Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szonjáknak és Zsófinak BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
Kép

Ruha válogatás!
Zsani még felveszi a ruhát amit ráadok,de néha szeretné már ő is megmondani,hogy mit akarna inkább,de egyenlőre az én akaratom a nyerő(még).Nálunk inkább avval van gond,hogy a zokniát folyamatosan leveszi(semejik gyerkőcöm nem csinálta)és én tiszta ideg vok tőle,mert megfázik mezitláb,és egyszerűen nemtudom neki elmagyarázni,hogy nem szabad(szerintem direkt csinálja-látja,hogy idegesít) :oops: :? ,eddig csak a zoknival csinálta de néha rájön,hogy a harisnyát is és a nacit is letudja ugyan úgy venni.Na de ez is elmúlik egyszer! :lol: :lol: :wink:
Pimpo!
Tündéri és szép kislány Lelle!Igazi kishölgy! :wink: :D
Kérdezted,hogy Zsani és Roli egyszerre Skarlátosak-e?Igen!Anett kezdte nálunk!
Antibiotikum!
A mi dokink nem ad csak ha szükséges ,és ezért néha nagyon elhúzodik egy-egy köhögés,nátha,és bizony néha elfajúl csúnyább betegségek felé!Szóval amikor kel akkor muszály,nem szabad kisérletezni,mert szövödmények is lehetnek!Ez csak az én véleményem!
Tusi!
Üdv újra itt! :wink: :D
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
A kis betegeknek jobbulást!
Lolo már túl van a náthán, de most meg én vagyok taknyos...

Ruha: nálunk Lolo szeret öltözködni, amit kikészítek neki, állandóan próbálja a fejére húzni. Szerencsére nem válogat (még). Olyan is előfordult már, hogy hozzá mértem egy napozót, amit nyárra szántam neki, és mindenáron fel akarta venni azonnal, úgyhogy a ruhájára felülre felhúztuk, úgy flangált egész nap. :)

Pimpoka: ezt a blúzt még én is elfogadnám, ami Lellén van! :)

Pilla: kérdezted a képeket! Nem tudom, hogy a "hivatalos" fotózásra gondoltál-e, ha igen, azok a képek fent vannak a csomor.hu-n. Kicsinyítve, de ha találsz képet Lajáról, amit szeretnél nagyban is, akkor szólj, megkapod! (Már megbeszéltem a "fotóssal", hogy átküldi...) Ha más fotózott, akkor sajnos nem tudok segíteni ez ügyben...

Nircee: megnéztem a csúszdát, de a próba úgy néz ki, elmarad, mert hétfőn már el akarunk menni a Nádlandba - gondolom, ott is ki lehet próbálni. Ott lehet venni gyalult oszlopokat és deszkákat is, meg mindenféle szerelvényeket - gyakorlatilag az összes nyersanyagot a játszótérhez, és házhoz is hozzák, szóval ott fogunk megvenni mindent valószínűleg.

A füvem egyébként szépen elkezdett nőni, csak időnként egy nagy vakondtúrás éktelenkedik benne... Anyukám tanácsára ültettem ricinust, az állítólag elriasztja a vakondot...

Más most hirtelen nincs, reagálni sem tudok, csak arra, amire így hirtelen emlékszem, mert bár olvastalak benneteket a napokban, írás közben nem tudok visszalapozni... ;)

Ja, még a szókincs: Lolo ezeket mondja: cica, csüccs, nnnta (hinta) - kb. ennyiben ki is merül a szókincse. Olyat, hogy anya meg apa, nem is várunk - ha megkérdezem, ki vagyok én, közli, hogy "tika", vagy "tuka". Ugyanezt mondja apára és saját magára is, hogy mit jelent, azt ne kérdezzétek! :)
Ja, és még a "kaka" szót mondja tisztán, érthetően - sőt, néha szól is már, ha kaka van a pelusban!
Ezeken kívül csak a halandzsa megy, de az nagyon!
Vendég

Sziasztok!

Elnézést, hogy betörök! :lol:
Aki tud pár sor a Fló Ferenc Kórházról írni , megköszönném!
És Cseh doktornőről. Költözés miatt orvost, kórházat keresek!
Köszönöm!
Sziasztok!

Kép Kép Kép
asiye

Verna, szerintem az a fotós fotózta, viszont a csömöri oldalra már nem kerültek fel a képek. Nem értem miért...

Bocsi lányok, hogy nem írok, de megint szétcseszték az idegeimet...

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Köszi utólag is a köszöntéseket! :oops:
Holnap tervezem, hogy veszünk Szonjának kis állatkákat amiből lehet farmot csinálni. Tegnap kapott egy kis fém kaspót amiben egy egyszerű kis kövirózsa van, mellette egy törpe. Nagyon örült neki. Olyannyira, hogy ma lekapta és a kövirózsa felső tíz levelét beletépkedte a zöldbabfőzelékbe. :? :( :oops: :lol:

Pilla, hát ki húzott fel ennyire? :shock:

Pimpoka, Lelle mint egy mini felnőtt. A grimaszok is az arcán. A rucijáról nem is beszélve. :wink: :wink: :D

Majd este teszek még fel fotókat, most menek fürcsi, alvás, Barátok közt... :oops:

thenus

Hehe, Lajurának pont olyan zsiráfos, H&M-es pulcsija van, mint Szonjának. :wink: Nagyon cuki a leányzód, Henus! Milyen profin süt szalonnát! :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.17 08:38-kor.
Vendég

sziasztok!
Akit nem érdekel görgessen!
Pilla!
ELŐSZÖR IS!ÉN MEGÉRTELEK ÁTÉRZEM A HELYZETEDET,MERT UGYAN EZ VAN NÁLUNK,CSAK MI NEM KÖLTÖZTÜNK EL!TELJES MÉRTÉKBEN IGAZAD VAN ÉS A FELHÁBORODÁSOD/HARAGOD IS ÉRTHETŐ!
Nálunk is ez van!a párom amíg lent laktunk apósékkal(após és a párom testvére együtt laknak,a párom testvérének van egy gyereke).mindent a párom csinát (felújítások,szerelések stb...)a huga pedig 10 fillért nemadott soha semmibe,csak a kész-picsa meleg málé.......Amikor persze annó a párja 7 hónapos terhesen hazazavarta akkor jó volt a párom(kifestette neki a szobát stb...,hogy a picit szép tisztaságba fogadja),nem vártunk érte köszönetet,de ,hogy még utánna meg is lopjon és hátbaszurjon minket ott ahol tud azt meg végkép nem vártuk!Persze após semmit nem szól semmihez,hiszen ő a kis kedvencke,ő egyedűl neveli a gyereket(megjegyzem maga csinálta ,tehetett volna ellene,hogy ne legyen gyerek és ne keljen egyedűl nevelnie).Amióta mi felköltöztünk kicsivel jobb a helyzetünk,de még így is vannak nézeteltéréseink!após nemjönne fel egyszer sem az unokáihoz(kb 20 lépcsőfok)amig lent laktunk állandóan pupulygatta őket,most csak a sógornőm gyereke létezik számára-mindég rátukmálja ha kel ha nem!(mert neki sűrgősen fodrászhoz,kozmetikushoz,vásárolni,szórakozni kel mennie)Én nem szorakoztam a 10 év allatt annyit mint ő 4 év alatt!ÁÁ...!Mindegy is,a lényeg az,hogy én tudom,hogy te mit érzel 100%-.ban átérzem,hiszen majd ugyan az a hejzetünk!Keresztbe tett akkor is amikor a nevünkre akartuk íratni a tetőteret,(amit a párom épített fel a két kezével)azt mondta az a kis dög,hogy akkor írja alá a papírokat,ha a párom lemond az ő részéről a lenti lakásból!Mindegy ez hosszú,de időközben rájött,hogy nagyon hülyeségett kért,mert ha nem írja alá akkor peres ügyben nekünk itélik a tetőteret,hiszen papírokkal tudjuk bizonyítani,hogy mi építettük és neki semmi de semmi köze hozzá!Külön bejáratú szintráépítéses tetőtér!
Bocsi csajok,hogy ezt leírtam,de Pillának szántam,hogy kicsit nyugodtabb legyen(tudom,hogy édes kevés),de tudd Pilla,hogy veled vok! :wink: Szard le a fejüket drága,én már régota ezt teszem,és a párom is!Tudom,hogy szar,mert ti építettétek és csináltatok mindent,ő meg beteszi a nagy seggét a készbe,de ez van,gondolom a párod nem akar veszekedni-jobb a békesség gondolja!Azért próbálj meg beszélni a poároddal(majd ha lenyugszol),hogy kérjetek azért valami kis "lakbért"a tesójátol!azért mégis csak a tiétek!!!!!!! :wink:

Henus!
Nagyon profin sütöget a csajod!Édes!Tiszta nagylány már.Zsani nem engedi a copfot,kiszedi pedig tetszik neki!Szokta mondani,hogy csat-csat és mutogat a hajára.Kb 2 percig van benne! :oops: :? :lol:
asiye!
http://www.florkorhaz.hu/
Itt olvashatsz többet az osztályról!Vannak képek is! :wink: Egyépként nagyon szépen felújították!Tényleg jó korház! :wink:

Sziasztok!
Képmindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!

Köszönöm!

Kép Kép Kép
asiye

Tiop, sajnálom. Köszi az együttérző szavakat!
Vendég

Hát, csajok, nem tudok mit mondani, elég vacak helyzetek ezek! Nálunk is adott lett volna a szülőknél történő ráépítés-hozzáépítés (mindkét helyen), de én nagyon nem akartam...
Inkább költöztünk a nagyapám 100 éves házába, aztán majd továbbállunk, ha lesz lehetőségünk, de legalább KÜLÖN vagyunk...

Pilla: mikor készültek a képek Lajáról? Megkérdezem. (Állítólag a legtöbb kép felkerült, de lehet, hogy a tieitek pont nem...)
Vendég

Szombaton készültek a képek. Egy asztalon pózolt, négykézláb a fotósnak. ;)
Vendég

Sziasztok!

Pilla, Tiop, sajnálom, hogy a családon belül ilyen viszályok vannak...

Pimpoka, Lelle olyan a képeken mint egy igazi nő. Nagyon csini mindig. Én is mindig elcsábulok és "kispasis" rucikat veszek Márknak, utána meg csodálkozom, hogy milyen komolynak és nagyfiúsnak látom. Pedig olyan jó lenne, ha még egy kicsit baba maradna... :roll:

Henus, Szonja ennivaló a morcsos képen :lol: És tényleg profin süti a szalonnát!!

Tiop, Zsaniról olyan rég láttunk képet...

Mi egész jól vagyunk, kedden már egyáltalán nem volt láz, az Márk étvágya is visszajött. Sajnos a gyógyszerrel nem tudjuk tartani a napi 3 adagot, egyrészt mert 8 óránként lehet csak adni, másrészt mert nem tudom beléerőszakolni :? Próbáltam elterelni a figyelmét, belekeverni az innivalójába, sőt úgy is próbáltam, hogy akkor csempésztem az adagját a szájába, mikor a kajáért nyitotta, de ezen úgy megsértődött, hogy utána meg nem volt hajlandó enni. Szóval remélem nem esik vissza..

Én is teszek fel Márkról képeket, aztán megyek aludni.
Kép Joghurtot eszem

Kép Kedvencem a kenőmájasos kenyér :lol:

Kép Pattogatott kukorica-kóstoló
Kép Ettem már pizzát is

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Szantre!
Gondolom az Ospent kaptátok!Nyugodtan adhatod neki 5-6 óránként,hiszen a 8 órai beadást tényleg képtelenség batartani!Mi sem tudtuk Zsaninak beadni,így belekevertük neki teába,szörbe és úgy megitta apránként!Muszály mert visszaesik! :wink: Képek nagyon jók!Édes Márk!Majt teszek fel Zsaniról is,csak most rohanok!Ma van Rolinak az Elsőáldozása!

Bocsi,hogy most csak Szantre-.na írtam,de rohanok!

Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Szentágotai doktornál szeretnék szülni, mert sok jót olvastam róla, de semmilyen elérhetőségét nem tudom. Tud valaki segíteni?
Hol rendel, esetleg telefonszám.
Nagyon köszi a segítséget:-)
timek

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, meg még fogok is, mert készülök a szigorlatokra, szombaton lesz egy, meg a diploma védés, utána meg még kettő. Jún. 14-én végzek. Már nagyon várom azt az időszakot, mikor nem kell tanulni, vizsgákra készülni. Olyan jó lesz, szeptembertől csak a törpéimre fogok tudni koncentrálni, nem lesz suli!!!!! :lol: Én nem szerettem ezt a baba mellett tanulás időszakot, de ennek is vége nemsokára. Aztán majd egyszer, ha nagyobbak lesznek, belefogok még valamibe, mert ezzel a diplomával nem megyek sokra, de az nem most lesz :D

Nagyon édesek a gyerkőcök, egytől egyig!!!

Múlt héten Nyíregyházán voltunk anyáéknál, Sárika kidédizte, meg Mamizta magát, én meg tanultam. Ja, meg levágattam a haját, nagyon melege volt már szegénykémnek, annyira sajnáltam, hogy a kocsiban mindig csurom víz volt a haja, hogy ez erősebb volt a haja miatti fájdalomnak, hogy le kell vágni, de édes lett így is. Majd ha lesz egy kis időm, teszek fel képeket.

Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek, csak jelentkeztem, hogy megvagyunk, jól vagyunk, és hogy miért nem írok mostanában.

Timek, sajnos én nem tudok segíteni neked, nekem nem ő az orvosom.

Tiop, biztosan szép lesz az ünnepetek, majd kérünk képet. (azért a képeket meg szoktam kukkolni, meg gyorsan átfutom az eseményeket, csak írni nincs időm)

Szép vasárnapot mindenkinek!!!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok,

köszönjük a dícséreteket, igyekszem nem túl nagylányosan öltöztetni, mert nem igazán szeretem, amikor egy 1-2 éves úgy néz ki, mint egy töpörödött felnőtt, viszont ezt a tunikát nem tudtam ott hagyni, inkább nekem tetszett és, mint Verna én is elfogadtam volna saját részre is. De manapság meg a gyerekdivat néha lekörözi a felnőttet, olyan cuccokat láttam, hogy iszonyat, mondjuk a kiscigánygyerekek biztos szívesen öltik magukra.
Öltözködés egyre veszekedősebb nálunk, mondjuk a zokni sem mindegy, hogy melyiket veszi fel...és a harisnya, hát hagyjuk.

Hát, nálunk fordított a helyzet. Mi meg pont úgy döntöttünk, hogy inkább a férjem szülei házára építünk egy szintet. Amennyi pénzünk van rá, abból Miskolcon egy belváros közeli 50-60 m2-es lakást vehetnénk vagy Mályiban egy telket, így viszont tudunk egy 120 m2-es lakást építeni. Azon ügyködtünk és reméltük, hogy olyan házat vesznek az anyósék, amire mi is építhetünk. Ezt ők is remélték, hogy ilyen gondolataink vannak és ennek megfelelően választottak. Úgyhogy felhagytunk a telek kereséssel, külön ház építéssel és inkább ezt választottuk. A gyerekek miatt kell a kert, udvar és a saját játszi. Persze ehhez szerintem az is kell, hogy megfelelő kapcsolat legyen, én pl a saját szüleimmel nem tudnék egy portán élni.
Nálunk még jó ideig mindenki aktív dolgozó, szinte nem is találkozunk csak hétvégén. Én ikább várom, hogy egy portán legyünk, amikor a férjemmel a szüleinél laktunk, mielőtt Gödöllőre költöztünk, az volt a legrosszabb költözés. Lehet rosszul hangzik, de én nagyon szeretem az anyósomat, apósomat. Az anyósomat szinte ugyan úgy, mint az anyukámat, az apósomat meg jobban, mint az apámat.
Akiknek eddig mondtuk, hogy mégsem külön építkezünk, hanem az anyósék fölé, mindenki szánalmasan és kérkedően néz, hogy miért, ez sosem működik. Nem tudom, én ettől nem félek, hogy majd, ha ott lakunk valami is változna.

Hétfőn megyek az egyetemre beíratkozni. Hát olyan jó, nem kell felvételizni, még utána kell járnom, hogy német nyelvtanári diploma mellé kell-e még egy másik nyelvből nyelvvizsga, remélem nem, persze szívesen tanulnék még egy nyelvet, de nem hiszem, hogy bírnám Lelle és majd kistesó mellett. Már várom a szeptembert, hogy kezdődjön. Jó lesz újra egyetemistának lenni. Pedig amikor lediplomáztam, azt mondtam, soha többé egyetem, most meg amikor voltunk az egyetemi napokon, olyan jó volt ott lenni, érezni az egyetem szagát, a menzán, a Rockwellben lenni, nosztalgiázni.

Pilla, azért ez idegesítő, hogy a sógornőd csak úgy bemegy a régi lakásotokba. Megértem idegességed, de ahogy írod, nem hiszem, hogy túl sok minden változna. Te esetleg nem beszélhetsz finoman velük, ha az urad ezt nem teszi? Vagy akkor te lennél a legrosszabb a világon?

Henus, jaj, Szonja nagyon cuki, ahogy nyársal. Jó kis kerti camping szettje van!

Tiop, nem tudom mit szoktak az Elsőáldozóknak kívánni, de minden jót Rolinak. A lányok meggyógyultak már? Mivel, milyen programokkal készültök idén a gyereknapra?

Szantre, pedig az antibiotikum lényege, hogy rendszeresen és min. 5 napig kapja. Nekünk eddig csak reggel-este kellett adni. Lelle is nehezen vette-veszi be, leginkább azért, mert nagyon édes. Én szoktam neki egy kis citromlevet beletenni és nem kanállal, hanem nurofenes adagolóval adom, amit közösen spriccelünk be a szájába, megfoghatja, nyomhatja ő is. A másik csel pedig, hogy egy üres gyógyszeres üvegbe nyomom bele és abból issza ki, csakis egyedül.

Tegnap voltak nálunk a barátnőmék, esküvőjük lesz júl. 5-én, a Columbus Pubban lesz, az egy hajó én még nem is voltam ilyen esküvőn.
Meg voltunk baba látogatóban tegnap, a nagyobbik gyerek 2 éves a kicsi pedig fél éves, de olyan kis cuki volt és Lelle nem is volt féltékeny most, pedig én etettem a kisbabát.

Éjjen, ma nem kell főznöm, tegnap egy csomó mindent főztem, úgyhogy hajrá, lehet vasalni...

Szép napot!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Na megvolt a nagy esemény!Roli nagyon szép és aranyos volt!el is érzékenyűltem pedig azt hittem,hogy a templomban nem fogok.amikor jöttek befelé abban a fehér lepelben és szólt az orgona közben ,hááááááát olyan szépek voltak és a Roland egyből kiszúrt minket és láttam rajta,hogy olyan büszke és meg is van egy kicsit szeppenve!Jaj ezt azért leírni nem lehet.Én Református vok,így nekem nagyon sokminden furi volt a Misén!Tiszta torna óra volt,így reggel meg is volt a testmozgásom. Fényképezni nemnagyon lehetett,de csináltam párat azért!A szentbeszéd és a szentáldozás alatt egyáltalán nem lehetett fényképezni,pedig éppen az volt a lényeg,na de mindegy apa felvette kamerára.Áldozás után elmentünk egy "közös"reggelire ,ott az Atya odaadta az ő ajándékát a gyerekeknek.Mindenki kapott egy szép tortát,rózsafűzért,medált,képet,és Rózsafüzér tartót!Rolandnak nagyon tetszett,fel is tekerte a kezére és mondta,hogy elviszi az iskolába amikor dolgozat írás lessz,mert az majd segít neki.Látom rajta,hogy megértette az egész dolgot!
Meglepően jó volt,és én is "megtisztultam"egy cseppet.Szép volt a mai nap!Kapott egy Mobilt a keresztanjától(bár én nem nagyon örültem neki,de Roli miadt jópofiztam egy sort)Tőlünk órát kapott amit ő választott ki.Kapott még pénzt a nagyszülőktől,bár mondtam mindenkinek,hogy nem erről szól.Na mindegy a lényeg,hogy Roli jólérezte magát! Teszek fel pár képet!
A lányok jól vannak köszönöm szépen!
Gyereknapi progik!
Tervezzük,hogy lessz 24-26 ügyességi/logikai stb..feladat!Majd leírom részletesen is,de most megyek éhesek a nagyok! :D :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Anett és Zsani se maradjon ki!Zsani nem volt velünk így ő csak kajcsi közben fényképezdtem!És nem is mai a kép! :oops:
Kép
Kép
Sündisznócska virsliket csinált! Kép
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat Roli nevében is!
Jövőhéten még egyszer felveszik a fehér ruhát,mert vasárnap(Úrnapján)ők fogják szorni a virágszirmokat az úton!Majd fényképezek sokat mert nagyon szép esemény,olyankor csinálnak sátrakat és feldíszitik virágokkal!Pár kép,hogy mijen lessz!
Kép
Kép Kép Kép
Tudnék még többet feltenni,de nem ide való,csak megmutattam,hogy mijen szép!az egész út levan zárva és középen fútnak végig a virágszirmokkal lerakott motívumok!Két oldalt pedig a sátrak vannak Kép
Na tényleg lépek!Sziasztok! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Most jöttünk a Balcsitól, péntek du mentünk. Klassz volt nagyon, jól érezte magát mindenki és az idő is jó volt. Viszont hulla vagyok megint, alig tudtam aludni, mert tomboltak a szomszédok. :x

Család
Ez tényleg nagyon gáz, mikor vmelyik nagyszülővel rossz a viszony. Szerencsére nálunk minden okés ilyen szempontból, mondjuk mi nem is lakunk velük együtt. Sajnálom, sok okosat nem is tudok tanácsolni miként lehetne ügyesen kezelni a helyzetet. Valaki úgyis mindig sértődik.

Tiop
Nagyon jók az elsőáldozós képek és az tényleg külön jó, hogy Roli élvezte. Emlékszem nekem egy nyűg volt az egész, a kötelezőt teljesíteni, aztán ennyi. Persze nálunk a pap sem foglalkozott igazán a gyerekekkel. Na, mindegy, szóval jó nézni a fényképeket ez a lényeg!!!!

Szantre!
Márk jópofa a képeken! Látom már ő is mindent megkóstol. Én azt vettem észre, hogy Dórinak pl. pont az ízlik a legjobban, amit én nem is gondolnék. Így mindig mindenből kap, ha csípős, ha savanyú, tökmindegy. Gondolom már Te sem figyelsz az allergénekre, már én is régen feladtam.

Ichtus
Sok sikert a hátralévő vizsgákhoz és a tanuláshoz. Mostmár tényleg nincs sok hátra!! Képeket kérünk a rövidhajas Sáráról!

Bocsánat, hogy most nem írok a többieknek, de hív a család.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Mi is nemrég értünk haza a Balcsiról, ott hétvégéztünk. Hulla vagyok, totálra. Majd olvasok és írok, és megígérem, hogy mindezt már holnap... meg teszek majd fel képeket is, hogy milyen szép helyen voltunk.

Rólunk annyit, hogy Roninak kint van az 5. foga (ez is krokodil, mint a tesója...), és szombaton felhúzta magát állásba az utazóágyban, és onnan sikítozott mindenkinek... még alig pár napja, hogy stabilan jár-kel négykézláb, de már feltétlenül tovább kell vinnie a dolgokat, nem bír baba maradni még pár hónapig...

csak egy kép a lányokról, aztán majd még jövök!

Kép

Szép álmokat!
andibab

Sziasztok, kutyafuttában, mert akarok ma menni tornázni...

Tiop: ilyen virágszirmos bigyó nálunk is szokott lenni, most hirtelen nem is tudom, hogy mikor, de nagyon látványos! ;)

Pilla: akkor majd megkérdezem a képeket, és ha megvan, akkor küldöm!

Pimpoka: én voltam a Columbus hajón, egész jó kapcsolatunk van velük, ott volt a karácsonyi vacsink - a kaja jó volt, meg a hely is elég jó, sok esküvőt csinálnak! Biztos jó lesz! :) (Egyébként előtte való nap én is esküvőre megyek, mégpedig egy eskőszervezőére - állítólag nagy durranás lesz, még a média is beszámol róla...)

Na megyek tornázni!
Vendég

Sziasztok!
Most én is csak futtában:
Egyszerűen nem tudok mit kezdeni Marcival, az összes biztonsági zárat kinyitja, és ezerrel turkál a tiltott dolgok között. Ráadásul megtanult felmászni a játszótér létrájára, és állandóan gyakorolni akarja ezt a tudását, aminek én rettentően örülök, mert folyton ott kell állnom mögötte.
Szóval egyszerűen nincs időm jönni, annyi időm van így, hogy míg az apja fürdeti, elolvasom a fórumot, de már nem jut időm válaszolni.
Mindenkiről gyönyörű képek készültek, gratula Roli elsőáldozásához, és Roni mutatványaihoz! Irigylem a Balcsizókat!
Most mennem kell, bocs, majd talán egyszer ismét lesz időm...
Egyébként jól vagyunk, Simi ezerrel rugdos, múltkor rátettem a pocakomra Marci kezét, mikor épp rúgott egy nagyot, hát azt a pofit látnotok kellett volna! Nagyon tetszett Neki a dolog!
Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Na végre idejutottam a géphez, írok pár sort.
Zsófival nagyon sokminden történt mióta nem voltunk. Már 14 foga van és 2 most bújik kifelé. Kb. 1 hónapja jár, de néha már szinte szalad, annyira bátor.
Szilveszterkor átesett az első betegségen, sajnos mindketten influenzásak lettünk, magas lázzal meg ami vele jár. Sajnos mivel én is beszedtem egy csomó lázcsillapítót nem tudtam szoptatni pár napig, aztán meg már annyira kevés tejcsi volt, hogy abba is hagytuk a szopizást. Én eléggé sajnáltam a dolgot, mert jó lett volna még folytatni, de így alakult és ennek a 10 hónapnak is nagyon örülök.
Zsófi sajnos nagyon rosszul alszik, rengeteget felsír éjszaka. Egyszerűen nem tudom, hogy mi az oka. Már próbálkoztunk vacsival, aztán azt kihagytuk és csak tejet kapott, aztán elhagytuk a tejet és olyan porból készíthető tejitalt vettem neki, próbáltam Panadolt adni neki amikor láttam rajta, hogy a foga fáj. De sajnos eddig semmi nem jött be. Így már pár hónapja Zsófi a mi szobánkban alszik a földön a matracán. Tudom, ez nem a legjobb megoldás, de egyszerűen nem volt energiám óránként átrohangálni hozzá. Így is kivagyok néha a kialvatlanságtól.

Zsófi egyébként nagyon akaratos, jó kis hisztit le tud vágni ha nem az van amit ő akar.

Sajnos még nem sikrült visszaolvasnom, lehet, hogy nem is lesz rá időm.
De örülök a sok pocakosnak és kicsit irígylem is őket. Mi sajnos pár évig biztosan nem vállalunk kistesót, elsősorban anyagi okok miatt. ez a házvásárlás eléggé a padlóra tett minket anyagilag, viszont a nyugalom minden pénzt megér.

Próbálok képet is feltenni aztán majd jövök amennyire az időm engedi.

Puszi
Márti Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Tegnap olvastam, ma írok! :lol:

Márti,
nagyon édi a csaj! Igazi huncut némber! :wink: :lol:

Pilla, Tiop,
borzasztó! én nem is nagyon tudnék kulturáltat írni, inkább csak ennyit: :evil: :evil: :evil:

az én drága anyósom is elcseszte a hétvégémet, mindig kavarja a sz@rt, és előre elbaltázta (majdnem mást írtam) a mostani hétvégémet is. már 2 éve :!: tervezzük a legjobb barátnőmmel, hogy találkozunk végre egy hosszú hétvégére (ő Sopronba költözött a válása után), konkrétan november óta :!: szervezzük a hétvégét, hogy neki, a párjának, és nekünk is megfelelő legyen az időpont, amit már 2 hónapja :!: lefixáltunk. péntek-vasárnap hosszúhétvégézni mentünk volna hozzájuk, szerveztek programokat, intéztek nekünk szállást egy gyönyörű és menő panzióban (ők fizették ki előre...), hogy kényelmesen legyünk, ne szorongjunk náluk a lakásban 2 gyerekkel, erre a drága mama nekifog nyüsszögni, hogy "a gyerekek úgysem fogják bírni az utat, meg én is készülök, hogy lássam már az unokákat, be fogtok jönni pénteken hozzánk. majd főzök valami ebédet." hát b@ssza meg! egye meg a hülye ebédjét! persze ezt nekem nem merte mondani, én csak tényként tudtam meg a dolgot vasárnap este. a baromállat férjem képtelen megmagyarázni az anyjának, ha az valamit kitalál, hogy nekünk nem úgy volt tervezve, inkább enged neki. :x :evil: úgy kiakadtam, hogy csak na! készülök, hogy jól beolvassak a drága mamának, és tojok rá, ha megharagszik. és egy falatot se fogok enni a sz@ros főztjéből. pont.
meg volt egy másik dologban is sz@rkavarása, de az nem publikus, elég annyi, hogy nagyon kényelmetlen helyzetbe hozta a férjemet (az ő drága kisfiát) a munkahelyén... olyan mikroszkopikus agya van annak a hülye pitchának, hogy az eszméletlen!!! :evil: :evil: :evil:

Giga,
mit mond a Dévényes? fejlődik a kiscsávó?

Pimpoka,
tényleg nagyon bájos a leányzó, meg az a ruci... nahát...
nem szép dolog, de irigyellek a suli miatt.

Katica,
hajrá, okosodjál csak szépen! kitartás!

itt van pár kép a hétvégéről:

ilyen házikók vannak, meg állandóan ilyen gyönyörűen karbantartva az egész terület (pl. reggel 3/4 7-kor az egyik alkalmazott már törölgette a parton a padokat, és ezt minden áldott nap megteszik :shock: ):

Kép
Kép

kialakított főzőhely:
Kép

játszótér:
Kép

tapolca-malomtó:
Kép

a stégen épp figyeljük, hogy a bátrak hogy ugrálnak a 18 fokos vízbe:
Kép

csónakáztunk a tapolcai barlangban, itt a férjem egyik kollégája evez (Bogi meg apa másik csónakban ültek):
Kép

a lányok a barlangban:
Kép

na, ennyi elég volt belőlem mára. :wink:

Pusszantás mindenkinek!
andibab

Sziasztok!

Pár sor, hogy élünk csak nagyon el vagyunk veszve. Itthon volt anyukám két hétre, plusz betegek vagyunk mind a hárman és nem nagyon sikerül kigyógyulni :(

Lili nagyon nagy lány már, egyre többet beszél, legújabb szavai a hangya, sicc, hess de egyre több szót használ.
Hm ennyi időm volt, fölébredt a kisasszony.

Megpróbálok majd visszaolvasni és képeket rakni vmikor.

Üdv mindenkinek

murphyke

Kép
murphyke

A friss házasok első hete:

Férj: Ez volt minden álmom!!
Feleség: Szeretnéd, ha elhagynálak?
Férj: Dehogy. Ezt mégegyszer meg ne halljam!
Feleség: Szeretsz engem?
Férj: Még jó hogy!
Feleség: Képes lennél engem valaha is elhagyni?
Férj: Soha. Képtelen lennék rá!
Feleség: Megcsókolnál szerelmem?
Férj: Igen. Az arcod, a tested; mindenütt...
Feleség: Képes lennél engem valaha megütni?
Férj: Soha!! Én nem olyan férfi vagyok!
Feleség: Bízhatok benned?
Férj: Igen...
Feleség: Oh, Kedvesem!

Hét évvel később: olvasd alulról felfelé!
andibab

Sziasztok!
Köszönöm a dicsiket a képekre! :wink:
Tusi!
Nagyon nagyok lettetek ti is!Az éjszakai felkelés vele járója ennek a korszaknak,nehéz de nemfog sokáig tartani! :wink: Esetleg elviheted őt a dokihoz,ha nagyon sokat felkel,akkor lehet,hogy van valami a háttérben!A képek nagyon édesek,főleg amikor nevet az utolsón,hát megzabálnám! :wink: :D
andibab!
ÚÚÚÚÚÚÚgy írigyellek titeket!Megint tök szép helyen jártetok. :D :wink: Anyós.................. :evil: :evil: :evil: :(
Gyerekek ahol egyforma ruhában vannak hát nagyon szépek,és jól áll nekik a rózsaszin! :D :wink: A hétvégi képek is nagyon jók!Nem féltél a csónakban?Én mindég úgy fosok,hogy felbillenünk. :oops: :? :( :lol:

Olyan fos idő van kint csajok,hogy felkelni nincsen erőm!Hétvégére remélem kisüt a napocska,de legalábbis ne essen és ne fújjon a szél! :? :oops: :evil: :(
Ijen okleveleket csináltam a gyerekeknek 12db-ot kellett csinálnom!Kinyomtattuk A4-es fotópapirra ojan szépek lettek!
Fiúknak kupásat lányoknak lányosat,kicsiknek gyerkőcöset!
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab!
Nagyon jó amit feltettél az ifjú házasokról! :lol: :lol: :lol: :wink:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, itt van Dédi, így tudok tanulni.

Tusi, örülök, hogy újra itt vagy!! Nagyon édes nagylány lett Zsófi! :D

Murphyke, gyógyulást nektek!!

Andi, olyan szépek a gyerkőceid!!!Nagyon édi az egyforma ruhás kép! :lol: Gratulálok Roni babád újabb mutatványához! Eszméletlen iramban fejlődik a kis hölgy! Tényleg nagyon szép helyen voltatok! Nyáron megyünk esküvőre Keszthelyre, és utána pár napra ott maradunk valahol a Balaton környékén. Lehet, hogy Tapolca lesz az, mert nagyon megtetszettek a képek, és még soha nem voltam ott.

Tiop, már megint kreatívkodtál, tiszta ügyi vagy! Biztosan jól fogják érezni magukat a gyerekek!!Nagy élmény ez nekik. Az Elsőáldozásos képek pedig nagyon szépek!!!Mi jún. 1-jén vagyunk hivatalosak a keresztfiam bátyjának a konfirmációjára. Nyíregyházán lesz, ugyanabban a templomban, ahol én is konfirmáltam régen.

szép napot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Szokásosan csak rohanok, Andi, gyönyörű helyen voltatok, én is irigykedem egy kicsit, Lánykáid gyönyörűek, mint mindig, anyós meg.... ismerjük.....
Tiop, nagyon szépek az elsőáldozós képek, és gyönyörű okleveleket csináltál!!!! Tényleg nagyon kreatív vagy, 3 gyerek mellett!!!!!!! Minden elismerésem!!!!!!! Komolyan!!!!!!!! Szeretnék majd tanulni Tőled!!!!!!
Pimpó, Lelle ruhája engem is teljesen elvarázsolt, és a képek is nagyon profik!!!!!!! Gyönyörű szép kislányod van!!!!
Henus, Szonja nemkülönben! Ámbár most a képeken inkább a huncut és zabálnivaló oldala jön ki jobban! Te, nem félsz, hogy belenyúl a tűzbe??? Marci már rég indián törzsi táncot járt volna, a végén egy jó nagy tűzbe/parázsba ugrással!!! :roll: :?
Tusi, Zsófi jó nagyot nőtt, mióta nem láttuk!!! :shock: Nagyon aranyos Ő is!

Tüccs??????

Ma voltunk a Nevelőapámmal az Állatkertben, csak 3-asban, a férjem itthon maradt, mert sok volt a dolga, meg amúgy sem rajong az Állatkertért. Olyan jó kis nap volt, nagyon jól éreztem magam, bár mikor hazajöttem, éreztem, hogy ez már egy kicsit sok volt, a medencém becsípődött, alig kaptam levegőt, de megért mindent, Marci nagyon élvezte, a simogató és az akváriumok voltak a legérdekesebbek a számára. Majd teszek fel képeket, de először fel kell őket tölteni, majd átméretezni stb.... Ja, és a beljebb lévő mosdóban (a játszótér melett) normális pelenkázó van, rendes pelenkázóasztal, nem olyan Koala, mint a másikban.

Most megyek, majd jelentkezem.

Pilla, Verna, pénteken jöttök?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, voltunk a dokinál, aki a redukciót fogja csinálni. Jún 3-án lesz a nap, 1 napot bent kell maradnom majd utána.
Kedves volt a doki, viszont elhűltem, mikor fizetni kellett. És még sajnos fog is kelleni. :shock:

Lányok, nem tudjátok véletlenül, hogy a sima abortuszért kell fizetni??? (sztk-s alapon)

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Régen írtam, viszont mindig olvasok. :wink:

Márti, ZSófi de édi! :) Nem is láttam még így nevetni. Akárhányszor találkozunk mindig olyan komoly... :)

Andi, szépek a csajok! Irigyellek a balcsis hétvége miatt. :roll: :wink:
ÉS hát anyós...nekem sem kell a szomszédba mennem történetekért. Pedig az enyém nem a legrosszabb kategória. De az apró cseprő dolgai néha olyan nagyok tudnak lenni...
Pl. Szombat. Elterveztük, hogy elmegyünk az Arénába, mert beakartam váltani a pöttyös pontjaimat, meg Szonjának akartunk ezt-azt venni. JA, és anyósnak tegnap volt a szülinapja neki is nézni akartunk valamit. Erre pénteken közli, hogy ő is jön. :shock: Mondja neki a párom, hogy ne jöjjön, mert neki is szeretnénk venni ajit. Meg egyáltalán nem kell utánfutó. Ő mint aki süket, köti az ebet a karóhoz, de ő is akar jönni. :shock: :x Szombaton reggel kérdi mikor indulunk. Párom mondja neki, hogy ő semmikor, mert ne jöjjön. De nem fogta fel, vagy azt hihette viccelünk nem tudom, felöltözött, és sorban állt az ajtóban, hogy őt nem érdekli, jönni akar...na? :shock: :x :evil: Szerintem ezt nehéz überelni. Valakinek megmondják, hogy nem kívánatos, és ő ennek ellenére ráerőszakolja magát az emberre.... :?
Legalább volt valaki, aki 14x ment Szonjával a mozgólépcsőn le föl. :twisted:

Tiop, nagyon ötletes a gyereknapi oklevél, és szép is. Tényleg nagyon kreatívok vagytok. Én gyereknapra most Csillebércet tervezem, ott mindig sok gyerekprogram van. :roll:
Ja, és örülök, hogy jól sikerült az elsőáldozás.

Nircee, te nagyon eltűntél! :roll:

Katica, kitartás...nem sok van már a suliból...

Pilla, sógorasszony, tényleg nem piti. :? Lehet én sem szólnék, de addig ba..ogtatnám a férjem még ő szólna a kedves testvérének. Attól, hogy az a lakás a szülei tetőterében van, még a tiétek, és annyi mintha egy külön házba költözne csak úgy be...

Murphyke, sajnálom, hogy betegek vagytok. :( Gyere gyakrabban ha tudsz!

Giga??? Te?? :roll:

NA most megyek, mert apának ígértem az estét. Vagy ő nekem. :roll: VAgy egymásnak.... :wink: :oops:

thenus

Na mire elküldtem, Nircee már írt is... :wink: :D

thenus

Sziasztok!
Köszönöm a dicsiket,de nem nagy ügy ám megszerkeszteni,csak egy jó progi és egy kis ötletesség kell hozzá!Na meg idő egy picike. :D :wink:

Tüccs!
Kitartást nektek!Nem vagy betojva?Semmi baj nem lehet belőle?Én annyira aggódok értetek!Sokat vártatok a picire/kre,nem félsz,hogy esetleg elveszíted mindet??Bocsi,hogy ezeket leírtam,de kikivánkozott belőlem,és én tényleg ezek m iadt aggódok nagyon.Én félnék a hejedben,hiszen szerintem nem kis dolog amire válalkoztál!Nem befojásolni akartalak evvel,gondolom a doki elmondta a kockázatokat(mert biztos van) :roll: :oops: :? Eddig belesem gondoltam csak most,hogy olvastam a hozzászólásodat. :oops: :? :( Neharagudj ha felzaklattalak,hiszen neked most erre semmi szükséged.Gondolkodtam is sokat,hogy meg-e írjam ezt neked!Bocsánat ha nagyon sértő és tolakodó voltam! :?
Nircee!
Képeket nagyon várom!Tanúlni akarsz tőlem???? :shock: Az élet majd megtanít mindenre! :wink: :D
Katica!
Nagyon remélem,hogy jólfogják magukat érezni a gyerekek,és,hogy jó lessz az idő is!Én is Konfirmáltam! :wink: Majd készítesz képeket is?a tanulással kapcsolatban annyit,hogy én úgy csodállak téged is(és mindenkit)aki gyerek mellett tanúl!Le a kalappal előtted és mindenki előtt!Nekem nem menne! :oops: Kitartás! :D :wink:

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee: nem biztos, hogy tudunk menni, mert nincs autóm - pontosabban a férjem jár vele, az övé rossz. Lehet, hogy elmegyünk triciklivel, bár kicsit macerás Loloval közlekedni, nagyon akaratos, ha megunja a triciklit, feláll, kimászik; minden csatornafedélnél meg kell állni, és bedobni valamit, mindig másfele akar menni, mint amerre én szeretnék... Márpedig ez azért elég hozzú táv ahhoz, hogy végighisztizzük...
Majd meglátom még...

Tüccs: én úgy tudom, hogy kell fizetni az abortuszért, kivéve bizonyos eseteket (kiskorúnál, illetve ha az anya egészsége van veszélyben, vagy beteg a baba...). Azért furcsállom, hogy nektek fizetni kell a redukcióért, hiszen egészségügyi indok áll fenn (a babák és a saját egészséged indokolja, nem?)

Vasárnap jön valaki az Erzsébetligeti Színházba gyereknapra? Mi oda megyünk majd, Kolompos táncházra, meg még ami lesz... :)
Vendég

Ja, még annyit, Nircee, hogy Loloval is voltunk már többször bográcsozáson, és nem akart a tűzhöz menni! :) Okosak ezek a gyerkőcök, valahogy érzik, hogy azt nem szabad...
Vendég

Még egy dolog, és eldugulok: úgy néz ki, hogy Csömörön is lesz csiribiri torna! :) Összehoztam a csiribiri oktatót az uszodavezetővel, és most folyik a szervezkedés, lehet, hogy hamarosan lesz helyben is torna! :) Nircee, Pilla, remélem, így Ti is fogtok tudni járni! :)
Vendég

Sziasztok,

Lelle is volt sokszor már sütésen, bográcsozáson és ő bizony megpiszkálná a tüzet és a grillsütő is nagyon érdekli, de csak akkor, ha meleg.
A játszin is azt az utat választja a csúszdához, ahol mászni, kapaszkodni kell, jó nagyokat nyög közben, amihez van lécső vagy felteszem, na az nem jó.
Nálunk folyton virágokat kell szedni útközben és ezt tépkedi szirmaira, amit csak én vehetek el. Az nem jó, ha a hugom vagy az apja nyúl érte.

Tiop, tuti jó kis parti lesz megint a gyereknap nálatok! Jó mulatást!

Tüccs, sajnálom, hogy még ilyennel is gyötrik az embert ilyenkor. Egyébként miért ilyen "későn" csinálják? Megvizsgálják őket, hogy egészségesek-e? Dóri miket mond már?

Andibab, a csajok nagyon édesek az egyforma szerkóban! Tök jó helyen voltatok!

Tusi, Zsófi jó nagyot nőtt, mióta nem jártál erre. Gyere gyakrabban!

Verna, van parkoló a környéken ott a hajónál. Engem, mint vidékit ez érdekel a legjobban :oops: az én jogsim Pesten csak az Örsig szól... na jó, átmegyek rajta, meg vezetek is bent a városban, ha kell, de annyira nem imádom.

Mi holnap elutazunk egy hétre. Haza megyünk egy kicsit Vizsolyba. Meg bejárjuk a Zemplént, Abaújt és még Kassára is átnézünk. Ott van mellettünk Boldogkőváralja(vár), Regéc(vár), Füzér(vár), Kéked(kastély) és Kassáról nem is beszélve. Jó sokat kirándulunk majd. Aztán majd jövőhét pénteken hazajövünk és a hétvégén kipihenjük az elmúlt hetet :).

Mindenkinek minden jót kívánok! Gyerekeknek meg nagyon szuper gyereknapot!

Pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Verna,
jó volna, ha jönnétek, de megértem, ha nem akarod bevállalni ezt a hosszú távot. A csiribiri nagyon szuper lenne, de én csak Simi születése után tudnék menni, mert Marcit már nem tudnám emelgetni.

Pimpó,
Jaj, de imádom azt a részt!!!!! Regéc, Boldogkőváralja és Füzér konkrétan a kedvenceim, már rengeteget voltam mindegyiknél!!! Egyszer az exemmel megcsináltuk a Kék Túra keleti részét, és mindegyik várba felmentünk! Regécen és Füzésen meg is szálltunk, imádtam!!!!! Érezzétek nagyon jól Magatokat!

Pilla,
még Neked akartam a múltkor írni, hogy nagyon sajnálom ezt a sógornős dolgot!!! Én nem is tudom, mit tennék a helyedben, de valószínű, hogy magamban őrjöngenék, mint mindig, mikor kiakadok valakire. Nem könnyű helyzet, nem irigyellek!!!! Szemét dög az a nő!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Pimpoka: "az én jogsim Pesten csak az Örsig szól... " - jó duma, dettó! :) A Columbusba kocsival mentem, de nagyon nagy szívás volt. Parkoló van, de mivel a rakparton végig étteremhajók vannak, plusz ezermillió színház van a közelben, így dugig vannak este - ha délután kezdődik az esküvő, akkor lehet, mázlid lesz.
A gond az, hogy a Ferenciek felől végig záróvonal van, nem lehet bekanyarodni a parkolóba, kilométerekkel később tudtam nagy nehezen megfordulni, aztán meg elnéztem vagy 2 üres parkolót, visszatolatni nem tudtam, mert folyamatosan jöttek az autók, így valahol a világ végén parkoltam le és onnan sétáltam a hajóhoz. De mondom, délután talán más a helyzet, este nagyon macerás - egy rutinus városi vezető nyilván megoldaná, de ha Te is olyan vagy, mint én, akkor nem ajánlom...

Nircee: be kell vonni, Apát, majd ő emelgeti! :) Te meg fotózhatsz addig. :) Tarcsán is jönnek néha apukák is, van, amikor ők játszanak a gyerekkel. Nem csak emelgetős feladatok vannak, csak az elején néhány... - még azt sem tartom kizártnak, hogy az Orsi szívesen segít emelgetni Marcit azoknál a feladatoknál - szóval csak emiatt ne hagyd ki szerintem, próbáljátok ki, legalább egyszer, aztán majd meglátjátok! Mi eddig kb. 10-szer voltunk, Lolo imádja, és képzeljétek, már tudja a feladatokat, tornázik ő is, utánozza a többieket, teljesen el vagyunk ájulva tőle! Látszik, hogy ismeri a mondókákat és a feladatokat, mert csomó mindent előre csinál már.
Vendég

Sziasztok!
Eltűntem mostanság, tudom. Azért olvasgatlak ám titeket minden nap, de valahogy nem volt erőm írni is. Most azért tudok, mert a két gyerek végre egyszerre alszik. Ilyen is ritkán van.
Bulcsú két napja átalussza az éjszakát. Értem ezalatt a 9-től reggel 6-7ig tartó időt. Egyszer kell felkelnem hozzá, de akkor is csak cumit adok neki és már alszik is vissza.
Lili viszont nem alszik mostanában jól, mert több rágófoga is jön még mindig, és szegénykémnek nagyon fájhat. :( Gondoltam rá, hogy majd ma elmegyek gyógyszertárba, és veszek homeós bogyót.

Andi!
A dévényes ilyenkor még nem mondd semmit. Kérdeztem tőle, de azt mondta, hogy az is lehet, hogy látványos javulás lesz és nem kell olyan sokáig járnunk (pontosabban ez azt jelenti, hogy addig amíg nem tud négykézláb mászni addig mindenképen kell), de az is lehet, hogy egy éves koráig folyamatosan kell járnunk. Eddig még csak kétszer voltunk, de sokat fejlődött tőle. Tény, hogy szegénykém szinte végigsírta a kezeléseket, de látom rajta a javulást és ez erőt ad. Tudom, hogy nem szabadna összehasonlítani Lili fejlődésével az övét, de óhatatlanul is ezt teszem. Nézegetem a fényképeket, hogy a lány már mennyire emelte a fejét ilyen idősen, és nézem a Bulcsút, hogy ő meg miért nem. Tudom, hogy az izommerevség, és az hogy fiú mind közrejátszanak, de mégis izgulok, hogy minden rendben legyen vele. Egyébként hasratételnél már szépen emeli a fejecskéjét. A gyerekorvosnál ma voltunk oltáson, és ő is meg volt vele elégedve.

Nagyon szép helyen voltatok! Mi majd 3 hét múlva megyünk Attila unokatesójáékhoz Szentgyörgyhegyre. Nagyon gyönyörű hely! Már úúúgy várom. Ott is van két gyerkőc. Az egyik Bulcsúnál is kisebb egy hónappal kb. :D Remélem jó időnk lesz.
Nagyon jól néznek ki a lányok az egyencuccban! :wink:

Pimpo!
Lelle nagyon csinos a ruhácskában! Igazi kis hölgy! :D

Pilla!
Őszintén sajnálom, hogy ez történt nálatok. Én a helyedben a sarkamra állnék, és megbeszélném a férjemmel, hogy ez így nem tetszik nekem. Ha mást nem kérnék lakbért a kedves sógornőmtől.
Ezt nem lehet megbeszélni velük?

Tiop!
Neked sem lehet egyszerű ilyen sógornővel.
Nagyon szépek a gyerekek a képeken! Gratulálok Rolinak mégegyszer!
Szépek a virágos képek is!
Sok sikert és nagyon jó szórakozást vasárnapra. Remélem néhány év múlva mi is tudunk majd ilyeneket rendezni a gyerekeknek. :wink:

Szantre!
Márk nagyon édi a képeken. Szép kis joghurtbajusza van. :lol:

Tusi!
Jó hogy újra itt vagy!
Jó nagyot nőtt Zsófi. Gyönyörű kiscsaj!

Tüccs!
Sok erőt kívánok neked! Szorítunk majd 3-án!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Anyum elvitte Dórit sétálni, így van egy kis időm írni.

Tiop és Pimpoka is kérdezett erről a redukálásról, szóval csak a lényeget írom. Persze, hogy mi is féltjük őket, és én is aggódom, hogy minden rendben legyen. Viszont ami nem kérdés, az az, hogy meg kell ezt a dolgot csinálni. Az egész család jövője a tét, és az egészséges 3-as ikrek esélye,szerintem nagyon kevés. Én pedig beteg gyermek mellett még 3-at ellássak, az biztosan tönkretenne, szerintem Apát is és áááhhh, bele se gondolok. :(
Szóval Bp egyik legjobb dokijához küldtek az Intézetből, ő a sotén dolgozik. Szabó pl. nem vállalta ezt a redukálást és az Intézetes dokik sem, mert ehhez nagyon biztos kéz kell és speckó műszerek is. Szóval ez a doki állítólag a praxisa alatt még nem tévedett. Hát remélem nálunk se fog.
A dolog pár perces beavatkozás, 4-5% az esélye, hogy több baba is elalszik, nemcsak 1. Ez a másnapi uh-on kiderül, a dokimnál ilyen még nem fordult elő, legalábbis az állítása szerint.
Pimpo kérdezte még, hogy miért ilyen későn csinálják. Egyik oka, hogy az embrionális fejlődés a 10.hét végére befejeződik, ekkora biztosan látják, melyik a leggyengébb a 3 közül. A másik, hogy nagyságra is elérik azt a méretet, amit a doki kézzel el tud találni. Ez tényleg a legutolsó pillanat a művelethez, de direkt így csinálják a fentiek miatt. Azt hiszem ezt az időt csak a szülőknek rossz kivárni, minden a babák érdekében történik.
Na, jó sokat írtam.

Giga, jó, hogy írtál , és bízz benne, hogy jó kezekben vagytok a dévényesnél. A gyermekek összehasonlítása, szerintem mindenkinél fejben megtörténik, főleg, hogy ők még testvérek is, de az utolsó gondolatod mindig az legyen, hogy nincs 2 egyforma gyerek. :wink:

Pimpo
Jó kirándulást nektek!! Biztosan klassz lesz, jóidőt is jósolnak!!

Tiop
Kérek egy kis kreatívságot tőled , mert belém nulla szorult. Sajnos. Pedig lassan erőt kéne vennem magamon és tanulgatni ilyeneket csinálni. :oops:

Andi
Ti hogy álltok házügyileg???

Henus
Ezen az anyós sztorin jót nevettem. Már ne haragudj, biztos nem voltál ennyire vicces, mikor ment veletek. De furcsa tényleg, hogy nem érti a célzást... :shock:

Pilla
Sógornő ügyben talán tényleg előbb a férjedet kéne meggyőzni, mi a helyes és nektek is jó megoldás. Aztán ketten együtt könnyebb lesz a sógornőék "észosztása". :roll: Mindenesetre felháborító az eset és semmiképpen nem szabadna szó nélkül hagyni.

Na eldugulok, akinek nem írtam, elnézést, ennyire futtotta ma.

KépKép
tüccs

Tüccs,
nagyon szorítok Nektek, hogy minden jól menjen!!! Pont a múltkor volt erről téma, és a Czeizel azt mondta, hogy Nyugaton már régóta nem ültetnek be 3 embriót, mert ennek a redukálásnak nagyon sok a kockázata (abba meg bele sem merek gondolni, hogy szegénykét szíven szúrják), tehát 1, max. 2 embriót ültetnek. Szerinte ez a 3 embriós dolog orvosilag nem indokolt, és nagyon sok felesleges aggodalomnak és kockázatnak teszik ki a szülőket / babákat egyaránt.
Ezzel most nem negatív gondolatokat akartam kelteni, csak megosztani, hogy - ebben is - mennyire le vagyunk maradva a fejlettebb országoktól, és mennyire sajnálom, hogy Nektek ilyen döntést kell hoznotok.
Kívánom, hogy minden rendben legyen, és bízzunk abban, hogy a doki a legjobb szakember! Fel a fejjel, és teljesen érthető, hogy nem mertek kockáztatni egy esetleges beteg gyereket.
Te, és a hasfalon a magzatburkon keresztül végzik a dolgot? Mert akkor ez olyan, mint az amniocentézis, ugye?

Kép
Kép
nircee

sziasztok!

miután holnap reggel indulnánk Sopronba, evidens, hogy Boglárka királylány őfelsége belázasodott ma délelőtt... :evil:
amúgy semmi baja, egyfolytában ökörködik, rendesen eszik, "csak" lázas. ha nem jön rá több kín - hasmenés, hányás - akkor csakazértis elmegyünk. szerencsére Sopron elég nagy város ahhoz, hogy legyen ügyelet, a barátnőm meg orvosokkal dolgozik, ismer vagy 30-at...

tüccs,
nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen! mást nem tudok írni, mert összeszorul a torkom. nagyon erős vagy, hogy ezt az utat választottad!

a házvásárlás kicsit belassult, a lakás tulaja ugyanis időközben rájött, hogy ami pénzt ebből a kégliből kapnának, az semmire se elég, még a terveztetés fázisában leálltak a nagypolgári családiházzal... hogy oda ne rohanjak a flancukkal... :twisted: de mi azért keresgélünk továbbra is, kisebb intenzitással, meg őszintén szólva még vagy 1,5 milla hiányzik az önerőhöz, előbb azt kéne valahol "megtalálni"... :roll:

na megyek, kész a fürdetéssel a párom, pelenkázok és kajcsiztatok!

puszi mindenkinek a hétvégére!
andibab

Sziasztok!

Tüccs, hát én is csak azt tudom mondani amit a többiek. Sajnálom, hogy ilyen sz@r helyzetbe kerültetek, és igen lehetne másképp is...dehát ez a Magyarország mindenben olyan lassúcska.... :roll: :? A fontos, hogy ti úgy tegyetek ahogy nektek a legjobb...Hamarosan túl lesztek ezen is, és akkor csak a születendő picikre kell koncentrálnotok...(meg prsze Dórira :wink: )

Andi, azt a mindenit ennek a Bogi lánynak! :shock: Nálatok is akkor törvényszerűek ezek a dolgok, ha indultok... :? Hátha holnapra elmúlik a leányzó láza... :roll:

Pimpoka, nagyon irigyellek téged is az utazás miatt. Mi az elkövetkezendő időkben nem hiszem hogy megyünk hosszabb utakra. Most tényleg kell egy kicsit spórolnunk. HA sikerül ősszel elköltöznünk, a lakáshitel is ugye ott lesz, és nem mellékesen júliustól nekem csak a GYES lesz ami huszon ezer Ft és az valljuk meg nem sok. Nélkülözni nem fogunk, de nyaralgatni szerintem csak jövőre megyünk... :(

Giga, én azt hittem neketek sokkal rövidebb idő kell majd a gyógytornás kezeléshez :shock: Csak abból gondoltam, hogy Pimpoka, és Szantre sem hordta sokáig a gyerkőcöket hamar rendbe jöttek. Persze innen nem látjuk mennyire súlyos Bulcsúnál ez a letapadás. :roll: A lényeg, hogy használjon :wink:

Vezetésről egyébként annnyit, én bátran bemegyek a városba bárhová. Mondjuk a Fiestával vagányabb voltam, mint most a Mondeoval, de ezt is megoldom azért. Ehhez persze kellett egy nagy kaland még vagy 5-6 évvel ezelőtt, amit majd egyszer elmesélek, de most nem mert nagyon hosszú lenne. De jó... :wink: :roll: :lol: :lol:

thenus

Sziasztok!

Tüccs, szorítunk értetek!
Még megkérdezhetem, ha nem túl felkavaró, hogy hogyan csinálják a redukciót, azt írtad "4-5% az esélye, hogy több baba is elalszik, nemcsak 1." Elaltatják?

Henus, engem nagyon kíváncsivá tettél ezzel a félmondattal, hogy vajon, miféle "nagy kalandban" volt részed...
:roll: :wink:

Giga, én úgy tudom azért kell négykézlábazásig ill. járásig tornára vinni a gyerekeket, mert ha előfordult valami probléma a mozgásfejlődésben, nagyobb eséllyel jelentkezik később is. Ezzel csak biztosra mentek, hogy nem akad el a fejlődésben a baba. A négykézlábazás meg nagyon fontos az agyféltekék összehangolásában, úgyhogy fel a fejjel.
Bulcsú nagyon ügyes, hogy ennyit alszik éjjel. Lilit pedig sajnálom a fogacskák miatt. Márknak is több foga jön egyszerre (van mit bepótolni), és hát még mindig többször felkel éjjel.. :?

Tiop, nagyon jók az oklevelek, amiket a gyerekek kapnak majd. Nagyon klassz a gyerekeknek, hogy így odafigyeltek rájuk, programokat csináltok nekik. Biztos jól fogják érezni magukat. Várjuk a képeket!!!

Andi, a csajok ennivalóak. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a nyaraláson.

Tusi, Zsófi nagyon kis huncut, eszméletlen nagyot nőtt. Gyere minél gyakrabban!

Murphyke, Lili nagyon ügyesen beszél!!! Várjuk a képeket a kiscsajról!

Jajjj, olyan fáradt vagyok, bocs, hogy most a többieknek nem írok, majd megpróbálom pótolni holnap.
Mi jól vagyunk - kicsit hisztisen - de jól! ;)

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Tüccs!
Nagyon sok erőt és kitartást kívánok nektek!így,hogy leírtad a "műveletet"már értem és aszem én is így döntöttem volna a helyedben!Nehéz lessz végig csinálni az egészet,de utánna örülhettek az egészséges piciknek és nem kel azon aggódnod,hogy most mi lessz,ha esetleg beteg lessz a harmadik pici.Jobb lessz ez így tényleg.Kitartás! :( :wink:
Egy jó progi kel a kreítívitáshoz és egy kis idő! :lol: :wink: Ja meg egy jó nyomtató sem árt! :wink: :D
Giga!
Örülök,hogy rendeződtek az alvás problémák4mondom én,hogy előbb-utobb minden elmúlik és hejre áll a rend,csak türelem és kitartás kell hozzá!Egyszer minden gyerkőc felnő és akkor már másért aggódunk ami sokkal komolyabb dolog lessz!Én már előre félek! :? :oops: :roll: :lol:
Köszönöm a dicsit neked is! :P Biztos vagyok benne,ha felnőnek a gyerekek nállatok is lesznek ijen zsúrok/bulik! :wink: :D
Pimpo!
Nagyon jó utat és jó "pihenést"kívánok nektek!Készítsetek sok-sok képet!Szeretem nagyon nézegetni ezeket a kirándulós,nyaralós képeket!Szépek a helyek és öröm látni a gyerkőcök arcán a jó kedvet.Köszi,biztosan nagyon jó lessz a gyereknapi buli! :D :wink:
Andibab!
a gyerkőcök már csak ijenek!Nagyon tudják,hogy mikor kel belázasodni!Pl Zsaninak az antibiotikumot kedden hagytam abba(voltunk is a dokinál kedd délután)és szerdára belázasodott megint 38,8-ra felment a láza!Vissza a dokihoz,és a doki mondta,hogy ha nem látta volna tegnap a torkát nem hiszi el,hogy 24 óra allatt így betud gyulladni egy torok!Újjabb antibiotikum(más fajta)estére már semmi baja sem volt,és tegnap már ezerrel pörgött,üvöltözött,rohangál stb.......!Szerintem nyugodtan elindúlhattok,esetleg előtte ha elviszed dokihoz az nem árt! :wink: Nektek is jó utat és jó pihit! :wink: :D
Szantre!
Ugye nem vagy beteg,hogy nagyon fáradt vagy?ezt most jól megaszontam! :lol: Hiszti ismerős,és barátkozz a gondolattal,hogy elfog még egy jó darabig tartani! :wink: :lol: De tudod!Semmi sem tart örökké és ez is elmúlik! :lol: :wink: Köszike a dicsit neked is!egyépként nem csak az én érdemem a gyereknapi buli!Én csak ezt a részét válaltam be,a vásárlást mások inzézték!Én még készítek nekik kókuszgolyót és segítek holnap délelőtt a mini szenyók készítésében,meg a videót is én csinálom!Van szervezés rendesen,de már 1 hónappal ezelőtt elkezdtük szervezni!Nem kis munka,de megéri! :D :wink:

Sziasztok!szép napot mindenkinek!Jó hétvégét,és szép gyermeknapot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

ezt a napokban vettem fel!Most ez a kedvenc nálunk!
http://www.youtube.com/watch?v=cdJC85Bi52E

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!
Tiop, ezek az oklevelek nagyon ötletesek. Biztos örülni fognak a gyerekek. Megint nagy kerti muri lesz, játékokkal?

Andi, szép helyen voltatok. Az egyforma ruhás csajaid pedig édesek. Remélem sikerül elutaznotok a hét végére. Jó pihenést!

Pimpoka, az esküvős képek szuperek, de nekem a legutolsó a kedvencem. Olyan szép Lelle a lábra hajtott kis buksijával. Jó pihenést Nektek!

Ichtus, szorítok Neked a vizsgákhoz!

Tüccs, sok erőt! Nem lesz baj! Nem lehet baj! Jaj, de izgulok értetek!

Murphyke, jobbulást Nektek! Várjuk a képeket!

Giga, örülök, hogy Bulcsú ilyen jól alszik éjszaka. Lili meg gyorsan túl lesz a fogacskákon és akkor együtt szundíthatnak estétől, reggelig. 

Henus, anyósod nem semmi. A „nagy kalandot” én is szívesen elolvasnám!

Nircee, mi biztos nem megyünk ma, mert elvállaltam egy gépelést és muszáj befejeznem. Ráadásul tegnap óta nem találom a telefonomat, úgyhogy nem tudok üzenni Mónikának sem. Próbáltam hívni magamat, de le van merülve az a fostalicska… Ma még azt is meg kéne keresnem…

Vezetés: eltévedős vagyok, de apától kaptam pár éve egy GPS-t, azóta nem tévedek el. Viszont parkolni nem tudok. Pedig a vizsgán az volt az erősségem. Aztán valahogy elfelejtettem, hogy is kell csinálni. Így én sem járok a belvárosba kocsival, mert nem tudnék megállni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.17 08:39-kor.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?