Lili
Szerintem pl a mininanóban megengedik, ott nagyon kdevesek. De esetleg hívd fel azokat a boltokat ahova elmennél és kérdezd meg előre, hogy bepróbálhatod-e a kocsidba a babakocsikat.
Melcsi
Kutyatár az egyik kedvenc
Átköltésben én is jó vagyk. Pl az Egyszer egy királyfit simán kutyafinak énekelem már
Down és tsai : én azt hiszem, nem tudnék egy olyan gyereket a halálra szülni, aki amúgy élhetne, még ha fogyatékkal is. Pl ha nem downról van szó, hanem nem fejlődik ki mondjuk az egyik keze, vagy lába akkor is fogyatékos, de ettől élhet "teljes" életet. Ez nagyon sokrétű kérdés és a legtöbb amit mondani tudok most, a mostani helyzetemben, hogy szerintem én elvállanám. DE nem tudom, ha egyszer valódi döntéshelyzetbe kerülök, akkor mennyire leszek erős vagy gyenge.
Úgyhogy nagyon megértem azt is, aki előre tudja, hogy ő ilyen helyzetben inkább a terhességmegszakítás mellett döntene. Ettől nem lesz több vagy kevesebb a szememben egyikőtök sem. Sőt én annak örülök, ha őszintén megmondja valaki a véleményét.
Egyébként pont ma gondolkoztam el rajta, hogy mekkor lutri az élet, mert bármikor születhet bárkinek fogyatékos gyereke (süket, vak stb), még akkor is, ha amúgy a terhességggel minden rendeben volt. Ettől függetlenül persze senki nem úgy indul neki a gyerekvállalásnak, hogy úristen tuti beteg gyerekem lesz (na jó terhesen már parázunk ha úgy adódik
), de ha mégis betegen születik egy baba a szülők többsége megbírkózik valahogy a helyzettel. Szóval a gyerekedet mindenképen szereted és mindent megteszel érte, ami tőled telik.
Sőt sokan olyat is megteszenek az egézséges gyerekükért, amit más nem feltétlenül ért meg. Itt van például Orsi, aki lelkiismeretesen hordja fejlesztésre mind a három gyerekét, akik amúgy külső szemmel nézve tök egészségesek. Orsi, ne érts félre, ezzel nem vitát akarok gerjeszteni, én értem és tudom, hogy miért csinálod, és hogy ez a jövőjük szempontjából miért fontos, sőt örülök, hogy írtál ezekről a dolgokról, így én is jobban figyelek sok szempontból Balázsra, amire magamtól nem biztos hogy gondoltam volna (BHRG felmérésre is elvittem
). Csak azt mondom, hogy tudom, hogy van olyan, aki ezt is túlzott erőfeszítésnek tartja és nem érti miért kell fejleszteni egy egészséges gyereket. Szóval egyelőre úgy érzem, hogy ha beteg, de életképes gyerekem lenne, akkor megtenném érte azt, amitől teljesebb életet tud élni és remélem tudnám ezt úgy tenni, hogy nem menne Balázs rovására.
De ahogy azt korábban is írtam, olyan gyereket nem vállalnék, akiről tudom, hogy csak hónapokig, esteleg évekig élne. Pont Balázs miatt, mert nem szeretném kitenni annak, hogy van egy beteg testvére, aki aztán meghal és pont Balázs kisgyeremekkorát "teszi tönkre" az egész betegség és halál. Tehát ha pl down szindrómás lenne és láthatóan nagyon szívbeteg (= látszik az UH-on), akkor pl. nem már vállanám be.
Na, remélem nagyjából érthető amit idefilozófiáltam.