Szilvi, köszi a mailt. Hát, mit mondhatnék, tényleg nagyon durva, amin a barátnőd keresztülment. Azt nem csodálom, hogy ő hallani sem akar az egészről, egy évekig tartó pereskedés nem valószínű, hogy jót tenne a lelkének. Remélem, már jobban van, és a tejcsi is visszajön neki. A babája hogy van? Fejlődik szépen, vagy őt is nagyon megviselte az első két hét?
Egyébként a dokinkról amit írtál privát véleményt, azzal nem tudok vitatkozni, nagyon jól megfogalmaztad, nekem ez még nem sikerült ilyen formában, ezért örülök neki, hogy te így összefoglaltad. Csak tényleg annyira nehéz jó dokit találni, nekem eddig még magasan ő volt a legjobb. Szóval én sem tudom még, kinél fogom szülni a másodikat, pedig mi sem akarunk vele sokáig várni. No, de azért még van egy kis időm.
Botit sajnálom, meg téged is, nagyon macerás lehet ez a pelusozási szertartás. Sajnos nincs ötletem mit lehetne vele tenni, hogy nyugodtabb gyerek legyen, nem nagyon hallottam még hasonlóról a környezetemben. Lehet, hogy erre is van valami homeos szer. Szerintem a neten biztos találsz valami okosságot.
Kriszta, mi úgy vagyunk pont, ahogy leírtad, Julcsi velünk alszik, a franciágyunk mellett van a kiságya az én oldalamon. Eddig nagyon bevált ez a felállás nekünk, éjjel nem kell messzire menni, és bármikor ránézhetek. A dolog hátulütője lehet, hogy majd nehéz lesz áttenni a saját szobájába, de majd próbáljuk ügyesen csinálni, és előtte már sokat szoktatni napközben abba a szobába.
A szülésznő miatt meg tényleg ne aggódj, lehet, hogy így jársz jobban, ki tudja.
Millye, nagyon szépen fejlődik a fiad. Lehet, hogy két hónap múlva már nekem is 6 kilós babám lesz?
Bár nem akarom elkiabálni, de most úgy néz ki, hogy sikerült kicsit visszafogni az én éhenkórászomat. Ha alszik, 4-5-6 órákat is kibír két szopi közt, és már nagyon ritkán van, hogy 2 óra múlva már újra kéri a cicit, szinte mindig megvan a 3 óra. És azóta (persze még csak pár napja) a pocija is rendben van, pedig nem adok neki semmit, az Infacollal is leálltunk, mert sokan mondták, hogy két hetesen még nem kéne neki semmit adni.
Talán az egyre nagyobb séták is jót tesznek neki.
Reni, Beni nagyon ügyes, hogy ilyen jól viselte az oltást. A görcsoldó, amit kaptatok nem váltja ki az Infacolt? Azt mondta a dokinőtök, hogy mindegyiket adjad neki? Bukásra mit szedtek? Az nálunk is elég gyakran van, néha ijesztő mennyiségben, de úgy vagyok vele, hogy amennyit eszik, ez talán belefér. És azt látom, őt nem nagyon zavarja. Azért majd rákérdezek, ha megyünk orvoshoz, hogy ez normális-e.
Képzeljétek, a védőnőnk pont most május 1-jével felmondott, és nem tudta megmondani, hogy ki lesz helyette. Így első nap járt nálunk védőnő, azóta sehol senki, azt sem tudom, kihez fordulhatok, azt mondta, majd biztos hívni fog valaki. Hát, lassan a 3. hét végén járunk, de senki nem hívott. Pedig azért lenne pár kérdésem, nem bánnám ha jönne néha valaki.
Kubu, én is kíváncsi vagyok a Marcis képekre! A tanuláshoz kitartást, nem semmi, hogy bírod!
Jaspis, nincs új kép Marciról? Kíváncsi lennék, hogy fejlődik! Megvan még a pánkfrizurája?
Ildi, alakul a tejed? Még az jutott eszembe, hogy a sok folyadék mellett én elég sok húst is eszem. Legalábbis ahhoz képest, hogy korábban abszolút nem volt rá igényem, most naponta eszem legalább 1-2 szeletet. Meg sok húslevest tömtek belém az elején. Szerintem ezek is segítettek nekem.
Tigre, ha nem tudsz járni a felkészítőre, érdemes a szülészet honlapját is megnézned,
www.golyahaz.hu. Ja, és a beöntés nekem a szülés legkevésbé kellemetlen része volt. Tényleg nem kell tőle tartani, annyira semmiség a többihez képest, meg szerintem önmagában is.
A babád tényleg nagynak tűnik, nekem Julcsit 1400-nak mérték a 29. héten és 4100 grammal szültem, 3 nappal hordtam túl. De azért ezek a mérések sokszor pontatlanok ám, nekem szülés előtti napon azt mondták, hogy 3800 g körül van a baba.
uhh, jó hosszú lettem, remélem nem baj
Zita