Sziasztok!
Na, én ebbe a témába (gyerekverés) nem szeretnék beleszólni, csak annyit, hogy én sem engedném,hogy valaki más megüsse a gyerekemet. Ahhoz csak nekem és a férjemnek lenNE jogunk,de mi ilyet biztosan nem tennénk. Én mondjuk 1 jó időben adott pofonnak nem vagyok ellene, én is kaptam egyszer Anyutól, de annak igenis megvolt az oka. Direkt sértegettem, egyszerűen az volt a szándékom, hogy megbántsam (valami kamaszkori meg nem értettség miatt), erre kaptam egy maflást, Az észhez térített, és nagyon fájt, nem a pofon, hanem ahogy Anyuval viselkedtem. Úgyhogy ez belefér, de persze csak végső esetként, és kivételes helyzetekben, és főleg nem kisgyerekkel!!!!!!!!!
Viszont hagy szóljak egy kicsit most arról, amit írtatok (bocs, de kijött a "jogász" vérem).
Szerintem most nagyon elbeszéltetek egymás mellett, hiszen mindannyian (főleg Andi, Verna, Henus- akiknek nagyon határozott véleményük volt) ugyanarról beszéltetek.
Tiop esetében nem indián és nem deviáns gyerekekről volt szó, hanem teljesen normális gyerekekről, mint a mieink. És ebben az esetben szerintem SENKINEK nincs joga megütni egy gyereket!!!! Aki ezen felháborodik, az jogosan teszi. Ezt tette Henus és Andi is. Nem hiszem, hgy ezek a gyerekek annyira rosszat tudnának tenni, hogy így kelljen rájuk hatni, ez egyértelműen a nevelő (pap, tanár...) hibája és gyengesége.
Verna azonban arról írt, hogy vannak deviáns gyerekek (no meg ott vannak az indiánok), akiket otthon is vernek, akik már nem értenek a szép szóból, akármit lehet tenni velük, egyedül a verésből értenek, mert otthon is csak így "beszélnek" velük. És az ilyen gyerekek szülei higgyétek el, nem fognak tiltakozni, ha más is megüti a gyerekeiket. Ez nagyon szomorú, de ez egy ilyen világ. És nem hiszem, hogy Verna agyba-főbe ütötte volna a gyerekeket, csak azt mondta, hogy néha 1-1 pofon észhez térítette őket.
Andi meg csak 3 hétig tanított, én úgy gondolom, akármilyen nehéz volt, az azért ki lehet bírni, de nem tudom, hogy ha hosszú évekig kellett volna ugyanott tanítania, akkor is ugyanakkora erővel tudta volna végigcsinálni az egészet.
Bocs lányok, nem megbántani vagy kiosztani akartalak Benneteket, csak helyrerakni, hogy egészen más szituációkat akartatok összemosni, ami szerintem lehetetlen.
Ezek a kajaképek nem érnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Giga,
jobbulást!!!!! Nem semmi, amit végigcsináltatok aznap este!!!!!
Nagyon remélem, nem kapod el, már csak ez hiányozna!
Tüccs,
nagy drukk a fagyibabáknak!!!!!!!! Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira izgulok!!!!!!!!!
Tiop,
szerintem is jól kezeltétek a dolgot, de ez hallatlan, hogy egy pap hazudjon!!!! Milyen pap az ilyen????
Én ezek után egy szavát nem hinném el, és bizony nem szívesen látnám a papok sorában. Az ok, hogy ők is emberek, és követhetnek el hibákat, de ez olyan alapvető, ami a tanításukkal is szöges ellentétben áll, és szerintem megengedhetetlen.
Henus,
remélem Szonjának nem lesz semmi komoly baja!
Lányok, én tegnap úgy kiakadtam a férjemre! A híradóban nyomatták megint a rákos adatokat, és hogy a tüdőrák a vezető hazánkban. Persze a férjem megint dohányzik, ami alapvetően is rohadtul idegesít, de nem tudok mit tenni ellene, csöndben vagyok. De tegnap megint kértem, hogy menjen el tüdőszűrésre, mert 16 éve dohányzik, és még sosem volt. Persze megkaptam, hogy mi a francnak, nem mindegy, ha meghal, legalább jó pénzt öröklünk utána (megint a régi lemez....
). Aztán mondta később, hogy rendben, holnaptól (mától) nem dohányzik, de nem miattam, hanem a gyerekek miatt. Engem nem érdekel, hogy mi a motivációja, de annyira rosszul esett ez a mondat (főleg, ahogy mondta). Később ettem mandarint, majd félrenyeltem, rögtön nekem támadt, hogy csak nem tüdőrákom van??? Esetleg gégerák, szájrák???? Azt hittem, megütöm, komolyan!!!! Most mi rossz van abban, hogy ha már dohányzik, legalább azt kérem tőle, hogy menjen el tüdőszűrésre?????? Az nem fáj!!!!!!!!!!! Persze mondanom sem kell, ma is dohányzott.