Heni! Nagyon vagány sityak! Passzol a huncut szemekhez!
Van szopi éjjel, de változó, hogy mikor ébred, 1 és 4 közt kéri általában, de eszik is rendesen!
Más topicban olvasom, hogy amíg szopi van, addig éjjeli kelés is van általában… Úgyhogy próbálom ezt elfogadni. Igazából az egy keléssel nincs nagy gondom, csak ha nehezen tudom visszaaltatni. Most hajnalban is egy órát ébren voltam, míg biztosra elaludt.
Ja, és klassz nyárias az új vonalzód!
Makkmarci! Hát le a kalappal! Olvastam már másról is, aki 6 hós koráig folyamatosan fejt és azt adta a babának! Nem tudom, hogy bírnám, de igazad van, amíg van, addig minden cseppje aranyat ér!
Marci egyébként teljesen jól hízik! Amikor először mértek nálunk „csupán” 450 gramm gyarapodást, akkor én is kicsit ledöbbentem, de aztán végiggondoltam, hogy csúnya lenne, ha egyéves koráig havi egy kilókat hízna.
Még annyit, hogy valóban az a fontos, hogy az orvosotok/védőnőtök olyan ember legyen, akiben megbízol! És általában abban bízunk meg, akinek hasonlóak a nézetei, ezáltal megerősítenek bennünket!
Nekem mondhat bárki bármit, ha az nem közelíti az én véleményemet, akkor nem fogadom el a tanácsait, és megyek a saját fejem után. Pl.: Mostani védőnénink nagyon szuper, minden védőnéninek ilyennek kéne lenni (szerintem), de amikor azt mondta januárban, hogy éjjel adjak vizet (akkoriban 3-szor keltünk), akkor nem fogadtam meg. Ennek valószínűleg kényelmi okai is voltak, mert egyszerűbb volt mellre tenni és gyorsan visszaaludt, mint vizezni és hallgatni a sírását (úgy, hogy ráadásul a cumisüveget nem fogadja el máig sem). Viszont a gyakorlat eddig engem igazolt, egy-két hét alatt visszaálltunk az egyszeri éjjeli szopira, minden konfliktus/sírás nélkül.
Anikó! Én most kezdem érezni hozzátápit macerának. De lehet, hogy csak azért, mert még nem vagyok gyakorlott benne. Állandóan agyalok, hogy mit, mennyit, mikor… De majd belejövünk.
Rebekának és Rolcsinak is gratula az hó/évfordulóhoz.
Remélem, elég hosszú voltam!
Dolli