Aranyhold, Nikcsi,
Részben egyetértek és sok mindenben hasonló nekem is a meglátásom. Annát én is a PIC-ről hoztam haza. Szerintem a sterilizálásnak, nem sterilizálásnak semmi köze a PIC-ről vagy sima csecsemőosztályról való hazahozatalnak.
Az én sterilizálásom abban áll, hogy egyszer egy nap minden cucc zutty bele a hidegster. oldatban,(de csak ami az etetéshez szükséges) ez azért alakult így ki, mert csak 7 hétig volt anyatejem, (mert egy családi tragédia miatt elapadt) és a tápszeres kaja elkészítéséhez úgy olvastam/hallottam és mostmár megszoktam, hogy kell. Én ettől nyugodtabb vagyok, bár tudom, hogy nem ezen múlik sok minden.
most off leszek, ezért mindenkitől bocs:
Ami a roma (ez a hivatalos elnevezés, főleg egy nyilvános fórumban) lakosságot érinti velük kapcsolatban amit írtál kissé tévhit, vannak szociológiai és eü. tanulmányok is, amelyek nem ezt támasztják alá. Velük kapcsolatban ez rögzült, hogy "szívósabbak," de csak azért mert mondjuk kevésbé szűrik őket (nem vesznek részt a különböző eü. szűréseken, a róluk készült eü. statisztika is hiányosabb és demográfiai és szoc. tanulmányok is inkább az életmódjukkal kapcsolatosak) mint a nem roma lakosságot, de mondjuk pl. róluk köztudomású, hogy igen nagy százalékuknak laktóz intoleranciájuk van ( de ez amúgy a délszláv lakosság egy részére is igaz).
Félreértés ne essék nem védeni akarom őket erre ott vannak a megfelelő fórumok (pl. Kaltenbach Jenő) de azt gondolom ezt azért nem árt róluk tudni.
Mucus,
Én is így szárítok, mert legalább párásítja a nedves ruci az amúgy is nagyon száraz lakásunkat.
Kika