Névtelen 2003 Március 21 péntek - 13h 51:
Jó megfigyelõ vagy, valóban jobban ráérek mint az átlag. És valóban sokat írok, de én a valóságban is bõbeszédû vagyok.
Ciki-e a babanetren írni? Egy egész picit már a kérdéssel minõsíted a babanetes fórumot. Én évek óta sok idõ töltök a neten, és több fórumot is "használok", így van némi tapasztalatom.
Nem ciki a babanet, kicsit olyan mint egy idõutazás, a topicok hangulata, a fórumozók problémái, a virtuális és a való világ között itt még meglévõ feszültségek, az igazán kezdõ felhasználók, mind-mind a három-négy évvel ezelõtti magyar internet hangulatát idézi.
Ráadásul a szinte egynemû közösség, néha olyan mint egy lánykollégium, egy lánykollégium minden jó és rossz oldalával.
Viszont már évek óta nem tapasztaltam a neten olyan megnyilatkozásokat mint itt. Például autós fórumokon elképzelhetetlen, hogy ilyen stílusban beszólogassanak mondjuk egy huszonmilliós Range Rover tulajdonosának, csak azért, mert mondjuk a többség nem engedhet meg magának néhányszázezernél drágább lehasznált autót.
Attól tartok, hogy ez jó edzés nekem, a késõbbi homokozó szélén ücsörgésekhez. Eddig azt hittem, hogy a társasági kutyasétáltatás analógiájára mûködik majd a babasétáltatás is, de félek tõle, hogy a babanet csak ízelítõ a játszótéri intrikákból.
Itt a babaneten van vagy harminc kórháznak saját topicja. Borzalamas esetekrõl írnak néhányan, akiket a többség együttes erõvel lehurrog, mondván, hogy csak egyedi esetrõl van szó, és nem szabad általánosítani, de azért abban egyetértenek, hogy sajnos normális, hogy málik a vakolat, hogy reggel hatkor csörgeti a hõmérõt a nõvér, hogy lopnak a takarítók, hogy órákat kell várni a laborra, hogy ezt-azt nem vesznek észre az ultrhangon, hogy az ügyeletes orvos elfelejt szólni a választott dokinak, szülésznõ nem a megbeszéltek szerint jár el, hogy a koszt rossz, hogy akkor is megteáztatják a babát, ha az anya tiltakozik, hogy ha elfogy nem használnak popsikenõcsöt, hogy unott undorral foglalkoznak az anyával csakúgy mint a babával stb stb, tehát ez mind normális, és persze az eltervezett szülés sem lett olyan élmény, mint gondolták, de hát, a lényeg, hogy élménynek azért így is élmény, és a következõt is itt szülik, mert máshol se jobb.
Ehhez képest itt egy topic, amelybe ír egy olyan apuka(! - apuka, már ez önmagában milyen perverzió!) aki mindennel meg volt elégedve, és nem azért, mert maximálisan megalkuvó, hanem mert minden úgy történt, ahogy ezt a megelõzõ hónapokban leendõ szülõként eltervezték.
Egy olyan topic, ahol nincsenek rémtörténetek, ahol olyan körülményekrõl számol be valaki, ami csak az "Álmaink kórháza" topicban, vagy valahol a Nyugat és a Mesék határmezsgyéjén létezik, persze nem teljesen, mert ugye a hazatántorgó disszidensek és a hálivúdifilmek is tóditanak egy kicsit.
Ezért ez az apuka nem létezhet, mert nem és kész!
Mert ugye, vagy nem férfi, vagy nem apuka, vagy mind a kettõ nem, és õ igazából a Telki Magánklinika marketingese, és itt keresi a kórház potenciális vevõkörét...
Pedig csak arról volt szó, hogy leírom, hogy milyen volt Telkiben szülNÜNK, és esetleg válaszolok érdeklõdõknek.
Láthatóan nincs túl nagy igény rá. Néhány levelet váltottam olyanokkal is, akik ide nem írnak, remélem, ki tudtam elégíteni kiváncsiságukat, és ha Telki mellett döntöttek legalább olyan jól érezték/érzik magukat mint mi annakidején.
A többiek, akik itt hápognak meg hõbörögnek remek szórakozást nyújtanak, írok négy sort, és jön rá hat névtelen válasz - ki tudja hányan írják?
Lehet ugrani!
kedves_nevtelen_apuka@alfred.hu