Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annyi mindenre akartam reagálni, de mire ide ülhetnék, elfelejtem mit is akartam... :P

Melinda, sajnálom a kórházi mizériát, de annak nagyon örülök, hogy minden rendben van.
Mi pár napja voltunk koponya és hasi uh-n a kórházban, nálunk is minden oké szerencsére.

Szorítok nagyon a mostanában szülő mamiknak! Gyors és kevésbé fájdalmas szülést kívánok! :wink: :D Szupi lenne, ha összefutnátok a kórházban... :D

Na, majd folytatom, Zsoltikám a változatosság kedvéért megint éhes... :wink: :P :D Szuper dolog null-24-ben szoptatni! :D :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy megtudjak néhány infót a kórházról? (alternatív szoba van-e? stb...) Biztosan volt már róla szó, de én nem találom,és nagyon fárasztó végigolvasni az összes topikot.

Előre is köszönöm a segítséget. Krisztina
zselike

Sziasztok,

Én is túléltem az éjszakát egyben, minden várakozásom ellenére. Egyelőre nem jöttek fájások, csak azt érzem, hogy iszonyúan lent van és a szokásosnál is jobban feszíti mindenemet. Kicsit azért feszült vagyok, Máténak meg nincs ma ovi és ezerrel pörög itthon, elég nehéz türelmesnek maradni szegénnyel... :oops:

Erika, Anita, nincs kizárva semmiképp sem h találkozunk, az sem biztos, h nálam indul meg először a dolog, ki tudja... és hát az 5 nap bentlét alatt bárki csatlakozhat közben... :wink: Persze h egymást hogyan ismernénk meg, vagy biztos találkoznánk -e, az kérdéses... De én is örülnék a társaságotoknak! :) Ma hidegfront van, holnap meleg, hátha beindulnak a dolgok!!!!

Bea: mekkora hajasbaba Máté, hihetetlen! :) Nagyon szép gyermek ő is!

Melinda: én is sajnálom a kórházat, de hálistennek, hogy nincs nagyobb baj!

Ági: örülök, h ilyen jó étvágyú fiacskád van! :)

Tegyetek majd fel ti is képeket!

Szép napot mindenkinek! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Ez a mellgyulladás nagon kemény dolog! Ma már 40 fokos lázam is volt, úgyhogy napi 3x1 algopirint kell szednem.
Borogatás: mindenki mást mond. Orsi, emlékszel? A órházban az egyik nő hidegvizeset mondott - később kiderült, hogy az elapasztja a tejet. Most az állottvíz és a meleg játszik... :evil:
Viszont szerencsére "csak" ez a baj, és egyelőre antibiotikumot sem akarnak adni.
Tök rendes volt az orvos: kijött, pedig nem is ide tartozom - még. Az ember akkor jön rá, hogy át kell jelentkeznie lakóhelyváltáskor, amikor már megvan a baj. De tényleg nagyon rendes volt: kikérdezett, megnézte a torkom, megnyomkodta a hasam... Szóval tényleg megvizsgált.
Csak nincs kedvem enni: mindennek rossz az íze!

Máté - má többször említettem - nagyon ügyes baba! Mintha tudná, hogy most finoman kell bánnia velem, és ő fog meggyógyítani azzal, hogy szopizik, olyan finoman csinálja és nagyon kitartó is. Mostanában - talán abból is lett a baj - csak evett és el is engedett. Most szép hosszan szopizik mindkét cicin. Utána még feni is kell... Akkor ordít...
Nagyon édes volt egy reakciója ma: akkor jöttünk le, amikor a doki nő jött, addig csak pisilni keltem fel + inni. + Mátét raktam ágyról kiságyba és vissza - alig merem megemelni, mert alig bírom el. Nos, lejöttünk, beraktam a játszószőnyegen a Malackás csörgőlabda alá: úgy megörült neki, mint valami régi ismersnek. Még a dokinak is feltűnt, hogy mosolyog a baba! :D El is aludt az élménytől.
Ja! Tegnap és ma is olyan jó kisfiú, mintha tudná, hogy én most nem bírom a gyűrődést.
Jól jönne egy-két nagymama, de hát nekünk olyansajnos nincs :cry:

Melinda: jó, hogy végül minden rendben Kristóffal!

Mi is találkoztunk Orsival a kórházban: nektek is összejöhet! Mondjuk, ne a betegszobán!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Máténak micsoda sérója van! Nagyon vagány! :D
A többi baba is csodaszép! Persze én még nem láttam ronda csecsemőt... :D :lol:

Kiscsillag, jobbulást kívánok, borzasztó lehet ez a mellgyulladás... :cry:

Ma jött meg a taj kártya. Méghogy egy-két hét alatt kiküldik! Pfff... Na mindegy. Letöltöttem "néhány" oldal igénylőlapot, anyja neve 6 példányban, meg másoljak le egy halom iratot stb... :? :shock:

Zsolti a múlt héten kb. 30 dkg-t hízott. Még jó, hogy a "norma" 100-200g körül van. Ha így folytatja, nem tudom, hogy bírom majd tejjel. Remélem visszavesz a tempóból. :D Ugyan kaptam kölcsön mérleget, de nem nagyon használom. Emiatt nem idegesítem magam fölöslegesen. Heti egy-két mérlegelés bőven elég.
Idegeskedem eleget a nagylány miatt, elég nehéz vele, nagyon fáradt vagyok és ugye mint tudjuk a stressz sem használ a tejtermelésnek. :?

Zselike mit szeretnél megtudni? Több szülőszoba van, az egyikben biztosan tudom, hogy van egy kád, bordásfal és labda. Szerintem labda a többiben is van. A kádat még nem használták szüléshez, gondolom a kádban vajúdást támogatják, de magát a szülést nem, mert nem lehet ott gátmetszést végezni stb... De ezt a dokitól és szülésznőtől kell megkérdezni, mit szólnának, ha te kádban akarsz csücsülni.

Na, megint szoptatás... reklamál az Uraság... :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Barbi egyre többet van ébren nappal,(ma 3 hetes) és 2 napja már csak kétszer ébredt fel éjjel, nem háromszor. Napközben hihetetlenül édesen magyaráz.
Hétfőn kell mennünk az újszülöttkori UH szűrésre, a Madarászba, úgy szeretném tudni, hogy miért kell fizetni érte, miért nem támogatja a TB?!

ahsoka: Jelentkezett már valaki a felajánlott krémekért?
kislaczko

kislaczko, mi az az újszülöttkori UH szűrés? Miért kell?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Máté nagyon élvezi, hogy akár óránként mellre teszm! Hogy fog erről leszokni?! De most ezt kell: legalább kétóránként, ha kéri, gyakrabban is, hogy megszűnjön minden elzáródás.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Hát azt én is szeretném tudni, hogy miért kerül 7000 Ft-ba az újszülött uh... :evil: 2007-ben Zsófival még nem fizettünk érte.

Persze, kifizetem, nem sajnálom a pénzt a gyerekemtől. (Gondolom ezért is tették ezt fizetővé, erre alapoztak, hogy a szülő nem sajnálja a pénzt a gyereke egészségével kapcsolatban. )

Kiscsillag, bocs, hogy én válaszolok:az újszülött uh. egy szűrővizsgálat (koponya, has, vese, kismedence), megnézik, minden rendben van-e odabent. :)
Csatolom a tájékoztatót, amit adtak a kórházban. Elég rossz minőségű, de remélem olvasható.
Kép uh
ági_zsófi

Jé, én nem kaptam ilyet a kórházban. :shock: Vagy csak azok kapnak, akiknél van valamilyen gyanú?
Kislaczko: igen, már érdeklődtek privátban. Neked is kellene? Mert nem csak egy van, hanem három.

Hogy miket írtok. Ilyenkor olyan szerencsésnek érzem magam. Nálunk Alexandra az első héten volt szörnyű éjszakánként, azóta általában alszik, ritkán egyszer felkel, de olyan aranyos, akkor sem sír, csak nyüszög és a kezét rágja. Persze erre is felébredünk, de mégsem ugyanolyan, intha torka szakadtából vonyítana. :D

Nem tudom ma mi volt vele, mert a szoptatás alatt többször is úgy "megharapott", hogy fájdalmamban felkiáltottam! Pedig még foga sincs, mi lesz később? Utána meg töndérien vigyorgott. :?

Buba: Szaninak is volt kiütése, ami átment kiszáradásba. Nekünk azt tanácsdolta az orvos, hogy kenegessük a pofiját a fürdetőkrémmel. Most már szebb.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Sziasztok!

kiscsillag: Ági megelőzött a válasszal, viszont én sem kaptam ilyen papírt, nekünk a gyerekorvosunk írta meg a beutalót.
Persze, nem sajnálja az ember a pénzt a gyerek egészsége érdekében, de ez talán mégis túlzás.

ahsoka: Ma eljutottam a patikába, így már nem kell, köszi.
kislaczko

Sziasztok.

23-án 19:58-kor 3400 grammal és 55 cm-rel megszületett Dóri babánk.
A fájások 14:23-kor kezdődtek, majd el is ment 20 percre rá a magzatvíz, ami sajnos meconiumos volt! Mivel 6 óra alatt csak 1 ujjnyit tágultam császár lett a vége.

Egyszerűen mindenki szuper kedves és figyelmes, nagyszerű ez a kórház.
Nem tudom nálatok hogy volt, én még egy percet sem aludtam, ez normális?

Majd jövök képekkel!

Kriszta, ha bekerülsz: a 9-esben vagyok! ;)

Anita, Dóri

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Anita: Gratulálok! Tök jó, még egy babával bővült a topik! Ügyesek voltatok nagyon! Olyan fura, mostanában olyan sok császár van. :shock:
Hogy tudsz máris írni?
Majd kérünk beszámolót és képeket! :D

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Anita! Gratulálok Dórihoz.
Tegnap szültél és már hoztad is a hírt, nem semmi:) Telefonról netezel?
Várjuk majd a beszámolót és persze a képeket is.
Én sem aludtam az első éjjel szinte semmit. Majd ma éjjel bepótolod, vagy napközben próbálj meg picit pihenni.
Sok tejcsit és annál is több boldogságot Dórihoz!

Kép

Kép
buba*

Hűűűűűűűűűűű, Anita, látod-látod? Mégiscsak hipp-hopp megindult, én meg csak várok még mindig! ;-)
Nagyon-nagy gratula és igyekszem mihamarabb csatlakozni hozzád, mindenképp kereslek! Gondolom, hogy van esély a találkozásra, mert még jó pár napig ott leszel, én meg csak nem húzom még 1 hétig, ha már a doki így felbiztatott! :roll:
Máté ma reggel azzal kezdte, h szeretné, ha ma születne a kistesó... Hátha ez is jelent valamit, ilyesmit még sose mondott! :lol:

Erika, ti megvagytok?

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Azt a papírt az uh-n én is csak a vizsgálat után kaptam, nem volt semmi gyanú, csak úgy "simán" mentünk a vizsgálatra.

Anita, nagy-nagy gratula! Mielőbbi felépülést és sok tejet kívánok! :D
Az első éjszaka én sem aludtam semmit. Illetve nagyon éberen pihentem, álmodtam szinte egész éjjel. Mondjuk én este negyed 10-kor szültem, már éjjel fél 12 volt mire a kórterembe kerültem, eléggé fel voltam még pörögve, az események hatása alatt voltam, pedig nagyon fáradt is voltam, azt hittem kidőlök és alszom reggelig. Hát nem így történt. :P :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Kép babas
ági_zsófi

Ha valami nem stimmel szóljatok, ha valaki le- ill. fel szeretne kerülni a listára, szintén szóljon. Köszike. :wink:

Kép varandos
ági_zsófi

UH szűrésre mindenképp menjetek, nálunk is ott derült fény a problémára.
A Budai Egészségközpontban 6000 a szűrés, mi ott kezdtük.
A Madarász utcai UH-s orvos nekem nem volt túl szimpi, persze ettől szakmailag lehet profi. Viszont az Üllői úti Heim Pál kórházban is voltunk UH-n, ők nekem szimpatikusabbak voltak, nagyon alaposan megvizsgálták Kristófot.

Anita, gratulálok Dórihoz! :D

Kép
urbanmelinda

Szia mindenki!

Mindenesetre köszönöm, hogy válaszra sem méltatott senki. Igazi segítőkész kis csapat ez. Már bocsi. Pedig nem kértem hosszas magyarázatot, csak egy kis útbaigazítást.

Mégegyszer köszi. :-)
zselike

Szia Zselike,

Evaczak írt szép hosszan a kh-ról a 27.oldalunk közepe táján, nézd meg, hátha te is találsz hasznos infót.

Én még nem jártam a felújított részen (de remélem, nagyon hamar fogok :) ), így én is csak a mások által leírakra és tapasztaltakra támaszkodom egyelőre.

Bocs mindenki nevében, sztem jó ez a kis csapat és ált. nincs hiány segítőkészségben! :wink:

Szép estét mindenkinek.

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Kis.csillag: nagyon édesek a képek Mátéról, ez a haj, nem semmi :)
mi újság, hogy vagy?

Melinda: ez a kórházas téma nagyon szörnyű lehetett, örülök, hogy minden rendben van!

Zselike: Ági válaszolt Neked, aztán Kriszta is, én pill. még a szülőszobákról nem tudok beszámolni

Ági: jó étvágya van Zsoltinak! :), Zsófival nagyon nehéz, féltékeny?
mi anno a Bethesdában voltunk uh-n,az is ingyen volt

Anita: ez nem semmi! szívből gratulálok és irigykedem :D , és minden jót kívánok!

Kriszta: hogy vagy? nálunk még mindig semmi :roll: , nagyon jól érzi magát a kicsi fiúnk odabent, remélem, azért hamarosan kíváncsi lesz ránk, mert mi már nagyon kíváncsiak vagyunk rá :)
amúgy, én tök jól vagyok, ma egész nap szinte kint voltunk a kertben, olyan szuper volt!
Nálatok hoz ajándékot a kistesó? ha igen, akkor valami olyat, amit nagyon szeretne Máté?
esetleg a jövő heti teliholdra még számíthatunk, a fősulin kihangsúlyozta a tanárnő, hogy teliholdkor szülnek a nők :lol: , még ebben bízom kicsit, hátha

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Segítségre lenne szükségem.

Dorinát pénteken elvittem a gyerekdokihoz, mert elég csúnya száraz foltok jelentek meg az arcán, gondolom viszket is neki, mert vakarja. A dokinő montda, hogy nem tejallergia, az másképp néz ki, igazából nem tudja mi, kenjem sudocrem kenőccsel és ha nem javul hétfő délután menjünk vissza. Egyre csúnyább neki és nem tudom mit csináljak. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Olyan soká van még holnap délután.

Kép

Kép
buba*

5. nap - sokadik kezelési mód :evil:
A kórházban, amikor egyik reggel két követ éreztem a mellemben, azt mondta az egyik csecsemős, tegyek rá hideg vizes borogatást így: 10 percig borogatás, 1 óra szünet, 10 perc borogatás, 1 óra szünet, 10 perc borogatás, ezután pedig jön valaki és segít. Nagyjából az utolsó borogatásnál jelemtek meg viziten, és jól leszídtak, hogy így el fog apadni a tejem :evil: Az egyik nővér ottmaradt és kimasszírozta. Én olyan fájdalmat még nem éreztem (azóta sem), ordítottam is, ahogy kifért, meg bőgtem.
Most az 1. variáció: forróvíz. Jó is volt, mert elindult a tej, csak nem tesz jót a gyullagásna, így nem jó. Mondta második megoldás "szállítója: Állottvizes borogatás, masszírozás, szoptatás, fejés. Tegnap délutánra ki is lazult, de estére megint felment a lázam és bekeményedtem. Éjjel lucskosan ébredtem. 3. megoldás (ma reggel): két szoptatás között jegelés, 2 percig forróvizes palackkal átgörgetni, szoptatni vagy fejni. Hát ezen igazodj ki! Ne masszírozzam, mert azzal további tejutakat zárok el. (Hogy ennek mi köze van a csillagászathoz?! :lol: 8) )

Most egy félkilós mirelit babbal a hónom alatt ülök - elég kényelmetlen :? és nagyon hideg :? De legalább lázam nincs.

Két dolog volt, amiben legalább egyetértettek: algopirin és szoptatni kell.

Vajon kiolvsztom a babot? :lol: 8) Mert nagyon forró ám a cicim a gyulladás helyén! :wink:

Baba egész jól viseli. Időnként cserébe nem a büfis pelenkára bukik, hanem a ruhámra + a kanapéra 8) :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Nem tettem a kezébe... az akadt bele :wink: De szerintem nagyon aranyos :D
Kép

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
homeós bogyóval nem próbálkoztál még?
Hátha az segítene rajtad.

Kép

Kép
buba*

Mellgyulladás esetén:
BELLADONNA---Fájdalom, hőemelkedés vagy láz fellépte.
Láz esetén 2 óránként lehet szedni.
Piros csíkok a mellen, duzzanat, láz jellemzi a mellgyulladás állapotát.
Egy próbát szerintem megér.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Anita, gratulálok Dórihoz!

Hajrá, Kriszta, Erika! Nagyon szorítok nektek egy gyors, problémamentes szülésért.

Kiscsillag, együttérzek veled. Nekem ugyan nem volt ennyire durva, és az elején volt (3 hetes volt Dóri), de tudom, hogy mennyire durván tud fájni. Nekem azt mondta anno a védőnőm, hogy ne borogassam hidegvizessel semmiképp. A melegvizes borogatást ajánlotta, és sok masszírozást, és szopit. Azt mondta, hogy a csomót a meleg oldja, és a szopizástól kitisztul a gyulladás: a lényeg, hogy újra átjárható teljesen legyen a tejcsatorna. Nekem 2-3 kritikus nap volt csak szerencsére, viszont utána már nem tudtam visszaállítani a kereslet-kínálat egyensúlyt, de még jó ideig volt tejem pótlással. Remélem mielőbb túl leszel rajta.

Éva

Kép

Kép
teva

Kedves Evaczak!

Nagyon köszönöm a segítséget, tényleg minden egyes szó nagyon hasznos.

És elnézést kérek, ha megsértettem bárkit.

Minden jót kívánok nektek! :-)

Kép
zselike

hahó

tkrisz, de durva még egyben vagy! én pont a 39. hét megkezdésén szültem. vagy hogy kell ezt írni.
szurkolok

zselike: sajna én még a régi helyen szültem, nem tudok semmi újat az új helyről, de lehet, ha bemennél érdeklődni, segítenének. vagy a honlapjukon nincs semmi infó? rég jártam a honlapjukon is, mármint az Uzsoki kh lapján.

ma Ábel először volt távolabb tőlem, elvitte az anyós hozzájuk, mi mentünk érte délután. baromira hiányzott, főleg az üres ágyát látva volt rossz érzés, de inkább gyorsan fogtam magam és aludtam egy nagyot.

aztán kettesben elmentünk kajálni egy jót, majd a gyerkőcért és a liget felé vettük az irányt. útközben berottyantott a 3-as villamoson Ábel, én meg először ráfogtam a szagot a páromra, majd a körülöttünk állókra, majd gyanús lett, hogy ez inkább az Ábel felől jöhet. belekukkantottam a gatyájába, és persze, hogy felőle jött. najó, majd a ligetben tisztába tesszük, közben kiderült, hogy már kajaidő van, na akkor le a földre, Ábel az ölbe és szopi. tök cuki volt.

hazafelé a kórház felé sétáltunk, nagyon fura volt, főleg, hogy már csak a falak állnak szinte, látszik, hogy teljesen szét van bombázva az egész. fura érzés volt, mondtam is Ádámnak (az apa), hogy nagyon furcsa érzés, kicsit szomorú, mert mégiscsak az életem egyik legmeghatározóbb eseménye kapcsolódik oda, még ha csak 4 napig voltam ott.

Kép

Kép
plömi

juj, azt elfelejtettem, hogy kis.csillag remélem hamar rendbejössz. nagyon durva lehet az a mellgyulladás :shock:

Kép

Kép
plömi

Zselike, én válaszoltam neked még április 23-án 13óra 30perckor. Próbálj figyelmesen olvasni.
Szerintem is jó csapat ez, próbálunk mindenkinek segíteni...

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Erika, nálunk Zsófival nincs gond, sőt... Zsolti minden nyekkenésére rohan hozzá és mondja "nyugi, nyugi" meg simogatja, nyomja a szájába a cumit.
Szerintem Lili miatt nem kell aggódnod, nagylány már ő, imádni fogja a kistesót ő is.
Az ajándékot mindenképp ajánlom kistesótól nagytesónak a hazaérkezés napján. Zsófinak egy ölelkező kis- és nagy állat párocskát hozott Zsolti.

Kiscsillag, nem semmi ez a tortúra a mellgyulladással, remélem most már hamarosan túl leszel rajta.

Buba, szerintem kenegesd tovább a száraz foltokat Sudocremmel. De ugye tudod, hogy azt csak nagyon vékonyan szabad kenni! :!: Remélem jobb lesz a helyzet...
Zsoltinak most fehér közepű kis pattanásszerű izék vannak a pofiján, gondolom ez van a tejtől. De ezek csak jönnek-mennek, még nem aggódom miatta.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

plömi,
én szülés óta nem jártam a kórház fele, meg nekem nagyon messze is van, de mikor olvastam a soraidat a kórház falaival kapcsolatosan, végigfutott rajtam a hideg. MErt igen, ott történt életem eddigi legcsodálatosabb élménye.
Olyan gyorsan telik az idő. Én nem is tudom mi lesz, ha nekem be kell adnom 2 évesen bölcsibe. Nem bírok távol lenni tőle.

Ági, igen tudom azt csak nagyon vékonyan kell kenni,úgy is tettem, de sajnos csak rosszabb lett tőle.
Most párszor picit bekentem neki anyatejjel, valamelyest enyhített a folton, és sok anyuka mondja akikkel még beszélgetek, hogy a babájuknak ugyan ilyen van az arcán, de én akkor nyugszom meg, ha bőrgyógyász látja. Biztosan második babánál már lazább leszek, de most még a parázós anyukák csoportját erősítem:)

kis.csillag:
nagyon édes a kisfiad ezen a képen. Olvastam arról a homeos bogyóról, amit pár hozzászólással fentebb írtam neked és jót írnak róla. Nem próbálod ki? Hátha enyhízene a helyzeten valamit.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Kis.csillag: jaj, még olvasni is rossz, nem , hogy átélni, kívánok mihamarabbi javulást!

Éva: köszönöm :), remélem már hamarosan eljön a mi/én időm :)

Ági: akkor lehet, hogy valamit félreolvastam, írtad, hogy fáradt vagy, azt hittem, hogy problémás a tesó-helyzet, de örülök, hogy nem, édes lehet Zsófi
remélem nálunk sem lesz különösebb gond, bár Lili eddig egyeduralkodó volt, mert 2 unokabátyja van, de ők már nagyok
köszi a megerősítést ajándék ügyben, mindenképpen szeretnénk valamit, csak nincs igazán ötletem, mert az x-dik Barbie-t nem szeretném :roll:

Kriszta: Nálatok mi újság?

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Hát, még mindig 1ben... kezdek kicsit depis lenni, persze hülyeség... csak hát úgy felvidított a múlt csüt-i vizsgálat és a doki véleménye, hogy akár 1-2 nap, de max. 3-4, hát ez most letelt. És még fájások sincsenek mostanában, csak a nyákdugú ment el 2 napja. Pedig csomót lépcsőztem, mászkáltam, vörösboroztam :roll: , hátha rásegít a 2 ujjnyi méhszájra, de eredmény nulla. Holnap mehetek megint nst-re és gondolom, utána naponta v kétnaponta (?), ha ma sincs semmi történés. Ez van, lusták a fiaim, na. :shock:
Az a baj, h már nehezen tudom magam lefoglalni, semmihez sincs kedvem, csak ténfergek, meg felesleges házimunkát végzek, már vagy 5x kimostam "utoljára". :twisted:

Erika, egyre valószínűbb, hogy találkozhatunk! :wink: Viszont lehet, h Anitával már nem, de jó neki, h túl van mindenen aztán lassan hazaengedik!
Te hogy bírod, mivel telnek a várakozás napjai, elfoglalod magad vhogy?
Igen, vmi kis ajándékot kellene tényleg beszerezni, már tanácskozom apjukkal, h mit vegyen, amíg mi kh-ban leszünk. Vagy még akár én is elvonulhatok nézelődni, csak kedvem nincsen nagyon...

Bea: én is jobbulást kívánok, pocsék dolog a mellgyulladás... anno nekem is ellentmondásos infókat adtak, hogy mi rá a legjobb módszer, végül a zuhany alatt masszírozás, kézi fejés és persze ezután a sok szoptatás oldotta a dolgot.

Plömi: jó a villamosos sztori! :)

Buba: remélem, javul Dorina bőre, majd írd meg, mit mondott a bőrgyógyász! (majdnem nőgyógyászt írtam - vágyom egy mai találkozóra a nőgyógyászommal... :lol: ).

Na sziasztok, élvezzétek ezt a majdnem nyári időjárást! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta
Nem ittál Málnalevél teát? Meg van ilyen homeós bogyó is.
Ezek mind arra szolgálnak, hogy amint elkezdődik magától a tágulás, onnantól felgyorsítja a tágulás folyamatát.
Ezt nőgyógyászom ajánlotta.
Nekem bevált.
Reggel voltam ctg-n megvizsgált a dokim és már 1 ujjnyira nyitva voltam és este 7-re már 4 ujjnyi volt est rá fél órára megszületett Dorina.
Nekem eza kettő segített a gyors szülésben.

3 után megyünk Dorinával a Budai Gyermekkórházba, majd megírom mi volt. Remélem elhajtanak azzal, hogy anyuka csak túlaggódja a dolgot. De én így nyugszom meg, hogy semmi baja nincs.

Kitartás, nemsokára már Te is babázol.

Szép napot!
Andi

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Kriszta: én is egyben, bár éjjel azt hittem menni kell, azt hiszem mot már tudom milyen az a jósló fájás :), és persze most hagytam lent a telefonomat a földszinten, nehogy mérni tudjam az időt :D

igyekszem elfoglalni magam, mosok, meg most nekiesek a fürdőnek
tegnap Béla és György névnapot ünnepeltünk családilag, pogácsát is sütöttem, de semmi ...
próbálok mindent elintézni, ami függőben van

Lili mostanában nem akar oviba menni, mert gyakorolják az anyáknapi verseket, de az olyan megható, hogy mindig végigbőgi, pedig tudja, hogy nem is megyünk, 5-én lesz

remélem, hoy találkozunk :), az ajándékot azt hiszem én is Apára bízom, a fenének van már kedve üzletbe menni

Buba: hát én iszom a málnalevelet, de eddig 0 a hatás :(

remélem minden rendben lesz a bőrgyógyászaton

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Erika, én is tervezek Dórinak "kistesó" ajándékot venni. Arra gondoltam, hogy egy olyan "csecsemő-babát" (régen így hívták) kap, ami kb. akkora, mint egy igazi csecsemő, és akkor mindent csinálhat vele majd ugyanúgy, mint én a Kistesóval. 1001 babája van, de konkrétan ilyen még nincs. Van ilyen méretben kis babakocsija, hordozója, fürdőkádja, sőt még egy jó kis (nagy) fabölcső is (még egy igazi újszülött is biztonságosan el lenne benne :)).
Csak egy ötletnek szántam, hasonló korúak Lili és Dóri, és ha nincs még ilyen babája, gondoltam jól jöhet.

Hála Istennek, hogy végre jó idő van. Élni is jobb, ha süt a nap. :)
Ha minden jól megy, már csak a héten dolgozom, max. 1-2 nap a jövő héten, aztán jön a fészekrakás. :)

Minden jót nektek!

Éva

Kép

Kép
teva

Erika
A málnalevél tea és a homeos bogyó együtt jó, bár van akinek külön is használ.
Ez nem azt segíti elő, hogy hamarabb eljöjjön a szülés napja hanem ha elindul a tágulás, annak a folyamatát fogja felgyorsítani.
Tehát magát a vajúdást gyorsítja fel.

Kép

Kép
buba*

kistesó ajándék: nekem Máté az első babám, de volt már a családban kistesó. A csecsemő baba ott is bevált. Mi szereztük be, így részleteket is tudok. Nem valami flancos dolgot kerestünk, és végül a legszebb egy tescos baba volt, amihez + ruhát is adtak, így át is tudták öltöztetni a nagyok. Mert az volt a legnehezebb, hogy kis ruhát is találjunk hozzá.
Ráadásul így nem tizenezer forint volt, hanem 3-4, már nem emlékszem. És tényleg szép babapofija is van, gagyog is.
Bocs, hogy belekontárkodtam.

Köszi a tippeket!
Ma végre láztalanul ébredtem. Bár még mindig piros és fáj is, azér sokkal jobb. De belladonnát hozatok.

Szurkolok a mindenórásoknak: telihold lesz + frontok, hátha!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Helló mindenkinek,

Én is iszom a málnalevél teát. De úgy tűnik, ennek ellenére is vígan szaladgálok legalább 2 ujjnyi nyitott méhszájjal... :roll:

Erika: gratulálok a jóslóhoz :wink: , igaz, sajnos ez sem garancia semmire, ahogy tudjuk...
Nálunk is 5-én lesz anyák napja, én szeretnék rá menni! :D Addigra szeretnék már itthon lenni, még van erre némi esély!

Éva: jó ötlet a baba, sztem! Akár még fiúnak is vehető végülis, nem? Sztem tutira M is pelenkázni akar majd meg ilyenek! :lol:
Klassz, hogy neked is mindjárt itt a munkamentesség! :)

Bea: örülök h jobban vagy vmennyire!

És éljen a telihold meg mindenféle front!!!!!!!!!!! :)

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Éva, Kis.csillag: köszönöm, a baba tényleg jó lenne, de Lili nem babázik csak a Barbiekkal, viszont az már rengeteg van + mindenféle bútor és kiegészítő is, még terhes Barbie-ja is van :D

Éva: jó pihenést és fészekrakást !

Buba: és milyen homeos bogyó, mert amit nekem ajánlottak, azt nem lehet kapni :(, és sajnos nem is nagyon hiszek benne :oops:

Kis.csillag: örülök, hogy javulsz, szorítsatok, hogy a front + a telihold "működjön"

Kriszta: köszi, sajna tudom, hogy nem sokat jelent :?
szorítok, hogy összejöjjön az anyák napja, én emiatt a sírás miatt nem is erőltetem, tavaly is mellettem ült a padon :(, így most mondtam Neki, hogy valószínű nem fogunk tudni elmenni, ugyan a Tesóm felajánlotta, hogy ők elmennel Anyukámmal, de erről hallani sem akar, így inkább azt mondtam, anyuka nélkül nem megyünk anyák napjára

szerintem egy fiú is nyugodtan kaphat babát :), bár Ők már szerintem majd az igazival szeretnének babázni :D
Lili múlt héten volt látogatóban egy 2 hós babánál, és nagyon boldog volt, mert megengdte az anyukája, hogy, megfogja az ölébe a picit, akit ráadásul szintén Lilinek hívnak

na várjuk a frontot, meg a teliholdat! :D

köszönjük mindenkinek a szurkolást!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika, itt is az egyik kislány csak barbizott - eddig. Kistesóval viszont ő is rákezdett a csecsemőbabára. Talán megéri a próbát!
Én mindig kislányra vágytam. Amikor megfogant végre a baba, szinte biztos voltam benne, hogy fiú. Nem csak ezért nem bánom, mert a barbik világa messze áll tőlem! :lol:
Szóval: kitágíthatja a látókörét!
Természetesen, Te jobban ismered!

A fiúknak nem létezik gyerek szupermen vagy pókember? :wink: 8)
Még emlékszem az unokaöcséimre. A kisebbik mindig action mant kért - akkoriban az volt a sztár. :lol:

Erika, miért nem szereti az anyák napi ünnepet Lili? Nem pontosan értem. Először úgy értettem, azért, mert most nem mentek. De ez a tavalyi dolog összezavart.

Kitartás, Lányok! Szerdán lesz telihold.

Az én babám ma kicsit nyugtalan. Vagy én vagyok érzékenyebb? Nem tudom. Az érzésem alátámasztásául: még nehezebben alszik, viszont ma már kellett fürdenie, mert peluson kívülre került, aminek nem kellett volna. Felfelé :lol:

Ennyi idősen (2 hónap 3 hét 4 nap :D ) normális, hogy egész nap motollál mind a négy végtagja?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!!!!! Csak egy kis friss hírt hozok ma találkoztam Anitával a kórházba, reggel mentem vérvételre és pont akkor tolta a kis bébit. Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűű. Az anyuka is jól van azt mondta mindennel maximálisan megvan elégedve, aranyos mindenki és remélhetőleg szerdán már megy haza. Nagyon jó volt őt látni és beszélni vele mert 5 hét múlva én is itt fogok szülni picit megnyugodtam mert annyi pozitív dolgot mondott.
ribizli24

Anitának hatalmas GRATULA!!!!
Sok boldogságot a picihez!

Erika:
Caulophyllum
Növényi eredetű, már az indiánoknál is használt szer. Segíti a méhnyak tágulását.
Alacsony hígításban (5CH) utolsó 2 héten naponta is javasolt. Felkészíti a méhizomzatot a szülésre.

Nekem segített. Fél óra alatt megszületett Dorina. Ebben az öltözés is benne volt, valamint a betegfelvétel is.

Kép

Kép
buba*

Erika, biztos, hogy panaszkodtam fáradtságra, de csak általánosságban, nem kifejezetten Zsófi miatt. :oops: :P :)
Úgy szeretnék már 3-4 óránál többet aludni egyhuzamban! Próbálok nappal is aludni, de az csak akkor működik -max. egy órácska jut nekem-, ha sikerül a gyerekeket egyszerre elaltatni.

Kriszta, Erika, szzorítok, hogy "hatásos" legyen a hidegfront. :wink:

Ma elmentünk az Államkincstárba ügyet intézni, "csak" 22-en voltak előttünk. :? Még jó, hogy indulás előtt teleraktam Zsolti pocakját, így szinte végigaludta az egész utat.
Szerintetek mennyi idő múlva kapom meg az Anyaságit, meg a Tgyás-t?

Buba, sajnálom, hogy a Sudocrem nem jött be, kíváncsi vagyok, mit mond a doki.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Kis.csillag: igen, lehet, hogy most rákap a babázásra, de most Apának az volt az ötlete, hogy vegyünk a kertbe egy kosárpalánkot, hát, majd meglátjuk :)
az anyák napi ünnepéllyel az a gond, hogy olyan meghatóak a versek, hogy elsírja magát rajtuk és, hogy közönség előtt kell szerepelni
nálunk az örökmozgó külső egy hihetetlen érzékeny lelket takar
igen, normális, hogy egész nap jár keze-lába, az egy jó pár évig még így is marad :D

Buba: köszönöm :), utánanézek, emlékszem, hogy Ti szuper gyorsak voltatok!

Ági: köszi a szorítást! én ma is el tudtam volna ültömben is aludni az 1 gyerek mellett, így megértelek, használd ki az időt napközben, ha módodban áll!
postán nem lehet intézni az államkincstárt? nem tudom mennyi ideig ülnek a pénzen, de talán postán sem lassabb az ügyintézés

hogyan kell kitölteni a recepteket addig, amíg nem jön meg a tajkártya? arra emlékszem, hogy 8-ast kell írni a sajátom első száma helyett, de kinek a nevére? köszi :)

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

A gyerek neve, születési dátuma, címe van a recepten, a taj-számot jól tudod, a te számod kell rá, első számjegy 8-as.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági:
Elvileg 5 munkanapon belül kell nekik utalni. (Nekünk 3 hét volt)
A TGYÁS-t pedig már a következő havi fizumba beleépítették.

Erika:
Az kívánom neked is ilyen gyors és csodálatos érzés legyen majd a szülés, mint nekem volt.

Voltunk a kórházban. Megmutattam Dorina arcát, persze most gyönyörűen visszahúzódott, alig látszott valami.
(Teszem hozzá kipróbáltam, hogy tegnap este óta csak tápszert kapott és az anyatejet pedig lefagyasztottam, lehet emiatt múlt el neki) Bár a dokinő azt mondta úgy néz ki ez csak a melegségtől jött ki neki. Mindenesetre írt fel kenőcsöt, holnap ki is keverik neki.
Este adtam neki anyatejet és megint bepirosodott a kicsi arca:(
Remélem a kencefice jól lesz majd.

Kép

Kép
buba*

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?