Detty:
Kérdeztél a hozzátáplálásról, hogy milyen gyümit adok Pannának, meg hogy miként is kezdtem hozzá.
Mivel nálunk a cél egy evés mihamarabbi kiváltása volt, ezért én evés előtt adtam a gyümit, és azért délelőtt, mert így több idő van figyelni, hogy okoz-e gondot neki.
Én alma préslevével kezdtem, üvegreszelőn legyilkoltam egy édes almát (nemtom mi a fajtája, zöldalma megsárgulva, tehát teljesen megérve
), az átnyomkodtam egy szűrőn, aztán meg átöntöttem egy szűrőre tett gézlapon.
Kb 2 teáskanálnyit nyalattam vele, nagyon bejött neki, de nem mertem többet adni. Másnap már nem vacakoltam ennyit az előkészítéssel, alma bele a turmixgépbe, aztán 1x átszűrve. Benyomta a felét...
Aztán minden nap annyit adtam innentől neki, amennyit szívesen megevett, és utána megkínáltam táppal, és legvégül mindig vízzel is.
4-5 napig kapta az almapépet (inkább több lé és kevesebb rost - volt az arány).
Ezután jött első körben (almával keverve először mindegyik, aztán meg egymással is tetszőleges kombinációkban) sütőtök, krumpli, ősz- és sárgabarack.
Aztán répa, szilva, körte, cékla.
Aztán meg zöldborsó, gesztenye, cukkini.
A banán és a paradicsom keresztallergia-gyanús nálunk, úgyhogy még várok a bevezetéssel.
Ami frissen és megbízható helyről beszerezhető, azt mindig én csinálom neki, meggy és szilva volt a fagyasztóban... de pl őszibarackot ilyenkor honnan szüljek?! - hát azt üvegeset kap.
Nem csinálok nagy faksznit belőle, inkább egyen üvegeset, ami bevizsgált minőségű, mint istentudja-milyen-szerel-kezelt "friss gyümölcsöt".
Mivel eléggé szorulásos, tehát barack, v szilva, v körte KELL hogy legyen a napi menüben, különben gond lesz a kakival.
de ezt minden gyereknél ki kell tapasztalni, hogy mi fogja őt és mi nem...
Hát most így hirtelen ennyi, de ha konkrét kérdésed, van, szívesen válaszolok rá - ha tudok
Zsuzsi:
Mi is küzdünk a ringatás-nélküli-elalvással. Több kevesebb siker van, van olyan nap, hogy csak ölben hajlandó elaludni és van, hogy jelzi h álmos, 2 percig ringatom, még félig éber mikor beteszem az ágyába, ott még bambul pár percig , aztán bealszik...
Az tuti, hogy ha az arcát/szemét dörzsöli, vagy a fejét fúrja bele ami alatta/előtte van, akkor már álmos.
Ásítani csak ébredéskor szokott, úgyhogy erre nem alapozhatok
Ma pl kicsit beletettem az új kocsijába, hogy szokja, tologattam a lakásban 5 percig, aztán egyszer csak befordult a "fal felé" és bevágta a szunyát (a szokásos 20 percre).