Új privát üzeneted érkezett!

Elfelejtettem az előbb megkérdezni, holnap ki mikor megy a kórházba doki bácsinkhoz?
Én is megyek, bár még nem tudom hogy mikor, mert időpontot nem adott, valószínű Barna is jön velem, addig Esztert pesztrálja míg engem vizsgál a doki bácsi, és ő meg nem tudom hogy kap fuvart hova kell még mennie.

Jaj képzeljétek ma van a 14. házassági évfordúlonk. Vettem Barnának egy nagyon jó vörös bort, van itt Nálunk egy nagyon klassz borszaküzlet, tele választékkal, csak tudjál választani. Nagyon örörült Neki, mondta hogy mivel Neki most nem volt ideje ezzel foglalkozni, ő péntekre tervezett valamit, de az titok. Most furdalhatja az oldalamat péntekig a kiváncsiság. :D
toldikrisztina

Szia Kriszta,

nekem azt mondta a doki, hogy 10 után menjek, szerintem odamegyek kb. 10-re. Te mikor jössz? Jó lenne találkozni, meglesném a bébikéteket! :D
Az enyém itthon lesz Apával...

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Anna, megkönnyeztelek Titeket! :oops:
Engem anno nem érdekelt már, hogy császár vagy sem, csak essünk már túl rajta. Mondjuk addigra 11 órája vajúdtam, és még mindig sehol a vége. Lényeg a lényeg, hogy kint van és egészségesek vagytok mindannyian. Mégegyszer gratula Mindannyiotoknak!

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Kép
Kép
Kép
Ekkorára nőtt Pöttömünk :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - de szép Panni, gyönyörű baba. :D Az első képen tiszta Te vagy szerintem, mint ha Téged látnálak. :)

Pannaanya - szerintem mi is 10 óra körül fogunk odaérni. Nyugodtan szólítsál le ha látsz, én egy majdnem 2 méter kopaszos pasival megyek (ő Barna), és narancssárga, barna a hordozó, vagy kék babakocsival leszünk. Én még nem tudom miben megyek, vagy farmerszoknya, vagy egy kék ruha. :)

Ha meg lesz Bettynek és Pannaanyának is a babája, most már tényleg jó lenne egy talit összehozni, jó lenne élőben talákozni Veletek és a babákkal, és a "nagy lányokkal". :D
toldikrisztina

Sziasztok!

Pepitanna: Gyönyörű kislány Panna!!! Nekem is az jutott eszembe az első képről, mint Krisztának, hogy nagyon hasonlít rád :D Én is teljesen elérzékenyültem a szüléstörténeted olvasva :oops: :D Én ugyan nem tudom, hogy milyen lehet a császáros szülés lelki és testi oldala, de szerintem az a fontos, hogy 9 hónapig ott fejlődött a szíved alatt, már akkor szeretettel éreztél iránta, és teljesen mindegy, hogy milyen módon érkezett a világra, továbbra is ugyanolyan szeretettel fordulsz felé, nevelgeted őt, és persze a legeslegfontosabb, hogy egészséges!!! :wink:

Kicsit magunkról. Nikim enyhén lassabban fejlődik, mint az átlag :( Meg nem csak lassabban, hanem furábban is. Pl. felállt hétfőn a kiságyban, úgyhogy leljebb is kellett tenni egy szinttel, viszont valami őzike módon, mert egyenesek a lábai közben :shock: :D Hát, nem így van a nagykönyvben megírva, úgyhogy ez is aggaszt kicsit :? A kúszást is még mindig fókamódjára teszi, de már egy-egy pillanat előfordul, hogy elfelejtkezik magáról és mászik két lépést, úgyhogy a mozdulat benne van már, csak valamiért nem akarja mégsem csinálni. Nem egyszerű eset :D Viszont már jóideje felült egyedül, szóval fejlődik ő szépen, csak nem a könyv szerint :D

Ma olyan "izgi" nap volt, szülőire mentünk az oviba :D Már hetekkel ezelőtt be voltunk sózva, ma meg már nagyon :D :D Egyszerre tök jó, hogy mekkora lányunk van, megkezdődik neki is a "meló" :D , másrészt fura, hogy MÁR ekkora a lányunk :shock: :D Pont azon gondolkodtam egyik nap, hogy három éve babázunk a párommal, és nemsokára Niki is kinő a babakorból, és annyira rossz lesz babakorú gyerek nélkül. Már annyira megszoktuk, hogy van a közelünkben egy baba :D Tudom, a megoldás, hogy szüljek még egyet :D :D Vivi két napja mondja, hogy kell neki még egy tesó, és mutatja, hogy fogja tolni :D De sajnos ez most néhány évig nem megvalósítható
:(
lamme

Ági: az állványos kád jó meoldás és olcsó, nekünk is az van :) Ha nagyobb, akkor meg mehet a nagykádba! (Ja kösz a privit, még nem töltöttem le, de hamarosan..)
Dokikánk tényleg nagyon rendes! :) Éjjel is dolgozik, mikor él magánéletet? :shock:

Okina: kiscsajodnak nagy gratula, hogy vettétek rá? :) Majd ha mi is oda jutunk, próbálom valami jutalommal WC-re csalogatni.

Lamme: édesek a kis vigyorik :) Már akartam kérdezni, Nikikéd még szopizik? Hányszor? Gondolom azért eszik már mást is.
Ma volt nálunk a dokinő, és kiakadt, hogy Ali naponta 8-9x eszik, szerinte egy 2 hónaposnak csak naponta 5x kéne ennie... :roll: én meg ezen akadtam ki. Aliz egész nap üvöltene, ha így éheztetném!!

Kriszta: Boldog házassági évfordulót Nektek! Izgi lehet a meglepire várni, majd írd le, mivel kedveskedik Neked Barna :)
Eszter 63 cm, azt a mindenit!! Jó hosszú :) Aliz 2 hete csak 58 volt (57-tel született), ő csak a hurkákat növeszti (hétfőn volt 5430 g)
Ő hányszor eszik naponta?
Videó: ezt a párom csinálta Adobe Premiere CS3-mal, ez egy profi videószerkesztő program. Lehet vele különböző effekteket csinálni, meg feliratozni, stb. Olyan, mint képszerkesztőben a Photoshop :) elsőre nem könnyű őket használni (mi többek között ezt a 2 programot is tanultuk a 2 éves multimédia tanfolyamon), de ha gyakorol az ember, bele lehet jönni. Könnyebben kezelhető programok, pl. Pineaccle Studio.

Damara: köszi :)
Tűs teszt: kis boszorkányság :) tűbe be kell fűzni cérnát, majd a csukló fölé kell tartani - tű kb. 2 cm-re legyen a csuklótól. Ha kőröz: lány, ha párhuzamosan mozog a karral: fiú. Anyiszor kell ismételni, ameddig nem áll a tű a csukló fölött :)
Én kb. 50x csináltam meg eddig és mindig 2 lány jött ki, elvileg ennyi gyerekem lesz összesen.

Betty: Te is imádtad a munkád :) Telefonon szoktad tartani a kapcsolatot a kollégáidal?
Engem mindig hív valaki, tudok mindenről, és úúúúgy hiányzik :) Még ha tele vannak gondokkal is :)

Anna: kösz a történetet, nagyon megható! Én is 41+2-n szültem ;) Lánykád nagyon kis drága! Ő is milyen kis pókhasú ;)

Tali: igen-igen, hozzunk majd össze valamit!! Kiscsajszik-pocakos és már nem pocakos anyukák, tök jó lenne :) Viszont lehet, hogy már csak valami zárt helyen tudjuk összehozni, mert mire a friss anyukák gyerkőcei megerősödnek kicsit, addigra bejön a hideg :(( NLC-s anyukák most egy nagy Mekibe szerveznek talit, nem is rossz ötlet! Nagyoknak ott a gyerekszoba, anyukák-kismanók meg elvannak az éttermi részen. Vagy mondjuk IKEA, ott még nagyobb a hely. Na, de van még idő helyszínt keresni!
Hoztam mai képet :)
Kép
vumenke

Pepitanna! Csatlakozom az előttem szólókhoz,valóban megható a szüléstörténeted!
Amikor ahhoz a részhez jutottam,hogy a doki számolgatta a csigolyákat, frankón kivert a víz!!!
Előtörtek bennem is a 3.5 évvel ezelőtti történések....Azt hittem, jól elástam a tudatalattimba a negatív élményeket, de kiderült, hogy mégsem sikerült olyan jól! :(

Vumenke Annyira édes Aliz így kidőlve (is)! Kipróbálom a tűs tesztet, én hiszek az ezoteriában, de a tűt is csak a te gondolatod mozgatja.... és hát a tudatalatti ösztönző ereje a tudatnak...

Lamme Semmi gáz Nikivel, nem gáz, ha nem a könyv szerint fejlődik a gyerek! :wink:
Csabim csak akkor tudott ülni, amikor már biztosan állt (8 hó) és a négykézlábas megoldást úgy helyettesítette, mint egy hadirokkant!
Komolyan, szétröhögtük az agyunkat, ahogy a bal karjára téve a súlyát húzta magát a cél felé úgy, hogy még a lába sem mozgott! Mintha csak a Rambo-t néztük volna!!! :lol: :lol: :lol:
(Megsúgom azért: kicsit féltem, hogy valami nem kóser!
Aztán minden okés lett. Talán túlságosan is! :D

damara

Sziasztok!
Gyorsan egy link, gyerkőcöt lehet regisztrálni és küldenek értesítést az esetleges oltások előtt. Meg egyéb hasznosságok is vannak itt: http://www.babaszoba.hu/services/vaccination?list=

Damara: kíváncsi vagyok, mi jön majd ki Neked! ;)
vumenke

Sziasztok!

Anna - Nem ér, így megbőgetni!!!!! Pedig én még nagy vonalakban ismertem is a storyt! :D Gyönyörű szép Panni baba! És mekkora már!

Kriszta - Utólag is gratula az évfordulóhoz!!!! Vajno miben mesterkedhet a párod? Nagyon izgi! a randiban még mindig benne vagyok és már alig várom!!!!

Lamme - Könnyű mondnai tudom, de nem hinném, hogy túl sok olyan gyerek lenne, aki mindent a nagykönyv szerint csinál. Ovis szülői? Wow!

Vumenke - Igen, és már most hiányoznak! Tegnap hívott az egyik anyuka, hogy feltétlen menjek be amikor a gyerekek is ott lesznek már, nem fogok hinni a szememnek, mekkorát nőttek. :lol:
Tegnap végül nem jutottam be, mert fél 12kor jött a postás, nem értem volna vissza tornára, ma a vízórát jöttek szerelni, majd holnap. De a már tuti! Meg még mielőtt komolyan elkzdenek tanulni a srácokat is megnézem majd. :wink: Szupi jó ez a játszószőnyeg!

Ja, magunkról annyit, hogy tegnap vettünk babakocsit! Használt ugyan, de egy-két láthatatlan helyen lévő kopást leszámítva hibátlan. Egy éves a kislány akié volt. Van hozzá hordozó, adapter az autóba, mózes és esővédő. Újonnan a duplája lett volna. Biztos ismeritek Graco Quattro Tour Deluxe. Már mosoódik!
:lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok! Bocs ha nem válaszolok mindenkinek de nagyon szétszort vagyok mostanában.....Ma voltam doki bácsinál majd csak 4 hét mulva megyek terheléses cukorra,Csajok már 10kilot hiztam! A kiscsajt nem volt nehéz rábeszélni a wc-re látja a tesotol csak az a baj hogy ő is állva akar pisilni!Kriszta! Gratula az évfordulotokhoz! Azt hiszem Te kérdeztek hogy hogy birja Tomika hogy nem ehet édességet? Végül is egész jol igy tanulta meg 15honapos korátol cukros.Bár miota punpája van többett ehet! Győnyörüek a babák!!!!!!
okina78

Sziasztok!

Pannaanya - nagyon jó fej csajszi vagy. Hazafele Barna jót nevetett rajtunk, hogy már 20 perce milyen jó elbeszélgettünk, és csak utána derült ki hogy mi igazából már ismerjük egymást. Kis csajszi jól bírta apával, míg Te távol voltál otthonról?

Okina78 - az a 10 kg gondolom meg se látszik rajtad, :D vagy legalább is Neked annyira nem vészes, nagyon vékony vagy. :) Jól viseled a terhességet, minden rendben?

Vumenke - nagyon jó ez a kép, hogy kidőlt Aliz. Eszter általában 5-ször eszik, de nem azért mert ez van leírva a könyvben, hanem így jön ki a napunk.
Tali csak rajtunk múlik, hogy tényleg akarjuk e, utána már csak egyeztetés kérdése és a hely megszervezése.

Damara - Nekem a barátnőm szemes aranyláncra fűzte a karikagyűrűt és úgy mint a tűs tetsztet csinálta, Nekem 2 lány jött ki, megcsináltuk a tesómnak Neki kijött a 2 fiú, a barátnőmnek is bejött az 1 lány, 1 fiú, lehet, hogy van benne valami. Bár mi most úgy döntöttünk Barnával hogy Eszternél megállunk.

Ma voltam a doki bácsinál megvizsgált, közölte minden rendben, nagyon szép a sebem, csinált rákszűrést annak 2-3 hét múlva lesz eredménye, remélem ott se lesz semmi. Beszélgettünk a fogamzásgátlásról mi 13 évig nem védekeztünk, most meg mint a kezdők :D valamit ki kell találnunk. Közölte doki bácsi döntsük el akarunk e másik babát, mert akkor olyat fog javasolni. Hazafele elég sokat beszélgettünk erről Barnával, de aztán arra a következtetésre jutottunk, hogy közel a 40 felé mi már inkább nem vállalunk be másik babát. Annak úgy lenne értelme, hogy kis korkülönbséggel, de olyan sokat vártunk Eszterre, hogy mi most nagyon is vele szeretnénk foglalkozni. Lehet, hogy ez önzés részünkről, és őt megfosztjuk e tesótól de most ezt így érezzük, aztán lehet, hogy 1 év múlva megváltozik a véleményünk, de most így döntöttünk.

Lamme - ne keseredjél, tuti minden rendben van Nikivel. A kórházban a csecsemősök mondták, és végül is igazuk volt valahol, hogy jobb ha az ember nem olvas babás könyveket, és újságokat mert akkor csak idegeskedik, hogy az ő gyereke mér nem csinálja, vagy miért nem eszi meg, stb....
Már többször akartam kérdezni, milyen autót vettetek?

Cosmo - hogy halad a felújítás, nem irigyellek miatta. Belegondolok, hogy jövőre Nálunk is folytatódik, kiráz a hideg.

Ma voltunk Eszterrel hasi ultrahangon, szerencsére jól viselte. Három órával a vizsgálat előtt már nem ehetett, olyan éhes volt szegénykém, erre közölte a nő, hogy ilyen pici baba nyugodtan ehetett volna, de hát direkt mondtam a telefonba na mindegy. Csak délután meg azt se tudta, hogy pótolja be a kaját. :) Este nagyon nyügi volt, mondjuk el is fáradt ma rendesen, nem úgy aludt ahogy szokott, így már 9 órától durmol a kiságyba, remélem reggelig, :) mert nagyon fáradt vagyok én is. Így el is köszönök, holnap majd jövök, bocsi a sok írásért.

Ági- hol vagy ma?
toldikrisztina

Sziasztok!

Kriszta - viccesek voltunk délelőtt, még fél napig ezen röhögcséltem, hogy ha nem kérem el az email-címed, rá sem jövök, hogy Te vagy? :D:D Örülök a jó eredményeiteknek. Meg sem lepődtem, hogy a doktornéni nem figyelt oda a telefonban... Panna kiválóan elvolt Apával, nagyon imádják egymást, még dolgozni is hagyta picit... :) Csak estére lett nagyon nyügi, mert pont akkor altatta, amikor hazaértem, és hát persze minden lett belőle, csak alvás nem nagyon... :( Mindegy, most este úgy eldőlt, mint egy krumpliszsák. :D Remélem, ez az állapot eltart reggel jóóó sokáig :D

Vumenke - nagyon édes Alíz, jól fekszik neki a játszószőnyeg! :)

Lamme - szerintem se izgulj. Panna is mindent később csinált kicsit, mint a "könyvi". Barátnőm Mia lánya 2 hónappal fiatalabb, mint Panna, és 10 hónapos korukban megfordult - most már mindent Mia csinál előbb, mint Panka. Nekem anno azt mondta a doktornénink, hogy semmin se izguljak, mert ő figyeli a kötelező dolgokat (ezért van az egészséges-gyerek-rendelés), és szól, ha bármiben "kórosan" lemarad. A többit pedig bízzuk rá a gyerekre - majd ha "odaér", meg fog csinálni mindent. És be is jött neki. :)

Okina - súly attól is függ, hogy eleve mennyi van rajtad, és hogy hogy bírod. Én Pannával szüléskor +15 voltam, most csak +10 vagyok, és ha minden igaz, nemsokára szülünk. :D Azért persze nem árt figyelni, de nagyon szeretik stresszelni a kismamákat. Ha ésszel csinálod a dolgokat, szerintem nem lehet baj. :)

Cosmo - elveszett a számtógép a nagy felújításban? ;) Majd jelentkezz, ha lesz erőd! :)

Oroszági - kiskád: nálunk falatnyi a fürdőszoba, mi a szobában fürdettünk eddig, nem állványos, hanme "szimpla" kiskádban. Nekem az állványos veszélyesnek tűnt kicsit. Most meg, hogy már kicsit nagyobb a leányzó, vagy a kiskádat teszem a nagyba és akkor úgy fürdik, vagy mióta vettem csúszásgátlót a nagykádba, ott fürdik. Az első időkben, amikor nagyon tartani kellett, még csak rövid volt a fürdetés. Mióta ül, azóta pancsol, azóta viszont nem kell görnyedni, de néha kihajol a kádból. Ha állványos lett volna, tuti szívinfarktust kaptam volna már néhányszor... :) (Ja, és persze Apja fürdeti, könnyű nekem, kibicnek... :D)

Bettyna - használt babakocsi ugyanolyan jó, mi is úgy vettük őket. Megnéztem képen a Guglin, nagyon csinos példány! Remélem, hogy be is válik, ez majd csak használattal derül ki. Az első kocsinkat imádtam, de egy idő után váltani kellett, mert nem írtam levinni a lépcsőn... A második szerintem nekünk bejött, legalábbis azokban a paraméterekben tökéletes, amelyek nekünk itt a legfontosabbak voltak.

Pepitanna - annyira édes kis hordóhasa van Pannának, mint a mienknek volt... :D Nagyon kis huncutul les, szép kis csaj lett, ügyesek vagytok! :D

Na, nálunk is megvolt a dokivizit, meg az első CTG. Utóbbival minden oké, előbbi meg rohamvizsgálat volt, mert ment vissza műteni... Toxoplasmosis negatív, minden egyéb is rendben van. Jövő héten megyek piócaprogramra meg CTG-re. Ugyanígy, csütörtökön, laborba 9-re, ctg-re fél11-re. Valaki még abban az időben jön arrafele? :)
El sem hiszem, hogy mingyárt szülünk... Megláttam Kriszta babáját, és hiába éltem át mindezt egy másfél éve, olyan furcsa érzés... Olyan pici volt a bébikéje, nehéz elhinni, hogy megint lesz egy ilyenem... :D Amúgy Eszter gyönyörű a képeken, de higgyétek el nekem, élőben még szebb! Nagyon aranyos kislány. És Barnához is gratulálok, igazi jófej Apuci!!!

Na jó, most megint kaptatok belőlem egy adagot, megyek felborulni, mert már nagyon fáradt vagyok én is... :(

Jó éjt mindenkinek!!! :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya - köszönjük a dicséretet :D , teljesen meghatódtam. Az a lényeg, hogy kiderült, hogy kik is vagyunk valójában, de mi is jót nevettünk hazafele Barnával az eseten.
Remélem jó éjszakád volt, és Panna aludt reggel sokáig. Eszter is hamar elaludt tegnap mivel eléggé fel lett dúlva tegnap a napirendje, és csak reggel 1/2 8 fele ébredezett. Szerencsére a tegnapi napnak nyoma sincs, így kajcsi után egy kis hancúrozás és már megint alszik a drága. Bár már evés lenne lassan, de nem úgy néz ki mint aki fel fog kelni, de pedig jó lenne, mert a nagyit vinnem kellene vásárolni.

Ma estére annyit tudok, hogy Barna megkérdezte anyukámat, hogy estére elvállalja e Esztert pár órára, mi még megfürdetjük és utána az övé, én meg készüljek el kb. 7 órára. Most már tuti vacsorázni visz, aminek nagyon örülnék, mert már rég voltunk úgy igazából kettesben. :D Félre ne értsétek, Eszter nagyon jó hogy van, sőt, de azért már hiányzik egy kis romantikázás is. :oops:

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Róbert Károly körúton keddenként, hogy rendel a doki bácsink?
toldikrisztina

Sziasztok!

Aranyosak vagytok csajok, hogy nyugtattok Niki fejlődésével kapcsolatban :wink: Kicsit túlzott volt, hogy a könyvekben lévő fejlődésre hivatkoztam, mert én is tudom, hogy nem szabad abszolút alapnak tekinteni, mert minden gyerkőc más ütemben fejlődik, és a "később" vagy "másképp" sem jelent feltétlen bajt, csak tudjátok, amikor az embernek a saját gyereke "késik" vagy "másképp", akkor hajlamos az aggódásra :D :oops:

Damara: Rambo :D:D:D

Vumenke: Szerintem egy nagy hülyeség, hogy kéthónaposan 5x kellene ennie a gyereknek. Jól néznénk ki, ha életkor alapján lenne meghatározva, hogy hányszor lehet enni egy nap :shock: Én ahányszor éhesek a csajok, annyiszor adok nekik. Sőt, én soha nem is számoltam, hogy egy nap mennyi étkezés jön ki :oops: Zavarba is jöttem egyszer emiatt, amikor néhány hónapja kérdezte a gyerekorvos Nikiről :oops: :D :D De nem harapta le a fejem :D, elmondtam nagyjából, neki az elég is volt :D Szuper a játszószőnyegetek :wink: Nekünk is pillangósunk van :D Milyen édesen elpilledt rajta Aliz :D

Kriszta: Tök jó, hogy minden rendben volt a dokibácsinál :wink: Megértem, ahogy most a kistesó kérdéséhez álltok. Tényleg nagyon hosszú ideig vártatok rá, érthető, hogy szeretnétek "kiélvezni" a létét :wink: Ráadásul Eszter ténylegesen nem lesz egyke, mert ott vannak a nővéred fiai, lesz neki gyerektársaság :wink:
Igen, még szopizik Niki :) Amilyen nyögvenyelősen indult, meg voltak hullámvölgyek, nem hittem volna, hogy idáig kihúzzuk szopival :D Nem tudok konkrét számot mondani, hogy hányszor szopizik, mert ő mindig is a többször kevesebbet szopizás híve volt :D Ami biztos, hogy ha éjjel felkel (általában egyszer), akkor szopizik, meg a reggeli ébredéskor is, illetve lefekvés előtt. Napközben meg ahogy esik. Van, hogy csak egyszer-kétszer, de van, hogy négyszer is. :D Még iszom a Laktoherbet, de hatása már nem sok van a tejtermelésre, viszont egyrészt kicsit lelkileg megnyugtat, hogy teszek valamit, másrészt én szeretem ezt a teát :D:D
Eszternek nem csináltak szülés után hasi uh-t? Nekem mindkét lánynak volt hasi és koponya uh még a kórházban egy-két naposan, így nem kellett őket később vinni. Soha nem hallottam, hogy nem szabad ennie előtte a babának :o Hol csinálták? Végülis a lényeg, hogy rendben van minden :wink:
Ne szabadkozz, hogy vágysz egy kis romantikázásra!! Teljesen érthető :wink: Igaz ötpercenként azon fogtok agyalni, hogy vajon mi van otthon :D:D, de sokat számít néhány gyerekmentes órácska :wink:

Oroszági: Melyik fajta állványos fürdetőre gondolsz? Ami lehajtható és akkor fürdőkád, ha felhajtod, akkor pelenkázó, és alatta van egy polc pakolni? Vagy arra, ami egy X alakú állvány, ami összecsukható vékonyra, és ha kinyitod, akkor beleteszed a hagyományos kiskádat? Én utóbbira szavazok. Nekünk Vivinél az előbbi, Nikinél az utóbbi volt kölcsön. Az első változat szerintem pénzkidobás, ráadásul tök sok helyet foglal, csak nagy lakásba (fürdőszobába) való. De mi pl. Vivit kéthós korától a nagykádban fürdetjük, csak eleinte használtunk egy "maci" ülőkét :D Ezt egyébként már újszülött kortól lehet használni.

Okina: Szerintem se nézd csak úgy szimplán a feljött kilók számát. Nekem mindkét lánynál ugyanannyi jött fel, de más-más ütemben. Nikinél pl. az első időkben jött fel több, a védőnő is csak lesett kb. félidőben, hogy hogyhogy ennyit mutat a mérleg, mert ahogy végignéz rajtam, sehol se látja, csak a hasam nőtt, az is normálisan :wink:

Tali: Szerintem a Meki olyan fura :P Inkább az IKEA :D De mindegy végülis, a lényeg, hogy talizzunk :wink:

Úgy irigyellek titeket, hogy ilyen sűrűn találkoztok a dokinál. Kéne valami nőgyógyis ürügyet találnom, és mennem nekem is :D:D:D:D
lamme

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem :D Itt többen is profi angolosok vagytok, úgyhogy biztos tudtok nekem kapásból segíteni :D Van egy nagyon-nagyon jó barátnőm, aki sok éve kint él New York-ban. Anno Vivinek, és most Nikinek is hozott onnan egy kispárnát, amire rá lehet írni a gyerkőc születési adatait. Vivié tök egyértelmű, de ez a mostani, amit Niki kapott, más. Az, hogy fontban, unciában és inch-ben vannak az adatok még haggyán :D:D , de van egy rész, amihez nem tudjuk, hogy mit kellene írni (tipp van több is :D ) Így hangzik a mondat:
................................... was born to .............................. at ......... o'cloc.

Azt nem tudjuk, hogy a "was born to" után mit kell írni? Szerintetek? A többi okés :D:D

Köszi :D
lamme

cloc = clock :D :D
lamme

Lamme szerintem a születés napját és óráját kéri, de ezt dilettáns módjára írom, mert nem vagyok angolos.
De legalább jól hangzik! :wink: :P :D
Hiányzik a doktor bácsi, mi? Te kis hamis! :P :D :D :D

O.Ági mizu veled? Hiányzol! :D

Okina Szerintem bőven elfér rajtad a 10 kg, így az egészséges! :wink: :)

damara

Damara: Nem, nem a dokibácsi hiányzik :D:D:D Hanem, hogy én is találkoznék veletek :D:D Igen, én is a születés napját írnám, de fura, hogy 'to'-val írja. De az is simán lehet, hogy az én angolom kopott meg, de nagyon durván :P :D :D
lamme

Sziasztok!

Örülök, hogy rajtam kívül azért mindenki jól van. :wink:
Ma megint elég vacakul vagyok. Többet tüsszentettem a kelleteénél (pedig nem volt olyan vészes, mint a múlt héten) és megint iszonyatosan fájnak a bordaközi izmaim. Külön élmény,a mikor a kisfiam is megtalálja a legfájóbb pontjaimat és megdögönyözi egy csöppet. Nagyon remélem, hogy elmúlik októberig, mert azt még nem tudom elképzelni, hogy hogy fogok így nyomni.

Kriszta - Nekem azt mondta a múltkor a doki bácsink, hogy új rendelési rend lesz, mely szerint hétfőn és pénteken van a R.K. körúton 14-19 óráig.

Lamme - Én is születésnapra tippelek, de a 'to' valóban furán hangzik még így angolos füllel is! 'She was born to run' = Futásra született. 'Baby was born to Niki, daughter of....' = Niki baba született X és Y lányaként - Ez esetben viszont a mondat elje nem stimmel. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pannaanya - basszus, mindjárt szülsz! :shock: Sok-sok energiát kívánok a végéhez és a két töpörtyűhöz! Szülés után a kórteremben, egy olyan anyukával kerültem egy szobába, akinek a lánya 15 hónapos volt és most született a fia. Hááát, látva őket, nem irígykedtem... :roll: A nagylány, csak annyit "szólt" látogatáskor a kisöccséhez, hogy vau-vau. :wink: :lol:

Bettina - Neked is sok siker a véghajrához, bár esetedben még több hetet kell kibirnotok ilyen poros levegőn. Szegénykém, el sem tudom képzelni ezt az állapotot. Szörnyű, hogy nincs rá segítség! :x

Kriszta - Gratula a házasságban eltöltöltött évekhez! :)

Nekem is nagyon teszene egy Ikeás topic randi!
Folyamatos bugi (mehetnék) van a lábamban!
Tegnap/ma Laciapu ki is elégítette ez irányú vágyaimat. Tegnap voltunk egy gyakorlott anyukánál, hordozó kendő tanfolyamon! Volt kis vidék: kutya, macska, fű, fa, napsütés! 8) Azóta van két kezem! :wink: Még egy-két nap gyakorlás és isteni lesz ez a kendőzés!
Ma sétáltunk egy nagyot a Margit szigeten! És ültünk a fűben! Hát ezek a "kalandok" már nagyon hiányoztak! Sajna, idén teljesen kimaradt a fürcsi/úszás valamelyik természetes vizünkben, de sebaj! Majd jövőre gumimatraccal! :)
Csütörtökön megyünk a nagyszülőkhöz, alig várom! Vasárnapig vidékezünk! Bár rossz időt ígérnek :?

Tegnaptól 30 éves vagyok. Fura. Semmit nem érzek. Csak az anyaság örömét. :)

Mikortól változik dokink "menetrendje"? Már nagyon mennék a hat hetes kontrollra, (szept. 9. után) arra a bizonyos zöld jelzésért! Balcsiban fürdésre már nem lesz igényem zimankóban, de a szex már nagyon hiányzik! :oops: :wink: :lol:

Bocsi, hogy nem "szólok" mindenkihez, nincs erőm többre.

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!
Megint Balcsin voltunk, klassz volt :) Kirándultunk egyet Boglárra, fotóztunk, sétáltunk, szombat este bográcsban marhapörit főztem :)) Sajna újra itthon... alig várom már, hogy eladjuk a házat, és elköltözzünk, nem szeretek itt lakni!

Betty: voltál a suliban? Kollégákkal is jó a viszonyod?
Babakocsival ügyes voltál, biztos nagyn praktikus, ha ennyi része van. A mienk nagyon szép és praktikus, viszont sajnos a belső anyaga nem túl jó, Aliz állandóan beleizzad :( Ezért a mózes és a hordozó is ki van bélelve. Ma már valszeg Quinnyt vennék ebay-ről, annak szuper plüssös belső huzata van, és nagy masszív kerekei. Na mindegy, már marad ez.

Okina: Asszem már írtam, én 18 kg-t híztam, de állítólag nem látszott és tök gyorsan lement 13, pedig semmit se csináltam. Pár napja edzek megint (ellipszis tréner, has-, és lábizomerősítés) ezzel le fog menni az 5 és még több. Ja, és kb. 3x annyi édességet zabálok, mint előtte, azt mondják, a szopi miatt. Na, szóval ne aggódj, mert ami most feljön, abból még 2 sem fog rajtad maradni! Vizesedsz? Mert az is min. +2 kg-t jelent...

Kriszta: megértem a döntéseteket. Viszont, ha lassan jött össze Eszter, akkor lehet, hogy nem is kéne a fogamzásgátlással foglalkoznotok, mert 1-2 év múlva összejönne a kistesó :) Persze nem szeretnék semmibe se belekotyogni, meg azt se tudom, miért jött össze Eszter nehezen, stb. De ha bennetek van, hogy majd jó lenne kistesó (és később esetleg már nem akartok a nagy korkülönbség miatt), akkor ez is egy lehetőség.
Mi gondolkoztunk, hogy mikor kellene a másodiknak jönnie. Először mi is kis korkülönbségre (1,5-2 év) gondoltuk, de már inkább 3-4-et mondok. Akkor már Aliz sokkal tudatosabb lesz, rá már nem kell minden percben figyelni (mint egy másfél évesre, akit a terhesség alatti időkben csomót kéne pl. emelgetni, meg a szülés körül kezd majd el járni..). Mondjuk ennek is lenne hátránya, pl. elkezdek megint dolgozni, és 2 év múlva megint hagyhatnám ott, fuccs az addig kialakult karriernek. Na, majd meglátjuk.
Védekezés: semmi tabletta, spirál, stb. Mi óvszerezünk és egyebek (Pharmatex pl.), ezeknek semmi káros hatása nincs a szervezetre.

Milyen volt a meglepi? :)

Hasi-koponya UH: kötelező?? :shock: nekünk senki se mondta... csak a csípőszűrésen. Mondjuk a mi dokinéninl elég érdekes... majd megkérdezem azért tőle, hogy nem kéne-e elmenni. De az tuti, hogy ha kell, akkor azt is Pesten intézzük, itt nálunk minden iszonyat xarul működik :twisted:

Lamme: kösz a megnyugtatást, én sem gondoltam, hogy ha letelik Aliz napi 5 kajálása, onnantól cicziár lesz :) Föl is üvöltené a fél várost :)
Angol: at to helyett sztm on-t akartak írni :) de miért nem kérdezed meg a new york-i barinődet? Mégiscsak ő tudja :)

Anna: BOLDOG SZÜLINAPOT utólag is!!! Hogy ünnepeltetek? Én október végén leszek 30, jó kis skorpió lévén :) jó lenne valami megpei kettesben a párommal :)
Ti is kendőztök? Milyen kendő, milyen kötés? Mi most akarunk venni egy nem rugalmasat, mert a rugalmasban a majd' 6 kilós Aliz pár 100 m megtétele után vészesen süllyed lefele :)

BOLDOG SZÜLINAPOT utólag is!!! Hogy ünnepeltetek? Én október végén leszek 30, jó kis skorpió lévén :) jó lenne valami megpei kettesben a párommal :)

Tali: hát majd találjátok ki, hogy mikor-hol, mi már most mobilisak vagyunk.
vumenke

Sziasztok!

Pepitanna - Köszi az együttérzést! Tűrök hősiesen! utólag is boldog szülinapot kívánok! (Én holnap leszek 29 - fura :roll: )
Én 8-án du. 2-re megyek a dokinkhoz már az új menetrend szerint!
Szuper jó, hogy már így ki tudtok mzdulni Panni babával!!! Irigy-irigy a baázásért is és a kimozdulásért is! Levegő, fű, fa virág nálam eléggé tiltólistás most. Az esőért imádkozom. :roll:

Vumenke - Igen, voltam a suliban. Nagy sikert arattam! Csodálkozó szemek (mekkora pocak :shock: ), ezer kérdés, sok puszi és jókívánság! Különösen nagy volt az öröm, amikor a kedvenc koleganőm is betoppant (akinek az esküvőjén voltunk) és már mindenki tudta, hogy ő is babát vár! 4 hónap lesz a csemetéink között! mindig is így szerettük volna, de álmunkban semgondoltuk, hogy sikerül majd együtt babáznunk. :lol:
A kocsikról sajna mindig csak utólag derül ki, hogy mennyire praktikusak - túl jó a marketingjük, mi meg elhisszük. :D
Balcsi szuper lehetett megint!

Az ÁEK-s topikra már írtam, de hátha benneteket is érdekel, hogy az Astiban babaruhavásár van!!!
Kép 6200 Ft-t fizettem összesen ezekért!

Vettünk ülőgarnitúrát végre a rozzant kis kanapénk helyett! Szerdán hozzák!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna Kívánom a legjobbkat egészségügyi szempontból!
Helyes kis babaruhákat vettél, bárcsak lenne már kire feladnod, igaz? :wink:

Vumenke Hová költöztök, ha otthagyjátok a jelenlegi otthonotokat? Maradtok Kecskeméten?

O.Ági ugye nincs baj, hogy nem jelentkeztél már egy jó ideje?!

Mindenki!
Segítsetek!
Ki ismeri a Róbert Károly krt-i rendelőt?
Hol kell ott keresni Spánikot? Az is olyan labirintus, mint a Máv kórház? Ki megy oda mostanság?

damara

Betty: tényleg, tehetnél fel friss képeket a pocódról, kíváncsi vagyok! Már a londoni kiránduláson is szép nagy volt, nem lesz kis baba! :)
Tök jó, hogy a kolléganőd is most vár babát, olyan jó lesz majd a terhességről (is) beszélgetni. Nekem is volt így kolléganőm, ő 9 héttel volt hátrébb a terhességben, de sajnos 11 hetesen elment a babája :cry: sajnos azóta nem is annyira szoros a kapcsolat köztünk, gondolom fáj neki Alizt látni... :(
Balcsi tényleg klassz volt, bár fura, hogy totál kiürült, alig ment el 1-1 autó a ház előtt. De így is imádjuk :)

Ruhákhoz gratula, nagyon édesek, főleg a zöld együttes tetszik! Aliznak is vannak ilyen szerkói, de nem egyszerű, mert ezekhez zokni kell, ő azokat meg mindig lerúgja. Kis kópé :)

Damara: Igen, Kméten nézünk, csak 1 szinteset szeretnénk (a mostani 2 szintes, és a lenti 2 szoba már kevés, a fönti részt meg nem akarunk Aliz miatt felújítani - nem praktikus) naagy kerttel (a mostani társasház, pici kerttel hátul). Addig sajnos nem sok értelme van nézni, amíg ezt nem adjuk el - úgyse tudnánk megvenni...

Róbert Károly: A Papp Károly utca felől menj be, ott szemben a lépcsőn föl a félemeletre és a lépcső háta mögötti folyosón (tehát ha felérsz, nem szemben, hanem pont mögötte) középen bal oldalt van a rendelő (ki van írva a neve az ügyeletes dokinak). Azt hiszem, első alkalommal be kell jelentkezni a fszt-en lévő betegfelvételen (bejárattól balra eső folyosó). Amúgy tök jó kis kórház, full luxus, tisztaság, és pontosság!! Én imádtam oda járni (főlega ctg-s időszakban, mert sose kellett várnom a gépre)
vumenke

Hoztam egy képet, remélem nem túl naturista :oops: Kép
vumenke

Damara - Köszi! :D Telefonon kérj időpontot mindenképp!!!! ÉN 8-án megyek. Azt mondta a dokink, hogy az új épületbe kell bemenni, onnan, ahonnan Vumenke írta és ott a betegirányitónál vagy minél jelentkezni, ott megmondják majd merre kell menni.

Vumenke - Én legobban ősszell és tavasszal szeretem a BAlcsit, akkor olyan békés! Édes ez a kép (is)! Kérésed parancs! Kép 33.hét 3 nap

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vumenke Köszi az infot, remélem megtalálom.
Abszolút nem naturalista a kép, sokkal inkább bensőséges és meghitt! Ellágyítja a szívet! Tündéri a kiscsaj!
Sok tejed van? Nem kell megfeszítened magad, hogy legyen x mennyiség?

Sz.Bettyna Köszi neked is a tanácsot! :D
Most sem találkozunk, 14.-ére, 16.45-re kaptam időpontot.
:cry:
Remélem a doktor úr is ott lesz, nem csak én :D

Többiek!!!
Hahóóóóóó! Uborkaszezon van???????? :D
Vagy még mindenki kiélvezi az utolsó sugarakat? :wink:

damara

Ja, Bettyna! Elfelejtettem megdicsérni a pocakod!!! :)
Tényleg jó nagy!!! :D
Hamarosan eljön a te időd is! :wink: :D

damara

Sziasztok!

Vumenke: Nagyon megható ez a kép :wink: A párnára a szöveget nem a new york-i barátnőmék írták, ezt így vették, nyomtatva :D Amúgy kérdeztem őket is, hogy mi kéne oda, de ők sem tudtak egyértelmű választ adni :shock: :D

Bettyna: Szép formás a pocakod :wink: Nagyon szuper kisrucikat vettél, és tényleg nagyon jó áron :wink: Egy kisgyerekes újságban olvastam a Nasaleze nevű szerről. Nem ismerem szerencsére, de esetleg utána nézhetsz, hogy babásan lehet-e használni, hátha segít ebben a pollenes időszakban.

Pepitanna: Boldog születésnapot kívánunk!!!! Én is idén leszek 30 :D:D Jó évjárat ez a '78 :D:D :lol:

Képzeljétek. Niki ma elkezdett mászni!!!! :lol: :D Én olyan boldog vagyok, és úgy megnyugodtam!!! Szóval most már ül, áll, mászik, behozta a lemaradását :D:D Sőt, még nagyon kezdetlegesen, de már próbál lépegetni is :D Persze még van mit gyakorolnia, de olyan jó látni, hogy végülis minden rendben van vele!!!
lamme

Sziasztok! Meg vagyok!
Semmi baj, csak nem volt se időm se kedvem a gép előtt ülni.
Hétvégén barátnőm cégénél voltunk rendezvényen, gardróbot csinálta párom én meg navigáltam. Ma meg dolgoztam.

Dokibácsi 11-én mikor dolgozik? Akkor megyek uh-ra!

Cukik a babaruhák, nekünk is annyi van, hogy egész nap fotózhatnám :) a Corában, Auchanban 200, 300 és 500 Ft-ért lehet bodyt, rugit és egyéb rucikat venni, nagyon klassz dolgokat akcióztak ki végre!

A babakád nem helyhiány miatt érdekel, mert hely az van bőven, hanem ha télen a szobájában szeretném fürdetni és nem kivinni a fürdőbe akkor jó-e az állványos. Nem a pelenkázóval egybenre gondoltam hanem arra a csúnyácska vas szerkezetesre!

Kép Hármasban

A héten 100 nap alá megy a vonalzóm!!! Nagyon várom a végét már!!

Kép

Kép
oroszági

Wow, nem semmi pocak, Betty :) nekem a szülés előtti napokban volt ilyen :) nem fáj a derekad, tudsz aludni?

Damara: szerencsére van elég tej, de mondjuk fagyasztani nem nagyon tudok mellette, eddig csak kb. 350 ml van benn a fagyasztóban (kb. 2 kajálása :)). Remélem, kihúzzuk a szopit min. 7-8 hónapos koráig :)
Sokat iszok (pl. tegnap este 10-től reggelig megittam elfogyott egy másfél l-es szénsavmentes víz, szopi közben-után mindig tök sokat iszom), és igyekszem pihenni. Ebben a férjem nagyon sokat segít. Pl. Aliz a regel 6 órai szopi után szinte sosem alszik el, szórakoztatni kell, mert kialussza magát addig :shock: én meg még hulla vagyok az éjszakai kelésektől. Szóval akkor ő elviszi (sétálnak, vagy csak a lakásban elvannak) és tudok aludni 8-9-ig :)
14-én mész a dokihoz? Nem írtad el? Mert az vasárnap :)
vumenke

Köszönöm a köszöntéseket! Hajrá '78! :wink:

Hajjaj, már most kell időpontot kérni arra a hétre? Akkor holnap intézkedem én is!

lamme - Jók lehetnek ezek a mászós örömök is! Bár gyakorlott anyuka barátnőm ma azt mondta, hogy addig örüljek amíg nem mászik. Addig tudott ő nyugodtan vécére menni... :shock: :lol: Mi is most készülünk autót venni, valószínű használt lesz. Mi a tapasztalatotok ez ügyben? Mi kinőttük a kis fiatunkat. Amiben gondolkodunk az mindenképpen nagyobb és nem öregebb 4 évesnél.

Betti - szép a pocakod, meg a kis ruhácskák! Én sem szeretem a lábfejetlen :wink: nadrágot, mert Panni is mindig leküzdi magáról. A teszkóban(!) lehet kapni egységcsomagban(5pár) zoknit, azt azért szeretem, mert combfixként is használható! Azzal már nehezebben boldogul. :)

vumenke - Nagyon klassz a kép! Nandu kendőt vettem, azzal ügyetlenkedem. De találtam itt a kerületben egy oktató csajt, aki foglalkozik 4 hónapos kor alatti kötözéssel is! :wink: Jövő pénteken megyünk a kiscsajjal. Még csak egy formát tudunk biztosan használni - bölcső fekvőhordás. Próbáltam az elöl ültetett pozíciót is, de abban nagyon feszengett, így azzal én sem vagyok elég bátor. Ti milyen kendőt, hogyan próbáltok, használtok?

Képek a szigetről: Kép Kép

Kép
Kép
pepitanna

Jó reggelt mindenkinek!

Ma megint egy évvel öregebb lettem! :wink:
Köszönöm a pocak és ruha dicséreteket! Lábfej nélküli nacink talán csak az az egy van, de nem bírtam neki ellenállni, olyan kis vagány. Gondoltam a novemberi nagy családi bulira épp jó lesz. :lol:

Lamme - Köszi, megnézem!

Vumenke - Derékfájás, hát őőő van, de inkább csak ha megerőltetem magam. Sokat mászkálok, vagy pl egy takarítás után. Az alvás változó. Most, hogy már annyira nincs meleg éjszaka és az oldalam fájása is múlóban van, jobban megy.

Ági - Jól néztek ki a dobogó tetején! Grtaula a 100 naphoz! Meglátod majd, hogy repül innentől kezdve az idő!

Damara - :cry: Lehet, hgoy ebből már csak topik randi lesz, nem doki bácsis?

Pepitanna - Gyönyörűek vagytok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Azért a kedvencemet megmutatom Nektek is!
A kis kukac miatt tetszik nagyon! De ez csak "nagyobb" korában lesz jó Rá!
Kép

Kép

Kép

Kép
oroszági

O.Ági Na végre, itt vagy te is! :wink:
Jó fej a kukacos együttes,nagyon vagány!!! :D

Pepitanna Szépek vagytok együtt! (is) :)
A dokis időpontra gondolsz a Róbert K. krt-i-ra?
Mert oda ha most kérsz időpontot is késő!!!

VumenkeIgazad volt!!! 15.-e az a 14.-e! :oops: :D :D
Biztos menni fog még a szopi egy jó ideig! Próbáltad már a Laktoherb teát, vagy a Kubut? Azok is jók a tejtermelésre!
Gratulálok a segítőkész férjedhez! Tényleg jó és sokkal könnyebb, ha az embernek ott van a közelben a segítség!Az enyém is ilyen, hála Istennek, de ismerek olyan házaspárt, ahol a férfi összes otthoni dilemmmája, hogy melyik farpofájára üljön tv nézés közben.
Asszony és gyerek meg csak úgy van! :twisted:

Lamme Na látod, hogy nincs semmi baj! :wink:
Ügyes, okos kislány Niki. Csak eddig nem volt kedve teljesíteni a te kívánalmaidat! :wink: :D :D :D

Bettyna Isten éltessen sokáig örömben, boldogságban!
Nem kell már sokat várni rá! :D

damara

Sziasztok!
Hú, fárasztó éjszakánk volt, Aliz megint 2x evett, és egyszer kakigondok miatt virrasztottunk 1 órán át. Hú, kivagyok :(

Anna: nekünk Renault Megane kombink van, szerintem szuper, nagy autó! És gyönyörű... :) Ali előtt a 60 kilós kutyust szállítottuk benne, most meg Aliz cuccaival (babakocsi 3 része) + a mi cuccaink kitöltik a csomitartót... kombit javaslok mindenképp (tolatóradarral :))

Én tegnap vettem ebay-ről egy Didymos kendőt, ilyet: Kép ez biopamutból készül, nagyon vékony és szuper tapintású. nem vág és nagyon sokáig lehet használni. Most még egy babaközelben-es rugalmas kendőt nyúzunk, de az 5 és fél kilósomnak már nem nagyon jó, mert nagyon lehúzza :)
Ja és van egy mei tai-unk is, ez: Kép de ez még nagy neki. Kötésekkel én is bajban vagyok, de gyakorlok szorgalmasan :) a youtube tele van kötős videókkal :) onnan próbálj ellesni 1-2 fogást. Pannidnak már jó lenne az elől keresztezett kötés, kitett lábakkal!
vumenke

Lamme: na látod, hogy semmi baj nincs Nikiddel? Bírom ezeket a sablonokat, amiket ráhúznak a gyerkőcökre. Mit mikor "kéne" csinálniuk! Ha nem beszélne az ember gyerekorvosokkal-véfőnőkkel, meg nem olvasna el egy rakat marhaságot, sokkal nyugodtabb lenne :lol:

Ági: kösz a tippet, asszem' kinézek én is az Auchanba :)) imádok babaruhát vásárolni, bár Aliznak van vagy 100 gönce, még az ebay-ről rendeltem neki anno 3 hatalmas pakkot :P

Tök jó a kép, csináljatok majd ugyanitt ugyanilyet a kiscsávóval közösen is :)

Betty: nagyon boldog szülinapot kívánok!!! Kép

Damara: Laktoherbet iszom (amikor nem felejtem el, napi 1x), bár inkább a sok folyadékra esküszöm.

Ja a Róbert Károly krt-hoz mg annyit, hogy mivel bejelentkezéses, szinte semmit se kell várni és a dokikánknak is van ott asszisztense, így könnyebb mindenkinek!

Pasik: már el sem tudok képzelni olyan pasit magam mellé, aki csak líg-lóg-élősködik! Na meg, aki egész nap csajozik-sörözik-haverozik. Milyen apa is lenne egy ilyen...?! De sajnos a legtöbb ilyen, nekem is majdnem az összes exem ilyen volt :((
De szerencsére megtaláltam a férjem és minden ok! De a hsz-ekből azt szűröm le, hogy itt nagyjából mindenkinek mintaférje van :))
Egyébként én bevallom, ha nem lenne a párom, Alizzal egyedül tuti megbolondulnék... így azért sokkal könnyebb, hogy egy csomószor ő ringatja el, meg viszi sétálni, stb. Egy angyal :lol:

Cosmo: merre bújkálsz? Csak nem titkolsz valamit? :lol: :lol: :lol:
vumenke

Most beszéltem Anyukámmal, a héten derült ki hogy valószínű a szívbillentyűi vacakolnak, 56-os a pulzusa!
Apukám meg egy ideje furcsán állt, el is ment dokihoz ami szintén erre a hétre esett, neki 2 csigolyája van elcsúszva! Kicsit elkenődtem, miért egyszerre és egymás után jönnek a bajok?!
Még mennek további vizsgálatokra, remélem nem lesz semmi komoly gond! Most bele is merülök egy kis házkörüli tennivalóba, az mindig megnyugtat :(

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Bettyna: Boldog születésnapot kívánunk neked!! :D

Oroszági: Jópofa ez a kép rólatok :wink: Neked is szépen növöget a pocakod :wink: Ez a kis kukac tényle aranyos :D Jaj, nagyon durván hangzik apukád és anyukád betegsége :shock: Remélem nem lesz semmi komoly gond, és mielőbb rendbe jönnek!!!

Pepitanna: Rólatok is nagyon jók a képek :wink: Mi is használt autót vettünk, kicsit öregebbet, mint amit ti néztek, nov. végén lesz 8, de nekünk már ez is fiatal :oops: :D Citroen Xsara, sötétzöld, nagyon szeretjük :D

Vumenke: Jók ezek a hordozók :wink: A mei tai-t nagyon imádom, és Niki is jól elvan benne, nézelődik, szundikál :D Voltál már a www.mamami.hu oldalon? Ott nagyon sokféle hordozási technikáról írnak, vannak fényképek, stb. Van Budaörsön (ha jól tudom) hordozós klub is, ahol néhány ezres kaucióért ki lehet próbálni a kendőket, mei-tai-okat, podegiket, stb., és így tapasztalattal tudsz választani :wink:
lamme

Jó estét Csajszikák!

Ági: sajnálom a szüleidet :(( sajnos átérzem, az én szüleim nagyon nem fiatalok, anyum 72, apum 80 éves (mindkettő 2. házassága, késői gyerek vagyok). Van mindenféle nyavalyájuk, főleg anyumnak (térd, szív, vérnyomás, cukor), de most pl. apumnak az arcán jöttek ki piros foltok, és kiderült, hogy bőrrák. Szerencsére nem a durvább verzió.

Lamme: ismerem a mamamit, de az ottani csajszik túl profik hozzám képest :) viszont sokat lehet onnan tanulni! ma voltunk benn a központban fagyizni, a mei taiban vittem Alizt, majdnem végig aludt a kis tündérke, hoztam képet :)
Ez a klub tök jó lehet! Én a babaközelbenes csajnál voltam, amikor nem tudtam normálisan beletenni Alizt a rugalmasba.

Volt ma nálam az egyik barátnőm, meg felhívott az egyik kollégám és hosszasan beszélgettünk, olyan jó volt mindkettő! Talán furán hangzik, de nekem kell az az érzés, hogy más is van, mint a gyereknevelés, nem akarok nagyon kiesni a "kinti életből", nem vagyok az a tipikus ősanya, aki 8 gyereket vállal és ez teljesen kielégíti mindenirányú igényét. Na ja, ez az átka annak, ha valaki pörgős életet élt a szülés előtt. :P [/b]
vumenke

Kép Kép Kép
vumenke

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket! :D

Képzeljétek tegnap este, amikor már korom sötét volt kb 1 órára lement a villany. Így roppant romantikusan gyertyafényben beszélgettünk apával, álmodoztnuk, tervezgettünk. Mire visszajött a villany elaludtam. Viszont egész éjjel úgy fájt a derekam, azt hittem meghalok. Nem tudtam eldönteni, hogy a derekamból indul és halad körbe vagy máshonnan. Szerintetek mi volt ez? Szimplán kifársztottam magam napközben (mosás, vasalás, porszívózás) vagy tágulgatnak a dolgok vagy mi? :roll:

Vumenke - Igazán jól néztek ki az új hordozóval! :wink:

Ági - Sajnálom, remélem nem lesz nagyobb baj a szüleiddel!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Este negyed 10-től 5-ig aludtt Pankónk! :shock: :) Majd 1órányi kajálás után, mind a ketten visszaaludtunk 9-ig!!! Apu nem akarta elhinni, mert este sörözni volt a kollégáival. Élménybeszámolóztak Pekingről, amiről ő sajna lemaradta a kiscsaj érkezése miatt... Na. majd 4 év múlva London! Családostul!:wink: :lol:

Oroszági - sajnálom a szüleidet, adj nekik erőt kis Gyurikával a mielőbbi gyógyulásukhoz! Kádálványhoz - kicsit késve - csak annyit mesélnék, hogy nekünk a nyagykádra illeszthető kádálványunk van, hely szűke miatt. De baromi praktikus, nem kell messzire vinni apukának a vízzel teli kádat, gyorsan módosítható a víz hőmérséklete, mert közel a csaptelep. Egy szó mint száz, nekünk ez nagyon bejött!

Betti - Boldog szüli(más)napot! :wink:

vumeke - Ma kaptam ezt a mailt:
Idén is lesz Hordozós Séta az Európai Mobilitási Hét, azon belül az Autómentes nap alkalmából. Sőt. Idén Hordozós stand is lesz. És a Ligetben Hordozós játékok. 2008. szeptember 21-én 10 órától (találkozó a Mobilitás Hét "Civil Utcáján", ami idén a tervek szerint az Andrássy út Dózsa György út felöli végénél lesz (az Andrássy út ezen a napon le lesz zárva az autók elől).
Részleteket itt találsz: www.hordozas.hu Hordozni jó. Hadd lássák mások is. Gyere, sétáljunk, játsszunk, legyünkegyütt! Szeretettel várlak:Ónodi Ági
Itt is összefuthatnánk! Na, csajok? Nincs kedvetek együtt hordozást tanulni? :wink:

Pasik témakörhöz: Én csak(?) 3 éve vagyok a férjemmel, de most, gyerkőccel az életünkben, méginkább biztos vagyok abban, hogy pont Ő kellett nekem. Megfogtuk az isten lábát! 8)

Csajok! Segítsetek, gondjaim vannak. :?
Hatalmas teher, hogy mit ehetek és mit nem. Szókimondó (leíró) leszek. Tudom, hogy melyik zöldség puffaszt, azt kerülöm is, de már alig áll másból az étlapom, mint a májkrémes kenyér és csoki, mert ezektől tuti nem pukizom. :oops: Se én, se Panni. Valamelyik nap, apu a kérésemre csinált rántott sajtot. Hát az is problémát okozott másnap. Nem sír, nem hasfájós, de órákig jár keze, lába, miközben búgócsiga hangot hallat. Cuki hang, de épp elég ahhoz, hogy ne aludjunk tőle. Tényleg ritkán van ilyen. Ha nyugi van, akkor én már szinte éhezem. Nem merek enni. Ez egy kicsit sz.r. :roll:
Cumi - Én soha nem vettem volna cumit nyugtatásra. Apu vett. És működik. De én nélküle is el tudom altatni. Baj lesz ebből? Annyi gyerek nőtt fel cumival a szájában, majd adta a Télapónak, nagyinak, manóknak...
Ja! Nem tudom ti hogy vagytok ismerősöknek azzal a mondatával, hogy "most rontod el" mikor megtudja, hogy köztünk alszik, vagy amikor a mellkasomon ringatom... Ha még nem szülő a beszélgető partner, akkor azért haragszom, ha meg már végig csinálta mindezt, akkor tudnia kell, hogy egy fáradt szülő mindent kipróbál. Hiába van két fülem, egyiken bejön a sok "jó"tanács, a másikon meg már csak akkor távozik, ha kimorogtam magam.

Holnap megyünk családozni! Tök jó lesz! Majd csak hétfőn jövünk haza.
Na, most jó hosszú lettem.
Pussz!

Kép
Kép
pepitanna

Anna - Köszi! Szerintem, ha jól esik morogd ki magad, csak túl ne hergeld, mert annyit nem ér. Én hiszek az anyai öszönökben! Csinálj mindent úgy, ahogy a legjobbnak látod! Kaja ügyben nem tudok mit mondani sajnos. Próbáld meg az ÁEK-s topikot, ott sok tapasztalt anyuci van, biztos van ötletük!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vumenke nincs avval semmi gond,ha visszavágyódsz a régi életedbe, tégy úgy mindent, ahogy neked a legjobb!
Inkább egy kiegyensúlyozott, boldog anyuka, mint egy lelkibeteg, szomorú.

Pepitanna A cumival ne törődj, ez egy pótcselekvés. Megnyugtató,kielégítő. Persze csak akkor, ha ragaszkodik hozzá.
Nem minden baba igényli a cumit, valamelyik rögtön kiköpi, de van, aki ki sem löki a szájából. Ez esetben sem kell elvenni tőle, mert talál majd mást, ami biztonságot, kielégülést okoz neki (ujjszopi, pelenka, hajcsavargatás stb.)
A köztetek alvásról csak annyit, hogy mindenki szíves figyelmébe ajánlok egy akármilyen Ranschburg Jenő könyvet (Szülők lettünk, szeretet,erkölcs, autonómia). Most persze hazabeszélek, de annyit lehet tőle tanulni! Nekem tanárom is és őszintén ajánlhatom a tanácsait.Ő azt mondja, hogy nem kell beparázni, hogy a gyerek a szülők közt alszik, még akkor sem, ha már kiskamasz, hiszen lássuk be: mindenkinek kell a biztonság.Az a fajta biztonság, amit csak a szeretetteljes kapcsolatban élő családban kaphat meg a gyerek. Ennek megvonása akár károkat is hagyhat a gyerek lelkében. Nálunk Csabi van, hogy éjjel felkel és közénk mászik.Nincs magánál, de megpuszil, vagy megsimogat mindkettőnket. És ez olyan jó!:)

KAJA Próbálj éhgyomorra gyümölcsöket enni, az felér egy fél tisztítókúrával.
Főétkezéseknek könnyen emészthetőket .
Nézz fel a www.mindmegette.hu-ra, ott is találhatsz jó kis kajarecepteket!:)

damara

Vumenke: Én is személyesen vettem át a mei tai-t a babaközelbenes lánytól, nagyon segítőkész volt, de én nem tudtam ott kipróbálni sem azt, sem mást, mert Nikit nem vittem magammal :D:D De a mei-tai-ba könnyű belejönni, szerintem jó kis találmány :D

Pepitanna: Szuper jól aludt Pannika :wink: Csak így tovább :wink: Az ételekhez sajnos nem tudok sokat mondani. Húsleves? Az még jó tejserkentő is tud lenni. Vajaskenyér különféle szalámikkal, felvágottakkal, tészták pl. sajtos, krumplis, tojáskrém, tojásleves, krumplileves? Vagy végszükség esetén próbálkozz a másik oldalon, Pannánál: masszázs, puma pózban cipelés, cseresznyemagos párna (nekünk ez egész jól bevált), Mecsek Baby tea, Infacol, Espumisan. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Cumi: Vivinél egyike volt a feladott elveinknek :D:D Ő is nagyon jól meg tudott nyugodni tőle, de az első hónapok után annyit szigorítottunk, hogy csak alváshoz kapta meg, vagy utazáshoz (babakocsiban, autóban). Nem is hiányzott neki napközben. Aztán kb. másfél éve ott tartunk, hogy alváshoz még kell neki :? A fogait nem befolyásolta, most voltunk ugye fogorvosnál, és azt mondták, hogy gyönyörűek a fogai, csak egy kontroll vizsgálat kell neki félév múlva. Niki viszont kb. háromszor fogadta csak el a cumit, ő ujjszopós :? Szerintem ez rosszabb.
Ismerősök tanácsai: Én úgy vagyok velük, hogy amit már ezerszer hallottam, az az egyik fülemen be, a másikon ki. Ha valami újat mondanak, akkor magamban átgondolom, hogy vajon van-e valami hasznosítható belőle. Meg azt gondolom, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Én speciel nem szeretek és tudok egy ágyban aludni a gyerekekkel, külön ágyban altatom őket. Van aki ezért lenéz, nem érdekel. Nekünk így jó. De ettől függetlenül ugyanúgy elfogadom, ha valaki együtt alszik a gyerekével, mert nekik meg úgy jó. Az, hogy elrontom a gyereket vagy sem, abszolút nézőpont kérdése. Ha valaki szeret egy ágyban aludni a gyerkőccel, annak nem elrontás az, hogy együtt alszanak. Ha ugyan nem szeret valaki egyágyban aludni a babával, de fáradtságból maga mellé teszi, és "odaszokik" a baba, ergo "elrontja", azt magának teszi, nem nekem. Akkor én ezért miért pattogjak? Majd megoldják úgy, ahogy nekik tetszik. Nekem pl. ez az egy ágyban alvás azért is mumusom, mert én borzasztó sokáig egy ágyban, majd egy szobában aludtam anyukámékkal, pedig ott volt készen a saját szobám, és láttam rajtuk, hogy mit szívnak velem :P :D :D Amúgy én is szoktam azért morgolódni a kéretlen hülye tanácsokon :oops: :D :D
lamme

Még a cumihoz és az ujjszopáshoz egy gondolat. Azt mondják, hogy amelyik babának kielégítjük a komfort szopizási igényét, az nem cumizik, nem szopja az ujját. A saját tapasztalatom szerint ez hülyeség. Mindkét gyerekemnek megvolt/ megvan a lehetősége a komfort szopizásra is, de nem éltek/élnek vele. Persze az első napokban, hetekben volt, hogy 45-60 percig is cicizett Vivi, Niki viszont soha nem volt tovább cicin, mint 22 perc. Komolyan mondom, hogy sokszor már nekem volt rossz, hogy olyan hamar abbahagyták a szopit. Nem hazudok, 3-4 perc egy szopi, kb. 2 hós koruk óta!!! (Vivi már ugye nem szopizik :D ) Mondtam a védőnőnek, gyerekorvosnak, csodálkoztak ők is, hogy ilyen hamar végeznek, de azt mondták, hogy mivel rendben híznak, nőnek, fejlődnek, így nem kell aggódni, valószínűleg egy nagyon hatékony szopási technikát alkalmaznak, és ennyi idő alatt jóllaknak. Nikinél ráadásul azért is ki voltam akadva eleinte, mert sokszor a szopizást hagyta abba az ujjszopás miatt!! Még a mai napig is. Úgyhogy ne mondja nekem senki, hogy az ujjszopás, cumizás a komfort szopi "megvonása" miatt alakul ki.............
lamme

Betty: lehet, hogy készülnek a csontjaid (medence) a szülésre. Kérdezd meg a dokit, de szerintem nincs okod aggódni.

Anna: kiscsajod nem semmi, enyém azért min. 1x felkel enni éjszaka is, kis bélpoklos :)
Kajálás: én csak a kifejezetten puffasztó dolgokat kerülöm: k betűsek és hüvelyesek. De ettem már kevés kukoricát, és borsót is, sőt egyszer töltött káposztát. Nem volt a helyzet vészesebb, mint amikor nem ettem semmi ilyet...
Nem lehet mindent kizárni, és éhezned (apad a tej is tőle!). Az első pár hét bizony arról szól, hogy éretlen az emésztőrendszerük és mindent xart megéreznek. Evvan'! Majd szépen fejlődik... mi kipróbáltunk vagy 5-féle csodalöttyöt hasfájásra, egyik se jött be! Talán a DM-ben kapható, felmelegíthető cseresznyemag-párna volt, ami használt, de igazán csak az idő segít.
Én ennék a helyedben normálisan főtt kaját, stb., csak tényleg a hírhedt dolgokat kerüld.

Cumi: én ellene vagyok mindent műanyag szarnak, és szerencsére Aliz se szereti (próbáltuk, kiköpte). Mondjuk ő az újjait sem szopogatja, ő ilyen. Ha nélküle isel van Panni, akkor inkább messzire tedd el.

Tanácsok: szerintem mindenki kap, ha kér, ha nem :) :) igazán most már azt vallom, hogy figyelj a gyerkőc és a Ti igényetekre.... ha pl. csak kézben nem üvölt, és Neked nem teher ringatni, akkor ringasd. Ha köztetek alszik, máshol nem, akkor legyen köztetek - leszoktatni le lehet pár hónappal később is. Bár mi az alvás tekintetében nagyon szigorúak vagyunk, éjszaka csak a saját ágyában alhat, mert nagyon félek a légzéskimaradástól - mint ahogy már volt is egyszer :cry: és ezt csak az Angelcare tudja 100%-oan figyelni!

Hordozós nap: szuper! kösz, hogy átküldted!! Addigra megjön a Didymosom is, és tudok majd vele gyakorolni, főleg a háti hordozási módok érdekelnek. Talinak is pont alkalmas lenn. Summa summárum mi tutira ott leszünk! Ki jön még???

Damara: kösz a megerősítést, én is így gondolom :)
vumenke

Bocs ismét az elütésekért, betűkimaradásokért :oops: Aliz itt lóg rajtam (ebéd van :)) és így nem egyszerű gépelni :)
vumenke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?