Új privát üzeneted érkezett!

Millye: nekünk is a 15CH van Chamomilla-ból, de nekem a gyógyszertárban azt mondta nyanya, hogy 3 golyócskát max 3x.
Akkor hülye volt a nő? Most akkor mennyit adjak.
A másik amit írtál, azt is mindenhol lehet kapni. Olyan a kakija igen, nagyon savas is...most arra adom neki a Protexin Restore-t.

Tigre78: hogy nagyobb a babád a koránál, az nem azt jelenti, hogy törvényszerűen előbb is fog születni. Az UH csak azt mutatja meg, hogy a paraméterei alapján milyen korú babának felel meg.
Nekem ezt mindig kihangsúlyozta a dokim, mert nekem mindig jóval nagyobb volt a kisfiam, mint kellett volna legyen éppen.

Lányok, sajnos Kubuval kipróbáltuk, hogy elküldtem neki a doksit amiben a szülés történetet írtam le, de docx-ben ment itt nálam a word, szóval azt nem lehet megnyitni. E-mail-ben tudom csak elküldeni így bemásolva a levélbe a sztorit. Akinek nincs itt feltüntetve és elolvasná légyszi priviben e-mail címet küldjetek.

Kép

Kép
silverlion

Silverlion: Hasfájásnál és hasi görcsöknél valóban kevesebbszer adható, de amikor a foga jön akkor akár félóránként is adható! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Silverlion: megkaptam.. kiakadtam..,. :( :shock: nagyon durva!

Kép

Kép

Kép
millye

Szilvi!!

Hát most percekig ledöbbenve meredtem a képernyőre...
Nem semmi amit leírtál... Én simán beperelném az illetékest... Jézusom! Így elszúrni egy anya élete legszebb élményét! És amellett, hogy fogadott doki! Mit csinált volna vele, ha csak ügyeletesként lett volna az ő dokija... És amellett, hogy a férj is orvos... Eszméletlen!

Nagyon sajnálom!
De reméljük a barátnőd hamar rendbejön!

Kati

Kép
tatyi1983

Kati: az igazság az, hogy nem tudom, olyan nehéz ezt leírni, mivel az én orvosomról is szó van, hogy talán jobban járt volna egy éppen ügyeletes másik dokival. Lehet, hogy a férj peres eljárást kezdeményez majd. A barátnőm egyenlőre azt mondja, hogy hallani sem akar az egészről többet és a János környékére sem akar menni.
Ja és ami a legszebb, hogy több gyereket szerettek volna, de most azt mondta, hogy csak az örökbefogadás, mert ő többet nem szül!!!
Remélem ez enyhülni fog idővel, de sajnos ismerem őt és lehet komolyan mondja...:-(

millye: azok után sem voltak illúzióim, ahogy téged megvizsgált az az állat!!! Egyszerűen a hajam égnek áll és az utolsó csepp vérem is felforr, hogy úgy kezelik a "betegeket" mint az állatokat legtöbbször.

Na ma megint voltunk a játszótéren, mert Boti nagyon szeret ismerkedni a dolgokkal, meg a homokozóban kúszni-mászni. Próbál szocializálódni, de nem megy neki nagyon. Olyan durva és akaratos és hiszti, hogy az nem igaz. Megy mint a tank és letarolja a homokozó gyerekeket, akik ezt igencsak nem veszik jó néven, az anyukájuk még inkább nem. Nagyon kellemetlenül érzem magam emiatt, mindig elhúzom és elrakom a Botit, hogy ne menjen oda és akkor meg jön a hiszti és már mindenki minket néz. Olyan gáz. Miért csak az én kölyköm ilyen akaratos és hisztis??? Megőrjít!
Tapasztalat valakinek valahonnan??? Elmúlik ez? Help me! :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Kati,
elhiszem, hogy nagy volt az ijedtség, de az a lényeg, hogy nincs semmi baj és nem az volt a gond, hogy Milán nem vett levegőt.
Hát a vége felé már az én hasam is hatalmas volt. Néha úgy hiányzik, rájöttem, hogy minden nehézség ellenére nagyon szerettem terhesnek lenni :)
Az állataink tényleg nagyon helyesek, csak az a baj, hogy most elég kevés idő jut rájuk.
Várom a levelet.

Zsuzsa,
megnéztem a Ti képeiteket is az iwiwen. Nagyon édes Marci. Kíváncsi vagyok milyen lett a haja nélkül :)

Millye,
a Balatonon szombat kivételével jó idő volt és Beni nagyon jól viselte. Szerintem élvezte a környezetváltozást. Csak bámult a nagy szemeivel :)
62,5 centinél és 6,05 kg-nál tart.

Szilvi,
jobbulást Botinak. Remélem gyorsan meggyógyul, mert tényleg elég rossz lehet neki és macerás lehet így a pelenkázás. Kitartás!
A hisztivel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de eszembe jutott, hogy hétvégén az OBI-ban Beni elkezdte az üvöltést, mert rájött, hogy éhes. Mindenki bámult, és kaptam a lesajnáló tekintetek, hogy na ez biztos rosszul bánik a gyerekével. Először tényleg kellemetlen volt, de aztán nem érdekelt.

Krisztacsillag,
mi az alvást úgy oldottuk meg, hogy mi költöztünk Beni szobájába. Aztán egyszer csak vissza kellene menni a saját szobánkba, de egyelőre nem igazán van kedvünk.

Tigre78,
Gergő nagyon édes, jól sikerült az uh kép.

Szonce,
mik a hírek? Remélem minden rendben.

Beni ma kapta meg a 2. hónapos oltását. Épphogy csak megnyekkent miután megkapta a szurit. Olyan büszke voltam rá :) Viszont 3 napja üvölt. A dokinő szerint hasfájás és kapott görcsoldót. Így már az Infacol és a bukás elleni szer mellett még ezt is be kell adni etetés előtt. Szegénynek meg magyarázzam meg, hogy várjon amíg elkészítek mindent és egye is meg őket és majd csak utána jön a cicizés. Hát elég macerás ez így. Kicsit aggódom is, hogy jó-e ez így, hogy ennyi mindennel tömöm, bár ha ezektől nem fáj majd a hasa és jobban lesz, akkor persze megéri.

Küldök képet a hurkákról :)

Kép
b.reni

Silverlion: ne is mond... azt a napot nem fogom elfelejteni amikor megvizsgált az a hentes... viszont a szülésem álom volt... szóval szerencse is, hogy ilyen dokit fogtam ki... de mi lett volna ha nem olyan zökkenőmentes a szülés.. :? :shock:

B.reni: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Balcsin! Tegnap voltunk a védőnőnél a fiam 63 cm és 6570 grammm :shock: Mi ma megyünk oltásra. :oops: Hasfájásra adhatsz neki homeós chamomillát is nekünk is volt hasfájásunk, de már a múlté...bukásra meg Argentum Nitricum-ot adtam neki... aranyosan alszik a babakocsiban :wink: mikor született Beni pontosan?

Kép

Kép

Kép
millye

Szilvi, köszi a mailt. Hát, mit mondhatnék, tényleg nagyon durva, amin a barátnőd keresztülment. Azt nem csodálom, hogy ő hallani sem akar az egészről, egy évekig tartó pereskedés nem valószínű, hogy jót tenne a lelkének. Remélem, már jobban van, és a tejcsi is visszajön neki. A babája hogy van? Fejlődik szépen, vagy őt is nagyon megviselte az első két hét?

Egyébként a dokinkról amit írtál privát véleményt, azzal nem tudok vitatkozni, nagyon jól megfogalmaztad, nekem ez még nem sikerült ilyen formában, ezért örülök neki, hogy te így összefoglaltad. Csak tényleg annyira nehéz jó dokit találni, nekem eddig még magasan ő volt a legjobb. Szóval én sem tudom még, kinél fogom szülni a másodikat, pedig mi sem akarunk vele sokáig várni. No, de azért még van egy kis időm.

Botit sajnálom, meg téged is, nagyon macerás lehet ez a pelusozási szertartás. Sajnos nincs ötletem mit lehetne vele tenni, hogy nyugodtabb gyerek legyen, nem nagyon hallottam még hasonlóról a környezetemben. Lehet, hogy erre is van valami homeos szer. Szerintem a neten biztos találsz valami okosságot.

Kriszta, mi úgy vagyunk pont, ahogy leírtad, Julcsi velünk alszik, a franciágyunk mellett van a kiságya az én oldalamon. Eddig nagyon bevált ez a felállás nekünk, éjjel nem kell messzire menni, és bármikor ránézhetek. A dolog hátulütője lehet, hogy majd nehéz lesz áttenni a saját szobájába, de majd próbáljuk ügyesen csinálni, és előtte már sokat szoktatni napközben abba a szobába.
A szülésznő miatt meg tényleg ne aggódj, lehet, hogy így jársz jobban, ki tudja.

Millye, nagyon szépen fejlődik a fiad. Lehet, hogy két hónap múlva már nekem is 6 kilós babám lesz? :shock:

Bár nem akarom elkiabálni, de most úgy néz ki, hogy sikerült kicsit visszafogni az én éhenkórászomat. Ha alszik, 4-5-6 órákat is kibír két szopi közt, és már nagyon ritkán van, hogy 2 óra múlva már újra kéri a cicit, szinte mindig megvan a 3 óra. És azóta (persze még csak pár napja) a pocija is rendben van, pedig nem adok neki semmit, az Infacollal is leálltunk, mert sokan mondták, hogy két hetesen még nem kéne neki semmit adni.
Talán az egyre nagyobb séták is jót tesznek neki.

Reni, Beni nagyon ügyes, hogy ilyen jól viselte az oltást. A görcsoldó, amit kaptatok nem váltja ki az Infacolt? Azt mondta a dokinőtök, hogy mindegyiket adjad neki? Bukásra mit szedtek? Az nálunk is elég gyakran van, néha ijesztő mennyiségben, de úgy vagyok vele, hogy amennyit eszik, ez talán belefér. És azt látom, őt nem nagyon zavarja. Azért majd rákérdezek, ha megyünk orvoshoz, hogy ez normális-e.

Képzeljétek, a védőnőnk pont most május 1-jével felmondott, és nem tudta megmondani, hogy ki lesz helyette. Így első nap járt nálunk védőnő, azóta sehol senki, azt sem tudom, kihez fordulhatok, azt mondta, majd biztos hívni fog valaki. Hát, lassan a 3. hét végén járunk, de senki nem hívott. Pedig azért lenne pár kérdésem, nem bánnám ha jönne néha valaki.

Kubu, én is kíváncsi vagyok a Marcis képekre! A tanuláshoz kitartást, nem semmi, hogy bírod!

Jaspis, nincs új kép Marciról? Kíváncsi lennék, hogy fejlődik! Megvan még a pánkfrizurája? :D

Ildi, alakul a tejed? Még az jutott eszembe, hogy a sok folyadék mellett én elég sok húst is eszem. Legalábbis ahhoz képest, hogy korábban abszolút nem volt rá igényem, most naponta eszem legalább 1-2 szeletet. Meg sok húslevest tömtek belém az elején. Szerintem ezek is segítettek nekem.

Tigre, ha nem tudsz járni a felkészítőre, érdemes a szülészet honlapját is megnézned, www.golyahaz.hu. Ja, és a beöntés nekem a szülés legkevésbé kellemetlen része volt. Tényleg nem kell tőle tartani, annyira semmiség a többihez képest, meg szerintem önmagában is.
A babád tényleg nagynak tűnik, nekem Julcsit 1400-nak mérték a 29. héten és 4100 grammal szültem, 3 nappal hordtam túl. De azért ezek a mérések sokszor pontatlanok ám, nekem szülés előtti napon azt mondták, hogy 3800 g körül van a baba.

uhh, jó hosszú lettem, remélem nem baj :oops:

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Ja, még annyit, hogy ez az első napom, hogy egész nap kettesben maradok Julcsival. Kicsit izgulok :roll: Egyre többet van ébren, már nagyon értelmesen tud nézni, néha egy-egy óvatos vigyorral is megajándékoz. De olyan tanácstalan vagyok, hogyan szórakoztassam. Beszélek hozzá, szoktam neki énekelni, de ezeken túl nincs nagyon más ötletem. :oops: Olyan picike még! Ti mit csináltatok a babátokkal 2-3 hetesen?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

b.reni
Nekünk is van ilyen bodynk :)

Zita
Védőnő nálunk is aznap volt, hogy hazajöttünk a kórházból, azóta nem. Mondta, hogy ha bajom van, hívjam nyugodtan, de eddig nem volt olyan extra dolog, ami miatt telefont ragadtam volna. Azt nem mondta, hogy hozzá kell-e menni a babával, úgyhogy lehet soha többet nem találkozunk.

Tegnap voltunk a gyermekorvosnál, 2 hetes viziten. 3550 gramm Marci, 10 dkg-val több, mint születésekor. A haja még megvan, és én úgy látom, egyre szőkül :) Pár napja már ő is néz, azóta hatalmas szemei lettek. A csipásodásunk is múlóban van (kopp-kopp-kopp), már csak a napközbeni alvásra kell kitalálni vmit. Lehet, hogy feladom az elveimet, és kap cumit :(

Szüléstörténethez: Tényleg szörnyű, hogy elfertőződött a sebe :( Sajnos vannak helyzetek, amikor jobb, ha az ember befogja a száját, még akkor is, ha neki van igaza.
Megjegyzem, egy csomó momentum nálam is hasonlóan zajlott, nálam pl egyetlen egyszer sem cseréltek kötést. Nyilván, a történtek fényében minden ilyen "apróság" sokkal negatívabbnak tűnik.
Remélem, a leányzónak azért sikerül kihevernie a dolgot, és ha tényleg szeretnének még babát, előbb-utóbb csak belevágnak. Kívánom, hogy mihamarabb jussanak túl rajta testileg, lelkileg!
jaspis

"Közkívánatra" pár fotó

Kép

Kép
jaspis

Jaspis, Marci még mindig nagyon cukorfalat :D

Ezek szerint a te védőnőd sem viszi túlzásba. Nekem azért annyit mondott még az enyém, hogy 1 hónaposan vigyem majd be, egy füst alatt gyerekorvos és védőnő is megnézi. Én nagyon sajnálom, hogy felmondott a hölgy, mert a terhesség alatt nagyon segítőkész, szimpatikus volt, biztos sokat tudott volna segíteni később is. De hát elköltözött vidékre. Irigylem is érte :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Silverlion:a lányomnak volt ilyen természete... olyan volt ő is mint a tank... akaratos hisztis... de idővel elmúlt neki. :?

Zita978: Kíváncsi vagyok, hogy-hogy fog gyarapodni a kislányod! Lehet, hogy a fiamon is túltesz :lol: én a fiammal születése óta beszélgettem, énekeltem neki.. mesét meséltünk és mesét hallgattunk és folyamatosan szólt valami zene...

Jaspis: nagyon aranyos Marci! Neki is nagy haja van mint a fiamnak... :lol: hozzátok nem megy ki a gyerekorvos? :shock: Napközben hogyan próbálod altatni?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Jaspis: engem az is maximálisan felháborít, hogy neked nem sem cseréltek kötést. Ez egyszerűen vicc. Amikor én bent voltam, gondoltam, hogy az én fejemet azért szarják le, mert természetes úton szültem, minden oké volt szerintük és inkább foglalkoznak a császárosokkal, mert nekik több törődés kell.
Ezek szerint nem így van. Csak akkor az érdekelne, hogy mit is csinálnak?! A többi barátnőm akik szültek, persze nem a Jánosban, hanem más kórházakban, csodálkoztak ezen a hozzáálláson.
Inkább azt mondom, hogy szerencsénk, hogy nekünk nem lett bajunk!!!

millye: kicsit megnyugtattál azért, hogy nem egyedi eset a gyerkőcöm.
...és mikorra nőtte ki????csak mire számítsak!!!!!!!!?????

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion: kb. másfél két éves korára... :oops: sok sok türelem kell hozzá... és minél többet kell vinni gyerekek közé :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Szilvi, köszönöm a szüléstörténetet.
Valóban borzalmas... ha az én választott dokimról lenne szól, most kétségbeesnék, de szerencsére nem... bár egy zavar, hogy miért nem szóltak neki, vagy ha szóltak, akkor miért hagyta, hogy ez megtörténjen, hiszen ő az osztályvezető főorvos...

Remélem hamar rendbejön a barátnőd testileg és lelkileg is!

Jaspis, imádnivaló a kisfiad... az a haj... nagyon édes!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Kriszta: ...hát igen, sajnos pont így vagyok vele én, hogy az én orvosomról van szó és nem igazán viselkedett szerintem orvoshoz méltóan. Mert a sértettség egy dolog, az orvoslás meg egy másik.
Pont ő magyarázta a barátnőmnek, hogy a párok nem készülnek fel lelkiekben is a gyerekvállalásra, holott ez milyen komoly dolog, meg bele lehet halni a szülésbe meg ilyenek és közben meg már át sem kötik a sebeket és hazaengednek lázzal...hagyjuk már. Így persze, hogy bele lehet halni.

Azért azt még hozzáteszem, hogy ha a barátnőm sebe nem fakad ki, akkor ez még rosszabb is lehetett volna...vérmérgezés stb... szóval mondták az Uzsókiban, hogy szerencse, hogy kifakadt. No nem témázok rajta, csak annyira dühít... :x

Többiek hol vagytok? Olyan rossz és borongós idő van, kedvem sincs semmihez. :-(

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Zita, Jaspis: Nem is értem a ti védőnői szolgálatotokat.
Nálunk ez elképzelhetetlen, hogy ne jöjjön a védőnő, sőt amikor két házzal arrébb költöztünk, akkor más lett, mert átléptünk egy területi választóvonalat. Ekkor egymás között átadták a dolgokat, de úgy, hogy az új csaj már szinte ismert minket pedig még nem is találkoztunk. Szeretjük ha jön! Aranyos nagyon, bár Boti behisztizik, ha meglátja mostanában, de szerintem csak azért, mert az orvosos dologgal veti össze. :-)
Az első hónapban hetente jött, aztán két hetente, aztán most kb. havonta jön és a doktor nénihez is havonta megyünk általános vizsgálatra, mérésre.
Szóval nem tudom nálatok ez miért ilyen...:-(
Én fontosnak tartom, hogy jöjjön, mert nekem mindig rengeteg kérdésem volt.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

kriszta: kicsit zavaros a sztori nálad szerintem...:-)
Szóval az én dokim, aki a barátnőmé is volt, nem ő az osztályvezető helyettes, hanem a Balogh doki. Neki kellett beszámolni, hogy miért van szükség a császárra és ilyenkor neki is meg kell vizsgálni a beteget és ha jóváhagyja, akkor mehet a császár. Tehát ehhez mindig konzultálni kell egy másik orvossal, egy főorvossal. A férj ezt a fődokit osztotta le első lépcsőben.....és így tovább.

Kép

Kép
silverlion

sziasztok!

krisztacsillag:kitöltöttem a kérdőivet :)

tigre78: üdv :)

kubu: nagyon drukkolok a tanuláshoz! én nemtudom hogy birnám, le a kalappal!

silverion: nem semmi ez a történet... "kicsit" elszomoritó ez a dolog..hogy történhet ilyen..nemértem..csak beleképzeltem magam egy hasonló helyzetbe..ha mondjuk apám olvas be a másik dokinak(doki-doki).. :oops: elég dúrva..
nagyon szoritok a barátnődnek hogy ki tudja heverni testileg és főleg lelkileg ezt az egészet!
Tényleg és nem mondták mennyi ideig kell Boti ezzel rengeteg mindennel kenegetned? hogy mikorra várható javulás?

Zita, Reni,Jaspis: tündéri képek :)

hétfőn kicsit megrémültünk (a változatosság kedvéért..:) )
elég magasra felment az amúgy igen alacsony vérnyomásom..szerencsére apukám itthon volt és megmérte és megnyugtatott,legalábbis nagyon nagyon próbált..de akkor is elég ijesztő volt arra a fejfására és rosszul létre ébredni..
aztán persze kiderült hogy valószínűleg a front miatt volt, mert más kismama ismerőseim is panaszkodtak hasonlóra..
úgy hallottam hogy hétvégén már jobb idő lesz,én nagyon drukkolok! :)

a védőnő az első látogatását-lakás nézés- májusra igérte,nagyon izgulok hogy mi lesz,mit mond..meg egyátalán :)

Zita : milyen volt az első nap kettesben?

:)
mulan

Szilvi, értem én ki kit osztott...

...csak azt gondoltam a te dokid felettese is a Lintner, mint Szülészet-Nőgyógyászat osztyálvezetője... ezért én neki szóltam volna, hogy az alatta dolgozó doki nem végzi rendesen a munkáját, hogy figyeljen rá... mert ahogy itt a fórumot olvasom, nem ez volt az első panasz rá... nem kellene hagyni, hogy tovább garázdálkodjon! Meg még ha egy másik főorvosról van itt szó... nem tehetik meg, hogy így viselkedjenek... itt életekről van szó!

Mulan... az én vérnyomásom is vacakol... vagy nagyon alacsony, vagy nagyon magas... sosem volt ilyen... vagy szédülök, vagy irtó hevesen ver a szívem... ezek a frontok szerintem még az átlagemert is meghülyítik, nem még a kismamákat.

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Sziasztok,

Huh mennyit írtatok

Kriszta,
Én továbbra is azt mondom hogy ha nincs választott szülésznőd akkor sincs semmi gond, mindenki aki ott van tündéri és aranyos. De persze ezt neked kell tudnod.

Ezekre gondoltál ??

1241633283.8655.pdf

1241633399.8816.pdf

Jövőre már egy csomó helyen tudunk találkozni nyáron a Balatonon, akkora már minden babóca szép nagy lesz.

Alvás: első 15 hétben Marci szobában aludtam, nehezen ment az elszakadás, azóta már visszaköltöztem a nagyágyba apához, bébiőr műxik úgyhogy mindenki nagy nyugalomban van éjszaka.

Barátnőnek drukkok hogy minden rendben legyen. Majd tudósíts minket a fejleményekről.

Kérdőívet kitöltöttem. Jó ez az oldal, nem is tudtam h van ilyen ahol kérdőívet lehet készíteni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Szilvi! Cirkuszka!

Ti mikor kezdtétek el a hozzátáplálást? Milán mindjárt 6 hónapos, legalább két hete csak tápszert tudok adni neki, de most is olyan sokszor kér enni... Két óránként eszik meg maximum 150 ml tápszert. Ez nem túl gyakori? Mert azt még megértettem, hogy szopi idején ilyen sokszor evett... De most? Azt hittem a tejem nem olyan tápláló... Vagy már ez a fajta Nestle Beba start aktív HA sem elég tápláló? Mert arra gondoltam, ha bevezetnék nála egy két ételt, talán kihúzná hosszabb ideig...A gyerekorvosomat azért nem kérdezem, mert ő azt mondta, még nyugodtan várjak, nem maradunk le semmiről...
A súlyát, h Milán mennyit gyarapodott az utóbbi hónapban, nem tudom, jövőhéten megyünk tanácsadára... Majd kiderül...
Szóval? Vélemény??
Ja!
És hogyan kezdtétek a hozzátáplálást? Tápszerrel higitottatok? Stb. :roll:

Kati

Kép
tatyi1983

Millye,
Ne fájdítsd a szívem :cry: Istenem Andrásnak az a gyönyörű haj.. Nem volt könnyű levágni. Ágyban, majd fürdőkádban vágtuk, borotvával, (elektromos, kézi) nagyon nehéz volt.
Jól látom hogy András a nagykádban fürdik ?

Szilvi,
Mielőbbi jobbulást Botinak. Nagyon szuppi az új vonalzód.
Kirándulós képek rövidesen feltöltődnek, apának rágom a fülét, de most is Marcival horpaszt a nagyágyban.
Szocializációs témában sajna még nincs tapasztalat :shock: de ahogy Millye írja, úgy tűnik hosszú idő lesz, sok türelmet Neked.

Köszönöm az emailt, hát ahogy írtam is döb-döb. Mélységesen, h ilyen létezik a mai világban. Nem elég hogy nem is ügyeletes doki hanem a saját fogadott orvosuk. Teljes mértékben megértem ha a férj lépni akar. Tiszta sor. Ilyennek nem lenne szabad a XXI. Században előfordulnia. Nagyon szomorú és valóban mindenkinek ez a hozzáállás, hogy one teamként szegény kismamára zúdul minden rossz. Nagyon remélem hogy testileg, lelkileg mielőbb össze tudja szedni magát és semmi másra nem kell figyelnie mint a csöpp kis babócára.

Kati,
Hát igen az elemcserés légzésfigyelő, meg tudja dobogtatni a szülők szívét. Szerencsére nálunk mindig akkor riasztott az elemmerülés végett amikor pont be akartam kapcsolni. Egyéb esetben tutira rosszul lettem volna.

Szilvi, Kati,
Nagy szerencsém van Marcival tényleg. Sokat segít hogy nyugodt baba, és hogy sehol nem eresztette még ki a hangját. Aztán lehet hogy ennek a nagy nyugalomnak meglesz majd a böjtje egyszer.

kubuspace

Tigre,
Szia közöttünk. Tündéri Gergő-kép.

Reni,
Kis hurkagyurka. Jaj de édes abban a body-ban.

Zita,
Nekem van nagyon jó dokijavaslatom, ha jön a második szólj és megosztom veled. :lol:
Nem semmi hogy így védőnő utánpótlás nélkül hagytak. Remélem mielőbb rendeződik ez a helyzet.
Hogy sikerült a mai kettesben nap ? Teljesen jól csinálod hogy beszélsz énekelsz, a lényeg hogy lássa az anyukáját, a megszokott nyugodt környezetet. És ahogy Millye is írja zene, zene.

Jaspis,
Örülök hogy szépen fejlődtök. Cumi ügyben foggal körömmel ragaszkodtam ahhoz h nem a gyerek nem fog cumit kapni… aztán egyszer csak bekerült a szájába… nagyon király ha kell használja, ha nem ezerrel kiköpi. Mivel nálunk egyébként sem volt szopi ezért valahogy pótolni kellett ezt. Sikerült !
Hát mit is mondjak, megmutattam apának is Marciképeket, megzabálom. Az első kép a pelenkázón van ? Mi az a nagy fehér valami Marci alatt ?

Mulan,
Ma pl kettős fronthatás volt, hétvégén 25-28 fok lesz. Vigyázz Magadra, amennyit csak tudsz pihenj. Szüleid ?

Védőnő: úgy mint Szilvinél, első időszakban hetente, majd kéthetente látogatott minket, most ritkábban mert megint sok új baba van. De mindig hív és megkérdezi hogy mi újság.

kubuspace

kubuspace

És akkor mi:
Tegnap tanulás, ma ágy-wc (hányás). Kettős front miatt olyan migrén hogy ha Marci nem lett volna már kipurcantam volna. Annyira fájt a torkom délutánra a rengeteg …. wc-re járástól.
Brutál, szerencsére manó ma is jó babóca volt, ma egésznap pizsiben voltunk, és aludtunk a nagyágyban, délután picit aktívabb volt de akkor már én is jobban voltam.
Holnap tanulás, apa most mondta h pénteken itthon lesz h nyugodtan tudjak tanulni és szombaton elvisznek Marcival vizsgázni. Imádom őket.

Marci pörög mintha kötelező volna jobbra-balra, hasról-hátra és vissza. Megzabálom.

És akkor a képek. A lényeg, most azért vágtuk le hogy szép erős legyen és nyár végére már megint jó kis erős hajacskája lehet. Dont be shocked !

kubuspace

megmondtuk Marcinak h levágjuk a haját

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Jajj Istenem! De édes Marci! Hát megzabálom!!
Így is tündéri! Elhiszem, hogy sajnáltad levágni a haját, de így is ennivaló! :wink:

Kati

Kép
tatyi1983

Kubu,

remélem már jobban vagy, kemény napod lehetett... remélem ki tudod pihenni magad...

Köszi a sok-sok hasznos linket, a Marcisat is!!! És persze a kérdőív kitöltését is... én is most találtam rá erre az oldalra... kisebb kutatásokhoz jó, de komolyabbakra komolytalan. :)

Huppsz, valóban levágtátok Marci haját... biztos szép erős haja lesz!!! :)

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Halihó!

Kubu: Ahogy olvasom, már értem, miért tűntél el...sajnállak a migrén miatt, én is fejfájós vagyok, de nem ennyire...rohadt egy dolog!!!
Nagyon jó ötlet volt levágni Marci haját, nagyon édi nekem nagyon tetszik így!!! :-)
A vizsgához kitartás, már nem sok van hátra és túl leszel rajta. Természetesen drukkolok neked majd nagyon.

Kati: Boti nem volt még 6 hónapos, amikor elkezdtük a hozzátáplálást gyümivel. Mindig fokozatosan kell hozzászoktatni egy-egy új hamihoz, de mindenképpen a gyümi az első. Abból is az alma, az általában nem allergizál senkit, aztán fokozatosan lehet haladni tovább. A védőnők tudják ezt pontosan, már én sem emlékszem. Zöldségből pedig a krumpli. Ha elővigyázatos akarsz lenni, akkor az almát is leforrázod, mielőtt lereszelnéd vagy pépesítenéd.
Mindenképpen majd úgy kell csinálni, hogy a tápszer előtt kóstoltatod meg vele, de csak picit és utána a tápszer. Az adagot, majd folyamatosan tudod növelni. A lényeg, hogy mindenképpen csak 1 félét próbálj neki pár napig, hogy meglásd nem allergiás e valamire. Az alma után körte is lehet, de azzal vigyázz, mert széklet fogó lehet. Krumpli után meg a sárgarépa.
Elég sok idő telik el majd, mire ki tudsz majd váltani egy teljes étkezést pl. ebédet főzelékre. A főzeléket persze keverheted majd tápszerrel, attól függően mennyire fogadja el az új ízeket.
Cirkuszka úgy emlékszem, hogy már korábban kezdte a hozzátáplálást...
Nagyon egyértelmű, hogy nem elég tápláló neki a tápszer. Semmiképpen nem kell már start 6 hónaposan. Mi mondjuk Mildibé-t használunk/tunk és fél évesen már abból is a 2-est (az van 6 hótól), de semmiképpen nem HA. Lassan fel kell hagyni a HA tápszerrel, hisz nincs rá szükség, ha Milánnak nincs semmi baja. Szóval szerintem neki már a 2-es kéne ebben a korban.
Boti most lesz 12 hónapos és a napi étkezése:
1 reggel: tápszer
2 tízórai: 1-1 babapiskóta
3 ebéd: főzelék (neki már husis)
4 uzsi: gyümölcspüré
5 vacsi: tejpép
Csak példaként írtam ezt le, hogy valami ilyesmi rendszert lehet majd szép lassan kialakítani. A nasit én mellőzöm, van, hogy a piskóta is kimarad délelőtt ha nem igényli, amúgy sem sovány!
Kérdezz még, ha valamit nem értesz, nagyon szívesen segítek. Én nagyon bajban voltam mit adjak neki, úgy féltem tőle...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

kriszta: én is kitöltöttem már régen, amikor írtad a kérdőívet, háááát nem tudom mennyiben segítettelek vele..... :oops:
Már értem mit akartál mondani a felettessel, de tudod itt kéz kezet most alapon működnek a dolgok...sajnos...magyar módi!

kubu: én is akarok vágni Boti hajából, de mindig csak kicsit tudok, mert nem hagyja ám...lehet nekünk is akkor kellett volna, mikor még nem volt saját akarata :-)
A babapajeszt már lenyisszantottam és elől is igazítottam picit így olyan kisfiús már, nem annyira babás. :-) de hátul meg olyan kis göndis azt nem akarom még, sajnálom! Olyan szép kis haja van neki.

Lányok, utólag is mondom, hogy a feltett babó képek nagyon édesek, minden picur nagyon cukorfalat!

Nem tudom még meddig kell ecsetelni a popsit még, de azért ez a piros lötty ez keményen néz ki, mert hogy nem jön le és mindig csak tenni kell rá. Mint a pávián olyan a kisfiam... :lol: de múlik.
Azonkívül ez a Protexin Restore is nagyon szuper, már egész helyrehozta az emésztését, aminek őszintén örülök.

Pocakosok! Nagyon vigyázzatok magatokra. A vérnyomás nem vicc!

Jó éjt mindenkinek!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Krisztacsillag: szülésznp témában ment neked e-mail!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Kubuspace: Legközelebb sapis képet teszek fel :lol: Nagyon helyes a fiad ezzel az új frizkóval! Sokkal jobban látszik a csodálatos szeme :wink:
Igen nagy kádban fürdünk mert kinőttük a kis kádat :lol:
Gyógyulj meg mihamarabb! Mitől van a hányás, A migréntő? Nem próbáltál a migrénedre homeós bogyót? :?

Kép

Kép

Kép
millye

Köszi Szilvi,
megoldottad a szülésznő-problémát! Megnéztem Editet az iwiw-en, szimpatikus. :)

Kriszta
krisztacsillag

Sziasztok !

Csatlakoznék én is, ha nem gond, abszolut kezdő babanetezőként! Mi augusztus 20-ra várjuk a második csemeténket, a neme még titok. Szégyenlős a szentem... :)

Mindenkinek gratula a gyönyörű csemetékhez !
Jaspis - ez a frizura észbontó !!!

Silverlion, ha jól olvastam vissza, ugyanaz a dokink, bár megdöbbenve olvastam a reakciókat barátnőd szülésével kapcsolatban. Esetleg, ha nem probléma, elküldnéd nekem is priviben ? Orvost már biztos nem váltok, de hátha valamire fel tudok előre készülni a történt ismeretében.

Birin
birin

birin üdv köztünk! És gratulálok!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Krisztacsillag,
Az avatorban Te vagy ?

Csajok, köszi a kedves szavakat, hát mit mondjak a tegnap után már azt hittem nem jöhet rosszabb, DE JÖTT. Pontosan 11-kor délelőtt, tanár jött, 9-10.30 között tanultunk, aztán mentem szomszédba Marciért, ahol mint tündér viselkedett, hazahoztam 20 perc angyalka majd pedig 11-től 14.45-ig üvöltött. Nem hazudok 3 óra 45 percen keresztül vigasztalhatatlan volt. Kézben, hason, simizve, etetve, masszírozva, sétálva, énekelve, pihenőszékezve, elaludva, felriadva bárhogy de sírt. Akkora már úgy kikészültem. Persze adtam neki 3 golyó c.vulgarist (hát az is mire feloldódott) szóval azt hittem a foga vagy nem is tudom…. Aztán levittem sétálni 3 órát voltunk lent végig aludt, most pedig dumál apjának, hasprésezik, veri az új zenélő játékait és mosolyog ezerrel. Én pedig semmit nem tanultam, mostanra már mint a mosott sz.r.

Szilvi,
Megértem hogy nehéz hozzákezdeni, mi pl felvettük videóra én kameráztam és közben zokogtam, gondolom majd a filmen is látszódik hogy ugrál a kép.
Örülök hogy Boti jobban van.

Millye,
Migrén 17 éve van, régebben stressz, mostanság már csak az időjárás miatt. Homeós bogyó nem használt az is kijött, minden. Van egy jól bevált thai balzsamom, azzal fagyasztom a fejem, tarkom, nyakam, hát most az sem használt. Van ilyen, egy évben max 3-4 alkalommal.

Birin,
Szia, üdv közöttünk. Micsoda szép dátumotok van. Írj majd magadról, dolgozol még ? Hogy álltok a készülődéssel stb. stb.

Apa holnap itthon lesz, talán már írtam is. Úghyhogy most nekiugrok a tanulásnak, holnap jön még a tanár aztán holnap egész nap... Remélem kérnem sem kell hogy szombat 9-10.30 között gondoljatok rám. Aztán irány a balcsi, alsóörs.. és ha sikerül a vizsgám (remélem 3-4 nap múlva meglesz az eredmény), akkor apa megigérte elvisz a zilah cukrászdába....

kubuspace

Kubuspace: Szorítok neked, hogy sikerüljön a vizsgád!+++++++++++ melyik homeós bogyót használtad fejfájásra?

Nálunk meg idegbaj... ma karambolozott a férjem és a teherautónk totálkárosra tört... ő szerencsére zúzódásokkal megúszta... persze nem ő volt a hibás... :(

Kép

Kép

Kép
millye

Kubu, igen én vagyok, 1-2 héttel ezelőtt készült a fotó.
Kitartás, biztosan sikerül a vizsga, szurkolunk neked!!!!

Millye, oh sajnálom a történteket, a legfontosabb, hogy a párod jól van… nem semmi karambol lehetett, ha a férjed zúzódásokat szerzett a kocsi meg totálkáros lett… uh… hol történt?

Üdv Birin!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillag: Hát nagy csattanás volt... :cry: :? de a lényeg, hogy nem lett nagyobb baj... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Huh Millye,
nagyon sajnálom ami a pároddal történt, lényeg h jól van. Volt biztosítás stb. ????

A bogyó amit szedtem lycopodium clavatum, azért szeretném tudni h ezeket h kéri az ember a gyógyszertárban, leírni is nehéz nemh még kiejteni.

Többiek ? Mi ez a hallgatás ?

kubuspace

Kubuspace: Volt biztosítás... de ez a munkaeszköze volt... és most totálkáros... :( a Jóisten velünk volt... mert aki látta az autót az nem hitte el hogy élve megúszták... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Kubu: Kellett nekem dicsérni Marcit, hogy milyen nyugodt gyerek...:-) látod egyből megmutatta a foga fehérjét :-) Ne aggódj, csak valami front lehetett, jön a melegedés.

millye: sajnálom, ami férjeddel történt, megértem a problémátokat, nem régen még Apukám is teherautóval dolgozott, mindig azon imádkozott, hogy csak össze ne törje valaki...most mi lesz a férjed melójával kocsi nélkül?! Neki egyébként jobbulást, örülök, hogy "csak" kisebb zúzódással megúszta!
A homós bogyókra visszatérve, tudsz olyan patikát, ahol nagy választékban vannak ezek a szerek, mert nem mindenhol van, itt pl. ahol én lakom a chamomila-n és a vibrucol-on kívül semmi nincs.
Múltkor nekem kellett volna arcüregre valami amit megnéztem, de még csak nem is hallottak róla...

Krisztacsillag: szép "kis" pocakod van!!! :-)

Na nekünk a mai nap sem sikerült éppen felhőtlenre sajnos. Nem tudom, most behozzuk azt a közel 1 teljesen egészséges évet és összeszedünk minden szart.
Ma reggel észrevettem, hogy a jobb lábán a kisujja kétszeresére dagadt és vörös és terjed át a másik lábujjra is, meg a lábfejére is a duzzanat és emellett még kis hólyagos. Na gondolhatjátok...
romboltam a doktor nénihez vele, aki megállapította, hogy valamire ilyen ekcémásan reagált (hangyacsípés, homok...szóval nem tudni) és kaptunk egy szteroidos krémet rá. Isteni, még egy kenegetnivaló cucc, ráadásul úgy, hogy Botinak baromira fáj így a lába és ha csak a közelébe megyek már ordít! A szívem szakad meg, de tudom, hogy be kell kenni, akkor teszek jót. Emésztésünk azóta is érdekes... most már csak valami jó jöhet...:-(

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Millye,
nagyon sajnálom, ami történt. Még szerencse, hogy a férjed jól van.

Zsuzsa,
Marci nagyon édes hajjal és anélkül is :)
Remélem már jól vagy.
Mi is Alsóörsre megyünk holnap :)
És csak ügyesen a vizsgán!

Zita,
sajnos nem váltja ki egyik a másikat, mert mindegyiknek más a hatása, ezért mindhármat be kell adni evés előtt. Bukásra Nutritont kap Beni. Ez egy por, amiből zselét kell csinálni vízzel, ez besűríti az anyatejet a pocakjában. Sokat bukik, bár őt ez nem zavarja, de azért fontos csinálni ezt az előetetést, mert ami visszajön kimarhatja a nyelőcsövét.

Szilvi,
jobbulást Botinak.
Szegénykémnek biztos nagyon rossz lehet, pláne, hogy minden így egyszerre jött.

Szonce,
mi volt a kivizsgáláson?

Birin,
üdv, várjuk a híreket rólatok.

Reni
b.reni

Sziasztok!

Kubu, holnapra mennek a drukkok!

Reni, mi az ami már sok bukásnak számít? Nálunk van hogy egyátalán nem bukik, de ha túl mohón vagy túl sokat eszik, akkor 2-3 buki is van, néha órákkal az etetés után, és olykor egész szép mennyiség. De az nagyon ritka. Majd 2 két múlva kell mennünk doktornénihez, rákérdezek, hogy kell-e neki adni valamit. Patikában meg mások is azt mondták, hogy 1 hónapos kora előtt még jobb ha semmit nem adunk neki.

Millye, sajnálom, de tényleg az a fő, hogy a férjed egészséges! Annál nincs fontosabb, ezt most én is megtapasztaltam.

Szilvi, kitartás, ennél már tényleg csak jobb lehet a helyzet!

Nekünk ez a 3. napunk kettesben, és kopp-kopp-kopp eddig nagyon jól bírjuk. Délelőtt általában egy nagyot alszik, ebéd után viszont nagyon éber, délután alig alszik. Ilyenkor foglalkozni kell vele, különben reklamál. De legalább este könnyű elaltatni. Délutánonként már egyre nagyobb sétákat teszünk, de fura módon nem alszik el mindig közben. Lehet, hogy a rázós út miatt? Elég hepehupás az utcánk, földút tele gödrökkel, még szerencse, hogy "terepjárós" a babakocsink. 8)

Ja, tegnap megvolt az első kimenőm, Apa mikor hazajött elmentem nagybevásárolni, mert már semmi kaja nem volt. Az történt, hogy míg indultam kb 5 percre magára maradt (a babakocsijában a nappaliban), mert Apa segített nekem kiállni az udvarból. Mire visszatért a lakásba, Julcsi torka szakadtából bömbölt, de ahogy meghallotta a férjem hangját, rögtön elhallgatott, és mire ő kezet mosott meg levette a dolgozós ruháját (közben végig beszélt hozzá), már el is aludt a kiscsaj. Hihetetlen, 3 hetesen hogy jött rá, hogy egyedül hagytuk, és milyen tök jó, hogy apukája hangjára már meg is nyugodott azonnal! Olyan kis okosak ezek a babák! :wink:

Ha nem jönnék már, akkor szép hétvégét mindenkinek, Balcsizókat nagyon irigylem! Remélem nyáron nekünk is összejön majd legalább 1 hét nyaralás arrafele.

üdv
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Köszönöm a kedves fogadtatást.
Még nem 100%-ra vagyok képben mindenkivel, így néha visszább kell olvasnom, de majd belejövök.
Készülődnünk annyira nem kell, maradt "régről"minden, szupejó állapotban szerencsére.
Kubu: irtó tündéri Marci a tátvamaradt szájával.
Millye: sajnálom a férjeddel történteket, de ahogy már előttem írták, a lényeg, hogy Ő rendben van. Persze tudom-gondolom, anyagilag roppant megterhelő egy ilyen baleset.

Birin
birin

Birin, akkor ezek szerint nem első baba lesz? Mekkora a tesó?

Lányok, hordozókendővel van valakinek tapasztalata? Van reális esély rá, hogy 1 hónaposan el tudunk menni egy kisebb erdei túrára úgy, hogy kendőben van, vagy ilyenről még ne álmodjak?
Igazából, még meg sem próbáltam felrakni a kendőt, de jövő szombaton lenne egy tuti program a Börzsönyben, nem tudom, merjük-e bevállalni... Egyébként mire kell még nagyon figyelni, ha erdőbe megyünk? Kullancs,szúnyog? Nem szívesen kenegetnék még egy ilyen picit mindenféle vegyszerrel...

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Silverlion: Egyenlőre nem dolgozik hanem gyógyul... utána nem tudom mi lesz... Nálunk van a patikában... ami meg nincs azt beszerzik... de vettem már a corában is homeós bogyót...

Silverlion, zita978, b.reni: Nálunk úgy néz ki, hogy a nagy zúzódásokon az enyhe agyrázkódáson és a lelki traumán kívül nincs nagyobb baj kopp kopp kopp... a férjem mindkét lába zúzódásos (foci egy darabig elfelejt) a válla (tenyérnyi horzsolással) és a bal keze zúzódásokkal tele... valamint egy 10 cm-es vágás a kezén valószínű az üvegszilánkoktól. Egyenlőre sántikál... ha rosszabbodna akkor vissza kell mennünk. Adtam neki homeós bogyókat és mára már javult az állapota. Valamint fekete nadálytő krémmel bekentem a hideg borogatás után és a zúzódásokat és a kétszeresére dagadt lábát és reggelre a duzzanat a felére csökkent. Kollégát estére benntartották megfigyelésen a kórházban kimerevített gerinccel és nyakkal. Enyhe agyrázkódása valamint zúzódásai. Ma hazaengedik. Teherautó totálkáros, használhatatlan... a Jóisten velünk volt mert amikor megláttam a teherautót akkor nem hittem el, hogy ennyivel megúszták... de ezt a rendőrök is és a tűzoltók is mondták... (2 tűzoltóautó jött, 2 rendőrautó és 1 mentő)

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:43-kor.
szonce82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?