Új privát üzeneted érkezett!

Pannaanya: Drukkolunk!!!!!!!! :D Várjuk a híreket!!!! :lol:
lamme

Most jött az sms, még meleg!:lol:

15.26-kor megérkezett Székely Blanka Viktória, 2600grammal, 50cm méterekkel. Anya és baba mindketten jól vannak!

Nagyon gratulálunk Nektek! Sok sok erőt kívánok a két csajhoz, sok tejcit, jó egészséget! Majd várjuk egyszer csak a képeket! :wink:

Kép
Kép
pepitanna

A mai nap produkciója :)

Kép

Kép
Kép
pepitanna

Pannaanya! Nagy gratula és jo egészséget kivánok!!!!! :D :D Majd megprobálok este kicsit többrt irni!
okina78

Pannaanya: Gratulálok!!!!! :D Sok boldogságot és jó egészséget kívánok!!! Szép neve lett a kislánykának :wink:

Pepitanna: Azta, milyen kis erős baba Pannika :wink:

Okina: Örülök, hogy írtál te is. Várjuk a bővebb hsz-t is :wink:

Oroszági, Kriszta: Merre jártok? :wink:

Cosmo: Tudod, nem akarlak noszogatni, de azért gondolunk rátok :wink:
lamme

Pannaanya! Én is kívánok hasonló jókat, mint a többiek!
Sok boldogságot, jó egészséget nektek a továbbiakra!
Örülök, hogy már túl vagy rajta! :)

Pepitanna Nagyon szép és fejlett a kislányod!

Cosmo Én is hiányollak, már jó rég nem voltál... :)
A gondolataim szintén azok, amit már priviben is írtam :)

OkinaMizu veled? Minden oké? Hányadik hétben jársz?

damara

Sziasztok ismét! Sajna csak ritkán jövök mert a 2 gyerek mellett nem kőnnyü,miota a lányom megtanult beszélni be nem áll a szája,és olyan csajos hogy nagyon fura a fiam után!Állandoan mesélni kell neki meg énekelni,ha felöltözünk mindenkit körbejár hogy nézd csak csinos vagyok? :oops: :roll: Haláli pedig csak januárba lesz két éves!A fiam meg igazi rosszcsont! Hétfön megyek dokibácsinkhoz egész napos program lesz vérvételel,cukros aztán uh majd délután dokibácsi! Beszerveztem a barátnömet is és igy csavargunk egy nagyot!!Damara! 25heted vagyok! Többen csodálkoznak ma is megkérdezték még egybe vagyok?? Hát mondom még egy darabig szeretnék!!
okina78

Sziasztok!

Pannaanya - HATALMAS GRATULA NEKTEK!!!! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS TEJCSiT KÍVÁNOK!
ÁEK-topikon is tegnap született egy baba!

Cosmo - Tényleg rég voltál!!!

Pepitanna - Aszti, Panni milyen ügyes! Leesett az állam!!!!

Nálunk volt egy kis hullámvölgy apával, de túl vagyunk rajta, szegényt meg most elkapta a takonykór.
Képzeljétek tegnap este eltűnt az a feszítő nyomás a jobb mellem alól a rekeszizmomból, ahol Kati szerint (kismami torna) a trédecskéje volt a kisfiamnak. A hátát ugyanúgy érzem hol az egyik, hogy a másik oldalon, de most már néha középen is. De akkor hova tette a lábát? Lehet, hogy egy kicsit lejjebb költözött és azért nem nyom annyira itt fent?
Átléptük a bűvös 30-as határt is! :lol: Csak nem én vagyok a következő? :shock: Most így hirtelen nem emlékszem van még valaki előttem? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

okina - Nagyon édes lehet a kislányod! Igazi csaj! :wink: :lol: Nem csinálnál vonalzókat, hogy mindig lássuk hol tart a pocaklakó és mekkorák a már meglévő utódok? :) El sem zudom képzelni, hogy mekkora feladat 2 gyerkőc mellett, várva a harmadikat nethez jutni... :roll: Gratula! Gyere gyakrabban, tapasztalt kismamikra mindig szükség van! :wink:

Bettyna - Bizony, már hős a mi kis lányunk!
Olvastam a hullámvölgyetekről, nálunk is volt ilyen a finisben... Tuti, hogy bennünk, kismamikban is fokozott az izgalom, de apukákban is. Én abban az időben akárhogy fogalmaztam meg a kérdésemet, sehogysem volt jó... :shock: De lehet, hogy tényleg én lihegtem túl egyes dolgokat. De az is biztos, hogy olyankor sokkal több figyelmet igénylünk. Ezt ők nem tudják mindig lesni, teljesíteni. :oops: :? Türelem, kitartás! Innen nézve már okos vagyok! :wink: Szerintem te/ti vagytok a következők! Már csak 4 hét! Hajrá! Tuti minden a helyére kerül mire megérkezik a Férfike! :wink: Élvezed a ctg-t? És az egyre gyakoribb kórházlátogatást?

Velünk minden rendben! Csodálatos látni, figyelni napról-napra a fejlődését! 2 hete rendeződtek az amúgy sem cifra éjszakáink! 9-fél11 közt elalszik, 3-5közt egyszer enni kér(csendben!) és alszik tovább 9-10-ig! Tényleg egy angyal! :D Barátok avval ijesztgetnek, hogy mire ezt az állapotot megszoknánk, jön a fogzás... Tényleg, az kb. mannyi idős korban kezdődik?
Hétvégén ismét nagymamázunk!!! Alig várom!

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna! Az én gyerekeim 3honapos korukig angyalok voltak ugy mint a tied,de azota elromlottak és nem aludtak át egy éjszakát sem!!! :evil: Egy gyors kérdésem van hozzátok! Hétfön kell mennem terheléses cukorra van is idöpontom de nincs beutalom! Ezt ti hogy kaptátok meg? és a cukrot még mindig receptre kell kiváltani vagy adják a gyogyszertárba? jokor jut eszembe mi???
okina78

Sziasztok,

Még a terhességem elején kértem egyszer a segítségeteket és most megint szeretném. Tudtok arról valamit, hogy a diétás tanácsadás, hogy működik a MÁV kórházban? Kell beutaló, vagy csak egyszerűen odamegyek? Köszönöm

okina78: A cukrot recept nélkül ki lehet váltani, kb 200 forintba került. Azt hogy kell e beutaló sajnos nem tudom.
csszilvia12

Sziasztok!

Sajnos betegek lettünk, de az a rossz hogy Eszter is elkapta. Köhög, szürcsög, nagyon nyügös.

Pepitanna - gratulálok az új babához. Anyukának és a babának jó egészséget kívánok és sok tejcit.

Megyek mert nagyon sír szegénykém.
toldikrisztina

Szilvi! Köszi az infot hát majd max reggel kérek egy beutalot! Ha gondolod én is megprobálhatok segiteni mert sajnos a fiam inzulinos cukorbeteg ugyhogy diétában otthon vagyok sajnos! Kriszta! jobbulást kivánok Nektek!
okina78

Pannaanya: sok-sok gratula a kis Blankához, várjuk a fotókat :))

Kriszta: Aliz is szörcsög, naponta vagy 10x le kell szívni az orrát :( Nekünk orrcseppet írt fel a doki, és jónak tűnik. Kb. 200 Ft, próbáljátok ki Ti is!
vumenke

Sziasztok!

Pepitanna - :lol: Igen, azt hiszem ez mindkettőnknek komoly feladat: nekem belátni, hogy már nem megy minden egyedül + elfogadni, hgoy nem biztos, hogy ő a "rossz", hanem lehet én vagyok hisztis; neki pedig folyamatosan tolerálni a kilengéseimet. Pedig szerintem annyira nem is vagyok kritikus eset. :wink: A jövő héten megyek másodszor ctg-re uh-val kombinálva, kíváncsi leszek... A napokban elég sokat gondolok rád: elérkezett nálunk is a kézzsibbadós időszak! Annyira emlékszem, ahogy ott támasztottuk a falat és erre panaszkodtál, én meg elképzelni sem tudtam...
Gratula az éjszakai rendhez! :lol:

Okina - Reggel menj jó korán (akár 7-előtt is) egyből az ambulanciára, ott sorban állás nélkül a lányok adnak beutalót. Így még a roham előtt átérsz a laborba, nem kell annyit várni. Bár,ha van időpontod, akkor egyébként sem. Mondjuk a legutóbbi tapasztalatom az volt, hogy időpont nélkül hamarabb végeztem, mint egy kedves sorstárs időponttal.

Jobbulást minden betegnek!!!!

Rólunk - Zajlik az élet náéunk. Péntek este szülinapozni voltunk a barátainknál, éjfél körül jöttünk haza és dőltem be az ágyba. Tegnap délelőtt főztem, délutánra jól elfáradtam. Este kapott a kisfiam egy kis zenei nevelést: Ákos koncerten voltunk a Kongresszusi Kp-ban. Még jó, hogy taxival mentünk! Két utcányira tőlünk állították meg a tünetőket! Utálom az ilyen napoat!!!!
A koncert érdekes volt, de éleveztem. Fura volt, hogy öltönyben, csokornyakkendőben játszottak. Persze a szünet után azért lazult a dolog. A Tökmag is egész jól bírta, nem tiltakozott nagyon, csak a magas éles hangoknál, különösen a végén a taps és füttyorkánt viselte nehezen. Meg is bosszulta jól! Hazafele szenvedtem a taxiban, úgy bekeményedett a pocak és az elalvás sem ment egykönnyen. Még egyben vagyunk, úgyhogy annyira csak nem haragudott meg!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok,

Újra itthon... :)
Köszönöm a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok!

Holnap rendesen visszaolvasok, ma még pihenek picit... Blanka tündér, Panna meg pont belázasodott anyunál, úgyhogy most még 1-2 napig nem jön haza, úgyhogy kihasználom, és megírom, hogy mi történt valünk pontosan. :)

Addig is az első kép, a leány kb. félórás rajta:
Kép

Puszik,
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya! De jó,hogy már itthon vagytok! Hamar kiengedtek!
Ezek szerint minden oké! :D
Kívánom, hogy továbbra is az legyen!
Pici Panna gyógyuljon meg hamar, nektek mégegyszer hatalmas gratula, további jó egészséget, boldogságot!
Gyönyörűek vagytok! :D

damara

Sziasztok!

Pannaanya: De jó, hogy már otthon is vagytok!!! Gyönyörű kislány Blanka!!! Jobbulást kívánok Pannának!!! Várjuk majd a részleteket is a szülésről, ha már kicsit több időd lesz :wink:

Bettyna: Megmosolyogtam ahogy írtad, hogy a baba megbosszulta az éles hangokat, és a hangos estét :D :D Annyira fura, hogy nemsokára már te is babázol :lol:

Kriszta, Vumenke: Jobbulást a csajsziknak!

Nálunk Vivikém lett beteg :( Szerdán hőemelkedése volt, aztán csütörtökön láza is lett, majd péntek hajnalban hányt egyet :( Levittük dokihoz, aki értetlenül állt előtte, mert semmit nem talált :shock: Mondta, hogyha rosszabbodna, akkor feltétlen ügyelet. Természetesen rosszabbodott, péntek délután egy alvásból 39,9 :!: fokos lázzal ébredt, a feje, a fülei lángoltak, olyan vörös volt :( Rögtön hívtuk az ügyeletet, és kellemes meglepetés volt, mert kb. 45 perc alatt kint voltak. Egy alapos és kedves doktornő volt, és ő is teljesen le volt döbbenve, mert ő sem talált semmit :shock: Ami fura volt még, hogy ezt a brutál magas lázat a kúp kb. 35 perc alatt levitte. Máskor egy "átlagos" 38,5 körüli lázat kb. egy óra alatt szokott levinni. Ma már jobban volt, egy kis hőemelkedése volt csak, de nagyon nyűgös még mindig. Remélem, hogy most már kifele megy belőle.

Ahogy közeledik a csajok szülinapja, egyre többször jut eszembe a születésük :) Tudom, hülyeség, de én nagyon sajnálom a Szabolcsot, egyelőre el nem tudom képzelni, hogy a MÁV-ban is lehet olyan jó a gyerekágyas rész :? Szóval ki kéne próbálni :D :D :D Már a lánynév is alakul :D:D:D Mondjuk pont ma beszéltük a párommal, hogyha a tervezett (Niki születésétől számított) 3-4 éven belül nem lesz rá lehetőség, akkor nem lesz harmadik baba. Majd meglátjuk, hogy mit hoz az élet :roll:
lamme

Pannaanya: hatalmas gratula és sok szépet és jót, én meg irigy irigy irigy!
Meg vagyok veszve a kisbabámért!!! Már mások gyerekeit "molesztálom". De nem baj, elvileg én leszek a 2. Bettyna után!

Méhkeményedés? Normális? Anyukám megijesztett hogy nem, naponta 3-4szer van kb. 20 másodpercig. Nem fáj meg semmi rossz érzés csak jól bekeményedik.

Szegény férjemet annyira sajnálom, anyós most azzal állt elő, hogy az almérőket(víz, gáz) magának akarja mert mi csalunk! Mondta szegénykém hogy nem gondolta volna hogy vele is ilyen lesz az anyja. Nem tudom miket modhatott még neki ami így elszomorította, de a kisbabánk a lehető legjobbkor érkezik és helyrebillenti majd a lelkibékéjét!

Vumenke: Alíz hogy van?

Többieknek is sok puszi, betegecskéknek mihamarabbi gyógyulást!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Pannaanya - Gyönyörűek vagytok!!!!

Lamme - Jobbulást a kis betegnek!!!

Rólunk - Hát, lányok most már igazán szeretném, ha kibújna a babym! Pénteken betöltjük a 37. hetet, én akár már szombaton mennék is szülni! Ismét egy katsztrófális éjszakán vagyok túl. Lehet, hogy sarkoba állítva kéne aludnom? Komolyan, sehogy sem jó! Háton nem bírok aludni, meg feszül is a pocak, ha az egyik oldalamon fekve nem tiltakozik hevesen, akkor fáj, húzódik a hasam, hiába vagyok körülpárnázva. Csak vergődök, mint egy partra vetett bálna! Emellett asszem jó kis jósló fájásaim is vannak. Naponta többször is fájok hasban és derékban is + van hogy az egész hasam totál bekeményedik. Csütörtökön megyek uh-ra meg ctg-re, remélem mutat majd valamit. Szeretném nagyon, ha lenne értelme is ezeknek a dolgoknak a gyakroláson kívül.
Asszem egy kicsit hisztis és türelmetlen vagyok ma. Még jó, hogy apa ma is sokáig kell, hogy bent maradjon.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Pannaanya: Blanka gyönyörű, abszolút nem viselte meg a szülés :)

Betty: kitartás, már csak 3 hét van elvileg, de ilyenkor már bármikor kibújhat a kisfiad :) jobba is lenne, a túlhordás :twisted: na meg a sok ctg, uh sem a legjobb. Neked is jobb lenne, bár utána sem tudod majd rendesen kialudni magad, de akkor már máshogy viseled majd a nemalvást :lol: kórházi csomag előkészítve?

Lamme: szegény Vivi, azóta sem derült ki, mi baja volt?? Elég ijesztő lehetett!! Láztól én is félek, ebben a taknyos időben naponta min. 2x mérem Aliz hőjét, a kezemmel meg vagy 20x tapizom a homlokát... és alig merem kivinni a hidegbe, paramami :)
Szerencsére már nem kell olyan sűrűn szíbóvni az orrát, és nem is lázas.

Hú, már azt is "eldöntöttétek", hogy a 3. is lány lesz? Ez aranyos :) A Máv gyermekágyasa is szuper, ne aggódj! Én imádtam és nekem is szuper élmény a szülés, tök szivesen szülnék bármikor, akár holnap is, nekem fantasztikus volt!!
Mikor álltok neki a kistesónak? :)

Ági: keményedésről kérdezed meg dokinkat, lehet, h tényleg korai 28 hetesen. Nem erőlteted túl magad? Nekem mondjuk sose volt ez sem és fájás sem, így ebben nem tudok segíteni.

Mi tegnap elmentünk a Renault-ba nyílt napra. Nem kellett volna, mert beleszerettünk a legújabb Laguna kombiba... sajnos kb. 3 mill-t kéne a Megane-hoz hozzátenni, ami így házvásárlás előtt kész öngyilkosság lenne :x

Alizunk tegnap cukorpofi volt, felfedezte a zsebes kantáros naci előnyeit :)

Kép
vumenke

szíbóvni= szívózni, hajrá félreütések :)
vumenke

A kiszámolós sem 100%! A barátnőmnek kislánya lesz, pedig az utolsó fiús napon jött nekik össze! Sebaj, az én fiamnak nagyon jó dolga lesz, csupa lánnyal körülvéve! :)

Kép

Kép
oroszági

Vumenke - Próbálok én türelmes lenin, csak az ilyen napokon nagyon nehéz! Még jó, hogy eddig nem sok volt belőlük, remélem eztán se lesz. A csomag kész. :lol: Alíz cukor pofa. Igazi nagylányos!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

okina78: Köszi a segítséget, nem cukros vagyok (remélhetőleg), hanem már viszonylag sokat híztam a terhességem alatt. Ezért gondoltam, hogy meglátogatnám őket.

babafalva.hu vonalzó
csszilvia12

A vonalzót akartam beszúrni, nem sikerült :(
csszilvia12

Sziasztok!

Úgy látom még mindenki alszik. :lol: KÉpzeljétek ma éjjel én is tudtam!!!! Hihetetlen, hogy iknek tud örülni az ember lánya így a 37. héten! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bettyna - Jó zsibbadást! :wink: Nagyon úúútáltam! Ja! És szülés után is "működik". Nekem kábé 2-3 hete múlt el, akkor sem egyik napról a másikra. :evil: Ügyes vagy hogy már egyben a cuccod! Harmincnéhány nap! :roll: Az már semmi! Vége felé egyre izgalmasabb! :lol:

vumenke - Igazi nagylány Aliz! Hajrá Renault! :wink: :lol:

Pannanya - Szépek vagytok! Vigyázzatok magatokra, nőljetek nagyra! Blankád 30 dekával "vékonyabban" jöt a világra, mint az én Pannim! :) Most már lassan 5 kiló! Van tejcid?

Ági - Sajna én sem tudok segíteni a bekeményedéshez...az is kimaradt nekem teljesen a fájásokkal együtt...

lamme - Mi ez a nyavaja?! Jaj! :x A terhesség 9 hónapja is marha izgalmas, de mikor már a kezünkben tartjuk életünk értelmét, akkor jönnek csak az igazán nagy feledatok! Vivi jobban van? Nikit nem "fenyegeti"?

csszilvia - Én a tehességem 30. hetétől váltam cukrossá. Akkor dokink tovább irányított a volt honvédbe, ahol minden kedden jelenésem volt. Pfujj! :evil: Értelmetlen sorban állás! Szigorú diétát kellett volna tartanom, ami csak részben ment. :oops: Hétről hétre jók voltak az eredményeim, ezért kisérleteztek rajtam. Szénhidrát diétát kellett (volna) tartanom, de ez nekem az előző 15évben sem sikerült. Szigorú voltam magammal szemben, de "csak" annyira, hogy nem zabáltam. Már nem csak magaról volt szó. 1 kilót sem híztam a 9 hónap alatt! 4 kilóval voltam könnyebb szülés után, mint decemberben, amikor kiderült, állapotos vagyok. Erre jó volt! De persze járj utána, hogy mitől hízol, hátha jó tanáccsal látnak el! Sok sikert!

Most jöttünk meg a családi hétvégéből, Laciapunak csak ma kellett délutánra menni dolgozni... ismét isteni volt! 8) Pankó egy angyal! Bármit elvisel, bárhol elalszik! Tényleg 1 szavunk nem lehet rá! Sógornőmék költöznek és nekik mentünk segíteni. Igaz, mi csak babakocsiztunk és bámultuk a cipekedőket...és porban, dobozok közt is édesen szopizott. IMÁDJUK! :lol:

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Lamme
Hányás-hasmenős vírus ütötte fel a fejét!
Nagyon cefet!!! Ilyenkor tanácstalanok az orvosok is!
Vírusra nincs gyógyszer, marad a kamilla+vitamin+lázcsillapító!
Gyógyuljatok mihamarabb!

O.Ági
Nekem is szokott keményedni a hasam, de igazából nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.
A fiamnál is volt ilyen, mégsem volt semmi vonzata.
A zsibbadás meg el fog múlni!
Anyóson pedig ne hergeld magad! Főleg te!

Bettyna Jó, hogy végre tudtál pihenni!
Remélhetőleg 1 hónap múlva is fogsz tudni! És tök jó lesz HASON ALUDNI!!!!! :D :D :D

Képzeljétek én ma újra éltem a császárt, álmomban mindent végigasszisztáltam, minden okés lett a végén, csak éppen 6 hónapra született meg a babám.
Nem látszott rajta,hogy korán született.
Fejlett, szép újszülött volt, de ez az álom azóta is nyomja a lelkem rendesen.
Bassszus, én nem akarom mégegyszer átélni ezt a fájdalmat és félelmet!!!!!! :lol:

damara

Sziasztok! Tegnap voltam doki bácsinknál! Semmi jot nem mondott elörébb hozta a császárt a 37ik hétre a lepény helyzete miatt.Na ezt jol le irtam! :D Ági! Nekem a magnézium be vállt a keményedésnél! Lamme! Jobbulást a gyerekeknek! A babák pedig gyönyörüek!!!! :D :D
okina78

Sziasztok,

megírtam tartozásom :D jó hosszúra sikeredett.

Blanka érkezése

Szeptember 17. A kiírt dátum, valamit Apa szülinapja.
Reggel fél 8-kor kezdtünk a MÁV Kórházban az Ambulancián. Fájások semmi, a Doki megvizsgált, és megállapította, hogy a méhszáj magasan van és teljesen zárt, azaz spontán megindulás egyáltalán nem várható. Az előző császár miatt azonban nem várják meg sem azt, hogy meginduljon, sem mást, terminus után 1-2 nappal újabb császárral meg kell születnie, mert magas a kockázat. Konklúzió: másnap reggel 9 óra, professzori bemutatás.

Szeptember 18. Terminus + 1 nap.
Reggel 9 óra, terhespatológia folyosó.
Professzori vizit a terhespatológián. Bemutatás: a dokival és Török professzorral bementünk egy vizsgálóba, ahol a doki felvázolta az esetet (engem), és a professzor megvizsgált. Hát mit mondjak, fájt, mint a fene. Hátrahajló méhem van és (talán emiatt) a méhszájam nagyon magasan van. Emiatt már rengeteget szívtam a terhességek alatt. A professzornak rövidebb ujjai vannak, mint a dokinak, el sem érte a méhszájat. Megkérdezte, hogy miért volt császár az előző. Mondtam, hogy mert nem tágultam, és a műtét során kiderült, hogy a gyerek nyakán volt a köldökzsinór. Ezek után váltott két mondatot a dokival, amiből még a kötőszavakat is nehezen értettem, majd végül mondta neki, hogy akkor műtsön meg. Valamint megkérdezte, hogy akarunk-e még gyereket? Mondtam, hogy egyenlőre teljesítettük a tervet. Mire megkérdezte, hogy kérem-e a művi meddővé tételemet? Belémállt a levegő, valahogy kinyögtem, hogy nem, köszönöm, még meghagynám a lehetőséget, hogy talán egyszer mégis szeretnénk még babát...
Prof el, mondom a dokinak, hogy nem nagyon szeretem a "végleges" dolgokat. Mondta, hogy ne is törődjek vele.
Megbeszéltük, hogy nem húzzuk, ha van aznapra hely a műtőben, akkor hajrá. Volt. Várhatóan délután 1 és 2 között. Úgyogy felküldött a szülőszobára, mondta, hogy a vizit után jön ő is.
Reggel 10 óra, szülőszoba.
Felvétel az osztályra, előkészületek. 50 papír kitöltése, aláírása, mindent tudomásul veszünk, satöbbi. CTG megy, szívhang szép, fájások sehol. Mondjuk addigra már nem lepődtünk meg rajta... Drága férjem mindenhol velem, segít, kipakol, bepakol, mindent csinál, amit csak tud. Amikor levettek a CTG-ről, kicsit elmentünk sétálni, 11-re vissza szülőszoba, előkészítés. Beöntés (biztos, ami biztos), borotválás (fuj, de szar borotváik vannak, jobban jár, aki otthon előrelátó, én is az voltam, de sajnos néhány nappal korábban, így muszáj volt "rásegíteni"), branül felhelyezése (ezt ha lehet, még jobban utáltam). Telenyomtak folyadékkal infúzión keresztül. Az előttem lévő műtét (Turi doktornőé) késett, mert az asszisztens elment két kisműtéthez asszisztálni. A két orvos (Turi és Spánik) álltak és vártak, majd megegyeztek, hogy asszisztálnak egymásnak.
Ekkor már 2 óra volt. Végre elkezdődhetett az előttem lévő műtét, majd vége lett, kitolták a kismamát a műtőből. A percek ólomlábakon jártak, nagyon szerettem volna túllenni rajta, de nem ment ilyen egyszerűen.
Végül minden akadály elhárult, a műtő kész volt, volt doki és asszisztens, anesztes meg ami ilyenkor kell, úgyhogy elindultam a műtőbe.
Délután 13 óra, műtő.
Felültettek a műtőasztalra, és megkaptam a hátamba a spinális érzéstelenítést. Nem volt komoly, pici szúrás, nagyon jó volt az aneszteziológus (Ayoub George Dr.). Apa szép zöldbe öltözve az újszülöttvizsgálóban állt egy ablak mögött, onnan nézhette az eseményeket. Aztán hajrá... Elég gyorsan megszületett a leányka, fel is mutatták a maszatos kis fejét. Kiadták Apáéknak, ott szépen ellátták, leszívták a cuccost a kis orrából, megtörölhették, bebugyolálták, és visszaadták a műtőbe. Odatartották a kis buci fejecskéjét az enyémhez, de mivel minden kezem "foglalt", csak hozzáhújni tudtam, meg az orrommal megcirógatni szegényt. Aztán visszaadták Apának.
Eddig jó, gondoltam magamban, mostmár nincs sok hátra. De volt még. Szólt az anesztes, hogy "ki fogják venni a méhemet". Valószínűleg keresztbeállhattak a szemeim (reflexből azonnal összekombináltam a reggeli professzori megjegyzéssel), mert hozzátette, hogy "nyugi, vissza is teszik", vagy valami hasonló. Csak azért szólt, hogy furcsa nyomást fogok érezni a gyomorszájamnál... Mint műtét után kiderült, az előző császár varrata elvált, és gyarkolatilag megnyílt a méhem, a gyereket csak a burok tartotta... Még jó, hogy nem indult meg. 40 percig varrtak, egy örökkévalóságnak tűnt. A vége fele az anesztes még húzta is a dokit, hogy "Spánik doktor, nem szokott ilyen lassú lenni..." Mire a doki csak annyit mondtott, hogy "Háát, nem volt ez olyan egyszerű..." Köszi... Végül aztán befejezték, és kitoltak Apához meg a lánykához. Ott picit együtt voltunk, aztán Blankát levitték a csecsemőosztályra, és végül engem is az őrzőbe.

Blanka 2008. szeptember 18-án 15:26 perckor 2600 grammal, 50 cm-es hosszal, 33 cm-es fejecskével és rengeteg hajjal született.
Élete 2. napján 2390 gramm volt, 5. napjára meghaladta születési súlyát. Anyatejcin él. Sokat alszik, nézelődik, kedves, békés baba.
Mindenkinek ilyet kívánok!

Néhány kép a kisasszonyról (a kék ruha az óvatlanok megtévesztése, tényleg lány! :D):
Kép Kép

Kép Kép

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya
.....Hát nem semmi.....
Köszönjük szépen a történetet, örülök,hogy már túl vagy rajta és végül minden rendben alakult! :)
Húúú,ez a Török doki..... nem piskóta. :shock:
Még jó, hogy végül is nem őt választottam orvosomnak!
Ezért a pici lányért megérte! :D :wink:

Okina
Ha így alakult, te nem tehetsz róla, biztos vagyok benne, hogy jó kezekben leszel! Ne keseredj el!

őőő....bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de ismereteim nem eléggé komplexek e téren.
Mi a különbség a spinális és az epidurális között?
Valamelyik jobban, vagy kevésbé fáj a másiknál?

damara

Sziasztok CSajok!

Ági - nekem a Magnet B6-ot javasolta a doki bácsink amikor keményedett a hasam, és végig szedette velem a szülésig. Nekem használt, esetleg próbáld meg, de azért nem ártana ha beszélnél a doki bácsinkkal.

Vumenke - Aliz baba nagyon vagány. Mikor szedik le a gipszet?

Lamme - Vivi jobban van már? Sajnos tényleg benne van a levegőben ez a hányás, hasmenés. Ha valaki nem azt kapja el akkor jön a megfázás. Mi újság munka ügyben, sikerült már valamit intézni?

Okina - hányadik héten jársz?

Sz.bettyna - lassan már te is a karodban tarthatod a babádat. Sajnos az éjszakai nem alvás ismerős, én is küszködtem vele. Bár én az utolsó hetekben elég jól aludtam, sőt sokszor napközben is.

Pepitanna - szuper hogy Panni is ilyen jó baba. Eszter ahhoz képest hogy beteg így is nagyon jól alszik éjjel, sőt bárhol képes elaludni. Bár a babakocsiban való alvás akkor megy igazán, ha valaki tologatja.

Pannaanya - de jó hogy ilyen hamar hazaengedtek benneteket. Nagyon édes Blanka. Panna meggyógyult, mit szól a tesóhoz?

Damara - én elég sokat álmodtam, hogy szülök, sokszor nekem is korábban jött a világra mint ahogy kellett volna - álmomban - . De az igazi teljesen más volt, szóval nyugi. :D

Szilvia - üdv. közöttünk, gyere sűrűbben, és ha van kedved írjál magadról és terhességedről.

Rólunk annyi, hogy már jobban vagyunk, de még nem teljesen jól. Már mi is mint Vumenkáék csak ritkán kell szívni az orrát, de akkor jön rendesen.
Annyit vigyorog már, iszonyatos milyen ereje van, állandóan emeli fel a fejét, és ha elkapja a kezünket húzza fel magát, hogy felüljön. Ilyenkor mindig csak nevetünk, hogy végül is Toldi, a neve kötelez. Nem véletlen, hogy ő megmaradt nekünk, hisz iszonyat akarat van benne, ami persze jó. Képzeljétek pont 1 éve volt a pete leszívás, és szombaton lesz hogy visszahelyezték. Olyan fura, most meg szerencsére itt van Eszter baba. Olyan boldog vagyok. :D :D :D :D
toldikrisztina

De meglepődtem, mire végeztem az írással már ketten is írtatok közben. Gyorsan csak a képeket néztem még meg, hát gyönyörű Blanka még egyszer gratulálok.
toldikrisztina

Pannaanya - nem semmi a szülési történeted. Még a hideg is kirázott. Te is jól vagy, nem fáj a sebed?
Jó egészséget kívánok Nektek.
Pusza
toldikrisztina

Sziasztok!

Pannaanya: Olyan olvasmányosan írtad meg a szüléstörténetedet, hogy teljesen átéltem, szinte a műtőben voltam én is :D Elég durva lehetett a professzori vizsgálat, meg maga a kérdése a meddővé tételről :shock: Nem semmi, hogy az előző heg szétvált :shock: Még szerencse, hogy ott és akkor. Még egyszer gratulálok Blankához!!! Gyönyörű kislány!!!

Okina: Hány hetes terhes vagy? Reméljük, hogy nem lesz semmi baj a méhlepénnyel! Igazán "elmászhatott" volna onnan :? Drukkolunk, hogy minden simán menjen a 37. hétig :wink:

Oroszági: Csatlakozom a többiekhez: magnézium :wink: Szerintem 28 hetesen már nem olyan korai, de a doki természetesen jobban tudja, kérdezd meg őt :wink: Nekem mindkét lánynál nagyon korán, Nikinél már 24-25 hetesen elkezdődtek a menziszerű fájdalmak, mégis mindkettő időre született. Jó, igaz, hogy 37+6, és 37+3 napra, de a lényeg, hogy betöltött 37. hét után, tehát nem koraszülöttek, és a méretük, állapotuk is bizonyította, hogy érett újszülöttek voltak :D

Kriszta: El tudom képzelni, hogy milyen jó érzés lehet ezekre a régi eseményekre gondolni, így, hogy már a kezetekben van az a kis mosolygós, egészséges babóca :wink: :D További jobbulást kívánok Eszternek!

Bettyna: Már akartam kérdezni, hogy a hideg idővel egy csapásra megszűntek az allergiás tüneteid? Szuper lehetett az az éjszaka, amikor tudtál aludni is :D Ritka kincs az utolsó hetekben :D :? :lol:

Damara: A spinális és az epidurális érzéstelenítés közötti különbség: "A spinális érzéstelenítés az epidurális érzéstelenítéstől több lényeges ponton eltér. Az érzéstelenítő oldatot az ún. spinális térbe, vagyis az agyvízbe adjuk be, legtöbbször egy dózisban. A szúrás technikai kivitelezése sokban hasonlatos az epidurális érzéstelenítésnél leírtakhoz, azzal a különbséggel, hogy spinális anesztézia esetén a beteg ülő testhelyzetben, hátát kidomborítva helyezkedik el, és nem kerül sor katéter bevezetésére sem, hanem a gyógyszert egy adagban juttatjuk be egy vékony tűn keresztül az agyvíz-térbe. Ezt követően az érzéstelenítő hatása perceken belül kialakul, és ami igen lényeges, nemcsak az érző, hanem a mozgató funkciót is gátolja a teljes érzéstelenítés időtartamára, ami többnyire 2-2,5 óra. Az érzéstelenítő eloszlása az agyvíztérben a gravitáció által befolyásolható, így a beteg műtőasztalon történő megdöntésével az érzéstelenítés "magassága", vagyis az érzéstelenített terület nagysága befolyásolható."
"Az epidurális érzéstelenítést a gerincoszlop lumbális, azaz deréktáji szakaszán történő behatolásból végezzük, olyan magasságban, ahová a gerincvelő már nem ér le semmilyen körülmények között sem. Másfelől célunk a gerincet (és természetesen az agyvelőt is) burkoló kemény agyhártya (dura) körüli keskeny tér (epidurális tér) felkeresése, tehát optimális esetben csak a gerincet védő agyhártyarétegek körül lévő térbe hatolunk, és semmiképpen sem a gerincvelőig (az orvostudomány más területein ugyanis magasabban, tehát még a gerinc magasságában is alkalmazhatnak epidurális érzéstelenítést)."
"az előbb említett epidurális térbe vezetett vékony műanyag katéteren, kis vékony csövön keresztül érzéstelenítőszert juttatva az itt futó érzőidegek működését gátoljuk, ezáltal az általuk vezetett érzések - s így a szülési fájdalom érzése - nem jutnak el az agyban lévő érző központba, s a fájdalomérzés megszűnik. A méh összehúzódásai továbbra is nagyjából változatlanul jelentkeznek, csak épp a hozzájuk tartozó fájdalom szűnik meg. A szülészeket az esetek jelentős részében nemcsak a fájdalom megszüntetésének szándéka vezeti, hanem gyakorta a szülés haladásában, a tágulási szak idejének lerövidülésében is előnyt nyerünk alkalmazásával, valamint koraszülések esetén a szülőcsatorna szöveteinek ellazulása által a születendő magzat esélyeit jelentősen javíthatjuk."

Forrás: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/articles/572
Itt a fentiek mellett még nagyon sok hasznos infót találhatsz :wink:

Köszi a jókívánságokat Vivi gyógyulásához!!! Nem a fosós, hányásos vírust kapta meg, mert hasmenése egyáltalán nem volt, hányás is csak egyszer. Az meg lehet, hogy a láz miatt, vagy mert sokat nyűgösködött, sírt, nem tudom.
lamme

Lamme
Nagyon ari vagy,hogy leírtad a fájdalomcsillapítást.Később én is ráakadtam erre a babaszobában, azóta csak ez az egy szó lebeg a szemem előtt: "agyvíz"
Felfogom, hogy minden annak rendje s módja szerint történik, de ettől a szótól megfordult velem a világ.Valahogy annyira ijesztő!!!! :cry: :cry: :cry:
Innentől kezdve az lenne a legjobb, ha a császár idejére hibernálnának inkább.Akkor nem tudom, mi történik körülöttem! :lol
Állandóan Pannaanya jár a fejemben, tényleg úgy írta le a történetet,hogy én is vele voltam a műtőben!

Toldikrisztina
Örülök, hogy az álommal nem vagyok egyedül. :wink:
Eszterhez kívánok továbbra is boldog perceket,órákat, napokat, éveket!Megérdemlitek! :D

damara

Damara: Örülök, hogy magadtól is rátaláltál az oldalra, és nem miattam rémültél meg :oops: :D Szerintem az EDA nem rémisztő :D , a spinális meg ebből a szempontból "csak" abban más, hogy mélyebbre nyomják a tűt :wink: De ezt nem érzi az ember :wink: Te hogyhogy császárra készülsz? Csabi is császárral született? Bocsi, ha már írtad, nem emlékszem :oops:

Vumenke: Elfelejtettem neked az előbb válaszolni. Még csak elméletben készülünk a harmadik gyerkőcre :) Terveink szerint 2010 november-december környékén indul majd élesben a dolog :D Kell most néhány év pihi, mert a hisztikorszak brutális, és még egy előttünk van :D:D A neme egyébként teljesen mindegy. Ugyanannyira szeretnénk még egy lányt, mint egy kisfiút, nem tudnánk dönteni :D Szóval tényleg csak az a fontos, hogy egészséges legyen!!! A nagyjábóli nevek mindig megvoltak még azelőtt, hogy nekiálltunk volna a bébiknek :D:D Mondtam is a páromnak, hogy ez biztos nem véletlen, hogy megint van már egy lánynév párosunk :D:D A fiú ugye adott, mert azt még nem "használtuk el" :D:D
lamme

Lamme Nem,nem te rémítettél meg!
Úgy maga az egész.A jövő... :lol:
Császárra készülök, ami 50%-ban akár lehet normál szülés is, de Csabival is császároztak, a doktor bácsink meg azt mondta, hogy 70%-ban császár lesz, de ezt még ne döntsük el előre.
De teljesen lényegtelen, normál szülés esetében sem dugják el a tűt!!! :)
Tök jó, hogy összhangban vagytok a névválasztást illetően.
A férjed szintén szeretne harmadikat?
Igen, a dac-hiszti korszak próbára teszi az idegeket....
A minap gondolkodtam el azon és adtam hangot a barátnőmnek, hogy úgy szeretnék jó 2 napra nem ANYA lenni, hanem ÉN!!!!
Mindenféle rosszindulat nélkül persze.:)
Amúgy mi újság munka ügyben? Mivel is foglalkoztál, míg nem lettél anya? :)
Bettyna, Ági, Okina kismamik? Hogy vagytok? :D

damara

Sziasztok!

Pepitanna - A hétfői kismami tornán mondtam a zsibbadást a gyógyotrnásznak, szuperül kitapogatta a probléma okát, mutatott nyújtó, lazító gyakorlatokat, amiket csinálgatnom kell, így már múlóban a dolog. :wink:

Damara - Háát nagyon szeretném, ha az én kis kukisom is olyna angyalka lenne, mint Pepitanna Pannija vagy Ági Blankája és akkor firssek, üdék, kipihentek leszünk! :lol: Remélem az álmod csak részben válik valósággá!

Lamme - Köszi az érdeklődést! Igen, szinte teljesen elmúlt. Néha még bedugul az orrrom, de nem tudom eldönteni, hogy az már egy enyhe megfázás lehet-e vagy az allergia utózöngéje.

Ági - Hű, egy párszor lefagytam miközben olvastam a történeteteket! De minden jó, ha a vége jó! BAlnak pedig gyönyörű!!!

Rólunk - Ma voltam a 2. ctg-n + uh-n. Hááát...izgalmas lesz! BDP: 101 mm, THQ: 107 mm, FL: 71 mm. Amúgy minden ok. Szívhang jó, a magzatvíz már egy kicsit kevesebb az átlagosnál, normál flow.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ági - BAlnak = Blanka! Bocsi! :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pannanya - Mintha a saját műtétemet ítrad volna le. Brrrrr... :shock: Szépek vagytok! :wink:

Kriszta - Boldog évfodulót! Élvezzétek a Ti Angyalkátokat! :wink: Nektek igazán nagy dolog! Jó, hogy már jobban vagytok!

Bettyna - én is tornáztattam a mutató ujjam, de mindig "elszégyeltem" magam, hoyg micsoda tornába vágtam a fejszém... :oops: :wink: Próbálj meg napközben is aludni, nekem az nagyon jól ment a vége felé! Kívánok Neked/Nektek egy nyugis kukist! :wink:

damara - lamme megelőzött, gyönyörűel leírta a különbséget! Műtétem előtt én a dokinkat faggattam ki ez ügyben alaposan. Ne izgulj, ha erre is kerül a sor. Én csak egy kis matatást éreztem, mondhatni még szúrást sem. Gyengéd (!) volt az anesztes doki. Sajna, nem tudom a nevét, egy fiatal srác volt.

Jövő csütörtökön lesz a 2hós oltás Panninknak. Kell tartani tőle? Mik a tapasztalatotok?

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - Köszi! Képzeld, nem is az ujjamat kell tornáztatni, hanem a nyakamat meg a vállamat! Ott nyom vmi vmit. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pepitanna: Szerintem nem kell tartanod különösebben a kéthós oltástól. Szerencsére már az újfajta oltóanyagot kapja Panna, ami legtöbbször még hőemelkedést sem okoz a gyerekeknél. Legyen otthon a korának megfelelő lázcsillapító kúp, amiből szükség esetén felet lehet neki adni, max. 3-szor. De ezt persze a doki majd elmondja :!: Ha netán "rossz" helyre adja a doki, akkor előfordulhat, hogy bedagad, bepirosodik a helye, de ez sem gond. A legtöbb gyerek nem is veszi fel, inkább a szülők kapnak frászt :D Ha szükséges, akkor langyos (állott) vizes borogatást tehetsz rá. Igazából a 15 hós korban kapott MMR oltás az, ami lázat, néha kis pöttyöt szokott okozni, ezek a 2-3-4 hós korban kapottak nem járnak legtöbbször semmi kellemetlenséggel. Nekünk a régi dokink Vivinél kérte is, hogy telefonáljunk, ha hőemelkedése, láza lesz, mert annyira ritka, hogy szeretné tudni, szeretné feljegyezni :!: :D Nem kellett hívnunk :D Szerencsére Nikinek sem lett semmi, ill. neki egy bedagadása lett, de nem zavarta. Néhány nap alatt elmúlt.

Bettyna: Hűha, betöltötted a 37. hetet :D Kiváncsi vagyok, hogy te is túlléped-e a 40-et :D Cuccod össze van már készítve? :wink: :D Fényképező aksik feltöltve? :D :D

Damara: Igen, a férjem is szeretne harmadik babát, de ő is ragaszkodik azért ahhoz a néhány év "szünethez", amiről már írtam :D:D Én pénzügyes voltam egy olasz kft-nél. Szuper volt a munka, a munkatársak, csak sajnos az olasz anyacég kipurcant, és így ez a kft is :( Csak van egy kis bibi, ami miatt nagyon mérges vagyok :evil: Remélem, hogy sikerül hasonló melóhelyet találnom majd! Abszolút megértem, hogy szeretnél kicsit "kilépni" az anyaszerepből. Szerintem aki azt mondja, hogy nincs ilyesfajta igénye, az hazudik.
lamme

Bettyna: El is felejtettem írni, hogy nagyon szép méretekkel rendelkezik a bébike :D De szerintem nem lesz semmi gond :wink: Ügyesek lesztek mind a ketten :wink: Kevesebb magzatvíz? :D Hmm. :D Tényleg nem sok van már hátra :D:D :lol:
lamme

Lamme - Köszi a bíztatást! NAgyon remélem, hogy nem lépjük át a 40-et, sőt!!!! Dokink azt mondta azért jó lenne betölteni a 38-at, én meg gondoltam rendben, akár jövő hét végén mehetünk is! :lol: Bár szerinte nem jellemző, hogy első szülő nők a 39. betöltött hét előtt szüljenek, de a súly miatt előfordulhat, hogy megreped a burok... :roll:
Cucc összekészítve, az aksikat most, hogy mondod felteszem töltőre! :lol:

Képzeljétek tengap itt voltak a kedvenc kolleganőim és olyan jó volt újra velük lenni!!!! Bevallom őszintén, akármennyire is várom már Szabi érkezését, hiányzik a pörgés, az emberek és az különböző ingererek magam körül. Jó volt hallani, hogy az osztálykámmal minden rendben, ügyesek, okosak még mindig és jó volt egy kicsit másról is beszélni nem csak az én várandósságomról. Bár elég zaklatott éjszakán vagyok túl ismét mégis mintha kicseréltek volna!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok,

Csak egy kis iromány, az első esténk együtt a két gyermekkel.
Jó szórakozást!

Ági

1222539644.6369.doc

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok,

Csak egy kis iromány, az első esténk együtt a két gyermekkel.
Jó szórakozást!

Ági

1222539644.6369.doc

KépKép
KépKép
pannaanya

Áááá, nem akartam nyomulnui, véletlenül lett kettó, bocsi! :oops:

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya: Brutális lehetett ez az este :shock: :D Leginkább a poloskák rémítettek meg :oops: :D És lesz ez még rosszabb is :D , na jó, lesz ez még jobb is :wink: :D (Amúgy borzasztóan jól írsz, netán ezen a területen dolgozol? Nagyon olvasmányos és poénos volt!!)
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?