Új privát üzeneted érkezett!

Üdv Nikike!

Látod, látod, milyen jól áll neked ez az anyaszerep!
Na és apa áldását adta már a sétához? Ha látta volna, hogy élvezi Zsombor a levegőt, már biztos nem lennének kétségei :)

Adri és

Kép
adri29

Hali!

Adri. apa meg aludt, amikor elkovettuk ezt a "galadsagot". Megszoktunk, de asszem belenyugodott, mert szeles vigyorral fogadott, amikor hazaertunk!
Ma egyebkent rengeteg dolgom lenne: megy a mosogep par kort, aztan vasalnom is kellene, mar par napja, de valahogy nem visz ra a lelek. kene kicsit a gepen is dolgozni, szoval lenne mit csinalni, de nincs hozza hangulatom!:((
majd holnap!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Én kifejezetten utálok vasalni, meg olyan meleg is van a vasaló felett állni...remélem a hozzáállásom megváltozik, ha majd kisrucikat kell vasalni, és nem csak férfi ingeket :?
Azért csak szépen oszd be a munkát, hosszú még a hét...a gép meg elforog magában. Ezért a kedvenc házimunkám a mosás :lol:
Szép napot!

Adri és

Kép
adri29

Nikike, gratula a sétához, látod, így kell ezt csinálni! :D :D És még az úrfi is elégedett vele!! :D :D

Háááát bevallom töredelmesen, én vasalni mnidig az utolsó pillanatban szoktam... pl. ha férjem megkér, hogy ma ezt vagy azt a pólóját venné fel, kivasalnám-e... akkor igen, de magamtól nekiállni......

Kép
frusi

Én kampányszerűen vasalok, nekiállok és akkor 6-8 inget, pólót kivégzek, jó lesz egész hétre alapon. Ha mást akar felvenni, akkor reggel már a párom vasal, megoldja.
És semmi mást nem vasalok, csak ingek, pólók, az én szoknyáim és kész. Törölközőt, alsógatyát, ágyneműt, zoknit, stb. soha - még csak az kéne- bár ismerek olyat, aki ezeket is átvasalja. Speciel ő az anyósom.

Adri és

Kép
adri29

Frusi, felső menüsor, mára is van egy kérdésem priviben :lol:

Adri és

Kép
adri29

Bocs, pont most válaszoltál

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!
És ismét itt vagyok......... :D Volt egy kis időm, sikerült majdnem végig olvasnom az elmúlt hét termését és rájöttem, hogy Bmszsz/Andival a kórházban szomszédok voltunk.
Ő volt a 6-osban, mi pedig a 7-es kórteremben :D Kicsi a világ :D

Manócska nagyon szépen fejlődik, most itt szuszog mellettem. Próbáltam képet feltenni róla, de vhogy nem jött össze :( De sebaj, majd próbálkozom.
Szoptatás: eleinte nem igazán jött össze, de most annyira megindult a tejci, hogy már le is kellett fagyasztani. Pedig pesszimista voltam, ui. alapjáraton 70A a méretem. DE úgy látszik tényleg nem méret függvénye a tej mennyisége.
Babóca kb. 3 óránként eszik, éjszaka szintén. Szóval nem vagyok vmi fitti napközben.

Frusi,
a Hajdu teljesen korrekt volt, van egy stílusa, szülés közben is be-beszólogatott (pl. lazuulás, terpesztés téma), de utána nagyon rendes volt. Minden nap bejön, megnéz, az uccsó nap pedig minden további teendőt elmond. Ja, és a fejre puszi sosem marad el :D Legközelebb csak augusztusba kell menni hozzá a 6 hetes kontrollra, és ekkor viszek majd fényképet terhesrendelés faliújságára is.

Csajszik,
normális az, ha a baba bőre hámlik????? szegénykémnek a hajlatoknál nagyon száraz a bőre, pikkelyesen hámlik. Próbáltam olajjal, de semmi hatás.

k

ui. Miért nem tudok képet feltölteni?????????
fkitti

Kitti, a hozzászólásos ablak alatt a "Melléklet feltöltése" ponttal se megy? (azért kérdezem, mert ami a hsz-os ablak felett van, az csak vmi linket akar beszúrni nekem is...) Ja, és arra figyelj, hogy kellően kicsi legyen a kép, korlátozva van a fájlméret és a pixelekben feltölthető méret is.

Jahhh, a fejtetőrepuszit néha nekem is bedobja Hajdu terhesgondozáson. :D

Írok még kérdést priviben!

Kép
frusi

Kitti, bár nem nagyon vágom a témát, de mintha rémlene, hogy ilyet a gyerekdokinéni is mesélt, mármint hogy ez a hámlás előfordulhat, szóval szerintem ne aggódj miatta túlzottan... azért kérdezd meg a védőnéniteket... vagy hátha a csajok itt okosabbak lesznek nálam. :D

Kép
frusi

Sziasztok lányok,

hű, mennyit írtatok mióta nem voltam. Vissza is olvastam mindent.
Először is nagyon-nagyon gratula az ügyes új anyukáknak: Zsófi, Kitti! Sok boldogságot a babával!!!!
Nikike: Annyira pozitív vagy, nagyon jó Téged olvasni. Gratula az első sétához, szuper jó lehetett. Szerintem a házimunkával meg ne hajszold magad, hiszen még csak két hetes a bébi, más 6 hétig csak fekszik, Ti meg már... :)
Adri: te jól bírod a munkát, én nagyon örülök, hogy már itthon vagyok, ha még mindig be kellene járnom dolgozni, ebben a melegben, metróval, sok ember között, egész nap ülni...brrr... :roll: Nem is tudom, hogy van időd kézműveskedni. :) Gyönyörű a kislámpa, amit készítettél! Régen én is annyit szöszmötöltem ilyenekkel, most újra kedvet kaptam, hogy elmenjek egy kézműves boltba és beszerezzek ezt-azt. Az utolsó hetekben már úgysem szeretnék semmi mást csinálni.
Frusi: tök aranyos kis centit csináltál, annyira tetszik! :wink: Drukkolok a hétvégi frontkor Neked is, hiszen addigra már 38 hetesek lesztek, bármi megtörténhet... :)
Kitti: a Csombó Szilvi is mondta az előadáson, hogy a hajlatokban nagyon kiszáradhat a baba bőre, ez teljesen normális. És ő azt ajánlotta, hogy fürdés előtt (!) babaolajjal kell bekenegetni a baba bőrét, plusz jól kitörölni a hajlatokat.
Tünde: nagyon sajnálom, ami az anyósodékkal történt. De szerintem ne hagyd, hogy az ő akartuk érvényesüljön. Szerintem ez csak egy mondva-csinált ürügy lehetett, mert nem hiszem, hogy egy felnőtt ember, ilyen indokkal képes akadályozni a fia és annak párja boldogságát... És pont egy kismamának miért kell ilyen dolgokat a fejéhez vágni, amúgy is érzékenyebb vagy most, és még ez is... :( A mi esküvőnkor is sok kifogása volt az anyósomnak, de én megmondtam a férjemnek, hogy mondja meg az anyukájának, hogy csak neki mondja ezeket, én eldönöttem, hogy ez az én esküvőm és az a lényeg, hogy minden olyan és úgy legyen, ahogy a férjemnek és nekem jó, bárki megsértődhet, aki akar. Olyan eskövőt úgy se tudtunk volna csinálni, ami mindenkinek megfelne.
Bár mi havonta találkozunk csak anyósékkal, már most vannak megjegyzések a babával kapcsolatosan is: mutattam neki éppen most hétvégén a babaruhákat és semmi meghatódás vagy ilyesmi, hanem megkérdezte, hogy miért nincs a babának olyan kis hímzett gallérú vászoning (rékli vagy mi a fene), mert az ő gyerekei abban voltak, és miért nem patentosak a bodyk, és miért a férjem marad itthon velem a szülés után, mert a másik fiánál ő volt ott egy hétig, meg az anyós... Ja, és azt még nem tudja, hogy én a kórhában szülés után pihenni szeretnék, mert ott lesz segítségem, és nem akarok senki vendéget látni, majd ha hazajövünk a kórházból jöhet mindenki. Szerintek ehhez mit fog szólni? :roll:
És még egy-két praktikus kérdésem lenne, befejezve a nagy regényemet: szerintetek ha a 36. héten kezdjük az NST-t, az még nincs későn? Mert van ilyen körnaptáram, és abban már a 34. héttől ajánlják.
A másik: tudjátok, hogy mennyibe kerülnek a fizetős szobák a kórházban? Azt itt olvastam, hogy egy ágyas 10000/éj, de én a kétágyasba szeretnék menni, ha lesz hely. Szerintetek?
Szilvi és
Kép
szilvij

Hali!
Kitti!

Szerintem a napraforgoolaj a megoldas a dologra, marmint a borhamlasra, de nem tudom pontosan, mert eddig szerencsere nekunk nincs ilyen problemank, de a vedoneni ehhez ragaszkodott!
A vasalast en is utalom: en csak agynemut meg torcsit vaslok!

csok

Kép
nikike

Szia Szilvi!

Az árakról majd Frusi ír, ha jól emlékszem, ő is a kétágyas fizetőst célozta meg :)
anyósod nyilván nem fog örülni, h csak egy hetesen láthatja legkorábban az unokáját, de majd csak túléli. Utána egy életen át láthatja még :lol:
A kising meg nem is divat már :wink:

Adri és

Kép
adri29

Megoldódott a képfeltöltési problémám: kinyomtattam, beszkenneltem rosszabb felbontással és így már tudom csatolni az órát is, amit festettem Persze biztos nem így tanítják informatika órán Kép :lol:

Adri és

Kép
adri29

Jaj, Adri, ez nagyon cuki óra. Annyira ügyes vagy. Igazi babaszobája lesz Kamillának! :lol:
Remélem az anyósom is majd megérti, hogy nézegetheti még eleget a babucit miután hazahoztuk. De képzeljétek, az egyik ismerősünknél a férj volt az aggódosabb és ő meg csak a kórházban az első három napon engedett be látogatókat a feleségéhez és a babához és utána 6 hétig (!) senkit!!! Mert hogy szerinte csak 3 napig van védelme a babának az előtejből, utána csak a 6. hét után biztonságos... Szerintem ez a verzió rosszabb lehetett a szülőknek. :?
Apropó: ha nem túl intim a kérdés, nektek már termelődik előtej? Mert nekem már az 5. hónaptól van néhány csepp minden nap, de ha kicsit a mellemre fekszem, akkor még több is. Először annyira megijedtem, hogy most mit kell vele csinálni...De azt olvastam, semmit, úgyhogy csak a ruháimra vigyázok. :lol:
Kitti, a napraforgóolajat ajánlják valóban az újszülött babáknak, az a legtermészetesebb.
Képzeljétek, voltunk hétfőn a Tisza-tónál fürödni. Megkockáztattam tampon nélkül fürödni. Minden esetre felvettem a szörfruhámat, hátha kicsit "megszűri" a vizet. Elég mókás lehettem a 33 hetes pocakkal benne... :lol: A férjem bőszen fotózott is. Majd biztos ősszel már jókat mosolygunk rajta, de a páromnak így is tetszettem. :P Egyelőre semmi gondom nem származott a fürdőzésből, gondoltam a saját védekezőrendszerem megvéd a baciktól... És annyira jó volt a víz! Vittük a kutymorgót is, tanítottuk volna úszni, mert már elmúlt egy éves, de nagyon be volt ijedve szegény... :lol:
Szerintem már holnap jön valami hidegfront, mert annyira szédelgek, pedig már kávét is ittam, ami szokott segíteni. Nem is tudok semmit csinálni, csak pihengetni... Ti nem érzitek meg az időjárás-változást?
Szilvi és
Kép
szilvij

Szilvi, NST-t nekem is 36. héttől csinálnak, szerintem ez így normális. :D De megeshet, hogy néhány helyen már korábban is kezdik.

Az előtej is teljesen normális, bár én csak olvastam róla, nekem egyébként nincs egy cseppnyi sem. Ez is teljesen egyénfüggő szerintem.

Egy hidegfronttal én most mennyire kiegyeznék... khhhm.... :D :D :D Pont most volt itt a védőnő, és mondta, hogy erre érzékenyek a babák, én meg mondtam neki, hogy tudom, és hallottam, hogy szombatra gyenge hidegfrontot mondanak, mire ő mondta, hogy hát ez vicces, mert ő meg azt hallotta, hogy további afrikai légtömegek érkeznek. Na tessék.

Azt hiszem, a szobáknál úgy van, hogy a teljesen különálló egyágyas szoba 12.000 HUF / éjszaka, a másik egyágyas (ami a kétágyas mellett van) az 10.000, és a kétágyas pedig 6-7.000 / éj, sajnos erre pontosan nem emlékszem, csak annyira hogy 6 v. 7.

Én úgy 1-másfél órája éreztem olyan furcsákat, hogy gondoltam, talán el kéne kezdenem időt mérni? de aztán abbamaradt a dolog.

Kép
frusi

Kitti, nekünk is hámlott. De Etelka azt mondta, hogy ez így jó. Ez még a felázott bőrük. Max kenegethetem olajjal, de semmi több.
Vendég

Én valamelyik nap este, tv-zés közben arra eszméltem, hogy valami folyik a karomon - meztelenül feküdtem az oldalamon :oops: - hát előtej volt. Meg egyszer-kétszer pár csepp került a melltartómba, de csak kevéske. Nos, ennyi idáig a nagy kalandom az előtejjel :lol:

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Adri: tök jók lettek a cuccok amiket csináltál, látszik hogy nagyon várod már azt a kislányt! :P
Én pont tegnap szedtem össze minden képzőművészeti cuccot, és odaadom a szomszédnak, mert ők is sokmindent szeretnek csinálni a kislánnyal, nekem meg valszinű nem lesz idő egy darabig, és hát a festékek lejárnak.

Kitti: A szomszéd kisfiura akire vigyáztam, neki is hámlós volt a bőre, ők is napraforgó olajat használtak fürdetés előtt, illetve a mamája a fürdővízbe csepegtetet pár csepp babaolajat, de egy idő után elmúlt ez az egész

Tegnap iszonyatosan kiakasztott a kersztapám (ő a gázszerelő) hogy miután elment sirógörcsöt kaptam, közel egy óráig bömböltem, anyámra meg a frászt hoztam. Miután megnyugodtam rámjött a hepaj annyira tele lettem energiával, és anyuval ketten kilomtalanítottuk a nappalit,és én még este 11 kor nekiálltam porszívózni. Remélem ez már a fészekrakó ösztön. :twisted:
És utánna vége fürödhettem a kádamban.

tök jó, ma reggel a párom beengedte a festőt, és engem senki nem zavart (mivel ő nem csörög), így szó szerint fél egyig aludtam egyhuzamban!!! Hetek óta nem aludthattam, mert a mesterek hétre jönnek, és van hogy hajnal 1kor mennek el.

Viszont ma reggel a villanyhálózatunk megadta magát, és ha az egyik emeleten van áram, akkor a másikon nincs. Persze 20 méteres hosszabítóval megoldottam hogy a gépnél legyen, ideig óráig. :lol:
Ha nem jelentkezem, akkor vagy nincs áram, vagy szerelik. Este állítólag jön a szerelő, csak nem tudjuk hogy megtudja e csinálni azonnal.

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Hat Méri ez mar az, szerintem a holnapi hidegfornt meghozza a hatasat! En is takaritottam anyukammal kedd delutan, aztan szerdan bemetem szulni! MEg ez a leszallt has, meg nyomas lefele! Ezek szerintem egyertelmu jelek!:)
Ja es kivand erosen, akkor tuti nem marad bent a baba! Es ne panikolj, inkabb rohogj magadon! Az segit! En is csak akkor kezdtem el sajnalni magam, amikor mar nagyon faj! IGy rovidebbnek tunt.

Szilvij: koszi, igyekszik az ember. Asszem nem tudnek nyugton lenni a fenekemen, de most aludni fogok egy jot, mert itt van anyukam, meg hozott egy nagy tal makosgubat, szoval jol bemakolok, aztan alszom:)
Aposom is rank nezett, szoval mara betelt a tancrendunk. Mar lehet lazitani!

csok

Kép
nikike

Frusi, ez nagyon izgi, akkor most már nem soká megláthatod a bébit. És köszi az infókat a szobákkal kapcsolatban.
Adri, én is pont így jártam az előtejjel, ahogy Te, csak már májusban. :?
Nikike, ezek szerint Te egyáltalán nem is vagy fáradt? És a gátseb miatt is ilyen jól tudsz mozogni? Tök jó erős mamma vagy... :lol:
Szilvi és Barnabás
szilvij

Méri, mindjárt becuccoltok a kórházba? Ez nagyon klassz, addig is aludj sokat!
A szerelőket meg hagyd másra, már ha megoldható :?
Tegnap én is mákosgubát ettem...ma túrógombócot...mindig csak édeset kívánok :( Holnap legyen palacsinta?

Adri és

Kép
adri29

Adri, a babák imádják az édességet. Barnabással állandóan palacsintát sütünk, pedig régen nem is szerettem, viszont az apukája imádja, úgyhogy máris az apjára üt ez a gyerek. :D
Szilvi és
Kép
szilvij

Én mindig is szerettem a palacsintát, a párom is...most akkor kire fog ütni ez a gyerek?4 :wink:

Adri és

Kép
adri29

Hali!

Szilvi: dehogy vagyok eros, egesz delutan ugy faj a fejem, hogy meghalok. Gatseb tutira meggyogyult, megnztuk. De ez a szeles ido a legrosszabbat hozza ki belolem, pedig korabban meg sem kottyantak a fronotk!
nah fonok hiv
csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Uh-om jó lett, de az AFP-m csak 0,7, így mehetek a genetikai vizsgálatra, holnap be is jelentkezem, ma nem sikerült elérnem őket.
Dokimat is nagy nehezen értem el 2 nap után megvizsgált..összeszedtem egy kis folyást, de lehet gomba..írt fel kúpot is 10 napos adag.

Az ágy árak jók, de a 2ágyas 6000 és a másik 1 ágyas azért 10, mert a 3 ágyra van 1 fürdőszoba.
Ezek általában tele is vannak. Én az 5ös szobában voltam, lehet tv alapból nem volt, de szerencsére nyugodt szoba volt, ahol szintén a szobában van a wc és a fürdő.
Kevesen is voltunk, így nagyon jó volt.:)

1hét múlva porlasztás.:(

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

A kétágyas szoba 6000/éj.

Adri: bomba az óra!

Én is próbáltam fotót csatolni, de túl sok a pixelszám. Mindkét útvonalat kipróbáltam a kicsinyítésre, meg még száz másikat hozzá, de Picture Managerünk rejtélyes okokból nincsen, a Paintes
verzió sikerült, de nem biztos, hogy elég kicsi lett. Mindjárt kiderül!

Ez a gyerek megbuggyant: ma délelőtt hét órán át nem evett (mármint éjjel utoljára, aztán csak délben), azóta meg két óránként. Már frászban vagyok, hogy nincs elég tej mégsem...

Weronica: úgy nem szeretnék tápszerezni :( Gondolod,hogy a másfél órákon "múlt"? Vagy azért szopizott annyi ideig a baba, mert még evett volna, csak nem jött, és közben végül belaudt? Most fejek ezerrel, mint a kisangyal. Azt is olvastam, hogy ilyentájt van egy növekedési ugrás - a megoldás a gyakoribb mellretétel, aztán beáll. Elvileg...

Na, letelt a két óra :?

Üdv: Zsolka
zsolka

Sziszi: De jó ,hogy jelentkeztél :lol: Hova mész genetikára? Ne aggódj nem lesz baj :wink:

Méri, frusi: 1000drukk :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Hali!

Zsolka, az en gyerekem gyakorlatilag folyamatosan 2 orankent eszik, ha nagyon jol lakik, akkor birja 3-ig, de egyebkent orat lehet hozza igazitani! A vedono azt mondta, hogy ha tovabb alszanak valamilyen okbol, seta, vagy Isten tudja, akkor a kovetkezo etetsnel lerovidul az ido, mert behozzak az evesszamot, tehat most valszinuleg azert eszik egy darabig gyakrabban! Aztan megint atmegy 2-3-4 oras kozokre!
Ti hogy szoptattok? Egy mellbol, vagy kettobol! Nekem nagyon bejott amit a vedono mondott, hogy kettobol ugy hogy mindig azzal kezdem 5 percre, amelyikbol elozoleg teljesen ki lett uritve a tej, aztan atteszem a masikra, akkor az lesz a dominans mell es ott 20-25 perc. Igy folyamatos a tej termeles es nincs vagy minimalis a pangas! Tenyleg nem durrant be a cickom, csak reggel fejtem, meg lehet hogy kicsit kesobb fogok!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Méri 3/4 11-re megyek holnap CTG-re, lehet hogy találkozunk? Nagyon sokat írtatok ma :lol: nem is bírtam még végig olvasni. Majd holnap mesélek én is, doki után...

Üdv.
ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Volna megint egy hülye kérdésem :oops:
Az a helyzet ,hogy fáj a fogam :cry: :twisted: Most ilyenkor mi van? Hova a fenébe menjek, mit tud velem csinálni, mennyiért????? Rosszul tudom, hogy a kismamiknak nem kell fizetni?? Ha tényleg nem kell akkor bármelyikhez lehet menni, vagy van 'kjelőlt' fogorvos??? Vehetek-e be fájdalom csillapítót?Tiszta ökör kérdések :oops: Amúgy ís nagyon félek a fogdokitól, inkább a szülés........el vagyok átkozva.... :cry:

Lehet, hogy összefutok ma Ildikóval :) én 11-re megyek az kórházba Évához 'lélekápolás 'ügyben. Söt talán Mérivel is :)

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Jó reggelt!

Fogorvos témában nem vagyok otthon, sorry. :(
Zsolka, egyáltalán nem biztos, hogy a 1,5 órán múlott nálunk. Leginkább azon szerintem, hogy rossz Marci technikája. Már a legelső szoptatásnál sem tudta bekapni és szívni, aztán sokáig próbálkoztunk de csak nem jött össze neki. Ma is csak bimbóvédővel tud szegénykém. Ha van tejed, tuti megúszod a tápszert, ne aggódj.
Mi is váltott melleztünk védőni javaslatra. Az tényleg jobb, mint az 1 mell. Bár a kicsi fiam mostanra már eljutott odáig, hogy neki csak a bal mellem tetszik, így a jobb szinte teljesen csak a fejőgépé lett (megjegyzem ettől nem is termel annyit :().

Vera
Vendég

Sziasztok lányok,

Sziszike, köszi az infókat a kórházi szobák árával kapcsolatosan. Remélem sikerül majd bejutnunk az egyikbe, bár úgy nézem, elég népszerűek a kisebb szobák. Hülye kérdésem van, de jól értettem, hogy tv van a szobában?!?! (Nincs jelentősége, csak hogy értettem-e: "Én az 5ös szobában voltam, lehet tv alapból nem volt, de szerencsére nyugodt szoba volt")
A genetika miatt tényleg ne aggódj, mert a védőnőm szerint, egy csomó mindenkinek "rossz" az eredménye, de még nem találkozott problémás babával, mindenkire ráhozzák a frászt. Nekem 0,8 volt a MOM, és szintén elküldtek genetikára a SOTE-ra, ahol viszont egyáltalán nem kaptam kimondott tanácsadást, egyszerűen elküldtek magzatvízvételre, amiről én már előre elhatároztam, hogy nem vállalom, inkább elmentünk még két másik helyre genetikai szempontból ultrahangoztatni és magzati szívuh-ra.
Tündi, fogdokival kapcsolatosan: én éppen 6 hetes terhes voltam, mikor bedurrant egy fogam, (a régi fogorvosom nem tisztította ki rendesen a fogat és rátömött). Szóval ahová területileg tartozol SZTK fogorvos, az ingyen kell, hogy ellásson - már csak az a kérdés, hogy ő jó doki-e. Egyébként a röntgenezni nem szabad, de azt mondta nekem a mostani fogorvosom és a nőgyógyászom is, hogy a helyi érzéstelenítő nem okoz gondot a babának (bár én nem a hagyományosból, hanem valami szuper antiallergénből kaptam), a fájdalomcsillapító tablettát se ajánlják. De azért kérdezz rá a dokidnál, mert a Te babád már sokkal nagyobb mint az enyém volt. (Ja, és a nővérem fájdalomcsillapítás nélkül tűrte a fogászatot a gyerek egészsége érdekében. :P )
És lenne nekem is kérdésem, bocs, hogy mindig mindent megkérdezek...
:oops:
Nincs köztetek valaki, akinek ellenanyagot termel vagy termelt a szervezete a terhesség alatt? Mert nekem a vércsoport vizsgálatkor kimutatták, hogy anti-E található a véremben és azóta is egy újabb szűrésen, ráadásul az utsó hónapban hetente kell menni szűrésre, mert csak választott vért kaphatok. A doktornő szerint ne izguljak, csak talán besárgul a baba majd, de annyi mindent összeolvas az ember ilyenkor, hogy jól be vagyok parázva, nehogy aztán vért kelljen a babának adni vagy valami még súlyosabb történjen. Ti mit tudtok erről?
És a másik: képzeljétek a munkahelyemen csoportos leépítést terveznek, és elkészítettek egy tervezetet, miszerint a passzív dolgozókat küldik el (pl. kismamák, TGYÁS-on, GYED-en lévők). Én már ezerszer mindent átolvastam, de szerintem egy kismama vagy szülési szabadságon lévő felmondási védelem alatt áll. Szerintetek? Most még ezen is izgulhatok... :roll:
Ja, és egy utolsó kérdés: jövő héten elutazik a férjem 4 napra külföldre, én meg nem akarok egyedül maradni majdnem egy hétig, hazamegyek a szüleimhez, de ők 100km-re laknak. Szerintetek be merjem vállalni egyedül a vezetést hazáig? Vagy inkább vitessem haza a férjemmel magam? Tök jól vagyok, csak mindenki ki van akadva, hogy hogy gondolom, hogy egyedül ennyit vezetni ilyenkor...
Bocsi, hogy már megint ennyi buta kérdésem van... :oops:
Szép, napsütéses, vidám napot mindenkinek:
Szilvi és
[url=http://lilypie.com]Kép[/u
szilvij

[quote="szilvij"] írta:szilvijs a másik: képzeljétek a munkahelyemen csoportos leépítést terveznek, és elkészítettek egy tervezetet, miszerint a passzív dolgozókat küldik el (pl. kismamák, TGYÁS-on, GYED-en lévők). Én már ezerszer mindent átolvastam, de szerintem egy kismama vagy szülési szabadságon lévő felmondási védelem alatt áll. Szerintetek?

Szilvi, ki az a zseni a munkahelyeden, aki ezt kitalálta?? Merthogy a munka törvénykönyvével még nem igazán találkozott, arra a fejemet merném tenni. Ha a munkáltató TUD a terhességedről, felmondási védelem alatt állsz, és kész. Azt hiszem, csak a rendkívüli felmondás kivétel ez alól, de az Téged biztosan nem érint. (gondolom, nem okoztál szándékosan kárt a cégnek, vagy ilyesmi...) :D Egyébként van egy olyan, hogy www.jogiforum.hu , ott tudsz akár jogászoktól is így neten keresztül tanácsot kérni.

Kép
frusi

Nálunk volt olyan, aki ellenanyagos volt. Besárgult, de csak ennyi volt. És a mama kapott szurit. De tényleg semmi több.
Vendég

[quote="szilvij"]J írta:szilvija, és egy utolsó kérdés: jövő héten elutazik a férjem 4 napra külföldre, én meg nem akarok egyedül maradni majdnem egy hétig, hazamegyek a szüleimhez, de ők 100km-re laknak. Szerintetek be merjem vállalni egyedül a vezetést hazáig? Vagy inkább vitessem haza a férjemmel magam? Tök jól vagyok, csak mindenki ki van akadva, hogy hogy gondolom, hogy egyedül ennyit vezetni ilyenkor...

Mondjuk 100 km szerintem nem olyan vészes, főleg ha teljesen jól vagy... :roll: de azért az is igaz, hogy jobb, ha ilyenkor már van melletted valaki.....

Kép
frusi

Sziasztok!

Hát ez nem az én napom. Reggel a kórházi folyosón egy látogató rámvágta a csapóajtót, úgy hogy majdnem eltört az újjam. Szépen bedagadt, belillult. Akkorát ordítottam hogy nővérek kirohantak hogy mi történt. És a nő annyit nem mondott hogy bocsánat, elhúzott. A főnövér szólt utánna, hogy kissé bunkó, és azért elnézést kérhetne. De mindannyian örültünk hogy nem a hasamat találta el. Na akkor megölöm az tuti.

Doki bácsi a vizsgálat után közölte, hogy bár a hasam lejebb szállt, de a gyerek feje nem akar beilleszkedni, úgyhogy ne is reménykedjek, szülészetileg két hetem hátra van. És a frontokban se higyek. :( Úgyhogy én még nem megyek szülni sajnos.

Aztán jött a hidegvizes zuhany, hogy toxozisra gyanakszanak nálam, ezért holnap mehetek be vizsgálatokra. Ha pozitiv lesz be kell feküdnöm. Na ezek után sirógörcsöt kaptam, úgyanis ez a rémálmom, hogy be kell idő előtt feküdnöm. :cry:
Bár nagyon reménykedem, hogy csak túl vizes vagyok, hiszen a vérnyomásom jó, és inkább alacsony mint normális. De azért kikészültem rendesen. :cry:

Párom megigérte, ha megoldható inkább minden nap behurcol valaki a kezelésekre, és csinálna ügyeletet arra az esetre ha rosszul lennék itthon, és bekéne azzonal menni.
Úgy tudom ilyenkor csak infúziós kezelést adnak, ezért legyek benn folymatosan? Tudom vannak olyanok akik hetekig-hónapokig bent fekszenek, de én attól már beteg leszek, ha be kell mennem a kórházba. (régi rossz emlékek kitörölhetetlenek amikor a vesémmel voltam bent )

Viszont legalább Ildivel összefutottunk, és jövőhéten egyszerre megyünk ctg-re. :P (remélem)

KépKép
lmarie

Áhhh, írtam neked Méri, de jól nem küldte el... :evil:

Szóval nagyon szurkolok, hogy ne kelljen befeküdnöd... az még rossz tapasztalatok nélkül is borzasztóan unalmas lehet, én is biztos behülyülnék... remélem, engedik majd, hogy csak be-be járkálgass......nagyon szurkolok!!!

Próbáld elfoglalni magad, én se tudok már szinte semmit se kezdeni magammal, de igyekszem azért minden napra találni vmi. elfoglaltságot, hogy gyorsabban teljen az idő..... nekem nem is nagyon vannak előjeleim, bár tegnap voltak ezek a jóslófájás-szerűségek, ma még az se...

Amúgy ebben a fészekrakó-ösztönben én a mai túlinformált világunkban már nem hiszek igazán. Mármint úgy értve, hogy a végén már nagyon szeretne szülni az ember, és aztán nagy remények közepette igyekszik az ösztönökre-hormonokra fogni az aznapi takarítást (én is ma hűtőt pucoltam, hááááátha....) :D MERT TUDJUK, hogy ez a szülés egyik előjele is lehet akár... Bár Nikikének bejött... :D

Méri, még annyit, hogy sok olyan sztorit olvastam már, hogy azt mondta vkinek a doki, hogy itt még x ideig nem lesz baba, aztán hopp, 1-2 nap múlva mégis megérkezett a kismanó!! :D :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Sajnos, én nem találkoztam Mérivel és Ildivel, elkerültük egymást a kórházba szerintem :cry:

Viszont voltam fogorvosnál az Őrsön. Hát megnézte és azt mondta ,hogy az inyemmel van elsődlegesen a probléma. Ajánlott egy szájvizet+fogkrémet, és szedjek Algopirint vagy panadolt. De nem csinált velem semmit :cry: Most már megint elkezdett lüktetni, a panadolt szedem. Hát remélem csak elmúlik :roll: :roll:

Szilvi: Szerintem se teheti ezt a munkahelyed. :evil: Ne hagyd magad, ezek 'tele vannak elképzeléssel!!!'Felháboritó :roll: Én lehet, hogy bevállalnám a vezetést./ha lenne autóm :lol: /Mindenki gondolom csak azért aggódik ,nehogy valami nem várt esemény történjen.Hát igaz ami igaz ez is a pakliba van. Most aztán marha nagyot segítettem.... :? Ha mész nagyon vigyázz magadra :D

Méri: Talán, csak nem lesz az 2hét!!! :wink: Hátha :wink: Holnapra megy a drukk. Majd ird meg, mi volt :roll: Reméljük azért minden jó lesz és nem kell befeküdnöd. Nem lehet ott könnyü 'vegetálni' :cry: Ha mégis akkor esetleg az a vigasz, hogy onnan már babával jösz haza :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Mostanában nem tudok gyakran jönni,illetve írni,mert már egyedül vagyok itthon a két kicsivel.Olvasni azért szoktam.
Nem olyan húzós egyenlőre,mert a kicsi elég sokat alszik.Az volt vicces,amikor a férjem szolgálatban volt,és egyedül kellett rendeznem este a két gyereket,de azért sikerült.Meg kell szoknom,meg a gyerekeknek is,legalábbis a nagynak.

Nikike:én fiam is két óránként eszik,nagy ritkán húza ki a három órát.Én egy mellből szoptatok egy szopi alatt,most már nincsenek bedurranva a cickóim,már csak ritkán fejek.
Séta:mi már a második nap simán kivittük,de csak este szoktunk kimenni,mert nagyon meleg van.

Tünde:ez az esküvős story nem semmi,én is felháborodtam,de sajnos,ha ilyenek nem fognak megváltozni.Az a lényeg,hogy ti kiálltok egymás mellett.

Szobák:nekem megfelelt az 5-ös szoba,bár a fürdő,wc elég gáz,de ki lehetett bírni.Én csak végszükség esetén mentem volna fizetősbe,mert pl ok hogy bejöhet a család,de a kétágyasba azért nem ugyanaz,mint az egyágyasba.Meg szerintem drága,de valaki kifejezetten szeret egyedül lenni.

Na búcsúzom,majd megpróbálok írogatni.
Aki a végefelé jár annak kitartás,én is nagyon türelmetlen voltam.

Üdv

Niki
Vendég

Sziasztok!

Most már én is itthon vagyok és végre végig olvastam a leveleiteket. Tegnap anyukáméknál voltam és onnan próbáltam, de ott csak freenet van és az borzasztó lassú. Adri nagyon helyes az óra, ügyes vagy és de jó hogy van is rá időd :D Nálunk itthon amúgy T-Com-os ADSL van, ami nagyon bevált, gyors és nem nagyon van vele gond de nem tudom mennyibe kerül, az ilyesmit párom intézi, majd megkérdezem. Egy kollégám a UPC-re esküszik, ha a TV, telefon + Internet is onnan van, hát ki tudja?!

Tündi sajnálom, hogy nem találkoztunk, hátha legközelebb. Jövő héten újból megyek CTG-re, remélem Méri találkozunk! 10:15-re, na meg valamikor vérvételre is kell mennem, doki szerint még egy utolsó nem árt. Amúgy nagyon örülök, mert a Streptococcus szűrésem-re is azt mondta végül, hogy nem kell szednem semmit. Tegnap még azzal ijesztgetett, hogy gondolkodik rajta, de ma azt mondta minden oké. Fogorvost tudok ajánlani, ha még gondolkozol rajta, nem fizetős, de be kell menni hozzá a városba (Szentkirályi u., fogklinika) Én jártam rendszeresen a terhesség alatt, mert nekem eléggé érzékenyek ilyen esetben a fogaim és az ínyem is. Fúrtak, tömtek, bármit lehet, röntgen is ok, ha letakarják a hasad!

Szilvij szerintem 100km belefér még ha Te is úgy érzed biztosan vezetsz, nem kalandozol el, amikor mondjuk rug egyet a bébid :) Amúgy nekem is van előtej csordogálás pár hete kezdődött hasonlóan, mint nektek, azóta szinte minden nap van, tényleg nem kell vele csinálni semmit, csak vettem mosható mellvédőt a melltartóba. CTG-ről annyit, hogy ebben a kórházban betöltött 36. héttől kezdik úgy tudom, mindenkinél.

Frusi drukkolok, nekem azért még van időm. A mai CTG-n is azt mondta a szülésznő, hogy talán nem is aug.7-e lesz, hanem később, hát jól nézünk ki. A "hasleszállás" meg olyan, hogy egyszerűen jobban kapok levegőt és megjött újra az étvágyam :roll: :roll: (jaj-jaj azok a kilók...)

Méri szerintem megoldható, hogy naponta járj a kórházba egy ismerősöm is járt, mert ő meg végig hányta a terhességét és infúzióra kellett mennie. Minden reggel bement, lement az infúzió, aztán haza... Aztán értesíts mi van veled/veletek!

Most nem leszek keddig, mert elutazunk az Örségbe anyósék ott nyaralnak és mi is lelátogatunk, na meg ha tiszta a tó, akkor tuti fogok fürdeni :D addig is vigyázzatok magatokra!

Ildi

Kép
mildiko

Köszi a biztatást, már megnyugodtam, kissé zaklatott voltam.
Gyorsan felhivtam apósomat (ő is orvos) és megnyugtatott hogy ne idegeskedjek, valószínűleg csak túlzottan vizesedek, és nincs szó mérgezésről. Annak azért lennének egyéb jelei, mint magasvérnyomás, erős fejfájás, dagadt arc, ujjak, vese gondok, ami szerencsére nálam egyenlőre nincs. Mondta, csináltassam csak meg a vizsgálatot, de nem lesz semmi gond. Ez azért hatot. Illetve ha nem komoly a gond akkor először úgyis csak gyógyszerezik, aztán ha az nem használ jönnek más megoldások.

Frusi:: nekem is mondták, hogy az orvos azt mondta, hogy itt nem lesz semmi egy jó darabig és másnap szült a csaj. De a szülésznő is aranyos volt ma amikor mondta, hogy a doki azt mondta, hogy van még két hetem. Erre megkérdezte, hogy miért a doktor úr honnan tudja hogy ma nem megy el a magzatvíz? :twisted:

Frusi: Amúgy a fájásokról is kikérdeztem. A szülésznő aranyos volt, és elmndta hogy mit kéne éreznünk.Ezek még nem azok amiket most érzünk,mindössze a méhünk gyakorol és a baba súlya mozgása váltja ki a fájdalmakat-keményedéseket amit érzünk, illetve a fáradság sokszor. Az igazi összehúzódás a hátban kezdődik, majd terjed az alhasba, az elkezd keményedni, és terjed felfele az egész hasra, és annak is kőkeménynek kell lennie. Ha csak lent meg középen érezzük az még nem az.És ne keverjük össze azzal hogy a felső részt keménynek érezzük, mert lehet hogy csak a pici ott fekszik éppen. Azt mondta tudni fogjuk amikor már az lesz ebbe biztosak lehetünk. Hát majd kiderül hogy igaza volt e amikor már túlleszünk rajta, de engem egész meggyőzött.

KépKép
lmarie

Méri, köszi az infókat, nagyon jól leírtad!!... :lol: ...nekem is ilyesmi rémlik, pl. amikor az előadáson a doktornő volt, és pont ezt kérdeztem, hogy OK, hogy x perces fájás, vagyis összehúzódás, de tulajdonképpen mit is kellene érezni?? És ő is olyasmit mondott, hogy ezek fentről indulnak...

Én néha érzem egyébként a hátamat, "úgy" is (tehát mondjuk nem olyankor, amikor előtte gémberedetten ültem, vagy ilyesmi), de az biztos, hogy nem túl erősen egyelőre, szóval nálam is garantáltan csak jóslófájásokról van szó.

No, remélem, Hajdu mond majd valami okosságot hétfőn nekem is. (és reméljük nem azt, hogy várhatóan még a 42. héten is cipelni fogom a babót). :D :D

Kép
frusi

Sziasztok !

Meg jöttünk tegnap este . ( Azóta olvasok vissza )

Jó sok minden történt , és jó sok mindenről is beszélgettetek.

Elösször is!! GRATULÁLOK AZ ÚJDONSÜLT ANYUKÁKNAK és természetesen a családnak !! Kép Bmszsz-Andi és fkitti !!! :lol:

Tünde (Cc67) !! Már megint mi a túró történik !!! (megjegyzem ez a legkevesebb amin idáig átmentél ) Úgy-hogy Anyósékkal nem foglalkozunk !!! Hát majd pot ezen fogod magad felhúzni, amikor tényleg annyi minden van a hátad mögött !! :lol: Hát nem adod meg nekik ezt az örömet !! Igen is , nagyon helyes elkell menni pihenni , főleg ha pont abban az időpontban is van lehetőség !! Később behozzátok az esküvőt , ha már egy kicsit lecsengett bennetek !

A terheléses vércukrot a 22 héten csinálták, mert kellett mennem az antitest miatti vérvételre és a dokit megkérdeztem , (védőnő javaslatára ) hogy ne keljen kétszer szúrni , mert tényleg csak a 24 héten csinálják .

szilvij ! Neked is írom, hogy én abban a" szerencsés" helyzetben vagyok, hogy van ellenanyag a szervezetemben !!
Nem értem én ezt pontosan mi a túró ez , de a papírból ami értelmes szöveg az annyi , hogy transzfúzió esetén E neg. választott vért kaphatok !!????

11 éve amikor a lányom született a kutya- se nézte még ezt, és még is itt vagyok . Persze nem volt semmi komplikáció és ne is legyen .

Ha minden igaz 6 hetenként mehetünk kontrolra és a szülés elött majd minden nap (nemtudom mennyivel) vért adni magunknak azt 3 napig tudják tárolni, utánna kezdjük elörröl amig meg nem szülünk , jó mi ??? :wink:

A finiselőknek kitartást ebben a melegben !!

Frusikám !! A fényképeket nem tudod ,hogyan tudom lekicsinyíteni, ha nagy a fájlméret és nem engedi, vagy amiket mostanában irogattál az erre is jó ??
Marha ügyes vagy !!Hogy-hogy így tudod ezeket kenni vágni ???
Így születtél mi ?? És ez még semmi , de marha értelmesen le tudod írni , mit hogyan kell !!! Egy férfi nem ,hogy leírni , elmondani sem tudná így !!! :lol:

Puszi nektek !! Kati és

Kép

Kép
kati16

Hali!

Szörnyű lassu ma ez oldal!

Reggel voltunk csapoláson, és a doki néni szerint nincs izgulni valóm, mert nem úgy nézek ki mint aki beteg, nem is vagyok megdagadva, vérnyomásom is oké. És hogy jövő hét csütörtökig ráérek a lelettel menni az orvoshoz, ha nagy gond lenne, úgyis értesítenek, amúgy meg minek menjek feleslegesen. :P :P :P Nem is megyek a közelébe se a kórháznak hacsak nem szülni megyük. :twisted:

Sőt ma a dokim is megdicsért hogy sokkal jobban nézek ki és jobb is a kedvem. ( miután a frászt hozta rám tegnap nem volt kedvem vigyorogni)
És Ctg-re se kellett várnom két órát, rögtön betettek, így háromnegyed 9-re már végeztünk is, és végre folyamatosan rugdosott a pici is, ami eddig még nem fordult elő

Úgyhogy most megnyugodtam, és tele vagyok életkedvel. Remélem mindenki jól van, és nagyot pihen hétvégén!

Frusi: elirigyeltem a centidet, lehet hogy én is csinálok egyet, úgyis unatkozom!

KépKép
lmarie

szilvij !

Most néztem te már a 34.-héten vagy ?? Szerintem ha a szülőknél van kocsi , akkor nyugottan vitesd le magad , ha nincs akkor szerintem jobb ha még is van kocsi úgy-hogy akkor szerintem indulj neki , hajnalban amikor még nincs az a kánikula .

Én mostanság rengeteget vezettem mert 2 kocsival mentünk sátorozni, de én még csak a 25. hetet taposom és szeretek vezetni .

Anyosomék kb. 160 km-re laknak de ha valami gond lenne, onnan még egy kicsit tovább kéne autózni a legközelebbi kórházig min. 15 perc.
Azért gondoltam a kocsit, az jó ha van ! Bár nem tudom nálatok mi a helyzet kórház ügyben ?

Viszon ezek szerint te sajna előbb túlleszel ezen az ellenanyag mizérián , majd számolj be , mire számíthatok ! Jó !! ?? Köszi, előre is !

Puszka , Kati és

Kép

Kép
kati16

Hahó Lányok, végre vagytok, idelestem már reggel, de akkor nem volt sehol senki. :shock: :D

Méri, örülök, hogy visszatért az életkedved :D :D :D valahogy ma nekem is jobb a hangulatom. Igazából arra gondoltam, hogy elvégre akármit is csinálok, maximum 1 hónapon belül tuti, hogy vége a pocakosságnak, és megszületik Törpilla, annyit már csak kibírok valahogy, főleg, hogy az "1 hónap' az már nagyon a maximum... (arról nem is beszélve, ha szerencsém lesz, és még július végén kibújik a kisasszony). :D Tényleg, ha Apa tippje bejön, akkor pontosan mához két hétre születik meg Lilla-baba. :D

Kati, amit a napokban írtam kétféle megoldást Adrinak (Picture Manager vagy Paint), azok pontosan arra jók, hogy ha túl nagy a fájlméret, akkor tudod kicsinyíteni.

Hogy honnan mindez? :D
-az exem informatikus volt
-utána másfél évig informatikusok között dolgoztam
-férjecském is informatikus, és ő aztán nagyon szeret beszélni, és így én meg mindig kérdezgettem tőle... ez még most is így van :D
-engem is érdekel a téma
-ahol dolgozok (vagyis dolgoznék) :roll: az is egy pici informatikai cég, bár ez "csak" kereskedelmi munkakör, itt is rengeteg dolog rámragadt (vírusirtó és hasonló programokat forgalmazunk), persze muszáj is volt felszedni nagy részét.

...de nem születtem ám így!! :D :D

Egyébként az ilyen informatikai dolgok többsége olyan, hogy "földi halandók" is könnyedén megérthetnék, csak általában vagy nem mernek kérdezni, vagy akiket kérdeznek, bele sem kezdenek a magyarázatba, mert azt gondolják, hogy minek. :roll: Persze a mélyebb tudás már más kérdés, de az elején én sem tudtam túl sokat... :D

Kép
frusi

Kati, nem akarok hülyeséget írni, vagy esetleg olyat, ami már tök nyilvánvaló Nektek, de én úgy tudom, hogy ez úgy van, hogy ha ilyen probléma van, akkor az első szülés után az anyuka kap vmi. szurit, így a későbbi terhességnél nem lehet probléma. Vagy ha ennél a terhességednél jött elő először, akkor gondolom, majd a mostani szülés után adnak szurit. Nem valami ilyesmi?

Bocsi, most lehet, hogy hülyeséget írtam ám, szóval tényleg ne vegyétek készpénznek, csak olvasmányélményeimre hagyatkoztam... :D :D

Kép
frusi

Jaaa, Méri, csak bátran a centikészítéssel!! :D Neked úgyse kell már olyan nagyon hosszút csinálni! :D

Kép
frusi

Sziasztok csajok!

Hurrá!! Megjöttél Kati!!!! :lol: :lol:
Azóta bizony olvasgathatsz, termeltünk :lol: :lol:

Ma már többször bekukkantottam, de nagy volt a csend itt. :cry: Már nagyon lestem, mikor jelentkezik, már Méri! :roll:
Méri: Ez jó hír, hál istennek, jól vagytok mind ketten :lol: :lol: Fúúúú, nagyon drukkoltam neked :wink: :wink:

Ma beszélt telefonon a pappal és az anyakönyvvezetővel a párom. :cry: Az utóbbi nem fogadta el így telefonon a lemondást. Személyesen kell bemenni 120km-re, tök jó mi?? Mondjuk én a gyerekekkel, megyek holnap le és valószínű a következő héten, ott maradok. DE semmi, semmi kedvem Nekem oda menni….. :cry: :oops: Szerintem, ha apa jön a jövöhéten értem, akkor kiveszi a pénteket és bemegy akkor Ő Siófokra. Nem egy hálás feladat….. :oops:
A fogam valahogy most megvan, igaz nem érhet hozzá semmi ...bizti elvagyok átkozva :evil: kicsit azért most jobb a hangulatom, de a babám azóta még mindig nem olyan aktív, mint régen. :cry: Remélem Ő is 'magához tér'.... :roll: :roll:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?