Új privát üzeneted érkezett!

Márti!

doit=dokit! Bocsi
Tündüs

Koszonom a magyarazatot.
Nem az uj modszerrel csinaltak, amugy vizszintes vagas. Nekem nem volt ilyen kanul, hacsak nem az elso par oraban, mert arra nem emlekszem teljesen jol vissza (altattak). A MAV-ban szultem az elsot.
Nekem a masodik szules utan a gatmetszes szarabb volt mint a csaszar sebe. En a csaszar utan szerintem szaguldottam ahhoz kepest, mint amit a masodik utan birtam muvelni. De gondolom ez ember fuggo is.
Szerintem az Apgar ertek nem mindig mond sokat, nekunk 10/10-es volt, es a legzesleallaskor derult ki, hogy a gyerek kapott egy eroteljes pofozast a kivetel utan, mert nem akart felsirni.
Szerintem azt, hogy egy gyerek intenzivre kerul, azt gyerekorvos donti el (en pont emiatt valtottam korhazat). Kerdeses esetben azert jo, ha az intenziven van, mert ott eszreveszik ha gond van vele, a sima babamamas reszlegen az orzoben szerintem a kutya nem nez rajuk.
Az elso par oraban az osszes gyereket beteszik inkubatorba korhaztol fuggetlenul.
Es a MAV-ban is igy volt az intenziven, ha valaki felkerult, az onnan ment haza. Szerintem nem rossz korhaz a Margit. Igy osszehasonlitva a ket korhazat, a MAV csak annyiban volt jobb, hogy a gyerekagyas resz valoban kulturaltabb volt, szobankent furdoszoba.
Masban nem sok kulonbseget lattam. Sot, harom eve nekem ott egy napot kellett az orzoben lennem a csaszar utan (egy nogyogyaszati mutetre varo no vegig hanyt mellettem), addig csak ot percre lattam a gyereket. Semmi egyutt eltoltott ket ora szules utan, nemhogy tiz ora, de 24 ora utan is konyorogni kellett, hogy kihozzak.
En azt hiszem a harmadikat ha lesz, a Margitban fogom szulni.
Keke
Névtelen

Szia Keke!

Nagyon örülök a levelednek, mert éppen a kórház váltást fontolgattam. Sok jót hallottam a MÁV alternatív szülési lehetöségeiröl, kádban vajúdástól a szülésre való lelki-fizikai felkészítésig, de olyannal még nem találkoztam, aki próbálta volna mindkettöt. Kép Tehát szerinted nem lenne érdemes váltani?

Mi ez az együtt töltött elsö két óra dolog? A Margit kórházban az elsö két órát veled töltheti a baba?

Márti
Márti

Márti: A Margitban is veled tölthet, ha mind a ketten jól vagytok. Császár után is. Még altatás után is.

Keke: Mi most igyekszünk a másodikat összehozni. Mesélnél arról, milyen császár után a terhesség/normál szülés? Szeretnék legközelebb megpróbálkozni vele. Hogy fogadta az orvos, hogy sima szülésre készülsz? Stb.

Üdv
Bogárka
Névtelen

Szia Bogarka!
A terhesseg alatt nem volt semmi, amit szerintem maskepp csinaltak volna. A doki eleve ugy allt hozza, ha nincs gond, akkor normal szules.
En ugy tudom, csaszar utani normal szulesnel ket dolgot nem szeretnek, ha tul gyorsan vagy ha tul lassan halad a szules. Kaptam oxitoxint, mehlazitot, nemi fajdalomcsillapitot, (engem meglepett, hogy mindig mondtak, miert adjak, mit adnak, azert adjak, mert szerintuk...., elso szulesemnel nem kenyeztettek el informacioval), mert ilyenkor szamit, milyen utemben tagulsz. De meg mindig inkabb ezek, mint a mutet.
Vegul is olyan kvazi het ora alatt tul voltam rajta. Ilyenkor utana elaltatnak, mert mehuri betapintast vegeznek. Ezutan visszakaptuk a gyereket, kaptunk teat... Ilyenkor az altatas miatt hat orat kell a szuloszoban eltolteni.
Azert erzelmileg mas rendesen szulni.
Keke
Névtelen

Marti!
Azt, hogy hol szulsz, neked kell eldonteni. A MAV kituno korhaz arra az esetre ha nincs baj (normal idore normal modon normal baba). Ha van, akkor ugyanolyan, mint barmelyik masik.
A Margitban nekem a szuloszobanak volt egy szuper furdoszobaja, a zuhany is csodakat tud muvelni, labdat is kaptam. De nem ezek megletetol alternativ egy szules.
Keke
Névtelen

Márti:
Elöttem egy héttel durrant ki a labdájuk. Bár lehet, hogy azóta pótolták, azt egy anyuka hagyta ott.

Keke: Kinél is szultél? Biztos irtad, de nem találom

Bogarka
Névtelen

Kedves Márti és a Többiek!

Sóvágó témában szeretnék hozzászólni. (ez az első alkalom, szóval eléggé izgulok)
Ibollyal egyetértek abban, hogy szakmailag jó. Én is ezt hallottam több helyről is. Abban viszont nem,hogy olyan lelkiismeretes lenne. Sokat beszél és viccel, de eléggé megtévesztő. Ugyanis kevesbbet érdeklődik. Én a terhességemmel kapcsolatban találkoztam vele először (addig vidéki nőgyógyászom volt.) A 8. héten kerestem fel és kértem meg,hogy vállaljon el. Eddig rendben is volt. Viszont egyszer sem hívott vissza vizsgálatra (én mentem, ha mentem), főleg nem a magánrendelőjébe (bár így olcsóbb), egyszer sem ismert meg, s elég kínos magyarázkodni, hogy te az ő "betege" vagy. S nem utolsó sorban Egyátalán nem volt természetes neki,hogy megadjon egy mobil számot, ahol el lehet érni.
Én őt annak ajánlom, akinek problémamentes a terhessége, nem igényli, hogy foglalkozzanak vele, vagy eléggé elszánt, hogy az orvos-páciens kapcsolatban az irányító szerepet betöltse.
Mindenesetre, ha ez a felületes, de nem ellenséges kapcsolat neked jobban tetszik, mint a Musztafa féle, akkor mindenféleképp próbáld megkérni,hogy vegyen át. Mit veszíthetsz?
Manka
Névtelen

Sziasztok!
En nemreg szultem, volt labda. Kadban meg ugy tudom addig lehet vajudni, amig nem folyt el a magzatviz. De lehet, hogy nem jol tudom. (Nekem mindkettonel eleg hamar repesztettek).
A vegefele mindket szulesemnel (az elsonel is tizenx ora utan csaszaroztak) en egy dologra vagytam, hogy hagyjanak beken. (De ez is emberfuggo). Nem izgatott a fuggony szine, hogy szol e a zene, van e bordasfal.
Nekem az tetszett meg a Margitban, hogy miutan elokeszitettek, utana mar minden abban a szuloszobaban ment, ahol szultem. Nem kellett maszkalni sehova. En azt halottam pl. a Szent Imre IKEA szobajabol a varrasra szepen at kell vandorolni mashova. Hat nem tudom....

Bogarka, nem irtam kinel szultem, es nem is olvastam itt meg a nevet. Maganban megirom, de ugy vagyok a dologgal, hogy ami nekem bevallik, nem biztos, hogy masnak is. En a MAV-ban egy eleg jo nevu dokinal szultem volna, nekem nem jott be, ami mindenki masnak. Egy szempontunk volt masodszorra, ne legyen se ismert se felkapott,
Nekem harom ev volt a ket szules kozott, ez szamithat csaszar utan.
Keke
Névtelen

Szia Manka!

Köszönöm, hogy megosztottad velem (velünk) a tapasztalataidat Sóvágó doktorról. Tényleg nem adott meg mobil számot, de a lakástelefonját igen, hogy azon lehet bejelentkezni a rendelésre, és hogy azt hívhatom bármikor, ha valami gondom adódna. Gondolom mindig van náluk otthon valaki...
Egyébként én is vidékröl jöttem, és a terhességemig az ottani nögyógyászommal tartottam a kapcsolatot. Így aztán nem csoda, hogy teljesen tájékozatlan voltam, nem ismertem senkit itt Budapesten. Sokan ajánlották Dr. Mousa-t, hát hozzá jelentkeztem be. Én szakmailag nem tudom megítélni, hogy milyen, mobil számot adott meg, ez igaz, de az is tény, hogy a második találkozáskor olyan igazságtalan és goromba volt velem, hogy azóta is görcsben van a gyomrom, ha csak rágondolok is. Ez pedig nem egy jó indítás a majdani zökkenömentes együttmüködéshez... Kép
Sokan javasolták, hogy váltsak, ha már most, a terhesség közepén szorongással tölt el a nögyógyászommal való találkozás puszta gondolata is, de ez nem olyan egyszerü. Nem ismertem egyetlen budapesti nögyógyászt se, mikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk. Megkérdeztem mindenkit az ismeretségi körömben, akiröl csak sejthetö volt, hogy járatos lehet a témában. Az összes begyüjthetö véleményt megszerezve és összevetve jutottam arra a konklúzióra, hogy Dr. Mousa lesz a lehetö legjobb választás. Ezek után most milyen alapon választanék mást?!?! Inkább reménykedek, hogy majdcsak kialakul, ha meg nem, úgyis a szülésznö lesz velem többet a vajúdás alatt, meg (remélem) ott lesz a férjem is, szóval majdcsak lesz valahogy...

BMárti (aki eddig Mártiként írt, de rájött, hogy nincs ezzel egyedül)
BMárti

Szia BMárti (itt is)

Most látom, hogy dokit akarsz váltani. Szegény, ez elég kellemetlen lehet. Az sem jó ha annál maradsz akit nem kedveltél meg ezidö alatt, de persze a váltás sem szerencsés. Én Laczához járok. Sóvágónál próbálkoztam elöször, de nem vállalt. Azt mondta már túl sok betege van és egyikönknek sem lenne jó. Szerintem ez így korrekt volt töle. Tuti nem pénzéhes. Ja és egy ismerösömet meg bevállalta, mert cukorbeteg lett a terhesség alatt és ez a téma szívügye.

Én pl. kórház szerint orientálódtam. Tudtam, hogy a Margitban vagy a MÁV-ban szeretnék majd szülni. Korábbi nögyógyászom (kimerült évi egyszeri rákszürés és fogamzásgátló felírása) rendes volt, zuglói, de az Uzsokiról nem hallottam túl jókat tehát váltottam. MÁV-ban egyébként Herczegh dokihoz mentem volna.

Ami a Margitban tartott az hogy a problémás újszülött/koraszülött ellátására is fel vannak készülve. Nekem tetszö hozzáállásuk van EDA ügyben (MÁV-ban a természetes szülés hívei) Rám ne nézzenek ferde szemmel azért mert én esetleg kérem. Hagy döntsem már el én hogy ez most nekem mennyire fáj, kibírom-e vagy kérek fájdalomcsillapítót. És a dokimmal azóta kialakult egy nagyon kellemes viszony. Mindig hiányolja is a férjemet, mondta hogy már vele is szeretne egyszer találkozni. Hát remélem köztük is kialakul a szimpátia, ha már így együtt szülünk hárman.

Szülésznöt még nem választottam, bár hallottam, hogy azt is lehet. Nekem eddig mind tök szimpi volt akivel találkoztam, tehát egyenlöre úgy érzem nem fontos hogy ki az.

Na a terhesgondozó az kritikán aluli, de azt hiszem ezt már kitárgyaltuk.

Puszi,
Adri
Adri

Sziasztok!

BMárti, ígértem, hogy írok a szülésznö választásról. A barátnöm 2 hete szült a Margitban a Sztanyik doktornál, és választott orvos mellet váalsztott szülésznöje is volt. Nekem ö ajánlotta az orvost is, a szülésznöt is, mivel kenytelen voltam kórházat és orvost is váltani. MIvel a Margit kórház szimpatikos volt, így felkerestem a dokit, és múlt pénteken a szülésznöt is. Mártinak hívják, és nagyon szimpatikus volt. Egyébként MP is nagyon pozitívan nyilatkozott mindkettejükröl. Én úgy gondolom (eddig hallott infók alapján), hogy a szülésznö ugyanolyan fontos (ha nem fontosabb) a szülésnél, mint az orvos, hiszen ö az, aki végig veled van, tehát szerintem megnyugtató érzés, ha tudom, kivel fogom átvészelni a nagy napot. Az sem mellékes, hogy órákat fogtok együtt tölteni, és nem árt, ha már barátként van ott veled és a férjeddel, és nem ott (a legnehezebb percekben) kezdtek el ismerkedni egymással. Biztosan úgy is lelkiismeretesen foglalkoznak az emberrel, de a szülésznöktöl tudom, hogy nekik sem mindegy, hogy akkor látják elöször a párt, vagy már korábban összeismerkedtek. Én úgy érzem (és ebben a párom is egyetért velem, mert ő is eljött találkozni vele), hogy jól döntöttem, és megnyugtató, hogy ha majd január végén/februárban rámtör a szülhetnék, tudom kit hívjak először, aki várni fog a kórházban, és addig is mindent megtesz értem, amíg a doki megérkezik. Megkért, hogy amikor megyek a terhesgondozóba, vagy a dokihoz vizsgálatra, utána mindig hívjam fel, és tájékoztassam, hogy mizújs, és ha éppen van pár szabad perce, akkor menjek is fel hozzá beszélgetni. Nekem ez maximálisan megfelelő hozzáállás, és így már az is kevésbé aggaszt, hogy vajon az orvos mennyire alakít ki velem személyes kapcsolatot.

Zsuzs
Zsuzs

Szia Adri!

Félre értettél, éppen hogy nem akarok orvost váltani, lehet, hogy nem fogalmaztam elég egyértelmüen. Mindenki, akinek szakmailag adok a véleményére Dr. Mousa-t ajánlotta. Ezek után ki mást válasszak? Egyelöre reménykedek, hogy kialakulhat még közöttünk valamiféle együttmüködés, hogy túl fogom tudni magam tenni a történteken, és nem fog el a kényszeres menekülhetnék, ha meglátom. Ö meg gondolom nem is emlékszik az esetre, hiszen neki én csak egy vagyok a sok "pocakos" közül.
Szóval egyelöre reménykedek a dolgok jobbra fordulásában, és nem váltok.

A terhesgondozót kitárgyaltuk, bár nem egyezett a véleményünk, persze különbözöek vagyunk, másként is élünk meg (esetleg) azonos dolgokat. Nekem semmi bajom nem volt a terhesgondozóval azon kívül, hogy kicsit túl sok idöt kellett ott töltenem eleinte, és nem éreztem igazán a fontosságát, hasznosságát. De legalább mindig nagyon kedvesek és segítökészek voltak a hölgyek, akik ott dolgoznak.

BMárti
BMárti

Zsuzs!

Engem is érint a téma. Biztos hogy a választott szülésznödet kapod? Úgy tudom havi forgásban vannak a szülésznök az osztályon és a szülöszobán. És ha már bizonyos ideje szolgálatban van/volt aznap (x óra, nem tudom) akkor nem maradhat bent tovább ez is valami elöírás.

Adri
Adri

Sziasztok!

A választott szülésznő bentmaradhat, és bent is marad,. Illetve bejön akkor is,ha éppen nincsen beosztva.

Piglet
Piglet

Szia Zsuzs!

Szerintem is fontosabb a szülésznövel való személyes kapcsolat, mint az orvossal, hiszen tényleg ö lesz veled többet. De hogyan tudsz vele megismerkedni? Ti hogyan csináltátok? Találkoztatok valahol kórházon kívül, vagy csak úgy, futólag a folyosón beszéltetek?
Egyébként azt hallottam, hogy tényleg mind nagyon kedvesek és rendesek a szülésznök a Margit kórházban, de azért én is szeretnék majd választani, csakhát így nem lesz könnyü. Kép Ha lesz választott szülésznöm, akkor legalább végig ö lesz velem, és nem jön két fájás között a müszakváltás...

BMárti
BMárti

Sziasztok Lányok!

Én Kálmándy doktornál tervezem a szülést. Örülnék, ha esetleg itt vagy magánban valaki megosztaná velem a vele kapcsolatos tapasztalatait.
Előre is köszi,
Naca
Naca

Sziasztok!

Érdekl?dni szeretnék hogy aki mostanában szült a Margitban és az egyágyas szobát választotta vagy van információja, hogy mennyibe kerül egy nap kérem tegye közzé.

El?re is köszönöm.
tiktakora

Adri,

A választott szülésznö ugyanúgy ott van a szülésnél, mint a választott orvos, akár be van osztva, akár nem. Pont az a jó benne, hogy akár az éjszaka közepén is rácsöröghetsz, hogy most menni kell, és ö azonnal indul, hogy beérjen, mire te odaérsz, és egészen a szülés végéig veled marad, függetlenül attól, hogy ez 5-6 órát, vagy 1-2 napot jelent! Az sem számít, hogy szabadságon van éppen, ha elvállalat, akkor azonnal indul, ha hívod.

BMárti, én sem tudtam, hogy hogyan müködik ez a megismerkedés dolog. Egyszerüen felhívtam, és ö megkért, hogy másnap este menjek be a kórházba a megadott idöpontban, mert akkor tud velem (és a párommal) foglalkozni. Így is volt, várt bennünket az osztály bejáratánál, és legalább 1 órát beszélgetett velünk a növérszobában. Beszélgettünk fájdalomcsillapításról, császármetszésről, gátvédelemről, terhesoktatásról, mindenröl, ami eszünkbe jutott. Gyüjtsd össze a kérdéseidet, mindenről lehet beszélni! Azt mondta, hogy csak korlátozott számban vállalhatnak szülés levezetést(mint választott szülésznö), ezért ha választani szeretnél, minél elöbb tedd meg, mert lehet, hogy késöbb már vállalhat el!
Ha nevére és elérhetöségére vagy kíváncsi, add meg az email címedet, és elküldöm a paramétereit.

Zsuzs
Zsuzs

Ha az érzéstelenítésről szeretnétek többet tudni, vár titeket mp az anyaság oldalán.mp
Névtelen

Szia Tiktakora!
Én még ugyan nem szültem, de a kórházban már érdeklodtem az egy ágyas szobáról:
7.900,- Ft/nap az ára.
További információt kérhetsz: a kórház tel.számán 250-2170/288 mellék Eveli Klári.
Én kb. egy hónapja beszéltem a hölggyel telefonon.
Szia Phaedra
Phaedra

Szia Phaedra!

Köszönöm a gyors választ és külön köszönet a telefonszámért ahol még b?vebb információt lehet szerezni.
Te mikorra várod a babát és kinél fogsz szülni?

Szia Tiktakora
tiktakora

Sziasztok!

Zsuzs! Köszi az infót. Lehet, hogy késöbb majd elkérem a telefonszámot, egyelöre nem döntöttem még el, hogy melyik szülésznöt is kellene választani. Tényleg csak csupa jót lehet hallani róluk, eddig már 6 név hangzott el, akit ajánlott itt valaki, annál sokkal többen nem is lehetnek. Kép
De az nagyon jó, hogy a megismerkedéseteket leírtad, így már sokkal elképzelhetöbbnek tartom az egészet. Ez tényleg megismerkedés, ha egy órát rádszánt, és válaszolt a kérdéseidre. Persze ez már a választás után van, szóval ha esetleg nem lenne szimpatikus, akkor esö után köpönyeg...

BMárti
BMárti

Sziasztok!
Én csak egy sima nogyógyászati vizsgálaton voltam a Sóvágó doktornál, de így elsore nem volt szimpatikus. Végig azzal volt elfoglalva, hogy én miért oda mentem, amikor lakhely szerint nem is a Margithoz tartozunk.
Hiába gyozködtem, hogy tíz éve a M.K-ba járunk nogyógyászatra, sot az elso babámat is a Margitban szültem. (szerintem a lakóhelyünkön lakók 90%-a abban a tudatban él, hogy még mindig a Margit K-hoz tartozunk) Ot ez nem nagyon érdekelte és ez a kérdés foglalkoztatta végig. Mindent úgy kellett "kiszednem" belole. Megvizsgált, megállapította, hogy nem vagyok terhes, de azt már meg sem kérdezte, hogy ha már itt vagyok nem akarnék-e egy rákszurést esetleg. Én, azok után, hogy végig "szídott" nem kértem meg, hogy végezze el a rákszurést is, azon voltam, hogy minél hamarabb elhagyjam a szobát.
Én az elso babámat Czeiner doktornál szültem, de úgy tudom, hogy o már nincs a Margit Kórházban. Tudtok valamit róla?
T.Niki
Névtelen

Niki!

Mikor szülted az első babát? Másfél éve még ott volt Czeiner doki.
Rita
ritasol

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy az adókedvezményhez szükséges igazolást hol lehet megkapni? A terhesgondozóban, vagy a nögyógyásztól? Mi a Margit-os gyakorlat?

A másik kérdésem az egyágyas szobákra vonatkozik. Ha esetleg befektetnek pár nappal korábban, mondjuk nem szülök meg a kiírt idöpontra, vagy lesz valami zür, akkor már a szülés elött is oda kerül, aki egyágyas szobát kért, vagy a szülés után költözik át oda? Elötte talán fölösleges, de nem tudom, mennyire támogatják a "költözködést", hiszen az azért plussz munka a növéreknek. Egyáltalán egy problémamentes szülés után (készüljünk erre!) hány napig kell a kórházban maradni? Hányszor 7.900 Ft-re kell számítani?

BMárti
BMárti

Szia BMárti!

(Új név..Kép

A 2. kérdésedre válaszolnék:
Ha befektetnek elöbb, tényleg felesleges egy ágyasban lenned addig, amíg meg nem szülsz.. Az osztályon állandóan költöztetik az anyákat, mert amíg "csak" várja a babát terhespatológián fekszik, aztán szülés után átköltöztetik a szülészetre. De az ne tévesszen meg, hogy mindez egy emeleten és esetleg ugyanazon oldalon van!
(Régebben írtam már, hogy felköltözött a pathológia a 3.-ra)
Szóval az ne zavarjon, hogy ide-oda hurcolásszák a cuccodat, szegény növérek ezt csinálják egyfolytában.
Amelyik napon szültél, az 0. nap és ha minden OK. akkor, a 4. napon hazamehettek. (Úgy tudom -lehet, hogy rosszul- a baba 96 órás kora után megkapja a BCG-t és utána lehet hazavinni. Így igazán Ö az, aki "miatt" ennyi idöt kell normálisan zajló szülés után a kórházban tölteni.)
Amint lesz idöm írok emilt, addig is:

Üdv: Verus
verus (verus)

Sziasztok!
Szia BMarti!

Nekem a terhesgondozoban allitottak ki a papirt az adokedvezmenyrol, de kell ra a doki alairasa. Ilyen papir hijan is igénybe veheted az adokedvezmenyt, mert a hivatalos nyomtatvanyon, amit a munkahelyeden kapsz, csak a te alairasod kell, hogy igen terhes vagy. Ez az igazolas csak azert kell, ha esetleg kesobb az adohatosag kerdore vonna. Ugyanigy megy a papir az anyasagi es egyebekhez szukseges negy vizsgalatrol is. Arrol is ok adnak egy nyomtatvanyt. Ezt a betoltott 36. het utan lehet kerni.

Engem szules elott a nem babamamas reszre fektettek be (igaz, egy du-rol volt szo, es azt is otthon toltottem). Volt a szobaban csaszarra varo mama, volt olyan, akinek egy honapos babaja volt valami miatt benn, volt olyan, aki nem babamamas reszre kerte magat, ....
Ha jol tudom, ezen az oldalon van a csecsemointenziv is.
En a szules utan is ide kerultem vissza, majd innen par ora mulva atkerultem a babamamas reszre. (Reggel hetkor hoztak ki, es delben mar a tuloldalon voltam). En ugy tudom, egyagyasokkal az a baj, hogy tobben varnak ra, mint amennyi van, ezert lehet, hogy nem jon egybol ossze.

A PKU-t lehet levenni 4*24 ora mulva, mert ekkorra mar valoszinuleg a gyerkoc evett eleget ahhoz, hogy kimutathato legyen a baj, ha van.

En ejjel szultem (pechemre ejfel utan), es valoban negyszer 24 ora utan johettunk haza, reggel.

Egy eve is volt meg a Czeiner.

Keke
Névtelen

Lehet, hogy én tudom rosszul és még a Margitban van a Czeiner doki. 4 éve szültem az elso babámat, mostanában gondolkodunk a következon. Szívem szerint nem a Margitban szülnék, hanem a MÁV-ban, de ez még kérdéses, ezért is olvasgatlak mostanában benneteket, hátha sikerül meghoznom a döntést. A kórházzal igazából nem volt semmi bajom, a már általatok említett problémákat tudnám én is felsorolni. (lepedocsere katéterrel, mert a kezedbe nyomták, a tej beindulásakor lázasan háromszor kellett kivánszorognom a folyosóra, mire valaki hajlandó volt bejönni a szobámba és segíteni, stb., stb. De ezeket egyik kórházban sem lehet kiküszöbölni, legalábbis szerintem) A dokival a 9 hónap alatt elégedett voltam, igaz, hogy végig magánrendelésre jártam. Háromezer forintokat fizettem havonta, szülés után pedig (ha jól emlékszem) 15.000.-Ft-ot. Négy éve ez még megfelelo összeg volt. Az ok, amiért nem nála akarnám megszülni a második babát az az, hogy szülés közben komplikációk merültek fel és végül vaakummal született meg a Picike. A doki nem volt a helyzet magaslatán, sot engem hibáztatott az elhúzódott szülés miatt. Nem mondott semmit akkor sem, amikor kiküldte a férjemet és "beözönlött" 10 ember a géppel együtt. Azt sem tudtam, hogy mit fognak velem csinálni, jól van-e a baba, stb., stb. Csalódtam benne, ezek után nem akarom rábízni a második babámat.
T.Niki
Névtelen

Szia T.Niki!

Ez szerintem kellö ok ahhoz, hogy orvost változtass! Nagyon jól teszed, hogy olvasol minket, mert ha mégis a Margit kh. mellett döntesz, szinte mindegyik dokiról olvashatsz, és ki tudod választani a neked tetszöt.
Kiváncsi vagyok, hogy hogyan döntesz, írd majd meg.

Üdv: Verus
verus (verus)

Szia T.Niki!

Elárulod ki volt a dokid? Persze, csak ha nem titok?
Köszi, Rita
ritasol

Ritasol!

Bocs, hogy belekotyogok, de úgy vettem ki T.Niki írásából, hogy a Czeiner volt az orvosa..

Verus
verus (verus)

Verus!
Köszi, azt hiszem elkerülte a figyelmemet!
Rita
ritasol

Kedves Verus!

Figyelemmel fogom kísérni a társalgást, sot a MÁV Kórházas hozzászólásokat is eloszeretettel olvasgatom. (Munkahelyet változtattam és a mostani a MÁV Kórház mellett van). Ha döntöttem (és persze eljött az ideje), jelentkezni fogok. Reméljük már az év elején aktuális lesz a dolog...
T.Niki
Névtelen

Sziasztok!

Most várjuk az első babánkat. A kórházból Dr. Pálffy Imrét ajánlották. Ha valaki hallott Róla valamit, kérlek írjátok meg.
Köszönöm
Clara

Hát...
A Pálffynak csak a fiú gyerek a gyerek és még más durvaságokat is hallottam róla. De azért érdemei is vannak, pl. a terhespatológiát szerintem példásan megszervezte, bár ez azóta megszűnt...
Adri
Névtelen

Akivel egy szobaban voltam, nala szult, o dicserte. Igaz mar a masodik fiut Kép.
Keke
Névtelen

Szia Clara!

Pálffyról annyit mondhatok, hogy szakmailag kitûnõ, emberileg egy modortalan tuskó. És úgy tudom, nem szereti, ha a szülõ nõ a saját szája íze szerint -mondjuk az amerikai szülõágyon- szeretne szülni.

Üdv. Iboly
Iboly (iboly)

mp vagyok az " Anyaság oldaláról".,Czeiner Béla dr. még mindig, és remélem, még sokáig a Margitban fog dolgozni. Kiváló szakember és fantasztikus laparoszkópos nőgyőgyász. Nyugodtan forduljatok hozzá, ne hezitáljatok! mp
Névtelen

Én csak látásból ismerem Czeiner doktort, de nekem nagyon szimpatikus volt.
Cicus
Cicus

Czeiner doktor a cukrosok "főnöke".
Pálffy nekem nem "jön be", úgy vizsgál, mintha egy bábut vizsgálna. Viszont az jelezhet valamit szakmailag, hogy a dolgozók nagy része a Pálffy dr.-t választja.
Rita
ritaol

VAgy a Ruzsvánszkyt

Piglet
Piglet

Vagy mást...! Nekem elhihetitek. mp
Névtelen

Piglet!

A Ruzsvánszky a tuti befutó!
Rita
ritasol

Rita!

Én elég vegyes véleményeket hallottam a Ruzsvánszkyról. Az egyik szülészno szerint pl. nem engedi, hogy a szülo no olyan testhelyzetben szüljön, ahogyan szeretne. Pl. nem engedi a szüloszék használatát, meg ilyesmi. Neked nem volt ilyen tapasztalatod vele?

Iboly
Iboly (iboly)

IBoly!

Neki egy dolog a fontos, hogy neked és a babának ne legyen semmi baja!!!
ÉS nekem is ezt volt a fontos.
Amúgy nekem még álldogálni is, meg forgolódni is kellett!!!
PEdig nem volt hozzá kedvem, sőt. A fekvésen kívül - hanyatt - semmi másra nem vágytam. Minden egyéb testhelyzet elborzasztott és enmis volt jó.

mp:
:_))))))))) Tudom.
ÉS neked amúgy is elhiszem

Piglet
Piglet

Szerintem is ez a legfontosabb. Kép
Keke

Sziasztok!

Ismeri valaki a Györey doktort? Mit hallotatok róla?

Köszi
Kriszta
Kriszta

Szia Kriszta!

A barátnőm mindkét lányát Györey doktornál szülte. Nekem is nagyon ajánlotta, de mostmár biztosan nem választom, mert Györey nem vezethet többet szülést (már a barátnőm sógornője sem tudta nála megszülni a kisfiát, hiába hozzá járt terhesgondozásra). A barátnőm sem tudott teljesen biztosat mondani, de azt hallotta, hogy Györey Alzheimer-kórban szenved, ezért nem vezethet több szülést. Egy fiatal orvos vezeti le azoknak a nőknek a szülését, akik Györei doktorhoz járnak.
Én ennyit tudok, de nem állítom, hogy minden szava így is van. Az biztosan igaz, hogy nem vezethet több szülést, de az okára nem esküdnék meg. Én is csak hallottam. Az is lehet, hogy pletyka az egész.
Üdvözettel:

AncsaNita
AncsaNita

Nagyon köszi AncsaNita.

Lehet, hogy ezért tegez le mindenkit?! (Csak vicc volt.)

Kriszta
Kriszta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?