Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Rita!

Kép Örülök, hogy írál nekem pár sort. Te hasonló korú vagy mint én, én 1977. november 17-én születtem Szentendrén.

Örülök, hogy szimpatikus volt neked Lacza Dr. én is nagyon szeretem, főleg azért mert állandóan mosolyog, és annyira közvetlen velem.
Szerintem akár az unokája is lehetnék, olyan nagypapás nekem de korához ( 65 ) képest szerintem nagyon jól tartja magát! Kép

Kép Egyébként szívől gratulálok Neked a kisbabádhoz!

Hogy hogy lelépett a dokid???

Olvastam valamit az előzményekben, de egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet az, hogy az utolsó pillanatban leleépett.

MIért lett császár???

Lehet, hogy nekem is az lesz, de ez még a jövő zenéje, sok mindentől függ, olvashattad a bemutatkozó soraimban.

Leírnád nekem, ha nem teher, hogy hogy is volt?

Magától indult meg a szülés, vagy porgramozott császár volt, ha igen akkor miért?

Milyen volt az előkészítés?

Fájt-e a katéter, hogy hogy Epidurál volt és nem spináli érzéstelenítés, úgy tudom a szülésznőmtől, hogy csaszinál azt adnak?

Tettek-e a sebbe csövet? - Azt mikor vették ki?

Igaz-e, hogy 4 órával a műtét után fel kell állni és lezuhizni?

A katétert mikor vették ki?

Nagyon fájt a hasad?

Varrattal engedtek haza, vagy kiszedték amikor hazajöttél?

Hány napot töltöttél a kórházban?

Mikor mentél a baba-mama szobába?

Mikor indult be a tejed?

Ki azt akit ismersz Pilisszentkereszten???
Hogy hívják? Hallottam valakiről akinek már két nagy fia van és most kislánya született, de ő jóval idősebb mint mi ugye???

Te hol laksz???

Mekkorák a fiaid???

Nagy lehet az öröm, hogy vége kislány van a családban.
Mi is azért vágtunk bele a harmadik terhességbe, mert kislányt szerettünk volna. Tudatosan készültünk rá, 5 hónapig hőmérőztem, hogy a legnagyobb esélyekkel születhessen kislányunk, a peteérést megelőző 36-48 órában voltunk együtt.
Rögtön az első hónapban összejött a baba, és 100 %-osan meg voltunk győződve róla, hogy kislányunk lesz, amíg a 4D ultranagon meg nem pillantottuk a kicsi édi kukikáját Kép Kép Kép !!!

Lacza Dr. azt mondta, le kell cserélni a férjemet, mert valószínű benne van a hiba, és nagyobb %-ban vannak nála a fiú ivarsejtek mint a lány ivarsejtek! Ez van !
Legalább nem kell ruhatárat cserélni Kép - pedig de szívesen lecseréltem volna, de ezt csak halkan mondom, nehogy megsértődjön a kicsi Olivér!!!

Most már rengeteget írtam neked, úgyhogy búcsúzom!

Szia Sziszike és a fiúk

Utóiratí: Ha kiváncsi vagy ránk, akkor nézd meg az albumokat amiknek leírtam az elérhetőségét, remélem tetszeni fognak a képek!!!

Kedves Philissa!!!

Remélem hamarosan lesz időd megnézni a fényképeket!

A csecsemősökkel én sem voltam kibékülve, sok olyan eset volt, hogy bementem a csecsemős szobába, és egy csecsemős nővér sem volt ott és a gyerekek csak üvöltöttek.
Nem segítettek semmit, sem a szopatatásnál, sem a baba ellátásánál. A Budai Honvéd kórhában teljesen más volt a helyzet, ott mindent alaposan megmutattak, és sokkal közvetlenebbek voltak mint a Margitban.
Még szerencse, hogy nem az első babámat szültem ott, hanem a másodikat, így sokkal rutinosabb voltam.
7 - órával a szülés után nekem kellett kivenni Dominikot az inkubátorból, és átöltöztetnem, mert teljesen átpisilődöttKép!!!
Benikét a műtét után nem is mertem megfogni, úgy adták a kezembe.

Hidd el nagyon sokat számít, hogy hanyadik babát szülöd, majd hamarosan te is megládot, ha újra babát fogsz várni, és nagyon szorítok neked.

Kiket ismersz Pilisszentkereszten??,
Én a CSerfa utca 3-ban lakom ez az utca a felső kocsmánál lévő utca, jó meredek felfele. Nem tudom emlékszel-e arra, hogy hol volt régen a cukrászda, de a felette lévő ház a minek, vagyis a szüleimé!

Most már búcsúzom, várom mihamarabbi válaszodat!

Szia Sziszike

Kedves Nicki!

Kép tulálok a kisbabádhoz!

Örülök, hogy te elégedett voltál a csecsemősökkel, szerencsés vagy!

Jó egészséget nektek, és sok-sok tejecskét!

Szia

Sziszike

bedoli

Kép Sziasztok Lányok!!!

Megcsináltam a profilomat is! Kép Kép Kép

Feltétlenül nézzétek meg, sokat dolgoztam a képpel!

Jó hétvégét!

Sziasztok

Sziszike

bedoli

Szia Sziszike!

Megnéztem a srácaidat, nagyon édesek KépKépKép Gratulálok még egyszer! Most megyek, mert vár 1-2 munkaKép!

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Kép Szia Philissa!

Örülök,hogy tetszettek a képek! Nálunk most nincs semmi ujdonság, ugyhogy nem nagyon van mit ínom.

Csak egy kérdés:

Miért szültél végül császárral???
Milyen emléket hagyott benned?
Mikor szedték a varratokat?
Mikor engedtek haza? ill. hány nap után?

Persze, ha még emlékszel rá! Kép

További kellemes hétvégét és jó pihit!

Szia

Sziszike

Ha lesz időd írj bővebben is!

bedoli

Szia Sziszike!

Most is csak röviden:
Téraránytalanság miatt lett császár, ill. a kh-i zárón magas egyenes fekvést írtak.

Milyen emlékeket hagyott bennem? Csalódott voltam, de nagyon, ugyanakkor örültem is, hogy megmentették a babám életét, illetve a méhemet, mert az kissé "kikészült", ahogy mondták akkor. Aztán itthon kinyílt a sebem.... Kellett egy kis idő ( kb. 1 év), amíg el tudtam fogadni a történteket. Ha lesz tesó, ő is csaszi lesz.

A varratokat a hazamenetel reggelén szedték ki, semmit nem éreztem. Hétfő hajnalban volt a műtét, pénteken délután mehettünk haza.

Pussz:
Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

SZCSB, ill. Philissa,
lebuktal! Kép Mar tudom, hogy ki vagy! KépKépKépKép

Zsombi jol van, koszi, ehsegsztrajkol. A koltozes ota nem hajlando kanallal enni. Gyakorlatilag tapszeren el. Kép Ket hete felallt, azota folyamatosan gyakorolja a tudomanyat. Huncut Pasi lett belole...KépKépKép Berest holnap hivom fel, voltam megint pajzsmirigy- es egyeb hormonvervetelen, elvileg nala van mar az eredmenyem.

Es Csenge? Reg kuldtel kepeket rola! Kép Mesz mostanaban a Bereshez?

Pusszancs,
Gombóc

ui.: tobbiektol bocs az OFF-ert
gombóc

Szia Gombóc!

Nem volt nehéz rájönni, ugye KépKépKépKép

Ne aggódj, Csengének is voltak ilyen nemevős időszakai, szerencsére ritkán! Gratulálok az álláshoz! Húúú, ha majd elindul! Kép Én nem sokat pihenek azóta, de jól megmozgat az bizti!Kép

Szerdán megyek dokinkhoz, remélem megmondja mikor jön a tesó már! Majd küldök képet az új címemről!

Eredményeid milyenek lettek? Tesó tervben?

Hali,
Ph.

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sziasztok!

Sziszike!
Megpróbálok válaszolgatni a kérdéseidre.
Először is köszi a gratulációt a babáhozKép

A dokim állítólag az utolsó pillanatban tudta meg,hogy nem praktizálhat többet a kórházban.Most már nem foglalkozom az üggyel,habár amikor még abban a helyzetben voltam,hogy szülés előtt két nappal benyögte nekem,hogy sajna nem tudja megcsinálni a műtétemet,akkor nem voltam ilyen "laza".Ami kicsit bántott a részéről,hogy nem igazán véltem együttérzést kihallani a hangjából,úgy vettem észre,hogy neki aztán tök mind1,hogy ki csinálja majd meg a műtétet.

Császározni azért kellett,mert az első kettő is csaszi volt.Nálam is téraránytalanság merült fel az első babámnál,így akkor csaszi lett.Aztán a másodiknál megvolt az esély sima szülésre,de én nem mertem kockáztatni,mivel akkor már tudni lehetett,hogy a baba nagyobb mint az első.
Harmadjára pedig nem engednek sima szülést,két csaszi után,meg nem is mertem volna vállalni,ha lehetett volna sem.

Maga az előkészítés türhető volt,habár nekem fájt a katéter felhelyezése,sőt még az infúzió bekötése is szar érzés volt.
Aztán csak várnom kellett amíg megtudom,hogy ki csinálja meg a műtétet,és várnom kellett amíg szabad lett a műtő.Ez volt szinte a legrosszabb,idegörlő percek voltakKépDe túl vagyok rajta.
Spinális érzéstelenítés volt,én írtam rosszul,ezért bocsika.
Tettek a sebbe ilyen csövet,ezt másnap délután szedték ki.Ez baromi szar érzés volt,de csak egy pillanat volt az egész.
Műtét után 4 órával még csak elkellett kezdenem mozgolódni az ágyban,aztán rá két órára kellett felkelni.Aztán zuhizni,és áttoltak a csaszis szobába.Másnap reggel 5-kor zuhanyozás újra,és innentől kezdve minél több mozgás,sétélgatás.Elég kemény volt,főleg harmadik csaszi után,de muszáj volt.
Dec.2-án mentem be a kórházba,és 6-án reggel jöttünk is haza.
Egy napot voltam baba-mama szobába.
A varratot a hazajövetel napján reggel szedte ki a dokim,ez ici picit volt csak kellemetlen,de fájni abszollút de nem fájt.
A tejem szülés után a 3.napon indult be igazából,de azért az az előtej volt már rögtön az első mellre tevés pillanatában is.

A Kosznovszky családot ismerem Szentkeresztről,és a Hugyecsek családot is.
A nagy fiam 8 éves,a középső gyerköcöm pedig 4,és fél éves.
Én Óbudán lakom közel az Eurocenterhez,bennt a lakótelepen.

Megnéztem az albumotokat,nagyon szép család vagytok!

Nicki!Ha majd tucc írjál magatokról pár sort,kiváncsi vagyok rátok!
Most búcsúzom,ha Karácsonyig már nem jönnék,akkor Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Nektek!
Sziasztok,Rita.
rita01

Valamit elfelejtettem.Nagyon sokat számít,hogy milyen szülésznőt fog ki az ember.Én Sámsonné Tóth Katit fogtam ki,és mondhatom,hogy profi,és nagyon imádnivaló hölgyemény,csak ajánlani tudom mindenkinek.Nagyon sokat segített,ott volt mindig ha szükségem volt rá.
Rita.
rita01

Kép

Kép Sziasztok lányok! Kép

Mi van veletek, mostanában nagyon hallgatagok lettetek! Kép

Írjatok gyakrabban!!! Kép

Puszi

Sziszike

Kép Szia Rita!!! Kép

Kép Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre, és azt is, hogy ilyen részletesen kifejtettél mindent.

Az én szülésznőm, akinél a Domikát szültem, Szökrésnyné Gyöngyi Kép - ismered???
Én most is őt kértem fel, hogy legyen a szülésznőm.
Kép Képezld el még e-mailezünk is és igyekszik minden kérdésemre válaszolni, még akkor is ha gyerekesen hangzanak az aggódás miatt!

Nálam 1-1 arány ami a szüléseket illeti, kiváncsi vagyok, hogy most mi lesz?
Van esélyem a sima szülésre is, de a császárra is az indokokat olvashattad feljebb, legalábbis azt hiszem, hogy leírtam őket.

Szerencsés vagy te jó közel laksz a kórházhoz! Kép

Hogy hogy csak egy napot töltöttél a baba-mama szobába? Nem volt hely, vagy nem érezted annyira jól magadat, hogy átmenjél?

Kép Nagyon fájt amikor kiszedték a csövet a hasadból?

A katétert mikor vették ki?
Nekem azt mondta a szülésznőm, hogy azt a műtét után 6 órával ki is veszi, de nekem annakidelyén csak másnap reggel szedték ki.

Hogy bírtál zuhizni csővel a hasadban???

Azt hiszem most röviden ennyi!

Ha lesz időd akkor írjál nekem feltétlenül!!!

Szóka puszika

Sziszike

Utóirat:
Egyébként nagyon nagy GRATULA, hogy a két fiú után sikerült összehoznotok egy kislányt!
Mi is mindent megtettünk az ügy érdekében, de nekünk nem sikerült sajnos Kép !!!

Kép Szia Philissa!!! Kép

Nagyon eltüntél! Miért nem írsz mostanában?
Mi volt a dokinál? Kiderült, hogy mikor lesz tesó?

A hegszétválásról semmit nem írtál, pedig kérdeztem?
A külső heg nyílt ki? Mit csináltak utána? Újra varrtak? Mennyir nyílt ki? Nagyon fájt?
Egyáltalán hogy történhet ilyen?
Borzalmas lehetett! Kép

Kérlek írd le, hogy hogy volt!

Egyébként jól vagytok?

Szióka

Puszika

Sziszike

Íjatok gyakrabban, bár bitosan mindenkit nagyon lefoglal a karácsonyi készülődés!

Kép

Sziasztok

Puszika

Sziszike

Kép

Ha esetleg nem találkoznánk akkor:

Kép

Nektek és a kis családotoknak, sok szép ajándékot a Jézuskától!

Kép

bedoli

Sziasztok!

Szia Sziszike!
Bocsi, hogy csak mot írok, de elég húzós a hetünk.

Voltam dokinál, reméljük minél előbb lesz baba, mi már nagyon várjuk!

Pénteken jöttünk haza a kórházból és hétfő reggelre nyílt ki a sebem. Én csak azt láttam, hogy vérzik, és kétségbeestem. Telefon azonnal a dokinak. Taxiba be, irány a kórház. Addig apa otthon az 1 hetes gyerekével kétségbeesetten. Nagyon megijedtem, hogy be kell feküdnöm, de nem kellett. Őszintén szólva a mai napig nem tudom, hogy miért történt. Csak egy része nyílt ki a külső sebnek, az most látszik egy picit, hogy nem olyan szép. Eleinte naponta, majd kétnaponta kellett mennem kötözésre és sebtisztításra. Magától összeforrt a seb. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy nagyon szörnyű érzés volt itton hagyni a picurt, persze mindig vigyázott rá valaki, de a szopi miatt nem volt egyszerű. És persze ez az egész nem tett jó a tejtermelének sem + Csenge nem igazán akart szopizni, csak cumikázott, azért küzdöttünk egy ideigKép

Summa summarum: nem volt egyszerű az első 6 hét, de túl éltük!

Amúgy jól vagyunk, holnap Csenge nagyizik, mi meg bulizunk Apával!

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek, ha addig nem járnék erre!

Sziasztok!

Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sziasztok!

Sziszike!
Azért csak egy napot töltöttem a baba-mama szobában,mert akkorra éreztem azt,hogy elbírom látni a kicsit.Eléggé szédülős fajta vagyok,és nem igazán mertem kockáztatni.
A katétert nekem másnap reggel szedte ki a szülésznő,addig bennt kellett,hogy legyen,mivel egyedül nem bírtam volna kimenni wc-re.
A szülésznő segített zuhanyozni,és ő fogta nekem addig azt a kis palackot amíg zuhiztam.
Tényleg fájt amikor kiszedték,de tényleg csak egy pillanat volt az egész.Utána még éreztem egy kis égő érzést,de elmúlt.A cső kivétele után,15 percig feküdnöm kellett a hátamon,aztán szép lassan újra mozoghattam.
A te szülésznődet nem ismerem,de elképzelhető,hogy találkoztam vele,amíg bennt voltam a kórházban.
Na most mennem kell,etetés idő lesz lassan.
Sziasztok,Rita.
rita01

Sziasztok!

Mégegy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek:
A dokim a szülésről igazán nem sokat mondott, de már arról összeszedegettem jópár infót.
Ami jobban aggaszt, hogy Ti választottatok szülésznőt? Mi van, ha én csak odamegyek és az éppen ügyeletesnél (ügyeleteseknél) szülök?
Köszi

Jade
39+O
jade

Szia Jade!
Az égvilágon semmi sem lesz. Kép Szépen megszülsz az ügyeletesnél és kész. Valamennyi szülésznő fantasztikus és profi, úgyhogy végülis mindegy is. Kép Annyiban különbözik, ha felkérsz valakit, hogy ő végig veled lesz, mig az ügyeletes a többi vajúdó kismamával is fog foglalkozni.
bogyeszka

Köszi a gyors választ!
jade

Szia Jade! Én pl nem választottam előre, csak beestem (szó szerint) a Margitba, és az ügyeletesek közül az egyik szülésznő vett fel. Azt hiszem, hárman voltak, és szülni sem szültünk akkor éjjel többen, így tudott velem foglalkozni. Először nem volt annyira szimpi, de aztán hamar megtaláltuk a hangot. Kép A szobatársnőm is teljesen elégedett volt a neki jutó hölggyel. Az első szülésemnél ellenben választott szülésznőm volt (igaz, nem a Margitban), aztán amikor a szülés után elment, az ügyeletesek levegőnek tekintettek, pedig lett volna szükségem segítségre. Ezért nem is akartam másodjára választani. Persze mindenkinek más jön be. Sziasztok, Klára
klara

Sziasztok,

Pár éve szült egy barátnőm a Margitban, most mi is babát tervezünk, és az ajánlásai alapján a Pálffy és a Sárvári doktorok akikről szeretnék információt kérni tőletek. Megköszönnék minden információt, mennyire együttműködőek és szülés közben mennyire hagynak "érvényesülni"?

Köszönöm, Csilla
Névtelen

Sziasztok!Én is csatlakoznak a társalgásba hogyha lehet?!32éves vagyok és én sem érzem magam ennyinek mint Philissa.Óbudán lakom (Rómaifürdőn),Bence fiam 6,5éves "István kórház"Csenge kislányom tegnap volt 7hónapos"Margit kórház".Nekem csak jó tapasztalatom volt a Margitban: doki,(választott)szülésznő aki végig velünk volt -még ismerős mellett is szerzett ágyat a kórterembe-csecsemősök,kaja.Dr.Sztanyik Lászlónál szültem ő volt az ügyeletes kedves,szimpi ember.A Rafthoz jártam terhesgondozásra de végig ködösen válaszolt amikor felkértem,hogy nála szülhessek.Kb.2x vizsgált meg mindig az volt a baja,hogy túljó a vérképem.A 37héten aztán megismételtetett 1vérvételt.Az eredmény még mindig vár rám ugyanis rá 1hétre megszültem.Pedig csak CTG vizsgálatra mentem be a szülésznőmhöz.Az ügyeletes doki mikor megvizsgált elfolyt a már nyititt volt a méhszáj,ő azt mondta szerinte több napja így van.Lehet,hogy amikor a Raftnál jártam elöző héten már nyitva volt. (jó,hogy nem kaptam fertőzést)Kb.2 óra alatt megszületett a kislányom úgy jött akár egy "gyorsvonat".Puszi
ulrichtimi

Szia Csilla!

Én mindkét lányomat Pálffy dokinál szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve. Sokan nem szeretik a modora miatt, de szerintem nem ez a legfontosabb szempont az orvosválasztásnál. Egyébként velem mindig nagyon rendes volt, minden kérdésemre válaszolt, és szakmailag az egyik legjobb orvos a kórházban. A saját betegei közül egyébként szinte mindenki dícséri. Szerintem nézd meg közelebbről, és aztán döntsd el, hogy szimpatikus-e neked!

Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!Én is bekapcsolódnék a társalgásba ha lehetséges.32éves vagyok én sem érzem magam ennyinek akár csak Philissa. Budán /Rómaifürdőn lakom/Bence fiam 6,5éves"István kórház"Csenge lányom tegnap volt 7hónapos"Margit kórház".Csak jó tapasztalatom van a Margit kórházzal kapcsolatban Dr.Sztanyik László(ő volt az ügyeletes)szülésznő(fogadott),csecsemösök,kaja.A baba kb 2 óra alattszületett meg.Jött mint a "gyorsvonat"A terhesgondozás volt nekem inkább macerás .Dr.Raft Miklóshoz jártam és nála is akartam szülni,csakhogy amikor többször is felhoztam a témát mindig Pató Pál urat játszott: "Hej ráérünk arra még".A 37hét alatt 2x vizsgált meg a 7héten,AFP után.Aztán meg az volt a baja,hogy túl jó a vérképen.A 37héten csináltatott mégeggyett.(szimpátia+pénztárca függő)Az eredmény még mindig ott vár rám ,mert a 38héten megszültem,nyitott volt már az ügyeletes doki szerin napok óta a méhszájam.A 38héten CTG vizsgálatra mentem a fogadott szülésznőmhöz de már bent tartottak.Puszi
utimo

Keresek két Anyukát akikkel eggyütt feküdtem a Margit kórházban 2003 Május 19-25 között.Az utolsó elötti kórterembe feküdtünk."Edit"neki Bálint kisfia született (sajnos nem láthattam mert a koraszülött intenzíven volt végig, nem akart javulni a sárgasága) a nyáron akartak összeházasodni a párjával ennyit tudok róla.Pár nap múlva őt át költöztették a másik oldalra ,hogy közelebb lehessen a picihez.De utána is találkoztunk a fejéseknél. A másik Anyuka Petra neki a kisfia Ruben és volt egy nagyobb kislánya Hanna kb 3 éves lehetett,ők Békáson laknak.Én az ablaknál feküdtem (Csenge a lányom besárgult és csak pénteken jöhettünk haza.)Ha magatokra ismertek kérlek jelentkezzetek szeretném felvenni veletek a kapcsolatot.Azért csak most,mert pár napja van internetünk.(hozta Anyosoméktól a Jézuska)Üdv.timi
utimó

Szia Csilla!

Én sajna nem tudok Neked segíteni, de majd bizti jönnek a lányok, akik tudnak infóval szolgálni!

Szia Timi!

Üdv Neked is itt! Nekem is Csengém van! KépKépKép Terveztek még harmadik babát is? Ki volt a fogadott szülésznőd?

Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Nem tervezünk kettőt ennyi volt a terv.Cziffra Ildikónál szültem.Ismerős?Elég határozott de nagyon rendes megköveteli,hogy ne nyafogj/nem vagyok különben sem nyafogós fajta/eléggé bírom a fájdalmat.Különben a páromnak lett szimpi.Köszi,hogy válaszoltál!
utimó

Láttam itt pár fényképet, tudnátok segíteni,hogy lehet berakni ide. Előre is köszi. Timi
utimi

Szia Timi!

Nem hangzik ismerősnek a szülésznőd neve. Fénykép ügyben sajna nem tudok segíteni, nekem is el kellene egy kis segítségKép

Philissa
Kép
Kép
philissa

Nekem ismerős. Kicsit teltebb, hosszú szőke hajú lány (legalábbis két éve még az volt Kép ). Amikor inditottak, az elején ő volt velem, nagyon kedves, szimpatikus volt. Bár én ha nyafogni akarnék szülés közben, akkor szeretnék is nyafogni, mán esse szabad?? Kép Kép
bogyeszka

Kedves Klára!
köszönöm Neked is a segíséget.
Jade
jade

Sziasztok! Nekem is pont Cziffra Ildikóhoz sikerült "beesnem" szülni. Valóban nem szereti a nyafogást, de azért eltűri. Kép Én nagy nyafis vagyok, vele legalább volt egy kis kontroll. Kép Igen, ő az a szőke, magas, inkább telt. Utimó, ezek szerint ugyanazzal a csapattal szültünk, nekem ugyanis dr Sztanyik volt az orvosom! (Ő nem csak ügyeletes.) A szülés kapcsán csak egy bánatom volt: a kitolásnál feküdni kellett, pedig éreztem, hogy a garvitáció jobban segítene.
Mindenkinek vidám babavárást és babázást, és boldog Karácsonyt kívánok! Klára
Klára

Mondjuk nálam később már nem az Ildikó volt ügyeletben, de azért nagyon "nyafogni" sem tudtam, mert levegőt is alig kaptam a fájásoktól, nemhogy még jajgassak is... Kép Párom szerint némán feküdtem és időnként mordultam fel, hogy mikor kapom már meg azt a k@rva EDÁ-t... Kép De igaz is, én akkor már csak egy 5 kilós kalapácsról fantáziáltam, hogy az megoldaná a gondomat egy időre... Kép
bogyeszka

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, remélem valaki tud segíteni! A 37. hetet tapossuk első babánkkal, szerencsére teljesen problémamentes terhességgel. Szintén Sztanyik doktornál és mi is választott szülésznővel fogunk szülni (a Margit kórház vezetőszülésznője), de egyelőre fogggalmam sincs mennyi hálapénzt szokás / illik adni. A dokival kapcsolatban van némi sejtésem, de szülésznőügyben tanácstalan vagyok. Ha lenne ezzel kapcsolatos tapasztalatotok, nagyon megköszönném, ha megosztanátok velem. Megkérdezni szerintem ciki, vagy nem? (Bocs, ha már kiveséztétek a témát!)

Üdv, zsm
zsemlemorzsa

Sztem 10000 ft-ot "szokás" adni a szülésznőnek. Persze pénztárcától is függ, no meg az elégedettségtől, de azt hiszem, hogy kb. ez az átlag.
rjuli

Kedves Zsemlemorzsa!

én is Sztanyik dokinál szültem, és Panni volt a szülésznőm májusban
tegnap a tévében azt mondták, nem szabad közhírré tenni az árakat, tehát nem írom ide, de szívesen megírom neked, ha akarod
szilvia@janosi.hu

üdv
Szilvi
szilvamag

Azt talán nem lehet megírni, hogy x. ennyit és ennyit adott y-nak, de, hogy általában mennyit szoktak adni,arra szerintem ilyen fórumon lehet javaslatot tenni.
T.

Sziasztok!

Aki tudja Lévárdi doktor új magánrendelőjének a címét és rendelési idejét légyszi írja meg!

Köszi: Mano
mano

Szia Mano'

A Lévárdi magánrendelője: III.ker. Bécsi út 60. fsz. 2.
Keddenként rendel 17-20 óráig.

Szia: Szász Dóra
Névtelen

Szia Dóra!

Köszi a gyors választ.Még mindig úgy van, mint eddig, hogy nem kell bejelentkezni?

Szia: Mano
mano

Szilvi: szerintem hadd mondja aki akarja, hogy nem szabad közhirré tenni az árakat. Én bizony megmondom, ha valaki kérdi. Majd ha nem várják el a plusz lét, akkor én is jobban betartom az adatvédelmi elveket.

Mano: én utoljára fél év voltam néla, akkor nem kellett bejelentkezni. Ha tudsz, akkor már 4 felé mehetsz, mert ott van, és akkor senki sincs.

zsani
zsani

Zsemlemorzsa! Én is a Sztanyik dokinál szültem májusban (ügyeletes volt)nem választott orvosom.A szülésznőm volt választott nagyon rendi és szimpi volt mind a kettő,utána is bejártak hozzánk.Árat én sem szeretnék írni csak az email-be:karcsitimi@freemail.hu
ulrichtimi

Sziasztok!
Voltam a héten uh-n és a leletekért. Hálistennek minden rendben, gyerkőc is pont akkora és úgy fejlődik, ahogy kell. Kép Ja, és úgy néz ki, kislányunk lesz! Kép Lelkecském idáig nem kényeztetett el azzal, hogy jelentkezzen, de tegnap végre csak kaptam tőle egy kapirgálást. Kép Már kezdtem aggódni, mert a 19. héten vagyok már.

Ami a pénzt illeti: én mégha kérdezik sem árulom el, hogy mennyit adtunk. Egyszerűen azt tartom, hogy ez rám és a dokira tartozik, passz. Adjon mindenki annyit, amennyit tud és jónak lát, de ne vadidegenek döntése és anyagi helyzete alapján.
bogyeszka

Bogyeszka gratulálok a kiscsajszihoz és a mozgolódáshoz is! KépKépKépKép

A legalsó két sorral teljesen egyetértek!

Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sztem azért nem fölösleges ezt megbeszélni, mert így elkerülhető, hogy valakinek rossz érzése legyen, mert azt hiszi, hogy keveset adott,pedig esetleg nem is, ill. hogy valaki csak azért adjon rengeteg pénzt, mert fogalma sincs az átlagos "tarifákról". Lehet, hogy Te nem mondod meg, mennyit adsz, de mégiscsak az alapján döntöd el, hogy mások mennyit adnak, mert mások viszont megmondják. Nyilván az elégedettség és a pénztárca befolyásolja néhányezer ft-tal, de elképzelése onnan van az embernek, ha ezt megbeszéljük. Azt én sem tartom helyesnek, hogy itt a fórumon konkrét névhez konkrét összeget írjunk.
rjuli

Juli, tévedsz. Én annak idején az orvosomat kérdeztem meg. Azt felelte, hogy annyit adok, amennyit gondolok és akkor, amikor gondolom. Sosem érdekelt, hogy mások mennyit adnak neki, mert nem tartozik rám. Ez olyan kérdés, mint hogy mennyi valakinek a fizetése, szerintem.
bogyeszka

Boldog új évet, egészséges babákat kívánok mindenkinek!

Köszönöm szépen az email-ben adott válaszokat.
Nem valami klassz dolog ez a hálapénz, hogy az ember állandóan azon rágódik, vajon elég lesz, mikor adjam, hogy adjam...?
Az "árak" meg szerintem horrorisztikusak, pláne hogy a kelengye is egy vagyonba kerül. Nálunk az a helyzet, hogy mindenképp kölcsön kell kérnünk, majd törlesztjük az anyaságiból vagy a tgyás-ból, úgyhogy végülis mindegy hogy egy tízessel többet vagy kevesebbet kérünk...
És gondolom, nem én vagyok egyedül ilyen helyzetben.

zsm (37+0)
zsemlemorzsa

Zsemlemorzsa,
Ha a vezető szülésznőt választottad (Panni)jól kinyithatod a bukszádat és amint megkapta a hálapénzt nem látod majd többet, de addig annál inkább...
Doki
Doki

Kép

Kép Sziasztok Lányok! Kép

Mindenkinek nagyon boldog ÚJ ÉVET kívánok!

Már elég rég irogattam ide, de olvasgatni mindig szoktam az írásaitokat!

Üdvözlök, minden új látogatót, nem mintha én olyan régi lennék! Kép

Aki nem ismerne annak annyit, hogy három kisfam van, Benike 4,5 éves, Dominik 2,5 éves, és büszkélkedhetek egy 27 hetes pocaklakóval is, akinek az érkezését 2004. árpilis 06-ra várjuk!
150 % hogy kisfiú és Olivér lesz a neve!Kép

Ezen a héten voltunk ultrahangon, Olivérrel minden rendben volt, már 894 gramm, BPD: 66 mm, FL: 48 mm volt.

Kép Szerintetek nagy babára számíthatok???

Kép Szióka Bogyeszka ! Kép

Gratulálok neked, hogy minden rendben volt az ultrahangon, és ahhoz is gratula Kép hogy végre "rugdos" a babácska. Én Olivért 18 hetesen éreztem előszőr határozottan! Kép

Mekkora volt a baba? Súlybecslést néztek?
Olivér 21 hetesen volt 400 gramm!

Ami a hálapénzt illeti én is elég tanácstalan vagyok. Sejtéseim vannak, de még nem tudjuk, hogy mennyit adunk!
Én Domikánál is bajban voltam, hiszen nem a választott orvosomnál szültem, hanem a helyettesénél. Akkor nem volt választott szülésznőm, de mivel 100 %-ig elégedett voltam úgy érzem, hogy amit kapott azt nagyon megérdemelte, még ha nem is volt olyan sok! Kép

Kép Szióka Zsemlemorzsa! Kép

Gratulálok neked a pocaklakóhoz! Már nincs sok időd hátra, hamarosan megismerheted! Kép Kép Kép

Ivott valaki már közöttetek MÁLNALEVÉL TEÁT???

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy pontosan mire is jó, és mikortól kell elekezdeni inni?
Én úgy hallottam, hogy méhszájlazító, és a 36. héttől szokták inni a kismamák, és alláítólag megkönnyíti a szülést.
Azt nem tudom, hogy naponta hányszor és mennyit kell inni belőle!

Ha tud segíteni valaki azt megköszönném! Kép

Már ennyi! Vigyázzatok magatokra!

Puszi Kép

Sziszike (bedoli@freestart.hu)

bedoli

Sziasztok!
Egyetértek Bogyeszkávak és azokkal, akik úgy gondolják, hogy magánügy, miszerint ki mennyit ad. Viszont _anno saját dilemámból kiindulva_ azzal is egyetértek, hogy "jó tudni", hogy mennyi is lehet egy elfogadható összeg, de így direkt nick nélkül leírom. Azt nem tudom megmondani, hogy valóban elfogadható összeg e:
2001-ben magánrendelés mellett az orvosomnak 50e Ft-ot, a szülésznőnek (aki nem választott volt) 10e Ft-ot adtunk. Az én orvosom szintén nem mondott összeget, hanem csak annyit, hogy amennyit gondolunk. Szvsz. a közel 3 évvel ezelőtt ez elfogadható összegnek tünt.
Azt még megjegyezném, hogy utólag adtuk oda, de szülés után is minden nap meglátogatott, hogy hogyan is érezzük magunkat annak ellenére, hogy a szülésem alatt és még utána is szabadságon volt.

Üdv
"Hálapénz"

Sziasztok,
12 hetes terhes vagyok és a Margit kórházba járok terhesgondozásra. Az orvosom magánrendelésére jártam és gondoltam, majd nála is szülök a kórházban, de gondok merültek fel vele kapcsolatban. A Sóvágó doktorról ki mit tud, mert Ôt néztem ki az elôzô doki helyett. Aki tud segítsen!-ha már így jártam remélem valaki tud valami bíztatót.
Alma
e-mail: alma@mail.gatesgroup.hu
Alma

Sziasztok! Én nem a Panni szülésznőnél szültem de mellettem az egyik szobában ketten is nála szültek.Mind a kettőhöz bejárt.Még meg is vizsgálta őket.Ja pedagógus volt az egyik tehát annyira nem hiszem,hogy kitudta nyitni a pénztárcáját.
A fiamat én 1997ben szültem és a rendelésekkel együtt adtam a dokinak 35e ft.A szülésznő(k)nek bon-bont mert 2 váltotta egymást és nem sok mindent csináltak.
utimi

Egy cikk, érdemes elolvasni:
"Hálapénz a neten: vizsgálódik az ombudsman
Aggályosnak tartja az adatbázist az adatvédelmi biztos
RTL Klub Híradó - Kiss Anita
2004-01-03 18:00:56"
http://www.online.rtlklub.hu/hirek/belfold/?id=0401101734
"Hálapénz"

Kedves Zsemlemorzsa!

Én is Sztanyik doktornál és hála Istennek Pannikánál szültem két gyermekünket.A kicsi még csak pár hetes és nyugodt szívvel tudom mondani Neked a két legjobb Embert választottad.Sztanyik doktor állati jó fej és profi a dolgában,de mivel Panni a téma Ő olyan Ember aki soha nem tartja a markát és mindent meg fog tenni értetek.Bármi gondom volt bármikor legyen az hajnali 2 óra Őt hívhattam és azonnal segített.Az első bébink után mint tapasztalatlan anyát támogatot,segített.Sok barátnőmet küldtem Hozzá és a mostani szülésemnél is csak emberségéről,kedvességéről zengtek a kórtermek.Kedves ismeretlen Doki választ adód lehet,hogy irígy kolleganője volt már csak az anonim fantáziaszegény névből következtetve.Egyszóval biztos lehetsz benne,hogy a legjobb kezekben lesztek és mindent megtesz Érted és a kis Pocaklakóért!Ha gondolod írd meg a telcsiszámod és felhívlak részletesebb tájékoztató miatt,mert úgy gondolom itt nem lenne etikus a pénzről beszélni.
Üdv:Citromka
Névtelen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?