Új privát üzeneted érkezett!

kriszti!!!
Lottinak hatalmas nagy gratula!!!
Vendég

ancsi!
megnéztem az iwiwes képeket!
nagyon nagyon jóóóóók!!!!

nálunk meg áll a bál. na most nem olyan durván, de azért cikáznak a villámok.
anyós idegbeteg. naponta többször is felhívja a férjemet.
tegnap este fél10kor a szomszédjában nekiálltak rotátorozni.
erre felhív már mindet, hogy ha ezt meghallja a vevő, nem fogja megvenni a házat.
persze fél 10kor este, férjem is jól kiakadt, hogy igen, fél10kor már a gyerek alszik, azaz csak aludna, ha hagyná.
sikítozva ébredt fel...
nagoyn nehezen nyugodott csak meg. :(

a férjem is tiszta ideg, de legalább meghallgatja az érveket.
ő úgy van vele, hogy legszívesebben odaadná az egész gondot valakinek, a pénzzel együtt.
én megmondtam neki, a gond mehet, a pénz kell nekünk.
a maradék így felezésre kerül. azaz nagyjából felezésre. a férjemnek is piszok sok pénze benne van már.
meg legalább látja, hogy minél több az önrész, annál kevesebb hitel kell. még ha idegesek vagyunk, akkor is.

futjuk a köröket... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

kriszta,nagy gratula Lottinak,nagyon ügyes.
köszi a biztatást.
nálunk a nagyok dongalábbal születtek. mindkettő :shock:
2hetesen már teljesen combig gipszben voltak, amit hetente cseréltek 6hétig.
nehéz volt öltöztetni...rugikat vettünk a kelengyébe, de azokba nem fért a gipsz....úgy kötöttem meg varrtam kicsi nacikat amik rövidek,de szélesek. a gipsz fosis lett, mert a pelus alig fért oda, nem bírták emelni a nehéz lábukat, fürdésnél nem mehetett be a víz, gipszcsere között lesni nem kékül-e a lábujjuk, mert akkor rohanni, kinőtte előbb a gipszet.....áááá
tornáztattam a lábukat, de amikor már totyogtak az volt a torna.
szépen rendbe jöttek, időben tanultak meg menni, azóta sincs semmi gond. azért amikor a lányom is így született meglepődtem ám nagyon, nem gondoltam h 2x előfordulhat egy családban...de mégis így volt.

any, sok erőt és türelmet, majd csak megoldódik minden és végre megszabadultok attól a háztól, meg anyós bajaitól is részben.
legyél csak következetes továbbra is!!
a pénzre szükségetek van ne hagyd magadat!

ancsi,láttam a képeket, tényleg nagyon jót!!!!

nagyjából összekészítettem a cuccomat holnapra, csak bőröndbe kell rakodni.
nem tudom mikor jövök legközelebb, de ha tudok benézek hozzátok .
gép lesz nálam, de nem tudom mikor tudom majd használni....

szóval szép hetet nektek, napsütést, sétákat, meg minden jót!!!!
agica1027

ágica!
sikeres műtétet meg gyors gyógyulást kívánok!!!
nagyon szorítok!
Vendég

any, köszi
agica1027

Sziasztok!

Beze:Nagyon-nagyon örülök hogy a kistesóval minden rendbe van :D :D :D 4D uh-ot csinált a doki bácsi?
Én pénteken megyek hozzá.

Ágica:Én is sikeres műtétet és gyors felépülést kívánok neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szorítok nagyon!

Anyany:Kitartás!Csak a végeredmény lebegjen a szemetek elött :wink: De jó lenne ha tudnátok ti is sajátot venni :D

Mi tegnap voltunk a TTL-be fehérváron mert ott nagyon nagy a tapéta választék úgyhogy azt már megvettük mert nekem most az nagyon tetszik hogy a szobába az egyik fal tapétás a többi meg festett.Úgyhogy a mi szobánkba sötét barna virágos lesz a tapéta a fal meg halvány barna.Remélem szép lesz :D
Hannusé meg halvány lila fal rózsaszín-lila virágos tapéta.
Vendég

Bocsánat muszáj beleszólnom.
Nem kívánom senkinek azt, amit Tünci vagy én átéltem.
A mozgásbeli elmaradás nem feltétélen következménye a fekvésnek,akármikor bekövetkezhet a terhesség során, azoknál is akik nem fekszenek. Aki, ilyet mond az egyszerűen nem normális.
sajnos sokan vannak ilyenek, akik azt hiszik mindenről nyilatkozhatnak korlát nélkül. Egyébként aki mozgásban lemarad, korábban nyílik értelmileg, nyugodtabb gyermek lesz később is, mikor már behozta társait. Csodálatos gyerekek,csodálni valók, az emberi akarat csodái.

Tünci Budapest is jó a Dévénynél?

Mirci

mirci001

Kriszti:Lottikának gratulálok.Nagyon-nagyon ügyes kislány :D :D :D :D :D :D :D :D :D Puszi a kis kobakjára

Betti:Örülök hogy tetszett az úszás :D :D :D

Ancsi:Nagyon jók a képek :D :D :D :D

Szösz:Hol vagy??????????????????????
Vendég

lara!
hamarosan költöztök már?
biztosan kérdeztem már, de hova is?
szita az agyam.
Vendég

holnap megyünk a dokinénihez. végre vihetem el neki az eredményt.
szülinapján orvoshoz megyünk...
másnap meg súlyt mérünk és lehet, hogy szurit is kap majd a kisasszony. ha a dokinéni azt mondja, hogy egészséges, megkapja a meningo ellenit.

ma meg tegnap kis zizi volt.
ebéd után ha ügyesen evett, kap 2db gumicukrot. de ma még követelőzött volna, amikor meg nem adtam, hozott egy játékot, és a vitrines szekrényt elkezdte verni vele, hogy majd ő kiveszi.
persze az üveget...
nem vagyok rá büszke, de kapott egy nagyot a fenekére.
persze, ez is az egyik módja egy vitrines szekrény kinyitásának...
ez már nekem is sok volt, pedig sztem elég türelmes vagyok...
Vendég

Any, jól megszenvedtek ezzel a házzal......jó is lesz már egy gonddal kevesebb lesz a nyakatokon. Anyósgond meg is szűnik ezzel, vagy talál majd mást? :D

Betti
Kép
betti0412

Zsófi Boldog születésnapot kívánunk!!!!

Kép

KépKép
winchi

Zsófi!!!
Boldog szülinapot!!!!!
agica1027

Kriszta Lottinak nagy gratula nagyon ügyes! Látod mondtuk, hogy hamarosan nekibátorodik! :lol:

Ágica a népi kína egész éves termését kívánom a műtéthez, ha tudsz jelentkezz be kicsit, hogy tudjuk hogy vagy! :wink:

Any kitartás remélem ez már a vége a ház eladásnak és egyenesbe jöttök! Popsira csapás nálunk is előfordul amikor már nagyon szakad a cérna, mert ilyesmiket Matyi is simán kitalál...
Levenni a nagykést egy pillanat alatt, gyufát elcsenni és elszaladni vele, gépet kapcsolgatni, az izgatja ami nagyon tiltott és egyre ravaszabb :lol:

Azt nem is írtam nektek, hogy amikor pénteken taliztunk párom jött be Fehérvárra ő hozott minket reggel és azt mondta, hogy a hivatal ügyeit kell intéznie, apeh, kincstár stb. Simán be is vettem, mert mondta, hogy a polgármester szabin van a héten és ő futárkodik.
Amikor meg mentünk le a játszóházból gyanús lett, hogy miért olyan sötét a kocsi ablaka.
Átvert a palánkon egész délelőtt a műhelyben volt és lefóliáztatta az üvegeket uv szűrős, hővédő fóliával!
Beszéltük régebben, hogy jó lenne a sok utazás miatt, most meglepett vele :wink:

KépKép
winchi

Betti, hát ez az, nem értem, miért kell sürgetni a kicsiket, hiszen mindenki egyéni, ráadásul, ha szerintük Bátor koraszülött volt, akkor meg aztán főleg miért nem lehet várni?! :roll:

Kép
Kép
norwell

Zsófi! Boldog szülinapot kívánunk!

Köszönöm a gratulációkat! Viszont nem vagyunk jól. Reggelre Lottinak 39, 6 volt a láza. Nurofen, fürdő. de csak 38,8-ra ment le. Azóta is alszik. délután dokinéni. De már nem hiszem, hogy a fogától van.

Ágica: ismerös nagyon amit leirtál.

Kép
Kép
rhkrisztina

kriszti!
Lottinak gyors gyógyulást!
mi is ma megyünk a dokinénihez. az eredményekkel.
ha délután felébredt.

köszönjük a köszöntéseket!
winchi!
a tabis képet le akarta szedni a monitorról a Zsófi. azt mondta.
"képet, kezembe tesszü, tabisat"
Vendég

Tünci! Van egy 10 000 ft-os kuponom a Gekkoba. Igy a 24 000 ft helyett 14 000 ft lenne. Július 31-ig lehet felhasználni Ha gondolod szivesen odaadom.

Kép
Kép
rhkrisztina

anyany akkor lehet, hogy összefutunk :)

Kép
Kép
rhkrisztina

Zsófinak nagyon-nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk!!!!

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Any, Zsófinak nagyon boldog szülit kívánok, Isten éltesse sokáig!

Kriszta!Gratulálok Lottinak, látod, megy ez neki, mnit a k arikacsapás!Köszönöm a kuponfelajánlást, egyelőre megvan már, h hová ,kihez visszük és milyen torna lesz.

Lányok, nagyon kedves tőletek ,h így "anyaoroszlánként" véditek a Mucimat, mondtam is tegnap neki, h nem hagyjuk ám bántani!:)

Norwell,Mirci, ne vegyétek rossz néven, de kérlek h ha nekem írtok ,akkor privátban tegyétek ,ne legyen emiatt probléma, ezt már beszéltük a múltkor.Megértéseteket köszönöm.

Mindenki aki írt privátot kérem értse meg, h képtelen vagyok ilyen mennyiségre válaszolni, egyszerűen nem lehetséges jleen helyzetben ,h órákat üljek a gép előtt.
Köszönöm a tanácsokat, egyelőre kialakult vmi.

Volt, aki félreértett és azt nem mondtam ,h nem akarnék írni ,azt mondtam ,h kevesebb időm van/lesz és h BÁtorról nem fogk írni.
Természetesen nélkületek nem is tudnék már élni!

Most nagyon összejöttek a dolgok, tegnap a drága Papusom kora regel agyvérzést kapott, jelenleg intenzíven van, lélegeztetőgépen..egész nap azért sírtam ,h akarjon még élni ,akarjon küzdeni, megismerni Bátort..de aztán ahogy láttam Őt, akit apámként, vagy még jobban imádok, láttam abban az állapotban már tudom, h Ő így nem akarna élni..imádkoztam ,h Isten úgy döntsön róla, ahogy ő szertné, s ha elfáradt, ha már nem akarja ezt a fájdalmakkal teli életet, akkor menjen,aludjon el békésen, akkor képesek vagyunk elengedni Őt..hogy nem kell félnie, mert Viola ott várja már..és h vigyázzon rá majd nagyon, amíg megyek én is.
Csodában reménykedek, hátha teljesen felépülhet..de csodák nincsenek, már tudom.Elsírtam tegnap minden könnyem.

Ez most nagyon nehéz időszak számomra, idő kell ,mert most úgy érzem elég teher ez, h néha alig kapok levegőt, megfulladok.

Ezért tényleg sem időm, sem jóhangulatom most írni, de majd jövök, meg írok..

csak jelezni akartam ,h hálás vagyok nektek.

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!

Na itt vagyok, csak ahogy Katinka szokta mondani, sűrű volt a hétvége! :D Vasárnap babalátogatóban voltunk egy barátnőmnél. A nagyobbik gyerkőc 2 éves, és nemrég született meg a kistesó. Benedekkel (a nagyobbik fiúcska) olyan jól eljátszott Réka! Annyira örültem, eddig még inkább mások mellett játszott Réka, de Benedekkel rohangáltak, pakoltak... A kicsi fiúcska meg olyan csöpp! Hihetetlen, hogy Réka is volt ekkora, már alig emlékszem, pedig nem is volt olyan régen!

Még a péntekről! Nagyon örülök, hogy azért sikerült a tali, bár nem volt egyszerű, de ez a hülye idő úgy látszik idén nyáron teljesen kiszámíthatatlan! Azért remélem még sikerül nyáron egy játszótereset is összehozni! Réka meg van őrülve a játszóterekért, nem is tudom, hogy mi lesz, ha ősszel-télen már nem lehet menni játszóra?

Ágica! Neked sok-sok drukk a hétre!

Zsófinak nagyon boldog 2. szülinapot!

Winchi nagyon stílusos voltál a tabikkal! :D

Matyi és Dorka nagyon aranyosak együtt! Örülök, hogy végre személyesen is találkoztak!

Dorka egyre szebb! Gyönyörűséges nagylány már!

Nikuc! Réka sem beszél az égvilágon semmit sem, de nekem még eszembe nem jutna fejlesztőbe vinni! Pedig állítólag a lányok előbb kezdenek beszélni. De azért erre is tudok ellen példákat! Szerintem nem késik le semmiről, hogy most még nem beszél! Megért mindent, meg tudja értetni magát, szerintem csak lusta beszélni. De biztos vagyok benne, hogy nem fog örökre csak mutogatni!:lol:

Lara! Hú ti már nagyon készültök a ház-felújításra! (lámpa, tapéta...) Már nagyon várom, hogy lássunk képeket! Van már valami időpont, hogy kb. mikor költözhettek?
Privi mindjárt megy!

Lottikának jobbulást, és gratula!

Tünci! Sajnálom, hogy ennyi nem jó dolog történik Veled, körülötted! De majd csak vége lesz a rossz szériának! Azt pedig nagyon sajnálatosnak tartom, hogy vannak olyan emberek akik arra használnak egy fórumot, hogy megbántsanak másokat! De biztos vagyok benne, hogy sokkal több jót kapsz itt, és ez a lényeg, a többi felett el kell siklani!

Beze! Gratula jó eredményekhez, nagyon várom már, hogy vonalzón követhessük a picur növekedését!:D

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Itt vagyok én is, úgy volt, hogy Sopronba megyünk vasárnaptól, de elhalasztottuk egy héttel. Így most két napig Lili is itthon van, eddig nem volt időm írni. Most letettem őket, Nati már alszik, Lili még épp most szaladt ki wc-re.

Pénteki találka zűrös volt az elején, de aztán jó lett nagyon. Örülök, hogy Ágicát is megismerhettük személyesen. :) Köszi a pogit. :wink: Jó volt találkozni, a játszóházban végre tényleg tudtunk beszélgetni is. Any, végül ahogy kiszálltatok, Nati el is aludt az autóban, Zsófi jelenléte tartotta csak ébren. :D Szerencsére át tudtam tenni az ágyába és aludt tovább.

Tünci drága, én is annyira felháborodtam azon, amit írtál, hogy ismeretlenek így beszólogatnak. :evil: Nem is tudom minősíteni ezeket az embereket, szégyellhetik magukat, főleg, hogy gondolom nőkről, anyákról van szó... :?
Azért örülök, hogy találtatok helyet és szakembert, hétvégén én is találkoztam egy fejlesztő óvónénivel, de ő korai fejlesztéssel nem foglalkozik.
Papáddal kapcsolatban pedig én is azt kívánom, hogy úgy legyen, ahogy Neki a legjobb. :cry: Neked meg nagy-nagy ölelés!

Ágica, szorítunk mi is Neked nagyon!

Jaj, de ügyes Lottika, innen már nem lesz megállás! 8) Jobbulást Neki!

Winchi, jó fej a férjed nagyon, kis titkolózós. :wink: Matyi meg Dorka nagyon édesek a képeken, végre megvolt az első randi. 8)

Lara, de izgi időszak ez Nektek, én úgy imádtam mindent beszerezni felújításkor. Biztosan nagyon szépek lesznek a szobák, mi is tervezünk tapátát a nappali egyik falára, de még nem találtuk meg az igazit.

Betti, örülök, hogy Atinak tetszett az úszás. :D Lili egészen a merülésig élvezte, onnantól egy ideig sikítva mostunk hajat, abba is hagytuk (mármint az úszást). Natival aztán nem mentünk, pedig ő jobban élvezi a vizet.

Olyan dilemmában vagyok, férjemnek kinéztem egyszer egy profi szakácskönyvet, de 13 e Ft-ba kerül, most az Alexandránál pár napig 40%-kal leértékelték, még így is olyan drágának találom viszont. De azt hiszem, megrendelem, max. megkapja majd karácsonyra. Most lesz a névnapja, de vettünk egy elliptikus trénert, amit ő fog leginkább használni, így csak apróságot kért, hát ez pont nem az. :roll:
Ja, az Alexandránál péntekig a saját kiadású könyvekre 40% kedvezmény van netes rendelésnél, már lehet bolti kiszállítást is kérni, így plusz ktsg sincs. Csomó gyerekkönyv is van, én is még átnézem újra.

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Zsófi babának nagyon-nagyon boldog második születésnapot kívánunk! Sok-sok puszi!

Kép

any: nyomtasd ki neki a képeket! Drága szíve. :) Köszi a képdicsit. Zsófi is olyan gyönyörű kis göndör fürtös!!!!
Tyű, Dorka is néha bevágja a hisztit cukorért, csokiért, de nem csinálunk belőle rendszert, nem engedem, hogy kaja helyett édesség legyen.....
Remélem minden rendben a vizsgálattal.
Nem könnyű most nektek, elhiszem, hogy idegesek vagytok, de mondd a párodnak, hogy ne engedjen a 21-ből, mert ezen múlik a ti kis családotok további jövője. Remélem sikerül minél több kezdőtőkével indulni a saját lakás vásárláshoz.

tünci: nagyon sajnálom a Papádat, és én is teljes szívemből kívánom, hogy a Jóisten úgy tegyen, ahogy a legjobb neki, nektek, és még azt is kívánom, hogy csak jó dolgok történjenek már veletek. Küldök sok-sok nagy ölelést!

kriszta: nagyon ügyes Lotti baba! Gratulálok az első lépések, lépéshegyekhez. És jobbulást kívánok, gyógypuszik mennek. Talán nem a fogacskától lett ilyen lázas. Dorkának is fáj a torka. Szombaton volt egy kis hőemelkedése, de nem akart enni, ma bevittem a dokihoz. Piros a mandulája. Kapott gyógyszert is.

winchi: milyen kis meglepis apukátok van. :) De jó!
Szóval Matyi is ilyen kis rafinált? Dorka mostanában a konektorokba akar dugdozni dolgokat. Még jó, hogy van bennt vakdugó, de azért nem engedem neki, mi van, ha véletlenül elfelejtjük visszadugni???....hú, néha nagyon veszélyesek tudnak lenni.

ágica: egy nagyon-nagyon nagy kalappal kívánok neked a műtéthez. Szorítunk neked nagyon. Ha tudsz azért tényleg jelentkezz be, hogy vagy, várunk ám! Most milyen műtét is lesz? A kezed, vagy a gerinced? :oops: Ne haragudj, de nem figyeltem eléggé.

szosz: de jó, hogy jöttél. Köszönjük a dicséreteket. Igen, már nagylány Dorka, de Réka is már igazi kis hölgy. Ugye milyen gyorsan nőnek? Mi is most voltunk pénteken babalátogatóba, és én is már elfelejtettem milyen pici is volt Dorka.......
Ügyes Réka, hogy így eljátszott a fiúcskával. Én azt vettem észre, hogy Dorka az idősebbekkel játszik jobban. A vele egykorúakkal nem annyira találja meg a közös hangot, vagy néha irigy és elveszi a játékokat, vagy néha még verekszik is. A nagyobbakkal ezt nem csinálja (biztos nem meri :) ).

lara: TTL-ben voltunk mi is a múltkor. Függönyt kerestem, de elég horror árak voltak. Akkor már nemsokára költöztök is, ha már tapétáztok? :) Biztos szép lesz minden. Kérünk ám majd képeket is. Nálunk is valami lila, meg rózsaszín kombináció lesz Dorkánál, csak festve, mert nálunk a tömésfalon a tapéta nem nyerő. De vettünk neki tök jó Disney hercegnős bordűrt, az nagyon édi. Majd ami fennt van cicás azt leszedjük. Az nagyon drága volt, valami 3-4 ezer ft volt egy tekercs, ez a disney-s meg csak 800 de mondjuk ezt nem a Brico-ba vettük, hanem a Tesco-ba. Hát ennyi a különbség. :)

katinka: érdemes most könyvet venni, max. elteszed apának karácsonyra. Amúgy nem panaszkodhat a névnapi ajándéka miatt. :) Elliptikus tréner..... :)

KépKép
ancsi_pancsi

Lottinak torokgyulladása van. Rajtunk kivül még 3 gyereknek is a váróban csak láza volt semmi más. Ma csak kakaót ivott, meg 3 falat banánt.

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok!

Először is Zsófinak nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk!
any, örülök, hogy elkel a ház, pénzügyileg remélem, hamar rendeződtök!

Tünci drága, mélységesen felháborodtam az ismeretlen írókon! Nekik üzenem, hogy éljék át azt, amin te keresztülmentél, aztán meglátjuk, utána is lesz-e kedvük beszólogatni!!! :evil:
Papádat sajnálom nagyon! :(
Megvan már, hova viszitek Kismucit? Bár én még mindig azt tartom, hogy egyáltalán nincs lemaradva.

Lottinak nagy gratula és mennek a gyógypuszik!

Szösz, következő uh után teszek, becsszóra! :wink:

Winchi, férjed milyen kis titkolózós. :D

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, aki írt, jólestek nagyon!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Hatalmas felhőszakadás volt délután, kiöntött a kispatak a bicikliútra, az 56-ost le is zárták egy szakaszon. Állunk a körforgalomnál, előttünk kb 6 autó, balra szeretnénk menni, rendőr "irányítja a forgalmat", a Tartsay felől folyamatosan engedi az autókat, mögöttünk olyan hosszú a sor, hogy a tükörből nem látom a végét, de mi ugye marhára ráérünk ücsörögni. :evil: Férjem is megunta egy idő után, rádudált a rendőrre és közölte, hogy mi is mennénk. Na, erre feleszmélt, és elengedett minket. Magyar rendőrség, jó nagy piros pont! :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

köszönjük a szülinapikat!

nem kell kinyomtatni, mert megleptem egy vasalhatós matricával. kerestem egy hosszúujjú pólóját és szépen délután rávasaltam.
kiterítette a fotelba és gyönyörködött benne, meg körbeörülte.
jobb híján, holnap abban megyünk dokinénijez. :(

sajnos ma délután nem tudtunk menni, mert úgy zuhogott az eső, hogy babakocsival szanaszét áztunk volna. apánk meg pont délutános. majd csak 10után ér haza. :(

de megint remeg a gyomrom. Zsófinak hőemelkedése van.
elfogyott a HA tápszer meg a babavíz is egyszerre.
gondoltam majd ma délután íratok,meg kiváltok meg veszek...
erre az eső...
mert persze csak receptre kapható...
hát ez kész. kis hisztibéka volt délután, vagy feküdt, mert fájt a hasa. de a tejcsit kéri, forralt boltit adtam. neki, mert valamit muszáj...

buta anya... megbízott a természetben...
Vendég

Zsófikát Isten éltesse sokáig!

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok! Jó esét!

Zsófinak nagyon boldog születésnapot kívánok! :)
Milyen Ha-s tápit adtok, ami csak receptre van? Mi most a Pepti Plusot adjuk Petinek, az abszolut hipoallergén, és lehet kapni recept nélkül is. Igaz aranyáron. :( A forralt csapvíz meg szerintem tökéletes. :)

Beze: Tényleg szörnyű idő volt. Ahogy jöttünk hazafele, rengeteg vízátfolyás volt az úton. Volt olyan patak és árok, ami több helyen is ellepte az utat 5-10 cm mélységben is, és ömlött át a túloldalra.

Krisztina: Lottinak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Tünci: Nagyon sajnálom a papádat. Rémel lehet így látni. :( Az én imádott papim is agyvérzést kapott, de Ő egyből meg is halt. :(
A névtelenül írókon nagyon felháborodtam! Könnyen van az, akinek semmi problémája a babavárás alatt. Az olyan könnyen írogatja, hogy nem betegség, meg könnyen okoskodik. Kiállították a szegénységi bizonyítványukat.

Katinka: Szerintem se hagyd ki a könyvrendelést. :) Én is van, hogy fél évvel előbb megveszek egy-egy ajándékot, ha van egy jó ötlet, vagy lehetőség. :) Inkább, mint utolsó pillanatban gondolkodni, vagy rohangálni. :)

Szösz: Én sem akarom még a fiamat fejlesztőbe vinni, csak a gyerekorvosunk mondta, hogy ha 2 éves korában sem beszél, biztos, ami biztos alapon neurológusnak meg kéne mutatni. :(

Bocsánat, mára ennyi voltam csak.

Kép

Kép
nikuc

nikuc!
milupa milumil Ha-t kaptunk. csak a 2=6+os van belőle. többet tettem bele mindig egy kanállal. eleinte utálta, de megszokta.
igazad van, tényleg leghet recept nélkül...
buta Ani...

tünci!
én is nagyon sajnálom a papádat!
nem is tudok mit írni. :(
mostmár jó dolgok kellenének. sok sok jó.
Vendég

Sziasztok!

Zsófikának nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánunk :D :D :D :D :D :D Kép

Kriszti:Lottikának jobbulást kívánunk!

Ancsi:Dorkának is jobbulást kívánunk!
Bizti nagyon szép szobája lesz Dorkának :D Hannusnak most nem lesz bordűr most ez a tapétás megoldás tetszik nagyon úgy meg már nagyon zsúfolt lenne.
Á még nem tapétázunk igazából megengednék hogy elöbb elkezdjük a felújítást de ha véletlenül a bank nem bólint rá akkor feleslegesen dolgoztunk valaki másnak.Úgyhogy nem merjük elkezdeni addig.
Most voltak akciós függönyök is 1400 ér láttam egy aranyosat Hannus szobájába jó lett volna de nem tudom a méretet.Rózsaszín és apró virágok vannak rajt,nagyon aranyos.

Katinka:Ha arra jártok nézzetek be ebbe a boltba nagyon sokféle tapéta van és nem olyan drága mint máshol a honlapon is vannak szépek.

Tünci:Nagyon sajnálom a Papádat :cry: :cry: :cry: :cry:

Winchi:Párod milyen kis titokzatos emlékszem a pécsi pihenést is titokban szervezte :D

Szösz:Hannus is nagyon szeret játszótéren lenni ráadásul pont odalát az ablakból ma alig tudtam elhozni onnan csak mondogatta szegényem hogy menjünk ki csúszdázni.
Mindjárt válaszolok a privire :wink:

Ma volt nálunk a védőnéni ebböl az egy szempontból sajnálom hogy elköltözünk,olyan aranyos rendes védőnénink van itt,bár Hannus szempontjából már mindegy.Remélem az új védőnénink is aranyos lesz.A doki nénink ugyanaz marad.
Vendég

soha többet...
3szor kapott bolti tejet, de akkoris forralva.
meg is lett az eredménye.
hányással ébredtünk, fél5kor. a tej jött ki. utána még egyszer, amit ivott, azt is kihányta.
pedig annyira reméltem, hogy mostmár jól lesz.
mindegy, dokinéni 8tól.
Vendég

tünci!
ne kövezzetek meg érte, de az találtam, hogy akinek valami gond van a babájával, és pl sokat kell utazni, akkor ha van róla szakorvosi vélemény, igényelhető emelt családi pótlék, és utazási hozzájárulás. buszjegy van benzintámogatás.
hogy honnan meg hogyan, azt nem tudom.

én Zsófival kapcsoltaban tejallergiára gyanakszom. de hát az "internetes szakirodalom" nem 100%os.
lehet, hogy az én tejem sem volt jó neki?
de a HA tápszertől nem volt baja.
Vendég

Sziasztok!

Tünci mi egy falka vagyunk és mindegyikünk "kölykét" megvédjük! :wink:
Fehérváron találtatok segítséget?

Any sajnálom! Ez bizony valami allergia féle lehet, hogy ennyire tiltakozik szegény Zsófi szervezete :cry:
Magadat ne okold!

Beze láttam a híradóban micsoda eső volt felétek, nálunk is sok esett megint de ennyire nem vészes.

Lottinak jobbulást!!!

Álmodtam ma, olyan valóságos volt. Ikerlánykáim születtek szépek és nyugodtak voltak és hordoztam őket :lol:
Hozzáteszem, főiskolásként kb 4-5 éve megálmodtam, hogy egy kisfiú után szaladgálok és szinte sosem érem utol :lol:

KépKép
winchi

Igen így van ha van róla szakorvosi vélemény, hogy tartósan beteg (laktózérzékenység annak számít) akkor jár az emelt családi és az utazási kedvezmény a kincstár adja ki. Ha bebizonyosodik, hogy Zsófinál ez a gond, mindenképp el kell intézni.
Aránylag hamar megvan kisebbik öcsém nemrég kapta meg, mert van nálunk a családban egy gerincferdüléses betegség amit aputól örökölt és ez most derült ki.

KépKép
winchi

Sziasztok lányok!

any: szerintem simán lehet tejallergiája Zsófinak, vagy fehérje allergiája. Unokahúgom kislányának (ő is két éves múlt) úgy derült ki, hogy állandóan olyan tünetei voltak, mintha megfázott volna, de elég sűrűn, és elvitték mindenféle dokihoz, és végül kiderült az allergia. Mondjuk ők Pesten laknak. Talán nagyobb volt a lehetőség doki ügyben..... De ez valahogy így nem jól van, hogy Zsófika ilyen sokat betegeskedik.
A szomszédomban az ekcémás, asztmás kislányra kap emelet családit a csajszi. Megkérdezzem hol kell igényelni? Lehet a kincstárnál, nem?

winchi: micsoda álmok!!!! Azt mondják álmaink a vágyaink.... :):)
Én meg kisfiút álmodtam most nemrégen, hogy lett kistesó, és tök hasonlított Dorkára, de ez már nem az első álom egy kisfiúval.... ki tudja. Azért két lányt egyszerre hordozni.... :):):)
Bizony ám, falka vagyunk, farkas falka.

beze: szép kis helyzet lehetett ott nálatok is. Múlt héten itt is lezárták az utca végét, voltak kinnt a katasztrófa védelmisek is. Még szerencse, hogy mi dombon lakunk.....
De izgi, akkor már csak egy uh, és lesz vonalzód... :)

nikuc: tyű, már ennyire rohan a vonalzód....nemsokára lesz mégegy apróságunk itt a topikban. Szerintem nincs Petinek semmi baja, hogy nem beszél. Itt a szomszéd kisfiú 3 éves kora előtt kezdett el beszélni, addig csak mutogatott, meg hümmögött. A szülei megértették. Nem egyformák a gyerekek. Szegény anyukája tök ki volt akadva, hogy még annyit sem mond, hogy anya, de aztán elkezdett beszélni, és azóta be nem áll a szája. :)
De ha úgy érzed, akkor vidd el inkább megnézetni, én is azt tenném, mert megnyugodnék tőle.

lara: de jó, akkor azért már sínen van az ügy, nemigaz? Akkor is voltak akciós függönyök, mikor mi voltunk, csak azok nagyon picik voltak, mármint keskenyek, de voltak jó szőnyegek is. Biztos Hannusnak is csudaszép szobácskája lesz. Csúszdázni Dorka is szeret, lehet azt kap szülinapjára. :) Most ezen agyalok, hogy mit kapjon...

KépKép
ancsi_pancsi

Az emelt családi pótlékhoz automatikusan jár egy hatósági igazolvány amivel tudsz utazni buszon ingyen. A beteg plusz a kisérő. De persze 6 év alatt ugye nem kell még fizetni.Csak felkell mutatni a buszon, mint a bérletet. A vonatot nem tudom, hogy van azzal még nem mentünk.Az utazási költségtéritésre a háziorvos ad papirt amit az adott orvos lepecsétel. 1 papiron 4 hely van 1 hónap alatt lehet összegyüjtögetni és a József utcában a TB- nél kell leadni.
Tünci én mindenképpen azt ajánlom járj utánna, hogy mi jár nektek. Védőnő, orvos fórumok a neten. Bár nekem sem a védőnő sem a gyerek orvos nem segitett, sőt a védőnőnek én mondtam el, hogy mik vannak. Még az emelt csp-hez jár a közgyógyigazolvány. Ott meg a háziorvos egy lezárt boritékban megadja a gyógyszereknek a listáját és azzal tudod kikérni az Országalmánál a kapualjban. És a tb küldi ki.
Nekünk van még mozgáskorlátozott parkoló kártya is. Azt is a háziorvos tölti ki és az okmányirodában rögtön elkészitik. Most még a súlyadó mentességet kellene elintézni.
Külömben, ha az ember körül néz, marha sok segitség van csak a hivatalok nem reklámozzák magukat
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rhkrisztina 2010.06.22 07:43-kor.

Kép
Kép
rhkrisztina

Az emelt csp-hez a szakorvos álít ki egy igazolást amit a mák honlapjáról le lehet tölteni és azt kell visszavinni az államkincstárba.

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok!

Még mindig tart a vizsgaidőszakom, de már csak 1 vizsgám van hátra, ami a számvitel. Most erre tanulok, de pénteken VÉGE!!!! Kitör a nyári szünet és mehetek vissza dolgozni... olyan kettősség van bennem, mert várom is és nem is. Nehezen fogok visszarázódni és ettől félek a legjobban. Milut abszolút nem féltem, mert fél napokat lesz a nagymamánál, amit imád. Mikor tudja, hogy a nap folyamán vigyázni fog rá a mami, akkor már reggel nyaggat, hogy mikor mehet már a mamihoz.

Kriszti!
Örülök, hogy végre elindult Lotti. Megnyugodtatok?
Sajnos ez is az én legnagyobb parám a védőnőséggel kapcsolatban, hogy nem lehet mindent tudni, főleg most így nekem, aki majdnem 3 évet itthon voltam. Nagyon sok dolgot kell újratanulnom, hogy helyt tudjak állni.
Jobban van már Lotti?

Ancsi!
Nagyon szép lett az új konyhád!!!! Az ajándékválasztás most nálunk is nagyon aktuális, mert 1 hónap és névnapja lesz Mazsolának. Én a Tulli honlapján gyűjtöttem ötletet és megkérdeztem a bölcsiben, hogy napközben mivel játszik leginkább. Mikor 2 éves lett, akkor kapott kiskonyhát, Lego-t és babakocsit meg babát. Természetesen ezt nem csak tőlünk. A babázás most is nagy sláger nálunk és a babakocsizás. Amit most névnapjára fog kapni, az egy vasalódeszka vasalóval. Mindig vasalni szeretne (maradjon meg ez a szokása 10 év múlva is), így megígértem neki, hogy névnapjára ezt kaphatja meg. Azóta is emlegeti.

Winchi! Hogy lehet ikreket hordozni? :shock: :lol: Nem is tudom, hogy kívánjam-e, hogy teljesüljön az álmod... :wink:

Any!

Zsófinak nagyon boldog születésnapot!!!!

Lara! Gratulálok a házhoz!!!!!!! Végre!!!!! Ez az időszak annyira izgalmas, imádtam. Amikor csak lehetett, bújtam a netet, csomó újságot vásároltam, abból gyűjtöttem ötleteket, jártuk a boltokat. Hhhhmmmmmmm..... :D

Beze!
Örülök, hogy minden rendben a kistesóval. Nőtt már picit a pocakod? Figyeled már, hogy mozog-e?

Betti! De jó,hogy jártok úszni! Úgy irigyeltem azokat, akiknek a babája szerette... Milu majd meg fagyott a vízben. 10 perc után már lila volt a szája, viszont utána nagyon jókat aludt. Idén még nem voltunk a pancsoló medencén kívül fürdeni. Ati nem fázik? Babausziba vagy rendes usziba jártok?

Nikuc! Nem értem a gyerekorvost, hogy miért akar egy 2 éves gyermeket neurológushoz küldeni, mert nem beszél. Egy három évest persze, de egy 2 évest?
Peti semmit nem beszél?

Tünci! Sajnálom a papádat!!! ((((()))))

Katinka! Szösz!
Mentek hétfőn csupamókára? Be kell jelentkezni?

Kép
jaffa4

Jaffa, köszi Lotti már jobban van.
Tegnap megjöttünk az orvostól 4 kor leraktam aludni és reggel 5-ig aludt :shock: . Próbáltam többször keltegetni de ugy nézet rám mint egy véres késre. 5-kor ivott kakaót és vissza aludt 6-ig. Most már csinálják a rumlit.

Anyany: gondoltam rád tegnap, hogy jöttök-e ilyen esőben. Minket a Papa fuvazozott. Próbáltad már a laktózmentes tejet?

Jaffa: jó, hogy igy szeret Milu Mamázni

Kép
Kép
rhkrisztina

Jaffa! Nyáron nincs hétfőn csupamóka, csak szerdán, akkor viszont 9.30-kor, és 10.30-kor is. Mi megyünk holnap is, 10.30-ra, gyertek, ha tudtok! És be kell jelentkezni!

Szösz

KépKép
szosz

megjöttünk a dokinénitől!
az amire én is gyanakodtam, a tejallergia. kaptunk beutalót gastroenterológiára. kivizsgálák.
kicsit meg van gyengülve az immunrendszere. és igen, azóta betegeskedik sokat, amióta a tápszerről áttértünk a bolti tápszerről a tehéntejre.

szóval a tej lesz a ludas.
Vendég

meg torokkenenetet is néznek. mert megint piros a torka.

kriszti!
tegnap abban az esőben nem mertünk elindulni.
de "legalább" van valami tünete is, nemcsak a tegnapi étvágytalanság.

winchi!
ikreket?
az én párom is ezzel viccelődik, néha meg tök komolyan mondja. hogy majd legközelebb ikreket...

a szomszéd lápcsőházban hármasikrek vannak. 2kislány meg 1 fiú.
azért nem lehetett semmi...
Vendég

Any: Tejallergia, vagy laktózintolerancia? Laktózintolerancia, amit sajnos nem nőhet ki (de laktózmentes termékeket kaphat, ami szerencsére minden áruházban kapható). A tejfehérjeallergiát kinőheti. Ha a Te tejeddel is baja volt, akkor valószínűleg az, mert a tejfehérje egy része megjelenik az anyatejben is. (nekem diétázni is kellett szoptatás mellett). Olyankor viszont nem jó a HA tápszer sem, csak a speciális gyógytápszer, mert a HA-ban is van tejfehérje, csak kevés. Viszont ha kiderül az allergia, a speckó tápszert extra támogatással kapod (valami 150 Ft a 2000 helyett)

Én is utána fogok járni az egyéb támogatásoknak. Úgyis majd be kell mennünk a kistesó miatt az Államkincstárhoz (anyasági meg a családi miatt). Ha Peti tényleg allergiás, kérni fogjuk az emelt családit mi is. Bánom, hogy előbb nem jártunk utána ennek a dolognak. Egyrészt, mert így, hogy nem tudjuk, mire érzékeny, nagyon szigorú diétán van, ami nem túl tápláló. Így szegényem alig gyarapodik. Másrészt persze a speciális étrend horror összegekbe is kerül, egy fillér támogatás nélkül meg elég nehéz.

Jaffa: Sajnos semmit nem beszél. :( Mondogatja, hogy mama, baba, most az új a ki, meg gyi, de csak a saját szórakoztatására. Nem azért, hogy kommunikáljon.
Nagyon szorítok, hogy sikerüljön a vizsgád! :)

Ancsi: Engem is megnyugtatna, ha megnyugtatnának, hogy nincs baj. :) Ha meg mégis (amire minimális az esély), jobb, ha korán elkezdünk tenni ellene. :) Tudom, hogy az a baj, hogy én vagyok vele itthon egyedül egész nap, Ő meg az a típus, aki szívesen játszik egyedül. Ha leülök mellé, általában ott is hagy, és megy a dolgára. :) Ha mondókázom, nagyritkán meghallgatja - egyszer, aztán már nem is figyel, nem érdekli. Abszolut műszaki beállítottságú gyerek. Egy billentyűzettel elvan fél órát is, nézegeti, nyomkodja, próbál rájönni, mit tud, hogy működik. Ha akar valamit, elmutogatja. Így nem igazán áll érdekében, hogy beszéljen.

Kép

Kép
nikuc

Na, ezt jól megfogalmaztam... :D:D Remélem, értitek. :D

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Szösz!
Köszi!!! Megkérhetnélek arra, hogy bejelentsél minket akkorra mikor ti mentek, jövő szerdára? Ti terveztek akkor menni?

Nikuc! Ha tényleg megnyugtatna egy ilyen vizsgálat, akkor menjetek el. Addig még van pár hónap.

Minden szülő azt várja, hogy mikor kezd el beszélni és járni a gyermeke, aztán nem sokkal ezután elkövetkezik az az idő, mikor ezt mondja neki: Ülj le és maradj csendben!!!! :lol: :lol: :lol:

Még annyit szeretnék mondani, hogy nagyon felháborított az, amit egyes zugolvasók megengednek maguknak!!!! Ők azok, akik negatív értelmet adnak ennek a szónak.
Hogy lehet egy olyan anyát kérdőre vonni, aki mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet adva, a lehető legjobban nevelje fel azt a pici babát??????????????? Ennyi aggódás mellett semmi szükség ezekre, miért nem tudja valaki befogni a száját és megtartani magának a véleményét????????? Az ilyeneket ki kéne tiltani a babanetről és nem is engedném babás fórumok közelébe, mert semmi építőt nem tudnak mondani. Egy igazi anyának van annyi empátiája, hogy átérezze ezeket a helyzeteket.
Javaslatom, hogy menjenek a Mónika showba és ott szapulják egymást, mert oda valók!!!!!!!!!!!!

Tünci!
Én a helyedben kiírtam volna ezeknek a ......-nak a nevét, hadd lássa mindenki. Biztos meglepődnének....

Ez jól esett..... :)
:twisted:

Kép
jaffa4

jaffa: szia!!! Jó, hogy jöttél. Szorítok a vizsgádhoz. Számvitel...hmm, nem volt a kedvencem, de azért nem annyira veszélyes. Egy féléves tantárgy, vagy kettő? Elhiszem, hogy várod a vizsgák végét. Biztos nem lesz könnyű belerázódni a munkába. Én is félek tőle, mármint, hogy hogy tudok majd újra lépést tartani a többiekkel, de ügyes talpraesett csajok vagyunk, majd belerázódunk. :) De jó, hogy Milu így szeret mamázni. Én is ebben bízom, hogy majd anyósékkal jól ellesz. Papát is, mamát is szereti nagyon. :)
Ötletes ajándékot kap Milu, Dorka is szeret(ne) vasalni. Ez nem is rossz ötlet. :) Babázni annyira nem szeret, vagyis néha eljátszik velük, van babakocsija is, de az most pont a mamánál van. Múltkor áttolta benne a Panni babát. :) Szereti nagyon a mesekönyveket, meg a mondókás, énekes könyveket, kirakókat, ilyesmiket. De abból már van neki egy tucat. Komolyan tegnap azt néztem, hogy nekem szerintem fele ennyi játékom sem volt. Volt 1 Barbie babám, neki már most van vagy 10 db. Persze nem újak, úgy kaptuk őket. Szóval áll a sok játék 3 pelenkás dobozban, és nem igazán veszi elő őket. Már azon gondolkodtam, hogy játszani is tanítani kell őket. :) Néha előveszek ezt-azt neki, és mutatom, hogy mit csináljon a babákkal, állatkákkal stb....

nikuc: persze, értem. Tényleg nem egyformák a gyerekek. Peti fiú, és más érdekli, mint egy lányt. Egész más típus, ahogy írod, mint Dorka. Őt is érdekli a billentyűzet, meg ilyenek, de ő meg elvárná, hogy egész nap üljek mellette, könyvet lapozgatva, énekelve, és mondókázva. Nekem meg már kiszárad a szám. :)
Akkor azért mondogat egy-két szót, nem? Próbálj vele olyan dolgokat nézni, ami érdekli. Pl. autók, motorok, műszaki dolgok, és mondogasd a nevüket. Én úgy is szoktam mondókázni, miközben főzök, meg mosogatok, Dorka ott settenkedik körülöttem, én meg dumálok folyamatosan. Állatokat szereti? Mi azzal kezdtük, egy állatos képeskönyvvel. Olyan gyorsan mondogatta az állatok nevét belőle... De azért ne ess kétségbe. Látod Jaffa is mondta, hogy nem érti miért kéne neurológushoz küldeni Petit.

any: örülök, hogy kiderült, mi a baj, tényleg és pontosan tejfehérje, vagy laktóz érzékeny? Vagy ez még nem derült ki pontosan. Szegénykém, akkor most nektek is diéta, és jól meg kell válogatni mit ehet és mit nem.

kriszta: hűűű, de jó alvókája van valakinek. Aztaaaaa irigysmile :D:D:D:D

KépKép
ancsi_pancsi

jaffa: milyen igaz... várjuk az első lépéseket, az első szavakat, és mikor már rohannak, és beszélnek, akkor meg néha jó lenne egy kis csend, és nyugalom. :):)
Zugolvasókról már én is leírtam a véleményem, nem is értem, hogy egyáltalán hogy jön valaki ahhoz, hogy mást kioktasson, és ilyen szívtelen, embertelen módon megbántson.
Nagyon szeretem ezt a fórumot, segítünk, segítettünk egymásnak mindig, elég jól összetartunk, és erre jön, vagy jönnek olyan emberek, akik belegázolnak mások lelkivilágába, emberi mivoltába. Hát szégyellhetik magukat. Nem tudom, ha nekik kéne bátorítás, segítség, ha ők lennének gondba, bajba, nekik lenne-e olyan, aki segítő kezet nyújt, mindig gondoljatok erre!!!!!

KépKép
ancsi_pancsi

ancsi nálunk is halomban áll a játék, de szinte semmivel nem játszanak rendeltetés szerüen. Pont ma gondoltam rá, hogy nem is nagyon láttam őket még belemélyedni valami játékba. A legózás annyiból áll Lottinak, hogy szétdobálja a formákat a vödörből. Na jó Oli már épitget. De most is csak ugrál az ágyra. Az agyamra megy. Meg az idő is. :twisted: Aszem ráhuzom az esővédőt a babakocsira és útra kelünk.

Kép
Kép
rhkrisztina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?