Új privát üzeneted érkezett!

Ja, csótányírtás. Nekem a munkahelyemen volt, még kismama koromban. Szólt a pasas, aki kis tartállyal szaladgált, hogy emberre nem veszélyes. Elé állok, mondom, de én kismama vagyok. Rámnéz: mondom EMBERRE nem veszélyes.- artikulálta az arcomba. Azt hittem fejbevágom. :twisted: :twisted: Na mondom, neked sincs gyereked, az tuti. Ahogy elkezdte fújkálni ide oda és azért hazajöttem fél órával hamarabb a melóból.

No szép napot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.12 10:02-kor.
jaimee1

jaja Kata! Szilbee jól tudja! ma reggel is azzal kezdett, az anya adsz után. szehsz-nek mondja. csak az utcán ne gyakorolja.. egy kicsit égő lenne.

Popikának boldog hófordulót!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szehsz? Úgy el tudnám képzelni egy zsúfolt üzletben a pénztárnál.... :lol: :lol: :lol: :lol:
jaimee1

Mármint nem a szex-et, na..... :oops: :oops:
jaimee1

Bbj: ... hát attól mentsen meg most már engem a szülés... nem, nem mindentől pattanok, még a simogatástól is...
A boltban pl. lehet az szesz is... csak félre hallják a körülötted állók... :lol: Amíg nem tiszta a kiejtés, bele lehet magyaráni sokmindent :lol:

Jaimee: nagyon állat a bébitaxitok! Elhiszem, hogy tetszik a Kisasszonynak. Isten éltesse Popit az utolsó baba-hónapjában! (Remek jól alszok éjszaka, fordulni bonyolult, de mivel nappal nem alszok mostanában, így éjszaka nincs gond.)

Kép

Kép
szolkata

Úúúú, ez magas labda volt, de már erre sem fog az agyam... :lol:

Kép

Kép
szolkata

Kata, nekem előbb szivárgott a víz, minthogy komolyabb fájásom lett volna, de klassz szülésem volt. Csak a kitolás volt gáz. No para!

na most már tényleg megyek. :roll:
jaimee1

Erika! :lol: :lol: :lol: :lol: Jajj, ne hari de olyan jót nevettem!

Takrítanom kéne... :roll: Holnap és azután vmi oknál fogva a Levente csoportja szét lesz robbantva... :arrow: összevonások lesznek. Így neki kell állnom főzni is, mert itthon tartjuk a nagylegényt.

Na menek is... :?
szilbee

Popika! Boldog hófordulót kívánunk!!!

Kata! Megszorongattad az én szívemet is...a gyerekágyon magukra hagyott újszülöttek... :cry:
Én is milyen türelmetlen voltam... Front mondjuk nálam végülis bejött. :wink:

Jaimee! Én Tescos játékos újságban láttam. Elvileg még érvényes. De sztem már elfogyott... Szombaton megnézzük, ha nincs, marad nekem is a Tulli. A csótány-embert le kellett volna fújnod a vegyszerével. :twisted:

donkoaniko

Szilbee, köszi, így már értem... :roll:

Kata, pedig már reménykedtem... A hidegfrontos esős időjárásjelentésnél is egyből te jutottál az eszembe! ÉS Szilbee álmai minidg jelentenek valamt!!! :wink:
Szabi is volt UH-n, de most nyűgösebb volt, hozzám akart feküdni az asztalra :)
Rókák még elvétve erre járnak... remélem nem sokáig!!!

Jaimee, Popinak boldog 11. hót kívánunk! :)
Anikó, ha Jaimee a csótányírtós pasit lefújta volna, felköthette volna a gatyáját, mert emberre nem veszélyes, de beszólogatós férgekre igen :)
Nekem is volt egy-két bunkó pasival dolgom, pl. mikor hátsó kulcsot kértünk a Szollaktól, mert mondtuk, hogy az első kiskapun nem fér ki a babakocsink. A hasamra nézett, és közölte: méééé, ikrek lesznek??
és b...szott kulcsot adni... :twisted:

Judit, néztem egy csomó lego duplot a tesz-veszen, volt vagy 700 db!! Kiegészítőket lesegetek onnan, aztán licitálnék is párra, de még akkor várnom kell.

No lépek pihenni, nem volt túl jó éjjelünk... :roll:

Kép
Kép
dorkáék

Jaj, Jaimee, elfeldtem a választ Falcon cipi ügyben: ha jól értettem, eladják azokat, amik vannak, de nem valószínű, hogy lesznek újabb modellek. Kisebb méretekből (19-21-es) még nagyobb volt a választék.
De a többiek adták meg a www.gyerekcipobolt.hu oldalt, ott is árulnak Falconokat! (remélem ez az oldal címe....)

Kép
Kép
dorkáék

Már minden ki van vasalva is... Hivatalos papírjaim is rendben...

Szilbee: városszerte nevelési értekezlet lesz csüt. és pénteken, ezért vonnak össze csoportokat és akit csak lehet otthon kell tartani. Nálunk papírt is alá kellett írni, hogy el tudjuk-e helyezni itthon B.-t.

Jaimee: nekem a kitolás megnyugvás volt... legalább ott már biztonságban voltam, nem egyedül a sötétben...

Menek apával ebédelek, aztán egy kör a városban (remélem utoljára egy ideig), aztán jövök.

Kép

Kép
szolkata

Jaimee:Boldog 11.hónapot a gyönyörű Réka babának.Most látom egy napon születtünk Rékával csak pár év eltéréssel.

Kép
pné rami81

Sziasztok!

Megkaptuk tegnap az oltásokat, hát Zsófikám szokás szerint ordított...nyújtotta felém a kis kezecskéit, hogy menekítsem ki onnan. Hát én is alig bírtam ki könnyek nélkül. De túl vagyunk rajta! :P 8160 g (bevallom, azért többre számítottam :? )és 74 cm.

Anikó, (meg akit még érdekel) most az Intsparban is akciós a bödön, meg az össz FP játék, a bödön asszem 4590 Ft!

Jaimee, édes Réka, tényleg olyan nagylányos már. Az utcán is kipróbáltátok már a járgányt?Boldog 11 hót!

Kata, Marcinak meg boldog névnapot tegnapra. Buktam a fogadást. (ha még emlékszel...)Kitartást, eljön majd a Ti időtök is! Bencének milyen volt újra az oviban? Kérdezd már meg Pistit, melyik kolleganőm szült! (nem is tudtam, hogy babát vár valaki, a mostani kisamamákon kívül)

Dorka, Peti mit szólt az új cipikhez? Édes lehetett Kistörpe! Meg Szabi is, ahogy melléd akart feküdni! :lol: :lol: :lol: Nekem már a 18. héten megmondták, hogy lány lesz, utána a 20.-on is...igaz, az még tényleg vagy 2 hónap Nektek is.

Judit, Leti milyen oltást kapott, prevenart ő is?

Ténlyeg, prevenarból lesz emlékeztető is, vagy csak ez az 1 volt, tudja valaki? Elfelejtettem megkérdezni.

Balwin, hogy vagy, rosszullétek?

Kép

Kép
ditke2007

Ditke!
Igen, mi is a prevenart kaptuk, és 2 hónap múlva kell még egy. aztán nekünk még a neisvac emlékeztető. aztán talán ennyi majd 6 évesen a köv. adag.

Rami!
Akkor neked is boldog hóferdülőt! :wink: :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Szilbee! Ahogy Kata is írta: két napos továbbképzés... én is megyek holnap fejtágításra velük a Borostyán Műv.házba.

Ditke:
www.pneumo.hu

Attól függ mikor kapta az első oltást...

Intersparosok/sparosok emlékeztetőül: gyűjtöm a pontokat... :oops:

Mikor én szültem nem voltak csótányok... előtte írtották, mikor még a phatológián feküdtem. Viszont akkor dögmeleg volt a gyerekágyon, kivéve az egyik egy személyesben... ott valamiért nem szuperált a fűtés... lehet azóta sem.

Más nem ugrik be.

Ja Judit! Köszi a hozzászólást ágyneműhuzat ügyben. Zéro esélyt láttok rá, hogy vendégvárás közepette, főzés közben elugorjak a Széchényire börzézni! :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Megjártam, mingyá menek B.-ért... semmi változás...

Valakinek nincs hozzátáplálós táblija esetleg, amit például mailben elküldene nekem? Az egyik kisbarátnőm gyerkőce 6. hónapját tölti lassan és nem találnak most éppen sehol sem ilyen táblit... (mikortól lehet mit adni babókának...)

Kép

Kép
szolkata

Kata: a legszigorúbb (kb.) a baba kiskönyvében benne van. Legalábbis az enyémbe még beletették.

Egyébént a kismamablog.hu-n olvastam egyet, meg is találtam.

[quote]T írta:öbbféle táblázat kering a sajtóban, szakkönyvekben, interneten arról, mikor milyen ételt kaphat már a baba. Nekem az a véleményem, hogy valójában csak egyes allergénekkel (tej, tejtermék, mogyoró, kenyér stb.) kell nagyon vigyázni, valamint az első gyümölcsöket-zöldségeket jól megválasztani, a többi hétről-hétre fokozatosan bevezethető. Lássuk hát a hozzátáplálási táblázatot és hozzá a magyarázatot!

Elsőként 5-7 hónapos korban, amikor a baba már érett a hozzátáplálásra (tud fogni, érdeklődik az ételek után, az emésztőrendszere képes feldolgozni az ételeket, tehát nem “köszön vissza” a székletében egy az egyben, amit megevett, valamint elérkezett egy növekedési ugrás, amit 220-250 ml tápszerrel vagy 3-4 napon át gyakrabbi szoptatással sem tudsz kielégíteni), el lehet kezdeni a legártalmatlanabb gyümölcsökkel, zöldségekkel a kóstolgatást. Lehet gyümölcsleveket is adni, de kezdheted azonnal pépekkel is. A legkevésbé ártalmatlan az alma és a krumpli, de mindkettő foghatja a székletet, ezért ha ezt tapasztalod, érdemes kipróbálni az őszibarackot. Egy-egy új ételből először mindig csak 1-2 kanállal adjál, másnap már kaphat 10 kanállal, harmadnap pedig egy egész adagot megehet, ha nem jelentkeztek rajta allergiás tünetek (hasfájás, kiütés, nyugtalan alvás, nyűgösség).

A hozzátáplálási táblázatban található ételek ennek megfelelően fokozatosan vezethetőek be, a hónapokat sem kell nagyon szigorúan venni a zöldségek-gyümölcsök esetében, inkább csak az első két hónapban kell fokozottan óvatosnak lenni.
Amire viszont vigyázni kell, azok az ételféleségek, amik allergiát, súlyos allergiás tüneteket okozhatnak:

tejtermékek (sajt, túró, kefír stb.) - csak 8 hónapos kortól adható
tej - 1 éves kor után adható, 2 éves korig ne adj csökkentett zsírtartalmú tejet a babának!
méz - 1 éves korig a botulizmus fertőzés miatt kerülendő
kifli, kenyér - csak 8 hónapos kortól adható
tojás - 10 hónapos kortól adható
aprómagvas gyümölcsök (eper, szeder, áfonya, ribizke stb.) - ha éppen szezonja van, már 1 évesen megkóstolhatja, de inkább várj vele másfél éves korig
mogyoró, dió - csak 1 éves kor után (allergizál és félre is nyelheti), az amerikai mogyorót 2 éves kor után adhatod, mert súlyos fulladásos allergiás reakciót okozhat!!!

Fontos, hogy a tejtermékeket, tejet, kenyeret, kiflit, gabonaféléket csak akkor vezessük be a táblázatban előírt időpontokban, ha a családban nem fordult elő tejallergia vagy gluténallergia, egyéb esetben konzultáljunk a gyermekorvossal a bevezetés időpontját és módját illetően.

És most álljon itt a részletes hozzátáplálási táblázat:

6 hónapos kortól adható
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica

7 hónapos kortól adható
banán, körte, narancs, citrom
paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,
fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),
passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék
hús: csirke, pulyka
étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

8 hónapos kortól adható
kenyérhéj, kifli
szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,
vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,
sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal
Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,
natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként
árpa, rozspehely
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
gyümölcsteák

10-11 hónapos kortól adható
káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold
főtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal

1 éves kortól adható
uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,
vöröshagyma és fokhagyma nyersen,
szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika
tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,
juhtúró, juhsajt
teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina
méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,
tökmag és egyéb olajos magvak
gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)

Másfél éves kortól adható
kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,
csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,
déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)
jaimee1

Szép estét!

Jaimee, boldog hófordulót Rékának! Remélem, pénteken tényleg jönnek a Ballások, mert azért nem kapkodják el: legalább 3 hónapja várom a cserét :roll:

Juditok, nem új a ruha, még a nyári esküvőre vettem. De lehet jönni kölcsönözni, most néztem 12 komplett estélyi rucim van... :oops:

Kata, még a végén tényleg a kiírt napon jön Marci... Kiváncsi vagyok, később is ilyen nyugodt baba-gyerek lesz-e?

Voltunk ma Annával fodrásznál, mert szerintem már nem látott ki a haja alól (de szerinte még nem kellene menni...), az enyémből is vágni kellett, egy hónap alatt 2,5 centit nőtt.

Jázmin legújabb mutatványa a "műbőgés": megállt az apja előtt (merthogy csak két túró rudit kapott és az apja azt mondta a harmadikra: nem) és nagy hüppögésekkel tarkítva vinnyogni kezdett. Amikor meglátta a két "nagy", vad (szó szerint) röhögésbe kezdtek, mire Jázmin rögtön abbahagyta és velük viháncolt. Úgy örültem, hogy így alakult, mert azóta eszébe se jutott ezt csinálni...

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Jaimee: köszi szépen!!!

Szamóca: elképzeltem a műbalhézós jelenetet... annyira aranyosak lehettek... :lol:

Képzeljétek: ma a városban 3-4 eladó is (különböző helyeken) odarohant hozzám segíteni és a pocakomra megjegyzést tenni: uramatyám, mikorra vagyok kiírva, mert hát rémísztően lent van, mingyá szülök..., másik: jaj, de aranyos..., és milyen hegyes... biztos, fiú lesz.... stb.... lefárasztotak eléggé.

Ditke: Asztalos Mariann... császáros lett ő is...

Mikor jön az eső?!

Ma ovi után kinn maradtunk.. felástam B. homokzoz

Kép

Kép
szolkata

na most nem tom, mi történt...

szóval a homokozóját.... anyámnak meséltem, már röhögött... jó kis kemény köpésű gyerek lesz Marci, annyi marhaságot csinálok... Persze nem nagy homokozó, de gondoltam... hát ha...

(Barátnőmet nem engedték ma haza... eléggé ki volt akadva szegény... persze már ebédet sem kapott, mert a nőgyógyis zárója megvolt és kihúzták... csak a gyerkőc sárgasága miatt maradniuk kellett, amit persze du. negyed 4 körül közöltek vele....)

Kép

Kép
szolkata

Kata!
hajrá! ha mégesm válik be, vállalj munkát a szomszédoknál is! úgyis itt a kerti ásások ideje! :wink: :lol:

de ez most már tényleg elég kell, hyog legyen!

Szami! nekem is van sok báli ruhám, csak egy se jön rám. még a fénykoromban szereztem be őket... :oops: :? de lassan már idejétmúlttá válik 1-2. ha már most nem az...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Bbj: hát nem úgy tűnik, mint aki erre a világra kívánkozik... most sem. Bár olyan furcsán mozgott most este... az egész teste mozgott, lent a fejénél is nem tudom, mit csinált, de ilyet még nem... rendesen fájt, meg szúrt oda le... azt hittem, mindjárt kinyúl a kezével :lol: Lehet, holnap a majdnem szomszédban beállok a kőművesek mellé téglát rakni :lol:

Ditke: elfelejtettem válaszolni még: B.-nek uolyan volt az ovi első napja, mintha sosem hiányzott volna. Köszi a Marci köszöntést, de valószínűleg majd április 13-án tartjuk majd... csakazértis.

Kép

Kép
szolkata

Hát persze hogy furcsán mozog homokozó ásósdi után. Jaj, Kata, nehogy kárt tegyél magatokban, maradj inkább a fenekeden! :? :? :wink: Nem dobsz egy végső pocak képet????

Nagyon lent van? AKkor elvileg nem lesz nagy baba. Mármint nagyon nagy.

BBJ: Elfelejtettem válaszolni, igen, gubancos a dolog a bébitaxi körül, ugyanis ezt a szülinapjára szántam, arra is kapta. A névnapja meg már megvolt, de az arra szánt ajesz még nem jött meg. Kivéve a Micimackó figurát, amit már megkapott. Plusz anyu kijelentette, hogy a bébitaxit ő akarja megvenni félig szülinapra, félig karácsonyra. Naszóval.....Még jó, hogy Popi ebből a káoszból nem ért semmit, csak hogy jóóó sok játéka lesz, van.... :lol:

Ditke: Sztem nektek 2 oltás kell talán 1 hó különbséggel? Bogi miatt tudom így, őt is mostanában oltják. :wink:

Rami: Dejó! AKkor nem sokára együtt bulizunk! Boldog hófordulót neked!
jaimee1

Jó reggelt,

Szilbee, Kitten, nagyon sok bolsog névnapot kívánunk nektek!!!

Kép

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Szilbee és Kitten! Nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép

Bocsi lányok, de nagyon magam alatt vagyok, ha összeszedem magam, majd próbálok visszakapcsolódni.

Szép napot mindenkinek!

Évi és
Kép
csongianya

Szilvi, Kitten: Nagyon boldog névnapot!

Kép

Hű, kicsit lett ez a virág... :(

Évi: :shock: De nincs nagy baj, ugye?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.13 08:30-kor.
jaimee1

Kép
jaimee1

Köszönöm szépen a köszöntéseket! Kép

Kitten! Nagyon Boldog Névnapot! :D

Kép

Évi! Ha már jobban érzed magad, azért meséld el mi volt a gond... Remélem csak gyors, múló dolog!!!! :(
szilbee

Kata?????
szilbee

Szilbee, Kitten!

Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Évi, nagyon várunk vissza, ha tudunk - segítünk. Vigyázó öleléseket küldtem...

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szilbee, Kitten: sok boldog névnapot kívánunk!!!

Köszi a pneumos infókat, mindjárt utána nézek tényleg, hogy hogy van.

2 kérdés: én a Sinupretet szedhetem?(szoptatás mellett) Ha jól tudom, igen, mert homeós, de valaki aki tapasztaltabb, légyszi segítsen.
+ a Cebion Multit üdítőbe, teába bele lehet tenni a gyerkőcnek?
Köszi!

Kata, kitartást...hátha a front meghozza Marcit. Tegnap majd' kiesett a szemem, úgy fájt a fejem, szal tuti front van. Nem is tudtam, hogy áprilisban is van Márton, de ez így tök jó.
Láttam, hogy a Mariann eltűnt egy ideje a honlapról, de azt hittem, talált vlami ennél is kecsegtetőbb lehetőséget. :wink:

Kép

Kép
ditke2007

sziasztok!

Először is köszi mindenkinek a köszöntéseket!

Szilbee!
Köszi és neked is viszont Boldog Névnapot! :D

Kép

Jól lemaradtam megint, jó sokat írtatok!!!
A kirándulós és ünneplős képek nagyon jók!

Olga, kész cukrász vagy!! :D

Niki!
Remélem jobban vagytok!

Évi!
Remélem nincsi semmi nagy baj!!!

Bocsi, de most csak ennyi időm volt....

KépKép
kitten13

Húú, még egyet akartam! :oops:
Réka babának utólag is Boldog hófordulót!

KépKép
kitten13

Szilbee! Kitten! Névnapotokon minden szépet s jót kívánunk!!!

Kép

donkoaniko

Sziasztok!

Szilvik!
Kép sok boldog névnapot kívánunk Nektek!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Évi!

Mi a baj? remélem semmi komoly! Mesélj, hátha jobb lesz, vagy tudunk segíteni!

és akik régen nem írtak, pláne akik fényképekkel adósak????

Kata!
csak nem beálltál a szomszédba sm-t vállalni?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Ditke, ezt találtam:
[quote]S írta:zabad-e alkalmazni terhesség és szoptatás ideje alatt?

Kísérletes vizsgálatok és sok éves gyakorlati tapasztalat alapján a készítmény alkal­mazása terhesség ideje alatt veszélytelen.

végül a szoptatásra nem válaszol a betegtájékoztató, de sztem lehet szedned.
CSak nem vagy beteg??? Mi a baj??
Oltás: 1-2 éves kor között 2 hónap elteltével kell adni a 2. oltást, és nem is lesz több. Nekünk ezt mondta a dokinéni.

Évi, tudunk segíteni????

Szilbee, holnapra mit terveztek?

KAta, merrefelé??? Hidegfront mit hozott????

Rólunk: éjjel sikerült kb. 3 órát aludnunk... sztem nagyon száraz a szoba levegője, pedig párologtatunk, és porzott mindhármunk nyálkahártyája... :roll: ÉS úgy látszik, jön a depis korszak.... Hullámhegyek, hormonok.... ááááá....

Kép
Kép
dorkáék

Ditke! Igen! Szedheted. Nekem is engedélyezték.

Dorka! Hát én is kb annyit aludtam... Hulla is vok.
Hogy mit csinálunk? Hát én valszeg nagytakarítok, sütit sütök... ilyenek. Miért?
szilbee

Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSE A SZILVIÁKAT!

Kata: Úgy látam Marci együtt akarja ünnepelni a szülinapját Balázzsal és Dáviddal.

Jól vagyunk, csak még mindig nem jutok ide. Talán a hétvégén.

Mindenkinek szép napot!

Niki

Kép
Kép
csni

Szilviáknak nagyon boldog névnapot kívánok!

Ditke! Lehet teában tenni a Cebion 2x Multit, én is kérdeztem dokinőt, Balázs is teában kapja. Szereti! :lol: Szokta mondani: Gyógyszer! és tartja felém a teásüvegét! :oops: Függő lett a gyerek! :oops:

Kitten! Köszi! Apa szerint is szép torta volt! A most hétvégit kihagyom, anyukám hozza Debrecenből a tortát! :D Holnap meg a bölcsibe visz Balázs, de az természetesen Zagyvás lesz.

Ja Szilbee! Ezzel kapcsolatban akartam... Peti egyszer a Marcipánból vett szülinapomra túrótortát, és zöld foltos volt a piskóta. :shock: Nem penész! Csak valami ételfesték kerülhetett bele. Meg nekem túl édesek az ő süteményeik. Kb. 1 éves lehetett Balázs, mikor egy cukoréhségrohamomban arra jártuk kettecskén, Flódnit ettem, de az első villányi uttán tudtam, hogy már megint nem ide kellett volna jönni. Oké, a flódni elég tömény amúgy is, de ez... Na mindegy. Csak egy vélemény! Kinek a pap, kinek a papné! :lol:

Dorka! Azért ajánlottam apneumo oldalt, ott van táblázat. Babó egy éves kor előtt kapta meg az elsőt, majd ugye nem sokkal rá a másofikat, és most volt a 2 éves kori emlékeztető. De tényleg attól függ, hogy ki mikor kapta az elsőt.

Évi! :(

Jó emlékszem Kata ma még nem jelentkezett? :D Pedig mostmár vasárnapig kihúzhatnák, hogy tényleg együtt ünnepelhessen a 3 fiú! :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Köszi a Sinupretes infót! Én is csak azt találtam a betegtájékoztatón, amit Dorka bemásolt, pont nem ad rá választ...ezért lérdeztem. Köszi Szilbee, megnyugodtam, hogy szedhetem! 1 hete, hogy megfáztam, nálam pedig 1-2 nap alatt el szokott múlni, de most még mindig nem. Érzem, hogy tele a fejem takonnyal. Remélem, nem lesz belőle arcüreggyulladás :? és használ majd valamit ez a cucc.

Évi, fel a fejjel, gyere majd!

Dorka, Szilbee: sajnálom, hogy ilyen rossz éjjeletek volt... :cry: Dévnek kijött már a 7.? Zsófinak már olyan, minha kint lenne, de mégsem...mondjuk most ő jól alszik. kopp-kopp.
Dorka, ne depizz! Akkor most tényleg jó lett volna találkozni...ne hari, hogy nem jött össze. Sikerült valami jót túrnod?

Olga, és milyen tortát rendeltetek a Zagyvából? :P
Balázs de aranyos, na nem tudom, mi mikor jutunk el oda, hogy kérje a gyóygszert. Azért is kérdeztem, hogy folyadékba bele lehet-e tenni, mert Zsófi amúgy be nem venné.

Tényleg 2 oltás kell Zsófinak, de a dokinő azt mondta, 3 hónap múlva találkozunk. (18 hóson)Lehet, akkor akarja neki beadni a másodikat? A pneumos honlapon nincs rajta, hogy 1 v. 2 hó szünet kell pont, lehet, hogy 3 hónap is lehet...na mindegy. Majd felhívom, és megkérdezem.

Kép

Kép
ditke2007

Ditke: Lehet az három is sztem. :wink: Ezek alapján. Ezt megtaláltad?

[quote]M írta:ikor oltassam be a gyerekemet?

A pneumococcus oltást 2 hónapos kortól lehet először adni. A csecsemők és 6 hónapnál fiatalabb kisgyerekek 3 oltást kapnak 1-1 hónapos kihagyással, majd egy negyedik oltást két éves korban. A 7-11 hónapos gyerekek két oltást kapnak 1 hónapos kihagyással, majd a harmadik oltást két éves korban. A 12-23 hónapos gyerekek 2 oltást kapnak legalább 2 hónapos kihagyással. 2-5 éves gyerekek számára egyszeri oltás elegendő.

Az elfogadott oltási ajánlás a következő: egy-egy oltás a 3., 4., 5. hónapban, majd 2 éves korban egy emlékeztető oltás. A pneumococcus védőoltás egy időben adható az egyéb naptári alapoltásokkal. A gyermeke számára legmegfelelőbb eljárásról kérdezze orvosát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.13 13:32-kor.
jaimee1

Olga! Na igen... nekem meg pont a Zagyvás az édes. :lol: De tényleg nagyjából azon múlik mit választ az ember. Én pl. csak a könnyű krémeseket... akármilyen cukiban is vagyok.

Ditke! Nem fogzik most. Szimplán mellém szokott az ágyba, mert szopi közben folyton bealszom, és azon kapom magam, hogy vagy 1 órája húzzuk a lóbőrt... aztán persze a fiatalúrnak nem tetszik a dolog és fél óra múlva kel... Majd ha egyszer tudok napközben is aludni leszokatom erről. De amíg beájulós vok szopi közben esélyem sincs... :? :( Ja ülve meg nem merek szoptatni,mert félek kiesik a kezemből a gyerek ha elalszom...

Na menek, tésztát keverni...
szilbee

Szilbee! :lol: Hányszor riadtam én is arra, hogy te jó ég, hol a gyerek, elejtettem! Persze nem, visszatettem az ágyába, vagy magam mellé, csak már nem emlékeztem rá... :lol:

Ditke! Bölcsikébe csokisat viszünk, azt általában minden gyerkőc szereti. Anyú oroszkrémet hoz. Tavaly is oroszkrém volt neki rendelve a Zagyvából, mikor anyóséknál ünnepeltünk, abból evett pár falatott akkor. :oops: :oops: :oops:

Olga

Kép
juhaszolga

Nem akar véletlenül valaki holnap vizsgázni menni helyettem Egészségtanból és Testnevelésből? 8) :wink:

Olga

Kép
juhaszolga

Kata ma még nem írt... Kata, ha olvasol, legalább egy becsekk erejéig, adj egy halovány füstjelet!

Olga! Kóstolót küldhetsz! :wink: Velem nem járnál jól tesiből. :oops:

Ditke! Jobbulást!

Szilbee! Mit sütsz?

donkoaniko

itt vagyok, most ébredtem fel...

Kép

Kép
szolkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?