Új privát üzeneted érkezett!

Gombócka,

Sajnálom, hogy ez van nálatok és hogy a férjed így gondolkodik...

Az én párom egy angyal, annak ellenére, hogy mondanom sem kell, nálunk is ez a helyzet a férjjel való (nem) törődés/szex terén...

De épp tegnap volt vmi riport a tv-ben, arról volt szó, hogy ha megszületik a baba akkor a férj háttérbe szorul és nincs annyit foglalkozva vele. Na, ezt jól megaszontam.
Erre tudjátok mit mondott a párom? Hogy nem is érti ezeket a férfiakat, akik ezt szóvá teszik, hiszen ez tök normális, hogy ha itt a kis jövevény, akkor körülötte forog a világ egy jó darabig... :) Komolyan mondom, nem sok férfit hallottam még így nyilatkozni, meg is hatódtam, de csak magamban...

Szóval Gombócka, nyugodtan mondd ezt el a férjednek, hogy ilyen hozzáállás is van...
Tényleg nem szép amit csinált, k. mérges lettem volna én is, de lehet h a munkájával kapcsolatban is nyomasztják dolgok, vagy nem?
Remélem azért rendeződnek a dolgaitok hamar...

Kép
szeee

Gombóc, a szexdolog nálunk is állandó téma, ráadásul már a terhességem alatt is voltak gondok, ugyanis egy alkalommal szex után a kórházban kötöttünk ki, mert vérezni kezdtem. Szerencsére nem volt semmi baj, de onnantól nem történt köztünk semmi nagyon, persze időnként "megoldottuk másképp" de ritkán. Ez olyan kínos szitu, mivel én inkább akkor egyáltalán nem akartam sehogy, ő meg nem akarta, hogy egyoldalú legyen. Így telt el 4 hónap... Aztán ugye a kötelező 6 hét szünet.

Hát elég pengeélen táncolós volt a szitu, de túléltük. Azóta elvileg minden oké, csak én sokszor érzem úgy, hogy nem tudok "elég" lenni, mert a napi több szex is kevés lenne, és ez elég lehangoló. Jó (lenne) azt érezni, hogy elégedett a másik. Nálunk ez már régi vitatéma, szerinte nincs igazam, hogy így érzem, mert elégedett, de mindegy, ez meddő vita marad.

Mint tudjuk, szex nélkül minden pasi hülye lesz, erre még rájönnek a munkahelyi dolgok, stb., szóval nem könnyű sehol sztem. Nekem még az a mázlim, hogy annyira sokat melózik, hogy nem nagyon tűnik fel, ha túl sokat foglalkozom a gyerekkel, mert még így is én vagyok az, aki esténként egyedül tv-zek, mert sokszor a dolgozószobában kuksol, és dolgozik. Hát nálunk most nem tudom, hogy mi van, mert reggel elaludt, elment kaja, puszi nélkül, felhívtam, hogy itt maradt az ebédje, de nem vette fel és nem is hívott vissza, úh kíváncsian várom, hogy mi a fejlemény a tegnapi trénerezős vita után.... Egyáltalán, ma merjek edzeni??? :shock: :shock:

Kép
szabus

Szabus,

Sztem nem nagy elvárás, hogy naponta 40 percet a kisfiával kettesben eltöltsön a párod... Még akkor sem ha van otthon munkája. De ez csak az én véleményem.
Nálunk is van ilyesmi, csak én nem konkrét dologra használom azt a fél-egy órát, (attól függ mikor végez), hanem pl. epilálok :oops: , netezek, vagy mittomén....
Ez igenis minden anyukának jár! :wink:

Kép
szeee

Szerintem sem nagy elvárás, ráadásul ezt a 40 percet akkor kérem, amikor elvileg már alszik, ugye, mert fürdetünk, etetek, leteszem aludni, és csak akkor állok neki edzeni, ha elaludt. Persze tegnap kb. 15 perc után felébredt, peche volt Apának. De hát ez benne van a pakliban... Az esetek 90%-ában csak figyelnie kell, hogy felébred-e vagy ilyesmi, de ált. nincs semmi baj, alszik szépen. Úgyhogy sok dolga nincs...

Kép
szabus

Sziasztok,

Köszi Lányok a meghallgatást és a véleményeket!
Este volt egy nagy beszélgetésünk, úgy néz ki, azért akkora sz..r nincs, bízom benne, meg fog oldódni. Megbeszéltük kinek min kellene változtatni, ha ezt megtesszük, akkor minden OKÉ lesz.
(valami ajzószer után kell néznem...Szeee, nincs vmi homeos bogyó??? :lol: :lol: )
Egyébként, mint apa, jobbat nem kívánhatnék tényleg. Bármikor, bármennyit elvan a gyerekkel. Eteti, tisztába teszi, altatja, játszik vele stb. Szóval ilyen téren egyáltalán nem panaszkodhatok. Ha valahová el akarok menni, eddig soha nem mondta, hogy ne menjek, vagy azt láttam volna, hogy beparázik, ha itthon maradnak kettecskén.
Ne engedj Szabus a 40 perc sajátmagadraszántidőből!!!!

Szerintetek mit szólnának a pasik, ha mi csajok egyszer elmennénk pl. moziba? Délután? Na????Vagy csak úgy beülnénk valahová? gyerekek és pasik nélkül???Szerintetek megoldható???

Hogy a lelkemet mégjobban ápoljam, elmentem ma vásárolni a gyerekkel (meglepően jól viselkedett) és vettem magamnak 2 pizsit és 3 felsőt. :lol: :lol: :lol: Tudtam volna még válogatni... :lol: :lol:
És vettem 2 könyvet is!!!!(csak nem tudom mikor fogom olvasni :lol: )

Szeee,
gratulálok a párodhoz!!! :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek!!!

Kép
gombocka

Sziasztok!

Örülök, Gombócka, hogy megoldódni látszanak a dolgok!

Tegnap nem volt gond a 40 percemmel, viszont ahogy ágyba kerültem, Zazi ébredt, és egész éjjel forgolódott, állandóan felébredt, nem tudott aludni. Talán a front miatt?

Kerestem a neten babakocsival is bejárható kirándulási lehetőségeket, és úgy döntöttem, hogy ha az idő is jó lesz, akkor vasárnap elmegyünk a Budakeszi Vadasparkba. Még egy-két helyet találtam, főleg arborétumokat, és Veresegyházán egy medvefarmot is. Később jutott eszembe, hogy Ildikóék egyszer nem itt voltak vajon? Tett fel medvés képeket, csak ezért gondolom, de most nem akarok visszakeresni, mert ez elég rég volt.

Kutakodtam még torta ügyben is, mármint Zazi egy éves szülinapjára. Tudom, hogy még korai, de valami olyat szeretnék csinálni, amit ő is megehet, tekintve, hogy nem lehet megtenni, hogy ő nem kap abból, amit elé teszek, mit meg megesszük utána... Gombóc, neked van már ötleted? Én most a kefírtortánál tartok, abban elvileg csak olyan van, amit ehetnek.

Kép
szabus

sziasztok,

Gombóc,
Biztosan meg fognak oldódni a dolgaitok, alapvetően tök normális a párod, mármint a leírtakból ítélve...
Ajzószer???? :lol: Hát az nekem is elkelne... :oops:

a szabad délutánban benne vagyok, részünkről biztosan megoldható. Amúgy a rizspelyhed nálam van, ha más nem annak ürügyén mehet egy tali :)

Akartam még kérdezni, hogy ismeritek az Újhegy bevásárlóudvart? MOst nyílt nemrég a KöKi-től nem messze a Sibrik és a Gyömrői út sarkán. Van ott egy marha nagy Kenguru Gold bolt is. Hozzátok viszonylag közel van. Csak mert írtad múltkor, hogy KG-ban vásároltál Mincsinek, ebben?

Szabus,
Igen, ott voltak Veresen az Ildikóék a medvefarmon.
Torta: nekem egy tuti joghurttorta receptem van, de van benne zselatin (szerintetek ez mennyire gáz a baba szervezetének? ), mert ugye attól áll össze. Gondolom a kefírtorta is...

Ezek az arborétumok is jól hangzanak, meg a Vadaspark is. Nálunk annyiból gáz ez a kirándulgatás, hogy a gyerekem pár hónapja nem hajlandó babakocsiban aludni. Inkább szétüvölti a fejét, de nem... Pedig tök jó lenne. De biztosan kipróbáljuk majd mi is.

Apropó babakocsi.
Gombócka,
az nlc-n most nagy téma a sportbabakocsi és az egyik lány szintén azt nézte ki magának amit Te is ide feltettél. Van egy csaj, aki korábban babakocsik forgalombahozatali engedélyével foglalkozott meg tesztelte a kocsikat és erről a Bé Bé Go-ról nagyon rosszakat mondott. Nem akarlak lebeszélni róla, csak gondoltam szólok. Meg volt akinek a nagyobb gyereke használta és állítólag elég szétesős fajta meg nem lehet lehajtani a támlát rendesen, ha esetleg elalszik a baba benne.
Ennyit tudtam meg róla. Szóval olyan olcsó húsnak... íze van :wink:

Ildikó,
láttam egy-két újabb képet Rékáról a weboldalatokon. Tündéri!!! :)
Igazi kislányos pofija van :)

Anna,
jól vagytok?

Ja, néhány napja újra adok Melindának tejpépet, úgy néz ki nincs gond. Felfedeztem egy Babylove-osat a dm-ben, vmi bourbon-vaníliás vagy mi a szösz és kukorica dara is van benne. Imádja :) Ugyanakkor az őszibarack-maracujás babylove-ot nem hajlandó megenni, úgyhogy azt most én eszem reggelire :)

Kép
szeee

Szabus,
Most gondolkodom, hogy ez a kefírtorta esetleg lisztes?
Leírod majd a receptjét?

Kép
szeee

Szeee, a kefír tortában nincs liszt, csak kefír, gyümölcs (én banánnal fogom csinálni, az a legpuhább) tejszín. Elvileg kell bele zselatin, de Anyu mondta, hogy van egy Hullala nevű növényi tejszín, amit annyira keményre fel lehet verni, hogy nem kell a zselatin. Jobb is, mint az állati eredetű gyerekszempontból. Még a szülinap előtt ki fogom próbálni, hogy ezzel a tejszínnel összeáll-e. Elvileg kell még legalulra keksz vagy piskóta, de sztem ezt el lehet hagyni, mert ha szép simára kenjük a tetejét a tálba, akkor megáll magától is, vagy amit régebben néztünk kekszet, emlékszel? (az a a drága...) Még arra gondoltam, hogy abból veszek egy dobozzal, és azt teszem alulra. Ha nem kapok olyat, és nem is áll meg keksz nélkül, akkor megcsinálom piskótából, max. nem kap abból a részéből, észre se veszi majd. A receptet Anyutól el kell kérnem, de ha megkapom, bemásolom, jó?

A joghurttortában mi van? Lehet, hogy abban is kiváltaná a Hullala a zselatint.

Kép
szabus

Igen, hasonló a joghurttorta is.
Joghurt, tejszín, zselatin, cukor van a krémben, ami a teteje, én alulra gyümölcstortalapot szoktam tenni. Olyan gyümit rak bele/tetejére az ember amit akar.
Szóval szinte ugyanaz, mint a kefírtortád.

Igen, néztem a Babyoutletben én is ezt a kekszet, de horror ára van. Mondjuk a szülinapi tortába azért én sem sajnálnám.

erről a hullaizéről még nem hallottam. Hol lehet beszerezni?

Kép
szeee

ilgya1

Jajj, nagyon édes Réka :D Olyan aranyos arcokat vág a képeken... 8)
Te Ildi, mivel tömöd, hogy már ekkora??? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Emlékszem Melinda 7 hetesen 4080 g volt, tudom, mert akkor voltam 6 hetes kontrollon és kérdezte a dokink.

Amúgy inkább a férjedre hasonlít, vagy nem? :roll:

Kép
szeee

Sziasztok!

Tényleg átjáróház vagyunk,és én is már nehezen viselem el :( :( :( egy házba lakunk anyósékkal,de ezt gondolom már írtam,és lent a pincébe ki van alakítva egy iroda,/mivel ez egy cég is/és a sógornőm itt dolgozik :? na szóval gondolhatjátok...ez az egyik hátránya,ha együtt lakik az ember..persze megvannak az előnyei is,de szívesen hagynám azt a csekély előnyt a sok hátrányért :wink: na mindegyj...

Olyan jó nektek,hogy majdnem egyidősek a babák,mindig tudtok egy témáról beszélgetni,nekem a Dávid e béli korszaka már kezd kiesni, Réka még nincs abba a korba... :(

És látom Gombóc már jól ismersz :wink: inkább nem szólók hozzá ha nem tudok mindenre reagálni,de ez se jó mert akkor elúszok nagyon,de a lépést már nem tudom tartani az tutti. :( Hiába akarom,nem tudom...........................pedig tök ciki,csak magunkról írni,mikor érdekel,hogy mi van veletek,de tök jó olvasni is különben...szóval figyellek titeket /Szóval Sentinel figyel titeket4/

Szabus!
Nagyon jó lett Zazi oldala,oyan jó,hogy csináltatok neki.És ráadásul milyen profi!
Olyan jó,hogy már a kirándulásról gondolkodtok...

Itt a link a Medvefarmról:
http://www.medveotthon.hu/
Jó volt,de nem egynapos program...pár órás max.

Szee!
Te is olyan rendi vagy! Minden a fejedbe van,mindenre emlékszel,hogy csinálod??? :wink:
Te is már régen raktál fel képet Rotyikáról....
Köszike,és tényleg tiszta apja :D

Gómbóc!
Úgy sajnálom a dolgot a férjeddel...,de ne keseredj el,mert igazán jó apa...
persze valahol őket is meglehet érteni ,azért csak férfiből vannak,úgye nekünk itt vannak az új szerelmeink,és kell egy kis idő mire helyreáll a rend,talán már nem is lesz olyan mint régen,de nem is lehet,mert a másik szobába ott van egy kis "zavaró tényező" és nagyon nehéz kizárni az embernek a fejéből.Ezért kell néha csinálni kettesben egy kis programot,hogy feltöltödjetek energiával/és nem külön-külön,persze úgyis kell :D /

Kicsilány!
Titeket is szoktalak olvasgatni a babaszobás blogot,gondolom észrevetted :wink:

Megint jött valaki,nem hiszem el,bocsi megnézem...
ilgya1

Szeee, a hullaizét is megkérdem Anyutól :lol: én nem veszek ilyesmit, ő a profi ebben

Ildikó, úgy örülök, hogy írtál, akkor is érdekel minket, hogy mi van veletek, ha tök más dolgok történnek veletek, mint velünk, szerintem a többiek is így gondolják. Persze érthető, hogy kevés az időd, ezért nem is reklamálok! :D Köszi, hogy belinkelted a medvefarmot! Nem is baj, hogy nem egésznapos program, mert nálunk még a kajamelegítés gondot okoz, (nincs autótöltős melegítőnk, pedig már nézegetem,csak pár alkalom miatt nem akarok venni) Köszi, hogy profinak nevezed az oldalunkat, hát azért attól még messze van, egy hét alatt csináltam meg, úgy, hogy semmit sem tudtam erről előtte, még mindig csak próbálkozom, de azért vannak ötletek, csak hát ez is sok idő, főleg nekem, de gondolom, ez ismerős :D

Anna!!!! Hol vagy? Javult a helyzet???

Kép
szabus

Sziasztok!

Nem jövök mostanában mert még mindig kivagyok és csak panaszkodni tudnék! Ha már a sex a téma én bevallom az öszintét vagyegy éve nem volt igazi sex, mert sztem frigid lettem vagy valami hasonló. :shock:

Gombocka: Örülök, hogy rendeződik a helyzet nálatok. MIndját egy éves lesz Mincsi ez olyan izgi! Ha szerzel ajzószert én is vevő leszek rá.

Szabus: az a kis idő igenis jár neked ugyhogysztem is ragaszkodj hozzá.

Szeee: irigyellek a párodért

Ildikó: igen észre vettem, mi is szoktunk titeket olvasni! Ahogy Szeee irta télleg kiköpött apja. Olyan édes imádom!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Hogy ti milyen gyorsak vagytok :D :D :D el fordítom a fejem és már fél oldalnyi hsz....na ezt nem tudom követni.... :D
de édik vagytok,köszi...

na szóval,
Kicsilány!
Szoktam olvasgatni Alíz baba blogját,mert olvasni félkézzel egyszerűbb,mint írni :o és olyan aranyos,és tecccik a stílusod ahogy írod :wink:

remélem nincs semmi komoly :?

Olyan gyorsan megnőttek,hogy ihajj.Nemrég még ti voltatok pocakosok,aztán mostmár lassan mindenki az egyéves évfordulóra készül...
micsoda fincsi tortareceptek találnak itt gazdára,ez igen...

Voltam 6 hetes kontrollon,nem tudom tujátok-e,hogy a doktor úr hétfőn és szerdánként rendel délután a magánrendelőben ezután..

Ti mivel védekeztek amúgy,ha mégis odáig fajul a dolog? :wink: :roll: lehet,hogy már volt téma,de elfelejtettem,bocsi. :oops:
Én most fekirattam Cerazette-t,de utána a gyógyszer helyett kipróbálnék valami más módszert...

Na megyek alszok egy pár óra hosszát vagy nem...

Kép

Ildikó
ilgya1

Csak gyors kukucs, majd jövök részletesen.

Szeee,
nem tudtsz vmi homeos bogyót mensi fájdalomra???
Már megint baromira szenvedek.

puszi

Kép
gombocka

Ildikó, nekem a Cerazettől nagyon hullott a hajam, így abbahagytam, maradt a gumi, életemben nem használtam soha, hát igen, ami tinikorban kimaradt, azt előbb-utóbb pótolni kell :lol: . Nem a legjobb megoldás, de úgy vagyok vele, hogy kb. év vége felé rá kéne állni a köv. babára, addig meg nem akarok már mást szedni, meg foglalkozni ezzel a kérdéssel, a második után meg sztem úgyis újra gyógyszert fogok szedni, az a legjobb, nálam bevált.

Szerinted fog ajánlani vkit maga helyett a Doktor úr - mármint szülésre? Bevallom, én elég sokat gondolkodom mostanság, hogy mit fogok csinálni, és az ember nem szívesen megy máshoz, főleg, hogy 18 éves korom óta hozzá járok. És legalább már a kórházat is ismerem...

Kép
szabus

Sziasztok!

Ildikó,
egyetértek Szabussal, én már úgy várom mindig, hogy jelentkezz :)

Szabus,
Köszi.
nem akarok kötözködni, de sztem nem a gyógyszertől hullott a hajad, hanem véletlen egybeesés. Szülés után/szoptatás alatt tök normális, hogy hullik a haj. Szinte minden kismama átesik ezen. Én is sajna, most tök mókásan nézek ki, hogy tele van a fejem 3-4 cm-es hajakkal, de legalább visszanőttek :)

Gombócka,

Igen, van. Ezt találtam:

Colocynthis 9 v. 15 CH -óránként 5 golyó
vagy
Magnesia phosphorica 9-15 CH - 2x3 5 golyó

(Remélem lesz a gyógyszertárban valamelyik, mert ezek nem olyan népszerűek. Amikor vmi különlegeset kértem itt nálunk, mindig mondták, hogy felírják, beszerzik, mert alapból csak az alapbogyókat tartják....)

Anna,
Nem akarok köztözködni :wink: , de hogy lesz így kistesó? :wink:
Remélem azért egy fokkal már jobb a helyzet Nálatok.

Kép
szeee

Some photos:
Kép Mi a franc lehet ez?
Kép Mióta állni tudok, így vacsizom :wink: KépNo comment...

Kép
szeee

Na elszállt egy jó hosszú hsz! :evil: Akkor írom röviden, ma már sokkal jobb a kedvem és másként látom a dolgokat. Elhatároztam hogy változtatni fogok sok mindenen és így talán könnyebb lesz kezelni a helyzetet is. De majd elválik.

Szeee: hát ezen már én is filoztam, de majderőt veszek magamon, mert mindent a hugi érdekében! :D (Arra gondoltam, hogy talán egy lájtos sexfilm segíthet, a pasiknak beszokott válni. Szerintetek?) Melinda irtó édes még mindig.

Ildikó: Rékáról nem is beszélve alig várom, hogy élőben is lássam azt a gyönyörű kis pofikáját! Ha esetleg összejön asex én ugye nem fogok védekezni, deha nem szeretnék gyereket akkor én a spirálon gondolkodom ( köv baba után)
A kutatásról este írok!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Szabus!
Ha jók az információim,akkor a 30. hétig vállal és onnan átad a kollégájának Sziklai Péternek.
Hát nem tudom,nekem nem volt olyan szimpi,mint a doktor úr első látásra :? ......

Tényleg a Cerazette-től hullna az ember haja?Nem a hormonoktól? :oops:
Na megyek,jött anyukám :D

Ildikó
ilgya1

Hehe. Én a Sziklai Péternél szültem ugye, akkor is neki adott át a doktor úr, mikor elment pár napra. Nekem nem volt vele semmi bajom, igaz elsőre tényleg nem annyira szimpi, de u.olyan lelkiismeretesen foglalkozott velem, mint a saját dokim.

Sztem azért nem a cerazette-től hullik, mert annak is hullik, aki nem szedi. Na, nem okoskodok tovább :oops:

Kép
szeee

Anna, most látom, hogy hugi????
Nem öcsire gyúrtok? :wink:
Már a neve is megvolt a múltkor :wink:
(Amúgy én is jobban el tudok képzelni egy hugit, de az öcsit sem dobnám ki :wink: ) Nekem lányneveim vannak másodikra is... :lol:

Kép
szeee

Hajhullás: tudom, hogy a szoptatás alatt normális a hajhullás, de a Cerazett mellékhatásai között is szerepel, és ahogy abbahagytam, nem hullott annyira.

Sőt, nekem mindig is hullott, és arra a következtetésre jutottam, hogy a fog. gátlótól volt, mert amikor terhes voltam, és nem szedtem, viszont vasat ugye kettesével, akkor EGYÁLTALÁN nem hullott a hajam. Így bedumáltam magamnak, hogy a fog. gátlótól hullik, és a vas jót tesz, így szedem a Ferrofolgammát, és a fog. gátlót meg nem. Most alig hullik. Könnyen lehet, hogy ez placebó nálam, de működik :lol: :oops:

Ildikó, akkor Téged is átadott Sz.P-nek? Vagy Te még a F-nál szültél? Akkor hol taliztál a másikkal?

Kép
szabus

Sziasztok,

köszi Szeee, megpróbálom beszerezni itt a gyógyszertárba, bár úgy fúj megint ez a hülye szél, nem tudom hogy fogunk lemenni, ráadásul du. jönnek anyósomék, szal vmi kaját is kéne produkálnom. :roll: Úgyhogy közértbe muszáj lesz lemenni....

gratulálok Melindának az ácsorgáshoz!!!Na, innentől nálatok is megkezdődik majd a pakolósdi. :lol: He-he... :lol: :lol: Meg a mindenbe belekapaszkodom és felállok...főleg anya gatyájába...ugye csjok?? :lol: :lol: :lol:

Szabus,
hozzád pedig azzal a kérdéssel fordulok, esetleg Ildikó is tud segteni, ...fiús dolog. (bocs lányos anyukák)
Szóval már tökre idegesít, hogy fürdés közben a Mincsi állandóan a kukijával van elfoglalva. Játszik,de közben az egyik kezével állandóan azt piszkálja.Szerintetek kinövi majd? Úgy félek, hogy rászokik. Én mindig mondom neki, Mincsi ne kukizz, nem szép dolog, akkor rámnéz és egy kis iőre abbahagyja, szóval sztem érti, hgy mit mondok.
Majd beszélek a gyerekorvossal is, csak nem akarom kiröhögtetni magam. :oops:

szülinap,...
hát én is kerestem tortákat, mi végül rendes tortát fogunk neki csináltatni, vonatosat, most úgyis rá van kattanva a vonatokra....
vmennyit majd eszik belőle, sokat úgyse engednék a másikból se, a múltkor már az almáspitéből is falt.... :roll:
A kinder tojásról nem is beszélek, amit apa vett neki vmelyik nap... :roll:
1 éves kor felett pedig elvileg már nagyon kevés dolog van, amit nem ehetnek....
Aztán lehet, hogy úgy be lesz sz...rva tőle, hogy meg se meri enni. Pl. vmelyik nap virslit evett a párom, már annyira nézte, szinte csorgott a nyála. Adni akartam neki egy darabot, hogy fogja meg, kiváncsi voltam mit kezd vele,,,meg se merte fogni. Hát jót röhögtünk. Nyúlt érte, majd mikor már majdnem megfogta, gyorsan visszíhúzta a kezét és fintorgott...

Ildikó,

Réka baba továbbra is gyönyörűséges, biztos jelei vannak a szopinak!!! :wink: Micsoda gömbölyded formák, úgy megpuszilgatnám. És úgy irigyellek benneteket, nekem Mincsi soha nem volt egy hurkás alkat. Viszont a cicije annál puhább,...azt szoktam puszilgatni... :oops: :oops: :oops:

Én egyébként nem szedtem semmit, gumival védekezünk (már amikor...) és a szitu meglehetősen hasonló, mint Szabuséknál...mármint ami kimaradt fiatalabb korban...
Viszont most fogok feliratni vmi gyogyót, mert már nem szopizik a Mincsi és nálunk egy darabig nem jön a tesó, az tuti...

Mennem kell

Kép
gombocka

Szeee: igenjól látod meggondoltam magam én most már csak kislányban gondolkodom. Pont az ellenkezője mint eddig. Ez van!!!

Szabus: a fog.gátlótól nekem is hullott a hajam, nem is kicsit.

Gombocka: A szél nagyon durva úgyhogy vigyázz!!! Nekünk lesz rendes tortánk és olyan is amiből ehet. Így mindenki jól jár, mi is és ő is!!!!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

A kukiról jutott eszembe... :lol:
(Segíteni én tényleg nem tudok ezügyben... Bár vmi olyasmit olvastam, hogy ha rászólsz, nem szabad semmiképp olyanokat mondani, hogy csúnya, ronda, piszkos stb. dolog, hanem inkább olyat, hogy nem illik, mert később következményei lehetnek, vagy vmi ilyesmit... De biztosan találsz a neten sokmindent a témáról.)
Láttátok tegnap a Született Feleségeket...? Már korábban is beszéltünk róla a párommal, de azt hiszem ennek hatására haladéktalanul beszerzem a Sehány éves kislány c. könyvet. :lol: Láttam a múltkor a libriben.

Karácsonyra anyósomtól és sógornőmtől 10 e ft értékű Libri vásárlási utalványt kaptam, tudják, hogy nagy könyvmoly vagyok, úúúúúgy örültem neki és még megvan belőle 5 rugó.
Tudjátok mit vettem rajta a múltkor? A Mary Poppins 3 kötetét :oops: Karácsonykor adták a tv-ben és eszembe jutott, hogy az volt az első igazi könyvélményem, ami nagyon tetszett, úgy 10 éves korom körül, de könyvtári könyvek voltak, úgyhogy most megvettem, majd jó lesz Rotyinak. De persze elolvastam újra :oops:

Kép
szeee

Anna,
Meggondoltad magad, ez jó :lol: :lol: :lol:
Gyerekem alszik, azért vagyok ilyen aktív. Lakás is nagyjából rendben. :wink:

Kép
szeee

Szeee, a Sehány éves kislány nekem is meg volt :lol: már el is felejtettem, de jó, hogy eszembe juttattad :lol: micsoda emlékek jönnek elő!

Gombóc, hasonlóan Szeee-hez, én is vmi hasonlóra emléxem kuki ügyben, de szerintem ez nagyobbakra vonatkoznak, mint a mieink. Zazi is néha pelusozás közben vagy a vízben piszkálja, de én látom, ez csak annyi, hogy ráébredt, van ilyen testrésze is. Ahogy kezdetben a lábait, kezeit is vizsgálta, bekapta a lábujját stb. úgy a kukiját is "megvizsgálja", csak gondolom nagyon nem látják, csak tapintással tudják. Én csak amiatt szoktam neki szólni, hogy nehogy megnyomja vagy megkarmolja, mert amit megfog, azt szétkarmolja, az arcom tiszta seb, és sokszor a karom is... Most elgondolkodtatál ezzel a dologgal, de sztem először majd a szobatisztaságnál jön elő újra ez a kérdés, mert akkor ugye meg kell fognia a kukiját, ha akarjuk, ha nem. Majd én is rákeresek erre a témára, de sztem picik ők még, ne aggódj, ez tuti, hogy nem gázos, sőt, még az is eszembe jutott, hogy egyszer, amikor voltunk a dokinál, egy nagyobb kisfiú anyukájának mondta, hogy huzogatni kell a kukiját az összenövés elkerülése miatt asszem. Szóval lesz még dolgunk :lol:

Kép
szabus

Jujj, tök durva, most átmentem a guglira, és elkezdtem keresni kuki témában, és ilyeneket írtam be: kisfiú, kuki, fogdosás, ha vki látna, azt hinné, perverz vagyok, de legalábbis pedofil. Mire kéne rákeresni?????!!!!

Kép
szabus

Szeee: mit csináltok jövő szerdán vagy kedden? Tali nálatok vagy nálunk?

Szabus: jól emlékszel kell majd huzogatni is!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Találtam egy ilyet:

a nemi szerv érintése
A csecsemõ nemcsak környezetét, hanem saját testét is felfedezi. Megtanulja, hogy a láb, ami hanyatt fekve a feje fölé emelkedik, az az övé, a kéz, ami hadonászik, az övé. Mindent megfog, megtapogat és elõbb-utóbb a nemi szervét is megtalálja. Megfigyelhetõ, hogy ekkor - és a kisgyermekkorban is - többet foglalkozik vele, mint más testrészével. Mint majd az egy késõbbi fejezetben olvasható, a nemi szervek érzõideg-ellátása igen gazdag. Ezért ennek érintése, simogatása kellemes élmény a gyermek számára. Ez nem tévesztendõ össze a serdülõkorban folyó önkielégítéssel, mely valamilyen szexuális tartalmú képzettársítással (pl. egy meztelen személy fantáziaképével), többnyire tudatosan zajlik. Errõl itt nincs szó, ennek ellenére a felnõttek ezt általában rossz szemmel nézik. Ennek oka az, hogy a szülõ ezt a cselekedetet a szexualitás szemszögébõl látja, belevetítve saját szégyenérzetét, holott a gyermeknél a szó klasszikus értelmében vett szexualitás nem létezik. Ilyen jelleget ez csak a serdülõkortól fog ölteni. A nemi szerv érintése ez idõ tájt nem más, mint kellemes élményt nyújt játék. Ha nem ez köti le a csecsem (a gyermek) egész napját (ez általában akkor következik be, ha a kicsi magányos, elhanyagolt és nincs más örömforrása), akkor nem kell vele foglalkozni. A szülõ azonban megpróbálja leszoktatnia gyerekét errõl. Jobb esetben csak lebeszéli róla, rosszabb esetben tiltja, esetleg megszégyeníti, bünteti õt. A gyerek megtanulja, hogy nem szabad odanyúlnia, ezáltal a nemi szerve egy különleges, tiltott testrészévé válik. Ez azonban felkeltheti az érdeklõdését, és még többet foglalkozik majd vele. Bûntudattal, titokban fogja csinálni ugyanazt, vigyázva, nehogy észrevegyék.
Természetesen nemcsak a saját, hanem az ellenkezõ nemû társa nadrágjában, szoknyája alatt lévõ testrésze is érdekli, de persze azt is tiltott, nem fogható, nem nézhetõ.

Kép
szabus

Szabus,
:lol: :lol: :lol:

De jót nevettem ezen a guglis keresésen.

Asszem maradok én is a lánynál, mint Anna :wink: :lol:

Na, mennem kell, vki ba-ba-bázik :)

Kép
szeee

Na még gyorsan egy utolsót.
Anna,
szerdán sztem Gombócékkal megyünk a Tipegő Klubba, mi lenne, ha Ti is jönnétek? Ott van a parknál, ahol a múltkor sétáltunk.

Ha nem jó ez, akkor ha jó az idő (ilyen szélben, viharban, meg esőben nem megyek sehová), akkor elnézhetünk felétek kedden.

Kép
szeee

Na, még ennyi, aztán befejeztem, lényeg a lényeg, nem szabad tiltani se a kuki se a puncifogdosást. Kérdés, hogy mit csinálunk, ha ez nem otthon, a kádban fordul elő, de remélhetőleg, addigra már meg lehet velük értetni ezt a dolgot :lol: :lol: (hát nem hittem, hogy egyszer ilyenekkel fogok foglalkozni :lol: )

"Ha a gyermek szeretetet kap, később ő is tud szeretni. Ha rossz a szülő viszonya saját testéhez, vagy házastársának és gyermekének testéhez, ez nagy veszélyeket jelent mindhármuk, de főleg a gyermek számára. A gyermek ugyanis tudattalanul átveszi gondozójának szexuális attitűdjeit.

A csecsemő számára semmivel sem fontosabb, vagy élvezetesebb a játék saját nemi szervével, mint bármely más testrészével. Ha viszont a szülő ezt észreveszi és nemtetszésének ad kifejezést vagy megtiltja az ilyen játékot, akkor ezzel egyrészt akadályozza a gyermek felfedező kedvét és szexuális gátlásokat ültet bele, másrészt felkelti az érdeklődését a „tilos” dolog iránt (amit épp ezért titkolni kell a szülő előtt). Sok későbbi problémát okozhat pl. a szoptatás abbahagyásának üteme és időpontja is. Az anyamell elvesztésétől való félelem később esetleg hajlamossá tehet a félelemre a szexuális partner elvesztésétől. A szenvedélyes ujjszopás mindíg a testi közelség és gyengédség igényének kielégítetlenségére utal. "

Kép
szabus

Húúúú, Szabus, Köszi, köszi, köszi és százszor is köszi.
Most megnyugodtam és nem csesztetem a Mincsit!!! :lol: :lol: :oops: :oops:
A huzogatást már nekünk is mondta a dokinő, én meg is lepődtem, mert máshol azz olvastam, hogy csak később kell.
De ő meg azt mondta, hogy anniyra amennyire engedi húzzuk fel fürdésnél és ott is mossuk meg. Na ez nálunk tipikus apa feladat. :lol:

Szeee,
Igen, szeretném, ha szerdán mennénk Tipegni, Anna, gyertek Ti is!
Én a főnöknőmtől kaptam 10 eFt értékű utalvány, szintén a Libribe. Ez volt eddig az 5 év alatt a legértelmesebb ajándék, amit adott. (minden évben mindenki kap, persze mindannyian ugyanazt kapjuk) Ennek most én is nagyon örültem.
Nekem még megvan, de sztem már nem sokáig.

Anna,

[quote]A írta: kutatásról este írok!
:?: :?: :?:

Kép
gombocka

Kinder tojás története:

Apa! Ez tényleg az enyém?
Kép
Jó bulinak indul!
Kép
Megkóstizom!
Kép
Apa, kérsz Te is?
Kép

Kép
gombocka

Tegnapi játszó:

Komolyan egyedül kell lecsúsznom?
Kép
Indulok
Kép

Megérkeztem
Kép

Ez nagyon jó buli!
Kép

A hinta is jó, de csak a játszón!
Kép

Kép
gombocka

Gombócka, nagyon szívesen! Annyira édes Mincsi, ahogy örül a tojásnak :lol: Tüneményes! Kíváncsi vagyok, milyen lesz a Tipegő, majd számoljatok be!!!

Anna, a kutatást én sem értettem :oops: (csak nem mertem megkérdezni) :oops:

Kép
szabus

Gombócka,
Tényleg tündéri a kisfiad, ahogy örül a tojásnak, csúzdázásnak :D
OK, jövő héten akkor megyünk (már ha vmi nem jön közbe...:? )

ÉN értem a kutatást bi-bi :)
Asszem az MTA kutatására mentek Annáék tegnap, ahol 6-12 hós csecsemők fejlődését vizsgálták. Az nlc-n volt egy lány, aki csábította a társaságot erre, tőlünk (májusi fórum) is mentek...
Biztos érdekes volt.

Kép
szeee

Szép jó estét hölgyeim!!!

Szeee: igen eltaláltadazona kutatáson voltunk, mennyi abeugró erre a tipegőre? mettől-meddig tart?

Gombocka: Nagyon jók a képek Mincsi írtó édes!!!!

Naszóval a kutatás:Nem volt egy nagy durranás. 1/2 11-re mentünk, mikor oda értünk először Lizus játszott egy kicsit hogy feloldodjon. Aztán be kellett menni egy elfüggönyözött "helyiségbe" hogy kizárjuk a külvilágot. Volt egy műszer ami bekalibrálta Lizus szemét, és utána a monitoron megjelent 3 különböző színű téglalap egymás után ezeket kellett Poginak néznie. Az volt a kutatás lényege, hogy melyik tetszik neki jobban melyiket követi a szemével. Azegyik össze vissza mozgott, a m,ásik csak akkor amikor Pogi rá nézett a harmadik meg a kettőt keresztezte. Kb 1/4 óra volt ez. Aztán megdicsérték alányzót mert végig figyelt kaptunkegy kis mütyürt. Nekem ismegmutatták, hogy mit figyeltek. Érdekes volt. Mi fogunk még menni ha lesz más kutatás, mert legalább jövünk megyünk egy kicsit. Így rátudom magam venni hogy bemenjünk a városba!! :lol: :lol:

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

De béna vagyok Kép vagyis inkább mérges....most hova lett a hsz-m? Igaz nem volt sok,de lagalább írtam.....

Na szóval ezzel a kérdéssel is elkéstem, látom a kuki volt a téma :wink: (ismételten :D )csak megnyugtatni tudlak Gómbóc én is,hogy ez természetes dolog náluk,emlékszem erre konkrétan én is,hogy be voltam tojva annak idején,és tényleg ahogy jött úgy el is múlt náluk,felfedeznek,miért pont azt ne vegyék észre? :D nem fiúból vannak véletlenül? :oops:
A huzogatást azt én is ajánlom,de nekünk csak egy éves kortól kellett és minden pelenkázáskor,persze fürdésnél is. /és természetes az a fehér trutyi nekik ott a bőr alatt/
a kétéves kontrollon mutattam a doki bácsinak nem mondott semmit rá,pedig csak félig jön le neki a bőr :? és azt olvastam erről,hogy kétévesen már teljesen le kéne,azt mondta,hogy visszatérünk rá....mondjuk én még olyan gyerekről nem halottam,hogy normálisan lejött volna és ne lett volna próbléma /a körülmetélést kivéve/ szóval készüljetek lányok!Velem az élen,itt lesz egy pár nehezebb menet. :?

Artúr baba már igazi egyéveshez méltóan viselkedik :wink:
látom fogakkal ti sem vagytok elengedve :D
Nagyon jó a szerkója Mincsikének!
Ősszel is nagy kedvenc volt a játszótéri hinta...
Kép

Hogy van a pocid? Találtál szereket?

Milyen nagy lett már Melinda is,te jó ég!
Mikor én láttam még csak ekkora volt. :D nagyon édi!
Kép
és azok a világító kék szemek.......
Nagyon ügyesen áll,lassan akkor szaladhatsz utána te is...

Kicsilány!
Mi a konkrét próblémád? :oops: min kellene változtatni?nagyon röstellem magam,de erre nem emlékszem,hogy valamit rosszul csináltál volna???? :oops:
köszi ,hogy leírtad a kutatást,de végül is mit néztek,mi volt a lényege? mit vizsgáltak? Hogy melyik a legérdekesebb téglalap egy ekkora gyerek számára? Ez egy játékfejlesztő cég????

Tényleg jó lesz majd személyesen talizni veletek is!Majd összehozzuk hamarosan :wink:

Szabus!
Én a doktor úrnál szültem,de volt egy hétvége amikor tanfolyamra ment és a biztonság kedvéért bemutatott a helyettesének,sose lehet tudni alapon. /akkor izgultam az angol vizsga miatt :D /
szerencsére Réka babi nagyon helyes volt az anyukájával,de a történetet innentől ismeritek :D

Ez tényleg jó volt ez a gugli Kép

Én is pont most rendeltem három könyvet a Libritől???? :D igaz ezek inkább gyereknevelés és társai kategória....a Da Vinci kód azóta is ott figyel az éjjeli szekrényemben,pedig direkt nem akarom a filmet sem megnézni :cry: igaz nem is tudnám mikor..
ezeket az esti szopinál olvasgatom leginkább,de azt se mindig tudom.

Majd számoljatok be milyen volt a Tipegő klubban!

Jó éjt!

Ma mindkét gyerekem extra nyugodt volt. Remélem nem vihar előtti csend :D
ilgya1

Jó reggelt!

Húúú de tré éjszakám volt. Meghalok olyan álmos vagyok! :(

Ildikó:Elég összetett a gondom. Az a lényege, hogy nem vagyok jó anyának, mert ki tud hozni a sodromból, mert egyre kevesebb a türelmem..stb
A kutatáson konkrétan azt figyelték, hogy melyik téglalapot figyeli, melyik érdekli jobban. Hogy jobban érdekli e az amelyiket ő "irányitja" vagy az összevissza mozgó érdekli. Ilyenek. Ez végülis egy figyelemvizsgáltai kutatás volt. Nemhiszem hogy játékfejlesztőcégnektesztelne az MTA.De a nők lapjában lesz majdegy cikka kutatásról!!!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Anna, nem akarok belekotyogni, mert nem nekem írtad, de ki mondta neked azt, hogy az a jó anya, aki soha nem jön ki a sodrából :?: :?: :?:

Kép
szabus

Sziasztok!

Anna,
500 a beugró a klubba és 10-től van szerdánként. Legalábbis így emlékszem :oops: Ha nem, később helyesbítek. NOs?
Hová kellett menni a kutatásra?

Ildi,
én is régebben volt, hogy szoptatás közben olvastam, amíg kisebb volt Melinda, de már képtelenség, mert észreveszi, ha lapozok és aztán azt nézi. Amúgy is imádja a könyveket és újságokat, azokkal tud a legjobban eljátszani. Az anyjára ütött. Remélem ha nagyobb lesz, akkor is így lesz, csak akkor már nem tépni ill. enni fogja őket... :)

Köszi a képeket, egy kis nosztalgia.
Olyan jó lenne már tényleg veletek is találkozni újra, na és persze a kis Rékával :)

Nekünk is rossz éjszakánk volt, gyerkő többször sírt éjjel, szerencsére egyszer át is pelenkáztam a sötétben, mert reggel megláttam egy nagy vízszintes sebet a combja tetején... :( Valahogy hülyén volt rajta a pelenka és a ragasztócsík széle bevágott neki... Szegény, marha rossz lehetett, még jó, hogy átpelenkáztam, mert már nem tudtam mit kitalálni, pedig nem szoktam éjjel.

Kép
szeee

Jaj, igen, ezt én is akartam.
Akkor én is rossz anya vagyok, mert sokszor nem bírom cérnával, hogy nem tudom miért sír ??? :roll: Főleg éjjel.

szerintem Anna nem vagy rossz anya, sőt. Mindent megteszel Te is, hogy a kislányodnak a legjobb legyen.Mindenki elveszti a türelmét néha, a jó anyák is. Én ettől nem érzem magam rossz anyának.
(amúgy egy rossz anya sohasem tépelődik azon, hogy ő milyen anya...szerintem.)

Kép
szeee

Sziasztok

Anna, egyetértek Szabussal!
Sztem mindenki kijön néha a sodrából, én legalábbis biztos, emiatt még nem érzem, hogy rossza anya lennék.
tudnék sorolni dolgokat, hogy vki mi miatt rossz anya, úgyhogy ezt gyorsan verd ki a fejedből, mert különben szólok Mincsinek és megdádáz!!!

Köszi lányok a bókokat Mincsi nevében is.

Szeee,
elfelejtettem a múltkor, hogy igen, ebben a Kenguru boltban voltunk, ami kőbányán van. Tök jó, mert babakocsival is át tudok menni, mert az 51-es busz alacsonypadlós.
1 óra alatt megjártuk a múltkor, oda-vissza vásárlással és kis sétával.

Ildi,

reméljük mi is, hogy nem vihar előtti csend! :lol: :lol:
Jó volt visszanézni aképeket!köszi!
Csak nem értem, itthon nem akar a hintában meglenni....na, mindegy.
És köszi a megnyugtató szavakat kuki ügyben! Most már tényleg nem aggódom!
Azzal egyetértek, hogy nem egy problémamentes ez a letapadósdi, pl. a tesómat is műteni kellett annak idején, de nem olyan vészes, mit ahogy hangzik. (és tudok egy nagyon jó urológust)

Nálunk is, mint Annáéknál az éjszaka rossz volt, immár vagy a 10. Én is alig látok ki a fejemből, csak iszom a kávékat...újabban az meg meghajt...

Megyek, mert megyünk anyuékhoz és még össze kell szednem a gyerek cuccait.

pusz mindenkinek.

Kép
gombocka

Szeee,
nem láttam a hozzászólást, mivel megint egyszerre írtunk, szóval a hasonlóság csak a véletlen műve... :lol: :lol: :lol:

Kép
gombocka

:lol:

Kép
szeee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?