Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi: Ó, Szilvi jobbulást ezerrel! ++++++++++++

Katlina: Tán már nem is aktuális, de most találtam valamit:
[quote]
írta:
25 vagy 50 dkg mascarpone
4 dl tejszín
2-3 ek cukor
fél liter kávé
amaratto ízlés szerint
2 csomag babapiskóta

A szobahőmérsékletű mascarponet kikevertem a cukorral, a tejszant habbá vertem és a cukros krémsajthoz kevertem. A kávéba löttyintettem némi amarettot. Az amarettos kávéba mártott babapiskótákat kibéleltem egy szimpatikus tál alját, megkentem krémmel, rá újabb réteg megmártott babpiskóta majd krém, és így tovább, amíg a krém el nem fogy, utolsó réteg krém legyen, végül megszórtam a tetejét cikrozatlan kakóporral, persze jó vastagon :) Nagyon jót tesz neki egy éjszaka gondolkozás a hűtőben. Egyszer türelmetlenek voltunk, és frissen megettük a felét, másnap pedig a maradékot. Na akkor rendesen szembesültünk a különbséggel.

Kata :Egyetértek SZilvivel, csak nyugi!!!!

Szép hétvégét!!!!
jaimee1

Recit köszönöm,úgy döntöttünk hogy a két torta mellé már nem csinálom meg majd jövőhéten!
De akkor ezt csinálom!

Apának szülinapi kívánságokat átadtam,én meg olyan zsizsis vagyok,hogy tegnap úgy gondoltam 16.-a után 18-jön szóval nekem holnap lesz és nem ma :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
katlina

Hali!

Bbj: átküldtem.

Olga: a fiúk most 10 órától vannak légvárazni.

Szilbee, Jaimee: köszi... igyexem :roll:

Tegnap este fürcsi után sem kellett neki tej, kiabált, vergődött... Letettem aludni próbából... hát mélyen nem aludt, de este 10-kor kezdett sírni. Félve... felvettem, hát ha szopik... és szopott!!! Jól lakott. Azután aludt, mint a bunda. Én persze amikor aludhatnék... fél 5-től fel voltam, mert majd szétdurrantak a melleim a nem használat miatt... ömlött mindenfelé a tej... halott gondolatként akartam fejni, persze nem sikerült (utálom), így törülközővel bebugyoláltam magam és vártam, hogy mikor ébred a Kiscsipasz. Reggel 6 volt... úgy örültem, ahogy ürültem :lol: Azóta 10 körül próbáltam szoptatni, de pár kortynál több nem kellett neki. Hát ez van. Küzdök tovább.

Kép

Kép
szolkata

Kata! :( Biztos most áll átfelé Marci a 3-4 órás szopira, nem? nem lehet, hogy esetleg menstruálni fogsz? Nekem szülés után a 6. héten megjött.

Szilbee! Sajnálom az arcüreg-gyulladást, gyógyulgass! ++++++

bbj Judit? Misiék jönnek, lóvét készítsem? :lol:

Apa még nincs itthon... :cry:

Olga

Kép
juhaszolga

Katlina: mindmegette-n találtam:

Olcsó és egyszerű tiramisu
Hozzávalók:

2 csomag babapiskóta

15 dkg porcukor

25 dkg vajkrém

3 dl tejszín (lehet több is)

instant kávé

fahéj vagy kakaópor

Elkészítés: A vajkrémet a cukorral elkavarom. A tejszínt felverem. A két masszát összekavarom. A piskótákat kávéba áztatom, és rétegezem: a piskótára krémet teszek, meghintem fahéjjal, majd így tovább, amíg a hozzávalók tartanak. Néhány órát hűtőben pihentetem.

Megjegyzés:
Nagyon egyszerű, a pénztárcát is kíméli, és van olyan finom, mint a mascarpone sajtos.

A receptet Enci-finci küldte. Köszönjük!

Olga: szerintem még nem jön meg, Bence 10 hónapos volt, amikor először megjött. Nem tom, miért csinálja... lehet átállás is.

Kép

Kép
szolkata

hoppá, még egy:

Túrós tiramisu tojás nélkül
Hozzávalók:

25 dkg túró

25 dkg mascarpone

narancslé

cukrászrum

cukor ízlés szerint

1-2 csomag babapiskóta

1 csésze erős feketekávé

kakaópor

Elkészítés: Egy szögletes üvegtál aljára rakom a babapiskótát, meglocsolom a kávéval és a rummal, de vigyázva, hogy ne áztassam el, éppen csak megszívja magát kissé. Egy tálban a mascarponét és a túrót jól elkeverem, narancslével, cukorral és rummal ízesítem, közben megkóstolom, kellemes ízű legyen, de ne túl édes. Kissé folyósabb állaga lesz, nem kemény, habos krémet kapunk. Ráöntöm a babapiskótára, elsimítom rajta, és a tetejét megszórom kakaóporral. Aztán egy éjszakára hűtőbe teszem, és másnap könnyen szeletelhető.

Megjegyzés:
A család jobban kedveli ezt a verziót, mint a tojással készültet, nem kell tartani a szalmonellától nyáron sem, és nem kell kínlódni habveréssel, tejszínnel stb. És van olyan finom, mint az igazi, csak kicsit más az állaga és nem olyan édes, a túrótól nagyon kellemes rusztikus hatása van.

Kép

Kép
szolkata

a Jaimeejéhez hasonló: (ráérek no... lábammal hintapalintáztatom Marcit)

Tiramisu *antiszalmonella*
Hozzávalók:

6 dl habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag habfixáló

1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

25 dkg mascarpone

5 evőkanál kristálycukor

2 csomag babapiskóta

rum vagy rumaroma ízlés szerint

2-3 dl kávé

kakaópor vagy instant kávé a tetejére

Elkészítés: 3 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval tejszínhabbá verek. 5 evőkanál kristálycukrot kikeverek 1 doboz mascarponéval. 3 dl tejszínt alaposan kikeverem a pudingporral. A 3 féle krémet összekeverem. Rumos kávéba áztatott babapiskótával rétegezem, a tetejét megszórom cukrozatlan kakaóporral vagy instant kávéval.

Kép

Kép
szolkata

Kata!
ment válasz!

Olga!
mennek!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kata! Én is megnéztem a mindmegettén, még mikor jaimee küldte, nagyon sokat adott ki tojás hozzáadása nélkül, csodálkoztam is!

bbj Judit! Okés! Akkor viszek pénzt! :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk....

Köszi a drukkot, apának sikerült, felvették!!!! Jövő héten már kezd is!

Csongiék elsők lettek, most meg megyek hajat mosni, este buli :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Jó estét!

Dorka! Férjuradnak boldog szülinapot utólag! :oops:

Katlina! Te férjedet is isten éltesse! Furáltam én, hogy írtad, a tiéd ma lesz, 18.-a rémlett...

Kata! Vacsizott a kisherceg? Boldogságos hófordulót!!!!!! Dorka sose szopott ülve... A tápszert is úgy eszi, hogy melléfekszem, fekve kell etetni.

Szilvi! Mielőbbi jobbulást! (((( ))))

Évi! Gratula férjednek a munkához! Lehet tudni, mit fog csinálni? Jó bulizást!

Cipős tanácsokat köszönöm, mindenképp minőségit akarunk, a 101 kiscipő helyileg hol van? Majd benézünk oda sztem a tavasszal.

Lányok, hol tudnék céklát venni ilyenkor? Vagy sehol? :roll: Dorka még nem evett céklát. :oops: S most fejembe vettem, hogy főzök neki.

Az jutott eszembe, Virág Védikéje lassan 1 éves... :roll: Olyan rég írt. Dorka, Szilbee, tudtok valamit róluk?

És egy 10 hónapos sztárfotó ( egyre nehezebb úgy fényképezni, hogy ne másszon bele :D ):

Kép

donkoaniko

Áve.

Dorcinak és Marcinak Nagyon Boldog Hófordulót kívánunk! :D

Ha meg holnap nem lennék, akkor Katlina, Neked is Boldog Születésnapot! :D

Jaimee, néztem a vidijót, és sztem sem vékonka Popi :roll: Van ott tartalék azé :wink: Cukorfalat :D

Kata, Anikó: Luci is fekve szopizott, a tápit is így eszi (ha nem feszik tápszerevés közben, akkor meghagyja legalább a 2/3-át :roll: )... ülve szoptatni...hűűű, tán utoljára a kórházban :lol:
Kata, lehet tényleg csak átállás...elvégre Marci baba igen jó husiban van :lol: Bár tudom, hogy nemaggódni úgysem lehet...

Évi, gratu Apának az új melóhoz! Neked meg jaó bulizást :lol:

Judit, te rendbejöttél már teljesen?

Anikó, a 101 Kiscipő a Sóház úton van, a Szapáry út végén balra kanyarodva. Baloldalt van, társasház alatti üzletsoron.
Ehehe, hát kameraérzékeny a leányzó, nah :wink:
Luci itt könyörög mellettem, egyszercsak észrevette Dorci fotóját a laptopon; egyből mondta, hogy "baba" :lol: Küldött puszit is :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Szami, párod hogy van?

Niki, Apa kiheverte a "szülést"?...

Jaimee, azé Apud nem semmi :shock: Nem szabad ezzel könnyelműsködni... Nem sikerült mégiscsak egy dokira rábeszélni?...

Judit
Kép

Kép
balwin

jöttem oldalt tölteni a játszóházból

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Balázzsal
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hófordulósoknak (Marci és Dorci) nagyon boldog hófordulót!!!

Kép

BBJ: Látom, jól mulattak a csajok és Balázs is. :D Akartam már mondani, Leti némely fotón olykor emlékeztet engem Rékára.

Húúú, megyek , apa megint fotóz. :roll:
jaimee1

Katlina! Boldog születésnapot!

Szami? Ti hogy vagytok?

Évi! Gratulálok apának a munkához! De jó, hogy ilyen hamar és pont oda ahová menni szeretett volna! Mostmár csak belföldön lesz? Csonginak is hatalmas gratula!

Judit! Köszi a képet! :) Mi olyan nehezen indultunk neki, hogy itthon maradt a gép... :roll: Figyeltétek lányok, hogy Gréti a legmagasabb ugrálóvárból csúszik? :shock: Én tuti nem mernék lecsúszni! És ha látátok volna, hogy a kötéllétrán hogy ment felfelé! :shock: Judit! Köszi a mézet, aranyosak vagytok! De ha így folytatjátok boltból veszem! Tudod mire értem!

Lányok! Nagyon szupi volt az ugrálóvár! Felíratkoztunk hírlevélre, majd ha jönnek még szólok!

Olga

Kép
juhaszolga

na itt!
Katlina!
nagyon sok boldog szülinapot!
Kép

Tényleg nagyon jó votl az ugrivár, és Letinek is bőven akadt, min ugrálni! szóval kicsiknek si nagyon jó!

Évi!
gratu a férjednek, hova fog járni? naná hogy sikerült, ha ennyi boszi szorít neki! :lol:

milyen volt a buli? hol voltál?

Hófordulósoknak!
sok pusszancs!

Anikó!
Gréti is ezt csinálta anno a vidijóval, állandóan matatta...a kezét tutira felvettük!

na még akartam valamit, de mennem kell társasozni

Judit,
Kép
Kép
bbj

betegeknek továbbra is jobbulást!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Katlina! Boldog születésnapot kívánunk!!!!!!!!

Kép

Popinak itt is grat az újabb fogacskákhoz!!!

Kép

Hófordulós köszöntéseket köszönjük!

Balwin! Köszi az infót! És Annaluci pusziját is!

Judit! De szépek a lányok!!! Ilyenkor szeretnék Dorcinak testvért...

Olga! Balázsról Te alig raksz ám képet! Pedig olyan helyes kishapsi! :D

Most ennyi...

donkoaniko

Katlina, Boldog Szülinapot!

Betegeknek pedig jobbulást!

Évi, a párodnak gratula a munkahelyhez! Reméljük, beválik. :lol:

Judit, látszik, hogy a lányok nagyon jól érezték magukat! :lol:

Egy pillanatra visszatérve a boríték dologra: Csaba itthon volt szombat délutántól ma délig. Pedig a nővérek szerint a doktornő senkit nem szokott elengedni. Vajon vele miért tett kivételt? :?

Elfogadom, hogy azt mondjátok, ti se kaptok borítékot. Igen, ez így van. És háborog is az ember lelke. DE! Egészen másként nézem a témát, mihelyst pl. annak az embernek az élete, a további életkörülményei a tét, akit a legjobban szeretek! Senki ne kerüljön ilyen helyzetbe, de higgyétek el, nem fogtok azon gondolkodni, mennyire etikus ez, mennyire fér össze az elvekkel. Előttem egy cél lebegett: mindenből kapja meg a legjobbat, bármibe kerül is.

A legkritikusabb 48 órát rettegésben töltöttem, minden egyes telefonhívásnál összeszorult a gyomrom, mert mi van , ha... nem lehet ezeket az érzéseket leírni. Azt a semmivel össze nem hasonlítható félelmet... amikor bármit odaadnál, csak egészségben visszakapd azt, akivel az életed le akarod élni. Ő az éjjel, én a nappal. Ő a fekete és én a fehér. Ahogy megfogadtuk: jóban és rosszban. Mindig. És én olyan tehetetlen voltam.

Most már sokkal jobban van. Sőt, kinézetre teljesen jól. Kicsit szédül még és kótyagos a feje, vezetni nem merne. Remélem, hamar eljön már a szerda.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami!
nem etikus, és utálom is, de én is adok az orvosnak, nővérnek... sajnos enélkül nem megy! másnak nem vagyok hajlandó ! viszont elszomorító, hogy csak így nézik emberszámba az embert! bár van, hogy így sem....

hát lehet annak tudható be az otthonlét, de az is gyógyító hatású!

Dorka!
mit vettél végülis?

Katlina!
képek készültek???

Többiek?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Reggelt!

Elnézést, de megen csak magunkról.. nincs lehetőségem most se v.olvasni. :(

Levente még mindig beteg... nem akar javulgatni. :(
Dávid tegnap estére benáthásodott. Ma hajnalban meg kruppusan kezdett köhögni. :( (Ma doki.)
Én picit javulásnak indultam... de még messze, hogy teljesen rendbe legyek.

Kata! Még nem kérdeztem a fodrászt , ne haragudj. De amint lesz időm, ma megejtem!!! :oops:

Katlina! Nagyon Boldog Születésnapot kívánok!

Hófordulósoknak pedig Boldog Hófordulót!!!
szilbee

Reggel Máté elájult a fürdőben, megint rohama volt, most várjuk a doktor bácsit, gondoljatok ránk.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Jaj, Szami, de rátok jár a rúd :( Remélem a dokibácsi gyorsan segít Máténak...biztos lelkileg őt is megviselte apa betegsége...lehet ettől jött neki elő újra! Kitartást és sok erőt kívánok, vigyázz magadra!

A borítékot szerintem félreértetted, senki nem ítél el azért, mert adtál. Én is adtam volna, és szerintem más is ebben a helyzetben. Az a borzasztó, hogy egyáltalán adni KELL! Annyira kiszolgáltatott ilyen helyzetekben az ember. És én tapasztaltam már sajnos, hogy hiába a boríték, akkor sem foglalkoznak jobban az emberrel (pl. nagymamámmal anno, na mindegy :( )

Kirázott a hideg, ahogy leírtad az érzéseidet.... nagyon-nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Évi és
Kép
csongianya

Kérdésekre válaszolva, apa ismét kamionozni fog, külföldön. Lett volna lehetőség itthon is, de ugyanúgy nem lett volna otthon, csak péntektől-vasárnapig és kihajtották volna belőle a lelket fele annyi pénzért. Úgyhogy egyelőre marad a külföld.
Bár éppen tegnap mondta, hogy semmi kedve menni. Na ja, a jóhoz könnyen hozzászokik az ember (és közben én is megszoktam már, hogy itthon van), de hát valamit azért csak csinálni kell...

Szombaton fantasztikusan sikerült a buli. A focicsapat szüleinek volt pótszilveszter. Lányok, még egy ilyen bulis társaságot! Komolyan mondom, áldom az eget, hogy bekerültünk ide. Tényleg csapatépítés folyik, gyerekek-szülők, együtt-egymásért.
Pont azt beszéltük, hogy nagyon sokat köszönhetnek nekünk a gyerekek (rengeteg teszünk ezért a focizásért), de mi is sokat köszönhetünk nekik, azt hogy összehoztak bennünket is!

Hajnal 3-ig voltunk, annyit táncoltam, hogy tegnap menni alig bírtam :)

Évi és
Kép
csongianya

BBJ, Csongi is szemezett ezzel az ugrálóvárral, de nekünk pont foci volt! Gréti nagyon merész kis csaj, belevaló nőci lesz belőle! A nagyobbak nem lökdösték a kicsiket? Én mindig ettől féltem...

Olga, tényleg, képet a Balázsról, plíííz!

Szilbee, jobbulást neked! Tudom milyen car, nekem sem múlt el két hétig, aztán antibigyó lett belőle!
Dévnek jött a krupp? Kellett a kúp is vagy jobban lett?

Kata, mi újság? Eszik már rendesen Marci?

Erika, én apukám dettó ilyen :? Már hónapok óta szenved a prosztatájával, egyszer sikerült dokinak látnia, de hiába mondta neki, hogy menjen tovább vizsgáltassa ki magát, az istennek nem lehet elcipelni! Hiába mondjuk neki, hogy többel köti ki, egyszerűen nem és nem. Rosszabb, mint egy gyerek...
Figyu én regisztráltam a blogodra, de nem küldött aktiváló kódot....

Hm, elfelejtettem még mit akartam....na majd ha eszembe jut jövök. 3 napig főnök és kolléga nélkül vagyok...hátha több időm jut rátok is :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Szami!!!!!!!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++ Máténak! Istenem, tényleg nagyon rátok jár a rúd! Hogy vagytok? Amúgy lelkileg. Anna?

Évi! Irigy vagyok! Két éveseket még nem vesznek be a csapatba? :lol: ha jól belegondolok én is Balázsnak köszönhetlek benneteket! :D Hát apa meg majdcsak visszarázkódik a hosszú külföldi utakba. Hát igen, sajnos ez van.

Szilbee! Nektek is jobbulást! Dévnek kellett a kúp? Nekünk még mindíg van egy bontatlan doboz, ha esetleg nálatok hirtelen kifogyna!

Ja és a boríték! Igaza van Évinek, senki sem ítél el! Ugyan ki ne adna? Persze hogy adunk/adnánk mi is! És hát igen sajnos, hogy csak igy, ezzel érsz el valamit.

Olga

Kép
juhaszolga

Szami!
majd mesélj mi történt! én is azt gondolom, hogy apa miatt izgul, most hogy itthon volt, de mennie kellett vissza... nagyon okos kisfiú, gondolom látja, hogy nem egy nátháról van szó!

Évi! és merre külföldre? mikor járna haza?

akkor tényleg jó kis csapatépítő buli lehetett, ha oylan sokáig maradtatok!

hát volt egy-két nem odavaló suhanc, de löktem rajtuk én is! csak úgy véletlenül! próbáltunk olyanokba menni, ahol kevesen voltak, vagy a nagyok egyáltalán nem, sokszor volt, hogy a két láyn egymaga ugrált.
a nagyokra meg rászóltam, ha a picurkáknak valóba mentek be, hyog az talán nem nekik való!

Szilbee!
mennek a drukkok, hátha nem lesz ma több roham, csak a reggeli első volt ilyen!

majd gyere mesélj mit javasolt a dokinéni!

Most már tessék írni a többieknek is!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Szami: Nagyon szorítok Értetek!

Elromlott a gépünk, a laptopot pedig apa használja.
Majd jövök, ha tudok.

Niki

Kép
Kép
csni

Haller!

Élünk, virgonckodunk :lol: Marci talán tegnap óta normálisan szopik 3 és fél, 4 óránként... csak most meg úgy bekavarta a tejtermelésemet.. :roll: no majd beáll.
Bence oviban, bár nem hiszem, hogy a héten végig megy... köhögött hét végén, felszakadt, aztán most már jön a trutymák az orrából.

Ma lesz a két hónapos oltása Marcinak du.

Szami: nem könnyű Neked most... Mit mondott a doki Mátéval kapcs.?

Szilbee: nem gond... mostanában nem is néztem tükörbe... :lol: Gyógyuljatok, ez a fontos most. A fodrász az hosszútávú projekt lenne.... nem kell elkapkodni... :lol:

Bbj: Hogy Leti milyen sokat változott!!! Nagyon jó képek :lol:

Katlina: Boldog születésnapot!

Köszönjük a két hónapos köszöntéseket.

Niki: fiúcska jön a családotokba... :lol:

Kép

Kép
szolkata

Évi: jaj nem felejtettem ám el a krém alkalmazását megkérdezni... :oops: :oops: :oops: csak olyan beszédes az ismerősünk, akik használták, hogy félek felhívni... :oops: :oops:

Kép

Kép
szolkata

Köszöntéseket köszönöm,képek nem nagyon készültek,magunkat nem fotózzuk,inkább Robin van a hangsúly,de amik készültek majd felrakom!

Ugrálóvárat annyira sajnálom úgy volt hogy megyünk,de apa születésnapunkra vett egy olyan belétit amivel ingyé fogunk mindent és azt szereték egész nap-szó szerint egész nap!
Robika meg hajtotta hogy tojta(torta)mondtuk neki hogy elvitte a papa majd hozza és akárhányszor bejött a papa mindíg szaladt:"papa tojta"már sajnáltam aztán este amikor előkerültek a torták kiabált mindenkinek hogy Toooojta :lol: meg is evett egy szeletet

Szami!
Évivel eggyet értek,hidd el mindenki ezt csinálta volna,nagyon sajnálom amin keresztül mentek
Máténak mit mondott az orvos???-Őt is biztos megviseli

Kata!
Nekem is van ilyen beszédes barátnőm :lol: :lol:

Szilvi
Mikor viszitek Dávidot,majd írj hogy mit mondott,és jobbulást mindenkinek

Dorka????

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Katlina: Még egyszer boldog szülinapot neked!!

Szami: Mit mondott az orvos? Jobban van már Máté?
Én már régen elhatároztam, hogy kórházba befeküdni boríték dugdosás nélkül, privi doki nélkül nem szabad, eléggé veszélyes dolog. Kérdés, hogy mi van azokkal, akik - és ezek egyre többen vannak sajnos - ezt nem tehetik meg..... :( Addig jó, míg tud az ember adni...

Kata: Oltáshoz drukk!

ANikó: Dorci szépséges továbbra is! :D Köszi itt is a gratut, bizony, már 4 fogacskánk van. Igaz, valahogy a bal felső egyes gyorsabban nő. :shock: :D

Szilvi: Gyógypusszok mennek! ++++++ Nagyon jó a vidijó a blogon, meghatódtam a két srác táncitáncijától. :)

Andi: Nincs még összepakolva a gép?

Évi:
[quote]F írta:igyu én regisztráltam a blogodra, de nem küldött aktiváló kódot....

Az érdekes, mert a regisztráltak között ott vagy a listán. :shock: Küldök majd másik meghívót, hátha azzal sikerül.

Rólunk: tegnap Réka valahogy kibontott egy darabka csokoládét és így örült ennek. Vasalás közben egyszer csak ránézek, mert gyanús volt a csend, látom ám, hogy valamit sunyin szopogat. Hát lányok, SUGÁRZOTT az arcáról a földöntúli öröm, ami a csoki kiváltott nála. Igaz, 70%-os kakaótartalmú, bor mellé való volt, amit éppen megdézsmált, de mindegy...Úgy terveztem, 2 éves koráig nem kap csokit, dehát ember tervez.... :lol:
A legjobb az volt, ahogy kérdezgettem, hogy mit eszel? Hogy került az hozzád? Hogy bontottad ki? stb.... úgy elkezdett kacagni....nagyon édes volt. :lol: :lol:
Kép
jaimee1

Jaj, nem arra gondoltam, hogy elítéltek, szerintem én is félreértettelek Benneteket, Ti meg engem. Jó kis kör :lol: Na,de ebből nem csinálunk gondot :wink: :lol:

Mátét gyorsan beutalta a doktor bácsi a kórházba EEG-re, s mivel a férjem is azon az osztályon van, szólt a főorvosnak és fél 10-kor már vizsgálták is. Igaz, még a kórházban is rosszul lett egyszer, de azóta szó szerint semmi baja! :shock: De ez minden roham után így volt. Most az az ijesztő, hogy semmi konkrét oka nem volt, míg korábban mindig volt kiváltó konkrét ok. Elvileg 3 nap, mire kiértékelik az EEG-t, de mert a főorvos az ügyeletes, megígérte a férjemnek, hogy az éjszaka, ha nem lesz esemény, megnézi.

Csak az a baj, hogy a gyermek neurológus beteg, s őhelyette senki nem adhat hivatalos eredményt - csak tájékoztatást. Bár már nem is tudom, miben bízunk, hiszen a Bethesdát is megjártuk már... De ennyire közel a rohamhoz még sose voltunk EEG-n.

Anna nagyon jól van, ma is voltunk tornán (közben anya maradt itthon Jázminnal és Mátéval).

Csabának meg holnap operálnak le egy kis vérrögöt a lábáról.

Popi harapnivaló a csokival! Nálunk is vigyázni kell a széthagyott csokoládéval, Jázmin is kincsként hordozza körben "csokika" felkiáltással... :roll: Azután villámgyorsan eltünteti a pocakjába, nagyon kell figyelni.

Szilbee, további gyors gyógyulást Nektek!

Olga, van még pontom, valahogy csak eljuttatom majd...

Kata, simán ment az oltás? Bence hogy van?

Évi, de jó lehetett ez a buli! :lol: Férjednek meg biztos nem lesz egyszerű a kezdet, de ha már régen erre az állásra vágyott... :wink: :lol:

Katlina, azért ha csak egy-két kép van, azt is hozhatod :wink: :lol: Édes lehetett Robika a tortával! :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Oltás megvolt, hepciásabb lesz M., mint B., ezt megállapítottuk a doki nénivel :lol: De hát ami muszáj/ly.... Most a kezemben alszik, most ha nyűgi, nem hagyom küzdeni, inkább felvettem. Még egy kúppal tartozok Marcinak... hamar elaludt rajtam. B.-ért ma apa megy.

Évi: itt meg nem is mutatod meg, milllen csini voltál szombaton?!

de nehéz egy kézzel íni majdnem fekve... :wink:

Jaimee: és még hány ilyen stikában csinált dolga lesz, amitől szétveti a boldogság :wink: cuki

Szilbee:?

Dorka:?

Kép

Kép
szolkata

jaimee! De édes Réka! Látszik az arcán a boldogság! Akkor ez volt az első falat csokika?

Hát igen, a csokifelkutatásban nagyon eredményes a mi kisfiúnk is! :lol: De hogy milyen kifinomult ízlése van! Csak a tojaaas jó (kinder), meg a kisfiús csoki (szintén kinder). :lol: Semmi mást nem eszik meg! Ha nagyon olyan kedve van, akkor esetleg bocisat (milka), de az is nagy ritka. :roll: Viszont semmilyen töltötett, vagy kinder tejszelet-pingu-dupplo vagy micsoda és társait nem eszi meg! Mindíg ha ilyet kap valakítől (ja és a túró rudi is ide tartozik) a szegény anyjának kell felálldoznia magát... :roll: :oops: :lol:

Niki! Zoli hogy van? Dolgozik? Van azóta valami baj/tünet?

Szami! Pénteken vizsgázok gyerekirodalomból, aztán majd a könyveid is majd visszakerülnek. De jövőhéten Peti is elviheti, már úgyis ég az arcom... :oops: Már tavaly kölcsönadtad őket! :lol:

Nekem nem volt semmilyen konfliktusom az ugrálóvárban nagyobbakkal, bár egy anyuka jogosan csúnyán nézett rénk egyszer... A közel 6 éves unokahugi feldöntötte a kisfiát az egyik ugrálóvárban (igaz véletlen), de még egymásba is gabalyodtak. :oops:

Képek mostanában nem nagyon készültek Balázsról... még ajándékbontogatósunk sincsen... :oops: Na majd kézve veszem az ügyet! És a fényképezőt! :lol:

Na lépek, nehogy már a bölcsibe felejtsem a gyerekemet! :roll:

Ja! Körkérdés: Mennyi egy 9 hónapos körüli gyermek TEA/VÍZ/ folyadék igénye, ha még szopizik, de természetesen már hozzátáplálnak? Nekem annyira nem szimpatikus (nem tudom ki hogy csinálta), hogy sógórnőmék úgy etetik Marcit, hogy kap egy kanál ételt, és rögtön nyomják a cumisüveget a szájába, hogy igyon rá, majd újra egy kanál étel... Én soha nem így csináltam, csak a végén itattam. Lehet én csináltam rosszul? Vélemények?

Olga

Kép
juhaszolga

Olga: nem tudom a folyadék igény mennyi. Én is csak a végén itattam mindig... ne folyadékkal legyen teli a gyomra, mert akkor hamar éhes lesz, és szerintem főleg 1-1,5 éves kor alatt az 5 evés /nap a normális, nasi kizárt.

Kép

Kép
szolkata

Hali!

Most várjuk Ádámot, hogy mehessünk a dokihoz.

Dávidnak nem volt hajnalban rohama, csak pár "jellegzetes" köhögése. Azóta semmi, de mint tudjuk ez ugye majd éjszaka jön elő.

Dorkáék jól vannak. Tegnap találkoztunk velük.

Ditke! Dév rákapott a csemege ubira, a lányod után szabadon! :lol: Azóta dugdossuk előle...

Szami! Hallod,nagyon rátok jár a rúd! :( :( Kivi vagyok milyen lesz az EEG kiértékelése!

Erika! :lol: :lol: :lol: (kép)
szilbee

Kata! Köszi, megnyugodtam! Akkor nem én vagyok bírka, hogy nem itattam közben a gyereket! :D

Valaki kérdezte már jó pár napja a céklát: Intersparban láttam még pénteken! Meg szerintem piacon is van. De az Ispar biztos!

Olga

Kép
juhaszolga

[quote]D írta:itke! Dév rákapott a csemege ubira, a lányod után szabadon! Laughing Azóta dugdossuk előle...

Ditke! olvasni okés, írni meg smafu?

Cékla van a corában is, és elég szépek voltak árra nem emlékszem, pedig én is néztem!

Olga!
én is csak a végén itattam, most már ott a folyadék, ha kér, iszik. (bár halkan jegyzem meg, én leves közben is iszok)

Szami!
akkor jó, hoyg elmúlt, majd számolj be eredényről!

Szilbee!
dokinál mi volt?

Katlina!
én si kivi vagyok arra pár képre is!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jaimee!
annyira cuki Réka azzal a csokival! a kis huncadék! és igazad van, van a két lány közt hasonlóság! a szemüknek nagyon egyszíne van!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Megjöttünk.
Köszi az érdeklődést! :)

Dévnek piros a torka, kis taxival. Egyenlőre sinupret és fenistil cseppek. (Már két napja adom.)
Prevenar 2. elhalasztva.

Leventének meg bedurrant a jobb orrnyálkahártyája, az okozza a galibát. Tüdeje, torka és füle rendben.Sinupretet Stodalra váltjuk. Valszeg már túl régóta kapta a Sinupretet (dokinő szerint).
szilbee

Ahoj.

Szami, hátha a közeli EEG-vel el lehetett csípni valami hasznos infót a rohamról... De az jó, hogy Máté már jól van :) Meg hogy párod is egyre jobban.

Judit, fajintosak a képek :D Dejóóóó lehetett! Jah, a magascsúszdás Grétis fotó láttán én is füttyentettem egy elismerőset 8)

Olga, én sem itattam/tom evés közben a gyereket... elvileg nem is szabadna felnőtteknek sem, csak kaja után 1 órával...hogy ne híguljon a gyomorsav, különben nem dolgozik intenzíven.

Niki, a múltkorira :oops: Szal Lucinál jó volt (1,1) az afp-m, napra pontosan ugyanebben az időpontban vették akkor is...hát nemtom, mijé lett most ennyivel alacsonyabb...bízom benne, hogy csak Pöttöm fiatalabb a "koránál" :roll: Majd lejjebb részletezem, mit mondott a doki :)

Jaimee, nahát, ezt a földöntúli örömöt megtagadni Rékától (eddig)!? :wink: :lol: Nagyon édesen majszol/somolyog :D 70%-os? Lehet kicsit késni fog a produktum :wink:

Ha már csemegeubi...Lucinál is nyerő, meg a kovászos is :) Szereti a savanyú ízeket.

Noh, voltunk ma dokinál, és sikerült mennyugodnom :) Azt mondta, hogy pesten protokoll ez, hogy 0,7 körül alatti afp-re visszarendelik kontrollra a kismamákat. Debrecenben meg aszonnyák, hogy 0,4-ig jó, afölött minek küldik hozzájuk az anyukákat...szal nincs egyetértés e téren. De nekem ugyi van kombinált tesztem, ami minden szempontból negatív. Uh-on is minden rendben volt. Amit lehetett, az ki lett zárva. (jaj, asszem ez a mondat valahogy nem stimmel szemantikailag :roll: De értitek, noh :oops: ) Údhod meg lettem nyugtatva :)
Pöttöm egyébként nem szerette a kukucskálást , bár azért integetett nekünk egyet! :lol: Meg elcsíptünk a monitoron egy rugdalózást, amit fajinul éreztem is :) A bukija 37mm, a mellkas 40, a combika meg 20. Ez alapján kisebbek vagyunk 6 nappal... A dokit mindenesetre ez nem zavarja :) Nem emelte ki.
Luci meg a rendelőben meg volt illetődve, csak bámulta a monitort, de amikor a nagyinál visszanéztük a felvételt, már mutatta a tv-ben, hogy baba :D Minden gyerkőcöt babának hív, és minden állat vavau - illetve néha németesen fafau :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

Kukuccs!

Katlina: Sajnos én sem használok ételízesítőt.

Folyadékigény:hát már ezermindent olvastam, elvileg babáknál 150 ml/testsúly kg, 1 év körülieknél 100 ml/kg. Én ezt jegyeztem meg, mert ennél csak többet írnak és Réka olyan teve, mint a szülei, mi is keveset iszunk apával. Folyamatosan kínálom napközben, de nem nagyon iszik.
Cékla:Corában folyamatosan van, az tuti. Ott szokott lenni a "pékséggel" szemben. Tudom, mert mindig bénázok, hogy melyik a retek (fekete), melyik a cékla. :roll: :roll: :oops:
Balwin:Szupi, hogy minden oké. :P 20.hét körül mi is "le voltunk maradva", még mondta is Emődi doki az kórházi uhun. Aztán a 28. héttől meg előre voltunk 2 héttel folyamatosan. Ahogy betöltöttem a 38 hetet már minden bajom volt, hogy hol van már ez a gyerek??? Úgy voltam vele, hogy már túlhordtam. :lol: :lol: :wink:

[quote]7 írta:0%-os? Lehet kicsit késni fog a produktum

Áh, nem volt gond....túl vagyunk már rajta....
Szilvi:Jobbulást továbbra is!!
Szami: És hogy néz ki egy ilyen roham? Csak minden átmenet nélkül elájul? Nincs semmi előjele?
jaimee1

balwin Judit! Örülök, hogy minden rendben a kis pöttyel! De hát mi ezt tudtuk is! Ilyen első produktum után mást nem is vártunk tőlletek! :lol:

Ivás: valami ilyesmi értékekre emlékszem én is, amit Jaimee írt. Viszont Marci alig issza meg egy nap a 150 ml-ert. Mondjuk még mindig szopizik rendesen. Balázs az nagyivó, van, hogy a másfél liter mézes tea nem elég egy nap! :shock:

Szilbee! Levi jött oviba? Láttam Ádámot reggel. Jobbulást akkor nektek! Most Balázs is Stodalt kap, először próbáljuk, de nekünk elég jól bevállt.

Dorka??? Filmet (Mamma Mia!) megnéztétek már? Hogy tetszett?

Andi? Költözés? Hány törött pohár lett? :lol:

Balázs is most valamelyik hétvégén anyósomnál kostólta meg az ecetes ubit (eszem ágába sem volt kínálni, savanyú... :oops: ), hát nem szereti? :shock:

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Na, úgy látszik minket sem kerül el a topic apukáinak bajai....tegnap jött ám a hidegzuhany, nehogy minden jó legyen már... apának 180 vérnyomást mért a munkahelyi orvosin a doki. Nem merte lepecsételni az alkalmassági papírját. Így nem írtak munkaszerződést, most ment a háziorvoshoz, aztán meglátjuk mi lesz. A "poén" az egészben, hogy egyáltalán nem érezte rosszul magát, nem fájt feje, semmi. Csak izgult. De ennyire?
Úgyhogy most idegesen várom, hogy mit mond a házidoki...

Erika, látszik Réka arcán a csoki idézte mennyei boldogság :lol: Jaj, de ennivaló ő is! Jól meg tudnám gyömöszölni :wink:

Olga, kétéveseket még nem veszünk fel..de négyévesünk már van :wink: És igen, ezt a társaságot is a gyerekeknek köszönhetjük :lol:

Balwin, tök jó, hogy minden oké! Legalább megnyugodtál! Annalucus édes lehetett, ahogy mutogatta a babát!

Szami, mesélj, kiértékelték az EEG-t? Párodnak ma a műtéthez egy nagy kalappal! Te hogy vagy? Hogy bírod?

Na, jó, akkor Kata kérésére pár kép a buliról... :oops:

Kép

Kép

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Reggelt!

Balwin! Örülök, hogy minden okes! :) és hogy végre megnyugodhattál! Képet csináltatok a picúrróll?

Olga! Nem ment még. Csak olyan szerda-csütörtök magasságában, ha javul az állapota. Ed meg azt hittem ma van befizetés, azért járt arra. :lol: Aszondja, már kezdi megszokni, hogy vmelyik ismerősünk mindig látja valahol. :lol: Na ja, nincs is mit rejtegetnie.

Évi! :lol: De jó volt nektek! Én utoljára 2004.10.29-én voltam bulizni... azóta se.

Na menek, mert Dávid rámol, meg kapcsolgatja a DVD-t, nehogy tudjon már a tesója Kisvakondot nézni.

Pusz!
szilbee

Húúú azt a nem eltúlzós hozzászólásossát nekije!!! :lol: Reggel óta azt hittem, nem győzök majd olvasni :shock:

Bence itthon, köhög, szakad fel, orrot fúj. Amúgy semmi baja, de marad a héten most már végig. M. megúszta láz és egyéb mellékhatások nélkül a szurit.

Évi csini voltál.

Balwin Judit: egy barátnőm dokija is megjegyezte, hogy mostanában az elég alacsony értékű afp-k a jellemzőek. Én mondtam, hogy no para :lol: Örülök, hogy minden rendeben. És rálestem a vonalzódra :shock: 18 betöltött hét... mindjárt Te is félidős vagy :lol: Lassan szurkolhatunk Nektek (Dorkával) ... :lol:

Ditke: ha olvasol, csak Magatokról írj valamit!!!

Szami: mi lett az EEG eredménye?

Kép

Kép
szolkata

Szami! Hogy sikerült Párod műtétje? És Máté hogy van, meglett a vizsgálat eredménye? ((((((((( )))))))))

Jaimee! :lol: :lol: :lol: Édes Popi! Nagyon aranyos lehetett, ahogy lopva majszolgatta a csokit!

Kata! Jobbulást Bencének!
Pont ma mondta szomszéd csaj, hogy az itteni oviban szinte minden gyerek orrából folyik a zöld trutymák... :evil: Ő meg most kúrálta ki a sajátjait... Ki volt akadva, miért engedik a sok "nemazidénbarnult" porontyot fertőző betegen be az oviba... :evil: Mikor anyjuk-apjuk csak a napot lopja otthon úgyis... :x

Szilbee! Nektek is jobbulást!

Olga! Ne haragudj, meg szabad kérdezni, honnan szedték a sógornődék ezt a fajta itatási "technikát" ? Én nagyon meglepődtem rajta, megmondom őszintén, elég hülyeségnek tartom... :shock: Nem szárad ki az a gyerek olyan könnyen! :wink: Dorka van, mikor kaja után sem iszik. :roll: 2 evés közt szokott vmennyit.

Évi! Csini voltál! És jó buli lehetett! Férjednek mit mondott a házidoki?

Balwin! Na ugye hogy ugye??? :wink: Örülök, hogy minden okés! :D De adós vagy ám pocakfotóval, eszemben tartom! :wink:

Ja, én kerestem céklát, vett is Apa tegnap a Corában, sok más fincsiség társaságában, úgyhogy megvolt a mai programom, gyártottam a bébikajákat. :)

Kép

donkoaniko

Szami!
rendben ment a műtét? és az kiértékelést sikerült a dokinak megcsinálnia?

Évi!
nálatok mit mondtak? remélem semmi komoly! bár gyógyszerrel minden karbantartható.. nálunk anyai ágon a nőknek a 230 dívik, sztem én is csatlakozom pár év múlva...

az a felső nagyon tuti!

Anikó!
hogy Te milyen rendes háziasszony vagy! az igen! én sosem csináltam így kaját!

Kata!
akkor nektek is mennek továbbra +++++

lehet csütörtökön beugrunk, mert a széchenyire vinnem kell mézet.

Szilbee!
már én is előtte lekezdem a kezelést! :lol: a szokás hatalma...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?