Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
De jó, hogy már hárman vagyunk!
Orgoványi szokott Dorogonrendelni a szakrendelőben keddenként. Egyébként pedig otthon van a rendelője. A utcát nem tudom, de akörforgalom felé, ha mész a város irányából, akkor 2 utcával a körforgalom előtt. Ott, ahol a buszmegálló is van. Húúú, nem tudom, hogy így követhető-e?
Az esztegomi kórházban 1 orvos kivételével (Máthé) minden doki 40es. :-))
Én csak Orgoban bízom már meg. (Nagy doki anno anyumat úgy hagyta itt, hogy nem is szólt. :-(( )
Berbikhez azért érdemes járni, mert az osztályon megkülönböztetett leszel és használhatod a privát szobát szülés után. (Ez a gyerekágyas részlegen van és van benne külön zuhanyzó csak wc nem volt még benne anno.)
Remélem tudtam segíteni!
Raksz fel képet a babóról?
Köszi!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Szia, Kisfiunk van, Somogybol jottunk. A Nagy doki ismeros, most meg ot dicsertek, talan maradok annal. A privat szoba nemmindenkinek jar?

Esztergom mellett lakunk a csaladdal
R.
rahel

Sziasztok!De jó,hogy van külön eszter.oldal is!Mi is nem rég költöztünk ide Bp.-ről.Egyébként Nekünk is van egy Dorkánk,na meg egy Orsókánk is.Legalább ha elakadok az új közegben van hova forduljak.Gabi

petergabi

Kedves esztergomi anyatársak, nem rabolom az idotoket, ket dologban szeretnek segitseget kerni. Igazabol kerdezni. Bababolt merre van, ahol tobb mindent lehet kapni? Baby B. ott voltam mar. Masik: nem tudjatok, hol lehet gyerek szonyeget venni, mindenfele mintaval.
A ti babaitok mennyi idosek?
Elore koszonom.
R.
rahel

Sziasztok!
Petergabi!
Üdv. Minálunk! ;-)
Rahel!
Bababoltot találsz még az Arany János utcában (főút és a piac között) és a piacon a Pizza Casa Luigi mellett, a sarokban.
A szőnyeget a Diegoban nézted?
Puszi Mindenkinek!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Szilvi, szia, koszi. Nem igazan volt meg idonk nezni. A Diego merre van?
Koszi a segitseget, remelem nem baj, ha kerdezek. A szuleszet tenyleg bababarat?
sziasztok, jo pihenest.
Rahel
rahel

Rahel!Én sajnos nem ismerek itt semmit,még.Vak vezet világtalant...Azért nyitott szemmel sétálgatunk.Üdv mindenkinek:Gabi

petergabi

Rahel!
Bocsi, hülye vagyok, a Diego helyén már kínai van. :-(
Az esztergomi kórház bababarát, ott lehet veled a lurkó, csak, ha látogatód jön, és kimész a társalgóba akkor kell betolni őket a csecsemősökhöz.
Szép estét mindenkinek!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Sziasztok!
Hú, de jó, gyarapszunk!
Üdv. Gabi! Puszi a gyerkőcöknek! Jó, h. nálatok is van Dorka, nem tévesztjük el a neveket. Kép

A Diego elköltözött a vasútállomás közelébe. Mit is ismerhettek arra? A bölcsöde, a szakmunkásképző felé, ahol a Dr. Tókos gyerekdoki rendel.

I.
ilduska

Sziasztok!Szilvi most olv.visszább,hogy a telet Ti is kint töltöttétek Dorkával.Hát Mi is!!!Hóban,esőben,örökké.A Ti Dorkátok mennyi idős?A Mienk 15hónapos múlt,egy igazi"isten csapás".Szerencsére Orsink már 11éves lesz,így Õ is besegít,mivel min.2emberes a csajszi.Valaki kapott mostanában 15hónapos oltást?Tényleg borzasztó?Mi a véleményetek Dr.Tókosról?Nekünk Õt ajánlották itteni ismerőseink.Üdv.:Gabi

petergabi

Sziasztok!
Petergabi!
Szia sorstárs! Dorka sokáig nem volt hajlandó benn alaudni, ill. max. 1/2 órát, utána meg nyűgizett 1000-rel. Még szerencse, hogy Judit barátnőm Gáborja is ilyen "jó" alvó volt, így legalább jókat dumcsiztunk, ők meg jókat durmoltak.
Időnként én is úgy érzem, hogy 1 kisördögöm született 1,5 éve! :-))
Nekünk nem okozott komolyabb gondot a 15 hós oltás, azt leszámítva, hogy kicsit zizi lett azon a héten.
Tókos a szomszédunk, szerintem nagyon aranyos és jó doki!
Üdv.
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Sziasztok!Szilvi:a Dorkádnak mi a "rendes"neve?Dóra v.Dorottya?Amúgy nekem is szimpi volt a doki,sajnos már 2hét után szükségünk volt rá,jött a taknyosodás.Tetszik az is,hogy homeopátiával is foglalkozik.Sokkal rugalmasabb,mint a pesti orvosunk.Dorkának van tesója?Merre laktok Ti?Üdv.:Gabi

petergabi

Sziasztok!

Gabi! Csupa jót hallottam a Tókos dokiról, egyszer voltunk nála az ügyeleten és nagyon szimpatikus volt. Asszem az interneten is lehet írni neki.
Nálunk is van ám Dorka, ő már 4 éves lesz, visszaemlékezve nem volt gond a 15 hós oltás.

Szilvi! Jövő szept-ben visszamész dolgozni v. még nem? Tesót terveztek?

Üdv. I.
ilduska

Sziasztok!
Gabi!
Dorkánkat hivatalosan Szarka Dorottya Lucának anyakönyvezték. A Bánomi ltp.en lakunk, és Dorka egyke. (Asszem az is marad, ha sok olyan nap jön, mint a tegnapi. :-)
Ildus!
Egyelőre az a terv, hogy visszamegyek, már puhítom a főnökömet. :-)) Kicsit hiányoznak a gyerekek, a munka viszont nagyon nem.
De ha Apánknak sikerül kimennie Németországba dolgozni, akkor maradok itthon Dorka 3 éves koráig.
Szép estét!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Sziasztok.
Szilvi, a bababoltokat betajoltam, Diegot is.
Dr. Tokos, mivel nemreg jottunk, ot ajanlottak nekunk is. Elmentunk hozza, nekem normasilnak tunt. Nem akadt ki, hogy a szopis babanak most eppen nem ugrik a sulya. Azt mondta, nem sapadt, eszik, mozog, ok. Orultem, hogy van homeop. rendelese. A baratnomek egy nohoz jarnak, allitolag nagyon jo, de a modora...kioktato, stb.Ti este vagytok? Benezek akkor.
Sziasztok, jo hetveget.
Rahel
rahel

Rahel,
elég jó bababizományi van a Petőfi u-ban, nem érdemes mindenből újat venni.
Mi is Tókoshoz járunk és nagyon kedveljük Kép
jamina

Sziasztok!
Szijjja Jamina!
1000 éve...
Rahel!
Szerintem az a nő Cselényi dr.nő lehet, asszem még ő foglalkozik homeopátiával.
Szép hétvégét!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Szia Szilvi Kép
Már nem nagyon babanetezem, szinte alig maradt ismerős, mindenki elmegy máshová.
Jól vagytok? Kép
jamina

Szia Jamina!
Köszi, mi jól vagyunk. Bár jön Dorka szemfoga (4 is egyszerre), de azért megvagyunk.
Én is ritkán jövök már, a chaten már én sem voltam 1 ideje. Csak ide kukkantgatok be, hiszen itt MI vagyunk.
Ti hogy vagytok? Merre sétálgattok ebben a szép nyárutóban?
Üdv. Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Szia Szilvi,
csetre már nem járok, onnan is kikoptak az ismerősök Kép , meg esténként már elég ritkán kapcsolom be a gépet, amikor ott az igazi pörgés van.

Mi is jól vagyunk, Ádi már középsős, márciustól Szaffi is ovis lesz, én meg megyek vissza dolgozni.
Mi leginkább az udvaron szoktunk ,,legelni", ott ki tudják magukat tombolni, homokoznak, meg motoroznak, ilyesmi Kép

Zsuzsi
jamina

Teszek be képet:
Kép
jamina

Sziasztok!Szilvi:mi is sokáig egykében gondolkoztunk/10év/,de egyszer csak megfogant Dorkánk és hálát adok a jóistennek,hogy így alakult!Szerintem 1-2 év és átértékeled,annyira gyorsan felnőnek és ez szőrnyű!Ilduska:bocsi nem láttam,hogy Te is Dorkás vagy.Nem is gondoltam,hogy ilyen sokan vannak.Nálatok is Dorottya?Nálunk igen,annyira szép név ez,szerintem.Tókos ügyben megnyugodtam,jövő héten Õ oltja a cseppemet.Nagyon fogom utálni.Amúgy a kórház gyerekrésze milyen?Hallotatok róla?Remélem még nem tapasztalátok meg.Nálunk mindig fennforgás van,olyan,mint egy szélvész.Tókos szerint gyanus,hogy hiperaktivitás áll fent.Erről estleg van valakinek infója?Üdv.:Gabi

petergabi

Sziasztok!
Jamina!
Jesszusom! Mekkora már Szaffi és Ádi! Gyorsan repül az idő!
Petergabi!
Igazad lehet, mert pénteken az egyik barátnőméknél voltunk, ott 3 gyerek van, és olyan szépek! A legkisebb (Verus) Dorkával egyidős. Nagyon jól elvoltak ők is, meg mi is! Hihi..
Szép estét!
Szilvi
Ui: Anyaaról tud valaki valamit?

Kép
Kép
deerszilvi

Lányok,
a Máltain most szerdán 9:30-tól baba-mama klub lesz, Rózsa Ibolya szoptatási tanácsadó fogja tartani.
Gyertek el, babával vagy anélkül, pocakkal vagy nélküle is Kép

Zsuzsi
jamina

Szia, mi keszulunk, mar voltunk. Nagyon jo volt.
Rahel
rahel

Sziasztok,
De jó, hogy egyre többen vagyunk.

Gabi,
sok sikert az oltáshoz, mi is megyünk 2 hét múlva a 2 hósra. Remélem jól viseli majd a fiatalúr. Fürcsinél néztem tegnap a BCG-t, amit a kórházban kapott, már elég jól dudorodik.

Miből gondolja a Tókos h. hiperaktív a Dorkátok? Miket csinál? Mert a gyerekek, amúgy is nagyon mozgékonyak, állandóan meg sem állnak. Nem lehet, h. csak jól érzi magát és egy igazi, belevaló csajszi? Kép

Jamina,
nagyon aranyosak a gyerkőcök! Ti is sokat jártok a máltaira ugye? Olyan ismerősek nekem a gyermekeid. Kép Ádi melyik oviba jár?

Holnap jön mindenki reggel a játszira?
Jó lenne találkozni!

Üdv. I.
ilduska

Ilduska,
nem hiszem, hogy minket láttál, mi nagyon ritkán járunk a Máltaira, ugyanis mi Csolnokon lakunk Kép
jamina

Sziasztok!Ilduska:A Tókos azt mondta,hogy sok apró jel van.Kérdezgetett az alvásról/sokat forog v.nyugiban alszik/,mennyire lehet lefoglalni/az Õ korában max.4-5 perc egyszerre/ meg ilyesmi,de nagyobb korában ezt ki lehet majd vizsgáltatni.Egyébként néha komolyan Ön és közveszélyes.Nincs olyan nap,hogy ne kapna újabb harci sérülést./6hónaposan már sebészeti ügyeleten voltunk,mert leesett a pelenkázóról,pedig még forogni sem tudott/Igaz,teljesen mindegy a korkép,mivel álltalában enyhe nyugtatót adnak Nekik.Na abból nem kérünk,köszi.Az az egy nyugtat,hogy állítólag sok köztük a zseni,nagyon magas IQ-val.Hát tömören ennyit tudunk,majd az idő megoldja.Ettől függetlenül csúcsszuper,nagyon okos kiscsajszi.Kicsi fiadat hogy hívják?Üdv.:Gabi

petergabi

Sziasztok,
Kapar a torkom... Kép éjjel már éreztem, h. valami nem oké, reggelre teljesen berekedtem.Kép Így nem megyünk ma a játszira délelőtt. Nagyon-nagyon remélem, h. a baba nem kapja el!!!

Jamina, hát pedig meggyőződésem volt, h. láttalak már Titeket. Kép

Gabi, minden gyerek ilyen mozgékony, nem? Legalábbis szerintem, éjszaka is sokat forognak. Én is mindig a radiátor alatt ébredtem kiskoromban Kép A mi Dorcink is rendszerint leesik az ágyról, mindezt most már úgy csinálja, hogy nem kívül, mert ott nem tud - vettünk az ágyára leesésgátló deszkát (v. mi a neve Kép ) -, hanem belül, eltolja az ágyat a faltól és úgy... Kép
Nem csodálom, h. nem akarjátok a nyugtatót!! Kicsi gyereknek nem is kell az ilyesmi! Most figyelnetek kell, h. miket csinál, hogyan alszik? Mit mondott a doki, hogy hány éves korára dől el a dolog?
Hallottam már hiperaktív gyerekről, a férjem nagymamája mesélte, hogy a szomszéd kisfiú hiperaktív, különleges iskolába is járatják. Ha érdekel érdeklődöm, h. miben nyilvánul ez meg nála.
A kis mókusarcút Kép Donátnak hívják.

I.
ilduska

Sziasztok!

Nagyjából átfutottam az oldalt.
Az én nőgyógyászom is dr, Orgoványi, és nagyon jó orvosnak tartom. Sajnos nekem elég sok problámám van a gyerekvállalással (sok vetélés, illetve volt meddőségi kezelésem is), és nagyon jó szakember, és nem utolsó sorban EMBER, így nagybetűvel. Ha végre lesz tesója a kisfiamnak, biztos, hogy nála fogok szülni.
Nagy dokiról én jót nem tudok mondani, a legelső vetélésemnél bent hagyott a műtét során egy placenta darabot, aminek elég súlyos méh és petefészek gyulladás lett a kövekezménye.

A mi gyerekorvosunk Bednárik doktornő, őt is csak ajánlani tudom.

Most mennem kell, majd többször benézek, látom végre feléledt a topik Kép

Kép
Kép
Kép
ecsv

Kedves esztergomi anyukak, koszonok minden infot az orvosokrol, sokat segit, hogy az ember kicsit tajekozodjon. Mi ket honapja vagyunk itt. Szoval, meg szokni kell. A pici szokta meg a leghamarabb, hiszen olyan korban jottunk, amikor meg nem nagyon viselte meg.
Rahel
rahel

Sziasztok!
De jóóó, hogy gyarapodott a létszám!
http://web.tvnetwork.hu/~pszifodor/hiperaktiv.htm
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20040913nema.html
Ecsv!
Szióóóó! 1000 éve... Hogy vagytok?
Szép estét Mindenkinek!
Ilduska!
Gyors gyógyulást kívánok!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Sziasztok,
mi voltunk tegnap a Máltain Kép Következő alkalommal a szoptatási nehézségek, majd utána a nagyobb gyerekek szoptatása +hozzátáplálás lesz a téma.
jamina

Sziasztok!
Jamina!
Jövő héten megpróbálunk lemenni. De már annyiszor elterveztem, aztán mindig közbejött valami. :-((
Szép estét!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Sziasztok!
Szilvi, köszi kérdésed, jól vagyunk. Kornél már nagyfiú Kép Kistesója sajna még nincs, de ez hosszú történet Kép
Ti jól vagytok?

Kép
Kép
Kép
ecsv

Jaminának akartam írni, hogy szépek a gyerkőcök Kép Szaffi igazi hajasbaba Kép

Kép
Kép
Kép
ecsv

Ecsv, köszi Kép
Ti is kezdidek tavasszal az ovit? vagy majd csak jövőre?
jamina

Szia Ecsv!
Olyan régen beszéltünk, annyi minden történt nálunk is. Tudsz képet felrakni vagy küldeni Kornélról? Olyan kiváncsi vagyok, milyen nagy már!
Dorka is igazi nagylány lett! Kis makrancos Kata!
Üdv.
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Sziasztok!Deerszilvi:Köszi az elküldött internetes oldalakat/hiperaktív/.Én még ennyire nem mentem bele a dologba,előre nem stresszelem magam.Beleolvastam az oldalakba,hát elég rémísztő?!De az a jó,hogy tudnak róla és ha jó helyre megy az ember,akkor még segteni is tudnak.Üdv.:Gabi

petergabi

Szia Petergabi!
Nagyon szívesen. Találtam még 1 csomót. Ha gondolod, szívesen elküldöm. Nekem meg az tetszik, hogy mielőtt a szülő magát hibáztatná, leírják, hogy ez nem szülőtől függ. Gyanítom, a mi Dorkánk is valami ilyesmi lesz. Mert amiket leírtál, az ránk is áll.
Szép napot Mindenkinek!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi

Sziasztok,

Szilvi, jót tett a jókívánságod, már nem kapar a torkom, a hangom még rossz egy kicsit, remélem holnapra már az is meggyógyul. Kép

Gabi, még nem néztem meg az oldalt, amit a Szilvi írt, de igyexem elolvasni. Megkérdeztem a férjem, h. mit tud arról a fiúról, akit írtam. Azt mondta, hogy ő nemcsak mozgékony, hanem nagy információéhséggel és felfogóképességgel rendelkezik, már oviban írt, könyvet olvasott, tudott egy csomó dolgot. Majd, ha megyünk a dédihez megkérdezem tőle is, arra is kíváncsi vagyok, h. most mi van a gyerekkel.

Szerdán mi is megpróbálunk elmenni az előadásra.

Üdv. I.
ilduska

Sziasztok!Köszi ezt a sok infót.Ilduska érdekes amit írsz,a szomszéd gyerkőcről.Dorkánk is iszonyatosan érdeklődő,rengeteg mindent megfigyel és legközelebb magától csinálja,pl.:egyszer elötte tisztítottam a tusolónk üvegét,másnak kivette a Clint,oda vitte a tusolóhoz és még sziszegett is hozzá,ahogy utánozott.Vagy megfigyelte,hogy ha megyünk a boltba,akkor visszük a babakocsi táskáját is magunkkal,ha szólok Neki,hogy megyünk máris hozza.Számomra ez annyira döbbenetes,nem emlékszem,hogy Orsim ennyire "figyelt"volna 15hónapos korában.Lehet,hogy eltúlzom,de nekem ez hihetetlen.Üdv.:Gabi

petergabi

Sziasztok!

Jamina, úgy néz ki, hogy megy Kornél tavasztól, sajna. Elvileg szeptembertől akartam, de nem úgy alakul az életünk, úgy néz ki.
Szilvi, a netre nem szívesen rakok képet, de majd küldök emilben.

Kép
Kép
Kép
ecsv

Lányok, nem most szerdán lesz a következő babaklub, hanem november 2.szerdáján -minden hónapban egyszer van, a 2.szerdán Kép

Ecsv,
és mész vissza dolgozni? Olvastam imitt-amott, mi van Veletek, sok kitartást és erőt kívánok.
Mi is megyünk oviba márciustól (khm, szóval nem mi, csak Szaffi Kép ), én már januártól szerettem volna, de a jegyző újabban nagyon szigorúan veszi, hogy csak a 3. életév betöltése után. Eddig nem volt ilyen gond, 1-2 hónappal hamarabb simán be lehetett adni :-/
Aztán megyek vissza Pestre dolgozni.

Szép napot mindenkinek!
jamina

Jamina, nem tudom mi lesz. A munkahelyemre nem vesznek vissza, így tavasszal munkahelyet kell majd keresnem, hacsak nem közben megtörténik A CSODA ;)
Amúgy itt is a 3. életév betöltése után lehet, és Kornél március közepén lesz 3.

Kép
Kép
Kép
ecsv

Ja. és köszi a jókívánságokat Kép

Kép
Kép
Kép
ecsv

Sziasztok, jó reggelt!

Gondoltam megtöröm a jeget és ebben a reggeli hidegben próbálom felolvasztani a billentyűhöz fagyott ujjainkat, hátha mozogni kezdenek és kerül hozzászólás ide. Kép

Hogy vagytok?
Mi egy kicsit náthásak vagyunk. Nem tudom mi van a levegőben, de Dorka tiszta nyügi. Õ, aki még este 10-kor is jól bírja, tegnap 7, azaz hét órakor ment aludni. Hüm.

Jamina, köszi az infót, akkor nov. 2. Kép

I.
ilduska

Akkor nov 9., Ilduska Kép A hónap 2.szerdája Kép
jamina

hehe Kép kössssz Jamina!
Én csak ránéztem és mivel nov. 2. szerda, így már el is könyveltem arra a napra. Hát... én is szó-képben tanultam olvasni Kép
ilduska

Ecsv,
és milyen munkát szeretnél? Sose lehet tudni, hátha épp tudna közülünk vki segíteni Kép
jamina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?