Új privát üzeneted érkezett!

Viki: azt soha senki nem mondta, ogy fél éves korában ne kezdje el mindenki kínálgatni a gyereket! Ez tuti Kép Meg kell kínálni, max nem fogadja el, de ez a gyerek döntése legyen és ne az anyáé, hisz a gyerek tudja, hogy szüksége van-e rá vagy sem.
Ami engem bébiétel-ügyben zavar, az a sok baromság, amit képesek összerakni egy üvegbe és rábiggyeszteni eszetlenül egy korhatárt. Pl alma-eper-túró 4 hós kortól (mildi) vagy zsenge zöldségek rizzsel 4 hótól (hipp) (összetevők közt teljes tej), de sajnos sorolhatnám Kép
Én lusta vagyok rémesen, főzni nem tudok..., úgyhgoy bébiételeztem mindkét fiúval, de én annyit még az életben nem álltam polc előtt, mint azokban az időkben és olvasgattam az apróbetűs összetevőket.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Most találtam a neten, homeos szerek és alkalmazása
http://home.tvnet.hu/%7Ea3807/homcscs.htm
hmmc

Cory,
Senki nem mondta, de gondolta:-))))
Na, csak azért írtam, mert felmerült az 1-2 éves kor, mégha viccesen is.
Mi bajod az alma-eper túróval?? Enyémeknek az a kedvencük:-)) És abból hiányzik az epermag (ami ugye allergizálHAT) és az a túró sem "igazi" túró (meg a bolti sem:-))) Múltkor elgondolkodtam és meg is néztem, hogy mi a különbség pl. fehérjetartalomban a bébijoghurt és a sima joghurt között. Hát az, hogy a bébijoghurt több fehérjét tartalamz a felirat szerint, mint a "mezei":-)

Mindenről bebizonyítják, hogy ártalmas, csak azt felejtik mindig hozzátenni, főleg bulvárilag, hogy 1000kg-onként éhgyomorra fogyasztva, felrázva, nem keverve:-))

De az ízpárosítás tényleg elég furi a babakajáknál, nekem pl. az ananászos meg birkahúsos mixálmányok forgatják fel a gyomromat:-)

Szerintem nem kell feleslegesen túlaggódni a dolgokat, ha figyel az ember a baba reakcióira, akkor semmi baj nem lehet. Ha valami nem tetszik a szervezetnek, egy darabig nem kell adni, kész. Túl van regélve részemről:-)

Viki
ccviki

Huh, micsoda indulatok dúlnak itt! Kép
Hehe, én ezt az egész kajamizériát cselesen meg fogom úszni. Hétfőn megyünk allergológus dokibácsihoz, ott majd jól kiművelődöm Sebire szabottan, neki mikor mit adhatok! Bibiiiiiiiiiii! Kép
(Jó fej volt különben a dokibácsi, megígérte, hogy kitalál nekem vmi értelmes diétát, mert azért ez a teljes tej-tejtermék-tojás megvonás, amit csinálok, hosszú távon nem az igazi...)
Ja, és az egészséges óvatosság tényleg nem árt, mert éppen az a baj az allergiával, hogyha egyszer kiváltódik, akkor nincs visszaút jó darabig.

Kép
Kép
Kép
cas

Viki
"Szerintem nem kell feleslegesen túlaggódni a dolgokat, ha figyel az ember a baba reakcióira, akkor semmi baj nem lehet."
Igen, csak éppen az a baj az ételallergiánál, hogy ez baromi nehéz! Mert a kiütések még csak-csak kikövetkeztethetők, mitől nőttek, de vannak durvább esetek is.
Pl. a gyerek délutáni pihenőidőben rosszul lesz az oviban, nehezen kap levegőt, látni rajta minden légvételnél, és egy idő után hallani is, hogy "sípol". Na mi baja van?
Ja, csak dióstészta volt az ebéd előtte egy fél órával (kivételesen nem dejóból)... A gyerek az öcsém volt.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Jajj, ez most nem egy súlyozású ételallergia. A kérdéses gyümiktől a babáknál kipöttyösödés, pocakgondok jöhetnek elő, nem ilyen durvaságok.
Nem ismerem az előzményeket az öcséd esetében (szegény:-(, de nem is kívánok laikusként a témába belemenni. De valszeg nem akkor alakult ki nála hirtelen ugye, csak nem tudták az oviban, hogy van neki. És most hogy áll a dióval?
Hívjunk ide inkább allergológust, ha annyira izgalmas a téma, hogy mindenki megnyugodjon:-)

Most jutott eszembe ez a sztorink:én már 1 éves kor előtt adtam mindig lassan bevezetve tejkészítményeket, pl. joghurtot, túrót a kicsiknek. Ha pár kanáltól nem történt semmi, akkor adtam kicsit többet pár nap/hét múlva, stb.
Hanna kb. 13 hónapos lehetett, mikor a kezeszárán és az oldalán piros, sűrű pötyik jelentek meg. Anyu szerint talán mosószeres maradhatott a ruha, de javasolta, mutassam meg dokinak, hátha valami ételallergia. Megmutattam naná és a házidoki egyből kiokumlálta, hogy bizony tejallergia lesz az. Azért elvittem allergológushoz, nézze meg szakemberi szemmel. Amikor ránézett a pöttyökre, rögtön mondta, hogy ez nem tejtől van (mivel az amúgyis kijön a gyereken egyből, nem napok/hónapok múlva) De elvégzett még egy sor más allergiavizsgálatot és szerencsére mind negatív eredményt hozott. A pöttyök lassan múltak el, hiába nem adtam a biztonság kedvéért még tejet sem neki, néha mégis elővörösödtek. Aztán hetek múlva eltűntek és azóta semmi. Pedig Hanna leginkáb tejtermékeken él.
Na, ezért jó, ha nem a szájhagyományban bízunk, hanem a vizsgálatoknak. Ezt sem kérdezte senki, csak nem kell egymást agyonparáztatni, mindenkinek jut gondból bőven.

Viki
ccviki

Viki: a kérdéses gyümölcsöktől (eper, málna) meg a tejtermékektől (pl túró) ugyanilyen tünetek is lehet súlyos esetben Kép És a túróban attól még, hogy nem az igazi, attól még ugyanaz a fehérje van, ami okozza az allergiát Kép
Az ilyen korai pöttyösödések simán lehetnek előjelei egy későbbi pollenallergiának. Ami még mindig jobb, mint a hosszútávű ételallergia. De szerintem néhány hónap epermentességet megér, hogy hátha igazuk van a kutatóknak.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Látom, hogy nem nagyon megy itt az egyetértés!
Nekem az a véleményem, hogy mi, amkik már előrébb vagyunk, írjuk le a tapasztalatainkat ha arról kérdeznek a "kezdő" anyukák, és ezután döntséke el Õk, hogy mit és mikor kezdenek el adni a babájuknak. Asszem ez is mint minden nagyon egyén függő, és hát a babáját mindenki saját maga ismeri, és tudja, mire hogy reagál.
Az allergia szerintem egy olyan betegség, amit a legóvatosabb leg nagyobb körültekintéssel sem lehet elkerülni. Kialakulhat az életben bármikor. A sógornőmnek a terhesség alatt jött ki, és azóta is tart.
Nem kell szélsőségesen gondolkozni, ha valaki a középutat választja és nem túlkorán(3-4hó) de nem is későn(1-2 év) kezdi el a gyerekének bevezetni a különböző ételeket, akkor szerintem nem árthat neki. Kilenc hónap után, közel az egy éves kor előtt már nekünk is mondták, hogy jogjurt és túró már adható a gyereknek. Kipróbáltam, ízlett neki de nem vittem túlzásba. Kenyeret és egyéb gluténos cuccot egy évig nem kapott, arra vannak a glutén mentes pl.baba piskóták. Egyébként rajtam is sokan csodálkoztak, amikor nem adtam oda a 1,5 éves gyereknek a mikulsára kapott csokit. Én ezzel és még nagyon sok egészségtelen étellel úgy vagyok, hogy nem veszít semmit ha még nem eszi, és különben is. Ha szeretni fogja később, akor eheti még egész életében.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

csak még valami:
mindig a Balcsin nyaraltunk amikor kicsi voltam, az ottani tejre mindig kiütöttem, a megszokott itthonira nem. Tehát (óriási logikával kikövetkeztetve Kép) az sem mindegy honnan esszük ugyanazt.
Hú de okos voltam, be is fejezem, megyek okosodni.

Szilvi

ja a süti választható ízekben készülhet, lehet rendelni. Mikorra is?
szilvamag

Sziasztok!

Szilvi,
Látom itt is csupa hangember "lakik":-) Jó lenne talizni, de ilyen hozzáállással nem lehet. Én legalább tuti megígérem azonnal, hogy megyek ha tudok (jó, az más kérdés, hogy általában nem érek oda, de ezért szeretem, ha inkább jönnek hozzánk, mert itthon vagyok:-))))

Hát a balatoni tejben meg káros UV-sugarak is vannak, nem tudtad? Nézd csak meg az ottani teheneket, általában mind barnák. De ugyanígy allergizálhat a szoláriumban legelő tehenek teje is:-)))

Mucus,
Köszi, most összefoglaltad, amivel én is tulképpen elkezdtem, hogy miért nem kell túlaggódni a dolgokat:-)
És csak azért nem értünk valszeg egyet, mert nem egyről beszélünk. Nem akarom magamat ismételni, de úgy kezdtem, hogy egészséges immunrendszer és bélflóra esetén bátran ki lehet 4 hós kortól próbálni a babaételeket. Na, ebből hogyan csúszott át a téma a félhalálos ételallergia irányába, azt nemtom:-))

Cory,
Én maximálisan tudomány és kutatáspárti vagyok, csak tudod, ott a gond, hogy az embereket igazán érdeklő kutatási eredmények mindig a médián át, szövegkörnyezetükből kiragadva és a nem kevésbé fontos kísérleti tényeket kifelejtve jutnak el hozzánk.
Így okozott nemrég hatalmas tömegaggodalmat, hogy egy bulvárműsorban elrikkantották, az egyik babaétel fedőjének alapanyaga ártalmas. Ja, másnap nyilatkozta a rádióban az egyik tudományos munkatárs, hogy nem úgy van az. Mert csak többszörös (eszméletlen:-) túladagolásban, bizonyos állatkísérletek elenyésző %-ánál észleltek kis sejtes elváltozást, ami utalhat arra, hogy az anyag rákot okozhat:-)) Ugye ezek után már senki nem pépesít 1 mázsánál több konzervfedőt is bele a baba kajájába ballasztnak? :-))))))))))))))))))))

Az epernek a magja allergizál, nekem ezt mondták. Hámozva (he-he), kipréselve lehet enni. Az epres babaételek biztos nem tartalmaznak magot. Én még egyet se találtam bennük:-))

Viki
ccviki

Viki: ezzel tökéletesen egyetértek. A médiára tényleg nem lehet alapozni Kép Az infóim nem is onnan vannak, azt nem merném hangoztatni és a nevemet adni hozzá Kép
Az eper tényleg hámozható, de a málnát pl már megnézném, aki kimagozza (van ilyen bébikaja is) KépKép
cory

cory
Budapest

Sziasztok
Hol lesz a tali? Mikorra kell odaérni?
Mióta megkaptam az autómat nincs kisbaba-kismama tali Kép
Találkozhatnánk nálunk is csak ilyenkor a 6. emeleten nem mondom ki milyen meleg van. De, aki bátor az bevállalhatja!!
hmmc

Hmmc,
Pl. lehetne hozzánk is jönni, csak senki nem ír semmit az ötletre:-)Biztos nincs kedv hévezni vagy autózni:-)
Nálunk a házban is kellemes a klíma. Ha érdekel vkit, küldöm a címet, tel.számot.

Viki
ccviki

Viki
Mi a jövő héten ráérünk. Holnap végre elutazunk a kicsi családommal együtt horgászni és csak vasárnap este jövünk haza. Már alig várom, hogy induljunk Kép
hmmc

Sziasztok lányok!

Újra itt vagyok most már Fannival együtt. Automatikusan a Margit Kórház szülészet topicra írtam hosszabban hogy mi volt velünk, (a szülésről, képek, stb,) majd átszokom ide is.

Boglarka
boglarka

Hmmc,
Nekünk asszem keddtől szabad a program, szerintem akkor hétfőn konzultáljunk topikilag vagy telcsin, hogy kinek mi jó, Ok?
Remélem mindenki jól látja a betűkből kirajzolódó üzenetet, amit idevertem:-))

Viki
ccviki

Viki és többiek!
Myrával éppen kezdtük megfogalmazni a hajógyári szigeti piknik ötletét a jövő hétre, de azt eltolhatjuk...
Viki! Tegyél konkrét ajánlatot! Szerintem mindenki szívesen menne, csak futjuk az udvariassági köröket!
Szóval mikor, hová, mit vigyünk?

Kép
Kép
Kép
cas

Viki
Akkor hétfőn egyeztetünk Kép Szerintem Cas-t is rá lehet venni, hogy beálljon a látogatók sorába, de az lehet, hogy másokat is.
hmmc

Sziasztok,

Tudom, tudom. Csak néha pofátlankodom ide, és hasonlóan Vikihez én is csak megígérem, hogy megyek. De tényleg!

Viki,
Konkrétumot lérünk, mikor, hova, ki és mit hoz stb.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok,

tali? Fúú, az jó! Teus ma 4 hetes és már most kezd a fejem befôni itthon. pedig van kocsim, Vilmossal is rohangálok, de akkor is: jó lenne kimozdulni.
Nekem jó Budakalász is!

Most mi is van a pöttyökkel? Teusnak van és elég rondák. Vilmosnak is volt és pont neki is 3 hetesen jöttek ki. De elmúltak. Gondolom Teusnak is el fognak múlni, de mi van akkor, ha ezek a pöttyök nem egyszeru˝ tejkiütések, hanem valami allergia. Lehet, hogy leviszem a dokihoz.
Hozzátartozik az aggódásomhoz az, ami a szülés utáni néhány napban történt. Errôl ti nem tudtok, mert úgy gondoltam, hogy gyu˝jtôk egy kis lelki erôt ahhoz, hogy leírjam mi történt. Azóta is halogatom, de talán nemsokára összeszedem magam és leírom...

Cas,
a Calcium C-t hányszor adod egy nap?
Teus egyszeru˝en lenyelte a bogyókat és nem szopogatta!

Laga
laga

Na, kicsit eltűntem délután a netről, mert éreztem a mai nap már veszett fejsze, hiába várok bárkire is:-)
De nagyon örülök a hirtelen fellelkesedésnek és hétvégén legyártok és mélben küldök minden érdeklődőnek térképet meg részletes útvonalat. Nem nehéz idetalálni, Hévvel és autóval sem.
Szerintem leginkább magatokat hozzátok gyerekestől, én akkor enyémekkel helyben maradok és valami gyors és egészségesen bűn kaját biztos tudok hamar kreálni:-) Innivaló is lesz. De sütést nem vállalok :-)
Hétfőn jönnek haza valszeg a gyerekeim a nagymamáktól, az nekem kaotikus, de utána tényleg bármelyik nap jó. Gondolkodjatok helyettem is az időponton:-)

Viki
ccviki

Még nem volt időm visszaolvasni, csak egy kérdés. Úgy néz ki bedurrant a torkom, és kezdek belázasodni. KépKép Mi van ilyenkor a szoptatással???
myra

Laga
Hát "több részletben, egész napra elosztva" volt az utasítás, de gyakorlatilag délelőtt 1-2 és estefelé 1 adag a lötyiből. Mostmár nagyon ügyesen ki tudja lökdösni, ha nem tolom elég mélyre a kanalat, és szép buborékokat tud fújni belőle! Kép
Mi történt veletek, ami miatt aggódsz? Még bent, vagy már otthon?

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Én úgy tudom, szoptathatsz tovább nyugodtan.
Lázcsillapítónak is szabad bevenni (párom gyógyszerész unokatesója mondta, a napokban szüli a 4. gyerekét) Algopirint, mert abban ua. van, mint amit a picúroknak írnak fel lázcsillapító kúpot.

Kép
Kép
Kép
cas

Myra: szoptass továbbra is úgy, ahogy eddig. Ha fertőző, úgyis megfertőznéd Lillát, ha nem szoptatnál, így viszont rögtön ellenanyagokat is kap mellé. A láz nem gátolja a szopit. Kúráld magadat! Jobbulást!!!

Laga: mi történt?????

cory

cory
Budapest

Myra
A Mebucaint lehet szedni szoptatás alatt is, ha használtad már, és jó volt, akkor most is szedheted nyugodtan. Ha meg bármikor is fertőző betegséged van, azt sajnos nagy eséllyel elfogja kapni Lilla , akár mennyire vigyáz az ember. Úgy hogy a nem szoptatással nem lehet sajnos meg előzni a bajt, nyugodtan szoptasd tovább Lillust.

Laga
Engem is kíváncsivá tettél? Mi történt?

mucus
Tm

Myra!
javulást. tudom nem szokványos gyógymód, de nekem egy jó nagy adag fagyi helyre rakja a torkom. Igaz, rendszeresen megelőzésre is használom Kép

Laga!
ne kímélj minket! Írj!

jó éjt
Szilvi
szilvamag

Myra
Hogy vagy? Javult a torkod? Jobbulást!

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Bocsi, hogy így megkésve, de én is kívánok nagyon sok boldog névnapot! Kép

Szopiztass nyugodtan, én a vírus mellett is azt tettem, bár kicsit náthás is lett Kori, de még mindig jobb így. Mert a végén még a tejcsid elapadna teljesen, mivel nem lenne stimulálva...

Viki
Én nagyon benne vagyok a taliba, ha nem haragszol kicsit kézbe veszem a dolgot.
Kinek jó a kedd? De. vagy du. legyen?
Amúgy kb. hova kell menni? Annyit tudok, hogy bp. közigen kívül.
Amúgy meg hogy lepnénk meg teljesen véletlenül, nem is tudjuk se a címed, se a telszámod! Kép

Laga
Mesélj!

A változatosság kedvéért a kislányom tegnap megint vért szívott. Gyomorforgatos rész jön, aki nem bírja ugorjon! Kaja után szokásos bukizás, sőt ilyenkor szerintem kicsit több is - persze a vér a tejcivel keveredve jön. Szóval bukizás után mindketten úgy néztünk ki, mintha egy horror film forgatásán lennénk.

Kiscsaj elaludt, megpróbálok én is hunyni egy kicsit!

Jaj nagyon szeretnék már talira menni és kimozdulni itthonról, főleg ha hűtött házba megyünk Kép Ja és süti is lesz! KépKép
nikcsi

Még mindig szarul, de legalább lázam nincs.
Úgy néz mostanra adta meg magát az immunrendszerem. Ez nem valami fertőző cuccos lesz, mert mióta az eszemet tudom légúti betegségekkel küzdök (nem véletlenül vették ki a mandulámat 2x). Szerintem ezek a bacik mindig ott vannak, és amikor kicsit lerobbanok, teret nyernek. A leányzó mostanra teljesen kiszipolyozott, és lassan 3 hete ismét napi 4 órát alszom (mert éhségében újra nem alszik éjszaka). Gondolom elfogyott minden tartalékom.
Azért ilyedtem meg, mert pontosan egy éve voltam utoljára beteg (amikor a terhesség miatt "lebutult" az immunrendzserem), de akkor nagyon. Még életemben nem voltam olyan szarul mint akkor, és mivel 10 hetes voltam csak népi gyógymód jöhetett szóba. Abból viszont minden létezőt végigpróbáltam, eredmény nélkül. A végén ott tarttom, hogy bőgtem egész nap kínomban, mert szó szerint szünet nélkül köhögtem. Ha pedig a függőleges testhelyzettől 10%-ban eltértem meg akartam fulladni. Pár nap után már minden levegővétel fájt, és aludni egyáltalán nem tudtam (hozzáteszem a párom se tőlem Kép). A dokik meg a vállukat vonogatták, hogy kitartás, meg aludjak ülve fotelban. Na de 2,5 hétig???!!! Iszonyú volt!! Remélem ez hamarabb elmúlik, és nem fajul el ennyire. Most mézes hársfateázom (tudom, tudom, a méz is allergizálhat...).

Viki,
Ha vasárnapig kikeveredek ebből rám is számíthatsz. Mi lehet, hogy csütörtök délután elutazunk, de még nem biztos. A hétfő-kedd-szerda viszont tutira jó.

Laga,
Mi a gond?? Kép
myra

Mucus képzeld elküldtem a párom Mebucainért, és közölték vele, hogy már nem lehet kapni, egyek negrót. KépKépKép
myra

Laga,
Mi történt? "Jobb", mint a mi antibiotikum kúránk Jankával?

Cas,
Nektek a körzeti gyermekorvosotok homeós? Én is olyat szerettem volna, de nálunk sajnos nincs a kerületben (XIII.). Felhívtam egyet, akit ajánlottak (más kerületben rendel), de azt mondta, hogy még túl pici a gyerek (április 28-án született), majd 6 hónaposan vigyük el hozzá. Nekem ez nem nagyon tetszik, mert addig is nagy hasznát vehetnénk egy csomó szernek, például oltás előtt-után, vagy ezek szerint a tejkiütésre is, nekünk is van szép számban. A ti dokitokat hogy hívják? Meg vagy vele elégedve?
mirada

Mindenki,
Találkozott valamelyikőtök a köldökgombával? Ez egy gomba alakú kis vadhús a köldök közepén, ami valamiért nem gyógyul be. Ezüstnitrátos pálcával akarják beégetni. Nagyon brutálisnak hangzik... Nem hallott valaki más gyógymódról?

Eszty,
Emlékszel, egymás melletti ágyon feküdtünk? :-)
Janka is bukik néha evés után 2 órával is akár, de nekünk azt mondta a védőnő, hogy ez normális. Az az oka, hogy ahogy izeg-mozog, rugdalózik, meggyötri egy kicsit a gyomrát.
mirada

Mucus,
Na a sokadik gyógyszertárban sikerült beszerezni, de az van a tájékoztatón, hogy szoptatás alatt nem szedhető. Neked doki mondta, hogy lehet??
myra

Myra
Én úgy kértem a gyógyszertárban, hogy szoptatás alatt mit lehet szedni torokfájásra. Ezt adták.
Aztán egy alkalommal amikor mandula tályog miatt a házidokinál is jártam akkor Õ is megerősített benne, bár akkor éppen antibiotikumot kaptam.
A szopi egyébként az én imunrendszeremt is teljesen padlóra küldte, hiába szedem a sok vitamint, nehéz pótolni. A fiam meg az utolsó cseppet is kiszívta belőlem.
Azóta én is állandóan beteg vagyok, ha nem is komoly, de a torkom sokat fáj. Régen tíz év alatt nem voltam annyit beteg mint az utóbbi majd két évben.

Egyébként egyszer amikor Korfun voltunk, pont jól bedurrant a torkom, de elég komolyan. Ott helyben persze csak Halls cukorkát kaptam:-(
2 reggel is sima vajas kenyeret ettem, annyi sóval a tetején, hogy vastagabban volt rajta mint a vaj. bleeeee..... de már másnap sokkal jobb volt, rá következő nap meg már el is múlt. A só teljesen lemarta és fertőtlenítette a torkomat. Azóta itthon is szoktam így enni, és ha este van akkor még hagymát is eszek mellé. Ezeket próbáltad már??

mucus
Tm

Mirada
A dokinénink "hagyományos" gyerekorvos, de a homeós szereket is ismeri és alkalmazza. Mi III. kerületiek vagyunk, és ő is itt rendel. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Írj a címemre, hogy pontosan mi érdekel vele kapcsolatban.
Egyébként szabad gyerekorvosválasztás van? Tehát te teszem azt a XIII. kerületből választhatsz III. kerületi körzeti gyerekorvost?

Myra
Hát akkor igazán jobbulást! Szedsz vmilyen multivitamint? Vagy az sem segített fenntartani a tartalékaidat szoptatás mellett?
A torokfájásra vannak homeós bogyók is...

Nikcsi
Kép Ez szörnyű lehet! GOndolom fáj is veszettül... A szopis-margitszigetezésen nem sikerült segíteni ezen a problémán?

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Gyógyszerek: aranyérre kaptam egy kúpot, aztán felhívtam a dokit. Mondta nehogy használjam, mert nem szabad szteroidosat!
Elkaptam a hányos vírust, dokihoz - körzeti nem mentem telefonon kértem tanácsot. Min. 5-ször elmondtam, hogy szoptatok. Dedalon kúpot és immodiumot javasolt. Párom elment kiváltani, majd felhívtam a gyerekorvost. A sorrend nagyon rossz volt! A gyerekorvos a dedalonra egyből mondta, hogy nem szabad az immodiumot pedig megnézte könyve és azt sem. Én azóta minden dologért felhívom. Felhívtam, hogy kezd fájni a torkom és akkor mondta nekem is a mebucaint. Szóval én 100% megbízok benne, mert amit nem tud, mindig utána néz!

Csak zárójelbe, megint horror filmeztünk...
nikcsi

Myra,
Remélem torokfájás múlóban. Jobbulást és gyógyulást a talira!

Nikcsi,
:-( Ó, jaj, de keserves ez a szopitéma nálatok is. Komolyan, ennyi cicibajos anyukát egy kupacban még nem láttam...
Vámpírkodást tessék abbahagyni:-)

Laga,
Nem jó amire utalsz, de írd már le légyszi!

Talihoz: néztem időjárást és elég hitvány a hét eleje, eső meg hűvösidő:-( Azért vagyok szomorú emiatt, mert csak jobb lenne nagyrészt kint lenni az udvaron, levegőzni a babákkal, gyerekekkel. Na, mindegy, azért elférünk bent is, csak vigyázni kell majd, melyik baba gurul éppen a lábak alatt:-))
Kérdezném, hogy milyen kaját nem szerettek vagy ki allergiás valamilyen ételre? Gondoltam valami zöldséges, sonkás, sajtos finomságot készítek, abban állítólag nem hibázok és hamar összedobom, de lehet kérni, amit tudok, elkészítek.
Na, majd holnap küldök méleket a talira jelentkezőknek, jó?

Viki
ccviki

Sziasztok,

fúú, ez lehet, hogy hosszú lesz, de megpróbálom. A sztorink elôtt néhány dolog:

Cas,
milyen lötyit? Én a Calcium C. homeós bogyókra gondoltam. CH 15, de hányszor 5 bogyó?

Myra,
elôször is jobbulást. Mi lett Lilla kiütéseivel? Elmúltak? Adtál neki szteroidos krémet?
Nálunk az a helyzet, hogy Teust levittem a dokihoz és azt állapította meg, hogy nagyon érzékeny a bôre. Spéci fürdetô olajat kaptunk, meg 2 krémet is. Azt is mondta a doki, hogy ha nem akar javulni Teus bôre, akkor lehet, hogy szteroid lesz belôle. Ezt nagyon nem szeretném!
Persze le vagyok tiltva a tejtermékekrôl. (jajajaj, Túró Rudi, müzli, joghurt...)
Szóval nálatok hogy alakultak a dolgok?

És akkor jöjjön a történet. Sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e, vagy esetleg egy tali alkalmával meséljem el. Végülis úgy döntöttem, hogy leírom, mert annyira tipikus és talán az érintetteket elgondolkodtatja. Bár nem sok reményt fu˝zök hozzá...

Elôzmények:
Teus csütörtökön született, ezért a hétfô reggel volt kitu˝zve hazamenetelre. Vasárnap reggel az orvosom megszabadított a varrataimtól. Már éreztem, hogy indulunk haza...
Vasárnap délután azt mondta a gyerekorvos, hogy nem biztos, hogy hétfôn reggel mehetünk haza, mert Teus keze kék, és ez keringési rendellenességre utalhat, ami valamilyen fertôzés eredménye lehet. Azt beszéltük meg, hogy vért vesznek Teustól és ha meg van az eredmény, akkor döntünk, hogy kell-e antibiotikumos kezelés. Ekkor már rosszat sejtettem.

Félóra múlva megjelent egy csecsemôs nôvér és azt mondta, hogy elviszi a lányomat, mert kezdik az antibiotikumos kezelést. kapkodtam a levegôt, hogy mi történt ezalatt a félóra alatt, mivel a doktornôvel nem ezt beszéltük meg. Az alábbi párbeszéd zajlott a csecsemôs nôvér és köztem:

Én: Legyen szíves várjon amíg beszélek a doktornôvel, mert az elôbb nem ezt beszéltem meg vele és nem tudom, hogy mi történt azóta. (Még nem vettek vért Teustól.)

Csecsemôsnôvér 1: Miért, mi a maga foglalkozása?

Nem mintha sok köze lenne hozzá, de megmondtam döbbenetemben. Rohantam a doktornôhöz, aki minden kérdésemre válaszolt és jóváhagytam az antibiotikumot (bár borzasztóan ellene vagyok!).
Visszamentem a csecsemôs nôvérhez és mondtam, hogy megbeszéltem mindent, kezdhetik. De azt azért megkérdeztem, hogy miért fontos az én foglalkozásom. Elkezdte magyarázni, hogy rossz helyen kopogtatok nála, ha azt gondolom, hogy neki számít az, hogy ki kicsoda, mert neki a takarítónô is ugyanolyan ember, stb...
Azt is mondta, hogy neki aztán teljesen mindegy, hogy ki van a luxi szobában (én nem ott voltam), mert akármennyi pénze is van az illetônek, ôt az nem érdekli és ô arra nem is megy. (Ekkor döbbentem rá, hogy mennyire utálják azokat, akik ott vannak.)

Visszamentem az ágyanba és nem telt el sok idô, megjelent ez a csecsemôs nôvér kétszer is (!) és továbbra is "magyarázta a bizonyítványát". Kinn a folyosón a többi anyuka ott röhögött, hogy mennyire rossz lehet a lekiismerete. Próbálta helyrehozni a baklövését, de már régen leírta magát...

Teus véreredménye egyébként mutatott némi eltérést, de nagyon enyhén. A jobb szeme be volt gyulladva és a doktornô azt mondta, hogy ez a pici gyulladás is okozhatja ezt az eltérést. Szóval Teus 3 napig kétféle antibiotikumot kapott + 6 napig itthon is kellett adni. Valszeg ez már sosem fog kiderülni, hogy szükség volt-e erre a kúrára.
Mindenesetre az itthoni antibiotikumot (Klacid) a gyógyszerész nem akarta kiadni, mert hogy az 6 hónapos kortól adható. 6 hós kor alatt nincsenek tapasztalatok.
Szóval a jelenlegi félelmeim arra épülnek, hogy az antibiotikum késôbb elég csúnya dolgokat okozhatnak. (Allergiák pl.) Úgy tudom, hogy az orvostársadalom véleménye is jelentôsen megoszlik abban a kérdésben, hogy kell-e antibiotikum (persze vészhelyzetben más dolog).
Az én véleményem az, hogy jobb lenne kerülni és csak nagyon indokolt esetben adni. Ha most tényleg egy egyszeru˝ szemgyulladás hozta ki azt a véreredményt, akkor azt szemcseppel is lehetett volna kúrálni, és ebben az esetben ágyúval lôttünk verébre...
Persze, hogy ez mit hoz ki a lányomból késôbb, az már a mi problémánk lesz.

De nem is ez borított ki, hanem az, hogy az alapvetô betegjogokat hogyan tiporják: tájékoztatás jószántukból? - az meg minek? Volt egy anyuka, aki azt mesélte, hogy ô már csak azt vette észre, hogy a gyereke kezébôl kiáll a tu˝. Miután rákérdezett, hogy az meg minek, akkor mondták, hogy " ja, antibiotikumot kap a baba".

Amikor megvolt a véreredmény órákat(!) rohangáltam, hogy mi van, mert senki nem akart szóba állni velem!

További történet:

Férjem este 6-ra tudott csak bejönni (munka, Vilmos). Ugye fél hétre be kell tolni a babákat. Választhattam, hogy most vagy a férjemmel találkozom, vagy megetetem Teust. ekkor szégyentelen megoldásra jutottam: a látogató szobában szoptattam meg a lányom. Leültem egy székre és magamra csatlakoztattam.
benn volt még egy család, de ránk se néztek. Aztán ôk is kimentek és pont ekkor lépett be csecsemôs nôvér 2.

Csecsemôs nôvér 2: Mit csinál?! Akik most mentek ki, azok rokonok voltak?

Én: Nem.

Csecsemôsnôvér 2: Akkor hogy mer elôttük szoptatni. Hogy gondolja ezt? Nézd már mit csinál ez az anya! (ordít csecsemôsnôvér 1-nek) Ez a te anyád! (még mindig csecsemôsnôvér 1-hez szólva)

Csecsemôsnôvér1: Ja, "az" (mármint én) olyan!

Szerintetek milyen vagyok?

És akkor még néhány adalék:
1. itthon derült ki a zárójelentésbôl, hogy Teus egyik kulcscsontja eltört. amikor utólag (kontroll) alkalmával rákérdeztem, hogy miért nem szóltak errôl a kórházban, ezt a választ kaptam: Nem szólhatunk mindenkinek!
Szerintem nem kell mindenkinek szólni, elég ha nekem szólnak...

2. kaptam egy zárójelentést, amiben az áll, hogy Teus császármetszéssel született. Amikor szóltam, hogy ez nem igaz, akkor még arra sem méltattak, hogy elnézést kérjenek a tévedésért...
Egyébként a gyerekrendelôben azóta is ezen röhög mindenki, hogy úgy meggyógyult a "hassebem", hogy már nem is látszik a helye.
Persze ez jó poénnak, de felmerül az emberben, hogy mi mindenben tévedhetnek még?

Összefoglalva azt tudom megállapítani a csecsemôs osztályról, hogy emberileg egy ritka mélypontot képviselnek (tisztelet a kivételnek) és nem véletlenül van ennyie rossz hírük városszerte. Lehet hogy nem a terhesgondozóból kellene elküldeni a dolgozókat...

Mirada,
szóval mi lettünk a ti örökösötök. Ti jól vagytok? ja és teusnak volt egy vadhús a köldökében és megcsinálta a háziorvos ezüstnitráttal. Azóta gyönyöru˝. (1 perc volt, de asszem fájt Teusnak.)

Bocs hogy ennyire hosszúra sikerült.

Laga
laga

Viki,
most melyik napra szervezed a bulit?

Laga
laga

Én még mindig dögrováson. Amíg az Algopyrin lehúzza lázam úgy ahogy elvagyok. Szegény gyerkőc meg nem érti miért nem bír beszélni hozzá az Anyukája (hangom az nuku, meg minden nyelés pokolian fáj.)

Laga,
Nem találok szavakat!!! KépKépKép
Igen végül használtam a szteroidos krémet 3 napig reggel és este 1x. De nálunk nagyon súlyos volt a helyzet. Az egész feje egy vörös pörkös egybefüggő kiütés volt. + A testére is átterjedt. Megpróbálok felrakni egy képet, csak a méretkorlátozás miatt nem tudom mennyire fog látszani rajta. És én is el voltam tiltva a tejtermékektől, meg vissza kellett fognom a gyerek evését. Inkább többször, de kevesett kellett ennie, mert állítólag az emésztetlen felesleg csapódik ki.?
Nem tudom az antibiotikum hatása-e, de Lilla is kapott több mint egy hétig a kókuszom miatt. KépKép
Különben nekem se tettszett bennt az információhiány. A gyerekorvossal, csak a hazamenetelünk napján sikerült beszélni, amikor is annyit mondott Lilla vérképe balratolt. Attól függően honnan nézzük, jelenthet rosszat is, de jelenthet semmi komolyat is. Köszi!!! És ezzel részéről letudta a dolgot. Kép
A zárójelentésen pedig az szerepelt, hogy jó szopási készséggel engedik haza. Az utolsó bennt töltött pillanatig azzal küzdöttünk, hogy egyáltalán!!! nem evett a gyerek...

Kép
myra

Fúúú, Laga, ez tényleg nem semmi történet!! Egyszerűen hihetetlen. Mivel dühítetted fel őket ennyire??! Velem legalább nem volak gorombák - igaz, én se nagyon szóltam senkihez - asszem elég roszul viseltem volna 9 nap után! Azt sem sikerült megtudnom, hogy konkrétan mire is kaptuk azt a sok antibiotikumot. Én is adtam még a Klacidot itthon öt napig.
Mindegy, túl vagyunk rajta, de, amint írod, sose tudjuk meg, hogy szükség volt-e a kúrára.
Janka szerencsére tökéletesen jól van, mindenkit levesz a lábáról :-)
Vannak neki is tejpöttyei, de messze nem ilyen durva, mint szegény Lilla volt.
Valszeg kipróbálom Cas bogyóit.

Cas,
Igen, én úgy tudom, hogy gyerekorvost is szabadon választhatunk. Az már más kérdés, hogy az orvos nem biztos, hogy vállalja, hogy házhoz jöjjön egy másik kerületből (a jelenlegi hetente kijött hozzánk, amióta hazajöttünk a kórházból).
mirada

Sziasztok,

Lányok,
Itt tényleg arról van szó, hogy mennyire nem tájékoztattak Benneteket. Milyen igazságtalanság egy egyáltalán nem kommunikálásra képes gyereket gyakorlatilag kihasználni. Szóval ezért nem értem, hogy miért nem mondják el legalább az anyának, hogy mi a helyzet. a ez megtörténne senki nem vonná kétségbe azt, hogy hogyan kezelik a gyerkőcöt.

Én Csibémet 2001-ben szültem, de akkor nagyon készségesek voltak. Még külön mondták is, hogyha többet akarok tudni mikor menjek beszélni személyesen a dokival.

Szóval egyszerűen nem értem!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Laga
nagyon jól tetted, hogy leírtad, és hogy úgy írtad le párbeszéd formájában ahogy ott történt.
Én, ha tudnám, hogy soha többet nem megyek a környékükre, akkor még a nevüket is bele írtam volna. Vagy legalább is valami ismertetőt, hogy más is felismerje ezeket a "kedves" csecsemősöket. Hogy "más család előtt szoptatta???" Ez a kérdés?!? Mintha abba a családba nem baba született volna.

A fiam is kapott antibiotikumot (szülés közbeni fertőzésre), de Õ Ospen-t kapott . Szerdán már elkezdték adni neki , és csütörtökön jött be hozzám a gyerekorvos, hogy tájékoztasson róla:-(
Akkor ürüljek neki, hogy egyáltalán bejött és nem én vettem észre véletlenül mint az említett kismama?
Hát igen! Valóban innen kellene az embereket nem kírúgni, hanem lecserélni, mert ennek a csecsemő osztálynak messze "jó" híre van.

mucus
Tm

Sziasztok!

Laga,
Húú, szegények :-(( Sajna, az ilyen problémásabb esetekhez már nincs ideje a gyerekorvosnak az anyukára és a nővereknek meg a türelme kevés, hozzáállása meg változó. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom 3 szülés után. Lehet menni a kórház betegjogi képviselőjéhez, de azt mindig azonnal kell, mert így utólag már kár a gőzért.
De most már az a lényeg, hogy Teussal rendben legyen minden!

Myra,
Lillának is jól kijutott a pöttyökből, azt a de rendesen:-( ó, de Ti már túl vagytok ezen!

Nikcsi,
Múltkor elfelejtettem megjegyezni: Ó, hát nem olvastok bulvársajtót, ha nem tudjátok hol lakunk! Én meg azt gondoltam, már mindenki idetalál magától:-))))
Amúgy nem baj, ha keddre esőt jeleznek? Mennyire kaland úgy babakocsizni?
Szerdától még nem hallottam előrejelzést, de ma este talán azt is megtudjuk.

Akkor erre kéne reagálni, hogy jó lesz-e a keddi esősebb nap vagy a szerdai/csüt-i előrejelzést várjuk még meg holnapig?
(Viki voltam, a spontán túlszervező:-)))

Talihoz,
Elkészítettem a térképet (neten is találtok ám "csak bazi nagy kinagyítva), hamarosan küldöm, ahogy feltöltődik a digit.gép aksija és át tudom tenni a gépre a képet. Adok címet, tel. számokat is, biztos, ami biztos :-))

Viki
ccviki

Ja, kinek küldhetek mélet? :-)

Ha jól emlékszem: Nikcsi, Cas, Myra (immunrendszert megerősíteni), Szilvamag, Zseppy, Hmmc és még?

Cas, Myra,
Nincs emilcím a profilotokban. Hová küldjem az infót?
Viki
ccviki

Myra,
teusnak is ilyen a kis arca, meg még egy kicsit az okos feje is.
Lillának hogy múlt el, mennyi idô alatt és melyik szteroidos krémet használtad?

Én még vissza tudom fogni a tejtermék fogyasztásomat, de Teus evését nem tudom! Ha éhes, enni akar. Ilyenkor mit csináljak? Egyébként átlagon felül hízik, az tuti. Minden héten mérjük a gyarapodását. Most pl 35 dekát hízott egy hét alatt. (A védônônk azt mondta, hogy 15 deka az, ami elvárható.)

Szóval 1 hónaposan még nem igazán kooperatív ilyen dolgokban, mint pl kajavisszafogás.

Te nem probálkoztál homeós bogyókkal?

Laga
laga

Viki,
Jó, hogy írtad, észre se vettem, hogy a nagy szerverkarbantartás közben eltünt az e-mail címem. Egyébként: myra@axelero.hu

Laga,
Homeós bogyókkal nem próbálkoztam. A szteroidos krémet pedig keverték. A doki néni állította össze, nem volt túl "tömény", és szinte azonnal hatott. (Megnézem, hátha eltettem a blokkot.) Utána már csak itt-ott jött vissza, és arra elég volt ha a pörkös részeket ledörzsöltük, és a fürdetőkrémével bekentük. A haja alatt lévőkre pedig samponos dörzsit javasoltak. Én Babylove sampont vettem, nem lett tőle semmi baja.
Ha nektek is ilyen csúnya muszály kezelni, mert elfajulhat hosszantartó allergiás bőrbetegséggé.
Lilla is átlagon felül evett és hízott, de mivel a tejmennyiség miatt én mindig két mellből etettem, könnyű volt visszafogni. Csak az egyiket kapta meg.
myra

Laga előkerestem:
Hydrocortison 2,5% kenőcs 20g
Ung. Hydrophil. Nonion. (Galenus)

Na ahogy látom ez fürdetőkrémbe kevert hydrocortison volt.
myra

Viki
Ez tök hülye. Ki van töltve a profilomban a mailcím is, nemtom miért nem látszik.
Szóval calliope@index.hu
Köszi!
Nekem egyelőre mindegy, hogy kedd v. szerda.

Laga
Nem semmi a történetetek!!! KépKépKép
Ja, és lötyi, mert nem merem neki magában odaadni a golyókat, félek, hogy félrenyeli, ezért feloldom neki kis vízben... Ja, és napi 5 golyó (több részre elosztva).
A "túlzott fehérjebevitel" nálunk is előjött, hogy fogjam vissza kicsit Sebit, csak ritkábban kapjon kaját, kevesebbet. Ezt persze nem sikerült betartanom, és ő is 30 dekákat hízott az első hetekben, de nem lett semmi baja.
A pöttyök nyomtalanul eltűntek, amint tényleg szigorúan sikerült betartanom a diétát.
A héten sajna elcsesztem, így Sebi megint tiszta kiütés lett, főleg a hajas fejbőrön... KépKépKép

Myra
Továbbra is jobbulást!!! Remélem javulgatsz, és tudtok jönni majd talizni!

Mirada
Megadtam a mailcímem fentebb, ha gondolod kérdezz, és szívesen válaszolok! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?