Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Nircee, nagyon rendes vagy, de majd vagy két év múlva babáznék újra! :D Persze, betudom a hormonoknak :D!

Szép vasárnapot! Olyan gyönyörűen süt a napocska!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok,

Gondolkodom kórházváltáson (tudom-tudom, időben...), de egy csomó mindenre nem találom a választ a topicokban meg hivatalos leirásokban. Ha valaki tudna segiteni, akár csak tőszavakban, akár priviben, azt nagyon megköszönném (az én kórházamban most derült ki egy csomó minden, pl. 5-6 ágyas szoba az általános, ahol benn vannak a babák is, meg a látogatók is bárhogy jöhetnek-mehetnek,háááát.... a szülésfelkészitő szerint az anyukákat nem zavarja, ha akár 30-an is vannak ott szoptatás közben...no comment):

- egy személyes szülőszobák vannak? A vajudás is ott zajlik vagy az egy közös vajudóban?
- adnak-e beöntést és borotválást, illetve kötelező-e?
- Szülés után azonnal megkapja az ember a babát vagy elviszik méricskélni, fürdetni, stb és majd hozzák le a szobába?
- kötelező-e szülésznőt választani, vagy nagyon-nagyon ajánlott, avagy elég csak orvos és az ügyeletes szülésznő ugyanúgy ellát?
- hány ágyas szobák vannak? Gondolom, vannak fizetős egy személyesek, azoknak hogy megy az elosztása? Ha nincs hely ott, akkor hova kerül az ember?
- babarát szobák vannak-e?
- van-e lehetőség éjszakára csecsemőosztályra leadni a gyereket, ha pl. 2 napot vajudik az ember és pihenni szeretne?
- hogy van a látogatás, bejöhetnek a látogatók a szobába vagy a folyosóra vagy egyáltalán, mi a rendszer?
- úgy összességében, nektek milyen véleményetek van, jó volt ott lenni?

Köszi előre is

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx

Pimpó,
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol:

Eszterxx,
üdv köztünk! a 199. oldalon írtam egy elég hosszú összefoglalást a kórházról, szerintem olvasd el, és ha van még kérdésed, nagyon szívesen válaszolunk! Meg megnézheted a kórház honlapját is, ott vannak képek a szülőszobákról (www.florhosp.hu).

Egyébként a kórház nagyon szuperül fel van szerelve, egyszemélyes szülőszobák vannak, mind alternatív, vihetsz saját Cd-t / illatgyertyát, ha akarsz, de ott is adnak, ha kérsz. Vajúdás alatt tompa fények vannak, hagynak a saját tempódban szülni. A szülészeten csak rooming-in szobák vannak, de ha nagyon szeretnéd, beadhatod a csecsemősöknek a babádat, de ezt nem igazán kedvelik. Persze ha pl. 2 napot vajúdtál (annyit egyébként nem hagynak), akkor más a helyzet.
A szülésznők minden nagyon jók, ebben itt mindenki egyetért, abban azonban megoszlanak a vélemények, hogy kell-e szülésznőt választani. Itt a lányok fele nem választott (én sem), a másik fele igen, és mindenki meg volt elégedve az elltással, úgyhogy ez Rád van bízva.
Van közös vajúdó is, de oda csak akkor rakják be vajúdni az embert, ha telt ház van, egyébként a szülőszobán zajlik a dolog.
Alapban 6 ágyas szobák vannak, a fizetősek 2 ágyasak (3000Ft/nap), illetve 1 ágyasak (10000Ft/nap), ez utóbbiba az apuka akár 24 órát bent lehet, van saját fürdőszoba, hűtő, légkondi, tv, pótágy a papának. A többi szobában elvileg nincs látogatás, ki kell vinni a babát egy közös részbe, ott lehet mutogatni, de a 2 ágyasban, ha olyan szobatársad, akkor titokban bemehet az apa is.
Beöntés, borotválás elvileg nem kötelező, de szinte mindig adnak (ajánlott, ahogy mondják).
A babát azonnal odaadják, majd utána viszik mérni, majd megint visszakapod, ha jól tudom, 2 órát hagynak együtt a szülőszobán. Persze, csak ha nincs teltház, mert azért a 3 szülőszoba elég kevés. Engem kitoltak a vajúdóba, mert kellett a szülőszoba, de nem érdekelt, legalább tudtam beszélgetni másokkal. :lol:
Így hirtelen most ennyi.

Kép
Kép
nircee

Nircee, köszi szépen!!!
nagyon hasznos infok voltak, a 199. oldalig azért magamtól nem olvastam vissza... pedig tudom, hogy mindig jön egy-egy újonnan érkezett, aki ugyanazokat a kérdéseket teszi fel!

Nekem nagyon szimpi volt, amit irtál, pont jó átmenet a nagyon alternativ és a túl hagyományos közt. A párom talált is már valami ismerős orvost, úgyhogy hétfőn azt fogjuk felhivni.

Még ami kérdés eszembe jutott: hogy szokott lenni, hány vizsgálat van az utolsó hónapban? Gondolom, hetente nst, de csinálnak-e vérvételt, nézik-e a stretococcust vagy külön kell szólni, van-e áramlásvizsgálat, illetve csinálnak-e ultrahangot. Nekem utoljára a 32. héten volt UH és legközelebb a 38.-on lenne, ha még egyben leszek...

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx
Az utolsó hónapban heti nst van, nst után pedig uh és áramlásvizsgálat. Legalábbis nekem így volt. Vérvétel és kenetvizsgálat nekem nem volt már akkor.
A kórházzal szerintem is jól jársz, a dokik és a szülésznők is jól felkészültek, normálisak.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Még új vagyok itt, és igazából egy kis segítséget szeretnék kérni!
TUdja valamelyikőtök Surányi doktor magánrendelőjének elérhetőségét, rendelési idejét?
Mennyit kér egy vizsgálatért (esetleg szülésért)?

NAgyon szépen köszönöm előre is, már csak Bennetek bízom, sehol máshol nem találtam róla semmi infót, csak a mobilszámát!

Eszter
Kép
Kép
eszti80

Eszti: én Surányinál szültem, a mobilszámán tudsz kérni időpontot a magánrendelésre. Vagy ő, vagy az asszisztense (Márta) veszi fel. Fix rendelési ideje nincs, hanem mindig a kórházi ügyeleti időhöz igazodva, kb. 2-3 héttel előre tudják megmondani, mikor van rendelés.
Tarifákról sajna most nem tudok nyilatkozni, mert amióta én szültem, azóta emelt (magánrendelőben is és nyilván a szülés tarifáját is). Nem a legolcsóbb doki a kórházi viszonylatban, de szakmailag nagyon a toppon van.
Vendég

Szia Verna!

Ha jól látom, Flóra lányod 1 éves most. Az én fiam másfél éves, és akkor volt az én dokim tarifája 6000 ft/ vizsgálat.
Megkérdezhetem azért, hogy Te mennyit fizettél?
Köszönöm szépen a segítséget!
Ezek szerint ha felhívom a mobilján, kapok időpontot?
Nem mertem ott zargatni, azt hittem, van a rendelőnek is száma, és sok doki nem szereti, ha a mobilján hívják, csak vészhelyzetben.

Köszi mégegyszer!
eszti80

Nircee
Kap Dóri darabosat, főleg kiflit, meg amiket mi eszünk, szoktam neki 1-2 falatot adni, amíg csak látom, hogy jólesik neki. De jóllakatni még nem tudom darabossal. A sajt meg olyan fura nekem, de megpróbáljuk, az nem kerül semmibe.
Inkább csak azon aggódok, hogy egybe lenyeli, és az nem tesz jót az emésztésnek. Bár amennyit ő megeszik egyszerre...
Na, jól megbeszéltem magammal. :lol:

Eszter
Surányit csak látásból ismerem, szimpi doki. :wink:

KépKép
tüccs

Eszti: mikor én jártam, akkor 6000 volt a magánrendelés, most már azt hiszem, 8000...
A magánrendelőnek nincs telefonszáma, a mobilon lehet időpontot kérni, ha éppen műt, rendel, stb., akkor úgyis az asszisztense veszi fel (du. érdemes amúgy hívni).
Nekem egyszer még Surányi feleségével is sikerült beszélnem, mert otthon hagyta a telefonját. ;)

Tüccs: szerintem is nyugodtan adhatsz kis darab sajtokat! Én csak az olvasztott sajtról hallottam, hogy fulladásveszélyes.
Vendég

Eszti, szerintem már a 8000 is változott, mert én a 2007-es évben fizettem nála ennyit. Gondolom új év, új árak.

Én most megyek majd hozzá rákszűrésre(2 hét múlva), de te biztos hamarabb, úgyhogy majd inkább te segíts nekem, hogy mennyi volt!

Nemrég értünk haza, de én olyan fáradt vagyok, hogy csak na. Apa megy ma este sörözni, úgyhogy egyedül fektetem le Lellét. Na lépek is, majd még visszanézek, csak már folyik a víz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát, eddig azért nem minden évben volt emelés, pedig már tizenéve járok Surányihoz... Na, kíváncsi leszek, mit mondtok! Jaj, rákszűrés már nekem is nagyon esedékes lenne!!!
Vendég

Nircee!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
giga1

Hello!

Eszter, Eszti, üdv a fórumon!
Eszter, melyik kórházból jöttél át ide? Már nem sok van hátra Andris születéséig, remélem veled izgulhatunk az utolsó hetekben. Szívesen olvassuk a hozzászólásaidat, és segítünk ha tudunk a kórházzal kapcsolatos kérdéseidben. Ki lesz az új dokid?
Eszti, te is kismami vagy? esetleg csak tervezitek a picit?

Tüccs, Dóri naggggyon édes a reggeli képen! Én beraknám a vonalzóhoz képnek. Egyszerűen gyönyörű :lol: :lol: :lol:

Henus, titeket kifelejtettelek a múltkor, pedig akartam írni, hogy milyen édes Szonja. Nagyon jól áll neki a copf, és látom, nagy segítség neked ez a csaj a házimunkában :wink: :wink:

Már akartam dicsekedni nektek, hogy Márk milyen ügyes. Márknak is van FP-s zsiráfja és olyan okosan rájött, hogy ha alul benyúl, eléri a gombot és zenél. Ezt sokáig csinálta, és nem is érdekelték a kockák, de mostmár ha kérem, akkor bedobja a kockát (vagy alul betuszkolja, és úgy is remekül tud zenélni :oops: :wink: ).
És annyira édesen halandzsázik, egy csomót beszél, és mond már mindenfélét. Ha ha nem lát engem, akkor sírva kiabál utánam, hogy 'ááányááá' (de egyenlőre csak akkor, ha sír) és mondja, hogy 'tita', meg hogy 'dádá', 'tütü', 'baba', 'ada', meg egyéb furcsa szavakat. Sokszor belehallok mindenfélét, és csak nézek, hogy milyen okos, ügyes fiam van :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Én csak 2005-től járok Surányihoz, de minden évben más ár volt. Ő az egyetlen orvos akiért képes vagyok 400 km-t utazni, úgyhogy azért kicsit remélem nem emelt nagyon, mert a családi pótlék sem elég már egyszeri vizsgálatra.

Ma ebére a keresztszüleimhez mentünk és eljött oda egyik barátjuk a 6 hetes kisunokával és behozta. Természetesen alig vártam, hogy a karjaimba vehessem, Lelle viszont nem torelálta. Mondtam neki, hogy símogassa meg a lábát, ellökte, rá sem nézett és csak rázta a fejét, bújt az Apjába, majd átadtam a kislányt a nagyijának és Lelle csak úgy repült az ölembe és már a babát is megsimizte és tetszett neki. Remélem 3.5-4 évesen, amikorra tervezzük a kistesót, nem lesz ennyire féltékeny.

Ma majdnem belénk jött egy mentő. Kereszteződésből balra fordultunk, jobbról egyenesen jött a mentő, nem láttuk, mert nem használt se villogót, se szirénát, csak a mellettünk lévő sornak is zöld lett egyenesen és akkor kapcsolt rá, ők befékeztek én meg kifordultam. Hát eléggé beszartam, amikor a nagy vijjogó mentőt láttam magunk mellett egy méterre. Csak nem értem, hogy gondolta, hogy a kereszteződés közepén kezd el szirénázni, na mindegy túléltük, de a férjem annyira megijedt, én is, de ő még reggel is ezt fogja emlegetni.

Kell valakinek vagy 10 libero pont? Jövő héten lesz +8,mert most készülünk 4 csomaggal venni, én nem is tudtam, hogy van rajta valami ilyen, csak amikor egyszer Tiop is felkínálta. Szívesen elküldöm.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpó,
ha nem nagy gond, én kérném a pontokat! Bár nekem már Tiop gyűjti, így ha van más jelentkező, akkor szívesen átengedem, de ha nincs, akkor elfogadom! :lol: :lol: :lol:

Szantre,
Márk nagyon kis ügyes!!!!! Gratula! És miket mond már!!! :shock:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást, és a sok segítséget! :D
Igen, kismama vagyok (remélem, minden ok, mert dokinál még nem voltam), holnap töltöm a 9 hetet. Emellett van egy majdnem másfél éves MArci fiam. Ha minden jól megy, pont 2 év lesz köztük.
Eléggé bajban vagyok a kórház és dokiválasztással, most éppen Surányi tetszett meg, de igazából nem tudok róla sokat, csak amiket másoktól olvasgattam.
Mindenesetre ha megint emelt, elgondolkodtató, nem biztos, hogy 2 pedagógus (ill. egy, mert én itthon vagyok) fizetésből jól bírnánk.
Szülésért mennyit illik adni? A vizsgálati díj 10x-esét? Van kötött tarifája, vagy ki mennyit gondol?
Mátyásföld Repülőtéren van a megánrendelője, ugye?
Én ott laktam 20 évig. :wink:
Sajna dokit kell váltanom, mert az enyém kórháza magán lett, és azt már tényleg nem bírnánk anyagilag.

Röviden ennyi, üdv Mindenkinek!
(Sajna még nem jöttem rá, hogy lehet képet feltenni!)
:oops: [/img]

Eszter
Kép
Kép
eszti80

Hello Mindenki!

Üdv az új lányoknak!!!

Képzeljétek, annyira üvegbúra alatt tartottam Bogit az utóbbi pár napban a taknyossága miatt, hogy mára teljesen kiakadt, annyit hisztériázott, hogy szerintem ez a nap vitte a pálmát. Persze így a fordításnak lőttek, mert a férjem nem bírt el a két csajszival egyedül, ráadásul Bogi egyfolytában rajtam akart lógni, mihelyst kijöttem a nappaliból, de ha bent voltam, akkor tojt a fejemre. Úgy látszik a bútorzat részeként kezel... Az ebéd utáni alvását követően annyira nem bírtunk már vele, hogy felöltöztettük a csajokat és bementünk az Árkádba, vasárnap úgyse szoktak sokan lenni, és ott aztán kirohangálta magát. Én meg körülnéztem a MediaMarktban, kéne egy nyomtató, de semmi nincs, amit érdemes volna megvenni (ez az átka az informatikus öcsémnek, az ár-érték-tudás-szervizelhetőség szempontokat mindig figyelembe veszem, különben leharapja a fejemet, hogy már megint valami hülyeséget vettem)...
Persze azért Bogi is ott volt, rögtön beújított magának 2 Thomas DVD-t, aztán meg olyat látott... a LEGNAGYOBB tévén ment a Shrek3, amit még nem láttunk. A csaj lecövekelt a képernyő elé, és nem lehetett ki se vonszolni. Apának bevillant a nagy ötlet, vegyük meg azt is DVD-n. Mondanom se kell, persze az nem volt akciós. Egyedül így tudtuk kicibálni az üzletből, de amíg hazaértünk (este fél8-ra) egész úton azt hallgattuk őfelségétől a kocsiban, hogy: "Sekt /ez a Shrek/ szédé /cd/ tévébe, tányógomb /távirányítógomb/ anya nyomja." Már a hajam is égnek állt...
Ronikám meg kissé nyűgöske, mert tekeri a pocikáját a kaja. Délután ugyanis alma-banánt próbáltunk kajálni, kb 8-10 kiskanálnyit meg is evett, de 2x telerakta utána a pelust és egész idáig pukizott, szinte folyamatosan :oops: . Nem való még nekünk az a hülye püré, csak a tejcsike... :wink:
Most meg azért nem dolgozom, pedig mindkét csajszi alszik, mert mindjárt kezdődik a SuperBowl, hajnali 4-ig tart, de meg akarjuk nézni... bár szerintem 2-kor már vígan alszunk a tévé előtt, én a kanapén, Apuci meg a földön, Roni játszószőnyegén. :roll: :lol:

Jók legyetek, holnap már nem biztos, hogy tudok jönni, kedden reggel elmegyünk végre pihizni, és csak 12-én leszek megint - hacsak ki nem lakoltatnak bennünket a kölykök miatt a szállodából.

pápá!
andibab

Tanulság az elírt e-mail címről:

Egy minneapolisi házaspár eldöntötte, hogy Floridába megy felmelegedni egy különösen fagyos télen.
Úgy tervezték, hogy ugyanabban a hotelben szállnak meg, ahol a mézesheteiket töltötték 20 évvel azelőtt.
Mozgalmas programjuk miatt nehéz volt összeegyeztetni az utazási időpontot, ezért a férj pénteken, a
feleség pedig a következő napon repült Minneapolisból Floridába.
A férj bejelentkezett a hotelbe, ahol a hotelszobában egy számítógép is volt, nem úgy mint évekkel azelőtt,
és eldöntötte, hogy küld egy e-mailt feleségének. Véletlenül azonban kihagyott az e-mail címből egy betűt,
s anélkül, hogy észrevette volna a tévedést, elküldte a levelet a rossz címre.

Közben ... valahol Houstonban ... egy özvegy épp a férje temetéséről érkezett haza, akit az Úr hazahívott
az ő dicsőségébe, egy szívinfarktus után. Az özvegy elhatározta, hogy megnézi a barátoktól és rokonoktól
érkezett e-maileket. Miután elolvasta az üzenetet, visított és elájult.

Fia berohant a szobába, édesanyját a földön találta, majd felpillantott a képernyőn található szövegre:

Szerető feleségemnek
Időpont: 2005 okt.13, péntek
Tárgy: megérkeztem!

Drága szerelmem! Tudom, meg vagy lepődve, hogy üzenetet kapsz tőlem. Már számítógépük is van
az ittenieknek és lehet szeretteinknek e-mailt küldeni.
Épp most érkeztem meg és jelentkeztem be. Minden elő van készítve a holnapi érkezésedre és már
nagyon várom, hogy találkozzunk.
Remélem, hogy az utazásod olyan csendes lesz, mint az enyém.

PS.... Tényleg nagyon meleg van idelent!!!
Vendég

Sziasztok!
Kép

Tüccs!
Szurkolok a fagyi-bébiknek! :wink: Nekem ez nagyon izgi! :oops: :D
A sajtot pedig,ha lereszeled,úgy a legjobb! :wink: Még most! :D

Henus!

Nagyon jók a képek!Milyen szépen fogja a pizzát a nagylány!Ügyes! :D :wink:

Giga!

Szerintem inkább személyesen kellene lerendezni ezt a "kis félreértést",úgy a korrekt! :wink: Sajnálom,hogy ilyen hejzetbe kerűltél! :cry: Én most készülök,felhívni a dokimat,mert rákszűrés esedékessé vált,de megmondom neki,hogy most 8000 ft-ot nemtudok kifizetni magán neki,de szeretnék a korházon belül hozzá menni!Remélem lehetséges(így is kap tőllem,de nem 8000-et) :oops: Szerintem nincsen semmi égés,feszengés ezekben a dolgokban!Szépen lekel rendezni és akkor nincsenek ekkora félreértések,na meg most sokkal szerabbúl érzed magad...gondolom. :roll: :? A többivel meg netörödj,az a 4 nap a korházban hamar elszáll,és nemgondolom,hogy rosszabbúl fognak veled bánni ezmiadt! :wink:

Üdv az újjaknak!

Most bekel fejeznem,majd a többieknek is írok,de most Zsani kéret! :lol: :lol:
sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Hellósztok!

Pilla, naggyon jók a viccek!!! :lol: :lol: Amúgy mizujs? MErt a humorod megvan azt látjuk... :lol:

Szantre, tényleg nagyon ügyi a törpéd!!! :shock: Szonja mindent megértet, de értelmesnek mondott szava nem nagyon van... :roll:

NA én a héten rendelem a kaját, úgyhogy remélem arany életem lesz... :wink: PErsze Andi lepipál majd a szállodájával..:wink:

thenus

Na sziasztok,itt vagyok megint!

Eszti!
Fóton hól laktok???Nem lehet,hogy ismerjük egymást???
Milyen képet szeretnél feltenni????Vonalzót,vagy magatokról????Írj és segítek!!!!! :wink: :D Lehet,hogy kicsinyíteni kel????Vagy mi a probléma??? :roll: :?:

Andibab!
Örülök,hogy mégiscsak elmentek! :D Nagyon jó utat és "jó pihenést" :lol: :wink:
Apa most vett egy multifunkciós nyomtatót!EPSON StylusDX4400Series tipus!Nagyon jó képet is nyomtat,szkennel,fénymásol,szines patronokat darabonként lehet benne cserélni ha kifogyna valamelyik!15.000Ft!Szerintem az ára is megfelelő! :wink:

Pilla!
Nagyon jók ezek a viccek!!!Az utóbbi különösképpen tetszett! :oops: :lol: :? :wink:

Csajok,ti mit tennétek ha kiderűlne,hogy a PAP a Hittanórán veri a gyerekeket???? :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :?: :?: :?: Azért mert pl:beszélgetnek,viccelődnek,ilyenek.......és ehhez hasonló dolgokért kapnak a gyerekek! :( Ma lessz hittanos szülői,kiváncsi vagyok,hogy milyen lessz a hangulat???? :shock: Nem egy szülőröl van szó,és többekközött a Roli is kapott pofont+(állítólag)úgy megragadta a hajánál fogva a Rolit,hogy nem ért le a lába a földre :shock: :twisted: :twisted: :twisted: Mit tennétek a helyemben??????? :?: :?: :?: :?: :?: :?: Teljesen kivagyok akadva erre a módszerre!Én nem csinálok ilyet a gyerekkel!Akármilyen "rossz"is!Mégcsak 9 évesek,örülhetne neki,hogy egyáltalán elmennek a Hittanórára!Szerintem!mondjuk a Roli mostanában már a templomba sem megy szivesen(csodálkoztam is,hogy miért nem),hát ma kiderűl.Az egyik anyuka mondta,hogy az ő fiával is mit művelt,és kérdezte,hogy én tudok-e róla,hogy a Rolival mit csinált?!néztem nagyokat,mert a Roli eltitkolta ezeket előlem,de akkor már tudom,hogy miért olyan fura mostanában a gyerek!Már azon vagyok,hogy nemérdekel,ha nem akar járni akkor nem fogom erőltetni(eddig nem kellett,szépen járt)legfeljebb nemfog lebérmálkozni,csak nagykorára,ha akar!Nem fogom kötelezni,nem akarom,hogy teljesen idegroncs legyen a gyerekből,egyszerűen nem értem ezt a papot! :shock: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :oops: Bocsi,csajok,de kifakadt belőlem!Neharagudjatok,de muszály volt leírnom! :oops: :oops: :oops: :cry: :cry:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Üdv az újaknak!

Mi jól vagyunk. Ezen a héten jönnek újra a melósok, mert felfagyott a járdánk, a kerítésünk meg nincs még kész. Azt csinálják, meg még a maradék kinti munkákat. Elvileg bent is akad majd nekik munka, de mondtam a páromnak, hogy azt inkább akkor, ha ő is itthon van. Tegnapelőtt rendbe hoztuk az előkertet, oda akarok tulipánokat ültetni. Bár azt ősszel kellett volna, de ősszel még sehogy nem állt a kert. Van egy vagon tüzelni valóm is, úgyhogy ezen a héten lesz bőven munkám.

Andibab, jó pihenést nektek! Remélem nem kell hazajönnötök.

Henus, a pizza képére rögtön elkezdett csorogni a nyálam. És Szonja milyen szakértelemmel falatozza. :wink:
A kajarendelésért meg megesz a sárga irigység. Én főzhetek, mint állat a válogatós Sárakirálykisasszony miatt. :evil: Pedig gondolkozom rajta, hogy magamnak rendelek valami fogyis menüt, mert nagyon le kéne már adnom a súlyfeleslegemet. Egy adag kaját is kiszállítanak ezek a cégek, ugye?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.13 11:18-kor.
Vendég

Tiop, én először is beszélnék a pappal és elmondanám neki, hogy kit ütögessen. Ha ez sem használ, akkor a felettesével beszélgetnék el.
Vendég

Szantre!
Bocsi,neked akartam még írni,hogy ügyesek vagytok!Gratula nektek!!!Kép :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja, igen... Szantre ügyes a pici fiad!

Piroska, mi a helyzet Didrivel? Volt azóta ilyen levegővételes problémája?
Vendég

Pilla!
Igen valszeg ezt fogom tenni,ma!Az az egy gondom,hogy tartok tőle,mert mégiscsak pap!Érted ugye!Mondjuk én nem vagyok egy nyámnyila ha a gyerekemről van szó,csak nagyon felkel készűlnöm,hogy mégiscsak,hogy küldjem el a melegebb éghajlatra "szépen"!!Remélem azért lessz ott másik szülő is aki mellém áll! :roll: :oops: :wink:

Hallod amit most leírtál,teljesen megdöbbentett!!!Ilyen hülye picsát(bocsi)Nemhogy örülne a tejcsinek,azt bármikor ,bárhol előtudja venni,nem lekk melegíteni,kotyvasztanistb...!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....!Vannak még ilyen debü emberek!!!!Tényleg neharagudj,de így is ideges vagyok,de ,hogy most elolvastam még idegesebb lettem! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Lekk:-Kel :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Húha, csajok!

Azért mégis benéztem, de muszáj írnom is.

Tiop,
mi az, hogy "mégiscsak ő a pap"? És ezért tartasz tőle??? Ha fogdosná a gyerekeket (nem "csak" ütné), akkor is tartanál tőle??? Az ilyen szemétládák miatt olyan az egyház megítélése manapság, amilyen. Függetlenül attól, hogy mi a foglalkozása, én úgy tekerném ki a nyakát, ha kezet emel a gyerekemre, mint a parancsolat. Azt hiszem, ezt a kérdést nem nektek, anyukáknak kellene rendezni - a nők a tapasztalataim szerint sokkal óvatosabbak a "tiszteletreméltó" foglalkozású személyekkel (de persze van kivétel, nem megsérteni akartalak, vagy "lekvárnak" tartani) - hanem a férfiaknak/apukáknak kéne összefogni, és az esti mise után megvárni, aztán jól megruházni a pasast, hogy tudja, mi hány méter. Attól, hogy pap, nem engedheti meg magának a gyermekbántalmazást!!!! :evil: :evil: :evil:
Ja, és amit Pilla írt, az teljesen rendben van, bár én nem beszélgetnék el az ipsével, hanem AZONNAL jelezném az egyházkerület vezetőjének!!! Minden egyházkerület fent van a neten, utána lehet keresni az elöljáróknak és az elérhetőségeiknek. Ne hagyjátok annyiban, az ilyet el KELL távolítani a gyerekek közeléből!!! Ja, és nyugodtan meg lehet említeni az egyházkerületi vezetőknek csak úgy mellékesen a médiát, attól félnek mint a tűztől, nehogy nyilvánosságra kerüljenek a disznóságaik... Szemétláda banda... :twisted:

Pilla,
hogy valaki ekkora egy nyomorultul állat legyen, mint a drága sógornőd... én is mit nem adtam volna, ha szopiznak a csajok... Atyaég!

Henus,
ne irigykedj, nekem is csak ez az egy hét lesz, mert itthon muszáj főznöm, nekem Boglárkakirálykisasszonyom van, aki nem eszik meg mást, csak anyuci főztjét... de azért majd gondolok rád... :wink: :P
andibab

Andibab!
Nagyon igazad van,és én is azon gondolkodom,hogy nem is vele beszélek,hanem egyből feljebb megyek!abban is igazad van,hogy a férfiaknak kellene "beszélni" vele ,én edtől is tatok egy kicsit!Teljesen igazad van mindenben,hát én sem hagyom az biztos,mert nem normális ez a pap szerintem!agyára ment....... :oops: :oops: Ne félts engem! :wink: a gyerekért mindent! :!: Köszi,hogy te is leírtad a véleményed!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

31 hetes kismama vagyok és már egy ideje olvasgatom ezt a fórumot. Erdélyi dokinál fogok szülni. Hálás lennék, ha pár kérdésben tudnátok nekem segíteni.

Először is a szülésznő. Tudom, hogy nem mindenki fogadott, de tekintettel arra, hogy első gyerek, a kórház pedig egyre népszerűbbb, „zsúfoltabb”, lehet, hogy nem bánnnám meg a dolgot. Szóval tudnátok valakit ajánlani, aki Erdélyivel jól tud együttműködni, vagy csak úgy általában türelmes, megbízható, megnyugtató, …? Nem tudom, hogy szokás felvenni velük a kapcsolatot. Esetleg tudnátok nekem küldeni egy telefonszámot?

A másik pedig az EDA. Úgy hallottam, hogy elvileg elképzelhető, de beszélni kell az anesztesekkel. Van valakinek ezirányú tapasztalata? Hogy működik ez?

Giza
giza

Szió giza!
Üdv közöttünk!
Én mind a három gyerkőcöt nálla szűltem,mind a háromszor más szülésznő volt vele!Megkell,hogy mondjam (tapasztalatom szerint)mind a hárommal nagyon jól tudott együtt dolgozni!Akit ajánlhatok(meleg szívvel)ő Tasnádiné Erzsike!!!Telefon számot nemtudok,de Zsolt biztos tud neked ebben is segíteni!!! :wink: Én a harmadik babámat szültem vele,és teljesen jó volt minden!Gátvédelemmel szültünk és csak akkor volt ott,amikor tényleg szükségem volt rá!!!!!!!Sőt majd minden nap bejött utánna hozzánk! :wink: Nem volt fogadott ő nekem!Beszélj Zsoltal,neki is vannak kedvenc szülésznői! :wink:

Üdv közöttünk!

Kép
Kép
Kép
tiop

Szia Giza!

Én is Erdélyi dokinál szültem. Megkérdeztem tőle, hogy melyik szülésznőt válasszam és ajánlott egyet. Szerintem Te is nyugodtan kérdezd meg tőle, hogy kit válassz.
Vendég

Giza,
Én EDA-val szültem. Jelezni kell a dokidnak a 32.-hétig, ha ilyet szeretnél. Ő majd elirányít. Meg kell keresni Krémer Ildikó főorvosasszonyt. Ő vállal csak egyedül EDA-t a kórházban. Vele egyeztettek időpontot, megvizsgál, elbeszélgettek...stb. Aztán a szülésig minden alkalommal mikor a dokidhoz mész őt is értesítened kell a fejleményekről. Amikor a szülés beindul neked kell majd őt felhívnod, és ugyanúgy jönni fog, mint a nődoki. Akármikor.
Ezek már 2006-os infók, tehát nem a legfrissebbek, de kb most is így működik, ha jól tudom. :roll:
A dokinő egyébként elsőre egy kis ezredes, de nagyon emberi, alapos, kedves. :wink:
Kérdezz, ha még konkrétan valamit tudni akarsz :wink:

thenus

Én egy kicsit más szemmel nézem a pap-sztorit, mert a páromnak már volt gondja, hogy szülők feljelentették, hogy "veri" a gyerekeket, sajnos nem is egyszer volt ilyen. Először annyi volt, hogy fizetéskor kapott egy papírt, hogy "névtelen bejelentés" alapján levonnak a fizetéséből, gyakorlatilag az összes pótlékot (ami a fizetése 1/3 része). Hát köpni-nyelni nem tudott, azt sem tudta, miről van szó... csak gyanította, hogy egy olyan szülő volt, akinek a gyereke nem a - szerintük - megérdemelt jegyet kapta év végén...
Máskor meg lefogott egy megvadult gyereket, és tényleg nem finomkodott, de a gyerek közveszélyes volt (sajnos ebben a suliban ez nem ritka). Persze jött a fejlelentés, annak ellenére, hogy utána higgadtan megbeszélte a gyerekkel, hogy tényleg jogos volt leállítani, stb. stb., de kiderült, hogy a gyereket ki akarták rakni amúgy is a suliból, és a szülő így állt bosszút...
Szóval borzasztóan könnyű meghurcolni valakit, akár alaptalanul is, a gyerekek mostanában nagyon is tisztában vannak a jogaikkal, és sokszor vissza is élnek vele!
Mindezt csak azért írom le, mert szerintem úgy korrekt, ha ilyen esetben az érintettel tisztázzátok először a dolgot, esetleg elmondhatja a saját verzióját, és ha mindezek ellenére nem változik a helyzet, vagy nem kellőképpen együttműködő, akkor lehet továbblépni...

Pilla: hát a sógornőd viselkedése tényleg elég gáz! Ilyenkor pl. hol vannak a védőnők?!
Vendég

Egyébként kövezzetek meg, de szerintem egy-egy kellő időben elcsattanó pofonnak igenis megvan a helye a nevelésben... Nem azt mondom, hogy állandóan ütni-verni kell a gyereket, sőt! De ritkán, indokolt esetben nem tartom elítélendőnek...
Azzal sem értek egyet, hogy a pedagógusok kezéből kivették ezt a fegyelmezési módot... én is ütöttem már meg gyereket, összesen talán kétszer, ugyanis ha egy gyereket otthon csak veréssel fegyelmeznek, akkor az tényleg semmi másból nem ért... Volt olyan gyerekem, akivel aztán tényleg mindent megpróbáltam, a rábeszéléstől kezdve a fegyelmezés minden formájáig, és semmi nem hatott, aztán kapott egy jólirányzott pofont, és érdekes módon onnantól kezdve már hallgatott rám, soha többet nem kellett megütni... (csúnya példával élve: bizonyos kutyafajtáknál is meg kell mutatni, hogy ki az úr a háznál, és csak utána lehet elkezdeni a tényleges nevelést).
Szomorú, de így van...
Ráadásul a többi gyerek érdekeit is maximálisan szem előtt kell tartani...
Hangsúlyozom, hogy én is elítélendőnek tartom, ha egy szülő vagy pedagógus kizárólag a fizikai fegyelmezés eszközével el, de néha, nagy ritkán szerintem muszáj...
(Tiop, ezt most nem a fiad példája alapján mondom, ott tényleg érdemes elbeszélgetni a pappal, mert ha rendszeresen és másokkal is előfordul, akkor ott tényleg gáz van.)
Vendég

Szia Tiop!

Nem hiszem, hogy ismerjük egymást, csak egy pár éve élünk itt. :(
Nagyjából Fót közepén lakunk, a fótújfalui vonatállomásnál, ha ez mond valamit.

Csak a fiamról szerettem volna feltenni egy képet, de úgy tűnik, béna vagyok. A melléklet feltöltése feliratra mentem rá, de minden képnél azt írja ki, hogy hiba vagy túl nagy a kép. :cry: :oops:

Eszter
Kép
Kép
eszti80

Verna!

Én logopédusként dolgoztam egy oviban, és bizony én is éreztem sokszor, hogy egy pofon megoldaná a helyzetet.
SOha nem ütöttem még meg gyereket, de tényleg van, aki csak ebből ért, mert otthon is ez van.
Kár, hogy a pedagógusoknak attól kell rettegniük, mikor jelentik fel őket, bár a szülők oldalát is teljes mértékben megértem. :?

Eszter
Kép
Kép
eszti80

Sziasztok!

Tiop nem semmi lehet az a pap, beszéljetek vele mindenképpen, azért mert ő pap az nem jelent semmit, nem jogosítja fel, hogy megtépje a gyerekeket, bátorság

Verna valahol egyettértek abban, hogy vannak olyan gyerekek akiknél már más nem segít csak a pofon, de azért nem szeretném azt hallani, hogy a gyerekemet megütötte az ovónő, a tanár, vagy éppen a pap, nem is olyan régen volt rá példa itt az utcánkba, hogy az egyik anyuka rácsapott a másik gyerekének a seggére, mert az bottal kergette a másikat (nem az anyuka gyerekét) itt mi nagyon jól ismerjük egymást és hát nem kis vita alakult ki a két anyuka között, hogy talán nem kellett volna az ő gyerekére ráütnie a másiknak és mindenki igazat adott neki (a szűk környezetünkben persze) fogta volna meg a gyerek kezét és vitte volna haza, aztán majd az annya elintézi, én is voltam már hasonló helyzetben mikor a Benyó kisbarátja nálunk volt (4 házra lakunk egymástól) és bizony megfogtam a gyerkőc kezét és hazavittem, mert bárhogy szóltam nem reagált, de megütni eszem ágában sem volt, majd az anyjával elintézik, teszem hozzá semmi konfliktus nincs közöttünk és a gyerkőcök is egy csoportba járnak.
Bocs ha hosszú lett, de ez a véleményem és tapasztalatom, de aláírom, hogy vannak olyan gyerekek is, de akkor se üsse meg a gyerekemet senki

Üdv az újaknak :lol: megint sok kismamink van és szinte mindenki a végén jár már :wink:

Gizo és is az Erzsinél szűltem és egy tüneményes ember ha gondolod priviben elküldöm a számát, de ha ő nem ügyeletes akkor megkell oldanotok, hogy bemenjen veletek, mert busszal és hévvel sokáig tartana beérnie mikor szükség van rá.

Pilla nem egyszerű a sógórnőd, örülnie kéne, hogy szopizik a babója, nem pedig elválasztani a saját kényelme érdekében :evil: :evil: tényleg ilyenkor mit mond a védőnő :roll:

Szantre gratula Márknak nagyon ügyes, kész legényke már, nem tudom miért nézik kislánynak, egyáltalán nem az :wink:

mennem kell, mert nagysága tömködi az ölembe a babáit és már vagy öt előkét a nyakába kellett kötnöm, mármint a babának, annyira édesen tud velük játszani :D ja és mára kibújt drága 7-ke öt hét alatt :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Vernának is részben igazat adok, mert tényleg nem tudják fegyelmezni a tanárok a gyerekeket. Gyerek otthon elnyögi magát, a szülő meg lóhalálában rohan be az iskolába, hogy mit képzel a tanár magáról. De...
1. Az én gyerekemet ne üsse meg senki. Főleg, hogy én sem ütöm.
2. Általánosban volt egy fizika tanárunk. Soha egy gyereket sem bántalmazott fizikailag, de mégis tudott fegyelmet tartani. Egy pisszenés nem volt az óráin.
3. Mindenki ismeri a saját gyermekét és elméletileg el tudja dönteni, hogy valaki jogosan szídta -e le, vagy sem. Csak manapság a szülők minden csip-csup dologért nekimennek a pedagógusoknak. Mert az ő gyerekükre nem vonatkoznak a szabályok, és különben is megvesszük az iskolát kilóra...
Az én lányom is jött már bőgve haza, hogy a tanár így leszídta, meg úgy leszídta. Bőgött egy sort, aztán megbeszéltük és kiderült, hogy a leányzónak be nem állt a szája órán.
Vendég

Védőnő? Hagyjuk...

Sára egyszer sírva jött haza a suliból. Kiderült, hogy az egyik osztálytársa mérgében kilökte a főútra egy autó elé, mert a lányom azt mondta rá, hogy hülye.
Pont másnap volt a szülői, gondoltam beszélek az anyukával, hogy esetleg leülhetne a lányával egy kicsit beszélgetni.
Erre azt mondja nekem a mama, hogy ő bizony nem szól bele, majd a gyerekek elintézik egymás közt. Mondtam neki, hogy talán nem kéne, mert abba lehet, hogy belehal a gyerekem.
Totál felháborodott, hogy az én lányom se egy angyal, és hagyjam őket békén.
Felhúztam magam és már megindultam felé, hogy adok neki egy akkora sallert, hogy a fal adja a másikat. Még szerencse, hogy ott volt a párom és lefogott.
Azóta sem voltam szülőin...
Vendég

* És erre a gyerekre már máskor is volt panasz, mert pofozta a többieket. :shock:
Vendég

Hát... igen... verés. :roll: Sokszor eszembe jutott nekem is, hogy egy-két gyereknek szívesen ráhúznék a fenekére, DE sosem tettem. Valahogy mindig meggyőztem magamat, hogy az nem jó megoldás. (Pedig köpött már le kis óvodás, meg is rugdosott nem egyszer. Kb. a nagy maflást várhatta, mert nagyon meglepődött mikor a köpés után nem történt semmi, csak közöltem, hogy innentől nem vagyok az óvó nénije, és ne kérjen tőlem semmit)Sajnos valóban vannak olyan gyerekek akiket otthon ezzel az eszközzel fegyelmeznek. (Amúgy utálom ezt a szót, mert mért kell fegyelmezni egy gyereket??? ) NA mindegy sajna van akit kell, de azt gondolom, hogy ha otthon ezzel is fegyelmezik, a pedagógusnak, pont, hogy nem kéne. Rá kell vezetnie a gyereket a jobb útra más módszerekkel, szelídebbekkel. MEgértem, hogy van akinél már tényleg csak ez volt a megoldás, de szerintem ez csak ront a helyzeten. :(
Én nem rettegtem sosem, hogy feljelentenek...

thenus

Verna,
bocsi, nekem az az álláspontom, hogy akinek nincs türelme, vagy akaratereje gyerekekkel foglalkozni, az ne válasszon ilyen irányú pályát!
Nem mintha én nem találkoztam volna már nagyon finoman fogalmazva "deviáns" gyerekkel (az egyik tanítási gyakorlatom szakmunkásképzőben volt, rémálmaimban szokott csak előkerülni...) De azokra igenis meg vannak az eszközök, hogy a normális közösségből kirakják őket. Egészen egyszerűen pszichológiai kivizsgálás kell hozzá, és rögtön megvan a szakvélemény, amely alapján ki lehet tenni az iskolából, és a gyámügy figelmét rá lehet irányítani. Nekem van olyan barátnőm, aki 15-16 éveseket próbál tanítani szakiskolában, és az egyik srác kést emelt rá, mert 1-es lett a dolgozata - mivel a nevén kívül nem írt a papírra mást... Őt ilyen módon távolították el a normális közösségből.

A papok - különösen a katolikusok - pedig igenis egy nagyon sunyi, magukat mindenki felett állónak tartó kaszt (erre nagyon jó példa a nyavajgásuk az ittas vezetéssel kapcsolatban). Szerintük a 6-10 éves gyereket verni kell, ha már otthon nem teszi meg elégszer a szülő... ezt egy pap mondta nekem... Náluk elfogadott és széleskörben javasolt-gyakorolt eljárás a testi fenyítés, mint nevelőeszköz.

De talán próbálj meg belegondolni abba, hogy egy gyerek lelkében mi zajlik le ilyenkor (pláne, ha az adott gyerek előtte saját lelkesedésből és önként, mert igényelte azt, járt templomba-hittanra stb). A gyerekeknek mindenhol azt sugallják, otthon is azt tanulják, hogy a lelkész a közösségért, a közösség tagjaiért létezik, ha már senkihez nem lehet fordulni valami bajjal, akkor ő még mindig ott van, és meghallgat-segít. Egy ilyen feltétlen bizalmon és tiszteleten alapuló kapcsolatban vajon az alárendelt fél (mert a gyerek alárendelt ebben az esetben, őt nem kezeli az egyház egyenrangú félként) hogyan éli meg, hogy az a "felettes" személy, akiben bízik, akinek az a dolga hogy őt szépre-jóra tanítsa, aki a közösség "lelke", valamilyen módon bántalmazza???

Egyébként sem hiszem, hogy templomba és hittanra járó 9 évesek annyira kezelhetetlenek lennének, hogy a hajuknál fogva kell őket ráncigálni...

És azt sem hiszem, hogy ebben az esetben neveletlen és nevelhetetlen, antiszociális indiánkölykökről van szó...

Én csupán azért vagyok felháborodva az ilyesmin (és talán 3-4 kivétellel, szívből gyűlölök minden "csuhást"), mert személyesen is megtapasztaltam, milyen gennyládák tudnak lenni, és nem csak a katolikusok. Egy baráti házaspár 6 :!: éves kislánya 2 évig járt pszichoterapeutához a hittantanáruk miatt. Ez egy református lelkész felesége volt, apu istentiszteletet, anyu meg segédlelkészként hittant tartott, hozzá jártak a 6-8 éves gyerekek. A kislány szülei kb. 4 hónapos hittantanulás után tapasztalták azt a gyereknél, hogy 3 héten keresztül minden éjszaka sikítva ébred a gyerek, nem mond semmit, csak remeg és maga alá pisil. Elvitték pszichológushoz, aki nagynehezen kihúzta a kislányból, hogy a "lelkésznéni" minden órán nagy élvezettel ecseteli a kicsiknek, hogy hogyan fognak megégni a pokolban, mert ahogy viselkednek és öltözködnek, csak ez jár nekik (vajon egy 6 éves hogy öltözködhet? és értheti-e egyáltalán, mi az a pokol?). A szülők megkeresték a többi szülőt, kiderült, hogy más gyerekekkel is vannak gondok a folyamatos rettegés miatt, és kiderítették, hogy egyáltalán nem túlzott a kislány a pszichológusnál. A "legszebb" a történetben az, hogy maga a lelkész is a szülőktől tudta meg, hogy mit művel az asszony! Ő maga kérte a leváltásukat, és úgy hallottam, hogy utána el is váltak - éljen a házasság szentsége...

Nem vitát akarok indítani, de szerintem nincs igazad. DE EZ CSAK AZ ÉN SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEM!!!
andibab

Ja, és pont ezért fog mindkét lányom önvédelmi-harcművészeti oktatásban is részesülni, hogy más gyerekkel, de akár felnőttel szemben is meg tudják majd valahogy védeni magukat. (egy nagyon kedves barátom - volt kollégám foglalkozik egészen kicsi, 4-5 éves gyerekekkel is ilyen témában) Szándékosan írtam a "harcművészet" kifejezést, mert ezeken a helyeken nem agresszióra tanítják az embert, hanem önfegyelemre, kitartásra, tiszteletre. És saját maga, illetve a nála gyengébbek hatékony megvédésére...
andibab

Sziasztok!

Elküldenétek nekem privibe Dr Surányi mobilszámát.

Nagyon köszönöm.
bmik@vnet.hu
Diadém
diadém

Pilla velün tavaly az oviban fordult ilyen elő, jöttünk haza mikor monda Benyus, hogy a másik Bence megvert, piszkálta, nem foglalkoztam a dologgal, mert ismerem a saját gyerekemet és őt sem kell félteni, de mikor rendszeressé váltak ezek a "kis piszkálódások" beszéltem a gyerkőc annyjával én is, aki megértett és monda, hogy a bátyjától látja otthon ezeket és az enyém fiamon meg alkalmazza, de beszél vele erről a dologről, nem volt köztünk sértődés, semmi, beszélünk is azóta is egymással és hát egy év is eltelt azóta és a két Bence nagyon nagy haverok az oviban :wink: :wink: nekünk happy end lett a vége, de nálatok könnyen lehetett volna tragédia is, akkor mit szólt volna a drága anyuka :evil:

oké, hogy a gyerekek elintézik egymásközött, de azért van egy határ szerintem amikor igenis be kell avatkoznia egy felnőttnek

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Andibab: én olyan iskolában tanítottam, ahová azok kerültek, akiket máshonnan kicsaptak... Az meg, hogy kinek mennyi türelme van... szülőként is előfordul MINDENKIVEL!, hogy időnként elszakad a cérna, lehet, hogy nem egy pofon formájában, hanem másképp. Gondolj bele, hogy egy pedagógus nem egy-két-három gyerektől, hanem naponta 60-100 gyerek felől kapja a sokszor nem túl kellemes hatásokat... Ember legyen a talpán, aki ezt mindig türelmesen tűri...

Igen, én is hallottam legendákat olyan pedagógusokról, akikre mindenfajta fegyelmezés nélkül hallgattak a gyerekek - de minden történet 20-30 évvel ezelőttről való, az pedig egy kicsit más világ volt... Én is ismerek sok olyan tanárt, akit imádnak a gyerekek, aztán mégis gond nélkül kics*sznek vele, ha úgy adódik, mert az olyan jófejség... (Kamaszokról beszélek, nem óvodásokról...)

Thenus: miért ne kéne egy gyereket fegyelmezni?! Minden fegyelmezés, az is, hogy rászólsz, hogy ezt ne, sőt, az is, hogy "nem leszek az óvónénid" - ezt érzelmi megvonásnak hívják, a fegyelmezés egyik jól ismert eszköze. ;)

Én pl. rengeteg olyan szülőt látok a környezetben, akik liberálisan nevelik a gyereket, aztán jól a fejükre nő, és utána elkezdenek kétségbeesetten kapálózni - pl. verni a gyereket.
Ennél rosszabb nincs, mert a gyerek tényleg nem tudja hová tenni az ilyenfajta következetlenséget...

Egyébként azt látom, hogy szülők/pedagógusok sokkal-sokkal nagyobb károkat okoznak érzelmi/verbális eszközökkel, mintha vernék a gyerekeket... volt olyan tanítványom, akit egy tanár folyamatosan lehülyézett, megalázott, a gyerek meg felakasztotta magát... Túlélte, ezután került a mi sulinkba.

Na jó, erről a témáról tényleg órákat tudnék mesélni, csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy én nem kisgyerekkel dolgoztam (akiket még viszonylag könnyű fegyelmezni), és a kis- és nagykamaszok közül is a különös problémás esetekkel...
Vendég

Verna, igen tudom, hogy mi az érzelmi megvonás, ami nem egyenlő szerintem a fegyelmezéssel. Az én szótáramban a fegyelmezés amikor a kutyádat idomítod. Az érzelmi megvonás inkább a nevelés egyik eszköze, és inkább nevelgessük a gyerekeinket, mint fegyelmezzük. Szerintem.

thenus

Na, csak még egy sztori - Andibab kedvéért ;): nyolcadikosaimat tanítottam önéletrajzot írni, egy egy speciális, négyfős osztály volt, azért voltak csak ennyien, mert még a speciális iskolában is nehéz volt őket a másik (12 fős) osztályba integrálni...

Szóval önéletrajz-írást tanítottam nekik, és épp ott tartottunk, hogy be kell írniuk az általános iskolá(ka)t, ahová jártak... Az egyik fiú kuncogott, kérdeztem, miért. Mire közölte:

-Höhö, Ági néni, az nekem egy oldal....

(Egyébként ezt az osztályt nagyon bírtam, mert megegyeztünk, hogy az óra első felében tanulunk, a második felében meg dumálunk, minenféléről, ami őket érdekli - és így az anyaggal is haladtunk, meg arra is rájöttem, hogy hihetetlenül értelmes, világra nyitott - csak éppen deviáns - kölykök voltak. Filozófiáról, pszichológiáról, kortárs ifjúsági irodalomról beszélgettünk többek között... Úgy, hogy ők hozták fel a témákat!)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?