Dia nagyon régen kérte, most elküldöm.
A padlizsánkrém receptje:
Szép fekete, érett, egészséges és nagy
...padlizsánokat
kell venni. Jó ha van egy kis szára mert pucoláskor könnyebb úgy fogni a forró padlizsánt.
Mi az udvaron grillen szoktuk, de lehet sütni a sütőben és a gázon is, kislángon (de akkor tegyél alá fóliát, mert nagyon összemaszatolja a gázlapot!). Egészben kell sütni, közben forgatni, látszik, hogy kb mikor sült meg, ki is hasad a héja. Utána lehámozod és fa deszkán, fakanállal összetöröd (potyolod, így mondja az anyósom). Azért fontos a fa, mert állítólag a fémtől elveszíti a világos színét. Mikor kész van egy, ahhoz a tálban öntesz kevés olajat (olíva a legjobb), összekevered, hogy ne sötétedjen meg. és így tovább, amíg az össz. el nem készül.
Olaj annyi kell bele, hogy krémes állagú legyen, + só, hagyma (mikor, milyen van, reszelve vagy apróra vágva)majonéz, egy db krumpli összetörve, kis citromlé. talán pici bors is. Ma csinált a párom, tett bele picire vágott piros husú paprikát is. az ízesítés lehet teljesen egyéni, elrontani nem lehet.
Sok sikert(ha ez alapján egyáltalán meg tudod csinálni)
Lehet, hogy lepetézett nálunk egy légy, és most keltek ki a kislegyek, mert csomót látok repkedni, akkorák mint a muslicák, de mégis mások. minilegyek.És nem a konyhában vannak, hanem inkább a szobákban, most is itt ólálkodik körülöttem kb 3 db.
cool, örülök, hogy jó Nokira a ruci, nem baj ha nagyobb kicsit, legalább alá tudod öltöztetni.
Julcsi legfrissebb paraméterei a keddi méricskélés szerint: 7580 gr és 69 cm.
Tisztára szombat érzésem van, most is majdnem azt írtam, hogy a pénteki méricskélés szerint merthogy tegnap volt)!
Antivagy, hallottam már eddig is olyan gyerekekről akik élvezik az orrszívást, most legalább látok is egyet!!!