Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Voltunk dokinál. Allergia. :cry: :cry: Teljesen el vagyok kenődve. Annyira kicsi még az allergiához!!!Azt mondta a doki, hogy por, vagy pollen, ilyesmi. Most még nem küldött vizsgálatra, adott szemcseppet, meg fenistil cseppet.

Tüccs, semmi... Néha leszakad a derekam, meg vannak enyhe görcsök, de egyébként semmi. Nyákdugó is még a helyén :( Egyre többen mondogatják, hogy biztosan fiú, ha ennyire ráérős :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica,
az én csibéim határozottan nem fiúk :lol: mégis, Bogi mégis pár óra híján 13 nappal maradt bent tovább, Roni meg azért "csak" 7 napot húzott rá, mert indították és programozott csaszi volt. Nyugi, a csajok is baromi lusták tudnak lenni! :wink:
andibab

Nálunk is Lili 9 napot húzott rá, és indított szülés volt. Bulcsú pedig pár nappal hamarabb jött a kiírtnál...
Újabb tévhit a pocaklakók nemével kapcsolatban. :wink: Ahogy a formája alapján sem lehet ugye megítélni a nemét. :lol:

Kép
Kép
giga1

Én azért nem nevezném lustának a kislurkót, mert bizony neki még jogosan van pár napja. :wink: :)

Márti
szerintem a következetesség a lényeg Zsófinál, szóval Anyudnak kell sajnos majd a rendszert felállítani otthon náluk. A kuckó tényleg jó ötlet, biztosan segítene megszokni neki.

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Katica!
Kivárja a tesóka szülinapját picurka bébi! :wink: :D :P
Amikor írtad,hogy bedagadt és piros a szeme SÁrikának ,én egyből allergiára gondoltam!Remélhetőleg nem lesz komoly! :!: Zsanin múltkor egy csomó pötty jött ki,a doki arra is azt mondta,hogy allergia!Valószínű,hogy az Ariel-re kicsit érzékenyebb a bőre,így duplán öblítek!Meg is oldódott a gond,a pöttyök azóta nem jelentkeztek. :wink: Kitartás! :wink: :D
Tusi!
Ha korábban fogtok kelni a kicsi lány hozzászokik majd az alváshoz,mert fáradt lesz és könnyebben fog elaludni! :wink: Megfogja szokni és akkor majd a bölcsiben sem lesz gond! :wink:
Henus!

Szonja,hogy van?????????? :roll: :?:
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Katica!
Megint lemaradt a kép dicsi!Nagyon sokat nőtt Sárika azóta mióta láttam!Olyan szép szőke a haja és dús.Zsaninak is le kel valami fazonra vágatnom,mert szeretném megnöveszteni neki az ovira! :wink: Boszis kép nagyon tetszik,valahogy Zsanit látom Sárikában mindég!Nagyon rokon lelkek! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Másodszor kezdem a hozzászólást, mert valamiért megnyomtam a frissítést... :evil: Na mindegy...

Tegnap nem voltam, mert délelőtt elmentünk Szonjával a nagymamámékhoz, délután meg Pestre mentünk. Az egyik barátunk 30. szülinapját ünnepeltük a Crazy Cafeban. A vendégek lettek volna a meglepetés, de nem jött össze, mert akkora dugó volt a városban, hogy csak fél7-re birtunk odaérni, 6 helyett... :? Mindegy, így is nagyon jól sikerült. Szonja addig anyuéknál volt. Már meg is fürcsizett, csak aludni nem birt. Nem volt neki narkó... :wink: :lol:

Tiop, köszi, már minden ok. Alvásnál egyszer-egyszer köhög. NAponta 1x-2x fúj orrot.

Szantre, tényleg nagyon vagány a kis cipi. :wink: Ezen tényleg nem a márka a lényeg, henm jónak is tűnik.

Katica, te még itt??? Azt hittem mára már gazdagodi a topic egy újabb bébikével... :wink: :D De sebaj, majd eljön a ti időtök is..
Sárika, egyébként halálos. Tényleg mint egy kis boszi! :wink: :D

Márti, én adtam Szonjának a Berry gélt. Egész télen itta, és most is fogok rendelni. Kb 3 hónapig volt elég. Szerintem te ZSófinak egy bő evőkanállal adhatsz naponta.
Alváshoz annyit, hogy szerintem nem baj az ha a babakocsiban alszik csak el. Egyszerre elég neki egy változás is. Ha majd megszokja hogy te nem vagy, csak a nagyi, lassan ő is alkalmazkodni fog, és lehet bevezetni az újabb dolgokat. NEm kell erőltetni. Persze az jó ötlet ha elviszitek az itthoni kuckóját, mert az is csak erősíti majd a biztonságérzetét. Idővel pedig át fog majd szokni abba. :wink:

thenus

Henus, még itt :lol:

Köszi csajok a dícséreteket a lányom nevében is :D

Tiop, már mondtam én is neked, hogy egy-két képen egy az egyben, mintha Sárát látnám grimaszolni :lol: Tényleg nagyon hasonlítanak sok mindenben a csajok :wink:

Andi, igaz is, hogy amikor leírtam a hozzászólást, akkor jutott eszembe, hogy Roni is tovább maradt(Bogiról nem tudtam), meg hogy Giga Lilije is ráhúzott pár napot. Tényleg ezek csak népi hiedelmek.

Giga, pocakforma szerint nekem Sára fiú :lol: Hogy "engedték" neked, hogy 9 nappal tovább maradjon bent Lili? Nekem azt mondták, terminustól számítva egy hét múlva indítják. Most ez a másik parám, nem szeretném, ha indított szülés lenne!!!!

Tusi, ha nem voltam ott a délutáni altatáskor, Sára nekem is babakocsiba tologatva aludt el ennyi idősen. (Mostanában nem tudom, hogyan aludna el, mindig itt voltam). A kuckó megvalósítása anyukádéknál jó ötlet, hidd el, meg fogja szokni, és tudni fogja, mi az otthoni napirend, és mi az, amikor a nagymamánál van. Okosak ezek a gyerekek!! :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Már jobb a helyzet, bevált az Anyu Simivel, én Marcival dolog, én is nyigodtabb vagyok. Persze tegnap éjjel meg kitalálta Őoroszlánja, hogy éjféltől 3-ig nem hajlandó aludni. Na, nem voltam kicsit sem ideges... Mindegy, úgy tűnik, javul a helyzet, ha lassan is. Egyébként ma épp a szomszédasszonnyal beszélgettem, neki 3 éves a kisebbik fia, és most akarnak egy harmadikat. Ő is azt mondta magától, én fel sem hoztam a dolgot, hogy nagyon sokszor ugyanazokat érezte, mint én, sokszor volt mérges a kicsire, személyes támadásnak vette a sírását, főleg éjjel, pedig hát ugyebár a kicsi nem tehet semmiről. Aztán elmúlt minden. Szóval kicsit jobb, hogy tudom, nem vagyok egyedül! :oops:

Katica,
Marci ugyebár 3 héttel, Simi 9 nappal jött korábban, és határozottan FIÚK! :wink: :lol: Szuperek a képek!

Tusi,
altatás ügyben én is csak ismételni tudnám a többieket. Szerintem is egyszerre 1 változtatás éppen elég, aztán fokozatosan jöhet a többi!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Lányok! Köszi nagyon a tanácsokat! Teljesen igazatok van, hogy egyszerre nem várhatok el mindent szegénykétől. Aztán majd idővel biztosan kialakul anyuéknál is a napirend!

Henus
Köszi, hogy írtad a gélt. Én is a Berry-t iszom, majd megpróbálom Zsófinak is. Szonja hogy issza meg? Gyümölcslébe teszed? Mert csak úgy magában biztosan nem inná meg Zsófi, én is utálom az ízét.
Vendég

Sziasztok!

Nircee, örülök, hogy javul a helyzet nálatok! És tényleg nem vagy egyedül a (negatív) gondolataiddal, kételyeiddel. Szerintem ez természetes, része az ember komplex gondolkodásának.
Simon hasfájása is javul? Marci még mindig olyan szeretettel viszonyul a picihez? Vagy nem foglakozik vele különösebben?

Tusi, nálunk picit hasonló a helyzet, mint nálatok lesz, mert mikor én suliban vagyok (általában két nap egy héten, vagyis egy kicsit kevesebb, mert ellógom, amit csak lehet ;) :oops: ) akkor a két nagymama egyike vigyáz a Márkra, vagy Apa. És az a tapasztalat, hogy ha egyedül vannak a Márkkal, akkor gond nélkül el tudják altatni a Márkot, viszont, ha én is ott vagyok, vagy többen otthon vannak, akkor már csak nyűglődés van, és szinte mindig ugrik a szundi.
Igaz, hogy nálunk Márk egész kicsi kora óta így van, persze csak szorgalmi időszakban, de szerintem hamar beletanul az új rendbe, pláne, hogy azért nem lesz neki teljesen ismeretlen a hely, és a nagyi sem ;) ;)

Katica, Sárika imádnivaló kis kópé!
Ja, és az én FIAM pont időre érkezett, a kiírt napon született. ;) :lol: 8)
Itt nálunk a játszin is van egy 20hónapos kisfiú, és ő is allergiás. Folyton vörösek a szemei, dörzsöli is, folyik az orra, prüszköl - gondolom szénanátha. Remélhetőleg kinövi Sárika, hisz nekik még nagyon gyorsan fejlődik az immunrendszere.

Képzeljétek, újabban nem kell ringatnom Márkot az esti elalváskor. Eddig az volt a rendszer, hogy vacsi, fürcsi, aztán hempergés a nagyágyban, majd ha úgy érezte, kellően fáradt, akkor hozta a kistakaróját és a cumisüvegét, és a vállamon elringattam. Természetesen csak én ringathattam, mindig nekem jár a nehéz munka. Most viszont a hempergés után, nyaffant, hogy én is menjek oda (mert általában Apával hemperegnek, vagy olyan is van, hogy egyedül, meg olyan is hogy velem, vagy mind együtt :wink: :lol: ) ... na szóval, akkor odafekszem én is, Márk fordul kettőt-hármat és szépen elalszik. Aztán átviszem a szobájába, és berakom a kiságyba :lol: :lol: :lol:
Éjjel persze ugyanúgy van ébredés-ivás-pelusozás (végtelenített szalagon...) :?

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

* Tusi, mármint Zsófi biztosan hamar beletanul a rendbe.
Így értettem a végét!
Bocsi
:oops: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre,
igen, egyelőre legalábbis úgy látszik, hogy javul a hasfájás, de nem akarom még elkiabálni.
Marci már nem érdeklődik annyit Simi iránt, inkább úgy mondanám, megszokta, hogy az életünk része lett ő is. Azért sokat puszilgatja meg simogatja még mindig, sőt, hintáztatja, mikor Simi a pihenőszékben van.
Volt egy édes sztori: Anyuék elmentek Marcival valahova, és a végén Anyu mondja, hogy most már haza kell menni, mert vár Anya és Apa, erre Marci hozzátette, hogy Himi. :lol: :lol: :lol:

Van még egy édes sztorim: Marcinak van egy Dzsipi nevű könyve egy terepjáróról, és névnapjára kapott Anyuéktól egy ugyanabból a sorozatból való könyvet egy tűzoltóautóról. Azóta az az "Új Dzsipi". Ezt azóta mondogatja, hogy megkapta. Erre tegnap egy nagyot esett, mire kérem, mutassa meg az új bibit. Erre ő: "új dzsipi....bibi, új dzsip...bibi, új dzsi...bibi, új bibi!" Hát annyira édes volt, majd' megzabáltam!!!!

Pilla,
neked akartam még írni, hogy már nyilvános a blogom, már nem kell meghívó!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, hasfájásra próbálj homeopátiát vagy ha nagyon sírós, nyugtalan Simi próbáld ki a Viburcolt. Saját részre is használhatsz egy kis tejserkentőt valamint Sedatif-ot ez kicsit nyugtató, szorongás csökkentő.
Jó, hogy leírtad, hogyan is érzel, ez kicsit megerősített abban, hogy várjunk még a kistesóval.
Anyukáddal rendeződtek a dolgok? Fogadj el minden apró segítséget, mindenkitől!

Szantre, te nappalira jársz? Lehet írtad már, de hová is jársz suliba? Mikor végzel?

Nekem tegnap küldték a levelet...persze hagytak egy napot, a hétfőit, hogy elintézzek mindent a beíratkozással, papírozással, tárgyfelvételle kapcsolatban. Úgyhogy szegény Lellét egész nap hurcolhatom magammal. Jövőhéten meg már kezdődik. Mondjuk azt még nem tudom, hogy délelőtt hol és kivel lesz Lelle. Az egyetemnek van ovija, megnézzük a héten és ha minden kötél szakad, amíg anyós nem megy érte munka után, addig ott lesz, szombaton meg az apukájával. Aztán ezt játszuk 2.5 éven át + építkezés.

Verna, nagyon szuper lett a játszitok. Igazi kis paradicsom lehet Lolónak!

Tüccs, egy pocakfotót tehetnél fel, meg persze Dóriról is!

Ichtus! Szorítunk!

Nekünk most szeptember 15-től nem lesz netünk, csak már az új lakásban, de oda még meg sincs rendelve, mert még kulcsunk sincs. Nem tudom mikor fogok jönni legközelebb, de majd tesómhoz felszaladok és bekukkantok.

Üdv Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Márti, képzeld, Szonja megitta a gélt magában... :shock: Én megkóstoltam, és én csak vízzel, vagy valami löttyel. De szerintem neki még nem volt kifejlődve, ez a "fuj" érzékelője... :lol: Gyanítom, hogy a mostani szezonban már nem fogja meginni magában, mert rendszeresen használja a "fujt". Akkor szerintem az innivalójába keverd, ami lehet bármi: tea, víz, gyümilé. :roll: Szerintem annyiba keverd amit egyszerre megiszik. Azt is mondta nekem a néni akitől rendelem, hogy ha nem akarja meginni az ú. n. zaccot, nem baj, nyugodtan le lehet szűrni. Te megiszod a sűrűt, ő meg a szűrtet, és mindenki jól jár :wink:

Pimpoka, te mire is jelentkeztél? ÉS mikortól laktok már az új lakásban?

Nircee, tök jó, hogy rendeződni látszik a helyzet nálatok... :wink:

thenus

Lányok, mit tudok tenni annak érdeképen, hogy Simi ne cuppogjon szopi közben? Szépen elkezd szopizni, aztán egyszer csak nekiáll, és óriásiakat cuppog. Én ilyenkor elveszem tőle, és megpróbálom máshogy rátenni, de ismét csak cuppog. És persze ezerrel nyeli be a levegőt... :roll:

Pimpó,
Urtica-t szedek a szülés óta. A Sedatif nem befolyásolja a tejtermelést? Hasfájásra találtam néhány bogyót, de nem tudom, melyik lenne a jó, mert nálunk a leírt tünetek felváltva jelentkeznek az alábbi tünetek:
Nux Vomica - mohó, székrekedésre hajlamos babák
Argentum Nitricum - mohó hasmenésre hajlamos babák
Antimonium Crudum - mohó, fehér lepedékes nyelvű babák
Nálunk hol székrekedése van, aztán jön egy hasmenéses kaki, és a nyelve folyton lepedékes, és a bukásban néha vannak ételmaradékok. Ugyanakkor nem bukik minden büfizéskor.
Tanácstalan vagyok!!!
És még valamit akartam már kérdezni: ha többféle bogyót szed az ember, azokat be lehet venni egyszerre, vagy meg kell várni, míg az egyiket elszopogatja az ember, aztán kell bevenni a másikat?
Köszi előre is!

Kép
Kép
nircee

Ja, még valami:
A Seadatif helyett nem jó a Nux Vomica? Az van itthon.

Kép
Kép
nircee

Nircee, a Sedatifot szedheted nyugodtan, inkább az befolyásolja a tejserkentést, hogy feszült, ideges vagy. Nekem volt saját összegyűjtésem és hogy én hogyan kevertem szépen leírva, de most az a másik notebookon van, ami bedöglött. Ha feléled valamikor kinyomtatom inkább.

A hasfájásra én a három szert, amit lentebb megtalálsz minden reggel egy kis páleszos pohárban midegyikből 5 gólyócskát feloldottam és szívószállal jól elkevertem a babavízben, míg fel nem oldódott és abból adtam Lellének szoptatás előtt és néha után is egy kis adagot a pipettával. Gyógyszertárban vettem szemcseppentő pipettát és azzal. Nekünk bevált.

Az utricát is felválthatod más szerrel, aztán visszatérhetsz rá vagy esetleg kombináld. Csak tartsd be, hogy előtte utána legalább 20 percig nem eszel, iszol valamint mentolosat nem használsz.

De egyébként ha van egy kis időd a www.homeopatia.info.hu -n nagyon sok jó dolgot találsz. Amit esetleg te is, Marci is és a férjed is használhattok.

Szoptatás

Elégtelen tejtermelés esetén

RICINUS COMMUNIS 5 CH, URTICA URENS 5 CH, napi 1-2x5 golyó
A két szer kombinálva is szedhető.
Csak alacsony potenciában tejserkentő hatású!

LAC CANINUM 9 CH, napi 2x5 golyó

Az emlő fájdalmas, duzzadt, mellgyulladás

APIS MELLIFICA 15 CH, napi 3-4x5 golyó
A mell duzzadt, rózsaszín. A jegelés, hideg borogatás csökkenti a fájdalmat.

NITRICUM ACIDUM 9CH, napi 2-3x5 golyó
A berepedezés olyan, mint a vágott seb, tövis vagy tüskeszúrásra emlékeztető fájdalom kíséri.

Hátfájás a szoptatás alatt

SILICEA 9 CH, napi 2x5 golyó, legalább egy hónapig

Szülés utáni depresszió

SEPIA OFFICINALIS 15 CH, napi 1x5 golyó
Sírás, lehangoltság, keresi az egyedüllétet, elutasítja a vigasztalást.

PULSATILLA PRATENSIS 15 CH, napi 1x5 golyó
Érzékeny, könnyen sír, igényli a vigasztalást.

A csecsemő és kisbabakor gyakori panaszai és homeopátiás kezelésük

Hasfájás, hasi görcsök

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, napi 2-4x5 golyó
A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.

COLOCYNTHIS 9-15 CH óránként 5 golyó
Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

DIOSCOREA 9 CH óránként 5 golyó
Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek.

Henus, hát úgy volt, hogy már most nagyon költözünk, de még mindíg itt dekkolunk, és hétfőtől nincs tv, internet...atyagatya....
Hivatalosan okt. 1. és azt tartjuk is sajna, ahogy haladunk.
Én közgázra jelentkeztem, azon belül humánmendzsment szakra.

Jó nagy ebédet főztem, spagettit :D. A férjem megy legénybúcsúba, ott vadat főznek, hoppá, tényleg szept. 20án megyünk megint lagziba Gödöllőre. Csak nem alszunk ott, hanem éjjel hazajövünk. Kafa lesz hazaautózni, de vasárnap dolog van. Persze a legnagyobb problémám: mit vegyek fel???

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee, de:

NEUROLÓGIA, PSZICHÉS ZAVAROK / STRESSZ

Mai világunkra nagyon jellemző a túlhajszolt életmód. A feszültségek levezetése alkatunk típusától függ. Vannak „kibeszélős”, „kikiabálós” típusok, és vannak olyanok, akik „lenyelik” a problémákat. A tartós stressz betegségeket válthat ki, ezeket már nehezebb megszüntetni, mint ha a megelőzésre fektetnénk a hangsúlyt. A homeopátiás alkati szerünk segít a stressztűrő képesség fokozásában, a problémák feldolgozásában. Az ingerlékenység, ingerültség tüneteit csökkenteni lehet a hasonlóság alapján kiválasztott szerrel.
ACONITUM NAPELLUS 15-30 CH

napi 1-2x5 golyó Hirtelen fellépő szorongás, félelemérzet. Izgatottsággal, akár halálfélelemig fokozódó érzésekkel jár együtt.
GELSEMIUM 15-30 CH

napi 1-2x5 golyó Memóriazavarral, félelemmel, leblokkolással járó lámpaláz, vizsgadrukk. Orvosi beavatkozás, vizsgálat előtti szorongás esetén is hatásos.
KALIUM BROMATUM 15-30 CH

napi 1-2x5 golyó Nyugtalan, feszült, a kezével állandóan babrál, matat valamit. Álmatlanság, éjszakai rémálmok, felriadások, fogcsikorgatás ellen is javasolt.
NUX VOMICA 15-30 CH

napi 1-2x5 golyó Türelmetlen, ingerlékeny, ellentmondást nem tűrő, könnyen dühbe guruló embernek javasolt. Gyakoriak a puffadásos emésztési zavarok. Túlterheltek alvászavara esetén is hatékony.
SEDATIF PC

napi 3x1-2 tabletta Komplex készítmény. A stressz okozta feszültségérzésre, ingerlékenység csökkentésére javasolt. Hiperaktív gyerekek, túlhajszolt felnőttek számára nyugtató hatású, hozzászokás nélkül. Nincs álmosító hatása.
ZINCUM METALLICUM 15-30 CH

napi 1-2x5 golyó Ingerlékeny, intellektuálisan fáradt egyéneknél használandó. Lábait ülve, vagy álló helyzetben is állandóan rázza, mozgatja. Szorongás oldására ugyancsak hatékony.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Csajok, ötkor elment a nyákdugóm. Sárika 15 órán belül megszületett, mikor vele elment. :lol: Bár fájások még nincsenek, így lehet, hogy reggelre még nem lesz baba, de most már egy-két nap és babázhatunk!!! :lol: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

KATICA, JAJ, DE IZGI!!!!!!! DRUKKOLOK EZERREL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Katica, nagyon izgulunk!!! :shock: :wink: :D ÉS drukkolok is! :wink:

thenus

Azta Katica! Drukkolunk, én kicsit azért is, hogy a két gyerkőc egy napon ünnepelhesse a szülinapját! Az olyan jó lehet. Jelentkezz azért még ha tudsz!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Katica, megy a drukk! :wink: Szerintem is jó lenne, ha a két gyerkőcnek egy napon lenne a szülinapja.
Vendég

Húúúúú, Katica! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pimpoka, remélem zökkenőmentesen megy majd a költözés.
Nekem az a tapasztalatom a sulival kapcolatban, hogy ha gyerekkel mész (és ne adj isten, bömböl is egy kicsit), akkor gyorsabban megy az ügyintézés :wink:

És igen, nappalira járok a Pázmány BTK-ra, Piliscsabára. Az én szakomat nem is lehet levelezőn végezni, csak másoddiplomás képzésként, de szerencsére én a suli elején szorgalmas voltam, és minden választható tárgyat, általánosan kötelezőket megcsináltam a másodév végéig, így most nagyon kevés órám van, mindig sikerül besúvasztani max. két napra. Ami még így is elég sok a Törpicsek mellett, de a nagyik sokat segítenek, meg nekem is jó, hogy kimozdulok néha (még akkor is, ha aztán egész nap a Márkon jár az eszem, folyton róla kérdezgetnek, és alig várom, hogy hazaérjek hozzá). És persze büszke is vagyok magamra, mikor a félév végén jó átlaggal zárok, vagy elismerően nyilatkoznak a tanáraim a dolgozataimról.. Na, de ezt már nem kérdezte senki :oops:
Ja, idén végzek, tavasszal. Úgyhogy lassan neki kell állnom a szakdologoatomnak, és a gyakorlataimat meg kell csinálnom, meg beszereznem két nyelvvizsgát... :roll: :?

Giga, nem is tudtam, hogy te is írsz blogot. Elolvastam, és nagyon tetszik!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, ügyes vagy nagyon! Jól meglestelek iwiw-ben, mert az lett volna a kérdésem, hogy hány éves vagy. De így már tudom és azt is, hogy mit tanulsz. Érdekes lehet. Tudsz hipnotizálni is?

Andibab, te mindíg jártas vagy ilyen dolgokban, a kérdésem az lenne, hogy most támogatja az állam a kismamák tanulását vagy sem.
Vagyis bárki válaszolhat, ha tudja, de én nem találtam róla semmit, holott én úgy tudtam, hogy 50%át igen.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ichtus!
Nagyon szorítunk!!! Tök izgi!!! :wink: :D
Egyébként nem tudom, hogy miért hagyták, hogy ennyivel túlhordjam Lilit. Amikor megszületett ő már eléggé száraz volt, vagyis a magzatmáz már felszívódóban volt. Még jó, hogy indították...

Szantre!
Igen, írok. Nem olyan régen kezdtem el. Örülök, hogy tetszik!
:D

Kép
Kép
giga1

Pimpoka, köszi :lol: :lol:
Egyetemen nem is tanítanak hipnotizálást. (Pedig jól jönne néha a Márkhoz ;) :P ) Az ilyen speciális dologokat külön képzésként lehet elvégezni, persze kemény pénzekért.. :?

Tegnap voltunk a Városligetben, és kipróbáltuk az ottani játszóteret. Nagyon klassz játékok vannak, és szinte minden korosztálynak. A bébihintától a kanyargós csúszdáig, falmászásig minden van. A képek hátterében látszik is néhány szuper játék.

Kép Bébihinta. Ilyen van nálunk is a kis játszótéren.
Kép Csúszda
Kép Csodálkozás
Kép Kép

Ez a kép pedig valamelyik este készült. Miután elaludt a nagyágyban én elmentem fürdeni (apa épp nem volt otthon), és mire visszaértem, "elvándorolt" a Nyuszifül.
Kép :roll: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!!!
Ma reggel 8 órakor megszületett Katicáék kislánya, Anna Boróka :))) 3650 g és 55 cm, mindketten jól vannak.
Ennyit tudok róluk!
Isten éltesse sokáig az új jövevényt!!!
És persze az egész családot!
:D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
sun74

Sun, köszi a jó hírt!

Katicáéknak nagy-nagy gratula Anna Borókához! Úgy, de úgy éreztem, hogy lány lesz...
Vendég

KATICA, SOK BOLDOGSÁGOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK ANNA BORÓKÁHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hú, még a hideg is végigfutott a hátamon, annyira örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Látom Sun74 megelőzött! :D :D
Katica!
HATALMAS NAGY GRATULA NEKTEK!sOK-SOK EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK ÉS VÁRJUK A BESZÁMOLOT,MEG A KÉPEKET!
Kép
sAJNOS ÉN CSAK MOST TUDTAM GÉPHEZ ÜLNI,DÉLELŐTT TEMPLOMBAN VOLTUNK,ÍGY AZ ÜZENETET IS CSAK MOST OLVASTAM EL AMIT KATICA KÜLDÖTT DÉLELŐTT.

sZIASZTOK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Kedves Anyukák és Kismamák!

A mai szülés hatalmas élmény volt, és egyben egy tanúságtétel is, hogy az anyukák már a szüléskor milyen erőfeszítéssel segítik gyermeküket. Ha megengeditek, röviden, álmosan egy szubjektív szülésélményt írnék le nektek.

Tegnap délután elment a nyákdugó, ezek után már nem igazán szerettem volna aludni. Tudtam, hogy úgyis rövid lesz az éjszaka, de azért az esti Las Vegas sorozat kezdetekor kikapcsoltam a tévét. Másfél óra alvás után Katica motoszkálására lettem figyelmes. Mondta, hogy öt perces fájásai vannak, már lefürdött, és lassan készüljünk a kórházba. Én felöltöztem kómásan, mondtam, hogy a szülésznőnek, Éva néninek először egy smst küldjön, de röviddel utána fel is hívta. Éva néni éppen akkor ért haza (éjfél fele), mert nappalos volt, mondta, hogy menjünk be a kórházba, és a vizsgálat után majd szóljunk neki.

(Na kicsit felpörgetem, mert elalszotok, meg én is lassan :D) Beértünk a kórházba, nem hátul a sürgősségin, hanem elől kellett bejelentkezni. A liftes nénit is fel tudtam ébreszteni, mert korábban már kilestem az ajtójukat :D Felértünk, öltöznék be műtős zöldbe, mire Katica megemlíti, hogy a köldökvéres csomagot otthon hagytuk... Gatya vissza, kocsiba beül, 40 perc oda-vissza. Mire visszaértem a szülésznőnk már ott volt a kórházban! Én ilyet nem tapasztaltam korábban, és nagyon jól esett ez. Nem várta meg, hogy szóljunk a vizsgálat után, hanem a férjével behozatta magát. Meg is kaptuk a "szokásos" 3-as szobát, szívhang mérés után kezdődött az előkészület. Erről nem sokat írok, egyrészt mert nem voltam bent, másrészt eközben egy hentes leendő apukával beszélgettem, hogy mennyire tehetetlen egy férfi a szülőszobán.

Előkészületek után visszamentünk a szobába, ahol kezdődtek a fájások. Ekkor kb. 2 óra lehetett, fél 4-kor megrepesztették a burkot, majd Katica beült a kádba (még gyertyát is gyújtott neki Éva néni, tök romantikus lett volna, ha nem lettek volna fájások. Na fájások, ezekről szerintem nem tudunk mi fiúk semmit. A lényeg, Katica fél óra után érezte, hogy nem úgy jönnek a fájások, mint kellene. A szárazföldi vizsgálat is azt mutatta, hogy még csak egy ujjnyira van nyitva (méhszáj talán, bocs a tudatlanságomért). Ezért úgy döntött, hogy az ágyban vajúdik tovább, hogy ne enyhüljenek a fájások, és hamarabb táguljon (jó szó ide?). Hatalmas fájásai voltak, miközben a baba szívverése lassult, majd a fájások után ismét visszaállt. Én nem értek a fájások méréséhez, de láttam, hogy mennyire erős volt, a gép többször 120 fölött mutatott... A férfi meg tehetetlenül bámul, néha vizet ad, hogy a szomjat oltsa. Az erős fájások miatt folyamatosan mérte Éva néni a szívhangot, és kb. fél öt-öt óra magasságban kapott egy lazító injekciót is (mármint Katica, nem Éva néni). Közben végig beszélgettem a szülésznőnkkel, próbáltam ébren tartani magam, meg kicsit oldani a feszültséget.
Na megint aprólékoskodom. Gyorsítok. Szóval a fájások egyre erősebbek lettek, hat után már 3 ujjnyi volt. Azt mondták, innen már gyorsabb lesz. Kegyetlen fájásrohamok után elkezdődtek a tolófájások. Közben Katica derekát Éva néni megmasszírozta. Én is próbáltam, de csak fájások közben. Alatt nem igazán akartam Katicához érni, szerintem akkor amúgy sem jó semmi. Ja, közben Kovács Réka doktornő folyamatosan bejött, nézte a szívhangot, a tágulást. Szerintem jól megértették egymást orvos és szülésznő.
Most ugrok egyet a szülésre. Mármint egy kis kitérő előtte. Katica még nyár előtt mondta, hogy az alábbi szempontokat szeretné a szüléskor figyelembe venni: gátvédelem, köldökzsinór elvágása a pulzálás után, meg még egy valami, ami nem jut eszembe. Elérkezett a szülés, mondta Kovács doktornő, hogy megpróbáljuk a gátvédelmet, félreállt és innentől Éva néni irányított. Erős fájások és apró nyomások után már látszott a baba haja. Katica felkiáltott, hogy én nem látom, mondtam, hogy nem is láthatja. DE megérintette és simogatta a még kint sem lévő buksit. Utána nagyon szépen, talán a 4-5-dik nyomásra kijött a baba. De ezek nem ilyen durrbele nyomások voltak (nem tudom, hogy egyáltalán van-e ilyen), hanem apró nyomások a nagy fájdalom közepette. A baba megszületett 8 órakor, és kislány lett. Az előre megbeszélt Anna Boróka nevet kapta, paramétereit már fent olvashattátok. A köldökzsinórt természetesen én vágtam át, ha már bent voltam :D És megvártuk, míg már nem pulzált. A babát megmosdatták, lemérték, majd megengedték, hogy a kint várakozó nagyszülőknek megmutathassam. A vizsgálatok során kiderült, hogy a gátvédelem annyira sikerült, hogy egy öltést sem kellett varrni. Rövid idő alatt rendbe tették Katicát, én meg átadtam neki második lányunkat, aki nagy ügyességgel találta meg az élelem forrását. Most egy hat ágyas szobában vannak, várják, hogy a szülőszobáról kiengedjék az embereket, és talán lesz nekik is alapítványi szobájuk. A család természetesen már úton van, vagy megérkezett, este három kocsival megyünk be, de csak szolidan. Úgy gondoltuk, jobb így egyszerre rövid időre, mintha mindenki külön-külön jönne, újra és újra elmondatva a történéseket.

Szóval ezúton is ezer köszönet Éva néninek, aki úgy olvasta feleségem gondolatait, hogy nem is beszélték meg előre. Annyira más volt ez a szülés, mint a korábbi. Semmi siettetés, semmi kapkodás, csak odafigyelés és törődés. Nem mondom, most is sajnáltam feleségemet és sírtam a babával együtt, de annyira pozitív élmény volt mindez. Az első után nekem nem ez volt a benyomásom. Most viszont jó volt látni, hogy a szülő nő volt a középpontban, nem az óra. Olyan szülés volt, amilyennek Katica eltervezte (na jó, a fájások talán erősebbek voltak, de erre a baba kézbevétele után már nem is emlékszik az ember - ugye?). Most nagyon örülök, hogy így gyarapodhatott a család. Természetesen Éva nénit hazavittem, miután elhelyezte a babát és a feleségemet, szegény 11-re ért haza, és hatra már újra mehetett dolgozni. De örülhet az a kismama, aki hozzá kerül. Türelem, figyelem, megértés, jó szó (még a kisapukához is), nagy élmény.

Bocsánat, hogy hosszú voltam, frissek az élmények. Remélem, hogy pontosan fogalmaztam, de ha más nem, Katica szerda este vagy csütörtök délután kijavít :D Kép Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ja, én kisapuka voltam, nem Katica, de gondolom rájöttetek az első sorok után :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

KATICA
Nagyon sok boldogságot-egészséget kívánok!!! Várjuk a képeket, beszámolót!!!

KépKép
tüccs

Fúúú, ezt a beszámolót megkönnyeztem..

köszönjük!!!

KépKép
tüccs

Hű, én is itt könnyezek.... :oops: Egyrészt gyönyörű és megható volt végre egy apuka szemszögéből olvasni, másrészt még frissek az emlékek, teljesen beleéltem magam!

Kisapuka, nagyon köszönöm a szép beszámolót, kár, hogy a többi ezt nem tette!!!!!! És nagyon szakszerűen írtad le, nyugi! Értettük! :wink: :D

Kép
Kép
nircee

Elfelejtettem: SÁRA BORÓKA GYÖNYÖRŰ!!!!!

Kép
Kép
nircee

Jaj, nagyon köszönjük a beszámolót, tényleg megható volt :D :D :D
A picikétek pedig gyönyörű - mint a nővérkéje :D

Kép
Kép
sun74

Katica (+kedves Apuka)!

Gyönyörű a bébi, nagyon sok puszi nektek és ezerrel gratulálok! (én is bőgök, többet most nem írok)

Andi
andibab

Dóri és egy pocakkép :

Kép fürdök Kép hintázok Kép 26het

KépKép
tüccs

Kisapuka, köszönjük szépen a beszámolót! Gyönyörű a kis Anna!

Tüccs, hogy Te milyen csini vagy! :shock: És a pocakod méretéből sem látszik, hogy ikreket vársz. Dóri haja... Jajj, de cuki, fürtös, szőke, szépség.
Vendég

Nagyon gratulálok a kis Anna Borókához! ÉDes, szép kislány! NAgyon szép szülés lehetett, köszönjük a beszámolót az apukának :wink:

thenus

Katica, Sárika és Kisapuka!

Sok szeretettel gratulálok Anna Borókához és sok boldogságot kívánok nektek!

A szüléstörténetért külön köszönet, nagyon jó volt olvasni és örülök, hogy minden úgy alakult, ahogy terveztétek!

Mali
Kép
Kép
mali

Sárikának Boldog Születésnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Katica+Boldog 2x-es Apuka!
Hatalmas nagy gratula még egyszer Borókához ,nagyon gyönyörű ő is és anyukája is!
Apukának pedig köszönjük ezt az élményekben gazdag élethű beszámolót,nagyon jó volt olvasni és igazán örülök,hogy egy apuka így tud írni a "saját"lánya születéséről!ezt a beszámolót több apukának is el kellene olvasnia!
:wink: :!: GRATULÁLOK nektek!
Sárikának pedig BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!
Kép
Pilla!
Nagyon jó képet szerkesztettél!Tetszik!!! :wink: :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, köszi! Mondjuk a felirat pont nem illik oda, de nem volt időm másikat keresni...
Vendég

Jó reggelt!

Sárikának Boldog Szülinapot!

Húú, majd ha együtt buliznak a csajok, lesz jó kis dínom-dánom Katicáéknál is. Úgy mint Tiopéknál... :wink: :lol:

Hát képzeljétek nekem tegnap a legjobb hír volt KAticáék kisbabájának születése. Előtte csupa rossz hír. Kimentem sétálni Szonjával és elhúzott felettünk egy sárga mentőhelikopter. Nagyon alacsonyan jött. Közben a Sportcsarnopkban floorboll világbajnokság volt, egy csomó ember, autó, busz, stb...azt hittem ott van valami baj. De tovább ment, ám láttam, hogy visszakanyarodik. Mi a játszótéren álldigáltunk, de addigra átmentünk a járdára. Jól is tettük, mert a helikopter leszállt oda, ahol álltunk. Kijött a pilóta és kérdezte, hogy hol van a Mátyás utca, mert motorbalesethez jöttek.... :(
Szonjának nagyon tetszett a helikopter ilyen közelről, egész este azt beszélte, hogy leszállt a sárga helikopter... Én meg elszontyolodtam...
Erre hazajövök, itthon meg mondják, hogy meghalt a polgármesterünk...Fél éve lett beteg. Tulajdonképp senki sem tudja mi volt a baja. 40 éves volt. Kínába ment a hét elején őssejtátültetésre. NEm jött össze neki. Először azt mondták higanymérgezés, aztán, hogy autoimmun betegség... Utána olvastam az utóbbinak, és nagyon kevés az aki ebbe enniy idő alatt belehal. Vagyis 20 30 évekig tudnak vele élni... NA mindegy nem tudjuk mi volt a baj, de nagyon sajnálom. Túl fiatal volt. :(
Bocs, ha ezzel terheltem valakit, de ez annyira megpecsételte a napomat tegnap... :(

Most meg felkelek, és az idő is szomorú... :?

thenus

Asztaaa!
Hatalmas gratula Katicáéknak! Én is csak csatlakozni tudok, és köszönöm az apukának, hogy leírta a saját szemszögéből a szülést, nagyon jó volt olvasni. Én is könnyeztem rendesen! Köszönjük!!!
Nagyon szép kislány Anna Boróka!

Tüccs!
Nagyon szép Dóri! Olyan kis vékonyka mint az én puncisom. :wink:
A pocakod meg nagyon csinos! :D
Te vagy a soros kismamánk?

Kép
Kép
giga1

Jaj!
És a másik nagyon fontos dolog:
Sok-sok boldog szülinapot Sárika!

Kép