játszunk. Nekem pedig fárasztó lenne, hisz nem lenne miden a helyén. Így nem is gondolok rá, hogy elutazzak.
Majd néhányszor megpróbálunk leugrani Velencére, esetleg strandra megyünk, de ebben a melegben úgyis csak reggel és este (na jó, késő délután) szabad kimenni a babával.

Majd jövőre!
Addig kéne szerezni egy pótnagyit is...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Az én lányom már múlt évben sem szeretett volna lemaradni a tengerparti nyaralásunkról vagyis nászutunkról, így a kicsikém úgy időzítette a dolgot, hogy mikor mi júniusban mentünk ő már a pocakomban volt. Nem akart lemaradni a jóról:)

Balcsira mi csak mennénk meg jönnénk, nem aludnánk ott.
Augusztusban lesz egy sporoni 3 napos 2 éjszakás wellnes hétvégénk, amit férjem nyert, egy bababarát hotelben, amit most adtak át, ingyen mindent ki lehet próbálni.
Nekünk azért nem új dolog, ha nem a saját szobácskájában alszik, mert anyumékhoz minden hónapban hazautazunk 2-3 napra.
Nagyon hozzá szokott már ehhez és szerencsére otthon is 12 órákat alszik.
A lényeg, hogy kiságyban vagy utazóágyban legyen, amiben kókuszmatrac van. Neki más nem számít :)

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!
Jól felpörögtetek, nem győzök olvasni... :P :D

Niki, sajnálom a kengyel dolgot, én már a terpeszbetétet is unom. Ma voltunk kontrollon, nálunk rendben talált mindent a doki, de még hordania kell hűvösebb napokon és éjjel még 4 hónapos koráig. De legalább már nem kell éjjel-nappal hordania.
Kitartás, már csak pár hónap és Bogi is megszabadul a "ketyerétől" :wink: :D

Nekem is Azaliat írt fel a doki, de még ki se váltottam. Túl drága ahhoz a kevés együttléthez... :roll: 8)

Nagyon édesek a tesós képek! Én sokszor készítek közös képeket, olyan drágák! Ráadásul még Zsófi is szereti Zsoltit, még nem küldené vissza a kórházba... :wink: :lol:

Zsuzsi, nem semmi, hogy 3 ujjnyival is még kint tébláboltatok a folyosón... :shock: Azért örülök, hogy végül minden rendben volt.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sztori van :)

Bementünk ma a Brendonban és képzeljétek mi történt.
Két játékot mutattam Dorinának. Az egyik egy babán volt a másik egy alma. Mindkettőt fel lehet rakni babakocsira, hordozóra és kiságyra is.
Az almát ketté lehetett nyitni, egy kukacot lehetett kihúzni belőle ami rezgett és tükrös volt a belseje. A kiscsajt nem nagyon hozta lázba.
Ellenben a másik, a banán az nagyon bejött neki. Ennek a héja lehúzható, zörög minden színben pompázik, a lába rezeg a talpa tükör, a keze pedig rágóka. Amint ez felakasztottam a babakocsira egyfolytában vigyorgott, majd kirepült a babakocsiból. Amint visszatettem a polcra elkezdett kiabálni. Visszaakasztottam neki és megint fülig ért a szája, mikor az almát mutattam neki megint csak a banánért nyekergett.
Persze 4000 Ft-os játék, van ízlése a kis csajnak:)
Megvettük neki apával :)
Most először történt, hogy ő választott játékot, különbséget tudott tenni játék és játék közt.
Azóta ez a játék az isten. Csak ezzel játszik.
Hoztam is képet róla:

Kép

Kép

Kép
buba*

na tessék, cerazette..........

Kiderült vasárnap sem vettem be, gyorsba bevettem a hétfőit tegnap délbe késő este meg az aznapit. délután éreztem valami furát de mire wc-re jutottam.........basszus vérzek, nem is kicsit, újra tenna lédi a nyerő estére:(
Most várok hátha elmúlik hogy szedem a gyógyít, még 7 napja sem szedem.
A tejjel nem vot vagy nincs változás, nem vettem észre.
Azt hittem én kimaradok ebből a vérzős szórásból, annyira jól ment minden eddig.
Csak abban reménykedek hogy elfelejtettem két napot bevenni és az megzavarta és ennyi.

na tegnap ismét bőgősebb volt a gyerkőc, most írom mit is eszek gyanús lesz a kakaó és a paradicsom. két napja ettem őket.
kakaós pali, régi szerencsi kakaós kristálycukros verzió és a paradicsom nyersen.
Most nem szem pár napig aztán egyenként kipróbálom.
evaczak

Háááát... evaczak, a kakaó és a paradicsom tényleg síróssá teheti a babát. A cukor a tejet savasítja (vagy lugosítja? :shock: ), ami hasfájást okoz (Rubint réka mondta valamelyik reggel a tv-ben), a paradicsom a pukit szaporítja.
Állítólag nem kellene finomított lisztet és cukrot ennünk, amíg szoptatunk. És utána sem, mert akkor hízlal. Ő valami spéci lisztet ajánlott, miből 50%-kal kevesebb szénhidrát szívódik fel. Cukor helyett én amúgy is mézet fogyasztok, de azért teljesen nem tudom kiiktatni.

Amúgy nekünk ma van nyekergős napunk (és tegnap és tegnapelőtt... :lol: ), de ezt az esőre fogom. Én is nyekergős vagyok miatta. Egy stabilan 25-28 fokos nyárra vágyom. Nem baj, ha esik néha az eső, de tegnap 33 fok volt, ma pedig reggel óta zuhog az eső - ez nem normális!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Legyetek őszinték velem, kérlek!
Túllihegem a légzésfigyelést? Rendeltem egy plusz érzékelőlapot, hogy a lenti kiságyban is legyen. Így csak az angyalt kell reggelente lehoznom, és nem kell Mátét mindenáron a szobájában altatni napközben (fel a lépcsőn - le a lépcsőn: úgy alakult, hogy kétszintes a lakás.)
Már írtam, hogy beriasztott néhányszor (hogy tévesen-e, nem tudom, de az is lehet, hogy a riasztás ébresztette Mátét), ezért nem merem egyedül hagyni sehol alvás közben, csak a fenti ágyában. Ráadásul babaörző is egyben a készülék, tehát ébren is tudom figyelni.

Őszintén: engem megnyugtat.

Hm?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
megnyugtatlak, hogy nem aggódod túl a dolgot.
Nekünk pont ma merült le az elem és ebbe ami nekünk van, spéci elem való. apa elment focizni, előtte beugrott vett bele elemet és ha este jön haza, majd belerakom, mert egy éjszakát sem tudnék nélküle kibírni. Persze a kis csaj már alszik, és milliószor bemegyek hozzá, nehogy most történjen valami, ebben a pár órában, amíg apa haza nem ér az elemekkel.
Anyáékhoz is mindig viszem magammal. Sőt, ha csak egy órára teszem bele napközben Dorinát aludni, akkor is mindig bekapcsolom.
Nekem ez megnyugvást okoz.

Nem lehet, hogy túl érzékenyre van állítva? Hány lapos a légzésfigyelőtök?
Mert nekem 3 lapos van és az sem mindegy milyen távolságban vannak egymástól a lapok.
Nektek milyen van?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Légzésfigyelőből nagyjából AngelCare van mindnyájatoknak (akinek van)? A férjem is olyat szeretne venni, de azt hallottam, hogy sokszor riaszt be tévesen. Mi voltunk ilyen babaújraélesztési tanfolyamon a Madarász u-i gyermekkórházban, ott a doki a Baby Sense-et ajánlotta (nyilván azért is, mert neki érdekeltsége van benne). Olyant esetleg használ(t) valamelyikőtök?

Másik kérdésem: tök sokat gondolkozok, mibe kell öltöztetni a kis újszülöttet majd, ha meleg lesz. Láttam azt a képet Zsoltiról, ami nemrég készült, az autós hordozóban - ezek szerint jól tudom én is, hogy pár napos babákat melegben is hosszúujjú/hosszúnadrág kombóba kell öltöztetni? Pl. hosszú ujjú pamut body, rá egy ujjatlan pamut rugdalózó? Vagy Ti hogy csináltátok? Tök tapasztalatlan vagyok:) Anyukám is kicsit tanácstalan volt, hétvégén vásároltunk együtt, és kisinget keresett volna, de az már alig létezik, annyira átvette a szerepét a body.
cinn

Sziasztok!

Cinn: így jöttünk haza a kórházból, és mivel a másik össze készített ruhánk plüss volt, így a kánikula miatt a csecsemős ezt adta rá, de más nem volt alatta. Viszont szerintem nem volt melege benne és a nap ellen is nagyon jó volt. Igaz csak 10 perc az út a kórháztól nekem, de szerintem bőven elfért rajta az a pulcsi. Majd ha már kicsit nagyobb lesz én is lejebb fogom vetköztetni szerintem.
Kisinget az anyum is égen-földön keresett, de már nem árulnak, sőt réklit sem. Teljes mértékben átvette a body a szerepet.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Kép

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?