Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is gratulálok minden újdonsűlt anyukának! Nagyon szépek a babák, pocakos mamák.
Szülinaposokat isten éltesse sokáig!

7 hónaposak lettünk, gondoltam hozok nektek pár képet.
Van 2 fogunk, hatalmas az étvágyunk. Alvás kicsit nehézkes, de nem éjjel, hanem nappal, mert az igazgató úr csak ölben hajlandó aludni. ( Nem tudom hol rontottam el )

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
susytunder

Nagy-nagy gratula Katicáéknak a kis hölgyhöz! Sárikának pedig boldog szülinapot!!!
Vendég

Susy!
Tündéri Kristóf!
Miket csinál már? Ül? Nagyon szép kis kerek pofija van! :wink:

Tüccs!
Megnéztem, Mali még előtted van a sorban... :wink: :P

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Katica, gratulálok Anna Borókához és a szép szüléshez! Gyönyörű szép a kisasszony!
Sárának pedig boldog szülinapot!

Susy, hűha, milyen jóképű ez a kissrác! :shock: :wink: 8) Édes kis húsgombóc! ;)
Altatáshoz annyit, hogy bár az én Márkom nem egy mintagyerek, ha alvásról van szó, de ő 2-3 hete kezdett egyedül elaludni, ami pontosan azt jelenti, hogy nem ölben, ringatva, hanem a nagyágyban hempergés után hozzánk bújik, és "megadja magát az álommanónak". :roll: :wink:

Tüccs, Dóri egy kis cukorfalat! De pedig szuper csini vagy! :shock: :wink: :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Susy, nagyon "jóképű" kiskrapek Kristóf.
Lajura már bőven elmúlt egy éves amikor leszokott róla, hogy nap közben, ránk feküdve, a hátát simogattatva aludjon el. Az esti lefekvéssel nem volt gond. Bár azt hozzá kell tennem, hogy még soha nem aludt el a saját ágyában. Vagy a nappali ülőgarnitúráján, vagy a mi ágyunkban éri utól az álom. Az ágyába csak elalvás után tesszük be.
Vendég

sziasztok,

Először is köszi a dicséreteket Dóri nevében is.

Kicsit megkésve de én is boldog szülinapot kívánok Sárikának!!!

Azt hiszem én leszek a soros kismami, tegnap voltunk dokinál, 1ujjnyira nyitva a méhszáj. :( Rámparancsolt, hogy fekvés szigorúan mert gáz lesz. Jövő héten kapok tüdőérlelő injekciót , rá 1hétre megint látni akar, utána befektetés lesz.
Kicsit bepánikoltam, mert még nagyon korainak találom ezt a méhszáj nyílást. :(
Szóval most fekszek, csak etetni kelek fel Dórit, a bébiszitter pedig délelőtt-délután itt van/lesz mindennap.

Apára marad minden beszerezni való. Jó sok dolog hiányzik még...

Suzy
tényleg nagyon szép kisfiú Kristóf. Olyan kis eszes nézése van. :)

KépKép
tüccs

Tüccs,
VIGYÁZZ MAGADRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Feküdj sokat, és ne foglalkozz mással!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Susy,
nagyon édes Kristóf! Hű, Ő is csak most született, aztán már ilyen nagy!!!!

SÁRIKÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT ÍGY UTÓLAG IS!

Kép
Kép
nircee

Tüccs: attól függ, hogy a külső vagy a belső méhszáj... A külső méhszáj kinyílása többedik terhességnél egyáltalán nem ritka, de azért természetesen az orvosod utasítása dönt!
Az ikerterhesség eleve veszélyeztetett terhesség, szóval tessék nagyon vigyázni!

Alvás: hát én nem panaszkodom, Lolo sokáig úgy aludt el (délután is, este is), hogy mellé kellett feküdni és a hátát simogatni, és amikor elaludt, akkor tettük be a kiságyba. Aztán egyik napról a másikra már nem igényelte, szépen beraktuk a kiságyba, otthagytuk (még dumált, énekelt magának kicsit - bébiőr persze be volt kapcsolva). Most ott tartunk, hogy ha megkérdezzük, megy-e tentizni, magától szalad a kiságyhoz, mászik fel, aztán sorolja, hogy "culi, isza, taka, baba" - ezek kellenek a lefekvéshez ;). Ellenőrzni, hogy minden megvan-e, kap puszit, aztán közli, hogy szia-szia, és már mehetünk is ki, ő meg alszik. :)
Ez csak pár hónapja megy így, megvannak a rituálék, amiken át kell esni, de nagyon simán megy a lefekvés. Néha persze van visszaesés, amikor valami miatt nem akar bemenni a kiságyba, vagy ki akar jönni, de egy kezemen meg tudom számolni...
Néha olyan időszak is van, hogy hajnalban oda akar jönni közénk, de egy-két nap "keménykedés" után abbahagyja a próbálkozást. Ha ilyenkor engedek, akkor másnap, harmadnak újra bepróbálkozik. Ha nem, hanem inkább odaállok az ágyához, simogatom a hátát, csitítgatom, amíg visszaalszik, akkor egy-két nap alatt rájön, hogy jó neki a kiságyban. :)
Sajnos nem tudok neki engedni, ugyanis ha az ágyunkba jön, akkor az én fekhelyem kellős közepén akar aludni, máshol nem jó neki - szóval ha nem akarok a nappaliban aludni végleg, akkor le kell törnöm ezeket a próbálkozásokat. ;)
Vendég

Sziasztok!
Tüccs!
Vigyázz magatokra!Nem lesz semmi gond,meglátod!Hallgass a dokira és akkor minden rendben lesz!tudom könnyű mondani,de próbálj meg mindent a babák érdekében! :wink: Jó lenne kihúzni még 10 hétig,de legalább 8!Nyugi!Rendben lesz minden! :wink:
Henus!
Sajnálom,hogy összejött minden,de ez az idő engem is teljesen depissé tesz!Részvétem a polgármester miatt!Nem terhelsz le senkit szerintem,ha egy kicsit panaszkodsz és kiírod magadból a bánatodat!Azért IS vagyunk itt!NEM????? :wink: :D
Susy!
Nekem Roli és Anett aludt sokáig úgy ,hogy én lefeküdtem és a mellkasomon aludtak el úgy mint Pilláéknál!Délutáni alvás mindég így kezdődött,majd amikor elaludtak rendszerint lecsúsztattam őket magamról és aludtak szépen tovább!Esti elalvás érdekes nem így történt soha!Szerintem nem rontottál el semmit,nyugi.Majd kinövi ezt is! :wink: :D
Egyébként nagyon szép fiú,fájhat majd a fejed! :wink: :lol: :lol:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszönjük a sok dicséretet.
Alvással kapcsolatban, nálunk nem úgy van, hogy rajtam alszik, hanem ölben ringatva. 4 hónapos koráig letettem és elaludt magától, aztán valami bekattant nála, és csak így hajlandó. Néha kicsit nehéz, de én örülök, hogy bújik hozzám, és ölel, de volt aki leharapta a fejem, hogy úristen mit gondolok én így altatni a gyereket!!! :shock:

Giga
Nem, még nem ül stabilan. Ha valamivel elfoglalja magát akkor megül, de ha hirtelen észbe kap, hogy hopp ülök, akkor már borul is. :) Nagyon lusta, kényelmes kiskrapek. Mostanában azt csinálja, hogy felhúzza a lábát, kezés, és előre hátra billeg, majd elkezd tolatni. Előre nem halad, csak hátra.
Nálatok mi újság? Bulcsú is nagyon édes a képeken. ( szoktam kukucskálni )

Lányok autósüléssel kapcsolatban kérdeznélek titeket. Nagy a dilemma. Concord Ultimaxot akartnuk, de azt hallottam oldalról nem olyan jól véd. A másik variáció a Römer King TS Plusz, a harmadik pedig a kiddy infinity pro. Vagy esetleg tudtok jobbat? Kinek milyen vált be?
Előre is köszönöm!

Kép
Kép
susytunder

Sárikának így utólag boldog születésnapot kívánok!

Tüccs! Hát le a kalappal! Őszintén szólva egy kicsit frusztráló az a feltett kép! Én minimum kétszer, de inkább háromszor akkora vagyok széltében, mint te, pedig nekem „csak” egy van! Dóri is nagyon bájos. Nagyon édes a mosolya.
Nagyon vigyázz magadra! Amúgy nekem is azt mondta a dokim, már 1 hónapja, hogy egy ujjnyira nyitva van a méhszáj, de ahogy Verna is írta, többedik terhességnél ez normális. De persze ennek ellenére pihenj, amennyit csak tudsz. Dóri hogyan fogadja, hogy nem úgy foglalkozol vele, ahogy eddig? Nálunk most próbálom bevezetni, hogy Anya mesét olvas és tornyot épít, Apa focizik, fogócskázik és dögönyöz. Hát még nem mondhatom el, hogy maradéktalanul megértette ezt a kicsi fiam.
Ki a dokid, mert nem emlékszem, hogy írtad volna.

Giga! Én is olvastam a blogodat. Hát én eddig is tartottam a kétgyerekes anyuka léttől, de most aztán már komolyan aggódom, hogy mi lesz. Nircee hozzászólásai is erősítik bennem ezt az érzést. Azt hiszem kezdhetem felkötni a gatyámat… Tüccs, te meg triplán!

Susy! Nagyon helyes az igazgató úr! Boldog hófordulót kívánok neki! Nekünk Römer King autósülésünk van, nekem az nem tetszik benne, hogy nem lehet eléggé dönteni a háttámlát, így amikor Dani elalszik, előfordul sokszor, hogy előrebukik a feje. Amúgy hál’ Istennek más/rossz/jó tapasztalatom nincs vele kapcsolatban.

Alvás. Nálunk ez nagyon jól működik már elég régóta. Szólok neki, hogy menjünk aludni, és ő szépen jön és bebújik az ágyába (ti. kivettünk egy pár rácsot). Délután és este is lehúzom a redőnyt, sorba vesszük, hogy megvan-e mindenki (két cica és egy oroszlán+ kedvenc takaró), ha ezek megtörténtek, akkor még egy gyors „iszi” és már alszik is. Ja és egy kis éjjeli fény világít az ágya mellett, ha jól emlékszem ez oldotta meg végleg az alvós problémánkat anno.

Hiszti. A „hisztikorszakon” túljutott anyukáktól kérdezném, hogy ti mit csináltok abban az esetben, ha gyermeketek önállósági törekvései az eget verdesik. Pl. szeretné becsukni kilinccsel az ajtót, de nem éri fel és nem engedi, hogy segítsek és visítva, üvöltve közli, hogy „Dani tudja”. Ugyanez öltözködés és még sorolhatnám. Ezt hogyan lehet szerintetek átvészelni/megoldani. Mert az az igazság, hogy kezd elfogyni a türelmem. Bezzeg enni nem akar egyedül…

Segítséget szeretnék kérni gyed/gyes/TGYÁS ügyben. Eddig a munkahelyemen TB kifizető hely volt, de most már megszűnt ez, és így nem tudok hiteles információhoz jutni. A fórumokon össze-vissza írnak mindent, a könyvelőnknek meg dunsztja sincsen. Szóval: Dani november 15-én lesz 2 éves, Marcival december 3-ára vagyok kiírva. Tehát Danival nov. 15-ig gyeden vagyok. Elvileg 1 hónappal a szülés előtt el lehet menni TGYÁS-ra, tehát a folyamatosság az meglesz. A kérdés, hogy Marci után a TGYÁST és a gyedet miből számolják? Dani után gondolom, csak a családi pótlék marad. Ha tudjátok, légyszi osszátok meg velem ezt az infot! Előre is köszi a segítséget!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Tüccs, nagyon szép Dóri a képeken... :wink: és te is csini vagy :wink:
Én is azt akartam kérdezni, hogy Dóri hogy fogadja a te újabb állapotodat, és hogy kevesebbet tudsz vele foglalkozni?

Susy, hát nagyon megakadt a szemem a kisfiadon. Nagyon helyes kis kölök. :wink: Kis vasgyúró. Altatásnál nem rontottál el semmit. Ráadásul, ha te is élvezed ezt a helyzetet ne érdekeljen mit mondanak mások. Ez nehéz, de én is most jutottam el oda, hogy egyáltalán nem érdekel mit gondolnak mások. Pedig már a saját tesóm is vette a bátorságot és bírálta a nevelésemet. Ezt nem azért teszik az emberek mert rossz amit te csinálsz, csak a konzervatívabb, már megszokott módszerekhez vannak hozzászokva. ennél fogva nehezen fogadják, és hiszik el, hogy más módszerekkel ugyanazt el lehet érni. Amúgy most elkalandoztam, bocsi, ezt csak a beleszólás kapcsán mondtam. :oops:
JA, ülés nekünk is Römer King van, és nagyon szeretjük. VAlóban nem nagyon lehet fektetni, de ez a legyen a legkisebb baj... :wink:

Mali, nem állítom, hogy mi túl vagyunk a hiszti korszakon, de amik a nyár elején mentek már sehol sincsenek. :lol: Csak azt tudom javasolni pl kilincs ügyben, hogy ajánljál kompromisszumot: Dani csukja be, de anya felemel. Hátha elfogadja. :wink: Hát ha nem akkor csak a "majd el fog múlni, türelem" szlogent tudom mondani... :D :D

JA Susy még neked akartam, hogy alvás nálunk sokáig ölben, sötétben, aztán sétálva, aztán fénynél, aztán tv-nél. Kb egy éves korától csak mellé fekszem. De Szonja még cicivel alszik el... :wink:

Tiop, ne is mondd ezt a szomorkás időt... :x tegnap már annyira voltam, hogy délután elmentem a boltba és vagyonokért vettem édességet. :oops: :? Aztán este fél 10-kor még palacsintát sütöttünk. :oops: :oops: Na akkor elhatároztam, hogy egész héten ilyen sz@r idő lesz, nem lehet ezt minden nap csinálni, mától kimozdulunk, akkor is ha esik. NA el is mentünk az oviba. Csak szitált az eső, ott is kint voltak a gyerekek az udvaron. Szonja is jól érezte magát, el is aludt már fél2-kor. :wink: :wink:

thenus

Mali
A mostani gyedből számolják. Egészen pontosan, amit most kapsz, annak a 70 %- át fogod tovább kapni. Nekem a saját könyvelőm mondta, családon belül aktuális a téma, ezért kérdeztem meg, és ő így mondta.

Kép
Kép
susytunder

Mától csak fekszem, ez így lesz amíg csak itthon lehetek. A bébiszitter fél10-fél12-ig van, aztán ebéd-alvás Dórinak , és 4-től 6-ig újra itt van. Addig meg általában hazaér a párom.
Szerencsére elég jól elvannak, még nem vettem észre Dórin,hogy megviselné Anya "nem-foglalkozása vele". De azt hiszem ez nem fog nyomtalanul eltűnni. :roll:
Remélem csak a külső méhszáj nyílt ki, el is felejtettem kérdezni. C1110 van a lapomon. Majd utánanézek. Kaptam valami lórúgás gyógyszert is a keményedések és görcsök ellen.
Mali: Szabó a dokim.

A napokban nekiállok blogokat olvasni, eddig nemigen volt rá időm... legalább most lesz.

Amúgy sokan írtátok, hogy milyen vékony vagyok ikerterhesen is, hááát ez szerintem már túlzottan is vékonyság, szóval örülnék pár plussz kilónak. De nem ragozom tovább ez legyen a legnagyobb bajom.

Megyek, fel kell kelteni Dórit.

KépKép
tüccs

Mali: a fizetésedből számolják a GYED-et, TGYÁS-t, amire be vagy jelentve (nekem tb-szakértő mondta). ;)
Könyvelők nem mindig up-to-date-ek ezekben az ügyekben, ezt én is tapasztaltam... ha én anno hallgatok a könyvelőre, akkor most minimálbér után kapnék gyed-et... ;)
Tb-szakértővel kell tanácskozni, de leginkább a tb-folyósítónál tudják megmondani.

susytunder: ezt neked is mondom, egészen biztos vagyok benne, hogy a könyvelő rosszul mondta. A GYED-ből nem számítanak semmit.
Vendég

Még az előzőhöz annyit, hogy a TGYÁS/GYED igénylésekor a munkáltató ad egy igazolást, hogy mennyi papíron a jövedelmed - ha nem kifizetőhely, akkor nem is tudják, hogy mennyi GYED-et kapsz, ezt tudom, mert én minden hónapban kapom a munkáltatótól a nullás igazolást, és a tb-től közvetlenül a GYED-et.
Szóval a munkáltató által adott igazoláson a bejelentett bér fog szerepelni, és az a TGYÁS/GYED számításának az alapja.
Vendég

Tüccs: ha C1110 akkor - ismereteim szerint - sajnos a belső is nyílóban van. Az nem jó hír, de fekvéssel tényleg sokat tudsz segíteni!!!
Vendég

Verna
Lehet igazad van, de ezt nem csak a könyvelő mondta, hanem mondom családon belül kellett és igenis az első gyerek után számított gyednek a 70 %- át kapja második gyerek után. És ez már aktuális. De igazad van TB szakértő tudja a legjobban.

Kép
Kép
susytunder

susytunder: szerintem ott valami más is lehetett, táppénz, szabadság, passzív gyed...
Ha valaki egy napot sem dolgozik, hanem GYED/GYES alatt igényli a következő gyerek utáni ellátásokat, annak a szerződés szerinti bére lesz az ellátások alapja - most kíváncsiságból utánanéztem, hogy jól tudom-e, és megerősítést találtam mindenhol. Mondjuk a GYED-nél ugye van egy plafon (TGYÁS-nál nincs).
(Érdemes az Indexen v. a Családineten Szakbarbárt megkeresni, régebben nekem is adott tanácsot, végül egy másik tb-szakértő segített, amikor konkrétan kellett számolni, hogy járok jobban, de őt sajnos nem tudom ajánlani, mert most nem dolgozik ezen a területen...
Vendég

Verna
Nahát akkor ez tök jó. Ezek után kiben lehet megbízni, egyszerűen mindenki mást mondd, de igazad van. Tudod az a legjobb, hogy unokatesómnak nov- től lesz aktuális a dolog, és neki akkor mondták ugyanezt amikor először igényelt gyedet.

Kép
Kép
susytunder

Hello mindenkinek!
Jaj, Lányok, ne írjátok, hogy megerősítettem bennetek a félelmet a 2 gyerekkel kapcsolatban, főleg azt ne, hogy megerősítettelek abban, hogy nem kell (még) kistesó. Ez túl nagy felelősség a vállamon, és SENKIT nem szerettem volna elrettenteni! Az, hogy ÉN így élem meg, nem jelenti azt, hogy TI is így élnétek meg. Ráadásul tudom, hogy néhány hónap múlva könnyebb lesz. Egy újszülöttel sajnso rengeteg gond van, ezt el kell fogadni. Csak nekem ez most egy kicsit nehéz.

Egyébként, hogy még tetézzem a dolgot, az elmúlt 3 éjszaka maga volt a pokol, de főleg a tegnap éjjel! Az túltett mindenen!!!! Elaludt este 8-kor, majd 3/4 12-kor felébredt, és 1/4 2-ig fent voltunk. Aztán 2-kor ismét felébredt, és 1/4 4-ig kukorékolt. Végül 3/4 7-kor kelt, ez már egy kicsit barátibb alvás volt. Nem is az a baj, hogy "csak" ébren van, hanem, hogy üvölt. Szó szerint. Éjjel tör rá a hasfájás, pedig bevetettem már homeopátiát, Infacolt, masszázst, tornát, simogatást, ringatást, mindent, de nem hagyja abba az üvöltést. Aztán persze óriási rotyogtatással bekakil, aminek néha átöltözés is a következménye, de akkor fel is ébred, és kezdődik előről minden. Már le sem írom, hogy érzem magam..... Hogy ne ébresszük fel a többieket, lemegyünk a földszintre, a bejárat melletti kisszobába, ami a legtávolabb van az emelettől, így nem ébresszük fel a többieket. Én persze végigsírom ezt a procedúrát, és könyörgök neki, hogy aludjon már el, persze ezt óriási szemekkel végighallgatja...... Ááááááááááááááááááááááá!!!!
A férjem felajánlotta, hogy pár éjjel átveszi a műszakot, sé lefejt tejjel megeteti, de nekem fontosabb, hogy ő nappal kipihent legyen, legalább az egyikünk ne omoljon össze.

Egyébként rájöttem, hogy mi a bajom, de nem tudom, le merjem-e írni, mert mindenki nekem fog esni.
Na mindegy, leírom: a szoptatás. Nekem egyszerűen nem okoz örömet, sőt, egyenesen utálom. Utálom, hogy nem tudom kontrollálni mennyit eszik, utálom, hogy csak tőlem függ az élete, utálom az állandó fájdalmat a szoptatások elején és végén (szó szerint lever a víz olyankor). Utáom, hogy már szinte csak kenyéren és vizen élek, hogy ne fájjon a hasa. Én nem érzem (Marcinál sem éreztem, alig vártam, hogy vége legyen) azt a mindent elsöprő melegséget, hogy összebújunk, csak a fájdalmat, és a kellemetlen érzést, mikor a mellemhez ér. Soha nem szerettem, ha a mellemhez érnek, a barátaimnak sem nagyon engedtem, egyszerűen összerándultam olyankor. Mikor tehát eljön a szoptatás ideje, már érzem, hogy egyre feszültebb leszek, és igyekszem húzni-halasztani a dolgot. Ha nem kellene szoptatnom, sokkal jobb lenne.
Ugyanakkor tudom, hogy ha abbahagynám, azt sosem tudnám megbocsátani magamnak. Hogy nem adtam meg a Fiamnak mindent. Főleg, hogy jól szopik, van tejem. Nagy luxus lenne.
Tudom, hogy ezzel sokatokban ellenszenvet kiváltok ki, akinek nem volt teje, amiatt, akinek meg volt, amiatt. Nem fogom abbahagyni, de már várom, mikor lesz vége. Most annyit trükkölök, hogy néhány etetésre lefejt tejet adok, így a mellem is pihenhet egy kicsit.

Tiop,
jó a vonalzód! :wink:

Tüccs,
a C1110-zel nem szabad viccelni! Minden rendben lesz, ha fekszel, de ezt most vedd nagyon komolyan! Milyen gyógyszert szedsz?

Tgyás,
mi most intéztük (korábban nekem is kifizetőhely volt a munkahelyem), de fogalmam sincs, mennyit fogom kapni. Nem is érdekelt, mert tök mindegy, kapok, amennyit kapok, úgysem tudok rajta változtatni. Én egyébként amint ismét terhes lettem, visszavetettem magam táppénzre, így megszűnt a GYED. Szóval fogalmam sincs, mi lesz a számítás alapja. :roll:

Kép
Kép
nircee

Ja, még annyit hozzátennék Simihez, hogy a nappalokat szépen átalussza, mint a kisangyal. Mondtam is neki, hogy nappal nagyon szeretem, de éjjel legszívesebben kitenném a ház elé, hátha kell valakinek - bár ilyen sírósan nem hiszem, hogy elvinnék. :wink:

Kép
Kép
nircee

Nircee, engem egyáltalán nem leptél meg. NEkem viszont egy dolog eszembe jutott, és csak tanácsként mondom. Nyugodtan hagyd abba a szopit. Nem vagy egyedül azzal, hogy így állsz hozzá. Azon csodálkozom inkább, hogy ezzel a szellemi, és lelki meggyőződéssel, hogy van ennyi tejed. HA te nem tudsz azonosulni ezzel a procedúrával azzal teszed a legjobbat magadnak is meg a gyerekednek is, ha áttértek a tápira, előbb utóbb úgyis ez lesz. Addig se kínlódjatok. És nyugi, nem lesz lelkifurdalásod, hisz amúgy is utálod, úgyhogy egyszerűen csak meg fogsz nyugodni ha látod a gyerekeden is a nyugalmat, mert tuti, hogy ő is a te lelki gyötrődésedtől, és ennek folytán a személyiséged negatív kisugárzásától nem nyugodt. Ezt bonyolultan írtam, de remélem érthető. MEgbocsátani magadnak pedig meg fogod, mert alig várod a végét. Szóval remélem segítettem, mert amit írtál az tényleg áldatlan állapot nálatok. A tejed pedig szép lassan el fog apadni. Persze ne egyik pillanatról a másikra, hanem szépen fokozatosan álljatok át... :wink:

thenus

Nircee, Henus nagyon okosan leírta!
Szerintem az anyatej önmagában kevés, sokkal fontosabb a kisbaba számára, hogy az anyukája nyugodt legyen, ne viszolyogjon, mikor felsír, hogy "jajj, már megint megkínoz a kicsim" (bocsi, hogy így írom.. :oops: ). Talán a pocifájás is javulna, úgy tudom az anyatejes babák hasfájósabbak. Szóval azzal ne ámítsd és gyötörd magad, hogy ezzel mindent megadsz Simonnak. Épp csak a nyugalmat, a biztonságot veszíti így el, amire a legnagyobb szüksége lenne.

Szerintem egyáltalán nem megvetendő, hogy abbahagynád a szoptatást, ha neked ez kínlódás és stressz és nem utosló sorban fájdalommal jár.

Ne haragudj, hogy ilyen keményen fogalmaztam, nem bántani akartalak, inkább kicsit máshonnan megvilágítani a dolgot.

Ha semmitől nem múlik a hasfájás szerintem próbáljátok ki az Espumisant. Hátha az bejön.

És még annyi, hogy használd ki, ha a férjed felajánlja, hogy kel Simonhoz. Lehet, hogy nem is lenne olyan sok sírás, hisz ő pihenten, előzetes aggodalmak nélkül menne megnyugtatni a kicsit. Egy próbát megér, max. nappal alszik.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee!
Megint csak azt tudom mondani, hogy tudom miről írsz a szopival kapcsolatban. Sajnos én is átestem ezen. Sokszor volt olyan, hogy Bulcsú a kezemben, feszíti magát hátra, én meg veszekszem vele (egy csecsemővel, én marha állat!), hogy egyen már, mert ha nem teszi majd csak 3 óra múlva kap enni. Aztán amikor nem evett letettem, üvöltött és természetesen a végén ő győzött, mert 20 perc, fél óra múlva mégis megetettem. Attila nagyon sokszor csitítgatott ilyenkor. Én is azt mondtam kínomban, hogy legyen már vége, apadjon el a tejem, mert utálom az egészet. Egyáltalán nem volt olyan kiszámítható a kajálása, mint Lilinek. Bulcsúnál volt, hogy evés után egy órával már megint sírt. Aztán egy idő után rájöttünk, hogy ilyenkor nem feltétlen a ciciért sír. :oops:
A "tőlem függ az élete" nálunk még most is megvan, és emiatt ma este megint kiborultam. Mind a két gyerkőc egyszerre hisztizett, Attila meg el volt foglalva a biciklijeivel, valamit szerelt. Ilyenkor bezárkózik a hálóba (ott vannak a bringák) és elszerelget magában. Ezáltal bennem még jobban megy fel a pumpa, hogy én mikor tudok így elvonulni? Mikor lehet nekem egy szabad órám, mindenki nélkül?
Én azt tudom neked tanácsolni Henussal szemben, hogy kitartás, és ne add fel a szopit. Hozzá kell tennem, hogy én egyáltalán nem vagyok tápszer ellenes!!! Sőt, mi is kipróbáltuk a tápikat Bulcsúnál, csak néhány próbálkozás után rájöttünk, hogy nem hajlandó cumisüvegből inni, így felesleges. Kanalazásnál nem tud elaludni, nekem meg ez lett volna fontos. Na de mindegy, nem ez a lényeg. Tudom jól, hogy miért vagy kiakadva, és azt is értem, hogy miért nem akarod feladni a szopit. Én ugyanígy éreztem. Teljesen ki voltam készülve, de tudtam, hogy nagyon fontos a tejem neki, és nem vitt rá a lélek, hogy abba hagyjam. Pedig sokat voltam emiatt szomorú, ideges, pityergős...
Ja! És szerintem nyugodtan fogadd el a párod segítségét. Egy éjszaka alatt nem lesz hulla! Mint azt mi anyukák tudjuk, simán ki lehet bírni többet is. :wink:

Kép
Kép
giga1

Nircee!
Csak még egy kérdés. Marcinál is vártad a szoptatás végét? Vagy ott egy idő után megszoktad? Fájt ott is végig? Meddig szopizott?
(Ez nem egy kérdés... :lol: )

Kép
Kép
giga1

Nircee, amikor elolvastam a hozzászólásodat, elgondolkodtam. Rájöttem, hogy én sem szerettem szoptatni, mondjuk Veled ellentétben nekem tejem sem nagyon volt. Örültem volna neki, ha van, de szerintem inkább fejtem volna ezerrel, még ha az sokkal nagyobb macera is.
Szoptatás ügyben nem nagyon tudok Neked tanácsot adni, de abban biztos vagyok, hogy Simi nyugtalansága összefüggésben van azzal, hogy Te ideges vagy. A hasfájás is valószínűleg attól van, hogy negatívan kezeled a szoptatást. Én megpróbálnám lefejni a tejet és üvegből odaadni. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.

Apa segítségét pedig tessék kihasználni. Nálunk a pénteki éjszakákat vállalta el a párom, és nagyon jó volt, hogy legalább egy héten egyszer ki tudtam pihenni magam.
Vendég

Tusi, Zsófinak Boldog Névnapot!

Kép
Vendég

Sziasztok!
Nircee, na én is itt vagyok az újszülöttel, hasonló éjszakai gondokkal, szóval nem vagy egyedül. Nálunk azért annyira nem durva, de pl. a múlt éjjel is fél egyig szórakoztatott a kisasszony. Úgy este fél nyolctól :roll: Szóval Zsuzska is keveri néha az éjszakát és a nappalt, most próbáljuk szoktatni az esti fürdéssel stb. Hasfájás is akad néha, szerencsére nem olyan sűrűn. A kisfiam irtó hasfájós volt, nem aludt éjjel, egész addig, amíg hasra nem fektettük (húúú, ha ezt egy védőnő hallaná!!!) Szopinál nekem egyébként sokszor segít a bimbóvédő, amikor be-besebesedek néha. Úgy is fáj, de legalább csillagokat nem látok. Egyébként fogalmam sincs mitől, merthogy ugye azt mondják, helyes mellretételnél nem fáj. Nahát én mindíg ugyanúgy rakom oda a babát, mégis csak olykor-olykor okoz fájdalmat..... Ha Neked ekkora gondot okoz a szopi, akkor én is csatlakoznék a többiekhez, nem szabad erőltetni. A nővérem is hasonlóan járt, nagyon akarta, de a világon minden lehetséges sebesülést, gyullladást összeszedett. Annyira fájt már neki, hogy csak elhatározta, hogy abbahagyja. Egy hónapig kínlódott, azóta tápszeres a pici, aki egyéves korára igazi vasgyúró lett. Szóval ne érezz bűntudatot, ha úgy döntesz, abbahagyod!!!Fejni azért sztem érdemes, amíg lehet...Apa pedig - ha már ilyen aranyos - nyugodtan bevállalhat egy hétvégi éjszakát :)
Bocs, hogy így, majdnem idegenül belekotyogtam... :oops:

Kép
Kép
sun74

Nircee
szerintem is az a lényeg, hogy nyugis-kiegyensúlyozott anyuka legyél, a szopi meg most a második. Persze tudom, ezt nem könnyű feldolgozni. Talán még az is segíthetne, ha kitűznél egy időpontot magadnak, pl. 3hónapig szoptatsz, aztán abbahagyod... így látnád az alagút végét, ami sokat számít a lelkednek.
Ja, kérdezted, Corinfar-t írt fel a doki keményedésre, elég jó, érzem, hogy kevesebb a keményedés. Persze biztos a fekvés is segít.

Jaj lányok, én nem tudom mi lesz velünk, de ti szenvedtek a 2gyerkőccel, velünk mi lesz a 3-mal??? Félek , mint állat.
De leginkább attól, hogy kihúzzuk még vagy 6hetet.

Zsófinak boldog névnapot!!!!!!!

KépKép
tüccs

Nircee: nekem is az volt a bajom a szopival, hogy azon múlik, mennyit fejlődik a gyerekem, hogy nekem mennyi a tejem. Nekem is elég érzékeny a mellem, ennek ellenére a szoptatás nem volt kellemetlen, de az állandó para az igen...
Én akkor nyugodtam meg "tejileg" amikor elkezdtünk hozzátáplálni, és tudtam, már akkor se halna éhen a drágám, ha nem lenne tejem.
Szóval szerintem ha megpróbálkoztok egy kis tápival, a szopi mellé, akkor lehet, hogy megnyugszol. Ha nem, akkor még mindig abba lehet hagyni a szoptatást.

(Egyébként halkan jegyzem meg, szerintem butaság volt táppénzre menned, bár nem biztos, hogy rosszul jársz... sok mindenen múlik, elsősorban azon, hogy mennyi a fizud... de abban nincs igazad, hogy nem lehet változtatni rajta, hogy mennyit kapsz, nagyon is lehet! Ha valaki nem figyel oda, éves szinten több százezer forintot is bukhat az ellátásokon.)
Vendég

Verna,egy fórumon én is azt olvastam, hogy akkor jár jól az anyuka, ha táppénzre megy a második baba előtt, felfüggesztve ezzel a GYED-et... Nem lehet, hogy tévesek az információid?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.17 10:49-kor.
Vendég

Pilla: ez tényleg azon múlik, hogy mennyi a fizuja, mennyi ideig van táppénzen, stb. stb. Nekem pl. nagyon nem érné meg. ;)
Írtam a holnappal kapcsolatban... ;)

Zsófinak boldog névnapot.
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Húúúúúú!Sokat nem tudok hozzászólni a dologhoz,mert már mindent leírtak a csajok!Próbáld meg tényleg lefejni a tejcsit és cucliból adni Siminek,hátha úgy te is meg nyugszol(látod mennyit eszik)ő is jól lakik és ha cumiból adod a tejcsit akkor még levegőt sem tud nyelni,(vannak már direkt olyan cuclik ,de gondolom ismered őket).Lényeg,hogy tényleg nyugis legyél,mert minden átragad Simire és akkor ő is nyugtalan,hasfájós,sírós baba marad.A szopit nem kel,hogy elhagyd végleg,próbálkozhatsz vele esténként lefekvés előtt az ágyba lefekve,hátha úgy jobb!a férjed segítségét meg feltétlen fogadd el,hiszen nem csak te vállaltad Simit,hanem ő is és ezt gondolom ő is tudja,nem hiába ajánlotta fel a segítséget.Nálunk Rolinál volt,hogy váltogattuk egymást apával 2 óránként,mert Roli az első 2 hónapban szörnyű hisztis volt(hasa miatt).Elvittem őt egy jó gyerekdokihoz Fótra(azóta sajna meghalt szegény orvos)ő írt fel egy szirupot amit maga kevert ki!Minden etetés előtt kellett neki adni egy kávés kanállal és mint akit elvágtak,abba maradt a sírás,feszítés stb....Éjszakákat végig aludta 1x kelt csak fel cicizni.Igaz Roli 8 hónapos korában elfordult a cicitől!Mindegy,most nem ez a lényeg.
Szerintem Simi nagyon érzi,hogy nem stim valami és azért nyugtalanabb is.Kívánom,hogy megtaláljátok a nektek legmegfelelőbb módszert.Én kicsit csodálkozva olvastalak,de megértelek,hiszen vannak ilyenek .Én nagyon szeretek a mai napig szoptatni és én régen amikor még csak szopiztunk,teljesen megvoltam nyugodva,hogy szépen fejlődik a tejcsitől Zsani,hiszen látszott rajta,hogy egyenletesen fejlődik.Azt nem tudtam volna elképzelni,hogy abba hagyjam a cicit hiszen nekem nagyon rossz evő volt Zsani és én akkor voltam megnyugodva ha cicizett!tudtam,hogy van a gyomrában a gyümin kívül és a kenyéren kívül más is ami laktatja/táplálja őt!
Remélem minden rendbe jön nálatok! :wink:
Tüccs!
Nyugi!!!!!!!!Nem lesz semmi gond!Az ikrek állítólag sokkal nyugodtabb babák ,mert elvannak egymással és ezt tudom tanúsítani is,hiszen tavaly októberben születtek az egyik ismerősnél ikrek és nagyon jó babák,ettek aludtak (igaz volt segítsége eleinte,de gondolom neked is lesz)!Ne aggódj előre olyanért ami még be sem következett!Én vagyok a példa és még rajtam kívül sok ezer emberke ,hogy el lehet bírni 3-om gyerkőccel egyszerre is!Te most csak azon legyél,hogy minél többet pihenj és koncentrálj a babókra a pocidban!Beszélj hozzájuk,beszéld meg velük,hogy ne siessenek kifelé annyira hiszen még ráérnek,és legfőképpen nyugodj meg ne izgasd magad feleslegesen! :wink: :D

ZsÓFINAK ÉN IS KÍVÁNOK BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép
sZIASZTOK!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Boldog névnapot Zsófinak!

Tüccs!
Igaza van Tiopnak! Ne idegeskedj előre! Lehet, hogy a te ikreid lesznek a világ legnyugisabb babái. :wink:

Kép
Kép
giga1

Piroska, Didrinek Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Üdv mindenkinek, csak benéztem... Gratula a kismamiknak, mennek a szurkok a még terheseknek :)

[quote="mali"]D írta:malianival nov. 15-ig gyeden vagyok. Elvileg 1 hónappal a szülés előtt el lehet menni TGYÁS-ra, tehát a folyamatosság az meglesz. A kérdés, hogy Marci után a TGYÁST és a gyedet miből számolják? Dani után gondolom, csak a családi pótlék marad. Ha tudjátok, légyszi osszátok meg velem ezt az infot! Előre is köszi a segítséget!

Mali: Menj táppénzre ha tudsz. A táppénz alatt a férjed is igénylheti a GYES-t, te meg kapod a táppénzt - az összegének nézz utána! (Nálam ugyanannyi mint amennyit még anno Lillával kaptam de ahogy láttam ez nem egyértelmű mert attól is függ, mikor mentél el GYED-re stb. Én a 12. hét óta táppénzen vagyok - nekem ez kategóriákkal több mint a GYED.). A szülésig táppénz és a férjnek gyes, utána viszont SOS le kell mondani a gyes-t (még a szülés napján!!!) mert csak akkor igényelheted a tgyást.

Ha egy hónappal korábban igényled a tgyást akkor ugye a végén buksz egy hónapot és hamarabb kell GYES-re menned... A kérdés csak az, mennyit kapnál ebben az esetben (nálam egyértelmű volt de nem mindenkinél az...)

Ha folyamatosan otthon voltál (nem mész táppénzre stb.) akkor a gyed az ugyanannyi mint az első gyereknél - viszont a tgyás az MAXIMUM a max. gyed összege (kicsit többet kapsz kézhez mert abból nem vonnak valamit).

Ha elmész táppénzre akkor viszont számolni kell. Ha a 15 nap betegszabi átlagkeresete kb. 130e (havi nettó! - nem tudok számokat megjegyezni, kb. ennyire emlkszem) alatt van akkor lehúzza az átlagot és szívhatsz a gyed-nél, de ezt fel lehet javítani pl. szabikivétellel stb. a max. gyedhez.

Szóval bonyolult a dolog, a lényeg az, hogy ha eddig jól kerestél papíron akkor talán érdemes egy szakemberhez furdulni, néhény ezres befektetéssel elvileg még elég sokat nyerhetsz...

(plusz az Indexen van egy gyedes topik, Szakbarbár csinálja, ha leírod a pontos részleteket, ingyen megmondja mennyit fogsz kapni és mi a teendő...)

UI: Nem tudom ki kérdezte: Én a Römer King Ts Plusra szavazok. Ez meg a Kiddy Inf. izé volt az egyetlen ha jól emlékszem a nem isofixes kategóriában ami jól teljesített a törésteszteken, a Kiddynek viszont ott a bumszli izé az elején ami miatt kötve hiszem, hogy a gyerek jól érezné magát benne plusz nyáron iszonyúan be is fülled. Ja, árulnak egy harmadikat is ami állítólag "jó" minősítéssel ment át a törésteszten (izzy nem tudom mi a neve...) de az csalás, mert nem az a modell ment át amire rárakták hanem még az elődje... (ez éppenhogy átcsusszant). Csak gondolom még senki nem jelentette fel őket csalásért...
Vendég

(plusz kihangsúlyozom, hogy a kedvezménytörvény alapján a 2. gyereknél ha nincs meg az előírt 180 nap akkor VAN plafon a Tgyásnál, a munkabér csak annyiból alap, hogy ha az kevés akkor nem jár a maximum... ha az nagyon sok akkor meg max. annyi mint a gyed!)

(Viszont arra oda kel figyelni, hogy nehogy GYES-ből menjen valaki táppénzre mert az oltári nagy szívás, olyankor ha jól emlékszem talán a minimálbér után számolnak és az a következő gyedet is szépen hazavághatja...)
Vendég

Csakegy!
Üdv újra! Mi újság veletek? Növekszik a Bébike? Lilla jól van, mit szól a kistesóhoz?
Nagyon ritkán jársz már ide.. :(

Nekünk is a Römer King TS Plus van, és nagyon szeretjük.
Tényleg nem lehet nagyon hátradönteni, de szerintem kevés olyan ülés van, amit ennél jobban lehetne (max az a fura, amit valahogy oldalra ki lehet fordítani.. :? )
Szóval én is ajánlom ;)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Köszönöm az autósüléses infókat, azt hiszem Römer lesz.
Gyeddel kapcsolatban azt hittem ez egyértelmű de látom nagyon összetett a dolog. Lehet én is jól tudom, meg más is, csak sokmindentől függ.

Kép
Kép
susytunder

Nekünk is Römer King-ünk van. Meg vagyunk vele elégedve. A Brendonban vettük jó régen, akciós kuponra, ami a Kismama, vagy Baba magazinban volt benne. Érdemes nézegetni az újságok kuponjait, mert néha ki lehet fogni jó kis akciókat.
Vendég

Helló lányok!
Egy kérdéssel jöttem most gyorsan.
Szerintetek tehetem már Bulcsút sportkocsiba (nem a ferrárira gondoltam... :wink:)? A helyzet az, hogy már nagyon utáljuk ezt a babakocsit, mert túl nagy helyet foglal, és mivel most megyek majd ki a babaruhavásárra a hungexpóra, gondoltam kivinném a babakocsit is, hátha el tudom adni. De nem vagyok benne biztos, hogy szabad lenne már félig ültetnem a kissrácot. Igazából az ölemben már felhúzza magát, de egyedül még nem tud sem felülni, sem megülni. Olyan sportkocsikat néztem, amiknek félig dönthető a háttámlájuk, így nem lenne derékszögben. Nem tudom, hogy mit csináljak... :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nekünk Concord Ultimax-unk van, teljesen meg vagyunk vele elégedve.

Tgyás/táppénz,
én sokkal jobban járok így, mert nekem jóval 130nettó felett volt a nettó fizum. Egyébként a táppénz épp a GYED 2x-ese volt (a max-ot kaptam), tehát már csak emiatt is jól jártam. Most a Tgyás épp ugyanannyi, mint a fizum volt, mikor abbahagytam a munkát 2 éve. A GYED ismét a max. lesz állítólag, nem tudom. Majd meglátjuk. Szóval nekem megérte táppénzre mennem. Ja, és a Tgyás-t tényleg nem szabad szülés előtt igényelni, mert akkor elveszik 1 hónap.

Hát, Lányok, köszi a hozzászólásotokat szopi ügyben. Mindenki azt írta, amit gondoltam, hogy fog írni.
Egyet szeretnék tisztázni, mielőtt leírom, hogy mi történt azóta: nem vagyok egész nap idegbeteg és nem tépem a hajamat, és nem üvöltözök a gyerekekkel. Nappal tök jól elvagyunk, Marcival is már nagyon sokat tudok játszani, akár szoptatás vagy büfiztetés közben is, már megszokta a helyzetet. Az éjszakákkal vannak komoly gondok, és a szopival. De úgy tűnik, kezd javulni e téren is a helyzet.
Ja, és nem az összebújás ellen vagyok, az nagyon jól esik, és sokszor 2 etetés közben fel sem kelek a fotelből, annyira jó érzés, mikor Simi meleg teste ott fekszik rajtam és beleszuszog a nyakamba. Csak a mellemhez nem szeretem, ha ér. A kezdeti érzelmi elfordulás már a múlté, nagyon szeretem ezt a kis krapekot, most már mindig elönt a melegség, ha ránézek. És sokkal türelmesebb is vagyok, a sírás sem borít ki. Éjjel az más, akkor nehezebb. Lehet, hogy a homeós nyugtató is használ, nem tudom.
Szóval tegnap voltunk gyerekorvosnál, 1 kilót hízott Simi 1 hónap alatt, tehát tényleg nem hal éhen. A védőnők mondtak néhány tanácsot szopi ügyben, itthon kipróbáltam, és jobb a helyzet. Nem mondom, hogy már egyáltalán nem fáj, de már nem bőgöm végig az elejét. És ez már nagy előrelépés.
Az éjszakát meg úgy beszéltük meg Csabival, hogy az első etetést, ami 11-1/2 12 körül van, Ő csinálja lefejt tejjel, így én aludhatok 1/2 10-től kb. hajnal 1-2-ig. Tegnap kipróbáltuk, nagyon jól működött, olyannyira, hogy mikor 1/2 12-kor felkelt Simi, nem is hallottam, úgy aludtam végig, mint a bunda, abban a boldog tudatban, hogy nem nekem kell felkelnem hozzá.

Tehát úgy döntöttem, adok még egy esélyt a szopinak, aztán ha nem megy, akkor fejek amíg lehet, aztán jöhet a táp. Marci is kapott, igaz, csak napi 1x, de szépen felnőtt ő is.
És azzal, hogy végre ki mertem mondani mindkét problémámat, ráléptem a megoldás útjára, hiszen már Simivel megoldódott a kapcsolatom, most már csak a szopi van hátra.

Pocakfájás ügyebn is javult a helyzet, vettünk Epumisant és Gripe Watert, meg adom a homeós bogyókat, és úgy tűnik, ez így együtt használ.
Henus,
az utálat és a lelkiismeret-furdalás nem zárja ki egymást. Az egy dolog, hogy nekem valami nem jó, az meg egy másik, hogy furdal a lelkiismeret, hogy emiatt esetleg nem adom meg Siminek azt, ami neki jó és kell. Mert ha nincs teje valakinek, az más, de ha van, akkor valahol luxus és önzés csak amiatt nem adni, mert az az anyának nem jó. De az is igaz, hogy nem idegbeteg anyára van szüksége a gyerekemnek, hanem boldog és kiegyensúlyozott anyára, és ha ennek a szoptatás az akadálya, akkor abba kell hagyni. Mondom, adok még egy esélyt, hátha jobb lesz, Marcinál is küzdöttem, Simi is megérdemel ennyit. És az az igazság, hoyg engem igenis bánt, hogy utálom a szoptatást, mert én szeretném szeretni, szeretném, ha jó érzés lenne, mintminden "normális" anyának. Mert hidd el, emiatt igenis rossz anyának érzem magam, aki csak nyafogni tud, és akinek semmi nem jó, ahelyett, hogy örülne, hogy van egy egészséges gyereke, és van teje.

Giga,
olvastam a blogodat, bár még nem jutottam végig. Ismételten csak azt az elcsépelt mondatot írhatom, hogy jó érzés, hogy nem vagyok egyedül, és van, aki megérti a problémámat. Már ez óriási segítség. Marcival is hasonló volt a helyzet, csak akkor még magamnak sem mertem volna bevallani az igazságot. Egyébként Ő 6 hónapos koráig szopott, aztán még 1 hónapig kapott lefejt anyatejet, de ő már 2 hónapos korától kapott napi 1x tápot, és 4,5 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást gyümölccsel. Ez utóbbit nem így akartam, de akkor volt, hogy 1 hétig sem volt kakija, és akkor a védőnő mondta, hogy adni kellene gyümit, és akkor így alakult. Én megvártam volna a 6 hónapot. Marcival is fájt a szopi, kb. 4-5 hónapig, nem emlékszem pontosan, tehát pont a végére jöttem bele. 6 hónapos korában ő utasította el a cicit, mivel én akkor már élveztem a dolgot, szívesen folytattam volna. Nála még annyival volt más a helyzet, hogy ő mindig is jó alvó volt, és nem volt hasfájós, így éjszaka sokkal könnyebb dolgom volt, nem voltam ennyire kimerült.

Sun,
Simi csak hason alszik, 1 hetes kora óta. A védőnőnk kifejezetten javasolja a hason altatást, azt mondja, régen midnen csecsemőt hason altattak, aztán jött Amerikából a háton majd az oldalt altatás divatja, de ő mai napig azt vallja, hogy hason egészségesebb. Jobb a baba csípőjének, tüdejének, ráadásul már bebizonyosodott, hogy semmivel sincs több bölcsőhalál a hason fektetett babák között, mint a többinél. Annál több van viszont a visszanyelt felbüfizett tej miatt. Marci mindig csak oldalt aludt, aztán mikor megtanult forogni, azóta hason alszik.
Én Marcival próbálkoztam a bimbóvédővel, de nekem nem vált be, Marci nem szerette, én meg nem tudtam rendesen mellre tenni, mert a védő mindig elmozdult, és még arra is figyelhettem.

Tüccs,
én is úgy tudom, ikrekkel könyebb. Persze az etetés/fürdetés/büfiztetés nem, de 2 etetés között igen, mert úk tényleg tök jól elvannak egymással. A hármasikres haveroméknak sokkal kevesebb "feladatuk" van a 3 gyerekkel, mint nekünk anno csak Marcival. Nekik nem kell lekötniük őket, nem kell játszaniuk velük, csak ellátni. Persze játszanak ők is velük, de az is abból áll, hogy a 3 lány egyszerre nézi mászókának valamelyik szülőt, de akkor is együtt játszanak. Szóval nyugi!!! Biztos lesz neked is nehezebb időszakod, főleg az első hetekben, utána viszont könyebb lesz!

Na, ezt még leírom, csakhogy lássátok, vannak szép időszakok is nálunk:
tegnap este mikor fürdettük Simit, Marci ott állt a kiskád mellett a wc-n, és ő is fürdette az öccsét. A szivaccsal megmosta a hasát, vizet csorgatott a kezére, megfogta a kukiját (nagyon tetszik neki, hogy Siminek is van kukaca), és segített a popsiját is mosni. Aztán meg a kezét fogta, mert akkor nem sír Simi, ha a kezét fogjuk fürdés közben. A fejét is meg-megsimogatta, persze a maga módján, nem mindig túl finoman. És ami a lényeg: mindeközben Simi meg sem nyikkant, hanem tágra nyílt szemekkel nézte a bátyját, szinte áhítattal a szemében!!! Olyan édesek voltak! Ma este megpróbálom lefotózni őket.

Megyek, Simi sír.

Kép
Kép
nircee

Nircee, én nagyon becsülöm, hogy le merted írni az aggályaidat. Szerintem többen vannak akiknek ilyen gondolatok forognak a fejükben ("utálom a szoptatást") csak cikinek tartják bevallani. PEdig ez nagyon nagy dolog. ÉS ha te küzdeni akarsz, és bánt, hogy te a szoptatást negatívumként éled meg, és vágysz arra, hogy neked ez jó érzés legyen, akkor ez csakis rajtad múlik, de úgy látom nagyon jó úton haladsz :wink: NAgyon sok minden csak saját magunkon múlik, az "agykontrollon" a saját magunkhoz való viszonyunkon, elfogadásunkon, amiben sajnos nem mindig tudnak segítségünkre lenni a kívülállók. Szóval én kívánom, hogy minél előbb belerázódjál, úgy, hogy neked is, és elsősorban a gyerekednek is jó legyen. :wink:

thenus

JA, tudtam, hogy akarok még valamit:
Giga, én nagyon korán sportkocsiba tettem Szonját, bár csak fektetve, vagy félig döntve használtuk. Azt hiszem 7hónapos körül volt Szonja... :roll: JA, Bulcsú is annyi... :D Szerintem lecserélhetitek. Szonja ugye utálta a mély kocsit, ebből meg tök jól kilátott, és meg is nyugodott. Arról nem is beszélve, hogy a lakásban sokkal helytakarékosabb volt. :wink:

thenus

Nircee, örülök, hogy jól alakulnak Nálatok a dolgok. Csak így tovább! :wink:

Giga, szerintem is nyugodtan lehet félig döntve, sportkocsizni Bulcsúval. Mindkét jányomat elég korán döntött állapotban babakocsiztattam. Feküdni annyira nem szerettek...
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Jó olvasni,hogy rendeződnek a gondjaitok!Fotót várjuk! :wink: :D
Giga!
Szerintem is nyugodtan mehettek félig döntve a kocsival!Én is kb ennyi idősen már úgy toligáltam őket!ÚÚúútáltak feküdni! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Didrinek Boldog Névnapot kívánok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee!
Én is nagyon örülök, hogy alakulnak a dolgok nálatok!

Köszönöm lányok a segítséget!
Akkor megpróbáljuk a sportkocsit. :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok Lányok!

Itthon vagyunk, tegnap délután hazajöhettünk :D

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a gratulációkat, hogy ilyen kedvesen fogadtátok Annát :D :D

Jólesett a férjemnek, hogy így dicsérgettétek a történetünket :wink:
Valóban nagyon szép szülés volt. Gyorsabb volt, mint Sáránál, de nehezebb is. Sokkal intenzívebbeknek éreztem a fájásokat. De minden elillant, amikor először megláttam a kislányunkat, majd a hasamra tették. Annyira jó volt, Sáránál ebben nem volt részem. Utána lefényképeztem, ahogy Balázs elvágja a köldökzsinórt. 8)
Majd teszek fel képeket is, ha több időm lesz. Sárika tündéri a hugicával, állandóan puszilgatja, szeretgeti. Igaz, még nem szokta meg, hogy csendben kelllenni, mikor alszik,de majd beleszokunk a dolgokba.

Ne haragudjatok, hogy nem olvastam vissza, nem volt időm. Szokjuk egymást, a két gyerekes létet. Jó itthon lenni.

Puszi nektek!

Megyünk fürdetni, Anna élete első itthoni pancsija lesz. Tegnap nem fürdettük :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?