Új privát üzeneted érkezett!

Várandós kismamik!

Bocs az off-ért, de lenne felétek egy kérésem :oops: :oops:
A szakdolgozatomhoz készítek egy előzetes vizsgálatot a várandóssággal kapcsolatos tapasztalatokról, érzésekről. Megtennétek, hogy kitöltitek a kérdőívemet?

A kérdéscsomag innen letölthető: https://www.yousendit.com/download/bVlD ... S3FGa1E9PQ
(A linkre kattintva bejön egy oldal, ahol a Kedves Kismama.doc mellett a nagy narancssárga gombbal (DOWNLOAD NEW SECURELY) tudod letölteni a kérdéseket tartalmazó fájt.)

A válaszokat pedig a szantre@index.hu email címre várom.

Hálásan köszönöm a segítséget!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre!
Hát igen, ez nagyon nehéz időszak. Én is remélem, hogy majd ha elindul a mászás nem lesz ennyire siralmas a kezelések hangulata... :?

Piroska!
Bulcsú is időben jött, és neki is 9/10es volt az Apgarja. Szerintem az izomletapadás nem feltétlen kötődik a koraszülöttséghez.
Atyagatya! Didri mindjárt 1 éves lesz. :shock: :D De jó!!!

Kép
Kép
giga1

Ja!
Tiop!
Nagyon jók a képek a csajsziról! Haláli a napszemcsóban! :lol:

Kép
Kép
giga1

szantre

Köszönöm a segítséget!

sun74

Kislányunk lesz, a doki szerint most olyan 2800 g lehet, lenne még időnk, de úgy fest előbb fog érkezni, kevesebb a magzatvíz, eltávozott a nyákdugó... mostmár igazán várjuk! Csak sajnos a Párom most ment el spanyolba dolgozni, valamikor 6.-a táján várható, reméljük addig kihúzzuk valahogy.[/b]

Kép
macskamama

Giga
persze, hogy nem kötődik, csak gyakoribb. Én túl is hordtam meg minden, aztán mégsem tanult meg egykönnyen mászni. Bár az az én gügyeségem volt :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Vasárnap búcsú volt nálunk!
Kép
Kép
Kép
sziasztok!Később majd jövök!

Kép
Kép
Kép
tiop

Húúúú bocsi,lehet,hogy kicsit széthúztam a fórumot! :oops: :oops: :oops: :? :? :? :? :(

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Tiop! Jó kis forgatag volt nálatok! :wink: :shock: De látom a gyerekek nagyon élvezték! :) Szerencsétek volt az idővel is, szép napsütés volt egész nap! Na, ezek szerint Zsaninak meglett a "kocsibaba" :D Azt néztem, hogy Zsani hogy ült a forgó hintán! Én nem merném Szonját feltenni, mert tuti az első kör után le akarna szállni, ilyenkor ő mindig egy kicsit "fosókaszilva" :) Nálunk majd novemberben lesz búcsú, gondolom jó sz@r idő lesz... :? Babakocsit én is szeretnék Szonjának, de szerintem majd karácsonyra, vagy később, mert olyan nagyobb fajtát akarok, ami mózeses. :roll: VAn neki két egyszerűbb fazon, addig az jó lesz. Most a következő biztos, hogy valami fodrászos kellékszett lesz, mert örökké olyat játszik.

Mi is kihasználtuk a jó időt tegnap. elmentünk Ferihegyre. Bementünk az emlékparkba, meg kimentünk a teraszra és bambultuk a fel-le szálló gépeket. ÉRdekes, hogy Szonját nagyon sokáig lekötötte. :roll:
Odafele mondtam neki, hogy majd meglátja milyen közel lesznek a repcsik, itt fognak az orrunk előtt leszállni. Erre azt beszélte egész nap, hogy "jepülők, jeszállnak ojjunkra" :wink: :lol: :?

Na most megyek, főznöm kell... :?

thenus

Henus!
Igen nagyon élvezték a búcsút,sokat hintáztak és be nem állt a szájuk egész nap! :lol: Zsaninak én is mély babakocsit akartam,de nem volt ,majd karácsonyra kap egy komolyabbat babával együtt!Már kinéztem neki ,valami hasonlót szeretnék mint amit a Quelle-en láttam.Van hozzá Mózes kosár,pelenkázó táska,baba,itt mozgatható,ott mozgatható .stb........az idő tényleg kedvezett egész nap,és a hangulatra is kihatott. :wink:
Képeket nem készítettetek????Édes lehetett ahogy magyarázza a repcsiket!Zsani is egész nap azt hajtogatta,hogy hintán ült a csiga-bigán (amikor a hintán ült énekelte is a csiga-biga gyere ki...)olyan édes volt.Aztán elmondta minden 5 percben,hogy kitől mit kapott.......Élvezte nagyon a búcsút! :wink: :D
Anett smink szettet választott ,meg egy szépítkezős készletet amiben volt egy "kopogós"papucs is! :lol: Haláli,hogy a két lánykám mit nem tudja magát/egymást festeni! :? :lol: :lol:

Most megyek én is,dóóógom van! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop, nagyon jók a képek! Látszik, hogy jól érezték magukat a gyerkőcök. Nem is tudom mikor voltam utoljára búcsúban, de azt hiszem még gyerekkoromban.

Mi szombaton kint voltunk a második csömöri bográcsozós versenyen.
Tavaly ettem itt isteni töltött kápit, de idén mire kiértünk már elfogytak a savanyú káposztából készült ételek. A párom csülkös pacalt evett, mi a Húgommal valami édeskáposztás, húsos, gombócos cuccot. Szerintem borzalmasan rossz volt, de a tesómnak ízlett. Laura is megkóstólta, kenyeret mártogattunk bele és azt ette. Aztán benyomott egy fél kürtős kalácsot.
Vendég

Nircee, Andibab, hogy vannak a beteg csemeték?
Vendég

Sziasztok!

Tiop, nagyon jók a képek, a múltkoriak is, Zsani még mindig olyan kis kópé, mint az én lányom :lol: Nálunk most hétvégén lesz búcsú, készülünk mi is, Sára élvezni fogja a játékokat. Tavaly is lementünk, de csak mi nézelődtünk, ő meg csücsült a babakocsiba. Most már neki való. A Picikét meg majd felkötöm apára.
Zsaninak új a frizuja? Te vágtad, vagy fodrász?

Giga, te használtál Bulcsúnál újszülött korában kendőt? Ha igen, melyik megkötési módot alkalmaztad? Bárki válaszolhat, aki ilyen piciknél használt kendőt. Nézegettem már a megkötéseket, játékbabával ki is próbáltam, de Borókánál még nem mertem :oops: Majd belejövünk...

Megünnepeltük a kétéves lánykámat szombaton, itt volt Dédi(Balázs nagymamája), meg a sógoromék, anyósomék ugye adottak :D Sütöttem tortát, elég lapos lett szegénykém. Gumimacival díszítettem, Sárikának a gumicukor a gyengéje :oops: :D Rögtön le is szedegette őket. Sógoroméktól bevásárló kocsit kapott, tőlünk kis konyhát. Mindenkinek főzött is rögtön kávét. Aztán vasárnap anyukámék jöttek el, meg kijöttek a tesóim is. Nem tudtuk úgy elintézni, hogy mindenki egy napon legyen itt, de így legalább két napig élvezhette a kisasszony a köszöntéseket. Anyukám itt is marad a héten unokázni. Eddig anyósom volt szabin.

Annamária Lili anyukája, aki előttem szültél nem sokkal, kérlek, jelentkezz!! Olyan zizi vagyok, el sem kértem az elérhetőséged, még a neved sem tudom :oops: , pedig jó lenne tartani a kapcsolatot, kíváncsi vagyok, mi van veletek!!!

(ugyanannál az orvos- szülésznő párosnál szültünk, meg NST-k alkalmával is találkoztunk korábban, a kislánya akkor született, mikor az enyém először jelezte, hogy ő is meg akar születni. )

Pár kép a csemetéimről:
Kép Két éves Sárikám Kép Kép Boróka Kép testvérkék Kép helló Kép cumi helyett Kép Már indulok is!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

sziasztok!

A csajok még betegen, Roni nagyon köhög - de ma nem volt a dokibá, a helyettesítője annyit mondott, hogy szívjam az orrát és adjak Fenistil cseppet neki. Bogi mintha már kifelé lábalna belőle, olyan édi, amikor mondogatja, hogy "nekem most gyorsan meg kell gyógyulni, hogy tudjak menni rohangálni az oviba a gyerekekkel". Szegénykém, még nem sejti, hogy ott is lesznek szabályok, azokat nem csak a hülye anyja találja ki... :roll: :wink:

És van nagy újságom: a párom ma lefoglalózott egy vityillót Nagytarcsán, egy újonnan épülgető lakóparkban. Ha minden igaz, jövő év tavasz végén - nyár elején költözhetünk. Így most sikerült eladósodnunk 30 évre (annyira vesszük igénybe a bank "szolgáltatásait"), és a fenekére vertünk az összes megtakarításunknak, merthogy a 10% önerő + illeték + közműdíjak(ezeket az önkormányzat duplán hajtja be, egyszer a vállalkozótól, amikor megvette a telket, egyszer a lakóktól, amikor beköltöznek :evil: ) mindent visznek. Lehet elkezdeni kuporgatni a berendezésre, mert az azért hülyén nézne ki, hogy ott a szép új nagy lakás és töküres. :lol: Egy 8+8+8 kinézetű sorházban veszünk meg egy lakást, vagyis 24 lakás egy sorban, csak három részre osztva. Elvileg az első szélső lakásról van szó, ennek van a legnagyobb telekhányada - muszáj a nagyobbacska kert, mert a gyerekeim meg vannak veszve a kutyákért... :wink: igaz, nekem sincs ellenemre egy négylábú szőrgombóc.
Szóval ha a banknak sem lesz semmi kifogása - előzetesen azért megérdeklődtük, elvileg nem lehet gond, akkor elkezdem a visszaszámlálást, hogy mikor szabadulok már ki az albiból. :wink:

Most megyek, leragad a szemem! pápá!
andibab

Katica,
Sárikának azok a huncut kormos szemei.... :D és a picurka is zabálnivaló, ahogy alszik a kis mancsával a szájában!!!
Megint rámjött a "nekem is kell egy kisbaba" hangulat... a férjem szerint lehetetlen megérteni a nőket... :lol:
andibab

Sziasztok!
Katica!
Sárika biztos nagyon jól fogja magát érezni a búcsúban! :wink: Kérünk majd képeket!
Zsani haját én vágtam le :oops: :oops: :? :? ,mert már nagyon bele lógott a szemébe,de lehetetlen volt egyenesen mert folyton izgett-mozgott. :oops: :? :( :lol: Ez van olyan Hajas féle frufru ! :lol: :lol: :lol: Majd meg nő egyszer. 8)
képek nagyon tetszenek,főleg amikor a pelenkázó tetején vannak együtt.a torta nagyon jó ,ügyes vagy te.Tetszik a virág az elején! :D Édes Boróka ahogy cumizza a kis úját,és Sárának az a huncut vigyorka! :wink: :P Szépek mind a ketten.
Andibab!
Örülök,hogy végre megtaláltátok a nektek való lakást!Hát a részletek mindég a "legundorítóbb" dolgok!!!!!! :evil: :evil: De ez van ezt kel szeretni,sokan függnek a BANKTÓL és hát ugye a tanács az egy külön nevetséges mizéria!!!! :twisted: :? :? Én mindent végig éltem velük,és már a végén csak akkor voltak hajlandók aláírni 1 ro.......t papírt amikor az asztalt majdnem rájuk borítottam,akkor is húzták a szájukat................... :twisted: :twisted:
Remélem nektek minden rendben lesz,tegyetek el minden papírt,sőt fénymásoljatok le mindent! :!:

Zsani éjjel felkeltett,pörgött össze vissza és inni kért!Éreztem,hogy kicsit melegebb a kelleténél,hát megmértem a lázát!Nem ment fel csak 37,2-re ,nem adtam neki semmit erre.!Azóta nem mértem,most még alszik,de remélem,hogy nem is fog felmenni neki mert nem akarom,hogy beteg legyen ő is.Viszont hallom,hogy kicsit szörcsög az orra,de még az sem vészes annyira.Szorítsatok,hogy ne legyen semmi komolyabb,amire megint antibiotikum kel! :evil: :( :oops: :?

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Andibab! Gratula a kéglihez! ;) Azért nem irigyellek a hitel miatt... :( Mi ezért nem nagyon tudunk mozdulni, mert nem merünk bevállalni hitelt - nem is tudnánk, hiszen így is feléljük a jövedelmünket, félretenni alig-alig tudunk. Így aztán egyelőre be kell érnünk a jelenlegi házunkkal, igaz, ősrégi, de legalább a sajátunk...
Katica: nagyon tetszik a torta! Jól néznek ki a csajok így összeöltözve. :) Lolonak is van konyhája, örökölte, de nagyon szereti! :)
Tiop: jók a képek.
Mi is voltunk hétvégén mulatozni (XVI. kerülben, Kertvárosi Vigasságok), vannak fent képek a blogon. :)
Vendég

Sziasztok!

Tiop, Katica
édesek a gyerkőcök :)

Andi
szurkolok nektek! Mi is így vettünk lakást, de inkább ez, mint az albérlet. Soha nem felejtem el, amikor átvettük a kulcsokat, el sem hittem. :)

Lányok,
nem tudtok valami finom tortareceptet, ami olyan zabtorta vagy ilyesmi? A leányzó nem ehet tejeset, mert kicsapja, az édességet nem szereti, csak a gyümölcsöket. Azért bébiétel mégsem lehet a szülinapi torta :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Andi, gratulálok az új kéróhoz!!!! A hitel miatt ne aggódj, minden okés lesz, és legalább nem albérletre megy el a pénz. Szuper lesz nektek, nagyon irigyellek!

Katica, a Sárikás és Borókás képek nagyon jóóók!! Főleg az tetszik,m ikor Sárika fogja a kishuga kezét. Tündériek!!!

Kistarcsán is a hétvégén lesz búcsú, de mi kihagyjuk azt hiszem. Ma fogászaton jártam, szerencsére csak az ínyem van bedurranva és nem a fogam. Már ez a kis kirándulás is padlóra tett. Na, de nem sírok itt nektek, attól nem lesz jobb.

Szantre!! Elküldtem a kérdőívet, remélem megkaptad, mert egyszer visszajött, hogy nem ment el. :roll:

Tusi!!! Holnap meló újra??? Majd számolj be!

Most megyek, elnézést, hogy nem írtam mindenkinek, nem az én napom a mai..

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Andibab, gratulálok a kecóhoz! Mi 36 évre adósodtunk el... Üdvözöllek a klubban! :wink:
A lányoknak jobbulást kívánok!

Piroska, a tortás kérdést passzolom. :oops: :cry:

Katica, annyira megható az a kép ahol Sára fogja a hugi kezét. Egyforma a body-juk?

Tiop, mi van Zsanival? Ment a drukk, hogy ne legyen beteg. :wink:
Vendég

Andi! Saját lakás, ez aztán a jó hír! Már alig várom, hogy mi is feladhassuk az albérletet, és legalább a a saját házunkra költsük havonta azt a rengeteg pénzt!

Tüccs, megkaptam, köszi!!!

Tiop, micsoda mulatság! Mogyoródon mindig van valami érdekes rendezvény! Zsani nagyon édi a babakocsival!

Piroska, én a Márk szülinapjára gyümölcstortát csináltam, akkor ő még egyáltalán nem kapott tejes dolgokat.

Ez a recept:

Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt

Előkészület: kivajazzuk, kilisztezzük a formát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 dkg cukorral. A tojások sárgáját habosra keverjük 8 dkg cukorral, óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét, és közben beleszitáljuk a lisztet is. Nem szabad, hogy összetörjön a hab. A tortaformába simítjuk, és a sütőben 20 percig sütjük, tűpróbáig.

Én vaníliapudingot főztem a gyümölcstortára (Dr Öetker, Burbonvaníliás puding), és rendes tej helyett rizstejet használtam hozzá. (ezt bioboltba, vagy akár a DM-ben is lehet venni).

Aztán a tortát, banánnal és ribizlivel díszítettem.

Ilyen volt a szülinapi torta:

Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska, esetleg grízkoch. Grízfelfújt. Vagy rizsfelfújt.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Hát én most nem írok senkinek, csak leírom az újabb megdöbbenést ami ma ért.
Meghalt az egyik ismerősünk. Együtt jártunk óvodába, iskolába. 29 éves volt. Súlyos csontrákja volt, aztán jött a többi... :( :( Neki is fél év...Tavaly augusztusban volt az esküvője, most pedig terhes a felesége....
Nem hiszem, hogy az élet ennyire kegyetlen... :cry: :cry:
Egyhihetetlenül okos, értelmes pasi volt...és nagyon jó ember... :cry: :cry:

thenus

Henus
Te Jó Isten! Jaaajjjj...
És most mi lesz? A baba amikor születik?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Amikor a Didri született, akkor is volt bent egy anyuka, akiből már úgy kellett kiszedni a gyereket, mert nem bírta tovább, szülés közben elájult. Neki is meghalt a férje. Ez annyira borzasztó. Az ember nem is gondol bele néha, hogy milyen szerencsénk van, hogy él a férjünk...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

:cry:
Vendég

Jó reggelt!

Piroska, ugyanezt mondtam én is. Amíg élünk meg kell becsülnünk a másikat és örülni, hogy vagyunk egymásnak...mert sosem tudhatjuk. Nem tudom egyébként mikor fog születni a babó.... :(

Tiop, mizu Zsanival? Nem jelentkeztél! Reméljük nem lett beteg! :shock:

Andi, gratulálok a lakáshoz! MAjd meglátjátok mennyivel jobb lesz ott, mint a paneldzsungelben! :wink:

Nircee, te nagyon rég jelentkeztél! Marcika hogy van?

Katica, nagyon cukik a kislánykák!! :wink: Sárikának a szeme sem áll jól! Anna Borókát egyébként hogy szólítjátok? Mert a múltkor Annának hívtad, most Borókának. Vagy kinek hogy esik jól? :wink: :D

Pilla
, depi elmúlt már? NAgyon szűkszavú vagy! Sárával hogy alakulnak a dolgok?

Én megint nagy dilemmába vagyok. tegnap felhívtak az oviból, hogy ismét megkérdezzék nem mennék e vissza fél állásba dolgozni. :roll: Szonját is vihetném, napi 3-3,5 órát lennénk bent. 10-fél2-ig kb. A héten kell választ adnom... :roll: :? Még nem tudom....

NA most húzok, megmosom a hajam, mert viszem a nagymamámat mammográfiára, és10-re van időpontja.
Mindenkinek szép napot! :wink:

thenus

Sziasztok!
Most csak gyorsan piroska!

Meggyes pite (tej- és tojásérzékenyeknek)
10 ek. lisztet elmorzsolunk 2 ek. margarinnal, hozzáadunk egy tojást (a mi esetünkben tojáspótlót: 1 ek. étkezési keményítő, 1-2 ek. rizsliszt, csipetnyi kurkuma, kevés víz), 4 ek. hideg vizet, gyorsan összegyúrjuk, azután egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk, 1 kanál margarint kenünk rá és összehajtjuk. Ezt 3x egymás után ismételjük.

Az utolsó összehajtás után 1/4 órát pihentetjük, azután vékonyra kinyújtjuk. Felét kenetlen tepsibe rakjuk, vékonyan bekenjük felmelegített lekvárral. 3/4 kg meggyet kimagozunk, megszórjuk 2 ek. cukorral és 15 percig állni hagyjuk. Kinyomjuk a levét és a lekvárral megkent tésztára rakjuk. Betakarjuk a tészta másik felével, a széleket összenyomjuk, a tésztát végigszurkáljuk villával, sütőben előbb 10 percig erős tűznél, majd mérsékelt tűznél sütjük. Mikor megsült néhány percig állni hagyjuk, azután vágjuk fel. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Meggyes-csokis muffin (tej- és tojásérzékenyeknek)
Hozzávalók:
2,5 dl cukor (nem dekagramm)
1 dl olaj
2,5 dl víz
3,5 dl liszt
1 zacskó sütőpor
tettem bele ét csokit, meg meggyet (de bármit lehet)

A cukrot az olajjal robotgéppel fölverjük, hozzáadjuk fokozatosan a vizet. A lisztben elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a cukros folyadékhoz. Egy szuper kis muffin tésztát kapunk, amit bármivel gazdagíthatunk. 16 db muffin lesz belőle.

Késöbb jövök és írok mindenkinek!
:wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Henus, depiből kijöttem, úgy tűnik... Most inkább baromi fáradt vagyok szellemileg. Próbálom házimunkákkal, fényképezéssel, kreatívkodással ellensúlyozni a dolgot, de elég nehéz, ha nincs rá időm. Lajura totálisan kikészít agyilag, úgyhogy bármelyik pillanatban robbanhatok. Érzem, hogy iszonyú feszültség van bennem.
Sárával... Szombaton itt voltak az apjáék, és cseppet leültünk közösen beszélgetni. Pár dologra választ is kaptunk, ígéretek is elhangzottak, de minden csoda három napig tart. Szerintem...

Kép
Vendég

Szia Mindenki!

Tiop,
nemcsak lefénymásolom a papírokat :wink: hanem mindet be is szkennelem... kicsit fóbiás vagyok... azért 22 misi nem kevés :shock:

Piroska,
nézz szét a babaszoba.hu receptjei között, hátha találsz vmi fincsi sütit. én sokmindent szedtem le onnan régebben.

Henus,
én a helyedben visszamennék (bár én egy karrierista emancipunci nőszemély vagyok), de hogy a gyerkőcöt is viheted.... :shock: Ezt nem sok helyen engedik... és szerintem fontos, hogy számítanak rád a munkahelyeden.

Pilla,
Sára apja ilyen "sokat" segít? :roll:
A feszültséget írd ki magadból!!! Nagyon jó önterápia. De ne a számítógépbe, hanem fogj egy füzetet+tollat, és írjál. Rengeteget segít, megkönnyebülsz majd tőle... és megdöbbentő, hány oldalt tud az ember teleírni. Még ha rá is menne esetleg egy éjszakád, megéri (tapasztalat...)! Utána pedig fogd meg az írásodat, és ünnepélyesen égesd el (ez a legjobb) vagy semmisítsd meg más módon, ezzel szimbolikusan megsemmisíted a benned lévő feszültséget is.
A kamaszok kezelésével kapcsolatban meg csak annyit tudok írni, hogy nem irigyellek - visszagondolva a saját kamaszkoromra... :?

Pá!
andibab

Sziasztok!

Henus, nagyon megdöbbentő, amit írtál. Ilyenkor és a hasonló esetek kapcsán jön rá az ember, hogy milyen jó dolga van, és hogy az élet milyen mulandó. Mennyire nem rajtunk múlik az életünk. Nagyon nehéz lehet szegény feleségnek... :cry:

Andi, nagyon jól hangzik ez a házikó! Irigyellek :lol: Szomszédok leszünk. :wink:

Köszi lányok a dícséreteket a lányaim nevében. :D Igen Pilla, egyforma a body-juk, anyukámtól kapták. Régebben mindig megmosolyogtam az olyan anyukákat, akik egyformába öltöztetik a gyerekeiket, hogy minek azt, most meg nekem is nagyon tetszett, hogy van egy egyforma rucijuk. Az ember változik :lol:

Henus, jó kérdés, hogy hogy szólítjuk a Babócánkat. Legtöbbször Tündérkémnek, pici Mazsolámnak, Manókámnak, kicsi Kincsemnek. Na de van annak a gyereknek neve is, azt gondoltuk, Anna lesz, de egyre Broókásabb nekem, és valamikor önkéntelenül is az jön a számra. Sárika meg következetesen mindig Anna Bolótának hívja. Pedig mi így egybe nem szoktuk :D Majd kialkul, hogy hogy fogjuk hívni. De szerintem a Boróka és becézései lesz a végső. Bár nekem a Panka is tetszik.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Régen jelentkeztem, és most is rohanok, csak 2 mondat rólunk:
Marci szerencsére teljesen meggyógyult, most Simi kerget ismét az őrületbe minket. Már a férjem sem bírja, pedig ő a nyugodtabb, mivel egész éjjelt végigalussza, és még délben is alszik egyet, míg én Simit etetem/büfiztetem, és vigyzázok arra, hogy senkit ne verjen fel az álmából. :evil: :evil: :evil:
Egész nap ordít a gyerek, szó szerint. Piszok álmos, állandóan ásítozik, de 10-15 perc alvás után felébred, és ordít. A hasa fáj, de már mindent kipróbáltunk, nem használ. Már nem is érdekel, csak éljük túl ép ésszel ezt az időszakot.
A szoptatás még mindig nagyon fáj, ebbe is beletörődtem. Majd ennek is vége lesz egyszer.
Szóval még élünk, de totál kivagyunk, a kapcsolatunk is kezdi megsínyleni ezt az állandó sírást, hiszen mi is csak kiabálva halljuk meg egymást, ráadásul 2 másodperc után összeugrunk.
Már a férjem is ott tart, hogy kiteszi Simit a kertbe a babakocsiban, ordítson ott. Pedig eddig ez az én módszerem volt.
Most megyek, Marci itt nyaggat, hogy éhes, főznöm kell valamit.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Szült valaki Gerő Györgynél? Érdekelnének a tapasztalatok
Előre is köszi, ha megosztjátok!

N30
30narancs

Sziasztok!
Köszi csajok az aggódást és a szorítást,úgy tűnik,hogy Zsaninak hála az égnek semmi baja! :D :wink:
Pilla!
Valahogy én is így érzem most magam mint te!Forr bennem a feszültség és bármelyik pillanatban robbanhat!Iszonyatosan kikészít Zsani mostanában,egész nap (amikor nem alszik)nyávog,hisztizik,nem jó neki semmi,direkt kiönti az inni valót a földre(figyel engem,hogy mit szólok hozzá),mindenben csak a rosszat keresi ................és még sorolhatnám tovább,de nem panaszkodok,hiszen ez is egy korszak,amit át kel élni! :oops: :? Remélem hamarosan vége lesz,mert ha így folytatódik engem kényszer zubbonyban fognak elvinni itthonról! :? :oops: :oops: Bocsi csajok,de gondoltam,hogy kiírom magamból én is egy kicsikét! :oops: Na jobb is lett! :lol: :lol: :wink: Alszik a kis ördög! :wink: :lol: :lol:

Remélem sikerült megoldást találnotok Sára ügyben és nem csak rövid távon fog működni! :wink: :!:
Nagyon jó a kis "bohóc" !!!!
:wink: :D
Szantre!
Minden évben van nálunk búcsú!most hétvégén pedig szüreti felvonulás lesz,ahova mi is elmegyünk,mert az ovisok is és a sulisok is felvonulnak!Este pedig bál lesz,na oda nem megyünk,majd novemberbe készülünk egy sport bálba!Aztán megint lesz Mindenki karácsonya ami december 23.-án lesz!Minden évben kint voltunk eddig,mert fellépnek ott is a gyerkőceim.Nagyon szép szokott lenni,van mindég forralt bor,mézes kalács,kürtös kalács,mindenki kap egy kis ajándékot is!Szóval igen nálunk vannak rendezvények sűrűn! :wink: :D
Henus!
Szörnyű amit írtál!Nagyon sajnálom.! :( :cry:
A munkával kapcsolatban,szerintem ragadd meg az alkalmat és menjetek dolgozni Szonjával!!!!!Úgy is Szonja jövőre ovis lesz,így nem lesz neki idegen semmi és hamar/könnyebben beletanul mindenben!Vágjatok bele!!!!!! :wink: :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee
nem lehet laktózérzékeny a gyerek? úgy rémlik, mintha akkor az anyatejtől is baja lenne.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

30Narancs
én csak hallottam egy anyukától, hogy nála szült, de jókat nem hallottam. Toxémiás lett és már nem volt magánál, mire elindították a császárt, a gyereknek meg már alig volt szívhangja. Lehet, hogy nem az ő hibája volt, tehát nem mondom, hogy ő ilyen, úgyhogy szerintem még várd meg mások véleményét, mert ez nem az én tapasztalatom, hanem egy másik anyukáé, akivel szoktam sétáltatni Didrit.

Tiop
Zsani most van a dackorszakban?

Pilla
sajnálom, hogy ilyen a helyzet nálatok. Andinak igaza van, írd ki a feszültséget! Ez tényleg nagyon sokat segít. :) Nekem ebben nagy tapasztalatom van. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, köszönöm a választ.

Nem túl bíztató.. De várok még persze :)
Neten sokat keresgéltem, de csak szakmai oldalról lett bemutatva néhány "hivatalos" cikkben.....

Úgyhogy most kezdőként nekiálltam társalogni.
30narancs

30narancs,
én nála szültem, a dokim szabin volt, és őt kérte meg, hogy helyettesítse. Persze, hogy akkor szültem 6hete. De nekem 100%-ig jó véleményem van róla, nagyon kedves és figyelmes volt, a gátvarrást azóta sem érzem, nyugodt volt végig, biztatott, biztonságban éreztem magam mellette. Másnap, aug. 20-án (!!!) bejött érdeklődni, hogy hogy vagyok, pedig nem is dolgozott aznap! Utána mindenről felvilágosított, mire számítsak így második szülés után. De azt is hozzá kell tennem, hogy nekem szuper gyors szülésem volt (27perc, miután a kórházba értünk), szerencsére minden komplikációtól mentes, így sok dolga nem volt.
Ha érdekel a szüléstörténetem, akkor megtalálod a 329. oldalon, a legutolsó bejegyzésnél.
Üdv köztünk!

Piroska,
nem hiszem, mert én is az vagyok, így egyáltalán nem iszom tejet, csak sajtot!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Heni
Ma du kint voltunk Zsófival sétálni és láttam a srác hugát meg a nagymamáját feketében. Fel is hívtam az egyik ismerősünket, ő mondta, hogy meghalt szegény Laci. Nekem a középső tesója volt osztálytársam, és a srác is volt velünk pár osztálykiránduláson.
Délután óta már párszor elsírtam magam. Annyira sajnálom szegényt! Meg szegény felesége is..., borzasztó lehet!

Andibab
De jó! Nagyon jó lesz nektek! Mi is 30 évre vagyunk eladósodva, úgy tűnik ez manapság már csak így megy. Reméljük azért, hogy majd tudunk valamennyit előtörleszteni és kicsit tudunk csökkenteni ezen a 30-ason.

Nircee
Örülök, hogy Marci meggyógyult! :)

Tüccs
Még nem ma kezdtem, majd hétfőn. Bár Oka-san (volt közös főnökünk) szerette volna ha még találkozunk, mert már csak a héten van, de az ő kedvéért nem volt kedvem még menni, így is marad egy csomó szabim. Voltam múlt pénteken a búcsúbuliján, egész jó volt.
Szóval majd jövőhéten beszámolok. :wink:

Te pedig nagyon vigyázz magatokra és pihenj!!! :)
Vendég

30Narancs
látod, mondtam én, hogy lehet, hogy nem tudok minden részletet, nem velem történt, lehet, hogy az anyuka is tehetett a dologról. De Nircee konkrétan tudja, hogy milyen volt nála szülni, tehát az ő véleményére alapozz. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee, annyira sajnálom, hogy ilyen rosszul telnek a napjaitok! Simi a pocifájás miatt sír ennyit, vagy csak úgy sír? És nem használ, ha dajkáljátok, ringatjátok, hintáztatjátok, vagy valami. Olyan szomorú hallani, hogy egész nap sír.
Hasfájásra mit használtok? Szerintem érdemes több szert is kipróbálni, van akinek ez, van akinek az válik be. Espumisan? Grape Water?
És ölben sem alszik Simi kicsit tovább? Hátha úgy ki tudná kicsit pihenni magát, és aztán nem sírna annyit...
Sajnos nincs semmi rendkívüli ötletem, pedig úúúgy szeretnék segíteni. Szegény Simi... :cry: És hát persze, nektek sem könnyű... :?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Mindig kimarad valami:

Tusi, te valami japán cégnél dolgozol???

Henus, szerintem tök jó ajánlatot kaptál a munkahelyedről. Úgy emlékszem, azt írtad, Szonja szeret ott lenni az oviban, és félállásban szerintem tök ideális.
Persze ott kevesebbet tudnál Szonjával foglalkozni, de ő biztosan feltalálja már magát a többi gyerekkel.
... bár, ha Ti tényleg nem terveztek több gyereket, akkor én a helyedben, biztosan 100%-ig ki szeretném használni a kisgyermekkort, minél több időt töltve a gyerekemmel...
Tényleg nem is olyan könnyű döntés... Na, sokat segítettem.. :? :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre

A Sony-nál dolgozom Gödöllőn. :wink:
Vendég

Sziasztok!
Ásító smiley nincsen? Mert nekem az kéne :cry: Nem sokat alszunk mi sem mostanában....
Nircee, látom, nagyon nehéz most Nektek. Nálunk Gabi fiam volt olyan állandóan bömbölős, minket is sokszor kiborított. Általában az használt csak, hogy Apa magára kötötte kenguruban és táncolt vele....Egyszer már nagyon elege lett, fogott egy gumipókot, amivel a kocsi tetejére rögzítik a csomagokat, a gyereket belerakta a mózeskosárba és fellógatta a gázcsőre, ami az ajtó felett ment át :D Néha, mikor arra járt, meglengette :D A gyerek legalább egy fél órára csöndben volt.
Zsuzska most azért egy fokkal nyugisabb. Na nem mindíg, nálunk is szokott üvöltés menni....Iszom valami szopis teát is, amitől jókat büfizik meg pukizik a kisasszony, ez azért segít. Mostanában inkább azzal visz a sírba, hogy néha kakil, de akkor akkorát, hogy a háta közepe is olyan lesz, meg persze a ruhája is. Olyankor megy a csap alá szegénykém. :)
Írjatok a környéken programokat, mi nagyon újak vagyunk itt, úgyhogy bármilyen infó jól jön :D Katica! Hol lesz a búcsú pl.?
Andibab, mi "csak" húsz évre adósodtunk el! :D
Katica, én még nem is írtam, de nagyon cukik a csajok :) Nekem sajnos még nem sikerült lefotóznom Zsuzska alvós mosolyát, pedig annyira aranyos ő is! Ügyi vagy!
Macskamama, gratulálok a kislányhoz és kitartás még a végére!
Naccempilla, de jópofa kis bohócod van!!!
Thenus, az én egyik volt osztálytársam és jó barátom is harminc évesen halt meg, rákban. Szörnyű volt :( "szerencsére" neki még nem volt családja, csak tervezték a barátnőjével. Iszonyat lehet....
Tüccs, jajj, fogorvos??? Irtózom tőle, nem irigyellek!!!!
Kép Ez meg az én Zsuzskám Kép És a tesókák

Kép
Kép
sun74

Jaj, Katica! A Picurkás vonalzódat kicsit meg kéne reparálni :D :D :D

Kép
Kép
sun74

Jó reggelt!

Sun: Édesek a tesók! :wink:

Nircee: Sajnálom, hogy így telnek a napok :( Ugyanazt tudom mondani mint Szantre, ringassátok, hátha segít. NEkem Szonja nem volt bömbis, de mondjuk én örökké dajkáltam, szórakoztattam, ha kezdte volna, mihelyst nyekkent cicire tettem. Persze kettő gyerekkel ez lehetetlen tudom. Pocifájás mondjuk nekünk is volt... :roll: Igaziból szerintem csak enyhíteni lehet, elmúlasztani egyik szer sem fogja (az tuti, hogy kajából annyira figyeltem mit eszek: nem ettem kelt, élesztős tésztát, tojásost, szőlő, szilva, barack, bármi ami puffaszthat... :? Igazad van, kenyér, és víz... :D )Ettől függetlenül mi használtunk jó sokáig Infacolt, de inkább a büfi miatt, mert Szonja sosem büfizett... :?
Jól elkalandoztam, bocsi... :oops:

Katica: Van az ismerőseink között egy kislány Szonjától két hónappal idősebb, akit Varga Luca Jankának hívnak. Őt pl mindenki Luca Jankának szólítja így egyben...:D Nekem tetszik. Szerintem nem kell feltétlenül választani a két név között, ha mindegyik tetszik. Sárika meg is oldotta nálatok ezt a kérdést... :wink: :D

Pilla, tök jó, hogy le tudtatok ülni Sára apjával dumálni. Szerintem már ez is nagy dolog. Egy csomó családban ez nem működik. Az egy másik dolog, hogy nem fogja betartani az ígéreteit, de legalább hajlandó beszélni, és közös nevezőre jutni.... :wink:

Hát tegnap elvittem a nagymamámat Kistarcsára. Basszus!!! Elhűltem micsoda cirkuszt kell végigjárni, mire odakerülsz ahová indulsz. :shock: 10-re volt időpontja a mammográfiára. Fél 10-re már ott voltunk (szerencsére). A recepciónál sikerült a 663-as sorszámot kihúzni, és előttünk voltak 200-an... :shock: :x 10:15-kor kerültünk sorra, így lemaradtunk a mammográfián az időpontról. De nem voltunk ezzel egyedül, így ott is kialakult egy kisebb fajta káosz, mert senki sem tartotta már az időpontját. Végül is 3/4 12-kor sikerült szabadulnunk. :evil: Nem értem, minek időpont? Vagy minek még a recepció? Szerintem szervezetlen...:roll:

thenus

Sziasztok!

Klári, pont írni akartam, hogy rakj fel képet Zsuzskáról, mert amit az iwiwen láttam, az nagyon pici. Nagyon édesek a testvérkék. És a pici lányod olyan bájos baba. Sajnálom, hogy Szokott fájni a pocija. Borókának hála Istennek nem fáj, nagyon keveset sír. Jóformán csak a fürcsinél, egész nap a hangját se lehet hallani. Ja, tudom, frissítenem kéne a vonalzót...mindig akkor jut eszembe, mikor felálltam a géptől. Most se lesz időm, csak annyi, hogy írjak. Na, majd egyszer hátha sikerül :D Egyébként neked van segítséged a gyerekekhez? Egyedül nagyon nehéz lehet így az elején. A búcsú a focipályán lesz szombaton és vasárnap. Majd egyeztessünk, hogy ha ti is jönnétek, akkor egyszerre menjünk, hogy találkozzunk :wink: A mosolygós fényképet Balázsnak sikerült elkapnia, tök véletlenül. Már exponált, amikor elmosolyodott a Csöpp. :D

Narancs, sajna én nem tudok infoval szolgálni doki ügyben.

Tiop, Pilla, sajnálom, hogy ennyire feszültek vagytok mostanában. De a szép idő azért kedvez a hangulatnak.

Nircee, nagyon sajnálom, hogy ilyen pocifájós Simi, és hogy ennyit sír. De miért nem te alszol délután???A férjed is meg tudná etetni lefejt tejcsivel, mikor Marci alszik, aludhatnál te is. :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Ma egy kicsit jobb a helyzet. Tegnap dálután átjött Anyu, mi meg itthagytuk a 2 gyerekkel, elmentünk gyerekülést és kengurut venni. Én csak Marcit akartam vele hagyni, de mondta, hogy menjünk nyugodtan ketten, elbír a 2 gyerekkel. NA, hát megtudta, hol lakik az Úristen!!! Lefejt tejjel etette, így látta, hogy mi a szitu: azt mondta, nagyon megijedt, mert ilyen mohón még sosem látott gyereket enni!!! Öntötte magába a tejet (előtte 1,5 órával evett!), és akkora kortyokkal nyelte a levegőt, hogy megijedt, hogy megfullad, többször abbahagyta az etetést, hogy megbüfiztesse, de azt kikérte magának Simi, hangosan ordított, hogy enni kér! Mondanom sem kell, a leglassúbb Avent cumival etetjük, hogy dolgoznia kelljen érte, de még ebből is képes 1 perc alatt eltüntetni 180ml-t! Aztán nagy nehezen befejezték, elkezdődött a büfiztetés, aminek óriási büfik és bukások lett a vége. Ilyenkor szó szerint ömlik kifelé a tej belőle. Na, ezen is túl lettek, majd végre elaludt Simi, Anyu letette és megengedte Marci vizét. Épp a kezében volt a fürdősó, amikor Simi felébredt, és olyan bömbölésbe kedzett, hogy Anyu eldobta a dobozt ijedtében, mert azt hitte, megfullad! Szó szerint többször halálra rémítette Simi azalatt a 2 óra alatt, míg mi elvoltunk!!!!!
Szóval ez a baj. Annyira mohón eszik, és olyan rengeteg levegőt nyel, hogy ilyet ti nem láttatok!!!! Rossz hallani! Büfiztetés közben érezni, ahogy kluttyog a testében a levegő, de sajnos nem jön ki az összes, hanem megy lefele, akármennyit büfiztetem.
Ráadásul mivel ennyi levegőt nyel, szopi közben is tekergeti a fejét, de a cicimet nem engedi el, hanem satuként fogja, Amúgy is rohadtul fáj, de mikor 3-4 centire hátraveti a fejét, akkor ordítani tudnék.
Egyszóval nem egyszerű. :roll:
Olyan kengurut vettünk, amiben tud feküdni is, ma kipróbáltam, igazábólbevált, mert csöndben volt, de az én derekam majd' leszakadt 2 perc után! Függőlegesen meg még kicsi hozzá. Szóval nem tudom, mi lesz, de valószínűleg a derekamat fogom feláldozni.
Hogy miért a férjem alszik? Jó kérdés. Nem így tervezem, de egyszer csak fogja magát, és mire egyet fordulok, azon veszem észre magam, hogy hangosan hortyog. :roll: Mindig megelőz. Én meg nem akarom felébreszteni, nem vagyok olyan típus.
Kérdeztétek, hogy miket próbátunk ki: Infacol, Espumisan, Gripe Water, hoemós bogyók, hason fektetés, háton fektetés, oldalt fektetés ágyban, kézben, ringatás, fel-alá járkálás, mózeskosár, pihenőszék (hintáztatva, rezegtetve), hordozó (hintáztatva), babakocsi tologatás a kertben stb... Ezek mind 5-10 percig működnek, aztán jön a bömbölde. Mindegy, már csak 6 hét van hátra a 3 hónapig.

Na, felébredt (ma kivételesen elég jól aludt). Lépek, mielőtt nagy ordítozás lesz.

Ja, Henus, még neked akartam írni, hogy azért van olyan,hogy nyekereg, de utána még bealszik 1-1,5 órát (éjjel), emiatt nem veszem fel azonnal, csak ha már hallom, hogy sír. Pelenkázni meg muszáj, mivel annyit pisil, hogy ha nem cserélem ki, akkor etetés végére már pisiben fog úszni. :roll:

Kép
Kép
nircee

Nircee, tyű, nem semmi a srác!!! Hason alszik? Cumija van?
Szegény nagyi!!!
Katica, tudjuk egymás számát, kereslek majd, ha úgy alakul, hogy ki tudunk menni a búcsúba :) Segítségem két hétig volt, most már egyedul vagyok a kettővel. Néha elszabadul a pokol, máskor elég jól megy.
Most is szaladok, Zsuzska ébred. Persze - mivel megint négy órát aludt majdnem, farkas éhes, úgyhogy mindjárt üvölteni kezd. :D

Kép
Kép
sun74

Nircee
hát nagyon sajnálom! A szomszédasszonynál egyébként ugyanez volt a helyzet, mohón evett, aztán kibukta a felét, hát ő nem tudott semmit csinálni, két hónapig egész nap sírt a gyerek. :(
De ha csak két hónapig fog tartani, akkor nemsokára vége. :)
Tényleg, a cumi sem nyugtatja meg? Nem is tudom, azt kellene elérni, hogy ne bukjon ennyit, mert utána persze, hogy éhes lesz, ha a felét kibukja, meg naná, hogy mohón eszik. És mi lenne, ha megpróbálnád, hogy miután bukott, utána adnál neki egy kis tejecskét? Mert akkor lehet, hogy a következő szopinál nem lenne annyira mohó. Tulajdonképpen neki azt kellene megtanulni, hogy ne legyen mohó.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Igen, hason alszik, máshogy nem is szeret. Néha azért elalszik háton, de 10-ből 9-szer hason. És sajnos igen, cumizik, minden elvem ellenére. De az sem tart sokáig, mert nem igazán szereti, és ha,ar kiköpi. Igazából csak akkor használ - de akkor nagyon -, mikor már épp elaludna, de nem tud valamiért, és akkor álomba cumizza magát. És mindig adok tejet bukás után, hiszen muszáj, mert hangosan ordít, hogy éhes! :roll: :?
2 hónap? Az már csak 2 hét! :lol:

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?