Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hidegfront egyelőre sajna nem jött be nálam, csak aludni nem tudok, várva várom a délelőtti nst-t és gondolom, vizsgálatot. Kíváncsi leszek, mit mond majd a doki... azt mondta, tutira nem találkozunk már ezen a keddi időponton, csak babonából adja... :?
Pedig amúgy 25-27. közti dátum a "hivatalosom", a 28-at csak én kalkuláltam magamnak bizonyos emlékek szerint, szóval ma elvileg belépek a túlhordás időszakába... és nagyon közeleg az április vége is sajnos, kezdek izgulni megint emiatt...
Egy ismerősöm 25-re volt kiírva, amikor találkoztunk, mindig mesélte, h jól van,az égvilágon semmi panasza nincs és semmi jele a szülésnek, aztán hipp-hopp mégis megszületett a kislánya 25-én hajnalban, csak előző du. érezte magát furcsán. Hát ilyen is van. :) Én meg mindig meséltem, hogy ilyen szar éjszakám volt, meg olyan, ilyen jel van meg olyan, aztán még mindig itt vagyok egyben, hehe. :twisted: Hát nem mindenki egyformán szerencsés!

Bea: természetesen a pókember és társai az ovis sztár meg sok egyéb fiús és harcos játék. :wink: Csak arra értettem, hogy Máté biztosan segíteni akar majd mindenben a babával, amúgy is olyan típus, aki imád segédkezni és sokszor elő is adja, h majd mindenfélét fog csinálni a tesóval is. Pl. tegnap este közölte, hogy majd h sír, akkor ő kiveszi a kiságyból és ringaja, aztán szól nekem. :lol: Jobb lesz odafigyelnem! :wink: Mindenesetre nem valószínű h babát kapna azért, majd az élő babán figyelemmel kísérhet mindent és pár apróságba időnként besegíthet, ha van kedve. :)

Andi: ez a homeos bogyó nem kimondottan a vajúdás alatt szedhető csak? Nekem legalábbis ilyen infom van... előre is szabad, nem veszélyes? Van a csomagomban ez is többek között, a januárban szült barátnőm odaadott minden ilyen homeós cuccot, ami maradt neki. Vajh elkezdjem még? Naponta 1 adag javasolt vagy hogyan?
Remélem, Dorina arca tartósan javul!

Ági: szuperul hangzik ez a kis létszámú sorbanállás... nekem anno a párom intézett mindent. Kíváncsi leszek, mikor jutunk majd némi pénzhez, egyelőre egy fitying táppénzt se kaptam még márciusra sem, mi lesz még az áprilisival és utána mire megigénylünk mindent... eleve először a közjegyzőnél kell még kikérni azt az idétlen papírt az apaságihoz, itt Zuglóban nem engedik előre, de legalább az egyik közjegyző elfogad meghatalmazást, így apa kikérheti, míg én kh-ban vagyok, az anyakönyvvezető is ezt mondta. Aztán jöhet még az összes hülye egyéb dokumentum...

Erika: neked milyen éjszakád volt?
Nem is tudom, nálunk mi lesz az anyák napjával, ha még sokat késik a szülés, mert én azt nem akarom, hogy M-nak ne legyen ott anyukája, akkor inkább mondom, hogy el se megy ő sem az oviba. Nem biztos, hogy vidékről anyukám pont aznap fel tudna jönni, dolgozik még és csak akkor jön vmikor, ha már itthon leszünk mi is, meg hát az sem az igazi. Nos, de szerdáig még hazaérhetek a kh-ból, reménykedem!

Hátha okosabb leszek nemsokára, a vizsgálat után!

Na jó hosszú lettem, bocsi. :oops:

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Ági: köszönöm a megerősítést!

Buba: köszönöm! remélem Dorina arca hamar rendbenjön

Kriszta: nálam sincs semmi :cry: , éjszaka is hasonló, mint az eddigi forgolódósak :)

mint óvó néni azt tanácsolom, ha Te nem tudsz menni az ünnepélyre, akkor inkább Máté se menjen, láttam már többször elkeseredett kisgyereket a kis virájával álldogállni, elszomorító :(

ha tudod írd meg, hogy mi volt a vizsgálaton, én holnap megyek, de én már nem reménykedem áprilisi szülésben, a Férjem tegnap mondta, hogy lesz ez még vagy 2 hét, a kolléganői kiokosították, hogy a fiúk lusták :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Kriszta
Nem a vajúdás alatt kell szedni, hanem a 35. héttől.
Ezt orvos, védőnő is ajánlja. Amikor természetes úton elkezd kinyílni a méhszáj, akkor lép életbe ennek a hatása. Ugyanis a tágulási folyamatot gyorsítja fel.
Én fent vagyok egy másik fórumon is, ott is több anyukával beszélgetek és ott is többen használták és nem egy anyuka szült olyan gyorsan, mint én.
Abszolút nem veszélyes, hisz homeopátiáról beszélünk.
Én mindenre ilyet szedtem.
Fejfájásra is van, amit szoptatás alatt lehet szedni. De mindenre van ilyen bogyesz. Én a gyerekemnek sem fogok addig semmilyen antibiotikumot adni amíg nem szükséges, hanem ilyennel gyógyítom majd nagyobb korában. Én a természetes gyógymód híve vagyok, nem pedig a gyógyszereké.
Adagolása...huuu ennek utána kellene néznem, de szerintem már fölösleges lenne elkezdened, mert ahhoz, hogy hatása legyen azt már 5 hete el kellett volna kezdeni szedni.
Egyébként tejserkentő homeós bogyó is van. Ezt a kórházban is modnták amikor jöttek megmutatni a szopiztatást. Ez az urtica urens.
Én azt kívánom, hogy most már napokon belül Te is babázhass.
Kitartás. Beszéld meg a babóval. Én is azt tettem anno. Mindig mondtam neki, jöhet hamarabb, de csak este, mikor apa itthon lesz velünk és follyon el a magzatvíz. Mintha meghallotta volna Dorina a pocakban, mert minden így történt.
Beszéld meg a babóval, hogy most már szeretnéd megsimogatni és jó lenne, ha már kibújna. Hidd el sokat jelent, ha beszélgetsz vele.

Votlunk dokinőnél tegnap. Persze tegnapra gyönyörűen elmúlt az arcáról a pirosság. (Teszem hozzá 24 órán keresztül nem kapott csak tápszert, a lefejt tejcsit lefagyasztottam) mondta a dokinő, hogy szerinte a melegségtől van, pedig emíltettem neki, hogy 1 napig tápszert kapott és elmúlt. Na mindegy, este már anyatejet kapott és megint bepirosodott. Nem értem én.
Azóta is anyatejet adok neki és látszi ka piros foltocska.
Ma megyek a kiírt kenőcsért, mert mára keverik ki, hát remélem az használ a kicsi arcának majd.
Bocsi, kicsit hosszú lettem.

Kép

Kép
buba*

Kriszta, az a baj, hogy amíg nem jön meg a gyerek taj-kártyája, addig semmilyen pénzhez nem jutsz hozzá. Nekünk 3 hét után jött meg a kártya... szóval várhatsz még a pénzekre sajnos... :?

Buba, az anyatejtől lenne ilyen száraz, foltos az arca? Ettől függetlenül szerintem ne hagyd abba a szoptatást, arra nagy szüksége van Dorinának. Csak kenegesd az új krémmel, hogy legalább ne viszkessen neki.

Megyek... az egyik betojt, a másik éhes... szép az élet... :wink: :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

El sem hiszem, hogy a szerencse helyett ennyire szerencsétlenül alakulnak a dolgaink... képzeljétek, hogy megint elfordult a szülőpozícióból, feje megint felkerült, fara lent, de nem a szülőcsatornában... tehát megint csak a nem is indítható kategória, ha így marad, császár... nem hittem, h még egyszer megérem ezt, eszemben sem volt, hogy még megint megfordulhat... Tegnap éreztem ugyan nagyobb mocorgást, de ezt nem hittem volna...
Holnap reggel be kell feküdnöm a kh-ba, aztán ha nem billennek helyre a dolgok, akkor várhatóan péntek táján császár... :(
És az a vicces, hogy pont tegnap folytattam vele egy nagyobb belső beszélgetést a kijövetelről, ez kicsit már morbid, vagy rosszul sült el... mondjuk nem vagyok az a nagyon elmélyülős babával-beszélgetős típus, de azért próbálkoztam... kissé félresikerülhetett a dolog... :shock:

Erika, remélem, nálad ennél jobban alakulnak majd a dolgok. :) Még ha május is marad az április helyett...
Igen, én is úgy gondolom, hogy akkor Máté se vesz majd részt, most már nem sok esélyt látok arra, hogy jövő szerdán itthon leszek. Szar lesz megint több napot tölteni a kh-ban, szülés előtt még malmozni pár napot, ha meg tényleg császár pénteken, akkor pláne nem kerülök haza olyan hamar.... ha bekerülsz közben, mindenképp próbálj megkeresni, holnaptól sajna tuti bent leszek min. 1 hetet, de akár többet is... :?

Ági: igen, tudom, TAJ nélkül nem intézhetők a dolgok, csak azt remélem, h időközben legalább az addigi tp megjön majd...

Andi: nem tudom, így lehet -e értelme a bogyónak, hogy konkrétan nincs a szülőcsat-ban sem a feje, sem a fara na meg jócskán el vagyok maradva a szedés elkezdésével ezek szerint... azért lehet h bekapok belőle, ki tudja, és hát igen, ártani nem árthat a homeopátia, szerencsére...

Majd még biztos benézek du v este, aztán egy darabig úgysem, furcsa ezt így konkrétan tudni...

Kösz mindenkinek az eddigi biztatásokat, aranyosak vagytok, tényleg.

Szép napot, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta,
Ne keseredj el!!! Nekem van ismerősöm, akinek a picije akkor fordult a helyes irányba, mikor már készen álltak volna a császárra és kapott egy kis oxitocint és természetes úton született meg a babája.
Ha a Te babód ennyire virgonc és képes az utolsó napokban is ekkora helyváltoztatásra, akkor még simán lehet, hogy hétvégéig akár vissza is tornássza magát fejjel a szülőcsatornáig.
Mindenesetre hajrááááá.
Szorítok neked!
Szép napot!
Andi

Kép

Kép
buba*

Hű, Kriszta, ez nem semmi! Viszont ha pénteken lenne császár, még benne vagy az áprilisban... :wink:
Ilyenkor már alig van helyük odabent a babáknak, a tiéd meg itt forgolódik! :o Akár vissza is fordulhat pár nap alatt.
Ha már így belejöttél a beszélgetésbe, megdumálhatnád vele, hogy az ő érdeke is, hogy visszaforduljon és ezért legyen szíves megtenni ezt. :D
Ja, állj négykézláb alkartámaszon (napi többször 5-10 perc), hogy a csípőd fent legyen, vagy hátonfekvés csípő-fenék alá párnák. Hátha megfordul...
Szorítok!

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Ági: Nekem Anyu szerdán volt bent a Kincstárban intézni az anyaságit meg a családi pótlékot, és hétfőn már megkaptam az anyaságit. Igaz, hogy én bankszámlára kértem, és így gyorsabb. A Tgyás-t a munkáltatóm intézte, 12-én adtam le náluk a papírokat, azóta még nem történt semmi.

Valaki ivott tejszaporító teát, melyik vált be? Én a Laktoherb-et iszom, de nem tapasztalok változást, lehet, hogy a Mecsek jobb?

Szép napot mindenkinek!
Kriszti
kislaczko

A Tgyás-t leghamarabb a következő havi fizetésbe fogják majd beépíteni.
Én is laktoherb teát iszom és szedem az urtica urens-t.
Nekem ezek nélkül szinte semmi tejem nem lenne. Sokat segít ez kombináció.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Kriszta, Erika: ma reggel voltam uh-n, és reméltem, hogy a szülőszobán lévő 5 kismama között vagytok. De ezek szerint nem. Amíg a doktornőre vártam, akkor hallottam, hogy a fájásokkal felvételre érkező kismamát türelemre kérték, mert teltház van: úgy látszik, mégis front van. Estig még bármi megtörténhet.
Egyébként ma van anyukám születésnapja: jó nap ez a születésre. :lol:

kiscsillag: a tesco-s babavásárlás mostanság volt? Érdemes keresgélnem, vagy egy régebbi akció? Még nem vettük meg ugyanis, csak az ötlet van meg egyelőre.

Az uh-n minden rendben volt: bár a kb. 10 hete fennálló 1 hetes lemaradását tartja. De nem aggódunk miatta, mert a családban mindenki 2500 és 3000 gr közötti súllyal született, és a lányom is 2700 gr volt csak, de érett baba. Ami jó hír még, hogy fejvégű a drága. Aggódtam, hogy még mindig keresztben fekszik, mert a múltkor még úgy volt, és a hasam szinte minden pontján szoktam érezni a kis testrészeit... De hála Istennek irányba állt.
A doktornő sajnos nem tudott megvizsgálni, mert ment a szülőszobába, műtőbe, és mondta, hogy sokat kellene várnom, úgyhogy megbeszéltük, hogy péntek délután megyek hozzá, de remélem ő is mindent rendben talál majd.

Kriszta, ne aggódj, még visszailleszkedhet, beszélj csak neki, hogy ügyesen tegye vissza a kis fejecskéjét, hogy szépen rendben megszülethessen. Én is hiszek benne, hogy lehet velük kommunikálni. Dórival 05-05-17-re voltam kiírva. Mondogattuk neki, hogy a 05-05-05 milyen jó születési dátum lenne... Aznap voltam orvosnál, és reggel még zárt volt a méhszáj, és miután megvacsoráztunk, mondtuk neki, hogy igazából persze ez csak a mi hülyeségünk, akkor születik meg, amikor akar (mintha ezt addig nem tudta volna :))... fél órán belül elfolyt a magzatvíz, és - igaz 6-án - hajnali negyed 4-kor megszületett. :) A doki mondta, hogy szófogadó gyerek lesz, csak kicsit félreértette a teendőjét. :)

Egyébként ma van anyukám születésnapja: jó nap ez a születésre. :lol:

Hajrá!

Éva

Kép

Kép
teva

Sziasztok!

Kriszta: jaj, nagyon sajnálom, ezeket a nem túl jó híreket, hátha változik még
ha dobsz priviben egy telszámot, akkor megkereslek holnap de. a kórházban, hátha akkor már többet tudsz, fél 11-11 körül szoktam végezni az nst-n
viszont a péntek még április :wink: , bár ez most sovány vigasz :(

Éva: örülök, hogy Nálatok minden rendben, lehet, hogy akkor én is várhatok majd holnap doktornőre :(, de addig majd megkeresem Krisztát

hozzánk kb. 1 órája ért ide a front az esővel, a kisfiunkat viszont egyáltalán nem izgatja :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Kriszta, a fiúk sem feltétlen lusták: Máté egy héttel előbb kikéreccckedett. Minden előzetes jel nélkül.
Én nagyon szorítok nektek, Kriszta és Erika, hogy pétekig megjöjjenek a babák! És, ha császár a vége, az sem baj, túl lehet élni. Még én is túléltem! :?

teva, a baba karácsonyi ajándék volt, de még utána is sokat láttam. Amúgy a tesco játékosztályán (és az auchanén) látam a legnagyobb választékot - és a legjobb árakat. Voltunk játéknagykerben is akkor, de azok siralmasak (1-2 féle) voltak és nagyon drágák (10ezer fölött). Engem is meglepett a dolog.
Mivel Máté megjött február elsején, azóta nem jártam ilyen helyen, csak bébiruháért :D Abból is édesek vannak!
Szerintem mindenképpen érdemes megnézni!

7. nap: láztalanság!
Most azon szurkolok, hogy legyen tejem. Jók az előjelek, mert el sem apadt, sőt baba is szépen gyarapodott. Beugrottam a védőnői tanácsadóba, mert a mérleget már visszaadtam. 28 gram 2 hét alatt, amiből 6 napot betegen töltöttem, és nem kért több tápszrt, mint eddig. És mosolyog!

Ti mit adtok a babára ebben a meleg időben? A kimenő ruhákkal vagyok gondban.
Eddig body, harisnya, pulcsi (eddig sem vastag), farmer. Nincs babacipője, ezért a superman zokni. Viszont ma iszonyatosan melege volt ebben a szerkóban.
A body már rövid ujjú, de a harisnyával kapcsolatban tanácstalan vagyok: térdzokni ebben a méretben nincs, viszont a harisnya vastag, de a lába csak nem lóghat ki a nadrágból! Még megfázna! Ráadásul a harisnya a derekát is védi!
Mit tegyek? Ill. mit adjak rá?

Köszi. B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

280 gram:-))))))))))

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Köszi szépen mindenkinek a biztatást!
Ma egyfolytában járt az agyam hogy mi hogy s mint alakulhat még, kíváncsi vagyok, alszok -e az éjszaka... na de holnaptól vszleg lesz módom pihizni... :roll:
Próbáltam a kis praktikákat is meg beszélni is a fejecskéjével, egyelőre nem tűnik eredményesnek, egész nap iszonyú volt a hasam, tényleg érzem, hogy rosszul áll benne.
Kár hogy őt nem hatotta meg a tegnapi hidegfront-áradat, szívesen beálltam volna a szülőszobára várakozó kismamák közé, nem semmi, hogy ennyire tele lett a kórház! És mi van, ha vki nem bír tovább várni... khm.. érdekes helyzet lehet. Lehet, hogy szegénykém a fronttól ijedt meg, csak rossz irányba indult... na de péntekig hátha visszatalál még, még a telihold is előttünk! :) Igyekszem nem elkeseredni.

Erika, mindjárt írok privit, keress nyugodtan!

Jók legyetek és vigyázzatok magatokra, majd jövök, amint tudok, gondolom, vmikor a jövő hét vége táján leginkább...

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

kis.csillag
reméljük most már helyre jössz. a lényeg, hogy van tejed és Mátéka is szépen gyarapodik.
Én Dorinát a következőképpen öltöztetem fel, ha sátálni megyünk:
bady, egy kis zokni, ami pont a térdéig ér, rá egy könnyű kis fodros aljú nadrág, meg egy pulcsi, no meg egy kis szellős satyó.
És még így is melege volt tegnap. Az sem jó, ha nagyon fel van öltöztetve, mert beiizad és ha megfújja a szél, akkor meg megfázik.
csatolok képet is:)
ezen még csak félkész állapotban van a csajszi
Kép

Kép

No meg természetesen az a kis könnyű pléd, ami alatta van. Az kell ha esetleg elmegy a napocska betakarni.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Mennyire természetes így a 35. hét kezdetén, hogy újra émelygek és sajna hányok is? (pedig az elején nem történt semmi ilyen velem)
Nem tudom, hogy zaklassam-e a doktornőt vagy várjam meg vele a csütörtöki találkozásunkat. :?

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Én is hasonlóan öltöztetem Zsoltit. Csak én adtam még rá egy kis kardigánt is, de később rájöttem, hogy ez már sok volt, melege lett nagyon. :P
A 30 fokos autóban meg vetkőztettem ezerrel... :wink: :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Zsuzsi, nem lehet, hogy inkább beteg vagy? Én nem tudok terhesség vége felé előforduló émelygésről, hányásról. :o
A szülőszobán előfordul hányás... de előbb? Nem tudom.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Tegnap tényleg nagyon meleg volt, Alexandráról is le kellett hámoznom a kiskabátot és a sapit is. Én úgy öltöztetem, hogy body (most már rövid ujjú), hosszú ujjú rugi, kiscipő, kiskabát, sapi, kis takaró. ebből tegnap lejött a kabát és a sapka, de ma kellettek. Tök jó volt, mert pont akkor kezdett rá ma esni az eső, amikor hazaértünk a sétáról. :)

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Ági, más bajom nincs, ezért nem tudom én se.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

De kis husi tündér, Dorina. És milyen kis divatos! Most már egyáltalán nem bánom, hogy újra kislányom lesz. Jobb szívvel tettem el Dóri téli ruháit a hétvégén, azzal a tudattal, hogy újra láthatom őket a következő gyereken. (Mondjuk a nyáriak sokkal csajosabbak.) Sokat (pláne kiskorából) alig hordott, mert "rosszkor" kapta. Vagy még éppen jó volt, de már az időjárás miatt nem adhattam rá, vagy vigyáztam rá, hogy majd, jó lesz ünneplősnek, aztán persze nem volt rá alkalom...

A gyereköltöztetős dilemma a mai napig megvan. Szoktam mondani Dórinak, hogy "fázom, úgyhogy vegyél fel egy pulcsit". Pláne ebben a cseles átmeneti időben nehéz eltalálni, hogy mit vegyen fel a gyerek. Az oviban is nagy a szórás: egyik már kispólóban van, a másik meg dzsekiben... Ha süt a nap meg lehet fulladni, ha jön egy felhő és fúj a szél, akkor megfagy az ember (én legalábbis).

Tegnap ahogy hallottam, hogy milyen sokan szülnek, meg láttam az érkező kismama arcát vajúdás közben, újra rámtörtek az emlékek. Éjszaka szültem, és bár fárasztó volt, hogy nem aludhattam helyette, vagy közben, olyan nyugis volt, hogy nem rohangált ott ezer ember. Ha lehetne választani, most is kiegyeznék majd egy ilyennel.

Még van időm ezen elmélkedni, bár épp most néztem rá a vonalzómra, hogy mindjárt belépek a 30-asok klubjába a terhességi hetek terén (is :lol: ).

Kriszta és Erika ma még nem írtak... hátha...

Éva

Kép

Kép
teva

hahó

nálam az öltöztetős szerkó így alakul:
(ebben az időben) no sapka. ha hoszzú ujjú a rugi, akkor alá rövid ujjú body. zokni.
és ennyi.

ha picit hűvösebb van, akkor sapka. + igény szerint vékony takaró, de volt már, hogy nem kellett egyáltalán betakarni.

ha megfogom a kezét és hideg (elég sokszor), akkor megnézem az orrát. ha az is hideg (nagyon ritkán) akkor a nyakát. a nyaka sosem lehet hideg.
ha a keze hideg, de az orra meleg, akkor nagy gondot nem csinálok belőle, mivel állandóan lógatja kifelé a kezét, meg állandóan a szájában van, tiszta nyál, lehül a keze.
a lábát is szoktam figyelgetni, ha hűvösnek érzem, már takarom is be, de ha rásüt a nap a lába részére, akkor csak félig takarom be.

szokott valaki sétálni gyerekestül a Rákos-patak melletti futó-bringás úton?

Kép

Kép
plömi

Köszi az öltöztetős tippeket!
Keresek térdzoknit, mert nekünk olyan nincs, és eddig nem is láttam boltban. Most majd erősebben nézem :lol:
Nagyon csini a csajszi! Mármint Dorina.

Pénteken nagy kalandra készülünk: babakocsival megyek be Pestre. A munkahelyemr is beugrunk, ott fogok szoptatni. Érdekes lesz!

Előtte holnap tanácsadásra megyünk gyarapodás ügyben, mert nem vagyok nyugodt. Szerintem keveset eszik a baba.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

tényleg, többször olvastam, hogy "csak májusba ne szüljek"?
miért?
mi a gond a májussal?

mindenórásoknak kitartást!

zsukka: szerintem azért kérdezz rá a dokira, de lehet, hogy csak a baba úgy fordult, hogy nyom valamit belül, de jobb, ha a doki nyugtat meg.

Kép

Kép
plömi

bocs, h én válaszolok, buba, akit már nem érint.
Az április 30-ig születettekre még az eddgi juttatások és feltételek vonatkznak, míg május 1-től jönnek a szigorítások:hosszabbb biztosítási viszony kell, 2 évig lehet csak otthon maradni, utána nincs gyes. :evil:
szerencsések vagyunk. Nekem is eltelt néhány nap, mire leestett.
egy-két nap csúszás ide-oda sok pénzt és időt jelent mostanában!

Szurkolunk, Lányok!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
nem kimondottan térdzokni, amit Dorinára adok, bár pont a kicsi térdéig ré, de ez egy rendes kis zokni. A talpát pont végigéri, de a szára a kicsi térdéig nyúlik.
Miből gondolod, hogy keveset eszik a babád? Mert ha nem sír szopi után,akkor elég volt neki az az adag tejcsi.
Ők nem szokták csöndben tűrni, ha már porzik a pocakjuk, azt jelzik bármikos éhesek lennének.

Mi is holnap megyünk tanácsadásra. Megkapjuk a 3. hónapos szurit :?
Aztán utazunk le vidékre anyimékhoz. Már nagyon várom.

teva:
mintha úgy rémlene, hogy Kriszta azt írta, hogy ma már befekszik a kórházba, és úgy köszönt el, hogy legközelebb majd jövő héten jelentkezik majd.

Hajrá a mindenórásaknak!!!!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

én ma megjártam a kórházat, de szinte szó szerint, képzeljétek több, mint 2 órás várakozás volt a ctg-n, ráadásul a kisfiam is bealudt, így elküldtek, hogy jöjjek vissza fél óra múlva, de utána sem lett valami fényes az eredmény, de mire végeztem, majdnem 14 óra volt (9.45-re mentem), addigra meg a doktornőnek kellett elmennie :twisted: , így holnap mehetek újra hozzá

viszont találkoztam Krisztával, eléggé el van keseredve, mert nagyon úgy néz ki, hogy pénteken császár lesz a vége, azt mesélte, hogy a kórházban már mindenki úgy vette, hogy császáros, de a dokija adott még 2 napot, de azt mondta, hogy a csoda kategória lenne, ha befordulna a baba :(
még a pocakján is látszik, hogy keresztben van, az oldalát is egészen kinyomja a baba
mondtam, hogy szurkolunk Neki, és, hogy holnap is megkeresem

hát igen, én is nagyon szerettem volna a változások előtt szülni, hogy legalább a lehetősége meglegyen annak, hogy itthon lehet Bálint is 3 évig, ami szerintem ideális lenne, most úgy vagyok vele, hogy majd meglátjuk mit hoz a sors
mert a gyes nem egy nagy összeg, de a 0-nál több :(

amúgy a gyereköltöztetős dilemma nálam is sokszor felmerül, időnként nehéz eldönteni, hogy mit is adjak rá, főleg, a rétegek és a vastagságok, mert mostanában Lili már nem hajlandó akármit felvenni, reggelente áll a szekrény előtt és válogat
a Micimackó már ciki, a Hello Kitty sem játszik már, sem a hercegnők ... és ez csak rosszabb lesz :)

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika
Akkor jól emlékeztem, hogy Kriszta már a kórházban van.
Ha holnap beszélsz vele mond neki léccike, hogy szorítunk érte és fel a fejjel. És kitartás neki, már csak 2 nap és babázhat.

Na akkor téged is jól megjárkáltatnak most.
Kitartás neked is. Nemsokára Te is babázol. Ezek a frontok meg jönnek mennek. Péntekre már majdnem nyarat mondott. 29 fok lesz, hátha a meleg beindítja a babót és kikívánkozik.

Szép estét!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Ági_Zsófi köszönöm,hogy engem is feltettél a listára annyival még kiegészíteném,hogy első babánk lesz nekünk is és Zoé lesz a neve az orvosom neve Dr Fekete Antal.
Remélem más is fog majd augusztus vége felé szülni....
Jövő hét kedden reggel megyek az Uzsokiba terheléses cukorvizsgálatra.Tudja valaki pontosan melyik épületbe kell menni?

Üdv:Hencsi
halmainé

Sziasztok!

Most látom, hogy elszállt az előző levelem.
Nem biztos, hogy reprodukálni tudom...

Igazad van, buba, csak a péntek rémlett, azt hittem befeküdnie is akkor kell Krisztának. Remélem minden rendben lesz velük, és Erikáékkal is. Olyan kíváncsian nyitom meg a fórumot, hátha jön valami gólyahír. :)

Nekem meg hasmenésem lett ma hajnalra. Remélem, hogy csak a tegnap déli rántott sajt, és esti lángos a bűnös, és nem a legújabb ovis-vírust (hányós-hasmenős) újítottam be, most, hogy végre kilábalni látszom az előzőből.

Hencsi, bár még nem voltam a vérvételen az új részen, de láttam, hogy hol van: a Róna u. felől menj be a kórházba, át az aulán, és összekötő hídon, majd a lifttel fel az 1-re. Ahogy kilépsz balra üvegajtó, és ott a folyosó legeslegvégén újabb üvegajtó mögött van a labor. Kedden voltam uh-n, akkor kicsit feltérképeztem a terepet.

Azoktól kérdezem, akik mostanában voltak ott a "látogatói wc-ben",
hogy csak én vagyok tök hülye, és nem találtam a villanykapcsolót, vagy tényleg nincs. Először azt hittem, hogy szenzoros, és majd, ha belépek felgyullad. Kapálóztam egy darabig (mókás lehettem :)), aztán résnyire nyitva hagyott ajtónál intéztem a dolgom. Akkor lettem kicsit bajba, mikor az arra járó kaja-osztogató néni becsukta az ajtót... A tükör felett van ugyan egy lámpa, kis kapcsolóval, de azt meg hiába nyomogattam.

Holnap megyek a doktornőhöz, akkor újra kipróbálom. :)

Szép napot!
Sziasztok.

Éva

Kép

Kép
teva

Sziasztok!

Éva, nem te hibáztál a wc-vel, múltkor nekem sem kapcsolódott fel és persze ketten próbáltak közben rám nyitni :)

Ma voltam az első ctg-n és persze az én kicsi fiam átaludta az egészet :) ráadásul az a gép amire tettek szerintem nem is jól működött, mert a másik gépen közben ketten is végeztek.
Sebaj ezt is kipróbáltam most már.
Sajnos ma a doktornő megint nagyon elfoglalt volt, ezért holnap vissza kell mennem hozzá :)

Kicsit kaotikus volt ma a rendszer az osztályon, mert kevésnek bizonyult az ágy, amíg ott voltam megnyitottak még két szobát mert már a frissen szült anyukát nem tudták hová fektetni :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

[quote="plömi"]
írta:
plömi
szokott valaki sétálni gyerekestül a Rákos-patak melletti futó-bringás úton?

Igen, én.

Tegnap átmosták Kristóf könnycsatornáját. Úgy sírt szegény, mint még soha életében. Remélem, ez megoldja a szem gondot, mert én ilyen átmosásra nem viszem többet. :(

Kép
urbanmelinda

Jaj, szegény Kristóf! De rossz lehetett szegénykének! Reméljük, hogy ezzel megoldódik a probléma és nem kell még egy ilyen tortúrának kitenni őt.

A kórházban a látogatói wc valóban szenzoros, de már akkor se működött, amikor én voltam bent. Azt mondták, hogy már szóltak, hogy csinálják meg. Ezek szerint még azóta se csináltak vele semmit... :?

Képzeljétek, a fiamat össze-vissza mérik. Vagy már nem is tudom mi van... Pont egy hete 4150g-ot mértek, ma meg 4600g-ot. Egy hét alatt lehet 450g-ot hízni? :?: :o Egyébként minden rendben van vele, a pöttyökkel az arcán meg nem foglalkozunk, azt mondták, minden anyatejes bébinek pöttyös lesz az arca.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Szegény Kristóf!
Mi ma vérvételen voltunk, az sem semmi, de az inkább ijesztő volt, mint fájdalmas.
A vizeletvizsgálat viszont még várat magára, mert rosszul ragasztottam fel a zacskót, így hiába pisilt szegény, minta nem lett belőle. Majd holnap. :?

Igen, Ági, lehet ennyit gyarapodni. Nekünk is sikerült az elején, most viszont nagyon kevés, ezért a vizsgálatok.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

hát.............sziasztok!

26 án délután egykor folydogált el a vizem....................no para.............pihi, evés, kórház 5 kor. nem tudtuk folyás vagy a viz..................fél 6 és fél 7 között megvizsgáltak, az össze kapkodott csomagot felhozta apa, aki ki volt készülve...........mikor mondták hm. szülünk, 35 hét 4 naposan.
oxitocin beköt.......................vigyorgás..................semmi hatás...................ez császár lesz.
Lehet még pár órát várakozni de minek szépen lassan előkészülünk éretlen a méhszájam, a oxi meg nem hat.
Végül 20:37 kor megszületett Attila Bence 2650 gm 53 cm, termet és súly rendben....................jesszus ha még 5 hetet kihúz odabent...............csak kicsit törékeny de nem látszik és semmi jele, csak hogy aluszékonyabb, de isteni nyugodt baba, Aki a mami második napi tejtermelésének köszönhetően( ez császárosan is egy csoda) 1-1 adagban megiszik 30-30 g tejet, amire most nagy szüksége van idekint..
ha ülök folyik a hasamon a tej, én már csak nevetek rajta, hogy lassan csak alá tartomőt,Bár kicsike és szivó ereje még annyira gyengus, és fáradékony és üvegből kapja meg.................
Tökéletes baba már bele szerettünk teljesen.
Mivel meglepett minket és korán érkezett igy apa otthon lakás bont és épit, takarit, nem is tud aludni, ja és elindult bevásárolni egyedül:)

bocsi hogy beelőztem mindenkit.)
evaczak

Sziasztok!

beszéltem ma is Krisztával, sajnos semmi változás, és mivel nem is nagyon bíztatják, így holnap reggel császár
azt mondja, hogy hullámokban tör rá az elkeseredés, hogy miért alakult ez így
küldeni fog sms-t, majd írok

nálam semmi különösebb változás, bő 1 ujjnyi a méhszáj, a doktornő szerint bármi lehet, amúgy tök jól vagyok :)

köszönjük szépen a drukkokat, aranyosak vagytok!

Hencsi: Róna u-i bejárat, az aulából a büfé-összekötő folyosó felé a lifthez, 1. emelet, szülészet és az L alakú, jó hosszú folyosó legvége a labor

Éva: reméljük nem vírus! a WC-vel ugyanezek a tapasztalataim :) :(, először egy apuka segített, én is kerestem a kapcsolót, tegnap bementem, hurrá ég, pisilés közben elaludt :roll: , és nem kapcsolt vissza, hiába integettem

Zsuzsi: ma is olyan sokat kellett várni a ctg-n, ha jól sejtem úgy jártál, mint én tegnap :(
ma viszont pikk-pakk végeztem a doktornőnél :)

Melinda: sajnálom, szegény Kristóf! de remélem sikeres lesz!

Ági: szerintem az anyatejtől simán hízhat ennyit :), jó étvágya van!

Kis.csillag: jaj, de tortúra lehet egy picivel ez a kivizsgálás, remélem utólag kiderül, hogy felesleges!

Évaczak: háát, ez igen, nem semmi! a baba méretei sem :)
szívből gratulálok és minden jót kívánok!
tegyél majd képet is, ha lesz időd
de jó, hogy ennyi tejed van, irigyellek :)

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Evaczak: Gartulálok a babához, kb akkora lehet, mint Alexandra volt. :D Biztos tök cuki! És milyen mázlista vagy a tejjel is! Irígykedek. :)
Nekünk sajnos még mindig kevés a tej, sőt, amióta megint szopizunk, mintha egyre csak fogyna. Ma írtam egy tanácsadónak, hogy mit csináljak... :cry: Ráadásul most Szani sem gyarapszik úgy ahogy kellene: egy hét alatt 10 deka nagyon kevés. :? :( Lehet, hogy marad a mérleg még egy hónapot. Már tisztára belehülyülök. :x

Kép
ahsoka

Sziasztok,

pár hete én is bejelentkeztem ide, de hamar elmaradtam épp azért, ami miatt szerintem zselike megbántódása is bekövetkezett. Akkor azért jöttem, mert szerettem volna infót szerezni a kórház akutális viszonyairól, de egyszerűen nem bírtam kihámozni a sok kisbabás hozzászólás közül azt, ami engem elsősorban érdekelt volna.

Én úgy látom, hogy nagyon összeszokott, helyes társaság ez, csak az a gond, hogy a topik címe, meg a valódi témája nincs szinkronban egymással. Én alapvetően az indexen szoktam írogatni, máshol szinte semmi tapasztalatom, így az ottani rendszert osztom meg veletek, nem kioktatásképp, inkább csak azért, hátha megtetszik valakinek, és így megkönnyítitek az utánam ide tévedőknek azt, hogy információt kapjanak az Uzsoki kórház 2010-es viszonyairól.

Ott az a rendszer, hogy ugyanazok az emberek különböző topikokban beszélgetnek a különböző témákról, így a topik címe sosem félrevezető, más helyen olvashatsz a terhességről, szülésről, egy adott kórházról, vagy bármilyen speciális problémáról (szoptatás, altatás, betegségek, stb...), illetve egy helyen gyülekeznek azok az anyukák, ahol kb. egykorú gyereke van. babázik.

További minden jót nektek.
ullakalle
ullakalle

Erika, szerencsére nekem tartott olyan sokáig mint neked, elvileg 10kor már végeztem is mivel a doktornő csak aláírta a papírt és nem nézett rá :)
Majd jövőhéten produkálunk egy szebb papírt :)
Ullakelle, sajna nem mindig jön válasz elsőre ez igaz, de szerintem megéri többször feltenni. Akkor amikor ezt a kérdést te feltetted még szinte senki nem ismerte az új viszonyokat, a régieket pedig többször leírták. Azóta többen is dicsérték az új osztályt, ami mindenkit megnyugtatott szerintem.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Gratulálok, evaczak! Ügyesek voltatok. Filigrán kis fiúcska lesz ez a baba. :)

Remélem szerencsésen meglesz Krisztának a császár, és lelkileg is túlteszi magát a nehézségeken. Szerintem én ugyanígy éreznék, mint ő. De ha majd meglátja a babáját, mindegy lesz, hogy hogyan is történtek a dolgok, a lényeg, hogy szerencsésen kinn legyen.

Erika, rajtad a világ szeme!!!

Talán túl vagyok a szenvedéseimen: tegnap még egyszer látogattam a wc-t, azóta semmi. Mondjuk enni se nagyon ettem, nem mertem, csak egy kis banán, és kifli... Ma óvatosan visszatérek az életbe.

Ó, szegény Kristóf. Ennek az eljárásnak még a megnevezése is rosszul hangzik, bele se gondolok, hogy milyen lehetett. Jobbulást, talán most már rendben lesz.

Ami pedig az új hozzászólók indulatait illeti... én sem vagyok régi írogató, de úgy "csatlakoztam", hogy előtte, a topik-indító hozzászólástól elolvastam az egészet. Igaz akkor még nem volt ilyen mennyiségű az olvasnivaló. (kb. az újinfluenza mizéria környékén kezdtelek olvasni benneteket, mert nagyon kerestem az oltás-nem-oltás kérdésre a választ, és ezáltal már ismeretlenül is sok-sok segítséget, megerősítést kaptam tőletek, mert szerintem igenis jó kis csapat ez, és nagyon együttérző, és segítőkész). Lehet, hogy sok a kisbabás hozzászólás, de nyilván mindenki a maga problémáira keresi a választ. Ahogy a terheseket még nem izgatják fel annyira a kisbabás témák, úgy a babások meg már túl vannak ezeken, de ha tudnak segítenek. Más kérdés, hogy kölcsönösen meghallgatjuk egymást, és aki tud hozzászól a kérdéshez. Szerintem ezen végképp nincs mit megsértődni, ahogy azon sem, ha nem jön egy órán, vagy napon belül válasz. Nem mondanám, hogy ellentmondás van a cím "Uzsoki szülés 2010-ben", és a topik tartalma között, hiszen már javában 2010-ben járunk... A januári szülés is 2010-ben szülés, ők pedig már babáznak... Nincs ebben semmi ellentmondás.

Érdemes visszaolvasni, ha valakit a kórházi viszonyok érdekelnek, mert bőven van róla szó.
Bocsánat, de ez kikívánkozott belőlem, nem szeretem, ha valakit igaztalanul bántanak.

Szép napot!

Éva

Kép

Kép
teva

Egyetértek Tevával, az új viszonyokról azért nincs még sok infó (persze azért ha valaki figyelmesen olvas, elég sok minden van már arról is) miután kb 1 hónapja adták át az új részt, és még nem túl sokan szültek ott. Persze azért már egyre gyarapszik a sor. :)
Az itteni topik már kb 2009 szeptembere óta megy, tényleg nem árt végigolvasni. Vagy ha mondjuk az új rész érdekel, akkor kb március 30-tól olvasni, az nem olyan sok. 8) Szerintem fölösleges most egy olyan topikot nyitni, hogy "akik már megszültek 2010-ben az Uzsokiban"... )Már úgyis túl sok a topik és egy csomó nincs is használva.) Mi meg nemsokára átkerülünk a 2. oldalra.
+ itt már egy csomó olyan infó is van, ami a szülés után lesz fontos, és akkor már tudni fogod. :D

Kép
ahsoka

evaczak, gratulálunk!

ullakelle és zselike!
Megértem a Ti szempontjaitokat is, de mi is az Uzsokiban szültünk 2010-ben. Ez a közös bennünk.
És ahogy mások szörnyülködve olvashatták azt, ami velem történt, én nagy örömmel olvasom, hogy most már másképp van. Olyan ez most az Uzsokiban, mint az úszó EB-n az úszódressz előtti és utáni rekordok.
Valamiért azt gondolom, hogy nem kell "elhagynunk" egymást azért, mert már túlvagyunk a szülésen, Ti pedig még most jöttök. Én örülök annak, hogy ismeretenül is megosztjuk egymással a babázás mindennapjait. Jó szurkolni egymásért. Viszont arra pl nem érnék rá, hogy több topikban csacsogjak, keresgéljek. Arra pocakosan volt időm, Baba mellett már nincs.
Örülünk, ha vissza-visszanéztek, hátha mégis találtok válaszokat - miközben esetleg másról is hallotok.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

gyorsan írok
Krisztának ma 12.36-kor, a csodával határos utolsó pillanatban megszületett Gergő, természetes úton, 58 cm, 3,7 kg

remélem minden rendben Velük!

Zsuzsi: akkor Neked tényleg kicsit szerencsésebben alakult :)

Éva: köszi, igyekszem :)

az új fórumosokkal kapcsolatban egyetértek Veletek, nem szabad megbántódni, ha valamire nem azonnal jön válasz, ill. tényleg hasznos elolvasni a régebbi beírásokat, lehet szűkíteni is a keresést a fórumon belül :)
aki már babázik, az megosztja itt a többiekkel az aggodalmait, örömeit, tanácsot kér, ez természetes és az is, hogy Nekik már ez a fontosabb, nem a várandósság
vagyunk páran, akiknek már van nagyobb gyereke, lehet, hogy pont ő tud jótanácsot adni egy frissen babázónak, de az is lehet, hogy fordítva :)

én most nagyon örülök, hogy Krisztánál ilyen jól alakultak a dolgok!
remélem láthatom is a kisfiát :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Hát ezt nem hiszem el! Mégiscsak visszafordult a baba? :o :o :D
Kriszta! Nagy-nagy gratula! Várom a bsszámolót, hogy csináltad? :wink:

Evaczak! Milyen kis helyes pici baba lehet! Gratulálok nektek is! Nem számítják koraszülöttnek a babát?
A barátnőm 35 hétre szült egy 3,5 kilós gyereket (na, ő mekkora lett volna, ha kivárja a 40 hetet? ), mégis elvitték a koraszülött osztályra. Igaz, az Uzsokiban nincs is koraszülött osztály... :P

Na, Erika most már húzzál bele, te jössz! :wink: :lol:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Hát ez nagyszerű hír!
Gergő is szófogadó baba lesz, hogy hallgatott Krisztára. :)
És még az április is összejött.
Gratulálok!

Erika, veled mi a helyzet? Haladt valamit előre a dolog?

Ma voltam én is benn a kórházban délután a doktornőnél. Hát sajnos valahogy éreztem, hogy túl sokat keményedik a hasam... A a külső méhszájam elkezdett kinyílni, úgyhogy, ha nem akarnám is itthon kellene most már maradnom a jövő héttől. A magnézium adagom is meg lett emelve...
Remélem azért nem nyílik tovább, és kihúzom még jó sokáig. Kicsit megijedtem... :roll: Még nagyon csöpp a babóca, kedden még csak 1,2 kg volt. Úgyhogy komolyan veszem a pihenést!

Jó hétvégét!

Éva

Kép

Kép
teva

Evaczak :Én is gratulálok a picihez és minden jót kívánok nektek!!!

Liliudit:Köszönöm szépen az infót a kórházról.

Üdv mindenkinek!
halmainé

Sziasztok,

nekem nincsenek indulataim (itt legalábbis:), én csak leírtam egy másik mintát, hátha kedvet kaptok hozzá, de ezt erőltetni nyilván nem lehet, nem is volt ilyen tervem.

Mondjuk csalódott persze voltam egy kicsit, amikor először írtam ide, de akkor is csak azért, mert a topik címe alapján azt hittem, kizárólag az Uzsokiban folyó terhesgondozásról, szülésről, kórházi létről lesz szó, ehelyett meg egy csevegő baráti társaságot találtam, ami ismétlem, tök jó, csak én már a harmadik babámat várom, kb. 5 másik topikot követek máshol, és egyszerűen nincs időm arra, hogy még több helyen elmélyedjek a hozzászólásokban, megjegyezzem e neveket, stb. Felületes ittlétet meg nem akarok, mert ha én lennék itt szívvel lélekkel engem zavarna, ha valaki csak néha benézne, de látszana, hogy egyáltalán nincs képben.

No, ahogy előzőleg is írtam, minden jót nektek, aztán ha nagyon nem tudok valamit, még lehet, hogy jövök kérdezni.

ullakalle
ullakalle

Sziasztok!

részleteket nem tudok, Kriszta sms-t küldött

ha nem lesz nálunk semmi - mert azért halad a dolog, mert bő 1 ujjnyi a méhszáj - , akkor kedden megint megyek ctg-re, és talán ott lesznek még a kórházban

de biztosan beszámol majd részletesen

Éva: ez nem túl jó hír, tényleg pihenj, mert még picik ilyenkor
én végig azt mondtam, hogy maradjon addig, amíg kell, ez nálunk be is jött :), remélem Bálint is szófogadó lesz, mert eddig az volt :)

úgy döntött, hogy Ő májusban születik, biztos tudja, hogy az apjával május a mi hónapunk, ekkor ismerkedtünk meg, házasodtunk össze :)

mondjuk pár hete viccből azt mondtam a Férjemnek, hogy a házassági évfordulónkon (12-e) a szülőszobába viszem, de nem gondoltam komolyan :D

szép estét, hétvégét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Köszönjük a jókívánságokat!

1 napig volt melegedőn inkuban............de semmi extra, csendes nyugodt tökéletes baba..jaj a hormonok. mikor megláttam a babaszobát hát egy órát bőgtem................tudjátok távvezérlésben működtünk apával együtt.
szuper szobatársam volt végig röhögtük a napokat ....ő spec 43 perc alatt szült meg , második baba.huuuuuuuuuuuuuu
a szülésznőre rászóld a doki ne kanülözzön Gizike szülünk......rádobták a ruhát és a sapkát és már ugrott a gyerekért:)

fel sem fogtam a császár egy hasi műtét, én csak azt tudtam szültem és van egy babám:)

tegnap viszont már annyi tejem volt hogy lángoltam de lázas nem voltam nem fogjátok elhinni de 1 mellből 80 g fejtem le 15 p alatt..........a lakto teát 1szer ittam 1,5 l vizbe 1 filter, na azóta elég távol tartom magam tőle, mert olyan voltam mint a mosott ........sz.....r.

szóval azt hiszem az életem fejésből fog állni:)

a képekhez előbb kell egy kicsinyítő progi sajna:(
valakinek priviben át tudom küldeni és az feldobhatja?

ui: épp apa alszik Bencivel.
evaczak

Sziasztok!

Én csak itt háttérből olvaslak titeket:

Gratula a mostani babákhoz is!

Tkrisz: szépen csendben követtem itt az eseményeket veled, nem semmi ami az utolsó nap történt veled - és természetes uton megszülted a fiad! Nagy-nagy gratula. Remélem, majd olvasom hogy is történt.Abban is bízom, hogy Mecsér rendes volt és jó tapasztalataid voltak a kh-ban. Az meg még külön jó, hogy a régi rendszer szerint kaphatsz GYES-t, utolsó pillanatban született - ilyen szerencse kisérjen benneteket!

Külön minden jó az anyukáknak holnap anyák napja

üdv kispatak
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?