Új privát üzeneted érkezett!

Millye!
Merre van a Müller? Az Inváziót akkor mindenképp meg fogom nézni A budakalászi cora-ban...

Kép
tatyi1983

Tatyi1983: Én Budakeszi láttam... nem tudom, hogy melyik van hozzátok a legközelebb, Itt találhatod a címeket:

http://www.mueller.co.hu/unternehmen/co ... e_@hu.html

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Kati: a szülésznőt egész pontosan Glaub Editnek hívják. Nekem ő volt a felkért szülésznőm, csak onnan tudom...

Amit viszont mostanság eldöntöttem, hogy én nem szülök többet a János Kórházban. Azért remélem nem közösítetek ki innen minket... :lol: :oops:
A barátnőm most szült ott már említettem volt és szegénynek az egész szülése, a hozzáállás és szakmai dolgok is elkeserítőek voltak.
Ugyanaz a dokink és én most nagyot csalódtam benne, szóval már nem bízom benne,így váltanom kell majd. Ez nagy probléma nekem most, mert télen már szeretnék teherbe esni és megint ott tartok, hogy nincs dokim. :-(
Tekintettel a még pocakosokra nem mesélem el a történetet, pedig nagyon megtenném, mert tanulságos is lehet. No mindegy.

millye: én még nem is hallottam erről a Müller-ről. Ez milyen áruház?

Én az Auchan-ban vettem most kb. 600 Ft-ért egy amolyan kis horgász sapit Botinak nagyon édi benne, de leveszi mindig. :-)
Néztem a kenguruban is, de 2000 Ft-ot egy vászonsapiért nem adok ki. És nem is volt ilyen ari.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion: A Müller drogéria... vannak tisztítószerek illatszerek babaápolási dolgok... majdnem olyan mint a ROSSMANN :wink:

Nagyon kíváncsivá tettél, hogy mi volt a baj a kórházzal... nem írnád meg priviben? Mert nekem csak agyon jó tapasztalatom van... ki volt az orvosod?

http://www.mueller.co.hu/unternehmen/co ... .html?rd=1

Kép

Kép

Kép
millye

Kép Flóra babám [/img]

Sziasztok!
Megpróbálok egy képet feltenni, remélem sikerül.

Lenne pár kérdésem, légyszi segítsetek. Sajnos még mindig nem indult be a tejem, ezért kedd óta tápszert kell adnom a babámnak. Előtte kap egy kis cicit is, de sajna 20-30 ml-nél nem tudok többet adni neki. Nincs valami okosság arra, hogy hogyan tudnék több tejet termelni? Eddig a Laktoherb teát ittam, de egyelőre hatástalan.
Másik nagy kérdésem, hogy sajnos nagyon hasfájós az én kis Flórám, és hogy tudnátok e segíteni abban, hogy mivel tudnék azon a hatalmas sírásán segíteni? Megszakad a szívem amikor hallom és látom, hogy hogyan szenved, de a has masszírozása és melegítése nem segít neki.

Köszi előre is: Ildi

Kép
bcuca

bcuca: Flóra nagyon aranyos baba! Tejtermelésre én homeós Ricinus Communis 5CH-t tudom ajánlani vagy az Urtica Urens 5CH-t de az első az jobb. A laktoherb teával óvatosan mert van olyan baba amelyiknek fáj tőle a hasa... szóval szerintem azért lehet a lányod hasfájós... neki hasfájásra a Chamomilla Vulgaris CH15-öt ajánlom műanyag kanálba tegyél 3-5 bogyót és öntsél rá babavizet amikor felolvadt akkor add oda a babának. Nekünk bevált mert a fiam is hasfájós volt, de elmúlt ettől.

Kép

Kép

Kép
millye

bcuca: + attól is megindul a tejed ha minél többször teszed cicire :wink: remélem tudtam segíteni :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Szilvi, engem is érdekelne a történet, hogy mi volt a kórházban légyszi írd meg priviben vagy mailben! Úgy emlékszem, ugyanaz a dokink. Nekem is volt vele némi nézeteltérésem, amiért bent fogott plusz egy napra, aztán nem történt semmi... De szerintem nincs olyan orvos, akivel mindenkinek csak jó tapasztalata van. Kíváncsi vagyok, hogy mi volt a barátnőddel.

Ildi, Flóra nagyon szép. Remélem beindul majd a tejcsid. Én nem nagyon tudok segíteni, nekem szerencsére nagyon beindult, nem kellett semmivel rásegíteni. Mondjuk sokat iszom, főleg vizet, néha gyümölcslét, és Julcsi nagyon sokat volt cicin az első héten. Ezek biztos segítettek, hogy ennyi tejem lett.

Julcsikánk éjjel kicsit ránkhozta a szívbajt. Alighogy tegnap írtam nektek, hogy milyen problémamentes a kiscsaj, kipattantak a szemei, és elkezdett nagyon szenvedni. Hörgött, köhécselt, és láthatólag nagyon szenvedett, bár nem sírt. Gyakorlatilag egész éjszaka fent voltunk vele, és nem tudtunk rajta segíteni. Reggel kihívtuk a gyerekorvost, de azt mondta, kutyabaja, nagyon egészséges kisbaba, és el volt ájulva, hogy milyen rengeteget nőtt egy hét alatt. Valószínűleg a hasa fájt. Sajnos ma nappal is sokat nyüglődött, alig bírtuk altatni. Szóval úgy tűnik, megjött a hasfájás nálunk is. Doktornő írt fel valami görcsoldót, de az ügyeletes patikában nem volt, így Infacolt vettünk, most azt kezdtük el neki adni. Remélem segít rajta, olyan szörnyű hallgatni a nyöszörgését.

Azt is mondta a doktornő, hogy próbáljam meg, hogy minimum 3 óra teljen el az etetések közt, hogy ki tudjon mindig ürülni a gyomra. Hát nem könnyű betartani, mikor 2 óra eltelte után már nyitogatja a száját, de próbálkozom. Néha meg 4 órát is kibír.

Millye, a homeos szert milyen gyakran adtátok Andrisnak és meddig kellett alkalmazni?

Most is nagyon reklamál kis Julcsi, úgyhogy megyek.

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

zita978: Én egy nap kétszer adtam neki maximum- mert hatott- és szerencsére nem kellett sokáig adnom (kb 2 hétig kapta) mert már nem fáj neki, de biztonsági okokból van itthon mert másra is jó pl. a mikor jön a foga.

Kép

Kép

Kép
millye

Silverlion

Érdekelne engem is a történet, főleg, hogy így Zita felvetette, hogy ugyanaz az orvosunk. Nekem ugyan nem volt semmi problémám vele, de azért fúrja az oldalam a kíváncsiság.

Zita
Furcsa, engem meg egy nappal hamarabb engedett haza. A császár miatt szerdával számoltam, de kedden már jöhettünk.

bcuca
Amiket én hallottam tejszaporításra: tészta, krumpli, Maci kávé (ez az a pótkávé, ami ilyen hengeres dobozban van, és egy maci van az elején, gyerekkorunkban is lehetett kapni, és most is árulják, én pl Plusban láttam), More Milk kapszula (ez drága, és állítólag ez is hasfájást okozhat).

Nekem a Ricinus Communis nagyon bevált, még a kórházban a második nap délután szopogattam el 5 golyót, estére be is lövellt a tejem. Mondjuk az éjszaka nem volt egy kéjmámor, de legalább van tejem :)

A homeós bogyót mi egy pici szénsavmentes ásványvízben oldjuk fel, és egy kifelé görbülő szájú kispohárból megitatjuk vele. Nagyon profin tudnak a babák pohárból inni :) A kórházban is így adtam neki a cukrosvizet, és nagyon szépen megitta.

A helyzet pikantériája, hogy a célra használt kispohár egy unicum nextes felespohár, ez van bekészítve a gyerekszobába :D
jaspis

Csak bekukk majd vissazolvasok és reagálok, de Szilvi please engem is érdekelne h mi történt, ki a doki. Lehet priviben ?
köszi
Zsu

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

lili83
Isten hozott! :) Tényleg nagyon jó ez a fórum, nekem sokat segített a felkészülésben, köszönöm mindenkinek!

A szüléstől biztosan mindenki fél, én is sokat mondogattam, hogy nem akarok szülni.

A fájásoktól ne félj, én is arra készültem, hogy borzasztó lesz, aztán reggel a 3 perces fájásoknál még gondolkodtam, felhívjam-e a szülésznőt, mert ugyan rendszeres, de azt hittem, sokkal jobban fog fájni. Persze ez egyén függő, de próbáld elfogadni a fájdalmat. Amire én nem számítottam, az az, hogy mennyire el lehet fáradni. REggel fél ötkor ébredtem a fájásokra és délután kettőkor éreztem úgy, hogy minden erőm elfogyott, pedig még nagyon messze voltunk a végétől. Szóval erre érdemes szerintem figyelni, hogy tudj pihenni közben valahogy, vagy legyen vmi, amitől feltöltődsz.
Nekem pl. az EDA volt nagyon jó erre, miután megkaptam, egy órát még szunyókáltam is, sokat segített az erő visszanyerésében.

A beöntés meg túlélhető, én sokkal rosszabbra számítottam.

Ami nekem meglepően fájdalmas volt, az első vizsgálat, amikor a doki megnézte a méhszájat. Mondjuk lehet, hogy azért is, mert csak egy ujjnyira voltam még kitágulva, meg kicsit hátrahajló is a méhem, de majdnem lemásztam a vizsgálóasztalról. Ezt pl. nem mondta senki, hogy fájni fog.

Mr. Spock leírását a szülésről olvastad? Szerintem nagyon hasznos.
jaspis

Úgy látszik, Zitával fej fej mellett haladunk :) Nekünk is a múlt éjszaka volt a legrosszabb eddigi.

Marci tegnap egész délután nyűglődött, aztán meg bealudt este, a fürdést is kihagytuk. Így 9kor elaludt, és kimaradt a szokásos este 10 körüli utolsó evés. Kelt 3/4 1-kor, aztán 3/4 3-kor, aztán 5kor, és utána már vissza se akart aludni.

Ahhoz képest, hogy eddig egy 3 óra körüli, meg a reggel 6-os kelés volt a megszokott, ez nekem húzós volt.

Remélem, a ma éjszakánk jobb lesz, direkt nem hagytam napközben nagyon hosszan aludni, csak 3 óra hosszát. Tegnap napközben 11-től fél 5ig aludt, aztán meg nem győzött állandóan kajálni.

3 napja kezdtük a sétálást, ma is voltunk lenn. Nem messze tőlünk, a Mátyás téren találtunk egy tök jó játszóteret, viszonylag sok zölddel. Felújított EU színvonalú játszótér, és még tiszta is, ami így a nyóckerben elég meglepő. Egy bajom volt csak vele, az ott lévő kb 20 emberből mi hárman voltunk fehérek... Ez kicsit aggaszt, de remélem nem lesz gond belőle, mert ez a legközelebbi normális hely, ahova le tudunk menni.
jaspis

Sziasztok,

Remélem mindenkinek kellemesen telik a hosszú hétvége, és a babák is tudtak éjszaka aludni a viszonylag nagy hőingadozás ellenére.

Egy gyakorlati kérdésem lenne a kórházzal kapcsolatban. Amennyiben szülni megyünk, autóval be lehet-e hajtani a kórház területére, vagy mit kell ilyenkor tenni, mivel a kórház körül napközben elégé korlátozott a parkolók száma.
Úgy emlékszem, hogy régen párszáz Ft ellenében be lehetett hajtani a kórház területére, de most nem tudom hogy működik ez, mivel CTG-re tömegközlekedve járok.

Köszönöm.

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Liz!
Az egyszeri behajtási díj 500 ft, de pl. mikor mi éjjel mentünk, nem volt a kapuban senki, akinek fizethettünk volna... Éjjel a felső kaput (asszem 5ös...nem tom) kell használni. A másik ilyenkor zárva.
Emlékszem, mi kétszer megkerültük az épületet, mire megtaláltuk a bejáratot, és akkor már voltak fájásaim, nem volt kellemes, de jó visszaemlékezni rá, és ilyenkor már röhög az ember... :D

Kati

Kép
tatyi1983

Kati,

Köszi szépen az infót, remélem jövő héten hasznosítani tudjuk :)

Találtam egy térképet, így talán másnak is könnyebbséget jelent a kapuk "megtalálása":
http://www.golyahaz.hu/szulesfelkeszito.pdf

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Jóóóó reggelt mindenkinek,

Millye,
Köszönöm a kedves szavakat, ha minden igaz ma már lesznek fenn olyan képek is ahol Marci -5 cm haj lesz a fő téma :D (
Naná hogy jól fogjátok érezni Magatokat, persze természetes az aggódás és az is hogy készülsz kitakarítani megérkezéskor a nyaralót ami teljesen rendben van.. De ne feledd a babának évi 1-2 kg koszt meg kell ennie ahhoz hogy az immunrendszere rendben legyen.
Tündéri az összefoglaló. Nagyon ügyes vagy.

Mulan,
Nagyon helyes, pihi, nyugi és no para. Lili a legfontosabb és neki pedig az hogy az anyukája rendben legyen.

Szilvi,
Köszönöm szépen a linket. Boti tündéri kislegény. Aztán azt lehet tudni hogy a kislegény mit is keres abban a lavorban ? Huh de szupi cipőtök van.

Naná hogy talizunk majd, már apának is mondtam, ha lent lesz simán hatosban is csinálhatunk progikat na és persze úgyhogy Marci és én. Dejódejódejódejó.

Siesta cipőt én az Astiban (világvége soroksári út) láttam.

Müllert azért szeretem mert lehet olyan Milka csokikat kapni amit máshol nem. És így van ez még sok-sok más márkával is.
Sapkát nekünk is venni kellene.

Reni,
bejelöltelek az iwiwen ha nem baj.

kubuspace

Kati,
Köszi jó lenne, mert most úgy tűnik h nálam szakad meg a levél. És én azt nem akarom. Lánykák, érdekel valakit egy olyan dolog hogyan is lehet kis ráfordítással babáitaknak 36 könyvet kapnia akkor pls pls írjatok. Annyira szeretném én is !!!

Naná hogy vágjatok bele a nyaralásba. Nektek is jó, Milánnak is, MINDENKINEK.

Sajnálom a csuklódat, szegényke, brrr még belegondolni is rossz.

Hogy sikerült a vacsora ?

Zita,
Küldöm rövidesen a linket. Julcsi tüneményes a képen, kis huncut mosolygós. Jó étvágya van a kiscsajnak.

Lili,
Szia, üdv közöttünk. Ki az orvosod ? Ne félj semmitől, persze könnyű ezt mondani így utólag, hiszen ez a félelem mindenkiben benne van. Tutira jó kis csapatod lesz (doki, szülésznő, párod ja és persze TE) úgyhogy biztos minden rendben lesz. Amikor bemész, bent leszel minden olyan természetes lesz, még akár a beöntés is (hidd el viszolyogtam én is tőle először). Úgy ahogy a babavárás is egy csodadolog (amit persze már jó ideje tapasztalhatsz) úgy lesz ez is. Persze ismeretlen dolog még hiszen mindenki magának kell hogy megtapasztalja de akkor is. Csúcs dolog, ha bármi kérdésed van, mi itt vagyunk segítünk, kérdezz. Vagy ha csak egy kis bátorítás, jó szó kell.. AKKOR IS. És újabb lányzó érkezik. Yessss.

kubuspace

Liz,

Azt hiszem Cirkuszka nem mondhatja el a nyugodt repülőzéseket magukról. Mi sajna nem hiszem h fogunk repülni, apának előjött a parája hogy mi van akkor ha lezuhan a gép. Pedig az elmúlt 20 évben igen aktíven repülgetett a világban. Próbáljuk nyugtatgatni, főleg h több tapasztalt pilóta is van a családban h mennyi az esélye egy gép lezuhanásának, de ő hajthatatlan. Ezért most mindenhova autóval akar menni.

A listát illetően én is nagyon gondolkozom h ugyan mit is kell vinni magunkkal, de úgy vagyok vele ami itthon marad az pl pótolható vagy külföldön is van mosógép úgyhogy megpróbálom majd az x oldalas listámat idővel redukálni.

Éjszakai szülés esetén a fenti behajtó (ingyen) lehet bemenni és ugyanúgy bent megállni. Napközben pedig a pontos árat nem tudom (mindig alkudtam).

Jaspis,
Unicum next, ejnye-bejnye.
Örülök a sétának, annak mondjuk kevésbé hogy az arányok ennyire rosszak, reméljük azért ez miharabb jó írányba változik.

kubuspace

Tegnap királyrét kisvasúton voltunk egy nagyobb csapattal, aztán vendégség Vácon majd pedig irány Nagymaros hajóállomás hekket ettünk. Nyami nyami. Szuppper napunk volt.

Pénteken délután még kiléptünk a köztemetőbe, mindig is szerettem volna megnézni a 301-es parcellát, hát ezt most megtettük, jó nagyot sétáltunk. Lehet valaki úgy gondolja, h abnormál de én szeretek ott sétálni, csend van, a levegő sem annyira koszos... a következő alkalomkor a zsidótemetőbe fogunk menni.

És úgy tűnik ma jött el a napja hogy Marcinak levágjuk a haját :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: már kitalálta hogy legyen olyan tengerészgyalogos.. Meglátjuk mindenesetre képet majd készítek, de mostmár 5 cm-es a haja brutál hosszú tényleg.

Azt mondtam már hogy két hete újra a saját ágyamban alszom, Marci ebből semmit nem vesz észre, hiszen ha elkezd nyöszörögni éjszaka akkor a bébiőr riaszt én pedig ugrásra készen.... de végre legalább a saját kis kényelmes ágyimban lehetek.. Apa mellett :D

kubuspace

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT KÍVÁNOK.

Most már engem is ünnepelnek :oops: csudajó érzés.

[size=7][size=9]........
(én is felhívtam az anyukámat... nagyon csúnyán beszélt velem és vérig van sértődve h nem megyek hozzá, persze csak én, apa/Marci nem kell)... és olyat mondott a végén amit ember nem mond a gyermekének.... most kis szusza, összeszedem magam és tanulok, szombaton első vizsga hát nekem ez jutott, a saját döntésemen alapuló boldogságomért elveszítettem az édesanyámat...
[/size][/size]

kubuspace

Sziasztok!
Én is boldog anyáknapját kívánok mindenkinek, de főleg azoknak, akik most ünneplik először.
Furcsa érzés, én még nem nagyon tudom felfogni!
Holnap úgy néz ki, hogy már kimerészkedünk a levegőre, mert eddig még csak szellőztetéssel oldottuk meg a dolgot.
Majd beszámolok az első utunkról!
Ja, a gátsebre én Árnika homeós bogyót vettem, szerintem hatásos, már nem fáj! :)
Ildi

Kép
bcuca

Kubuspace: Örülök, hogy tegnap elmentetek egy kicsit kikapcsolódni! Biztos, hogy jól éreztétek magatokat. Nem csináltatok fényképet? Kíváncsi vagyok, hogy-hogy sikerül Marci haját levágnotok! Biztos helyes lesz az új frizurával. Ollóval vágjátok vagy géppel? Még nem mesélted, hogy átköltöztél a saját ágyatokba ennek nagyon örülök mert gondolom kényelmesebb és talán nyugodtabban tudsz aludni... :wink:
Anyukáddal való vitát ismét nagyon sajnálom... nem tudom, hogy egy anya hogy tud ilyen lenni a gyermekével... én is a boldogságot választottam volna... tudom, hogy anya csak egy van de ez amit ő csinál lelki terror és semmi mást nem ér el csak azt, hogy saját magát megutáltatja veled a viselkedése miatt és még távolabb kerültök egymástól... :( Nem is értem, hogy gondolta, hogy csak egyedül mész a fiad és a férjed nélkül... az unokája és a veje vagy ő nem így gondolja?!... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Úgy látszik, Julcsi megérezte, hogy anyák napja van, mert ma nagyon jól viselkedik :lol: Remélem nem kiabálom el újra, és az éjszakánk is jó lesz. Kaptam egy szép csokor virágot is. Nekem is nagyon fura még ez, hiszen még csak két hete vagyok anyuka.

Ma megvolt az első nagyobb sétánk is, szerintem tetszett Julcsinak, azóta is szépen alszik. 8)

Csatolok két mai vidám fotót.

Kép Ásítós

Kép Huncut

Remélem, nektek is jól telt a nap!
üdv
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

liz

Mi reggel mentünk szülni, a kapuban álló őr csak annyit kérdezett, hogy hova megyünk, és miért. Mondtuk szülni, úgyhogy nem kért pénzt.

Egyébként 500 Ft a parkolódíj, és nincs időlimit. Varratszedésnél parkoltunk benn, nem akartam a főkaputól felsétálni a dombra, de bent is igen nehéz volt helyet találni.
jaspis

kubuspace

Én is a fiumei úti sírkertet néztem ki sétahelynek :) Viszonylag közel van hozzánk, és szerintem az itt az elérhető legnagyobb zöldterület.

Rátok nem szóltak rátok, hogy mit kerestek ott? Kicsit parázok azért rajta, hogy ha nap mint nap odajárunk, valakinek szemet szúr. Meg mi van, ha Marci megéhezik? Illik egy temetőben szoptatni?
jaspis

Sziasztok!

Eltűnök egy pár napra aztán alig győzlek visszaolvasni Benneteket :)

Megcsinálták az alvásvizsgálatos kontrollt szerdán, úgyhogy az egész éjszakát a kórházban töltöttük, de ki lehetett bírni és Beni sokkal jobb eredményeket produkált. Szóval úgy néz ki, kinövi az elfelejtünk levegőt venni korszakát.

Péntektől máig pedig Balatonoztunk, ami nagyon jó volt. Persze pihenni egy percet sem tudtam. Anyós, kutya, nyúl, tengerimalac, Beni, apa, voltunk egy páran :)
A nyári balatonos randikhoz mi is szívesen csatlakozunk. Mi Alsóörsön leszünk, remélem elég sokat.

Flóra és Julcsi gyönyörű babák.

Én is kérek mindenkitől mindenféle képet, blogcímet, stb.

Kati,
várom a levelet. Jobbulást a csuklódnak!
Vissza is jelöltelek és megnéztem a képeket. Mekkora hasad volt, nem is emlékeztem már rá :) Milán pedig csodaszép. A nagyon mosolygós a kedvencem :)

Cirkuszka,
remélem Te is jól vagy már.

Szilvi,
nekem is küldd el légyszi a történetet, engem is érdekel.
Nagyon jó Boti cipője :)

Millye,
Andris is gyönyörű baba. Mekkora már a súlya?

Lil, Liz,
mik a hírek?

Reni
b.reni

Sziasztok,
tegnap hazajottunk Balcsirol, szuper jo volt, az egesz hazat kivakartam, velem volt az unokahugom O vigyazzot Merire :)

Udv az ujaknak es hajra a finisben!

Most csak gyorsan este probalok majd jonni. Merike magara boritotta a biciklit, kicsit meglepodott, babakocsival felborolt, most csak enyni balaset volt :S En regen ugy mentem be hogy nem kertem jegyet...200ft odaadtam.-...
Reni kozel leszunk egymashoz :)

Boldog anyaknapjat igy utolag, Nekunk ez mar a masodik :) ma kimegyunk a Mersevel a temetobe, nem nagyon szeretem vinni magammal de most ugy erzem szuksegem van ra hogy ott legyen!
( nem rontom a hangulatot..)

Puszi Mindenkinek!!

Kép

Kép
cirkuszka

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:42-kor.
szonce82

zita978: Nagyon aranyos a kislányod! Milyen virágot kaptál?

B.reni: Örülök, hogy jó lett az alvásvizsgálat eredménye!!! Szép idő volt a Balcsin? A baba hogy viselte? A fiam súlyát nem tudom mert holnap megyünk a védőnőhöz... és itthon nincs mérlegünk. Utoljára 4hetesen mérték akkor 5160 gramm volt.
:lol: és nálatok? Mekkora Beni?

Kép

Kép

Kép
millye

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:42-kor.
szonce82

--------------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 14:59-kor.
szonce82

Sziasztok,

Mindenkinek köszönöm a parkolással kapcsolatos infókat.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a hét második felében lesz csak aktuális, mert a mai CTG és vizsgálat eredménye után úgy tűnik, hogy még nagyon jól érzi odabent magát a legényke, és esze ágában sincs kezdeményezni a "különválást". Én nem tudom, milyen az, amikor spontán beindul a szülés...kíváncsi vagyok, most megtapasztalom-e...
eddig se rosszullét, se keményedés, se jósló fájások...hát kíváncsi vagyok.

További szép (napfényes) napot mindenkinek !

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Szonce82: Jajj szegény Ádám! Nem a hasa fáj vagy nem a foga jön? Fehér folt??? Nem szájpenész? A sírásra pedig adj neki Chamomilla Vulgaris-t az meg fogja nyugtatni addig is amíg elviszitek kivizsgálásra és az a fogzásra is jó.
borostyán lánc:
http://www.borostyanlanc.hu/index.php

Lészi írd meg, hogy mi volt a kivizsgáláson!

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
Te milyen hígítású Chamomilla-t használsz? Megyek patikába, és gondoltam beszerzek egy tubussal, mert viszonylag sokrétű a felhasználása, csak nem tudom milyet vegyek.

Köszi.
Liz

Kép

Kép
liz

liz: a babának 15CH - t vegyél.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!!

Kubu! A vacsi jól sikerült, igazából Milánt alig láttam, annyian babusgatták... temészetesen rokonok... idegeneknek meg sem engedném...
Küldtem egy két iwiwes ismerősömnek a levélláncról érdeklődést felkeltő levelet, remélem válaszolnak... :-) Majd mindenképp szólok neked!

Reni!

Igyekszem nagyon feladni a levelet, de eddig csak 4 embert sikerült összeszednem, de arra gondoltam, feladom annak a négynek, és a másik kettőnek ha később is, de így nem szakad meg annyira a lánc... Holnap tehát meglátogatjuk a postát...
Hát igen, jó nagy pocim volt, de a képről, amit küldtél... hát te sem panaszkodhattál... Nem furi?? Nem rég találkoztunk csak a kórházban, olyan mintha tegnap lett volna, pedig azért annak 6 hónapja:)

Szonce!
Reméljük semmi baja Babókádnak... De én is kétségbe szoktam esni, mikor nem tudom miért sír... Tegnap pl. csak egy adag nurofen után tudta abbahagyni a sírást Milán... Valószinű, hogy a fogzás és hasgörcs egybevágott nálunk...

Voltunk csípőszűrésen, tényleg nem volt semmi gáz, még csak meg se mukkant a vizsgálat alatt, és tényleg csak pár percig tartott... Azért viszont szólnom kellett, hogy a fiam nevét javítsák ki, képzeljétek! Fücsök Milánnak hívják, de a kórház elnevezte Fütyök Milán Ferencnek... Honnan vették?!
Na sebaj!

Most megyek mert nagy a reklamálás :D

Puszi!
Kat

Kép
tatyi1983

Morgen,
Gyors bekukk amíg melegszik Marcika kajája.

Ildi,
Mesélj, milyen volt az első sétátok ?

Millye,
Készült 1-2 kép majd letöltjük és felrakjuk a honlapra, Marci új hajával együtt.
Háááát lányok, a legdrasztikusabb megoldást választottuk, tekintettel arra hogy hátul egyáltalán nincs haja kikopott, úgyhogy tök kopasz a kis tökös. Bruhahaha egész este sírtam. Édes így is, de már olyan nagyfiús, hol van az én selymes hajú kis babócám ???? Ja és nagyon nagyon nehéz volt levágni, borotvával, elektromossal, kézivel mindennel csináltuk.
Tudom mindezt azért hogy majd szép erős haja legyen és hát 1-2 hónap múlva úgyis lesz megint szép hajacskája.

Anyu úgy érzi h a legjobb anya, ami így is van, de sajnos nem tudja elfogadni hogy felnőttem és hogy nem tudok, akarok az irányítása alatt élni sem én sem a családom.
Úgy gondolja hogy mindig minden esetben nekem kell bocsánatot kérni BÁRMIÉRT.

Szonce Ádija probléma kapcsán, megmondanád hogy is kell egy szájpenésznek kinéznie ???

Zita,
Huncut Julcsi tündéri kiscsaj.

Jaspis,
Emlékszem h beszéltük korábban a fiumei úti sírkertet. Nézd nyitvatartási időben szerintem annyiszor mész amennyiszer csak akarsz. Hát a szopit azt nem tudom hogyan lehetne megoldani, valahogy nem a legjobb helyszín az ilyenfajta etetésre. De ez csak én vélemény.

Reni,
Nagyon örülök hogy rendben van Beni. Csak így tovább.

Szonce,
Utólag is boldog születésnapot Neked.
Nagyon remélem hogy Ádival minden rendben lesz és a sírás csak valami front miatt volt. Jelentkezz ahogy tudsz.

Liz,
:D :D ))))))

Kati,
Hmmm ez a kórház, csak így nevezgeti a babócákat össze-vissza. Örülök h rendben van minden.
Kezed ?

Nah ez most gyors volt tényleg, kaja kész. Marci eteti, utána gyors ruhahajtogatás és irány a matektételek. Már csak 4 teljes napom van tanulni. Ajajajajajajajaj.

Pusz és csudaszép nyugodt napot Mindenkinek.

kubuspace

Sziasztok…

Morci vagyok, egyszerűen nincs szülésznő, aki vállalna… április elején kezdtem el szervezni, akkor még azt mondták, hogy augusztus annyira messze van… és mégsem vállalnak… nyári szülés… mindenki szabira megy… ami persze érthető!

A tegnapi fórumos kisregényemet elkapta egy vírus… elolvastam a 2-3 oldalas lemaradásomat, megírtam a hozzászólást és utána jött a spyware és vitt mindent… 

Kati, remélem jobban van a kezed…

Kubu, jó tanulást, együtt érzek!
Láthatnék én is fotókat Marciról? Korábban tettél fel egy linket egy netes könyvről… megkaphatnám még egyszer… nem tudom hova mentettem el.

Balcsi, mi is voltunk lent az anyukákkal és az apukámmal, kicsit kirándultunk. Idén még biztos nem megyünk le babócával, mert még csak néhány hetes lesz, mikor vége a nyárnak… de jövőre senki sem állíthat meg bennünket!!! Nekünk egyébként Kenesén van nyaralónk!

Szonce, boldog születésnapot!!!

Szilvi a szüléstörténetre én is pályáznék!

Liz, mi mindig a domboldalban állunk meg a szülészetnél lévő kapunál, nem kell fizetni és 1 perc alatt bent vagyunk… persze szüléskor lehet, hogy ez a néhány méter is sok lenne, akkor mi is bemegyünk! :D

Zita, Julcsi igazán szépséges baba.

Ildi, Fóra baba is elbővülő kislány.

Hogy alszotok/aludtatok az első időkben? Mi úgy terveztük, hogy az első néhány hónapban Bogi velünk aludna egy szobában, a franciaágy mellett az én oldalamnál… aztán néhány hónaposan áttelepíteném az ő szobájába, persze nyitott ajtó és bébiőr társaságában.

Én még nem félek a szüléstől… persze, könnyű nekem, még van 3 hónapom…

Képzeljétek, a barátnőm a 32. hétben jár… befektették a kórházba, mert nagyon pici a babája… infúziót kap, feküdnie kell… sajnos a placenta is elkezdett meszesedni… szurkoljatok ti is neki, hogy még 4-5 hetet bírjon ki bent a csöppség!!!

Kérnék valamit tőletek: Ha van időtök, töltsétek ki légyszi a kérdőívemet. A szakdolgozatomhoz kellene, csak néhány percet vesz igénybe. http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/201266822/

Köszönöm!

Szép napot nektek!

Kriszta*

Ui. Bogim múlt héten hatalmasat nőhetet, mert azóta sokkal intenzívebben mocorog a pocakomban… rendesen hullámzik a hasam… annyira jó érzés!!!!!

Kép
krisztacsillag

Kubuspace: nagyon kíváncsi vagyok az új frizurára! Lassan nekünk is vágni kell... :? gondolom nem lesz egyszerű...

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Eltűntem én is kissé, de sajnos van mit tennem.
Boti popija begombásodott...szuper. Jönnek a rágófogai, pedig még nem kéne, na mindegy, viszont nagyon jönnek, szenved szegény.
Ettől felborult szegénynek kissé az emésztése és a bélflórája...zöld és savas kaki, ami megtette a hatását a popsin is. :-(
Úgy sajnálom szegényt annyira fájhatott neki, sírt nagyon.
Örülök, hogy elvittem, mert azt hittem először, hogy csak pelenka kiütés, de mint kiderült nem, mert már a kis herezacskója is tiszta piros lett...most kezelhetem minden peluscserénél. Zuhannyal lemosni, nem szabad popsitörlőzni, megtörölni, fertőtleníteni, amitől tiszta piros lesz a popsija (mintha tintával kentem volna össze), majd amikor azt rászárítgattam, akkor van egy paszta amivel be kell kenni. Szupi egy peluscsere fél óra :-).
Na így telnek a napjaink...a szüléstörténet már készen van 3/4-ig, jó hosszú már így is...:-)

Szonce: a fehér folt az ínyen az szerintem is szájpenész lehet, amit minél előbb kezelni kell. Van rá valami ecsetelő, de a dokinak tudnia kell. Remélem a sírásnak nincs különösebb oka, csak valami átmeneti dolog.

Zita: Julcsi szép kis husinyuszi!!! Amint látom, nem éhezteted! :-)

Zsuzsa: minden elismerése azért, hogy így nyomod a tanulást a gyerkőc mellett! Mondhatjuk, hogy azért szerencséd is van Marcival, hogy ilyen nyugodt gyerek. Visszaemlékezve Botira ilyen idősen...pokol...olyan, hogy ő elnézelődött volna nyugodtan a pihenőszékben, na ilyen nem létezett, nagyon sokat szenvedtem vele. Irigykedve olvastam, hogy kirándultok, meg hekkeztetetek...sajnos mi azért maradtunk ki mindenféle éttermes családi programból is, mert Boti nem tudott sosem viselkedni...:-)
Egy teli torokból ordító csecsemő mellett, meg mit tud enni egy anya, amikor görcsben van a gyomra. Na én mostanság már ezért viselem nehezen a bőgést, mert kaptam belőle eleget...:-)
Kíváncsi vagyok a kirándulós képekre is. Balcsin meg csak összehozunk majd egy találkát!

Millye: én is bepróbálkoztam most a chamomilla vulgaris 15 ch-val, mintha hatna valamit...bár még nem tudom megítélni, de mintha nem lenne olyan zaklatott a fogzástól. Eddig jó. Már nehezen hiszek bármiben, mert már mindent kipróbáltunk, a Vibrucol kúpot is, meg fogzseléket meg mindent...szóval ezt én is csak ajánlani tudom.

Cirkuszka: Remélem nincs baj, olyan rossz hangulatot éreztem a temetőbe menetel miatt. Inkább nem is firtatom, de ha akarsz pár szót írni róla, akkor privibe gyere nyugodtan.

Jaspis: a temető kissé morbid babasétára, de valóban nyugalom és csend van. Én utálom, mondjuk, mert engem nyomaszt, meg mindig érzek egy "temető szagot" ami olyan jellegzetes, így én nagyon nem szívesen megyek...de ha nektek bejött, akkor ne törődj vele, ha néznek, hogy mindig ott sétáltok...le kell sza.ni!
Inkább a sírrongálókkal foglalkozzanak...:-)

Kati: a magyar eü. mindig a csúcsán állt az adminisztrációnak. Látod nem is kell neked nevet adnia gyereknek adnak ők...
:lol:
Nekünk az Ádám Botonddal van gondunk mindig...hogy milyen Ádám Botond??? Okosak nem? Annyira hülyének néznek, hogy csak a keresztneveit mondom a gyereknek, vagy nem lehet az Ádám vezetéknév??? Hagyjuk!
Milánnak is jó vezetékneve van, szóval várható még majd minden őrület...:-)

A barátnőm szülésével kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy nem elriasztásnak szánom, nem vonatkoztatom senki orvosára, az én szülésemmel is meg voltam elégedve, nagyon jó szülésznőm volt. Ha majd olvassátok, akkor remélem megértitek az emberi oldalát ami miatt kiábrándultam. Hamarosan kész lesz a doksi és akkor küldöm mindenkinek aki kérte!!!

Szép és napos napot mindenkinek.

Puszi, Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Na ma éjjel majd szívinfarktust kaptam! Bejelzett a légzésfigyelő! Ugrok ki az ágyból, mint egy őrült, erre kiderült, csak kezd kimerülni az elem... Éjjel kettőkor irány elemcsere... Nem kívánom senkinek ezt a fajta ébredést...

Reni!
Örülök, hogy Beni rendbejön!

Kubu!
Nekünk volt részünk szájpenészben nem is kis ideig... Fehér foltok az ínnyen, az ajkakon is néha... Arról lehet felismerni, hogy nem lehet könnyen letörölni... Ellenben az anyatejjel... És úgy lehet eltávolítani, hogy erőteljesen ledörzsized ecsetelővel...
Kezemmel már minden rendben...
Le a kalappal előtted, hogy baba mellett tudsz tanulni... Én csak akkor tudok vmit csinálni itthon, ha alszik az úrfi, de az nálunk igen ritka... Ezért még mindig rendeljük a kaját! :D :D

Kriszta!
Mindenképp ragaszkodsz a fogadott szülésznőhöz? A nyár ebből a szempontból nem túl szerencsés valóban... de mindegyik szülésznő tündér állítólag! Ne aggódj ha nem jön össze...
Barátnődnek sok szerencsét! Reméljük vele sem lesz baj!

Reni! Most látom! Nincs is olyan nagy korkülönbség köztünk :)
Édibédi állatkáid vannak... Nekünk hörcsögeink voltak, de allergiás lettem rájuk...

Kati

Kép
tatyi1983

tatyi

Nem irigyellek az éjszakai élményért, hasonló volt nekünk is a műlt héten. Elment az áram, és a bébiőr adójában nem volt elem, úgyhogy a vevő ekezdett csipogni. Én is azt hittem elsőre, hogy a légzésfigyelő.

silverlion
Nekem a gyerek zárójelentésére az én anyám nevét írták az anyja neve rovatba...
Egyébként nagyon furcsa érzés, hogy vkit úgy azonosítanak, hogy az anyja neve rovatba az én nevem van írva :)
Kitartás a popsi kezeléshez, remélem, hamar elmúlik a fertőzés.

krisztacsillag
Kitöltöttem a kérdőívedet. A helyes válaszokat meg lehet nézni vhol?

szonce
Mi lett a vizsgálat eredménye? Remélem, semmi komolyat nem találtak.
jaspis

Silverlion: A Chamomilla azért jó mert sok mindenre adható! nekünk pl. hasfájásra is bevált... azóta nem fáj a pocak :lol: nyugodtan adhatsz neki egy nap többször belőle! A 15CH-ból akár negyedóránként is. a 30 CH-ból napi 4x5 bogyót. Ha a széklete olyan darált spenót szerű akkor adhatsz neki Argentum Nitricum-ot 9 CH napi 3x5 bogyó. :wink: Várom a levelet a szüléssel kapcsolatban... már nagyon kíváncsi vagyok...

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

32 hetes kismama vagyok és lenne egy kérésem. Az orvosom javasolta, hogy járjak szülésfelkészítőre, mert sok hasznos dolgot mondanak ott. :lol: Sajnos 20 km-re lakom pesttől és mivel veszélyeztetettként vagyok itthon, nem kis móka lenne bevonatozni. :roll: Esetleg lenne vkinek anyaga arról, amit ott elmondanak és mailben el tudná küldeni a tigre78@gmail.com-ra? :oops:

Mi is a kisfiúk táborát gyarapítjuk, 30 hetesen 1765 gramm volt. Nagy babának számít ekkora súllyal szerintetek?
Egy kicsit (?) tartok a szüléstől, pláne a beöntéstől. Időnként rémálomok is gyötörnek, szegény babó legutóbb tenyérnyi nagysággal született, de teljesen makk egészségesen. :?

A jósló fájások mennyire rendszeretelenek? Létezhet, hogy van 1-2 napig, aztán jódarabig semmi?

Bocsánat, lehet, hogy kicsit össze-vissza voltam, de ez most csak a hirtelenjében felmerülő kérdések voltak. :D
Mindenkinek további szép napot!

Szilvi

ui.: teszek fel egy képet a csöppségről, Gergőről Kép Gergő 30 hetesen
tigre78

tigre78: Üdv. köztünk! Gratulálok a babádhoz! Hát nem lesz kicsi baba mert a fiam másfél kiló volt 29 hetesen és 3700 grammal 57 cm született. :wink: A jósló fájások rendszertelenek... nekem is volt ilyesmi... a beöntés nem olyan elviselhetetlen a szülés pedig csodálatos dolog :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye: tündéri a pancsolós kép!

Szilvi, jobbulást Botinak.

A homeós bogyókat simán tudom venni a gyógyszertárban? Gyűjtöm egy listában az általatok leírtakat…

Kati, gondolom, hogy megijedtél a riasztástól… ez volt az első? Egyébként tök jó, hogy jelez, hogy merült az elem, mert így elkerülhető, hogy lemerül és nem szól, ha valóban baj van…persze nem szerencsés, hogy éjszaka hozta rád a frászt.

Egyébként már kezdek belenyugodni, hogy nem lesz szülésznőm… igazából azért szeretném, hogy amikor eljön az idő, akkor ismerős arc fogadjon… és tudjam van ott vki, aki csak velem foglalkozik… de ha nem jön össze, akkor sincs baj, nem fogom fel tragikusan.

Jaspis, köszi, hogy kitöltötted, ha gondolod átküldöm priviben a helyes válaszokat.

Tigre78, üdv itt, átküldtem az anyagot. Édes Gergő a képen.

Mi jövő héten megyünk a normál ultrahangra és a 25-i héten pedig a 4D-sre. Már várom, hogy újra lássam Bogit.

Kriszta
krisztacsillag

Krisztacsillag: Köszönjük! A homeós bogyókat patikában tudod megvenni. Nagyon jók a szülésre és az utána való regenerálódásra és a babának is :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Krisztacsillag: nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan átküldted. :)

millye: a combcsont hossza alapján 10 nappal előbbre hozták a várható szeletési dátumot. Remélem a papára üt majd és szép magas fiú lesz majd. :) De ez még odébb van egy kicsit.
Már nagyon várom, hogy megszülessen. Tudom, hogy addig tudok csak pihenni, amig pocakban van, de azt hiszem kicsit türelmetlen vagyok. :D

Még valami eszembe jutott. Olvastam most, hogy a 40ik héttől kezd öregedni a méhlepény. De nálam már most találtak meszes részt (30. hét), nem nagy, de ott van. Ez ugye nem árthat a babának?
tigre78

Tigre78: Ártani nem árt a meszesedő méhlepény, de oda kell az orvosnak figyelni rá a CTG és az Ultrahangon a Flowmetria ezért is van. Neked is úgy, hogy naponta számolni kell, hogy mennyit mozog a baba. minimum 10 magzatmozgást kell megszámolni és nem egymás után hanem időszakonként. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?