Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa,
Barátnőm császár után 2 órával kapta meg a babát, őt altatták.
Nővéremnek spinális érzéstelenítése volt, ott feküdt, mint krumpliszsák.
Hogy nálad mi lesz, a doki tudja. Szerintem kérdezd meg. Néha még az sem mérvadó, amit ők mondanak. Egyik szobatársamnak mondták, hogy csak később kaphatja meg. Fogta magát, odament és elhozta. Amikor meglátták, jól leszúrták, de a baba maradt. Õ nem császáros volt.

Kép KépKép
lorca

Lorca:
Az előző Nyírős orvosom eleve elzárkózott a természetes szülés elől, azt mondta, nem tanácsolja.
Kérdeztem Fekete dokit, mondtam neki, mi a szitu eddig, ő azt mondta, hogy meglátjuk majd, milyen az állapota a méhemnek, a sebeimnek, ez majd később derül ki csak, a terhesség késői szakaszában..
Hát majd elválik.. Majd időben kikérdezem a dokit ezekről, mikor eldől, hogy mi lesz..
Amennyire tudom, minimum 2 évnek kell eltelnie műtét után, hogy természetesen szülhessen az ember, ennek fényében nyugodtabb lennék egy császárral, de majd kiderül. Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Vagyok csajok,csak a mai nap rohangászással telt...

Kópé,

ma NEM dolgozott az ember,viszont tegnap 10-kor jött haza(azért,hogy ma ne kelljen mennie)Kép

Ildi,

jelentkezz!Mi van a sógórnőddel??Időre indult a szülése?Ugye nincs baj!?

Hihetetlen,hogy Botondom tegnap elmúlt 9 hónapos!3 hónap,és hipp-hopp már 1 éves lesz.Rohan az idő...

Megyek,mert fürdés idő van!

Jó éccakát Mindenkinek!

Dóri
angelheart

Sziasztok.

Elősször vagyok itt . Incinek hívnak 28 hetesek vagyunk, a baba fiu lesz Marcell.
A segítségeteket kérném.

Valki tud valamit a Dr. Máté Szabolcsról? Elvileg Õ az én orvosom bár annyira sokat foglalkozott velem, hogy egy kezem is elég, hogy megszámoljam. Kellene nekem valaki aki nem drága tarifás és foglalkozik is velem.
Előre is köszi a segítséget.

Kép
Kép
incike

Incike:
Üdv köztünk! :-)
Bár én sajn nem tudok segíteni, csak most kerültem át ide 1 hete, nem nagyon ismerek senkit ott.

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Incike, szia,

mit jelent az, hogy nem foglakozott veled? Kezdettől hozá jársz?

katus
Vendég

Szia Incike!

Mennyi időnként jársz hozzá???
Ha kiszámolom,nem is kellett volna többször nála lenned,ha eddig nem volt semmi gond pláne.Szerintem ez jó arány.Az elején én is csak 4-5 hetente voltam,és 8 hetesen mentem el először vizsg.-ra.
Az más kérdés,ha a lelkeddel nem foglalkozik annyira,de én nem ismerem őt.
Segítség:írj mailt Oktobernek,mert hétvégén elutazott,és hétfőn tuti választ kapsz tőle.Õ tudja közülünk a legjobban,hogy milyen a doki,hiszen ismeri!(mail címe,a profiljában!)

Dóri
angelheart

Sziasztok!
Bocs, hogy tegnap nem írtam, de családi nap volt, és nem jutottam géphez.
A sógornőmnem pénteken fél 12-kor elkezdett szivárogni a magzatvize, és fél 8-kor 4 tolás után világra hozta az unokahúgomat , Vikit 3,2 kilóval és 54 cm-vel. Igazából 12.-re volt kiírva, de nagyon jól érezte meagát bennt, mert hiába volt nyitva teljesen a külső méhszáj, nem akart kibújni. A doki bácsi kétnaponta csinált magzatvíz vizsgálatot, de nem hatott ösztönzőleg a kislányra :-))))
Teljesen jól van az anyuka is, két öltéssel megúszta (pedig első szülés), és már aznap este vígan üldögélt. Nagyon örülök, hogy így sikerült neki a szülés, mert az enyém annyira más volt....
Bár, nem ment el a kedvem, mert mindjárt megint mehetek a Barossba :-)))))))
Részleteket majd akkor tudok mondani, ha hazajöttek, mert a kórházba nem akarunk bemenni a párommal(a bátyjával). Anyósom így is panaszkodott, hogy ötpercenként adogatják egymásnak a kilincset a barátnők, kolléganők, és hogy a baba állandóan azon a qrva huzatos folyosón van :-((((((((
Amikor a Szaszát szültem: nem is hívtam be senkit a kórházba és szerencsére látogatási tilalom volt valami járvány miatt. Nagyon értékeltem, hogy nem jöttek-mentek az idegenek körülöttem. És otthon pedig szigorúan tartottam a 4 hetes gyerekágyat. Csak a nagyszülők jöhettek meg a tesóim. Nem is volt a fiam beteg sose. A doktornővel akkor találkozunk, ha az utcán elmegyünk egymás mellett :-))))))))Hála Istennek! Eleget jár a szomszéd gyerekekhez állandóan.

Na, szóval részletes beszámoló, majd, ha tudok valamit.

Jó vasárnapot mindenkinek!

Kép
Kép
macskási

Inci,
Tényleg ne aggódj a nagy foglalkozás miatt. ilyenkor nekem még dokim se volt, végigjártam az összes ambulánst. Ha nem tetszik, válthatsz dokit, de nemigen fogsz olyat találni, aki nincs fülig munkában.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok
Megjottunk a wellness hetvegebol,hat nagyon tudnam en ezt hosszu tavon is elvezniKépKépEgyik programrol mentunk a masikra(masszazsok,elemnyfurdo,jacuzzi,kozmetika,szoli,szauna )es ugy eltelt az ido,de most tele vagyok energiavalKépKépHiaba kettesben apaval nagyon jo tud lenniKépKép
Ugyhogy most egy ideig megint nem megyunk sehova Alex nelkul.Persze anyuek mondjak hogy vigyem ezentul akkor is ha Zalan (batyam kisfia) ugyis ott van soxor,de en valahogy program nelkul nem passzolom le,nem visz ra a szivem.

Papucikam,
Pihenj ha jol esik,mert ha meglesz a baba mar eselyed sem lesz raKépA segitok jol hangzanak,es ha lechekkolod oket es tenyelg azok,nagyon jol jonnek majd.
En mar irtam ide reggebenhogy voltegy nenink 1 evig egy alapitvanytok heti egy delelott jott es jatszott Alexxal amig en takaritottam,stb vagy egyutt ugyinteztunk.Szoval vannak meg onzetlen segitokKép

Kzsuzsa
Orulok hogy jo volt az elso elmenyed a dokivalKép

Dori
Engem altattak mar vagy 3* mas mutetek miatt,de az utana levo par ora tenyleg rossz,viszont meg nem oregszem KépKépMajda masodik utan kerdezz megKépKép

Naa eddig tartott a jovilag,majd holnap a melobol nyugisabban tudok irniKép
Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Angelhart,Lorca

Tudod azért ez nem egészen így van.A terhességem elején is annyira megvizsgált, hogy azt sem vette észre, hogy van 1 daganatom a baba mellett. Na erről ennyit, mert tudjátok, ha lelkiismeretesen megvizsgált volna akkor ez nem a 4 hónap után derül ki és nem azon kell aggódnom, hogy vagy megmarad a baba vagy sem. Arról nem is beszélve, hogy 2x is bevéreztem és se a korházban se a mobilján nem tudtam elérni pedig állítólag éppen rendelt.Erről ennyit.
Szerintem joggal vagyok felháborodva a hozzáállásán.

Kép
Kép
incike

sziasztok,
én csak betolakodó vagyokKépnem itt szültem de jártam a klinikára is míg itt volt a dokim.....
most azért írok,mert:

incike,
ugy mi talákozhattunk a babát szeretnék topicban még annó mikor terhes lettél?mert vhogy onnan emlékszem rádKépmindegy,lényeg hogy mikor megláttam a nevedet gondoltam megnézem mi van veled és olvastam hogy dokit keresel.ajánlom neked PAPP CSABÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!én egyszer voltam nála,nem hozzá járok de mikor az én dokim szabin volt nála kötöttem ki.lényeg hogy ha váltanom kellene őt keresném meg!hogy bővebb érdekel írj nekem a gigi88kukacgalampontnetre adok telefonszámot meg mindent!

bocsi a betolakodásért
puszi
gigi
Vendég

Incike,
ne haragudj,azért ennyire részletesen nem ismerem az esetedet.És azt írtam,ha nincs gond,akkor ez jó átlag.
De most olvasom,hogy van!Így viszont azonnal váltanék,azt hiszem valami tapasztaltabb dokihoz fordulnék.Gigi ötlete jól hangzik.
Írtál Oktobernek??
Ha sikerült dokit találni,azért írjál.Meg amúgy is,hogy mi van Veled és a babáddal!

Dóri
angelheart

Incike,

Én Dr. Csabay Lászlót ajánlom neked. Nagyon figyelmes, kedves és alapos.

Scullyx
16+0

KépKép
KépKép
scullyx

Köszönöm a segítségeteket, majd uttánna érdeklődöm az ajánlott orvosoknak.

Inci
28+1

Kép
Kép
incike

Incike
Az en orvosom is Dr.Papp Csaba es nagyon tudom ajanlani.40-es,lelkiismeretes,kedves,reszletekre is odafigyelo.Ha probelmas a terhesseged mindenkepp egy tapasztaltabb dokit jobb ha keresel.

Na mi van lanyok amikor tudok jonni ,alig van forgalom???KépKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Incike:
Milyen daganatod van, myomád? Az nekem is van sajnos, épp emiatt utaltak át az I. Klinikára a Nyírőből.. :-(
Nem biztos, hogy rögtön az elején látszódott. Ha addig nem volt érezhető/látható, akkor valószínűleg a baba miatt lódult meg a növekedése, nálam is ez volt...

Zsuzsa 15+4

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Kataa:
Én vagyolok! :-)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Lányok! Kzsuzs!

A cukros tea nem csak azért kell a babáknak mert a nővér így látja jónak, hanem megvan az oka!
A cukros víz(125ml vízet 1 csapott MOKKÁSkanál cukorral felforralunk) már régi-régi recept.
Azt a célt szolgálja, hogy minél előbb ürüljön ki a meconium a bélrendszerből és érezzen éhséget a baba-minél előbb szopizzon. A cukros vizet még nagyanyáink is adták. Akkor ajánlom, ha 1 baba hasfájós. Két etetés között érdemes vele megkínálni-az első 6 hétre vonatkozik - és utána jó nagy adagot kakil és megkönnyebül
Nekik nem azért fáj a hasuk mert a bélmozgások renyhék(ezért nem ajánlják az ánizs és édeskömény teát, mert ezek fokozzák a bélműködést és szélgörcsöt okozhatnak), hanem mert a bélflóra még kialakulóban van. Ezért inkább jobb ha az ürítésben segítünk!!
Tápszert nem nagyon szeretik, csak végszükség esetén adják!!
73oktober

Szia kataa,

vagyok én is,csak most nem történik semmi különös.Idő szar,így kicsit a kedvem is...
Azért dobok egy képet Marcusról meg jómagamról:Kép

Dóri
angelheart

Én sem vagyok a cukros víz ellen!
Mivel másfél napot-helyhiány miatt- a 3.-on voltam,nem tudtam akárhol és akármikor szoptatni Botit.Valamit kellett kapjon,hogy ne essen le a vércukra sem.Amikor lekerültem végre és nyugodt körülmények között tudtam mellre rakni,úgy szívott,mint a szivattyú!Kép

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Előszőr is, örülök, hogy megismerhettelek 73Oktober, csak nem nagyon mertem írni még a topikban sem, nehogy valami gubanc legyen belőle!

Nem olvasgattam mindent vissza, mert nincs sok időm. Így apránként fogok irogatni az élményeimről!:

A műtét után engem intenzívre tettek, majd felvittek a második emeletre az örzőbe, ahol többen is voltunk egy szobában. 11:24-kor született meg a babám, altatásos császármetszéssel, és du már a párom tolókocsiban letolhatott megnézni a kisfiamat. Másnap kerültem le a földszintre, kétágyas szobába. Szerencsére volt hely, de ezt én előre megbeszéltem a dokimmal is. Mázlim volt. A fiamat rögtön odahozták, szopizni. Mindent megmutattak, amit csak egy baba gondozásánál tenni kell. Estére, mivel én császáros voltam, beadhattam még egy napot a fiamat, amit ki is használtam, hogy tudjak pihenni, de a következő naptól erre már nem is volt szükség. Ott akartam tudni magam mellett a fiamat. Egyébként beveszik a babát, ha valami olyat szeretnétek elvégezni, aminél nem tudnátok figyelni a picire, de csak akkor, ha nics tumultus, mert van, hogy már nincs elég hely a polcon. Nem csak azok a babák vannak bent, akiknek az anyukájuk ott van az osztályon (náluk többnyire ott van a baba az anya mellett), hanem akik most születtek és az anyuka még intenzíven vagy örzőben van.

A polcról nem tudnak leesni a babák! Egyrészt tényleg pólyában vannak, amiben nem tudnak olyan nagyon mocorogni, de azért nem is úgy fekszenek mint akiket lekötöztek. Nem kellett vinnem semmit sem, mert adtak pelenkát, popsitörlőt, alkoholt, hintőport, gézt, stb. Minden megvolt, amire szükség volt!

A kétágyas szoba is szűk, de nem kell annyi emberhez alkalmazkodni. Van zuhanyzó, wc, hűtő, és jármű a babának (amibe ki tudod tolni a babát, ha jönnek a látogatók, bár az ajtóra ki van írva, hogy a szobába látogató nem jöhet be, és a gyereket is csak az ajtóból lehetne megmutatni).

Én hihetetlenűl gyorsan gyógyultam, már nem is fáj a hasam, nem úgy mint az első szülésemnél, ahól 1 hónapig azt hittem sohasem fog elmúlni a fájdalom. Most pedig már a második héten alig éreztem, hogy egyáltalán megcsászároztak! Hihetetlen! Csak azt tudom írni, hogy nem bántam meg a korház és orvoscserét. Ja és az orvosom: Dr Jó József Gábor, egyetemi tanársegéd, genetikus. Én is ájánlanám őt bárkinek, és ne tévesszen meg senkit az, hogy nagyon fiatal! Csupa jót tudok róla csak mondani. Kép

Üdv. Zsuzsa

Ha kérdésetek van írhattok az email címemre is, kormos.mzs@freemail.hu Minden kérdésre válaszolok.
kormosmzs

Dori
Jo a kepKépIyen idoben nem csoda a rossz kedv..Bar en most a hetvege miatt nagyon feldobott vagyokKépKépTavaly osz rosszabb volt,mert apa sokat volt kulfoldon.Meg itt a munakelyen pihizek ezerrel,persze van munka mindig,csak epp nem az a hajtas mint otthon.Alexnak hoztunk ajcsit es mondta:Maskor is menjetek en a mamanal leszek,Ti meg hoztok ajandekotKépNa a kis rafkosKépMost egy ideig nem lesz ilyen,ez is csak a hazassagi evfordulos buli volt.

Oktober
Erdekes ,pedig mindig a teakat ajanljak hasfajas ellen.Mi nem adtunk neki,mert nem kellett.Viszont cukros vizet adtak a csecsemosok neki boven.Igy meg tobbet aludt mint amugyKép
Egyebkent utana is jo alvo volt,volt napok hogy csak enni kelt felKépEn mar aggodtam hogy ez nem normalis,a vedono meg azt mondta:Anyuka, masok szivesen cserelnenek magavalKépKép

Zsuzsa
Orulok hogy jo a kedved es gyorsan regeneralodszKépMartin mit szol a tesohoz??
En is gyorsan gyogyultam 1 het utan mar setalgattam otthon az udvaronKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Nekem sem túl jó a kedvem, emiatt az idő miatt. A gyerek, a nagyobbik, is nyűgösebb , már alig vártam, hogy letegyem aludni, nehezen viseltük egymást délelőtt. De persze NEM ALSZIK! Na ilyenkor lesz szép délutánunk!

Kataa,

Irígykedve olvastam a beszámolót a welness hétvégéről... Azt hiszem a héten befizetek egy masszázsra, itt a BVSC-ben... Kép

Zsuzsa,

Csak így tovább, hidd el egy pár héten belül beáll egyfajta rendszer, és akkor még könnyebb lesz.

Ami a cukros vizet illeti, amikor velem volt a baba én nem adtam neki, de most már másodjára nem csináltam különösebb ügyet abból, ha a megörzőben adtak neki, bár nem örültem. Valamit valamiért. Pl. én is leadtam első este a gyerekágyon, és úgysem tudtam ellenőrizni, hogy mit adnak neki, de legalább én még aludtam egy jót! (Fúj-fúj, milyen önző egy anya vagyok, de azóta is nosztalgiával gondolok arra az éjszakára. Az utolsó átaludt éjszakám! Kép)

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Én is itt vagyok! Lóg az ormányom, karcolja a parkettát, úgy vonszolom magamat+ rámtapadt gyermekemet+ magzatomat a lakásban (össz. + 20 kg...) Liza persze belázasodott mára, 1 héttel oltás után. Annyira sajnálom a kis elesett buksiját, olyan bújós kis tapadókorong lett, és még többet tarja a fejét puszira. A fülhőmérőt meg erőtlenül próbálja lesöpörni magáról. JAjjaj!! Sírok.
De tudom, hogy nem lesz nayg baj, és köszi, hogy előre felkészítettetek, így legalább tényleg számítottam erre.
Szerintetek csak 1x elmehetek szoliba terhesen?(önző anya 2) Nem tudjátok elképzelni, hogy a hormonális változástól hol lettek rajtam kinyomhatatlan ocsmány ragyák...
Na, hihetetlen nagy gondokkal küzdök, ugye? Hisztis Katus, fuj.

Megyek is, és veszek egy új szemüvegkeretet.

Katus
Vendég

Katus,

nekem van olyan ismerősöm,aki végig járt szoliba!
Szerintem elmehetsz,én úgy gondolom,hogy így a végefelé már nem olyan gáz.
Megértelek,én is útálom,a ragyákat,tiszta lelkibeteg vagyok tőlük,ha jönnek.És ilyenkor még a lelkemnek is jót tesz a szoli.Mondjuk én terh. alatt csak az elején voltam ragyás,és akkor nem mertem elmenni szolizni.Pedig mentem volna én,de még hogy!
Max. "forralt" tejet kap Csipiszke...Kép

Kataa,

hétvégéért én is irígy,irígy,de nagyon!!!
Nem,baj,már lassan eljön a mi időnk is!
Hozzám járt masszőr,amikor Marci 9 hónapos volt,mert úgy fájt a hátam,hogy majd besz....tam.Aztán azóta sem volt ilyen jó dologban részem.

Kópé,

BVSC tőlünk sincs messze.Mennyiért és,hogy masszíroznak??Be kell elötte jelentkezni??Férjemnek is kész van a háta.Jó kis szakma ez az asztaloskodás,csak totál ki van már tőle néha...

Dóri
angelheart

Kope
Tudom milyen a amikor hiaba varod de megsem alszik a gyerek,csak kitartast tudok kivanni amig megerkezik a felmento sereg esteKép
Szerintem ilyen idoben egy jo meleg boros tea jot tesz a kedelynekKép(en este ki is probalom)Nem vagyok am nagy ivos de Baileys rajongo az igenKépKép )

Katus
Lizanak gyors lazmentesseget.
En azt hiszem neked most egy szoli nagyon kell,mind kulsoleg+belsolegKépKozmetikus talan jol jonne ragyak ellen.Azt terhesen is lehetKépNekem akkor nem volt,bezzeg azota,mintegy tini tudok lenni menstruaciokor...
En nem mertem terhesen szolizni,na ugyis neztem ki mint aki mar alig el...Elhataroztam hogy legkozelebb azert majd parszor eljarok.
Lehet hogy az en kedvem is a szolitol jobb???Kép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Katus,

Hát én nem szoliztam, igaz, nálam fordítva működött a dolog, a terhességeim alatt volt a legszebb a bőröm, előtte-utána:Kép
Azt hiszem ez a rosszabbik eset Kép Na azért nem panaszkodom, végül is a tinikoromnál már jobb,pár év múlva meg ezt is visszasírom!Kép

Liza láza úgy el fog múlni ahogy jött, de ez a pár nap tényleg kemény lehet, mi is megszenvedtünk vele.

Kataa,

A boros tea jó ötlet, akár tea nélkül is, de azért ezt szoptatás alatt nem viszem túlzásba. Na jó, néha egy egy pohár, de csak ha alkalom van, annyi talán még jót is tesz. Kép

Dóri,

A pontos tarifát nem tudom, mert több masszőr van, és be kell jelentkezni. Én egy 50-es pasinál voltam jómúltkor, és nagyon jól masszírozott, akkor azt hiszem 3000/óra volt. Csak hát napközben nehéz az ilyet megoldani, este meg sosincs időpont. Nem is kell ahhoz kemény asztalosmunkát végezni, hogy az embernek ki legyen a dereka, én már kb. 2 éve küzdök vele, hol jobb, hol rosszabb (most rosszabb Kép) Gondolom sem a terhességek, sem a cipekedés (gyereket fel a lépcsőn) nem tett jót. Ráadásul ebben a nedves-hűvös időben még rosszabb. Kép Jaj-jaj-jaj.

A depis Kópé Kép
Vendég

Kópé,
köszi az infót.Nekem másfél éve volt fél óra 1500- ,úgyhogy tök reális az ár.Megbeszélem majd Apával.
Igazad van,hiszen nekem sem az asztalos munkától fáj minden porcikám.Marcival voltam olyan hülye,hogy még főzéskor is,meg ha kellett ,ha nem állandóan a kezemben volt.Ennek (is) most iszom a levét.Na,azt mondtam,mégegyszer ilyen hibába nem akarok beleesni.Nem is estem.Max.akkor lóg rajtam Boti,ha nagyon nyűgös napja van.De akkor sem annyit,mint azelött Marci.
Én nem tudom,hogy mikor,mitől fáj jobban,de amikor úgy Isten igazából fáj,akkor majd megveszek!

Katus,

igen,igen Lizusnak gyors lábadozást!
Az nagyon rossz,ha lázas egy gyerek,főleg,ha még az anyukája hasában ott van egy másik is.Szegény Ti!
Kitartás!!!

Dóri
angelheart

Niki!!!!

Bocsi,egy halom levelem jött hirtelen és miután elolvastalak véletlenül kitöröltem,én marha!
A tartalomra emlékszem,nem az a gond,csak kéne a címed,hogy tudjak válaszolni!

Dóri
angelheart

Kope
En terhesen is megittam 2 hetente 1-1 pohar jofele vorosbort,es akkro valahogy jol is esett.Azota mar csak neha teaba teszemKépKép
(hu ez most nagyon alkoholistasan hanzottKépKép
Nekem a cipekdestol a bokamon volt inhuvely gyulladas.Aztan csak elektromos kezelssel jott hleyre.A doki kerdezte mit sportolok?Mondom egy 13 hos gyereket cipelekKépKépMegertetteKépKép

Dori
Es meg van meg a hazhoz jovo masszor szama??Kene nekem is,olyan jo volt a hetvegi hogy belejottemKép(Ott 1900 volt fel ora)

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,
ez egy ismerősöm ismerőse volt,és már nem mint masszőr dolgozik,csak hozzám jött el,mondhatni szívességből.Meg akkor még itt lakott a szomszéd utcában.
Már csak a keresztnevére emlékszem...Kicsit gyengécske is volt nekem,én azt szeretem,ha "durván " gyúrják a hátamat...Kép
Úgyhogy sajna nem tudok ebben segíteni,én is ezért érdeklődtem Kópétól.

Pusz

Dóri
angelheart

Sziasztok,
februárban fog megszületni a harmadik babám a klinikán. Leginkább a biztonság miatt választottam ezt a helyet (már születtek koraszülött babák a családban.)
Nem szeretnék vitát kavarni, de egy egészséges újszülöttnek semmi szüksége az első hat hétben (sem) a cukros vízre. Feleslegesen tölti meg a baba gyomrát, ami születés után cseresznyényi, így a babának semmi szüksége a kevéske colostrum mellett semmi másra. Mondjuk a személyzet dícséretére legyen mondva, hogy egyik szülésemnél sem erőltették a babák teáztatását, sem mást. Viszont egy kevésbé határozott kismamát, illetve olyasvalakit, aki nincs olyan állapotban, hogy azonnal és végig a babával legyen, könnyen megtéveszthet egy téves információ. Javaslom minden anyukának, hogy szoptatás ügyben szoptatási tanácsadót kérdezzen.Kép
Üdv mindenkinek,
anilla
anilla

Anilla: egyetértek veled.. mostanában elég sokat olvasgatok a szoptatásról és mindenhol ezt olvasom én is, hogy teljesen felesleges, sőt, adott esetben ártalmas bármi egyebet adni a babának anyatejem kívül.
Kb 3-4 nap amíg belövell a teje a maminak, addig a pár napig pedig egyfelől elég az előtej, másfelől a baba a magával hozott tartalékait használja fel.
Persze ha sehogysem akar belövellni a tej, az más tál tészta..

A másik dolog, amiatt kételkedem a cukrosvíz és a tea létjogosultságában, az az, hogy eddig ahány kórház, annyiféle magyarázatot adnak, hogy miért adják a babáknak..

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok!

Ma voltam a Klinikán megint. Rab Doktor Úr volt az ügyeleten. Nagyon szimpatikus orvos. Látszik, hogy ért a munkájához! Igazán meg vagyok vele elégedve, főleg hogy ügyeletben lát el mindig...!
(Titkon remélem, hogy mikor megyek szülni, ő lesz a szülőszobán épp ügyeletes Kép )
Olyan aranyos volt! Kép Megdicsért, hogy ilyen szépen végigcsináltam ezt a terhességet. Azt mondta, hogy a fennmaradó idő sem lesz könnyű, de már nincs olyan sok hátra. És ha netán mégis beindulna a szülés, akár már holnap, akkor ne essek pánikba, mert ez már egy érett terhesség és nem lehet akkora a baj! Kép (Egyébként erre utaló jel nincs)
Szóval Danika jól van. Volt CTG. Meg megnézték a hasamat. Voltak bent épp tanulók és az én külön engedélyemmel rajtam szemlétette a Doktor Úr, hogy mik a lényeges szempontok a vizsgálat során. Danika a korának megfelelő nagyságú és 1 kicsit már lejjebb is ment a medencébe, de még nem illeszkedett be teljesen. Ja és persze fejvégű a fekvése. Kép
Október 15-ére vagyok kiírva egyébként. 4-ére kaptam időpontot UH-ra. Remélem, még belefér! Kép
A Zinnat gyógyszert és a Betadine kúpot továbbra is alkalmaznom kell. Kép Fújj! Bűn rossz mind a kettő! De nem baj! Inkább, minthogy baj legyen. Kép
Legközelebb csak jövő héten hétfőn kell majd mennem Hála Isten! Kép
Most nagyon megkönnyebbültem, hogy minden rendben és még a befektetésről sem esett szó! Kép
papucikam

Papucikam:
A Betadine kúp az a barna?
Jujj, olyant adtak tavaly a műtét előtt, az undorító, tényleg, fujj.. Bbrrrr

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Anilla, Kzsuzsa!

Szeretném, ha tudnátok, hogy a klinika nagyon is szoptatás párti. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a baba azonnal amint lehet mellre kerüljön. Minden kisbaba, ha kikerül az édesanyjához megkapja a "teáját" amit vagy ad az anya, vagy nem. Tényleg nincs erőszakoskodás.
Anilla: azt hiszem te a szerencsés emberek közé tartozol. Én személy szerint -és manapság gyakrabban- találkoztam olyan anyukákkal, akiknek még az előtejük sem indult be., vagy a mellbibóval van gond, vagy a szopóreflex renyhén volt kiváltható. Igen valóban nincs szüksége másra a babának mint az anyatejre, de lássuk be vannak kivételek.
Én jómagam is sokáig szoptattam a gyerekemet, de a hasfájáskor nagyon jól jött a cukrosviz. Természetesen csak az első néhány hétre gondolok. Egy hasfájós babát ha mellre teszünk - vigasztalásképpen- többet ártunk mint használunk. Olyan mintha a Dunába vizet öntenénk.
És bizony vannak olyan babák, akiknek nem elég a "tartalék", mert csak üvöltenek, viszont az édesanyának még előteje nincs. Rájuk is gondolni kell. Ilyenkor nem szabad azonnal tászert adni, csak teáztatni. A gyomor tele van magzatvizzel, nem is tudnák a tápszert megemészteni!

Ja és a koraszülött intenziven is kapnak a babák "teát". Pedig ők csak 1000 gramm körüliek.
73oktober

Anilla,

Szerintem sincs semmi szüksége a babának a cukros vízre, de normál szülésnél erre nem is igen kerül sor, hiszen szinte azonnal ott a baba az anya mellett. Császárnál meg úgysem tudja az ember ellenőrizni, hogy adnak-e, így nem is idegeskedtem ezen.

Mondjuk az nekem sem tetszett, hogy amikor az első "lenti" éjszaka leadtam a babát, és adtam vele a forralt vizes saját üveget, hogy ha már muszáj inkább ezt adják, közölték, hogy nem, ők bizony a cukros vizet adják. Hogy miért? Mert ez jobb, hangzott a kimerítő és szakszerű válasz...

Kataa,

Nem hangzik alkoholistásan, sőt egy-egy pohár jó vörösbor kifejezetten egészséges. De akkor minek teszed a teába? Csak jobb tea nélkül, nem? Kép Vagy egymás után... (Más: még a terhesség elején megkérdeztem a dokit, mikor Prágába mentünk, hogy lehet-e inni egy kis sört, mert ugye Prága sör nélkül..., mire ő: persze, csak hízlal! Kép)

Sajnos ami a derekamat illeti, nem tudom mit kezdjek vele. Tudom, tornázni kéne, erősödni deréktájon, de hát kinek van erre napi rendszerességgel ideje? Gyógyszer, injekció nem megy a szoptatás miatt, krémeket is csak óvatosan merem kenni, így viszont semmit nem javul...

Ha valakinek van ötlete derékfájás ellen, köszönettel fogadom! Kép

Kópé
Vendég

Kzsuzsa

Igen. Az! Kép
De remélem nekem nem azért adják, mert műteni akarnak!!! Én természetes úton szeretnék szülni, ha 1 mód van rá! Szeretném elkerülni a császárt! Kép Kép Kép
papucikam

73oktober:
Ezt örömmel hallom, hogy a kórház szopi párti :-)
Nem vitatom, ha kell, hát kell, csak sok helyen akkor is adják, ha nem kell, tudod, és tényleg örülök, hogy a klinika nem ebbe a kategóriába tartozik. :-)

Más: írtam levelet, nézd meg kérlek! Köszi Kép

Üdv:
Zsusza

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Papucikam:
nem valószínű, mert az közvetlen a műtét előestéjén volt és már kórházban feküdtem Kép
Valószínűleg más oka volt. Nekem myoma műtétem volt, az előtt adták.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Kzsuzsa!
Emil elment!!
73oktober

A legjobban ezt Oktober tudja,hogy a klinika szoptatás párti,én csak szeretném megerősíteni ebben!
Ezért van rá lehetőség,hogy a babák szinte végig az anyukájukkal legyenek,csak fürdetésre viszik el,meg,ha kéri az anyuka.Én pl. soha egyiket sem adtam be,végig velem voltak,onnantól,hogy lehett.Ezt azért írom,mert Marcinál inzulinos cukorbeteg voltam,és ezért egy fél napig nem hozták ki,mert nézték a vércukorszintjét!Botinál másfél napot a 3.-on voltam,de lejártam hozzá,és ha nem volt vizit,akkor megkaptam.Amikor lekerültem ,ő is végig velem volt.
Szóval szerintem max. támogatják,hogy anya és gyermeke(i) együtt lehessenek!

Dóri
angelheart

73oktober:
valóban nagyon szerencsés vagyok, mert sikerült mindkét gyermekemet anyatejjel táplálni. Viszont az idáig vezető út egyáltalán nem volt ilyen problémamentes. Az első babámmal nem mutatták meg a helyes mellretételt, így már az első napon berepedt a mellbimbóm, innen már egyenes út vezetett a mellgyulladáshoz. A két gyermekemmel összesen kb. 10 mellgyulladásom volt, nem hiszem, hogy ez az egyszerű esetek közé tartozik. Mégis, ha problémám volt, szoptatási tanácsadókhoz fordultam, mert sajnos a csecsemősök, a védőnők nem minden esetben elég tájékozottak szoptatás ügyben. A hat hónap alatti csecsemők teáztatása hasfájás esetén nagyon gyakran csak ront a helyzeten, miután az értékes bélflórára nincs jó hatással, kvázi lemossa azt.
Nem szeretnék vitatkozni az itt elhangzottakról, mert nem vagyok szoptatási tanácsadó, de elég alaposan utánanéztem a dolgoknak (orvostanhallgató vagyok), ezért szóltam hozzá a cukros víz témához. Örülök, ha a klinika szoptatás párti nézeteket vall, esetleg ezt bizonyítandó a szülésfelkészítőre hívhatnának egy szoptatási tanácsadót is, aki segíthetne megelőzni a valóban gyakori problémákat.
Egyébként nagyon örülök, hogy itt van egy klinikai dolgozó, aki a szabad idejét nem sajnálja, és első kézből válaszol a kismamáknak.Kép

Üdv mindenkinek,
A
anilla

Angelheart: bizony, nagyon jó, hogy a baba és a mama folyamatosan együtt lehetnek, én sem váltam meg tőlük, csak amíg pancsoltak.
üdv
anilla

Apropó!

A fürdetést megmutatják a Klinikán, hogy hogyan is kell?
Mert pl. mint én, fogalmam sincs... Kép
papucikam

Papucikám,

a klinikán a csap alatt lógatva fürdetik a babákat, gondolom ezt otthon nem így szertenéd...Kép Szerintem inkább vmi rokontól vagy barátnőtől kérdezd meg, ha bizonytalan vagy, hogy pl. hogy kell tartani. De javaslom neked az anatómiai kiképzésű kiskádat, alig kell benne tartani a babát!!

Kópé,

meg mindenki, akinek fáj a bármije:
Nekem szoptatás alatt fájt iszonyúan a nyakam a fura kényszertartás miatt, ahoogy folyton lefelé néztem. Már aludni sem bírtam. Mivel tényleg elég kevés krémet lehet használni a szopi miatt, végső elkeseredésemben addig rinyáltam választott reumatológusomnak (férjem), amíg megszúrta vmi koktéllal, és csodát tett!!! Szóval lehet segíteni, ha már nagyon fáj!!

Anilla, Kzsuzsa
nehéz nagyon ez a szoptatás téma, mert bár a klinika tényleg nagyon támogatja, de mégsem eszeveszett szélsőséges módon. Nekem 24 órát inkubátorban volt DagiLiza, és addig nem is tudtam semmivel stimulálni a tejtermelést, nem fejtem, fogalmam sem volt semmiről. Viszont amint megkaptam a babát, rögtön megmutatták a mellretételt. Az, hogy azonnal kisebesedett, szerintem nem tartáshiba volt, egyszerűen ennyire érzékeny. Megjegyzem nem is tudtam úgy fekve szoptatni, ahogy mutatták, mert az mellméret függő is...

Kataa,
a vörösbor kifejezetten vérképzőKépKép

Na, tegnap úgy lenyomtam Liza lázát, hogy felpörgött és huncutkodott 1000-rel estig. Azért még 1 kúpot kapott éjszakára, remélem megúsztuk ennyivel.

Katus
Vendég

Anilla,

az jó dolog,hogy Te medika vagy,de Október meg a klinikán dolgozik...

Lányok,

tényleg!Én is kaptam a főnökömtől Lidocain blokádokat a hátamba.Nagyon jó volt utána!Én már terh. elött is kértem tőle,és most ahogy Katust olvasom,eszembe jutott,hogy ,amikor Marci a hasamban volt,még akkor is!
Azóta nem is tudom,hogy miért nem?!
Lidocain nem ártalams senkire,tehát szoptatós anyukáknak is adható.
Katus irígy a rematológus férjre!

Dóri
angelheart

Katus,

Lehetne erről a koktélról többet is tudni? Kép

Lécci, lécci, lécci! Kép

Budapesten nem rendel a kedves férj? Mert Eger azért messze van Kép

Amikor még a fiam szoptatása alatt elmentem egy reumatológushoz, azt mondta, hogy tudna ő olyan injekciót adni, amitől nem fáj, de majd a szoptatás végeztével. (akkor meg jött az újabb terhesség...)

Kópé
Vendég

Papucikám,
A kismacskafürdetés remek lenne, de én sem mertem. Anyukám szerint tökéletes, nem értette a problámámát. szerintem mindegy, milyen jó az elméleti képzés, Nati 3700 volt, tehát nagy baba, mégsem mertem megfürdetni, olyan apró és törékeny volt. Először csak lemostuk, majd felbátorodva megfürdettük, a könyvet lapozgatva, ahol képek is voltak. Hogy milyen ügyesek lehettünk, jelzi, hogy végigüvöltötte az egyébként rendkívül türelmes babóca. Egyszer, utána már jobb volt.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?