Sziasztok,
Na én teljesen új vagyok itt, sőt bármilyen fórumon egyáltalán
19 hetes vagyok, Zuglóban lakunk és úgy tűnik, az Uzsokiban fogunk szülni a férjemmel. 37 éves létemre (a férjem 41) ez az első baba, úgyhogy most tájékozódunk a dolgokról- tiszta jó, hogy vannak ilyen fórumok
Engem leginkább ez a választott szülész téma izgat legjobban, mert ez az a pont, amiben nem nagyon tudunk dűlőre jutni a férjemmel, az idő meg sajna halad. Én ellenzem, hogy valakit „felbéreljünk”- sokba kerül, fizetünk elég TB-t, nem biztos, hogy beér, meg különben is, igaz, fontos a bizalmi kapcsolat, de nekem az nem nagy bizalom, ha valaki csak a pénzemért néz rám szépen L A férjem viszont biztos akar lenni abban, hogy ha valami gáz van, jó kezekbe kerülök, tehát inkább tejeljünk. Szóval, ti mit tudtok arról, hogy hogyan bánnak az Uzsokiban azzal, aki „csak” ügyeletben szült? Meg szerintetek az anyukák mekkora részének van ilyen választott szülésze? Tiszta nehéz kinyomozni, a védőnők is mást mondanak, egyik „hazabeszél”, a másik nem, szóval nem tudok kiigazodni.
Mindenesetre én is tudok azért hozzátenni a dolgokhoz- elolvasgattam egy- két fórumot, de teljesen csak ezt, úgyhogy összeírogattam a témákat, amiket itt megpendítettetek és amihez tudok lőni valamit:
Az Uzsokiban nincs kismamatorna most és kismamajóga se, mert felújítanak valami épületet. Találtam egy kismamatornát a régi MÁV kórházban, az is járhat oda, aki nem ott szül, hétfőn és szerdán van kettőtől, de őket nem lehet telefonon elérni, hogy megkérdezzünk esetleg valamit, úgyhogy én hétfőn csak úgy odamegyek, azt nem tudom, hogy fizetős-e.
Most szerdán lesz szülés felkészítő, arra megyek, de nem tudjátok, kinél lehet időpontot egyeztetni szülőszobalátogatásra, ha a felkészítő után nem tudunk menni? A férjem sokáig dolgozik, jobb lenne egy másik nap, de felhívtam azt a számot, ami a honlapon van, ott csak azt mondták, hogy azon nem lehet, mert az előkészítő egy konferenciateremben van, ott meg nincs telefon (egyébként fogalmam sincs, ki vette fel, nem mutatkozott be, de elmondta, hogy ő hogy szült J )
Azt is hallottam, hogy ha olyan kórházba vonulunk be szülni, ahova területileg nem tartozunk, akkor, ha nem egyértelműen indult meg a szülés, elküldenek a területibe, de ha egyértelműen megindult, akkor nem. Vagy, ha nagyon egy másikban akarunk szülni, akkor be kell jelentkezni egy olyan lakcímre, ahova a kórház tartozik és akkor mehet- vagy tejelni egy magándokinak addig is.
Van még párkapcsolatfejlesztő, jóga meg minden egyéb jó az Aktív Szülés programban az Aranytízben, óránként kell fizetni, meg kicsit messze is van, de valószínű megéri, elég jó szakemberek tartják állítólag.
Dokikról: én a Lukácsot ismerem, az elején hozzá jártam a Herminára, meg most Uh-ra, nem bírom a stílusát, soha nem szülnék nála, lehet, hogy szuper kompetens, de szerintem bunkó és nulla módon tud kommunikálni, ezentúl a múltkor teljesen lehordott, amiért vissza mertem kérdezni, hogy akkor tuti-e, hogy kisfiú? Tisztára megszégyenített, hogy mit képzelek, hogy ő nem mond biztosat? Úgy éreztem magam mint az általános iskolában, mikor égettek az osztály előtt. Most a Mecsérhez járok az Őrsre, nála eddig egyszer voltam, nagyon udvarias, tisztelettudó, eddig bejön, remélem, ezután is.
A Baross utcai klinikáról azt hallottam, hogy szakmailag jó, de nagy a tömegnyomor, mert sokan jönnek vidékről is.
Valaki írta (még nem tudtam megjegyezni a neveket, bocs), hogy be kell jelenteni a munkahelyén a terhességet hivatalosan- én úgy tudom, hogy nem kell, és nem is kérhetik számon, nem kérdezhetik meg, akkor se, ha láthatólag nő a hasad, és elég ha az ember a közvetlen főnökének megpendíti. Terhesség miatt nem rúghatnak ki, túlórára nem kötelezhetnek, és nem várhatják, hogy a lakhelyedtől eltérő helyre járj dolgozni.
Most egyelőre ennyi, megyek csinálok vacsit, különben nem vagyok ilyen grafomán, csak így elsőre összegyűjtöttem
Jó hétvégét nektek és jó gömbölyödést
Heni