Új privát üzeneted érkezett!

Estrella: nekünk a legtöbb babaruci fehér vagy bézs színű,tehát simán tudok én is adni,ha úgy alakul!! :)

Van sok rózsaszín is,de az első darabok (bodyk,rugdalózók) szinte mind uniszex ;)

Majácska meg úgyis csak júli végén jön leghamarabb :)
Vendég

No,ezt most Estrellának küldöm megnyugtatásul,és Zsuzskának 1 hét múlvára,de csippentsenek a szintén próbálkozók és szülni készülők is! ;)
Vendég

Köszi lányok, aranyosak vagytok :)))

1 ujjnyira van nyitva a méhszájam...

Bátyám koraszülött volt, 1 hónap kórház, velem anyunak kinyílt a méhszája, de összevarrták...
Szóval lehet alkati dolog, remélem a könnyű szülést is örököltem.
Na megyek aludni, holnap korán kelek, hogy még elintézzem, amiket kell, utána fekvés.

Kép Kép
estrella22

Sziasztok!
Estrella komolyan mondom nekem 2 ágynemütartom tele bébi- baba rucival bármi kell szolj igaz a legkisebb 56 -os méret és nekem még tuti 1 darabig semmi nem kell. Gondold végig .
Igaz csak kölcsönbe adnám .....

Nyugi ne idegeskedj mert attol is jöhet hamarabb sok-sok pihit!!

Barbus szájacskájára sok-sok táv gyogyitó puszikát küldök!!

Béka válaszoltam pü-be.
evolet
Szolnok

Mia: Hajrá holnap!!!

Sajti: Igen, nagyon kő esett le a szívemről. Egész este azon paráztam, hogy ezt hogy mondjam meg K-nak, mármint hogy ezt a brutál összeget nem tudjuk vállalni, olyan kellemetlenül éreztem magam, de végül is a lehető legjobban zárult a dolog. Figyu, a könyved még mindig itt figyel a polcomon. Sajnos a többi részt én sem tudtam megszerezni, de küld már el légyszi a címed priviben és postázom a könyvet. Nem felejtettem ám el.
A táblázathoz egy kis infóváltozás: 29 lettem és elkezdtük a 4. lombikot

Andi: Igen, nagyon kell figyelni mindenre. Mondjuk azért volt gyanús ez a dolog, mert csak ez az egy gyógyszer így többe került volna, mint az egész stimu. :shock: Hú, remélem igazad lesz, már én is nagyon szeretnék csatlakozni a kismamák táborához. Milyen kávéfőzőt kaptál, én is nagy kávés vagyok, csak azért kíváncsiskodok.

Béku: Nagyon szép a pocid, én is ilyet szeretnék :D

Luca
luca4

Estrella: Nem akarom tényleg bagatelizálni a dolgot, de nekem a 28. héten volt 1 ujjnyi. Szóval csak nyugi. Egyébként az egész nyitva van 1 ujjynyira, vagy csak a külső? Mert az még jobb. Vigyázz az esetleges fertőzésekkel és szedd a magnéziumot. Drukkolok, hogy ne legyen baj. Egyébként tüdőérlelőről nem volt szó? Csak mert oké, hogy két nap kórházi megfigyelés (nekem elszállt tőle még a cukrom is 9,7-re, pont ma került a kezembe a cukros naplóm), de ha esetleg mégis hamarabb jönne a pici, akkor jól jön azért.
vicky79
Budapest III. kerület

na teperek még olvasással,

ma vizsgázom délután, lehet hogy Lizit is elviszem magammal, még nem tudom.....
nemzetközi versenyképesség témában lesz prezim, meglátjuk, és a fordítást is ma kell leadnom, és elszállt 4 oldal lefordított anyagom ellenőrzése :-(

Béku,
Maja névnap május 1-én ? akkor utólag is :-)))))
anyák napi sms :-)
hálózsák édes, de ugyi takarója is lesz a kisasszonynak ?
temetői látogatás tényleg nagyon megható.
haha nálunk minden rózsaszín Lizacica születése óta, gondolhatod énapa nap mint nap "kiakad", kedves csipkelődéssel hogy neee nincs más szín mint pink ? de közben látom azt a mérhetetlen büszkeséget ahogy a karjára ülteti a lányát és közben kikiabálná a világba, hogy idenézzetek nekem van a legszebb lányom :-)))) mégha rózsaszín is.
abban ne légy 100%-ig biztos hogy a pink ellenére nem kérdezik meg majd hogy "és kisfiú/kislány" :-) haha olvasom Eszter is tud ilyen példát.
hülye kérdésért fekete pont: nem tápszerezünk !!!! főleg nem kórházban :-) az a legnagyobb feladat hogy szopi szopi szopi szopi, ha kell segítség akkor tessék szólni majd csecsemősöknek, ha kell 100x, hogy mutassák meg mellretételt, hogy masszírozd stb. stb.
előtej hiába 1-2 csepp, brutál tápláló, ha már párnaposan elkezded a tápit, akár garantált is lehet a cumizavar és onnantól szerintem keresztet is vethetsz a szoptatásra.
nekem nagyon jó barátosném 9 napig küzdött a tejjel, ciciztetés, fejés, pihi, cici, fejés, pihi a nap 24 órájában, kegyetlen volt, de a 9 napon voltak úgy hogy kapjon tápit és akkor beindult a tej, és közel 22 hónap korig szoptatta gyermekét.
kórházban nézik a babát, mindig mond te is a csecsemősöknek hogy miszitu, ha sárgul akkor úgyis eksön van, ha meg nem lenne tejed úgyis tápi recepttel engednek haza Benneteket.

Ancsi,
ekg-kardiológia ? lehet nem ártana házidokker beszélni, nekem is volt Marcussal szívdobogás, el is küldtek szívkórházba szív uhura. habár Carla írja az okát ami ilyenkor természetes... is lehet :-)
üdv a hisztisek között, ez az állapot mindenkinél felüti a fejét :-)
hajrá 4d.

Andi,
anyud anyáknapi verssel, istenem olyan megható.
"Tenás bugyik vannak nekem is, férjriasztó egy látvány." - az tuti, mondjuk M szülés után én azt mondtam hogy az életben soha na nehogymár férfi mégegyszer oda berakja az izéjét ahol M kijött :-)))))
fekvőrendőr :-)
"és milyen klassz lehet más szemmel nézni majd!! Smile Gondolom ezzel Vicky, Woody, Lukácsné, Kubu és a többiek is biztos így vannak..." - pl Kubu most nagyon irigykedik Rátok :-))))) lobbizik itthon Ábelért, de Kubuapa hajthatatlan, azt mondja nem adja a katonáit :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
drága vagy hiányolással, jönnék én de L napközben brutál pörög :-) szóval ezúton üzenem mindenkinek hogy élvezze ki az első 2-3-4-5 eszik-alszik-nembeszél állapotot, mert aztán mint a búgócsiga beindulnak :-))))
"Én hajnal óta fent vagyok.... kezdek úgy félni" - ez teljesen természetes, így is kell lennie, amikor 22-én megmondta dokim hogy másnap indítás, hát én ott zokogtam a folyosón és mondtam hogy félek és egyébként is..... aztán hazamentünk, aludtunk apával még egy jót utoljára kettesben..... hmmm azóta sem :-) (2008.12.22.) és másnap már nagy izgalommal mentem be.
anyud csupaszív és nagyon rendes hogy így segít........ (most irigy vagyok, jó ? :-)
agree akár nyílt fórum is maradhatunk hozzászólásoddal :-))))
tarhonya és pörköltszaft, ééééééééééééén is :-)
haha saccolt és születéskori súly, hogy nyugtatlak meg jobban ? :-)
tötikápi, van sztorim, kórházban fekszem 10x éve, éjszaka behoznak egy nem ma barnult terebélyes mamát akinek kifordultak a belei :-) meg akarták tükrözni, de előtte tötikápit evett nagy fazékkal, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
hogy van Miezáéknál az ágyrácsvédő ?
óóó de gyönyörűséges ajikat kaptál !
előke: lemosható a legjobb ! :-) http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70179754 http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30178006

Oroszlán,
szupi hogy csomag elkészült.
pinky kád :-)
rózsacsokor nagyon kedves.

Zsuzska,
milliónyi babaragacs.

Judit,
ügyesek vagytok Ti is rendezkedéssel, képet kérünk majd !

Vicky,
"Azt furcsállom, hogy akkor azt mondtam, hogy soha többé és most mégis szívesen lennék terhes." - jaja M szülés után, varrás közben közöltem dokimmal hogy én aztán soha többé :-))))) ő csak somolygott.
ájáj éjszakai ébrenlét nem jó, úúú csúszdás baleset, jobbulást Barbusnak.
autóhoz drukkolok, meg anyós megnormálisodásához is :-)
10 fog jó !
öööö Liza most 71 cm és 9100 gr (vagyis április 5-én)

Carla,
gyöngyvirág nagyon kedves meglepetés.
remek nevek !

Ann,
Bakony tényleg csodálatos, nagy kedvencem.
jáj trafi, melyik részen volt ?
pszichomókus engem érdekelne.
úgy szeretem olvasni az írásaidat, mindig hihetetlen nyugalom sugárzik belőle.

Eszter,
"így a vizsgaidőszakhoz közeledve! " ......... ne is emlegesd :-)))))
nem tudom miért, de egy hete nap mint nap eszembe jutsz, nincs olyan napszak hogy ne gondolnék Rátok :-)
2008. dec anyukákkal közel 2 éve anyatanyán nyomjuk, jóóóó nagyon.
Levente súly :-)
uborkasaláta vs. Eszter :-))))
(piszkálás: hát a túloldalról kaptunk megint megjegyzést, hogy ezen a fórumon már megint megy az összeférhetetlenség.... amit nem találok hogy mi is lehet, ööö előferdülhet hogy a zártsági pár hsz-t aposztrofálták így, de nem is ez a lényeg.)

Zsuzsó,
kivi vagyok ágyneműre is, látom is ! gyönyörű !!!!! párnát nem használnék :-) és naná hogy fiúnak is lehet.

Estrella,
húúúúúú de ügyi vagy a felirattal, gyönyörű !
szép rucikat kaptál.

Csucsu,
induljon az a mandula akkor :-)

Vikus,
normális :-)

Nava,
tök jó hogy jöttél !
megzabálom, annyira gyönyörű.

Kpn,
Milka annyira jó nick :-)
ha lesz időd várjuk ám a születéstörténetet :-)

ágy, altatás: háááát nem tudom, ebben nem igazán tudok segíteni, nálunk elég puritán minden, kezdetektől nincs rendszer, nincs napi fürdetés, ha mégis fürdés van este 6-10 között bármikor), nincs csend, nincs órarend, nincs napi séta, és tessék mindkettő kész mosolymanó és kiegyensúlyozott és lehet velük együtt élni :-)
M például kezdetektől a nagyágyban vagy a földön szeretett aludni, Liza napközben elviseli az ágyat, persze úgy hogy előtte legalább 1 levél mennyisű altatónak megfelelő ringatással (kb. 1,5 óra) leszedáltam akkor akár alszik 20-30 percet is.
úgyhogy nálunk nincs pinkyaltatás sem, csináljon azt amit akar :-) pl. tegnap délután olyan fáradt volt hogy játék közben elaludt, széthajtogattam, kiszedtem alóla a játékokat és lefektettem nagyágyba, simiztem és úgy aludt egy órát.
van olyan gyerek aki 0-t alszik napközben (akár 1-2 hetes kortól kezdve), van olyan is aki napi 17 órát (Marci kisebbnek), az én gyerekeim utálják ha betakarom őket, beöltöztetem, vagy hálózsákba raknám őket. babakocsiban mindkettő tud és szeret is aludni, autóban dettó, de van olyan ismim akinek a gyereke csak mózesben/bölcsiben tudott aludni, szóóóóóóóóóóóval
emlékszem M 2 hetes volt, és én ott porszívóztam mellette, ő meg úgy aludt mint a bunda, szóval hál istennek a gyerekeim tudnak zajban is aludni, törekedtünk is rá :-)
tehát nálunk az a mottó hogy mindent szabad ami normális keretek között megengedett és akkor amikor akarjuk és jól esik :-)

köszönöm gyerkőcdicsiket.

csajok,
van eladó pelenkatárolóm (kettő is) valaki esetleg ? :-)

két napja Lizi úgy alszik el hogy apja mellett fekszik a nagyágyon, apa karjába veszi, Lizi befordul az oldalába és már szuszog is.

szerda délig jutottam :-( fáradt vagyok, megyek alszom 45 percet.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Jó reggelt!

Pocakosak!
szépek vagytok!

Ancsi!
állati jól néztek ki!

Béku!
nagyon jó az a Háda!!!!!!felnőtt is meg a gyerek is!

Csajok!
beteg vagyok,fáj a torkom,arra most mit szedhetek?tantum verde?lándzsás útiű??
vikus82

Kubu: nem hozod fel Lizát délután? Nagyon szívesen vigyázunk rá akár itthon, akár mondjuk a játszótéren. Nem tudom számot cseréltünk-e már, de én telefonról nem tudok privit írni, úgyhogy ha te megírod a számodat, akkor megcsörgetlek.

Vikus: Ezek szerintem mehetnek, meg az a csodatea, amit itt javasoltak.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
milyen csoda tea?
vikus82

Béku: nálunk annyira nem ment a szopi, hogy Barbus már a kórházban kapott tápszert. 2 órát ordított, de nem tudott szopizni, ekkor kapott tápit. Szóval nálunk mondjuk nem a cumival szoktattuk le a szopiról, hanem már előtte sem volt az igazi. Egy párszor sikerült simán szoptatni, de általában a lefejt tejcsit kapta üvegből.
vicky79
Budapest III. kerület

Vikus: amit itt a csajok javasoltak. Nekem nincs meg pontosan, de gyömbér volt benne. Valaki majd jön és megírja neked.
vicky79
Budapest III. kerület

Vikus jobbulást ! a fb-bejelöltelek és van 1 pár válasz a kérdésedre itt irtam pü-t de nem válaszoltál konkrétizálni kéne a kérdéseid pontosan mit szeretnél tudni?? várlak a fb-n is. Mikorra vagy kiirva??

Kubu jól értelmezem jöhet 3. béby ??

Van már érték becslő vagy kell még a segítség ??

Másikról b@....gattnak minket ????
evolet
Szolnok

Sziasztok!

Mia: Mára nagykalap ragacsot küldök!!! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Ancsi: Ma lesz a 4d, ugye? Aztán gyere ám képpel!! :wink:

Estrella: Szegénykém, olyan sokat gondolok Rád! Tegnap úgy láttam nagyon elkenődtél, remélem tudtál azért aludni! Pihenj sokat! :wink:

Luca: Csatlakozni FOGSZ!!! Pozitív gondolkodás - és a fórum ereje - na és a Titok bevonzza! :)
Nespresso - Delonghi Pixie a főző.... naggggyon kis baba szerkezet :wink: :wink: :wink: Már elsőre imádom :lol: :lol: :lol:

Evolet: Hamarosan asszem Te is pakolhatod ki azt az ágyneműtartót!!!! :)
Kaller vagy tényleg?? :lol: Hú, nem szoktak húzni a Belga Kalauz c. számaival??? :lol: :lol: Mondjuk az inkább a bkv-s vonalról szól, és mocskosul trágár szövege van, úgyhogy ha érzékenyebb a lelkületed, akkor meg se kérdeztem inkább..... :wink: :wink: :wink:
Másodálláshoz sok sikert!!!!!!!! :wink:

Kubukám: Szóval Ábel lesz a 3. kiskubutok???? :) Remélem sikeres lesz a lobbyd ezügyben azért :lol:
R. is szeirntem mérhetetlenül büszke lesz az Ő Pinkyjére.... Amúgy is néha úgy tud "vonulni"... hátmég ha a gyerek is Vele lesz :lol: :lol:
Szóval azt mondod élvezzük ki az első nyugisabb időszakot???? :) Hát, úgy legyen, bár én már mostse tudok aludni.. :shock: Ma is már 3 előtt csak ücsörögtem az ágyban, feküdni mostanra a legrosszabb már.. :shock: :shock: :shock:
MI amúgy elhatároztuk hogy a mi ágyunk TABU lesz, nem szoktatjuk be a gyerekeket. Lehet szívtelennek tűnik így elsőre hallani, de valahol kell húzni egy határt és nálunk ez az lesz szerintem. Amúgy is bejönnek a macskák, Őket meg leszoktatni már nemhinném hogy lehetne, szóval gyerek alszik a sajátszobában... így járt... :shock: :shock:
Mieza az ágyrács védőt elején végig hosszában feltekeri, aztán alváskor vissza, hogy ne nézelődjön Albert :wink:
Vizsgákhoz egy teherautó-platónyit fénypostával küldök!!!! :wink: :wink: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Milyen pelenkatárolót kínálsz amúgy???

Vikus: Jobbulást kívánok Neked.... Én mindig a hagyományos húslevest kapacitálom a különféle kórságokra.... de Eszternek van valami gyömbéres-fokhagymás (ha jól emlékszem) löttye, amire esküsznek itt a lányok.... Talán Békunak esetleg meglesz?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Andi: azért arra kíváncsi leszek, hogy ez a "gyerek soha sem alszik a mi ágyunkban" hogy fog sikerülni. Mondjuk mi néha áthozzuk Barbust, amikor már 3 órája fent van éjszaka, de nem alszik velünk, mert ő nem akar. De amikor az ember már annyira fáradt, akkor nagyon hamar bekerül a gyerek abba az ágyba. És szerencsére már tudom, hogy azért mert egyszer velünk alszik Barbus, még nem szokik feltétlenül oda.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát, nálunk pedig nagy-nagy eséllyel ez lesz... mondjuk ennek az elvieken kívül amolyan muszájból oka is van... R. ugyanis dobálja magát álmában... ráadásul elég intenzíven (én is kaptam Tőle már párat emiatt) ... úgyhogy bele se gondolok, hogy a 100 kilójával mi is történhetne, ha a pici is ottlenne ... emiatt semmiképp se kockáztatnánk meg a dolgot...
De amúgy - ettől függetlenül is - is a nagyágy az a felnőtteké... Annó anyámék is így csinálták, szóval énis pl. az elejétől így lettem "szoktatva" soha nem volt átjárkálás ..... nálunk ilyen szempontból is a kevésbé megengedő nézetek vannak előtérben.. :wink:

andrea-1

kukk,

na van 5 perc szünetem

Vicky,
köszi meghívást, de nem megy, Lizi taknyol és nem fertőznénk meg Barbust :-)
de előre jelzem hogy lesz ezenkívül még 3 (remélhetőleg nem több :-)) alkalom hogy megyek suliba :-)

kubuspace

na nagyágyas alvás, az csakis napközben !!!!!! amikor anya is elheveredik és mingyurka is ott van. persze Marci tavaly elkanászodott Lizi születés előtt, amikor is átköltözött nagyágyba, én meg gyerekszobába mert ugyibár én se tudtam aludni :-)
de M 1 héten belül már az új ágyában fog aludni amit rettentően vár már.
mindenesetre nagyon jó volt a lelkemnek hogy ma reggel arra ébredtem hogy kicsi fiam cirókázza a hajamat és simogatja az arcomat.
imádok vele aludni, lehet azt mondani hogy nem egészséges, de 10 évet vártam rá, én élveztem ezt a pár hónapot amit hármasban aludtunk, apával a kapcsolatunkat nem bántotta, hiszen mi azért napközben is együtt vagyunk :lol:

kubuspace

Kubukám: Te nem is tudsz szigorú lenni... elolvadsz Tőlük, mi??
Ne vess meg érte, de mi ennél szerintem sokkal poroszosabbak leszünk.... :shock: :lol: :shock: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock:

andrea-1

Szülői ágyban alvás nálunk tuti nem lesz,legalábbis éjjel nem!!!
Hasonló okokból,mint Andinál,és ha anno nekünk is jó volt anélkül,akkor Majácskának is tökéletes lesz a saját kis ágyikója :)

No meg aztán köztünk is veszélyes lenne...

Még a pocakot se szoktam meg,meg a baba gondolatát,akkor azt hogy tudnám szokni,hogy köztünk van egy 2,5 kg-os csöpp? :D

Kubu: abszolút egyetértek,az Uzsoki nagyon cici-párti,ahogyan én is,csak azért kérdeztem,hogy ha a 3. napon kiderül,hogy még mindig semmi,akkor legyen-e nálam valami,vagy megoldják??

De mindenképp szeretnék szoptatni,bár nem tudom,lesz-e hozzá "tehetségem",ha érted... :roll: :D :D :D (nem ügyesség ;) )

Meséltem Nektek,hogy nővéremet az első baba-osztáson más nőnek adták oda?
Anyum a legvégén kapta meg a babáját,de mivel gyorsan feltűnt neki,hogy az nem a nővérem,jelezte is még szopi előtt.

Addigra nővérem már degeszre ette magát egy idegen nő cicijéből,akinek hál' Istennek rengeteg teje volt :D :D :D :D :D
(ahogy anyum mondta,igazi tejcsárda volt a nő)

Anyum azóta is ezen mosolyog,hogy szerencse,hogy olyan "soká" derült ki,addigra jóllakott a gyerek,mert neki nem volt sok teje :D
Vendég

Kubu: jöhettek bármikor, szívesen vigyázok Liza cicára.

Andi: a poroszos nevelés még nem biztos, nagyon könnyen meglágyul az ember szíve.
vicky79
Budapest III. kerület

Kubu: ja,és vannak kis plédjei Majának a hálózsák(ok) mellé,csak az megtetszett,hogy nem rúgja majd le magáról,és mi is hálózsákoztunk mindhárman kiskorunkban,igaz azt még dédnagymamám varrta nekünk....

Anyum is mondta,hogy varrjak én,de én nem tudok :(
Vendég

Hali, hát én Andi példáját követem. :oops:
Nálunk nincs együtt alvás a felnőtt ágyban. Ok, volt olyan kb. 2x v. 3x, hogy a reggeli szoptatásnál odahoztam és elaludtam én is utána. De max ennyi. Mi még soha nem aludtunk egy ágyban éjjel v. napközben. :roll:
Nálunk az egy szoba is csak akkor van ha elutazunk. Pl. panzió, hotel v. mint most nővéreméknél, de akkor utazóágy.
Éjjeli szopihoz átmentem székbe leültem, kaja és utána vissza az ágyba (ő is én is). Azt a pár lépést meg tudtam tenni. De nálunk mondjuk az a szerencse, hogy Lili jó alvó. (2 hósan átaludta az éjjelt, most meg pl. ma 9-kor fürcsi, majd kaja és alvás és 9:25-kor ébredt :shock: ) Ja és mindez olyankor amikor jön a két felső metsző foga. (nem adtam kúpot, krémet sem) :lol:
Mázlim van! :wink: :wink: :wink:
Én ezt az elején megbeszéltem férjemmel és ő is így gondolta, mivel mi ugye csak este találkozunk egymással, reggel max 30 perc.

Code snippet: HTML, Used for some forums.

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Hát igen Vicky, csak hosszútávon meg magunkkal cseszek ki ha nem vagyok következetes.... és a környezetemben elég sok olyat látok, akiknél így van, szívnak is... jó lenne a más "kárából" tanulni... meglátjuk sikerül-e? :wink:
Szerenécsre R. is nagyjából úgy gondolkodik az alapdolgokról mint én, talán egyikőnknek mindig helyén lesz az esze.... :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Woody: szeretnék én is ilyen Lili-forma kislányt magunknak minden tekintetben! ;)
Legyen ilyen mosolygós,szép,és jó alvó! :D :D :D
Vendég

Woody: Kb. ilyen napi felállásra számítok én is. R. reggel elmegy, fürdetésre kb. ér majd haza, melója alapból elég feszült az én feladatom lesz a "nyugodt háttér" biztosítása ...... muszáj lesz tartani magunkat valami fajta alapelképzeléshez.... főleg, hogy én pl. biztos nem tudnám a hirtelen természetemmel úgy kezelni a dolgokat mint pl. Kubukám, hogyha nálunk "káosz" lenne.... :shock: :shock: :shock:
Remélem Iza is jó alvó lesz és "partner" a dolgokban... :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Ezek még kinti képek: :wink:
(Lilit így szeretik) :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

woody

Woody: Lili gyönyörű.

Egyébként nálunk sem alszik velünk Barbus, mikor még kisebb volt, akkor egy párszor aludt nappal a hálóban és talán egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor hoztuk át éjszaka. Inkább én alszom mellette, ha nagyon nyugtalan. Néha jól esne vele aludni, de szerintem max. a délutáni alvás lesz majd ilyen hétvégenként. Azért én most már azt mondom, hogy az ember soha ne mondja, hogy soha, mert akkor nagyot fog csalódni. Én a cumival voltam így. Nagyon nem akartam, hogy ne kelljen majd leszoktatni róla. Aztán állandóan enni akart és emiatt fájt a hasa és sokat bukott vissza. Akkor adtuk neki a cumit és nyugodtabb lett tőle. Hát ez van. Alapvető elveink vannak, de rugalmasak vagyunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi: azért lélekben készülj fel rá, hogy káosz lesz. Szerintem egy kicsi gyerek fenekestől felforgatja az ember életét. Az idegeinkről már nem is beszélve. De tudod, azt szokták mondani, hogy a zseni urrá lesz a káoszon. Egy idő után kialakul egy bizonyos rendszer és akkor már kömmyebb.

Együtt alvásra vissza térve: arra gondoltam, hogy majd a tesó kiságya az elején a mi szobánkban fog aludni, amíg végig nem alussza az éjszakát. Csak hogy Barbust ne zavarja. Kubu, Lukácsné: nálatok hogy volt? Kezdettől fogva egy szobában aludtak? Kubu: Marcit rögtön átköltöztetted, vagy nem tudott pihenni? Arra én is gondoltam, hogy a másik megoldás, hogy én megyek a kicsivel a gyerek szobába, Barbus meg megy az apjához, de a kiságy a hálószobában jobb megoldásnak tűnik. Nem jön még a tesó (és Tomi azt mondja most, hogy nem is fog, de azért erről majd még beszélünk), csak érdeklődöm.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: Nálunk még első baba se született meg,de bennem is felmerült már ez a kérdés,hogy ezt hogyan oldják meg a többgyerekesek.. :roll: :) :D

azt se tudom,a szüleim hogy csinálták,mi hárman voltunk,és 1 ill. 2 év különbséggel születtünk :D
majd kifaggatom anyumat :)
Vendég

Hát nálunk nem csináltak nagy faxnit anyuék hogy hol legyen a 2. gyerek...... 3 szobánk volt, egyikben (a legnagyobb) voltak ők, és az volt végeredményében a nappali is... másik (a közepes) szoba volt a gyerekszoba, abban voltam kezdetben én, aztán a tesóm is rám 16 hónapra.... Tudtommal különösebbképp nem zavartuk egymást, legalábbis anyutól én ezt soha nem hallottam :shock: ...
Anyuéknál van egy egész pici szoba is, kb. mint Izáé.... na az volt nekünk kiskorunkban a "Játék szoba"... polcokkal, rajta a játékaink, amit egész a kezdetektől nekünk kellett elpakolni, addig ugyanis nem volt se vacsora, se mese...... semmi..... anyám kemény és következetes volt ezekben a dolgokban, az eljétől erre szoktatott ..... szeirntem innen az én indíttatásom is... :wink:
Később, mikor már suliba jártunk ez a kis szoba lett az én szobám.. :wink: :wink:

andrea-1

Andi: azért a Barbus korabeli gyerekek még nem nagyon tudnak összepakolni. :) Vagy csak azért, hogy utána újra kipakolhassanak. Én azt mondtam, hogy csak az ő szobájában lesz rendetlenség. Szerinted hol van a legnagyobb rend? A nappalinkról meg inkább nem beszélnék. Majd ha már bölcsis lesz, akkor átszokunk abba a szobába, de amíg itthon vagyunk, addig ez van.
vicky79
Budapest III. kerület

kukk,
utolsó simítások

haha milyen jó is azt mondani hogy így meg úgy, én is eldöntöttem hogy az én gyerekem soha nem fog cumit kapni, 6 hósan már bölcsibe adom és megyek vissza dolgozni, nem fog csokit enni stb. stb.
de amikor konstans üvölt 3 órája éjszaka
fáj a hasa 2-3-4-5 hónapja !
nem eszi meg a kaját.... pl. Lizát 3 hónapja próbálom hozzátáplálni, főzés, püré, mosolyog, énekel, etetni próbálok, Liza száját becsuk, fejét elfordít és úgy néz rám hogy csúcs, és ezt csináljuk minden kibabrált étkezés előtt 3 hónapja, SZERINTETEK ?
apának sokszor mondom hogy fogjon vissza mert ráöntöm a kaját, Marci ilyen idősen már komplett csirkecombot lerágott, Liza meg tápszeren él, próbálok olcsón tápit szerezni hiszen csak 6 hósig írja fel doki.......
aztán valamelyik nap ráharapott Marci ananász Exxx számokkal teli joghurtjára, ette, én meg hagytam, szóval :-)

kubuspace

nem rémiszteni akarok senkit, de én pl. Marci idejében volt hogy du 3-kor még pizsiben voltam, nemhogy tusolni, de még fogat mosni sem tudtam..... pörgés volt ezerrel, és csak azt vettem észre hogy este van....
most két gyerek van, lakás romokban, odajutok lassan szégyen ide-oda, kénytelen leszek rendszerességgel takarításra segítséget kérni, pedig csak 70 m2-n élünk.
a mosógép most is mos, a szárító megy, és két adag ruha vár hajtogatásra, mert vasalót már nem is használok....
csajok brutál, és én napi 5 órát alszom max :-))))

kubuspace

és akkor arról ne is beszéljek hogy egy éjszaka 3x cseréltem komplett ágyneműt fránya slejmhányás miatt......... :-))))

kubuspace

Estrella: párom is,és én is (+tesóim is) 4 héttel hamarabb születtünk,ő 2300 grammal,és meg 2750 voltam,tökéletesen egészségesen :)

Ezért is írtam korábban,hogy számítok rá,hogy nálam se 40 hét lesz az,talán csak 36-37,de ettől nem tartok.
Ha ennél is hamarabb jönne Maja,akkor eléggé megijednék,de nem szabad eleve úgy hozzáállni,hogy így vagy úgy fog valami történni :)

Bízz benne,hogy nem lesz semmi bibi,szépen feküdjél,amennyit csak tudsz,semmi megerőltetés!!!

Evolet: drukk a munkákhoz! ;)
Felajánlást is köszi,de már folyik ki a sok ruci a szekrényből,annyi lett hirtelen,még ebből is csökkentenem kell,lehetetlen ennyit elhordani pár hónap alatt :D

Kubu: nekünk is csak a body-k,rugdalózók a semleges színűek, azokat vettük legkorábban,de persze mióta csak megsejtettük,hogy tényleg lány lesz a babó,ahogy szerettük volna,egyből vándorolt a sok rózsaszín,meg lila szerkó is a kosarunkba :D
előkére anyum is a letörölhetőt javasolta,de azért van abból is moshatós példányunk :D

Hát nem tudom,ki hogy van vele,én nagyon be vagyok zsongva,3. trimeszter ide vagy oda...
Megyek is ma valamerre szőnyeget meg függönyt nézni,remélem találok óccsón valamit,előtte jóóóól megmérem a kisszobát,meg szereznem kell padlopont is (majd kocsival elhozatom,mert 25 kg...),azt már 7végén megcsinálhatnánk :)

Gipszkartonos ismerőst lemondatom,nekem ne tegyen szívességet azzal,hogy ide jön,mert ajánlkozott,most meg húzza a száját,hogy 2 hónapon belül 1 db pici falat (2m az egész) fel kell rakni a leszedett helyére....

Inkább a mostani kap egy réteg szigetelést a szomszéd felé is, így onnan se jön majd a hideg,és az ablakcseréket meg párom nagybátyja megcsinálja nekünk secc perc alatt :D

(+ ház fala kívülről szigetelve a kisszoba körül,mert külön van a házhoz építve)

Ja,és választanom kell szoba-színt is,de egyelőre tanácstalan vagyok,mind a szőnyeg,mind a fal és függöny színeket illetően...

Szóval van teendő,és nem vagyok egy türelmes típus,azonnal hozzá akarok látni :D
Vendég

Sajti, Kubu majd válaszolok, sztem facen, de szusszanásznyi időm sem volt, és még így is mendennel le vagyok bent maradva, pedig folyamatosan nyomom az igát..

Kubu, a mérés a Grassalkovicson volt, mégpedig egy lámpás kereszteződés előtt, ahol zebra is van, de nem a Hősök tere, hanem az az előtte lámpás rész. Amúgy Hősök terménél is van zebra, meg lámpa, na ott nincs 50es tábla.

Sajti, beírhatod táblába, hogy 2. nem sikerült, 3. nyár vége. (2. fagyis volt) Köszi!
ann74

Béku: Azért én azt mondom, hogyha ennyire keményedsz, akkor most egy kicsit próbálj meg pihenni. A szobácskára van még elég időd.

Kubu: Azért nem semmi a napod, legalább látom milyen két gyerekkel. Nekem egyébként a mosogatómban van egy jó nagy halom és csak hetente tudom megszüntetni, mikor pénteken apa hamarabb ér haza. Vasalni már csak apa ingeit vasalom.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,
nekünk sajna nincs mosogatógépünk, kicsi a konyha, de megmondtam apának hogy ha megvesszük a házat, az első az lesz hogy veszek 2 mosogatógépet !!! :-)))
én totál nem mosogatok, csakis apa, és állandóan tele a mosogató, agyrém :-)
jaaa és azelőtt heti 3 adagot mostam, hiszen apa öltönyös volt, nekem könnyű rucik se foglaltak sok helyet a gépben tehát nem volt hatalmas mosandó mennyiségünk, most meg átlagban az jön ki hogy napi 1 adag, ááááááá
van olyan nap hogy 4 adag ruhát mosok, aaaaaaagyrém :-))))

kubuspace

Vicky: persze jó lenne,de az a baj,hogy nálam később csak még nehézkesebb lesz a kimozdulás,párom meg októberig veszettül hajt,addig szinte se éjjele,se nappala,így rá max. vasárnap du.-onként számíthatok...,akkor meg inkább a pakoláshoz kérem a segítségét :)

Telefonon nagyjából megvitattuk a szoba meghatározó színeit, miközben bringát szerelt,így rám hárul a beszerzés :D

Szóval picit magamra maradok ezzel az egésszel,amit nem bánok,csak bírjam! :D

Majd jól bemagnéziumozok,és úgy indulok el ;)
Próbálok útvonalat tervezni magamban,hogy ne járkáljak össze-vissza,inkább célirányosan :)

Függöny talán Bétex,padlopont neten megnéztem,ahhoz majd autó kell,padlószőnyeg vagy sima szőnyeg meg még nem tudom :(
Kika talán,vagy nem tom :D
Vendég

Kubu, drukkolok a vizsgádhoz!
Lizit akkor küldhetnéd ide kajálni, mivel Lili meg egy zabagép...
Most fogyasztott el egy 250g Eper,áfony,alma gyümit.
Tegnap meg nem volt neki elég ebédre 1 üveg cukkini,krumpli,húsi. Anyuéknál meg nem találtam más kaját, így még kapott gyümit is...
De közben meg csak 7500g és 70cm.....

Andi, ahogy írtad a napi felállást, nálunk is kb. ez a helyzet és én is így gondolkodom a dolgokat.... :wink:

Vicky, én ha nem lenne még 1 szoba a kistesónak, akkor azt csinálnám, hogy velünk egy szobába kerülne. Szerintem Barbust így is megviseli (bocsi, több figyelmet szeretne) majd a tesó érkezése. Ezért, nem őt raknám át máshova, maradjon az ő kis megszokott helyén. És ha már a pici elalszik szépen reggelig, akkor mehet szerintem a közös szoba.
De ez csak az én véleményem....

Mi 4-en egy szobában laktunk, mikor kicsik voltunk. Majd nagyszülők otthonba kerültek sajnos. :( Így lett még egy szoba. Akkor költöztek külön anyuék. A harmadik kicsi szoba használhatatlan volt, mert be volt szakadva. :shock:
Majd állami ház felújítás (2 év) na és utána akkor már szülőknek volt külön hálójuk és nappali is. De akkor jött a kamaszkor és tesóm és én külön-külön szoba (öltük egymást :lol: ), anyuék meg nappali.
Nálunk a nevelés kb. ilyen volt. Amikor rendetlen volt a ruhásszekrény, anyu egyszer kidobálta a ruhákat a kertbe és az utcára 1 emeletről. Azt hittük nem meri megcsinálni, de! Na akkor sírtunk ám a tesómmal, és rohantunk a összeszedni mindent. :lol

woody

csak bekukk 1 pillanatra rohanás közben.

Estrella,
drukkolok hogy még sokáig maradjon Zsombor bent! ne stresszelj, mert az a cukornak és a babának sem jó. tudom, tudom könnyű mondani, de próbáld elhessegetni a nega gondolatokat és pihi, pihi, pihi, pihi!!!!!

nem, sok, de 1-2 icipici ruha nálunk is van. ha Bazsi júniusban jön, gondolom mi talán nem fogjuk használni őket és akkor természetesen bekerülhetnek a "fórum-kölcsön-pakkod"-ba! :wink:

este vagy holnap jövök!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Kubukám: én nem is értem sokszor hogy bírod amúgy???? :shock: :shock: :shock: :shock: 2 olyan élénk hurrikánnal, Akik Nálatok vannak, biztosan nagyon nehéz lehet.... én megvallom, meg is bolondulnék.... :shock: :shock: Amikor írod sokszor szinte megelevenedik a zsongás, ami ott lehet.... :shock:
Na nálunk ilyen mondjuk nem volt, így talán anyunak is könnyebb volt, bár amikor ilyenről beszélünk, mindig hangsúlyozza, hogy nekünk elég sok dolog - amiket pl. mostanában barátnőknél, unokatesóm gyerekénél, stb. látunk - nem volt megengedve, Ő szigorúbb és következetesebb típus, nem hagyta nagyon hogy rosszalkodjunk .... és talán azért is bírt velünk jobban...
Ő egész más vonalat követett, mint amiket mostanában látok, megvolt a napirend, ezt be kellett tartanunk ..... korán fektetett minket erről pl. már emlékeim is vannak és ha nem fogadtunk szót akkor bizony kaptunk is a seggünkre :oops: ... és a sarokbaállás az nálam szinte állandó program volt, ha "lázadtam"...... :)
De utólag azt modom, biztosan szükség volt ezekre, hisz megbolondult volna velünk szegénykém, főleg miután apámtól elvált, tesóm 5 volt én 6, ott marad két kisgyerekkel...... onnantól tényleg magunkra voltunk többször hagyva, hisz 2 állásban dolgozott.... és ki tudja mi lett volna belőlünk, ha picinek nem fegyelmez úgy ahogy... :shock:
Ezekről már felnőtt fejjel sokat faggattam hogy egyáltalán, hogy bírta, hogy csinálta??? És akkor mondta el ezeket amiket írok. Mindenesetre számomra - bár nem készülök válni.. sőt... - de mindenképp ahogy Ő csinálta, nagyából ez lesz a követendő példa ... aztán nemtudom majd meglátom mennyire jönnek be a javaslatai nálunk a picivel majd :wink:

Vicky: persze hogy kicsi még Barbus :) A rend-dologra szoktatás nálunk is csak tesómmal együtt történt, akkor meg én már elmúltam bőven 2. De mi eleve nagyon hamar önállóak és szerencsére elég szófogadóak voltunk már egész kicsinek... ha meg nem, akkor irány a sarokbaállás :)))))))))) .. (hú de jó lenne, ha Iza is ilyen lenne... mármint szófogadó.... :lol: :lol: :lol: :lol: )

Woody: Na Nálatok is volt akkor fesztivál tinikorotokban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szekrénykihajigálás nekünk is megvolt, csak nem az utcára, hanem a szoba közepére :lol: :lol: :lol: :lol: és a szobafogság, a nem mehetsz ki a térre, és a 2 hétig Te mosogatsz büntetésből szlogen.... :shock: :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

tegnap esti vacsinál M kapott nagy adag sült pipit meg zsemlét, olyan ügyesen megette az egészet... furcsa is volt, aztán rájöttem hogy az egyik kaspóba merte bele az egészet :-)

kubuspace

Kubu: Bakker...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Bpcs de elképzeltem a Hurrikánt..... :)
És tényleg, mit csináltál mikor észrevetted???
(én kb. annó az ilyenért már magamtól mentem volna a sarokba, ha láttam volna hogy anyám rájön... :shock: :shock: :shock: :shock: )

andrea-1

Kubu: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nagyon cseles!! :D :D :D

Andi: anyum minket is egyedül nevelt (hármunkat),de ő nem volt az a nagyon szigorú fajta,de talán azért nem volt erre szükség,mert apum elég szigorú volt pici korunkban,úgyhogy eszünkbe se jutott rosszalkodni később sem...

Egyetlen alkalommal láttam,hogy nővérem mit kapott,mikor rossz volt (nem tudom,mi volt az előzmény),de akkor tudtam,hogy én nagyon jó kislány leszek :)

Anyum nem győzi hajtogatni,hogy soha semmilyen gondja nem volt velünk,nagyon jó gyerekek voltunk,és már babakorunkban sem volt sírás-rívás,így nem értette,miért aggódok,hogy nővérem elviseli-e majd házon belül a sok Maja-sírást :)

Persze jeleztük az éhséget,vagy egyebet,de semmi több nem volt,úgyhogy áldotta az eget értünk :D :D :D

Én meg azért fogom,ha csak egy kicsi is lesz ezekből Majában,és nyugis napjaink/hónapjaink lesznek :)

Szeretném én is hamar rendre és rendszerre szoktatni,persze mindezt majd játékosan megoldva ;)

(Anyum óvónőket tanított,úgyhogy vannak jó tippjei ;) )

Asszem maradok még a popómon,megint nagyon erősen és gyorsan ver a szívem,így nem merek nekiindulni :(
Vagy később indulok,vagy majd este párommal,ha végzett :)
Vendég

Béku: ha szarul vagy ne indulj neki inkább!!!!! :shock: :shock: :shock:
Nálunk én élénk voltam nagyon, na oda kellett is a fegyelmezés, tesóm mintababa - pedig ő fiú... :shock:

andrea-1

Andi,
hogy mit csinált ?
hát fogott egy tiszta kanalat és megette a kaspóból a kaját, na puff... ja azt tudni kell hogy tök tiszta volt a cucc, csak dísznek volt az ablakban :-)
mától az M tányérja.

na léptem vizsgázni, ha minden okés akkor ma kettőt megint letudok.

kubuspace

Andi: hát igen,inkább nem indulok el...

Anyum úgyis gondolatolvasó,hívott is,hogy kell-e beszerezni valamit, mert akkor holnap kocsival elmegyünk,és nem kell semmit cipekedni! :)

Ő is inkább BKV-val jár az árak miatt,de ha összeszedjük,mi mindenre van szükség,akkor megéri egy utat autózni :D
Remélem addig találok valami szőnyeget is,meg függönyt,és a többi "apróságot" :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?