Új privát üzeneted érkezett!

Pár kép a hétvégéről:

Kép Kép Kép
Vendég

hi!
most csak annyit, hogy nem megyünk sehová. le vagyok törve, mint a bili füle. a barátosnémmal jót bőgtünk egymásnak a telefonba. feldobtam neki, hogy (mivel a párja ma estig dolgozik) holnap üljenek kocsiba és jöjjenek fel, de nem tudom, mi lesz.
pápá!
:cry: :cry: :cry:
andibab

Andi, sajnálom... :cry: A lányaid tényleg nagyon kiszámolják ezeket a betegségeket.
Vendég

Hát, nálunk is taknyosság van, Lolo épp kilábalt a náthából, most meg kezdődik elölről... :( Ráadásul holnap vidékre kell mennem egész napra, jó, Apa meg a nagyiék megoldják, de azért ők nem tudnak olyan hatékonysággal orrot szívni, mint én... pedig muszáj sajnos, tegnap Lolonak sikerült délután 40 percet aludni, aztán felébredt az eldugult orra miatt. :(

Hát parkolni én sem tudok, legalábbis szegély mellett nem... Ha nagyon muszáj, akkor kb. fél óra alatt "bejátszom" valahogy az autót, de mindig kilóg... Merőlegesen bármikor bárhova beparkolok... GPS: a férjem most kapott a szülinapjára, de én is használtam már, és most ott tartok, hogy nekem is kell egy! :) Nekem elég lenne valami alap, csak Mo. térképpel, mert külföldre úgyis együtt megyünk. Csak sajna nem jó a szivargyújtóm, először azt kéne megcsináltatni...

Nyaralás: férjem tervezget ezerrel, valószínűleg lesz egy horvátországi közös nyaralás 2 baráti kisgyerekes családdal (voltunk már így, de akkor még Lolo pocakban volt). Aztán akar Balcsira menni, meg más, vizes belföldi helyekre - hát majd meglátjuk, hogy jövünk ki... Nekünk is fel kell készülni arra, hogy már nem sokáig jár a GYED - így is alig jövünk ki, ha az se lesz, akkor nem tudom, mi lesz... Viszont nem éri meg visszamennem dolgozni, csak ketteske után...
Vendég

Sziasztok!

Jól felidegeltem magam délelőtt, mert ebben a tetű hatvan városban pénteken mindenki nem dolgozik és vásárolni-parkolni lehetetlen a városban. :evil: A piacra nagy nehezen eljutottam, de pelenka kb 8db van itthon...

Szantre, egy tűvel káliumot fecskendeznek a baba testébe, amitől elalszik. Hogy a többiek hogy kaphatnak belőle, azt nem tudom én sem. Kb ez tényleg olyan, mint egy amniocentézis.

Andi, sajnálom, hogy ugrott a hétvégi program, jártatok a dokinál???

KépKép
tüccs

tüccs,
a dokink ma du 4-től rendel este 8-ig, mivel páratlan hét van. de szokása, hogy ezt a műszakot "elblicceli", szóval nemtom, hogy lesz-e. de amúgy is kiírták a gyerekrendelőben a faliújságra, hogy a kedves szülők lesznek szívesek csak akkor levinni a gyereket, ha az már legalább 3 napja folyamatosan lázas, nem hamarabb, mert otthon is lehet lázat csillapítani a vény nélkül kapható szerekkel meg hűtőfürdővel. csak akkor zargassa a szülő a dokit a 3 napon belül, ha a gyereke sugárban okádik és fosik meg mellette 39 feletti láza van...
ez egészségügy?????
:evil: :evil: :evil:
andibab

Andi!
Én is nagyon sajnálom, hogy ez lett a hétvégétekkel. :(
Remélem azért gyereknapozni majd tudtok!

Tiop!
Király ez a videó! Annyira édes rajta Zsani! Lili is imádja ezeket a zenéket a minimaxon.

Apropó! Minimax. Mi a vasúttörténeti parkba megyünk gyereknapozni, a minimax rendezi a programokat. Jön oda valaki?

Nyaralás:
Mi idén csak belföldre megyünk. Most június közepén 10 napra a Balaton mellé Szentgyörgyhegyre, rokonokhoz. Meg majd talán barátokhoz Pécsre, ez még nem biztos. De már alig várom!

Vezetés:
Én be nem mennék Pestre kocsival. Most hogy már nekem nincs saját ótóm így nem vezetek túl sűrűn. Az én jogsim is csak az Örsig szól, ha nagyon muszáj. Szeretek vezetni, de mindig félek előtte. :?

Képzeljétek, hogy jártunk.
Végre valahára kaptunk fix időpontot a dévényeshez. Hétfő reggel 9. Ezzel nem is lenne gond, mert Lili legkésőbb 8-kor már fent van, gyorsan össze tudom őket szedni fél 9-ig. DE! Apa ugyebár dolgozik ebben az időben, mint a legtöbb ember. Anyósomnak meg infúzióra kell sajnos járnia, és pont 10-re kell beérnie Pestre valahova. Tehát ő sem tud nagyon furikázni minket. És természetesen nincs Dunakeszi és Veres között buszjárat. Anyósom azt felajánlotta, hogy el tud minket vinni néha, de sajnos értünk már nem tud jönni, mert akkor ő nem ér oda az infúzióra. Mondta ugyan, hogy legfeljebb odaadja a lakáskulcsot, és átmegyünk addig hozzájuk, de ezt azért nem igazán akarom... Attila meg nem tud minden hétfőn vinni minket. Szóval teljesen meg vagyok lőve. Végre nem kell azon izgulnom, hogy mikor lesz időpontunk megint a kezelésre, ellenben azon izgulhatok, hogy hogyan fogok eljutni ezekre az időpontokra... :( :evil:

Kép
Kép
giga1

Giga,
tényleg elég leterheltek a Dévényesek, mi is 2 hónapja próbálunk időpontot egyeztetni kontrollra. Végre sikerült.
Kocsival nem tudnád elvinni a gyerkőcöket? A párod biztosan kibírna heti egy napot, hogy tömegközlekedve menjen dolgozni (vagy bringával :roll: ).
Ha viszed Lilit is, addig ő mit csinál? Nem keseredik el ő is, ha Bulcsút majd egy órán át sírni látja?
Hát.. nem könnyű a helyzet, remélem lesz elfogaható megoldás!

Andi, nem semmi dokitok van :shock: :evil: :evil:

Tüccs, hozass a pároddal pelust! Ne te idegeld magad!!

Lolónak, Boginak jobbulást!!

Tiop, dehogy vagyok beteg, csak most kezdődött a vizsgaidőszakom, már a félév végi zh-kon és beadandókon túl vagyunk, mostmár "csak" tanulni kell. Nincs sok vizsgám, de olyan rengetek könyvet, cikket kell elolvasnom, nemtudom mikor jut rá időm. Pár hete elkezdtem a sci-fit olvasni, és tetszett, de egyszerűen volt, hogy napokig nem tudtam olvasni, aztán már alig tudtam miről van szó.. :?
Na, nem panaszkodom, mert a párom besegít a gyerekvigyázásba, főzésbe, takarításba, amikor csak tud, ha tanulnom kell.

Pilla, Laura nagyon édi! Nekünk is van olyan bevásárló kocsink, ami az tortás kép hátterében látszik. Márk nagyon imádja. :lol:

Tiop, még akartam írni, hogy a videó annnnnyira édes!! Haláli Zsani, ahogy énekel és táncol, teljesen átszellemült! :lol: :lol:

Na, megyek, remélem senkit nem hagytam ki...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga!

Taxi??? Tudom, nem egy olcsó megoldás, de mégis megoldás. :?:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Hát mivel érdeklődtetek itt többen leírom, hogy is volt az anno 7 évvel ezelőtt kb mikor is bejárván fél Budapestet egy este alatt megtanított egy életre a városi közlekedésre. :)
Szóval úgy esett a nagy eset, hogy a páromnak egy pár napra Németországba kellett mennie. A barátainknak viszont volt 4 jegyük a BOND koncertre. (tudjátok a három csajszi a hegedűvel) a Kongresszusi Központba. Mivel ugye a párom nem volt itthon úgy gondoltuk elvisszük a sógornőmet, aki azóta Új Zélandon sütteti... Mivel a barátaink sem voltak Budapesten nagy sofőr virtuózok, beáldoztak engem, mondván, hogy úgyis a mi autónkkal megyünk. Ami akkoriban egy kis Opel corsa volt. Novemberi péntek délután, a sógornőmmel megbeszéltük, hogy őt a Blahán fogjuk felvenni a 7-es busz megállójában. Necces volt, mert ugye az ott buszsáv, de nekem itthon ezerszer átnézett kijelölt utam volt, és arról ha letérek veszett minden. (persze később letértem, naná...)
Szóval mentünk, mendegéltünk, és már a Kerepesin voltunk, mikor elkezdtük telefonon hívni a sógornőmet, aki nem vette fel az Istennek sem. Már akkor izgultam, hiszen fingom sem volt, hogy ha nem lesz ott, hol fogunk találkozni, hová parkolok esetleg, vagy egyáltalán, hogy is lészen majd. No a lényeg, hogy a drága nem volt a megállóban mira odaértünk, és mivel a sávunk kanyarodott, és átsorolni nem volt lehetőség az akkori nulla rutinommal, illetve a pénteki forgalomban, így vitt magával az ár, rákanyarodtam a körútra. Ott volt az első utcában egy parkoló ahová leálltunk. (persze akkor már fényévekre voltunk a kijelölt útvonaltól, és az Erzsébet hídtól :? ) Nagy nehezen felvette a sógornőm a telefont és teli pofával vihogott amint előmászott az aluljáróból, ahová melegedni ment le még odaérünk. :shock: Ott pedig nem volt térereje. Beült a kocsiba, akkor már kicsit feszült volt a hangulat, mert mindannyian sejtettük, hogy nem lesz egyszerű a visszatalálás a helyes ösvényre. Kivéve a sógornőmet, mert ő aztán egy percig sem idegeskedett. Boldogan kínálgatott mindenkit a Mekis krumplijával, közben pedig vidáman csacsogott, hogy egyet se féljünk hiszen ő tudja hol vagyunk, erre megy a metró is... :roll: :shock: :x :lol: Aki megbírt szólalni, próbálta csendre inteni, hogy ez itt most nem a viccelődés ideje, mert a sofőr enyhén ingerült, és kétségbeesett. És hát a metró a föld alatt megy mi meg fölötte, és messze nem ugyanaz a helyzet. Ugyanis közben nem volt mit tenni el kellett indulni valamerre, és amerre a szél vitt, voltunk a GYorskocsi utcától kezdve, a Nagyvárad térig amit el tudtok képzelni Budapest legeldugottabb utcáiban. Sötétben egyirányú utcában, zsákutcában, és ami jött.. Én nem birtam megszólalni az idegtől, és végre mikor átmentünk egy hídon Budára, (akkor már a sírás kerülgetett, pedig stresszhelyzetben pont a pozitív motiváltság jellemző rám) megálltam egy benzinkútnál, és vettünk egy térképet. Na mikor megláttam a BAH csomópontot, olyan boldogság lett úrrá rajtam, hogy ihaj. PErsze a sógorasszonyt meg tudtam volna fojtani a hamburgerével együtt, de mostanság már csak jókat röhögünk. Ez volt az a pont amikor azt mondtam inentől bárhová. Úgy is van. :wink: :lol: Azóta mondjuk nagyobb a rutinom, és agresszívebb a stílusom, de nem félek elmenni sehová. :wink: :lol:

Na mára csak ez a sztori tellett tőlem, majd holnap írok mindenkinek...
Jóccakát!

thenus

Becsi! Boldog Szülinapot!

Kép
Vendég

Henus, jó kis történet. :) Nagyjából én is elvezetek bárhova, de a parkolással komoly problémáim vannak. Apa szerint csak gyakorlás kérdése a dolog, de inkább nem kockáztatom meg, hogy összetörjek pár autót. Gyakorolnám a két autó közé betolatást és az egyiknek mondjuk végigszántanám az oldalát. :shock:
Friss (1 hetes) jogosítvánnyal engem is bedobtak a mély vízbe. Kimentünk Ausztriába raftingolni, de nekem épp mikulásom volt, így a fiúk kitalálták, hogy én leszek az aki a kiindulási pontról az érkezési pontra szállítja a cuccokat és a párom haverjának a barátnőjét, a másfél éves gyerekükkel. HURRÁ! Hegyi szerpentin le, hegyi szerpentin fel. Olyan kanyarok, hogy be sem láttam. Fostosodni nem lehetett, mert hátul pici gyerek. Csak akkor remegett a lábam amikor beültem és kiszálltam. Vezetés közben olyan magabiztos voltam, hogy magam is meglepődtem rajta. 60-70-nel simán közlekedtem. Meg is jegyezte a hátul ülő, hogy milyen jól vezetek 1 hetes jogsival. :shock: Igaz egy kerékpárost majdnem elcsaptam, de csak majdnem... :wink:

Szantre, Lajura is szereti a bevásárló kocsit, de a babakocsi a kedvence. Olyanokat rallyzik vele itt a nappaliban, hogy csak lesek.

Andibab, mi a helyzet Bogival? Azért nem semmi a dokitok...

Giga, tényleg nem rossz megoldás a taxi, bár nem olcsó.
Vendég

Hu, nagyon jó kis pihi van, Lelle nemrég kelt fel, egész este csak csavargott volna a faluban, alig lehetett beráncigálni, most is menne már kifelé. Anyáék kutyája kb. 100 kg egy Berni Pásztor, aki épp kiskutyákat vár és olyan mint egy kisebb tehén, na vele játszik... a 9 kilójával, vakkant egyet a kutya, aztán már hátra is esett.
A férjem épp az autót takarítja, mert ő megy ma Hercegkútra, szakest lesz. Egyetemi hagyomány.

Vezetés: szerintem én elég rutinos vezető vagyok és imádok tolatni, csak úgy szoktam beparkokoni mindenhová, leglehetetlenebb helyekre is beteszem a kocsit, ami nem kicsi. Szegélyhez is simán beállok, ezek nem okoznak gondot. Németországban, amikor ott laktam Frankfurtban, Würzburgban, jártam csomót repterekre, nem okozott gondott a közlekedés, Pesten viszont, az, hogy ha valahol balra szeretnék fordulni tuti nem lehet csak vagy 10 km után, ha jobbra akkor behajtani tilos, sehol nem lehet megfordulni, vagy ha sikerült, nem lehet kijönni az utcából. Ezért utálom. Meg azért is, mert a magyarok képtelenek normálisan közlekedni. Pesten még azt utálom, hogy ha netán 2 méter távolságot tartok az előttem lévő kocsitól, akkor tuti benyomakszik valaki és még dudál is, hogy köcsög vagyok, hogy nem engedem be. Mindíg rá kell tapadni mindneki seggére, ha haladni is akarok.
Eltévedős sztorim nekem is van, amikor iskolába mentem Aschaffenburgba először, tök profin odataláltam az iskolához, de visszafelé már sötét lett és ahogy kijöttem a parkolóházból nem tudtam merre kell menni, elmentem jobbra, persze nem jó volt az irány, így bejártam a város összes kijáratát amíg megtaláltam az én autópályámra a felhajtót. Délután 5kor indultam el és éjfél után értem haza, egy óra volt egyébként az út, így vagy 5-6 órán át tekeregtem egy kivárosban, amíg a helyes irányt megtaláltam.

Én már fél7től felvagyok, az a köcsög szomszéd kakas, már azon gondolkodtam, hogy leöntöm egy vödör vízzel, 4 órától fújta az ébresztőt....

Andibab, sajnálom, hogy elszúródott a hétvégétek.

Giga, mi 5 vagy 6 alkalommal voltunk gyógytornán, de mi 4 hónapos korában kezdtük. Nagyon megrázó volt a sok sírás, az első alakalommal apával jobban sírtunk, mint Lelle. Remélem eljuttok és nem kell kihagyni.

Jó hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok, én most Debrecenben vagyok. :) Kicsit elbizonytalanodtam reggel, hogy biztosan akarok-e jönni, mert Lolo szokás szerint felállt a kiságyban, kis nyöszörgés, magam mellé vettem, és akkor éreztem, hogy tüzel a homloka. :( Gyorsan beadtam neki egy adag Nurophent, és vártam... Tíz perc múlva már csak hőemelkedése volt, fél óra múlva már az sem (36,5, pizsije csuromvíz - legalább kiizzadta). Gyorsan leszívtam még az orrát, aztán elindultam. Apa vállalta, hogy méri a lázát, szívja az orrát - most hívott amúgy, Lolo aludt 11-ig, utána fél órát volt fönt, orrot szívtak, és most megint alszik... Szegénykém, sajnálom, de ha otthon lennék, akkor sem tudnék érte többet tenni... Majd sietek haza...
Vendég

Sziasztok!
Nem semmik ezek a vezetős sztorik. Én olaszban vezettem iszonyat szerpentinen. Mivel nekem az anyósülésen borzasztó hányingerem volt inkább átvettem a kormányt, így megúsztam a hányást. Tök jól ment egyébként. :lol:

Verna!
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hiszen az apukájára hagytad Lolót, nem akárkire. Biztosan ő is tud rá vigyázni, és ha bármi lenne felhívna. Szóval nyugi!

Taxi? Hát nem hiszem. Megbeszéltük a férjemmel, hogy amikor csak lehet ő fog átvinni Veresre a dévényeshez, és haza is hozni. Szerencsére az ő munkája olyan, hogy nem kell feltétlenül bent lennie az irodában, és nem is szólnak neki ezért. Ha meg nem tud elvinni, akkor itthon hagyja a kocsit nekem, ő meg bevonatozik. Néha napján ki lehet bírni. :? Biciklivel én nem engedném, de nem is akar bemenni a városba. Kész életveszély az autók között bringázni. :shock:

Becsi!
Boldog szülinapot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Megint lemaradtam kicsit az olvasással, újra fel kell vennem a tempót veletek! :wink:

Bocsi, de most csak Tüccsnke írnék!
Nagyon, nagyon izgulok én is értetek. Én már azon az egy mondaton elsírtam magam amiben leírtad, hogy hogyan csinálják a dolgot. El se tudom képzelni, hogy ti min mehettek át.
Na de biztosan minden rendben lesz!!!!!

Lányok, egy SOS kérés/kérdés!

Most kaptuk meg a fizetni való illetéket a ház után. Természetesen egyben nem tudjuk kifizetni, szóval gyorsan írnom kell egy fellebbezést.
Ha valaki írt már ilyet légyszi adjon tanácsot. Pl. Mit lehet kérni, mennyire részletezzem az anyagi helyzetünket stb. Próbálok még utánanézni a neten is, de jól jönne tőletek is pár ötlet!

Előre is köszi!

Sziasztok
Márti
Vendég

Márti!

Nekünk is rnunk kell majd a telek után. :wink: Az anyagi, szociális helyzetet szerintem eléggé részletesen kell, és gondolom kéritek a részletfizetés lehetőségét. NYugodtan írjátok bele, hogy te GYedet, kapsz, fizetnivalóitok, stb...
VAn ismerősötök az APEH-nál? Mert az is jól jöhet... :wink: Az egyik ismerősünk megkapta a részletfizetési lehetőséget, és ő is az anyagi helyzetükre hivatkozott. :wink:

thenus

Sziasztok!

Na, kicsit vissza tudtam olvasni.

Lolonak jobbulást!!!

Andi, Boginak is jobbulást!! Sajnálom, hogy elmaradt a hétvégi kirándulásotok!

Tusi, jó, hogy újra itt vagy! Nagyon sokat nőtt Zsófi!

Pilla, édesek a képek Lauráról, nagyon aranyosak az apukájával együtt :D

Tüccs, nagyon sokat gondolok rátok, kívánom, hogy mihamarabb túl legyetek ezen a nehéz időszakon, é akkor már csak a boldog babavárásra koncentrálhattok.

Köszönöm lányok a drukkokat a vizsgával kapcsolatban, tegnap megvolt az egyik szigorlatom, még lesz kettő. Jó tételt húztam szerencsére, 4-es lett, aminek nagyon örültem!!!Úgy mentem be, hogy úgy éreztem, minden kavarog a fejemben, és nem tudok semmit...És megvolt a diplomamunka védés is, megkaptam az értékelést is. Hatalmas meglepetés volt számomra, hogy ötöst kaptam a dolgozatra. Álmomban nem gondoltam volna. Nagyon örültem neki :D Úgy voltam vele, hogy nekem már mindegy, csak legyen vége.

Tiop, valóban nem könnyű gyerkőc mellett az iskolát i csinálni. Van mindkettővel kapcsolatban tapasztalatom, egyedül teljesen más, most meg rossz, hogy meg kell osztanom a figyelmemet a tanulás és Sárika között. De a család nagyon sokat segített ebben. Mindig van, aki vigyázzon Sárikára, amíg én tanulok. Jövő héten is megyünk haza Nyíregyházára, akkor a nagymamáim, meg anyukám fog unokázni. Itt meg a férjem, az ő nagymamája, meg anyósom voltak a pesztrák.

Pimpka, én éppen ellentétesen gondolkozom az iskolával kapcsolatban, mint te :wink: te alig várod, hogy kezdődjön, én alig várom, hogy vége legyen. :lol: Én nem szerettem baba mellett tanulni. Sajnálom azt az időt, amit elvesz a suli Sárikától minden értelemben. Na de most már egy időre vége lassan. Nem mondom, hogy soha nem fogok többet tanulni, biztos, hogy ha nagyobbak lesznek a gyerkőcök még el kell végeznem valamilyen sulit, mert ezzzel a mostani diplomámmal nem sokra fogok menni. A Petős lett volna az, ami "többet ér". Még az is lehet, hogy visszamegyek később oda. Vagy a védőnősködés is érdekel. Elég sok "érdekes" védőnő van mamapság, kellenének a "normális" védőnők is :lol:

Szép gyereknapot mindenkinek!!
Mi most nem megyünk sehová, itt Pécelen tegnap volt gyereknap :evil: , mikor persze nem értem rá, ma semmi nincs, Pestre meg nincs nagyon kedvünk bemenni. Gondolom mindenhol tömeg. Meg még nem igazán tudná értékelni Sárika a programokat, majd jövőre :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tusi, Henus,
én írtam ilyet, ha gondoljátok, priviben adjátok meg az e-mail címeteket, és elküldöm, nekem szó nélkül megadták! 1 évre kértem részletfizetést. Nekem nincs APEH ismerősöm, mégis megkaptam!
Szóval szívesen elküldöm nektek a levelemet!

Bocs, de most nem írok a többieknek, rohanok.

Kép
Kép
nircee

Márti!
Inkább kérvényt írj, ne fellebbezést szerintem. A részletfizetést általában meg szokták adni, én úgy tudom 12 havi részletet tudnak adni. Hajrá, drukkolok!

Lányok, még meg se köszöntem a sok együttérző sorokat. Mindenkinek köszi, jó, hogy vagytok!!

Gyereknap nálunk annyi volt, hogy anyósom minden ellenkezésem ellenére megvetett (!) Robival egy bicikli-szerűséget Dórinak. Leginkább csak ül benne, és vkinek tolnia kell. Én nem rajongtam érte, mert csak lustul benne a gyerek, meg kicsit béna is, de megkerült engem és mégis megvetette Apukával. :shock:
Na, mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom, csak kicsit rosszul esett, hogy semmibe vette a véleményemet.
Programokra még nem mentünk, mert Dóri se ugrálóvárazni, se mást még nem tud, szóval inkább itthon szeretgetjük. :lol:

Na, megyek, főzni is folytatnom kell. (szép magyarosan...)

KépKép
tüccs

Nircee
a levelet nagyon megköszönném, legalább ötlet szinten jól jönne. :D

Majd később még jövök
Márti
Vendég

Nircee, nekem is elküldheted, bár mi teljes illetékmentességet kérünk, mivel a pénzt ingatlanba fektetjük...

thenus

Tusi, Henus,
nagyon szívesen elküldöm, csak adjátok meg az e-mail címeteket! :wink:

Tiop,
igenis szeretnék Tőled tanulni, hogy hogyan lehet testvéreket ilyen szépen nevelni, hogy nem féltékenyek, hogy szépen fejlődnek, hogy mindegyikre van időd, hogy ekkora szíved van még másokra is, hogy ilyen kreatív vagy mellettük, és hogy pozitív tudsz maradni a nehezebb időszakokban is. Ezzel nem szeretném a többieket megbántani, mert ők is nagyon jó anyák, de te 3 gyereket nevelsz, és mindig olyan vidám, kiegyensúlyozottnak tűnik a családod!!! Becsi meg ritkán jön, tőle nem kérdezhetek. Szóval lehet, hogy majd fogok tőled tanácsot kérni, ha megengeded!
Zsani kegyetlen édes a videón!!!!!!
Hogy sikerült a gyereknap?????????? Képeket kérünk!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg, mi lett a skarláttal?

Andi,
Neked nincs szerencséd ezekkel az utazásokkal. Nagyon sajnálom! :cry: :cry: :cry: Végülis mit csináltatok a hétvégén? Bogi jobban van?

Verna,
hogy van Lolo? Hogy "vizsgázott" apa az ápolásban?

Henus,
nem semmi ez a vezetős sztori! :lol:

Giga,
örülök, hogy megoldódott a kocsi helyzet. Nem könnyű összehozni, ez tény! És tényleg, Lili addig hol lesz?

Katica,
hogy vagy? Pocak? Legkisebb rugdos sokat?

Most lépek, majd még igyekszem feltenni állatkertes fotókat. Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
Kép
nircee

Itt vannak a képek, bocs, hogy ennyi, de nem tudtam választani. :oops:

Kép Elefántnézőben
Kép Jé, a Tigris is cica?!?
Kép Első találkozás élő halakkal
Kép Fókavadászat
Kép Jujj, de jó volt csacsit simogatni!
Kép Azt is megsimizem!
Kép Meg ezt is!
Kép Hát te ki vagy?
Kép Újabb halaaak!
Kép Elfáradtam...

Kép
Kép
nircee

Nircee, ugye, hogy élvezte Marci az Állatkertet!!! :wink: :) Kis édes, hogy kinyúlt... :)
Ja a mailem: henus@rehorovszky.hu

thenus

Nircee

Tök édi a lurkód ahogy kajával a szájában kidőlt! :D

A mail-em: mgyorfi@mailbox.hu
Előre is köszi
Márti
Vendég

Nircee, naggyon édes Marci!!
Az a legjobb, mikor a nevelőapád a gatyójnál fogva próbálja megfékezni a kíváncsi Marcit :lol: :lol: :lol:
Ilyen jól elvan még a babakocsiban?? Márk már rövid idő után kéreckedik ki... és bár több kört is megy a játszótéren egyedül, de azért a babakocsit még nem lehet száműzni.. :?

Tusi,
Remélem nem veszed zokon, hogy szólok, és gondolom ezer más dolgod is van, de ha jut egy kis időd, nem csinálnál vonalzót Zsófinak, hogy lássuk mennyi idős éppen...??

Szegény Márkocskám az előbb annyira vonyított (máshogy nem tudom írni
:roll: ). Nagyon szenved, jönnek a fogai.. adtam neki Chamomilla vulgarist, remélem használ, és tud pihenni egy kicsit..

Jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tusi, Henus,
küldtem a mailt! :wink:

Szantre,
alapesetben Marci sem marad meg benne egy percig sem, de mikor valami olyan helyre megyünk, ahol rengeteg a látnivaló, akkor elfeledkezik róla, és egész szépen benne marad (10-15 percig). Most is volt, hogy ki akart jönni, akkor kézenfogva sétáltak a fiúk.De úgy kifáradt szegénykém a sok sétában (kb. 4-5 órát voltunk ott), hogy már ő akart a kocsiba menni. :lol:

Fogacskák,
képzeljétek, olyan hihetetlen mázlisták vagyunk, Marcinak úgy jött ki egy alsó rágófoga, hogy észre sem vettük (hetek óta, a hasmenés óta átalussza az éjszakákat), és most is jön neki legalább 2 alul, és nem tudom, mennyi felül, mert nem engedi megnézni, és semmi tünete nincs, a kedve kiváló, és éjjelente alszik, mint a bunda! Lekopogom, de eddig még egyetlen fogával sem szenvedtünk meg. Na, majd kisöcsivel tuti bepótoljuk, kétszer nem lehet ilyen szerencsénk.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Nircee!
Félre ne érzsd nem azért írtam,hogy majd az élet megtanít,hogy ne kérdezz és ne tanúlj tőlem,csak a helyzet az,hogy én is az élettől tanúltam mindent!Természetesen kérdezz bátran,és amiben tudok segítek,hiszen azért is vagyunk itt! :wink: Marci írtó édes a képeken és látszik,hogy nagyon élvezte az állatokat!Mi is készülünk az Állatkertbe,mert a gyerekek nagyon szeretik az állatokat,főleg Anett és Zsani. :D
Giga!
Mi is készültünk vasárnap a Vasuttörténetibe,de 1.Rolinak akkor lett volna a Körmenete 2.ha nem is ment volna körmenetre(mert nem ment így sem) akkor sem tudtunk volna menni,mert lebetegedett!Pedig tök jó lett volna találkozni esetleg! :wink: :D
Zsani nagyon szereti ezeket a Minimaxos zenéket,egyszerűen olyankor bírni sem lehet vele. :lol: :wink:
Vezetés!
Nem tudok hozzászólni,én mindég tömegközlekedtem. :? :oops: :lol:
Becsi!
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Kép
ANDIBAB!

Sajnálom,hogy nemtudtatok elmenni,tényleg nagyon bosszantó amit kiírtak,nem is tudom,hogy képzelik ezt! :twisted: roni,hogy van????Mit mondott a doki?voltatok ugye dokinál? :roll: :? :(
szantre!
Ja a suli!Hát nem könnyű az biztos,én már töbször írtam,hogy le a kalappal előtettek! :wink: :D :!:
Skarlát!
A helyzet a következő!Zsani ahogy kilábalt belőle rá 2 napra újból belázasodott,és ujjabb adag antibiotikum!aztán Roli pénteken abbahagyta a gyógyszert és szombat estére(gyereknap estéjére)belázasodott,ma viszem a dokihoz délután!Ennyit a skarlátról!visszanyelte mind a két gyerkőcöm!Bár nem kimondottan a skarlátot,hanem "csak"a torokgyuszit! :twisted: :? :oops:
Gyereknap!
Rólunk annyit,hogy a szombati napunk nagyon jól telt,gyönyörű időnk volt egész nap és egész hétvégén!Reggel már korán fent voltam,intéztem a dolgomat,.10 körül átmentünk a gyereknap helyszinére..A gyerekek már nagyon felvoltak pörögve,alig lehetett velük bírni.Segítettem lemosni a székeket,padokat,asztalokat,majd megcsináltuk a mini szenyókat,palacsintát megtöltöttük,és már dél is volt!Leűltünk fincsi lecsót enni(amit a házigazda készített).Isteni volt,még a gyerekeim is megették,ami nagy csoda hiszen Roli nem eszi meg a hagymát!
1 óra felé elkezdődtek a játékok gyerekek nagyörömére.Nem sikerűlt mind a 24 játékot lejátszani,mert nagyon tetszett nekik a szobros és a pletykás játék,na meg a székes(amit ugye zenére játszottunk)ezeket töbször ismételtük és ugye elment az idő rendesen!Megpróbálom összeszedni,hogy mégis miket játszottunk!
Első játék volt az akadály verseny (nagyok biciglivel mentek,kicsik végig szaladtak),aztán jött a talicskás ami úgy zajlott,hogy egy kicsi beleűlt a nagy meg tólta végig a pályán,utánna volt a tojás egyensújozás egy kézzel kellett végigvinni egy műenyag tojást műanyag kiskanálon.Majd jött a lángos evés kéz nélkűl,csokibontás késsel villával(persze ugyan úgy kellett megenni is),joghúrt evés bekötött szemmel,mjad megint a pályára mentünk vissza ahol ketten kellett most menni összekötött lábakkal,aztán zsákbafutás,kislabda a lábakközött és úgy kellett végig ugrálni a pályát.Majd jött a szobros játék(táncoltak és amikor megállították a zenét mindenkinek lekellett merevednie),aztán jött a székes(ugyan úgy működik mint a szobros csak itt a székekre kellett leűlni,és minden kör után 1 széket kivettünk-gondolom ismeritek),aztán jött a seprűs játék,majd a pletykás,vizeslufis,alma kiszedés teli vizes lavorból szájjal!Persze a játékok között voltak szünetek,és akkor fociztak,röplabdáztak(amibe én is beszálltam,mert imádom).Másnapra volt is izomlázam.Aztán volt jégkrém is!Este volt Bográcsgúlyás és utánna eredményhírdetés!Mindenki nagyon örült az ajándékoknak és az okleveleknek is!szülök csodálkoztak,hogy ki csinálta mert nagyon jó és ötletes az egész!Persze nem múlhat el nap rossz nélkül(legalábbis számunkra)Roli estére belázasodott,így az eredményhírdetés után mi jöhettünk haza(fél 10-kor),maradtaunk volna még,mert Anett is és Zsani is nagyon jól érezte magát,de Roli sajnos rosszúl is volt,így inkább hazajöttünk.Másnap el is maradt számunkra a szirom szórás és így elvittem odaadtam másnak a sok-sok rózsaszirmot!Ez van!Pár képet tudok mutatni a körmeteti díszekről,mert a szomszéd csaj reggel készített párat!Hát ennyit rólunk!Kicsit hosszúra sikeredet :oops: :? :lol:
Pár kép és húzok!
Betegeskedőknek jó bulást!Nircee még neked akartam,írni,hogy azért gondolkodom mindég pozitívan,mert ha mindent rossz szemmel néznék akkor nagyon keserű lenne az életem!a gyerekeknek meg nem tesz jót,ha szomorúnak és idegesnek látnak!Néha nem jön össze,de akkor kicsit magamba fordulok és átgondolok mindent,bemegyek a fürdőbe és néha bizony még bőgök is egy jót! :oops: :lol: szóval nekem sem olyan könnyű mint látszik! :wink: :?
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Bocsi de nem tudtam választani! :oops: :oops: :oops: :oops: :?
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!
Szenzációs lehetett ez a gyereknap! Nagyon ügyesek vagytok, le a kalappal!!!!!

Kérdeznék. Dórit egyszerűen nem lehet fegyelmezni. Hiába mondom neki szépen, hangosan, kiabálva, megmagyarázva hogy NEM, egyszerűen csak röhög rajtam. Kész vagyok tőle. Pedig nyúlkál a kukába, a szemetet fel akarja venni a földről, a tisztítószereimet nézegeti, szóval lenne mit megtanulnia, de sose fogad szót. Ez normális?? Várható, hogy egyszer beadja a derekát és szót fogad?? Mit lehet ilyenkor csinálni , hogy éreztessem, hogy rosszat csinál??

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Tiop!
Csak irigykedni tudok! :wink: Tök jó lehetett ez a nap nektek, leszámítva Roli lebetegedését. :( Hol tartottátok a bulit? Ez valakinek a kertjében van? Elég jó nagy füves placc. És mi az a pletykás játék? Nem ismerem. :oops:

Mi végül Veresre mentünk a gyereknapra, de nem volt nagyszám. Lili táncolt, meg tapsolt a zenére, nagyon édes volt, de semmi mást nem tudott csinálni. Ja, de. Megevett egy csomó a pattogatott kukoricát, amit a gyerekek láncfűzésre használtak. :lol: Sajnos a játszótér sem neki való volt, nem volt bébihinta, a csúszdánál meg rengetegen voltak. Viszont tőlünk kapott egy babát. Nagyon imádja. :D

Nircee!
Nagyon jók a képek! Mi is elmegyünk majd az állatkertbe idén.
Lili a kezelés alatt ott van velünk, mert a csajsziék hálószobája a kezelőszoba, és oda be van pakolva egy csomó játék. Addig ő játszik, amíg Bulcsút masszírozzák. Szegénykém most is úgy sírt, és nézett rám hatalmas szemekkel, hogy 'miért nem segítesz rajtam anya?' Jaj, olyan rossz ez a szívemnek, de az agyammal meg tudom, hogy muszáj.

Kép
Kép
giga1

Tüccs!
El kell, hogy keserítselek. Ezzel nem fogsz tudni mit csinálni. Lili ugyanez. És akkor most képzeld el, hogy én leülök a kanapéra szoptatni. A lány természetesen akkor kezd el felmászni az asztalra, akkor pakolja ki a konyhaszekrényt, akkor húzza végig a parkettán Bulcsú hordozóját, ezzel végigkarcolja persze, és még sorolhatnám. Én meg mondom neki szépen, kicsit hangosabban, sokkal hangosabban, üvöltve, hogy NEM, de rámnevet, és folytatja. Ja, és mellé bólogat, hogy nem. Mármint hogy nem fogja akkor sem abbahagyni. :evil: Ilyenkor nálam egy dolog szokott bejönni (de sajna ez sem mindig). Lehiggadok először is, aztán megpróbálom elterelni a figyelmét valamivel. Akár azzal, hogy bekapcsolom neki a tv-t, hogy legalább néha-néha nyugiban tudjon enni az öccse, vagy már odakészítek magam mellé játékot, könyvet, és odahívom, hogy nézzük meg együtt, vagy mondókázok, énekelek neki.

Kép
Kép
giga1

sziasztok

Időközben felébredt Zsófi így csak a vonalzót sikerült frissítenem, egyelőre kép nélkül :? .
Vendég

tüccs,
én meg tovább keserítelek: jó sokáig el fog tartani, de ha azt hiszed, hogy elmúlt, akkor újra előjön. Bogi mostanában csinálja a "szelektív a hallásom" c. műsort. Meg tudnám tépni olyankor... :evil:

Na, ma du elmegyünk dokihoz. Roni tele van ekcéma-szerű foltokkal. Elegem van a hümmögésből, meg az ilyen-olyan többezerforintos próbakencékből, mondja meg a doki, hogy dunsztja sincs, oszt' akkor elviszem a gyereket egy bőrgyógyászhoz, persze magánrendelésre pénzér'... Szegény kiscicám szétvakarja magát, pedig kajálni csak HA tápit kap - majd' éhenhal egész nap, könyörög a normális kajáért, ha mi eszünk - és a ruháit is biomosószerrel mosom... nem értem az egészet...

Bogi már láztalan, de nem akar enni, úgy kell beletömni a kaját. Még a csoki se kell neki, a Kinder szeletet egy harapás után visszaadja. Hízni sem akar, már szinte csont és bőr. De lendülete szerencsére van még... viszont idegesít, amilyen kis vézna. Most nem működik a vitaminkúra sem, nem lett nagyobb az étvágya tőle. Pedig egyszer már bevált. :cry:

Majd még jövök, csak dógom van...
Pápá!
andibab

Tüccs, Ne akard fegyelmezni!!! MOst elgondolkodtam, hogy nálunk hogy is van ez.... Valahol olvastam, hogy kisgyermekkorban hiába mondod, hogy nem szabad, nem fogják megérteni ezt a kifejezést. Sokkal erősebb a kíváncsiság, meg a tenni akarás. Giga, jól csinálja szerintem, hogy elterel, persze az sem jön be mindig. :? Nálunk sem. Vagy hagyom , hogy akkor tessék vedd fel a szemetet, persze mondom, közben, hogy ez büdös, koszos, nézd meg a kezed...stb, és megmosom, a végén, vagy ha végképp veszélyes a dolog, pl. át akar mászni a kanapén, és nem tudok ott lenni, futok, és lekapom. Bömbizik, de akkor visszarakom, és ott vagyok én is, és megmondom hogy itt csak anyával lehet mászni. Sokadszorra, de megragad. Van, hogy húz engem, ha fel akar mászni... Szóval türelem, kitartás, fegyelmezéssel csak idomítod, és megtanulja ugyan, de nem fogja tudni a miértjét. És szerintem az fontos.
Remélem tudtam segíteni. Ja és ne idegeld magad, főleg te ne!!!! :wink: :) :D

thenus

Sziasztok!

Tiop, nagyon jó lehetett a gyerkőcöknek a gyereknap!!Nagyon ügyik vagytok, hogy így összehoztátok nekik!Rolinak meg jobbulást!!Nem tud tőletek búcsút venni ez a fránya betegség. :evil:

Nircee, nagyon édes Marci a képeken, látszik, mennyire élvezte az állatkertet. Mi két hete Nyíregyházán voltunk az állatkertben, Sárikának is tetszettek az állatok :lol: Meg persze mi is jól éreztük magunkat.
Picúrka jól van, sokat ficánkol, a doki a múltkor mondta, hogy ha akarnánk tudni a nemét, akkor sem mondaná meg 100%, mert annyira ficánkolt, hog nem látta rendesen :D Ma voltam terheléses vércukorszint mérésen. Na, ezt a részét kihagynám a terhességnek! :? Dokihoz majd a héten megyek pénteken, valószínű. Még nem fix, holnap beszélek vele. Simi hogy van?

Andi, sajnálom Ronit a kiütések miatt, remélem, tud vmi okosat mondani az orvosotok. Jól veszem ki a soraidból, hogy a régi orvosotok helyett az új nem jön be? Mindenkivel ennyire topon van a szakmában?

Tüccs, nem kivételes eset Dóri, ahogy a többiek is írták. Sára nagyon határozott egyéniség, konkrét elképzelései vannak a dolgokról, és ha nem sikerül minden úgy, ahogy ő akarja, akkor bizony megy a hiszti. Ahogy Henus meg Giga írta, figyelem elterelés, és türelem. Ha mérgesek vagyunk, kiabálunk, azzal nem fogja jobban megtanulni, csak nekünk lesz lelkiismeret furdalásunk(magamból indultam ki, az én türelmem is véges néha sajnos).

Teszek fel majd képeket, csak még nem kicsinyítettem le őket.

Szép délutánk mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

No, voltunk dokinál. Most tök normális volt. :o Rákérdeztem arra a "bizonyos" kiírásra, de közölte, hogy "hát azt a kolléga úr tette ki"...

Ronit elviszem bőrgyógyászatra, valószínűleg pénteken, először az Örsre, aztán ha ott nem tudnak okosat, akkor magánba. A dokink szerint egyértelmű, hogy tejfehérje-érzékenység (algéria...). Kaptunk a HA tápi mellé HA rizspépeket, simát meg vaníliásat, ezeket legalább tudom kutyulni neki almával, barackkal, stb. Meg kaphat krumplit-répát-sütőtököt csirkehusival, esetleg csirkemájjal. Háááát, ismerve az egzotikus ízlését, a gyümölcsös husik fognak inkább tetszeni neki... :wink: :lol:

Bogival meg kaptunk beutalót laborba, éhgyomori vérvétel, pisi, kizárandó a diabéteszt. :shock: Eszem a kefét, tök ideg vagyok, mert egyedül nemtom elvinni (két gyerek, ráadásul Bogit lefogni... ajjjajjj!), ez is péntekre marad, mert akkor tud Apa elszabadulni reggel... még az is lehet, hogy itt a kerületi központi laborban nem is csinálják meg a vérvételt, hanem ki kell vinni a csajt Kistarcsára... elképzelem, ahogy felébred, kikönyörögni belőle a pisit, aztán nem adhatunk neki enni, inni is csak vizet - amit utál - és felcihelődünk a kórház felé, ott a sorszám-mizéria, aztán a laborban a sorbanállás, mindezt egy üvöltő-éhező kicsi gyerekkel... aki nem fogja érteni, hogy a tesó miért kapott enni, ő meg miért nem. Jó is, hogy jön a férjem, mert én tuti pisztollyal kérnék sorszámot... :evil:
andibab

Andi!
Annyira sajnálom már előre Bogit. Szegénykém! :( Nagyon remélem, hogy utána legalább jó híreket kaptok majd!

Lányok!
Szerintetek normális az, hogy Bulcsúnak iszonyat büdi a pukija? Csak anyatejet kap.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Jaj Andi, de sajnálom ami veletek történik... A csajokat leginkább. :( Téged is... Mindig attól rettegtem még nem volt gyerekem, hogy ha beteg lesz hogy fogjuk viselni a dokis dolgokat. Vérvétel csak rémálmaimban szerepel. Nálunk egyébként az SZTK-ban előre veszik a kicsiket. Hátha nálatok is így van.... :roll: Viszont egy laborból rengeteg minden kiderülhet, erre kell gondolni. Lehet csak egy makacs vírus, ami nem bir a szervezetéből ürülni. :roll:
Na több vigasz nem jut eszembe... :(

Katica, mikor is lesz az államvizsgád? Párom holnap megy... Nagyon izgul. :wink: (én is :oops: ) Mondjuk a legrosszabb feleletnél is 4-es lehet neki a diploma jegy, de nem ez az izgalom oka, hanem az egész anblokk. :roll:

Tiop, hát ezennel gratulálok. :wink: :) Nagyon szupi napot szerveztetek a gyerekeknek. VAn köztetek pedagógus? Gondolom mindenki nagyon jól érezte magát. Nálunk az oviban farsangkor szoktunk ilyeneket játszani, és ott is a székes játék a legmenőbb még a miniseknél is... :lol: :wink:

Nircee, megkaptam a mailt köszi. :wink:

thenus

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a dicsiket elismerő szavakat! :wink: :D Nagyon jól esik hallani,hogy ügyesek voltunk!
Tüccs!
Csatlakozom az előttem szólokhoz!Nem szabad nagyon fegyelmezni ,de hagyni sem szabad!Én mindég elhozom a kukától,vagy én is terelem a figyelmét(kissebb-nagyobb sikerrel).ez ebben a korban tök normális,hiszen minden érdekli őket,felfedező utakra járnak,meg akarnak kóstolni mindent(még a kukából is),veszély érzetük majd kicsit késöbb fog kialakúlni úgy 2 éves kor után.ezen is végig kell menni,ez is hozzátartozik az "egészséges"fejlődéshez.mondhatod százszor-ezerszer ő ugy is az ellenkezőjét akarja csinálni,mert azt nem szabad! :lol: Előbb-utobb maguktól fognak leszokni ezekrőll a "rossz"szokásokról!Kitartás,és nyugalom!Nem könnyü,de mást nem tehetsz! :wink:
Giga!
Igen nagyon jó volt!Tölünk 2 házzal arrébb az egyok szomszédnál voltunk(jó barátok),az ő kertje jó nagy!Pletykás játék!Körbe ülnek a gyerekek és egy felnőtt súg az első gyerkőcnek valamit és azt tovább kell adni és így tovább!a végére teljesen más jön ki mint az eredeti szó,mondat! :lol: Nagyon sokat derűltünk rajta! :lol: :wink:
A kaki meg nálunk is nagyon büdi volt annak ideén!szerintem ha nem változik az állaga,szine akkor nincsen gond!
andibab!
Sajnálom a lányokat!kitartás a vérvételhez,nem lessz könnyű dolgod,bár ha lessz kisérőd akkor könnyebb lessz! :( :?
Henus!
Pedagógus nincsen,de sok szűlő,akinek van 3-om vagy 2 gyerkőce akik ovódába jártak stb......!a játékokat pedig az interneten kerestük,meg játék könyvböl néztük ki!Na meg emlékezetből,mert mi is voltunk gyerekek. :lol: Köszönjük a gratulációt!Már tervezzük jövőre is a gyereknapot !Valami menetleveleset szeretnénk,és most nem lenne ennyi játék hanem lenne fejtőrő is (a nagyobbaknak)kicsik meg addig játszhatnak valamit!Na de ez még odébb van,de tervek már most vannak! :lol: :oops: :wink:

roli nevében is köszönöm mindenkinek a jókívánságokat,sajna visszaesett úgy mint Zsani!Doki mondta,hogy nagyon sokan(főleg ahol több testvér van)így jártak!Remélhetőleg evvel végzett nálunk! :evil: :? :oops: :(

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Ja Pilla!
Már multkor is akartam,írni,hogy nagyon szép a csajod a képeken! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Gondoltam teszek fel pár képet Kristófról, hogy az elmúlt lassan 3 és fél hónapban mekkorát nőtt és milyen lett. 5 kiló 80 deka és 63 cm. A védőnő sokat cseszeget, hogy sokat hízik, de nem fogom elvenni tőle a cicit. Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott kisbaba. Csak akkor sír, ha álmos, vagy ha éhes. Május 3-tól az éjszakát is átalussza. Egy rossz szavam nem lehet rá.

Kívánok mindenkinek jó egészséget.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
susytunder

Hello Csajok!

Na, azt gondoltam, hogy nem vagyok egyedül a fegyelmezetlen gyerekemmel, csak gondoltam hátha vkinek van rá tippje... A figyelemelterelést én is használom, persze bolond lesz épp mással játszani, mint a kuka. Szóval nem hülye a gyerekem, csak kicsi... Igazából engem csak akkor idegesít fel igazán Dóri, mikor a kaja helyett akar éppen egészen mást csinálni. És sajnos ez mindig így van, egyszerűen alig akar enni. Nem ér rá...
Azért köszi, hogy leírtátok nálatok hogy van, egy kicsit jobban érzem magam legalább. :lol:

Ma muszáj volt kismamahalásznadrágot vennem, mert egyik rövidgatyám se jön rám. Viszont marha drágán vettem, szóval nem tudtok valami olcsó kismamaruha-boltot????? Akár Pesten is???

Andi!
Sajnálom Bogit már most, meg Titeket is!! A lényegre gondolj, legalább kiderül van-e vmi gond Bogival!!

Giga
A büdi-puki szerintem is normális. :lol:

Henus
Neked akartam még írni, hogy én is olvastam ezt, hogy ne fegyelmezzük a gyereket, mert úgyse érti miről van szó. Viszont a magyarázkodást se érti, szóval hiába mondom neki el miért nem vesszük fel a szemetet , azt mégúgyse fogja felfogni. Szóval ez egy zsákutca szerintem.

Na mennem kell, mert egy zsák vasalnivaló vár.

KépKép
tüccs

Tiop!
Nem a kakija, hanem a pukija nagyon bűzös Bulcsúnak. :?

Susy!
Menjen a fenébe a védőnőtök! Bulcsú is 5970 gramm, és 64 centi. Szerintem ezzel nincs semmi baj! Lili is ilyen súlyú volt, sőt ő egy picit nagyobb. Gyönyörű baba Kristóf! Egy kicsit irigykedem az átaludt éjszakák miatt. Bulcsú 1-2szer felkel mostanság újra, ilyenkor általában eszik is. Lili még mindig szenved a fogacskákkal. Szóval nekem manapság kijár a 3-4 ébresztő egy éjszaka alatt.

Kép
Kép
giga1

Giga!
Nincsen gond a bűzös pukival! :wink: mi is szédelegtünk sokszor! :lol: Bocsika elírtam! :oops:

Susy!
Nagyon szép a babód!a súlya pedig tök normális,nehogymá fogyózzatok! :shock: :wink: Nekem mindég azt mondta Rolinál,hogy ne adjak neki krémtúrót,mert adtól hízik nagyon!Adjak neki inkább natúr joghurtot gyümölcsel!Na ja!azt nem edte meg.Miért is? :roll: :? 8) Gratula az éjszakákhoz,de ne nyugodj meg annyira,lessz ez még így sem! :lol: :wink: Most nem rémiszgetni akartalak!Jó,hogy benéztél és tettél fel képet is! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Tegnap írtam egy hosszú hozzászólást, de elszállt, és nem tudtam utána belépni...
Szóval nálunk az a helyzet, hogy Lolot bevittük a kórházba szombat este, mert egész nap bágyadt volt, aludt, a láza többször is felment (nem magas láz, csak 38 fok körüli), és nagyon csúnyán, zihálva vette a levegőt.
Én az állomásról egyenesen a kórházba mentem, Lolot odahozták. Megvizsgálta az ügyeletes és be is fektette. Rögtön elkezdték inhalálni, szúrtak neki vénát, hogy ha rosszabbodik az állapota, legyen bent, azon vettek vért, kapott két injekciót, egy kúpot, és utána el is aludt. Kb. egy óra múlva ébredt, akkor már jókedvűen, dumált, éhes volt, szomjas volt. Éjszaka is szépen aludt. Vasárnap teljes kivizsgálás volt, tüdőröntgen, vizelet. A tüdőgyulladást kizárták, úgyhogy maradt az eredeti diagnózis, ami bronhitis. Azóta is bent vagyunk a kórházban - én is befeküdtem vele, de látogatás alatt haza szoktam ugrani, addig anyukámékkal van, este meg Apa jön be, segít fürdetni, fektetni. Gyakorlatilag az első kezeléstől ugrásszerűen javult az állapota, és azóta is fokozatosan javul. Még köhécsel, de kap valami köptetőt, meg inhalálunk naponta háromszor. Ma már az egyik gyógyszerét leállították, hogy lássák, hogy reagál rá, és ha továbbra sem romlik az állapota, akkor holnap hazajöhetünk. Nagyon meg vagyok elégedve amúgy a gyerekosztállyal, mindenki nagyon rendes, orvosok, nővérek egyaránt. Nagyon jó kis szobánk van, ketten vagyunk, van kád, etetőszék meg minden. Napközben sokat játszunk, sétálgatunk a folyosón, vittem be neki játékokat, könyveket, cd-t, dvd-t, délutánonként nagyokat sétálunk a friss levegőn - szóval ha a kezelések nem lennének, még akár nyaralásnak is felfoghatnánk. Azért jó lesz már hazajönni!
Vendég

Sziasztok!

Nekem is elszállt tegnap.. :roll: :?

Verna, ilyen komolyra fordult Loló állapota?? Remélem mielőbb meggyógyul és holnap hazajöhettek. Ahogy olvasom, nem nagyon viselte meg, hogy a kórházban vagytok - nagyon ügyes kislány!!!
Sok gyógypuszit!

Susy, épp a napokban gondoltam rátok!
Örülök, hogy jelentkeztél, Kristóf nagyon édes! Ránézésre sem tűnik kövérnek, a súlya pedig abszolút nem sok (Márk ennyi idősen 6400 g és 62 cm volt - mondjuk 3740-nel született).

Tegnap voltunk a dévényes gyógytornásznál kontrollon, és nagyon meg volt elégedve Márkkal. Persze sejtettem, hogy így lesz, hisz látom én is, milyen ügyes, mozgékony már, de azért nagyon megnyugtatott ez a szakvélemény.

Giga, neked akartam még mondani, hogy mikor mi jártunk tornára, akkor mondat a nő, hogy nyugodatn beszéljek Márkhoz, mutassak neki játékokat, énekeljek, vagy bármit, ami szerintem megnyugtatja (persze ő közben tornáztatta, és szigorúan nem adta oda ölelgetni). Na, ezzel csak azt akarom mondani, hogy talán kipróbálhatod te is, hátha kevesebb lesz a sírás, ha látja Bulcsú, hogy tényleg ott vagy vele, és szerintem neked is könnyebb, hogy nem csak tehetetlenül nézed hogyan sír a picúr.
Na, ez csak egy ötlet volt, lehet, hogy ti is így csináljátok, de azért gondoltam, leírom.

Tüccs, szerintem van értelme elmondani a gyerekeknek, hogy mit miért nem szabad (persze leegyszersítve), lehet, hogy nem érti meg teljesen, de legalább érzi/látja, hogy okkal tiltod, nem csak "azért mert csak". Szerintem azért már elég sokmindent felfognak a körülöttük zajló világból.
Persze ha megérti, akkor is sokszor "feszegeti a határokat", de ezzel is tanul. Ettől függetlenül, tudom, tapasztalom, hogy iszonyatosan nehéz türelmesnek lenni, mikor huszadszor is próbálkozik valami veszélyes dologgal.. :roll: :?
Ja, és az etetésnél nálunk is be kell vetni a teljes arzenált: játékok, kalán a kezébe, amivel bele is kotor a kajában, közben ledobál mindent, az asztal, a szék, a padló csupa ragacsos kaja.. pedig Márk amúgy jó evő, de nagyon meg tudja makacsolni magát.

Henus, drukk a zuradnak!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló,

Csak gyorsan, mert az estét apának ígértem. Most jöttünk haza, elmentünk vacsizni a nagy örömre. Tamás 5-re vizsgázott, a diplomajegye is ötös. :wink: :D :D

Majd holnap jövök. Szantre, köszi a drukkot.

thenus

Verna!
Jobbulást kívánok nektek, kicsit meg is ijedtem, hogy kórházba kerültetek. Remélem hamarosan jöhettek haza.
Olyan hamar megvan a baj, csak nézek, mint a moziban. :(

Szantre
Biztos félreérthető voltam, de én aztán elmagyarázom Dórinak még azt is, hogy a kerek az négyszögletes. Próbálok ügyes lenni és a hisztinek egyedül nem engedni.

Susy
Szép nagy lett Kristóf is, tetszik nagyon a husi arcocskája!! Ne törődj a védőnővel, butaságot beszél. Jöhetnél gyakrabban is!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Henus, gratulálok a párodnak!!!!Nagyon szép eredmény. Nekünk külön államvizsga nem lesz, minden tantárgyból záró szigorlat van, a szigorlatok jegye+ a szakdolgozat jegy adja a diploma jegyét. Még két szigorlatom van hátra, én jún. 14-én végzek.

Verna, nem semmi, hogy kórházban kötöttetek ki! Jobbulást kívánok Lolonak, remélem, holnap hazaengednek titeket!

Susy, gyönyörű baba Kristóf!!!Szerintem sincs semmi baj a súlyával, nem értem, min akadt ki a védőnő. Egy anyatejes baba nem tud elhízni!

Szantre, ismerős a kajás csatateres helyzet, régebben Sára is hozta a formáját evés terén. Persze most is kell utána takarítani, de most már nem dobálja szét a kaját, eszik kanállal, villával (meg kézzel :lol: )

Tüccs, én varrattam kismama nadrágokat(rövidet, halászt, utcait). Egy nagytarcsai csaj varrta, rövidgatya 1500Ft, halásznadrág 2500Ft, melegítő 3500. Azt hiszem, a hosszú nadrág is annyi, meg a hosszú szoknya is. Rövid szoknya 2500. A nadrágok egyszerű szabásúak, nincs benne sok flanc, de szépek. Ha gondolod, megadom az elérhetőségét. Én már letettem a boltban vett ruhákról, mert iszonyat áraik vannak. Na meg hála Andinak, azt hiszem, már összegyűlt a ruhatáram, nem kell többet költenem. (egy szoknyám még nem készült el)

Andi, nagyon sajnálom a lányokat!!!Na meg téged is, hogy szenvedni látd őket. Nagyon meg tudom érteni Bogit, hiszen én is nyűgös vagyok az éhgyomri vérvételkor, nem hogy egy kisgyerek!!!Remélem, hamar kiderül, mi a ludas Bogi étvágytalanságában.

Mi is voltunk ma dokinál, Sárika reggelre tiszta takony lett, meg már az éjszaka is nagyon nyugtalanul aludt. Délutánra láza is lett, és nagyon csúnyán "ugatva" köhög. Kapott gyogyót, remélem, hamar meggyógyul. Én még ilyen gyereket nem láttam, aki azért reklamál, hogy csak egy kanál gyógyszert kapott. Azt hiszi, valami fincsi dolog, mert már a múltkor is, mikor beteg volt, minden reggel és este mondta, hogy gyógyszer, és várta, mikor kapja meg :shock: :lol:

Itt egy fél perces videó az én kis ezermester lánykámról, akit érdekel, nézze meg

http://www.youtube.com/watch?v=RzxK_7SmO-Q

Jó éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Verna!
Nagyon sajnálom,hogy korház lett a vége! :( Mihamarabbi gyógyulást nektek és remélem ma hazajöhettek! :wink:
Henus!
Zuradnak GRATULA!!!!!! :D :wink:
Katica!

Jobbulást nektek is!A videó nagyon jó,aranyos a lánykád ahogy a fúróval szeretne "játszani". :lol: :wink: A dumája pedig tiszta Zsani. :wink: :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?