Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezek. Átköltözünk. Nem volt egy fáklyás menet, se tv, se internet. Most az uram hozott ilyen kis "szappant", vodafonos izét, de lassú mint a dög.

Nagyon szar költözés volt, pedig mi már előtte való napokban kitakarítottunk itt és áthoztunk megannyi doboz cuccot amit már a helyére is pakoltam azonnal. Persze még most is dobozok között élünk, és mivel nincs még lépcsőrácsunk Lelle nyomában folyton ott kell lenni, mert csigalépcsőn közlekedik. Igaz már elég jól megy neki, de nem merem hagyni egyedül le-fel csalingázni. Őt a helyzet nem nagyon viselte meg, ugyanúgy aludt és annyit mint a régi lakásban.
Naná, hogy a költözés előtt pár nappal megint becsípődött a derekam, azt hittem befosok, úgy fájt, de muszáj voltam pakolni, takarítani, közben többször elbőgtem magam, valamint egy-két csepp is becsurrant ha megpróbáltam felegyenesedni. Most sem jó még igazán, de már bírok menni.
Most pl nem jó a fűtés, ma be sem tudtam kapcsolni, hideg van, mint a fene, nem is fürdettük Lellét. A féjrem sokat jár Pestre és elég későn ér haza.

Az egyetem is elkezdődött, hát, anyám, képeljétek az első előadáson, ami Nemzeközi gazdaságtan volt, már deriválni kellett. Néztem bambán, kérdezte a tanár, hogy nem érti, mondom nem, mondta, hogy már középsuliban kellett tanulni...anyád, ezt az egyetemen tanítják a gazdászoknak is több félévben. Úgyhogy persze sikerült máris belopnom a legparasztabb tanár szívébe magam. Szombaton nem is tudtam menni, pedig 6 órám volt ugyanezzel a tanárral. Biztos megjegyezte, hogy nem voltam ott. No minegy, jó nagy szívás, de muszáj megcsinálni. Nem akarok sem titkárnő, sem szépen becézett iroda vezető, sem igazgatósági asszisztens sem lenni. Szerencsére van baráti körben gazdász doktor, remélem segít majd.

Pórbáltam visszaolvasni kicsit, de már több mint egy órája azt teszem, olvastam mindenfélét.

Előszöris gratulálok a kis Anna Borókához!!! Nagyon aranyos.

Nircee, nagyon sajnálom, hogy Simi ilyen sírós, barátnőmék gyerkőce is ilyen volt, de inkább még mostanság is ilyen, nem akarlak elkeseríteni, de ő 8 hónapos, éjjelente óránként van fel, napközben feszt bőg. Egyszer azt hittem, hogy jaj, add csak ide, majd én megnyugtatom, aztán annyira ordított és csavarta ki magát az ölemből, hogy én még ilyet nem hallottam és láttam.

Oh, még annyit akartam írni, de csak totyorog ez a net és idegesít, még most intéződik ide a net, úgyhogy még tuti egy hónap, mire lesz.

Addig is mindenkinek minden jót!!!

Üdv

Pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee,
nem irigyellek... Roni is mohó volt, de ez a kispasi... :shock:
nekünk akkor állt le a levegőszívással a csaj, amikor nem az 1 lyukú cumiból adtam a kaját (igazából már a kórházban átálltunk a 2 lyukúra :oops: ). Nemtom miért, de onnantól kezdve nem szívott annyi levegőt. Ő már 6 hetesen a 3 lyukúból evett, így sikerült belassulnia, mert rájött, hogy nem kell kapkodnia meg idegeskednie a kajáért, jön az szépen. Nem azt mondom, hogy nektek is jó megoldás, de hátha... Kitartás!!! A bukás szerintem főleg a levegő miatt van, én sok olyan babát láttam, aki 6-8 hetesen 160-180 ml-t simán megevett.
A hasonalvással meg ne foglalkozz, Roni is mindig hason aludt-alszik első pillanatától fogva. Ha van bébiőr, akkor ne parázz meg idegeskedj még emiatt is.
A férjed meg igazán "kedves" ezzel az alvással... én mondjuk minden szívfájdalom nélkül felébresztettem mindig (most is :wink: ), már bocs, de ő is részt vett a gyerekcsinálásban, akkor minden másból is vegye ki a részét...

Pimpoka,
hajrá a sulihoz! és nem akarlak elkeseríteni, de bizony aki gazdasági vonalon tanul tovább, az általában olyan középiskolából érkezik az egyetemre, ahol már tanították a deriválást-integrálást... és ez még csak a kezdet... :roll:
andibab

Sziasztok lányok!

Nircee
még az jutott eszembe, hogy van valami olyan cumi, amivel nem nagyon tud annyi levegőt nyelni, azt hiszem, hogy nuk-os. Próbáltátok?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Az avent cumival Lajura is baromi sok levegőt nyelt, ráadásul ömlött ki a szájából a tápszer. Nekünk a Nuk cumi vált be.
Apát meg én is lazán felkelteném a déli szunyájából...
Vendég

Én közgazdasági szakközépbe jártam, de nem tanultam deriválni... Pimpoka: ha nem lennél ilyen messze, ajánlanám a férjemet, ő mostanában állandóan ezeket tanítja, még egyetemi szinten is...

Nircee: kitartás!!!! A bukás meg... hát, azzal mi is megszenvedtük, gyakorlatilag addig volt Lolo bukós (nagyon!), amíg nem járt. Miután függőlegesbe került, kinőtte, azóta már csak nagyon ritkán fordul elő (mondjuk 2 havonta egyszer), hogy valami visszajön. Tök mindegy volt, hogy szopi vagy cumi, mindig bukott, pedig szerintem nem is nyelt túl sok levegőt. Ez sajna alkati kérdés, uh-n ki is mutatták, hogy refluxos, de hát elég sok baba az, nem is foglalkoztak vele. Jó sok textilpelus kell, aztán majd egyszer csak kinövi. ;) (Én egyébként azt mondom, hogy attól nem marad éhes a baba, hogy kibukja a felesleget, legalábbis én nem tapasztaltam!!! A "szakemberek" is azt mondták rá, hogy amíg jó ütemben hízik, addig nem kell foglalkozni a bukással, gáz akkor van, ha nem gyarapszik a súlya. De Siminél ugye ilyenről szó sincs! ;))
Vendég

verna,
nem a tizen-x évvel ezelőtti állapotokról írtam :wink: sőt, aki szakközépiskolát végzett, az manapság elég kicsi eséllyel indul az egyetemi felvételi felé... inkább csak a matektagozatos gimiseket veszik fel, ott meg már 3.-ban alap a deriválás... a kis gnóm tankönyv-kukacokra gondoltam, nem arra, aki az érettségi mellett még szakmát is szerez-szerzett. :wink:
sajna tapasztalat a dolog, a férjem úgy, hogy ugyannarra a szakra jár most a műegyetemen (kiegészítőn), mint amiből már van főiskolai diplomája, kénytelen :!: :!: különmatekra járni, ami 4000Ft/alkalom (egy tanársegéd) a műegyetemen... egyszerűen azért, mert nem tudná máshogy felvenni a "ritmust" a követelményeket illetően...
andibab

andibab: igazad van, mert manapság tényleg tanulnak deriválást gimiben - a férjem ebből él! ;) Márminthogy abból, hogy gimiseket (is) korrepetál.
Viszont a mostani felvételi rendszer szerint ugye bárkit felvesznek külön felvételi nélkül bárhova - vagyis akár én is mehetnék a tizen-x éves érettségimmel, és az érettségim érvényes úgy is, hogy nem tanultam deriválni. :)
Persze az egyetemeknek az a célja, hogy mindenkit felvegyenek, aztán úgyis kiszórják a felét... :( Most amúgy is utálom a bolognai rendszert, mert pl. a tanár-továbbképzést teljesen ellehetetlenítették ezzel. Jó, van, akinek ez jó, de nekünk nagyon nem, gyakorlatilag 5 év alatt lehetne olyan diplomát szerezni, ami a "régi" rendszerben 2 év alatt ment. (Persze mindezt jó pénzért!)
Egyetlen előnye van, hogy egy ilyen "sima" főiskolai diplomás, mint én ingyen végezhet el egy master-képzést. (Csak nagyon korlátozott, hogy mit, én egészen konkrétan egyet találtam, szerencsére az az egy még érdekel is.)
Vendég

az jó, te legalább találtál master-képzést... én nem... :cry:
amúgyis közröhej, hogy a bolognai-rendszert épp Bologna-ban utasították el a hülyeségei miatt :roll: :twisted:
andibab

Hát a bolognai-rendszernek megvan az előnye és a hátránya, de ezt már leírtátok.
Nem csak masterképzések vannak, amik jók, hanem vannak továbbképzések is diplomásoknak és azok mostanában már sokkal fontosabbak, mert a munkahelyeken mostanában a munkakörök betöltésére nem elég az általános képzés, hanem speciális területekre ki kell képezni magad. Én az ELTE PPK oldalán nagyon jó továbbképzéseket néztem, amik bizonyos esetekben többet érnek egy masterképzésnél. Nem találtál ilyet, Andi?

Verna
te mit néztél ki?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

HR-szakot néztem, Pécsett. Talán jövőre indul máshol is - Pécs kicsit messze lenne. Idén indult amúgy először. A művelődésszervező szakomat egy az egyben betudják alapképzésnek, csak felvételi beszélgetés van. (A pontszámot a felvételi beszélgetés, az előző diploma minősítése (nekem jeles) adja, meg van valami minimális pontszám a GYED/GYES-re - nem annyi, mint alapképzésben, de az a néhány pont is jól jöhet... ;) ).

Állítólag jelentősen bővülni fog a master-képzések száma, mikorra végeznek azok, akik már a bolognai rendszerben kezdték el az alapképzést. (Most ugye csak azok tudnak menni master-képzésre, akik még a régi rendszerben szereztek diplomát.)

Legjobban szívnak szerintem a pedagógusok, akik azok is akarnak maradni: pl. a férjemnek tanítói végzettsége van, és mivel most már 1000 éve felsősöket meg gimiseket tanít, meg akarta szerezni hivatalosan is az ehhez szükséges végzettséget. A régi rendszerben ez lett volna 2 év kiegészítő a tanárképzőn, most meg először matematikus végzettséget kell szereznie alapkézésben, majd matematika tanárit master-képzésben (ez utóbbi mondjuk ingyen lenne). Összesen 5 év! Ráadásul egy rakás olyan dolgot kellene tanulnia, amit tanárként az életben nem használna, nem tanítana... Mondjuk ez az ő hülyesége, mert elkezdte anno a tanárképzőn, amikor még lehetett, de akkor épp annyi munkája volt, hogy nem tudta befejezni, most meg már késő...
De pl. sokan vannak (én is így voltam), hogy szerettek volna még egy tanári szakot elvégezni a meglévő(k) mellé, mondjuk nyelvszakot, de most már azt is jól megvariálták.

(Ja, amúgy megkérdeztem a férjemtől, és azt mondta, hogy csak emelt szinten/fakultáción van a gimiben deriválás. :) )
Vendég

Verna
én most annak a bsc képzését csinálom, csak felnőttképzési szervező szakirányon. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na az valami rokon szakma - most már a művelődésszervező is andragógia és hasonló elnevezésekkel fut (pl. ez a felnőttképzési szervező is ilyesmi lehet). Gondolom, ezért fogadják el a diplomámat alapképzésnek...
(Bár hozzáteszem, szerintem mi tök más dolgokat tanultunk művszerven. ;) )
Vendég

Igen, ti teljesen mást tanultatok, mert nekünk nyomják a felnőttképzést ezerrel. Lehet, hogy el is kell végezned valami BSC-s tárgyat majd. Most úgy van, hogy van andragógia és azon belül lehetsz művelődésszervező szakos.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
ami "rendes, civil" diplomám van, az egy közlekedésmérnöki (repülőmérnök-repülésirányítás) és van egy mérnöktanárim... de semmi kedvem a műegyetemre járni, és megint matekozni... :lol:
amit nagyon szerettem volna (jog), azt a munkahelyemen anno ellehetetlenítették - vagyis mindig megakadályozták, hogy rendesen bejárjak az órákra, és így felkészülni is szinte lehetetlen, mert sok tanár visszakéri az előadásait... a tandíj meg szinte az egeket verdeste... így arról letettem, 4 félév után :cry:
most megint a pszichológia birizgálja a fantáziámat, dehát pénzem az nem lesz se tandíjra, se utazgatásra, most minden fillért félreteszünk a házra. :?
andibab

Piroska: mi meg inkább közművelődést, meg ilyeneket tanultunk. Meg egy csomó elméletet: művelődéstörténet, kommunikációelmélet, meg egy csomó minden, amire nem is emlékszem. A többi része szerencsére gyakorlati volt, közösségfejlesztést pl. terepen tanultunk. Andragógiát tanultunk mi is bőven, de főleg elméletet (nem tudom, ti mit tanultok).
Pont az a lényeg, hogy a művszerves diplomát egy az egyben elfogadják, nem kell elvégezni semmit hozzá! (Legalábbis így van meghirdetve.)
Vendég

Verna
Persze, elfogadják, csak lehet, hogy lesz olyan tárgy, ami ráépül valamire. Nem tudom, majd kiderül. Mi rengeteg pszichológiát tanultunk (pszichol.alapjai, személyiségpszichol.pedagógiai pszichol., szociálpszichológia meg már nem is tudom, mi volt még), szociológia (alap, meg a kultúra szociológiája), kommunikációelméletet, közgázt, vállgazd, gazdtöri, jogot, neveléselmélet, didaktika, pedagógia, marketing, nonprofit, művelődéstörténet, meg sok-sok andragógia (komparatív andragógiától a mindenféle felnőttképzésig: iskolarendszerű felnőttképzés, munkaerőpiaci képzések, felnőttképzés és emberi erőforrás fejlesztés, vidékfejlesztés a felnőttképzésben, nem is tudnám végigsorolni, mert egy csomó volt. Ebben a félévben csak felnőttképzést fogunk tanulni. :)

Andi
Gyes alatt nem lenne ingyenes a tanulásod?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, megnéztem, a két év alatt 43 tárgyunk volt. Az azért nem kevés, nem? Vagy igen?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
jövőre muszáj lesz visszamennem melózni, különben nem fogjuk tudni fizetni a törlesztőt.
andibab

Andi
hát ez az... úgy néz ki, hogy el kell halasszátok a suli project-et, kivéve ha nem szeretnétek még egy tesót :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
az, hogy mit szeretnénk (4 gyereket) teljesen független attól, hogy mit lehet orvosilag, és mit nem. Jelenleg úgy néz ki, hogy még egy terhességbe könnyen belehalnék... az meg bizonyos 17. századi álmoskönyvek szerint nem jelent jót. Egyelőre félretettük az érzelmeinket, és a 2 csibére meg a megélhetésünkre koncentrálunk. A dokim azt mondta, hogy leghamarabb 4 év múlva juthat eszembe a babázás, és majd akkor meglátjuk. :cry:
andibab

Andi
akkor most semmiképp. Egyébként is elég lesz nektek a költözés. Jajj, soha nem felejtem el, amikor költöztünk: voltak dogozok és közöttük ösvények. Hetekig. Jajjjjjj....
És most megint abban gondolkodunk, hogy mégis nézzünk másik lakást, mert lehet, hogy mégiscsak kapunk pénzt a férjem nagypapájának lakásából. Hát nem tudom, ahhoz nagyon jó lakásnak kell lennie.
Egyébként láttam a XVII.ker.-ben egy lerobbant házikót, az nekünk nagyon jó lenne, mert lenne segítségünk a felújításban. Nem tudom, majd meglátjuk ...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csak, hogy ne mindig panaszkodjak:
Simi tegnap megajándékozott 3 mosollyal!!!!! Olvadt a szívem! Azóta persze sehogy nem tudok mégegyet elővarázsolni. :?
És mától már 68-as bodykat kell hordanunk!!!! :shock:

Kép
Kép
nircee

Nircee, elhiszem, hogy olvadoztál a mosolytól :D Az igen, 68-as body :shock: :shock: nem semmi a Kislegény!!Mi még az 56-osnál tartunk, vannak, amik már kicsik, és jó a 62-es, de van olyan 62-es ruci, ami még nagy. Össze-vissza számoznak... Egyébként Boróka is mohón eszik, nem győzöm büfiztetni szopi közben. Persze ő is reklamál, hogy hová lett a cici. De nem hiszem, hogy túltesz a Fiacskádon. Hát, nem tudok újat mondani, szerintem a létező összes lehetőséget kipróbáltátok már...Tényleg, Simi elmúlt már 6 hetes ugye? Vége az újszülött kornak?

Sulis témához nem nagyon tudok hozzászólni, engem nem érintett az új rendszer, örülök, hogy most befejeztem a sulit, egyenlőre nem izgat a téma :wink: persze egyszer majd kell valami után néznem, mert a hittanári diplomámmal nem sokra fogok menni sajnos :(

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Piroska: tekintve, hogy a másik szakom tanári, én is tanultam nem kevés pedagógiát, pszichológiát is. ;) Közgáz meg mindenhol van valamennyi - sajnos fősulin is kellett tanulnom, hiába mondtam, hogy közgazdasági szakközépben érettségiztem... Na mindegy, régen volt már... :)
Egyébként most már nem lehet ingyen tanulni GYED/GYES alatt, hanem a felvételinél adnak többlet-pontot. Sajnos ez is változott! :(

Nircee: gratula a mosolyhoz! :)
Vendég

Verna
hát ha elfogadják, akkor jó. Nekem volt olyan tanárom, aki nem fogadta el a csajszitól azt, amit az előző főiskolán tanult, pedig szigorlati tárgy volt. De ez még semmit nem jelent. :)
De ha a felvételin adnak rá többlet-pontot, akkor bekerülhetsz államilag finanszírozottba, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: mivel csak alapképzésben szereztem diplomát (főiskolai), így még egy mesterképzést finanszíroz az állam - összesen azt hiszem, 12 félévet, végzettség tekintetében egy alap és egy master. Nekem eddig van 8 félév, egy alapkézés - vagyis még kihasználhatom a 4 félévemet. :) Persze ponthatár-függő, de azért nem olyan elképesztően magasak a ponthatárok ezeken a képzéseken... ;)
Vendég

Verna
én úgy tudtam, hogy 10 félév van finanszírozva, de lehet, hogy tübb, nem tudom ...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Két kérdésem lenne.
Az egyik, szerintetek meddig, hány éves korig "egészséges", ha a szülő együtt fürdik a gyerekével? Sára és apukája majdnem minden este együtt fürdenek(akkor nem, ha csak gyorsan lecsutakolom a lányt a zuhany alatt), és valamelyik nap elgondolkoztam rajta, hogy vajon meddig fognak így együtt pancsizni. Mi a szüleinkkel soha nem fürödtünk együtt, de nekik ez egy "szertartás", ez közös esti programjuk.

Másik kérdés:
Ti mikor vittétek hosszabb útra először a babókat? Én két hét múlva gondoltam, hogy haza kéne már menni Nyíregyházára, akkor lesz Boróka 5 hetes. A nagyszüleim még nem látták a kis Csöppöt, nagyon vágynak már a dédunokák után. Sárikát is utoljára augusztus elején. Sárát anno 6 hetesen vittük először haza, de ez a mostani a férjem szerint túl korai lenne :? Szóval lehet, hogy csak 7 hetesen lesz a "bababemutató", mert a hosszú hétvégén vendégek jönnek :?

Nem voltunk búcsúban, jövő héten lesz, rosszul tudtam :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, szerintem addig egészséges együtt fürdeni míg nem kényszer egyiknek sem. Amíg a gyerek azt nem mondja ő már nem szeretne. Az érési folyamat itt is eléri ezt a szintet :wink: Van a családban egy kisfiú aki 8 éves koráig fürdött az anyukájával, és egyszer csak közölte, hogy ő mostmár nem akarja hogy anya is menjen vele...azóta fürdik egyedül.
Egyébként nálunk is ugyanígy van. Szonja együtt fürdik apával. Bár ő sokszor kizavarja, mert "úszni" akar, és nincs elég hely... :wink: :lol:

Elindulni meg a picurral szerintem nem koraibb, mint anno Sárával mentetek... :wink:

Már annyiszor akartam kérdezni tőled, hogy Sárika hogy viselte a távollétedet amíg Borókával a kórházban voltál? Gondolok itt a cicre elsősorban, de úgy egyáltalán... :wink:

thenus

hehe Szonja ma csupa kettes :lol: :lol:

thenus

Sziasztok!
Katica, szerencséd, hogy olyan rossz idő volt szombaton, így el sem indultunk a nem létező búcsúra! :D :D :D Nálunk is együtt fürdik Apa Gabival, igaz, kicsit más a helyzet, merthogy ők mindketten fiúk. Mi úgy gondoltuk, hogy amikor majd Zsuzska is tud nagy kádban pancsizni, akkor majd együtt fürdik a két apró. Dehát majd meglátjuk, úgyis úgy lesz, ahogy magától alakul a dolog... Hosszú útra, ha jól megvan Boróka az autósülésben, sztem nyugodtan vihetitek. Mi is tervezzük már az Egerbe utazást Zsuzskával. Elég optimista vagyok, mert a hordozóban mindíg alszik a lány, csak nem lesz gond.
Tanulás: mindíg csodáltam, aki gyerek(ek) mellett képes még tanulásra is adni a fejét. Én már a munka melletti tanulástól is ódzkodom...öreg vagyok én már ehhez!!! :D :D :D
Ja, egyébként én is közgáz vonalon tanultam és első félév elején a matek tanár nálunk is természetesnek vette, hogy csípőből tudunk deriválni. Nahát én közgáz szakközépből mentem főiskolára és nem is hallottunk a deriválásról.....persze ez évszázadokkal ezelőtt volt :oops: :)
Nircee, de jó! Édes lehetett az a mosoly :D Ilyenkor érzi az ember, hogy azért csak megéri a sok kínlódás! Egyébként nálunk is megy most a pocifájás, két napja esténként irtó visítást rendez a kiccacconyka. Én úgy látom, kaki gondja van, mert ritkán és nehezen kakil, de akkor olyat, hogy már kétszer kellett lezuhanyoznom a nőt, mert a háta közepe is trutyis lett......

Kép
Kép
sun74

Kedves Anyukák!

Bár negyon régen írtam, azért sokszor olvasgattalak Titeket!
Gratulálok az új babákhoz!
Szeretném kérni a segítségeteket, hogy (3 hetes csecsemőnek) mi vált be a legjobban hasfájásra? Lehet homeopátiás szer is, és bármi, ami az eszetekbe jut...

Köszönettel!
R
péceli reni

Andibabnak Boldog Születésnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Sziasztok, lányok!

Andinak szülinapja van? Mert akkor Boldog születésnapot! :):):)

Sun 74, péceli Reni
Hasfájásra, Hála Istennek nem tudom a módszert, mert nem volt nekünk ilyen, remélem, nem is lesz. :) De ha a kaki kínozza, az volt nekünk és arra a doki néni kamilla teát mondott kevés cukorral, az nagyon bevált. Persze, ezen megoszlanak a vélemények, hogy lehet teát vagy nem. Én úgy gondoltam, hogy mindent lehet, ami segít rajta és most is azt mondom, hogy jól tettem. :) Csak azt nem tudom, hogy mennyi idő kortól lehet olyat... :oops: Ugyanis a te babád azért elég picike, már erre nem emlékszem, hogy nálunk mikor volt. Ja, és nem kellett sokszor, adtam neki két vagy három alkalommal és onnan már jó lett a kakija.

Sun74
szeritnem azt próbáld meg kideríteni, hogy mitől fáj a hasa: nem tud pukizni, vagy nem tud kakilni, vagy olyan valamit eszel, vagy keveset vagy sokat eszik? Szerintem szűkítsd le a lehetőségeket és minél több dolgot kiszűrsz, annál közelebb leszel a megoldáshoz. Szerintem ott kell kezdeni, mert akkor tudod rá a gyógyszert, ha tudod, hogy mire kell.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

idős kortól, bocsi :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Andi!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!

Pilla!
Tök jó hogy mindig figyelmeztetsz minket ezekre az alkalmakra (névnapok, szülinapok)! Köszi érte!

Hasfájás:
Bulcsú is hasfájós volt, és nagyon sokmindent kipróbáltunk rá, de megmondom őszintén, hogy leginkább csak az idő segített nekünk. Egyszerűen kinőtte. Addig viszont tényleg szenvedés volt. Adhattam én neki Espumisant, homeós bogyót, stb., tornáztathattam (ez mondjuk segített a puki kérdésben), de igazából 3 hónapos kora után múlt el. Egy gyerekorvos mondta egyszer, hogy amire a szülő kipróbálgatja az összes hasfájásra való szert, addigra a gyerek pont kinövi. :? :)
Persze hozzáteszem, hogy biztosan van olyan akin 1-1 szer segített! :wink:

Ichtus!
Nem lehetséges, hogy tegnap a férjedet meg a legkisebb lányodat láttam a Buy Way-nél Dunakeszin? Nagyon hasonlított a fickó a te uradra. :wink: És egy icike-picike kislány volt a hordozóban mellette. :roll: :?:

Kép
Kép
giga1

ANDIBAB, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!! :lol: :lol: :lol:

Hasfájás,
hát, Simi iszonyat hasfájós, és én már mindent kipróbáltam (szó szerint, nem tudtok olyan szert/tornát, amit ne próbáltam volna). Gigának igaza van, csak az idő segít! Simi 7 hetes, és sajna még mindig szenvedünk ezzel, és nincsenek illúzióim, hogy még fogunk is egy ideig. Persze addig megőrülünk apával, de hát ez van.
Egyébként nekünk is kb. minden 3-4. kaja után van kaki, és akkor mi is zuhanyozunk, meg öltözünk, legutóbb ma éjjel 4-kor volt ilyen. Aztán persze még azon frissiben moshattam is ki a ruhákat, mert ellenkező esetben dobhatnám ki őket. :roll: :evil:

Kép
Kép
nircee

Andibab: boldog szülinapot! :)

Ichtus: együtt fürdésre nem igazán vannak tapasztalataim, de azt javasolják az okosok, hogy addig egészséges, amíg a gyerekben nem indul meg az érdeklődés a nemiség iránt (nemek közti különbségek, stb.). Utána sem kell teljesen tabuként kezelni a dolgot, pl. ha a gyerek véletlenül rányit az ellenkező nemű szülőre a fürdőszobában, nem kell elbújni előle. Nálunk nincs együtt fürdés, de pl. szokta nézni Lolo, ahogy pisilünk, mert ez most nagyon érdekli. Abszolút nem tudatosult még benne, hogy Apának nincs nunusa, hanem más van, őt még csak a pisilés érdekli. :)

Utazás: szerintem minél kisebb a gyerek, annál könnyebb utazni vele, hiszen átalussza az út nagy részét. Pelenkázó van minden benzinkútnál, szoptatni lehet egy-egy pihenőnél az autóban. :)
Vendég

Nircee: nem semmi két fiad van, emlékszem, Marcinál sokszor hetekig nem volt kaki, Simi meg folyamatosan nyomja. :)

Amúgy ma volt a védőnénink, hozta a Pneumococcus oltásról az igénylőlapot. Pénteken fogják megrendelni az oltásokat, jövő héten be lehet adatni.
Én nagyon ódzkodom a nem kötelezőktől, de ezt szerintem beadatom (hiszen Európa nagy részén már kötelező és hamarosan nálunk is az lesz). Ma a Csiribirin pont téma volt, ott is mindenki beadatja, főleg azoknak ajánlják, akik mennek bölcsibe. Nálunk ugye bölcsi nem lesz, de közösségbe járunk hetente min. kétszer, szóval inkább beadatom...
Vendég

Nálunk egyik jány sem volt hasfájós, illetve Sára az volt, de utólag kiderült, hogy nem is a hasa fájt a tápszertől (ahogy az orvosok mondták), hanem a veséje volt begyulladva. Laurának az állandó nem böfizése miatt adtuk az Infacolt, amitől meg székrekedése lett. Hurrá...

Amúgy Laura fülében megint furunkulus van, ami tegnap úgy tűnik ki is fakadt. Fél évente kijön nála ez a dolog, és mindig ugyanabban a fülében, úgyhogy most egy jó gyermek fül-, orr-, gégészt keresek. Azt hiszem jó lenne, ha végre megnézné egy szakember (bár elsőre látta három is), mert szerintem ez nem egy normális állapot. Bár apa szerint csak belenyúl koszos körömmel és azért van, de kérdem én, hogy a másik fülében akkor miért nincs?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.06 11:54-kor.
Vendég

Verna, én a 18 hós oltás óta nem láttam a védőnőt, de előtte sem túl sokat (kb. háromszor, vagy négyszer volt nálunk). Az oltást talán én is beadatnám... Ezzel kapcsolatban holnap a védőnőt hívjam, vagy rögtön a gyermekorvost?
Vendég

Nekünk másik védőnőnk van, nagyon aranyos, lelkiismeretes! :) Ma du. bent van, ugorj be, kérj igénylőlapot, szerintem ki is töltheted ott helyben, és időpontot is kérhetsz oltásra. (Hivatkozhatsz rám is, tényleg nagyon rendes nőci!)
(Egyébként azt mondta, az igénylőlapot bármikor be lehet adni a rendelőben, csak fontos, hogy lehetőleg péntekig, mert akkor küldik el a rendeléseket, aztán nem tudni mikor. Ti meg ugye mindjárt 2 évesek lesztek (márminthogy Laja ;) ) és utána már nem ingyenes!!!
Vendég

Pilla: vagy még egy ötlet: ez egy sima fénymásolt papír, ha akarod, elküldöm beszkennelve, és akkor ki tudod nyomtatni, és beadod valamikor a rendelőbe kitöltve. :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.06 11:38-kor.
Vendég

Verna, tök jó lenne, ha el tudnád küldeni, mert akkor én holnap beadnám és kérnék egy időpontot.
Vendég

Sziasztok :)
Piroska, az az igazság, hogy Gabi fiamnál tudtam, hogy azért fáj a pocija, mert nem nagyon akart büfizni (volt, hogy amikor büfiztettem, annyira akartam, hogy csinálja már, hogy a végén én büfiztem helyette :D ) Zsuzska viszont irtó jóízűeket büfizik, hatalmasakat pukkant és azért a kaki is kijön minden nap. Azt, hogy mennyit eszik, nem tudom, nincs egyelőre mérlegünk. Kétszer bukta vissza a kaját, de az meg egyáltalán nem rázta meg a kisasszonyt. Kakira a kamillateát azért ki fogom próbálni, ha nagyon kell. Van még az egy kanálka frissen kinyomkodott almalé trükk is, nálunk egyszer-kétszer bevált Gabinál. Zsuzska eddig csak egyszer kényszerített rá, no, az meg is hozta neki az ihletet! Mindegy, azért annyira nem gáz a helyzet, mint szegény Nircee-éknél, nálunk max egy-két óra a nyavajgás, az sem mindíg.
Giga, a csodaszerekről én is így gondolkodom, mint Te. Általában addig próbálgatják az anyukák, hogy melyik hat, amíg a baba szép csendesen kinövi a hasfájós időszakot. :D :D :D Használni úgy igazán - jó esetenként esetleg - egyik sem használ...

Kép
Kép
sun74

Sun74

A lányok el tudnák mondani, hogy mi mit szenvedtünk a büfizéssel. :):):) De aztán megtanult, Hála Istennek. :)
Ilyen egy-két órás sírás-rívás nálunk is volt, de azért az lehet az időtől. Nálunk ha jött a hidegfront, akkor mindig felkészültem idegileg, tudtam, hogy este legalább egy óra nyöszörgés lesz. Dehát ezen Hála Istennek túl vagyunk.

Lányok, képzeljétek, végre sikerült megtanítani Didrit az ágyában elaludni minden nélkül. :) Kaptam egy tuti megoldást és azóta elalszik egyedül, se tea, se cici, semmi. :)
Hát most nem azért, de hogy hozzuk össze a tesót, ha egyfolytában Didrikét istápoljuk. :oops: :D
Szóval nálunk is nemsokára indul a tesó-projekt. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: gratula az önálló elalváshoz!
Nálunk bőven egy éves kor után sikerült, én még nem is éreztem késznek a kisasszonyt, de anyukáméknál elaludt egyedül, gondoltam, akkor itthon is menni fog. :)
Mondjuk nálunk tea az kell, de csak odaadom neki, aztán ő intézi magának, ha szomjas. Lefekvéskor sorolja, hogy miket kell odaadnom, nehogy valami véletlenül kimaradjon (culika, iszaka, acika, csacsi, maac, éjszakára pedig "kilálány" - vagyis királylány, ami a hálózsákot jelenti nálunk (királylányos hálózsákja van). Áldom az eszem, hogy ezt a hálózsákot vettem, mert a mintája miatt egyszerűen imádja, követeli, hogy adjam rá!!!

Büfizés: hát igen, ezt is meg kell tanulni. Eleinte nekünk se ment. Bezzeg azóta... ;) Úszáson, ha vizet nyel, olyanokat tud büfizni, hogy zeng az egész uszoda. :)

Pilla: ok, akkor a délután folyamán beszkennelem és elküldöm a papírt! :)
Vendég

Sziasztok!

Andi! Isten éltessen!! :lol: :lol:

Sun, nálunk az Infacol nagyon sokat használt a hasfájásra (mást nem is próbáltunk, ez elsőre bevált), és mellette tornáztattuk Márkot, szerintem az is jót tett az emésztésének. És Márk 8 hetes korára kinőtte a hasfájást, szerencsére.
A kaksi az elején nálunk is többször kifolyt a hátára, de mi pelustcserltünk (Pampersről Liberóra), és ez megoldotta a gondot, mert a Liberó fazonja jobban illett Márkra. Szerintem egy próbát megér ez is, mert minden baba más formájú, lehet, hogy egy másik márka jobban illik rá.

Piroska, nagyon ügyes Didri!
Nálunk is alakulóban van az egyedül alvást... nektek milyen módszer vált be??
Drukkolok a babaprojekthez!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pimpokának Boldog Születésnapot!

Kép
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?