Sziasztok!
Sára!
Nagyon sajnálom szegény Vincit, mielőbbi jobbulást kívánok! Teljesen normális, hogy nem akarnád bent hagyni, nem is értem ezt a banyát, hogy volt képes erre..
Nem is gondolkodom rajta tovább, mert elbőgöm magam. Utálom, ha bántanak egy kisbabát.
Timi!
Ez lehet a bürokrácia, ami már az ovit sem kíméli.
Anyu óvónő, ő is meséli, hogy többször volt már náluk olyan kisgyerek, akiről sejthető volt, hogy autista. Az óvodapszichológus egyszerűen nem volt hajlandó felvállalni, hogy ezt leírja a szülőknek. Nem értem, akkor mire van ott.
Anyu mondja, hogy ez elég nagy gond szokott lenni nekik, óvónőknek is, mert a szülőknk el kell mondaniuk az észrevételeiket, de ők nem niylváníthatják a gyereket autistának.
Ha gondolod, hogy plusz segítség lehet, megkérdezem a barátnőmet / ő a fejlesztő pedagógus/, hogy tud-e mondani bármit erre a helyzetre.
Anid!
Kicsit kellett gondolkodnom, kivel is állok szemben, de aztán beugrott!
Szorítok nektek februárra!
Kata nagyon jó fej, hogy megtörli magát! Ez már szerintem nagy dolog, mert tudatosul benne, hogy a vegetatív dolgok ilyen eredménnyel járnak!
Mi nyáron kezdtük Botit leállítani a pelusról. Szerencsére Balatonon voltunk, ezért nem volt gond a balesetek utáni takarítás..
Ő akkor lett két éves. Nagyon tetszett neki a pelus nélküli szabadság , ezért azóta nem is szereti a pelenkát. Napközben kis alsónadrág van rajta - állati aranyos mini gatyóka -, kivéve alváskor és ha elmegyünk itthonról. Úgy látom, ez nem zavarja meg őt, mivel már akkor is szól, hogy bepisilt, ha pelusban van. Na, persze még csak akkor jelentkezik, ha már bement a megfelelő dolog, de már nagyon zavarja.
Én is azt hallottam, hogy két éves kor előtt azért nem kell gyötrődni ezzel, mert a belső szervek is ennyi idős korra erősödnek meg annyira, hogy már nem ereszti el azonnal a pisit vagy kakit a gyerek. /Timi, jól mondom? Légyszi javíts ki, ha hülyeséget beszélek! /
Azt is hallottam, hogy a gyerekek átlagban 3 éves korukra - vagyis oviba menés idejére - lesznek biztosan szobatiszták, de csak nappalra. Van, aki éjszaka még nem az, de állítólag ez nem gond az ovinak. Nekik az kell, hogy nappalra megbízhatóan szobatiszta legyen a lurkó.
Nyilván ez nem kötelező, persze hogy vannak gyerekek, aki hamarabb elérik a kívánt állapotot
Szóval hajrá mindenkinek!
Prücsök!
Nálunk akkor szoktak lenni hasmenésnek tűnő helyzetek, ha Boti egész nap gyümölcsleven él. Most már persze résen vagyok és csak a három főétkezéshez kap gyümölcslevet, a többi iszi víz.
Remélem, semmi érdemleges oka nincs és a gyerekorvos megnyugtat majd.
Ne haragudjatok, de most mennem kell. Bocsánat azoktól , akiknek nem reagáltam, igyekszem pótolni majd!
Szép napot mindenkinek!
Kinga