2004.01.20 14:34
Szerző: doki
Sziasztok!Azt hiszem, végre sikerül nekem is írnom. Eddig technikai okok miatt nem sikerült.Én 2002-ben szültem a BM. KH-ban. Elvileg a Zilahi dr-hez jártam gondozásra, de végül a Gerencsér vezette le a szülést, mivel a Zilahi pont érettségi talin volt vidéken. Nem is tudom melyik orvossal kezdjem: A gondozásokon a Zilahi teljesen normális volt, nem vizsgálgatott feleslegesen, nem rohant, de érződött a rutin, és az, hogy férfi. Ezt nem úgy értem, mielőtt bárki félreértené, hogy úgy vizsgált, hanem, a babát nem úgy kezelte, pl. ultrahangon, hogy "jaj, de cuki, ott a kezecskéje stb., hanem, hogy ott a gerince, veséje rendben stb. Szóval, olyan hűvös volt, mint egy férfi. Legalábbis ezt ennek tudom be. Meg, ami még nagyon rosszul esett nála, hogy az AFP eredményem nem lett túl jó(0, 67), bár ő először a 18. héten csak annyit mondott(vagy talán nem is ő, henem az Andi,a, a védőnő), hogy ok az eredmény. Aztán, amikor a 22. héten felkerestem a körzeti védőnőt, az meg jól rámijesztett, hogy ez az eredmény nem is olyan jó, és, hogy voltam e genetikai vizygálaton stb. Mikor a Zilahi kérdeztem, megint hűvösen elkezdte mondani, hogy orvosilag mit jelent ez az eredmény(gyakorlatilag semmit), és hogy ő nem tudja most garantálni, hogy egészséges-e a gyerek, csak, majd, ha már megszületett. Kb. ennyit fogtam fel belőle akkor, amit mondott, és közben arra gondoltam, úr isten, én ennél az orvosnál fogok szülni. Hát végül mégsem nála szültem.(megjegyzem, azóta is, 21 hónapos a kisfiam a Zilahihoz járok, minden vizsgálatnál rendes, soha egy vizsgálat sem fáj nála, sőt mióta szültem, már viccelődik is a Zilahi, és sokat segített a szülés után is).Tehát végül a Gerencsérnél szültem. Előtte már gyakorlatilag az összes orvost ismertem látásból, mert a szülés előtt 2x be kellett feküdnöm a terhesség vége felé, mert begörcsölt a hasam(jóslófájások?!). A Gerencsérről ekkor ott a többi lánytól azt hallottam, hogy a Domi jobb keze, és 70.000-et kér a szüléséért.EZ EGY HÜLYESÉG!A szülés: én 16 órán kersztül kínlódtam, nem tágulta egyáltalán, csak fájtam, a labda tök jó, a férjem, anyukám bent lehettek, és nagyon jó volt, hogy bent voltak, kaptam közben vite inni,izomba fájdalomcsillapítót(ami szerintem egyáltalán nem használ), oxytocin, és volt burokrepesztés is, ja meg jó sok kézzel tágítás. A gerencsér nagyon nyugodt, felkészült volt, kedves. Igazából nem tudok rosszat mondani róla, mégis nekem a szülés életem egyik legrosszabb enléke volt. Mindig arra gondolok, hogy talán a Zilahi nem hagyott volna ennyit kínlódni. A Gerencsér szerint a baba, meg én is bírtam, úgyhogy azért hagyott. Én második szülésnél tuti, hogy úgy kezdem, hogy EDA, ha nem megy császár. Bár lehet, hogy akkor meg azt fogom megbánni. De ezt a kézzel tágítást mégegyszer nem akarom!A szülésznő is nagyon aranyos volt(alacsony, szőke). A csecsmősök szörnyűek, néhány kivételével)Na, most ennyi, mert most írok először, és még el sem hiszem, hogy jó így az üzenet elküldése, vagy nem. Árakról is írhatok, ha érdekel valakit.