2003.12.19 00:35
Szerző: Anonymous
Tavaly novemberben szültem a doktor úrnál. Kismamáktól tájékozódtam melyik kórház lenne a legmegfelelőbb, az orvost pedig a neten leírt vélemények alapján választottam. Nála döntöttem, mert azt írták róla nem a pénzre utazik. Ezt tapasztaltam is.
A terhesgondozás alatt maradéktalan odafigyelést tanúsítottak, vérnyomás- és vizelet ellenőrzés, a kötelező vizsgálatok eredményeinek átbeszélése rendszeres volt, addig maradtam, amíg voltak kérdéseim, türelmesen várt, átgondolhattam mindent, nem dobott ki. A mobilszámán is bármikor kérdezhettem, tanácsért személyesen többször voltam a rendelésén (első baba).
Amikor elkezdett szivárogni a magzatvíz még rendelt. Este 10 órakor kérte, hogy beszéljünk újra, mert nem voltak fájásaim. Megbeszéltük a reggeli találkozót, de hajnalban már erősödtek a fájások és bementünk.
Felhívták őt is. Amíg nézték a szívhangot ott ült mellettem és a vizsgálatot is kíméletesebben végezte, mint az ügyeletes orvos.
Bekötötték az epidurális érzéstelenítőt, hátha a baba szívhangja egyenletesebbé válik, hátha csak magzati stressz. Sajnos később se lett jobb, ekkor 3 másik orvos, szülésznő is bejött, és arra jutottak, jobb lesz császározni, nehogy a babának baja legyen. Azt gondolták, esetleg a köldökzsinór rátekeredett.
"Szerencsére" csak túl rövid volt, hogy be tudjon illeszkedni a feje és egy édes kis manót emeltek ki a hasamból.
Aznap és a következő nap is többször benézett hozzám, még a szoptatást is "ellenőrizte".
Nagyon kedves volt, pedig nem tudtam nagy összeget fizetni neki, sőt az aneszteziológusnak is ő előlegezte meg a pénzt.
Azóta kétszer voltam nála, még a kartont nem is látta, de a teljes nevemet tudta, sőt a szülés részleteire is emlékezett, arra is, hogy kisfiam született.
Biztos, hogy nem tud nemet mondani, ha valaki nála akar szülni, nekem se tette. Nem hiszem, hogy a pénz motiválta volna.
Nagyon rossz érzés, hogy ez a dolog megtörténhetett, sőt a hozzátartozóknak hatalmas fájdalom. Egy teljeskörű, független vizsgálat mellett vagyok, amit azért a többi kórházban is megtehetnének, ugyanis sok rémtörténetet hallottam már.
Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült.
Az én véleményem teljesen pozitív róla.
Jó egészséget minden mamának és babának!