Új privát üzeneted érkezett!

Mucus
A másikba írtam Neked, az 1. fontos lenne!
nikcsi

Ezt a 38 fokot én sem tudtam. Akkor én azért szenvedek meg minden náthával, mert nekem sem megy 37,8 fölé, de ha már eddig is elér, akkor is a halálomon vagyok. Azért nem bánnám, ha Matyi nem ijesztgetne 38 fölötti lázzal! Nálatok mikor fordult elő ilyen magas?
aranyhold

Aranyhold: Zsomával 7 hósan volt fogtól 39,4 a csúcs. Balunál meg ez 1,5 éves kora körül volt. De ők gyorsan lázasodnak, mint Cas férje.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Az új/használt kisruhákat hány fokon lehet kimosni? És mindig mindent kivasalni utána? Nincs is vasalóm...
nikcsi

Cory,
Szia itt is.Kép
Én úgy tudom és így is csinálom, hogy ha a hő este már 37,7-37,8 akkor adok egy fél germicid c-t mert éjjelre ez csak felmegy és ne az éjszaka kellős közepére alakuljon ki magasabb láz ill esetleges lázgörcs.

Nikcsi,
Bodykat(ha használt volt) 50 fok és pici florasept a mosogépbe, de a rugikat soha nem mostam 50 fokban 30 vagy 40 ben mostam.
Az új bodykat 30-40 fokban is elég mosni.
Én mindent vasalok, de a rugikat ha plüss akkor azokat nem.
Kika
kika

Ja és elfelejtettem. Láz esetén mindig hívom a doki nénit, mert úgyebár én para anya vagyokKép
Kika
kika

Köszi Kika!
nikcsi

Én mindent 30-40 fokon mosok, folyékony ariellel és vagy fehér cocolinoval, vagy fehér lenorral öblítek, és soha semmit nem vasaltam/vasalok. Nekem ugyan van vasalóm, de utálok vasalni.
aranyhold

Aranyhold
Jaj, de jó! Már megijedtem, hogy én leszek ilyen "hanyag", hogy nem sterilizálok mindent ezer százalékosan... Amúgy valahol van vasaló csak nem vagyunk jóban. Nem tudom használni! Kép Amúgy a gyerekorvos sincs a minden egyes dologot sterilizáljunk mellett. Na ezt érted? Ő is azt mondja, hogy ha lerakom a kanapéra a gyereket, annak a kárpítja sincs sterilizálva...
nikcsi

Muszáj, hogy a babák találkozzanak egy kis kosszal is, mert jót tesz az immunrendszerüknek! Én ugye a PIC-ről hoztam haza Matyit, és mégsem sterilizáltunk mindent. Legyen egyszerűen tiszta, és kész. És eddig semmi baja nem lett (kopp-kopp). Anyu szokta mondani, hogy az utcán a mocsokban felnőtt cigánygyerekek egészségesebbek, mint akiket még a széltől is óvnak.
aranyhold

Nikcsi

Ténleg nem kell mindent sterilizálni, a ruhákat sem kell kifőzni ,meg hasonlók.
A vasalás az egyben fertőtlenít is, de ha nem vasalsz, akkor sem lesz semmi gáz.
Én csak azért vasaltam néha, mert úgy jobban tetszettek a kis rucik, mintha gyűrött lett volna.
Amikor meg még nem csúszott mászott, ill. nem koszolt ennyi ruhát mint most, akkor este csak egyszerűen pici mosószeres vízben kiöblítettem a bodyt és a rugit, és másnapra megszáradt a radiátoron. Ez azért is volt jó, mert kicsit párásította a levegőt. Piciknél ez fontos!!!! Annyi ruhát úgy sem vesz az ember, hogy egy teljes adagra való összegyűljön a mosógépbe.

A lázzal kapcsolatban még annyit, hogy azt majd mindenki maga fogja meg tapasztalni, hogy a gyerekének milyen hirtelen megy föl a láza, és a szerint tudja majd a lázcsillapítót is adagolni.
Én csak 38-nál adom.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Teljesen igaza van anyukádnak Aranyhold! Sőt azok a gyerekek igazán szívosak!
nikcsi

Aranyhold, Nikcsi,Kép

Részben egyetértek és sok mindenben hasonló nekem is a meglátásom. Annát én is a PIC-ről hoztam haza. Szerintem a sterilizálásnak, nem sterilizálásnak semmi köze a PIC-ről vagy sima csecsemőosztályról való hazahozatalnak.
Az én sterilizálásom abban áll, hogy egyszer egy nap minden cucc zutty bele a hidegster. oldatban,(de csak ami az etetéshez szükséges) ez azért alakult így ki, mert csak 7 hétig volt anyatejem, (mert egy családi tragédia miatt elapadt) és a tápszeres kaja elkészítéséhez úgy olvastam/hallottam és mostmár megszoktam, hogy kell. Én ettől nyugodtabb vagyok, bár tudom, hogy nem ezen múlik sok minden.

most off leszek, ezért mindenkitől bocs:
Ami a roma (ez a hivatalos elnevezés, főleg egy nyilvános fórumban) lakosságot érinti velük kapcsolatban amit írtál kissé tévhit, vannak szociológiai és eü. tanulmányok is, amelyek nem ezt támasztják alá. Velük kapcsolatban ez rögzült, hogy "szívósabbak," de csak azért mert mondjuk kevésbé szűrik őket (nem vesznek részt a különböző eü. szűréseken, a róluk készült eü. statisztika is hiányosabb és demográfiai és szoc. tanulmányok is inkább az életmódjukkal kapcsolatosak) mint a nem roma lakosságot, de mondjuk pl. róluk köztudomású, hogy igen nagy százalékuknak laktóz intoleranciájuk van ( de ez amúgy a délszláv lakosság egy részére is igaz).
Félreértés ne essék nem védeni akarom őket erre ott vannak a megfelelő fórumok (pl. Kaltenbach Jenő) de azt gondolom ezt azért nem árt róluk tudni.

Mucus,
Én is így szárítok, mert legalább párásítja a nedves ruci az amúgy is nagyon száraz lakásunkat.Kép

Kika
kika

Aranyhold
A fehér Lenor nem okozott gondot Matyi bőrének?
(Én is raktam egy kicsit a mosógépbe, amikor kimostam a kisruhákat, amiket kaptam... Erre pont most olvastam a Kismamában, hogy nem nagyon ajánlott az öblítőszer használata a picúroknál az első 6 hétben.)

Anyukák
Külön mossátok a baba ruháit a tiétektől?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Én először fehéz cocolinot használtam, de azt mondják a fehér lenor külön babáknak készült, és a kórházi ajándékcsomagban is volt ebből termékminta. De vissza fogok térni a cocolinora, annak jobban tetszik az illata, és magunknak úgyis azt használom. Egyiknél sem tapasztaltam semmit Matyi bőrén.

Én külön mosom Matyi ruháit, de a szennyestartóban együtt tárolom a mienkkel.
aranyhold

Cas,
Külön tárolom és külön is mosom a ruhákat, de a gyerek ruhákon belül i külön mosom a bodykat és a rugikat és külön egy program ami mindig 60 fokos a kajás pelusoknak, kifogónak, törülközőknek.
Semmi öblítőt nem használok, sőt én azt hallottam, hogy kb. 6-7 hónapos korban szokott bőrreakció jelentkezni a manóknál ha allergiás vmelyik a mosóporra és akkor kell a Tomi-ra áttérni. Anna pár nap és hat hónapos lesz, eddig nem tapasztaltam ilyet.
K
kika

Aranyhold!

A fehér Coccolino is babáknak való, rá is van írva, hogy sensitive.
Én is azzal kezdtem, de amióta más a csomagolása (fél éve még kocka alakú volt), úgy érzem az illata is más lett. Ezt már csak akkor venni észre, ha már száraz a ruha. Ez az új illat nem jött be.

Egyébként a mi csomagunkban Silan volt. Nem rég bontottam csak fel, és annyira megtetszett, hogy erre tértem át.

Cas
a rucikat én is külön mostam eleinte. De ez is olyan dolog, hogy nem szabad túlzásokba esni. Egy 10-12 hónapos gyereknek a ruháit már nyugodtan moshatod a tiétekkel. Én már rég nem különítek. Max ha a miénkbe valamelyik koszosabb, vagy pl. a fehérneműket előtte egy kicsit beáztatom. Elvégre egy család, egyforma baktériumok...
A mosószert illetően, mint ahogy azt nálatok mondtam is, a védőnők is inkább a folyékonyat ajánlják.

mucus
Tm

Sziasztok!

Én is bekapcsolódom egy kicsit ebbe a steriles témába. Kép Mi is külön mossuk a ruhákat, de én nem vasalom. Azt mondta a védőnő még anno anyunak, hogy totál felesleges, mert ahova beteszem, az sem steril, és abban a pillanatban, ahogy beteszi a szekrénybe, már annyi is a vasalásnak. Egyébként szerintem sem baj, ha a babák kapnak egy kis "piszkot"...mennyit fognak még. És annál rosszabb lesz, ha most nem szereznek egy kis immunitást. Persze nálunk is minden tiszta, meg állandóan kezet mosunk (már halál ki van száradva a bőrünk) Kép, de azért nem visszük túlzásba. Viszont azt nem tudom, hogy, ha néha cumiból etetem (néha rámjön, hogy fejek egy kis tejet) akkor a cumis üveget elég elmosni, vagy ki kell főzni újra. Csak azért kérdezem, mert én nem nagyon merem a poharait, kanalait mosószerrel mosni, és nem akarom, hogy szájpenészt kapjon. Ti, hogy csináljátok?

Puszi mindenkinek!

Zsófi
mzsx

Köszi a mosás-tippeket mindenkinek!

Kika
Miért más a Tomi, hogy arra kell áttérni? És a sima porra v. folyékonyra? (Én por Persilt használok, bár már Mucus javaslatára elhatároztam, hogy a babaruhákhoz szerzek be folyékonyat belőle... A Tomival az volt a tapasztalatom, hogy nem nagyon hozta ki a foltokat, se a por, se a folyadék.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Állítólag a Tomi nem allergizál, én még nem próbáltam, csak a védőnő azt mondta, ha allergia jön a Persil és az Ariel megyKép és jön a Tomi.

Zsófi,
Én minden etetéshez használatos cumis üveget, cumit, kanalat stbstb. egyszer egy nap beledobok fél órára a hideg ster, folyadékba. Chiccho hideg ster. foyladék egy liter ára kerül kb. 1200 Ft-ba és nagyon sokáig elég. A tetején lévő mérőkupak jelzi, hogy mi az adagolás. Amúgy a játszó cumiját( tudom most sokan megbotránkoznak, hogy van cumija) is beszoktam dobni sterilizálni.
A tápszer miatt alakult ez ki mármint a sterilizálás, annál is inkább mivel én egy napra elegendő tápi adagot elkészítek és a hütőben tárolom, de a főzelék evéshez és a gyümihez haszálatos cuccokat is sterilizálom naponta egyszer.
A kifőzés is jó, bár nagyon sok cuccot pl. a szilikonos termékek egy részére rá is van írva, hogy csak hideg sterilizálást lehet alkalmazni.
K
kika

Zsófi,Kép
nagyon aranyosak a pasik odaátKépKép
Kika
kika

Sziasztok!

Hát lehet, hgoy én nagyon galád anya vagyok, de én csak egyetlen egyszer mostam külön a fiúk ruháit, a legelső alkalommal, és akkor ki is vasaltam őket (na, jó, be kell vallanom, nem én voltam egyik esetben sem), és ezzel vége. Azóta együtt mosom a mieinkkel őket és nem is vasalok semmit. Ja, mi Tomi mosóport és változó mikor milyen öblítőt.

cory

cory
Budapest

A folyékonyt azért tartják jobbnak, mert a szemcsés benne maradhat a ruha szálaiban. Én a mienknek is régóta folyékonyt használok, mert mi elég sok sötét holmit hordunk, és még a miénkben is bennemaradt ha kicsit jobban megpakoltam a mosógépet.

Jó ez a baba-mama csomag. A miénkben por ariel volt! :-) A bioponnak van egy nagyon jó folyékony mosószere, aloe-t is tartalmaz. Én legközelebb azt tervezem hogy veszek. Előtte nálunk is tomi volt, de a Maltofer foltokat nem hozta ki a ruhákból. Megjegyzem az ariel sem hozza ki, akkor meg tök mindegy, nem fizetek érte annyit.

Én az elején kifőztem a dolgokat, amikor eszembe jutott, hogy már régen volt, de már jó ideje csak elmosom jó forró mosogatós vízben, forró vízzel alaposan elöblítem és kész. Már egyáltalán nem főzök semmit, hideg steril folyadékom meg nem is volt soha. A kórházi büdös volt, legalábbis nekem, így maradtam otthon a kifőzésnél. Amúgy mi szopizunk, de minden nap fejek egyszer legalább, kell a gyógyszereket beadni, és a fejőt sem sterilizálom, csak elmosom.

Ja és miért baj a cumi? Nekünk is van, és még használni is szoktuk! :-)
aranyhold

Aranyhold!

Én a folyékony Biopont használom, csak a kéket. Nekem nagyon jól bevállt, tényleg próbáld ki.

Szerintem semmivel sem tud többet az Ariel vagy a Persil. Csak az ára lényegesen több.
Az meg nem mindegy, amikor ilyen sokat kell mosni.

Kika
cumi még nálunk is van az elalváshoz. Semmi gáz nincs ezzel!!!!

mucus
Tm

Én is az Aloe Verás (zöld) folyékony Biopont használom a gyereknek. Ez is dermatológiailag tesztelt mint a babás öblítők. Egyébként a Coccolinóban, hogy szakszerűen mondjam a kationos felületaktív hatóanyag csak 5-15%, míg a Lenorban és a Silanban 15-30%. Én ezért választottam a Coccolinót.
A mi doki nénink azt mondta bőven elég a 40 fok a ruháknak. Ha foltos, kakis a ruha, öntök a foltra egy kis folyékony Vanisht és úgy rakom be a mosógépbe. Eddig mindig bevált.
myra

Myra! Nagyon szakszerűen tájékozódtál a mosószerek esetében. Köszi! Akkor visszatérek a cocolinohoz, a lenort meg elhasználom a miénkre.

Mucus! Hát tényleg nem mindegy az ár, az ariel egy vagyonba kerül!
aranyhold

Sziasztok!

Ezt aztán jól kiveséztétek! Köszi! Tök megnyugodtam, hogy nem én leszek az egyedüli, aki nem fog vasalni... Kép

Mosóporok: annó valamit a Henkelbe dolgozott a párom (hazajött és mintha a mosógépből vettem volna ki az egész hapsit) és mondta, hogy nem is tudom melyik mosóport a Henkel csinál, de nincs feltűntetve rajta. Akkor meg is néztem az árkülönbséget és a fele volt! Szóval szerintem már egyáltalán nem adódik az árból való többet tudás! Most hétvégén kellett fogkrémet venni, az amodentet néztem 159,- és már rajta van a signál embléma is. A signál fogkrémek 300,- körül voltak...
Én a folyékony tescos mosogélt is leteszteltem és nem vettem észre semmi rosszat! Öblítőt silant használok!

Chicco hideg sterilizáló: óbudán a kenguruba 1390,- volt, minimanóba 1350,-, corába 1190,- (itt vettük meg). Na ennyit az én piackutatásomról!
nikcsi

Most jut eszembe: újabb témát dobok be: használtok fülpiszkát (mármint a babának)? És a biztonságit?
nikcsi

Nikcsi: én használok, de nem a fülükbe, az öntisztul. LEginkább az elején lévő köldökcsonk kezelést... csináltam azzal, mert nem tudok hozzáérni a vattához.
cory

cory
Budapest

Nikcsi,
A tescoban most amíg a baba hetek tartanak 999,-FtKép
Kika
kika

Cory
Köszi! Csak mert egy listán szerepel, hogy kell a babának biztonsági fülpiszkát venni. Párom meglátta és azt mondta, avval csak jobban betuszkoljuk...

Kika
A mosógélre gondolsz? Igen febr. 1-ig van az akció, amúgy eddig amikor vettem se volt drágább! Kép
nikcsi

Nikcsi,
Nem én a Chicco hideg sterilizálóra gondoltam.Kép
K
kika

Kika
De az nincs az akciós újságba! És amikor kimentünk (szerdán) nem is volt a babás akciós dolgok között... Kép
nikcsi

Nikcsi,
Az akciós újságban hiába kerestem én is valóban nincs benne, amúgy a Váci útiban nincs is, csak a Fogarasi Tescoban. Ott még múlt szombaton egy raklapnyi volt, és nem igen vitte rajtam kívül a kutya semKép Amúgy én momentán nagyon utálom a tescot.Kép Soha semmit nem ott találok meg ahova ki van írva, a vásárlók össze-vissza rakják a meg nem akart venni de jól megnézett cuccokat ja és arról már nem is beszélek, hogy a baba holmik között találtam már félig megrágott kiflit és félig megivott johurtot.Kép
K
kika

Nikcsi,
Ja és az eladók áru helyismeretéről és módoráról már nem is beszélek.Kép
K
kika

Kika
Akkor itt a gond! Mi a váci útiba voltunk, amúgy a budaörsibe szoktunk menni (anya, anyós látogatás után)... Na ha már Te vettél, akkor mennyi volt? Kíváncsivá tettél!
nikcsi

Nikcsi,
Annak az árát írtam le.Kép 999,-Ft.
K
kika

Ja tényleg, bocsi! Csak azért, mert egyből kinyitottam az újságot és tényleg annyi volt a tesco mosógél, és én egyből arra gondoltam!
nikcsi

Én használok fülcicát, de nem biztonságit, most éppen Profis van. Hát érdekesen öntisztul Matyi füle, mindig tiszta trutyi. Bele nem nyúlok, de a külső részeket olajos fülcicával úgy hetente kipucolom. Az orrához is szoktam, ha előre jön egy nagy trutyi, azt kipiszkálom vele.
aranyhold

Úgy döntöttem, inkább mégis kimosom újra a rucikat, vettem is folyékony biopont, amit Myra is írt, és abban fogom öblítő nélkül. Így legalább megnyugszik a lelkem. Kép (És valszeg ki is vasalom őket... ezt a túlbuzgóságot! Kép)
Viszont voltam a Kenguruban a Bécsi úton, és ott is lehet kapni Tetra pelenkát.

Nikcsi
Én is elcsábultam a 990-es 2 kis bodyra, persze kékben. Kép És olyan édes dolgok voltak még, csak sajnos hó vége van... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Kika,
a fiam már 3,5 éves és folyékonyan beszél. Ezért tud szólni, hogy mikor hideg a hu˝tôfürdô. Valszeg a tiéd is fog beszélni késôbb.

Láz: a láz a test egyik öngyógyító folyamata, ezért én nem csillapítom ész nélkül, hanem csak kordában tartom. 38 fok alatt figyelni kell, 38 felett típustól függôen kezelni kell. Pl. Vilmos láza perceken belül az egekbe tud szökni, ezért nála nagyon résen kell lenni.

Novemberben amikor skarlátos volt, kb 1 óra alatt, amíg megjártuk a dokit, 38,2-rôl 40,7 lett 1 antipiretikus(!) kuppal a popsijában . Gyorsan kellett cselekedni: kád, hu˝tôfürdô, szenvedés.

Priznic: ha hiszitek, ha nem, a következô történt nálunk: Vilmos hányós-fosós virussal, rengeteg kúppal, de a láza csak nem megy le. Éjjel, félálomban a fáradságtól (mármint ô volt hulla fáradt) nem volt szívünk beültetni a kádba. Csak a kezemben volt hajlandó ellenni.
Mi legyen? Priznic. Oké, de annyira forró volt a gyerek, hogy az apjával felváltva csavartuk be vizes törölközôbe, mert a kis teste teljesen felfu˝tötte a törcsiket. Van fülhômérônk és 5 percenként mértük a lázát. észrevettük, hogy amikor az én kezemben van, akkor valamennyit lemegy a hômérséklete, amikor az apjáéban van, akkor semmit, vagy még fel is megy egy kicsit!!!
Hangsúlyozom, nálam is és az apjánál is ugyanazzal a módszerrel hu˝töttünk. És akkor rájöttem: az én kezemben lévô törölközô kék-zöld mintás volt, az apjáéban lévô meg piros.
Értitek? A kék és zöld szín hu˝t és gyógyít. A piros melegít. Ha nem velünk történik meg, akkor el sem hiszem ezt!

Mosás- fertôtlenítés: Vilmos 2 éves koráig külön mostam a ruháit. Tudom ez túlzás, de annyira hozzászoktam, hogy rutin maradt.
Az öblítô segít eltávolítani a ruhában maradt mosószert! Ha sikerül egy bababarát öblítôt választanotok, akkor érdemes ezt használni.
Egyébként nekünk olyan a mosógépünk, hogy állítható rajta az öblítés erôssége: 3 fokozat. Alsónemu˝t mindig a legerôsebbel öblítem!

Pelusok mosása és fertôtlenítése:
1. hideg vízben Clorox-szal rövid program
2. 90 fokos vízben hosszú program
3. száradás után vasalás.

Vagyis én a mai napig háromszor fertôtleníten a pelusokat. Ezen mindenki ki van akadva, de a férjem szerint elôzô életemben egy mosómedve voltam...
(Mosásban nagy király vagyok.)

Lányok, biómosópor? Próbáltátok már?

Laga 26+2
laga

Laga
Biomosópor? Az milyen? És hol lehet olyat kapni? És mennyire hatékony?
Bababarát öblítő: a Kenguru Goldban árulnak vmi babás öblítőt (számomra ismeretlen márka), csak fél szemmel láttam, legközelebb megnézem alaposabban.
Te milyen öblítőt használsz?

Kép
Kép
Kép
cas

Laga!

A priznicelős türülköző tényleg hihetetlen.
Vagyis biztosan így van, én elhiszem.
De hogy egy szín ilyen hatással bírjon???!!!!
Nekünk is van egy piri törcsink, el is dugom.

Akkor még sem lehet hülyeség a Bioptronos szín terápia? Mert én a színeket nem vettem meg hozzá, úgy gondoltam hülyeség.

mucus
Tm

Laga! Tényleg nem semmi a törülköző színe, meg annak hatása!

Lányok február 2-től baba-mama hetek lesznek a Corában. Aki nem kap akciós újságot, a neten biztos fent van nekik. www.cora.hu
aranyhold

Sziasztok,
Sajna csak ritkán tudok jelentkezni. Mivel ugye négy gyerekem van, hát vasalni durván egy éve vasaltam. Arra a pepecsre nekem aztán időm se nagyon lenne. Meg amúgy is utálom.
Én a Coccolino sensitivet használom, nem mosom külön Zsófi ruháit a mieinktől, és nincs is semmi baja. Napi két adag mosás mellett nem is szeretném, ha annyi vizet, áramot fogyasztanánk. Sajna négy gyereknél már mindenen meg kell fogni a zsét (amin persze lehet), mert semmi nem elég...
Zsófi szerencsére még se cumit, se cumisüveget nem tartott a szájában, de azt hiszem, ha szükség lenne rá, azokat mindenképpen sterilizálnám minden egyes evés után.
Zsófi,
Csak a saját tapasztalatomból írom (Zsombinál nagyon elrontottam), ha cumival is tömöd gyerkőcödet, cumizavar állhat be, s a cicdet nem fogja kellő intenzitással szívni, ezért apadni fog a tejed, aztán csak fejhetsz, mint a barom, de sajna rosszabb hatásfokkal, mint a bébik, szóval három hónaposan azon fogod észrevenni magad, hogy tápszerezed a gyerkőcöt. Ne tedd...!!!
Ha szopiztatni akarod sokáig, csak cicit adj neki.

Puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Laga,
Ezen a törülköző story-n csak hülledezek. Ezek szerint a pirosnak mint színnek gyógyító hatása van??? Lehet benne vmi...
Félre értetted az egyik mondatomat, ami a lázas gyerkőcre vonatkozik. Én csak arra próbáltam célozni, hogy addig is lehet a gyerkőc olyan lázas, amihez hütőfürdőztetni kell amíg nem tud beszélni és nem tudja elmondani, hogy neki már a meleg víz kell és akkor honnan tudja az ember meddig kell hűteni...??? .....aztán a választ végül megkaptam máshol: saját normál testhőmérsékletéig.

Zsuzsa,
Logikus lehet amit írtál a cumi és a szopás közötti összefüggésre, de szerintem ez nem mindegyik gyerekre igaz. Amúgy pedig a cumi a manók megnyugtatására is jó (nálunk ez abszolute működött és működik. Van akit egy kis zsopiztatás van akit a cumi, van akit kedvenc játéka, van akit pedig a kisújja nyugtat meg.Kép
K
kika

Laga,
Bocs a piros színnek lázat emelő hatása van? Ez lett volna a jó mondatom, kissé összezavarodtam.Kép
K
kika

Törölköző-sztori: szerintem a kutya ott lehet elásva, hogy a piros meleg szín, míg a zöld meg a kék alapvetően hideg. És talán ez szólhatott bele...
Mindenesetre érdekes...

Kép
Kép
Kép
cas

Nálunk sem okozott és mai napig sem okoz zavart sem a cumisüveg, sem a játszó cumi. Matyinak annyira nagyok az orális igényei, hogy csak akkor tudnék mellett mást is csinálni, ha lecsatolnám a ciciket. Mostanában megtalálta az ujját, így az kezd a kedvenc lenni! :-)
aranyhold

Aranyhold
Na nesze neked elvek! Kép Ezek szerint nem rettentél el a fogaim láttán, és szopizhatja az ujját? KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?