Sziasztok!
Zita,
azt mondják, hogy az nem túl jó, ha etetés után 2 órával is jön vissza a tej. Ez reflux is lehet, amit érdemes kezelni. Mivel nálunk is így volt, de nem találtak refluxot ezért adták a Nutritont.
Ha az orrán, száján nagyobb mennyiség jön vissza, naponta több etetés után is, akkor az soknak számít. Ha csak néha fordul elő, kis mennyiségben, akkor az még nem vészes.
Én most azt csinálom, hogy ha bukik, akkor adok neki egy kis vizet, hogy a savas cuccot lemossa a nyelőcsövéről.
A séta kapcsán igaza van Zsuzsának
Nálunk is kezd véget érni az a korszak, amikor minden séta alvással telt.
Ildi,
nálunk is hasonló volt a helyzet. Nekem a védőnő azt mondta, hogy ha 10-15 perc alatt nem büfizik, vagy ha bealszik, akkor már nem is fog. Álmában nem tud büfizni. Szerintem ilyenkor rakd le nyugodtan, mert az sem tesz jót, ha a büfi miatt felébreszted.
Az is segíthet, ha etetés közben büfizteted.
Millye,
gondolom még beletelik egy kis időbe, de remélem gyorsan felépül majd a férjed. Tök jó, hogy Te ilyen nagy szakértő vagy, nekem van egy homeopátiás könyvem, abból lesem ki mindig az okosságokat
Krisztacsillag,
orrszívóból műanyagot vegyél, mert az üveg könnyen eltörik. Nekem sikerült egy hét alatt összetörnöm. Mi sokat orrszívóztunk, mert Beni náthás volt 4-5 hetesen. Akkor még jól bírta, mert nem tudta, hogy mi az és a porszívó hangjára még el is aludt orrszívás közben, na azóta ez a múlté, rájött, hogy ez a cucc, mire való
Zsuzsa,
örülök, hogy jól telt a hétvége. Nekünk is jó volt, megyünk ezen a hétvégén is
Rettenetesen meleg volt, és már volt egy-két bátor, aki bemerészkedett a vízbe. A kilátás tényleg gyönyörű Alsóörsről.
Köszi Marci képeit. Csodaszép!
Liz,
nagyon gratulálok. Nagyon gyönyörű a nagyfiad
Örülök, hogy minden ilyen zökkenőmentes volt.
Szonce,
örülök, hogy minden rendben. Melyik kórházban voltatok? Nem volt anyás szoba?
A szélcső egyébként nagyon hasznos. Nekünk sokat segített.
Kati,
mi újság?
Képzeljétek, nálunk valami nagyon elromlott. Volt jó kis napirendünk, jókedv, sok játék, átaludt éjszakák, aztán egyszer csak Beni elkezdte az üvöltést 4-5 napja. Ez nem sírás, hanem szó szerint torka szakadtából üvölt, alig kap levegőt és szakad róla a víz. A napi program etetés, játék, aztán megunja és elkezd nyüszögni. Leteszem, mert látom rajta, hogy fáradt, majd rákezd erre az ordibálásra és csak akkor hagyja abba, ha kiveszem a kiságyból, vagy a babakocsiból. Nagyon nyugtalannak tűnik szegény és fogalmam sincs, hogy mi lehet a baja. Üvölt egy darabig, kiveszem, abbahagyja, lerakom és kezdi elölről. Aztán egy idő után elfárad és belealszik. Aggódom, hogy nincs-e valami baja. Az üvöltés alapján azt gondolnám, hogy komoly fájdalmai vannak, de mindig elhallgat, ha felveszem. Hisztinek meg kicsit erős. Szóval nem tudom, de elég rossz ez így, mert látom, hogy neki sem jó valami, már az éjszakát sem alussza át, és így elmenni sem tudunk sehová sem. Ma elugrottam vásárolni. Ott ugyanez volt a műsor. Rossz volt kapni a lesajnáló "rossz anya" pillantásokat. Eddig ez nem zavart, de most nem esett jól.
Jó lenne, ha ez az időszak gyorsan elmúlna.
Reni