Új privát üzeneted érkezett!

Hú, jó sokat írtatok... Úgyhogy csak össze-vissza válaszolgatok, válogassátok ki, hogy mi kinek szól :P

millye
Jó, hogy a párod ennyivel megúszta, remélem hamar rendbejön.

Úgy látom, te homeós dolgokban eléggé otthon van. Kaptuk ezt a siliceát Marci szemére, napi 5x2 bogyót mondott az orvos. Most hogy elmúlt a csipásodás (kopp-kopp-kopp, szerinted adjam még neki? Az elmúlt napokban még kapta, bár nem 5x.

Szonce:
Örülök, hogy nem találtak komolyabb bajt, bár a kis prütyöknek ez is elég kellemetlen lehet. És ha te ennél/innál olyat, ami átmegy a tejbe, és picit meghajtja? Pl. szilvalé, vagy hallottam, hogy vkinek jól behagymázott ilyenkor, mert a babajára az hatott.

A pelusos kép a pelenkázón készült, DM-ben kapható eldobható pelenkázó alátét van Marci alatt (baby love). Azért szeretem, mert ha csomagolás közben pisil/kakil, csak gyorsan kicseréli alatta az ember, és nem kell a pelenkázót magát takarítani.

zita
Nekünk van hordozó kendőnk, Nandu féle, LL méretű.
A környékbeli bevásárlásokhoz szoktuk használni, meg egyszer már villamosoztunk is vele. Marci szereti, egy darabig nézeget benne, aztán rendszerint elalszik.
Én mondjuk még egy óránál tovább nem bírom benne cipelni, utána eléggé érzem a császár helyét, meg a derekam, és eléggé össze tudunk izzadni ebben a jó időben. Én praktikusnak tartom, hamarabb el merek vele indulni pl tömegközlekedni, mint babakocsival.

Itt van videó arról, hogy kell felkötni, én ebből tanultam meg:
http://www.youtube.com/watch?v=44snbbsz ... re=related

Kullancs ellen van ez a bio szer:
http://www.bioszallito.hu/Galaktiv-bio- ... ermek-2550

Még nem próbáltam, de elvileg nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, és kisgyerekeken is használható.
jaspis

Jaspis: ha teljesen tünetmentes akkor már nem kell adni!

Szonce82 Örülök, hogy jobban vagytok! Adjál neki Chamomilla Vulgaris 15CH-t napi 3-4x5 bogyó és SILICEA 9 CH napi 2x5 golyót ez lágyítja a székletét! Szoptatod vagy tápszert is kap? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Kedden 11.10-kor megszületett Tamás, 3950 gramm, 57 cm méretekkel. Most jöttünk haza a kórházból, minden zökkenőmentesen zajlott.
A legényke egyelőre jó baba, eszik-alszik :)
Hétvégén majd leírom picit részletesebben a történteket.

üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Sziasztok!

Liz, mielőtt bármi másról írnék, gratulálok a babához! Klassz olvasni, hogy zökkenőmentesen ment minden! Nagyon várom a bővebb beszámolót, addig is önfeledt babázást és sok pihenést! :)

Millye, sajnálom, ami a férjeddel történt, elhiszem, hogy annak ellenére nagy lelki trauma lehet, hogy megúszta „csak” zúzódásokkal. Már többször olvastam itt, hogy pártoljátok a különböző homeopátiás készítményeket, én nem ismerem, de remélem tényleg segítenek, és hamar felépül. Jobbulást neki!

Jaspis, Marci egyszerűen tündéri! A haja! No meg ahogy tartja a kis lábát! Megzabálom:)
Cumi-ügyben végül hogy döntöttél? Vagy már jobban alszik napközben?
Egyelőre én is cumi ellenes vagyok…így nulla tapasztalattal e téren :)

Silverlion, köszönet a tapintatosságodért, hogy a rémes történetet privátban küldted csak el annak, aki kérte…én képtelen lennék ilyesmit olvasni így, hogy bármelyik percben szülhetek. Azért a többi hozzászólásból így is tudtam következtetni, mi történhetett…szörnyű. :( Jobbulást a barátnődnek így ismeretlenül is!
Boti (nagyon szép nevet választottatok amúgy) hisztijét biztosan nem könnyű kezelni. Valószínűleg mindenki úgy képzeli, amikor éppen hisztiző gyerkőcöt lát az utcán, hogy na, az enyém ezt ugyan nem fogja csinálni (én is így képzelem!), aztán tessék….ugyanabban a szituban találja magát , mint az a szegény másik anyuka. Szerintem is, ahogy Millye írta, kinövi…Mindenesetre kitartás. Popsija meg a kis lába is remélem jól van!

Krisztacsillag, nagyon csinos kismama vagy így fotó alapján :)Vérnyomásod helyrejött? Én is szédültem tegnap, meg ma is picit, de az időváltozásra fogom….

Zita, én aztán megértem, ha máris mehetnéked van a babával!:)Mi is kaptunk hordozókendőt, egyelőre fogalmam sincs a megkötéséről, de majd pocak nélkül kipróbálom :)

B.Reni, Beni nagyon szép baba! :)

Kubuspace, nem lehet könnyű Neked, tanulás-babázás és a többi „szokásos” teendő…Mit is tanulsz? Ne haragudj, biztos írtad korábban, de annyit már egyszerűen nem tudtam visszaolvasni  Rám is hasonló vár szeptembertől, mert akkor ugyebár már Velem lesz a babám, és az egyetemet is végzem levelezőn.
A vizsgához egy kalappal, Balaton miatt irigyellek, a képek pedig ennivalóak:)

Én most ennyi írkálásban el is fáradtam:) Mindenkinek szép hétvégét…jó lenne, ha szülnék a napokban, pláne, hogy azt hallottam, hirtelen időváltozáskor több baba születik :)

Hopsz, eszembe jutott egy kérdés! A Jánosban támogatják az azonnali szoptatást, vagy cukros vizet kapnak a babák? Gyanítom, hogy az utóbbi, hisz javasolták, vigyek cumisüveget is a kórházba. Nektek mi a tapasztalatotok és szerintetek melyik jó a babának?

Üdv..
L.
lili83

liz: Gratulálok! Szép nagy baba lett! :wink:

Lili83: nekünk beváltak a bogyók. A babámnak is adtam amikor fájt a hasa... Én gyógyszer ellenes vagyok... csak gyógyfüveket és homeós bogyót használok. :wink:
Éjszaka és amikor bent vannak a babák a csecsemősöknél akkor cukros vizet adnak nekik... egyébként reggeltől estig amíg veled van akkor szoptatod amikor akarod :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Liz,
hatalmas gratula nektek!! Várjuk a beszámolót és fotókat! :)

Lili83,
a vérnyomásom nem javul... a védőnő azt mondta, hogy igyak kólát vagy kávét, ha nagyon alacsony, de attól meg elkezd kalimpálni a szívem, főleg hirtelen időjárás változásokkor... szerintem ez már végig kísér.

Éppúgy mint a fáradság... ma fél10-től fél5-ig voltam suliban és nagyon elfáradtam... szerencsére már csak kettő péntek vár ránk, de mindkettőn vizsga is lesz... kíváncsi leszek babóca, hogy bírja a stresszt...

Szonce82
jó hír, hogy nincs komoly baja Ádámnak...

Homeós bogyók,
mi eddig nem voltunk otthon a homeopátiában, csak azokat a cseppeket használtam, amit homeós doki néni írt fel, hogy hamarabb rendbe jöjjön a gyomrom a lisztérzékenység azonosítása után... az bejött, és most hogy látom ti is használjátok, biztosan mi is kipróbáljuk majd a picurkánkkal... jegyzetelek!!!! Sokkal inkább ezeket, mint az antibiotikumokat!!!

Most kezdünk el apróságokat vásárolgatni a babaszobába… kérdés: milyen orrszívót használtok? Nekem olyan furán tűnik ez a porszívós dolog, de ahogy a neten utána olvastam, a legtöbb anyuka ezt támogatja…

Mi jót csináltok ezen a sok napsütést ígérő hétvégén?

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kriszta
Kép
krisztacsillag

Liz
Gratulálok a szép szüléshez! Tamás hatalmas baba lett :)

lili83
Egyelőre elnapoltuk a cumi kérdést.

Azt hiszem, millye kérdezte, hogy hogy altatom napközben Marcit. Hát az alapvető probléma az volt, hogy sehogy :( Vártam, hogy majd elfárad, és elalszik magától. Ennek az lett a vége, hogy benyűgösödött, és egyetlen módszer volt a megnyugatatására, a cici. Belealudt, de fél óra múlva felébredt, megint nyűglődés, megint cici... Gyakorlatilag órénként volt mellen.

Aztán elővettem a Suttogót, és kiolvastam belőle a tutit.
Tegnap kezdtem szigorkodni, evés - nézelődés - alvás van, és igyekszem 3 óránál nem gyakrabban etetni. Figyelem, ha fárad, és akkor ágyba dugom, és a suttogós módszerrel altatom. A tegnapi nap mintaszerű volt, tökéletesen működött a dolog. Ma napközben volt egy nehéz 1,5 óra, szegény éhes volt, bár nem az a programpont következett. Eléggé kétségbe voltam esve, hogy most mit csináljak, próbálkoztam az altatással, de 10 percnél tovább nem aludt. Úgyhogy végül evés és alvás lett, és így aludt 4 órát egyfolytában.
Most kicsit tartok az éjszakától, hogy ennyi alvás után még tudunk-e éjjel is aludni, de majd kiderül.
Igazándiból ez az egész nekem nehéz, hogy következetes legyek, és ha van egy kis sírás, akkor is tartsam magam a megfelelő programponthoz. De igyekszem. :)

millye
Köszi a választ.

Mi holnapra kirándulást tervezünk az alcsúti arborétumba. Meglátjuk, lesz-e belőle vmi.
jaspis

Jaspis: Örülök, hogy te is bevetetted a Suttogónéni trükkjeit és hogy beváltak! :wink: :lol:

krisztacsillag: Én csak homeós bogyót használok meg gyógynövényeket :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:43-kor.
szonce82

Szonce82: Inkább homeós bogyód adj neki mint gyógyszert. Mivel próbálkoztál eddig? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok!

birin: üdv :)

kubu: hogy sikerült a vizsga? drukkoltunk ám családilag :)

millye: remélem már jobban a párod..mindenesetre jobbulást neki! akkor már nem kell visszamennie kontrollra meg ilyenek ugye?

liz: Gratulálok!!!! Várjuk a képeket :)

szonce: örülök h hazaengedtek a kórházból,nem lehetett könnyű.javult a helyzet azóta?

silverion: hogy van Boti?
mulan

mulan: Csak akkor kell visszamenni kontrollra ha rosszabbodna az állapota. kopp kopp kopp de úgy néz ki, hogy jobban van napról napra. Hogy vagy egyébként?! Már nagyon nagy a pocid? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Liz, gratulálok!

Jaspis, köszi a linket. A te hordozókendőd milyen hosszú? Nekem 4 méteres van, de kicsit rövidnek tűnik, nem bírtam rendesen megkötni, de lehet csak béna vagyok :oops:

Szombaton nagy kalandra vállalkoztunk, páromnak el kellett menni mindenképp a szüleihez, akik 200 km-re laknak Zalában, és úgy döntöttünk, mi is vele tartunk. Kicsit azért izgultam, de Julcsi nagyon jól viselte az utat, oda és vissza is aludt végig, mint a bunda. Délelőtt még a Balcsi parton is megálltunk egy nagy sétára, a babakocsiban is jól elvolt. A nagyszülők meg olvadoztak a gyönyörtől :D Szóval jól sikerült az első kirándulás, csak mi fáradtunk el baromira a párommal. Este jöttünk vissza.

Tegnap meg a dunapartra mentünk a közelbe bodzát szedni, Julcsi ismét azonnal bealudt a kocsiban. Úgy tűnik, nagyon jól érzi magát a hordozójában, bár azt hallottam, nem jó ha ilyen kicsin sokat van benne. Úgyhogy csak akkor használjuk majd, ha nagyon kell.

Hogy teltek a balatoni hétvégék?

üdv
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

Millye,
Remélem minden rendben van Veletek. Ahogy olvasom a "receptedet" hogy mivel is kezeled Apát, hát tutira minden rendben lesz. Honnan a tudás ? Kolléga megfigyelés után hogy van ?

Silverlion,
Igazad lehet valóban valami átmeneti dolog zavarta meg Marcit. Azóta ismét világbéke van. Sőt pl. pénteken apával együtt voltak egésznap, vásárlás stb. és egy hang annyi nem sok nem volt.
Hogy van Boti, az gáz lenne ha mondjuk ekcéma lenne pl a homokra. Változás azóta ?

Reni,
Egy családnál voltunk alsóőrsön, idáig mindig csak átutazóban voltunk, de most letértünk a főútról :D Huh annyira szép helyen laknak, fent a domboldalon, panorámában a Balaton és a Tihanyi-apátság. Irigy-irigy.

Zita,
Örülök hogy ennyire remekül alakulnak a napjaitok. Csak így tovább! Nem feltétlenül igaz az az állítás h a babák séta közben alszanak, sokszor előfordult már nálunk is az elején hogy sokkal érdekesebb volt a látvány minthogy szunyázzon vagy éppenséggel nem is álmos. Nagyon okos és rafkós kis manókák ám, úgyhogy vigyázat, rövidesen átveszik az irányítást otthon.
No hordozókendő tapasztalat, egyedül a kullancs miatt félnék, de hátha amit Jaspis írt használható már ilyenkor.

Szonce,
Örülök h rendben vagytok. A kamillatea és cukor keverékről én is hallottam hogy hatásos tud lenni. Milyen pihenőszék ? Komolyan létezik paraanyus babócák kórterme ? Aranyos.

Liz,
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigen, hatalmas gratula nektek, Tamásnak nagyon szépek a méretei. Képeket kérünk.

Lili,
Nemzetközi gazdálkodás szakon vagyok, és sajna a nehéz várandósság és szülés miatt két félévet kiestem, úgyhogy most már lehetnék a 4 szemeszter végén ehhez képest a 2-t taposom.
Én is megkérdezném akkor hogy mit is tanulsz ? Tény, nehezebb így egy kicsit, de...... Hát most ez van, munka mellett is nehéz szerintem.
Cukros víz: én úgy tudom h az azért is segít h kimossa a mindenféle magzatként benyelt dolgokat. De természetesen szoptatás elsőként !!!

Krisztacsillag,
Ügyes légy nagyon a vizsgákon. Minden elismerésem.
Orrszívó: http://www.babaorrszivo.hu/ nekünk a harmadik fajta(műanyag), Pisze van, de nagyon bevált.

Millye, Krisztacsillag,
Ha homeós dokihoz szeretnék menni (én) tudtok ajánlani nekem orvost vagy hogy hol nézzem meg ?

Jaspis,
Hogy sikerült a kirándulás ?

Mulan,
Hogy vagytok ? Közeledik a nagy nap :D Készülődés ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkokat. Nehéz volt nagyon és szerintem be is pánikoltam, de remélem azért jól sikerült megoldanom a feladatokat. Kedden v szerdán lesz eredmény addig meg eszem a kefét, és kezdek készülni a most szombati vizsgámra :shock:
Vizsga előtt amikor Apa és Marci elvittek a fősulihoz, a parkolóban Marci nyomott egy hatalmasat, átpelusoztam, és picit össze is kentem a kezem, úgyhogy nagyon remélem hogy lesz eredménye.

Jaspis, köszönjük egyébként a pelenkaalátét tippet, vettünk is a DM-ben egy adagot (dokibá nem akarta felírni, úgy egyébként fillérekbe került volna a gyógyiban).

Szóval vizsga után irány Alsóőrs, majd pedig Füred ismerősök. Ezután Füreden vacsiztunk, sétáltunk hatalmasakat, kb. 9-f10 volt mire hazaértünk.

Tegnap pihi, olyan jól esett, sőt a legjobban azt szeretem a hétben amikor vasárnap reggel amikor Marci felébred Apa megy érte, és áthozza a mi szobánkba, be a nagyágyba közénk. Csudák az ilyen reggelek, kisember vigyorog, kacag, gügyög, beszél, háááát megzabálom.

Délután átmentünk a húgomékhoz most költöztek el a férje lakásából a sajátjába. A méretek: 70-ből 30-ba, legalább 4 méter belmagasságból 2,6-ba. Úgyhogy a költözést jó kis szelektálás előzte meg. Az ok, eladták a lakást, mert idén szeretnének elkezdeni építkezni. Szóval tegnap csak beugrottunk húgiékhoz aki teljes parában, fáradtan ül a dobozok tetején. Én meg jó nővérkeként segítettem neki. A konyhát rendbe is vágtam, ott mindent szépen a helyére tettem.

Most pedig elkezdjük a hetet, kisember dumál ezerrel, valószínűleg most adja le a rendelést a mai menüre.

Mindenkinek csudaszép nyugodt babás, babaváros napot kívánok.

kubuspace

Zita,

ez aztán a menős hétvége. Örülök hogy jól sikerült.
A hordozóval kapcsolatosan valahol olvastam, hogy időnként 45-60 perc meg kell állni, és a babát picit átmozgatni.
:D

kubuspace

zita978: örülök, hogy jól sikerült az első kirándulás :wink:

Kubuspace: A férjemmel csak az a baj, hogy nem tud megülni egy helyben... még ilyenkor is mászkál meg kitalál magának itthon munkát ahelyett hogy a lábát pihentetné... :? A kollégája is jobban van. Ma többet fogok róla tudni mert felhívja a férjem. A gyógyfüvekről a tudásom a dédnagymamámtól van mert ő vajákosasszony volt.... szedte a gyógynövényeket és leszárította meg krémet is csinált belőlük.
A homeopátiás orvosok listája: http://www.homeopata.hu/orvoslista.php
mi is szeretjük a vasárnapi ágyban babázást :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Kubu,
köszi az orrszívós tippet.
Homeopatia: én a XIX. kerületbe jártam a YAMAMOTO Rehabilitáció Intézetbe. Korábban nem hittem igazán benne, de az egyik kollégámnak nagyon sokat segített, ezért próbáltam ki. A doktornő biorezonanciás cseppekkel és gyógynövényoldatok segítségével erősítette meg engem babavállalás előtt. Elég messze van nekem, már nem is járok hozzá. De azért itt a weboldal: http://www.yamamoto.hu/ Én dr. Benkő Évához jártam.
Vizsgák… ne is mondd, egyszerűen nem bírom magam rávenni a tanulásra, már minden növényeimet megtápszerezgettem, reggel átültettem egy-két növényt, megválaszolgattam az e-mailjeimet, de a tanulással még csak addig jutottam, hogy elővettem a tanulnivalót… pedig mindjárt itt a péntek… ráadásul holnap megyünk ultrahangra és vizsgálatra a kórházba, szerdán a szülésznővel ismerkedünk meg… marad a csütörtök a tanulásra.

Pocakosok, hogy vagytok? Rólam folyik a víz… Bogi meg vagy őrült táncot lejt vagy meg sem mozdul, átmenet nincs…

Üdv mindenkinek.

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Sziasztok!
Nagyon ritkán jutok gépközelbe, mert a Flóra nagyon sírós kislány, és néha még akkor is sír, ha kézben van. Két etetés között nagyon ritka, hogy le tudom tenni kézből, mert kaja után bealszik, de mivel büfiztetem és nem jön neki, 20 percet is a vállamon van, és mire leraknám, mert nem jön büfi, addigra felébred, és nem lehet letenni az ágyába, mert rögtön elkezd sírni.
Ha büfi nélkül teszem le, akkor alszik egy darabig, és akkor van csak szabad időm.
Nincs valami ötletetek, hogy mit csináljak vele?
Ja nagy hír, hogy szerdán leköltözünk a Balatoni nyaralónkba, és majd csak a 6 hetes kontroll miatt jövünk csak haza. Sajnos a gátvarrásom még mindig fáj és vérzik is, és tejem még mindig csak nagyon kevés van.
Előre is köszönöm a sírás miatti tanácsokat!
Ildi

Kép
bcuca

Bcuca: Lehet, hogy fáj a pocakja... adj neki Chamomilla Vulgaris CH 15 3-5 bogyót és megnyugszik a pocakja (és ő is aludni fog)!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Mindenkinek köszönöm szépen a gratulációkat :)
Eddig minden OK, gyerkőc egyelőre eszik-alszik-nézelődik-eszik-alszik a napirendje, az esti elalvási ceremónia még kicsit hosszadalmas, de én optimista vagyok... :)

Az első védőnői "vizitet" sikeresen teljesítettük, annak ellenére, hogy álmában meg kellett őt zavarnunk, viszonylag jól tűrte a védőnéni vizsgálódását. Ma még jön a doktornéni is, remélem hasonló nyugalomban telik majd.

Na szóval az egész úgy kezdődött, hogy kedden reggel arra ébredtem, hogy a pizsamám nedves, majd nyugtáztam a dolgot, miszerint ma szülni fogunk. Ránéztem az órára, majd elmosolyodva megsimogattam a pocakom, és megdícsértem, hogy ez a fiú anya első kérését máris teljesítette. Hiszen napok óta, ha valaki rákérdezett, mi lesz a leányzóval ha épp éjszaka szülünk, én azt a válaszoltam, hogy mi reggel együtt fogunk elindulni, a nagy megy a suliba, mi pedig szülni...majd a délutánt suli után már négyesben fogjuk tölteni. Na ez így reggel fél 5 körül realizálódni is látszott.
Lezuhanyoztam, elkészülődtünk, közben a nagylány is felébredt és örömmel vette tudomásul, hogy ma itt nagy dolog fog történni. Szerencsére nyugalomban telt a reggel, mindenki készülődött és így 5 óra után már hármasban indultunk a kórházba. Fél 6-kor értünk a szülőszobára, ahol a CTG közben az adatok felvétele megtörtént, fájások egyelőre nem voltak, csak a magzatvíz folyt tovább. 7 órakor apa és lánya elugrott az iskolába, ami szerencsére a kórházhoz közel van, közben én "előkészítésben részesültem" és elfoglaltam az 1-es szülőszobát és mivel tágulásban és fájásban továbbra is hiányt szenvedtem, így megkaptam a szokásos méhszáj tágító tablettát. Közben a férjem visszaérkezett, így most már kettesben néztünk elébe a délelőttnek. A tabletta a kívánt hatást nem igazán érte el, ezért amikor már ott volt az orvosom is, 8 órakor elkezdődött az oxytocin buli :) ami előttem nem volt ismeretlen, tudtam hogy mire számíthatok. 8.00-kor 6 ml/h"lökettel" indult a cucc, majd 20 percenként növelve 24, 48...majd 10 órakor már a 99 ml/h adagot az infúziós pumpa is alig tudta követni, nemhogy én
:roll: Fél 10-től már egyre jobban fájt, 10-től pedig már percenként az órát néztem, hogy teljen már az idő, bár ez nem pörgette a perceket. Aztán 10.50-kor kaptam még valami cuccot a karomba, amitől szédülhettem (volna), majd 11.00-kor ott termett a két szülésznő és a doki, és számomra hihetetlenül gyorsan, 11.10-kor néhány tolófájás után megszületett az úrfi. Aztán a szokásos baba-mama rendberakás, varrás, egyebek...de ezek fájdalma már csak sziszegésnyi volt, mert feledtette, hogy a család legifjabb tagja apukája ölében nyöszörög. A 2 órás pihenés után eszembe jutott a 7 évvel ezelőtti tolókocsis történet, amit most szerettem volna elkerülni (mert elég kellemetlen volt abban ülni), így saját lábon közlekedve tettem meg az első utamat a szoba felé.
Az osztály tele volt, de szerencsére a 9-es szobában (a 3 ágyas fürdőszobás) sikerült egy helyet szereznie a dokimnak. A délutánt már a nagylánnyal együtt, négyesben töltöttük.

A kórházban töltött napok viszonylag jól teltek, az ebéd számomra pozitív meglepetést okozott, mert nekem kifejezetten ízlett. A második napot már egyedül töltöttem a szobában, mert szobatársaim hazamentek, és csak a hazajövetelünk napjának hajnalán kaptam újabb szobatársakat.

Egyelőre néhány kép van itt: http://tami.dyndns.org/album/eszter/2009-05-05_Tamas/index.html , majd még válogatok hozzájuk, de egyelőre még nem volt rá kapacitásom...de majd lassan :)

Azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, hogy sem a babavárás során, sem a szüléskor semmi komplikáció nem volt, minden simán, és így visszatekintve gyorsan ment.

Aki még előtte áll a dolognak, kívánom, hogy számára is hasonlóan szép élmény legyen az egész babavárós időszak és a szülés, mint ahogy nekem az.

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Bcuca,
A gátvarrásra az én orvosom a popsikenőcsöt javasolta. Felváltva használom a gyógyszertárit és a Sudocrem-et, nálam egész jól bevált.

Kép

Kép
liz

liz: gratulálok még egyszer! sok tejcsit és jó egészséget nektek! :wink: a baba nagyon aranyos!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Zita,
azt mondják, hogy az nem túl jó, ha etetés után 2 órával is jön vissza a tej. Ez reflux is lehet, amit érdemes kezelni. Mivel nálunk is így volt, de nem találtak refluxot ezért adták a Nutritont.
Ha az orrán, száján nagyobb mennyiség jön vissza, naponta több etetés után is, akkor az soknak számít. Ha csak néha fordul elő, kis mennyiségben, akkor az még nem vészes.
Én most azt csinálom, hogy ha bukik, akkor adok neki egy kis vizet, hogy a savas cuccot lemossa a nyelőcsövéről.
A séta kapcsán igaza van Zsuzsának :) Nálunk is kezd véget érni az a korszak, amikor minden séta alvással telt.

Ildi,
nálunk is hasonló volt a helyzet. Nekem a védőnő azt mondta, hogy ha 10-15 perc alatt nem büfizik, vagy ha bealszik, akkor már nem is fog. Álmában nem tud büfizni. Szerintem ilyenkor rakd le nyugodtan, mert az sem tesz jót, ha a büfi miatt felébreszted.
Az is segíthet, ha etetés közben büfizteted.

Millye,
gondolom még beletelik egy kis időbe, de remélem gyorsan felépül majd a férjed. Tök jó, hogy Te ilyen nagy szakértő vagy, nekem van egy homeopátiás könyvem, abból lesem ki mindig az okosságokat :)

Krisztacsillag,
orrszívóból műanyagot vegyél, mert az üveg könnyen eltörik. Nekem sikerült egy hét alatt összetörnöm. Mi sokat orrszívóztunk, mert Beni náthás volt 4-5 hetesen. Akkor még jól bírta, mert nem tudta, hogy mi az és a porszívó hangjára még el is aludt orrszívás közben, na azóta ez a múlté, rájött, hogy ez a cucc, mire való :)

Zsuzsa,
örülök, hogy jól telt a hétvége. Nekünk is jó volt, megyünk ezen a hétvégén is :) Rettenetesen meleg volt, és már volt egy-két bátor, aki bemerészkedett a vízbe. A kilátás tényleg gyönyörű Alsóörsről.
Köszi Marci képeit. Csodaszép!

Liz,
nagyon gratulálok. Nagyon gyönyörű a nagyfiad :)
Örülök, hogy minden ilyen zökkenőmentes volt.

Szonce,
örülök, hogy minden rendben. Melyik kórházban voltatok? Nem volt anyás szoba?
A szélcső egyébként nagyon hasznos. Nekünk sokat segített.

Kati,
mi újság?

Képzeljétek, nálunk valami nagyon elromlott. Volt jó kis napirendünk, jókedv, sok játék, átaludt éjszakák, aztán egyszer csak Beni elkezdte az üvöltést 4-5 napja. Ez nem sírás, hanem szó szerint torka szakadtából üvölt, alig kap levegőt és szakad róla a víz. A napi program etetés, játék, aztán megunja és elkezd nyüszögni. Leteszem, mert látom rajta, hogy fáradt, majd rákezd erre az ordibálásra és csak akkor hagyja abba, ha kiveszem a kiságyból, vagy a babakocsiból. Nagyon nyugtalannak tűnik szegény és fogalmam sincs, hogy mi lehet a baja. Üvölt egy darabig, kiveszem, abbahagyja, lerakom és kezdi elölről. Aztán egy idő után elfárad és belealszik. Aggódom, hogy nincs-e valami baja. Az üvöltés alapján azt gondolnám, hogy komoly fájdalmai vannak, de mindig elhallgat, ha felveszem. Hisztinek meg kicsit erős. Szóval nem tudom, de elég rossz ez így, mert látom, hogy neki sem jó valami, már az éjszakát sem alussza át, és így elmenni sem tudunk sehová sem. Ma elugrottam vásárolni. Ott ugyanez volt a műsor. Rossz volt kapni a lesajnáló "rossz anya" pillantásokat. Eddig ez nem zavart, de most nem esett jól.
Jó lenne, ha ez az időszak gyorsan elmúlna.

Reni
b.reni

Liz,
gratula még 1x, nagyon ügyesek voltatok, Tamás álomszép kisfiú!

Reni,
köszi az orrszívó tippet, lassan tényleg elkezdünk vásárolgatni.

Kriszta

Kép
krisztacsillag

B.reni: nekem is van egy nagy homeós könyvem én abból nézem ki a dolgokat, de van ami már automatikusan megy... :wink: :lol: Szerintem azért van most balhézás nálatok mert fejlődési ugrás lesz a babádnál. Vagy fáj a pocija... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Liz, én is szívből gratulálok.

Kriszta, én is nagyon nehezen viselem ezt a meleget már. Extrém alacsony a vérnyomásom, ma délelőtt 87/56 volt, úgyhogy kb. avval töltöm az egész napot, hogy szédelgek, hányingerem van és egyik oldalamról a másikra fekszem. Messiásként várom a holnapi lehülést, bár nem tudom, fog-e segíteni.
Azért rossz ez így, mert itthon még csak-csak elvagyok, de bejutni pl. a kórházba CTG-re kész tortúra. Úgy parázok, hogy amikor szülni megyünk, akkor is kerülgetni fog a rosszullét.
Van valakinek ilyen alacsony vérnyomásos-szüléses tapasztalata? Ugye addigra jobb lesz?

Nagyon köszi
zizi27

Pocakosoknak részvétem, én már április elején - még pocakosan - majd meg őrültem a melegtől, pedig alapból nagyon fagyos vagyok, de akkor folyton melegem volt, éjszakánként mindig leizzadtam. Hát kitartást nektek, előbb-utóbb elmúlik! :)

Reni, köszi, a víz jó ötlet, néha már próbáltam én is. Van, hogy egyátalán nincs buki, néha meg tényleg rengeteg visszajön. Hát azért remélem Julcsi nem refluxos, úgy olvastam, hogy a refluxos babák nem is fejlődnek rendesen. Julcsi tegnap 4600 g volt 3 hetesen (kórházból 4000-rel hoztuk haza), ami szerintem nem rossz eredmény :D Azért jövő héten mindenképp konzultálok az orvosával. Én azt érzem, hogy egyszerűen néha túleszi magát.

Millye, mohóságra nincs homeos szer? :)

Cumi témához akartam írni, hogy én sem akartam adni, de aztán a második itthon töltött napon előkerült, és azóta is nagyon jó szolgálatot tesz, sokkal nehezebb lenne nélküle. Azt hiszem, lesz még párszor, hogy feladjuk elveinket :D

Zsuzsa, igen ezt én is hallottam, hogy néha meg kell állni megmozgatni, de annyira édesen és mélyen aludt, hogy nem volt szívem hozzá, inkább meg sem álltunk, így 2 óra alatt megvolt az oda és a vissza út is. Egyszer-egyszer talán kibírja, rendszersen még nem utaztatjuk egy darabig. Egyébként meg ezen a téren is olvastam más véleményt, van aki otthon is a hordozóban tartja a bébit, mert csak abban marad meg, a kiságyat nem szereti a nagy tér miatt. Hát azért otthon mi nem vesszük elő, bármennyire is szereti.

A mai séta nagyon jól sikerült, már egy órája hazajöttünk, és még mindig alszik. Igaz, mikor elindultunk, már akkor is aludt, lassan 3 órája durmol. Nappal néha sokkal jobban tud aludni, mint éjszaka. Lehet, hogy jobban szereti a babakocsit, mint a kiságyat? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zizi, nekem is alacsony a vérnyomásom, bár nem ennyire mint neked. A szülésemet ez nem befolyásolta. Viszont én sok vért vesztettem a szülés közben, és szülés után 65/43 volt a vérnyomásom. Hát, még felülni sem tudtam, ágyon toltak le a szobába koradélután. Estére viszont már egyedül felkeltem és elmentem zuhanyozni, vagyis anyukám velem volt a biztonság kedvéért, de nem kellett végül segítenie. Szóval sokmindent túl lehet élni :) Ha nagyon leesik a vérnyomásod, biztos adnak majd valami infúziót, hogy kicsit feltornásszák, én is kaptam mindenfélét, hogy mit azt ne kérdezd. :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

zizi27,
én is hasonló értékeket produkálok és emellé még néha a pulzus felugrik 120-ra... én is szédelgek, de nekem szerencsére legalább hányingerem nincs. Így estefelé, mikor már kellemes a hőmérséklet, én is jobban érzem magam. Bevezettem, hogy délutánonként alszom 1 órát és ez nagyon sokat segít.

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Sziasztok!

Millye,
tényleg a hasa fáj. Kihívtam a gyerekorvost, mert nem bírtam tovább hallgatni a fájdalmas sírást. Megállapította, hogy a hasával van a gond, így kaptunk még egy cseppet a másik 3 mellé. Jó fej volt a dokinő, mert kettőt összekombinált, így maradt 3.
Kiderült, hogy mikrovérzés is van a kakijában, emiatt el vagyok tiltva minden olyan kajától, amiben van tojás és tej.
Remélem segítenek ezek a cseppek és gyorsan rendbe jön szegény, mert rettenetesen sajnálom és én is egyre kimerültebb vagyok az egész napos sírástól.

Zita,
az tényleg igaz, hogy a refluxnál nem fejlődnek a babák. Szerintem is beszélj mindenképp az orvossal. Ha túl sokat eszik, akkor azt szokták mondani, hogy többször kell kevesebbet adni neki, bár én ezt soha nem tartottam kivitelezhetőnek, ugyanis nem tudom 5percenként méregetni, hogy éppen hol tart és egyébként sem tudom megmagyarázni egy ilyen kis törpének, hogy akkor most legyen elég és majd 2 óra múlva folytasd a kajálást :)

Zizi,
nekem is ilyen alacsony volt a vérnyomásom. A szülésznő mindig azt mondta, hogy ezt inkább rá sem írja a papírra :) Szülés közben viszont beállt 120/80-ra. Nekem szülnöm kellett egy normális vérnyomásért :)
Engem ez csak annyiban zavart, hogy nagyon fáradt voltam állandóan, komoly rosszullétem nem volt.
Kávét nem iszol? Ilyen alacsony vérnyomásnál még terhesen is szokták javasolni.

Reni
b.reni

Zita978: de van rá homeós bogyó! Én bukásra a fiamnak Argentum Nitricum 9 CH-t adtam 1-3x5 bogyó... akkor ha türelmetlen gyorsan evő a babád. Viszont ha nagyétkű, türelmetlen, akkor Nux Vomica 9CH 1-2x5 bogyót adj neki! A bukás közvetlenül evés után van neki? Szokott zöldes lenni a széklete?

Kép

Kép

Kép
millye

zita

Az én kendőm 5,2 m-es, direkt a legnagyobbat vettem, hogy bármit meg lehessen belőle kötni. A tieddel valszeg nem lehet ezt a zsebes megoldást megcsinálni, csak a sima keresztbe kötéseket. Ha megnézed a videót, a jobb oldalon mellette listázza a többi kötési módot is.

Lehet, nem is baj egyébként, ebben a melegben még a "zsebet" is ráhúzni a gyerekre már lehet, hogy kínzás.

krisztacsillag

Mi Ariana orrszívót vettünk, másik topicon erre esküdtek sokan. Ez is porszívóra aplikálható, eddig egyszer használtuk, úgyhogy nagy tapasztalatom nincs vele.

liz

Ezt az oxytocin mennyiséget te EDA nélkül bírtad? Hát nem semmi!
Gratula mégegyszer a szép szüléshez.

millye
Ugyan nem engem kérdeztél, de Marci hasonlókat produkál. Mármint hogy evés után gyakran bukik, és néha van zöldes széklet. Más kérdés, hogy ő nem mohó, inkább lusta, állandóan bealszik evés közben, és macerálni kell közben.

Van hozzád még egy csomó kérdésem :oops:

Szerinted szoptatás alatt ehetek ginsenget? Úgy érzem, szükségesm lenne egy kis plusz energiára, és korábban erre nekem nagyon jó volt.

Van vmi általános immun erősítő, amit 1,5 éves gyereknek lehet adni?
A húgom kislánya 2 hónapon belül másodjára volt kórházban, most vmi vírus miatt. Anno 7 hónapra született, 1 kg alatti súllyal, csoda hogy megmaradt. Fel kéne vmivel túrbózni a kiscsajt, mert nem állapot, hogy mindent benyal :(
jaspis

Jaspis: Az Argentum Nitricum 9 CH adjál neki napi 1-3x5 bogyót ha zöldes a széklete és bukik. Elképzelhető, hogy fáj a hasa is akkor adjál neki Chamomillát a CH15-ösből!
Az én gyógynövényes könyveimben az van, hogy Nem ajánlott a fogyasztása kismamáknak a terhesség első három hónapjában és szoptatás idején... Milyen formában eszed a ginsenget? Tabletta? :wink:
Immunerősítő is van: Én is szedek most... az egyik az Echinacea 5CH ez kimondottan immunrendszer erősítő! A másik Vincetoxicum D30 ez vírusok elleni ellenálló képesség javítására és immunrendszererősítő. A lényege mindkettőnek hogy 1 hétig napi 2-3 bogyót kell szednie és utána 1 hét szünet és így tovább... Mindkettő jó és van a Oscillococcinum komplex készítmény ami influenzás időszakban a megelőzésre is jó és arra is ha már az influenzát elkapta és annak a tüneteinek az enyhítésére. Ez is jó! :wink: Remélem tudjátok hasznosítani!

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:43-kor.
szonce82

Millye, általában sárgás a széklete, néha zöldes csak. A bukás változó, van hogy rögtön szopi után jön, de ritkán még órákkal utána is bukik. A türelmetlen és a nagyétkű mindenképp igaz rá, hogy gyorsan eszik-e azt nem tudom, az elején eléggé kapkod, de egy idő után elkezd nyammogni, 20-30 perceket is eltölt a cicin. Akkor szerinted melyik bogyó a jobb? Egyébként azt olvastam, hogy újszülötteknek csak nagyon indokolt esetben ajánlják a homeos bogyókat. Te mikor kezdted el adni Andrisnak?
köszi
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Millye,
Akkor Te leszel a mi kis gyógyfüves nénink. Köszönöm a dokis linket.

Krisztacsillag,
Neked is köszönöm a linket, már hallottam róluk, és nincs is messze tőlünk.
Kitartás ma jobb idő lesz, kicsit hűvösebb.
Nem úgy hangzik minta a heti program lehetővé tenné a tanulást, én tegnap lazítottam, ma kezdem, …. Csak tudnám hol van a könyv.

Ildi,
Remélem beválik amit Millye ír Flóránál is. Arra azért figyelj ha büfi nélkül teszed le akkor mindenképpen oldalt fekvésben legyen.
Tudsz majd a Balatonon is netezni ?

Liz,
Mit is mondjak ? Ennyire jól szervezett érkezést. Mindenkinek szépen indul a napja, Eszter suliba, anya-apa szülni megy. Ez igen. Nagyon ügyes voltál. Ja és h gyalog a szülés után a szobába ?? Le a kalappal előtted. Tamás tünemény.

Kati, Szilvi, Cirkuszka
Hol vagytok ??

Zizi,
Na a 87/56 már nagyon brutál, egy kis kávé vagy cappucino esetleg ??

Zita,
Julcsi méretei nagyon szépek. Sok helyen láttam h hordozó otthon is állandó használati tárgy, hát nálunk nem, szerencsére úgy látom Marcinak minden hely bejön.

Szonce,
Nagyon jó hír hogy Ádi ilyen szépen végigaludta az éjszakát. Ez csak az én véleményem, de ha olyan édesen alszik fürcsi időben akkor muszáj felkelteni fürcsiztetni ?
Megmondom őszintén előfordult már h kimaradt nálunk, de nem volt szívem kizökkenteni az alvásból.

kubuspace

Sziasztok!

Szonce,
ügyesek vagytok!

Szerintem jót tett a lehűlés, mert Beni is újra végigaludta az éjszakát és szerencsére nyoma sincs a tegnapi hasfájásnak. Reggel 7kor kelt, evett, aztán azóta is alszik.

Nem is meséltem, de képzeljétek a múlt héten a hasáról a hátára fordult. Annyira aranyos volt, mert nagyon meglepődött és utána hatalmas szemekkel bámult, hogy akkor most mi is van.

Tudja valaki hogy hány hónapos kortól lehet kengurut használni? Vagy jobb a kendő ilyen piciknél?

Reni
b.reni

Wow,
micsoda ügyes fiú Beni hogy már így forgolódik. Gratula érte, akkor lehet hogy az idő kavart így be tegnap ?

Én nem vettem kendőt csak kengurut, azt előszeretettel használjuk. Nekünk ez van, használtan vettem, mert újnak elég drága 17.000 de a teszveszen kifogtam egy aránylag jó árut. Imádjuk, több helyen érdeklődtem és ezt mondják a legjobbnak.

http://www.teszvesz.hu/item598578497_ba ... lcson.html

Zsu

kubuspace

sziasztok,

millye: ez a pocak nem is akar már tovább nőni legalábbis ebből a szögből ahonnan én látom :) az a vicces h egyik nap anyukám egyszercsak amikor meglátta mondta h húú már mennyire lent van ez a pocak..mire én teljesen meglepődtem,mert szerintem nem is nagyon feljebb... :shock:

kubu: megvan már az eredménye a szombatinak? hány vizsga van még?
most szombaton is lesz? uhhh..

egyik barátnőm most reggel irta h úgytünik 10perces fájásai vannak! és hamarosan hivja a sznőt meg a dokiját (ugyan az a dokink,szóval extra kiváncsi vagyok mi lesz :) ) ás irány a jános szülészet :) nagyon örülök nekik! remélem minden rendben lesz!

ez a vérnyomás dolog nálunk sem jó igazán..és ez az idő nem jó neki..egyszer iszonyat alacsony egyszer meg érzem h úgy ver a szivem h majd meg kiugrik..
amúgy én is beiktattam egy plussz alvást,és egy kicsit talán jobb.
amit viszont nem értek h kb egyáltalán nincs étvágyam.. napok óta.. ettől az időtől lehet?...nem tudom hogy hogy van ez..eddig ilyen nem volt..
van rá vmi tippetek?... :?

most pénteken megyünk amúgy dokihoz,remélem kiderül valami...és meglesz az első ctg is! :)
mulan

Zita978: Szerintem akkor az Argentum Nitricum 9 CH-ból adjál neki napi 1-3x5 bogyót! :wink: A fiamnak 3 hetesen adtam először mert akkor kezdődött a hasfájása ami szerencsére pillanatok alatt elmúlt. :wink: Újszülött kortól adható ne aggódj! Idézek:
"A homeopátia további előnyei a gyermekeknél:

Már újszülött kortól kezdve alkalmazható
Nincs mellékhatása
Nem okoz gyógyszerallergiát
Erősíti az immunrendszert
Összeegyeztethető más, hagyományos kezelési formákkal
Alkalmas testi és lelki panaszok gyógyítására"

"csecsemőknek, kisgyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, időseknek is adható dózismódosítás nélkül"

Annyit meg kell jegyeznem, hogy úgy kell a babáknak beadni, hogy műanyag kanálra ráteszed a bogyót és babavízben feloldod és amikor teljesen feloldódott akkor megitatod vele. Ne használj fém kanalat hozzá!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Kubuspace: Köszönöm! a másik fórumon már vajákos asszony vagyok mert pár mamán és babán már segítettem... :lol: :lol: :lol:

B.reni: De ügyi Beni! :wink:

Mulan: lassan már nem lesz nagy a pocakod... gondolom már számolod vissza a napokat :wink: :lol:
Az időjárás miatt nincs étvágyad. Talán most, hogy lehűlt a levegő megint lesz "kedved" enni... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszi a vérnyomásos tippeket és a megnyugtató sorokat. Úgy tűnik, ez a kellemesebb idő tényleg jót tesz. Ma olyan fittnek érzem magam, hogy azt tervezem, csapok egy jó nagy vasalást. Remélem, összejön. :-)

Mulan, szerintem is lehet, hogy a melegtől ment el az étvágyad. Az utóbbi időben én is csak keveset bírok enni. (Mondjuk én nem bánom, már így is több kiló jött rám, mint kellene. ;-))
zizi27

Sziasztok,

csak egy gyors helyzetjelentés.
Most voltunk ultrahangon, picurka szépen fejlődik 29 hetesnek megfelelő adatokat produkál.
Utána doki megvizsgált, itt már nem volt olyan rózsás a helyzet. A méhnyak erősen megrövidült, így hát szigorú fekvés… 2 hét múlva megyek vissza, ha nem változik a helyzet, akkor beköltözünk a kórházba 1-2 hétre. A doki azt mondta, hogy hozzáköt egy infúziós állványhoz és akkor biztos lesz benne, hogy fekszem… ezt azért szeretném elkerülni, úgyhogy irány a kanapé!!!
Próbálok nem pánikolni, mert a barátnőmnek is ugyanez volt, ő is feküdt kórházban egy kis magnézium infúzió társaságában, aztán csak kihúzták a 38. hétig… de akkor is rám ijesztett a doki.

Alacsony vérnyomásról annyit mondott, hogy terhesség alatt azt nem kezelik, pihenni kell. A megemelkedett pulzusszám pedig a várandósság velejárója… ennyi!

Bírom Lintner dokit, de ma valahogy nagyon fanyar volt a humora… vagy csak én voltam érzékenyebb…

Üdv mindenkinek!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:44-kor.
szonce82

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:44-kor.
szonce82

szonce82: csatlakozom hozzád... az én fiam sem nagyon szeret hason lenni, de naponta azért "hasravágom" :lol: :lol: :lol: had erősítse magát... hátha mi is forgunk majd... :shock: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Szonce,
Beni sem rajongott érte, de amióta meg tudja támasztani magát, azóta sokkal izgalmasabb hason és a hasfájásának is jót tesz.
Nálunk is megy még az alvás, úgy látszik nagyon összehangolódtak a fiúk :) Csak egy rövid cicizés volt azóta, egy kevés nézelődés, aztán gyors visszaalvás :)

Kriszta,
nálam is ugyanez volt a helyzet. Engem bent tartottak egy hétig a kórházban, kaptam a magnézium infúziót.
Ne aggódj, nem lesz baj, de tényleg pihenj sokat.

Zsuzsa,
köszi! A kengurut már régóta használjátok?

Mulan,
majd írd meg, hogy mi van a barátnőddel. Kíváncsi vagyok, hogyan zajlott a szülés.

Csatolok egy képet :)

Reni Kép
b.reni

Kati,
nagyon boldog szülinapot! :)
b.reni

Millye, köszi, lehet hogy megpróbáljuk. Anyatejben is fel lehet oldani? Babavizet hol milyet vesztek? Én eddig forralt csapvizet adtam neki, de csak minimálisat, mert nem nagyon fogadja el.

Ma nagyon jó napunk volt, délelőtt és délután is aludtunk 2-2 órát összebújva, mert már szopizás közben bealudtam. Ha én elalszom, úgy tűnik, ő is 8) Végre pihentnek érzem magam! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?