Timesz,
1. kismamának
-kórházba: valamilyen melltartó tuti kell, ha akarsz vegyél szoptatósat, én simát használtam, azt se kell levenni, elég ha a kosarat felhúzod. Hálóing (pizsi elöl nyitható felsővel) is kell, gombolós legyen cicinél. Intim betét: vagy inkontinencia betét, vagy éjszakai ultra hiper hosszú szárnyas long extra nedvszívós mert folyik a cucc rendesen, és vigyél bátran belőle 2 csomaggal. Mellbimbóra krém: Isten áldása, a neve Garmastan, csak ilyet vegyél, komoly segítség mikor a könnyed csordul mert a sebes mellbimbódra rosszul harapott a baba. Bimbóvédőt felejtsd el, melltartóbetét kell, mellszívó jó ha van, tejserkentő tea nem árthat, WCpapír kell.
-szülés utánra: tejgyűjtő kagylónak nem látom értelmét, tejet meg nem a kórházban fogsz fagyasztani, az otthonra kell (a steril zacsi). Gátsebem nem volt, nem tudom kell-e rá krém.
2. Babáknak:
-etetéshez: egy darab cumisüveg sem kell, üveg vastag falú kisméretű pohár helyette. Játszócumi sem kell, így egyetlen tartozék sem ezekhez. Frottír előkét vigyél ha akarsz, de praktikusabb a textil pelus. Az összes sterilizáló és ételmelegítő is elhagyható bátran, a cicidben steril és épp elég meleg az anyatej.
-babakozmetikumok: olajat nem használtunk, fürdetőkenőcs receptet kapsz, eleinte azt érdemes használni, popsikrém receptet is kapsz, eleinte jobb a gyógyszertári. Hintőpor funkcióját nem értem, sosem használtuk. Kiskád, fültisztító pálcika kell, körömolló kell, hajkefénk nem volt (hajunk se eleinte) lázmérő kell, pelenka fontos.
Babamérleggel csak stresszeled magad, 2 hetente havonta leméri neked a védőnő (gyerekorvos) is. Légzésfigyelő egészséges újszülöttnek felesleges, bébiőrző csak akkor ha nagy a lakás (több szintes ház) párásító a törölköző a radiátoron, azért pénzt ne adj. Éjjeli fény... fene tudja, nekünk nem volt. Törlőkendő kell, kádállvány se rossz, csúszásgátlónk, fürcsikesztyűnk nem volt, vízhőmérőnek tökéletes a könyököd és alkarod, orrszívó kell, köldöktapaszt semmi esetre, a köldökcsonknak szabadon kell maradnia!!! Pelenkatartó vödörnek tökéletes a 200forintos fedeles(!) vödör.
-öltözet:zokni nem kell ha talpas rugit adsz rá. Textilpelus elég 10. A többiből én picivel kevesebbet vennék méretenként, mert elképesztően gyorsan nőnek, de végülis ez a szám sem erősen túlzó...
Ágynemű kimerülhet a lepedőben ha hálózsákban alszik, esetleg pléd betakarni ha annyira hideg van.
Pólyát mi szerettük, egyszerűbb felvenni, van akinek nem tetszik, szerintem praktikus eleinte. Tutyi kisbabára???
Minek? Bundazsák jó sétához a babkocsiba. A kétfunkciós plédet meg a harántlepedőt nem tudom mi, a babanyugtató báránybőr messze túlzásnak tűnik, nekünk nem volt. Nacit, harisnyát vegyél ha akarsz, úgyis menet közben derül ki kellett-e.
Ez szigorúan az én véleményem, a saját tapasztalataim alapján!!!
Cseriani is biztos leírja a sajátját, nem kell csodálkozni ha különbözni fog, sőt évek múlva ha majd te véleményezel egy ilyen listát, az is más lesz mint bármelyikünké.