Új privát üzeneted érkezett!

ÁÁÁÁÁ.... :x :x :x :x Szonja kicsinált. :evil: Kimentünk egy kicsit délben. Gondoltam 1 óra fele bejövünk addigra úgyis kidől, mert este ugye későn feküdt, reggel korán kelt. Az egy dolog, hogy másodszorra sem akart bejönni, de mikor behoztam, olyan hisztit rendezett, hogy csak néztem, aztán röhögtem. :shock: Levetkőztem, ettől bazira berágott. Ő hozzá nyúlni nem tudtam, mert levetette magát a földre, és pontosan, mint egy felfordított büdösbogár kapálózott a kezével, lábával. Közben persze visított. Én meg álltam fölötte, és lestem. Összecsuktam a babkocsit is, merthogy addig abban sem óhajtott ülni, ettől is frászt kapott, elkezdett dobogni a lábával. :D Szó szerint hisztériás rohama volt. Aztán előjött apa, betette a babakocsiba, és elment vele egy körre. Gondolom, már halál fáradt, azért csinálja a fesztivált. (MOndjuk én is az vagyok, de cirkuszolni végképp nem lenne erőm :roll: ) Mire visszaérnek, tuti aludni fog. JA és ilyenkor úgy néz rám (már ha rám néz) mint a megtestesült gonoszra. :)

Tiop, jól néznek ki a gyerkőcök. :wink: Egyébként én nem öltöztetem be Szonját, max egx kis kalap, ha megtűri. Ő nem azért fog odamenni, hanem a sok játék érdekli. :)

thenus

Köszönöm szépen a bíztatást! Most már én is csak reménykedni tudok, hogy nem fog úgy ráhúzni a bentlétre mint a nővére. :?

Tiop!
Jók a jelmezek! :wink:

Kép
Kép
giga1

Hi!

Pilla,
nem tudom, hozzáfogtál-e már, de se zsiradék (sül ki belőle bőven!!!) se víz nem kell a disznótoros hurka-kolbász alá!!! Én ha lefagyasztottat sütök, az alá se teszek, sőt, ki se olvasztom, frigóból-sütőbe. Ha kicsit kienged, akkor megszurkálom. De sokan járnak úgy, hogy ha a hurkát megszurkálják, az "kifakad" és szétfolyik a tepsiben. Én is csak a kolbászt szoktam szurkálni.

Na, megyek gályázni, de azért olvasgatlak ám benneteket, a "megfigyelés" maradt!!! :wink: Majd hétfőtől-hétfőig nem leszek, akkor utazunk el.

Pápá!
andibab

ja, és letakarni se kell a tepsit, mert amíg megsül, addig szépen meg is pirul!
andibab

Ronibabának BOLDOG HÓFORDULÓT!
Kép :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Jajaja!
Boldog hófordulót Roninak! Eszméletlen, hogy már 5 hónapos! :shock:

Kép
Kép
giga1

Köszi Andibab! Már megsült, de nem tettem alá sok cuccot, úgyhogy szerencsére nem úszott.

Roninak is Boldog Hófordulót!
Vendég

Sziasztok!

Látom jó témák vannnak...

Szopi / LLL / tápi: persze hogy ÁLTALÁBAN az anyatej a nyerő és immunrendszer szempontjából azt kell favorizálni! De én is rosszul voltam egy-két cikktől... lassan a szoptatás nem öröm, hanem vmi teljesítménykényszeres agyrém... :cry: :cry:
Nálunk a szopisztrájk óta eldőlt a dolog, mert bárhogy fejtem elapadt...
(és nagyon hallkan jegyzem meg, anyám és nagymamám sokszor mondta, hogy Dorka pocakjának lehet, hogy használna a tápi ami így is lett... :shock: :shock: :shock: )

légzésfigyelő: nekünk AngelCare van, mindig beriaszt ha úgy veszem ki Dorkát, hogy nem kapcsolom ki! :wink:
De Piroska, a helyedben én is kivizsgálatnám a csajt!

Ja és mi jobban vagyunk amióta egy újabb (laktóz mentes) tápit kapunk (a hasmenés miatt valószínüleg átmenetileg laktózintorelnaciája van a csajnak), de orvosi javallatra eszünk gyümit is (pont a hasmenés miatt) háááát a banán úgy megfogta szegényem hasát, hogy vörösödött a feje 2-3x... asszem most hanyagolom egy ideig... inkább megint jön majd az alma.

Na felkelt! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Roninak boldog hófordulót!

Jutta

KépKép
jutta

Csajok,

kész vagyok mint a házifeladat. Bogi bőgve ébredt, úgy be van dugulva az orra, hogy kiszívni se tudom, egyre mélyül a hangja, és tüsszög egyfolytában. Mostmár legalább a 2 napja tartó folyamatos nyűglődését és hisztijét is értem. Valszeg nem megyünk sehová... pedig úgy beleéltem már magam, hogy végre lesz társaság körülöttem, emberekhez szólhatok és nem csak a sz@rospelenkákról meg a háztartásról szól az élet pár napig. Olyan bőghetnékem van!
Drága férjem kommentárja: így legalább megspóroljuk a benzint, és ránézhet a helyettesére az irodában, hogy el ne barmoljon valamit... erre közöltem vele, hogy ha így áll hozzá, akkor ne maradjon itthon szabin, mert hozzávágom a virágvázát előbb-utóbb, és ne az irodán agonizáljon, hanem azon, hogy ha tényleg kitör a gyereken a kórság és nem megyünk, akkor hogyan fogja a már előre kifizetett teljes összeget visszaszerezni. Újabb megjegyzése: ő nem mászkál mindenféle hülye papírok után, több is veszett Mohácsnál. Jó tudni, hogy ilyen jól állunk anyagilag, hogy tojik bele... Megáll az eszem, még ezt is velem intéztetné! Jól összevesztünk, és szerintem mosolyszünet egy darabig, vagy ahogyan mondogatni szoktam: "megszakadtak a diplomáciai kapcsolatok". :evil: :evil: :evil: :x :x :x :evil: :evil: :evil:
Nincs a Jóistennek annyi csokija, amennyiért ezt hamarosan elfelejteném...
andibab

ja, köszi a köszöntéseket, aranyosak vagytok!
andibab

Andibab!
Sajnálom,hogy Roni beteg lett,de hátha eltudtok menni ! :wink:

Mára elköszönök csajok!Jók legyetek! :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab, sajnálom... :cry: Jobbulást Boginak! Te meg jól bőgd ki magad, hátha segít egy kicsit. A párom szabadságon van című műsorról én is órákat tudnék mesélni. Igazad van! Ne is hagyd magad!
Vendég

Andi,
nagyon sajnálom, és jobbulást Boginak!!! Roninak meg boldog hófordulót! Hű, engem is megenne az ideg, talán tényleg jót tenne egy kiadós bőgés!!! De itt vagyunk mi is, nekünk kiöntheted a bosszúságodat! :wink:

Tiop,
nagyon szépek a jelmezek! És milyen büszkén viselik a gyerekek! Látszik, hgy ez nagy nap az életükben! :lol: :lol: :lol:

Na, hogy jártam ma:
bementem az Örsre egy kis Háem, Cunda és IKEA körútra, mondván, Marcinak kell béleletlen kötött satyesz, meg kispárna. Ebből lett 35ezer forint, Marciruhára és játékokra. Béleletlen satyeszt persze nem kaptam ilyen méretben, igaz, kispárnát igen. Egyrészt úgy örülök, mert tök jó dolgokat tudtam beszerezni, másrészt meg most főhet a fejem,hogy hogy osztom be a maradék pénzemet február végéig. Hülye liba vagyok, a fogyasztói társadalom díszpéldánya... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Kép

Nircee!
Ismerős a dolog!!!!Sapeszt szerintem nemnagyon találsz még,majd a kövi hónapban!Sajna nemteszik még ki az átmeneti cuccokat mindenhól!mondjuk ha nagyon keresel lehet,hogy találsz!Esetleg inkább az Auchanban vagy a Coraba nézd meg!Most a Coraba babahetek vannak :arrow: hátha! :wink:
a Roli egyáltalán nemtud mosolyogni a fényképezőgépnek,ezért vág csak olyan fejet amijet! :lol: Férfi.......! :oops: :lol: :lol: :wink: Anett pedig tud pózolni-nő...... :lol: :wink: :wink: :wink:

Hallodtátok,hogy meghalt Selmeczi Roland?Nagyon sajnálom,annyira jó szinkronos volt és egyben irtó fiatal szinész is!Kár érte nagyon! :cry: :cry: Többek között ő volt Brad Pitt,Antonio Banderas,magyar hangja is!Üvegtigrisből Bajusz rendőrként is ismert!Isten nyugasztalja! :cry:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab!
Én is nagyon sajnálom, hogy így jártatok, de hátha jobban lesz Bogi hétfőig, és el tudtok menni.
A párocskádra meg most sz@rjál rá. Tombold ki magad, és egy fél napra hagyd otthon a két csemetével (ha tudod). Menj el barátnőzni egyet.

Tiop!
Jajaja! Hallottam én is a szomorú hírt! Szegény pasas! Ő volt a született feleségekben Mike hangja is (ha jól tudom). :cry:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Csináltam egy képet tegnap és nézzétek,hogy mennyit nőttek a gyerkőceim 1 év alatt!
Kép
Kép
Zsani fogat mos!
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Bocs, de most csak egy gyors kérdésem lenne:

Márk elkezdett tüsszögni és folyik az orra (még teljesen átlátszó vízszerű), de tartok tőle, hogy rosszabbodni fog a helyzet. Milyen immunerősítő vitamint lehetne adni neki recept nélkül, ugyanis a doktornőt nem tudtuk elérni, és legkorábban holnap tudnánk vele beszélni, én viszont mihamarább szeretnék lépni.

Tudom, hogy ilyenekről volt szó nemrég a fórumon, úgyhogy remélem ti tájékozottabbak vagytok ezügyben, mint én :oops:

Köszi a segítséget!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop naggggyon jó a két fürdős kép :wink: tényleg hatalmasat nőttek, aranyosak a jelmezekben is a srácok, nálunk majd jövőhét pénteken lesz a farsang, Benyó túró rudi lesz (Pimpoka te kérdezted asszem)
a fogmosás nálunk még ennyire nem megy csak rágcsálja egyenlőre a fogkefét, de próbálkozik :D

Andi Boginak jobbulást, hátha kitudod kúrálni hétfőig, Roninak boldog hófordulót

Pimpoka horror a sztori, ismerőseim járnak a gyerekekkel a Svábhegyre és a Moszkva téren szállnak fel a buszra, és mesélte, hogy a múltkor annyira leste a két kicsi gyereket egy rosszarcú ürge, hogy rendesen beparáztak, kerülgette őket jobbról-balról

Giga kitartás, nemsokára kettőben lesztek és másra fogsz figyelni, sokkal jobb dolgokra, az utolsó pár hét a leghosszabb, nekem Benyó állandóan kérdezte, hogy a dokibácsi mikor veszi már ki a Hugit a pocakból :wink: Lili várja nagyon öcsi érkezését?

Tegnap megkaptuk a 15 hós oltásunkat, kicsit bőgött, de aztán haver volt a dokinéni, mondjuk szuri után a bőgés közepette mondta, hogy dádá :wink: gondolom a dokinénire gondolt, de aztán mikor jöttünk ki már ezerrel integetett neki, 80 cm hosszú és 9300 g végre híztunk már egy kicsikét :D

elhúzok pakolászni míg alszik, Pimpoka küldhetek egy kis vasalni valót, kicsit sok lett most nekem is :wink: :wink: :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Szantre vitamint majd írják a csajok, de szerintem ha van otthan Fenistil csepped akkor azt adhatsz neki reggel este 8-10 cseppet, (vényköteles, ha esetleg nincsen otthon) nem tudom hány kiló Márk, de mi 10 cseppekket szoktunk adni (és most vagyunk 9300 g) nekünk mindig ezt javasolja a dokinéni, mikor még csap folyik az orruk és használ

Timi
Kép
Kép
czakoca30

vényköteles, ha esetleg nincsen otthon ----- irass fel a dokitokkal, nekünk mindig van itthon a megelőzésre, meg Sinecod a köhögésre--- ez lemaradt az előbb

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Szantre!
Vitacolan!Én ezt ismerem ijen piciknek!De ha elmész a gyógyszertárba és elmondod,hogy mire lenne szükséged akkor ajánlanak neked valamit! :wink: A dokim szokta mindani,hogy adhatok neki ha megvan fázva CALCIMUSKOT 1 ampillával naponta!Valamint én CEBION cseppeket is ajánlom! :wink: Mást én még nem nagyon használtam Zsaninak!Orrcseppet azt a NASIVINESET szoktam az adagolós fajtát!azt csak bekel lőni az orrba és nem cseppenteni!Használhatod a STERIMARRAL eggyütt! :wink: Remélem azért tudtam segíteni!

Kép
Kép
Kép
tiop

Ampulla! :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

a FENISTIL tényleg jó,meg a SINECOD is!

Czakoca!
köszi!
Túró rudi!azt tök jó!!!!!Majd megmutatni ám!!!!! :wink: :D Örülök,hogy híztatok! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Szantre!
BOLDOG HÓFORDULÓT MÁRKNAK,ÍGY UTÓLAG!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Szantre,

SINUPRET CSEPP

Kiszerelés: 50 ml
Kép
Törzskönyvi szám: OGYI-T-5509/01
Fogyasztói ár: 876* Ft Támogatott ár: 876 Ft
Kiadhatóság:vénynélküli patikán kívül vásárolható

Hatóanyag:
20 mg Gentianae radix (tárnicsgyökér), ill. 612 mg Primulae flos (kankalinvirág), ill.
612 mg Sambuci flos (bodzavirág), ill.612 mg Rumicis herba (lórom), ill.
612 mg pulv. Verbenae herba (vasfű), 100 ml vizes alkoholos oldatban.
Segédanyagok: alkohol, tisztított víz
Növényi eredetű hatóanyagokat tartalmazó, belsőleges használatra szánt gyógyszer.
Milyen betegség esetén alkalmazható a készítmény?
Alkalmazható az orrmelléküregek és a légutak heveny és idült gyulladásainak kezelésére. A hatóanyagok gyulladáscsökkentő, nyálkaoldó hatásúak, megkönnyítik a letapadt váladék felköhögését és kiürítését.
Antibakteriális kezelés kiegészítésére.
Mire kell figyelni a gyógyszer használatakor?
A gyógyszer felnőtteknek adandó egyszeri dózisának etanoltartalma 0.45 g, ami megközelítően 10 ml sörnek felel meg. Ha az etanol teljes mennyisége felszívódik, egészséges anyagcseréjű és normális súlyú személyben mintegy 4 percen belül lebomlik; a központi idegrendszert káros hatás nem éri.
Mivel az egyszeri dózis szénhidráttartalma a 0,03 kenyéregységnél kevesebb, a készítményt cukorbetegek is szedhetik.
Mikor nem alkalmazható a Sinupret cseppek?
A Sinupret cseppek készítmény 19v% alkoholt tartalmaz, ezért nem alkalmazható alkoholbetegeknél ill. alkoholelvonó kezeléssel (Antaethyl azaz diszulfiram kezeléssel) egyidejűleg.
Szabad-e alkalmazni terhesség és szoptatás ideje alatt?
Kísérletes vizsgálatok és sok éves gyakorlati tapasztalat alapján a készítmény alkalmazása terhesség ideje alatt veszélytelen.
Milyen adagban alkalmazható a készítmény?
Amennyiben az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:
Felnőtteknek: naponta 3-szor 50 csepp.
Iskoláskorú gyermekeknek: naponta 3-szor 25 csepp.
Kisgyermekeknek: naponta 3-szor 15 csepp.
Csecsemőknek: naponta 3-szor 10 csepp.

Cseppentéskor az üveget függőlegesen, a cseppentő nyílással lefelé kell tartani.
Hogyan kell bevenni a cseppeket?
A cseppkészítmény gyermekeknek a keserű íz elfedése céljából gyümölcslébe, teába keverve is adagolható.
Mennyi ideig kell alkalmazni a cseppeket?
A készítményt a panaszok megszűnéséig kell használni. Hosszan tartó, 10-14 napos kezelésre is használható a gyógyszer. Amennyiben a panaszok ezt követően is fennállnak, orvoshoz kell fordulni.
Milyen mellékhatások jelentkezhetnek a kezelés ideje alatt?
Ritkán túlérzékenységi reakció-bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés, bőrkipirosodás, hólyagképződés, légszomj, nyálkahártya vastagodás az orrüregben, gyomor-, bélpanaszok, hányás előfordulhatnak.
Megjegyzés:
Allergiás bőrreakciók jelentkezésekor a gyógyszer szedését abba kell hagyni.
Ha olyan nemkívánatos hatásokat észlel, amelyek ebben a tájékoztatóban nem szerepelnek, feltétlenül közölje azokat orvosával vagy gyógyszerészével.
Mi a teendő túladagolás esetén?
Nagyobb mennyiségű gyógyszer bevételekor, különösen kisgyermekeknél, alkoholmérgezés tünetei jelentkezhetnek. Ilyen esetben azonnal forduljon orvoshoz, mivel orvosi segítségre van szüksége.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Szobahőmérsékleten tárolandó.
A Sinupret cseppeket a felbontás után 6 hónapig szabad felhasználni. A tárolás során az oldatban enyhe zavarosodás vagy csapadékképződés észlelhető, ez nem csökkenti a gyógyszerkészítmény hatékonyságát.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni.
andibab

csak azért vagyok ilyen kiművelt, mert most értem haza a patikából...
andibab

Lányok, köszönöm az infókat, sokat segítettetek!

Ronibabának boldog hófordulót! Hihetetlen, hogy nemsokára feledik szülinapját ünnepli a csaj :shock: :lol: :lol:
Boginak pedig jobbulást!
Andi, sajnálom a telelést, de Bogit ismerve, addigra rendbejön, mintha soha nem is lett volna beteg.

Tiop, nagyon jók a képek, és jól áll a gyerekeknek a jelmez. Tényleg nagyot nőttek egy év alatt, Roli egészen megkomolyodott. Tök jó ez a hárman-fürdős kép! Ja, és a hintás képekehez kartam még írni, hogy Zsani kezd nagyon lányos lenni, mostmár nem nézném fiúnak :wink:

Giga, ne aggódj, minden rendben lesz Bulcsúval! Mostmár hipp-hopp elszalad ez a pár nap vagy hét és a karodban tarthatod az Öcsit.
Lilit felkészítettétek, hogy nemsoká' lesz egy játszópajtása?

Nircee, annyira ismerős a pisilős sztory. Én sem tudok, ha muszáj lenne :oops: És a vásárlós is ismerős, én sem tudok úgy elmenni itthonról, hogy ne költsek el egy vagon pénzt. :oops:

Az alvós balhé nálunk is rendszeres. Ilyen rossz éjszakánk még talán nem is volt soha. Szegénykém 10-20 percenként felsírt, és visszaaludni is alig tudott. Letette a fejét a vállamra, már majdnem elszunnyadt, aztán megint felsírt fájdalmasan. Nem tudom mi lehet, talán a foga, de az ínyén nem látszik semmi.
A különalvás Márkot nem nagyon zavarja, engem jobban, mert így rohanok át hozzá, köntöst általában nincs időm felvenni, mert nem akarom, hogy a felébredjen, és van hogy egy-másfél órát dajkálom, és mire le tudom tenni, análkül, hogy rögtön felébredjen, én teljesen kihülök.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Roninak és Márknak boldog hófordulót kívánok!!!

Nagyon nincs időm írni, Dóri nem bír nélkülem meglenni. :( Azért olvaslak benneteket.

KépKép
tüccs

Lányok,
mééért ilyen barmok a pasik???????

Ma amíg Bogi aludt ebéd után, drága férjem elment a Brico-ba, mondván megcsinálja végre az akasztós szekrényt a lányok szobájában, hogy akasztani is lehessen bele végre ruhákat... kábé 2 hónapja könyörgök neki, most végre rászánta magát. Hazaállít 2 vasrúddal :!: :shock: és közli, miszerint az lesz a keresztrúd, de azért vett kettőt, mert a gardróbban is kicseréli. Persze addigra Bogi is felébredt, mire hazaért, így nem lehetett megúszni az "asszisztenciát" a barkácsolásnál.
Ez az isten barma (már nem tudok mit mondani rá), hozzáfog a gyerekszoba ajtajában :!: méretre fűrészelni a vasrudakat. Mondom, tán tenne valami papírt vagy akármit alá, és akkor legalább egyszerűbb lesz összetakarítani, ha már ennyi esze van, hogy nem az erkélyen csinálja ezt a 3 perces melót. Nagy nehezen rábólint, hogy akkor hozzak egy újságot.
Persze Bogi ki-be rohangál harisnyában, és természetesen belelépett a fémforgácsba. Felkaptam, leráncigáltam róla a harigatyót, és beraktam az ágyába azzal, hogy mostaztán meg ne mozduljon, mindjárt jövök. Hozzáfogtam villámgyorsan felseperni-felmosni az ajtó előtt, persze a csaj visított, hogy miért nem engedem ki, én tök ideg lettem, rákiabáltam, erre a drágám megkérdi: "Most miért vagy ideges?" - szerintetek??? Jó hogy nem a gyerekszoba közepén fogott hozzá a fémfűrészeléshez... :evil:
Adalék a sztorihoz: ilyenkor mindig előpakolja az ÖSSZES szerszámkészletét, meg dobozát-szatyrát-táskáját-akármit, ami tele van szögekkel, csavarokkal, mindenféle éles és szúrós szerszámmal, stb - még akkor is, ha csak 10 másodperc az egész munka. És halálmocskos az összes, de ez lenne a legkisebb bajom. Természetesen Boglárka csak derékig mászik bele ezekbe a tárolóedényekbe, és miért is ne pont a leghegyesebb cuccokkal kezdjen játszani úgy, hogy Roni járókájából most szedtem elő két szöget és három csavart... És ne legyek ideges... NEM BÍROM!!!!
:evil: :evil: :evil: :x :x :x :evil: :evil: :evil:
andibab

Sziasztok!

Tiop,
jaj, nem megyek én már sehova, ahol babacuccok vannak, mert így is maradt 15 ezer forintom hó végéig!!! És azt tuti mind elkölteném! Most a vastag satyeszt használjuk, jó lesz az már tavaszig. :oops: :lol:
Őrület, mennyit nőttek a gyerekek!!!!! Nagyon édesek így hárman!!! És Zsani hogy élvezi a fogmosást! :wink: :lol:

Szantre,
JOBBULÁST!!!!!!!

Andi,
nem semmi a férjed!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Persze férfi, ilyen apróságokkal nem ér rá törődni, főleg, ha "fontos feladata" van, de azért ez tényleg kicsit túlzás! Tudom, az én férjem egy csodabogár, de ő csak azt hozza be, amit használni fog, és mindig kint dolgozik, sőt, ő szól, hogy kapcsoljam be a porszívót, mikor fúrja a falat. A szerszámok széthagyása tényleg elég veszélyes, komoly baleset lehet belőle, ezt azért talán neki is be kellene látnia. Jaj, nem tudom, mit lehetne ilyen helyzetben tenni, mert gondolom, már ezerszer elmagyaráztad mindezt. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Boginaka és Márknak jobbulást!

Andi, háááát igen.... ha a férfi embernek dolga van...

Kész lett a gyerekszoba! Dorka ma ott alszik (már pár hete egyedül aludt, mi költöztünk ki a vendégszobába), egész simán elaludt, azért még meglátjuk mi lesz éjszaka!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Andi, látom nálatok is zajlik az élet. :wink: NEked legalább hozzáfog a férjed. Nekem napokat is kell könyörögni egy-egy ilyen fúrás-faragásért. :? Végül megcsinálódik, de hosszas izélgetés után :?

NA ma én is sztrájkoltam, mint a vasutasok. :x Reggel már jól felhúztam magam, mert indultunk volna az oviba, de nekünk ez a regel valahogy mindig elnyúlik, és nem birunk elindulni. Szonját legalább fél óráig kergettem, hogy öltözzön, közben megmostam a hajam. gondolkoztam a reggelin. Addig a párocskám már ült is a gép elé, gondolom elolvasni a friss híreket, mint jó családokban a Népszabit. Nem is volna ezzel baj, ha ma nem rohantunk volna annyira. Jó lett volna, ha megcsinálja regelit, beágyaz, stb. NA lett 10 óra mire elindultunk, de addigra Szonja már egyszer átöltözött, mert magára borította a bögrét. :roll: :x Dél volt mikor onnan hazajöttünk, és a zuram addigra sem ágyazott be, és akkor rohadtul berágtam. (PEdig tudom, hogy dolgozott, és egyébként ha ideje engedi beágyaz, de most valahogy érzékenyen érintett a déli vetett ágy látványa.) Szonját letettem aludni, aztán kigondoltam, hogy én biza ma semmit sem fogok csinálni. MErthogy anyósom is a bögyömben van. Szinte semmit nem csinál itthon ami közös meló, mondván, hogy ő suli után varr, mert neki kell a pénz. NEkem meg a pihi kell. :evil: Úgyhogy még a mosogatógépet sem pakoltam be, kaja sem volt (Szonja bébiétket evett, mi meg tegnapi maradékot) anyós meg vinnyogott egész délután, hogy nincs semmi kaja, még kenyér sincs itthon, és majd meghal éhen. ( Megjegyzem 3 bolt mellet jön el hazafele a suliból. :roll: ) Délutánra elszállt a mérgem a párom iránt, végiggondolván, hogy egyébként mindenféle házimunkába be szokott segíteni, ha látja, hogy kell, de most bizti nem volt ideje, aztán megbeszéltük, hogy este PIzzát rendelünk. ANyós meg szívta a fogát, mert ő pont lemaradt róla. :twisted:
Szóval most estére teljes megelégedéssel fogok lefeküdni. :)

Teszek még pár képet Szonjáról, aztán Jóccakát! :D

Kép szeret sütögetni...tiszta anyja :wink:

Kép

Kép vasalóskosárból legjobb tv-t nézni :D

Kép fini a pizza...

thenus

Ja , elfelejtettem, hogy hófordulósoknak, sok boldogságot! :wink:

thenus

Sziaszok!

Boldog hófordulót Roninak és Márknak! :)

Andi:
a férjed, jajj :) megértelek :)

Henus
nesze az anyósodnak :) jajj, az a pizza :) de jól néz ki :)

Szantre
nem szokta megérezni Márk a frontokat? állítólag jön valami hó is meg ilyesmi

Timi
azért az a dádá nem semmi :)

Nircee
van, hogy az ember elengedi magát, ez van ...

Bocsi, de majd még írok...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Andi, Thenus!
Látom mostanság a férjek megbolondultak... :twisted:
Kitartás lányok!

Tegnap voltunk NST-n és végre kiharcoltam, hogy megnézzük Bulcsút uh-on. A méretek: BPD:93mm, FL:73mm, AC:331mm, Becsült súly:3200gr. Méhszáj zárt, normális magzatvíz. Szóval hála a jó égnek minden rendben van. Bulcsú valószínűleg még nem fog kibújni...
És most jön a sztori. Ugyebár én most az Évához járok NST-re, és akkor megyek, amikor ő dolgozik. Eddig kétszer voltam, mind kétszer a Szabó volt ügyeletben. Először a Bokor doki írta meg a leletet (az Éva beszélte meg vele), most pedig a Lőrincz doktornővel beszéltük meg. Ő is kezdte el megcsinálni az uh-ot. Beszaladtunk a vizsgálóba amikor Szabó nem volt bent. De nem találta Bulcsú combcsontját. Aztán bejött Szabó, és nézett nagyokat, hogy mit keresek én ott. Gondolom furcsálta, hogy nem hozzá mentem. Mindegy. Teljesen normális, és kedves volt. Kérdezte, hogy mikor megyek legközelebb. Mondtam, hogy jövőhét pénteken, mert akkor fog dolgozni az Éva. Aztán mondta, hogy kérdezzem meg tőle, hogy nem lesz-e vasárnap, mert akkor ő is bent lesz. Mondtam, hogy oké. Aztán mindenki ment útjára. De hangsúlyozom, hogy tényleg kedves volt!!!
Aztán hazajöttünk. Nem sokkal később hívott az Éva telefonon, hogy én felkértem-e valaha is a Szabót, hogy vezesse le a szülést? Mondtam, hogy ilyet én sose kértem tőle. Kivéve, amikor Lilivel voltam terhes, de az ugyebár másik eset. Elmesélte, hogy bement hozzá a Szabó, és mondta, hogy én megbeszéltem vele annó, hogy ő lesz a dokim, és hogy most akkor mi van. Mert állítólag a kiskönyv hátuljába bele is pecsételt, hogy ő a választott orvosom. Mondtam, hogy tényleg van pecsét a könyvemben, de nekem fingom nem volt, hogy az mit jelenthet. Honnan kéne nekem tudom, hogy a kh-ban mi a szokás?! Aztán mondta az Éva, hogy a doki mondta neki, hogy akkor legközelebb húzzuk ki őt a kiskönyből, nehogy behívják majd a szüléshez. Azt is mondta (mármint az Éva), hogy reméli, hogy nem lesz ebből ügy a Gerőnél, mert elvileg engedélyezett nekik, hogy orvos nélkül is elvállaljanak anyukákat a szülésnél. Nem tudom, hogy milyen hangvételben zajlott le ez a beszélgetés köztük, de amennyire én ismerem a dokit nem volt túl kedves, az Éva meg olyan, hogy mindent szépíteni próbál, és nem bemártani senkit. Na mindegy, majd legközelebb megkérdezem, hogy akkor ez most hogy is volt pontosan. Attila teljesen kiakadt a dokin. Mondta, hogy neki már elege van belőle. Mondanom sem kell, hogy hogy elcseszte már megint az estémet. Egész éjszaka ezen járt az agyam. Tudom, hogy én is hibás vagyok valahol, mert nem beszéltem meg vele, hogy nem tudunk most fizetni neki a szülésért, de ő sem volt túl korrekt. Az a baj, hogy ma már elvárják az embertől, hogy fizessen, és ha nem teszi, akkor még ő lesz a rossz. Leginkább csak azon izgulok mostanság, hogy amikor bekerülök a kh-ba emiatt nehogy hátrányba kerüljek, mert kivívtam az egyik főorvos nemtetszését. Áááá! Elegem van ebből az egészből. Akárhányszor megyek valami orvosis, kórházas helyre, minden alkalommal tapasztalom, hogy mennyire sz@rban van az egészségügy, és hogy mennyire nem a páciens számít, hanem a pénz, pénz, pénz.
Most teljesen kettős érzés van bennem. Egyfelől nagyon örülök, hogy minden rendben van a kisfiammal, másfelől viszont nagyon tartok a kh-ban töltött napoktól. :?

Kép
Kép
giga1

Jó "reggelt"!

Giga,
legközelebb, ha találkoztok, tedd fel a pléhpofát, és mondd el Szabónak, hogy most nincs pénzed fogadott orvosra, és ezért az éppen ügyeletben lévőnél fogsz szülni. Azzal meg ne foglalkozz, hogy milyen fejet vág, ha nincs pénzed, akkor nincs és kész. Éva miatt ne aggódj, stramm csaj, túlélt ő már nagyon sok "primadonna" dokit a kórházban...
Szuper, hogy a kissrác rendben van, most csak ezzel törődj!!! A kórházban max 4 napot leszel, azt meg fejenállva is kibírod... NYUGI!!!

Képzeljétek,
ma reggel már Roni is tüsszögve és köhécselve ébredt. MEGŐRÜLÖK!!! Bogi szerencsére már jól aludt éjszaka, úgy néz ki, csak egy "sima" takonykór, C-vitaminnal és Sinuprettel kezelhető. Gyerekek, már tavaly július óta készülünk a barátnőmmel egyetemben erre a telelésre, már akkor megbeszéltük, hogy megint milyen jó lesz majd, mostmár mindkettőnknél +1 picurral elmenni és kikészíteni a szálloda személyzetét... :wink:
Asszem nagyon sokat nyavajgok, de most bocsássátok ezt meg, lécci!
andibab

Giga, szerintem is mondd meg nyíltan Szabónak, hogy most nem álltok úgy, hogy dokit tudj fogadni. Jobb tisztázni a helyzetet, akkor is, ha kellemetlen, nehogy még kínosabb helyzetbe kerülj szüléskor, mert a pici és te is rosszabbul járhattok. És hidd el, te is nyugodtabb leszel, ha ez már nem nyomja a lelkedet!
Tudom, hogy nem könnyű pénzügyekről tárgyalni a dokival, én is mindig zavarba jövök az ilyen helyzetektől. Vagy hívd el a párodat is, és közölje ő a dokival :roll:
Remélem elrendeződik ez a dolog és nem kell tovább rágnod magad miatta.

Andi, úúúúgy sajnálom! Tudom, hogy csalódott vagy.. :( :(
Roninak is jobbulást!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, bocsi, de szerintem ezért részben magadat is okolhatod, hogy így alakult a helyzet. Eleinte csak hozzá jártál és Lilit is nála szülted, joggal hihette azt, hogy ha a második babával is hozzá mész, nála szülöd. Amikor meg eldöntötted, hogy szülésznőt választasz fogadott doki helyett, akkor kellett volna azonnal jelezned a Szabónak és nem húzni halasztani, hogy majd rájön, ha nem jársz hozzá. A te részedről szerintem így lett volna teljesen fer.
Attól meg nem hiszem, hogy tartanod kellene, hogy az ügyeletes doki, hogy fog hozzád viszonyulni, mert nem hiszem, hogy mindenkit figyelmeztetne a doki, hogy ha jön Giga, tessék vele rosszul bánni, mert mégsem nálam szül.

Andibab, most mi lesz akkor, mentek vagy nem mentek? Férjek, ne bosszankodj, örülj, hogy megcsinálta, nálunk az ilyesmit ha én nem tudom megoldani, akkor az apóst hívom. A férjemnek semmi érzéke az ilyenekhez. Lelle unokatesója múlkor egy jancsiszöget köhögött fel, de szerencse, hogy kijött, nekik meg a nagytesó mindent elérhetővé tesz...

Henus, nagyon édes Szonja, és micsoda segítség már! Lelle tegnap hasonló nagyságú vízben fürdött és nem tetszett neki, mert néha majdnem felborult, csak a pocakja közepéig érő vizet szereti.
És hogy eszi a pizzát! Lelle ma reggel bundáskenyeret evet, de csak pár falatot.

Tüccs, hogy álltok kistesóügyileg? Elkedődött már?

Na, mosogatok és hát persze, vasalok...Czakoca, persze, küldjed csak nyugodtan!!! :)

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk anyukáméktól. Jó volt, Sára Mamizott, Mami meg Sárázott.

Csak nagyon nagyjából olvastam vissza, úgy hgy ne haragudjatok, ha nem írok mindenkinek. A képeket megnéztem, minden baba tüneményes!!

Tegnap voltunk dokinál, Picúrka jól van, kilenc hetes a terhességem, de egy héttel még mindig kiebb az uh szerint, de a doki azt mondta, ez semmit nem jelent, csak annyi, hogy nem középidőben fogant, hanem egy héttel később. Viszont a vérvétel eredménye nem lett túl jó. A bilirubin szintem magas, ami valami máj problémára utal. 5-17-ig normális, nekem 45 lett. Elküldött belgyógyászhoz. Remélem, semmi komoly, még soha nem volt gond a májammal. Valakinek ezekkel az értékekkel kapcsolatban van tapasztalata?
Viszont nem vagyok vérszegény. Mindig az voltam, most meg azt mondta, a haemoglobin szintem nagyon jó, nőknek nem is szokott ennyi lenni. Úgy hogy vasat nem kell szednem.

Giga, drukkolok, mindjárt megszületik Bulcsú! :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szasztok!

Giga
Nekem rémlik valami, hogy egyszer mondtad már Szabónak, hogy a költözés miatt nincs pénz magándokira. Nem jól emlékszem?? Vagy ő nem vette a lapot? Mindegy is.
Most semmivel se foglalkozz, csak Bulcsúval. Meglátod minden rendben lesz, annak nagyon kicsi az esélye, hogy Szabó legyen az ügyeletes a szülésnél. Ha meg mégis, szerintem semmivel sem fog másképpen bánni veled(tek).
Erről a pecsét dologról még én sem hallottam.
És egyébként nagyon klassz kis formás már most a kissrác. :wink:

Pimpoka
Köszi a kérdést, most hormonokon élek (ki is ragyásodott a képem ) és hétfőn megyünk vissza uh-ra, akkor kiderül mikor lesz a beültetés. Izgulok, mint állat!! :lol:

Andi
Szerintem induljatok neki, strammok a csajaid, kikecmeregnek a takonyból hétfőig. Ha meg mégsem, hát pár óra alatt otthon vagytok.

Henus
Ilyen pizzás képet nem ér feltenni.. Nyamm! Amúgy nem semmi Szonja a képeken!!

Valamelyik reggel készült ez a kép:
Kép Dóri reggel

KépKép
tüccs

Jaj, de kis huncut, ez a Dóri lány! :D :wink: Szonja is olyan fejeket vág néha, dőlünk a nevetéstől. PErsze ő komolyan gondolja.

Pimpoka, hát jah, eszi a pizzát, meg mindent... Mondjuk szerintem egy evésre keveset eszik nagyon. Viszont gyakran.. :oops: NEm tudom melyik a jobb. :roll:
Ja, a víz nálunk is kisebb, ha egyedül van, pont a felborulás miatt, de akkor én is ott voltam, és hát az én "testecském" elég sok vizet ki bir szorítani... :oops: :oops: :lol:

Katica, jó, hogy visszajöttetek! :wink: Nekem nem volt gond a bilirubin szinttel terhesség alatt. Egyszer volt magasabb a trombocita szám. Akkor viszont rögtön meg kellett ismételni a labort kétszer egymás után, mert ott is tévedhetnek, és a többi jó lett. NEked nem mondták, hogy csináltass még egy labort?

NA most ebédelek, aztán irány a vasalda!!! Hajrá Pimpoka!!!!!:D :D

thenus

Hi!

Öszintén szólva, én is pont azon agyalgok, hogy elindulunk, aztán legfeljebb 2-2,5 óra alatt hazaérünk (annyit meg a rendelőben is simán lehet ülve várakozni, ha menni kell a dokihoz...) Csak az aggaszt, hogy nekem is kapar a torkom, bár lehet, hogy pszichés az egész. A férjem szerint szimplán hülye vagyok, és beképzelem. De azért vettem Coldrex-et...

Tüccs,
nagyon szurkolok neked meg a fagyi-bébiknek! Amúgy annyira nem értek hozzá, hogy csak elképzeléseim vannak a dologról. Az tiszta, hogy hormonokkal előkészítik a nyálkahártyát az embrió befogadására. De egyszerre csak 1 bébit "olvasztanak ki" és tesznek be, vagy 2-3-at is akár? És utána feküdni kell, vagy továbbra is megy minden, mint azelőtt, rohangálsz Dórival, és lesz ami lesz, mint a "normál" teherbeesésnél?

Henus,
pizzááááát........ éééééén iiiiiiiiiiiiiiiiis......... :oops: :lol: :lol:

Katica,
anyumnak a normál érték helyett 100 :!: volt a bilirubinja (meg még valami más is hasonlóan extrém volt), simán rá akarták kenni, hogy alkoholista és májbeteg, de aztán rájöttek, hogy a "banyakór" okozta hormonváltozások miatt borult fel a vérképe és a hormonális rendszere. Ha alkoholista lenne, azért más módon is észre lehetne venni... Neked is lehet, hogy csak a csöpp beköltözése miatt hülyült meg egy kicsit a szervezeted. Szerintem is kellene még egy labor (esetleg másik intézményben elvégeztetve, tudod a kisördög nem alszik...).

A vasalást én már letudtam, bibibííííííííí! :P :lol: :lol: :lol:
andibab

Tüccs, nagyon kis huncut Dóri! Édes leányzó! :D Én is szurkolok, hogy minden rendben legyen! Nemsokára bővül a kismama csapat :lol:

Henus, Andi, a doki nem mondta, hogy meg kellene ismételni a vérvételt, pedig szerintem is kézenfekvő lenne. E helyett mondta, hogy menjek el belgyógyászhoz, ott majd kiderül, mitől magas az érték. Apósomnak a hatvani kórházban dolgozik az egyik barátja, belgyógyász, beszélt vele, tök rendes volt, jövő héten kapok hozzá időpontot, így nem kell fél napot ücsörögnöm Kistarcsán. Igazából nem parázom, minek idegeljem magam addig, míg lehet, hogy csak elnézés, elmérés, vagy amit Andi írtál, egyszerűen másképp működik a szervezetem. Szóval ráérek akkor stresszelni magam, ha kiderül, hogy mégis lenne valami. Ami remélem, nem következik be :wink:

Andi, egész hétre mentek? Barátokkal? Bocs, biztos már leírtad, csak nem olvastam vissza :oops: Biztosan nagyon jól fogjátok magatokat érezni :wink: A lányok remélem, hamar meggyógyulnak!

Szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Délelőtt már írtam egyet, és Marci is hozzátette a véleményeét a végére, de sajna az utolsó "szavánál" megnyomott valami gombot, és elment az egész.... Nekem meg a kedvem újra írni, inkább lezuhanyoztam, majd tettem-vettem a nap folyamán.

Ichtus,
remélem, nem lesz semmi baj! Ilyenkor amúgy is tök hülye az ember szervezete, egy csomó érték eltér az egyébként normálistól, úgyhogy nyugi! Majd írd meg, mit mondott a doki!!!

Andi,
szerintem is induljatok el nyugodtan!!!! Kell egy kis kikapcsolódás, teljesen meg fogsz zakkanni, ha nem mentek el! Max. tényleg hazajöttök.

Giga,
szerintem sem lesz gond, nyugi! És én nem is akartam ezt leírni, de Pimpó megelőzött, így megírom, hogy azért egy kicsit Te is tehetsz erről. Múltkor írtad, hogy meg akartad mondani a Szabónak, de aztán nem jött össze. Mindegy, nem vádolni szeretnélek, én is tiszta béna vagyok ilyenkor, és szinte soha nem merem megkérdezni azt, amit meg akarok, vagy megmondani, amit régóta szeretnék. Szóval megértelek, de az tény, hogy ezt Neked kellett volna tisztáznod, nem a dokinak rájönnie a szitura. De mostmár mindegy, attól meg ne félj, hogy rosszabbul fognak Veled bánni. És tényleg csak 4 nap!!! :wink:

Henus,
Szonja olyan, de olyan édes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Anyóst meg jól megszívattátok! Tetszett!!! :twisted: :twisted: :twisted: De az a pizzás kép tényleg nem ér!!! :lol:
Marci mindig ekkora vízben fürdik, Ő imádja! Eleinte csúszkált, de most már megtanult benne ülni. Mi tettünk be egy nagy csúszásgátlót, azon ül.

Tüccs,
nagyon drukkolok Neked!!!! Remélem, fagyi-babák is már nagyon várják a találkozót! :wink: Dóri nagyon huncut!!!

Jutta,
mi lett a külön alvással???

képzeljétek, mit csinál mostanában Marci:
mikor kakil, odajön elénk (mintha nem éreznénk :? :roll: ), felhúzza a pólóját, kicsit lehúzza a harisnyáját, közben mutogat a pelusra, majd fel az emeletre, és mondja, hogy "O-o-o"!!!! Ésmost már teljesen önállóan összerakja a montessori tornyot (persze nem sorrendben, de az összes karikát felfűzi). 1 hete még nem tudott vele mit kezdeni. :lol:

Kép
Kép
nircee

Andi
Az úgy van, hogy most jól megvastagítják a nyálkahártyát, erre jöhet a beültetés. Nekem 4 fagyibaba maradt, abból kettő tutira beültetésre kerül, persze csak ha épségben felolvadnak. A másik kettő már nem 100%-os a doki szerint, ők valszeg nem kerülnek beültetésre. Az olvasztás a legnagyobb rizikó most.
Reméljük minden rendben lesz velük.

Ichtus
ehhez a bilirubin értékhez én sem értek. De tutira nem lesz gond, ezt most a megérzéseim súgják. :wink:

Voltunk du a corába, rengeteg fischer-price játék volt persze vettünk is kettőt Dórinak. Egyet megkapott, egyet meg majd a szülinapjára. :) Amúgy nem voltam elájulva a baba-mama hetektől, valahogy csak a kisebbeknek voltak igazán cuccok.

Lányok, a sajtot hogy adjam Dórinak???? Rágni még nagyon nem tud (5 foga van) , a szeletelt így tutira a torkán akadna. Vagy kezdjem a kenhetőssel???

KépKép
tüccs

Ja, és persze beültetés után pihenni kellene pár napot, emelgetni tilos. Sok fehérjét kell enni és rengeteg vizet inni. Apa szerencsére itthon tud maradni majd és Anyóspajtásra is lehet számítani.
Na eldugulok mára.
Jó'ccakát.

KépKép
tüccs

Egy asszony egy kisbabával elmegy az orvosi rendelőbe.
Az orvos megvizsgálja a babát, megméri a súlyát, és megállapítja, hogy egy kicsit soványka.
Megkérdezi a nőtől:
- Anyatejet vagy tápszert eszik a baba?
- Anyatejet.
- Akkor legyen szíves derékig levetkőzni - kéri az orvos.
Megtapintja, megnyomkodja a nő mellét és megállapítja:
- Érthető, hogy nem lakik jól a kisbaba, hisz önnek nincs is teje.
- Nem csoda, mert én a nagymama vagyok. De örülök, hogy eljöttem!
Vendég

Pimpo, Nircee!
Ezt tök sz@r bevallani, de részben igazatok is van! :oops:
Viszont Tüccsnek is, mert én már mondtam neki, hogy nem áll módunkban fizetni a magánrendelőjében. Na, de mindegy, nem akarok én ebbe nagyon belemélyedni, majd legközelebb letisztázom vele. Habár nem tudom mikor lesz az. Lehet, hogy fel kéne inkább hívnom... :?:

Pilla!
Tök jó ez a vicc! :lol:

Ichtus!
Szerintem is csináltass egy másik labort! Simán lehet, hogy elnézték.

Tüccs!
Nagggyon jó ez a kép Dóriról! :lol:

Kép
Kép
giga1

Pimpó,
ahogy írtam, nem vádollak, mert én is ilyen vagyok. Csak azért írtam, mert ez is az igazsághoz tartozik. Tudod, az vesse Rád az első követ.... Végülis Te nem akartál rosszat, csak nem tudtad hogy megmondani a dokinak. :wink: :lol:
Fel a fejjel, nemsokára babázhatsz, és ez a lényeg!!!!!!!!!!!!!!!! Úgy szeretnék már én is ott tartani!!!

Tüccs,
hát nem tudom, Marcinak is csak 5 foga van, de ő mindent eszik!!!!!!!!! Már akkor kapott darabosaka, mikor még csak 2 foga volt!!! Simán elrág mindent, kekszet, sajtot, paprikát, bármit. Mi csak darabos kaját adunk már neki, a pépeset meg sem eszi. Beveszi a darabokat a szájába, majd odatologatja őket az első fogaihoz, és azzal szépen elrágja. Szerintem igenis kellene Dórinak adni darabosakat is, mert a rágóizmok egyébként nem fejlődnek, és a fogak erősödéséhez is kell a rágás. Persze ne óriási és kemény darabokkal kezdjed, de a sajt pont nem kemény, kicsi darabkákat nyugodtan adhatsz!!!!!
Drukkolok a kis fagyikáknak! :wink:

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?