Új privát üzeneted érkezett!

Én is itt vagyok. :) Figyellek titeket.

Tünde
tucsinke

Sziasztok!:)
Bocsánat,hogy pár napig nem voltam,de szabadságoltam magam!:)
Elnézést,hogy senkinek nem válaszoltam,igyekszem pótolni!
Tucsinke,Röné üdv. közöttünk!:)
Ma hallottam,hogy egyes kolléganőknek és kollégáknak sem tetszik,hogy írok Nektek!:) Azthiszem féltékenyek :D
Úgyhogy lehet,hogy lecsukatnak vagy megköveznek!:)
Azért nem szeretnélek Benneteket cserben hagyni,még gondolkodom,hogy milyen formában maradhatok Veletek!:)

Üdv. Gólyanéni :D
szuleszno1

Sziasztok!

Gólyanéni: Kinek nem tetszik hogy írsz nekünk? És ki tudja hogy ki vagy? Mi (szerintem mindenki nevében mondhatom) örülünk hogy vagy egy Gólyanénink! :)

Küld ide azokat akiknek nem tetszik aztán Irgum-burgum lesz nekik!

Na hát!

Manka! Mi van veled? Hogy vagy?

Szia Tucsike! Hogy vagytok?

Tündi
Kép
Kép
trundike

Sziasztok!
Fehérváron,hogy müködik miután megszületett a babu egész nap velem van vagy éjjelre elviszik? :)
s. zsófia

Szia Zsófi!
Én úgy tudom hogy éjjelre elviszik. Hagynak pihenni :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Szia Tündi!
Köszi! A kislányom most lessz 14 hó és nem fehv. született.
Öt csak szopira hozták ki.
Még az elején vagyok csak a 8 hét de ha minden jól alakul ö fehv. fog születni.
Zsófi
s. zsófia

Zsófi!

Bocsánat rosszul tudtam. Végig az anyukával lehet a pici, de ha kéred éjjelre elviszik.
Megkérdeztem szakavatott anyukákat :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Sziasztok!

Trundike! Köszi jól vagyunk, főleg hogy már az AFP eredményem is jó lett. Ja és hogy kiderüt a kislányom mellé egy kisfiút hozz a gólya. :)

Én is úgy tudom hogy ha akarjátok éjszakára elviszik a babát ha pihenni akartok a kórházban.

Gólyanéni!
Ne is foglalkozz velük, mindig lesz aki féltékeny és gonoszkodik.
:x

Remélem mindenki jól van és élvezi a babavárás örömeit.

Tünde
tucsinke

Lányok! Kérdésem lenne!

Szóval. Védőnő 04.18-án vár a doki 04.28-n. A védőnő azt mondta hogy kell AFP (???) beutalót kapnom, most össze vagyok keverve., Akkor előbb menjek a dokihoz és kérdezzem meg hogy tud-e beutalót írni, vagy menjek védőnőhöz és utána dokihoz, de mi van ha a doki nemtud beutalót írni? Akkor el kell mennem a CSNK-ba egy dokihoz, de akkor miért menjek egy hétre rá az én dokimhoz?
Nem értem. Most mi legyen???

HELP!!! :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Ja! És egy kis poén:
Ha megígérem, hogy hiányozni fogsz elmész?
Ha elhagysz veled mehetek?
Muszáj megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?
Amikor megszülettem, annyira meglepődtem, hogy másfél évig meg se szólaltam.

:)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Trundike!

Az AFP-re a beutalót a doki írja. Ha magánrendelésre jársz, akkor keresd meg mikor a kórházban rendel. Vagy próbáld meg megíratni egy másik nőgyógyásszal.

Tünde
tucsinke

Tünde, tessék írni is, nem csak leskelődni!! :lol:
Ha mindenki csak figyel, nem lesz nagy forgalom továbbra sem ebben a topikban.

AFP beutalót, ahogy Tünde is írta, az orvos adja. Nekem hamarosan meg fogja a védőnő nézni a vércukromat is, de legalább megúszom a terheléses vizsgálatot.

Senki nem volt még terhestornán? Vagy esetleg terhesjóga??

Rönééé

Kép
röné

Jó reggelt!

Röné: Én még nem voltam egyiken sem. 12 hétig nem mozoghatok pedig sajnos egyre csak nő a hátsóm, már kezdem magam utálni pedig eszküszöm hogy nem eszem sokat. Lehet hogy elkezdem magam kicsit éheztetni hátha. Ennyit számít hogy letettem a cigit?
Ez nem fair.

Na mindegy. 12 héttől majd tervezem a terhestornát mindenképp, mindenki dícséri. :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Kérdés!

Tud valaki nekem olyan szakembert aki össze tudna állítani egy normális étrendet amivel egészségesen fogyni is lehet?
Azt hiszem segítség kell, mert ha bedepressziózók az nagyobb baj lesz. :(

Tündi
Kép
Kép
trundike

Sziasztok!

Rönéé
A terhestornán már én is gondolkodtam állítólag van is itt Móron is.
A vércukor értéked remélem jó lesz. Én már 12. hét óta diabetológiára járok. Az első terhességemnél is végig jártam. A cukorterhelés nagyon felnyomja az értékemet. A tömény 2 dl cukor elég durva.
:x Igaz amióta diétázok 5 kilót fogytam, de igazából volt miből. A kislányomnál is kellett diétáznom és csak 10 kilót híztam. Pedig ott még nem is fogytam az elején. Riógattak hogy nagy babám lesz és csak 3050g volt mikor megszületett. Ha valakinek esetleg lesz a cukorral gondja, szívesen segítek.

Trundike
Most inkább ne akarj fogyni. Egyél sok gyümit és zöldséget. Ha egy kicsit odafigyelsz nem fogsz sokat hízni. Jön a nyár és a sok gyümölcs. Alig várom a görögdinnye időszakot.

Látjátok most nem csak lesek, hanem írtam is bőven. :lol:

Tünde
tucsinke

Hali!

Igen de mióta nem dohányzom azóta csak jönnek a kilók. Nem nassizok komolyan!
Depis leszek emiatt és az nagyon nem lesz jó.
Te milyen diétával tudtál fogyni?
Azt is hallottam hogy a babának kell némi szénhidrát szóval nem jó ha egyáltalán nem eszek szénhidrátot.
Akkor mi a csudát csináljak?

Tündi
Kép
Kép
trundike

Szia Trundike!

Hát én 180 grammos diétán vagyok. Elég kevés szénhidrátot ehetek. Főleg főzeléket kell ennem. Húst hússal. Tojás, sajt. Kerülnöm kell a kenyeret, tésztát, rizst. Ja és sok zöldséget és gyümölcsöt kell ennem.
Napi 5-6 étkezésre lebontva. Mondjuk nekem mérnem is kell a cukrom.

Ha neked nincs gondod, nyugodtan be lehet iktatni egy kis csokit délután. Én uzsira kinder tejszeletet szoktam néha enni.

Nekem például most át kellett állnom a rendes kávéra, mert a 3 az 1 ben kávéban elég magas a szénhidrát tartalom és jól megemeli a cukrom. Bár igazából napi 3 erős kávét is ihatnák, mert nagyon alacsony a vérnyomásom.

Tünde
tucsinke

Ja és ha tudsz be kell vezetni valami mozgást.

Nekem ez nem volt probléma, mert az örökmozgó lányom mellett nem nagyon van időm pihenni, na meg leülni. :lol:
tucsinke

Szia!

Köszi! Igyekszem kerülni a szénhidrátot. Eddig reggeliztem ebédeltem és hat előtt szolidan vacsiztam.
Este ha akartam valamit az is csak mondjuk egy zöldalma volt.
Délután csoki? Attól félek egy falat valami finiből és már +2 kg.
Ez nem normális ugye?

Mozogni nekem nem lehet még, mert volt egy kis bibi a 6 hét körül.

Tündi
Kép
Kép
trundike

Azért egyél valamennyi szénhidrátot, mert az sem jó ha teljesen kihagyod. Zöld almát többször is ehetsz. Savanyúkat pedig kiló számra lehet zabálni. :lol:

Egy falat csokitól nem fogsz 2 kilót hízni.

A séta is mozgásnak számít. :P
tucsinke

Tucsike!

Köszönöm a jótancásokat, igyekszem betartani.
Mondjuk jó lenne ha viszonylag hamar látható lenne az eredmény is mert akkor szívesebben csinálja az ember.

Jól kipanaszkodtam magam :)

Szóval mi is az eredeti téma? :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Úgy tűnik szegény Gólyanéninket elzavarták :(

Tündi
Kép
Kép
trundike

Sziasztok Lányok!:) Szia Trundike!:)
Dehogy zavartak el,nem hagyom én olyan könnyen magamat! :lol:
Majd akinek nem tetszik,nem jön ide,vagy félig becsukja a szemét!:)
Továbbra is segítek majd Nektek!:)
Üdv. Gólyanéni :D
szuleszno1

Gólyanéni!!!!
Voltam Dokinál és küldtem privit!!!!:(
bende

Sziasztok!

Ki hogy van? :) Üdv Gólyanéni! :)

Én felhívtam a védőnénimet és azt mondta menjek 28-án dokihoz majd utána hívjam fel. Jó mert még vérvételre sem mentem el. A második babánál tiszta "trehány" kismama lettem. Barninál mindent azonnal időben megcsináltam.
Harmadiknál a kutyus hozza majd a cumit? :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Bende: Remélem nincs gond!!!

Tündi
Kép
Kép
trundike

Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Sziasztok!

Nem tudjátok anno volt róla szó,hogy ha nem az ügyeletesnél akarsz szülni hanem a fogadotnál akkor fizetni kell a kórháznak.
Ez így van??? :?:
s. zsófia

szaisztok

Én is visszatértem, a nővéremék megszálltak minket 4 gyereke van + az enyém az már 5. irtó nagy kupit tudnak csinálni, és sokat esznek. De imádom őket, nyithatnák magán ovit.
Sajnos a hőm leesett de még nem jött meg, majd a következő hónapban újra megpróbáljuk nem adjuk fel!
phpBB: Kép

S.Dóra
borz

Szia Trundike!
Aranyos vagy, hogy így ismeretlenül is aggódsz értünk. A 23. hétben járunk és 3 hét különbséggel két orvos is átlagosnál több magzatvizet állapított meg. Én pedig paramami vagyok. A bqabó úgy rugdos, hogy takarón keresztül is látszik, élvezi a nagyobb helyet... Hát ennyi. Próbálok megnyugodni.
bende

Sziasztok!

Bende: Ne aggódj ha a doktor sem aggódik. Nem aggódik ugye? Lehet hogy valamivel több de ezek szerint nem vészesen. Mindenki paramami :)
Gratula picihez, és remélem Gólyanéni(nk) is meg tudott nyugtatni.

Dóra: Az nagyonklasz ha ennyien vannak. Tudnak rosszalkodni de olyan szöveget is le tudnak vágni hogy csak na. :)
A második babához ezer drukk :)

Zsófi: Volt arról szó hogy kórháznak (is :) ) kell fizetni ekkor, de nem vezették be, én legalábbis így tudom.

Tündi
Kép
Kép
trundike

Tündi, a diéta ilyenkor tényleg nem ajánlott, ha mégis mindenáron szeretnél vele próbálkozni, keress valami dietetikust, aki segít neked, hogy mit hogy szabad, illetve nem szabad. Egyetértek Tündével, a séta nem kerül semmibe, nem megerőltető és még ki is tud az ember kapcsolni. Jó tempós séta, és máris teszel valamit a fittségedért. Meg ha a dokidnak nincs ellenvetése, akkor kb. a 16. héttől már nyugodtan megpróbálhatod a kismamatornát!

Én alapban elég édes szájú vagyok, és sokat szoktam nassolni.. Most viszont szerencsére egyáltalán nem kívánom az édeset, és általában akkor eszem, amikor tényleg éhes vagyok. Ennek meg is van az eredménye, mert még nem híztam semmit, sőt az elején lement néhány kg., ami nem ártott, mert még így is van rajtam bőven..

Dóra, nagyon vidám lehet nálatok az élet, ha ilyen sok kislurkó van!

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

4.babáját váró kismama vagyok,a 40.hét utolsó napján.kissé elkeseredetten,mert sajnos a manocskám nem akar kibujni.A méhszájam 2 ujjnyira nyitva van,de a josló fájásokon kivül semmi.... :cry: Esetleg drága szülésznönk tudna ajánlani valami praktikát,mivel tudnám egy kicsit elösegiteni a megindulását?Nagyon várom bárki segitö válaszát!
Gyemant44
gyemant44

Szép vasárnap estét mindenkinek!:)
Gyémánt!Privi ment!:)
Üdv. Mindenkinek!Gólyanéni! :D
szuleszno1

Gólyanéni!
Még pénteken reggel írtam Neked privit. Kérlek majd válaszolj rá!
Köszönöm!
bende

Szia Bende!:)
Megkaptam az üzit,hamarosan írok!:)
Szióka!Gólyanéni :D
szuleszno1

Sziasztok.3napja késik az amúgy rendszeresen megjövő mensim,teszt negatív,nem fáj semmim. :shock: Na erre varrjatok gombot! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Szia Sarmon!

Mielőtt összejött a kismanó, nekem 3 hétig késett a mensim és mégsem voltam terhes. Ráadásul mikor pedig terhess lettem 6. héten mutatta ki előszőr a teszt a babót.

Ma voltam ultrahangon. Csetényi doki volt. Nekem nagyon szimpinek tünt. "sztárdoki" lévén. :)

Gólyanéni!

Hogy vagy?

Tündi, Rönéé jól vagytok.

Tünde
tucsinke

Sziasztok!

Tündi! Köszi az érdeklődést jól vagyok csak fáj egy kicsit a pocim. Kemény vagy feszül nem tudom. Magne B6-ot szedem de semmi hatása egyelőre.
És milyen volt az UH?

Most sietnem kell vasalni babárét meg háznézőbe... Este majd bekukkantok :)

Sziasztok!

Tündi
Kép
Kép
trundike

Köszönöm az érdeklődést,jól vagyok!:)
Sarmon,reméljük már a kistesó miatt késik!:) A teszt még nem mutatja ki,majd kb 2. hét múlva!DE nagyon szorítok,hogy kismami legyél!:)
Lányok!:)
Nagyon sok privit írtatok!:) Azt hiszem ma végre mindenkinek válaszoltam,keressétek a privik között! :D
Ha Valakit kifelejtettem,szóljon kérem és ezer bocsánat! :oops: :shock:
További szép napot Nektek!:)
Üdv.: Gólyanéni :D
szuleszno1

Jajj csajok,hát remélem a bébi miatt nem jön meg a havim.Hujjujj,most aztán izgulhatunk apussal! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Na most ugrott be mit akartam kérdezni tőletek,hátha valaki tudja a választ!!! :lol: Első gyermekemmel 2 évig GYED-en voltam,mire épp megszületett a második,aztán azzal is gyeden voltam 2 évig most meg gyesen,DE(!)szept.21-től lejár a gyes is és ugyebár ha terhes leszek addigra elmehetek táppénzre,majd a 3.gyermek megszületése után megint kihasználhatom a két évig járó gyedet???Táppénz alatt kirúghatnak a munkahelyemről?Aki tud légyszi segitsen,pussz. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

flacsikriszti köszike a gyors privit!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Ma valahogy dőlnek belőlem a kérdések... :oops: Úgy olvasom itt-ott van Szfváron a Sziget utcában 4D ultrahang?Ki mit tud erről?A vizsgálat minőségéről,áráról,kinek milyen tapasztalata van,és hogy mikor érdemes elmenni,hogy minden rendellenességet ki lehessen zárni,na és mennyi idővel előre kell bejelentkezni? :D

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Az UH-n minden oké volt. Szépen nővőgetünk.

Sarmon!

Remélem én is a baba miatt késik. :lol:

A 4D engem is érdekelne. Mert utoljára 3 éve voltam és biztos változtak az árak, na meg a rendszer.
Azt tudom hogy a 23. és a 32. hét között érdemes menni. Mert akkor lehet jó felvételeket készíteni. Anno 1 hónappal előbb be kellett jelentkezni.

Tünde
tucsinke

Sziasztok

Végre én is tudok valakinek segíteni!
A 4 –D ultrahang szuper cd-t kell vinni és videó kazit arra felvesznek kb. 20 percet, a cd-re képeket raknak, nekünk tele van a lakás a Bibi 20. heti ultrahangos képeivel , és a 28.héten is voltunk akkor tudtuk meg biztosra, hogy kislány. A doki nagyon profi a gép szuper. A 20.-héten nekem tutira mondta hogy egészséges a baba. +a korházi dokikkal ellentétben Ő pontosan megmondta mikor fog megszületni. A bejelentkezés változó valamikor csak 1 hetet kell várni valamikor 1 hónapot.
Viszont nálam is helyzet van, nem jött meg mér 3 napja késik, a hasam görcsölget, rosszul vagyok a hústól és a kávétól ,az egész napos hányingerről nem is beszélve. Tesztelni még nem merek félek a csalódástól.

S.Dóra
borz

az árat ne tudom 2 éve 7.000ft volt most biztos több már, de megéri!!!!!!!!

S.Dóra
borz

DVD-re még nem írnak náluk?
tucsinke

Megtaláltam a honlapjukat.

10.000.- Ft, de nem tudom hogy mit tartalmazz.
tucsinke

Sziasztok csajok! Én tavaj novemberben voltam a Sziget utcába 4d-en,10000ft-ot fizettünk tíz percért,de dvd-t kaptunk róla :!: NAGYON SZUPER AZ EGÉSZ ÉS MEGÉRI A PÉNZT :!: üDV:kRISZTI

Kép
flacsikriszti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?