Új privát üzeneted érkezett!

Thenus: igen, ebben a formában teljesen igazad van...
De fegyelmezni akkor is kell... Mit tennél pl. ha egy húsz harmincfős osztályban egy-két gyerektől nem lehet semmit csinálni?! Itt már a neveléssel kicsit elkéstünk, itt bizony fegyelmezni kell (a többiek érdekében is)!
Vendég

Verna, hát igen, ez a szomorú ebben a magyar oktatásban és iskolarendszerben, hogy eljut odáig egy tanár hogy 2 gyerektől nem tud semmit csinálni az adott osztályban, vagy közösségben. :(

thenus

Teljesen más téma: Adjatok valami jó vacsoraötletet! Hideget vagy meleget, mindegy, csak gyors legyen! :wink:

thenus

verna,
nem azt mondtam, hogy nem szakadhat el a cérna. De a pedagógus, akire azért bízom a gyerekemet, hogy tanítsa, ne üsse azt! És ne is idomítsa, mint a kutyákat szokás...
Egyébként a tanítási gyakorlat 3 hetét úgy éltem túl a szakmunkásképzőben - ahol lássuk be, nem feltétlenül félreismert, és meg nem értett Einsteinek ülnek a padban -, hogy előre közöltem a játékszabályokat. Nagyon autokratikus személyiség tudok lenni, de könnyű velem haverkodni is, ha megérdemlik. És pár gyereket kivéve, a 3. hétre fel is fogták, hogyan kéne viselkedni. Pedig az osztályok nagy részében 1/4-3/4 arányban voltak fehérek-színesek. És még a gyakorlatvezetőm szerint is egyik legkezelhetetlenebb cigánygyerek is bejárt az óráimra... Minden alkalommal iszonyatos önfegyelemmel kellett lennem, és bizony volt olyan, hogy nem bírtam néhánnyal. Őket simán levegőnek néztem, egy idő után baromira zavarta őket. Természetesen úgy mutatkoztam be, hogy az első napon egyenruhában mentem tanítani - azért vegyék észre, kivel állnak szemben. :wink: :oops:
Nálam az volt, hogy amennyiben tudtunk haladni az anyaggal, és nem zavarták az órát "túlságosan", mindig valami érdekes, a kamaszsrácokat nagyon izgató, de anyagi-szociális lehetőségeiket maghaladó témát veséztünk ki következőleg - óriási sikerem volt a repülős sztorijaimmal és a különböző repüléstudományi ismeretekkel, hiszen nem sok ilyen srác találkozik "élesben" azzal, hogy miért repül a repülőgép, és hogyan kell lelőni az égről az ellenséget. :wink:
Meg persze tátott szájjal hallgatták a különböző külföldi utakról és élményekről szóló elbeszéléseket, mert ők is vágynak ilyesmire, csak ez olyan távoli nekik, mert otthon nem igazán téma az ilyesmi. Az egyik nagyszájú hangadó egyszer ellőtte, hogy "Mer' magának biztos sok pénze van, azé' mászkál össze-vissza a világba'!" Erre elmeséltem nekik, hogy mennyire a bányászbéka s.gge alól indultam anyagilag 16-18 éves kamaszként, és csak saját erőből, mert akartam, elértem a céljaim jó részét. Rögtön kiderült, hogy nagyrészük családja a segélyek révén akár 3x nagyobb pénzzel rendelkezik, mint az átlag... vagyis csak rajtuk múlik, hogy lesznek-e valakik...
De ha a pedagógustól-oktatótól is csak az erőszakot és a türelmetlen oda nem figyelést látják-tapasztalják, akkor nem hiszem, hogy akarnak valaha is változni...
andibab

Henus,
rakott tészta. Bogi is imádja. Érdekel?
andibab

Paprikás krumpli? :oops:
Vendég

Pilla, paprikás kolompér nekem is eszembe jutott, de leszavaztak. :?
Andi, ha gyors a rakott tészta, jöhet :wink:

thenus

Sajna engem is le szoktak szavazni, pedig én imádom a paprikás krumplit.

Tejszínes pulykamell, tésztával és sajttal

Nagyon egyszerű az elkészítése. A pulykamell csíkokat olajon megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, rádobunk lisztet, amivel jól átkeverjük, majd ráöntjük a tejszínt. Tésztát főzünk mellé és tálalásnál reszelt sajtot szórunk a tetejére. A pulykamell mellé tehetünk még bele sonkát, gombát, cukkínit, stb. Természetes más húsból is készülhet.
Vendég

Képet is csináltam róla, de itt gyors krumplival tálaltam, kukorica van benne és nincs rászórva a sajt.

Szóval ez egy elég rugalmas recept. :oops:

Kép
Vendég

Pilla, kössz :wink:

thenus

Andibab: nekem spec. az a tapasztalatom, hogy kicsik vagy nagyok, mindenképpen bekóstolják a tanárnénit/bácsit, hogy meddig lehet elmenni... Az első időszak mindenképpen ezzel telik.
Volt, hogy úgy mentem be - nagyobbakhoz, akikkel már meg lehet ilyet beszélni -, hogy úgyis tudom, hogy be fogtok kóstolni, essünk túl rajta hamar...
Egyébként elvben szép és jó nagyon, de egy idő után a legtöbb pedagógus kiég.
Izraelben olyan az oktatási rendszer, hogy x évenként (sajnos nem tudom, hogy mennyi) minden tanárnak kötelező 1 év fizetett szabadságra menni - amikor pl. tanulhatnak, stb.
Nálunk is van ugye kötelező továbbképzés, csak munka mellett - hogy még jobban kiégjen szerencsétlen pedagógus.

Na jó, hanyagolom a témát, mert persze ezer dolgom van megint... ;)

Paprikáskrumplit Lolo imádja, a férjem meg kénytelen megenni, mert nálunk most a kisasszony diktálja a menüt! :) Ma csirkemellet evett steak krumplival. :)
Vendég

Henus,
Max. 30 perc, + amennyi sütést gondolsz neki.

Fél csomag akármilyen tésztát kifőzöl - én szarvacskát szoktam, mert azt Bogi is fel tudja szúrni a kisvillával. Amíg felforr a víz és fő a tészta, felszabdalsz csíkokra ízlés szerinti mennyiségű bacon-t és valamilyen sonkát (nálunk a "sok" a mennyiség pontos mértéke :roll: ), és lepirítod. Ha kész, kiszeded, és a visszamaradt zsiradékon nagyon röviden megpárolod az akármilyen zöldségeket, ízlés szerinti mennyiségűt - én kb 1/3-át szoktam a nagyobbik zacskós kiszerelésnek -, kis sóval-borssal-fokhagymával (én mexikói vegyeszöldséget szoktam). Közben kifőtt a tészta, leszűröd, bedobod egy közepes teflonetpsibe, rá a bacon-sonka, rá a zöldség, jól összekevered és nyakon öntöd lehetőleg rengeteg tejföllel - én 1 nagy dobozt biztos rá szoktam tenni, mert úgy szeretem, ha a tészta megfullad a tejfölben. :D Ezzel is összekevered, hogy mindenhová jusson a tejfölből, aztán a tetejére sajtot reszelsz nagylukú reszelővel és mehet a forró sütőbe, ameddig gondolod. A lényeg, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére, én addig szoktam, amíg picit meg is pirul. Nem feltétlenül fogyókúrázó szupermodellek étke :oops: , de nagyon laktató, tök vidám a sok színes zöldséggel, és a gyerek is büszke magára mert egyedül tudja enni, mint a nagyok. Bogi is ezzel kezdte igazán használni a villát másfél évesen.
andibab

a paprikáskrumpli nekem is gyengém, lehetőleg füstölt virslivel...
nyami... ezt is szereti Bogi
:lol:
andibab

Köszi, Andi neked is. :wink: A héten két vacsi már tuti. :wink: Három, mert tejberizs, vagy rizsfelfújt is lesz. :wink:
Szonja is ügyesen villázik. :) ( Kivéve a makarónit, mert azt kézzel eszi :oops:) A tésztákat imádja, meg a leveseket. :)

thenus

Sziasztok!
Látom jó témát találtatok megint.

Tiop!
Én is először elbeszélgetnék a pappal, hogy mi lehet igaz az egészből (bár szerintem nem valószínű, hogy ha tényleg úgy van ahogy a gyerekek mondják, be is vallaná azt). Viszont te jól ismered a fiad! Tudod, hogy tudna-e ilyen ügyben hazudni, vagy nagyítani a dolgokon. Esetleg tényleg lehet-e ludas valamennyire.

Általánosságban a nagy tömeggel értek egyet: az én gyerekemet ne verje senki fia, mivel én sem teszem azt! Hogy jöhetne hozzá bárki idegen, hogy kezet emeljen a gyerekemre?! Ki van csukva!!!

Képzeljétek!
Olyan f@sza éjszakánk volt, hogy csak na. Lilinek péntek óta van hasmenése. Tegnap este 7 körül Attila rosszul lett, és 9 felé már a wc-ről sem tudott leszállni. Hol hányni, hogy fosni járt szegénykém. Nagggyon kikészült. Elkapta valahol (gyanítjuk hogy a pénteki nst alkalmával a kh-ban) a calici vírust megint. Anyósomékkal meg meg volt beszélve, hogy ha éjszaka kell mennünk szülni, akkor hívjuk őket, hogy jöjjenek át Lilihez. Hát most még nem szülni indultunk, de jó lett volna ha tudjuk őket riasztani, hogy elmenjenek az ügyeletes gyógyszertárba. Próbálgattam hívni őket a mobilokon, az otthoni vezetékes telefonon is, de semmi. Aztán választás elé állítottam Apócát, hogy akkor vagy kihívom az ügyeletet (már 38,7 volt a láza), vagy elmegyek én kocsival az éppen ügyeletes gyógyszertárba. Mondanom sem kell, hogy nagyon régen nem vezettem, főleg nem ekkora pocakkal! Aztán mivel tavalyról nagyon rossz emlékei maradtak arról amikor ugyanígy járt, és ki kellett hívni az ügyeletet, inkább azt választotta, hogy akkor menjek el én. Na, hajnali 2-3 felé be a kocsiba, el a patikába. Marha jó volt vezetni, senki fia nem volt az utakon, és tökre ügyi is voltam. Csak egyszer fulladt le a kocsi... :wink: :oops: Aztán kb 4 felé elaludtunk végre. Lili meg reggel fél 8 felé keltett. Bementem hozzá, hát látom, hogy tiszta hányás a pizsamája. Aztán délelőtt megint hányt, és a hasmenése azóta is katasztrofális. Aztán még délelőtt el kellett mennünk (babakocsival) a zöldségeshez, mert semmi gyümölcs, ződség nem volt itthon. Aztán délután meg el a dokinénihez. Ide már megint kocsival mentem, mert nem voltam hajlandó babakocsiba tenni és egy órát sétálni vele, plusz haza is. Hála az égnek megitta most a Smectát a teájával. Remélem, hogy hatni fog neki.
De amilyen hulla én most vagyok... :( Remélem jól fogok aludni az este, és természetesen azt remélem a legjobban, hogy a csaj meg a férjecském jól alszanak majd! Szegény Attila egész nap ágyban van. Semmi ereje nincs. Lili meg fel alá mászkál, rajta annyira nem látszik meg az egész, de hát ő gyerek, neki nem lehet mondani, hogy pihenj kicsi szívem. Ja, és hát neki láza sem volt. :)
Jó, mi? Azon imádkoztunk este, hogy csak ne most jöjjön ránk a szülhetnék... :shock: :wink:

Kép
Kép
giga1

Apám, Giga, ebbe a sztoriból már tényleg csak a szülés hiányzott. :shock: :) A filmekben látunk ilyet nem? hogy futkosnak össze vissza, betegek, nem betegek, rég nem vezetett nő kocsiba ül, stb... :lol: Bocs, Giga még véletlenül sem szeretnék viccelődni a bajotokon, csak elképzeltem mi mehetett nálatok. Jobbulást nektek! Honnan tudtátok egyébként, hogy Calici?

thenus

Baconba tekert csirkemáj:

A csirkemájakat bacon szeletekbe tekered, bedobod a sütőbe és megsütöd. Akármilyen körettel, vagy akár kenyérrel is finom.

Kép

Surimi-s tészta:

Veszel egy doboz hámozott paradicsomot és 1 - 2 csomag surimi-t. Surimi-t az Auchanban is lehet kapni, fagyasztott és hűtött formában is. Piros kis hengerkék vannak becsomagolva átlátszó cuccba. Azt hiszem 10 db van egy csomagban.
Így néz ki kibontva:

Kép

A hámozott paradicsomot megfőzöd 1-2 gerezd szétzúzott fokhagymával, sóval, borssal, petrezselyemmel, majd beleteszed a karikázott rákfélét. Még egy pár percig főzöd és kész is. Reszelt parmezánnal a legfinomabb.

Kép
Vendég

Húúú, Pilla, nyamii, de már kész a tejszínes csibecici... :D

thenus

Sziasztok!

Fúú Giga, jobbulást a családnak. :shock: Remélem Te megúszod , mert ez tényleg gáz lehet. A bátyóéknál is hasolnó vírus kapta el a cukorbeteg kislányt, na ott is volt pánik rendesen.

Gyerekveréssel kapcsolatban sokat nem tudok hozzászólni, csakhogy az enyémet senki fia se üsse soha. A pedagógusok helyében pedig nem lennék a mai időkben, iszonyat lehet némely gyerek.

Csajok drukkoljatok, pénteken beültetés lesz, ha csütörtökön túlélik a fagyibabák a felolvasztást. Ma viccelődtem is (de csak halkan), hogy pénteken nem fogok ráérni semmire se, mert terhes leszek. :lol: 8) 8)

Na, majd próbálok még jöni, de fürdetés jön nálunk..

KépKép
tüccs

Giga, jobbulást a családnak. Remélem Te nem kapod el. :shock:

Tüccs, megy a drukk Nektek!

Verna, "lenyúltam" pár képet Flóra blogjáról és betettem a csajsziméba. :wink: Sajna én nem fényképeltem túl sokat... :cry: Majd legközelebb.
Vendég

Pilla azta de gusztik, ilyen recepteket tehetsz még sokat :wink: :lol:

Giga jobbulást nektek és vigyázz magadra

Tüccs ez aranyos, hogy nem érsz rá mert terhes leszel :wink: drukkolok, hogy minden rendben menjen a kis fagyi-bébikkel :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Kép

giga!
Jobbulást nektek,remélhetőleg te nem kapod el! :wink: :(
Tüccs!
Húúúúúú nagyon izgulok,és szorítok neked ezerrel!!!!!! :wink:
Pilla!
anyám micsoda fincsi kajcsik!a nyálam elcsorgott,hogy megláttam! :oops: :lol: Meg is van 2 napra a kajcsink! :wink: Köszi! :D
andibab!
A te receptedet is lenyúltam! :wink: :lol: Remélem jó utatok lessz!Minden jót kivánok nektek,érezzétek nagyon jól magatokat! :wink: :P
Pimpo!
Multkor feltetted azokat a torta csodákat!Azokat nem a Muki-cuki késziti?? :?: Esetleg a képeket,vagy ahonnan levetted őket (a linket)betudnád mégegyszer tenni!Előre is köszi! :wink:
Henus!Ha mégegyszer gyorsat és finomat akarsz készíteni akkor próbáld ki a HAMIS TÚRÓGOMBÓCOT!
Megszokott módon felteszed a tejbegrízt főni(kicsit sűrübre csinálod),beleütsz 2 tojást(adtól függ,hogy hány liter tejből csinálod),én fél literhez adok 2db-ot.Összekevered,és amikor kellő sűrűségű akkor elzárod,hagyod hagy dagadjon egy kicsit!addig pirítasz zsemlemorzsát,és végűl kanállal formákat készítesz,és beleforgatod!Megcukrozod és kész!Nagyon finom,és gyors!Nállunk nyerő nagyon,főleg a gyerekeknél! :wink:
Kép
Eszti!
Valószinű,hogy lekel kicsinyítened a képet azért nem tudod feltenni!(600x450-re szoktam)
tölzsd le ezt a progit!
PIXresizerÜzsd be a keresőbe és kidobja neked ahol megtalálod!Letöltöd és utánna már csak bekell talloznod a képet!Átméretezi és már teheted is ide!Ha nem megy akkor itt egy másik!
http://imageshack.us/ Itt betallózod a képet,és utánna a nyilra kattintva tudsz választani méretet!Ha megvan akkor a host it-re katt,majd a kép alatti legelső linkre kattintasz!kijelölöd!(egér jobb gomja-másolás)visszajössz ide a fórumra és egér jobb gomb-beillesztés!
Remélem sikerűl! :wink:

Csajok,tegnap beszéltünk a pappal(rajtam kívűl még 4 gyerek anyja)!Kiderűlt,hogy az egyik gyereknek úgy a padba belenyomta a fejét,hogy az álla 2 hétig fájt utánna!A másikat meg arcon csapta és hazazavarta.Mindezt azért mert állítólag a gyerekek beszélgettek,és nem figyeltek rá!Hozzáteszem Rolinak 4-es a magatartása,és nem úgy ismerem a fiamat,hogy ha rászolok(főleg egy idegen)akkor továbra is csinálja a balhét!Jó nemvagyok ott,de azért gondolom annyira nem kezelhetetlen a fiú(fiúk)!Sokat diskuráltunk az Atyával(persze tagadott,hogy ő nem verekszik stb......,egyetlen 1 pofont vallodt be)Annyiba maradtunk,hogy próbáljon felvenni egy másik módszert,mert ez így nem lessz jó!Se neki se a gyerekeknek!Megbeszéltük a szülőkkel,hogy várunk mi lessz,és ha megint jönnek panaszok akkor tovább lépünk!Állítólag sokan panaszkodnak az Atyára,és nincsen valami jó híre a faluban!A szemünkbe nem nagyon nézett,ez az első ok amiért nem tetszett már rég óta ez a pap!Megigérte,hogy változtat a módszerén,és nem testi fenyítéssel,meg hazaküldéssel óldja meg,hanem beírással,a füzetbe!Ezt mi ajánlodtuk neki!Nem figyelmeztetés,nem számít bele semmibe,csak,hogy a gyerek érezze igen is rá kel figyelni és szót kel fogadnia!mondjuk azt is mondtuk neki,hogy biztos ő ellene van ez az egész,mert eddig (elsőbe és másodikba)semmi gond nem volt velük a Hittanon!Valamit ő nem csinál jól!Így gondoljuk!Na mindegy,majd meglátjuk,de legalább tudja,hogy tudjuk!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Este Szonjának hőemelkedése volt. :shock: ÉS úgy érzem, hogy most is meleg egy kicsit. Gyógyszit még nem adtunk neki. Gőzöm sincs mi a baja már megint. :x Éjjel nem ébredt fel, pedig azt vártam. Sem nem folyik az orra, nem köhög, nem megy a hasa, stb... CSak hőem. Úgy mint karácsonykor. Kíváncsi leszek mi lesz belőle... :roll: Remélem semmi. :?

Tiop, szerintem jól csináltátok a pappal. Így legalább tudja, hogy figyelitek. Mondjuk az nem szép dolog, ha egy pap hazudik...(azt mondod nem vallotta be a bántalmazásokat) Ha nem változik semmi, még mindig mehettek feljebb.... :wink:
Kössz a recipét :wink:

thenus

Sziasztok!

Tiop, naccempilla, czakoca! Köszönöm a gyors válaszokat szülésznő ügyben. Már próbáltam a dokiból nevet kihúzni, de első körben nem mondott semmi konkrétumot. A héten azért megpróbálok kisajtolni valami javaslatot belőle.

Czakóca! Mindenesetre azért elkérném azt a telefonszámot. giza99 kukac freemail pont hu

Giza
giza

Sziasztok!

Na, én ebbe a témába (gyerekverés) nem szeretnék beleszólni, csak annyit, hogy én sem engedném,hogy valaki más megüsse a gyerekemet. Ahhoz csak nekem és a férjemnek lenNE jogunk,de mi ilyet biztosan nem tennénk. Én mondjuk 1 jó időben adott pofonnak nem vagyok ellene, én is kaptam egyszer Anyutól, de annak igenis megvolt az oka. Direkt sértegettem, egyszerűen az volt a szándékom, hogy megbántsam (valami kamaszkori meg nem értettség miatt), erre kaptam egy maflást, Az észhez térített, és nagyon fájt, nem a pofon, hanem ahogy Anyuval viselkedtem. Úgyhogy ez belefér, de persze csak végső esetként, és kivételes helyzetekben, és főleg nem kisgyerekkel!!!!!!!!!

Viszont hagy szóljak egy kicsit most arról, amit írtatok (bocs, de kijött a "jogász" vérem).
Szerintem most nagyon elbeszéltetek egymás mellett, hiszen mindannyian (főleg Andi, Verna, Henus- akiknek nagyon határozott véleményük volt) ugyanarról beszéltetek.
Tiop esetében nem indián és nem deviáns gyerekekről volt szó, hanem teljesen normális gyerekekről, mint a mieink. És ebben az esetben szerintem SENKINEK nincs joga megütni egy gyereket!!!! Aki ezen felháborodik, az jogosan teszi. Ezt tette Henus és Andi is. Nem hiszem, hgy ezek a gyerekek annyira rosszat tudnának tenni, hogy így kelljen rájuk hatni, ez egyértelműen a nevelő (pap, tanár...) hibája és gyengesége.
Verna azonban arról írt, hogy vannak deviáns gyerekek (no meg ott vannak az indiánok), akiket otthon is vernek, akik már nem értenek a szép szóból, akármit lehet tenni velük, egyedül a verésből értenek, mert otthon is csak így "beszélnek" velük. És az ilyen gyerekek szülei higgyétek el, nem fognak tiltakozni, ha más is megüti a gyerekeiket. Ez nagyon szomorú, de ez egy ilyen világ. És nem hiszem, hogy Verna agyba-főbe ütötte volna a gyerekeket, csak azt mondta, hogy néha 1-1 pofon észhez térítette őket.
Andi meg csak 3 hétig tanított, én úgy gondolom, akármilyen nehéz volt, az azért ki lehet bírni, de nem tudom, hogy ha hosszú évekig kellett volna ugyanott tanítania, akkor is ugyanakkora erővel tudta volna végigcsinálni az egészet.

Bocs lányok, nem megbántani vagy kiosztani akartalak Benneteket, csak helyrerakni, hogy egészen más szituációkat akartatok összemosni, ami szerintem lehetetlen.

Ezek a kajaképek nem érnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Giga,
jobbulást!!!!! Nem semmi, amit végigcsináltatok aznap este!!!!! :cry: Nagyon remélem, nem kapod el, már csak ez hiányozna! :cry:

Tüccs,
nagy drukk a fagyibabáknak!!!!!!!! Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira izgulok!!!!!!!!!

Tiop,
szerintem is jól kezeltétek a dolgot, de ez hallatlan, hogy egy pap hazudjon!!!! Milyen pap az ilyen???? :shock: :shock: :shock: Én ezek után egy szavát nem hinném el, és bizony nem szívesen látnám a papok sorában. Az ok, hogy ők is emberek, és követhetnek el hibákat, de ez olyan alapvető, ami a tanításukkal is szöges ellentétben áll, és szerintem megengedhetetlen.

Henus,
remélem Szonjának nem lesz semmi komoly baja!

Lányok, én tegnap úgy kiakadtam a férjemre! A híradóban nyomatták megint a rákos adatokat, és hogy a tüdőrák a vezető hazánkban. Persze a férjem megint dohányzik, ami alapvetően is rohadtul idegesít, de nem tudok mit tenni ellene, csöndben vagyok. De tegnap megint kértem, hogy menjen el tüdőszűrésre, mert 16 éve dohányzik, és még sosem volt. Persze megkaptam, hogy mi a francnak, nem mindegy, ha meghal, legalább jó pénzt öröklünk utána (megint a régi lemez.... :evil: :evil: :evil: ). Aztán mondta később, hogy rendben, holnaptól (mától) nem dohányzik, de nem miattam, hanem a gyerekek miatt. Engem nem érdekel, hogy mi a motivációja, de annyira rosszul esett ez a mondat (főleg, ahogy mondta). Később ettem mandarint, majd félrenyeltem, rögtön nekem támadt, hogy csak nem tüdőrákom van??? Esetleg gégerák, szájrák???? Azt hittem, megütöm, komolyan!!!! Most mi rossz van abban, hogy ha már dohányzik, legalább azt kérem tőle, hogy menjen el tüdőszűrésre?????? Az nem fáj!!!!!!!!!!! Persze mondanom sem kell, ma is dohányzott. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Henus, remélem semmi komoly. :shock: Nem lehet, hogy egy fogacska jön és azért van hőemije Szonjának?

Tiop, ez így nagyon jó, hogy több szülő is ott volt. Így tényleg tudja a pap, hogy figyelitek. Hátha megoldódik a helyzet. Csak nehogy megfenyegesse a gyerekeket, hogy ha legközelebb elárulják, akkor ez meg az fog történni. Ezek után már minden elképzelhető.

Czakoca, teszek még fel recepteket. :wink:

Francia hagymaleves, ahogy én csinálom:

2-3 nagyobb fej hagymát pucolás után karikákra, vagy félkörívekre vágok. Kevés olajon üvegesre párolom, majd felöntöm vízzel és húsleves kockákat dobok bele, annak a dobozán lévő adagolás szerint. Ha megfőtt hozzáadok ízlés szerinti tejszínt. Lehet még petrezselymet is tenni bele. A tányérban reszelt sajtot és pirított kenyeret teszünk hozzá, de én jobban szeretem a levesgyöngyöt.

Kép

Van egy isteni hús-, illetve saláta szószom is:

Egy nagy doboz tejfölbe 2-3 gerezd szétnyomott fokhagymát teszek és kb. 10-12 dekányi márványsajtot, vagy kék sajtot. Jól összekeverem, villával szétnyomkodom a sajtot benne. Akár botmixerrel is keverhető. Kész is van és fantasztikusan finom. Húsokra és salátákra is egyaránt tehető. Ezen a képen görög salira pakoltam és sült karaj van hozzá, amit grillfűszerrel sütöttem meg.

Kép
Vendég

Marci írni akar valamit:

ddhgdccc n nnnnnnnnnnnn bbm f zmn5tnm ghhn nmmmmmmmmmmmmmmmmmmmnnnnnnnnnnnnnnnnnzggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggrf

Kép
Kép
nircee

Nircee, csak halkan jegyzem meg, hogy több orvos is nyilatkozott már ebben a tüdőszűrés témában és megállapították, hogy a tüdőráknál sajna szinte tök mindegy, hogy jársz -e, vagy sem. Sajnos olyan gyorsan kialakul és elmérgesedik a rák ezen formája, hogy mire 1 év múlva újra elmész szűrésre, már menthetetlen is vagy. Csak abban az esetben hasznos, ha épp akkor mész, amikor kialakulófélben van a tüdőrák. :cry: Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell elmenni minden évben, csak nem ér túl sokat... :cry:
Vendég

Lemaradt:

Persze megértem, hogy szarul esett a viselkedése. Nekem is rosszul esett volna.
ÉS KÜLÖNBEN IS, NYALJON SÓT! :wink:
Vendég

Nircee, köszi, hogy helyre tetted a veréses témát. Én ugyanezt láttam: Verna szélsőséges esetekről beszélt, mert abban van tapasztalata, mi pedig a nagy átlagról. Csak már nem volt kedvem ezt is leírni, meg nem ragaszkodom, hogy enyém legyen az utolsó szó. :wink: De jó, hogy ilyen tisztán leírtad. :wink:
Férjed: :( Neki sem könnyű, és támadással védekezik.

thenus

Nircee, Thenus: tulajdonképpen jól összefoglaltátok! :)
Hozzáteszem, én el tudok képzelni olyan esetet, amikor jogosnak tartanám, ha mástól kapna a gyerekem - pl. ha veszélybe sodorná magát, stb. De ez - szerencsére - csak elmélet...

Pilla: egyész nyugodtan használd a képeket, majd próbálok még küldeni, bár a lejobbak fent vannak.
Nircee: neked tartozom még Marci "kompromittáló" képével. :)
Vendég

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlen az Árkádban lévő cundaban (ha jól emléxem nircee és Andi volt mostanában) van-e hálózsák? mindenképpen kell vennem Lilinek, de olyan marha drágák oda pedig még van 50%-om.

Tudom, hogy már egy csomót beszéltünk a gyerekülésről, de szerintetek hol vegyem meg? néztem tegnap a soroksári outletben és concord (talán, nem nagyon vagyok képben márkailag) volt amit mi meg tudnánk venni (kb 30e-t tudunk rászánni). viszont én 9-36 kg-ig szeretnék olyan meg nem volt. Van egyáltalán olyan? Ti mit ajánlanátok?

Giga: jobbulást a családnak, remélem te nem kapod el, nagyon vigyázz magadra!

Asszem én már nem fűzök semmit a verés témához, jól kiveséztétek meg le is zártátok :lol: A lényeg, hogy Tiopéknál rendeződjenek a dolgok. A papokról meg egyházról az véleményem mint Andinak, tisztelet a kivételnek.

Nircee: nem semmi a férjed, pedig ahogy írod amúgy tök rendes meg segítőkész, fura hogy ebben a kérdésben ilyen fafejű.

Hm, jól néznek ki ezek a kajcsik, el is mentem őket, hátha egyszer megszáll vmi és konyhatündér leszek :lol:

Be akartam másolni egy elég durva sztorit, csak a férjem kitörölte az e-mailt. A lényege, az volt, hogy anyuka sétált a majd kétéves gyerekével valahol borsodban fényes nappal. Egyszer csak egy kb 9 éves színesbőrű kislány elkezdte kővel dobálni a kicsit. Anyuka rászólt, mire a kiscsaj ordenáré módon kikelve magából megfenyegette, hogy leszúrja a kis rohadék kölkét, kibelezi stb (gondolom el tudjátok képzelni). Anyuka persze elhúzott onnan a picivel, mi mást tehetett volna. Ha lekever neki egyet vagy bármi más, ugye vagy jön az egész család és meglincseli (már láttunk rá példát sajnos), vagy rendőrségi ügy lesz belőle mert kisebbséget bántott. Nagyjából ez volt a lényege. Én meg tökre el vagyok keseredve, hogy milyen országban élünk :cry: Kezdek utálni itt lakni, pedig jó pár évvel ezelőtt még büszke voltam arra, hogy magyar vagyok és itt élek. Mostmár inkább szégyellem. Annyira rossz irányba tart ez az ország meg az emberek is, hogy elképesztő. Na nem is folytatom fölösleges.

megyek inkább dógomra van ezer...

Andi jó utat, remélem el tudtatok indulni.

üdv murphyke

Kép
murphyke

Murphyke: én pont a soroksári úti outletet akartam javasolni, én ott vettem hálózsákot elég jó áron...

Gyerekülés: hát sajna a "komolyabb" ülések 40-nél kezdődnek... Mondjuk ezt is kiveséztük már régebben, én nem tartanék azoktól sem, amik nem szerepelnek a töréstesztek élvonalában, mert ezek is vannak olyan jók, csak épp nem tesztelik.
Nézelődj itt:
http://www.minimano.hu/
Vendég

Ja, és a 9-36 kilós ülést nem nagyon javasolják, mert minél több funkiónak kell megfelelni egy ülésnek, annál több kompromisszum van benne... érdemes 9-18 kilósat választani, utána meg már lehet, hogy elég egy ülésmagasító is...
Vendég

köszi verna!

Kép
murphyke

Sziasztok!
Nircee!
Igen én is ezt láttam a hozzászolásokban!Köszi,hogy leírtad! :wink:
Tudjátok Rolit nagyon dicsérik a faluban(boltban stb...),hogy mijen illemtudó,rendes gyerek!ezek után én nem tudom elképzelni azt,hogy nemfogadna annyira szót,hogy ütni kellene!Tegnap kifaggadtam Rolit,hogy hogyan is zajlik egy Hittan óra!Ő elmondta,hogy az elején szépen csenben vannak,de ha esetleg valaki már félre néz,vagy elneveti magát ,vagy egyszerűen nem az Atyára figyel,akkor jön a saller!Azt is mondta,hogy szoktak kapni még "börkesztyűt"is!az atyában többet nemnagyon bízom,de a Rolinak megvan mondva,ha bármit is csinál,vagy mond illetve fenyeget akkor egyből szoljon,hiszen nem őt fogjuk hibáztatni hanem akkor megint lépünk!Nem szép dolog,hogy nem mond igazat az atya,de tuti,hogy elhallgat sok dolgot!Én hiszek Rolinak,mert tegnap még meg is mutatta,hogy mekkorát szokot adni nekik!Amit már írtam engem az zavar nagyon,hogy egyáltalán nem néz a szemünkbe az Atya amikor beszélünk! :evil: :( :roll:
Na mindegy,remélem sikerrel jártunk!

a férjednek üzenem,hogy ne maga miadt hanem a gyerekek miadt "próbálja "meg letenni a cigit!Apának sikerűlt(őt is a gyerekek motiválták)Nekem is sikerűlt!Már 5 éve lessz idén,hogy nem szívjuk!Nagyon sok akarat kel hozzá az biztos! :!: Annyi fajta szer van már,próbálja ki valamelyiket!Mondjuk,ha egyáltalán nem is akarja akkor nincsen mit tenni!Leszokáshoz semmi más nem kell csak az akarat! :wink:

Henus!
Remélem Szonjának nem lessz komolyabb baja!Tényleg nem egy fránya fogacska a bűnös??? :roll: Mondjuk lehet,hogy valami újjabb vírus! :? :evil:

Pilla!
Pfúúúúú ezek a kajcsik! :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Még vagyok! :D

Látom most finomabbnál finomabb kajákról van szó! Hát ez nekem is sokszor gondot okoz, hogy mit is főzzek.

A kislányom beteg lett szombat estére, így most itthon van velem egész héten. Tegnap még lázas volt ,de ma már muszáj tanulnom vele, hogy ne maradjon le nagyon. Csütörtökön meg tornaversenye lesz és nagyon szeretne elmenni. Hát addigra tutira rendben lesz már annyira....

Giga!
A sztoridból már tényleg csak a szülés hiányzott. Én is már egyre nehezebben vezetek. Múlthéten másfél óra alatt araszoltam át Budára este 6 körül, de a végére már nagyon szenvedtem... Zsibbadt a kuplungos lábam, pipilni kellett...
Azt én se tudtam, hogy az utolsó lapra miért pecsételt a kiskönyvben az orvos, legalább a te esetedből ez is kiderült számomra. Tényleg elég kellemetlen lehetett a helyzet.

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy Kistarcsán a császármetszéseket milyen érzéstelenítéssel csinálják?
Az alapítványi szobára mi az esély?
A csecsemősök megetetik a babát, tudtod nélkül?

Most ezek jutottak eszembe, majd még biztos lesz kérdésem.
A babaszoba még alig áll valahogy, tehát szülni még 3 hétig biztos nem szeretnék.
:D

Bocsánat, hogy inkább csak magamról írtam, igyekszem többet olvasni majd benneteket, és akkor jobban tudok reagálni egy-egy témában.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Tiop!

Most visszaolvasva látom az esetet a pappal. Hát nagyon ledöbbentett. Semmiféleképpen nincs ez így jól. :evil:
Kiváncsi vagyok a fejleményekre. Nem szabad átsiklani az ilyenek felett. :!:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka:

Csaszit általában spinális érzéstelenítéssel csinálnak (altatásos tudtommal nagyon ritka) - vagy ha be van kötve epidurál, akkor ugye az.

Az alapítványi szobára mostanában elég rosszak az esélyek, ha kifogsz egy frontot, akkor szinte 0... Érdemes előre feliratkozni, de ha tele van, úgysem tudnak mit csinálni... Ha szerencséd van, akkor - ha nem is kapsz rögtön szobát - 1-2 nap után át tudsz kerülni.

A csecsemősök nem etetik meg a babát, max. teát kap, de azt is meg szokták beszélni az anyukával. Nagyon szorgalmazzák a szoptatást, ha három-négy nap után még csökken a baba súlya, akkor elkezdik méregetni az egyes szopikat, és ha még mindig nincs tej, akkor kapnak pótlást a babák - de a tudtod nélkül tuti nem.
Vendég

Köszönöm Verna!

Ez megnyugtató, mármint a szopival kapcsolatban. Sajnos az unokahúgomat tavaly 4 nap után már cumizavarosan hozták haza a kórházból és nem volt hajlandó szopni.....

Epidurált lehet a Kistarcsaiban, én azt hallottam ott nincs. :roll:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, lehet kérni EDA-t. Valahol fentebb írtam róla Gizának

thenus

Pumperka!
11 évvel ezelőtt anyut is Epidurálisan császározták Tarcsán! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Mutatok egy felvételt a csajokrol,ahogy fürcsiznek!Fényképezővel vettem fel,azért ijen! :oops:
Zsani mondja rajta,hogy anya,tojás!Többet nemtudtam kicsikarni belőle! :lol: Majd legközelebb! :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=LX9Hju4F9Vw

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!

Köszi a részletes leírást a képbetevésről, bár már abba belezavarodtam, hogy elolvastam. Ha lesz egy kis időm, végiggondolom, és kipróbálom. Köszi mégegyszer!!! :lol:

Nekem is lenne még pár kérdésem!
- Surányinál az ultrahang a magánrendelőjében van? Kell érte külön fizetni, vagy benne van az aktuális vizsgálatban?
- Megmondja, mennyit kér a szülésért, vagy rádbízza?
- A kórházi szobákban gondolom nincs fürdő. És a 2ágyasokban? Ami a folyosón van, milyen állapotú?

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, de bizti lesz még!
Köszi Lányok!!! :oops:

...ez a legkisebb méretű kép, amit találtam... Kép

Eszter
Kép
Kép
eszti80

Sziasztok!
Mára már annyit javult a helyzet, hogy a férjem kikászálódott a hálószobából a nappali kanapéjára. :) De azért jobban van. Most már enni is tud valamennyit, csak ereje nincs.
Lilivel meg az a helyzet, hogy már azt hittem, hogy okés lesz a csaj, mert tegnap még egy Smectát is megivott teában, de ma délelőtt megint hányt, amíg én vásárolni voltam. Aztán amikor hazajöttem evett egy kis kekszet, de pár perc múlva az is kijött szegénykémből. A kedve viszont töretlen. Igaz csetlik-botlik, de vigyorog közben ezerrel, meg dumál.
Mi jól vagyunk Bulcsúval. Még nem nagyon mutatja jelét annak, hogy ki szeretne jönni... :wink:

Eszti!
Surányival kapcsolatban majd segítenek a csajok, akik hozzá járnak. Én a fürdőkről tudok neked nyilatkozni. A kétágyasokban van külön fürdő. Van két olyan alapítványi szoba is, ahova egy fürdő tartozik, de még mindig csak 4-en osztoztok rajta. Ami a folyosón van hááát... nem túl szép, sőt... Mondhatni igazi kórházi szutyok. :(

Kép
Kép
giga1

Eszti, Surányinak van saját uh-ja, bent a vizsgálóban és benne van a vizsgáati díjban. Van saját ctg-je is, állítólag annak is van díja, de én egyszer sem fizettem érte, mert vizsgálat előtt csinálta és én mindíg csak a vizsgálati pénzt fizetettem.

Elsősorban rád bízza, én konkrétan megkérdeztem, hogy mennyi.

A folyosón lévő zuhanyzók nagyon undorítóak, de azért ki lehet bírni, sajna amikor én szültem csak 6 ágyasban volt hely és bizony ott voltam. Eleve vittem domestos fertőtlenítő kendőt a wc miatt, rá papírt. De biztos idiótának tartotok én minden használat előtt a wc-t és a zuhanyzót befújtam zöld domestossal. Úgy használtam. A gátseb miatt pedig naponta 8-10-szer zuhanyoztam, a végére el is fogyott, ismerősökkel hozattam be.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Én talán egyszer vagy kétszer fizettem külön az NST-ért, amikor más vizsgálat nem volt (de ha van uh is, akkor benne van az árban).

Én nem kérdeztem Surányit, hanem másokat, akik nála szültek, és nekik tól-ig árat mondott, hogy ennyit szoktak adni, de nem köt ki kifejezetten árat.

Én is megtapasztalhattam a fantasztikus kórházi fürdőt: hideg volt és cigifüstös. Én tuti nem szeretnék soha többet hatágyasba kerülni, de ezt már sokszor elpanaszoltam... Utáltam!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Később visszaolvasok, és mesélek is, de most nem nagyon van időm, csak bejelentkeztem, hogy élek :lol:

Pusz mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Egyszerűen nem értem a lányomat, képzeljétek, mostanában mindig hason alszik. Hogy miért?! Újszülött kora óta oldalt aludt, amíg kicsi volt, ki is támasztottuk, mert ugye bukós volt, hason feküdni utált, aztán mikor már tudott forgolódni, akkor is háton vagy oldalt feküdt, de most pár napja bárhogy teszem le, egy idő után mindig hason találom... :roll:
Hogy mitől változott meg?!
No nem nagy tragédia, csak attól félek, nehogy valami hasfájás legyen a hátterében... Ja, és napközben, játék közben is sokszor lefekszik a földre, hasra, így úgy "pihen". Ha észreveszem, akkor vigyorog, szóval ez valami játék lehet...
Fura dolgai vannak, az tuti! :D
Vendég

Sziasztok!

Verna!
Zsani is sokat van hason,ha esetleg elfárad napközben,álltalában hason köt ki és úgy piheg! :wink: Szerintem ha valami gond lenne akkor csak sírna! :roll:

Katica!
Üdv ithon! :D :wink: Várom a mesét! :wink:

Eszti!
Nem olyan szörnyű,ám megcsinálni!Majd meglátod!a picuri pedig nagyon édes!!! :wink: Én a kétágyas Alapítványi szobában voltam ,ott van légkondi,zuhany,WC,mikró,hűtő,TV.Nagyon jó volt az a 4 nap,tiszta nyugis voltam,ja és még a férjem is betudott lógni a szobába! :wink: Aszt nemtudom,hogy érdemes-e felíratkozni,mert nekem úgy szolt a szülésznő a szülőszobán,hogy hova is akarok menni!Én nem is tudtam róla,hogy van ijen(már),akkor éppen szabad volt a 2 ágyas,így oda kértem magunkat! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?