Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anid!
Jó,hogy írtál! :lol:
És drukkolok!

Prücs!
Zalánnál is előfordul ilyesmi!Van amikor óránként!De nem hasmenése van csak úgy !Nem tudom mitől van!
Én egyébként is Sudokrémet használok de a múltkor amikor piros volt neki csípte!
Viszont van egy nagyon jó ami elég drága,de 2-3 nap alatt helyrehozza!Ez az Eucerin 20%-os omegazsírsavas krém(2500-körül van)!De Zinának az ekcémáját is pikk-pakk mulasztotta el!
Vendég

Sziasztok!

Sára
Vincének mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Egyáltalán nem vagy hülye, hasonló helyzetben én is Ricsi mellett lennék és nem mennék sehova. Nálam is Ricsi az első és nem az én saját kényelmem.

Mindenkinek nagyon köszönöm a babakocsis és kaja tippeket.
Holnap elugrunk a Soroksári útra, megnéztem a neten és tényleg egész jó áron vannak babakocsik.

Tényleg, erre a korai fejlesztőre én is kiváncsi lennék. :wink:

A Sudocrem valóban jó, Ricsinek múltkor hasmenés után teljesen piros volt a popsija. Pár nap alatt teljesen rendbe hozta.

A tengervizes orrspray mellé még mit lehet használni? Ricsinek iszonyatos orrhangja van, hiába porszívózom már nem jön ki semmi, de szopi alatt is hallom hogy alig kap levegőt a nóziján.
Sajnos még nem jött rendbe a múltkori megfázás után. (már 2 hete) :( Teljesen tanácstalan vagyok. Doki nénink azt mondta, hogy csak akkor menjek vissza, ha belázasodna vagy más tünet is kialakulna. :roll:
Van valami ötletetek erre?

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok,

Saara
Van olyan anyuka aki nem hagyja ott a gyerekét a kórházban, van olyan aki estére otthagyja, és sajna olyan is van aki vissza sem megy a gyerekéért :evil: :evil: :evil: Mi valamelyik évben végoglátogattuk a megyeszékhelyek kórházait és vittünk egy csomó ajándékot az épp bent fekvő gyerekeknek és sajna nagyon sok ilyet láttam. :x :?
At hiszem Szemlőhegyi barlangban van sószoba, én is nemrég olvastam erről és most tudtam meg, hogy mindenféle allergiára jó.

Mi azért voltunk a korai fejleszőn (ben??) mert a Gergő későn kezdett mászni. Aztán későn járni. Így néha elmegyünk és a doktornő nagyon kedves és mindig megnyugat és közli, hogy semmi baja, csak lehet, hogy az a baj, hogy 2 héttel korábban született, így kicsit később indul el minden nála.

Ranpo
Próbálj valami olyat csináltatni Ricsivel, amit nem szeret, mi mindig hasra fektettük a Bergőt amikor náthás volt, ezt utálta és úgy küzdött, mint a lovak akik fújtatnak és így tutira mindig kijött az összes takony. Tudom Ricsi már 1 éves múlt, de valahogy rá kellene venni, hogy fújjon magától, mindenféle csodaszerek nélkül.

Prücsök
Szerintem a Neogranormont használjátok néhány napig popsikenőcs helyett. Vény nélkül kapható, sajna nálunk is egyszer szükség volt rá, de csodát tett.

Beszereztünk egy bilit :D

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek

Évi!

2 dl kamillateába egy késhegynyi étkezési szódabikarbóna. Nasivin NaCl orrspray üvegéből spriccelgetni.

Utána fújni vagy orrszívózni.

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

De jó! Arra a Rita-Máté búcsúztatóra én is szívesen mennék... :lol: csak még októberben kéne, vagy max nov első hetében, mert különben menthetetlenül lemaradunk róla! :)

Anid,
én is emléxem rád!!! Tök jó, hogy újra fogtok próbálkozni!
Mátém nem mond semmit.. illetve rájöttünk,hogy következetesen használ "szavakat", de szótár kell hozzá. A villamos például "lala." De a minap teljesen zavarba hozott: kérdezem tőle, kér-e még enni, erre bólogat. Majd megkérdezem, hogy mit, mire a válasz "ba". És néz rám nagy szemekkel, hogy miért nem értem, hogy mit akar. :)

Többieket is mind puszilom, most mennem kell,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Évi!
Én a múltkor a Baba patika magazinban láttam egy jó gyógynövényes cseppet!Zalánnál is kipróbáltam és Alex is szedte!Most anyu szedi és jó!!
Csecsemők is szedhetik és terhesen is lehet!
Kizárólag gyógynövényekből van!
A neve:SINUPRET
Alkalmazható az orrmelléküreg és a légutak heveny és idült gyulladásainak kezelésére.A hatóanyagok gyulladáscsökkentő,nyákoldó hatásúak,megkönnyítik a letapadt váladék felköhögését,kiürülését.
Kicsit keserű az íze ezért mondjuk gyümilével érdemes adni!
Vendég

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van! Én beteg sajnos! :-( Iszom a teát ezerrel. Jól megfáztam:-( Remélem a babának nem lesz semmi baja.

Baba jól van az uh-n ezt láttuk, jövőhéten megyek Valent dokihoz:-) Remélem ott is minden ok lesz.

Gratulálok azoknak akik mostanában szültek! Jó egészséget nekik!!:-) Sok tejcsit!!!:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Sára!

Nagyon sajnálom szegény Vincit, mielőbbi jobbulást kívánok! Teljesen normális, hogy nem akarnád bent hagyni, nem is értem ezt a banyát, hogy volt képes erre..
Nem is gondolkodom rajta tovább, mert elbőgöm magam. Utálom, ha bántanak egy kisbabát.

Timi!
Ez lehet a bürokrácia, ami már az ovit sem kíméli.
Anyu óvónő, ő is meséli, hogy többször volt már náluk olyan kisgyerek, akiről sejthető volt, hogy autista. Az óvodapszichológus egyszerűen nem volt hajlandó felvállalni, hogy ezt leírja a szülőknek. Nem értem, akkor mire van ott.
Anyu mondja, hogy ez elég nagy gond szokott lenni nekik, óvónőknek is, mert a szülőknk el kell mondaniuk az észrevételeiket, de ők nem niylváníthatják a gyereket autistának.

Ha gondolod, hogy plusz segítség lehet, megkérdezem a barátnőmet / ő a fejlesztő pedagógus/, hogy tud-e mondani bármit erre a helyzetre.

Anid!

Kicsit kellett gondolkodnom, kivel is állok szemben, de aztán beugrott! :D :D :D :D :D :D :D
Szorítok nektek februárra!
Kata nagyon jó fej, hogy megtörli magát! Ez már szerintem nagy dolog, mert tudatosul benne, hogy a vegetatív dolgok ilyen eredménnyel járnak! :)

Mi nyáron kezdtük Botit leállítani a pelusról. Szerencsére Balatonon voltunk, ezért nem volt gond a balesetek utáni takarítás..
Ő akkor lett két éves. Nagyon tetszett neki a pelus nélküli szabadság , ezért azóta nem is szereti a pelenkát. Napközben kis alsónadrág van rajta - állati aranyos mini gatyóka -, kivéve alváskor és ha elmegyünk itthonról. Úgy látom, ez nem zavarja meg őt, mivel már akkor is szól, hogy bepisilt, ha pelusban van. Na, persze még csak akkor jelentkezik, ha már bement a megfelelő dolog, de már nagyon zavarja.

Én is azt hallottam, hogy két éves kor előtt azért nem kell gyötrődni ezzel, mert a belső szervek is ennyi idős korra erősödnek meg annyira, hogy már nem ereszti el azonnal a pisit vagy kakit a gyerek. /Timi, jól mondom? Légyszi javíts ki, ha hülyeséget beszélek! /

Azt is hallottam, hogy a gyerekek átlagban 3 éves korukra - vagyis oviba menés idejére - lesznek biztosan szobatiszták, de csak nappalra. Van, aki éjszaka még nem az, de állítólag ez nem gond az ovinak. Nekik az kell, hogy nappalra megbízhatóan szobatiszta legyen a lurkó.

Nyilván ez nem kötelező, persze hogy vannak gyerekek, aki hamarabb elérik a kívánt állapotot :)

Szóval hajrá mindenkinek!

Prücsök!
Nálunk akkor szoktak lenni hasmenésnek tűnő helyzetek, ha Boti egész nap gyümölcsleven él. Most már persze résen vagyok és csak a három főétkezéshez kap gyümölcslevet, a többi iszi víz.

Remélem, semmi érdemleges oka nincs és a gyerekorvos megnyugtat majd.

Ne haragudjatok, de most mennem kell. Bocsánat azoktól , akiknek nem reagáltam, igyekszem pótolni majd!

Szép napot mindenkinek!

Kinga
kgk

Kedves Kismamik,
Én most a 24. héten járok, és a II. sz. női klinikán fogok szűlni Bakos István doktor úrnál.
Van esetleg olyan kismama, aki tudna egy -két infót adni, hogy a klinika milyen? A dulák? A higiénia? Milyenek a szülőszobák?
Előre is köszönöm!

Köszi a választ
mivi

Mivi, nézd meg az eggyel lejjebbi fórumot is.

Dúlák témakörhöz nem tudok hozzászólni. Szülőszoba higiéniája teljesen OK, mosdóké is, takarítás olyan söprés nélküli maszatolós, de ez sem rendkívüli.

Szülőszobáról részletesen kicsit visszaolvasva (max. júniusig) is találsz infót, még képet is, meg az eggyel lejjebbi fórumban is van friss infó.

Brik, jobbulást!

Hogy van Vince?

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Mtm köszi!!

Ezen a héten nem dolgozok:-( Addig pihizek :-) Ez jó nekem és Álmosnak is!!:-)

Kérdeznék valakinek volt köztetek olyan aki érezte hogy megfordul a babája odabent? Milyen érzés csak mert ma olyan fura érzésem volt, de nem tudom hova tenni:-)

Képzeljétek olyan jól el tudok már most beszélgetni a kisfiammal. Mindenre reagál, olyan édes:-) Valaki hallaná biztos hülyének nézne:-) De engem nem érdekel :-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Brik!
Hú,hogy megy az idő!
Már csak 75 nap! :lol:

Mivi!
Szerintem jó helyen vagy a klinikán,de ahogy Tücsi írja olvass vissza és sok mindent írtunk már! :lol:
Vendég

Szia!

Alziza kevesebb, mint 75. Már csak 68 nap, csak nem volt időm átirni, majd átirom:-)
De igazad van már nagyon telik az idő, hamar itt van:-)

Erika veletek mi a helyzet? Mennyi van még hátra?

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Brik! Már tényleg nincs sok hátra! :D
Nekem egyszer volt olyan érzésem éjszaka, hogy most valamit nagyon dolgozik a kislegény a hasamban, annyira kinyomta a talpát, kezét vagy a könyökét, hogy az már szinte fájt, tisztára hegyes volt a hasam. Valószínűleg akkor fordult meg, mert a köv. uh-n már fordítva volt :)

Csajok! Lenne egy kérdésem: van valakinek tapasztalata a Helen Doron-nal kapcsolatban??? Ez egy angol nyelvű ovi, aminek van már kisebb korban is foglalkoztató órái és erősen gondolkozom, hogy benevezem Sanyikát.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Huncut!!

Mi már a kislányommal második éve járunk Helen Doron angol órákra.Nagyon jó és sokat beszél azóta angolul!
ivett&fanni

Szia Ivett!

De jó! Szerinted (már tapasztalt anyukaként) milyen idős korban érdemes elkezdeni járni rá?

Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Brik!

Jobbulást kívánok, igazad is van, hogy nem mész dolgozni. Most semmi nem fontosabb nálatok!
Náthás és influenzás panaszokra van ez a fura nevű oscillococcinum, ami egy nagyon jó homeos szer. Ha jól tudom, lehet használni terhesség idején is.
Azért mindenképpen kérdezd meg a patikust, hogy biztos így van-e!

Én éreztem anno, hogy Boti pár napig kétszer olyan erősen dolgozik, mint szokott. A következő uh-n látszott, hogy tényleg megfordult.

Én is beszéltem hozzá és esküszöm, hogy reagált is rá! Meséltem neki, hogy apát Kristófnak hívják, anyát Kingának, ő pedig a Kisbotond. Erre rúgott egyet!
Biztos sok érdekes jelet fogsz te is tapasztalni, ha mesélsz neki!

Mivi!
Először is gratula a babádhoz! Tényleg jó hely a Klinika, én nagyon elégedett voltam velük. Dúláról nem tudok semmit. Igazából nem is találkoztam olyannal, amikor bent voltam, aki dúlával jött volna. Persze ettől még lehetett.
A kismamák "nálunk" inkább szülésznőt szoktak fogadni a dokin kívül és bárki mesél a szüléséről, mindenki a legnagyobb elismeréssel említi a szülésznőket.

A szobák teljesen normálisak. Nincs kosz, minden szobához van saját fürdőszoba.
A szülőszobák kifejezetten szépek. Nem ridegek, szépen be vannak bútorozva. Én mondjuk nem töltöttem ott sok időt, mert császárral szültem, de előkészítőn megmutatták ezeket is és nagyon jól néztek kis. Még arra is van lehetőség, hogy zenét hallgass az ottléted alatt. Vihetsz saját CD-is, de a nővéreknél komplett cd tár van!

Egyébként nem tudom, láttad-, hogy vannak mindig szülésre és babagondozásra vonatkozó tanfolyamok. Itt bemutatják a gyermekágyas szobákat és a szülőszobákat isemellett elődűsok is vannak, régen volt kismam torna is.
Ha van kedved, szerintem érdemes benézni rá. Nem zavarnak el, ha nem vagy ott minden egyes foglalkozáson. Én is csak kétszer voltam, egyszer előadáson, egyszer pedig a szobalátogatáson. Erre vittem a férjemet is / ezt lehet!/, hogy ő is lássa, mire számítsunk.

Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel, bárki, aki tud,szívesen válaszol rá.

Még egy sor: Tudtok valamit Ágibosziról? Úgy vettem észre, hogy nagyon eltűnt.

Na, most már dugulok, mert leakad a szerver.

Szép napot mindenkinek!

Kinga
kgk

Sziasztok!

Néhány héten belül fogok szülni dr. Tóth Péternél a SOTE II-n. Vele és a kórház szülésznőivel kapcsolatban szeretnék kérni tapasztalatokat Tőletek.
Köszi.
Mága

Mága
mága

Sziasztok!

Szia Mága!

A szülésznőkkel kapcsolatban:
Az összes szülésznőről csak jókat hallottam. Akkor is nagyon lelkiismeretesen foglalkoznak veled, ha nem fogadsz fel közülük senkit.
Én 3 éve szültem a Klinikán. Dömötör Margitot fogadtam fel szülésznőmnek. Azért láttam szükségét, mert úgy volt, hogy az orvosom pont a kiírt szülésemkor külföldön lesz. (aztán mégsem) Akartam valakit, akiben megbízhatok és végig ott lesz velem, hogy ne egy vadidegen, ügyeletes orvossal szüljem meg első gyermekemet. Margitot kb. a 35. héten kerestem fel, és kértem fel szülésznőmnek. Bevitt a vajúdót, a szülőszobákat megmutatni, minden kérdésemre készséggel válaszolt, mindent elmagyarázott, volt rám ideje. A szülésemig többször találkoztunk, beszélgettünk.
Rendkívül elégedett voltam Margittal. A 39. héten, amikor Margitka pont nem dolgozott, volt egy téves riasztás, amikor is az első telefonhívásomra 20 percen belül beért a kórházba.
A 40. héten, most már hétköznap és munkaidőben :D aztán tényleg megindult a szülés. Azonnal ott termett mellettem és végig ott volt velem a vajúdás alatt (6 óra). Ha szükségem volt rá, ott volt, ha viszont úgy látta jónak, a háttérbe húzódott, nem zavart.
Maximálisan kedves volt, és látszott, hogy érti a dolgát. Választott orvosom csak a kitolásra jött be (pont egy igen nehéz, végül szerencsésen végződő szülést vezetett le a másik szobában), egyéb dolga nem is akadt, mint a kislányomat kisegíteni, illetve engem összevarrni. Margitka vette gondjaiba a lánykámat, megtörölte, megmérte, felöltöztette stb, aztán magunkra hagyott a picurival a szülőszobában. Ott maradhattunk 2 órán keresztül, megszoptathattam a babám. Két óra elteltével vittek fel minket a gyermekágyas osztályra. Most januárban is Margitot fogom felkérni a második babám születésekor.
Összességében nagyon elégedett voltam mind a kórházzal, mind a szülésznőmmel. Mind pedig az orvosommal, akit nagyon szeretek, és akinek pedig azt köszönhetem, hogy sikertelen próbálkozások után mégiscsak megszülethetett az én kicsi lányom. Hadd írjam le az orvosom nevét is: Dr. Melczer Zsolt.
danusia

Szia Mága,

Néhány oldallal visszafele van egy táblázat amiben benne van mindenkinek az orvosa és a szülésznője is.

A szülésznőket mindenki dícséri, sokan szültek Etánál, én spec. Éberling Katát javasolnám, mert én nála szültem, de kérdezd meg a dokidat, hogy ő kivel dolgozik szívesen, érdemes azt is megfontolni.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok csajok!

Új tudományunk van, a hasról-hátra fordulás. (most már ideje volt, mert egy kicsit elkezdtem izgulni) Igaz, hogy még csak véletlenszerűen megy és mindig sir amikor sikerül, mert megijed. :)

Azt mondjátok meg nekem, hogy amikor jön a bébi foga és piros a feneke, akkor pontosan mi piros? A farpofák vagy a végbélnyilás környéke?

Előre is köszi!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Melczer doktorral én a terhespathológián találkoztam, ott is nagyon jó benyomást tett rám, Tömősváry doktorral együtt. Tulképp a fiatalok közül ő volt egyedül említésre méltó, hogy finom legyek.

A klinikán még új és valójában szerződéses, de az én orvosomat, Dr. Bakos Istvánt itt is csak nagyon ajánlani tudom bárkinek.

Vanda, fogzásnál nálunk a fenékkel nem volt semmi gond, de ha a végbélnyílás körül piros és fehér pöttyök is vannak, az lehet gomba is.

Tücsi
20150827140659

Huncut!

Én ugy gondolom,hogy akkor érdemes vinni a gyereket ilyen oktatásra ha már tud szépen érthetően beszélni!
Mi 3 évesen kezdtük el de a kislányom már 1,5-2 éves korára elég folyékonyan tisztán beszélt!
ivett&fanni

Sziasztok!

Köszi Ivett! Az a helyzet, hogy a szomszéd utcában van egy ilyen óvoda és gondolkozom rajta, hogy érdemes lesz-e ide íratni Sanyikát. Azt persze nem tudom, hogy kb. mennyibe kerül :shock:
Nekik van egy másik helyszínen (az sincs messze) kicsiknek foglalkozásuk.
Sanyika egyenlőre csak alapszavakat mond (anya, apa stb), de egy próbaórára elmegyünk, hajt a kíváncsiság. Na meg még emlékszem mit szenvedtem mire meglett a nyelvvizsgám... nem kívánom ugyanezt a gyerekemnek.

Móni

Kép
Kép
huncut

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Vanda
Nálunk van ilyen pirosodás, végbélnyílás körül piros,de mikor 4 foga jön (ill.most nonstop jön) kicsit a farpofák is olyanok. Társulhat még ehhez takonykór, illetve fosás! :oops:

Nagy sikerünk van: orrfújás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Járunk manótornára is, ahol inkább én tornázom,mert a gyerekem csak viháncol! :lol: Ez csak olyan mondókázás, meg hasonló, de jó vicces! :lol:

Danusia
Egy a dokink és hasonló a véleményem! :lol:
Tóth Anna szülésznővel dolgozik együtt, jó páros, nem annyira mézes-mázosak,de azt hiszem Pontosak,körültekintőek,ügyesek, határozottak, secperc alatt jól döntöttek nálunk!
Anna mindig akkor jött be aszülőszobába,maikor akció volt, a doki meg oly gyorsan ott termett, amikor élesedett a helyzet(nyaralásból egyből hozzánk jött), és hála az égnek hogy kikapták császárral Katát, mert elakadt a második tolófájás közben!
Szerintem a hidegvérüknek köszönhető, hogy nem próbálkoztak tovább! A negyedik fájásra már aludtam is a műtőben! :wink:

Mivi
Higénia,ellátotttság,kaja, csecsemősök a nagy magyar átlag képét mutatják!
Sem nem jobb,sem nem rosszabb,mint atöbbi kórház, ami szimpi,hogy alátogatók nem mehetnek be a kórtermekbe!

Most csak ennyi,mert megyek finnül tanulni! :lol:

Kép
anid

Szia Anid!

Kalevala! Az egyetlen finn szó, amit ismerek! :)

Megtaláltam a pirosodás okát, a jobb alsó metszőfog egyik csücske fehérlik. Mikor a kicsi már nagyon nyűgös, akkor az ölembe ültetem és az ujjammal masszirozom az inyét. Látnotok kellene hogyan tartja a száját és hogy mennyire jól esik neki.
Érdekes, hogy mióta megtaláltam a fogat, azóta nem rág többet és a keze is kevesebbet van a szájában, mint eddig.

Köszönöm!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Az én szülésznőm Zsoldosné Eta! Nagyon jó szülésznő, megbizható, teljes lelkitárs én tavaly is vele szültem és most is vele fogok. Azóta is sokat beszélünk telefonon. Egy tünemény!! Mi nagyon jól kijövünk!

Mivi én szerintem is kérdezd meg a dokidat, hogy ő kvel szeret dolgozni, vagy kivel dolgozik. De én Etát szivből ajánlom!

Hát nehéz döntened majd , mert a klinikán nagyon jó szülésznők vannak! Ahogy látod a többiek is csak jókat mondanak a szülésznőjükről.

Timi!!

A nyákdugo minden esetben véres? És bármikor távozhat? Bocsi ha hülye kérdést tettem fel, de már nem nagyon emlékszem.

Remélem mindenki jól van :-))

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

sziasztok akik itt vannak!Olyan kérdésem van hogy ismeri valaki dr.Kazy Zoltánt a klinikán?Mi a véleményetek róla?Még senkivel nem beszéltem aki ismeri,és kiv. vagyok mindenki úgy rajong érte mint én?!
Második babát fogom nála szülni.

jujuka
jujuka

Sziasztok!

Vanda, gratulálok nektek a fogacskához! Anid, nektek meg az új tudományhoz!

Brik - nekem azt mondták legutoljára, hogy nem minden esetben véres a nyákdugó; az az egy amit én láttam távozni ;) nagyon halovány rózsaszínű volt, de még arra is azt mondták, hogy nem szükségszerű. És amit én olvastam az, hogy a végefelé szokott távozni. Ugye jól vagy?

Jujuka, nem ismerem a dokidat.

Tücsi
20150827140659

Sziasztok,

jó régen nem jártam erre, és sajnos még a tali képeit sem volt időm felrakni az oldalra. Akartam csinálni egy saját oldalt a talis képeknek, és akkor az összeset oda raknám fel, de valamiért nem sikerült a regisztrációm, aztán itt el is akadt a dolog idő hiányában. :( Majd igyekszem.

Gratulálok Tücsinek a babához!

Brik: Az én nyákdugóm olyan sárgás-rózsaszínes zselés izé volt. És vajúdáskor ment el. De állítólag van akinek már szülés előtt egy héttel eltávozik. Ugye te nem ilyesmire gyanakszol???

Vanda: A fogzásnál nálunk a hasmenéstől szokott Enyém Bálint popsija piros lenni, úgy általában az egész, van hogy szegénynek a zacsija is, és olyan pöttyös piros. Gratulálok az új tudományhoz és a fogacskához Nektek!

Jujuka: Sajnos én ezt a Kazy doktort nem ismerem, még hallani se hallottam róla. Sajnálom.

Rita: De jó, hogy jelentkeztetek! Azért jó lenne még találkozni Veletek mielőtt elrepültök a messzibe. Ha akartok talit, akkor tudok helyet foglalni a játszóházba, de Gabek is említett valami játszóház belépőket az Állatkertihez... Gabek? Én most a szervezést nem tudom bevállalni (már ha még októberben akarjátok), mert kb. okt. 25-ig nagyon zsúfolt az életem, ott kezdődik, hogy pénteken utazunk Esztergomba, aztán hétfőtől a Tátrába, aztán mostohatesóm lagzija 20-án, utána anyukámékhoz a hosszú hétvégére, 25-én meg 18 hós oltás... Hu, még leírni is sok volt :)

Egyébként tetszik, hogy írtad Máté saját nyelvezetét. Bí ugyanez, vannak dolgok, amikre saját szava van, és azt következetesen használja. Meg sokszor kiakad, ha nem értem, hogy mit akar velem közölni. Minden esetre a NEM szót már nagyon tudatosan mondja és remekül rázza hozzá a fejét, tehát azt mindig tudjuk, ha nem találtuk el mit akar... :) Nagyon kiváncsi vagyok Mátéra, jó lenne tényleg látni még Benneteket.

Huncut: Szerintem nem árt, ha hamar elkezd a gyerkőc angolul hallani dolgokat (vagy más nyelven, tök mindegy). Bálint pl. sokmindent megért angolul. Megmutat néhány testrészét, ha kérdezzük angolul, hogy hol van. És már mondja, hogy door. Imádja az ajtókat, magyarul is ez volt az egyik első szava. :) Én két éves korától tervezem, hogy foglalkozásra jár, itt az egyik magánbölcsiben Helen Doron van, sokan dícsérik. Gondolkodunk rajta. Egyelőre elég, amit itthon hall tőlünk vagy a mesékből (vannak, amiket angolul néz).

Sára: Vincusnak jobbulást! Sajnálom, ami Veletek történt :( Mi a helyzet jelenleg vele? Te és a pocilakó hogy vagytok?

Most mennem kell, mert lassan véget ér a fürdetés, és innentől csak anya van. :wink:

Szép estét!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés: Szombat este hazaengedtek minket, V lassan mar a korhazat is kiheverte és ujra a régi :)
Mostmar jol van, az a lényeg.

Bocs, most mennem kell, igyekszem majd benézni kicsit sürübben :oops:

Gabek, tali szervezés?? :)

Brik, jobbulast+++++, vigyazz magadra!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok! dr.Paragi Péter orvost ismeri valaki? Anikó
ancsurka69

Sziasztok!

Köszi lányok a segítséget!!!

Nem tudom biztos csak jobban izgulok mint máskor, meg többet idegeskedek. Azért kérdeztem mert ilyen nyálkás valami jött ki, de nem volt se véres se rózsaszín, csak sárgás. Meg átjött a szomszéd tegnap és azt mondta mintha lejjebb lenne a hasad. Mondjuk én nem azt látom, meg még a levegővétel is nehéz.

Viszont egyre jobban vizesedem és nem tudom mit tegyek ellene. Leginkább ez zavar, sajnos. Nincs ötletetek?

Hétfőn megyek a dokimhoz, hát kiváncsi vagyok mit mond. Remélem egyenlőre csak jót!!:-)

Most megyek és kúrálom tovább magam, de olyan nehezen gyógyulok!!

Puszi!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Jujuka!
Kazy doktorral egyszer találkoztam.Ő jött vizitelni amikor az örzőben voltam!Hát..,sokat nem tudok róla!

Brik!
Nekem a nyákdugóban mindíg volt valami rózsaszínes vagy barnás!
Remélem semmi gond Veletek!A dokit nem hívtad?

Sára!
Örülök,hogy Vince jól van! :lol:

Vanda!
Gratula a foghoz! :lol:
Vendég

Sziasztok,

Na szóval akkor legyen a következő tali az Állatkerti játszóházban. Bejárata inkább a cirkusz főbejárataához esik közel, attól van bal oldalt.

Időpontilag, mivel Ritáéknak még október jó, Lillóék 25én kapnak oltást, akkor 24-hez mit szólnátok? Ebéd után pl. fél 3-tól?

Írjatok ide, hogy kinek jó és kinek nem, akinek jó az időpont és szeretne 1 órás inygen belépőt kapni az mindenképp írjon nekem mailt, mert akkor azt intéznem kell.

Brik
Már én is korán vizesedtem, és csak az segített ha feltettem a lábam, szinte mindig. De Áginak vagy Lillónak volt valami krumpli kúrája, az is jót tett néhány napig.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Brik,
hívd föl a dokit feltétlenül!!

Gabek,
plíííííííz, NE 24-én legyen!! Az a nap az egyetlen azon a héten, ami nem jó. Legyen 25!! Léccci - lécci - léccci!
És nekünk későbbi időpont lenne jobb, Máté fél három - háromig aludni szokott. De legfeljebb "késünk."

Pusz
R

Kép

Kép
rita81

Szia Brik!

Milyen volt a távozó dolog? Kocsonyás? Mert ha jól tudom olyannak kell lennie.
Személy szeritn nekem a szülés előtt kb 3-4 héttel ment el és nem volt se véres, se semmilyen, max nagyon halványan barnás. (de ez sem biztos). Utánna kezdett el kinyilni a külső méhszályam. Na és az nyílt egy hónapig... :D Minden vizsgálat után azt mondta a doki, hogy akár már másnap szülhetek.

Azért hétfőn jó lesz ha megnéz az orvosod.
Hanyadik hétben is vagy pontosan? Mert írtad, hogy előrébb vagy, mint a vonalzód.
Esetleg jóslófájásaid nem voltak?

Remélem minden rendben lesz.

Sára!
Jobbulás Vincének! Homeopátia nem foglalkozik ezzel?
Sószoba tényleg jó!!!!

Most hírtelen ennyi. Mert iszonyatosan sok dolgom van...
Most már tényleg kezd lelkiismeret furdalásom lenni hogy keveset vagyok Imivel... Rengeteget kell tanulnom... :cry: :cry: :cry: :cry:

Tündi
Kép
Kép
_manó

Köszönöm mindenkinek a fogacska üdvözlését!

Manó, egyszer csak vége lesz a vizsgáknak.....

Lilló, elmúlt a pirosasság, mondjuk kentem neki. Amúgy sohasem használok krémet, lehet, hogy ezért múlt el neki ilyen gyorsan.

Ja, mostanában szopizás közben mindkét fülét szokta tépni. Komolyan, megfogja a fülét, az egészet, és tépi. Szopi végére mindig tiszta vörös. Szerintem nagyon viszket neki, érdekes, hogy játék közben nem csinálja. Tisztitom neki rendesen, türcsi csücskével, és nem megy bele viz sem. Ötlet?

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Vanda, szerintem rossz szokás a fültépés, legalábbis nálunk az volt. Aztán elmúlt.

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!!

Mano kocsonyás volt, de nem volt csak sárgás, joslófájásaim még nincsenek. Sokszor keményedik a pocim! holnap leszek 31 hetes.

Szerencsére rugdos rendesen!! Tényleg mennyinek kell lenni a mozgásnak egy nap?

Ezt a krumpli kúrát megkérdezem:-) Hátha segít nekem is. Nagyjából emlékszem rá.

Hétfőn doki aztán mond valamit. Remélem csak jót. Igaz már nem sok az a 9 hét:-)

Puszi nektek! És nagyon köszönöm, hogy megosztjátok velem ezeket a dolgokat!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Lemaradt, ha van esetleg valami szólok ám:-)Egyenlőre nyugi, nem fáj semmi, bébi mozog. És a hasam még fent van rendesen. Mondjuk megbeszéltem Álmossal hogy még egy pár hetet maradjon bent a jó melegben:-)
Szerintem szót fog fogadni:-))) Viszont megcsinálom a dolgom és pihizek:-)Fekszem. Du jövök:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Hűha, most nézem a naptárt, tegnap volt Brik-nap!
Isten éltessen sokáig, Brik!

Puszi!

Kép

Kép
rita81

Brik, kétóránként hat "bejelentkezést" kell számolni egy jó angolnyelvű odal szerint, azt tanácsolja, hogy ha az nincs meg, akkor hagyd abba a számolást és hívd a dokit vagy a szülésznőt.

De a gyereknek is van egy bioritmusa, ahogy a dokim bölcsen megfogalmazta. Ennek ellenére ő annak a híve, hogy a leghalványabb gyanú esetén is hívjam inkább. (mármint míg terhes voltam :) )
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Valaki kérdezte a szülőszobákat... így néznek ki:

Kép
Kép
Kép

Szórom szét frutti helyett... :)
Etelka fan vagyok! Mind a négy gyerkőcöt nála szültem! Soxor beszélünk telefonon, nagyon közel állunk egymáshoz! Csak ajánlani tudom.

Mi újság lányok? NÁlunk bolondok háza van. NÉgy gyerkőc... én sokszor érzem, hogy kevés vagyok rájuk...
Jaj, mennem kell, mert bömbi van...

jó éjt és mihelyt tudok, jövök!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Birk: tartogasd még azt a bébit, kislány! Ijesztegesd kicsit a hideggel! Jobb ott bent a melegben... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

LÁnyok!
Vannak klassz kombizsákok nagyon olcsón eladók.
Keressetek!
MOst tényleg megyek, mert az egész ház remeg... le-le-leeee... éhen hal a bébikém! :( :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Jo reg jartam erre, mert Lujzi is fogat noveszt, es eleg nyugos szegeny...

Vanda!
Koszi a megvilagositast!!! Mindenki azt mondja, h alul kozepen jon ki eloszor a fog, de Lujzinak is a ket also metszofoga helyen piros es kicsit duzzadt az inye. En meg nezem neki kozepen, h miert nem latszik meg semmi, pedig a jelek egyertelmuek... KOSZONOM!
Es GRATUALOK a fogacskahoz :D
Ja! Es Lujzi nagyon regota gyuri az egyik fulet szopi kozben, meg ha vmi baja van, sokszor sebes volt neki belul, hiaba igyekeztem minel jobban levagni a kormet.
Mostanaban abbahagyta...

Brik!
Nekem ket felvonasban tavozott a dugo, az elso fele jo 2 hettel korabban, a masodik fele asszem 1-2 nappal szules elott. Az elso kocsonyas-rozsaszines-barnas, a masodik inkabb szintelen.
En is azt hallottam, h akar 3 hettel elobb is tavozhat, van aki meg egy orara ra szul.
De nyilvan Ti meg egyben maradtok, igaz :wink: ?
Vigyazz magadra, es pihenj sokat!
Magneziumot nem szedsz?

Sara!
Pocaklako rendben?
V asztmaja? Hasznaltok porlaszto keszuleket? Bar nem is tudom, h az asztmara jo-e, de nekunk nagyon bevallt az azzal valo inhalalas. Az gyogyitotta meg Lujzit a nagy tudo-hurutjabol, es most is azt hasznaljuk amikor taknyos, mert sokkal hatasosabb, mint az orr spray.

Sziasztok, jo hetveget mindenkinek!

Kép
boga

Sziasztok!

Tegnap megvolt Zalánnak az EKG,és az UH!
Hát,sajnos a helyzet nem változott! :x :cry:
Ugyanúgy nyitva van a vezeték!
Még mindíg várunk!Ha nem nő össze,(márpedig erre már elég kevés az esély)akkor műteni kell,de azt mondja a doki,hogy ez majd csak akkor lesz ha közösségbe megy!
Továbbra is vigyázni kell,hogy bakteriális fertőzéssel járó betegséget ne nagyon kapjon el!
Hát,ez van!
Vendég

BRIK!Hát akkor utólag is boldog névnapot!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a jó kivánságokat!! Itthon minden oké. Habár nagyon várom a holnapot, amikor is du többet tudok mondani nektek! De remélem csak jót!!!:-)

Ctg- t jöőhét után szeretném ha elkezdenénk, azt mondta a doki hogy semmi akadálya. Tudjátok a tavalyi eset miatt jobb lesz.

Ma még pihizem, mert holnap megyek dolgozni.

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?