Sziasztok!
Angie neked gratulálok, tündéri a kismanó!
Jó egészséget Nektek!
Nagyon régen nem jelentkeztem. Most már mindennek a végére jártam, így elmesélem a sztorimat (okulásul). Nem lesz rövid, ezért előre is elnézést.
A terhességem első vérvétele (alalplaborok, HBsag, AFP stb.). a 16 héten volt. Gyorsan sorra kerültem (nagyon korán mentem), de vérszívó néni ott csapkodott, h micsoda dolog ez, mindent egyszerre levetetni, az 6 cső vért jelent! Mire én mondtam neki, semmi gond engem ugyan nem zavar, csak csinálja aztán had menjek a dolgomra (és ne csapkodjon). Vért levette, végeztünk. A megbeszéltek szerint 10 nap múlva hívtam a dokit, h a genetikai uh-ra kérjek időpontot, és a vérvétel eredményeit átvegyem (ő kapta meg). Időpont oké, bemegyek, viszonylag gyorsan (kb. 2 óra) sorra kerültem. A dokim avval fogadott h ugyan már nem szóltam, h hepatitis B-re pozitív vagyok. Mire én: tessék????????? Hogy micsoda? az hogy lehet? különösebben nem érdekelte a dolog, az uh-ot megcsinálta. Baba rendben. Kérdeztem, hogy mik lehetnek a következmények, ill. mi a tennivaló. Annyit mondott, h vigyázni kell szüléskor és vakcinálni a babát. Kijöttem. Akkor esett le igazán, h mi a helyzet. Ezernyi kérdés vetődött fel bennem. Majd a kétségbeesés és aggódás. A tesóm szerzett nekem egy kiváló hepatológus doktornőt a SOTE-n, aki a félelmet hallva a hangomon két nap múlva fogadott (úgy érzem, soron kívül). Addigra összeírtam a kérdéseimet. A doktornő nagyon kedves volt, minden kérdésemre 100%-osan válaszolt és igyekezett nagyon megnyugtatni. Megnézte az addigi vérképeimet és mondta h az jó h a májfunkcióim tökéletes eredményeket adnak. Csinált néhány tesztet (pontosan nem tisztáztam milyeneket - ő tudja alapon). Mondta kb 1 hónap múlva lesz eredmény és kérte h ne izguljak és ne tekintsem magam betegnek csak arra figyeljek h a férjemet ne fertőzzem meg. És h az aggódással csak a babának ártok, nyugodjak meg. Közben a férjemet is megnézettük, mert ugye ha én az vagyok akkor minden valószínűség szerint ő is. Neki 2 hét múlva jött meg az eredmény. Ami NEGATÍV lett
Nagyon boldog voltam és előjött belőlem a kisördög, h mi van ha az enyém tévedés, hiszen ő negatív én pozitív ez kissé fura. Felhívtam a kedvenc doktornőmet és megkértem, h tudom, h nem telt el még 1 hónap még de hátha megvannak az eredményeim, megnézné-e. mondta persze, most rendel ugyan de tartsam a vonalat, megnézi. Odajött e telefonhoz és mondta, hogy "de hát Önnek minden hepatitis eredménye negatív!!!!!!! Hepatitis A B C minden!!!! Sírtam a boldogságtól! És nem kerestem felelőst, csak csendben, könnyesen boldog voltam, hogy minden jóra fordult. És nem lesz beteg, vagy hordozó kisbabám! Másnap bementem a SOTE-ra az eredményért, h saját szememmel lássam és a bizt kedvéért még egyszer megcsináltattam Tarcsán is, az egy hét múlva jött meg. Az is negatív lett! Most már elhiszem, h semmi bajom.
A szülész dokimat felhívtam, elmondtam neki. Ő hepatológiai szakvéleményt kér a vakcinálást illetően. Sebaj. Elintézem ezt is. Magánrendelő és nem kevés pénz kifizetése a rendeléseken és a családomon kívül nem számíthattam senkire. Magánrendelésnél nem ezt várnám el ugyan. De a boldogságtól most ez már nem érdekel tovább. Végigcsinálom a terhesgondozást a rendelésen, és nála fogok szülni mindentől függetlenül. Mert szakmailag mindenki nagyon felkészültnek tartja és a szülésnél az a lényeges. De azért egy nagyon kicsi empátia jól esett volna akkkor és ott amikor a szemembe kaptam a téves, de kétségbeejtő eredményt.
Elnézést, h ilyen hosszú lettem, de olyan jól esik végre kiírni magamból!
Remélem, veletek minden rendben van és mindenki egészséges! Megint bebizonyította ez élet, h ennél fontosabb nincs a világon!