Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Érdekes ez a kamaszkor. Most, hogy szinte mindenki azt írta vissza kell gondolni a saját kamaszkorunkra, én is visszagondoltam. NEkem apám olyan volt amilyen, (ezt már egyszer írtam) neki az volt a nevelési elve, hogy semmit nem szabad megengedni, és a szeretetét sem mutatta ki soha, mert szerinte attól elkényeztetődik a gyerek. Anyu viszont nagyon jól emlékezett a saját kamaszkorára, és levonta annak tanulságait, így utólag úgy látom (sőt lehet, hogy akkor is úgy láttam) ő megtalálta az arany középutat ebben az ügyben :wink: Persze nem mondom előfordult, hogy nem akkorra mentem haza mint megbeszéltük, hanem egy órával később, és a tesóm engedett be az ablakon.... :oops: :oops: :D (mondjuk fordítva ez gyakoribb volt, mert a tesóm kicsit lázadóbb tipus volt...) Nekem nem is nagyon volt affinitásom a csavargásra. Mivel apám, anyám mindig bagóztak, a cigit elvből meg sem kóstoltam soha. PAsi ügyben pedig Tamás volt az első komoly pasim, és nem igazán váltogattam, mert azóta is itten vagyunk... :lol: :lol:
Tehát biztos, hogy vérmérséklettől, baráti környezettől is függ egy kamasz viselkedése nem csak a neveléstől. Tehát Pilla fő a nyugalom!!!! Próbálgasd te is a módszereket.... :wink: :) Kíváncsi leszek majd Szonjára. Ő valahogy már kisgyereknek sem az a csendes tipus, mint én voltam.... :lol: :lol:

NIrcee...szegény Marci!!! :( én is kíváncsi vagyok mit mond a doki. Mindenesetre érdekes, hogy ilyen magas lázból reggelre semmi sem lett. :roll: Ha szerencsétek van kidolgozta magát a szervezete :wink: KAja miatt ne aggódj! Egyen amit megkíván, és igyon inkább!!!

Tüccs, örülök a jó hírnek! Pihizzél sokat, mert úgy látszik az használ! :wink:

thenus

Sziasztok!

Én 36. hetes kismama vagyok, és a Kistarcsán fogok szülni.
Tudnátok valami infót mondani a kórházról? Vagy Várkonyi doktorról?
Köszi
macskamama

Szia Csajok!

Bogi is bekapta a betegséget, tegnap este még csak mondogatta, hogy fáj a torka, spriccelést akar - TantumVerde torokspray, imádja :roll: viszont hajnalban már folyt belőle a takony (bocs) úgy jött át hozzánk, hogy nem kap levegőt. Úgyhogy hajnal 4-től döglődtünk, orrfújás 2 percenként, reggelre már fájt a nózija, és hőemelkedése is volt. Úgyhogy lerobogtam vele a dokibácsihoz (hisz bő 2 hét múlva mennénk oviba), aki igazából Bogit még sosem vizsgálta (szerencsére) jövő héten lett volna először randink, a 3 éves státuszvizsgálat és a pneumococcus oltás kapcsán.

A dokibácsi hallgatja-hallgatja-hallgatja a gyerek mellkasát... aztán megkérdi, hogy ugye ő még nem vizsgálta a Bogit sosem? Mondom szerencsére nem, jövő héten jöttünk volna először randizni. Erre közli velem a doki, hogy ugye azt azért tudjuk, meg benne van a gyerek papírjaiban - épp nem volt előtte Bogi mappája - hogy szívzöreje van a csajnak? Na, én úgy leültem a vizsgálóban a székre, hogy 10 percig nem tudtam meg se mozdulni, csak kóválygott a fejem... a dokibá ugyanis "civilben" amikor nem épp házi gyermekorvos, akkor gyermekkardiológus. Persze próbált megnyugtatni miután rámhozta a frászt meg minden, de azért ha jövő héten megyünk, valószínűleg kapunk egy beutalót szívultrahangra vagy a Klinikára, vagy a Bethesdába. Totál kész vagyok.... :cry: :cry: :cry:

Szerencsére anyum ma feljött unokázni hosszúhétvégére, így kicsit enyhül a nyomás rajtam - ráadásul a lakás/ház vásárlás is kezd komolyabbra fordulni, hétfő délután találkozik a férjem a kivitelezővel... :?
andibab

Andibab: nem hangzik valami jól. :( Mondott valamit, hogy mit takar ez pontosan? Vagy a további vizsgálatok előtt nem akart?
Majd számolj be, szorítunk, hogy minden rendben legyen!!!!
Vendég

Macskamama,
a 199. oldalon nagyjából az oldal közepén van egy hozzászólás Nircee tollából, ahol rengeteg infót leírt a kórházzal kapcsolatban. Szerintem először olvasd el azt, és ha van még kérdésed, akkor írj nyugodtan.
Én Várkonyit nem ismerem, sajonos nem tudok infóval szolgálni.
Nemsokára te is babázol ;)

Nircee, szegény Marci! Mitől lehetett ilyen magas láza? Remélem hamarosan teljesen rendbejön. Neked pedig kitartást, kijut neked most bőven a jóból.. :?

Andi, ne aggódj előre a szívzörej miatt. Nagyon sok kisgyereknek van szívzöreje, és többnyire pár éven belül kinövik. Ilyenkor rutinszerűen elküldik szív-ultrahangra, vagy ekg-ra, de tényleg ne aggódj, pláne, mikor még semmi sem biztos.
Márkkal is voltunk szívultrahangon, mikor még pici volt, szintén szívzörejjel, és kiderült, az okozza a zörejt, hogy a két pitvar közti ovális lyuk még nem forrott össze teljesen (ez gyakori a piciknél), mostanában megyünk majd kontrollra. Nekem is volt kicsiként szívzörejem.
Szóval ne idegeskedj fölöslegesen! Minden rendben lesz.
A náthából pedig mielőbb gyógyuljatok ki!

Jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Andibab!
Nyugi!!!!!!!Szantrenek igaza van,nálunk is mind a három gyerkőcnek van/volt egy kis szívzöreje!A mi házi gyerekorvosunk is (civilben gyermekkardiológus),így bízom benne 100%-ban,hiszen ahhoz ért a legjobban!Nem küldött ultra hangra minket,nem tartotta fontosnak,pont azt mondta,mint Szantre,hogy minden 2. gyerkőcnek van szívzöreje.minden alkalommal meghallgatja őket amikor ott vagyunk és már Rolinál nincsen .Anettnál már rég mondta,úgyhogy szerintem ő is kinőtte.Zsaninál múltkor említette,de mondta,hogy ez olyan ici-pici,hogy nem is kel vele foglalkozni,majd kinövi!Én mindég rákérdezek,hogy nem kel ide-meg oda menni evvel?Nevet,hogy nyugodjak meg és elmagyarázza azt amit Szantre írt le a pitvarról! :)

Nircee!
Mi van Marcival?????mit mondott a doki?????? :roll: :? :(

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab!
Jobbulást nektek! :(

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Jöhetek? :)
Andibab, ne ess előre kétségbe!!! Hallottam már ilyenről, egy barátnőmnél is volt ilyen, aztán azt mondták, kinövi a pici és úgy is lett. Ha valami nagyobb lenne, már kiszúrták volna sztem, de persze a legfontosabb megnézetni, úgy a biztos.
Szia Macskamama, nekem három hetes élményeim vannak, ha érdekel valami, szólj! A dokidat sajnos nem ismerem, de másban tudok infót adni. Ja és gratulálok és kitartás még a végére :) Kisfiút v. kislánykát vártok?
Tüccs, nem irigyellek a sok fekvésért, kitartás! Habár most, hogy belegondolok, most fekszel és alszol jókat utóljára egy jó ideig :wink:
Nircee, remélem, jobban van a nagyfiú.... Kiderült már, hogy mi a baj?
Nagyon hasonló mostanában a sorsunk, az én Gabim is beteg, így, pluszban az újszülött mellé.... De mi csak köhögünk és náthásak vagyunk, láz szerencsére nincsen.

Tegnap éjjel csak egyszer kelt Zsuzska szopizni!!!! Le vagyok nyűgözve. De jó lenne, ha ehhez szoknánk hozzá mostantól!!! Annyi pocsék éjszakám volt már....

Kép
Kép
sun74

A beteg gyerkőcöknek jobbulást kívánok!

Andibab, a szívzörejről én is azt olvastam, hogy nagyon gyakori gyerekeknél, és nagy százalékuk ki is növi. Szerintem még ne aggódj! Bár könnyű ezt írni... :roll:

Tüccs, örülök a jó híreknek! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Hú, lányok, hát itt van téma. Nem sokat tudtam visszaolvasni, de amit lehetett...

Pilla:
én is bagóztam, nem tudom, nálatok, hogy megy a dolog, mert nem volt időm visszaolvasni. Megpróbáltál nagyon nyugodtan beszélni vele? Én arra emlékszem, hogy amikor csináltam valamit, akkor mindig a szankció következett, a cirkusz, kiabálás, így én áldozatnak éreztem magam és egyáltalán nem akartam változtatni. Tehát ha van rá lehetőség, nagyon higgadtan és megértően próbálj vele beszélni, mondd meg neki, hogy ha őszinte lesz, nem fogod bántani. Lehet, hogy ez segíteni fog. Bocsáss meg, ha olyat írtam, amit már más is leírt, vagy egyértelmű, ez az egy ötletem van.

Nircee, Andi
gyógyulást a gyerkőcöknek! Andi, nem tudok semmit a szívzörejről, Hála Istennek, de hátha nem lesz gond!

Szantre
a suli megkezdődött, jön a szakdoga, kész káosz! És még bevállaltam itthoni munkát is, szóval megvan a magam kis elfoglaltsága, csak lenne rá időm. :) Viszont nagyon feldob a szakdoga, mert nagyon jó témát választottam: hátrányos helyzetűeknek felnőttképzési programok.

Kérdés, lányok:
Honnan tudom, mekkora cipő kell a leányzónak és mikor vegyem meg az első cipőt szerintetek?
Még valamit szerettem volna kérdezni, de már elfelejtettem.

Szép napot!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként Didrike újabban azt csinálja, hogy ha írok a gépnél, odajön és nyomkodja a számokat, így az ismerősöknek értelmes kis üzenetek érkeznek, gondolhatjátok. :) Amelyik billentyűt eléri, paskolja, én meg csak törölgessek vissza. :D :D

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok!

köszi a biztatást, jólesett! csak azért vagyok pánikban, mert Bogival születésétől fogva egészen 14 hónapos koráig havonta jártunk uh-ra a Tűzoltó utcába a vesetágulata miatt, és ott minden második uh teljeskörű volt, tudtommal jók az orvosok, de sosem volt róla szó, hogy bármit is találtak volna, mindig minden rendben volt, a vesetágulatot is szerencsésen megúsztuk műtét nélkül. szóval csak az a gondom, hogy így 3 évesen hallották meg először, nem pedig piciként... :? a dokibá se akar szerintem további vizsgálatok nélkül még nyilatkozni...

Piroska,
nekem rendszeresen ideül Bogi az ölembe, sőt, mostanság kifejezetten chat-elni akar, és mindig vezényel, hogy milyen szmájlikat küldjünk a másik félnek :wink: :lol:

cipőméretezéshez egy kis segítség (a siesta cipőknek ez a méretezése, de a többi se nagyon tér el tőle):

BELSŐ
talphossz MÉRET

10.0 cm 16
10.8 cm 17
11.6 cm 18
12.2 cm 19
12.9 cm 20
13.6 cm 21
14.2 cm 22
14.8 cm 23
15.5 cm 24
16.2 cm 25
16.9 cm 26
17.5 cm 27
18.2 cm 28
18.9 cm 29
19,5 cm 30
20.2 cm 31
20.9 cm 32
21.6 cm 33
22.2 cm 34
22.9 cm 35

szerintem már nyugodtan vehetsz Didrinek egy őszicipit. nem szabad olyan cipőt venni, ami pont jó a gyerek lábára. ha feladtad rá a cipőt, akkor lábra kell állítani a picurt, amennyire lehetséges imitálni, hogy lépés közben előrecsúszik a lába a cipőben, és ha a mutatóujjadat be tudod dugni a sarkához, akkor jó a méret. szóval felnőttszemmel nézve legyen egy picit nagy a gyerek lábára a cipő. nemtom érthetően írtam-e le... de gyerekcipőboltokban segítenek az eladók!
andibab

Andi
Dórinak is van szívzöreje, voltunk is vele kardiológián, de semmi komoly, a dokinő szerint kinövi majd serdülőkorára. Mindenképpen nézessétek meg, de ne aggódj, szerintem látszódna egy gyereken, ha szív-gondja lenne. Bogi meg nem az a típus.. :lol:

Sun
jóhírek ezek! 3hetesen 1x kelni éjszaka tiszta luxus. :) Reméljük sose lesz rosszabb!

Köszi csajok a sok drukkot! Jólesett!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Most fogok szétrobbanni!!! Már megírtam egy csomó mindent amikor a lány kattintott egyet az egérrel, és elszállt az egész. :x :evil: Ááááááááááá!

Szóval!
Pilla!
Megmondom őszintén, hogy nem irigyellek ezért a helyzetért! Sajnálom, hogy ez van most nálatok! Tanácsot nem igazán tudok adni. Nálunk nem igazán volt hazudozás, mert anyu szigorúan fogott minket. Ha rajtakapott valamin akkor vagy eltiltott valami olyantól amit szerettünk, vagy otthoni melót talált ki nekünk. Mindezek ellenére legbelül mindig tudtam, hogy neki van igaza. Természetesen ezt sosem mondtam ki neki. :roll:

Andi!
Én nem értek a témához, de szerintem a lányok elég bíztató dolgokat írtak! Mikor kell mennetek vizsgálatokra?

Nircee!
Gyors jobbulást kívánok Marcinak! Szerintem ne féltsd Simit, hiszen őt védi a tejcsi. Igaz, amikor Lili beteg volt nálunk mi azért külön altattuk Bulcsútól. Olyankor kihoztuk a kiságyát a nappaliba, és itt aludt. Olyan rossz volt látni, hogy csak fekszik a kiságyba, és nézi a mesét, ahelyett, hogy rohangálna és sikoltozna, ahogy szokott... :? :(

Sun!
Asztaaa! Nem semmi az egyszeri kelés éjjel. Mit meg nem adnék ezért! Kívánom, hogy így is maradjon nálatok! :wink: :D

Nálunk katasztrofális a helyzet alvás terén. Bulcsú nagyon sokszor felkel éjjel. Van, hogy 4-5ször is. :( Már teljesen zombinak érzem magam. És sajnos most már eljutottunk oda, hogy ha fel kell hozzá kelnem sokszor ingerülten megyek hozzá, és ez nagyon nem jó, tudom, de mégsem tudok ellene tenni. Persze, ha már leültem megetetni, akkor lehiggadok, de akkor is rossz, hogy ezt érzem. Nem tehetem meg, hogy hagyom sírni, mert felébreszti Lilit, de az sem megoldás, hogy ez menjen. Ha közénk vesszük akkor meg alszik, de nekem úgy nem kényelmes, nem tudok igazán jól aludni olyankor. Nem tudom mi lehet a megoldás... Szerintetek sok az, hogy napközben még 3szor alszik?
Napközben is rengeteget sír. Rettenetesen társasági lény. Olyannyira, hogy egészen egyszerűen nem lehet egyedül hagyni. Ha csak meglátja, hogy elmegyek mellőle a konyhába (hozzáteszem kb. 3 méterre vagyok ilyenkor tőle) elkezd üvölteni, és nem hagyja abba. Behergeli magát, de annyira, hogy a szomszédok szerintem már lassan a gyermekvédelmiseket fogják rám küldeni.
Plusszba még az is itt van, hogy még mindig nem áll négykézláb, és nem mászik. Aggódok is emiatt rendesen. Úgy állapodtunk meg a dévényessel, hogy hétfőn hívom (egy hónapot most kihagytunk), de szerintem megvárom az október másodikát, mert akkor megyünk gyerekorvoshoz, és megkérem, hogy nézze meg, mondjon véleményt. Én már nagyon nem tudom, hogy mi legyen. Nagyon-nagyon nem akarom őt kínozni. Annyira rossz őt így sírni látni, de ezt már írtam, nem akarlak titeket megint ezzel fárasztani. Szóval még mindig nem tudom, hogy mi legyen...
Egyébként Lili nagyon törődik az öccsével. Tegnap is Bulcsú sírt(pontosabban visított), én meg mosogattam, így nem tudtam foglalkozni vele (megmondom őszintén nem is akartam, kíváncsi voltam rá, hogy mikor hagyja abba). Lili odament hozzá, és percekig próbálta vígasztalni. Játékot adott neki, cumit vitt oda, mondta neki, hogy "Bulcsú ne sírj". Én már régen feladtam volna a helyében, de végül neki sikerült megnyugtatnia. Annyira jó volt látni, hogy milyen hatással van az öccsére, és hogy milyen türelmes. Bulcsú a füle mellett sikított, üvöltött, de ő mégis ott maradt és nem adta fel.
Na. Megint sír, mennem kell... :?

Kép
Kép
giga1

Teszek fel néhány képet.

Kép
Ez a tegnapi sírás-vígasztalás után készült. Lilivel jót játszottak végül a függöny mögött. :D

Kép
Milánói és túró rudi volt az ebéd. :lol:

Kép
A kis vigyori. Banánevés után naná, hogy jó a kedv. :wink:

Kép
Kép
Tegnap ilyen jégeső volt nálunk. A vicc az, hogy pont előtte való nap volt róla szó, hogy kéne az autók fölé csináltatni valami tetőt a társasházunknak a jégeső ellen, én meg mondtam Attilának, hogy ugyanmár, mikor volt itt legutóbb jégeső... Másnap lett is. :shock:

Kép
Kép
giga1

Piroska, én is most írom majd a szakdogámat ;)

Giga, szerintem folytassátok a tornát, tudom, hogy nem könnyű nektek (mi is keresztülmentünk ezen), de ha már ennyit kellett szenvednie, ne adjátok most föl. Nálunk akkor lett kevesebb sírás a tornán, mikor Márk megtanult mászni, mert akkor könnyebb volt elterelni a figyelmét, és játékosabb lett a foglakozás is. A gyógytornászotok is aggódik amiatt, hogy még nem négykézlábaz Bulcsú? Mert szerintem nincs elkésve vele, de ő fiú, ő általában később kezdenek mozgolódni.
A hisztik pedig, mikor eltávolodsz Bulcsútól, szerintem már a "szeparációs szorongás". Tankönyv szerint 7 hónapos korban kezdődik, úgyhogy teljesen normális ez nála. Emlékezz vissza, biztos Lilinél is ekkortájt kezdődött, és hasonlóan viselkedett, mikor távolodtál tőle.
alvás terén pedig csak együttérezni tudok veled, nálunk is katasztrófa, és bevallom, én is sokszor ingerült vagyok, mikor felsír, és menni kell hozzá.. :roll: :oops: :?
Szerintem nála még rendben van a napi 3 alvás. Márk is még csak most tér át a 2 alvásról 1-re.

Sun, Katica, nagyon irigyellek ám benneteket a nyugis családi életetek miatt. Nálunk mióta megszületett Márk, azóta a nyugalom teljesen új értelmezést nyert... :?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Giga!
Próbáljátok meg azt,hogy néha csak az apucival legyenek a gyerekek vagy csak Bulcsú+apa!Meglátod megváltozik a helyzet!Az éjszakai kelések ilyenkor tök normálisak,nekem is így kelt fel Zsani ennyi éves korában!Tudod,újra élik amit napközben átéltek!Ezért vannak fent annyiszor!Próbáld meg a napközbeni alvást lecsökkenteni 2x-re és akkor jobban fog neki esni az éjszakai alvás és akkor talán nemfog annyiszor kelni!Az első alvás legyen délelőtt a másik pedig valamikor ebéd után a kora délutáni időkben! :wink: Próbáld meg! :wink:
Nagyon édesek együtt a gyerkőceid,és Lili pedig igazán nagy hős,hogy így bírja az öccsét! :D Mondjuk a gyerekeknek nagyobb türelmük van,mint a felnőtteknek(ilyen téren)! :lol:
Remélem tudtam segíteni valamit! :wink: :)
Piroska!
andibab jól leírta a cipő vásárlást,de ha egyszerűen bemész a cipő boltba és megmondod,hogy Didrinek kel cipi akkor tuti,hogy segítenek! :wink:
Tüccs!
Bunkó módon reggel nem írtam neked,de mentségemre legyenek a gyerekek! :lol:
Nagyon örülök,hogy minden rendben és nem kel korház+a tüdő érlelő gyógyi még! :wink: Így tovább! :D :wink:

Nálunk Roli elkezdett csúnyán köhögni,de úgy mintha valami megakadt volna a torkán és nem akarna felszakadni!Délután elviszem a dokihoz! :( :?
A csajok jól vannak kopp-kopp!!! :wink: Zsani alszik(ebéd előtt beájult) :lol:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Kis betegeknek jobbulást!!!!!

Andi, én sem értek a témához, de amit a lányok írtak, az jó jel, bár értem az aggodalmad, hogy akkor ez miért most derült ki. De reméljük nem lesz semmi komolyabb.

Tüccs, nagyon jó, hogy ilyen jó hírekkel jöttél haza. Pihizz tovább, a babócák meg csak növekedjenek odabent még jó sokáig :D

Tiop, még nem is mondtam, milyen jó lesz neked az új konyhádban, irigyellek érte :wink: Majd kérünk képeket. Mindig elmondom, hogy jó itt lennünk anyósoméknál,(most különösen, mert sokat segítenek) de már nagyon mennék sajátba. Sajna még nem állunk úgy anyagilag...

Henus, én meg téged irigyeltelek a nyugalmadért, meg a türelmedért. :wink:

Igaz lányok, hogy nem vagyok egy pattogós vérmérsékletű, és tényleg alapjában nyugodt ember vagyok, de azért nálam is elszakad a cérna sokszor. Sára néha nagyon ki tud hozni a sodromból, mikor hisztizik, vagy huszadjára mondok el valamit, és nem csinálja meg. Szóval azért ne képzeljetek egy "soha nem kiabálós, mindig nyugodt anyukának" :wink:
A lányaim tényleg nyugodtak (Sára csak volt babaként, mára szélvész kisasszony :lol: ), nagymamám szerint Anna is azért ilyen nyugis baba, mert "átvette" tőlem a várandósságom alatt.

Klári, örülök, hogy írsz magatokról, így tudom, mi van veletek. Gratulálok a tegnapi éjszakához!!kívánom, hogy maradjon is így :wink: Nálunk még mindig megy a két óránként kelés, ha három órát alszik, már örülök. Aztán van, mikor csak cici, gyors büfi, és alvás, de van, hogty 1,5 órát is elszöszmötölünk, míg elalszik.

Sárikán most már látom azért a minimálos féltékenység jeleit, de ez nem a testvéréhez való viszonyábanmutatkozik meg, hanem hangosabb, szelesebb, jobban fel akarja hívni magára a figyelmet. Meg a nagymamájának nem mindig engedi, hogy felvegye a Picit. De alapjába véve egy kis tündér.

Giga, nagyon édesek a képek!!!!Alig várom, hogy ők is így eljátsszanak egymással. Lili meg tündér volt, ahogy megvigasztalta Bulcsút.

Reggel aludt Anna, Sárika odament a kiságyához, kicsit felpiszkálta, és amikor elkezdett nyöszörögni, megsimogatta és mondta, hogy aludj szépen :)

Szép délutánt nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tiop
dehogy vagy bunkó! Eszedbe ne jusson ilyesmi!

Giga
én még mindig azt mondom 7hósan korai a mászás. Kinek mászott a gyerkőce 7hósan???? Kéretik jelentkezni.
Na jó talán Roni-baba, de ő szerintem már az anyaméhben gyakorolta. :lol:

KépKép
tüccs

Giga
azt még elfelejtettem, hogy Tiop szerintem nagyon jó tanácsot adott, hogy elég lenne a 2 alvás is. Dóri ilyen korban de 10körül aludt 1 órát és délután 1-4között. Estig pedig már nem hagytam aludni, így fürdés-evés után (8óra) beájult reggelig.
A képek tündériek!

KépKép
tüccs

Köszi a segítségeket!
Ma 2 alvás lesz, mert most alszik először. Dél előtt egy picivel tettem le. És még mindig alszik... :shock: Ilyen sokat nem szokott egyszerre. Majd délután gondolom fog mégegyet szunyálni. Remélem jobb lesz az éjszakánk is ezáltal.

Tüccs!
Én is írtam az első hozzászólásomban (ami Lilinek hála elszállt), hogy örülok, hogy mindent rendben van a babucikkal és veled!
Egyébként jelentkezem Lili 7 hónaposan már üllt és mászott is. :wink: :lol: De ő is nagyon korán csinált mindent.
Igazatok van, hogy még korai, és benne van az időben, csak mint minden butus anyuka én is látom a Bulcsúval egyidős babákat, meg hogy ők már másznak, ülnek, négykézlábra állnak... De tényleg nem késő még...

Szantre!
A Dévényes annyit mondott, hogy az egy hónapos szünidő után jelentkezzem, és ha még mindig nem mutatja jelét annak, hogy ő mászni szeretne, vagy kúszni, akkor mennünk kell. :?

Kép
Kép
giga1

Giga, elfelejtettem írni neked, hogy Sárika 10 hónaposan kezdett el mászni, addig kúszott. 14 hónaposan indult el önállóan, és látod, attól, hogy kicsit komótosan csinált mindent baba korában, semmi baja nincsen. Szóval bőven benne vagytok az időben szerintem. Ha csak a mászás miatt kellene hordanod, az egyéb problémák megoldódtak, akkor nem kell izgulnod. Persze a szakemberek tudják jobban, kíváncsi vagyok, mit fog mondani nektek.

Pilla, Henus, azért nem írtam még a szülinapról, mert még nem ünnepeltük meg. Szülés előtt nem akartam kutyafuttában, anyósomnak meg 30-án lesz a szülinapja, és gondoltam, együtt ünnepeljük meg őket. Most hétvégén. Szóval majd mesélek róla. :wink:

Pilla, kitartást ehhez a nehéz korszakhoz Sárával kapcsolatban!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

tüccs,
akkor mondok Ronibaba mellé meg egyet: Bogicica :wink: :lol:

amúgy tök hurrá az élet, Apa este 8-ig suliban, Ronin kijött a takonykór, csak kézben-vállon tud aludni - még szerencse, hogy itt van anyum, most épp ő hurcolja. 4-től rendel a dokibá, viszem a törpöt is meg a nővérét is, reggel óta nagyon rondán köhög Bogi. nekem meg szétszakad a fejem. mind a hét.... hülye migrén...
andibab

Sziasztok megint! :)
Gyanús ez a mai nap, mindkettő alszik éppen. Szerintem meg lesz ennek a böjtje.....
Piroska, én nem bízom a cipők számozásában, úgyhogy általában körberajzolom a gyerek lábát, lemérem a hosszát és a cipők belső talphossza alapján vásárolok. ja, és én is úgy szoktam, hogy megpróbálom egy ujjamat bedugni a sarkához. Ha befér, jó a cipi.

Na, azért ne irigykedjen senki, nálunk sem fenékig tejfel az élet. Ez az egyszeri kelés csak tegnap éjjel volt. Volt, hogy fél háromkor sikerült végre letenni a kisasszonyt. Ja, és igaz, hogy tegnap csak egyszer kelt, de akkor egy órán át nyűglődtünk a visszaalvással. Bizony, a lányom - csakúgy mint a fiam - hasonalvós-cumizós lesz, már látom. A védőnőnek, dokinéninek erről nem fogok beszámolni :)
Katica, Gabi engem is ki tud borítani néha, és tényleg, most hogy írod, ő is hebrencsebb, hisztisebb egy fokkal, mint Zsuzska születése előtt volt. (húúú, hallom, jön le a lépcsőn......)
CSatlakozom, Gabi is mászott félévesen, igaz, őt 11 hósan tanult meg járni, egyévesen már szaladt. Minden baba más. Az unokaöccse, Ati egyéves rég elmúlt, de nem megy, viszont kezd beszélni, amit Gabi kb. kétévesen csinált. :)
Mennem kell, kezdődik a délutános műszak!!!
Klári

Kép
Kép
sun74

Helló!

Enyém gyerek 11 hónaposan mászott, 8 hótól kapaszkodva járt...nem aggódtam... :roll: Hat hósan még a forgásnál tartott... :oops:

Szívzörej: Nekem is mindig volt. :( Szerintem még most is van... :roll: Ezer éve nem hallgatták a szívem...Pont úgy van ahogy Szantre mondja. NEm szabad előre aggódni! :wink:

thenus

Egy asszony rántottát készít reggelire a férjének. A férj hirtelen beront a konyhába:
- Óvatosan! Vigyázz! Egy kicsivel több vajat tegyél bele! Fordítsd meg azonnal! Több vaj kell! Jaj! Jaj, mi lesz most?! Több vajat! Odaég! Óvatosan... Vigyázz! Azt mondtam, óvatosan! Soha nem hallgatsz rám, ha főzöl. Soha! Fordítsd meg! Gyerünk! Normális vagy? Elment az eszed? Ne felejtsd el megsózni. Mindig elfelejted megsózni! Sózd! Sózd meg! Sózd már!
Az asszony értetlenül bámul rá:
- Mi a franc van veled? Azt hiszed, nem vagyok képes megsütni egy rántottát?
A férj nyugodtan válaszol:
- Csak meg akartam mutatni, milyen érzés, amikor vezetek!
:lol: :lol: :lol:
andibab

Lajura feledik évének végefelé már négykézlábazott.

Giga, nem tudom mi lenne a jó megoldás. Mondjuk én paramami vagyok, úgyhogy biztos vinném a gyereket, ha ezt javasolná a Dévényes.
Vendég

Pilla!
Én is paramami vagyok ilyen téren. Ha azt mondja akkor a gyógytornász, akkor viszem. :?

Megnyugodtam. Meg is mondom a fiamnak, hogy csak nyugodtan a mászással, ráér még! Egyébként a dévényes szerint 3-6 hóig kell forognia a babáknak, és 6-9 hóig mászni. :roll: Érdekes...

Andi!
Roninak jobbulást!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Bocsi, csak felületesen futottam át a hozzászólásokat, majd igyekszem pótolni, csak helyzetjelentek:
egyfajta herpeszvírus okozza a bajt, ez hirtelen magas lázzal jár. A torka és a garata tele van apró hólyagocskákkal, amik nagyon fájnak, e miatt nem akar sem enni, sem inni. Nurofent kell adnim 3 napig, fájdalomcsillapítás céljából, de nem igazán használ. Egy másik doki (aki egy nagyon jó szakember, de csak ma tudtam vele beszélni) azt mondta, hagyjuka Nurofent, mert az nem elég erős jelen esetben, hanem Cataflam cseppet kell adni, és ecsetelni kell a torkát. Ez a betegség 7-10 napig szokott tartani.
Tegnap még jobb volt a helyzet, már csak hőemelkedése volt, és egy kicsit evett-ivott a drágám, éjjel is csak néhányszor kelt, és kért inni. Aztán ma teljes összeomlás volt, én bőgtem egész végig: szó szerint SEMMIT nem volt hajlandó enni és inni Marci!!!! Se tápot, se tejet, se vizet, se üdítőt, SEMMIT!!!! Viszont egész nap sírt, és az ágyba kéredzkedett, de mikor betettük, azonnal ki akart jönni. Mindig kért valamit, aztán mikor megkapta, azt mondta "nem", és már sírt is. Egész vörösek már a szemei. A krémtúró a kedvence, de még azt sem volt hajlandó enni. Aztán aludt délelőtt 1 órát, meg most délután 4,5 órát, láza semmi. Most mielőtt felébredt, idejött Anyu, akit nagyon szeret, és miután felébredt, sikerült 20 perc rábeszélés után 1/2 banánt és 1 deci folyadékot belediktálni. Annyira kiszáradt már, hogy a pelusai is szárazok, kakija sem volt persze. Én már rémeket látok, rettegek attól, hogy kórházba kerül a kiszáradás miatt, de azonnal elkezd üvölteni, ha bármit szeretnénk vele itatni. Pedig turmixoltam neki egy nagyon finom szőlő-mandarin-alma-méz italt (ebből ivott végül). Szóval teljesen kivagyok, még mázli, hogy Simi is 1x ébred mostanában éjjel, és nappal sem zavar most szegénykém sok vizet. Bár most egyáltalán nem érdekel a fizikai állapotom, lelkileg vagyok teljesen ki. Most is már felmenekültem a géphez, muszáj kikapcsolnom egy kicsit (Anyu és Csabi lent van a 2 gyerekkel). Ahogy hallom, megint ivott pár kortyot. Hál'Istennek!
És képzeljétek, az én hiper-spórolós férjem ma még egy kis csomag Duplo-t is vett Marcinak, csak hogy jobb legyen a kedve, de még ez sem használt. Pedig a kedvenc állatai vannak benne!

Andi,
kitartást és jobbulást Sorstársnő!!!!!! A szívzörejhez én sem tudok hozzászólni, de NYUGI, a többiek már írtak róla!

Tüccs,
:D :D :D :D :D :D :D :D Tudod, mi is végigaggódtuk Marcit. Én a 28. héttől kezdtem megnyugodni, de azért szörnyű volt hétről-hétre az esélyeket latolgatni!

Giga,
jók a képek! És micsoda jégeső!!! :shock:

Kép
Kép
nircee

nircee,
amikor Bogi ilyen volt mint Marci, hogy se enni - se inni, nálunk bevált a fecskendős itatás. egyszerűen csak a panadolos (vagy bármi más gyerekgyógyis) "fecskendővel" itattuk vele a folyadékot, igaz, hogy k.lassú meló, de legalább ment. 10 percenként 3 fecskendőnyit tudtunk mindig belediktálni, apró kortyonként. próbáld meg, sose lehet tudni...
KITARTÁS!!
andibab

Nircee: ez nem hangzik jól. :( Emlékszem, amikor Lolo kórházba került és vért vettek tőle, alig folyt a vére, tiszta sűrű volt, mert egész nap alig ivott a torka miatt. Pedig csak kb. fél napig nem ivott. Aztán ahogy kapott a fulladásra valamit, és kevésbé fájt a torka, rögtön elkezdett enni-inni. Ezt csak azért írtam, hogy van abban valami, hogy fájós torokkal nem tudnak enni-inni a gyerkőcök, és attól még rosszabb lesz a helyzet.
Próbáljatok gyorsan csinálni valamit (ha más nem, fájdalomcsillapítás), hogy legalább inni tudjon szegényke.
De ha nem javul, akkor vigyétek máshoz, mert én őszintén szólva a dokinéninkben nem nagyon bízom... :roll: (Legalábbis ha komolyabb probléma van, kb. az oltásokat merem rábízni, mást nem nagyon.)

Giga: szerintem sem gáz, ha nem mászik még Bulcsú. Egyébként próbáltátok már négykézlábra tenni? Nekem eszembe nem jutott volna anno, de pont akkor voltunk neurológiai kontrollon, amikor a mászás esedékes volt, és a doktor néni négykézlábra tette, és úgy maradt. Mi csak lestünk, hogy ilyet is tud a gyerek?! Aztán otthon is próbálgattuk néha négykézlábra tenni, és tényleg, pár napon belül meg is indult (először persze hátrafelé). ;)

Cipők: azért a méretezések nem teljesen egységesek, nekünk most 21-23-ig mindenféle van, és teljesen egyformák. ;) Mindenesetre érdemes körülnézni alaposan, mert nagyon jó cipőket lehet kapni feleannyiért, mint a Siesta (magyar gyártmányokat pl.) Akár Fóton, de máshol is. Egyébként a szomszédom az Ecseri útra jár cipőt venni (neki mozgássérült a kislánya, és csak Siestát javasolnak neki), és ott kb. féláron szoktak lenni cipik. Egyszer én is elmentem, de akkor nekünk még egészen kis méret kellett, az meg nem volt akkor. De 19-20-tól felfele már van választék, és tényleg jó áron.
Vendég

Giga:

Hát mi aztán jó sokat kínlódtunk a mászással. Az a helyzet, hogy lehet az is, hogy azért nem mászik, mert nem elég erős a karja (nálunk az volt a gond). Nem is gondolná az ember. Kúszni kúszik? Ha érdekel, szívesen leírom, miket szoktunk csinálni a Gekko-ban. Írj egy mail-t a piroska@inf.elte.hu címre, mert azt biztos, hogy elolvasom, ide nem mindig sikerül betévednem. :oops:

Verna:
az Ecserin milyen cipőket lehet venni és hol?

Nircee
Marci ehet már citromot és mézet? Mert ilyenkor az a legjobb, ha egy citromot kifacsarsz és mézet teszel bele. Az nagyon jó tesz a torkának. De azt nem tudom, hogy a mostani betegségére jó-e, azt kérdezd meg a dokitól. Az egy kicsit a torkát rendbeteszi, ha fáj, de erre a herpeszre nem tudom, hogy nem káros-e...
Gyógyulást nektek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A másik doki mondta, hogy ez elég gyakori az 1-4 évesek között, erősen fertőz, cseppfertőzéssel terjed. Hurrá! (na, ki nem szokott kezet mosni????) :evil: A neve herpangina coxsackie.

Ezt találtam róla:
A herpangina heveny, lázas, vírusos fertőző betegség, a garat hólyagos elváltozásai jellemzik.
Elsősorban kisgyermekek betegsége, de felnőtteken is előfordul. Világszerte elterjedt, a melegebb időszakokban jellemzőbb. A nemek közti arány 1:1-hez
A lappangási idő 2-9 nap, ezután hirtelen 39-40 °C-ra felszökő lázzal jelentkezik. Étvágytalanság, hányinger, hányás, hasi fájdalmak kísérik.
Az első garatíven, a lágyszájpad hátsó részén, a hátsó garatfalon, esetleg a tonsillákon 1-2 mm átmérőjű, vörös udvarral körülvett, szürkésfehér hólyagocskák láthatóak, amelyek kis időn belül kifekélyesednek.
Terápiás eljárás nem áll rendelkezésre, a tünetek 4-5 nap múlva elmúlnak.

A cseppentős megoldás már nekünk is eszünkbe jutott, csak az a baj, hogy ahhoz is le kell fogni a gyereket, mert már a látványától is ordít. De most délután szerencsére ahogy megette a banánt, megivott 2,5 deci turmixot, így már jobb a helyzet. Meg végre ivott 30ml tápot. Haladunk!

Piroska,
a citrommal nem tudom, mi a helyzet, de mivel savanyú és csíp, én nem irritálnám most vele a torkát. De igazad van, az nagyon jó!

Verna,
tudom, ezért is aggódom nagyon!!!! Mi a nyavalyát csinálok, ha kórházba kerül? Melyiket hagynám magára????? A szopós kicsit, vagy a beteg nagyot??????

Kép
Kép
nircee

Nircee
ha teszel bele elég mézet, akkor nem savanyú, de szerintem ezeknek a hólyagocskáknak lehet, hogy nem tesz jót. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A 30 ml táp nagyon jó :)
Gyógyulást kívánok nektek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga, Márk 4-5 hónaposan ült, 8 hónaposan fordult át, és 11 hónaposan kezdett mászni.. de én aggódtam miatta rendesen. És nálunk a dévényes torna indította be a mozgást, de csak akkor hagytuk abba, amikor már kapaszkodás nélkül ment.

A gyerkőcök hihetetlenül édesek!!

Nircee, szegény Marci! :( :(
De csak javul az állapota, ha már ez-az lement a torkán. Simi is egy kis tündér, biztosan érzi, hogy most Marcinak szüksége van rád. Nem irigyellek, megint kijutott neked rendesen.
Próbálj te is pihenni, mikor Marci alszik (és Simi is hagy éppen). Jobbulást!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jobbulást Marcinak! Szegénykém... A Cataflam csepp tényleg nagyon jó a magas lázra és a fájdalomra is.

Giga, bocsi, akkor én értettem félre valamit. Ebből a mondatotból (A Dévényes annyit mondott, hogy az egy hónapos szünidő után jelentkezzem, és ha még mindig nem mutatja jelét annak, hogy ő mászni szeretne, vagy kúszni, akkor mennünk kell.) arra következtettem, hogy vinni kéne Bulcsút.
Nem akartalak megbántani, vagy kioktatni. Sorry!

Na... Jó éjt!
Vendég

Giga
én sokféle megoldást láttam arra, hogy mikor kell másszanak, vagy kússzanak a gyerekek, de megmondom őszintén, hogy mellétettem azt az infót is, hogy más anyukák mit mondanak, mikor másznak a gyerekeik, tudod, itt többszáz anyuka van, van egymás mellett öt lakópark, úgy-hogy vagyunk páran. :) Amit leszűrtem: a könyvek legtöbbje azt írta, hogy 8-9 hónaposan kezdenek el mászni átlagban a gyerekek és ha 10 hónaposan sem mászik, akkor azért valamit nem árt tenni. Az anyukáktól szerzett infók szerint általánosságban szintén 8-9 hónaposan kezdtek el mászni. Ahogy én kikövetkeztettem ezekből az infókból, ha 10 hónaposan sem mászik és nem is tesznek semmit a szülők azért, hogy ne másszon, akkor általában 11 hónapos koruk után már nehezebben tanulják meg. De ez a ti 7 hónapos korotok a mászáshoz még egyáltalán nincs lemaradva.
A kúszás, na az már más történet! De Didri 8 hónaposan kezdett el kúszni, mert okos anyukája :) csak akkor tette le a földre :). A kúszásra nagyon jól lehet ösztönözni, ha te is mész előtte, meg egy műanyag üveget felállítasz és neki fel kell borítani, meg ilyenek. De előbb jól kellene kúsznia, utána mászni. Elvileg. :) De ezek a gyerekek nem szokták elolvasni a szakirodalmat :)
Egyébként mit csinál, ha leteszed a földre?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee, sajnálom szegény Marcit!!!! :(
NAgyon sok gyógypuszi, és kívánom, hogy hamar rendbe jöjjön! Holnap már a 3. nap, nincs sok hátra! MA meg már ivott az nagyon jó!!! :wink: :)

thenus

Nálunk a kúszás kimaradt. Nem tudom, hogy ez baj-e... Mindenesetre annyi fejlesztést kap ez a gyerek (mozgásban főleg), hogy nem hiszem, hogy bármi hátránya származna. Mászni úgy 7-8 hónapos korban tanult meg.

Nircee: szerintem a kórházban (ha esetleg arra kerülne sor, bár reméljük, nem fog!) meg tudják oldani akár azt is, hogy mind a két gyerkőc ott legyen. Nagyon rugalmasak, és külön szobák vannak, szóval senkit nem zavarna - szerintem. Elvileg kell fizetni a szülőnek, ha befekszik a gyerekkel, de nekünk eleve azt mondták, ha kaját nem kérek, akkor nem kell fizetni semmit. Nekik az az érdekük, hogy legyen ott a szülő, hiszen akkor a kezelésen kívül nem kell mással foglalkozniuk (értsd: etetés, pelenkázás, minden, ami egy ilyen kisgyerekkel adódik).
Szóval emiatt szerintem ne aggódj, biztos meg lehetne oldani, ha arra kerülne sor - de az alapján, amit írtál, lassan már inkább kifelé lábaltok! Reméljük, hogy rendbejön Marci hamar!!!!
Vendég

Piroska: Ecseri-Üllői sarok, a templom mögött van, elég nagy cipőbolt - vagy inkább cipőáruház. De mondom, amikor mi voltunk, kis méretek nem nagyon voltak! Egyébként főleg Siesták vannak, 5000 körül. Meg egy-két más is, de nem nagyon emlékszem már. Nekünk az első két cipink Fótról volt, nagyon szuperek. ;)
Vendég

Egyébként itt a honlap: http://www.lescarpe.hu/index.php
De hozzáteszem, nem biztos, hogy még tart az akció, valamikor hét elején szólt a szomszédasszonyom, lehet, hogy azóta már nem akcióznak, vagy elkapkodták... :(
Vendég

Verna
Didrinek kb. 20-as cipő kellene, az kis méret?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, kúszás: az állítólag nem baj, ha kimarad, a mászás a lényeg, ahogy én tudom...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee!
Ejha! Sajnálom, hogy elkapta Marci ezt a frányaságot! Nagyon gyors jobbulást kívánunk neki! Reméljük, hogy már tényleg kifelé másztok belőle! Szerintem sem kell aggódnod a kórház miatt, mármint, ha odakerülnétek, de ne történjen ilyen!!! Biztosan meg lehetne beszélni velük.

Pilla!
Szerintem egyről beszélünk. Ha nem kúszik, vagy nem mutatja a mászás jeleit Bulcsú akkor vinni kell a további kezelésre. Természetesen, ha vinni kell, akkor viszem is. De szerintem te is ezt mondtad, nem? :wink: :)

Szantre!
Hogy bírta Márk a dévényes kezeléseket? Sírt?

Verna!
Már én is csináltam, hogy négykézlábra tettük, de nem marad úgy. Kicsúszik a lába.
Én is úgy tudom, hogy az nem gond, ha a kúszás kimarad. A lényeg, hogy kúszás vagy mászás legyen. :wink:

Piroska!
Szerintem Bulcsúnak inkább a lába gyenge, nem a keze. A kezeivel gyönyörűen kitolja magát, és tartja is a súlyát. Inkább a lábát kéne erősíteni. A flakonos ötletedet kipróbálom majd. Hátrafelé egyébként kúszik. Pontosabban nem tudom, hogy hogyan csinálja, mert nem látom, csak azt veszem észre, hogy leteszem valahova, és fél perc-perc elteltével már teljesen máshol van.

Kép
Kép
giga1

Köszi, kúszással kapcsolatban megnyugtattatok - bár nem igazán aggódtam, mert tényleg nem éreztem hiányát, hiszen a mászás az megvolt, és mindent időben csinált. :)

Piroska: Mikor mi voltunk, akkor ilyen 17-18-as cipő kellett volna, az nem volt. Felette már úgy emlékszem, lett volna (19-20-tól).

Lolo mostanában mindenre mondja, hogy "szétesett" - babára, könyvre, vödörre, és hozza, hogy rakjam össze. :) (Már amit össze lehet rakni.)
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Szerintem most már Marci javul,hiszen evett is és ivott is!A gyógyulás mezejére léptetek! :wink: :D
Kúszás,mászás,járás stb.......!
Zsani korán kezdett mindent!Ülni 6 hónaposan ült,mászni valamivel később aszem 7,5 hónaposan kezdett,majd 9hósan felállt a járókában és 11 hónaposan elindult kapaszkodva és 1 évesen már stabilan járt.Egyébként nekem mind a három gyerkőc így fejlődött,Rolinál kimaradt a mászás (aszem)ő egyből felállt!

Hoztam pár képet Zsaniról!
Csak lazán!
Kép
Kis ördög!
Kép
így alszok reggelente!
Kép
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop, Zsani milyen kis bohóc! Nagyon vagány a napszemcsis kép, na de az örödgös sem semmi.. :wink: :lol:
A harmadik képet nézegetve, az jutott eszembe, hogy milyen kislányos már a csajod. A hosszú keze-lába.. hol vannak már a dundi, husis kisbabáink... :wink: Rögtön elfogott a nosztalgia..

Az én gyerekem is olyan sokat változott fél év alatt, mióta itt lakunk, meg mióta járni tud. Ma kint voltunk a játszin, és Márk olyan eleven volt, hogy mindenki meg volt döbbenve, hogy az én kis szégyenlős, bújós kisfiam ott incselkedik a többiekkel. Van egy kislány, aki Márkkal egyidős, és vele valahogy korábban is jobban kijött Márk, de ma szabályosan udvarolt a kiscsajnak. Először odament hozzá Márk, vigyorgott rá, megsimizte a maga módján, aztán elkezdett faleveleket gyűjteni a lánynak, és vitte utána. Erre a kislány zavarba jött (pedig nem egy szégyenlős fajta), bújt az anyjához, Márk meg egyre nagyobb levelekett vitt neki, és először csak nyújtotta a kislánynak, aztán meg nyomta bele a tenyerébe, hogy fogadja már el az ő kis ajándékát. Annnnyira édesek voltak! A játszón mindenki őket figyelte! :)

Giga! Mi ugye elég sokáig jártunk tornára, 8 hónapos kortól 13 hónapos korig. És az elején az egész foglalkozást végigbőgte Márk, hiszen akkor ő még nem forgott, viszont stabilan ült, de egyedül nem tudott még felülni. Szóval a foglakozás alatt végig masszírozás volt, kéz-láb hajlítgatás, gurigatás, és nálunk csak a legvégén adta vissza nekem a gyereket a gyógytornász, hogy ne érezze "árulásnak", hogy megvígasztalom, de aztán visszaadom kínzásra.
Már írtam, hogy akkor lett jobb a helyzet, mikor már tudott önállóan mászni, mert akkor másztunk a játékok után (közben persze a gyógytornász ugyanúgy foglakozott vele, masszírozta. Meg a játékokkal akkor már le lehetett kötni valamennyire. Persze én folyamatosan beszéltem hozzá, simiztem, mutogattam a játékokat az elejétől fogva, de ennek nem volt túl látványos hatása, de legalább nem éreztem magam annyira tehetetlennek...
Tudom, hogy rémesen nehéz időszak ez, és mindannyiótoknak, de kitartás, meg lesz a gyümölcse!!!

Én úgy tudom, hogy az sem jó, ha a kúszás kimarad, de a mászás fontosabb, a váltott kéz-láb mozgás miatt, ami segít az agyféltekék összehangolásában. De persze, az hogy kimarad, még nem jelenti azt, hogy baj lesz belőle, csak azoknál a babáknál gyakarabban fordul elő később prpbléma.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre
neked koraszülött volt a Márk? Ahogy én észrevettem, koraszülötteknél szokott olyan gond lenni, hogy letapadnak az izmai és amiatt nem tud rendesen fejlődni a mozgásban. Állítólag az utolsó hónapban sokat van összegömbölyödve, ami lazítja az izmait. Ezek szerint Dévényeshez jártatok?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, Márk napra pontosan született :lol: :lol: :lol: 9/10-es Apgarral, minden szűrővizsgálaton tökéletes eredménnyel.
Így utólag kezdem sejteni, miért indult be Márknál nehezen a mozgás. Elejétől fogva nehéz természetű elég sírós baba volt, emiatt sokat volt ölben. Mivel a párom szüleinél laktunk, és elég sokan voltunk Márk körül, mindig akadt valaki, aki dajkálta, ahelyett, hogy a földön "próbálkozott" volna valami helyzetváltoztatással. Emellett nagyon jó evő volt, iszonyú husis, így nem volt egyszerű dolga, mikor meg akarta mozgatni a tagjait, és ami azt illeti ő inkább szemlélődő típus, nem olyan örökmozgó. Szerintem ezek vezettek ahhoz, hogy nem erősödtek meg rendesen az izmai, hátán, popsiján picit le is tapadtak, ezért volt szükség a tornára.
Szóval én ebben felelősnek érzem magam, és a következő gyerekemnél nagyon oda fogok figyelni arra, hogy elég teret kapjon a mozgásra piciként is.
Ez a mi történetünk.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?