Sziasztok lányok,
hű, mennyit írtatok mióta nem voltam. Vissza is olvastam mindent.
Először is nagyon-nagyon gratula az ügyes új anyukáknak: Zsófi, Kitti! Sok boldogságot a babával!!!!
Nikike: Annyira pozitív vagy, nagyon jó Téged olvasni. Gratula az első sétához, szuper jó lehetett. Szerintem a házimunkával meg ne hajszold magad, hiszen még csak két hetes a bébi, más 6 hétig csak fekszik, Ti meg már...
Adri: te jól bírod a munkát, én nagyon örülök, hogy már itthon vagyok, ha még mindig be kellene járnom dolgozni, ebben a melegben, metróval, sok ember között, egész nap ülni...brrr...
Nem is tudom, hogy van időd kézműveskedni.
Gyönyörű a kislámpa, amit készítettél! Régen én is annyit szöszmötöltem ilyenekkel, most újra kedvet kaptam, hogy elmenjek egy kézműves boltba és beszerezzek ezt-azt. Az utolsó hetekben már úgysem szeretnék semmi mást csinálni.
Frusi: tök aranyos kis centit csináltál, annyira tetszik!
Drukkolok a hétvégi frontkor Neked is, hiszen addigra már 38 hetesek lesztek, bármi megtörténhet...
Kitti: a Csombó Szilvi is mondta az előadáson, hogy a hajlatokban nagyon kiszáradhat a baba bőre, ez teljesen normális. És ő azt ajánlotta, hogy fürdés előtt (!) babaolajjal kell bekenegetni a baba bőrét, plusz jól kitörölni a hajlatokat.
Tünde: nagyon sajnálom, ami az anyósodékkal történt. De szerintem ne hagyd, hogy az ő akartuk érvényesüljön. Szerintem ez csak egy mondva-csinált ürügy lehetett, mert nem hiszem, hogy egy felnőtt ember, ilyen indokkal képes akadályozni a fia és annak párja boldogságát... És pont egy kismamának miért kell ilyen dolgokat a fejéhez vágni, amúgy is érzékenyebb vagy most, és még ez is...
A mi esküvőnkor is sok kifogása volt az anyósomnak, de én megmondtam a férjemnek, hogy mondja meg az anyukájának, hogy csak neki mondja ezeket, én eldönöttem, hogy ez az én esküvőm és az a lényeg, hogy minden olyan és úgy legyen, ahogy a férjemnek és nekem jó, bárki megsértődhet, aki akar. Olyan eskövőt úgy se tudtunk volna csinálni, ami mindenkinek megfelne.
Bár mi havonta találkozunk csak anyósékkal, már most vannak megjegyzések a babával kapcsolatosan is: mutattam neki éppen most hétvégén a babaruhákat és semmi meghatódás vagy ilyesmi, hanem megkérdezte, hogy miért nincs a babának olyan kis hímzett gallérú vászoning (rékli vagy mi a fene), mert az ő gyerekei abban voltak, és miért nem patentosak a bodyk, és miért a férjem marad itthon velem a szülés után, mert a másik fiánál ő volt ott egy hétig, meg az anyós... Ja, és azt még nem tudja, hogy én a kórhában szülés után pihenni szeretnék, mert ott lesz segítségem, és nem akarok senki vendéget látni, majd ha hazajövünk a kórházból jöhet mindenki. Szerintek ehhez mit fog szólni?
És még egy-két praktikus kérdésem lenne, befejezve a nagy regényemet: szerintetek ha a 36. héten kezdjük az NST-t, az még nincs későn? Mert van ilyen körnaptáram, és abban már a 34. héttől ajánlják.
A másik: tudjátok, hogy mennyibe kerülnek a fizetős szobák a kórházban? Azt itt olvastam, hogy egy ágyas 10000/éj, de én a kétágyasba szeretnék menni, ha lesz hely. Szerintetek?
Szilvi és